SOCIAAL PLAN BIJ REORGANISATIES STICHTING THUISZORG GRONINGEN (PRINCIPE AKKOORD D.D )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SOCIAAL PLAN BIJ REORGANISATIES STICHTING THUISZORG GRONINGEN (PRINCIPE AKKOORD D.D )"

Transcriptie

1 VERSIE SOCIAAL PLAN BIJ REORGANISATIES STICHTING THUISZORG GRONINGEN (PRINCIPE AKKOORD D.D ) Overeengekomen op..2005

2 2 Overeenkomst Partijen bij deze overeenkomst: Werkgever: - Stichting Thuiszorg Groningen, gevestigd te Groningen en Werknemersorganisaties: - ABVAKABO FNV, gevestigd te Zoetermeer - CNV Publieke zaak, gevestigd te Den Haag FBZ, gevestigd te Utrecht NU 91, gevestigd te Utrecht - De Unie Zorg en Welzijn, gevestigd te Culemborg Nemen bij het sluiten van deze overeenkomst in overweging dat: Bij Stichting Thuiszorg Groningen (Thuiszorg Groningen) voortdurend aanpassingen zullen plaatsvinden om de organisatie optimaal te kunnen laten functioneren. Stichting Thuiszorg Groningen als gevolg van bezuinigingen en toenemende concurrentie ingrijpend gewijzigd moet worden om de continuïteit te waarborgen het noodzakelijk is daarvoor functies te wijzigen, op te heffen en het aantal arbeidsplaatsen te verminderen partijen de nadelige gevolgen voor de werknemers zoveel mogelijk willen beperken de maatregelen ter beperking van de nadelige gevolgen voor de werknemers in dit Sociaal Plan zijn vastgelegd. Partijen zijn als volgt overeengekomen: Artikel 1 Uitgangspunten Dit Sociaal Plan regelt de gevolgen van reorganisaties van de in de aanhef bedoelde organisatie voor haar werknemers, zowel op direct als op indirect niveau, in het bijzonder met betrekking tot verlies of behoud van werk, functie en inkomen. 2 De reorganisaties tot gevolg kunnen hebben dat functies wijzigen, worden opgeheven en dat in bestaande functies minder werknemers gaan werken of nieuwe functies ontstaan. 3 Aan iedere werknemer zal bij het vervallen van diens functie voor zover mogelijk een gelijke functie worden aangeboden, dan wel bij het ontbreken daarvan een functie die zoveel mogelijk in de lijn ligt van de oorspronkelijke functie.

3 3 De werkgever zal bij het (her)plaatsingsbeleid voor zover mogelijk rekening houden met bestaande arbeidspatronen. Artikel 2 Werkingssfeer Het Sociaal Plan heeft betrekking op reorganisaties, zoals bedoeld in artikel 53 in hoofdstuk IX van de CAO Thuiszorg. Het Sociaal Plan is van toepassing op Thuiszorg Groningen en op de werknemers die een arbeidsovereenkomst overeengekomen zijn met Thuiszorg Groningen en waarop het reorganisatieplan 2005 van toepassing is. De effecten van de reorganisatie kunnen de organisatorische eenheden overschrijden. Geldigheidsduur Het Sociaal Plan wordt aangegaan voor een periode van 18 maanden. De ingangsdatum van het Sociaal Plan is 1 mei 2005 en de einddatum is 31 oktober Tussen partijen is afgesproken dat er periodiek overleg plaatsvindt over de effecten van de overeengekomen maatregelen. Indien de noodzaak hiertoe blijkt, zal in geval van boventalligheid het perspectief van gedwongen ontslag aan de orde komen. 5. De bepalingen in dit Sociaal Plan laten onverlet de verplichtingen op basis van de artikelen van de CAO Thuiszorg en de daarbij behorende uitvoeringsregelingen. Artikel 3 Hardheidsclausule In gevallen, waarin dit Sociaal Plan leidt tot een onbillijke situatie, zal de werkgever in gunstige zin van dit Sociaal Plan afwijken. Indien tussen werkgever en werknemer verschil van mening bestaat over toepassing van de hardheidsclausule, wordt dit verschil van inzicht ter beslissing voorgelegd aan de gezamenlijke partijen bij dit Sociaal Plan. Het bepaalde in lid 2 laat onverlet de mogelijkheid het geschil voor te leggen aan de burgerlijke rechter. Indien het geschil wordt voorgelegd aan de rechter vervalt het bepaalde in lid Artikel 4 Werkgelegenheidsinspanning Gedurende de looptijd van dit Sociaal Plan zullen als gevolg van organisatiewijzigingen gedwongen ontslagen worden voorkomen of zoveel mogelijk worden beperkt. Er kan pas sprake zijn van gedwongen ontslag in verband met boventalligheid, nadat partijen overeenstemming hierover hebben bereikt.

4 4 Aan dit uitgangspunt is de voorwaarde verbonden dat werknemers bereid moeten zijn de eventuele (functie-)veranderingen die voortvloeien uit de reorganisatie of een andere functie en/of een andere standplaats te accepteren. Een en ander met inachtneming van de in dit plan opgenomen regels. Artikel 5 Begripsbepalingen In dit Sociaal Plan wordt verstaan onder: De werkgever: de rechtspersoonlijkheid bezittende privaatrechtelijke instelling zijnde Stichting Thuiszorg Groningen. De werknemer: de persoon die in de zin van het Burgerlijk Wetboek een arbeidsovereenkomst heeft met de werkgever. De leden van de Raad van Bestuur zijn geen werknemer in de zin van dit Sociaal Plan. Voorts is geen werknemer in de zin van dit sociaal plan degene die: - werkzaamheden uitsluitend ter vervulling van een stage of op basis van een werkervaringsplaats verricht; - door derden is gedetacheerd; - werkzaam is als uitzendkracht. Bezwarencommissie: de commissie zoals bedoeld in bijlage 1 van dit plan. Anciënniteitprincipe: het principe waarbij op grond van het aantal dienstjaren een onderscheid gemaakt wordt tussen werknemers die een gelijke aanspraak hebben. De werknemer met de meeste dienstjaren wordt als eerste geplaatst en bij gelijke uitkomst van diensttijd gaat de oudere werknemer bij plaatsing voor de jongere werknemer. Boventallig: Boventallig is de werknemer wiens functie is komen te vervallen door het opheffen van de functie of door reductie van het aantal formatieplaatsen. Organisatorische eenheid: divisie-eenheden dan wel bedrijfseenheden. Diensttijd: de tijd doorgebracht bij de werkgever en zijn rechtsvoorganger(s). Het gaat om de tijd die op grond van een arbeidsovereenkomst aaneengesloten is doorgebracht. Hieronder valt ook de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, die voorafging aan een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mits niet onderbroken door meer dan 3 periodes van 4 weken. Een periode van onbetaald verlof geldt ook als diensttijd. Formatieplaatsenplan: een overzicht van de functies met het salarisniveau van de functie op grond van het vigerende functiewaarderingssysteem en de formatie. Functie: een afgerond geheel van taken en verantwoordelijkheden, die de werknemer in opdracht verricht. Herplaatsingkandidaat: Een herplaatsingkandidaat is de werknemer die voor de plaatsingsprocedure in aanmerking komt. Oorspronkelijke functie: de functie of het samenstel van aan de werknemer opgedragen taken die in de organisatie voorkomt, direct voorafgaand aan de datum waarop de reorganisatie formeel van kracht wordt. Volgfunctie: een functie in dezelfde functie groep en waarbij de functie-inhoud en de functie-eisen niet wezenlijk afwijken in vergelijking met de functie die de werknemer

5 5 vervulde voor de organisatieverandering. Gewijzigde functie: een zodanige aanmerkelijke wijziging van het takenpakket waardoor de functie overwegend een andere inhoud krijgt. Vervallen functie: een functie die in het nieuwe formatieplaatsenplan niet voorkomt en/of een functie waarvan de inhoud als gevolg van de reorganisatie wezenlijk is gewijzigd. Nieuwe functie: een functie die in het oude formatieplaatsenplan niet voorkwam. Gelijkwaardige functie: een functie op hetzelfde niveau die qua inhoud en taken verschilt van de huidige functie doch waarvoor een zelfde opleiding en ervaring vereist zijn. Passende functie: een afgerond geheel van taken, welke in voldoende mate aansluit bij de opleiding en ervaring van de werknemer en die qua niveau hoger is of maximaal twee salarisschalen lager is dan de oorspronkelijke functie. Geschikte functie: een functie bestaande uit taken waarvan zowel de werkgever als de werknemer van mening zijn dat deze - met instemming van zowel de werkgever als de werknemer - op een lager salarisniveau door de werknemer uitgevoerd kunnen worden. Plaats van tewerkstelling: de plaats van waaruit de werknemer gewoonlijk zijn werkzaamheden verricht. Outplacement: externe en/of interne begeleiding van een of meer werknemers bij het zoeken naar een nieuwe functie buiten Thuiszorg Groningen, in opdracht en op kosten van de werkgever. Reorganisatie: de wijziging in de organisatie van Thuiszorg Groningen voortvloeiend uit het reorganisatieplan Salaris: het tussen werkgever en werknemer overeengekomen bruto maandloon of periodeloon inclusief vakantiegeld, exclusief de in de betreffende CAO genoem de vergoedingen en/of toelagen. Detachering: de omstandigheid dat een werknemer, met het oog op kennismaking met een nieuwe situatie of ter vervulling van een tijdelijke vacature, met instemming van de werknemer, bij een andere werkgever werkzaamheden verricht. Artikel 6 Veranderde wetgeving Partijen houden zich het recht voor tussentijds overleg te voeren om bij ingrijpende veranderingen in de wetgeving en het Sociaal Plan daarop aan te passen. Artikel 7 Plichten werkgever en werknemer Werkgever en werknemer zijn gehouden aan uitvoering van dit Sociaal Plan. De werkgever zal de Centrale Ondernemingsraad tijdig informeren, als bedoeld in artikel 25 van de Wet op de Ondernemingsraden, over de reorganisaties en de daaraan verbonden formatieplannen. De Centrale Ondernemingsraad zal in de gelegenheid worden gesteld schriftelijk advies uit te brengen over de voorgenomen reorganisatie met inachtneming van de wettelijke bepalingen.

6 6 Artikel 8 Reorganisaties Reorganisaties kunnen tot gevolg hebben: dat er functies wijzigen dat er functies worden opgeheven dat in bestaande functies minder werknemers gaan werken en dat er nieuwe functies ontstaan. Om gedwongen ontslagen te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken, gelden de volgende maatregelen: tijdelijke arbeidsovereenkomsten in indirecte functies worden niet verlengd tenzij sprake is van specifieke deskundigheid die noodzakelijk is en die niet op korte termijn intern beschikbaar is. bovenstaande geldt ook voor de inzet van uitzendkrachten en andere externe medewerkers. er is een vacaturestop voor de indirecte functies. De Raad van Bestuur stelt de duur van de vacaturestop vast en kan een uitzondering maken voor sleutelfuncties zodat hoogwaardige kwalitatieve instroom mogelijk blijft als dit noodzakelijk is voor het goed functioneren van Thuiszorg Groningen. werknemers die daarvoor in aanmerking komen kunnen gebruik maken van de mobiliteitsbevorderende faciliteiten. Voor deze faciliteiten en de hiervoor geldende criteria: zie bijlage Artikel 9 Uitgangspunten (her)plaatsingsbeleid Bij plaatsing geldt als eerste uit gangspunt dat de werknemer zijn functie volgt. Het tweede uitgangspunt is dat de werknemer bij verandering van functie voldoet, of binnen afzienbare tijd door middel van scholing zal kunnen voldoen, aan de functie-eisen zoals deze in de betreffende functiebeschrijvingen zijn opgenomen. Het derde uitgangspunt is dat plaatsing in eerste instantie binnen de organisatorische eenheid plaatsvindt. Daarna wordt het plaatsingsproces organisatie-breed voortgezet. Wanneer het aantal in aanmerking komende kandidaten het aantal beschikbare formatieplaatsen overtreft, wordt het anciënniteitprincipe toegepast. 5. Indien de aard van de werkzaamheden dat noodzakelijk maakt, wordt uit oogpunt van inzetbaarheid, bij de plaatsing rekening gehouden met de woonplaats c.q. het verblijfadres en de persoonlijke omstandigheden van de werknemer. 6. Het onder lid 1 genoemde uitgangspunt geldt niet automatisch als de eigen functie na reorganisatie voor een minder aantal uren of slechts voor een deel zal worden voortgezet. Herplaatsing uitsluitend voor het gedeelte van de functie dat vervalt kan immers leiden tot versnippering van het oorspronkelijke contract. In dat geval vindt overleg plaats met de

7 7 werknemer. De arbeidsovereenkomst zoals die bestond is leidend bij de herplaatsing. Als herplaatsing plaats vindt in meer dan één functie, dan dient het totaalaanbod passend te zijn, rekening houdend met reistijd, reiskosten en werktijden. Het op elkaar afgestemde functieaanbod wordt geformaliseerd in één arbeidsovereenkomst. Artikel 10 Volgfuncties Als de functie behouden blijft en de functie-inhoud, functie-eisen en functieniveau niet wezenlijk gewijzigd zijn, volgt de werknemer zijn/haar functie. Bij meer kandidaten dan beschikbare formatieruimte van functies die niet gewijzigd zijn (volgfuncties), is een plaatsingsprocedure van toepassing waarin de volgende uitgangspunten bepalend zijn voor wie in aanmerking komt voor de beschikbare formatieruimte: a. per organisatorische eenheid waarin de betreffende functie voorkomt. b. vervolgens op basis van het aantal dienstjaren bij Thuiszorg Groningen of haar rechtsvoorgangers (anciënniteit). Artikel 11 Gewijzigde functies en nieuwe functies 1 Bij gewijzigde en nieuwe functies is een plaatsingsprocedure van toepassing gebaseerd op belangstellingsregistratie en functiebeschrijving. 2 Door middel van een belangstellingsregistratieformulier wordt op éénduidige wijze de belangstelling van werknemers vastgelegd waarvan de functie is vervallen, die niet in aanmerking zijn gekomen voor een volgfunctie of waarvan de functie is gewijzigd. In de belangstellingsregistratie komt in ieder geval aan de orde: voor welke functie(s) binnen de nieuwe formatie de betrokken werknemer in aanmerking kan en wil komen in eerste instantie binnen de eigen organisatorische eenheid en indien geen formatieruimte beschikbaar organisatie-breed; of er sprake is van bijzondere omstandigheden; of er sprake is van verkregen rechten. De gegevens ten aanzien van gevolgde opleidingen, werkervaring en bijzondere omstandigheden, alsmede de verkregen rechten worden geïnventariseerd en vastgelegd. De beoordeling of de werknemer de gewijzigde of nieuwe functie kan vervullen of binnen afzienbare tijd kan vervullen, vindt plaats door een selectiecommissie. De selectiecommissie bestaat minimaal uit de leidinggevende van de organisatorische eenheid waar de functie voorkomt en een personeelsadviseur. De selectie wordt bekrachtigd door de naast hogere leidinggevende op basis van de voordracht van de selectiecommissie. De werknemer die voldoet aan de objectieve functie-eisen wordt in de regel niet als ongeschikt aangemerkt. De competenties behorende bij de objectieve functie-eisen worden getoetst in de vorm van een assessment.

8 8 Wanneer er meerdere geschikte kandidaten zijn gaat de kandidaat die conform het anciënniteitprincipe voorrang heeft, voor. 5. Indien voor het vervullen van de gewijzigde of de nieuwe functie, op basis van overleg tussen werkgever en werknemer, om- of bijscholing noodzakelijk is, dan zal de werkgever hierin voorzien. De eventuele kosten en tijd komen voor rekening van de werkgever conform de geldende vergoedingsregeling studiekosten, zoals deze is vastgelegd in de CAO-Thuiszorg. Artikel 12 De plaatsingsprocedure Deze procedure treedt in werking in het geval de werkgever, na een daartoe conform de WOR ontvangen advies van de OR, het besluit genomen heeft tot een reorganisatie en de daaraan verbonden formatieplan. Voor de uitvoering van de plaatsingsprocedure ten behoeve van de nieuwe organisatiestructuur wordt een plaatsingscommissie ingesteld en ingeval van gewijzigde of nieuwe functies wordt een selectiecommissie ingesteld. De plaatsingscommissie of een selectiecommissie bestaat minimaal uit de leidinggevende van de organisatorische eenheid waar de functie voorkomt en een personeelsadviseur. Het besluit wordt genomen door de naast hogere leidinggevende op basis van de voordracht van de plaatsingscommissie of de selectiecommissie. Het basisprincipe is man/vrouw volgt functie. De werkgever zal vanuit dit principe de werknemers voor zover mogelijk plaatsen in de eigen, niet gewijzigde functie, met een zelfde omvang in uren volgens het anciënniteitprincipe conform de uitgangspunten zoals in artikel 9 beschreven. De werknemer ontvangt schriftelijk een bevestiging van de plaatsing. Indien de werkgever niet in staat is aan de werknemer de eigen, niet gewijzigde functie aan te bieden, wordt schriftelijk een plaatsingsaanbod gedaan met in achtneming van onderstaande volgorde: een gelijkwaardige functie qua opleiding en niveau (zelfde salarisgroep) met dezelfde contractomvang indien geen gelijkwaardige functie kan worden aangeboden, zal direct een passende functie met dezelfde contractomvang worden aangeboden Als laatste mogelijkheid kan een geschikte functie worden geboden. Ingeval van een passende functie kan het salarisniveau minimaal 1 tot maximaal 2 functiegroepen lager liggen dan de oorspronkelijke functie van de werknemer. In dat geval komt de werknemer in aanmerking voor een salarisgarantieregeling conform artikel Bij een vacature in de oorspronkelijke functie, heeft de overgeplaatste werknemer (andere plaats van tewerkstelling) en/of in een lager gewaardeerde functie geplaatste werkne mer, indien deze de wens daartoe te kennen heeft gegeven, gedurende 1 jaar recht op terugplaatsing in vacatures. Dit recht geldt overigens alleen als er geen herplaatsingkandidaten opteren voor de vacature. De werkgever zal gedurende dat jaar de werknemer daartoe actief benaderen. Gedurende 2 jaar kan de werknemer die reageert op een vacature in de oorspronkelijke functie een beroep doen op dit voorrangsrecht.

9 9 6. Indien de functie of standplaats van een werknemer wijzigt, dan zal de werkgever in een zo vroeg mogelijk stadium met betrokken werknemer overleg plegen met het doel tot een zo groot mogelijke overeenstemming te komen. 7. Voorgaande procedure mag niet leiden tot verdringing ten nadele van lagere functies. 8. Indien een werknemer niet direct geplaatst of herplaatst kan worden zal hij op een transferlijst geplaatst worden in afwachting van plaatsing of herplaatsing. Gedurende deze periode kunnen, in overleg met de werknemer, passende vervangende werkzaamheden worden opgedragen. 9. In het geval dat werknemer en werkgever géén overeenstemming krijgen over het functieaanbod, neemt de werkgever eerst een voorlopig besluit. De werknemer wordt 2 weken bedenktijd geboden conform artikel 1 De werkgever neemt, gehoord hebbende de Bezwarencommissie een definitief besluit. Indien de werknemer zich binnen de gestelde termijn niet wendt tot de Bezwarencommissie wordt het besluit definitief. 10. Wanneer de werknemer na toepassing van de plaatsingsprocedure een functieaanbod niet aanvaardt, kan de werkgever een aanvraag tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst indienen bij het CWI dan wel bij de Kantonrechter. Indien en voor zover de werknemer of de werkgever zich gewend heeft tot de Bezwarencommissie, zal het advies van de Bezwarencommissie onderdeel zijn van de aanvraag tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst bij het CWI dan wel bij de Kantonrechter. Artikel 13 Voorrang bij vacatures Als er tijdens de looptijd van de plaatsingsprocedure een vacature ontstaat, wordt deze eerst aangeboden aan de herplaatsingkandidaten. De kandidaten moeten voldoen aan de functie-eisen dan wel binnen afzienbare termijn daaraan kunnen voldoen waarbij de studiekosten zowel qua tijd als geld door de werkgever volledig worden vergoed. Wanneer er meerdere geschikte kandidaten zijn gaat de kandidaat die conform het anciënniteitprincipe voorrang heeft, voor. Meerdere kandidaten heeft in dit verband niet alleen betrekking op de herplaatsingkandidaten die door de reorganisatie niet langer hun oorspronkelijke functie kunnen vervullen en die niet direct konden worden geplaatst. De gedeeltelijk arbeidsongeschikte indirecte werknemer die moet worden herplaatst, heeft een gelijke voorrangspositie bij vacatures. Indien deze procedure niet leidt tot het vervullen van de vacature omdat er geen geschikte herplaatsingkandidaten zijn en er ook geen kandidaten zijn die binnen redelijke termijn

10 10 geschikt zijn te maken voor de functie, wordt bezien of er onder de overgeplaatste werknemers nog geschikte kandidaten zijn die te kennen hebben gegeven een bepaalde voorkeur voor een sector en/of locatie te hebben. 5. Als tot en met niet leidt tot het vervullen van de vacature en de financiële positie van de organisatie dit toelaten, wordt deze opengesteld voor alle werknemers conform het vigerende werving- en selectiebeleid. Artikel 14 Procedure weigering functieaanbod De werkgever maakt het functieaanbod gemotiveerd schriftelijk aan de werknemer bekend, onder vermelding van de redenen en de salarisschaal. De werknemer kan binnen 2 weken (10 werkdagen) schriftelijk en gemotiveerd bezwaar maken tegen het functieaanbod bij de werkgever (Raad van Bestuur). De werkgever is verplicht om over het ingediende bezwaar advies in te winnen bij de Bezwarencommissie. De werkgever draagt er zorg voor dat de adviesvraag en het ingediende bezwaar binnen 2 weken (10 werkdagen) na ontvangst bij de Bezwarencommissie zijn ingediend. De samenstelling en de werkwijze van de commissie zijn vastgesteld in bijlage Indien de werknemer in het gelijk wordt gesteld, dan wordt deze op zo kort mogelijke termijn voor zover mogelijk een andere functie aangeboden. 5. Weigering van een gelijkwaardig of passend functieaanbod heeft consequenties voor de werknemer. Indien de werknemer weigert een gelijkwaardige of passende functie te aanvaarden, kan dit tot een beëindiging van het dienstverband leiden nadat de Bezwarencommissie hierover is gehoord. De werknemer wordt voorafgaand aan een definitief besluit tot beëindiging van het dienstverband binnen 2 weken (10 werkdagen) na aanzegging alsnog in de gelegenheid gesteld de gelijkwaardige of passende functie te aanvaarden. Artikel 15 Herhaalde plaatsing Indien na herplaatsing in een andere functie binnen zes maanden blijkt dat de betrokken werknemer buiten zijn schuld niet geschikt is voor de functie, zal de werkgever een andere functie aanbieden indien deze voor handen is. Deze situatie wordt niet beschouwd als weigering van een functie. De plaatsingsprocedure is wederom geheel van toepassing. Op herhaalde plaatsing kan ook een beroep worden gedaan, indien de werknemer binnen een termijn van zes maanden te kennen geeft de geaccepteerde (nieuwe) functie

11 11 niet te ambiëren. De werkgever zal in dit geval voor zover mogelijk, nog eenmaal een functie aanbieden. Artikel 16 Vaststelling boventallige werknemers Bij het vaststellen van welke werknemer als boventallig wordt beschouwd, kunnen de volgende situaties worden onderscheiden: Functies verdwijnen als gevolg van beëindiging, samenvoeging of inkrimping van activiteiten en waarbij de werkgever binnen het kader van de plaatsingsprocedure niet in staat is een redelijk aanbod te doen, gelet op de aard van de functie en het functieniveau van de werknemer. Functies waarvan de inhoud als gevolg van de reorganisatie sterk wijzigen, tot uiting komend door gewijzigde functie-eisen en/of een gewijzigd functieniveau; en de werknemer, die de functie vervult, naar het oordeel van de werkgever redelijkerwijze niet binnen 12 maanden kan voldoen aan de aan deze gewijzigde functie te stellen eisen. Ingeval plaatsing of herplaatsing van een werknemer niet mogelijk is gebleken na toepassing van de plaatsingsprocedure. De noodzaak van gedwongen ontslag in verband met boventalligheid, kan pas aan de orde zijn, nadat partijen van deze overeenkomst overeenstemming hierover hebben bereikt. Indien overeenstemming hierover is tussen partijen van deze overeenkomst, kan de werkgever voor de werknemer, die boventallig is, een aanvraag tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst indienen bij het CWI dan wel bij de Kantonrechter. De ontslagvolgorde zal conform artikel 53 van de CAO Thuiszorg en de wettelijke verplichtingen zijn. Artikel 17 Maatregelen ter voorkoming van gedwongen ontslag Thuiszorg Groningen verplicht zich tot een maximale inspanning om gedwongen ontslag te voorkomen door uitvoering van de in artikel 8, lid 2 en bijlage 2 genoemde maatregelen. Alle werknemers die in het kader van het reorganisatieplan boventallig zijn of, komen in aanmerking voor de maatregelen die in bijlage 2 zijn beschreven. De werknemers die niet boventallig zijn, kunnen bij ontslag op eigen verzoek een beroep doen op de vertrekregeling zoals beschreven in bijlage Voorwaarde hiervoor is dat de boventalligheid van een andere werknemer verdwijnt. Werknemers die hebben aangegeven de aangeboden functie niet te ambiëren (artikel 14) kunnen bij ontslag op eigen verzoek een beroep doen op de vertrekregeling zoals beschreven in de bijlage Artikel 18 Salarisgarantieregeling

12 12 De werknemer die als gevolg van reorganisatie(s) een functie aanvaardt waaraan een lager salarisniveau van minimaal 1 tot maximaal 2 functiegroepen lager is verbonden dan aan zijn oorspronkelijke functie, behoudt zijn salaris behorende bij zijn oorspronkelijke functie, inclusief zijn doorloop in de schaal tot aan het maximum van de oorspronkelijke functieschaal. Het salaris wordt ook aangepast aan de loonontwikkelingen van CAO die op de betrokken werknemer van toepassing is. De in lid 1 opgenomen aanspraak komt te vervallen als de werkgever binnen 2 jaar aan de werknemer een geschikte functie aanbiedt waarvan het salarisniveau gelijk is aan dat van de oorspronkelijke functie waaraan de garantieaanspraak wordt ontleend en de werknemer deze functie weigert. Artikel 19 Toeslagengarantie De werknemer behoudt de toeslag die wegens het werken op inconveniënte uren en/of bereikbaarheidsdienst van toepassing is, nog geduren de twaalf maanden, als de werknemer een functie heeft aanvaard waarbij geen of een lagere toelage van toepassing zal zijn. Na het verstrijken van de gemelde termijn wordt de toelage als volgt afgebouwd: 75% van deze toelage(n) gedurende het tweede jaar; 50% van deze toelage(n) gedurende het derde jaar; 25% van deze toelage(n) gedurende het vierde jaar. De hoogte van de aanspraak op de toelage als bedoeld in 18.1 bedraagt het gemiddelde bedrag van de toelage waarop de werknemer in de het tijdsbestek van 13 perioden voorafgaande aan de functiewijziging, recht had. Indien de werknemer een functie aanvaardt waarvan de som van salaris en toelagen hoger is dan de som van salaris en toelagen bij de oorspronke lijke functie, vervalt de toelagegarantie. De werknemer die op de ingangsdatum van de functiewijziging als gevolg van de reorganisatie(s) 55 jaar of ouder is behoudt aanspraak op de toelage(s) als bedoeld in artikel 18. In deze situatie vindt er dus geen afbouw plaats. Artikel 20 Wijziging plaats van tewerkstelling Indien bij de vaststelling van het formatieplaatsenplan blijkt dat aan een werknemer een wijziging van de plaats van tewerkstelling moet worden aangeboden, zal de werkgever in een zo vroeg mogelijk stadium met de betrokken werknemer overleg plegen met het doel tot een zo groot mogelijke overeenstemming te komen en daarbij de consequenties van de wijziging aan betrokkene meedelen. De wijziging van de plaats van tewerkstelling mag niet langer dan anderhalf uur enkele reis met het OV of een straal van 50 kilometer zijn. Aan de werknemer zal in verband met een wijziging van de plaats van tewerkstelling geen

13 13 verhuisplicht worden opgelegd. De werknemer die door de gewijzigde plaats van tewerkstelling wenst te verhuizen wordt op zijn verzoek verhuisplichtig gesteld en ontvangt een vergoeding voor de kosten op grond van de vigerende bepalingen in de CAO Thuiszorg. Een werknemer die in verband met een wijziging in de plaats van tewerkstelling extra reiskosten moet maken, krijgt deze extra reiskosten vergoed gedurende een periode van 24 maanden à 0,27 (netto) per kilometer vergoed. Na deze periode valt de werknemer terug op de gebruikelijke vergoeding conform de vigerende CAO. 5. Wanneer een locatiewijziging ernstige verstoringen veroorzaakt in het sociale leven van de werknemer, dan zal de werkgever binnen 12 maanden na de locatiewijziging in overleg treden met de betrokken werknemer over een individuele voorziening. Deze voorziening dient redelijkerwijs tegemoet te komen aan de praktische problemen die de locatiewijziging tot gevolg heeft. 6. In het geval dat werknemer en werkgever middels overleg géén overeenstemming krijgen over de standplaatswijziging, neemt de werkgever eerst een voorlopig besluit. De werknemer kan binnen 2 weken bezwaar indienen conform de bezwarenprocedure zoals beschreven in bijlage De werkgever neemt, gehoord de Bezwarencommissie een definitief besluit. Indien de werknemer zich binnen de gestelde termijn niet wendt tot de Bezwarencommissie wordt het besluit definitief. Artikel 21 Slotbepalingen Met instemming van partijen kan dit Sociaal Plan tussentijds worden gewijzigd indien zich naar het oordeel van partijen daartoe onvoorziene zwaarwegende omstandigheden voordoen. De interpretatie van dit Sociaal Plan is voorbehouden aan partijen verbonden aan dit Sociaal Plan. Inzake de toepassing van dit Sociaal Plan kunnen werkgever en werknemer advies inwinnen bij de Bezwarencommissie (zie bijlage 1). De werkgever zal desgevraagd een exemplaar van het Sociaal Plan ter beschikking stellen aan de werknemers. Aldus overeengekomen te Groningen d.d... en door partijen ondertekend, Stichting Thuiszorg Groningen, gevestigd te Groningen Namens deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door Mevrouw J.N. Kuiper d.d... ABVAKABO FNV, gevestigd te Zoetermeer Namens deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door

14 14 Mevrouw H. Schrage d.d. CNV Publieke Zaak, gevestigd te Den Haag Namens deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door De heer H.G. Aardema d.d. FBZ, gevestigd te Utrecht Namens deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door Mevrouw mr. E.M.H. Dissel d.d. NU 91, gevestigd te Utrecht Namens deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door De heer R. Wisman d.d.. De Unie Zorg en Welzijn te Culemborg Namens deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door De heer W.M. Hovestad d.d..

15 15 BIJLAGE 1: DE BEZWARENCOMMISSIE De werkgever (Raad van Bestuur) stelt de Bezwarencommissie in. Voor het bijwonen van de vergaderingen van de commissie ontvangen de leden presentiegeld van 200 per dagdeel en een vergoeding van de reiskosten. De taak van de commissie is het, uitsluitend op verzoek van werkgever of werknemer, adviseren over de toepassing van de in dit Sociaal Plan neergelegde bepalingen. De commissie brengt over de verrichte werkzaamheden periodiek verslag uit aan de werkgever en geanonimiseerd aan de ondernemingsraad. De commissie bestaat uit 3 leden, niet zijnde bestuurslid, directielid of lid van de ondernemingsraad. Eén lid wordt benoemd door de werkgever, één lid wordt benoemd door de ondernemingsraad/werknemersorganisaties. De voorzitter wordt benoemd door de hierboven genoemde commissieleden gezamenlijk. Het secretariaat van de commissie wordt gevoerd door de in de aanhef genoemde werkgever. De werknemer kan zich, binnen 2 weken nadat het besluit bekend is gemaakt, schriftelijk wenden tot de werkgever met bezwaren inzake: de inhoud van de hem toegedeelde functie en de plaats van deze functie in de nieuwe organisatie; de individuele toepassing van dit Sociaal Plan. De werkgever vraagt, binnen 2 weken, advies over het ingediende bezwaar aan de Bezwarencommissie. 5. De mondelinge behandeling van het bezwaar vindt plaats binnen 6 weken na indiening van het bezwaarschrift. Tijdens de behandeling worden de betrokken werknemer en de werkgever gehoord, waarbij zij zich op eigen kosten door een raadsman kunnen doen bijstaan. De mondelinge behandeling geschiedt niet in het openbaar, tenzij de commissie anders besluit, gehoord hebben de de betrokken werknemer en de werkgever. 6. De beraadslagingen van de commissie geschieden in een vergadering van de 3 leden, welke niet openbaar is. De leden van de commissie zijn tot geheimhouding verplicht. Werkgever en de betrokken werknemer zijn verplicht alle gevraagde medewerking te verlenen aan de commissie. 7. De Bezwarencommissie adviseert aan de werkgever over het door de werknemer ingediende bezwaar. Voornoemd advies wordt zo spoedig mogelijk, doch in ieder geval binnen 4 weken na de hoorzitting, aan de werkgever uitgebracht. De betrokken werknemer ontvangt een afschrift van het advies. 8. De werkgever neemt binnen 4 weken na ontvangst van het advies van de commissie een besluit en stelt de werknemer hiervan op de hoogte middels een aangetekend schrijven. De werkgever kan uitsluitend schriftelijk en gemotiveerd afwijken van voornoemd advies. 9. Indien werknemer zijn bezwaar reeds bij de burgerlijke rechter heeft aangemeld, heeft hij

16 16 geen toegang tot de Bezwarencommissie. Indien tijdens de behandeling van het bezwaar door de werkgever en/of de werknemer het bezwaar aanhangig wordt gemaakt bij de rechter, staakt de commissie de verdere behandeling.

17 17 BIJLAGE 2 VERTREKBEVORDERENDE MAATREGELEN GERICHT OP VOORKOMING VAN GEDWONGEN ONTSLAG Intentie Het uitgangspunt van Thuiszorg Groningen is dat gedwongen ontslagen worden voorkomen of zoveel mogelijk worden beperkt. Aan dit uitgangspunt is de voorwaarde verbonden dat van de werknemers veranderingsbereidheid mag worden verwacht. Thuiszorg Groningen wil de mobiliteit van de werknemers bevorderen door het aanbieden van een samenhangend pakket van maatregelen en het geven van voorlichting, begeleiding en ondersteuning. Thuiszorg Groningen beoogt hiermee dat dit geheel van activiteiten en maatregelen kan bijdragen aan het proces de werknemers te stimuleren tot het maken van keuzes met betrekking tot de eigen externe loopbaanontwikkeling en mobiliteit. Doelgroep Alle boventallige werknemers komen in aanmerking voor de maatregelen die in de deze bijlage zijn genoemd. De werknemers die niet boventallig zijn, kunnen bij ontslag op eigen verzoek een beroep doen op de vertrekregeling. Voorwaarde hiervoor is dat de boventalligheid van een andere werknemer verdwijnt. Duur De ingangsdatum van deze regeling overeenkomstig de periode van het Sociaal Plan zoals vastgelegd in artikel 2 lid De einddatum is 31 oktober 2006 tenzij de Raad van Bestuur een andere einddatum vaststelt. Dit besluit en de motivatie daarvoor worden aan de werknemersorganisaties en de OR schriftelijk meegedeeld en bekend gemaakt in de organisatie. Herplaatsing Werknemers met de status van herplaatsingkandidaat hebben, net als reïntegratiekandidaten een voorrangspositie bij: functies die als gevolg van de reorganisatie nieuw zijn ontstaan vacatures. Centraal Meldpunt Vacatures Werknemers die boventallig zijn, kunnen zich wenden tot het door P&O Diensten ingerichte Centraal Meldpunt Vacatures. 5. Faciliteiten Externe vacature/loopbaanbegeleidingsbureau(s) Werknemers worden actief begeleid bij het verwerven van een nieuwe baan buiten Thuiszorg Groningen. Werknemers die boventallig zijn, kunnen zich wenden tot het door de Raad van Bestuur aangewezen externe vacature/loopbaanbegeleidingsbureau(s) ten einde werknemers te ondersteunen bij het zoeken naar een functie buiten de organisatie. De kosten hiervan zijn voor rekening van Thuiszorg Groningen tot een maximum van 5.000,-. Werknemers kunnen hiervan gedurende maximaal één jaar gebruik maken. Overige faciliteiten Werknemers die reeds een opleiding volgen, maar die niet meer van belang is voor de functie waarop de werknemer is herplaatst, mogen die studie afronden, conform de bij

18 18 aanvang van de studie overeengekomen afspraken. Waar nodig worden afspraken over scholing gemaakt ten behoeve het bekwaam maken van een werknemer voor een concrete functie dan wel om het breder inzetbaar maken van de werknemer. Faciliteiten bij vrijwillig vertrek Ontslagname per overeengekomen datum, doch de datum uitdiensttreding dient uiterlijk voor 31 oktober 2006 te zijn. Niet in aanmerking komen: werknemers die gedurende de looptijd van deze regeling gebruik kunnen maken van de OBU en werknemers die binnen de looptijd van deze regeling met pensioen gaan. Gedeeltelijke vermindering arbeidsomvang Werknemers die hun arbeidsomvang gedeeltelijk willen terugbrengen, komen alleen in aanmerking voor de regeling als het terugbrengen van de arbeidsomvang tot gevolg heeft dat andere werknemers niet wegens reorganisatie boventallig hoeven te worden. De voortgang van de werkzaamheden moet bovendien niet in gevaar komen. Deze werknemers ontvangen de vertrekpremie naar rato. Van de andere faciliteiten in deze regeling kunnen zij geen gebruik maken. Looptijd van deze regeling De looptijd van deze regeling is overeenkomstig de duur van het Sociaal Plan. De einddatum is 31 oktober 2006 tenzij de Raad van Bestuur een andere einddatum vaststelt. In het geval de einddatum wordt gewijzigd zal de Raad van Bestuur een schriftelijk gemotiveerd besluit naar de werknemersorganisaties en de OR sturen en bekend gemaakt in de organisatie. Faciliteiten (de bedragen die worden genoemd zijn bruto bedragen) Vertrekpremie bij ontslag op eigen verzoek Een werknemer die gedurende de looptijd van het Sociaal Plan aangeeft bij Thuiszorg Groningen te willen vertrekken komt in aanmerking voor een vertrekpremie vanwege dit ontslag op eigen verzoek. Ontslagname per overeengekomen datum, doch de datum uitdiensttreding dient uiterlijk voor 31 oktober 2006 te zijn. De hoogte van de vertrekpremie is afhankelijk van de duur van het dienstverband en bedraagt 1 periodesalaris per dienstjaar met een maximum van 1 jaarsalaris (13 perioden) inclusief vakantietoeslag. De vertrekpremie kan nooit meer bedragen dat het aantal perioden dat resteert tot het moment dat de werknemer gebruik kan maken van de OBU of 65 jaar wordt. De vertrekdatum is per overeengekomen datum, doch de datum uitdienstreding dient uiterlijk voor 31 oktober 2006 te zijn. Het bedrag van de vertrekpremie wordt afgerond volgens de normaal geldende regels: bij minder dan de helft van een dienstjaar afronding naar beneden, bij de helft of meer, afronding naar boven. Werknemers die een baan bij Thuishulp Groningen b.v. accepteren, komen niet in aanmerking voor een vertrekpremie. Wel behouden zij de opgebouwde anciënniteit (aantal dienstjaren bij Thuiszorg Groningen). Overige faciliteiten De werknemer wordt desgevraagd betaald verlof verleend ten behoeve van sollicitatie. De werkgever zal de werknemer desgewenst niet binden aan de opzegtermijn. Met werknemers die een baan buiten Thuiszorg Groningen hebben gevonden, kan een proeftijdgarantie worden afgesproken (maximaal 2 maanden). Dit betekent dat

19 19 onbetaald verlof wordt verleend gedurende de proefperiode. De arbeidsovereenkomst bij Thuiszorg Groningen blijft dus in stand tot dat de proeftijd bij de nieuwe werkgever is verstreken. De vertrekpremie wordt pas uitbetaald na de proefperiode c.q nadat de werknemer heeft aangegeven definitief niet terug te keren bij Thuiszorg Groningen. Indien de werknemer een baan elders aanvaardt met een lager salaris bij een zelfde arbeidsomvang als hij bij Thuiszorg Groningen had, vindt loonsuppletie plaats. Het verschil in brutosalaris ten opzichte van het oude brutosalaris dat de werknemer bij Thuiszorg Groningen verdiende, wordt met een maximum van 25% van het oude salaris aangevuld gedurende maximaal 1 jaar. De loonsuppletie treedt in de plaats van de vertrekpremie voor zover deze de vertrekpremie overstijgt. Als sprake is van aanmerkelijk meer reiskosten als gevolg van het accepteren van een baan elders kan een tegemoetkoming in de reiskosten worden verstrekt. Onder aanmerkelijk meer reiskosten wordt verstaan: een toename van de reiskosten voor de werknemer met 25% of meer met een minimum van 5, - per maand. Gedurende maximaal 1 jaar worden de extra kosten op basis van het gebruikelijke vervoermiddel betaalt (max.) 0,18 per kilometer). De tegemoetkoming reiskosten kan in mindering worden gebracht op de vertrekpremie. Naast het gebruik van door Thuiszorg Groningen aangeboden begeleiding kan de werknemer gebruik maken van een extern outplacementbureau voor de duur van maximaal één jaar. De kosten worden tot een maximum van 5.000,- vergoed. De resterende kosten worden in mindering gebracht op de vertrekpremie. Als de werknemer een nieuwe arbeidsovereenkomst bij een andere werkgever heeft afgesloten zal de werknemer, op zijn verzoek, voor de duur van maximaal 1 jaar worden gedetacheerd resp. onbetaald verlof worden verleend. De vertrekpremie wordt uitgekeerd na beëindiging van het dienstverband met Thuiszorg Groningen. Wanneer sprake is van een tijdelijke arbeidsovereenkomst bij een nieuwe werkgever kan de werknemer op zijn verzoek worden gedetacheerd voor de periode van maximaal 1 jaar als de nieuwe werkgever niet is aangesloten bij het PGGM. Hierbij geldt als uitgangspunt dat de gebruikmaking van de OBU niet wordt belemmerd. Indien de werknemer uiterlijk 31 oktober 2006 de arbeidsovereenkomst met Thuiszorg Groningen beëindigt, kan gebruik worden gemaakt van de vertrekpremie indien men daarvoor in aanmerking komt. Als sprake is van een terugbetalingsverplichting op grond van de regeling studiefaciliteiten of verhuiskosten, dan wordt deze kwijtgescholden. Dit betekent dat deze niet in mindering wordt gebracht op de vertrekpremie. Als de werknemer die ontslag neemt binnen 13 perioden na beëindiging van het dienstverband op grond van een jubileum recht zou hebben gehad op een jubileumuitkering, dan krijgt deze de uitkering bij zijn vertrek uitbetaald. Deze uitkering wordt niet uitbetaald als de nieuwe werkgever een vergelijkbare regeling kent en de dienstjaren bij de vorige werkgever(s) daarin volledig worden meegenomen. De werknemer die gebruik maakt van de kinderopvangregeling van Thuiszorg Groningen, kan hiervan nog gedurende drie maanden na de ontslagdatum gebruik maken. Na deze periode wordt de werknemer geacht een alternatief gevonden te hebben. Deze faciliteit geldt niet in het geval de werknemer in dienst treedt bij een werkgever, met een vergelijkbare regeling en/of die bereid is de kinderopvangfaciliteit over te nemen.

20 20 Bijlage 3 PROCEDURE PLAATSING

21 21 Volgfunctie: Procedure Plaatsing op basis nieuwe formatieplaatsenplan Vertrek bevorderende maatregelen: Div. faciliteiten Proeftijd-garantie Vertrekpremie etc. Zie bijlage 2 gelijk aantal Volgfunctie: minder in aantal Boventalligheid Gewijzigde of nieuwe functie (bel.reg. / selectie) Vervallen functie Begeleiding: P&O en/of extern bureau Plaatsing door anciënniteit Plaatsing Niet plaatsing (ev. tijdelijk op transferlijst) Gelijkwaar-dige, passende of Boventallig geschikte functie Boventallig: - periodiek overleg partijen - overeen-stemming partijen vereist over gedwongen ontslag Acceptatie functie Bezw. Cie - na overeen-stemming beëindiging arbeidsover-eenkomst Voortzetten dienstverband ja nee Einde dienstverband

22 22

CONCEPT. Sociaal Plan Overdracht Algemeen Maatschappelijk Werk Zuidwest-Drenthe

CONCEPT. Sociaal Plan Overdracht Algemeen Maatschappelijk Werk Zuidwest-Drenthe CONCEPT Sociaal Plan Overdracht Algemeen Maatschappelijk Werk Zuidwest-Drenthe Ondergetekenden Partijen de werkgever tot 1 januari 2007: - Stichting Icare, gevestigd te Meppel de werkgevers vanaf 1 januari

Nadere informatie

Concept SOCIAAL PLAN. ten behoeve van interne reorganisaties

Concept SOCIAAL PLAN. ten behoeve van interne reorganisaties 8300 Concept SOCIAAL PLAN ten behoeve van interne reorganisaties DE ONDERGETEKENDEN: Werkgever: - Werknemersorganisaties: - ABVAKABO FNV, gevestigd te Zoetermeer - CNV Publieke Zaak, gevestigd te Den Haag

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN VERSIE 1.2 SOCIAAL PLAN. ten behoeve van interne reorganisaties. Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis Oss

SOCIAAL PLAN VERSIE 1.2 SOCIAAL PLAN. ten behoeve van interne reorganisaties. Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis Oss SOCIAAL PLAN VERSIE 2 SOCIAAL PLAN ten behoeve van interne reorganisaties Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis Oss SOCIAAL PLAN VERSIE 2 DE ONDERGETEKENDEN: Werkgever: SMO Verdihuis namens deze

Nadere informatie

Sociaal plan ten behoeve van interne reorganisaties in de periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2015

Sociaal plan ten behoeve van interne reorganisaties in de periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2015 Sociaal plan ten behoeve van interne reorganisaties in de periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2015 De ondergetekenden: Werkgever: Raad van Bestuur De Wever en Werknemersorganisaties: - ABVAKABO FNV,

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. Ten behoeve van de fusie van. - Stichting Cardia. - Stichting Duinrust. en de daaruit volgende reorganisaties.

SOCIAAL PLAN. Ten behoeve van de fusie van. - Stichting Cardia. - Stichting Duinrust. en de daaruit volgende reorganisaties. SOCIAAL PLAN Ten behoeve van de fusie van - Stichting Cardia - Stichting Duinrust en de daaruit volgende reorganisaties. Definitieve versie d.d. 14 september 2009 DE ONDERGETEKENDEN: Werkgevers: en hun

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. ten behoeve van de herziening van de organisatie- en communicatiestructuur van het Parkhuis

SOCIAAL PLAN. ten behoeve van de herziening van de organisatie- en communicatiestructuur van het Parkhuis SOCIAAL PLAN ten behoeve van de herziening van de organisatie- en communicatiestructuur van het Parkhuis 19 december 2008 DE ONDERGETEKENDEN: Werkgever: - Werknemersorganisaties: - ABVAKABO FNV, gevestigd

Nadere informatie

ABVAKABO FNV. Algemeen directeur XXXX

ABVAKABO FNV. Algemeen directeur XXXX Preambule De ondergetekenden, Stichting xxxxx enerzijds en de Vereniging ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer, anderzijds, verklaren hiermee het Sociaal Plan xxxx te zijn overeengekomen, welke de personele

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN (onderhandelaar akkoord )

CONCEPT SOCIAAL PLAN (onderhandelaar akkoord ) CONCEPT SOCIAAL PLAN (onderhandelaar akkoord 1-12-2008) De ondergetekenden, 1. Stichting Cordaad, gevestigd te Utrecht 2. Stichting Tussenvoorziening, gevestigd te Utrecht enerzijds en de Vereniging ABVAKABO

Nadere informatie

Doorlopend Sociaal Plan Topaz

Doorlopend Sociaal Plan Topaz Doorlopend Sociaal Plan Topaz Inleiding Dit doorlopend sociaal plan (verder te noemen sociaal plan) is van toepassing op werknemers van de stichting Topaz (verder te noemen Topaz). Het sociaal plan is

Nadere informatie

Sociaal Plan Stichting Baanderij en Werkstad B.V. en Wedeka Bedrijven. Sociaal Plan. Ten behoeve van

Sociaal Plan Stichting Baanderij en Werkstad B.V. en Wedeka Bedrijven. Sociaal Plan. Ten behoeve van Stichting Baanderij en Wedeka Bedrijven Sociaal Plan Ten behoeve van Stichting Baanderij, statutair gevestigd te Stadskanaal en Wedeka Bedrijven, statutair gevestigd te Stadskanaal Stadskanaal, 30 september

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. Stichting Verpleeghuis Het Parkhuis. Ten behoeve van Integraal Management

SOCIAAL PLAN. Stichting Verpleeghuis Het Parkhuis. Ten behoeve van Integraal Management SOCIAAL PLAN Stichting Verpleeghuis Het Parkhuis Ten behoeve van Integraal Management Concept Januari 2006 Directie 2 DE ONDERGETEKENDEN: Werkgever: - Stichting Verpleeghuis Het Parkhuis, gevestigd te

Nadere informatie

Sociaal plan Trias Jeugdhulp (definitief, 1 mei 2007) Preambule

Sociaal plan Trias Jeugdhulp (definitief, 1 mei 2007) Preambule Preambule Voor u ligt het Sociaal Plan 2007 van Trias Jeugdhulp. De directe aanleiding voor het opstellen van dit Sociaal Plan is de behoefte van de Raad van Bestuur van Trias Jeugdhulp, de Ondernemingsraad

Nadere informatie

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de medewerkers die vallen onder de CAO VVT. 1. Overeenkomst Ondergetekenden:

Nadere informatie

SOCIAAL KADER

SOCIAAL KADER SOCIAAL KADER 2010-2015 Sociaal kader mei 2010 blz 1 1. Inleiding Voor u ligt het sociaal kader van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Dit sociaal kader is een voortzetting van het sociaal kader

Nadere informatie

Sociaal Plan Ziekenhuis Gelderse Vallei

Sociaal Plan Ziekenhuis Gelderse Vallei Sociaal Plan Ziekenhuis Gelderse Vallei Verklaring...4 1 Doel...5 2 Uitgangspunten en afspraken...5 3 Werkingssfeer, geldigheidsduur...5 3.1 Werkingsfeer...5 3.2 Geldigheidsduur...5 3.3 Hardheidsclausule...6

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. enerzijds en. namens. de Vereniging ABVAKABO / FNV, de heer P. Weijland. CNV Publieke Zaak, de heer F. Doedens.

SOCIAAL PLAN. enerzijds en. namens. de Vereniging ABVAKABO / FNV, de heer P. Weijland. CNV Publieke Zaak, de heer F. Doedens. SOCIAAL PLAN In het kader van de overdracht van de activiteiten van Rijn-Side, onderdeel van de Stichting Passade te Arnhem naar de Stichting Pactum jeugdzorg & educatie te Arnhem per........ De ondergetekenden,

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN Zorgcentrum Horizon

SOCIAAL PLAN Zorgcentrum Horizon SOCIAAL PLAN Zorgcentrum Horizon Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 Inleiding Zorgcentrum Horizon zal met ingang van 1 januari 2015 de werkwijze in de facilitaire dienst, met name de keuken ingrijpend

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN overname Tinkelbel door SKON 10 december 2008. De ondergetekenden,

SOCIAAL PLAN overname Tinkelbel door SKON 10 december 2008. De ondergetekenden, SOCIAAL PLAN overname Tinkelbel door SKON 10 december 2008 De ondergetekenden, 1. Tinkelbel vof(waaronder Tinkelbel, Parasol en Sonnenbel) gevestigd te Den Haag 2. Skon kinderopvang (skon) gevestigd te

Nadere informatie

Werkgever; de rechtspersoonlijkheid bezittende privaatrechtelijke organisatie als bedoeld in artikel 1.3 van de CAO WMD

Werkgever; de rechtspersoonlijkheid bezittende privaatrechtelijke organisatie als bedoeld in artikel 1.3 van de CAO WMD Concept Sociaal plan onderhandelaarakkoord De ondergetekenden, Mozaiek welzijnsdiensten, gevestigd te Tiel enerzijds en de Vereniging ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer, CNV Publieke Zaak, gevestigd

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN 1 september 2013 tot en met 31 december 2015

SOCIAAL PLAN 1 september 2013 tot en met 31 december 2015 SOCIAAL PLAN september 0 tot en met december 05 Inhoudsopgave Inleiding... 6 Artikel Doelstelling Sociaal Plan... 6 Artikel Algemene bepalingen... 6 Artikel Werkingssfeer... 7 Artikel 4 Begripsbepalingen...

Nadere informatie

FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES. Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks

FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES. Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks Fusie convenant 1 van 7 INLEIDING Het fusie convenant bestaat uit: - het doorlopend

Nadere informatie

4. Fusie De bepalingen van dit sociaal plan laten onverlet de verplichtingen ex artikel 15 lid 1 van de CAO.

4. Fusie De bepalingen van dit sociaal plan laten onverlet de verplichtingen ex artikel 15 lid 1 van de CAO. SOCIAAL PLAN De ondergetekenden, 1. Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Fryslân (SMO Fryslân) te Leeuwarden 2. Opvang en Ondersteuning (O&O) te Leek, bestaande uit: stichting Blijenhof te Bergum stichting

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. SWAFacet BV KERN BV. ten behoeve van de fusie van. Versie d.d. 23 oktober 2007

SOCIAAL PLAN. SWAFacet BV KERN BV. ten behoeve van de fusie van. Versie d.d. 23 oktober 2007 SOCIAAL PLAN ten behoeve van de fusie van SWAFacet BV en KERN BV Versie d.d. 23 oktober 2007 INLEIDING Per 1 januari 2008 gaan SWAFacet BV en Kern BV samen verder onder de naam SWAFacet BV. Met het samengaan

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. enerzijds en. ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer. CNV Publieke Zaak gevestigd te Den Haag. anderzijds,

SOCIAAL PLAN. enerzijds en. ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer. CNV Publieke Zaak gevestigd te Den Haag. anderzijds, SOCIAAL PLAN De ondergetekenden, 1. Stichting Wijkwerk Leeuwarden te Leeuwarden (SWL) 2. Stichting Welzijn OuderenLeeuwarden te Leeuwarden (SWOL) 3. Stichting Startpunt voor Inburgering in de Nederlandse

Nadere informatie

3. - De ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer - De CNV Publieke Zaak gevestigd te s Gravenhage

3. - De ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer - De CNV Publieke Zaak gevestigd te s Gravenhage 4.4. Het Sociaalplan De betrokken partijen. De ondergetekenden: 1. - Stichting Welzijn Meppel - Stichting Welzijn Westerveld 2. enerzijds en 3. - De ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer - De CNV Publieke

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN. 1. Werkingssfeer en doel. voortvloeiende reorganisatie.

HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN. 1. Werkingssfeer en doel. voortvloeiende reorganisatie. SOCIAAL PLAN De ondergetekenden, 1. Stichting Kinderopvang Dronten, gevestigd te Dronten 2. Stichting Peuterspeelzaal Dronten, gevestigd te Dronten. enerzijds en de FNV gevestigd te Utrecht en CNV, gevestigd

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN

SOCIAAL PLAN HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN SOCIAAL PLAN De ondergetekenden, 1. Stichting Vieja-Utrecht, gevestigd te Utrecht, 2. Stichting Hera, gevestigd te Arnhem, 3. Stichting (nieuwe organisatie), gevestigd te Ede enerzijds en de Vereniging

Nadere informatie

Sociaal Plan. LabNoord

Sociaal Plan. LabNoord Sociaal Plan LabNoord Sluiting Basislaboratorium St. Lucas Ziekenhuis LabNoord P&O: E. Dijkstra 29 november 2007 Sociaal Plan LabNoord Sluiting basislaboratorium St. Lucas Ziekenhuis Versie 5, definitief

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN (concept) 1 november 2009 tot en met 31 december 2012

SOCIAAL PLAN (concept) 1 november 2009 tot en met 31 december 2012 SOCIAAL PLAN (concept) november 009 tot en met december 0 Inhoudsopgave Artikel Artikel Artikel Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 0 Artikel Artikel Artikel Artikel 4 Artikel

Nadere informatie

Sociaal plan. Stichting SGJ Christelijke Jeugdzorg. Stichting Gereformeerde Jeugdbescherming. van. Maart 2011

Sociaal plan. Stichting SGJ Christelijke Jeugdzorg. Stichting Gereformeerde Jeugdbescherming. van. Maart 2011 Sociaal plan van Stichting SGJ Christelijke Jeugdzorg en Stichting Gereformeerde Jeugdbescherming Maart 2011 Sociaal Plan Preambule 1. Voorliggend Sociaal Plan is een nieuwe toepassing van de sociale statuten

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN STEDELIJK JONGERENWERK UTRECHT (onderhandelaarakkoord)

SOCIAAL PLAN STEDELIJK JONGERENWERK UTRECHT (onderhandelaarakkoord) SOCIAAL PLAN STEDELIJK JONGERENWERK UTRECHT (onderhandelaarakkoord) De ondergetekenden, 1. Portes, gevestigd te Utrecht; 2. Cumulus, gevestigd te Utrecht; 3. Doenja, gevestigd te Utrecht; 4. Stichting

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN SMO HELMOND

CONCEPT SOCIAAL PLAN SMO HELMOND CONCEPT SOCIAAL PLAN SMO HELMOND De ondergetekenden, SMO Helmond enerzijds en de Vereniging ABVAKABO FNV, gevestigd te Zoetermeer anderzijds, komen volgend sociaal plan overeen: HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING. Stichting Zonnehuisgroep Noord juni 2011. Doorlopend Sociaal Plan Pagina 1

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING. Stichting Zonnehuisgroep Noord juni 2011. Doorlopend Sociaal Plan Pagina 1 DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING Stichting Zonnehuisgroep Noord juni 2011 Doorlopend Sociaal Plan Pagina 1 Inhoud 1. Preambule... 5 2. Begripsbepalingen... 7 Werkgever... 7 Werknemer...

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN (onderhandelaarakkoord)

CONCEPT SOCIAAL PLAN (onderhandelaarakkoord) CONCEPT SOCIAAL PLAN (onderhandelaarakkoord) De ondergetekenden, Stichting Centrum Vaartserijn, gevestigd te Utrecht enerzijds en de Vereniging Abvakabo FNV gevestigd te Zoetermeer en CNV Publieke Zaak,

Nadere informatie

VERTROUWELIJK. Sociaal Plan. Reorganisatie Bureau Jeugdzorg Drenthe

VERTROUWELIJK. Sociaal Plan. Reorganisatie Bureau Jeugdzorg Drenthe 4 e CONCEPT VERSIE D.D. 29 september 2005 VERTROUWELIJK Sociaal Plan Reorganisatie Bureau Jeugdzorg Drenthe 2005 2007 Assen, 29 september 2005 Sociaal Plan Bureau Jeugdzorg Drenthe 2005-2007 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN (onderhandelaar akkoord)

CONCEPT SOCIAAL PLAN (onderhandelaar akkoord) CONCEPT SOCIAAL PLAN (onderhandelaar akkoord) De ondergetekenden, 1. Stichting Mantelzorg Almere (SMA), gevestigd te Almere; 2. Stichting Vrijwilligers Centrale Almere (VCA), gevestigd te Almere 3. Stichting

Nadere informatie

In de Stichting blijft minimaal tot 1 januari 2007 ruimte voor 0,86 fte in de functiegroep Informatiespecialist.

In de Stichting blijft minimaal tot 1 januari 2007 ruimte voor 0,86 fte in de functiegroep Informatiespecialist. VI. Sociaal Plan VI.0 Pre-ambule Voor de uitvoering van de werkzaamheden zijn per 1 oktober 2005 16,7 FTE s in dienst (bijlage 3). Voor een doorstart vanaf januari 2006, met een te realiseren omzet van

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN

SOCIAAL PLAN HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN SOCIAAL PLAN De ondergetekenden, 1. Portes, gevestigd te Utrecht enerzijds en de Vereniging ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer en anderzijds, komen volgend sociaal plan overeen. HOOFDSTUK I: ALGEMENE

Nadere informatie

Overeenkomst. zowel gezamenlijk als afzonderlijk vormende partij enerzijds, verder te noemen de werkgever en. Algemene bepalingen

Overeenkomst. zowel gezamenlijk als afzonderlijk vormende partij enerzijds, verder te noemen de werkgever en. Algemene bepalingen Overeenkomst Ondergetekenden, 1. Stichting ZuidOostZorg, gevestigd in de gemeente Smallingerland 2. Stichting Zorg en Service Smallingerland, gevestigd in de gemeente Smallingerland zowel gezamenlijk als

Nadere informatie

1.1 Doel Het doel van dit sociaal plan is om de nadelige sociale gevolgen van reorganisaties voor

1.1 Doel Het doel van dit sociaal plan is om de nadelige sociale gevolgen van reorganisaties voor Sociaal plan Meander Medisch Centrum Inleiding Voor u ligt het sociaal plan van Meander Medisch Centrum. Om klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg te leveren aan onze patiënten zijn wij voortdurend

Nadere informatie

Sociaal Plan Organisatie Ontwikkeling GGZ Delfland

Sociaal Plan Organisatie Ontwikkeling GGZ Delfland Principe Akkoord Sociaal Plan Organisatie- Ontwikkeling GGZ Delfland 1 Sociaal Plan Organisatie Ontwikkeling GGZ Delfland Dit Sociaal Plan Organisatieontwikkeling bevat maatregelen en voorzieningen die

Nadere informatie

13. Organisatie- en personeelsformatieplan

13. Organisatie- en personeelsformatieplan SOCIAAL PLAN overname Brummi (Hieronder wordt verstaan Pamada B.V., Berenboog B.V., Twinkel B.V., Het Berenhuis B.V., Boli B.V. en BSO Okidoki B.V.) 2 4 juli 2008 De ondergetekenden, 1. Brummi (waaronder

Nadere informatie

Sociaal plan HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN

Sociaal plan HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Sociaal plan De ondergetekd, Allio kinderopvang B.V., gevestigd te Zwolle Zorgcombinatie Noorderboog, gevestigd te Meppel erzijds de Veriging ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer, de Veriging CNV Publieke

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. De ondergetekenden, 1. Stichting De Zuidwester, gevestigd te Etten-Leur. enerzijds en

SOCIAAL PLAN. De ondergetekenden, 1. Stichting De Zuidwester, gevestigd te Etten-Leur. enerzijds en SOCIAAL PLAN De ondergetekenden, 1. Stichting De Zuidwester, gevestigd te Etten-Leur enerzijds en de Vereniging ABVAKABO FNV, gevestigd te Zoetermeer, CNV Publieke Zaak, gevestigd te den Haag en De Unie

Nadere informatie

Doorlopend Sociaal Plan

Doorlopend Sociaal Plan Datum: december 2011 Datum concept: 24-02-2012 Documenteigenaar: Nicole ter Bogt 1/18 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Werkingssfeer... 5 3 Geldigheidsduur... 5 4 Uitgangspunten... 5 5 Begripsbepaling...

Nadere informatie

Doorlopend sociaal plan

Doorlopend sociaal plan Doorlopend sociaal plan Stichting Curamus te Hulst 1 januari 2015 1 januari 2016 Inhoudsopgave pagina Voorwoord bestuurder 4 Ondertekening 5 Hoofdstuk 1, Begrippenlijst 6 Hoofdstuk 2, Algemene bepalingen

Nadere informatie

Landelijk Sociaal Plan Harmonisatie Peuterspeelzalen

Landelijk Sociaal Plan Harmonisatie Peuterspeelzalen Onderhandelaarsakkoord d.d. 23 maart 2011 Landelijk Sociaal Plan Harmonisatie Peuterspeelzalen Sociaal plan d.d. 29 april 2011 De ondergetekenden, MOgroep Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, MOgroep

Nadere informatie

Sociaal Plan. Mytylstichting Amstelrade. Amstelveen

Sociaal Plan. Mytylstichting Amstelrade. Amstelveen Sociaal Plan Mytylstichting Amstelrade Amstelveen Amstelveen, 15 oktober 2005 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 2. Doel, werkingssfeer en duur 4 3. Uitgangspunten 4 4. Bezwaar en beroep 4 5.

Nadere informatie

Sociaal Convenant 1. Werkingssfeer 2. Begripsbepalingen Werkgever: Werknemer: Standplaats: Ondernemingsraad CAO:

Sociaal Convenant 1. Werkingssfeer 2. Begripsbepalingen Werkgever: Werknemer: Standplaats: Ondernemingsraad CAO: Sociaal Convenant De ondergetekenden Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant enerzijds en de Vereniging ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer en CNV Publieke Zaak gevestigd te Zoetermeer anderzijds, komen volgend

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN REINIER DE GRAAF GROEP JUNI 2010 JUNI 2013

SOCIAAL PLAN REINIER DE GRAAF GROEP JUNI 2010 JUNI 2013 SOCIAAL PLAN REINIER DE GRAAF GROEP JUNI 2010 JUNI 2013 28 juni 2010-1 - INHOUDSOPGAVE 1. Begripsbepalingen pagina 3 2. Geldigheidsduur, werkingssfeer, hardheidsclausule pagina 4 3. Uitgangspunten pagina

Nadere informatie

Overeenkomst. Algemene bepalingen

Overeenkomst. Algemene bepalingen Overeenkomst Ondergetekenden, 1. Stichting ZuidOostZorg, gevestigd in de gemeente Smallingerland 2. Stichting Woon-ZorgVoorzieningen Opsterland, gevestigd in de gemeente Opsterland zowel gezamenlijk als

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN. Ten behoeve van de fusie en daaruit voortvloeiende reorganisaties van stichting Steinmetz de Compaan en stichting De Singels

CONCEPT SOCIAAL PLAN. Ten behoeve van de fusie en daaruit voortvloeiende reorganisaties van stichting Steinmetz de Compaan en stichting De Singels CONCEPT SOCIAAL PLAN Ten behoeve van de fusie en daaruit voortvloeiende reorganisaties van stichting Steinmetz de Compaan en stichting De Singels april 2009 Versie 2 1-14 VERKLARING Werkgevers: - Stichting

Nadere informatie

Concept Sociaal Plan Reorganisatie Welzijnswerk Culemborg

Concept Sociaal Plan Reorganisatie Welzijnswerk Culemborg Concept Sociaal Plan Reorganisatie Welzijnswerk Culemborg Doc: CLB socplan V170506 De ondergetekenden, 1. De stichting Palet (hierna: Palet), gevestigd te Culemborg; 2. De stichting Welzijn Ouderen (hierna:

Nadere informatie

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING De ondergetekenden, Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (LdH W&G), gevestigd te Amsterdam en kantoorhoudende te Almere enerzijds en de

Nadere informatie

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING. Stichting Zorggroep Groningen

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING. Stichting Zorggroep Groningen DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING Stichting Zorggroep Groningen 2e concept januari 2011 Doorlopend sociaal plan Pagina 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1. Preambule 3 2. Begripsbepalingen

Nadere informatie

SOCIALE PARAGRAAF (JURIDISCHE) FUSIE. Stichting De Bilthuysen en De Biltse Hof / Stichting De Opbouw

SOCIALE PARAGRAAF (JURIDISCHE) FUSIE. Stichting De Bilthuysen en De Biltse Hof / Stichting De Opbouw SOCIALE PARAGRAAF (JURIDISCHE) FUSIE Stichting De Bilthuysen en De Biltse Hof / Stichting De Opbouw 2e concept oktober 2008 Door: Jan Willem Nuismer, manager PO&O Harm Hoekstra, directeur / bestuurder

Nadere informatie

Justitiële Jeugdinrichting Het Poortje. Sociaal Plan

Justitiële Jeugdinrichting Het Poortje. Sociaal Plan Justitiële Jeugdinrichting Het Poortje Sociaal Plan Versie 8, 10 april 2005 Inhoudsopgave Overeenkomst 3 Overwegingen 4 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 5 Artikel 1 Definities 5 Artikel 2 Werkingssfeer

Nadere informatie

Sociaal Plan Yulius GGZ

Sociaal Plan Yulius GGZ Contact: Jan Jongbloed T 088 405 4434 j.jongbloed@yulius.nl Sociaal Plan Yulius GGZ Looptijd: 01-04-2018 tot en met 31-12-2019 Document kenmerken Naam document: Sociaal Plan Status: Definitief Versie:

Nadere informatie

Doorlopend Sociaal Plan

Doorlopend Sociaal Plan Doorlopend Sociaal Plan Doorlopend Sociaal Plan Tragel Zorg, INHOUDSOPGAVE 1. DOEL, UITGANGSPUNTEN EN WERKINGSFEER...5 1.1. Doelstelling...5 1.2. Uitgangspunten...5 1.3. Werkingssfeer...6 2. BEGRIPSBEPALINGEN...7

Nadere informatie

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN DOORLOPEND SOCIAAL PLAN STICHTING ZORGSAAM ZEEUWS VLAANDEREN 2006-2010 Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave DOORLOPEND SOCIAAL PLAN...1 STICHTING ZORGSAAM ZEEUWS VLAANDEREN...1 2006-2010... 1 Inhoudsopgave...

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN Ten behoeve van de fusie van het Koningin Emmahuis te Leerdam en de Zorggroep Alblasserwaard te Ameide

SOCIAAL PLAN Ten behoeve van de fusie van het Koningin Emmahuis te Leerdam en de Zorggroep Alblasserwaard te Ameide SOCIAAL PLAN Ten behoeve van de fusie van het Koningin Emmahuis te Leerdam en de Zorggroep Alblasserwaard te Ameide Leerdam, Ameide, december 2009 3 e en definitieve versie DE ONDERGETEKENDEN: Werkgevers:

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Geldigheidsduur van het sociaal statuut. 3. Medezeggenschap

1. Inleiding. 2. Geldigheidsduur van het sociaal statuut. 3. Medezeggenschap Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Geldigheidsduur van het sociaal statuut 3. Medezeggenschap 4. Vakorganisaties en sociaal statuut 4.1 in welke gevallen moet er overleg met de vakorganisaties worden gevoerd?

Nadere informatie

S o c i a a l P l a n. O r g a n i s a t i e - O n t w i k k e l i n g. G G Z D e l f l a n d 2015-2018. Definitieve versie april 2015

S o c i a a l P l a n. O r g a n i s a t i e - O n t w i k k e l i n g. G G Z D e l f l a n d 2015-2018. Definitieve versie april 2015 S o c i a a l P l a n O r g a n i s a t i e - O n t w i k k e l i n g G G Z D e l f l a n d 2015-2018 Proceseigenaar Auteur : E.F.M. Amkreutz : E. Kats Versie : Concept 5.0 Datum : 21 april 2015 Ingangsdatum

Nadere informatie

PRINCIPE AKKOORD SOCIAAL KADER. Nederlandse Rode Kruis. 1 juni 2015 tot en met 31 december 2017

PRINCIPE AKKOORD SOCIAAL KADER. Nederlandse Rode Kruis. 1 juni 2015 tot en met 31 december 2017 PRINCIPE AKKOORD SOCIAAL KADER Nederlandse Rode Kruis 1 juni 2015 tot en met 31 december 2017 Update april 2016 De ondergetekenden: De vereniging Het Nederlandse Rode Kruis, gevestigd te Den Haag, hierna

Nadere informatie

Sociaal Plan Zorgbalans 1 november 2008 tot en met 30 juni 2010 Principeakkoord 13 okt. 2008

Sociaal Plan Zorgbalans 1 november 2008 tot en met 30 juni 2010 Principeakkoord 13 okt. 2008 Sociaal Plan Zorgbalans 1 november 2008 tot en met 30 juni 2010 Principeakkoord 13 okt. 2008 Sociaal Plan Stichting Zorgbalans, Sociaal Plan 2008-2010 Zorgbalans.doc; 13 oktober 2008-1 - INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Preambule 1 2. Doel 2 3. Uitgangspunten 2 4. Hardheidsclausule 2 5. Begripsbepalingen 3 6. Regels bij organisatieverandering/organisatieverandering

Nadere informatie

Ten behoeve van: REORGANISATIE. Bij Attent, wonen welzijn zorg

Ten behoeve van: REORGANISATIE. Bij Attent, wonen welzijn zorg december 009 - Sociaal Plan Ten behoeve van: REORGANISATIE Bij Attent, wonen welzijn zorg Inhoudsopgave Artikel Artikel Artikel Artikel Artikel 9 Artikel 0 Artikel Artikel Artikel Artikel Artikel Artikel

Nadere informatie

december 2003 Sociaal Plan De Kijvelanden, Instelling voor forensische psychiatrie.

december 2003 Sociaal Plan De Kijvelanden, Instelling voor forensische psychiatrie. december 2003 Sociaal Plan De Kijvelanden, Instelling voor forensische psychiatrie. Verklaring Aldus overeengekomen te Poortugaal, gemeente Albrandswaard, op 10 december 2003 de werkgever de organisatie

Nadere informatie

Harmonisatie Peuterspeelzalen, Landelijk Sociaal Plan

Harmonisatie Peuterspeelzalen, Landelijk Sociaal Plan Harmonisatie Peuterspeelzalen, Landelijk Sociaal Plan Ex art. 1.3.7 CAO W&MD en ex art. 1.4.8 CAO Kinderopvang Sociaal plan d.d. 23 juni 2011 De ondergetekenden, MOgroep Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening,

Nadere informatie

Sociaal Plan medewerkers vallend onder de CAO W&MD 1 juni januari 2015

Sociaal Plan medewerkers vallend onder de CAO W&MD 1 juni januari 2015 - dd. 5/7-2011 origineel naar Archief 2 9 JU1 2Glf Libertas Leiden uw welzijn onze zorg Sociaal Plan medewerkers vallend onder de CAO W&MD 1 juni 2011-1 januari 2015 ten behoeve van bezuinigingen van de

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN 1 juli januari De ondergetekenden, Versa Welzijn, gevestigd te Hilversum enerzijds en

SOCIAAL PLAN 1 juli januari De ondergetekenden, Versa Welzijn, gevestigd te Hilversum enerzijds en SOCIAAL PLAN 1 juli 2017-1 januari 2018 De ondergetekenden, Versa Welzijn, gevestigd te Hilversum enerzijds en de Vereniging FNV gevestigd te Amsterdam, en CNV Connectief, gevestigd te Utrecht, anderzijds,

Nadere informatie

CONCEPT ONDERHANDELAARSRESULTAAT. SOCIAAL PLAN WEENER GROEP S-HERTOGENBOSCH, behorend bij het Ondernemingsplan 2008-2012

CONCEPT ONDERHANDELAARSRESULTAAT. SOCIAAL PLAN WEENER GROEP S-HERTOGENBOSCH, behorend bij het Ondernemingsplan 2008-2012 CONCEPT ONDERHANDELAARSRESULTAAT SOCIAAL PLAN WEENER GROEP S-HERTOGENBOSCH, behorend bij het Ondernemingsplan 2008-2012 MISSIE ONDERNEMINGSPLAN Weener Groep is de gemeentelijke uitvoeringsorganisatie die

Nadere informatie

Sociaal Plan. In het kader van het. Herontwerp Zorgpalet

Sociaal Plan. In het kader van het. Herontwerp Zorgpalet Sociaal Plan In het kader van het Herontwerp Zorgpalet April 2009 Pagina 1 van 12 Inhoudsopgave Sociaal Plan Herontwerp Zorgpalet 1. Inleiding 3 2. Werkgelegenheidsgarantie 3 3. Uitgangspunten en afspraken

Nadere informatie

Concept Sociaal Plan

Concept Sociaal Plan 0 Concept Sociaal Plan Ten behoeve van STAMM CMO Drenthe, statutair gevestigd te Assen CSP-8 25 09 2009 / PA 1 van 22 DE ONDERGETEKENDEN: De werkgever: STAMM CMO Drenthe, hierna te noemen werkgever enerzijds,

Nadere informatie

Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van Schouwburg Almere. December 2011. Sociale regeling. Versie 3 d.d. december 2011 Pagina 1 van 8

Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van Schouwburg Almere. December 2011. Sociale regeling. Versie 3 d.d. december 2011 Pagina 1 van 8 Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van Schouwburg Almere. December 2011 Sociale regeling. Versie 3 d.d. december 2011 Pagina 1 van 8 Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van

Nadere informatie

RAAM SOCIAAL PLAN SAXENBURGH GROEP. ten behoeve van. Reorganisaties Vormen van Samenwerking Fusies. Versie 27-09-2012 (vastgesteld) 1

RAAM SOCIAAL PLAN SAXENBURGH GROEP. ten behoeve van. Reorganisaties Vormen van Samenwerking Fusies. Versie 27-09-2012 (vastgesteld) 1 Saxenburgh Groep Raam Sociaal Plan Saxenburgh Groep november 2012 RAAM SOCIAAL PLAN SAXENBURGH GROEP ten behoeve van Reorganisaties Vormen van Samenwerking Fusies Versie 27-09-2012 (vastgesteld) 1 Ondergetekenden,

Nadere informatie

01-05-2011 tot en met 30-04-2013

01-05-2011 tot en met 30-04-2013 01-05-2011 tot en met 30-04-2013 Pagina 1 van 20 De werkgever: DE ONDERGETEKENDEN: - Stichting Zorggroep Oude en Nieuwe Land gevestigd te Emmeloord enerzijds en - ABVAKABO FNV, gevestigd te Zoetermeer

Nadere informatie

Carint Reggeland Groep. Sociaal Plan. Hengelo, 5 juli 2006 akkoord werkgever en werknemersorganisaties

Carint Reggeland Groep. Sociaal Plan. Hengelo, 5 juli 2006 akkoord werkgever en werknemersorganisaties Carint Reggeland Groep Sociaal Plan Hengelo, 5 juli 2006 akkoord werkgever en werknemersorganisaties ONDERGETEKENDEN: Werkgever: - Stichting, gevestigd te Hengelo Werknemersorganisaties: - ABVAKABO FNV,

Nadere informatie

Concept Sociaal plan (versie 14-12)

Concept Sociaal plan (versie 14-12) Concept Sociaal plan (versie 14-12) De ondergetekenden, 1. Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVCN), gevestigd te Utrecht 2. Manpower Services bv, gevestigd te Amsterdam enerzijds en de Vereniging ABVAKABO

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. Ten behoeve van de fusie en daaruit voortvloeiende reorganisaties van stichting Steinmetz de Compaan en stichting Paus Johannes XXIII

SOCIAAL PLAN. Ten behoeve van de fusie en daaruit voortvloeiende reorganisaties van stichting Steinmetz de Compaan en stichting Paus Johannes XXIII SOCIAAL PLAN Ten behoeve van de fusie en daaruit voortvloeiende reorganisaties van stichting Steinmetz de Compaan en stichting Paus Johannes XXIII oktober 2009 1-14 VERKLARING Werkgevers: - Stichting Steinmetz

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN 3

CONCEPT SOCIAAL PLAN 3 CONCEPT SOCIAAL PLAN 3 De ondergetekenden, De Stichting Kinderopvang Hoogeveen (SKH) te Hoogeveen enerzijds en de Vereniging ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer, de Vereniging CNV Publieke Zaak, gevestigd

Nadere informatie

Stichting Ouderenzorg Kapelle. Sociaal Plan

Stichting Ouderenzorg Kapelle. Sociaal Plan Stichting Ouderenzorg Kapelle Sociaal Plan Juni 2006 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Wederzijdse rechten en plichten...3 3. Arbeidsvoorwaardelijke regelingen... 4 4. Adviescommissie Sociale Begeleiding...

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN - Stichting Boog

CONCEPT SOCIAAL PLAN - Stichting Boog Inleiding/aanleiding CONCEPT SOCIAAL PLAN - Stichting Boog De Gemeente Den Haag heeft bezuinigingen aangekondigd die ingaan per 1 januari 2013 en die tot gevolg hebben dat Stichting Boog een reorganisatie

Nadere informatie

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING SBWU

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING SBWU DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING SBWU INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Preambule 1 2. Doel 2 3. Uitgangspunten 2 4. Hardheidsclausule 2 5. Begripsbepalingen 2 6. Overgangsprotocol bij fusie 4 7.

Nadere informatie

Magentazorg. Addendum. Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015

Magentazorg. Addendum. Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015 Magentazorg Addendum Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015 versie 12 augustus 2014 Pagina 1 van 8 Verklaring Aldus overeengekomen te Heerhugowaard op 21 augustus 2014 tussen: De werkgever: Stichting

Nadere informatie

Ondergetekenden: De werkgever: Stichting Werkprojecten Groep gevestigd te Groningen, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer P.

Ondergetekenden: De werkgever: Stichting Werkprojecten Groep gevestigd te Groningen, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer P. Sociaal Plan Ondergetekenden: De werkgever: Stichting Werkprojecten Groep gevestigd te Groningen, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer P. Rutgers; De vakbonden: De Vereniging AbvaKabo FNV,

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT MEDEWERKERS CENTRUM VOOR MUZIEK EN DANS WAALWIJK - HEUSDEN

SOCIAAL STATUUT MEDEWERKERS CENTRUM VOOR MUZIEK EN DANS WAALWIJK - HEUSDEN SOCIAAL STATUUT MEDEWERKERS CENTRUM VOOR MUZIEK EN DANS WAALWIJK - HEUSDEN Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Centrum voor Muziek en Dans ; overwegende dat besloten is tot opheffing

Nadere informatie

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN. ten behoeve van reorganisaties binnen Accolade Zorggroep

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN. ten behoeve van reorganisaties binnen Accolade Zorggroep DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ten behoeve van reorganisaties binnen Accolade Zorggroep Definitief concept maart 2014 Inhoudsopgave Verklaring 1 Doel, uitgangspunten, werkingssfeer, looptijd en toepassing 1.1

Nadere informatie

Sociaal Statuut. Stichting Vertizontaal Stichting Welzijn Etten-Leur Stichting Merites Stichting de Markenlanden sector Welzijn

Sociaal Statuut. Stichting Vertizontaal Stichting Welzijn Etten-Leur Stichting Merites Stichting de Markenlanden sector Welzijn Sociaal Statuut Stichting Vertizontaal Stichting Welzijn Etten-Leur Stichting Merites Stichting de Markenlanden sector Welzijn Social statuut Surplus-Welzijn Versie d.d. 28 juni 2007 Inleiding: Pre-ambule

Nadere informatie

RA R AM S OCIA I AL P LAN

RA R AM S OCIA I AL P LAN RAAM SOCIAAL PLAN Inhoudsopgave Artikel Artikel Artikel Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 0 Artikel Artikel Artikel Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel

Nadere informatie

Sociaal Plan. (conceptversie 1.7) 12 februari ten behoeve van de fusie tussen. Stichting Oranje Nassau s Oord, Renkum

Sociaal Plan. (conceptversie 1.7) 12 februari ten behoeve van de fusie tussen. Stichting Oranje Nassau s Oord, Renkum Sociaal Plan (conceptversie 1.7) 12 februari 2009 ten behoeve van de fusie tussen Stichting Oranje Nassau s Oord, Renkum en Stichting Rumah Kita, Wageningen DE ONDERGETEKENDEN: De werkgevers: De Stichting

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN Stichting De Speelhoek-SKON (vertrouwelijk) De ondergetekenden, Inhoudsopgave:

CONCEPT SOCIAAL PLAN Stichting De Speelhoek-SKON (vertrouwelijk) De ondergetekenden, Inhoudsopgave: CONCEPT SOCIAAL PLAN Stichting De Speelhoek-SKON (vertrouwelijk) 16 maart 2007 De ondergetekenden, 1. Stichting De Speelhoek 2. SKON Kinderopvang (SKON) te Utrecht enerzijds en 3. De Vereniging De Unie

Nadere informatie

Sociaal Plan en Addendum Yulius GGZ

Sociaal Plan en Addendum Yulius GGZ Contact: José Versloot T 088 405 4360 j.versloot@yulius.nl Sociaal Plan en Addendum Yulius GGZ Samen door hectische tijden Looptijd:. -01-2015 tot -01-2018 Document kenmerken Naam document: Sociaal Plan

Nadere informatie

Sociaal plan Vorming De bibliotheek

Sociaal plan Vorming De bibliotheek Sociaal plan Vorming De bibliotheek Werkgever De Stichting ProBiblio, gevestigd te Hoofddorp, gemeente Haarlemmermeer, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar directeur mevrouw A. Rube, hierna

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. de Vereniging Abvakabo FNV gevestigd te Zoetermeer, anderzijds,

SOCIAAL PLAN. de Vereniging Abvakabo FNV gevestigd te Zoetermeer, anderzijds, SOCIAAL PLAN De ondergetekenden, 1. Buat, Platform voor Molukkers, gevestigd te Utrecht 2. IOC, Inspraakorgaan Chinezen, gevestigd te Utrecht 3. IOT, Inspraakorgaan Turken, gevestigd te Utrecht 4. Lize,

Nadere informatie

2 Algemene bepalingen

2 Algemene bepalingen Onderhandelaarsakkoord De ondergetekenden, Stichting Ambulante Fiom, gevestigd te s-hertogenbosch enerzijds en de Vereniging ABVAKABO FNV, gevestigd te Zoetermeer anderzijds, komen volgend sociaal plan

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN STICHTING MEE ZHN

SOCIAAL PLAN STICHTING MEE ZHN Concept d.d. 26-03-2012 SOCIAAL PLAN STICHTING MEE ZHN In het kader van reorganisatie door bedrijfseconomische omstandigheden en het verlies van werkgelegenheid Het Sociaal Plan regelt de personele gevolgen

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT AVEANT Geldig van 1 mei 2007 tot 1 januari 2008

SOCIAAL STATUUT AVEANT Geldig van 1 mei 2007 tot 1 januari 2008 SOCIAAL STATUUT AVEANT 2007 Geldig van 1 mei 2007 tot 1 januari 2008 Sociaal Statuut 2007 versie 17 april 2007 Voorwoord Op 1 januari 2006 is Aveant als resultante van de fusie tussen Thuiszorg Stad Utrecht

Nadere informatie

Concept sociaal plan. de Vereniging ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer en CNV Publieke Zaak gevestigd te den Haag anderzijds,

Concept sociaal plan. de Vereniging ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer en CNV Publieke Zaak gevestigd te den Haag anderzijds, Concept sociaal plan De ondergetekenden, 1. Federatie VluchtelingenWerk Midden-Nederland, gevestigd te Utrecht 2. Stichting VluchtelingenWerk Utrecht (SVU), gevestigd te Utrecht 3. Stichting VluchtelingenWerk

Nadere informatie

FNV Bouw, gevestigd te Woerden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer C. van der Veer;

FNV Bouw, gevestigd te Woerden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer C. van der Veer; Afvloeiingsregeling Bald BV Partijen: Bald BV, gevestigd te Dongen, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar statutair directeur, de heer L.F. Postma, verder te noemen de werkgever; en FNV Bouw,

Nadere informatie