Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007"

Transcriptie

1 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd worden, aangezien hier geen agenda in zit!!

2 In Legal Eagle versie 2.8 is de agenda geheel vernieuwd. Het is meer een Outlook achtige agenda geworden. U kunt de Legal Eagle agenda nu met Outlook* (en Exchange) synchroniseren. Algemeen U opent de Agenda, zoals u gewend bent: via het menu Agenda, met de toetscombinatie [Alt]+[M] of met de agendaknop (derde van links). U krijgt nu het agendascherm Het agenda scherm bestaat uit een vijftal delen, namelijk: 1. Bovenin het agenda scherm vindt u de menubalk voor de agenda. 2. Aan de rechterkant ziet u het maandoverzicht, dat tevens voor selecties gebruikt kan worden. 3. In het midden staat de eigenlijke agenda, waarvan u de lay-out (de indeling) kunt aanpassen. 4. Direct daaronder een regel waarin u het gekozen filter ziet en zelf een filter kunt instellen. 5. Onderin vindt u een overzicht van de afspraken, inclusief de vermelding van de Bron.

3 De lay-out van uw agenda scherm kunt u heel eenvoudig wijzigen. In de agenda menubalk kunt u kiezen uit een aantal standaard lay-outs, namelijk: Bij Dag krijgt u één dag te zien, met een van boven naar beneden oplopende tijdbalk. Werkweek toont maandag t/ m vrijdag, met ook hier eenzelfde tijdbalk. De optie Week laat maandag t/ m zondag zien, waarbij het weekend als één regel getoond kan worden. Er is geen tijdbalk, want de tijden staan voor de afspraak zelf. Bij Maand wordt een hele maand getoond en, als het zo uitkomt, worden de eerste en laatste week aangevuld tot een hele week. Ook hier staan de tijden voor de afspraak. De Tijdlijn instelling laat één dag zien met de tijd horizontaal weergegeven. Dit is ideaal om mogelijke overlap bij één of meer van de advocaten te controleren, bijv. bij vergaderingen. Het Jaar overzicht kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor herhalende afspraken. U ziet hier alleen of er een afspraak staat, maar niet hoeveel en wanneer. Als u de cursor naar een dag beweegt ziet u de eerste afspraak van die dag. Naast de standaard lay-outs kunt u de lay-out ook via het maandoverzicht aanpassen. Dit kan op twee manieren: 1. Markeer de dagen die u wilt zien. Dit kan op de voor Windows gebruikelijke manieren. 2. Klik op één of meerdere weeknummers (links van de maandag) om de lay-out per week of meerdere weken te bekijken. Indien u de indeling van de tijdbalk niet per half uur wilt zien maar bijvoorbeeld per kwartier, dan kunt u de indeling als volgt wijzigen: 1. Klik met uw rechter muisknop in de tijdbalk. 2. Klik met uw linker muisknop op de gewenste indeling om deze te activeren. Voor de huidige indeling staat een vinkje. In het voorbeeld staat de muis wel al op de nieuwe indeling, maar deze is nog niet met de linker muisknop bevestigd.

4 Verder kunt u nog instellen hoeveel en welke advocaten (licentienemers) u wilt zien (alleen bij twee of meer licenties). Het bladeren door en het instellen van het aantal advocaten dat u gelijktijdig op uw scherm wilt zien kunt u doen met de knoppen onder het agenda deel van het scherm. Welke advocaten u wilt zien kunt u instellen door met uw rechter muisknop in het agenda deel te klikken en de optie 'Licentienemer lay-out editor' te kiezen. U krijgt dan een scherm waarin u alle advocaten ziet met een vinkje voor hun naam. De advocaten bij wie u het vinkje uit zet, ziet u hierna niet meer. U kunt ook met de knoppen [Omhoog] en [Omlaag] de volgorde van de getoonde advocaten wijzigen. Dus Peters boven Jansen en De Jong onder Jansen zetten. Op uw scherm zullen ze dan van links naar rechts in dezelfde volgorde verschijnen als dit scherm van boven naar beneden. Ga op de advocaat staan die u wilt verplaatsen en klik net zo vaak op [Omhoog] of [Omlaag] tot de advocaat daar staat waar u hem wilt zien. P.S. De standaard volgorde is gelijk aan de volgorde van invoer in het Licentienemers invoerscherm. Onderin het agenda deel vindt u een aantal knoppen met de volgende functies: Hiermee springt u naar de eerste (meest linkse) advocaat. Hiermee springt u naar de laatste (meest rechtse) advocaat. Met deze knop kunt u steeds één advocaten meer gelijktijdig op uw scherm tonen. Deze knop doet het omgekeerde, namelijk steeds één advocaat minder gelijktijdig tonen. Met de Scrollbalk kunt u naar rechts of links tussen de (te tonen) advocaten bladeren. In het scherm hieronder ziet u de genoemde koppen zoals deze op het scherm zichtbaar zijn. Ook ziet u boven de plus de knop die aangeeft dat er afspraken zijn die, in dit geval, na 15:30 uur beginnen. Als u op deze knop klikt zal de agenda iedere keer naar de eerstvolgende nog niet zichtbare afspraak springen. Zodra de laatst geplande afspraak zichtbaar is verdwijnt deze knop!

5 Met de toets kunt u het agenda deel van het scherm tot onderaan het scherm door laten lopen. Het afspraak deel is nu niet meer zichtbaar en de toets staat nu onderaan het scherm en is veranderd in een pijl naar boven i.p.v. naar beneden.. Als u nu op de toets klikt, dan springt het scherm weer naar de oude vorm terug.

6 Afspraken Het plannen heeft veel weg van het plannen in Outlook met als extra het kunnen koppelen aan een zaak en code zoals u dat in Legal Eagle kent. Het maken van een afspraak gaat als volgt: Ga op een tijdvak staan of meerdere tijdvakken en klik er met uw rechter muisknop op. Kies nu bijvoorbeeld Nieuwe gebeurtenis om een afspraak in te voeren. Voer de gegevens van de afspraak in. Als het een terugkerende afspraak is klikt u op [Terugkerend], vul de gegevens in en klik op [OK]. Klik op [OK] om de gebeurtenis op te slaan en het scherm te sluiten

7 Synchroniseren Wat betreft het synchroniseren heeft u de volgende mogelijkheden: 1. Een afspraak maken in Legal Eagle en deze synchroniseren naar de Outlook agenda. Indien meerdere agenda s in Outlook open staan, dan wordt naar (laatst) actieve agenda gesynchroniseerd. 2. Een afspraak maken in Outlook en deze synchroniseren naar de Legal Eagle agenda. Indien meerde agenda s in LE openstaan dan komt er een keuzescherm waarin één advocaat gekozen kan worden. 3. De afspraken die in Legal Eagle gemaakt zijn, kunnen weliswaar in Outlook gewijzigd/gewist worden, maar zullen bij synchronisatie van Legal Eagle naar Outlook worden aangepast/teruggezet conform Legal Eagle Agenda. 4. De afspraken die in Outlook gemaakt zijn, kunnen weliswaar in Legal Eagle gewijzigd/gewist worden, maar zullen bij synchronisatie van Outlook naar Legal Eagle worden aangepast/teruggezet conform Outlook Agenda. 5. UITZONDERING: Als een Outlook afspraak in de Legal Eagle agenda aan een Zaak gekoppeld wordt, dan verandert deze afspraak in een Legal Eagle afspraak. Vanaf dit moment gelden de punten 1. en 3. voor deze afspraak. Het synchroniseren van de agenda gaat als volgt: Om te Synchroniseren klikt u op de knop [Outlook] en kiest vervolgens Synchroniseren van Outlook of Synchroniseren naar Outlook. Zowel bij synchroniseren van als naar Outlook komt dit dialoog scherm (indien u twee of meer licentienemers heeft). In dit scherm kunt u bij Synchroniseren van Outlook kiezen naar welke advocaat in de Legal Eagle agenda er vanuit Outlook gesynchroniseerd moet worden. De Legal Eagle agenda s van alle advocaten worden naar de Outlook agenda die geopend is geëxporteerd.

8 Export Als uw planning klaar is, dan kunt u deze bekijken als (print-)voorbeeld en natuurlijk ook printen. Het instellen van de te printen agenda en het printen op zich werkt net als bij andere Windows programma s. Met de optie Uitvoeren als kunt u de inhoud van uw agenda als bestand opslaan. De agenda kent vier soorten bestanden, namelijk: Excel bestand (.XLS) Tekst bestand (.TXT) HTML bestand(en) XML bestand

9 Filters U kunt in de agenda zelf filters instellen. Een gemaakt filter wordt automatisch op uw eigen PC in de register (registry) opgeslagen. U kunt de filters die u gemaakt heeft ook op een zelf gekozen plaats, als bestand, opslaan. De opgeslagen filterbestanden kunt u nu aan collega s geven zodat deze ze ook kunnen gebruiken. LET OP: Zodra een collega dit filter gaat gebruiken en vervolgens de agenda afsluit worden al diens, in het register (dus niet de zelf) opgeslagen filters verwijderd! Voorbeeld: Er moet een filter worden gemaakt dat alle afspraken laat zien van 15 november t/m 18 november 2005 die in Legal Eagle gemaakt zijn (zie schermafdruk hieronder). Om dit filter te maken moet u een aantal stappen uitvoeren. Eerst moet u echter bepalen hoe uw filter eruit moet gaan zien. Een filter kan uit één of meerdere condities en/of groepen bestaan. In een Conditie wordt vastgelegd dat een veld aan een bepaalde voorwaarde moet voldoen, bijvoorbeeld: (Startdatum = ). In een Groep worden twee of meer condities samengevoegd tot een gemeenschappelijke conditie, bijvoorbeeld: ((Startdatum >= ) EN (Einddatum <= )) EN (Bron = Eagle) De buitenste haakjes (hier vetgedrukt) om de eerste twee condities bepalen de groep. Om het voorbeeld filter te maken zijn de volgende stappen nodig. 1. Klik op [Filter] en kies Groep toevoegen. Er is nu een nieuwe groep aangemaakt met daarin automatisch de eerste conditie. Omdat er een startdatum t/m einddatum conditie nodig is, en er hiervoor twee losse condities nodig heb, worden deze twee condities door gebruik te maken van een groep samengevoegd tot een gemeenschappelijke conditie. 2. Het veld Startdatum is goed, dus dat kan blijven staan. De default voorwaarde is gelijk aan wordt in dit geval aangepast naar is groter dan of gelijk aan. Klik hiervoor met de muis op de voorwaarde en kies de nieuwe voorwaarde uit de lijst.

10 3. Nu kan de waarde ingevuld of gekozen worden, in dit geval een datum. Handmatige invoer OF Op het pulldown pijltje klikken en naar de gewenste datum gaan en deze aanklikken. 4. De volgende stap is het aanmaken van de einddatum conditie. Hiervoor klikt u op het vak (knop) [Klik hier om een nieuwe conditie toe te voegen]. Er wordt nu een nieuwe conditie regel toegevoegd. 5. Klik op Startdatum en wijzig dit in Einddatum. 6. Vervolgens op is gelijk aan klikken en dit wijzigen in is kleiner dan of gelijk aan en de datum wijzigen in Zie hiervoor de punten 2 en 3 hierboven. Het filter ziet er dan zo uit.

11 7. Nu moet de derde conditie nog toegevoegd worden. Deze moet echter niet aan de groep worden toegevoegd. Om dit voor elkaar te krijgen wordt op de knop [Filter] geklikt en vervolgens op Conditie toevoegen. LET OP: Als dit met de knop [Klik hier om een nieuwe conditie toe te voegen] gedaan wordt, dan wordt deze nieuwe conditie aan de groep toegevoegd, wat niet de bedoeling is! 8. Het veld wordt gewijzigd van Startdatum in Bron, de voorwaarde blijft is gelijk aan en de waarde moet Eagle worden. EN Het filter is nu klaar. U kunt het filter nu gelijk uitvoeren door op de knop [Toepassen] te klikken. In het afspraken overzicht onderaan het agenda scherm zijn nu alleen nog de afspraken zichtbaar die voldoen aan het ingestelde filter.

12 Alle eenmaal aangemaakte filters worden automatisch opgeslagen. Indien u een filter, dat u gemaakt heeft, wilt delen met collega s kunt u het filter opslaan en het bestand kopiëren naar de PC van een collega. Klik hiervoor op de knop [Opslaan als ]. Kies als pad waar u het filter opslaat het standaard pad naar Legal Eagle* en en geef het filter een naam. Om de gegevens op te slaan klikt u op [OK]. U kunt nu op [OK] klikken om het filter scherm te sluiten en terug te gaan naar het agenda scherm. Als u één of meerdere filters aangemaakt heeft, dan kunt u kiezen of u een filter wilt gebruiken en zo ja welk filter. Dit kunt u doen met de keuze mogelijkheden aan de linker kant van het agenda scherm tussen het agenda en afspraken deel. Door op de knop te klikken krijgt u een lijst met al uw filters en kunt u er een kiezen door op het betreffende filter te klikken. Als u op het vinkje klikt schakelt u het filter weliswaar uit, maar het blijft wel staan. Zo kunt u snel kijken welke afspraken erbij komen/wegvallen. Met de knop schakelt u het filter uit. Er is dan geen filter meer zichtbaar. *Dit vindt u door met u rechter muisknop op het icoontje te klikken waarmee u LE opstart. Klik nu op Eigenschappen en neem het pad (t/m de laatste backslash) over achter de regel Doel:.

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

VIVA2.0. Agenda. VIVA2.0 Agenda

VIVA2.0. Agenda. VIVA2.0 Agenda Agenda VIVA2.0 VIVA2.0 Agenda CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Corilus B.V. 1. Agenda 1 Inhoudsopgave 1. Agenda...

Nadere informatie

Symbol for Windows Planner Versie 0.8

Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Inhoud Inleiding... 3 1. Weergaven... 4 2. RealTime modus (de agenda raadplegen)... 6 2.1. Wat is een modus... 6 2.2. Eenvoudigste weergave... 6 2.3. Uitgebreidere

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Behandelepisodes en zittingen synchroniseren

Handleiding Abakus. Behandelepisodes en zittingen synchroniseren Handleiding Abakus Behandelepisodes en zittingen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 11 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding 3 Openen... 4 Nieuwe patiënt... 7 Synchroniseer scherm... 4 Stap 1... 4 Stap 2... 5 Stap

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Central Station. Handleiding. Synchronisatie tussen telefoonagenda en de agenda van Central Station. BlackBerry

Central Station. Handleiding. Synchronisatie tussen telefoonagenda en de agenda van Central Station. BlackBerry Central Station Handleiding Synchronisatie tussen telefoonagenda en de agenda van Central Station BlackBerry Versie: september 2011 Inhoudsopgave 1 Central Station agenda synchronisatie... 3 1.1 Benodigdheden...

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland Handicom Symbol for Windows Gold Pl@nner Handicom, 2010, Nederland Inhoud 1 Weergaven... 4 1.1 Wisselen tussen RealTime en Plan-modus... 4 1.2 Dag-, Week- en eenvoudige weergave... 4 2 RealTime modus (de

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde.

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde. Introductie De Gemiva-SVG Groep krijgt een nieuw netwerk. Het doel van het nieuwe netwerk is een hogere beschikbaarheid te behalen en mee te kunnen groeien met nieuwe ontwikkelingen. Over dat laatste informeren

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Digitale dossiers. Inhoudsopgave:

Digitale dossiers. Inhoudsopgave: Digitale dossiers Inhoudsopgave: Inleiding Openen van een dossier De werking van de dossiers Toelichting van de knoppen in het hoofdmenu Invoeren van gegevens Selecteren van hulpmiddelen en zorgverleners

Nadere informatie

Handleiding bestanden importeren

Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren Handleiding bestanden importeren e-boekhouden.nl 1. Bestanden importeren 1.1 Digitaal archief U kunt bestanden beheren in e-boekhouden.nl. U kunt bijvoorbeeld facturen

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes - rapportages. Persoonlijk. - facturen. - layout. 1 16-1-2012 14:30:41 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje goed of afkeuren 7 5

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

Mapsource. handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl

Mapsource. handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl Mapsource handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl Inhoud deel 1 Schermindeling Menu s Werkbalken Statusbalk tabbladen Kaartmateriaal Kaartmateriaal selecteren Kaartmateriaal verwijderen

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Microsoft Office 365. Handleiding

Microsoft Office 365. Handleiding Dit document omvat een effiëciente handleiding voor de webinterface van Microsoft Office 365. Het mailsysteem, contacten beheren, agenda onderhouden en het gebruiken van de cloudservice OneDrive zijn de

Nadere informatie

Welkom bij ClaroRead Standaard op USB

Welkom bij ClaroRead Standaard op USB Welkom bij ClaroRead Standaard op USB Welkom bij ClaroRead. ClaroRead is speciaal ontwikkeld om het werken met de computer te vereenvoudigen. De volledige integratie met Microsoft Word helpt u bij het

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl WebQuest / WebKwestie met Word 2003 www.webkwestie.nl Een WebQuest / WebKwestie maken in Word 2003 Belangrijk is dat alle pagina s en afbeeldingen die u gebruikt in één map worden opgeslagen. Download

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce

Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce Stap 1: Na het inloggen op het beheerdersgedeelte komt u uit op uw dashboard. Van daaruit kunt u aan de linkerkant uw muis

Nadere informatie

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding VITAMINE VITale AMsterdamse ouderen IN de stad Tablet Handleiding Onderdelen Gebruik tablet... 2 Welke functies gebruikt u op de tablet?... 2 MBvO oefeningen... 3 Tabbladen... 3 Vandaag... 4 Uitvoeren...

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Leerlingprofiel - Pedagogisch en didactisch handelen invoeren Klik op de tegel Leerlingprofiel Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Klik bij Pedagogisch en didactisch handelen op

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

QICSPLANNER Korte handleiding

QICSPLANNER Korte handleiding QICSPLANNER Korte handleiding Koppeling QicsTime Om te kunnen plannen in QicsPlanner zijn er stamgegevens benodigd. Onder de benodigde stamgegevens wordt verstaan: - Klanten - Projecten - Artikelen - Medewerkers

Nadere informatie

Aanvulling Handleiding Legal Insolve 5.2/5.3/5.4.0

Aanvulling Handleiding Legal Insolve 5.2/5.3/5.4.0 Aanvulling Handleiding Legal Insolve 5.2/5.3/5.4.0 Inleiding Geachte Legal Insolve klant, KSU Kantoor Amsterdam, oktober 2008 In de onderstaande beknopte handleiding vindt u de opties die nieuw, aangepast,

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van aanvoermelding (jaar- en weekmelding) bij Veiling Rhein-Maas. Geldig vanaf: 20 december 2017

Handleiding voor gebruik van aanvoermelding (jaar- en weekmelding) bij Veiling Rhein-Maas. Geldig vanaf: 20 december 2017 Handleiding voor gebruik van aanvoermelding (jaar- en weekmelding) bij Veiling Rhein-Maas Geldig vanaf: 20 december 2017 Inhoudsopgave 1. Aanmelden... 3 2. Wachtwoord vergeten... 3 3. Wachtwoord wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda...

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda... Assen, augustus 2013 Handleiding Magister voor personeel 2 Inhoud Inloggen in Magister... 3 Leerlingen... 5 Cijfers... 8 Aanwezigheid... 11 Personeel... 12 Agenda... 12 Beheer... 12 Handleiding Magister

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers Handleiding mijndienstrooster voor medewerkers versie 1.2 19 maart 2015 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aanmelden...3 Wachtwoord wijzigen...3 Homepage...4 Rooster bekijken...5 mijnrooster...6 Agenda...7 Verlof

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Aan- en Afwezigheid. Binnen Trajectplanner is het mogelijk om Aan- en Afwezigheid te registreren. Met deze handleiding

Aan- en Afwezigheid. Binnen Trajectplanner is het mogelijk om Aan- en Afwezigheid te registreren. Met deze handleiding Aan- en Afwezigheid Binnen Trajectplanner is het mogelijk om Aan- en Afwezigheid te registreren. Met deze handleiding maken we het inzichtelijk en geven we aan hoe je als Schoolbeheerder / Administrator

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Basisinstructies WinMens

Basisinstructies WinMens Basisinstructies WinMens Inhoudsopgave: Startscherm Zoekfunctie Status aanpassen Diverse scheidingslijnen in WinMens Volledig schermweergave Gegevens opslaan Radiobuttons Checkboxen Comboboxen Nummerieke

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Werkinstructie/case. Revisie 2.1. Erik van Schaik

Werkinstructie/case. Revisie 2.1. Erik van Schaik Werkinstructie/case V ersie Revisie 2.1 Auteur Erik van Schaik Datum November 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Installeren van Prognotice Inspect 3 3 Klaarzetten van projecten in Prognotice Main 5 4

Nadere informatie

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft.

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft. Hoofdstuk 1 Via een Intramed-web-applicatie kunnen patiënten zich via internet inschrijven bij uw praktijk. De patiënt opent de app en vult online een intake-vragenlijst in. Deze gegevens worden naar uw

Nadere informatie

Handleiding Office365

Handleiding Office365 Handleiding Office365 Inhoud Inloggen op de webmail.... 2 Het gebruik van de webmail.... 3 Nieuw bericht maken... 3 Bericht doorsturen / beantwoorden... 4 E-mail mappen gebruiken... 4 E-mail handtekening

Nadere informatie

Quick start guide Office 365. Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik

Quick start guide Office 365. Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik Quick start guide Office 365 Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik Inhoudsopgave 1. Beheeromgeving en inloggegevens 2 2. Aan de slag 3 2.1 Maak een gebruiker aan

Nadere informatie

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Opstarten en inloggen, overzicht startscherm, uitleg symbolen Hoofdstuk 2: aanmaken relaties Hoofdstuk 1: Opstarten

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Excel: maak een tabel

Excel: maak een tabel Excel: maak een tabel Excel is een handig programma als je gegevens wilt ordenen en sorteren of wanneer je met cijfers werkt. In deze studiekaart leer je hoe je een tabel kunt maken in Excel. Er zijn nog

Nadere informatie

Legal Intelligence Quick Reference Sheets

Legal Intelligence Quick Reference Sheets Legal Intelligence Quick Reference Sheets Eenvoudig zoeken Bronnenselectie Resultatenpagina Dossiers maken Dossiers indelen Attenderingen instellen Persoonlijke homepage ipad-app - downloaden en activeren

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris 8 februari 2011 Versie 4.0 Multitask ICT bv, Den Haag, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Voorbereiding Excel versies eerder dan versie 2007: 2. Ga naar de menu-optie Extra - Macro s - Beveiliging. 3. Kies voor Beveiligingsniveau Gemiddeld. 4. Sluit Excel

Nadere informatie

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Wat is Point2Share? Met Point2Share kunt u eenvoudig vergaderingen bijwonen georganiseerd door uw bedrijf waarbij u gebruik maakt van uw Windows 8 tablet

Nadere informatie

Een wachtwoord instellen of wijzigen in Windows 10

Een wachtwoord instellen of wijzigen in Windows 10 Windows 10 W013 Een wachtwoord instellen of wijzigen in Windows 10 In dit document kunt U lezen hoe U een nieuw wachtwoord kunt instellen in Windows 10 of een bestaand wachtwoord kunt wijzigen. Nieuw in

Nadere informatie

Samenvoegbestand maken voor mailings

Samenvoegbestand maken voor mailings Samenvoegbestand maken voor mailings aan cliënten, wederpartijen en advocaten. Sdu uitgevers/advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoud Overzicht... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Bekwaamheidsdossier - gesprekkencyclus - inrichting

Bekwaamheidsdossier - gesprekkencyclus - inrichting (2) Bekwaamheidsdossier - gesprekkencyclus - inrichting Inhoud: uitleg over het inrichten van de gesprekkencyclus. Er kunnen meerdere cycli worden aangemaakt, elke cyclus bestaat uit meerdere fases. Er

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

Spiekscherm. het Kladblok van GensDataPro

Spiekscherm. het Kladblok van GensDataPro Spiekscherm het Kladblok van GensDataPro Zoals bekend verondersteld mag worden is het bij GensDataPro mogelijk een akte van WieWasWie direct in te lezen door middel van het kopiëren van het webadres (URL)

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development DocFlow voor Act! Handleiding Versie 2.0 10-02-2015 Inleiding Met DocFlow kunt u aan een contact, bedrijf, groep of verkoopkans een Windowsmap koppelen, die bijvoorbeeld op het netwerk staat. U krijgt

Nadere informatie

Handleiding, toevoegen van een agenda punt

Handleiding, toevoegen van een agenda punt Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding, toevoegen van een agenda punt In deze handleiding wordt uitgelegd

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

Agenda. Hier wordt getoond de persoonlijke agenda.

Agenda. Hier wordt getoond de persoonlijke agenda. De digitale agenda bestaat uit een aantal onderdelen die gezamenlijk de digitale agenda vormen. Het bestaat uit: a. de maandkalender b. de afspraakkaart c. het agendablad met de dagagenda d. het agendablad

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Handleiding Agenda. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V.

Handleiding Agenda. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Afspraken maken...3 1.1 Agenda...3 1.1.1 Het begin...3 1.1.2 Opmerkingen...3 1.1.3 Nabellen...3 1.1.4 Condoleances...4 1.1.5 Andere weergave...4

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Planning (werkorder en/of activiteiten planning Easy-work) Planning versie V1.0.13 Easy-work versie 610 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische

Nadere informatie

Aanmaken afspraken in Newbase & de agenda

Aanmaken afspraken in Newbase & de agenda Aanmaken afspraken in Newbase & de agenda Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 11 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie