Fysieke overlegtafel Gemeente Katwijk en ISD Bollenstreek. Wmo Lisse,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fysieke overlegtafel Gemeente Katwijk en ISD Bollenstreek. Wmo Lisse,"

Transcriptie

1 Fysieke overlegtafel Gemeente Katwijk en ISD Bollenstreek Wmo 2015 Lisse, Aanwezig: Mw. M. Kraakman (Activite), Mw. M. Haveman (GGZ Rivierduinen), Mw. I. van Wijnen (Marente), Mw. M. Haasnoot (Het Lichtpunt), Dhr. F. Hofland (HOZO), Mw. E. Rip (Agathos/Lelie Zorggroep), Mw. M. Corsten (Philadelphia), Mw. A. Klandermans (Groot Hoogwaak), Mw. M. de Bruin-Zethof (DSV), Dhr. N. Jongeneelen (Alfa en Zorg), Dhr. M. Meeuwsen (De Binnenvest), Mw. J. den Haan (het Raamwerk), Mw. N. Dolman (Wmo Adviesplatform Teylingen), Mw. H. v.d. Veer (Gemeente Katwijk), Mw. A. van Oost (Gemeente Katwijk), Mw. F. Verweij (ISD Bollenstreek), Mw. M. Doek (ISD Bollenstreek), Mw. A. de Roode (Gemeente Katwijk), Mw. C. van Tongeren (Gemeente Katwijk). Toehoorders: Mw. D. van Pinxteren (Ipse de Bruggen), Dhr. A. Mulder (Beschermd Wonen), Dhr. W. Egberts (Zorgbalans) 1. Opening Voorzitter mw. F. Verweij heet de aanwezigen hartelijk welkom. 2. Mededelingen Gevraagd wordt of er nieuwe aanbieders zijn. Nieuwe aanbieders die voor 1 januari zijn toegetreden, zijn gepubliceerd op de website. Overigens is besloten om met ingang van 2016 twee instroommomenten te hanteren per jaar: 1 januari en 1 juli. De gemeente Katwijk deelt mee dat het Plan van Aanpak toezichthouders is vastgesteld door het college van B&W en dat de toezichthouders benoemd zijn. Zij gaan toezicht houden op de kwaliteit van de hulpverlening. Er komt een apart adres waar men signalen kwijt kan. Dit adres is: toezichthouderwmo@katwijk.nl De ISD en de gemeente Katwijk constateren dat in 2015 een aantal klanten is overgestapt van de WMO naar de Wlz. I.v.m. de facturatie verzoeken wij de aanbieders om dit sneller aan te passen en de indicatie sneller door te geven. Aanbieders geven aan dat het berichtenverkeer nog niet optimaal verloopt. De ISD deelt mee dat er 90 retourberichten niet verstuurd konden worden via i-wmo omdat er technische problemen waren. Daar is inmiddels een oplossing voor. Het gros van de retourberichten komt wel aan. De Gemeente Katwijk heeft sinds januari 2016 problemen met de verzending van retourberichten. Tot januari verliep het probleemloos. Met de ICT leverancier wordt gewerkt aan een oplossing en in maart zal dit opgelost zijn.

2 3. Verslag Fysieke Overlegtafel van Pagina 1: de nieuwe etalageformulieren en de bijbehorende website zijn nog in ontwikkeling. Aanbieders ontvangen een format om hun gegevens op in te vullen. Het streven is dat dat er uiterlijk 1 mei a.s. een website (etalage) is voor de ISD en de gemeente Katwijk. Pagina 2: n.a.v. Punt 4 wil een aanbieder graag weten wat de stand van zaken rond TSN is. Daarover stuurt de ISD op korte termijn een naar betreffende aanbieders HbH (betreft een andere aanbesteding) In Katwijk zijn de klanten die bij TSN gebruik maakten van de voorziening Schoon en leefbaar huis reeds overgestapt naar andere leveranciers. Pagina 3: geen opmerkingen Pagina 4: geen opmerkingen Pagina 5: n.a.v. Punt 10, Katwijk heeft een gesprek gehad met de wethouder over de code verantwoord marktgedrag. Met de door de gemeente Katwijk geformuleerde en gehanteerde uitgangspunten wordt al (in grote mate) voldaan aan datgene dat nu in de Code is opgenomen. De code hoeft niet expliciet onderschreven te worden. (zie notitie Katwijk over de code op site ISD). Het gesprek dat de gemeenten en de zorgaanbieders willen voeren over tariefstelling, praktische zaken en innovatie, zal uiterlijk in mei 2016 ingepland worden. Het verslag wordt vastgesteld. 4. Terugkoppeling werkgroepen Werkgroepen crisiszorg- en respijtzorg: Beide werkgroepen zijn gestart. Zij hebben knelpunten geïnventariseerd en daarin prioriteiten aangebracht. Voor wat betreft de Werkgroep respijtzorg gaat het met name om de thema s: Communicatie en informatievoorziening aan professionals en cliënten, mantelzorgers Indicatiestelling Logeeropvang. Voor wat betreft de werkgroep crisiszorg gaat het om de thema s: preventie en signalering van dreigende crisissen (wie/ wat is daarvoor nodig en welke (maatwerk) voorzieningen heb je nodig om hier iets mee te kunnen). Bovenstaande vooral in relatie tot zorgmijders en mensen met een verdergaande dementie. bestaande wetgeving en spoed Rond bovenstaande 2 thema s zijn 2 subwerkgroepen gevormd. Aanmelden voor de werkgroep respijtzorg kan bij Mw. D. Schelling (ISD Bollenstreek). Werkgroep kwaliteit: er is een uitvraag naar certificering van de zorgaanbieders gedaan. Op basis daarvan is een overzicht gemaakt met certificaten. Er zal een brief gestuurd worden aan die aanbieders die nog niet aan de wenselijke standaard voldoen. Het plan is om met nieuwe aanbieders bij aanmelding aan tafel te gaan zitten en onder andere dit onderwerp te bespreken. Voor het gesprek met nieuwe zorgaanbieders zal een draaiboek opgesteld worden.

3 Er zal uitvraag onder zorgaanbieders gedaan worden over de Kritieke Prestatie Indicatoren. Er zal een notitie geschreven worden over waaraan een kwaliteitshandboek moet voldoen. Eén van de aanbieders vindt dat de aanwezigheid van alleen een kwaliteitshandboek wat mager is. Echter in het contract is opgenomen dat een kwaliteitshandboek ook voldoende is. Op verzoek van enkele zorgaanbieders is een format voor voortgangs- en eindrapportages opgesteld. Deze is terug te vinden op de website van de ISD Bollenstreek. Het gebruik van deze rapportage is niet verplicht. Een eigen rapportage mag ook gebruikt worden. Eén aanbieder vindt het format op de site arbeidsintensief, zeker bij grotere aantallen cliënten. Er zal nog door de ISD en de gemeente Katwijk gezocht worden naar een minder arbeidsintensievere doch doelmatige manier. Een zorgaanbieder heeft als idee om als verantwoording naar de gemeente het jaardocument te gebruiken dat elke aanbieder toch moet opstellen. Nadeel is dat dit document niet per gemeente is opgesplitst en daardoor onbruikbaar is. De werkgroep moet zich hierover nog buigen. De keukentafelgesprekken bieden informatie aan de consulent over hoe het gaat met een cliënt. De consulent kan daarmee zien of de gestelde doelen en resultaten gehaald zijn. Deze informatie is er niet om met anderen te delen. Gemeenten zijn verplicht een cliëntervaringsonderzoek te doen. Anja van Oost zal de verplichte vragen rondsturen. Een aanbieder oppert om vlak voor herindicatie de resultaten aan de cliënt mee te geven of aan de consulent. Dit onderwerp komt later terug. De ISD en de gemeente Katwijk gaan dit uitwerken. Tot die tijd is het leveren van rapportages even op on hold. 5. Rechtmatigheid/controleprotocol Voor Katwijk geldt: Daar waar aanbieders voor 2015 echter gebruik maken van het in november 2015 landelijk gepubliceerde Algemeen accountantsprotocol financiële productieverantwoording Wmo en Jeugdwet 2015, Project IZA, stelt de gemeente Katwijk het zeer op prijs als dat protocol aan de gemeente kenbaar wordt gemaakt. Aanbieders, die onder de verplichting van een controleprotocol vallen en geen gebruik maken van het landelijke protocol, kunnen voor de gemeente Katwijk volstaan met het leveren van een zogenoemde Bestuurdersverklaring. Een model bestuurdersverklaring is op de site van de ISD te vinden. De bestuurdersverklaring dient vóór 1 juni 2016 te zijn geleverd. Gaarne deze verklaring zenden aan Mw. A. de Roode, a.deroode@katwijk.nl. Vanaf 2016 gelden de bepalingen in de overeenkomsten onverkort. Voor het te hanteren controleprotocol dient gebruik te worden gemaakt van het Algemeen accountantsprotocol financiële productieverantwoording Wmo en Jeugdwet 2015, Project IZA. Voor de ISD Bollenstreek geldt dat voor 2015 en 2016 geen controleverklaring, accountantsverklaring of bestuurdersverklaring o.i.d. nodig is. De ISD Bollenstreek voert steekproefsgewijs materiele controles uit voor de toetsing van rechtmatigheid.

4 Katwijk heeft een steekproef onder cliënten gedaan. Hieruit kwam dat enkele cliënten met een indicatie voor vervoer met eigen vervoer naar hun dagbesteding gingen, maar dat er wel vervoer gedeclareerd is. 6. Inventarisatie gespreksonderwerpen vervolg fysieke overlegtafel De ISD en de gemeente Katwijk vragen de aanbieders of er zaken zijn die de aanbieders graag willen bespreken de komende fysieke overlegtafels. Er wordt geen specifieke onderwerpen ter tafel gebracht. Er zal in 2017 geen nieuwe aanbesteding zijn. De contracten zijn voor onbepaalde tijd. Er zijn berichten dat er Europees aanbesteed zou moeten worden, maar volgens Tim Robbe is dit onjuist. Eén van de aanbieders stelt voor om eens te sparren over de innovatie-brief van staatssecretaris van Rijn. Afgesproken wordt om dit tijdens het overleg in mei (zie agendapunt 3) mee te nemen. Ook de NZA codes, het sociale domein als geheel en contacten met de sociale wijkteams zullen dan aan bod komen. Een aanbieder vraagt zich af of er bij de Fysieke Overlegtafel in de toekomst ook financiële/technische mensen kunnen aanschuiven. Aardig wat onderwerpen hebben met de facturatie/i-wmo te maken en daarvan hebben sommige aanwezigen niet alle kennis. Mogelijk kunnen zij bij de volgende Fysieke Overlegtafel aanwezig zijn, na afloop van de overlegtafel elkaar spreken of een aparte werkgroep vormen. De ISD en de gemeente Katwijk gaan deze mogelijkheid bespreken. 7. Rondvraag Een aanbieder vraagt zich af of er gedeclareerd kan worden als een nieuwe klant de zorg na aanmelding, maar voor de 1 e afspraak al afzegt. Een reden hiervoor kan zijn dat men dan pas verneemt hoe hoog de eigen bijdrage is. Er is dan al wel voorbereiding gepleegd en uren in gestoken. ISD en Katwijk zullen zich hierover beraden. De gemeenten willen graag weten hoeveel klanten afhaken vanwege de hoogte van de eigen bijdrage. Vooral klanten met een middeninkomens die weinig zorg afnemen worden getroffen. Verzoek aan alle aanbieders om elke keer als dit voorkomt een mailtje te sturen naar de aanbestedingsmail met in de onderwerp-regel Beëindiging wegens eigen bijdrage. Deze mailtjes zullen dan gebundeld en geanalyseerd worden. De stand van zaken wat betreft TSN is dat de klanten die hulp bij het huishouden van hen ontvingen al ondergebracht zijn bij andere aanbieders (dit geldt voor de gemeente Katwijk). Naar de toekomst van de HH2 klanten (Begeleiding bij het huishouden) wordt op dit moment gekeken. De voorzitter sluit de vergadering en dankt alle aanwezigen voor hun komst. De volgende Fysieke Overlegtafel is in juni. Wat Wie Wanneer Mail over stand van zaken TSN ISD 2 e week van maart aan aanbieders HbH

5 Gezamenlijk gesprek over ISD en Katwijk Mei 2016 tarieven, innovatie etc. inplannen Inrichten etalage ISD en Katwijk 1 mei 2016 Verslag doen Werkgroep crisis/respijtzorg Juni 2016 Draaiboek voor nieuwe ISD en Katwijk --- aanbieders opstellen Uitvraag over kritieke prestatieindicatoren ISD en Katwijk --- Notitie over ISD en Katwijk --- kwaliteitshandboek opstellen Voortgangs- en Gemeenten en aanbieders --- eindrapportages: frequentie en route Jaardocument gebruiken als Werkgroep kwaliteit --- verantwoording Verplichte vragen uit Anja van Oost --- klanttevredenheidsonderzoek aan aanbieders mailen Financiële/technische mensen ISD en Katwijk --- aanschuiven bij Fysieke Overlegtafel Hoe declareren als klant na ISD en Katwijk ---- intake maar voor 1 e afspraak de hulp afzegt? Mailtje over cliënten die Aanbieders --- opzeggen vanwege hoogte eigen bijdrage naar Aanbestedingsmail sturen Toekomst HH2 cliënten van TSN bekijken Katwijk

Verslag Fysieke Overlegtafel. Katwijk, 6 september 2016

Verslag Fysieke Overlegtafel. Katwijk, 6 september 2016 Verslag Fysieke Overlegtafel Katwijk, 6 september 2016 Aanwezig: M. Zebregs (DSV), J. Bos (Topaz), P. de Gier (Gemiva), J. v. Wijnen (Marente), J. v. Malestein ( s Heerenloo), H. de Wit (De Brug), A. Klein

Nadere informatie

FYSIEKE OVERLEGTAFEL KATWIJK,

FYSIEKE OVERLEGTAFEL KATWIJK, FYSIEKE OVERLEGTAFEL KATWIJK, 06-12-2016 Aanwezig: M. Kraakman (Activite), P. de Gier (Gemiva), H. de Wit, (De Brug), J. van Hulsen (De Binnenvest), C. Overkamp (GGZ Rivierduinen), M. Zwart (Welzijn Teylingen),

Nadere informatie

1. Opening Hélène van der Veer opent de vergadering en heet een ieder van harte welkom. Er volgt een voorstelrondje.

1. Opening Hélène van der Veer opent de vergadering en heet een ieder van harte welkom. Er volgt een voorstelrondje. Fysieke overlegtafel Aanwezig Marja Kraakman en Marije v.d. Valk (Activite); Jacqueline Bos (Topaz); Mart Meeuwsen (De Notulist C. van Tongeren/M. Verhave Binnenvest); Frank Hofland (HOZO-Hillegom); Anne-Fleur

Nadere informatie

Fysieke Overlegtafel. 1. Verslag Fysieke Overlegtafel 10 maart & actiepunten

Fysieke Overlegtafel. 1. Verslag Fysieke Overlegtafel 10 maart & actiepunten Fysieke Overlegtafel Aanwezig Dhr. A. Blom (Rivierduinen), Dhr. H. v.d. Mey ('s Heerenloo), Dhr. H. de Wit (De Brug), Dhr. M. Vegter (Gemiva), Mevr. T. v.d. Boom (Lelie Zorggroep), Mevr. J. de Haan (Het

Nadere informatie

1. Voorstel Declareren

1. Voorstel Declareren Aan Deelnemers Fysieke Overlegtafel - Begeleiding Van ISD Bollenstreek en gemeente Katwijk Onderwerp len aanpassing deelovereenkomst/ bijlagen/werkafspraken Begeleiding Datum Fysieke overlegtafel 26 september

Nadere informatie

Signalen aanbieders Er zijn de afgelopen maanden diverse signalen afgegeven door aanbieders over het proces rondom (her)indicatiestelling:

Signalen aanbieders Er zijn de afgelopen maanden diverse signalen afgegeven door aanbieders over het proces rondom (her)indicatiestelling: Aan : Zorgaanbieders Van : ISD Bollenstreek Contact : Daphne Schelling-Ottjes Onderwerp : Pilot herindicaties dagbesteding Datum : 29 januari 2019 Ter : Besluitvorming Samenvatting De afgelopen weken zijn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017-

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- ZUID OOST NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- Beste zorgaanbieders, Dit is de tiende nieuwsbrief van de bestuurlijke aanbesteding Wmo begeleiding en Zorg om Tafel in Zuid Oost Utrecht.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 13 juli 2016

BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 13 juli 2016 BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 13 juli 2016 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Organisatie F.Q.A. van Trigt Hillegom J.W.M. Pietersen Nieuwkoop H. Gorter (verslag) Holland Rijnland F.M. Schoonderwoerd

Nadere informatie

Gemeente Zoetermeer Vraag en antwoord naar aanleiding van fysieke overlegtafel vrij inzetbare voorzieningen op 25 juni 2015

Gemeente Zoetermeer Vraag en antwoord naar aanleiding van fysieke overlegtafel vrij inzetbare voorzieningen op 25 juni 2015 Gemeente Zoetermeer Vraag en antwoord naar aanleiding van fysieke overlegtafel vrij inzetbare voorzieningen op 25 juni 2015 Tabel Overzicht met vraag en antwoord Nr. Vraag Antwoord 1. Wat is het doel en

Nadere informatie

Algemene voorschriften 2016 Regio Rijk van Nijmegen. Wet maatschappelijke ondersteuning Regio Rijk van Nijmegen. Jeugdhulp Regio Rijk van Nijmegen

Algemene voorschriften 2016 Regio Rijk van Nijmegen. Wet maatschappelijke ondersteuning Regio Rijk van Nijmegen. Jeugdhulp Regio Rijk van Nijmegen Algemene voorschriften 2016 Regio Rijk van Nijmegen Wet maatschappelijke ondersteuning Regio Rijk van Nijmegen Jeugdhulp Regio Rijk van Nijmegen Beschermd wonen Centrum gemeente Nijmegen Versie 25 oktober

Nadere informatie

Hulp bij Huishouden 1 22,05 per uur 7 HH1 Hulp bij Huishouden 2 24,94 per uur 6 HH2 Hulp bij Huishouden 3 27,30 per uur 100 HH3

Hulp bij Huishouden 1 22,05 per uur 7 HH1 Hulp bij Huishouden 2 24,94 per uur 6 HH2 Hulp bij Huishouden 3 27,30 per uur 100 HH3 Samenvatting Nieuwsbrieven 2 t/m 7: januari t/m april 2016 Eigen bijdrage 1. Aanlevering en opvoering eigen bijdrage bij het CAK Wij verzoeken u om voor 2015 en voor 2016 de eigen bijdragen op te blijven

Nadere informatie

Verslag werkgroep implementatie

Verslag werkgroep implementatie Verslag werkgroep implementatie Vergadering : werkgroep implementatie Datum : 8 december 2014 Locatie : Stationsplein 107 Leiden, kamer 627 Tijd : 11:00 uur 12:00 uur Aanwezig: Mevr. Monja van der Weide

Nadere informatie

Addendum Aanpassingen deelovereenkomst maatwerkvoorziening begeleiding Wmo 2015 Bestuurlijk aanbesteden ISD Bollenstreek en Gemeente Katwijk

Addendum Aanpassingen deelovereenkomst maatwerkvoorziening begeleiding Wmo 2015 Bestuurlijk aanbesteden ISD Bollenstreek en Gemeente Katwijk Addendum Aanpassingen deelovereenkomst maatwerkvoorziening begeleiding Wmo 2015 Bestuurlijk aanbesteden ISD Bollenstreek en Gemeente Katwijk December 2017 De navolgende aanpassingen zijn doorgevoerd. Aanpassing

Nadere informatie

MEDEDELING. ZUID OOST NIEUWSBRIEF JEUGDHULP 5 december 2016 UTRECHT. In deze nieuwsbrief MEDEDELINGEN OPROEP BIJLAGEN. Beste zorgaanbieders,

MEDEDELING. ZUID OOST NIEUWSBRIEF JEUGDHULP 5 december 2016 UTRECHT. In deze nieuwsbrief MEDEDELINGEN OPROEP BIJLAGEN. Beste zorgaanbieders, ZUID OOST NIEUWSBRIEF JEUGDHULP 5 december 2016 UTRECHT Beste zorgaanbieders, Dit is de zesde nieuwsbrief van de bestuurlijke aanbesteding Jeugdhulp en Zorg om Tafel in Zuid Oost Utrecht. Met deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Bouwstenen Inkoop 2018 Resultaten Verkenning Kosten. Fysieke Overlegtafel WMO 5 juli 2017

Bouwstenen Inkoop 2018 Resultaten Verkenning Kosten. Fysieke Overlegtafel WMO 5 juli 2017 Bouwstenen Inkoop 2018 Resultaten Verkenning Kosten Fysieke Overlegtafel WMO 5 juli 2017 Proces algemeen Inkoopkader Kader & Presentatie FO 5 mei: www.nsdmh.nl) 30 mei vastgesteld Colleges Aflopende deelovereenkomsten

Nadere informatie

Werkafspraken. Inkoopnetwerk Wmo Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek. Gemeente Katwijk

Werkafspraken. Inkoopnetwerk Wmo Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek. Gemeente Katwijk Werkafspraken Inkoopnetwerk Wmo 2015 Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek Gemeente Katwijk INLEIDING Voor u liggen de werkafspraken behorend bij de deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding.

Nadere informatie

Het artikel de gemeente harkt te veel persoonsgegevens binnen zal nog worden verspreid.

Het artikel de gemeente harkt te veel persoonsgegevens binnen zal nog worden verspreid. Verslag fysieke overlegtafel Zutphen Datum: 3 april 2018 Voorzitter : Matthijs de Vries Tijd: 15.00 17.00 uur Notulist : Barbara Devenijns Locatie: Oude Stadhuis Zutphen, Warnsveldzaal Aanwezigen : zie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - December 2017-

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - December 2017- ZUID OOST NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - December 2017- Beste zorgaanbieders, Dit is de dertiende nieuwsbrief van de bestuurlijke aanbesteding Wmo begeleiding en Zorg om Tafel in Zuid Oost Utrecht.

Nadere informatie

Uitkomsten sessie 2 (18 mrt 19) Aanpak administratieve lasten. Tafel 1: Zorg voor cliënt

Uitkomsten sessie 2 (18 mrt 19) Aanpak administratieve lasten. Tafel 1: Zorg voor cliënt Uitkomsten sessie 2 (18 mrt 19) Aanpak administratieve lasten Tafel 1: Zorg voor cliënt 1 Knelpunt: Communicatie rondom indicaties - Wmo adviseurs koppelen aan - Korte lijnen en daardoor minder tijd -

Nadere informatie

Bestuurlijk contracteren Verslag Fysieke Overlegtafel d.d. 12 september 2017

Bestuurlijk contracteren Verslag Fysieke Overlegtafel d.d. 12 september 2017 Bestuurlijk contracteren Verslag Fysieke Overlegtafel d.d. 12 september 2017 Aanwezig: Dhr. Duyvendak (gemeente Oegstgeest) Mw. Lekanne (gemeente Leiden) Dhr. Van Oers (gemeente Zoeterwoude) (notulist)

Nadere informatie

Fysieke Overlegtafel Wmo 30 augustus 2017

Fysieke Overlegtafel Wmo 30 augustus 2017 Fysieke Overlegtafel Wmo 30 augustus 2017 Opdracht en uitgangspunten Waar staan we in het proces? 2 Waar staan we in het proces? Doorlopen stappen: 2016 Start werkgroep bekostiging n.a.v. regionale transformatie

Nadere informatie

Kwartaalrapportage vierde kwartaal 2013

Kwartaalrapportage vierde kwartaal 2013 RIS.61 Schoonmaakondersteuning Kwartaalrapportage vierde kwartaal 213 Maart 214 Afdeling Maatschappelijke Zaken en Zorg Gemeente Emmen Inleiding Hierbij treft u de periodieke rapportage aan over de uitvoering

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 27 januari 2015

VERSLAG EN ACTIELIJST Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 27 januari 2015 VERSLAG EN ACTIELIJST Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 27 januari 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag als

Nadere informatie

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Als zorgaanbieder wilt u zorg leveren en bent u liever niet bezig met het uitzoeken en aanvragen van diverse zaken en de administratieve lasten die

Nadere informatie

Verslag 3 de fysieke overlegtafel Concept Overeenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2016 Gemeente Rhenen

Verslag 3 de fysieke overlegtafel Concept Overeenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2016 Gemeente Rhenen Verslag 3 de fysieke overlegtafel Concept Overeenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2016 Gemeente Rhenen Donderdag 29 oktober 2015 van 14.00 tot 16.15 uur Kamer 4/5 Rhenen. Aanwezig: Andre Groenewegen (Lelie

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C OPZET INFOSESSIE - Overgang van oude naar nieuwe PDC, wat zijn de gevolgen voor klanten met bestaande indicaties -

Nadere informatie

Voorstel voor het aanpassen van de procedure toeleiding naar een Maatwerkvoorziening Maatschappelijke Ondersteuning, tegelijk plan van aanpak

Voorstel voor het aanpassen van de procedure toeleiding naar een Maatwerkvoorziening Maatschappelijke Ondersteuning, tegelijk plan van aanpak Voorstel voor het aanpassen van de procedure toeleiding naar een Maatwerkvoorziening Maatschappelijke Ondersteuning, tegelijk plan van aanpak Naar aanleiding van de uitspraken door Centrale Raad van Beroep

Nadere informatie

Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 3 6 september Hans Hellendoorn Niels Uenk

Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 3 6 september Hans Hellendoorn Niels Uenk Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 3 Hans Hellendoorn Niels Uenk AGENDA 2 1. Welkom / voorstelrondje 2. Mededelingen / vaststellen agenda 3. Verslag Overlegtafel 23 augustus 2017 4. Terugkoppeling

Nadere informatie

Vereenvoudiging financiële productieverantwoording. Jeugdwet 2015

Vereenvoudiging financiële productieverantwoording. Jeugdwet 2015 Vereenvoudiging financiële productieverantwoording en -controle Wmo en Jeugdwet 2015 WORKSHOP Landelijke Themadag Verminderen administratieve lasten en Horizontaal toezicht 15 oktober 2015 1. Aanleiding

Nadere informatie

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo e plenaire sessie fysieke overlegtafel

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo e plenaire sessie fysieke overlegtafel Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 4 e plenaire sessie fysieke overlegtafel Dinsdag 29 juli 2014 11.00-14.00 uur Stadskantoor Gemeente Dordrecht Voorzitter: Tim Robbe (Extern adviseur Robbe

Nadere informatie

Uitkomsten sessie 2 (18 mrt 19) Aanpak administratieve lasten. Tafel 4: Kwaliteit van zorg

Uitkomsten sessie 2 (18 mrt 19) Aanpak administratieve lasten. Tafel 4: Kwaliteit van zorg Uitkomsten sessie 2 (8 mrt 9) Aanpak administratieve lasten Tafel 4: Kwaliteit van zorg Knelpunt: Proces zorgbeëindiging door zorgaanbieder intensief - Voordat beëindiging dreigt gaan Wmo-adviseur en zorgaanbieder

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 16 september 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit

Nadere informatie

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum: 15 december 2016 Tijd: 09:00-10:30

Nadere informatie

a. Klant meldt zich met hulpvraag bij de Peelregionale Wmo-organisatie. Door Wmo-consulent 2 wordt de hulpvraag in behandeling genomen.

a. Klant meldt zich met hulpvraag bij de Peelregionale Wmo-organisatie. Door Wmo-consulent 2 wordt de hulpvraag in behandeling genomen. Toegang begeleiding, conceptversie 02 juni 2014 1. Inleiding De werkgroep Toegang is bezig met de vormgeving van de toegang van burgers tot de nieuwe taken vanuit de AWBZ. Opgeleverd dient te worden de

Nadere informatie

Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders

Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders Als zorgaanbieder 1 wilt u zorg leveren en bent u liever niet bezig met het uitzoeken en aanvragen van diverse zaken en de administratieve lasten

Nadere informatie

Brief aanbieders WMO en Jeugd inzake financiële verantwoording Geachte heer, mevrouw,

Brief aanbieders WMO en Jeugd inzake financiële verantwoording Geachte heer, mevrouw, Dienst Sociaal Domein Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Stadhuisplein 1 Postbus 200 1300 AE Almere Telefoon 14 036 www.almere.nl Brief aanbieders WMO en Jeugd inzake financiële verantwoording 2016

Nadere informatie

Werkafspraken. Inkoopnetwerk Wmo Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek. Gemeente Katwijk

Werkafspraken. Inkoopnetwerk Wmo Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek. Gemeente Katwijk Werkafspraken Inkoopnetwerk Wmo 2015 Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek Gemeente Katwijk INLEIDING Voor u liggen de werkafspraken behorend bij de deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding.

Nadere informatie

Sybrinne de Vries en Reny Wietsma (beiden CDA) De voorzitter van de raad

Sybrinne de Vries en Reny Wietsma (beiden CDA) De voorzitter van de raad SCHRIFTELIJKE VRAGEN (artikel 37 RvO) (schriftelijke vragen worden kort en duidelijk geformuleerd. Bij de vragen wordt aangegeven of schriftelijk of mondelinge beantwoording wordt verlangd) 2015-35 V a

Nadere informatie

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio.

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Vragen: 1. Hoeveel inwoners krijgen dit jaar huishoudelijke hulp via de gemeente? De verwachting is dat in 2017 ruim 900 mensen gebruik gaan maken

Nadere informatie

Cluster: Geen Team: Jeroen opent vergadering

Cluster: Geen Team: Jeroen opent vergadering Cluster: Geen Team: Notulen: Fysieke overlegtafel Ondersteuning Datum: 21-03-2016 Tijd: 9.30 tot 12.00 uur Plaats: Het Knooppunt Aanwezig: Afwezig: Notulist: Marielle Smeets Jeroen opent vergadering 1)

Nadere informatie

Individuele verstrekkingen. Hier komt tekst Presentatie tijdens Raadsinformatieavond Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

Individuele verstrekkingen. Hier komt tekst Presentatie tijdens Raadsinformatieavond Hier komt ook tekst. Utrecht.nl Individuele verstrekkingen Hier komt tekst Presentatie tijdens Raadsinformatieavond 10 maart Hier komt ook tekst 2016 Uitgangspunt Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) levert de gemeente een

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018

Pagina 1 van 5. Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018 Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018 Vraag en antwoord inkoop Tijdelijk Beschermd Wonen LVB 18+ ISD Bollenstreek-Gemeente Katwijk Vragen Antwoord Algemeen

Nadere informatie

Pilot begeleiding Oosterschelderegio

Pilot begeleiding Oosterschelderegio Pilot begeleiding Oosterschelderegio Inleiding In 2016 hebben vier zorgaanbieders een pilot gedaan in de Oosterschelderegio waarbij gekeken is of de huishoudelijke zorg ook lichte individuele begeleiding

Nadere informatie

FINANCIËLE CONTROLE WMO EN JEUGDWET ZORG IN NATURA. Meest gestelde vragen over de gemeentelijke controleaanpak

FINANCIËLE CONTROLE WMO EN JEUGDWET ZORG IN NATURA. Meest gestelde vragen over de gemeentelijke controleaanpak FINANCIËLE CONTROLE WMO EN JEUGDWET ZORG IN NATURA Meest gestelde vragen over de gemeentelijke controleaanpak Meest gestelde vragen over gemeentelijke controleaanpak Jeugdhulp en Wmo zorg in natura Inleiding

Nadere informatie

Inleiding. Wijkverpleging 2015. Notitie. Aan. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars Project IZA en Zorgverzekeraars Nederland. Auteur

Inleiding. Wijkverpleging 2015. Notitie. Aan. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars Project IZA en Zorgverzekeraars Nederland. Auteur Aan Van Auteur Doorkiesnummer Ons kenmerk Zorgaanbieders en zorgverzekeraars Project IZA en Zorgverzekeraars Nederland Lindy Hilgerdenaar, Jeroen Bankers Bl-15-9427 Notitie Datum 12-08-2015 Onderwerp Toelichting

Nadere informatie

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio.

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Vragen: 1. Hoeveel inwoners krijgen dit jaar huishoudelijke hulp via de gemeente? 399 2. Hoeveel van hen krijgen hulp via een algemene voorziening

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 11.00 uur en heet de aanwezigen van harte welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 11.00 uur en heet de aanwezigen van harte welkom. VERSLAG 5 e Fysieke Overlegtafel Wmo Innovatie 21 april 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag als partij weergegeven

Nadere informatie

Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen. begeleiding 18+

Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen. begeleiding 18+ Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen begeleiding 18+ Ingangsdatum protocol: 1 januari 2018 Inleiding Zorgaanbieders dienen voor gegevensuitwisseling

Nadere informatie

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 14 de plenaire sessie fysieke overlegtafel

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 14 de plenaire sessie fysieke overlegtafel Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 14 de plenaire sessie fysieke overlegtafel Donderdag 19 november 2015 9.30-11.30 uur Stadskantoor Gemeente Dordrecht Voorzitter: Melis Jan van Heerikhuize

Nadere informatie

Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas

Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas Versie 05-03-15 1. Inleiding Deze instructie is bedoeld voor zorgverleners om declaraties in te dienen bij de gemeente Horst aan de Maas. Het

Nadere informatie

Versie 1.0, 3 mei 2017

Versie 1.0, 3 mei 2017 CONCEPTVERSLAG 1 e Fysieke Overlegtafel Wmo 2017 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden- Holland (NSDMH), worden in dit verslag als partij weergegeven via

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Berichtenverkeer en uniforme werkwijze Wmo en Jeugd Marco Smeets (gemeente Gennep) Wilja Brokking (gemeente Venray) 22 november 2018 Digitaal communicatiepunt

Nadere informatie

Toelichting administratief proces maatwerkvoorziening begeleiding

Toelichting administratief proces maatwerkvoorziening begeleiding Toelichting administratief proces maatwerkvoorziening begeleiding 10 november 2014 Peter Verburg / Thijs Terlouw Contractbeheer SWVO 13-11-2014 SWVO Context Fysieke overlegtafel (13 dienstverleners + gemeente)

Nadere informatie

Voorbereiding WMO en Jeugdhulp 2018 in Midden Holland

Voorbereiding WMO en Jeugdhulp 2018 in Midden Holland Voorbereiding WMO en Jeugdhulp 2018 in Midden Holland Informatiebijeenkomst Agenda: 1. Opening en welkom 2. Inkoop 2018-2020 3. Administratieve afstemming regio Midden Holland 4. Handboek inzet ondersteuning

Nadere informatie

Adviesgroep inkoop Wmo Vraag Antwoord Toelichting

Adviesgroep inkoop Wmo Vraag Antwoord Toelichting Nota van Inlichtingen Adviesgroep Inkoop Wmo Westerkwartiergemeenten: gestelde vragen en antwoorden Van : Ambtelijke werkgroep Inkoop Wmo Datum : woensdag 2 september 2015 Adviesgroep inkoop Wmo Vraag

Nadere informatie

Handboek proces berichtenverkeer in de maak

Handboek proces berichtenverkeer in de maak De acht Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Winterswijk, Oost Gelre, Doetinchem, Bronckhorst, Oude IJsselstreek en Montferland werken, daar waar mogelijk, samen binnen het Sociaal Domein. In deze

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel inkoop begeleiding A2-gemeenten 19 november 2015

Notulen fysieke overlegtafel inkoop begeleiding A2-gemeenten 19 november 2015 Notulen fysieke overlegtafel inkoop begeleiding A2-gemeenten 19 november 2015 Aanwezig: Theo Dekkers Miranda Rotmensen Annelies van den Boogaart Jeroen van Heel Marion Geomini Karin Anemaat Sharon Buquet

Nadere informatie

Verslag fysieke overlegtafel Hoeksche Waard. Vrijdag 22 januari :00 uur 12:00 uur Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas

Verslag fysieke overlegtafel Hoeksche Waard. Vrijdag 22 januari :00 uur 12:00 uur Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas Verslag fysieke overlegtafel Hoeksche Waard Vrijdag 22 januari 2016 10:00 uur 12:00 uur Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas 1. Opening Natalie Simon heet de aanwezigen welkom en opent de vergadering. 2. Vaststellen

Nadere informatie

Werkafspraken. Inkoopnetwerk Wmo Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek. Gemeente Katwijk

Werkafspraken. Inkoopnetwerk Wmo Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek. Gemeente Katwijk Werkafspraken Inkoopnetwerk Wmo 2015 Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek Gemeente Katwijk 1 INLEIDING Voor u liggen de werkafspraken behorend bij de deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding.

Nadere informatie

Afspraken en actiepunten overlegtafel H6 gemeenten, 9 juli 2014

Afspraken en actiepunten overlegtafel H6 gemeenten, 9 juli 2014 Afspraken en actiepunten overlegtafel H6 gemeenten, 9 juli 2014 1. Opening en mededelingen Enkele van de zes gemeenten willen ook beschut werk inkopen via deze bestuurlijke aanbesteding. Dit onderdeel

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Drs. Jur Botter, MPA. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem

Gemeente Haarlem. Drs. Jur Botter, MPA. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem Gemeente Haarlem Haarlem Drs. Jur Botter, MPA. Wethouder Wmo, Welzijn, Volksgezondheid, Cultuur en Vastgoed Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de Commissie Samenleving

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014.

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 6 e Fysieke Overlegtafel Wmo 19 september 2014.

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 6 e Fysieke Overlegtafel Wmo 19 september 2014. . CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 6 e Fysieke Overlegtafel Wmo 19 september 2014. Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag

Nadere informatie

BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan PE Grave

BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan PE Grave BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan 17 5361 PE Grave E-mail: els_vankoolwijk@hotmail.com Definitieve notulen van de vergadering van de Burgerparticipatieraad Wmo Grave

Nadere informatie

Inkoopproces regio Midden- Holland. Bijeenkomst Wmo aanbieders 18 maart 2014

Inkoopproces regio Midden- Holland. Bijeenkomst Wmo aanbieders 18 maart 2014 Inkoopproces regio Midden- Holland Bijeenkomst Wmo aanbieders 18 maart 2014 aftrap 1. Introductie. 2. Afzonderlijke bijeenkomst voor jeugdzorg (10 april) 3. Programma voor vanochtend Inhoud van programma

Nadere informatie

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 Begeleiding plenaire sessie fysieke overlegtafel

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 Begeleiding plenaire sessie fysieke overlegtafel Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 Begeleiding 20160825 plenaire sessie fysieke overlegtafel Donderdag 25 augustus 2016 9.00-10.15 uur Stadskantoor Gemeente Dordrecht Voorzitter: Anoek Huigen

Nadere informatie

Handleiding administratie ambulante ondersteuning, dagbesteding en logeeropvang en hulp bij huishouden

Handleiding administratie ambulante ondersteuning, dagbesteding en logeeropvang en hulp bij huishouden Handleiding administratie ambulante ondersteuning, dagbesteding en logeeropvang en hulp bij huishouden Auteur Kaula Hamid Versie 2.1 Status Definitief Datum 19 2 2018 Datum publicatie 22 9 2017 Revisie

Nadere informatie

TOEZIEN OP DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (2015) IN AALSMEER EN AMSTELVEEN

TOEZIEN OP DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (2015) IN AALSMEER EN AMSTELVEEN TOEZIEN OP DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (2015) IN AALSMEER EN AMSTELVEEN Voortgangsrapportage over het toezicht in de periode juli t/m december (2018) Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Focus voor

Nadere informatie

Kwartaalrapportage tweede kwartaal 2013

Kwartaalrapportage tweede kwartaal 2013 RIS. Schoonmaakondersteuning Kwartaalrapportage tweede kwartaal 5 oktober Afdeling Maatschappelijke Zaken en Zorg Gemeente Emmen Inleiding Hierbij treft u de periodieke rapportage aan over de uitvoering

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2016 Regionaal ondersteuningsteam regie 3 D s Ten behoeve van de gemeenten en aanbieders Wmo en Jeugd in Midden-Limburg

Nieuwsbrief januari 2016 Regionaal ondersteuningsteam regie 3 D s Ten behoeve van de gemeenten en aanbieders Wmo en Jeugd in Midden-Limburg Nieuwsbrief januari 2016 Regionaal ondersteuningsteam regie 3 D s Ten behoeve van de gemeenten en aanbieders Wmo en Jeugd in Midden-Limburg Inleiding Met ingang van januari 2015 is, voortkomend uit de

Nadere informatie

Addendum Rechtmatigheid Wmo Begeleiding 2015

Addendum Rechtmatigheid Wmo Begeleiding 2015 Addendum Rechtmatigheid Wmo Begeleiding 2015 Addendum rechtmatigheid WMO 2015 19012016 1 Algemeen - Dit addendum is tot stand gekomen naar aanleiding van overleg tussen zorgaanbieders en Gemeenten. Uitgangspunt

Nadere informatie

Analyse Beschermd wonen regio Holland Rijnland 23 oktober 2014

Analyse Beschermd wonen regio Holland Rijnland 23 oktober 2014 Analyse Beschermd wonen regio Holland Rijnland 23 oktober 2014 1 Toelichting bij de analyse De centrumgemeente Leiden heeft op verschillende momenten in 2014 gegevens ontvangen over Beschermd wonen van

Nadere informatie

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie herindicaties nieuwe taken Wmo 2015.

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie herindicaties nieuwe taken Wmo 2015. 2.2.3 Evaluatie herindicaties nieuwe taken Wmo 2015 1 Dossier 530 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 530 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 19 juli 2016 Agendapunt 2.2.3 Omschrijving Evaluatie herindicaties

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Workshop 2: Berichtenverkeer en uniforme werkwijze Wmo en Jeugd Marco Smeets (gemeente Gennep) Wilja Brokking (gemeente Venray) 16 november 2017 Berichtenverkeer

Nadere informatie

Aanpassingen/wijzigingen in resultaatovereenkomst HO. Nummer Artikel/bijlage nr. Oude tekst Nieuwe tekst. 1 januari 2018 Blz. 1

Aanpassingen/wijzigingen in resultaatovereenkomst HO. Nummer Artikel/bijlage nr. Oude tekst Nieuwe tekst. 1 januari 2018 Blz. 1 Aanpassingen/wijzigingen in resultaatovereenkomst HO Nummer Artikel/bijlage nr. Oude tekst Nieuwe tekst 1 Gaat in op 4 januari 2016 1 januari 2018 Blz. 1 Gemeente Leiden drs. I. Baard Gemeente Oegstgeest

Nadere informatie

Beschrijving bestuurlijke aanbestedingsprocedure Tijdelijk Beschermd Wonen LVB 18+

Beschrijving bestuurlijke aanbestedingsprocedure Tijdelijk Beschermd Wonen LVB 18+ Aan Geïnteresseerde aanbieders tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Van Inlichtingen ISD Bollenstreek Gemeente Katwijk Tahnee Dikken en Aldert Haasnoot (via aanbesteding@isdbollenstreek.nl) Onderwerp Procesdocument

Nadere informatie

Analyse Beschermd wonen regio Holland Rijnland 5 december 2014

Analyse Beschermd wonen regio Holland Rijnland 5 december 2014 Analyse Beschermd wonen regio Holland Rijnland 5 december 2014 1 Toelichting bij de analyse De centrumgemeente Leiden heeft op verschillende momenten in 2014 gegevens ontvangen over Beschermd wonen van

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00989

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00989 DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00989 OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2015 Bevoegde portefeuillehouder: Arno van Kempen Onderwerp Beantwoording raadsvragen over: Code Verantwoord Marktgedrag - Besluitvormend

Nadere informatie

Persoonsgebonden budget (pgb)

Persoonsgebonden budget (pgb) Persoonsgebonden budget (pgb) Welkomstwoord door Jocko Rensen, wethouder Wmo Toelichting persoonsgebonden budget Wmo door Aagje Meijer, projectleider 2 Wmo en pgb Algemene informatie veranderingen Inzoomen

Nadere informatie

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum: 9 februari 2017 Tijd: 09:00 10:30 uur

Nadere informatie

Aanpassing Hulp bij het Huishouden

Aanpassing Hulp bij het Huishouden Aanpassing Hulp bij het Huishouden november Nv N Zo Dalfsen, 31 oktober 2014 Aanpassing hulp bij het huishouden Pagina 0 Inhoud Aanpassing Hulp bij het Huishouden... 0 Inhoud... 1 Inleiding... 1 Visie

Nadere informatie

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Ontwerp Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Gemeente Midden-Delfland Datum: 18 mei 2015 Inkoopkader Wmo 2016: toelating nieuwe aanbieders Inleiding De gemeenten Delft, Midden-Delfland, Rijswijk

Nadere informatie

Bestuurlijk Contracteren Notulen

Bestuurlijk Contracteren Notulen Bestuurlijk Contracteren Notulen Vergadering : Fysieke Overlegtafel (FOT) Datum : 7 november 2017 Locatie : Raadszaal, Oegstgeest Tijd : 10.00 uur tot 11.40 uur Aanwezig: Mevr. Willeke Lekanne (Gemeente

Nadere informatie

: Factoren die al dan niet van invloed zijn voor het verkrijgen van een goedkeurende accountantsverklaring 2016 Sociaal Domein Kempengemeenten

: Factoren die al dan niet van invloed zijn voor het verkrijgen van een goedkeurende accountantsverklaring 2016 Sociaal Domein Kempengemeenten Uw kenmerk : GRSK Aan de leden van de raad Ons kenmerk : Datum : 21 februari 2017 Behandeld door : dhr. T.A.W.A. Pulles Afdeling : Bedrijfsvoering en Publiekszaken Onderwerp : Factoren die al dan niet

Nadere informatie

Richtlijnen administratieve uitvoering 2016

Richtlijnen administratieve uitvoering 2016 Richtlijnen administratieve uitvoering 2016 Wmo 2015 en Jeugdwet Regio Amersfoort Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 A. Gebruik maken van het landelijk berichtenstelsel... 4 B. Inspanningsgerichte uitvoering

Nadere informatie

Onderzoek geleverde uren Individuele Begeleiding. Sociale Dienst Drechtsteden 6 september 2018

Onderzoek geleverde uren Individuele Begeleiding. Sociale Dienst Drechtsteden 6 september 2018 Onderzoek geleverde uren Individuele Begeleiding Sociale Dienst Drechtsteden 6 september 2018 Context Doel Aanpak Communicatie Context Door periodieke financiering met een vast bedrag per 4 weken is er

Nadere informatie

VERSLAG: BESPREKING MET DE WMO-RADEN GEMEENTE; DALFSEN, OMMEN, RAALTE, STAPHORST EN ZWARTEWATERLAND

VERSLAG: BESPREKING MET DE WMO-RADEN GEMEENTE; DALFSEN, OMMEN, RAALTE, STAPHORST EN ZWARTEWATERLAND VERSLAG: BESPREKING MET DE WMO-RADEN GEMEENTE; DALFSEN, OMMEN, RAALTE, STAPHORST EN ZWARTEWATERLAND OVER: AANBESTEDING HULP BIJ HET HUISHOUDEN TIJD EN PLAATS: 26 JUNI 2013 OM 19.30 UUR OP HET GEMEENTEHUIS

Nadere informatie

Stappenplan overstap Standaarden 2.0

Stappenplan overstap Standaarden 2.0 Stappenplan overstap Standaarden 2.0 Dit stappenplan helpt u een haalbare datum te bepalen voor overstappen naar de Standaarden 2.0. Alle acties die u moet ondernemen zijn erin beschreven. Gebruik dit

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00932

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00932 DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00932 OPSCHRIFT Vergadering van 8 december 2015 Bevoegde portefeuillehouder: Arno van Kempen Onderwerp Beantwoording raadsvragen over: financiele problemen thuiszorgorganisatie

Nadere informatie

De voorzitter heet allen welkom. Besloten wordt om eerst agendapunt 4 te behandelen.

De voorzitter heet allen welkom. Besloten wordt om eerst agendapunt 4 te behandelen. Verslag van de adviesraad Wmo. Datum : 21 april Aanvang : 13.30 uur. Aanwezig : Mw. D. v.d. Meijden-Spaans (voorzitter), dhr. A.F. Kalse, mw. H. Brehler, mw. E.M. Kamphuis, mw. M. Dijks, dhr. G. van der

Nadere informatie

01 MO-BW Reacties gerelateerd aan inkoop

01 MO-BW Reacties gerelateerd aan inkoop Ingeval de productie hoger is dan 100.000 per gemeente moet een productieverantwoording en een accountantsverklaring worden ingediend. Dat is veel administratief werk. Een overzicht van de productieomzet

Nadere informatie

NOTITIE MOGELIJKHEDEN VOOR EEN FRIESE GEMEENTELIJKE SAMENWERKING OP HET GEBIED VAN WMO TOEZICHT. Werkgroep Provinciaal Toezicht

NOTITIE MOGELIJKHEDEN VOOR EEN FRIESE GEMEENTELIJKE SAMENWERKING OP HET GEBIED VAN WMO TOEZICHT. Werkgroep Provinciaal Toezicht NOTITIE MOGELIJKHEDEN VOOR EEN FRIESE GEMEENTELIJKE SAMENWERKING OP HET GEBIED VAN WMO TOEZICHT Werkgroep Provinciaal Toezicht Inhoud Inleiding... 3 Aanleiding... 3 Verschil toezicht op rechtmatigheid

Nadere informatie

fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017

fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017 e fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017 Vooraf Alle informatie is openbaar en wordt gepubliceerd Wij willen graag de bijeenkomst opnemen, geeft u daar toestemming voor (intern gebruik).

Nadere informatie

Overeenkomst Kraamzorg 2014

Overeenkomst Kraamzorg 2014 Overeenkomst Kraamzorg 2014 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV NV Zorgverzekeraar UMC Zorgverzekeraar Cares Gouda NV N.V. Univé

Nadere informatie

Vraag en antwoord n.a.v. de deelovereenkomst

Vraag en antwoord n.a.v. de deelovereenkomst Vraag en antwoord n.a.v. de deelovereenkomst Begrippen Hier moeten we oppassen dat er niet dingen door elkaar heen gaan lopen. Zoals onze organisatie nu werkt is dat wij, samen met de cliënt en zijn vertegenwoordiger,

Nadere informatie

Versie Juni Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag

Versie Juni Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag Versie 0.4 21 Juni 2016 Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Toewijzing ondersteuning (Wmo301/302)... 5 2.1 Wmo301 Toewijzing ondersteuning... 5 2.2 Wmo302

Nadere informatie

B&W Vergadering. 1. Kennis te nemen van het onderzoeksrapport onderzoek naar onderbouwing normtijden hulp bij het huishouden ;

B&W Vergadering. 1. Kennis te nemen van het onderzoeksrapport onderzoek naar onderbouwing normtijden hulp bij het huishouden ; 2.1.6 Uitkomsten onderzoek naar normeringskader hulp bij het huishouden 1 Dossier 924 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 924 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 18 oktober 2016 Agendapunt 2.1.6 Omschrijving

Nadere informatie

Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk

Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk Doel Wmo Beleidsplan 1 Een samenhangend antwoord Specifiek en Meetbaar Wat te doen en met wie Acceptatie en Realistisch Termijn Het Besluit maatschappelijke

Nadere informatie

Via het CAK hebben wij een bestand gekregen met alle thuiswonende Wlz-cliënten voor wie de gemeente de HH per 1 april 2017 moet stopzetten.

Via het CAK hebben wij een bestand gekregen met alle thuiswonende Wlz-cliënten voor wie de gemeente de HH per 1 april 2017 moet stopzetten. Veel stelde vragen en antwoorden over de overheveling naar de Wlz van de huishoudelijke hulp voor cliënten met een Wlz indicatie, een MPT en huishoudelijke hulp uit de Wmo VNG, 20 februari 2017 Met ingang

Nadere informatie