a. Klant meldt zich met hulpvraag bij de Peelregionale Wmo-organisatie. Door Wmo-consulent 2 wordt de hulpvraag in behandeling genomen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "a. Klant meldt zich met hulpvraag bij de Peelregionale Wmo-organisatie. Door Wmo-consulent 2 wordt de hulpvraag in behandeling genomen."

Transcriptie

1 Toegang begeleiding, conceptversie 02 juni Inleiding De werkgroep Toegang is bezig met de vormgeving van de toegang van burgers tot de nieuwe taken vanuit de AWBZ. Opgeleverd dient te worden de procesbeschrijving van de toegang, mede ten behoeve van het inkooptraject nieuwe taken. Aanbieders dienen, voorafgaande aan het sluiten van het contract met de gemeenten, inzicht te hebben in de wijze waarop de Peelgemeenten het toegangsvraagstuk vormgeven. In dit document wordt, ter ondersteuning van het inkooptraject, in grote lijnen een procesbeschrijving gegeven van de nieuwe taak begeleiding. Een gedetailleerdere uitwerking (en implementatie) zullen hun beslag krijgen in de tweede helft van Uitgangspunten - Niets is in beton gegoten. Het gaat om nieuwe taken en deels nieuwe doelgroepen. De financiële belangen zijn groot, zowel voor de gemeenten als voor aanbieders. Dit maakt dat de gemaakte keuzes aanpasbaar zijn. Indien de praktijk (proefondervindelijk) laat zien dat aanpassing nodig is, dan is die ruimte er. - Begeleiding Deze procesbeschrijving gaat over de nieuwe taak begeleiding. Aparte procesbeschrijvingen worden opgemaakt ten behoeve van kort verblijf, beschermd wonen en maatschappelijke opvang 1. - Het brede sociale domein De beschrijving gaat over toegang binnen de Wmo. Indien de hulpvraag Wmooverstijgend is en complex dient de hulpvraag / de belanghebbende in een brede context (Wmo, zorg, werk, inkomen, jeugd) te worden bezien. Voor dergelijke zaken wordt een aparte procesgang beschreven (door de werkgroep 3D) en is de in dit document beschreven procesgang niet bedoeld. 3. Het proces in hoofdlijnen a. Klant meldt zich met hulpvraag bij de Peelregionale Wmo-organisatie. Door Wmo-consulent 2 wordt de hulpvraag in behandeling genomen. 1 Voor de maatschappelijke opvang geldt op dit moment nog een subsidierelatie. In de loop van 2015 wordt onderzocht, samen met de aanbieders, welke onderdelen aanbesteed worden. 2 Door de werkgroep Toegang wordt nader bezien of alle Wmo-consulenten (vanaf 1 januari 2015) een rol krijgen in het toegangsproces van de nieuwe taken of dat een start wordt gemaakt met een beperkte groep Wmo-consulenten (specialisten).

2 b. Beoordeling van de situatie / zelfredzaamheid vindt plaats in een brede context. Daarbij wordt, ter ondersteuning, gebruik gemaakt van de ZRM als meetinstrument. c. Bij het beoordelingsproces wordt nadrukkelijk gebruik gemaakt van informatie zoals die voorhanden is via derden (familie/naasten, aanbieders, cliëntondersteuners ). 3 Ook de inzet door de gemeente van een externe adviseur kan aan de orde zijn 4. d. Een huisbezoek maakt standaard onderdeel uit van het beoordelingsproces indien het nieuwe klanten betreft c.q. de hulpvraag van een (reeds bekende) klant daarom vraagt. e. Op basis van de bevindingen voortgekomen uit b., c. en d. waaronder mede begrepen het kantelingspotentieel -, wordt in het aanvraagproces bepaald of een aanbod van de gemeente dient plaats te vinden in de vorm van een maatwerkvoorziening. f. De gemeente formuleert het te bepalen resultaat (keuze uit 1 of meerdere resultaatsgebieden zoals benoemd in bijlage 2 par. 3.3 van de deelovereenkomst). Belangrijke opmerking: Als begeleiding dient te worden ingezet op meerdere resultaatsgebieden, wordt 1 x opdracht verleend (integrale opdracht aan 1 zorgaanbieder) en dus 1 x afgerekend (1 traject). Hier gaat het feitelijk ook over inperking van keuzevrijheid burger (wordt begrensd door uitgangspunt van integrale trajecten). Belangrijk uitgangspunt is dat begeleiding integraal plaatsvindt en dat de regierol dus bij 1 aanbieder wordt gelegd. Aanbieders mogen ter uitwerking van traject de samenwerking zoeken met andere aanbieders. g. De maatwerkvoorziening wordt in tijd beperkt (duur indicatiestelling ). De duur van het aanbod betreft maatwerk. Iedere situatie is anders. Indien de situatie van de klant vóór afloop van de gestelde termijn verandert c.q. vóór afloop van de termijn een passend alternatief, aan de maatwerkvoorziening voorliggend (algemene voorziening), aanbod voorhanden komt, waardoor de inzet van de maatwerkvoorziening niet langer noodzakelijk is, kan de gemeente eenzijdig de verleende maatwerkvoorziening beëindigen. h. In beginsel bepaalt de klant door welke aanbieder hij begeleid wil worden (met inachtneming van het gestelde onder f: integraliteit / regievoering). De consulent c.q. het Handboek 5 is daarbij ondersteunend. 3 Ophalen van informatie bij derden geschiedt met inachtneming van privacy-wetgeving. 4 De wijze waarop eventuele externe expertise wordt ingezet (waaronder eventueel ook coaching on the job van de consulent) wordt momenteel nader verkend (en uitgewerkt). 5 Het aanbod (van activiteiten) van alle aanbieders met wie de gemeenten een contract sluiten, zal verwerkt worden in een digitaal Handboek dat ook beschikbaar is voor de klant.

3 i. Ondersteuning bij het bepalen van het aanbod kan ook geboden worden door een cliëntondersteuner. De klant kan sowieso gedurende het gehele proces van aanvraag gebruik maken van cliëntondersteuning. De Wmo-consulent zal de klant daar actief op wijzen. j. Ter afronding het aanvraagproces 6 zoals hierboven beschreven geeft de gemeente een beschikking af aan de klant. k. Richting de zorgaanbieder wordt gelijktijdig aan j. een opdrachtverlening geformuleerd. Voorstel aan aanbieders: Format voor opdrachtverlening opstellen in samenspraak met aanbieders (afvaardiging daarvan). In opdrachtverlening wordt beschreven: - duur van de opdracht; - welk resultaat behaald dient te worden (zie onder f) met daarbij een nadere specificering in termen van: - vooruitgang / verbetering van situatie; - stabilisatie van situatie; of - begeleiden van achteruitgang van situatie. - de verplichting tot opstellen van een (integraal) plan van aanpak waarin de zorgaanbieder in samenspraak met de klant benoemt: A. Zorginhoudelijke gedeelte: welke activiteit(en) (zoals door zorgaanbieder beschreven in bijlage 1 van deelovereenkomst) ingezet worden ter verwezenlijking van het door de gemeente gestelde resultaat. B. Procesafspraken Nu nog onder meer benoemd als leveringsvoorwaarden in art. 3 lid 2 van de deelovereenkomst: afspraken waar de klant zich aan te houden heeft richting de aanbieder. Het plan van aanpak wordt mede ondertekend door de klant. Voorstel: In gezamenlijkheid met aanbieders (afvaardiging daarvan) komen tot format voor plan van aanpak dat alle aanbieders uniform dienen te gebruiken. 6 Naast de Wmo-consulent kan ook de juridisch kwaliteitsmedewerker werkzaam bij de gemeentelijke uitvoeringsorganisatie een rol spelen in het proces. De juridisch kwaliteitsmedewerker beoordeelt de rapportage en advies 6 van de Wmo-consulent (in context van landelijke en lokale regelgeving).

4 - verplichting tot informatievoorziening richting gemeenten indien sprake is van relevante veranderingen in situatie van klant waardoor de maatwerkvoorziening c.q. de opdrachtverlening mogelijk beëindigd of aangepast dient te / kan worden. Informatie dient gegeven te worden op verzoek van gemeente dan wel uit eigen beweging; - verplichting tot jaarlijkse verstrekking van voortgangsrapportage 7. Bij einde opdracht wordt eindrapportage opgesteld. Indien de opdracht minder dan een jaar duurt behoeft geen voortgangsrapportage opgesteld te worden, maar kan worden volstaan met een eindrapportage; - prijs / facturering ; Voorstel: Het format voor de voortgangsrapportage en eindrapportage (alle aanbieders hanteren één en hetzelfde format) opmaken in samenspraak met kleine afvaardiging van aanbieders. - de gehoudenheid aan bepalingen die direct voortkomen uit de gesloten deelovereenkomst en die mogelijkerwijs niet expliciet worden omschreven in de opdrachtverlening; - redenen voor beëindigen opdracht, nl: - op verzoek klant (keuzevrijheid zoals omschreven in deelovereenkomst); - op verzoek gemeente - bij intrekken / beëindigen of aanpassing beschikking maatwerkvoorziening waardoor inzet van activiteiten door zorgaanbieder niet langer noodzakelijk / nodig is; - bij wanprestatie aanbieder (nader uit te werken in deelovk); - indien de ingezette activiteiten (binnen de afgesproken termijn) niet leiden tot benoemde resultaat (nader uit te werken in deelovk). - op verzoek aanbieder: Graag input van aanbieders. Hierbij dient in ieder geval een onderscheid te worden gemaakt tussen gemaakte afspraken met gemeente (opdrachtverlening) en gemaakte afspraken met klant (plan van aanpak: zorginhoudelijke afspraken en procesafspraken (huisregels). 7 Het format voor voortgangsrapportage dient nog opgemaakt te worden. Uitgangspunt hierbij is kort en bondig.

5 De opdrachtverlening wordt eenzijdig opgesteld door de gemeente. Indien de zorgaanbieder meent dat (na afgifte dan wel gedurende de loop van de opdracht) opdrachtverlening (qua benoemd resultaat) aanpassing behoeft, treedt de zorgaanbieder daarover in overleg met de gemeente. De gemeente beoordeelt vervolgens het verzoek van de opdrachtnemer en past indien zij dat nodig acht de opdrachtverlening aan. l. Na afgifte beschikking en verlening van de opdracht vindt indien nodig geacht door de Wmo-consulent -, een warme overdracht plaats in de vorm van een drieweggesprek (klant, consulent en begeleider vanuit zorgaanbieder). Ook een cliëntondersteuner kan (eventueel in plaats van de consulent) aanwezig zijn bij het overdrachtsgesprek indien de klant de aanwezigheid van een cliëntondersteuner wenselijk acht. m. De gemeente ontvangt, op verzoek, een afschrift van het door de zorgaanbieder en klant opgestelde plan van aanpak. Indien de gemeente vindt dat het plan van aanpak niet aansluit op de opdrachtverlening en dus aanpassing behoeft, treedt de gemeente in overleg met de zorgaanbieder. In goed overleg wordt mogelijkerwijs gekomen tot aanpassing van plan van aanpak. Het plan van aanpak wordt aan het begin van het traject opgesteld. Gedurende de loop van het traject kan de zorgaanbieder richting de gemeente volstaan met afgifte van voortgangsrapportage zoals benoemd onder k. Het plan van aanpak wordt in ieder geval door de aanbieder verstrekt aan de gemeente als bijlage bij de eerste voortgangsrapportage. l. Monitoring van opdracht door de gemeente nadien vindt plaats conform hetgeen is afgesproken in de opdrachtverlening en hetgeen is bepaald in de bovenliggende deelovereenkomst (waaronder verlenen van medewerking aan klanttevredenheidsonderzoek).

Werkinstructie: Verstrekking maatwerkvoorziening h.o. in de vorm van zorg in natura Versie 02 juli

Werkinstructie: Verstrekking maatwerkvoorziening h.o. in de vorm van zorg in natura Versie 02 juli Werkinstructie: Verstrekking maatwerkvoorziening h.o. in de vorm van zorg in natura Versie 02 juli Aan: Consulenten Wmo 1. Inleiding / de kaders: Ingevolge de Wmo 2015 (artikel 1.2.1, eerste lid) verstrekt

Nadere informatie

Adviesgroep inkoop Wmo Vraag Antwoord Toelichting

Adviesgroep inkoop Wmo Vraag Antwoord Toelichting Nota van Inlichtingen Adviesgroep Inkoop Wmo Westerkwartiergemeenten: gestelde vragen en antwoorden Van : Ambtelijke werkgroep Inkoop Wmo Datum : woensdag 2 september 2015 Adviesgroep inkoop Wmo Vraag

Nadere informatie

Hieronder beschrijven we diverse vormen van bekostiging en hun effecten.

Hieronder beschrijven we diverse vormen van bekostiging en hun effecten. Bekostiging inkoop Wmo-producten Limburg Noord Werkgroep bekostiging 25 maart 2016 John Reijnders Yvonne Hellegers Marloes Geraedts John Bankers Bart van Oort PSW SGL Zorg Proteion Gemeente Beesel Gemeente

Nadere informatie

Inhoud. ARTIKEL 3 - Bekendmaking algemene voorwaarden. ARTIKEL 4 - Afwijking van de algemene voorwaarden

Inhoud. ARTIKEL 3 - Bekendmaking algemene voorwaarden. ARTIKEL 4 - Afwijking van de algemene voorwaarden Inhoud 1. Algemeen ARTIKEL 1 - Definities ARTIKEL 2 - Toepasselijkheid ARTIKEL 3 - Bekendmaking algemene voorwaarden ARTIKEL 4 - Afwijking van de algemene voorwaarden ARTIKEL 5 - Duidelijke informatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr.12

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr.12 Raadsvoorstel Agenda nr.12 Onderwerp: Vaststellen Verordening Maatschappelijke Ondersteuning Peelgemeente Someren 2015 Soort: Besluitvormend Opsteller: M. Peijnenburg Portefeuillehouder: T.C.W. Maas Zaaknummer:

Nadere informatie

Gelet op de Nadere regels maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente 2015,

Gelet op de Nadere regels maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente 2015, Gemeenteblad nr. 321, 4 augustus 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Deurne, Gelet op artikel 1.2.1. van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, Gelet op de Verordening Maatschappelijke

Nadere informatie

Oude en nieuwe Wmo. ondersteuning. 2 Deze resultaatgebieden zijn: a. een huishouden te voeren; b. zich te verplaatsen in en om de woning;

Oude en nieuwe Wmo. ondersteuning. 2 Deze resultaatgebieden zijn: a. een huishouden te voeren; b. zich te verplaatsen in en om de woning; Oude en nieuwe Wmo De Tweede Kamer is akkoord met het Voorstel van wet Wmo 2015. Na behandeling in de Eerste Kamer zal dit voorstel eind 2014 de huidige Wmo gaan vervangen. Tussen de huidige Wmo en het

Nadere informatie

ECSD/U Lbr. 14/010

ECSD/U Lbr. 14/010 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bestuurljke afspraken clientondersteuning Wmo uw kenmerk ons kenmerk ECSD/U201400446 Lbr. 14/010 bijlage(n)

Nadere informatie

aanbesteding en inkoop 3D

aanbesteding en inkoop 3D aanbesteding en inkoop 3D 9 juli 2015 1 inleiding In het onderzoeksprogramma dat de Rekenkamer Lansingerland op 20 februari 2015 aan de raad heeft gestuurd, is een onderzoek aangekondigd naar de aanbesteding

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL (via commissie) BIJ ZAAKNUMMER: AST/2014/011998

RAADSVOORSTEL (via commissie) BIJ ZAAKNUMMER: AST/2014/011998 RAADSVOORSTEL (via commissie) BIJ ZAAKNUMMER: AST/2014/011998 COMMISSIE Burgers op 27 november 2014 AGENDANUMMER: 7 Onderwerp: Verordening maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Asten 2015 Bijlage(n):

Nadere informatie

Nota van inlichtingen: Concept deelovereenkomst Individuele voorziening ambulante Jeugdhulp Kenmerk Bizob-2014-DB-BU-004

Nota van inlichtingen: Concept deelovereenkomst Individuele voorziening ambulante Jeugdhulp Kenmerk Bizob-2014-DB-BU-004 Nota van inlichtingen: Concept deelovereenkomst Individuele Kenmerk Bizob-2014-DB-BU-004 Vragen tot en met 15 augustus 2014 Vraag Paragraaf Vraag Antwoord nr. 1 Deelovereenkomst Individuele 14) Regionaal

Nadere informatie

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door huisartsen jeugdartsen en medisch specialisten

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door huisartsen jeugdartsen en medisch specialisten Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door huisartsen jeugdartsen en medisch specialisten Proces in schema: 1 Vraag gespecialiseerde jeugdhulp 2 Verwijzing door medisch specialist 3 Aanmeldgesprek

Nadere informatie

Toelichting Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Waterland 2015 (hierna: verordening)

Toelichting Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Waterland 2015 (hierna: verordening) Toelichting Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Waterland 2015 (hierna: verordening) 1. Algemene toelichting 1.1 Inleiding Deze verordening geeft uitvoering aan de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/51

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/51 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 23-9-2014 Nummer voorstel: 2014/51 Voor raadsvergadering d.d.: 07-10-2014 Agendapunt: 10 Onderwerp:

Nadere informatie

Deze Deelovereenkomst voor het leveren van activiteiten in de Toegang (de Overeenkomst) gaat in op 1 januari 2015.

Deze Deelovereenkomst voor het leveren van activiteiten in de Toegang (de Overeenkomst) gaat in op 1 januari 2015. Datum: 20140903 Versie 001 Robbe THG Deze Deelovereenkomst voor het leveren van activiteiten in de Toegang (de Overeenkomst) gaat in op 1 januari 2015. en - Gemeente Nijkerk (de Gemeente), publiekrechtelijke

Nadere informatie

Portefeuillehoudersoverleg sociaal domein

Portefeuillehoudersoverleg sociaal domein Portefeuillehoudersoverleg sociaal domein Algemeen Datum: 6 maart 2014 Agendapunt: 4b Onderwerp: Inkoopagenda individuele voorzieningen sociaal domein Steller: Marco van der Spek-Stikkelorum, Femke Box

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. De geactualiseerde Verordening is voor advies voorgelegd aan de Adviesraad Sociaal Domein Boekel.

GEMEENTE BOEKEL. De geactualiseerde Verordening is voor advies voorgelegd aan de Adviesraad Sociaal Domein Boekel. GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 24 oktober 2017 Voorstel van : College van Burgemeester en Wethouders Onderwerp : Geactualiseerde Verordening Wet maatschappelijke ondersteuning 2018 Samenvatting

Nadere informatie

Instructie cliëntprofielen

Instructie cliëntprofielen Bijlage 4 Instructie cliëntprofielen Dit document beschrijft: 1. Inleiding cliëntprofielen 2. Proces ontwikkeling cliëntprofielen 3. Definitie cliëntprofielen 4. De cliëntprofielen op hoofdlijnen 5. De

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 83380 Datum : 23 september 2014 Programma : Jeugd, Welzijn en Werk en Inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf. tussen

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf. tussen Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Kortdurend Verblijf tussen Gemeente Asten Gemeente Deurne Gemeente Gemert-Bakel Gemeente Helmond Gemeente Laarbeek Gemeente Someren en Dienstverlener Datum:08 december

Nadere informatie

WMO algemene voorwaarden Versie 07-17

WMO algemene voorwaarden Versie 07-17 1 1. Wijziging en einde overeenkomst De overeenkomst kan worden gewijzigd indien beide partijen daarmee instemmen. Wij kunnen de overeenkomst eenzijdig wijzigen indien wijzigingen in wetgeving of regelgeving,

Nadere informatie

Rapport Onderzoek Toegang Wmo 2015

Rapport Onderzoek Toegang Wmo 2015 Z Rapport Onderzoek Toegang Wmo 2015 Maart 2015 In opdracht van het Transitiebureau Wmo Team Kennisnetwerk Wmo Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Over het onderzoek 3 3. De resultaten 4 3.1 Omvang deelnemende

Nadere informatie

Notitie bijdrage Wmo 2015

Notitie bijdrage Wmo 2015 Notitie bijdrage Wmo 2015 Inleiding. Deze notitie richt zich op het onderdeel eigen bijdrage binnen de Wmo 2015 (hierna te noemen bijdrage). In de ontwerp Wmo verordening zijn al de nodige zaken geregeld

Nadere informatie

Toelichting BenW-adviesnota

Toelichting BenW-adviesnota Onderwerp: Toelichting BenW-adviesnota Afdeling/team : Welzijn Regionaal beleids- en afsprakenkader Wmo 2015 Afdelingshoofd : Bremmers, P.H.M. Auteur : Bankers, J. Datum vergadering : 08 december 2014

Nadere informatie

Aanpassingen Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Katwijk 2015 mei 2015

Aanpassingen Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Katwijk 2015 mei 2015 Aanpassingen Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Katwijk 2015 mei 2015 Wijziging I Artikel 8. Criteria voor een maatwerkvoorziening 1. Een cliënt komt in aanmerking voor een

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen overeenkomst Wmo huishoudelijke ondersteuning d.d. 21 februari 2017

Nota van Inlichtingen overeenkomst Wmo huishoudelijke ondersteuning d.d. 21 februari 2017 Nota van Inlichtingen overeenkomst Wmo huishoudelijke ondersteuning d.d. 21 februari 2017 / Artikel 1) 1/ Artikel 1.4 / Lid 3 Bladzijde Opmerking/Vraag Antwoord 6 De aanbieder die de aanpassing niet accepteert

Nadere informatie

B&W Vergadering. 6. het college heeft besloten bijgevoegde bewerkersovereenkomst overeen te komen met de gemeente Venlo (bijlage 6).

B&W Vergadering. 6. het college heeft besloten bijgevoegde bewerkersovereenkomst overeen te komen met de gemeente Venlo (bijlage 6). 2.1.5 Verlenging afspraken beschermd wonen en maatschappelijke opvang 1 Dossier 1598 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1598 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 11 april 2017 Agendapunt 2.1.5 Omschrijving

Nadere informatie

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom?

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Het ministerie van VWS heeft wee websites in het leven geroepen die hierover uitgebreid informatie geven www.dezorgverandertmee.nl en www.hoeverandertmijnzorg.nl

Nadere informatie

Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk

Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk Doel Wmo Beleidsplan 1 Een samenhangend antwoord Specifiek en Meetbaar Wat te doen en met wie Acceptatie en Realistisch Termijn Het Besluit maatschappelijke

Nadere informatie

Verordeningen Jeugd en Wmo Wmo-raden

Verordeningen Jeugd en Wmo Wmo-raden Verordeningen Jeugd en Wmo 2015 Wmo-raden Procedures Advies vragen aan alle Wmo-raden = vanaf 6 juni 2 juli Wmo-raden informeren tijdens bijeenkomst = 16 juni en 19 juni Informeren raad tijdens raadsinformatiebijeenkomst

Nadere informatie

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door CJG

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door CJG Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door CJG 1 Aanmelding jeugdige 2 Onderzoek CJG Geen/ voorliggende hulp nee 3 Gesp jeugdhulp nodig? ja 4 Opstellen deel 1 5 Bepalen inzet en aanbieder 6

Nadere informatie

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Beschermd Wonen (BW) & Opvang (O) Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Beschermd Wonen (BW) & Opvang (O) Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Inkoop 2017 Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Beschermd Wonen (BW) & Opvang (O) Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Leerpunten vanuit inkoop 2016 Kader: - Wmo 2015 - Nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn

Nadere informatie

ALGEMENE MODULE LEVERINGSVOORWAARDEN MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING

ALGEMENE MODULE LEVERINGSVOORWAARDEN MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING ALGEMENE MODULE LEVERINGSVOORWAARDEN MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING INHOUD 1 ONDERSTEUNINGSPLAN 2 PERSOONSGEGEVENS EN PRIVACY 3 UW VERPLICHTINGEN 4 BETALINGSVOORWAARDEN 5 INFORMATIEVERSTREKKING 6 EINDE

Nadere informatie

Wijzigingen tekst verordening WMO t.o.v. Verordening WMO 2017

Wijzigingen tekst verordening WMO t.o.v. Verordening WMO 2017 Wijzigingen tekst verordening WMO 2017-1 t.o.v. Verordening WMO 2017 Artikel Verordening Wmo 2017 Verordening Wmo 2017-1 Toelichting art 1, lid 6 Activiteiten gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid

Nadere informatie

Het ondersteuningsplan wordt in samenspraak met de zorgaanbieder en cliënt opgesteld, binnen de mogelijkheden van de afgegeven indicatie.

Het ondersteuningsplan wordt in samenspraak met de zorgaanbieder en cliënt opgesteld, binnen de mogelijkheden van de afgegeven indicatie. BIJZONDERE MODULE Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) Deze module is van toepassing op de indicaties van gemeenten voor begeleiding, kortdurend verblijf/beschermd wonen, dagactiviteit en/of huishoudelijke

Nadere informatie

Bijlage 1: Bevindingen cliëntervaringsonderzoeken Wmo 2015 en Jeugdwet, inclusief actiepunten

Bijlage 1: Bevindingen cliëntervaringsonderzoeken Wmo 2015 en Jeugdwet, inclusief actiepunten RIS.8510 Bijlage 1: Bevindingen cliëntervaringsonderzoeken Wmo 2015 en Jeugdwet, inclusief actiepunten Wmo 2015 1. Contact met de gemeente 73% van de respondenten geeft aan te weten waar ze moeten zijn

Nadere informatie

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding. tussen

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding. tussen Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding tussen Gemeente Asten Gemeente Deurne Gemeente Gemert-Bakel Gemeente Helmond Gemeente Laarbeek Gemeente Someren en Dienstverlener Datum: 22 Augustus 2014

Nadere informatie

Uitkomsten sessie 2 (18 mrt 19) Aanpak administratieve lasten. Tafel 4: Kwaliteit van zorg

Uitkomsten sessie 2 (18 mrt 19) Aanpak administratieve lasten. Tafel 4: Kwaliteit van zorg Uitkomsten sessie 2 (8 mrt 9) Aanpak administratieve lasten Tafel 4: Kwaliteit van zorg Knelpunt: Proces zorgbeëindiging door zorgaanbieder intensief - Voordat beëindiging dreigt gaan Wmo-adviseur en zorgaanbieder

Nadere informatie

Beschrijving Cliëntondersteuning

Beschrijving Cliëntondersteuning Samenw erkende gemeenten Regio West Friesland Beschrijving Cliëntondersteuning Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec. Beschrijving cliëntondersteuning 1 van 5 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Tweede wijziging nadere regels maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Asten 2015

Tweede wijziging nadere regels maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Asten 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Asten. Nr. 77290 25 augustus 2015 Tweede wijziging nadere regels maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Asten 2015 Het college van burgemeester en wethouders,

Nadere informatie

De aanbieder neemt bij zijn werkzaamheden de zorg in acht van een goed aanbieder van maatschappelijke ondersteuning.

De aanbieder neemt bij zijn werkzaamheden de zorg in acht van een goed aanbieder van maatschappelijke ondersteuning. Algemene voorwaarden bij Zorgcontract van Viattence betreffende overige diensten zoals Begeleiding / Kortdurend verblijf / Dagactiviteit / Aanvullende diensten Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding. tussen

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding. tussen Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding tussen Gemeente Asten Gemeente Deurne Gemeente Gemert-Bakel Gemeente Helmond Gemeente Laarbeek Gemeente Someren en Dienstverlener Datum: 18 September 2014

Nadere informatie

Werkafspraken. Inkoopnetwerk Wmo Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek. Gemeente Katwijk

Werkafspraken. Inkoopnetwerk Wmo Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek. Gemeente Katwijk Werkafspraken Inkoopnetwerk Wmo 2015 Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek Gemeente Katwijk 1 INLEIDING Voor u liggen de werkafspraken behorend bij de deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding.

Nadere informatie

Overeenkomst WMO dienstverlening. Dagbesteding

Overeenkomst WMO dienstverlening. Dagbesteding Overeenkomst WMO dienstverlening Dagbesteding Module 1: Ondersteuningsplan Na het aangaan van deze overeenkomst ter ondersteuning, stellen we aan de hand van uw wensen een ondersteuningsplan op. U kunt

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst PGB dienstverleners Wmo en Jeugdzorg 22-1-2015

Informatiebijeenkomst PGB dienstverleners Wmo en Jeugdzorg 22-1-2015 Informatiebijeenkomst PGB dienstverleners Wmo en Jeugdzorg 22-1-2015 Programma Opening en welkom: Jac Huijsmans PGB-regels en tarieven Wmo/Jeugd: Mieke van der Donk Toegang Wmo: Mieke van der Donk Toegang

Nadere informatie

Vragen divers. Onderwerp: Clientervaringsonderzoeken Wmo en Jeugd. Vraag: Datum: 8 februari Deadline: 8 maart 2017

Vragen divers. Onderwerp: Clientervaringsonderzoeken Wmo en Jeugd. Vraag: Datum: 8 februari Deadline: 8 maart 2017 Vragen divers Onderwerp: Clientervaringsonderzoeken Wmo en Jeugd. Gesteld door: CDA / M. Krikhaar Datum: 8 februari 2017 Portefeuillehouder: Hetty Tindemans Teammanager: Paul Schuylenburg Deadline: 8 maart

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rotterdam Nr. 122443 17 juli 2017 Regeling Brede Raad 010 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van de

Nadere informatie

Werkafspraken. Inkoopnetwerk Wmo Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek. Gemeente Katwijk

Werkafspraken. Inkoopnetwerk Wmo Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek. Gemeente Katwijk Werkafspraken Inkoopnetwerk Wmo 2015 Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek Gemeente Katwijk INLEIDING Voor u liggen de werkafspraken behorend bij de deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding.

Nadere informatie

Factsheet Besluit gemeente na verwijzing door huisarts?

Factsheet Besluit gemeente na verwijzing door huisarts? JStelselwijziging Jeugd Factsheet Besluit gemeente na verwijzing door huisarts? Aanleiding Moet of kan de gemeente na de verwijzing door de huisarts en de beoordeling door de jeugdhulpaanbieder nog een

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016 Raadsvoorstel: 2016-1545 Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016 Datum: 1 maart 2016 Portefeuillehouder: J. Freije Raadsbijeenkomst: 17 maart 2016 Raadsvergadering: 7 april 2016

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden zorg en verpleging thuis

Leveringsvoorwaarden zorg en verpleging thuis Leveringsvoorwaarden zorg en verpleging thuis Versie 30 december 2014 ALGEMEEN ARTIKEL 1 - Definities Toewijzing: het op basis van de beoordeling van de wijkverpleegkundige benodigde zorgregime. Indicatiestelling:

Nadere informatie

De aanbieder neemt bij zijn werkzaamheden de zorg in acht van een goed aanbieder van maatschappelijke ondersteuning.

De aanbieder neemt bij zijn werkzaamheden de zorg in acht van een goed aanbieder van maatschappelijke ondersteuning. BIJZONDERE MODULE Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) Ondersteuningsplan/ Werkplan De zorgaanbieder stelt, zo spoedig mogelijk nadat de cliënt hem heeft laten weten ondersteuning van hem te willen

Nadere informatie

Het resultaat centraal. Resultaatfinanciering binnen bestuurlijk aanbesteden

Het resultaat centraal. Resultaatfinanciering binnen bestuurlijk aanbesteden Het resultaat centraal Resultaatfinanciering binnen bestuurlijk aanbesteden Resultaat? Wmouitkomsten Zelfredzaamheid en participatie Uitgaven Vraagstukken voor Wmo 2015 financiering Waar komen we vandaan?

Nadere informatie

De toegang tot zorg. Gerrit Overbeek

De toegang tot zorg. Gerrit Overbeek De toegang tot zorg Gerrit Overbeek Inhoud Toegang tot de Wmo, nu Toegang tot begeleiding, nu Keuzes m.b.t. toegang tot zorg De Kanteling In gesprek met de burger, over diens beperkingen, en het gewenste

Nadere informatie

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding. Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding. Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Inkoop 2017 Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Kader en leerpunten Kader: - Wmo 2015 - Nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn (per 18 april 2016)

Nadere informatie

Zorgaanbieder Verbinding

Zorgaanbieder Verbinding Gezamenlijk werkproces Sociaal Wijkteam en zorgaanbieders DIAH In de werkgroep is afgesproken om het werkproces van het sociaal wijkteam en de zorgaanbieders DIAH in kaart te brengen. En dan met name waar

Nadere informatie

SERVICE LEVEL AGREEMENT DEELOVEREENKOMST INDIVIDUELE BEGELEIDING WMO 2015

SERVICE LEVEL AGREEMENT DEELOVEREENKOMST INDIVIDUELE BEGELEIDING WMO 2015 SERVICE LEVEL AGREEMENT DEELOVEREENKOMST INDIVIDUELE BEGELEIDING WMO 2015 De ondergetekenden: 1. Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden h.o.d.n. Sociale Dienst Drechtsteden (verder: Drechtsteden), te

Nadere informatie

1. Samenvatting. 2. Inleiding. 3. Informatie. Agenda nr.7c

1. Samenvatting. 2. Inleiding. 3. Informatie. Agenda nr.7c Agenda nr.7c Onderwerp: Soort: Opsteller: Portefeuillehouder: Zaaknummer: Informatieve notitie betreffende de inkoop jeugdhulp Informatieve notitie E.J.M. Toonen-van den Berg T.C.W. Maas SOM/2014/003961

Nadere informatie

Er komt zo snel mogelijk, na vaststelling van de verordening, een publieksversie, waarin de verschillende onderdelen worden uitgewerkt.

Er komt zo snel mogelijk, na vaststelling van de verordening, een publieksversie, waarin de verschillende onderdelen worden uitgewerkt. Opmerkingen/verzoeken Meer leesbare versie Graag zouden we zien dat er een meer leesbare/publieksvriendelijkere versie van de verordening komt. Er wordt in dit stuk er al wel vanuit gegaan dat iedereen

Nadere informatie

Betreft: gevraagd advies t.a.v. Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft 2015

Betreft: gevraagd advies t.a.v. Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft 2015 Gescand archiei 1736711 27ÏAII.2015 5 Betreft: gevraagd advies t.a.v. Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft 2015 Geacht college. Wij hebben uw verzoek om advies over de verordening

Nadere informatie

Voorwaarden zorg- en dienstverleningsovereenkomst Maatschappelijke ondersteuning (WMO en Jeugdwet)

Voorwaarden zorg- en dienstverleningsovereenkomst Maatschappelijke ondersteuning (WMO en Jeugdwet) Voorwaarden zorg- en dienstverleningsovereenkomst Maatschappelijke ondersteuning (WMO en Jeugdwet) Inhoud 1. Wijziging en einde van de zorg- en dienstverleningsovereenkomst... 2 2. Het ondersteuningsplan...

Nadere informatie

Deze Deelovereenkomst voor het leveren van Maatwerkvoorziening Hulp bij het huishouden (de Overeenkomst) gaat in op 1 maart 2016.

Deze Deelovereenkomst voor het leveren van Maatwerkvoorziening Hulp bij het huishouden (de Overeenkomst) gaat in op 1 maart 2016. Datum: maart 2016 Deze Deelovereenkomst voor het leveren van Maatwerkvoorziening Hulp bij het huishouden (de Overeenkomst) gaat in op 1 maart 2016. en - Gemeente Nijkerk (de Gemeente), publiekrechtelijke

Nadere informatie

Inkoop Begeleiding nieuwe clienten 18+ Zorg in Natura

Inkoop Begeleiding nieuwe clienten 18+ Zorg in Natura Inkoop Begeleiding nieuwe clienten 18+ Zorg in Natura A2-gemeenten 4 december 2014 www.bizob.nl/aanbestedingen/decentralisatie-awbz-a2-gemeenten Programma Opening Toelichting op inhoudelijke uitgangspunten:

Nadere informatie

Kick off bijeenkomst Inkoop Wmo

Kick off bijeenkomst Inkoop Wmo Kick off bijeenkomst Inkoop Wmo 2015-2020 31 augustus 2015 Programma Doel van de bijeenkomst: Gezamenlijke start inkooptraject maatwerkvoorzieningen Wmo Westerkwartier. Informeren over het beleid sociaal

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 13 september 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 13 september 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Uw

Nadere informatie

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo e plenaire sessie fysieke overlegtafel

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo e plenaire sessie fysieke overlegtafel Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 4 e plenaire sessie fysieke overlegtafel Dinsdag 29 juli 2014 11.00-14.00 uur Stadskantoor Gemeente Dordrecht Voorzitter: Tim Robbe (Extern adviseur Robbe

Nadere informatie

Consultatie aanbieders FOT HO inzake doorontwikkeling nav uitspraken CRvB 18 mei 16

Consultatie aanbieders FOT HO inzake doorontwikkeling nav uitspraken CRvB 18 mei 16 Consultatie aanbieders FOT HO inzake doorontwikkeling nav uitspraken CRvB 18 mei 16 Naar aanleiding van uitspraken CRvB onderzoeken de Peelgemeenten de te nemen stappen in het werkproces en formats teneinde

Nadere informatie

Gebaseerd op de opmerkingen en vragen WAR en Jeugdraad dd en de adviezen van de WAR en de Jeugdraad.

Gebaseerd op de opmerkingen en vragen WAR en Jeugdraad dd en de adviezen van de WAR en de Jeugdraad. Inspraaknotitie verordening Jeugdhulp Gebaseerd op de opmerkingen en vragen WAR en Jeugdraad dd. 25-09-2014 en de adviezen van de WAR en de Jeugdraad. Reactie WAR Verordening Jeugd Onze algemene opmerkingen

Nadere informatie

Antwoord op uw reactie op beleidsaanpassing hulp bij het huishouden

Antwoord op uw reactie op beleidsaanpassing hulp bij het huishouden X Gemeente X X Amsterdam Postbus 1840 woo BV Amsterdam Wmo Helpdesk telefoon o800 0643 (gratis) tussen o8.00-18.00 uur www.amsterdam.nl/zorg Retouradres: Postbus 1840, l000 BV Amsterdam Stedelijke Wmo-Adviesraad

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst Begeleiding als aanvullende zorg vanuit de WMO

Dienstverleningsovereenkomst Begeleiding als aanvullende zorg vanuit de WMO Dienstverleningsovereenkomst Begeleiding als aanvullende zorg vanuit de WMO Dienstverleningsovereenkomst Begeleiding als aanvullende zorg vanuit de WMO / divisie Thuis / versie 5 Pagina 1 van 7 Dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

De gekantelde Wmo-verordening

De gekantelde Wmo-verordening De gekantelde Wmo-verordening De VNG heeft een Wmo-modelverordening gepubliceerd. Gemeenten kunnen deze tekst gebruiken als voorbeeld om lokaal een eigen Wmo-verordening op te stellen. Voor belangenorganisaties

Nadere informatie

Perceelbeschrijving Beschermd wonen

Perceelbeschrijving Beschermd wonen Perceelbeschrijving Beschermd wonen Inhoud 1. Beschermd wonen... 3 1.1 Gevraagd product... 3 1.2 Eisen aan aanbieder... 4 1.3 Basisprotocol... 5 Pagina 2 van 5 1. Beschermd wonen 1.1 Gevraagd product De

Nadere informatie

Sociaal plan voor cliënten Spelregels bij veranderingen herontwerp

Sociaal plan voor cliënten Spelregels bij veranderingen herontwerp Sociaal plan voor cliënten Spelregels bij veranderingen herontwerp Zorgvuldig, betrokken en transparant Voor veel cliënten van Amerpoort gaat er komende jaren wat veranderen. Dat komt door ingrijpende

Nadere informatie

Tafel 3: AFRONDING FASE 1

Tafel 3: AFRONDING FASE 1 Tafel 3: AFRONDING FASE 1 Agenda 10.00 10:45 Stand van zaken werkgroepen 10.45 11.00 Toelichting openstaande punten 11.00 12.15 Doorlopen concept deelovereenkomst 12.15 12:30 Vervolgtraject Stand van zaken:

Nadere informatie

Vragen en bespreekpunten Regionale raadsbijeenkomst Inkoop jeugd 2019 op 29 augustus

Vragen en bespreekpunten Regionale raadsbijeenkomst Inkoop jeugd 2019 op 29 augustus Vragen en bespreekpunten Regionale raadsbijeenkomst Inkoop jeugd 2019 op 29 augustus Op 29 augustus is een regionale raadsbijeenkomst over de inkoop 2019 geweest. Doel was om de raden vroegtijdig te betrekken

Nadere informatie

Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging

Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging Opgesteld door: Anneke Renckens WMO kantoor Pagina 1 van 6 Dit is een procesbeschrijving van het administratieve systeem van het WMO

Nadere informatie

Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis houdende regels omtrent schuldhulpverlening

Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis houdende regels omtrent schuldhulpverlening CVDR Officiële uitgave van Maassluis. Nr. CVDR613378_1 18 oktober 2018 Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis houdende regels omtrent schuldhulpverlening

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Adviesgroep Inkoop Wmo Westerkwartiergemeenten: gestelde vragen en antwoorden

Nota van Inlichtingen Adviesgroep Inkoop Wmo Westerkwartiergemeenten: gestelde vragen en antwoorden Nota van Inlichtingen Adviesgroep Inkoop Wmo Westerkwartiergemeenten: gestelde vragen en antwoorden Van : Ambtelijke werkgroep Inkoop Wmo Datum : woensdag 16 september 2015 Adviesgroep inkoop Wmo Vraag

Nadere informatie

Voorstel voor het aanpassen van de procedure toeleiding naar een Maatwerkvoorziening Maatschappelijke Ondersteuning, tegelijk plan van aanpak

Voorstel voor het aanpassen van de procedure toeleiding naar een Maatwerkvoorziening Maatschappelijke Ondersteuning, tegelijk plan van aanpak Voorstel voor het aanpassen van de procedure toeleiding naar een Maatwerkvoorziening Maatschappelijke Ondersteuning, tegelijk plan van aanpak Naar aanleiding van de uitspraken door Centrale Raad van Beroep

Nadere informatie

Traject Tilburg. Aanvragers: Gemeente Tilburg. Adviseur: Monique Postma, Alleato, CMO-net

Traject Tilburg. Aanvragers: Gemeente Tilburg. Adviseur: Monique Postma, Alleato, CMO-net Traject Tilburg Aanvragers: Gemeente Tilburg Adviseur: Monique Postma, Alleato, CMO-net Opgave: Beantwoorde ondersteuningsvraag In Tilburg is het traject Welzijn Nieuwe Stijl onderdeel van een groter programma

Nadere informatie

Inspraakrapport bij Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Den Haag 2015

Inspraakrapport bij Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Den Haag 2015 Inspraakrapport bij Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Den Haag 2015 Datum: 13 november 2104 Bijlage bij BSW/2014.247 Inleiding Op 29 september 2014 heeft het College van Burgemeester

Nadere informatie

De raad van de gemeente Heemskerk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 19 december 2017;

De raad van de gemeente Heemskerk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 19 december 2017; Bekendmaking vaststelling beleid De raad van Heemskerk maakt bekend de Verordening participatie sociaal domein gemeente Heemskerk 2018 op 22 februari 2018 te hebben vastgesteld. De Verordening participatie

Nadere informatie

Wetsvoorstel Wmo 2015 naar de Kamer

Wetsvoorstel Wmo 2015 naar de Kamer 5 februari 2014 Wetsvoorstel Wmo 2015 naar de Kamer Het wetsvoorstel voor de Wmo 2015 is op 13 januari 2014 door staatssecretaris Van Rijn naar de Tweede Kamer gestuurd. In deze extra nieuwsbrief zetten

Nadere informatie

88% Inwoner enquête (onderzoek)

88% Inwoner enquête (onderzoek) Bijlage 1. Sturing en monitoring Meedoen naar Vermogen Niveau 1: Maatschappelijke effecten Wat? Norm Bron Rapportage Percentage inwoners dat zich verantwoordelijk voelt voor de buurt 88% Inwoner enquête

Nadere informatie

Gedragscode Noloc Het lid onderwerpt zich aan de in deze gedragscode vastgestelde regels.

Gedragscode Noloc Het lid onderwerpt zich aan de in deze gedragscode vastgestelde regels. Gedragscode Noloc Het Noloc-lid volgt bij zijn 1 beroepsuitoefening de volgende gedragsregels: 1. Algemeen 1.1. Het lid onderwerpt zich aan de in deze gedragscode vastgestelde regels. 1.2. Het lid richt

Nadere informatie

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Be z o e k a d r e s Kreupelstraat 1 Leden van de gemeenteraad O p e n i n g s t i j d

Nadere informatie

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Ondersteuning Wmo 2015. Gemeente Leek Gemeente Marum Gemeente Grootegast Gemeente Zuidhorn

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Ondersteuning Wmo 2015. Gemeente Leek Gemeente Marum Gemeente Grootegast Gemeente Zuidhorn Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Ondersteuning Wmo 2015 Gemeente Leek Gemeente Marum Gemeente Grootegast Gemeente Zuidhorn 1 INHOUDSOPGAVE ARTIKEL 1 DEFINITIES... 5 ARTIKEL 2 VOORWERP VAN DE DEELOVEREENKOMST...

Nadere informatie

d Postbus AA Den Burg website: 1

d Postbus AA Den Burg website:     1 Advies aan het College van B&W van de gemeente Texel Onderwerp: 3D Beleidsplan: Op weg naar een zorgzame samenleving. Inleiding De vier gemeenten in de kop van Noord-Holland hebben gezamenlijk een visie

Nadere informatie

Programma Drie Decentralisaties. 2. Inkoop / aanbesteding

Programma Drie Decentralisaties. 2. Inkoop / aanbesteding Programma Drie Decentralisaties 2. Inkoop / aanbesteding Datum: 16 april 2014 1 Opdrachtgever: Stuurgroep drie d s Projectleider: Reitse Keizer 2. PROJECTPLAN INKOOP/AANBESTEDING Projectgroep: Marjolein

Nadere informatie

Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ

Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ Aan Betreft Van Regionaal Bestuurlijk Overleg Jeugd Inrichting overlegtafels bestuurlijk aanbesteden Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ Datum 17 maart 2014 1. Inleiding

Nadere informatie

1. Wijze van verstrekken van individuele opdrachten voor de levering van Voorzieningen

1. Wijze van verstrekken van individuele opdrachten voor de levering van Voorzieningen BIJLAGE 2: DE VOORZIENING 1. Wijze van verstrekken van individuele opdrachten voor de levering van Voorzieningen 1.1 Gemeente neemt een publiekrechtelijk Besluit (een beschikking) als Inwoner in aanmerking

Nadere informatie

Inkoop Wmo 2020 huishouden en begeleiding

Inkoop Wmo 2020 huishouden en begeleiding Inkoop Wmo 2020 huishouden en begeleiding marktconsultatie 21 februari 2019 Op eigen kracht, dat doen we samen! Programma van vandaag Toelichting proces Toelichting uitgangspunten en contouren aanbesteding

Nadere informatie

Zelftest clie ntondersteuning voor gemeenten

Zelftest clie ntondersteuning voor gemeenten Zelftest clie ntondersteuning voor gemeenten Aanleiding Op 16 oktober heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen die de regering verzoekt om een zelftest aan gemeenten aan te reiken die gemeenteraden,

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening Wmo gemeente Hoorn Agendering: Ter besluitvorming. Stukken ter inzage: (geef aan indien vertrouwelijk) Gevraagd besluit:

Onderwerp: Verordening Wmo gemeente Hoorn Agendering: Ter besluitvorming. Stukken ter inzage: (geef aan indien vertrouwelijk) Gevraagd besluit: 1 van 5 T T GEMEENTE A J - O O r i l Programmabegroting Afdeling 6. Sociale Voorzieningen en Maatschappelijke Dienstverlening D. Bruijn, M. Boxem Telefoonnummer : 0229-252200 Sociale Zaken, Stadsontwikkeling

Nadere informatie

Verordening algemene voorzieningenmaatschappelijke ondersteuning gemeente Hendrik-Ido-Ambacht 2015

Verordening algemene voorzieningenmaatschappelijke ondersteuning gemeente Hendrik-Ido-Ambacht 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Nr. 179350 20 december 2016 Verordening algemene voorzieningenmaatschappelijke ondersteuning gemeente Hendrik-Ido-Ambacht 2015 Hoofdstuk

Nadere informatie

Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden. WMO en Jeugdzorg

Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden. WMO en Jeugdzorg Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden WMO en Jeugdzorg Het grotere verband Regels rondom Europees aanbesteden. Boven bepaalde bedragen zijn we verplicht Europees aan te besteden. Verschillende bedragen voor

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF

RAADSINFORMATIEBRIEF RAADSINFORMATIEBRIEF Onderwerp: Transitie jeugdzorg inkoop Registratienummer: 00523307 Datum: 25 juni 2014 Portefeuillehouder: M. Schlösser Steller: E. Meulman Nummer: RIB-MS-1407 1. Inleiding Per 1-1-2015

Nadere informatie

Registratie code : 14B *14B.02305* Verordening Wmo & Jeugdhulp Gemeente Veere

Registratie code : 14B *14B.02305* Verordening Wmo & Jeugdhulp Gemeente Veere Registratie code : 14B.02305 *14B.02305* Verordening Wmo & Jeugdhulp Gemeente Veere Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen en algemene bepalingen... 4 Artikel 1 Begripsbepalingen... 4 Artikel 2 Vormen

Nadere informatie