Verslag Fysieke Overlegtafel. Katwijk, 6 september 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Fysieke Overlegtafel. Katwijk, 6 september 2016"

Transcriptie

1 Verslag Fysieke Overlegtafel Katwijk, 6 september 2016 Aanwezig: M. Zebregs (DSV), J. Bos (Topaz), P. de Gier (Gemiva), J. v. Wijnen (Marente), J. v. Malestein ( s Heerenloo), H. de Wit (De Brug), A. Klein (Het Raamwerk), C. Bouter (Het Raamwerk), M. de Valk (Activite), H. v.d. Meij ( s Heerenloo), W. de Hoogh (Philadelphia), M. Haasnoot (Het Lichtpunt), M. Zwart (Welzijn Teylingen), R. Huystee (Alfa en Zorg), L. Bellekom (Marente), J. v. Hulsen (Binnenvest), J. v. Hulsen (De Binnenvest), H. v.d. Veer (Gemeente Katwijk), C. Baak (Gemeente Katwijk), L. v.d. Heijden (Gemeente Katwijk), A. van Oost (Gemeente Katwijk), C. v. Tongeren (Gemeente Katwijk), F. Verweij (ISD Bollenstreek), M. Doek (ISD Bollenstreek). Toehoorder: R. v.d. Leer (De Steenrots). 1. Opening 2. Mededelingen: 2a. Claudia Baak en Liesbeth v.d. Heijden van de Gemeente Katwijk zijn sinds 1 januari 2016 contractmanagers. Zij werken samen met de contractbeheerders Anja de Roode en Caroline van Tongeren. 2b. TSN, de Lelie Zorggroep (alleen voor wat betreft begeleiding), Thuiszorg inholland en RichQue hebben hun contract met Katwijk en de ISD Bollenstreek beëindigd. Het Leger des Heils heeft de klanten van de Lelie Zorggroep overgenomen. 2c. Verzoek aan aanbieders om: - Tijdig het aantal minuten begeleiding aan het CAK aan te leveren (i.v.m. het risico van stapelfacturen) - Graag aandacht voor het leveren van voldoende zorg (binnen de klasse die door de gemeente is geïndiceerd). Gemeenten hebben de opdracht om controles uit te voeren op geleverde zorg conform indicatie en aanlevering minuten aan het CAK. Gevraagd wordt aan aanbieders om tijdig contact op te nemen met de consulent die de DVO heeft opgesteld als de indicatie moet worden bijgesteld. De Brug wil dit onderwerp wel verder uitwerken en zal Katwijk/ISD uitnodigen voor een gesprek. Als een klant zoek is en er geen zorg geleverd kan worden, kan dit aan de gemeenten gemeld worden via i-wmo. Marente (trekker), s Heerenloo, De Brug, Activite en De Binnenvest zullen bijeen komen om zich te buigen over de huidige arrangementen die niet aansluiten bij de verouderde software. Activite zal daarbij Riz Ahmed, ambassadeur van de werkgroep van de VNG over dit onderwerp, uitnodigen. 2d. De werkafspraken 2.0 komen z.s.m. op de website van de ISD Bollenstreek. Ze zullen op de agenda van de volgende Fysieke overlegtafel komen zodat ze besproken kunnen worden voor het opstellen van de begrotingen van de aanbieders voor 2017.

2 Aanvulling: De ISD zal vanaf 1 oktober 2016 de DVO s alleen nog via i-wmo versturen en niet meer via . Zij willen alle noodzakelijke informatie in een i-wmo bericht verwerken. Katwijk blijft ze via de post versturen. De Brug vreest dat hun software de tekst van de DVO maar ten dele zal tonen, zij zullen dit nagaan. De ISD verneemt het graag als doelstellingen/resultaten niet in de DVO s zijn opgenomen of als de software niet alles leest. Graag melden via de aanbestedingsmail. De ISD zal een testbericht versturen om te kijken of alle aanbieders het bericht kunnen lezen. De ingangsdatum van de indicatie die in i-wmo is vermeld is de juiste datum. Dit staat los van wanneer de beschikking is verstuurd. 3. Verslag vorige fysieke overlegtafel Bij pagina 2: Activite vraagt wat de stand van zaken is rond het opstappen van de Wmo-raad van Katwijk? Hierover is op dit moment nog niets bekend. De regeling tijdelijke toeslag voor hulp bij het huishouden (TTHH) eindigt op 31 december Er wordt op dit moment bekeken hoe het vervolg er uit moet zien. Het verslag wordt vastgesteld. 4. Terugkoppeling werkgroepen: a. Crisiszorg Anja van Oost deelt mee dat de werkgroep 2 of 3 keer bijeen is gekomen. De keten crisisinterventie is onder de loep genomen. Alle onderdelen zijn er en ze sluiten aan, maar er is onvoldoende bekendheid. Instellingen en gemeenten zouden meer bekend moeten maken wat er is en hoe het toegankelijk is. Anja zal de bevindingen op schrift stellen en op de ISDwebsite zetten. Er zijn op dit moment verschillende telefoonnummers voor crisissituaties en dat is verwarrend. Binnenkort zal de communicatie over 1 centraal nummer gestart worden. Daphne Schelling heeft een overzicht van welke zorg bij welke crisis hoort. Dit zal op de website van de ISD geplaatst worden. b. Respijtzorg Respijtzorg is nu onderdeel van de transformatie-agenda. Er wordt geïnventariseerd wat het aanbod is en onder welke regeling het valt. Dit zal openbaar gemaakt worden in een folder. Het is onduidelijk waar logeerzorg onder valt. De politiek moet hier een besluit over nemen. Het is Marente opgevallen dat respijtzorg soms te laat wordt ingezet, dat het daardoor een crisisopname wordt en die valt noch onder de Wmo noch onder Wlz. Tijdens de volgende bijeenkomsten van de werkgroepen crisiszorg en respijtzorg zal besproken worden dat er wel beleid is voor deze zorg, maar dat er in de praktische vertaling nog knelpunten blijven. c. Kwaliteit Claudia Baak doet verslag; Er is een notitie vakbekwaamheidseisen beschikbaar, de inventarisatie naar certificering is afgerond. Aanbieders die niet voldeden hebben daarover een brief ontvangen. Van een aantal aanbieders wordt het handboek kwaliteit beoordeeld.

3 Met de aanbieders die onlangs zijn toegetreden is vooraf een gesprek gevoerd. Er is een notitie Introductie voor nieuwe aanbieders met daarin de verwachtingen van de gemeenten. Het Draaiboek voor nieuwe aanbieders zal voor gereed zijn. De werkgroep kijkt nu welke punten er nog zijn die opgepakt moeten worden. Aanbieders mogen aansluiten bij dit overleg. d. Innovatie Mirthe Doek doet verslag; de werkgroep is 1 keer bijeen geweest. De ISD Bollenstreek zou budget in willen zetten voor innovatie-projecten i.s.m. aanbieders van maatwerk (pilots), maar zij heeft geen eigen budget. De Bollen-vijf gemeenten buigen zich nu, binnen de transformatie-agenda, over dit onderwerp. Advies aan aanbieders is om hun plannen toch gewoon in te dienen bij de gemeenten en dan worden ze apart beoordeeld. De gemeenten gaan een kader formuleren voor wat onder innovatie valt. Valt bv beschermd wonen er ook onder? De transformatie agenda s van de Bollen vijf gemeenten en Katwijk worden binnenkort openbaar gemaakt op de website van de ISD. Input is mogelijk. 5. Online producten- en dienstencatalogus van de ISD Bollenstreek en gemeente Katwijk Caroline van Tongeren doet hierover verslag; de naam van de site is De site is al openbaar. Op dit moment staat er van de meeste gecontracteerde organisaties al informatie op. Deze informatie hebben die aanbieders ooit aan de Gemeente Leiden of andere gemeenten doorgegeven of komt van internet. Binnenkort zullen aanbieders een format ontvangen. Daarin staat de tekst die nu beschikbaar is. Die mag aangepast worden. Indien er bij ons nog geen informatie beschikbaar is kan die aangeleverd worden. De site draait op dit moment al met succes in een aantal andere gemeenten. Voor de ISD en Katwijk is de site aangepast aan onze wensen. De site is vooral bruikbaar voor partners/mantelzorgers van de cliënt, cliënten die een goed inzicht in hun aandoening en hulpvraag hebben, professionals en consulenten die hun cliënten willen helpen bij het maken van een keuze. Op elk moment kunnen wijzigingen in de informatie op de site aangebracht worden. Die wijzigingen kunnen doorg d worden aan c.vantongeren@katwijk.nl en a.deroode@katwijk.nl. 6. Samenstelling deelnemers fysieke overlegtafel Vraag van de gemeenten aan de deelnemers: - Moet de opzet van dit overleg veranderen? - Moeten er thema bijeenkomsten georganiseerd worden? - Wat moet de frequentie zijn? - Wanneer is een 1 op 1 afspraak tussen gemeente en aanbieder beter? De gemeenten zouden een lagere frequentie wel prettig vinden. Activite stemt hiermee in, maar zou daarnaast nog thema-bijeenkomsten willen. Mirthe Doek stuurt een mail rond met een aantal vragen. Dan kan iedereen er over nadenken en het antwoord via mail laten weten.

4 7. Rondvraag Activite is benieuwd naar wat er bekend is over de indexering. De gemeenten moeten nog kijken hoe hun indexering zich gaat verhouden tot de nieuwe Cao s van de aanbieders. De aanbieders blijken onder diverse Cao s te vallen. Het streven is om hierover in oktober meer bekend te maken. Fréderique Verweij deelt mee dat zij per 1 oktober stopt met haar werk als Contractbeheerder bij de ISD Bollenstreek en gaat starten met een nieuwe baan als Contractbeheerder bij Servicepunt 71 in Leiden. Haar taken zullen voorlopig door Mirthe Doek overgenomen worden. Aktie Door wie Deadline Gemeenten verwachten dat Aanbieders Doorlopend de aanbieders contact met de betreffende consulent opneemt als de indicatie moet worden bijgesteld. De Brug wil afwijkingen in De Brug indicatie en CAK aanlevering bespreken met Katwijk/ISD. Marente (trekker), s Heerenloo, De Brug, Activite Marente, s Heerenloo, De Brug, Activite, De Binnenvest en De Binnevest zullen bijeen komen om zich te buigen over de huidige arrangementen die niet aansluiten bij hun software. Activite zal Riz Ahmed van de VNG uitnodigen. Werkafspraken 2.0 op website zetten en op volgende agenda ISD en Katwijk overlegtafel. Alleen DVO s via i-wmo Alleen ISD m.i.v Als doelstellingen/resultaten niet in de DVO s zijn opgenomen of als de software niet alles leest, doorgeven aan gemeenten via aanbestedingsmail. Aanbieders Doorlopend

5 Aanbieders informeren als meer bekend is over de inrichting Algemene voorziening HBH in Bevindingen keten crisis interventie op schrift stellen en op de ISD-website zetten. Overzicht van welke zorg bij welke crisis hoort op de website van de ISD plaatsen. Aanbod respijtzorg in folder bekendmaken. In bijeenkomsten van de werkgroepen crisiszorg en respijtzorg zal besproken worden waar beleid en praktische vertaling knellen. Het Draaiboek voor nieuwe aanbieders Indien van toepassing: innovatieplannen in dienen bij de gemeenten en dan worden ze apart beoordeeld De transformatie agenda s van de Bollen vijf gemeenten en Katwijk worden openbaar gemaakt op de website van de ISD. Input is mogelijk. Format voor dienstencatalogus/etalage aan aanbieders sturen Vraag-mail aan aanbieders sturen over hoe zij toekomst fysieke overlegtafel zien Bekendmaken hoe indexering geregeld gaat worden Gemeente Katwijk A.van Oost D. Schelling Wie? Werkgroepen crisis en respijtzorg Gemeenten Voor Aanbieders Gemeenten C.van Tongeren Oktober 2016 M. Doek Gemeenten Oktober 2016

FYSIEKE OVERLEGTAFEL KATWIJK,

FYSIEKE OVERLEGTAFEL KATWIJK, FYSIEKE OVERLEGTAFEL KATWIJK, 06-12-2016 Aanwezig: M. Kraakman (Activite), P. de Gier (Gemiva), H. de Wit, (De Brug), J. van Hulsen (De Binnenvest), C. Overkamp (GGZ Rivierduinen), M. Zwart (Welzijn Teylingen),

Nadere informatie

Fysieke overlegtafel Gemeente Katwijk en ISD Bollenstreek. Wmo Lisse,

Fysieke overlegtafel Gemeente Katwijk en ISD Bollenstreek. Wmo Lisse, Fysieke overlegtafel Gemeente Katwijk en ISD Bollenstreek Wmo 2015 Lisse, 01-03-2016 Aanwezig: Mw. M. Kraakman (Activite), Mw. M. Haveman (GGZ Rivierduinen), Mw. I. van Wijnen (Marente), Mw. M. Haasnoot

Nadere informatie

Fysieke Overlegtafel. 1. Verslag Fysieke Overlegtafel 10 maart & actiepunten

Fysieke Overlegtafel. 1. Verslag Fysieke Overlegtafel 10 maart & actiepunten Fysieke Overlegtafel Aanwezig Dhr. A. Blom (Rivierduinen), Dhr. H. v.d. Mey ('s Heerenloo), Dhr. H. de Wit (De Brug), Dhr. M. Vegter (Gemiva), Mevr. T. v.d. Boom (Lelie Zorggroep), Mevr. J. de Haan (Het

Nadere informatie

1. Opening Hélène van der Veer opent de vergadering en heet een ieder van harte welkom. Er volgt een voorstelrondje.

1. Opening Hélène van der Veer opent de vergadering en heet een ieder van harte welkom. Er volgt een voorstelrondje. Fysieke overlegtafel Aanwezig Marja Kraakman en Marije v.d. Valk (Activite); Jacqueline Bos (Topaz); Mart Meeuwsen (De Notulist C. van Tongeren/M. Verhave Binnenvest); Frank Hofland (HOZO-Hillegom); Anne-Fleur

Nadere informatie

Bestuurlijk contracteren Verslag Fysieke Overlegtafel d.d. 12 september 2017

Bestuurlijk contracteren Verslag Fysieke Overlegtafel d.d. 12 september 2017 Bestuurlijk contracteren Verslag Fysieke Overlegtafel d.d. 12 september 2017 Aanwezig: Dhr. Duyvendak (gemeente Oegstgeest) Mw. Lekanne (gemeente Leiden) Dhr. Van Oers (gemeente Zoeterwoude) (notulist)

Nadere informatie

Signalen aanbieders Er zijn de afgelopen maanden diverse signalen afgegeven door aanbieders over het proces rondom (her)indicatiestelling:

Signalen aanbieders Er zijn de afgelopen maanden diverse signalen afgegeven door aanbieders over het proces rondom (her)indicatiestelling: Aan : Zorgaanbieders Van : ISD Bollenstreek Contact : Daphne Schelling-Ottjes Onderwerp : Pilot herindicaties dagbesteding Datum : 29 januari 2019 Ter : Besluitvorming Samenvatting De afgelopen weken zijn

Nadere informatie

Handboek proces berichtenverkeer in de maak

Handboek proces berichtenverkeer in de maak De acht Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Winterswijk, Oost Gelre, Doetinchem, Bronckhorst, Oude IJsselstreek en Montferland werken, daar waar mogelijk, samen binnen het Sociaal Domein. In deze

Nadere informatie

Bestuurlijk Contracteren Notulen

Bestuurlijk Contracteren Notulen Bestuurlijk Contracteren Notulen Vergadering : Fysieke Overlegtafel (FOT) Datum : 6 februari 2018 Locatie : ActiVite, Leiderdorp Tijd : 09:30 uur tot 11.30 uur Aanwezig: Mevr. Willeke Lekanne (Gemeente

Nadere informatie

Sybrinne de Vries en Reny Wietsma (beiden CDA) De voorzitter van de raad

Sybrinne de Vries en Reny Wietsma (beiden CDA) De voorzitter van de raad SCHRIFTELIJKE VRAGEN (artikel 37 RvO) (schriftelijke vragen worden kort en duidelijk geformuleerd. Bij de vragen wordt aangegeven of schriftelijk of mondelinge beantwoording wordt verlangd) 2015-35 V a

Nadere informatie

Verslag fysieke overlegtafel Hoeksche Waard. Vrijdag 22 januari :00 uur 12:00 uur Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas

Verslag fysieke overlegtafel Hoeksche Waard. Vrijdag 22 januari :00 uur 12:00 uur Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas Verslag fysieke overlegtafel Hoeksche Waard Vrijdag 22 januari 2016 10:00 uur 12:00 uur Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas 1. Opening Natalie Simon heet de aanwezigen welkom en opent de vergadering. 2. Vaststellen

Nadere informatie

Inkoopproces regio Midden- Holland. Bijeenkomst Wmo aanbieders 18 maart 2014

Inkoopproces regio Midden- Holland. Bijeenkomst Wmo aanbieders 18 maart 2014 Inkoopproces regio Midden- Holland Bijeenkomst Wmo aanbieders 18 maart 2014 aftrap 1. Introductie. 2. Afzonderlijke bijeenkomst voor jeugdzorg (10 april) 3. Programma voor vanochtend Inhoud van programma

Nadere informatie

Voorstel voor het aanpassen van de procedure toeleiding naar een Maatwerkvoorziening Maatschappelijke Ondersteuning, tegelijk plan van aanpak

Voorstel voor het aanpassen van de procedure toeleiding naar een Maatwerkvoorziening Maatschappelijke Ondersteuning, tegelijk plan van aanpak Voorstel voor het aanpassen van de procedure toeleiding naar een Maatwerkvoorziening Maatschappelijke Ondersteuning, tegelijk plan van aanpak Naar aanleiding van de uitspraken door Centrale Raad van Beroep

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 27 januari 2015

VERSLAG EN ACTIELIJST Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 27 januari 2015 VERSLAG EN ACTIELIJST Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 27 januari 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag als

Nadere informatie

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 Begeleiding plenaire sessie fysieke overlegtafel

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 Begeleiding plenaire sessie fysieke overlegtafel Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 Begeleiding 20160825 plenaire sessie fysieke overlegtafel Donderdag 25 augustus 2016 9.00-10.15 uur Stadskantoor Gemeente Dordrecht Voorzitter: Anoek Huigen

Nadere informatie

Bestuurlijk Contracteren Notulen

Bestuurlijk Contracteren Notulen Bestuurlijk Contracteren Notulen Vergadering : Fysieke Overlegtafel (FOT) Datum : 28 november 2017 Locatie : Raadszaal, Oegstgeest Tijd : 10.00 uur tot 11.30 uur Aanwezig: Mevr. Willeke Lekanne (Gemeente

Nadere informatie

Versie 1.0, 16 juni 2015

Versie 1.0, 16 juni 2015 VERSLAG 7 e Fysieke Overlegtafel Wmo 16 juni 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag als partij weergegeven via

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE TEYLINGEN. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE TEYLINGEN. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE TEYLINGEN Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Teylingen Adres Raadhuisplein 1, Voorhout E-mailadres - Telefoonnummer 14 0252 De gemeente

Nadere informatie

Werkwijze administratief 31 maart 2017

Werkwijze administratief 31 maart 2017 Werkwijze administratief 31 maart 2017 1.uitwisseling ondersteuningsplan Tips & Trucs: Heb je wel notitie, maar zie je geen document bel met Front-Office Wmo Krijg je in Word foutmelding bij openen document

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 11.00 uur en heet de aanwezigen van harte welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 11.00 uur en heet de aanwezigen van harte welkom. VERSLAG 5 e Fysieke Overlegtafel Wmo Innovatie 21 april 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag als partij weergegeven

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018

Pagina 1 van 5. Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018 Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018 Vraag en antwoord inkoop Tijdelijk Beschermd Wonen LVB 18+ ISD Bollenstreek-Gemeente Katwijk Vragen Antwoord Algemeen

Nadere informatie

Pilot begeleiding Oosterschelderegio

Pilot begeleiding Oosterschelderegio Pilot begeleiding Oosterschelderegio Inleiding In 2016 hebben vier zorgaanbieders een pilot gedaan in de Oosterschelderegio waarbij gekeken is of de huishoudelijke zorg ook lichte individuele begeleiding

Nadere informatie

Bestuurlijk Contracteren Notulen

Bestuurlijk Contracteren Notulen Bestuurlijk Contracteren Notulen Vergadering : Fysieke Overlegtafel (FOT) Datum : 7 november 2017 Locatie : Raadszaal, Oegstgeest Tijd : 10.00 uur tot 11.40 uur Aanwezig: Mevr. Willeke Lekanne (Gemeente

Nadere informatie

Bijeenkomst 2 advies- & cliëntenraden Inkoop Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom!

Bijeenkomst 2 advies- & cliëntenraden Inkoop Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom! Bijeenkomst 2 advies- & cliëntenraden Inkoop 2018-2020 Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom! 18 september 2017 Zaal 2.03 Huis van de Stad Opening: Corine Dijkstra Wethouder gemeente Gouda

Nadere informatie

Wmo Het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen en mee kunt doen in de s

Wmo Het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen en mee kunt doen in de s 1 Wmo Het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen en mee kunt doen in de samenleving. De Wmo is er voor iedereen, van jong

Nadere informatie

Voorbereiding WMO en Jeugdhulp 2018 in Midden Holland

Voorbereiding WMO en Jeugdhulp 2018 in Midden Holland Voorbereiding WMO en Jeugdhulp 2018 in Midden Holland Informatiebijeenkomst Agenda: 1. Opening en welkom 2. Inkoop 2018-2020 3. Administratieve afstemming regio Midden Holland 4. Handboek inzet ondersteuning

Nadere informatie

Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB

Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB B en W-nummer 15.0920; besluit d.d. 27-10-2015 Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB Besluiten: 1. kennis te nemen

Nadere informatie

Hulp bij Huishouden 1 22,05 per uur 7 HH1 Hulp bij Huishouden 2 24,94 per uur 6 HH2 Hulp bij Huishouden 3 27,30 per uur 100 HH3

Hulp bij Huishouden 1 22,05 per uur 7 HH1 Hulp bij Huishouden 2 24,94 per uur 6 HH2 Hulp bij Huishouden 3 27,30 per uur 100 HH3 Samenvatting Nieuwsbrieven 2 t/m 7: januari t/m april 2016 Eigen bijdrage 1. Aanlevering en opvoering eigen bijdrage bij het CAK Wij verzoeken u om voor 2015 en voor 2016 de eigen bijdragen op te blijven

Nadere informatie

Fysieke overlegtafel INKOOP OMNV

Fysieke overlegtafel INKOOP OMNV Fysieke overlegtafel INKOOP OMNV Agenda Agenda Opening en mededelingen Bespreking adviezen van de twee werkgroepen Bespreken aanvullingen vanuit de gemeente Verder verloop aanbesteding Vragen en opmerkingen

Nadere informatie

Het is de opdracht van de werkgroep vervoer om hier meer kadering aan te geven en om het vervoer goed te regelen, waar dit nog niet het geval is.

Het is de opdracht van de werkgroep vervoer om hier meer kadering aan te geven en om het vervoer goed te regelen, waar dit nog niet het geval is. Notitie Jeugdhulpvervoer Van : Werkgroep Vervoer Jeugdhulp T.b.v. : Pho Maatschappij Doel : Informatief Inleiding Vervoer naar en van de jeugdhulplocatie is een voorwaarde voor de toegankelijkheid van

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel inkoop begeleiding A2-gemeenten 19 november 2015

Notulen fysieke overlegtafel inkoop begeleiding A2-gemeenten 19 november 2015 Notulen fysieke overlegtafel inkoop begeleiding A2-gemeenten 19 november 2015 Aanwezig: Theo Dekkers Miranda Rotmensen Annelies van den Boogaart Jeroen van Heel Marion Geomini Karin Anemaat Sharon Buquet

Nadere informatie

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio.

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Vragen: 1. Hoeveel inwoners krijgen dit jaar huishoudelijke hulp via de gemeente? 380 2. Hoeveel van hen krijgen hulp via een algemene voorziening

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017-

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- ZUID OOST NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- Beste zorgaanbieders, Dit is de tiende nieuwsbrief van de bestuurlijke aanbesteding Wmo begeleiding en Zorg om Tafel in Zuid Oost Utrecht.

Nadere informatie

Besluiten en actiepunten Contracttafel HBH 2015, Middag Groep

Besluiten en actiepunten Contracttafel HBH 2015, Middag Groep Besluiten en actiepunten Contracttafel HBH 2015, Middag Groep Datum: 23-09-2015 Tijd: 13:00 14:30 uur Aanwezig: Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Verslag 27 mei 2015 3. Interactief rondje langs de velden:

Nadere informatie

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 BW&O en Begeleiding plenaire sessie fysieke overlegtafel

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 BW&O en Begeleiding plenaire sessie fysieke overlegtafel Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 BW&O en Begeleiding plenaire sessie fysieke overlegtafel Donderdag 5 oktober 2017 9.00-11.00 uur (inloop vanaf 8.45) Stadskantoor gemeente Dordrecht, Spuiboulevard

Nadere informatie

Versie 1.0, 3 mei 2017

Versie 1.0, 3 mei 2017 CONCEPTVERSLAG 1 e Fysieke Overlegtafel Wmo 2017 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden- Holland (NSDMH), worden in dit verslag als partij weergegeven via

Nadere informatie

1. Onderwerp Voortgang nadere contractering veegronde Jeugdhulp2015 en startervaringen Tijdelijke Werk Organisatie 2. Rol van het

1. Onderwerp Voortgang nadere contractering veegronde Jeugdhulp2015 en startervaringen Tijdelijke Werk Organisatie 2. Rol van het In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Bestuurlijk Contracteren Notulen

Bestuurlijk Contracteren Notulen Bestuurlijk Contracteren Notulen Vergadering : Fysieke Overlegtafel (FOT) Datum : 9 oktober 2018 Locatie : Raadzaal, Oegstgeest Tijd : 10.00 tot 12.00 uur Aanwezig: Mevr. Willeke Lekanne (Gemeente Leiden

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C OPZET INFOSESSIE - Overgang van oude naar nieuwe PDC, wat zijn de gevolgen voor klanten met bestaande indicaties -

Nadere informatie

Inkoop Wmo Maatwerkvoorziening

Inkoop Wmo Maatwerkvoorziening Inkoop Wmo Maatwerkvoorziening 31 augustus 2016 Startbijeenkomst bestuurlijke aanbesteding gemeente Edam- Volendam: Perceel 1 Hulp bij het huishouden Perceel 2 Individuele begeleiding Perceel 3 Dagbesteding

Nadere informatie

Voor deelnemers aan de 3e Fysieke Overlegtafel Wmo Innovatie: zie presentielijst (bijlage bij verslag).

Voor deelnemers aan de 3e Fysieke Overlegtafel Wmo Innovatie: zie presentielijst (bijlage bij verslag). VERSLAG 3 e Fysieke Overlegtafel Wmo Innovatie 17 februari 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag als partij weergegeven

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00932

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00932 DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00932 OPSCHRIFT Vergadering van 8 december 2015 Bevoegde portefeuillehouder: Arno van Kempen Onderwerp Beantwoording raadsvragen over: financiele problemen thuiszorgorganisatie

Nadere informatie

Zorg voor een zelfstandig leven

Zorg voor een zelfstandig leven Zorg voor een zelfstandig leven Wegwijs in de nieuwe aanpak Wmo www.opmeer.nl Ter informatie In deze folder vindt u informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Een wet die de gemeente

Nadere informatie

fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017

fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017 e fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017 Vooraf Alle informatie is openbaar en wordt gepubliceerd Wij willen graag de bijeenkomst opnemen, geeft u daar toestemming voor (intern gebruik).

Nadere informatie

Cluster: Geen Team: Jeroen opent vergadering

Cluster: Geen Team: Jeroen opent vergadering Cluster: Geen Team: Notulen: Fysieke overlegtafel Ondersteuning Datum: 21-03-2016 Tijd: 9.30 tot 12.00 uur Plaats: Het Knooppunt Aanwezig: Afwezig: Notulist: Marielle Smeets Jeroen opent vergadering 1)

Nadere informatie

Handleiding administratie ambulante ondersteuning, dagbesteding en logeeropvang en hulp bij huishouden

Handleiding administratie ambulante ondersteuning, dagbesteding en logeeropvang en hulp bij huishouden Handleiding administratie ambulante ondersteuning, dagbesteding en logeeropvang en hulp bij huishouden Auteur Kaula Hamid Versie 2.1 Status Definitief Datum 19 2 2018 Datum publicatie 22 9 2017 Revisie

Nadere informatie

MANAGEMENTRAPPORTAGE

MANAGEMENTRAPPORTAGE MANAGEMENTRAPPORTAGE Totaaloverzicht Hulp bij het Huishouden (ZIN & PGB) en WRV Onderdeel Hulp bij het Huishouden Zorg in Natura Utrechtse Heuvelrug Gemiddelde WMO gemeenten Betaald voorschot gemeente

Nadere informatie

Bijeenkomst Overlegtafel Leidse regio 11 september 2018

Bijeenkomst Overlegtafel Leidse regio 11 september 2018 Bijeenkomst Overlegtafel Leidse regio 11 september 2018 Inhoud presentatie 2 Onderzoek inzet maatwerkvoorzieningen Aankondiging CPI Generieke contractaanpassingen HO: vooruitblik tarieven BG: inhoudelijke

Nadere informatie

Verslag Overlegtafel 2 Inkoop Westerwolde op 11 september 2017

Verslag Overlegtafel 2 Inkoop Westerwolde op 11 september 2017 Verslag Overlegtafel 2 Inkoop Westerwolde op 11 september 2017 In dit verslag zijn opmerkingen, vragen, verzoeken en afspraken opgenomen die tijdens de PowerPoint Presentatie zijn ingebracht. Dia Planning

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 4e Fysieke Overlegtafel Jeugd van 10 juni 2015

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 4e Fysieke Overlegtafel Jeugd van 10 juni 2015 CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 4e Fysieke Overlegtafel Jeugd van 10 juni 2015 Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Berichtenverkeer en uniforme werkwijze Wmo en Jeugd Marco Smeets (gemeente Gennep) Wilja Brokking (gemeente Venray) 22 november 2018 Digitaal communicatiepunt

Nadere informatie

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 24 september 2014 overlegronde 3

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 24 september 2014 overlegronde 3 Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 24 september 2014 overlegronde 3 Hier komt tekst Ingangsdatum 1 januari 2015 Hier komt ook tekst Agenda 9.00 9.15 uur Opening 9.15 9.30 uur Bespreking verslag vorige overlegtafel

Nadere informatie

Toepassing dynamisch selectiemodel & gunningcriteria Deelovereenkomst Hulp bij het huishouden Midden-Holland

Toepassing dynamisch selectiemodel & gunningcriteria Deelovereenkomst Hulp bij het huishouden Midden-Holland Toepassing dynamisch selectiemodel & gunningcriteria Deelovereenkomst Hulp bij het huishouden Midden-Holland 2 e Werksessie Woensdag 2 september 11.00 13.00 Agenda Korte kennismaking Stand van zaken (samenvatting

Nadere informatie

Informatie over de WMO. Maatschappelijke ondersteuning

Informatie over de WMO. Maatschappelijke ondersteuning Informatie over de WMO Maatschappelijke ondersteuning WMO, wet maatschappelijke ondersteuning Het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt

Nadere informatie

SAMENWERKINGSAGENDA ZORG EN ZEKERHEID voortgang 22/5/2015

SAMENWERKINGSAGENDA ZORG EN ZEKERHEID voortgang 22/5/2015 SAMENWERKINGSAGENDA ZORG EN ZEKERHEID voortgang 22/5/2015 Aan : Bestuurders Zorg en Zekerheid en Holland Rijnland (HR) CC : Beleidsambtenaren en inkopers gemeenten HR Door : Fred Kok (Gemeente Noordwijk)

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst fysieke overlegtafel (FOT) van 16 juni 2017

Verslag bijeenkomst fysieke overlegtafel (FOT) van 16 juni 2017 Verslag bijeenkomst fysieke overlegtafel (FOT) van 16 juni 2017 Aanwezig zorgaanbieders: Afwezig zorgaanbieders: Aanwezig namens gemeente: Alerimus (Karin Dorst), ASVZ (Lydia Lodder), Cavent (Albert Leutscher),

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014.

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit

Nadere informatie

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio.

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Vragen: 1. Hoeveel inwoners krijgen dit jaar huishoudelijke hulp via de gemeente? 399 2. Hoeveel van hen krijgen hulp via een algemene voorziening

Nadere informatie

Versie 1.0, 9 december 2015

Versie 1.0, 9 december 2015 VERSLAG 13 e Fysieke Overlegtafel Wmo 9 december 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag als partij weergegeven

Nadere informatie

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Keijzer (CDA) over het bericht Blinde paniek door zorgbrief (2014Z08196).

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Keijzer (CDA) over het bericht Blinde paniek door zorgbrief (2014Z08196). > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340 78

Nadere informatie

Bijeenkomst Fysieke overleg

Bijeenkomst Fysieke overleg Bijeenkomst 06-11 Vraag/actie Antwoord/opvolging Fysieke overleg 1 Meenemen de heer van de Schepop van buitenplaats de poel voor pilot wmo indicatoren. Tevens mevrouw Smit van pro. Juventus, Mevr. Ordelman

Nadere informatie

Verslag werkgroep implementatie

Verslag werkgroep implementatie Verslag werkgroep implementatie Vergadering : werkgroep implementatie Datum : 8 december 2014 Locatie : Stationsplein 107 Leiden, kamer 627 Tijd : 11:00 uur 12:00 uur Aanwezig: Mevr. Monja van der Weide

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Nadere informatie

Verwerving opvang, wonen en herstel terugblik en vooruitblik - 24 april 2017

Verwerving opvang, wonen en herstel terugblik en vooruitblik - 24 april 2017 Verwerving opvang, wonen en herstel terugblik en vooruitblik - 24 april 2017 Agenda Terugblik; arrangementen op basis van resultaatgebieden marktconsultaties Vooruitblik verlenging overeenkomst marktconsultaties

Nadere informatie

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 10 september 2014 overlegronde 2

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 10 september 2014 overlegronde 2 Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 10 september 2014 overlegronde 2 Hier komt tekst Ingangsdatum 1 januari 2015 Hier komt ook tekst Agenda 9.00 9.15 uur Opening 9.15 9.30 uur Terugkoppeling van de openstaande

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE RAALTE. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE RAALTE. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE RAALTE Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Raalte Adres Zwolsestraat 16 E-mailadres info@raalte.nl Telefoonnummer 0572-347799 Declaratieformat

Nadere informatie

Opleveringen vanuit de werkgroepen voor de Fysieke overlegtafel Ondersteuning met Noodzakelijk Verblijf (OMNV)

Opleveringen vanuit de werkgroepen voor de Fysieke overlegtafel Ondersteuning met Noodzakelijk Verblijf (OMNV) Opleveringen vanuit de werkgroepen voor de Fysieke overlegtafel Ondersteuning met Noodzakelijk Verblijf (OMNV) Inleiding In Fysieke overlegtafel Ondersteuning met noodzakelijk verblijf (OMNV) van 13 december

Nadere informatie

f 3 KM im Participatieraad gemeente Haarlemmermeer t.a.v. heer Hille Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg uw brief 20 november 2017

f 3 KM im Participatieraad gemeente Haarlemmermeer t.a.v. heer Hille Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg uw brief 20 november 2017 gemeente Haarlemmermeer Participatieraad gemeente Haarlemmermeer t.a.v. heer Hille Postbus 250 2130 AG Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Telefoon 0900 1852 Telefax 023 56395 50 cluster contactpersoon Maatschappelijke

Nadere informatie

Versie 1.0, 19 augustus 2015

Versie 1.0, 19 augustus 2015 CONCEPTVERSLAG voorbespreking Fysieke Overlegtafel Wmo HbH 19 augustus 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag

Nadere informatie

Lijst met toezeggingen voor de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving d.d. 3 maart 2011

Lijst met toezeggingen voor de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving d.d. 3 maart 2011 Lijst met toezeggingen voor de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving d.d. 3 maart 2011 toezegging Datum toezegging status Verwachte 1. Jaarstukken 2007: Huisvesting sportaccommodaties Het

Nadere informatie

Gemeente Zoetermeer Vraag en antwoord naar aanleiding van fysieke overlegtafel vrij inzetbare voorzieningen op 25 juni 2015

Gemeente Zoetermeer Vraag en antwoord naar aanleiding van fysieke overlegtafel vrij inzetbare voorzieningen op 25 juni 2015 Gemeente Zoetermeer Vraag en antwoord naar aanleiding van fysieke overlegtafel vrij inzetbare voorzieningen op 25 juni 2015 Tabel Overzicht met vraag en antwoord Nr. Vraag Antwoord 1. Wat is het doel en

Nadere informatie

Bijeenkomst Overlegtafel Leidse regio 17 september 2019

Bijeenkomst Overlegtafel Leidse regio 17 september 2019 Bijeenkomst Overlegtafel Leidse regio 17 september 2019 Inhoud presentatie 2 Pilot Resultaatgericht (maat)werk van SWT Leiden Invoering abonnementstarief en aanpassingen iwmo 2020: feiten en nog te maken

Nadere informatie

Versie Juni Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag

Versie Juni Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag Versie 0.4 21 Juni 2016 Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Toewijzing ondersteuning (Wmo301/302)... 5 2.1 Wmo301 Toewijzing ondersteuning... 5 2.2 Wmo302

Nadere informatie

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum: 15 december 2016 Tijd: 09:00-10:30

Nadere informatie

OVERGANG TUSSEN DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EN DE WET LANGDURIGE ZORG

OVERGANG TUSSEN DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EN DE WET LANGDURIGE ZORG OVERGANG TUSSEN DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EN DE WET LANGDURIGE ZORG Algemene toelichting De Rijksoverheid, de gemeenten en de zorgverzekeraars zijn samen verantwoordelijk voor de langdurige

Nadere informatie

Communicatiekalender MZZ Versie 29 januari 2016

Communicatiekalender MZZ Versie 29 januari 2016 Communicatiekalender Versie 29 januari 2016 Datum Onderwerp Actie Afdeling 12-2014 Waardering mantelzorgers per 1-1-2015 Brief van SVB door gemeenten Afschaffing Cer Brief van CAK 12-2014 Brief overgang

Nadere informatie

WMO303 FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE

WMO303 FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE WMO303 Inleiding De gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland gaan ervan uit dat gecontracteerde aanbieders van ondersteuning

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 6 e Fysieke Overlegtafel Wmo 19 september 2014.

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 6 e Fysieke Overlegtafel Wmo 19 september 2014. . CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 6 e Fysieke Overlegtafel Wmo 19 september 2014. Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag

Nadere informatie

Openhouse Wmo Maatwerkvoorzieningen 2018

Openhouse Wmo Maatwerkvoorzieningen 2018 Openhouse Wmo Maatwerkvoorzieningen 2018 Overlegtafel 21 maart 2018 Raadszaal gemeente Achtkarspelen Buitenpost Agenda ( 9.15 tot 11.45 uur) 1. Opening en voorstelronde 2. Laatste stand van zaken inschrijvingen

Nadere informatie

PGB in de Wmo en Jeugdwet in 2016

PGB in de Wmo en Jeugdwet in 2016 workshop Raad op Zaterdag PGB in de Wmo en Jeugdwet in 2016 Ronald Bellekom VNG 3 onderwerpen PGB beleid Trekkingsrecht Voorkomen fraude pgb beleid: balanceren tussen verschillende doelstellingen? Keuzevrijheid

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Tarieven Jeugdhulp 2019 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Platformtaak volgens gemeente Holland Rijn land 3. Regionaal belang Het PHO Maatschappij wordt gevraagd in te stemmen met

Nadere informatie

3 de Bijeenkomst Toekomst HO Leidse regio per augustus 2017

3 de Bijeenkomst Toekomst HO Leidse regio per augustus 2017 3 de Bijeenkomst Toekomst HO Leidse regio per 2018 29 augustus 2017 2 Inhoud presentatie Korte terugblik bijeenkomst Huishoudelijke ondersteuning van 4 juli Uitwerking HO Basis/Speciaal Uitwerking Thuisondersteuning

Nadere informatie

Cliëntenradenbijeenkomst 16 april 2013

Cliëntenradenbijeenkomst 16 april 2013 Cliëntenradenbijeenkomst 16 april 2013 Opening Anneke Augustinus Manager Care Zorgkantoor Zorg en Zekerheid Foto: website Activite Waarom vandaag? Delen kennis en ervaringen zodat: Het zorgkantoor voldoende

Nadere informatie

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole.

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole. Notulen MR vergadering 30 oktober 2017 Aanwezig: Barbara, Silvia, Nicole, Marc, Sylvia, Marijke, Ilse Afwezig: Kim, Patrick, Tess Aanwezig vanuit Directie: Ine Aanwezig vanuit GMR: niemand 1. Opening:

Nadere informatie

Verzoek om de notulist voortaan te vermelden op de agenda. 6> navragen van zittingstermijn door voorzitter

Verzoek om de notulist voortaan te vermelden op de agenda. 6> navragen van zittingstermijn door voorzitter MR VERGADERING JOZEFSCHOOL Datum: 10 januari 2017 Aanwezig: Elles (mt), Angelica (secr.), Jaco, Mascha, Marleen(vz), Cindy, Jane (notulist). Afwezig met bericht: Richard en Diane sluit zich na de pauze

Nadere informatie

Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 3 6 september Hans Hellendoorn Niels Uenk

Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 3 6 september Hans Hellendoorn Niels Uenk Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 3 Hans Hellendoorn Niels Uenk AGENDA 2 1. Welkom / voorstelrondje 2. Mededelingen / vaststellen agenda 3. Verslag Overlegtafel 23 augustus 2017 4. Terugkoppeling

Nadere informatie

Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Bijeenkomst ZZP-ers 13 oktober 2015

Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Bijeenkomst ZZP-ers 13 oktober 2015 Wet Maatschappelijke Ondersteuning Bijeenkomst ZZP-ers 13 oktober 2015 Programma Inleiding (doelen en resultaten): Daphne Kagelmaker en Martina Kames Inkoopproces: Nick Cruts Pauze Contractmanagement:

Nadere informatie

Negende bijeenkomst Bestuurlijk Contracteren Concept notulen

Negende bijeenkomst Bestuurlijk Contracteren Concept notulen Negende bijeenkomst Bestuurlijk Contracteren Concept notulen Vergadering : Fysieke Overlegtafel (FOT) Datum : 22 september 2014 Locatie : Raadszaal gemeente Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 13 Tijd :

Nadere informatie

Het artikel de gemeente harkt te veel persoonsgegevens binnen zal nog worden verspreid.

Het artikel de gemeente harkt te veel persoonsgegevens binnen zal nog worden verspreid. Verslag fysieke overlegtafel Zutphen Datum: 3 april 2018 Voorzitter : Matthijs de Vries Tijd: 15.00 17.00 uur Notulist : Barbara Devenijns Locatie: Oude Stadhuis Zutphen, Warnsveldzaal Aanwezigen : zie

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2016_BW_00318

DIGITAAL AFSCHRIFT 2016_BW_00318 DIGITAAL AFSCHRIFT 2016_BW_00318 OPSCHRIFT Vergadering van 19 april 2016 Bevoegde portefeuillehouder: Arno van Kempen Onderwerp Raadsmededeling over: motie voorkomen stapeling eigen bijdrage - Besluitvormend

Nadere informatie

Bestuurlijk Contracteren Notulen

Bestuurlijk Contracteren Notulen Bestuurlijk Contracteren Notulen Vergadering : Fysieke Overlegtafel (FOT) Datum : 10 oktober 2017 Locatie : Raadszaal, Oegstgeest Tijd : 10.00 uur tot 11:15 uur Aanwezig: Mevr. Willeke Lekanne (Gemeente

Nadere informatie

1. Voorstel Declareren

1. Voorstel Declareren Aan Deelnemers Fysieke Overlegtafel - Begeleiding Van ISD Bollenstreek en gemeente Katwijk Onderwerp len aanpassing deelovereenkomst/ bijlagen/werkafspraken Begeleiding Datum Fysieke overlegtafel 26 september

Nadere informatie

Decentralisatie begeleiding naar gemeenten Wat houdt het in? Wat gaat er veranderen?

Decentralisatie begeleiding naar gemeenten Wat houdt het in? Wat gaat er veranderen? Decentralisatie begeleiding naar gemeenten Wat houdt het in? Wat gaat er veranderen? Mark van den Einde ministerie van VWS PIANOo-bijeenkomst Hoorn (8 februari 2012) Transitie: wat verandert er? Regeer-

Nadere informatie

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo e plenaire sessie fysieke overlegtafel

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo e plenaire sessie fysieke overlegtafel Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 4 e plenaire sessie fysieke overlegtafel Dinsdag 29 juli 2014 11.00-14.00 uur Stadskantoor Gemeente Dordrecht Voorzitter: Tim Robbe (Extern adviseur Robbe

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. Oost Gelre. Lochem. Berkeland. Thuiszorg Marga Klompé

Jaarverslag Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. Oost Gelre. Lochem. Berkeland. Thuiszorg Marga Klompé Jaarverslag 2016 Oost Gelre Berkeland Lochem Thuiszorg Marga Klompé Aalten Winterswijk Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé JAARVERSLAG 2016 CR THUISZORG MARGA KLOMPE. Voorwoord van de Cliëntenraad Beste

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over Schoonmaak in de Wlz voor thuiswonende Wlz-klanten

Veelgestelde vragen over Schoonmaak in de Wlz voor thuiswonende Wlz-klanten Veelgestelde vragen over Schoonmaak in de Wlz voor thuiswonende Wlz-klanten Zilveren Kruis Zorgkantoor, 25 januari 2017. Versie 1.0 Nr Vraag Antwoord 1 Wat houdt de wijziging van Schoonmaak naar de Wlz

Nadere informatie

Stappenplan en planning budgetconfirmatie gemeenten 2016

Stappenplan en planning budgetconfirmatie gemeenten 2016 Stappenplan en planning budgetconfirmatie gemeenten 2016 25 november 2016 Inleiding... 1 Stappenplan... 2 Planning... 3 Bijlage 1: De 7 categorieën van de bestandsvergelijking... 5 Bijlage 2: De eindpunten...

Nadere informatie

De spelregels wijken op onderdelen af van de spelregels die betrekking hadden op 2015.

De spelregels wijken op onderdelen af van de spelregels die betrekking hadden op 2015. Brief Aan: Zorgaanbieders begeleiding en beschermd wonen Gemeente Emmen Van: Gemeente Emmen Afdeling: MZZ Betreft: Spelregels bevoorschotting en facturering 2016 Datum: Woensdag 9 december 2015 Inleiding

Nadere informatie

Gemeente ê Bergen op Zoom

Gemeente ê Bergen op Zoom Gemeente ê Bergen op Zoom RMD06-0121 Datum Van Aan Kopie aan Onderwerp 21 december 2006 Het college van B&W De raads- en duoburgerleden Invoering huishoudelijke verzorging per 1 januari 2007 Nr.: 06-120

Nadere informatie

Nieuwsbrief Inkoopteam Sociaal Domein

Nieuwsbrief Inkoopteam Sociaal Domein Nieuwsbrief Inkoopteam Sociaal Domein Nr. 3 Mei 2018. Beste zorgaanbieder, Periodiek willen wij u door middel van deze nieuwsbrief informeren over de belangrijkste ontwikkelingen, aandachtspunten en activiteiten

Nadere informatie

Vastgesteld verslag Wmo-adviestafel Edam-volendam

Vastgesteld verslag Wmo-adviestafel Edam-volendam Locatie: Vergadercentrum, Schepenmakersdijk 16 te Edam. Tijd: 9.30-12.00 Aanwezig aanbieders: Altijd Zorg Aanwezig; Jos Struik Cumulus Home; Audley Gerard InWerking; Eval Hilkens - Landzijde; Jaap Hoek

Nadere informatie