Collegevoorstel 239/2003. Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer B. Hulskotte, Programma Arbeidsmarktbeleid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Collegevoorstel 239/2003. Registratienummer 3.60492. Opgesteld door, telefoonnummer B. Hulskotte, 9216. Programma Arbeidsmarktbeleid"

Transcriptie

1 239/2003 Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer B. Hulskotte, 9216 Programma Arbeidsmarktbeleid Portefeuillehouder mevr. H.T.M. Scholten Onderwerp van het voorstel Bezuinigingen gesubsidieerde arbeid - stand van zaken Voorstel om te besluiten 1. In te stemmen met de gewijzigde aanpak met betrekking tot de bezuinigingstaakstellingen voor de WIW in In te stemmen met de gewijzigde en opgesplitste taakstellingen voor de sector kinderopvang. 1 Korte inhoud van het voorstel De ervaringen vanuit de gesprekken met werkgevers en de voorlopig behaalde uitstroomresultaten, heeft ons college doen besluiten aan uw raad een gewijzigde aanpak voor de bezuinigingstaakstellingen op de WIW voor te stellen. Hierbij wordt met betrekking tot de reductietaakstelling de sectorale aanpak losgelaten en de uitstroomverplichting bij WIW-inleners weg gehaald. De uistroom zal meer gerelateerd worden aan de individuele capaciteiten en mogelijkheden van de WIW-werknemers. De gewijzigde aanpak zullen geen (negatieve) gevolgen hebben voor de uitstroomtaakstelling en daarmee geen nadelige financiele gevolgen. De KION heeft reeds formeel bezwaar aangetekend tegen de opgelegde bezuinigingstaakstellingen. Mede naar aanleiding hiervan wordt voorgesteld de sector kinderopvang anders in te delen. 2 Inleiding Op 17 september jl. heeft de raad ingestemd met een sectorale verdeling van de bezuinigingstaakstellingen. Onder het motto De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten zijn alle instellingen die momenteel gebruik maken van Nijmeegse gesubsidieerde werknemers onderverdeeld in sectoren en categorieën, waarin verschillende taakstellingen worden gehanteerd. De onderverdeling is schriftelijk aan alle betrokken instellingen meegedeeld

2 1 De gesprekken die sinds juni met diverse werkgevers gevoerd zijn en de reacties op de brieven, geven een bepaald beeld van te verwachten resultaten en reacties die het huidige beleid teweeg zullen brengen. 2.1 Beoogd resultaat De uitstroomtaakstelling voor de WIW is door uw raad op 14 mei jl. voor de periode vastgesteld op Regeling Taakst Taakst Realisatie WIW We lopen dus voor op schema. Dit resultaat mag daarom hoopvol stemmen voor Motivering en argumenten Alle in dit voorstel genoemde maatregelen hebben een drieledig, in elkaars verlengde lichtend doel: 1. Het creëren van zowel mogelijk ruimte bij werkgevers om uitstroom naar regulier werk zoveel mogelijk te stimuleren. 2. Het behalen van de taakstellingen zoveel mogelijk te realiseren; 3. De uitstroomtaakstelling zoveel mogelijk laten aansluiten bij de capaciteiten van de individuele werknemers. 4 Extern draagvlak Het draagvlak bij instellingen varieert. Over het algemeen is er wel bij bijna alle instellingen sprake geweest van een afwachtende houding. De landelijk afgesloten sectorale convenanten hebben hierop geen effect gehad. De meeste instellingen tonen echter begrip en coöpereren inmiddels aan het behalen van de taakstelling. Er zijn op dit moment echter ook een aantal juridische procedures gestart. Verwacht wordt dat de hier voorgestelde maatregelen meer draagvlak bij de instellingen creëren en dat hiermee een gedeelte van de maatschappelijke onrust wordt weggenomen. 5 Aanpak / uitvoering WIW Uitstroom De uitstroomtaakstelling WIW voor 2003 was begin oktober reeds gehaald. De redenen van de reductie waren met name reguliere uitstroom, uitval (verhuizen, WAO, WSW etc) en het niet verlengen van dienstverbanden vanwege te beperkte kansen op een reguliere baan binnen afzienbare tijd. Kijkend naar 2004 kunnen we het volgende verwachten: Ca. 75 pers. reguliere uitstroom Ca. 30 pers. uitval (WSW, WAO, verhuizing etc)

3 2 Ca. 50 pers. aanmelden voor ingekochte trajecten bij een reintegratiebedrijf. Ca. 260 contracten die in 2004 aflopen. Als Stg. Uitzicht hetzelfde beleid van 2003 voortzet, zou bovenstaande betekenen dat de taakstelling voor 2004 (150 uitstroom) wederom ruimschoots gehaald gaat worden. Op dit moment is de druk bij instellingen erg hoog omdat zij zich geconfronteerd zien met een uitstroomtaakstelling zowel op de ID als op de WIW. Het risico is aanzienlijk dat instellingen hun WIWtaakstelling behalen door inleenovereenkomsten met Stg. Uitzicht op te zeggen. Dit levert voor Stg. Uitzicht i.c. de gemeente een financieel probleem op. Afgaande op bovenstaande zou deze druk verlicht kunnen worden waardoor meer ruimte ontstaat in de onderhandelingen over de ID- door de taakstelling voor de WIW voor 2004 te laten vervallen. Daarbij komt dat de aandacht van de uitstroomactiviteiten gelegd worden bij de capaciteiten van de WIW-medewerkers. Dit betekent dat deze nieuwe aanpak niet strookt met de sectorale verdeling van de bezuinigingsmaatregelen waartoe u eerder dit jaar besloten heeft. Door deze nieuwe aanpak dreigen met name instellingen waar veel WIW-ers met een dienstverbanden voor bepaalde tijd werken, zwaarder getroffen te worden. Dit probleem kan echter eenvoudig vermeden worden, door met instellingen, waar onevenredig uitstroom plaatsvindt afspraken te maken over nieuwe instroom 1. In verband met de nieuwe aanpak: Zijn er criteria opgesteld onder welke voorwaarden dienstverbanden voor maximaal 1 jaar verlengd kunnen worden: 1. Voor het einde van het dienstverband moet er sprake zijn van uitstroom (regulier werk, WSW, pensioen etc); 2. Als doel van de contractverlenging uitstroom naar regulier werk is, dan is er bij verlenging van het dienstverband sprake van een door zowel Stg. Uitzicht als werknemer ondertekent trajectplan. Zijn er criteria opgesteld onder welke voorwaarden dienstverbanden voor onbepaalde tijd afgesloten mogen worden: 3. Op het moment van contractverlenging ligt er een garantie van de huidige inlener dat deze de werknemer, ongeacht de omstandigheden, binnen een periode van maximaal 2 jaar volledig in reguliere dienst neemt; 4. Op het moment van contractverlenging is het volledig zeker dat er binnen een periode van maximaal 1 jaar na verlengingsdatum, 1 Dit kan vanuit de leegloop. Maar ook in het kader van de nieuwe Wet Werk en Bijstand.

4 3 sprake is van contractontbinding door uitstroom van de werknemer naar WSW of pensioenregeling. Zullen WIW-inleners van de nieuwe aanpak schriftelijk op de hoogte worden gebracht over de (mogelijke) gevolgen en dat de eerder opgelegde uitstroomtaakstelling voor de WIW wordt ingetrokken; Zullen er zo snel mogelijk afspraken gemaakt worden met WIWinleners die door de nieuwe aanpak onevenredig zwaar getroffen worden. Inleenvergoeding De huidige sectorale verdeling van de inleenvergoedingen blijft, net als de bijdrage voor de ID, overeind. In de ene sector zullen instellingen vanaf dus meer gaan betalen dan bij een andere sector. Nadeel van deze werkwijze is dat bij sommige inleners de inleenvergoeding omlaag zal gaan. Om dit te voorkomen wordt voorgesteld om huidige afspraken rond inleenvergoedingen niet open te breken indien de inleenvergoeding hoger ligt dan de huidige taakstelling voorschrijft. Met andere woorden, verlaging van inleenvergoeding is niet meer aan de orde. Alleen als de hoogte van de inleenvergoeding mede tot stand is gekomen, in het kader van de tot 2003 bestaande subsidiemogelijkheden op inleenvergoeding zijn verlagingen van de inleenvergoeding mogelijk. Kinderopvang Wegens de motivatie in het door KION ingediende bezwaar wordt voorgesteld voor de sector Kinderopvang de taakstellingen te herzien. Voorstel is om binnen de sector Kinderopvang een onderscheid te gaan maken tussen kinderopvangactiviteiten en peuterspeelzaalwerk. Dit onderscheid is gebaseerd op de financieringssystematiek van beide opvangsoorten. Kinderopvang is een commerciële activiteit. Organisaties die deze diensten aanbieden verwerven hun inkomsten door bijdragen van werkgevers, ouders en overheid (in het kader van subsidieregeling voor ouders met lage inkomens). Zij stellen hun prijzen zelf vast. Deze instellingen zijn hierin dus niet afhankelijk van subsidieverstrekkers. Peuterspeelzaalwerk is een gemeentelijk geregelde activiteit. Overheidsubsidie is hierin de belangrijkste bron van inkomsten. Indien de lasten voor peuterspeelzaalwerk verhoogd worden heeft dit dus consequenties voor de subsidierelatie. Inmiddels is helder dat de subsidierelatie hierin weinig ruimte biedt. Dit heeft als gevolg dat de gemeente genoodzaakt is minder peuterspeelzaalwerk in te kopen waardoor minder kinderen bereikt kunnen worden. Dit terwijl het huidige beleid juist gericht is op het bereiken van méér kinderen.

5 4 Voorgesteld wordt nu om de taakstelling voor de instellingen die kinderopvang aanbieden te verhogen en de taakstelling voor peuterspeelzaalwerkinstellingen te verlagen. De uitstroomtaakstelling voor beide sectoronderdelen geldt voor Een taakstelling voor 2003 is niet meer realistisch. Sectoronderdeel Uitstroomtaakstelling Eigen bijdrage Kinderopvang 25% 25% Peuterspeelzaalwerk 10% 7% Gezien de aard van de werkzaamheden, wordt nu voorgesteld alle instellingen in de sector kinderopvang in de C-categorie te plaatsen. 5.1 Planning n.v.t. 5.2 Communicatie De betrokken instellingen zullen schriftelijk op de hoogte worden gebracht van de gewijzigde aanpak. Daarnaast zullen de wijzigingen besproken worden in de gesprekken met werkgevers die momenteel nog steeds gevoerd worden. 5.3 Producten De WIW (& ID) wordt per opgeheven. Ons college is voornemens zal er in december van dit jaar een verordening aan uw Raad worden voorgelegd waarin wordt geregeld dat bestaande WIW-ers (& ID-ers) onder nagenoeg dezelfde arbeidsomstandigheden kunnen blijven functioneren. Daarnaast gaat ons college er vanuit dat er in 2004 de financiele ruimte bestaat om nog ca. 100 werklozen in de WIW te laten instromen. Tevens zal er per een instrument moeten zijn ontworpen dat een alternatief biedt voor de WIW (& ID) voor huidige en nieuwe bijstandsgerechtigden. Uw Raad heeft onlangs een amendement aangenomen waarin SoZaWe de opdracht heeft gekregen op een experiment te starten in het kader van werkervaringsplaatsen. Hoe dit experiment er precies uit zal gaan zien is nog niet duidelijk. Ons college zal hier op korte termijn op terug komen. 5.4 Evaluatie en verantwoording De komende periode zal de realisatie van de taakstelling nauwlettend in de gaten gehouden worden. Zodra blijkt dat er aanvullende maatregelen nodig zijn, zal dit kenbaar gemaakt worden.

6 5 6 Kosten, baten en dekking De gewijzigde aanpak zal geen financiele gevolgen hebben, omdat de uitstroomtaakstelling ongewijzigd blijft. Bijlagen: - Redenen uitstroom WIW (Wet Inschaekeling Werkzoekenden) jan-sep Redenen uitstroom ID (instroom-doorstroombanen) jan-sep Brief d.d. 10 oktober 2003 van College van B&W aan raadsfracties

7 6 Bijlage V Redenen uitstroom WIW & ID tot Uitstroom WIW (Periode 1/1/2003 t/m 30/9/2003) Peildatum: 1/10/2003 Gemeente Bepaalde tijd (=1) Reden uitstroom Totaal Opzegging door pers. omstandigh.: psych. soc. 1 Opzegging door toekenning WAO 4 Opzegging eigen verzoek/wederzijds goedvinden 1 Opzegging overige redenen 12 Opzegging per direct, ontslag op staande voet 1 Uitstroom ivm regulier werk 3 Uitstroom naar I/D 2 Uitstroom naar WEP 2 Uitstroom naar WSW 1 Van rechtswege, > 65 jaar 10 Van rechtswege, overlijden 1 Totaal Opzegging door detentie 2 Opzegging door niet nakomen afspraken 6 Opzegging door toekenning WAO 2 Opzegging door verhuizing/emigratie 2 Opzegging eigen verzoek/wederzijds goedvinden 4 Opzegging overige redenen 17 Uitstroom ivm regulier werk 27 Uitstroom naar I/D 2 Uitstroom naar WEP 8 Uitstroom naar WSW 2 Van rechtswege, contractverlenging 1 Van rechtswege, geen contractverlenging 49 Van rechtswege, overlijden 1 Totaal Totaal Eindtotaal 165 Dvb onbepaalde tijd: 0 Dvb bepaalde tijd: 1

8 7 Uitstroom ID (Periode 1/1/2003 t/m 30/9/2003) Peildatum: 1/10/2003 Gemeente Reden uitstroom Totaal Opzegging door niet nakomen afspraken 3 Opzegging door toekenning WAO 12 Opzegging door verhuizing/emigratie 1 Opzegging eigen verzoek/wederzijds goedvinden 5 Opzegging overige redenen 6 Opzegging per direct, ontslag op staande voet 1 Uitstroom i.v.m. scholing 1 Uitstroom ivm regulier werk 27 Uitstroom naar I/D 1 Uitstroom naar WSW 1 Van rechtswege, > 65 jaar 2 Van rechtswege, geen contractverlenging 16 Van rechtswege, overlijden 1 Totaal Eindtotaal 78

9 8 De Raad van de Gemeente Nijmegen, Bijeen in vergadering d.d ; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders, d.d ; Gelet op raadsbesluiten en aangaande de bezuinigingen op de gesubsidieerde arbeid; Besluit 1. In te stemmen met de gewijzigde aanpak met betrekking tot de bezuinigingstaakstellingen voor de WIW in In te stemmen met de gewijzigde en opgesplitste taakstellingen voor de sector kinderopvang. De voorzitter De raadsgriffier

10 Aan de fracties van de Raad van de gemeente Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 Mariënburg PS Nijmegen Telefoon (024) Telefax (024) gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus BB Nijmegen Giro Datum Datum uw brief Ons kenmerk N810/ Contactpersoon B. Hulskotte Onderwerp Bezuinigingen gesubsidieerde arbeid - Stand van zaken Aantal bijlagen Doorkiesnummer Geachte leden van de raad, Middels deze brief wil ons college u op de hoogte brengen van de huidige stand van zaken met betrekking tot de bezuinigingen op de gesubsidieerde arbeid. Op 17 september jl. heeft uw raad ingestemd met een sectorale verdeling van de bezuinigingstaakstellingen. Onder het motto De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten zijn alle instellingen die momenteel gebruik maken van Nijmeegse gesubsidieerde werknemers onderverdeeld in sectoren en categorieën, waarin verschillende taakstellingen worden gehanteerd. De onderverdeling is schriftelijk aan alle betrokken instellingen meegedeeld. De gesprekken die sinds juni met diverse werkgevers gevoerd zijn en de reacties op de brieven, geven een bepaald beeld van te verwachten resultaten en reacties die het huidige beleid teweeg zullen brengen. Het draagvlak bij instellingen varieert. Over het algemeen is er wel bij bijna alle instellingen sprake geweest van een afwachtende houding. De landelijk afgesloten sectorale convenanten hebben hierop geen effect gehad. De meeste instellingen tonen echter begrip en coöpereren 239bijl.doc

11 1 inmiddels aan het behalen van de taakstelling. Er zijn op dit moment echter ook een aantal juridische procedures gestart. Uitstroom De uitstroomtaakstelling voor de periode is door uw raad op 14 mei jl. vastgesteld op Regeling Taakst Taakst Realisatie WIW ID Bij de WIW liggen we dus voor op schema. Bij de ID iets achter. Doordat de afspraken met werkgevers echter sinds september concreet aan het worden zijn, verwachten we dat bij de ID de uitstroom sterk zal toenemen. Daarbij zal de ID-subsidie bij die instellingen waar geen afspraken zijn gemaakt en waar de taakstelling voor 2003 niet wordt gehaald, naar rato van de taakstelling worden stopgezet. Afspraken werkgevers Sinds juni worden er gesprekken gevoerd met circa 60 grootste werkgevers die zijn ingedeeld in de C-categorie om tot nadere afspraken te komen over de opgelegde taakstellingen. Hoewel de onderhandelingen in veel gevallen nog niet afgerond zijn, kan op dit moment wel een globale inventarisatie worden gemaakt en kunnen verwachtingen worden geschetst van de te halen resultaten. Alles sectoren worden kort apart behandeld. Onderwijs Over het algemeen worden de taakstelling bekritiseert vanwege de omvang en het tijdsbestek waarbinnen ze gerealiseerd moeten worden. De uitstroom komt echter langzamerhand wel op gang, maar er zijn nog wat technische problemen die opgelost moeten worden. Bezwaarprocedures mogen niet uitgesloten worden. Cultuur Bij cultuur zijn de ervaringen wisselend. Over het algemeen zullend e taakstellingen gerealiseerd worden, al betekent dit voor veel instellingen wel dat ze activiteiten moeten afstoten of reorganisatieprocessen moeten versnellen. Milieu Deze instellingen zijn volledig afhankelijk zijn van hun gesubsidieerde medewerkers. Er wordt nog onderzocht hoe een en ander is op te lossen, maar er moet rekening gehouden worden met gedwongen ontslagen. Welzijn De taakstellingen voor Welzijn zullen gerealiseerd worden. Er zijn nog wel onderhandelingen gaande, maar de prognoses zijn goed. 239bijl.doc

12 2 Multicultureel & Emancipatie Nagenoeg alle onderhandelingen met de instellingen in deze sector zijn afgerond. De taakstellingen worden gehaald en er worden opvallend veel banen regulier gemaakt. Zorg De taakstellingen worden in deze sector veel te hoog geacht. De gemeente wordt verweten dat er geen rekening is gehouden met andere bezuinigingen (o.a. AWBZ) en dat deze sector derhalve extra wordt geraakt. Juridische procedures zijn inmiddels gestart en onderhandelingen lopen nog volop. Kinderopvang De KION heeft (aansluitend bij de hierboven genoemde zorginstellingen) formeel bezwaar aangetekend tegen de maatregelen. Mede naar aanleiding hiervan zal ons college uw raad een voorstel voorgeleggen om de taakstelling voor de sector kinderopvang anders in te delen. (semi)overheid/gemeente Op 30 september jl. heeft ons college een besluit genomen over een plan van aanpak met betrekking tot reductie van het aantal banen binnen de gemeentelijke organisatie. Dit plan voorziet in het regulier maken van maximaal 21 banen uiterlijk Wijzigingen sectoren/categorieën Na de informerende brieven die eind augustus zijn verstuurd, zijn er diverse verzoeken van instellingen binnengekomen om in een andere sector, dan wel categorie te worden ingedeeld. Deze verzoeken hebben tot de volgende wijzigingen geleid. Wijkwerk Wijkwerk als organisatie is eerder als geheel op de A-lijst geplaatst. Deze aanpak geeft rechtsongelijkheid ten opzichte van andere organisaties. Om rechtsongelijkheid te voorkomen, heeft ons college nu alsnog besloten Wijkwerk niet meer te beschouwen als één enkele organisatie en als zodanig te compenseren, maar alle instellingen die gebruik maken van de diensten van Wijkwerk afzonderlijk te beoordelen en conform vergelijkbare organisaties over de verschillende sectoren in categorieën in te delen. Hierbij wordt een vergelijking gemaakt met overige instellingen in de B- en C-categorie en de activiteiten die zij verrichten. De voorgestelde wijzigingen hebben geen noemenswaardige consequenties voor de taakstellingen. 239bijl.doc

13 3 Beschikkingen Om juridisch zoveel mogelijk duidelijkheid naar de instellingen te verschaffen, zullen er eind oktober definitieve beschikkingen naar alle instellingen worden verstuurd. In deze beschikkingen zal de stand van zaken van dat moment worden verwoord. Dit kan betekenen dat een instelling een beschikking krijgt waarin de reguliere taakstellingen opgenomen zijn, terwijl er nog een onderhandelingstraject loopt. Instellingen waarbij dit het geval zal zijn, zijn hiervan op de hoogte gebracht. Er bestaat altijd de mogelijkheid de beschikking, in de loop van het onderhandelingstraject in te trekken. Wij zullen u uiteraard op de hoogte houdenn van verdere ontwikkelingen en u regelmatig informeren over de voortgang van de uitsroomresultaten. Hoogachtend, college van Burgemeester en Wethouders van Nijmegen, De Burgemeester, De Secretaris, mevr. dr. G. ter Horst ir. H.K.W. Bekkers 239bijl.doc

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L400/05.37751. Aantal bijlagen 1

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L400/05.37751. Aantal bijlagen 1 Directie Inwoners Werk & Inkomen Ingekomen stuk D3 Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur aan de gemeenteraad van Nijmegen Mariënburg 30 6511 PS Nijmegen Telefoon (024) 329 92 22 Telefax (024)

Nadere informatie

Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer

Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer 3.23634 Portefeuillehouder mevr. H.T.M. Scholten Korte inhoud

Nadere informatie

Collegevoorstel 183/2003. Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer E.Janssen, Programma Arbeidsmarktbeleid

Collegevoorstel 183/2003. Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer E.Janssen, Programma Arbeidsmarktbeleid 183/2003 Registratienummer 3.39383 Opgesteld door, telefoonnummer E.Janssen, 2207 Programma Arbeidsmarktbeleid Portefeuillehouder mevr. H.T.M. Scholten Onderwerp van het voorstel Taakstellingen bezuinigingen

Nadere informatie

Ons kenmerk N800/ Aantal bijlagen

Ons kenmerk N800/ Aantal bijlagen Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur Leden van de gemeenteraad Nijmegen Mariënburg 30 6511 PS Nijmegen Telefoon (024) 329 92 22 Telefax (024) 329 25 11 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

Bijgaand ontvangt u de rapportage Werk en Inkomen over de maand januari 2006.

Bijgaand ontvangt u de rapportage Werk en Inkomen over de maand januari 2006. Directie Inwoners Werk & Inkomen Ingekomen stuk D6 Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur aan de Gemeenteraad van Nijmegen Mariënburg 30 6511 PS Nijmegen Telefoon (024) 329 92 22 Telefax (024)

Nadere informatie

Ons kenmerk N810/ Aantal bijlagen

Ons kenmerk N810/ Aantal bijlagen Gemeente Nijmegen Directie Inwoners; Afdeling Sociale Zaken en Werk Sector Uitstroom Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur Aan de Raad van de gemeente Nijmegen Mariënburg 30 6511 PS Nijmegen

Nadere informatie

Onderwerp van het voorstel Onderzoek jaarrekening 2002 van de Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen

Onderwerp van het voorstel Onderzoek jaarrekening 2002 van de Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Voorstel aan de Raad 144/2003 (definitief) Registratienummer Fatale datum raadsbesluit 9 juli 2003 Opgesteld door, telefoonnummer Griffie, 2520 Programma Portefeuillehouder P.J.J. Lucassen Onderwerp van

Nadere informatie

De naamgeving van het kantorencomplex is op 12 maart 2003 onderwerp van gesprek geweest in de vergadering van de commissie straatnaamgeving.

De naamgeving van het kantorencomplex is op 12 maart 2003 onderwerp van gesprek geweest in de vergadering van de commissie straatnaamgeving. Raadsvoorstel van de Commissie Straatnaamgeving 184/2003 Registratienummer 3.54272 Fatale datum raadsbesluit Opgesteld door, telefoonnummer H.A. Peters, 2449 Programma straatnaamgeving Portefeuillehouder

Nadere informatie

Collegevoorstel 170/2002

Collegevoorstel 170/2002 Collegevoorstel 170/2002 Registratienummer 2.66742 Fatale datum raadsbesluit 18-12-12-2002 Opgesteld door, telefoonnummer T. van Kraaij, 2144 Programma Arbeidsmarktbeleid Portefeuillehouder mevr. H.T.M.

Nadere informatie

ter besluitvorming door het College Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Buitensteedse werknemers Wet inschakeling werkzoekenden (Wiw)

ter besluitvorming door het College Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Buitensteedse werknemers Wet inschakeling werkzoekenden (Wiw) Openbaar Onderwerp Buitensteedse werknemers Wet inschakeling werkzoekenden (Wiw) Programma / Programmanummer 9230/ Werk en Inkomen BW-nummer Portefeuillehouder P. Depla Samenvatting In de Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Ons kenmerk N260/ Aantal bijlagen 1

Ons kenmerk N260/ Aantal bijlagen 1 Aan de Raad van de gemeente Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 3292424 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum Datum

Nadere informatie

Collegevoorstel 193/2002. Registratienummer 2.51404. Fatale datum raadsbesluit 18 december 2002

Collegevoorstel 193/2002. Registratienummer 2.51404. Fatale datum raadsbesluit 18 december 2002 Collegevoorstel 193/2002 Registratienummer 2.51404 Fatale datum raadsbesluit 18 december 2002 Opgesteld door, telefoonnummer L. Deurloo, 2230 en O. van Dijk, 2452 Programma Openbare gezondheid Portefeuillehouders

Nadere informatie

Conform advies. Collegevoorstel Advies: Openbaar. Onderwerp vragen m.b.t. parkeerproblematiek rond het WC Dukenburg. Registratienummer 3.

Conform advies. Collegevoorstel Advies: Openbaar. Onderwerp vragen m.b.t. parkeerproblematiek rond het WC Dukenburg. Registratienummer 3. Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp vragen m.b.t. parkeerproblematiek rond het WC Dukenburg Registratienummer 3.0808 Portefeuillehouder A.J.F.M. Hirdes Korte inhoud De SP fractie Nijmegen heeft

Nadere informatie

Met de brief in de bijlage stellen we de raad op de hoogte van de meest actuele stand van zaken.

Met de brief in de bijlage stellen we de raad op de hoogte van de meest actuele stand van zaken. Collegevoorstel Openbaar Embargo tot 9 juni 2015 Onderwerp Giro d Italia Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Eind juni vindt de persaankondiging

Nadere informatie

./. Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het lid Bussemaker (PvdA) over doorstroming bij gesubsidieerde arbeid.

./. Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het lid Bussemaker (PvdA) over doorstroming bij gesubsidieerde arbeid. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1a 2513 AA s-gravenhage Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon

Nadere informatie

Ons kenmerk C930/ Aantal bijlagen

Ons kenmerk C930/ Aantal bijlagen Raadsgriffie Ingekomen stuk E1 Aan het College van B&W Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024) 329 22 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen

Nadere informatie

Ons kenmerk N810/ Aantal bijlagen

Ons kenmerk N810/ Aantal bijlagen Ingekomen stuk D10 Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur Aan de raad van de gemeente Nijmegen Mariënburg 30 6511 PS Nijmegen Telefoon (024) 329 21 00 Telefax (024) 329 92 64 E-mail gemeente@nijmegen.nl

Nadere informatie

1) Akkoord te gaan met bijgaande schriftelijke reactie gericht aan de gemeenteraadsfractie van het CDA.

1) Akkoord te gaan met bijgaande schriftelijke reactie gericht aan de gemeenteraadsfractie van het CDA. Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Vragen in het kader van art. 38 reglement van orde inzake een lift t.b.v. de Stadsschouwburg. Registratienummer 30804 Portefeuillehouders A.J.F.M. Hirdes, G.

Nadere informatie

Onderwerp van het voorstel Evaluatie Programmaraad Gelderland Zuid en benoeming nieuw lid

Onderwerp van het voorstel Evaluatie Programmaraad Gelderland Zuid en benoeming nieuw lid 15/2003 Registratienummer 2.62145 Opgesteld door, telefoonnummer Paula Croonen, 2261 Programma Cultuur Portefeuillehouder A.J.F.M. Hirdes Onderwerp van het voorstel Evaluatie Programmaraad Gelderland Zuid

Nadere informatie

Openbaar. Frictiekosten Museum het Valkhof en stichting LUX. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad.

Openbaar. Frictiekosten Museum het Valkhof en stichting LUX. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Openbaar Onderwerp Frictiekosten Museum het Valkhof en stichting LUX Programma / Programmanummer Cultuur / 1071 Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De afgelopen jaren zijn er verschillende generieke

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Nijmegen. 6 september 2005 B220/05.0024301. Geachte raadsleden,

De Gemeenteraad van Nijmegen. 6 september 2005 B220/05.0024301. Geachte raadsleden, Directie Stadsbedrijven Vastgoed Bureau Juridische en Commerciële Zaken De Gemeenteraad van Nijmegen Nieuwe Dukenburgseweg 21 6534 AD Nijmegen Telefoon (024) 329 33 33 Telefax (024) 024 329 32 87 E-mail

Nadere informatie

Ons kenmerk L110/05.0024500. Aantal bijlagen 10 (niet digitaal

Ons kenmerk L110/05.0024500. Aantal bijlagen 10 (niet digitaal Directie Inwoners Beleid & Realisatie Beleidsontwikkeling Ingekomen stuk D44 (met bijlagen) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024)

Nadere informatie

Voorstel om te besluiten De "Boeteverordening Wet inburgering nieuwkomers" vast te stellen.

Voorstel om te besluiten De Boeteverordening Wet inburgering nieuwkomers vast te stellen. Voorstel aan de Raad Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 14 juli 2004 / 153/2004 (gewijzigd: verordening) Onderwerp Wwb: Boeteverordening Wet inburgering nieuwkomers Programma / Programmanummer

Nadere informatie

Onderwerp Reactie op brief KGO over de Wet Werken naar Vermogen (WWNV)

Onderwerp Reactie op brief KGO over de Wet Werken naar Vermogen (WWNV) Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Reactie op brief KGO over de Wet Werken naar Vermogen (WWNV) Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 25 mei 2011

Nadere informatie

Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort

Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort Programma Inkomen & Armoedebestrijding BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting Tijdens de kamerronde

Nadere informatie

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen Openbaar Onderwerp Definitieve deelneming stichting Legal Valley Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Op 1 november 2016 hebben wij besloten om deel te nemen

Nadere informatie

Raadsbrief social return en verdringing

Raadsbrief social return en verdringing Collegevoorstel Openbaar Onderwerp en verdringing Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 10 februari j.l. heeft de raad de motie Houd social return on investment ook echt

Nadere informatie

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Directie Dar NV Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting In onze brief aan de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Ons kenmerk G500/4.28672. Aantal bijlagen 1

Ons kenmerk G500/4.28672. Aantal bijlagen 1 Directie Grondgebied Openbare Ruimte Raad van de gemeente Nijmegen Stationsplein 13 6512 AB Nijmegen Telefoon (024) 329 94 44 Telefax (024) 323 93 34 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen Nijmegen Nu betreffende het imago van de (binnen)stad. Registratienummer 2.70751

Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen Nijmegen Nu betreffende het imago van de (binnen)stad. Registratienummer 2.70751 Advies: Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen Nijmegen Nu betreffende het imago van de (binnen)stad. Registratienummer 2.70751 Korte inhoud De fractie Nijmegen Nu heeft vragen gesteld over

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1A 2513 AA s-gravenhage

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1A 2513 AA s-gravenhage Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1A 2513 AA s-gravenhage Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon

Nadere informatie

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen GL Programma / Programmanummer Wonen / 4210 Portefeuillehouder P. Depla Samenvatting De fractie van Groen Links heeft het college

Nadere informatie

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L110/07. Datum uw brief nvt

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L110/07. Datum uw brief nvt Ingekomen stuk D3 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

Bijlage I: Collegebesluit Bijlage II: Verslag uitvoering amendent VSP Niet declareren mag niet liggen aan slecht informeren.

Bijlage I: Collegebesluit Bijlage II: Verslag uitvoering amendent VSP Niet declareren mag niet liggen aan slecht informeren. Directie Inwoners Beleid & Realisatie Beleidsrealisatie & verantwoording Ingekomen stuk D31 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024)

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg

Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 30 november

Nadere informatie

Openbaar. Beantwoording vragen van de fractie Eigenhuijsen en de fractie PvdA over de eigen bijdrage in de Jeugdwet

Openbaar. Beantwoording vragen van de fractie Eigenhuijsen en de fractie PvdA over de eigen bijdrage in de Jeugdwet Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen van de fractie Eigenhuijsen en de fractie PvdA over de eigen bijdrage in de Jeugdwet Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0020 Rv. nr.: 12.0020 B en W-besluit d.d.: 14-02-2012 B en W-besluit nr.: 12.0076 Naam programma: Werk en inkomen Onderwerp: Besteding middelen voor afbouw ID- en WIW banen Aanleiding:

Nadere informatie

Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening. Datum uw brief

Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening. Datum uw brief Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329 96 99 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen over de Opleidingswinkel Salus

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen over de Opleidingswinkel Salus Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen over de Opleidingswinkel Salus Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting De SP en

Nadere informatie

Onderwerp Brief CDA-fractie met vragen over nieuwbouwplannen ROC, Lindenberg en Steigertheater

Onderwerp Brief CDA-fractie met vragen over nieuwbouwplannen ROC, Lindenberg en Steigertheater Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Brief CDA-fractie met vragen over nieuwbouwplannen ROC, Lindenberg en Steigertheater Programma / Programmanummer Kunst en cultuur / 6310 Portefeuillehouder T.

Nadere informatie

Toelichting over de behandeling van:

Toelichting over de behandeling van: Toelichting over de behandeling van: HAMERSTUK Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake bezwaarschrift tegen de afwijzing van een verzoek tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Behandeld in commissie Sociale Zaken, Zorg en Grote Stedenbeleid 17 januari 2002

Behandeld in commissie Sociale Zaken, Zorg en Grote Stedenbeleid 17 januari 2002 Nummer / datum raadsvergadering / datum vergadering B&W 4/2002 / 30 januari 2002 / 18 december 2001 Behandeld in commissie Sociale Zaken, Zorg en Grote Stedenbeleid 17 januari 2002 Beleidsveld Uitstroombeleid

Nadere informatie

Nachtwinkels. Alleen ter besluitvorming door het College Formele consultatie van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp

Nachtwinkels. Alleen ter besluitvorming door het College Formele consultatie van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Openbaar Onderwerp Nachtwinkels Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir / B. van Hees / H. Bruls Samenvatting Bij raadsbesluit van 20 november 2013 is de Verordening Winkeltijden Nijmegen

Nadere informatie

Onderwerp Verordening Plaatsingsbeleid Wet sociale werkvoorziening Noordoostpolder 2012

Onderwerp Verordening Plaatsingsbeleid Wet sociale werkvoorziening Noordoostpolder 2012 No. 11858-1 Emmeloord, 31 juli 2012. Onderwerp Verordening Plaatsingsbeleid Wet sociale werkvoorziening Noordoostpolder 2012 Voorgenomen besluit De verordening Plaatsingsbeleid Wet sociale werkvoorziening

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Rigtergroep

Raadsinformatiebrief Rigtergroep Embargo tot 5 september 2017, 17:45 uur Onderwerp Raadsinformatiebrief Rigtergroep Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 10 juli jl. is de gemeenteraad geïnformeerd

Nadere informatie

Overgang van onderneming GEM Waalsprong naar Gemeente Nijmegen

Overgang van onderneming GEM Waalsprong naar Gemeente Nijmegen Openbaar Onderwerp Overgang van onderneming GEM Waalsprong naar Gemeente Nijmegen Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Op 24 maart 2015 is door het College besloten

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 17-10-2012) Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 17-10-2012) Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitvoering motie 'Goedkopere energie voor lage inkomens' Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061, Klimaat & Energie / 1022 BW-nummer N.v.t. Portefeuillehouder

Nadere informatie

Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden

Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 24

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT É N RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1195969 Datum: 28 april 2015 Behandeld door: Mark Jan Prins Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling/Team Beleidsontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

4. De bijgaande brief aan de Raad vast te stellen.

4. De bijgaande brief aan de Raad vast te stellen. Openbaar Onderwerp Budgetsubsidie Vluchtelingenwerk Oost Nederland 2014 Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Dit voorstel regelt de subsidieverlening

Nadere informatie

Stand van zaken inning eigen bijdrage Wmo en herbeoordeling pgb's

Stand van zaken inning eigen bijdrage Wmo en herbeoordeling pgb's Openbaar Onderwerp Stand van zaken inning eigen bijdrage Wmo en herbeoordeling pgb's Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Met bijgaande raadsinformatiebrief informeren

Nadere informatie

Voorstel van de Commissie voor bezwaarschriften 148/2003. Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer Henk Meijer, 2455

Voorstel van de Commissie voor bezwaarschriften 148/2003. Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer Henk Meijer, 2455 148/2003 Registratienummer 3.37804 Opgesteld door, telefoonnummer Henk Meijer, 2455 Programma Kunst en cultuur (media); bestuur Portefeuillehouder A.J.F.M. Hirdes; mevr. dr. G. ter Horst Onderwerp van

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de Raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de Raad, POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Langestraat 24 Aan de gemeenteraad TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 10 juli 2014 H. Teussink UW BRIEF VAN UW KENMERK DOORKIESNUMMER (053)

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen D66 over dagopvang ouderen Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De fractie van D66

Nadere informatie

Openbaar. Experimenten Participatiewet. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Experimenten Participatiewet. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Experimenten Participatiewet Programma Inkomen & Armoedebestrijding BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De raad heeft twee moties aangenomen, om te experimenteren

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Wensen en bedenkingen bilaterale prestatieovereenkomsten woningcorporaties Programma / Programmanummer Wonen / 1021 BW-nummer Portefeuillehouder J. van der Meer Samenvatting

Nadere informatie

Ons kenmerk N 700/ ADB. Aantal bijlagen

Ons kenmerk N 700/ ADB. Aantal bijlagen Directie Inwoners Directie Inwoners Stichting ZDT / Nunn tav dhr. M. Custers Postbus 1053 6501 BB Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 024-3292981 E-mail

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen van de D66-fractie over de experimenten Participatiewet. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen.

Beantwoording schriftelijke vragen van de D66-fractie over de experimenten Participatiewet. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van de D66-fractie over de experimenten Participatiewet Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting

Nadere informatie

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 9 juni 2004 / 100/2004. Onderwerp wijziging verordening toeristenbelasting

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 9 juni 2004 / 100/2004. Onderwerp wijziging verordening toeristenbelasting Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 9 juni 2004 / 100/2004 Onderwerp wijziging verordening toeristenbelasting Programma / Programmanummer Gemeentelijke heffingen / 8210 Portefeuillehouder P.

Nadere informatie

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Bij de behandeling van de Zomernota

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen SP conform artikel 39 - Wmo-voorzieningen Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De raadsfractie

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp verwerving perceel Slachthuis Nijmegen

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp verwerving perceel Slachthuis Nijmegen Openbaar Onderwerp verwerving perceel Slachthuis Nijmegen Programma / Programmanummer Ruimte & Cultuurhistorie / 1031 Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting Naar aanleiding van het advies van de Commissie

Nadere informatie

Casenr: Onderwerp:

Casenr: Onderwerp: Aan de Raad Made, 17 januari 2012 Agendapuntnummer: 08 Raadsvergadering 23-02-2012 Registratienummer: 12int0019212int00183 Casenr: 12.0007012.00066 Onderwerp: Intrekking overgangsregeling subsidie oud

Nadere informatie

Ons kenmerk C930/ Aantal bijlagen 1

Ons kenmerk C930/ Aantal bijlagen 1 ~ 105 Raadsgriffie Aan het College van Burgemeester en Wethouders Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 32991 11 Telefax (024) 329 22 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9 6500

Nadere informatie

Derde tussenrapportage NEC huurbetaling en verkoop Goffertstadion

Derde tussenrapportage NEC huurbetaling en verkoop Goffertstadion Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Derde tussenrapportage NEC huurbetaling en verkoop Goffertstadion Programma Sport & Accommodaties Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Wij hebben toegezegd

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWER UIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWER UIT RAADSVOORSTEL EN ONTWER UIT Registratienummer raad: 1131511 Datum: 15 juli 2014 Behandeld door: Mark Jan Prins Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling/Team Beleidsontwikkeling Onderwerp: Raadsvoorstel

Nadere informatie

Convenant Gesubsidieerde Arbeid 2003

Convenant Gesubsidieerde Arbeid 2003 Convenant Gesubsidieerde Arbeid 2003 1. Preambule Het kabinet, sociale partners en de VNG zetten zich in om met een tijdelijke impuls de doorstroom van werknemers in gesubsidieerde arbeid naar reguliere

Nadere informatie

Drie opties Aan extern expert Absolute Advocaten is gevraagd om de opties in een juridisch kader te schetsen. Er blijken drie opties mogelijk:

Drie opties Aan extern expert Absolute Advocaten is gevraagd om de opties in een juridisch kader te schetsen. Er blijken drie opties mogelijk: BESTUUR Hertog Aalbrechtweg 32-1823 DL ALKMAAR Postbus 9150-1800 GD ALKMAAR Telefoon: (072) 567 88 90 Fax: (072) 50 37 102 Email: j.g.goet@wnk.nl Website: www.wnk.nl Alkmaar, 13 september 2018 Onderwerp:

Nadere informatie

Onderwerp Nazorg ex-gedetineerden: Subsidie casemanagement 2013 St.Moria en Reclassering Nederland / brief aan raad regionale coördinatie

Onderwerp Nazorg ex-gedetineerden: Subsidie casemanagement 2013 St.Moria en Reclassering Nederland / brief aan raad regionale coördinatie Openbaar Onderwerp Nazorg ex-gedetineerden: Subsidie casemanagement 2013 St.Moria en Reclassering Nederland / brief aan raad regionale coördinatie Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer

Nadere informatie

Brief BUIG oktober 2015

Brief BUIG oktober 2015 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief BUIG oktober 2015 Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Het voorlopige BUIG-budget voor 2016 is bekend gemaakt, net als

Nadere informatie

Uitwerking klantenparticipatie P-wet 2015

Uitwerking klantenparticipatie P-wet 2015 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitwerking klantenparticipatie P-wet 2015 Programma Inkomen & armoedebestrijding BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 23 september 2015 heeft de raad

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 349007 zienswijze concept begroting 203 Atlant Groep Op voorstel van B&W d.d.: dinsdag 4 september 202 Datum vergadering: dinsdag 6 november 202

Nadere informatie

Collegevoorstel. Uitvoeringsovereenkomst Verordening PGB Wsw

Collegevoorstel. Uitvoeringsovereenkomst Verordening PGB Wsw Collegevoorstel Inleiding: Op 24 juni jl. heeft de gemeenteraad de Verordening persoonsgebonden budget begeleid werken Wet sociale werkvoorziening (Wsw) gemeente Heusden vastgesteld. In de Verordening

Nadere informatie

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 19 november 2008 / 227/2008. Fatale termijn: besluitvorming vóór: december 2008

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 19 november 2008 / 227/2008. Fatale termijn: besluitvorming vóór: december 2008 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 19 november 2008 / 227/2008 Fatale termijn: besluitvorming vóór: december 2008 Onderwerp Subsidie budgetbeheer en woonbegeleiding tienermoeders 2008 Programma

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen D66 art. 39 RvO over vervanging bij ziekte Wmo

Beantwoording schriftelijke vragen D66 art. 39 RvO over vervanging bij ziekte Wmo Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen D66 art. 39 RvO over vervanging bij ziekte Wmo Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 29 juni 2016 heeft

Nadere informatie

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Collegevoorstel Advies: Openbaar

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Collegevoorstel Advies: Openbaar Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen (art. 39 RVO) SP fractie Nijmegen inzake vervoer gevaarlijke stoffen per trein Programma / Programmanummer Leefomgevingskwaliteit / 6210

Nadere informatie

Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601

Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601 Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601 Onderwerp: Modernisering WSW en Op/maat: overgangsjaar 2008 Financiële dekking: WSW-budget

Nadere informatie

Beantwoording toezegging inzake aantal WOZ bezwaren en de toekenning daarvan

Beantwoording toezegging inzake aantal WOZ bezwaren en de toekenning daarvan Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording toezegging inzake aantal WOZ bezwaren en de toekenning daarvan Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Tijdens

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad van Emmen. Geachte raadsleden,

Aan de gemeenteraad van Emmen. Geachte raadsleden, Raadhuisplein 1 Correspondentieadres: 7811 AP Emmen Postbus 30001 Telefoon (0591) 68 55 55 7800 RA Emmen Aan de gemeenteraad van Emmen Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid ons kenmerk uw brief van/kenmerk

Nadere informatie

Effectrapportage sancties

Effectrapportage sancties Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Effectrapportage sancties Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting We hebben de raad toegezegd informatie te verstrekken over

Nadere informatie

In deze brief geven wij een antwoord op uw vragen met betrekking tot de ontslagen bij Zorggroep Zuid Gelderland.

In deze brief geven wij een antwoord op uw vragen met betrekking tot de ontslagen bij Zorggroep Zuid Gelderland. Directie Inwoners Aan de fractie SP T.a.v. Mevr. M. Piepers Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale

Nadere informatie

Onderwerp Uitbreiding kleedkamers VV Blauw Wit, SV Nijmegen en VV Union

Onderwerp Uitbreiding kleedkamers VV Blauw Wit, SV Nijmegen en VV Union Voorstel aan de Raad Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 19 april 2006 / 54/2006 Onderwerp Uitbreiding kleedkamers VV Blauw Wit, SV Nijmegen en VV Union Programma / Programmanummer Sport / 4410

Nadere informatie

Collegevoorstel. Registratienummer 3.37797. Fatale datum raadsbesluit september 2003. Opgesteld door, telefoonnummer R.J.N.

Collegevoorstel. Registratienummer 3.37797. Fatale datum raadsbesluit september 2003. Opgesteld door, telefoonnummer R.J.N. Collegevoorstel Registratienummer 3.37797 Fatale datum raadsbesluit september 2003 Opgesteld door, telefoonnummer R.J.N. Schilder, 2770 Programma Externe betrekkingen-evenementen Portefeuillehouder mevr.

Nadere informatie

Ingekomen stuk D12. Datum uw brief n.v.t.

Ingekomen stuk D12. Datum uw brief n.v.t. Directie Inwoners Beleid & Realisatie Beleidsontwikkeling Ingekomen stuk D12 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College

Alleen ter besluitvorming door het College Openbaar Onderwerp Beëindiging Stichting Werklozencentrum Unitas Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 9410 BW-nummer Portefeuillehouder F. Tas Samenvatting Dit voorstel gaat over de beëindiging

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Niet doorgaan verruimen vermogensnormen kwijtschelding gemeentelijke belastingen Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer N.v.t. Portefeuillehouder

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 10-09-2013 Onderwerp: Verlenging tijdelijke dienstverbanden SW NoordWestGroep Conceptbesluit: Samenvatting: NoordWestGroep toestemming

Nadere informatie

antwoordbrief schriftelijke vragen CDA brandbrief Mesdagstraat Uitnodiging bewonersbrief

antwoordbrief schriftelijke vragen CDA brandbrief Mesdagstraat Uitnodiging bewonersbrief Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Antwoordbrief schriftelijke vragen CDA over brandbrief Mesdagstraat Programma / Programmanummer Openbare Ruimte / 1062 Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting De CDA

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen brief aan GEM Waalsprong inzake aansluiting watersingel Citadel

Onderwerp Vaststellen brief aan GEM Waalsprong inzake aansluiting watersingel Citadel Openbaar Onderwerp Vaststellen brief aan GEM Waalsprong inzake aansluiting watersingel Citadel Programma / Programmanummer Grondbeleid / 1032 BW-nummer Portefeuillehouder J. van der Meer Samenvatting In

Nadere informatie

Ons kenmerk N810/3. Aantal bijlagen

Ons kenmerk N810/3. Aantal bijlagen Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur Aan de fractie van de SP Mariënburg 30 6511 PS Nijmegen Telefoon (024) 329 92 22 Telefax (024) 329 25 11 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus

Nadere informatie

Op 3 maart 2014 heeft Breed ons op de hoogte gesteld van de voortgang van deze opdracht. Hiervan stellen wij de raad op de hoogte.

Op 3 maart 2014 heeft Breed ons op de hoogte gesteld van de voortgang van deze opdracht. Hiervan stellen wij de raad op de hoogte. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Breed en het nieuwe Werkbedrijf Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 10 september 2013 heeft het bestuur

Nadere informatie

Onderwerp Motie "Investeren in cultuurhistorie is investeren in de economie"

Onderwerp Motie Investeren in cultuurhistorie is investeren in de economie Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Motie "Investeren in cultuurhistorie is investeren in de economie" Programma / Programmanummer Ruimte & Bouwen / 9210 BW-nummer Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 37758 Op voorstel van B&W d.d.: dinsdag 9 maart 203 Datum vergadering: dinsdag 9 april 203 Portefeuillehouder: Ragetlie, J. Rol gemeenteraad:

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Toekenning garantstelling Museum WO II

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Toekenning garantstelling Museum WO II Openbaar Onderwerp Toekenning garantstelling Museum WO II Programma / Programmanummer Citymarketing & Externe betrekkingen / 1013 BW-nummer Portefeuillehouder Th. de Graaf Samenvatting Het bestuur van

Nadere informatie

Collegevoorstel Openbaar

Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp ongevraagd advies van Platform Gehandicaptenbeleid Nijmegen inzake de Collectieve Aanvullende Ziektekostenverzekering Programma / Programmanummer Inkomen/3230 IBW-nummer

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 december 2006 / 219/2006

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 december 2006 / 219/2006 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 december 2006 / 219/2006 Onderwerp Begrotingswijziging ivm opheffen reserve commissies Programma / Programmanummer Burger & Bestuur / 2110 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Geachte raad,

Raadsvoorstel. Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 165140 Behandeld door: J. van Dijk Agendapunt: 27 juni 2017 Onderwerp: Voorlopige voorkeur uitvoeringsvariant Participatiewet Geachte raad, Samenvatting: In opdracht van het algemeen

Nadere informatie