Aan de gemeenteraad van Emmen. Geachte raadsleden,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de gemeenteraad van Emmen. Geachte raadsleden,"

Transcriptie

1 Raadhuisplein 1 Correspondentieadres: 7811 AP Emmen Postbus Telefoon (0591) RA Emmen Aan de gemeenteraad van Emmen Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid ons kenmerk uw brief van/kenmerk bijlage(n) afdeling 05. behandeld door telefoon fax Emmen, M.R. Hoksbergen (0591) april 2005 onderwerp Evaluatie overgangsregeling WIW-ID 2004 Geachte raadsleden, Op 20 april 2004 is door het college ingestemd met een overgangsregeling met betrekking tot WIW/ID-banen. In deze overgangsregeling werd aangegeven op welke wijze vóór het jaar 2006 de overstap gemaakt kan worden naar het nieuwe stelsel onder de WWB. Voor WIW-ers en ID-ers is afzonderlijk aangegeven op welke wijze de overgang onder de WWB tot stand komt. Door het college is tevens besloten tot een evaluatie van de uitvoering van de overgangsregeling na het jaar 2004 en In deze brief willen wij u informeren hoe hieraan uitwerking is gegeven. NK ^êöìãéåí~íáéläéççöç=éññéåí Op 1 januari 2004 is de nieuwe Wet Werk en Bijstand (WWB) van kracht geworden. Dit betekent een ingrijpende wijziging ten opzichte van de ABW, met grote gevolgen voor gemeenten en voor hen die gebruik maken van deze nieuwe wet. Met het in werking treden van de WWB zijn de WiW- en ID-regelingen vervallen. Dit heeft consequenties voor de werknemers in de gesubsidieerde arbeid. Waar aan de ene kant alle financieringsstromen en budgetten voor uitstroom onder één noemer worden gebracht: het reïntegratiebudget, wordt aan de andere kant aanzienlijk bezuinigd op de gesubsidieerde arbeidsplaatsen. Op 4 maart 2003 is door ons het gewenste volume gesubsidieerde arbeid vastgesteld op 705. Concreet werd gekozen voor 383 ID-banen en 322 WIW-banen. Deze aantallen waren gebaseerd op de stand van beide instrumenten in mei en december 2002, alsmede de uitgangspunten dat het volume gesubsidieerde arbeid gehandhaafd blijft op het oude niveau omdat het instrumentarium nodig is om werklozen naar werk te bemiddelen en er geen gedwongen ontslagen zullen vallen ten gevolge van door het kabinet genomen bezuinigingsmaatregelen.

2 - 2 - In de uitgangspuntennotitie WWB die op 18 december 2003 door uw raad is vastgesteld, is een aantal voorstellen opgenomen op het gebied van WiW- en ID-banen. Deze voorstellen gaan verder op de voorstellen uit maart 2003 en betreft het volgende: Handhaving in 2004 en 2005 van het aantal werkervaringsbanen op het huidige niveau gesubsidieerde banen (WiW-, ID-regeling) namelijk 705; Alle WiW-ers en ID-ers die in 2004 en 2005 uitstromen, vervangen door werknemers met een werkervaringsbaan nieuwe stijl Maximaal inzetten op uitstroom van WiW-ers en ID-ers naar een reguliere baan WiW- ers en ID-ers die niet uit kunnen stromen naar een reguliere baan, indien nodig een passend traject aanbieden. Om vóór het jaar 2006 de overstap te maken van het oude stelsel naar het nieuwe stelsel, is voor de WiW-ers en ID-ers een overgangsregeling opgesteld, die op 20 april 2004 is vastgesteld. Hiermee werd invulling gegeven aan het verzoek van ons college om te komen tot een overzicht van de (financiële) gevolgen van het nieuwe reïntegratiebeleid en daarbij in het bijzonder van een overgangsregeling. Tevens werd het verzoek van ons college d.d. 15 december 2003 beantwoord waarin gevraagd wordt naar een inzicht in de consequenties van de arrangementen met werkgevers onder de noemer samen werken aan werk. Met betrekking tot de afbouw van de ID-banen kan worden opgemerkt dat deze op koers ligt. Er waren gemiddeld over 2004 zo n 250 ID-banen (personen). Dit is ongeveer 60 lager dan begroot. Ook bij de Wiw-banen verloopt de afbouw voorspoedig, waarbij er over 2004 een eindtotaal was van gemiddeld 205 banen. Dit is minder dan de begrote 225. Met de komst van de Wwb is een aantal nieuwe vormen van banen ontstaan, al dan niet met behoud van uitkering: werkervaringsbanen, werkstages en participatiebanen. Het realiseren van de nieuwe werkervaringsbanen is moeizaam op gang gekomen. Dit komt door onduidelijkheden over het werkgeverschap. Deze problemen waren overigens niet uniek voor Emmen, maar hebben zich in het gehele land voorgedaan. Het is hierdoor niet gelukt om het begrote aantal van 80 werkervaringsbanen (gemiddeld over het gehele jaar) te realiseren. De ambitie was om ultimo 2004 een eindstand van 200 werkervaringsbanen te realiseren, dit is uiteindelijk 162 geworden. Het werken met behoud van uitkering begint steeds meer gestalte te krijgen. Eind 2004 waren er 25 participatiebanen en het aantal werkstages, inclusief de zogenaamde proefbanen bij de EMCO-groep, bedroeg 34. In 2004 zijn ook gesubsidieerde banen regulier gemaakt. In totaal zijn er 148 van deze gewitte banen, 129 hiervan zijn voormalige ID-banen en 19 zijn voormalige WIW-banen.

3 - 3 - Hiermee zijn over 2004 de volgende aantallen banen gerealiseerd: 01/01/04 31/12/04 Gemiddeld 04 WIW ID Werkervaringsbanen Participatiebanen Werkstages Regulier gemaakte banen Totaal Afbouw WIW-ID 100% 80% 60% 40% 20% 0% Ultimo jan '04 31 dec '04 WIW ID Werkstage Participatiebanen Werkervaringsbaan Reguliere banen In de bovenstaande grafiek wordt de afbouw van de WIW en ID in beeld gebracht. Te zien is dat WIW en ID einde 2004 gezamenlijk nog ruim 40% van het totale aantal gesubsidieerde banen omvatten. Het restant bestaat uit de nieuwe vormen van gesubsidieerde arbeid onder de WWB en regulier gemaakte banen. Ook is te zien dat de afbouw van de WIW sneller verloopt dan die van de ID.

4 - 4 - OK oéä~íáé=ãéí=äéëí~~åç=äéäéáçlééêçéê=öéåçãéå=äéëäìáíéå Op 4 maart 2003 is door ons het gewenste volume gesubsidieerde arbeid vastgesteld op 705. Op 1 januari 2004 is de nieuwe Wet Werk en Bijstand (WWB) van kracht geworden. Op 20 april 2004 is door ons ingestemd met een overgangsregeling met betrekking tot WIW/ID-banen. In deze overgangsregeling werd aangegeven op welke wijze vóór het jaar 2006 de overstap gemaakt kan worden naar het nieuwe stelsel onder de WWB. Voor WIW-ers en ID-ers is afzonderlijk aangegeven op welke wijze de overgang onder de WWB tot stand komt. Tevens is besloten tot een evaluatie van de uitvoering van de overgangsregeling na het jaar 2004 en Wij hebben ingestemd met de evaluatie van de WIW-ID in 2004 en tevens besloten om aan de hand van de eindevaluatie van de overgangsregeling WIW-ID in het vierde kwartaal van 2005 een plan van aanpak op te stellen voor de personen in de WIW en ID die niet door kunnen stromen naar regulier werk. OK cáå~ååáøäé=åçåëéèìéåíáéëlîççêöéëíéäçé=çéââáåö Met betrekking tot de financiële consequenties van de overgangsregeling WIW-ID kan het volgende worden opgemerkt: In 2004 was in totaal ,- beschikbaar in het werkdeel van het FWI. Dit bedrag was samengesteld uit het vastgestelde werkdeel-budget ter hoogte van ,- en een restant uit 2003 ter grootte van ,- dat is overgeheveld naar In 2004 bedroegen de totale kosten: Activering ,- Afbouw WIW ,- Afbouw ID ,- Werkervaringsbanen WWB ,- Werkstages ,- Totale kosten ,- Voor 2004 is dus een overschot zichtbaar van ,-, dat wordt overgeheveld naar Dit houdt tevens in dat het door uw raad ter beschikking gestelde bedrag van ,- voor de overgang WIW/ID in 2004/2005 in 2004 nog niet behoeft te worden aangesproken. De ,- bestaat uit een incidenteel door uw raad ter beschikking gesteld bedrag in de begroting 2004 van ,- en een bedrag van ,- dat beschikbaar is in de VAR.

5 - 5 - Voor het jaar 2005 kan op dit moment de volgende inschatting van de kosten worden gemaakt: Afbouw ID ,- Werkervaringsbanen WWB ,- Afbouw WIW ,- Activering ,- Loonkostensubsidies (RIB s/kavel I en II) ,- Klantmanagers ,- Proefbanen/work-first trajecten ,- Enter IQ p.m. Totale kosten (prognose) ,- Het budget voor het jaar 2005 bedraagt in totaal ,- (inclusief de overheveling uit 2004). Er resteert over 2005 aldus een tekort van ,- Op dit moment ziet de prognose voor het jaar 2006 er als volgt uit: Afbouw ID: overgangsregeling nihil Afbouw ID: bestand per 1 januari ,- (155 personen á ,-) Werkervaringsbanen WWB ,- Realisatie van nieuwe werkervaringsbanen WWB (200 manjaren) ,- Afbouw WIW (2 WIW en 30 ex-banenpoolers) ,- Activering ,- Loonkostensubsidies (RIB s/kavel I en II) ,- Proefbanen/work-first trajecten ,- Totale kosten (prognose) ,- Het budget voor 2006 is door de onderzekerheid over het nieuwe verdeelmodel van het werkdeel van het FWI nog niet bekend. Uitgangspunt is hier het budget voor 2005, te weten ,-. In 2006 is derhalve een overschot ter grootte van ,- zichtbaar.

6 - 6 - Samenvattend kan het volgende worden opgemerkt: 2004:Kosten blijven binnen beschikbare budget. Er wordt geen gebruik gemaakt van het overgangsbudget WIW/ID 2004/ : Tekort van ,-. Dit is te dekken uit een incidenteel budget beschikbaar ter hoogte van ,- en het overgangsbudget WIW/ID ter grootte van ,-. Indien er na het aanspreken van deze budgetten - nog tekorten resteren, wat gezien de prognose niet erg waarschijnlijk is, dan kan dit worden gedekt uit het budget Werkdeel FWI 2006 (naar voren halen van budget). Tenslotte zal er in 2005, blijkens ervaringscijfers, naar verwachting een onderrealisatie van trajecten en gesubsidieerd werk zijn en is er co-financiering via ESF. 2006: Kosten blijven binnen beschikbare budget (bij gelijkblijvend budget werkdeel FWI). Hoogachtend, burgemeester en wethouders van Emmen, de gemeentesecretaris, de burgemeester, A.J. Mewe C. Bijl

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer 02.ss8.oox Inboeknummer os Toox684 Classificatienummer x.888 Dossiernummer s4o.6 s oktober soos Raads informatiebrief Betreft Aanpassingen gesubsidieerde arbeid 1 Inleiding

Nadere informatie

Afdeling Werk. Aan de gemeenteraad Postbus RA EMMEN. Geachte leden van de raad,

Afdeling Werk. Aan de gemeenteraad Postbus RA EMMEN. Geachte leden van de raad, Raadhuisplein 1 Postbus 30001 7811 AP Emmen 7800 RA Emmen t. 140591 e. gemeente@emmen.nl f. 0591 685599 I. www.emmen,nl Aan de gemeenteraad Postbus 30.001 7800 RA EMMEN Afdeling Werk team Kwaliteit Werk

Nadere informatie

Bijgaand ontvangt u de rapportage Werk en Inkomen over de maand januari 2006.

Bijgaand ontvangt u de rapportage Werk en Inkomen over de maand januari 2006. Directie Inwoners Werk & Inkomen Ingekomen stuk D6 Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur aan de Gemeenteraad van Nijmegen Mariënburg 30 6511 PS Nijmegen Telefoon (024) 329 92 22 Telefax (024)

Nadere informatie

Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand

Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 19 december 2012 Registratienummer: TB 12.3407403 Agendapunt: 8 Onderwerp: Voorstel: Toelichting: Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen De raad van de gemeente Oldebroek; Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ 2012 kenmerk 98182 gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 april 2012; gelet op de artikelen 7 en 8 en 10

Nadere informatie

Overgangsverordening loonkostensubsidie In- en Doorstroombanen, gemeente Oosterhout

Overgangsverordening loonkostensubsidie In- en Doorstroombanen, gemeente Oosterhout Overgangsverordening loonkostensubsidie In- en Doorstroombanen, Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 10-09-2013 Onderwerp: Verlenging tijdelijke dienstverbanden SW NoordWestGroep Conceptbesluit: Samenvatting: NoordWestGroep toestemming

Nadere informatie

Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer

Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer 3.23634 Portefeuillehouder mevr. H.T.M. Scholten Korte inhoud

Nadere informatie

Tijdens het begrotingsonderzoek heb ik toegezegd u nog aanvullende informatie toe te zenden.

Tijdens het begrotingsonderzoek heb ik toegezegd u nog aanvullende informatie toe te zenden. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1a Den Haag Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon (070) 333

Nadere informatie

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand 2004

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand 2004 RAADSBESLUlT De raad van de gemeente Papendrecht; gelezen het voorstel van het college d.d. 18 juni 12004; nummer 041 12004; gelet op anikei 147, eerste lid van de Gemeentewet, de anikelen 7 en 8 en 10

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad RIS109225_14-10-2003 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van de gemeenteraad Uw kenmerk Ons kenmerk rm 157 - BSW/03/522 RIS 109225 Doorkiesnummer 070-353 5000 E-mailadres

Nadere informatie

REÏNTEGRATIEVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND RIJSWIJK 2005

REÏNTEGRATIEVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND RIJSWIJK 2005 -1.833.52 REÏNTEGRATIEVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND RIJSWIJK 2005 HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. de wet : de WWB b. WWB:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA B 1b 12/303. jaar stuknr. Raad. Onderwerp: Aanvraag herstructureringsfaciliteit Wsw

Raadsvoorstel. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA B 1b 12/303. jaar stuknr. Raad. Onderwerp: Aanvraag herstructureringsfaciliteit Wsw Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2012 RA12.0036 B 1b 12/303 Onderwerp: Aanvraag herstructureringsfaciliteit Wsw Portefeuillehouder: H.G. Jumelet Programma Wet werken

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 11 december 2006 Agenda nr: 5 Onderwerp: afbouw ID-banen. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 11 december 2006 Agenda nr: 5 Onderwerp: afbouw ID-banen. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 11 december 2006 Agenda nr: 5 Onderwerp: afbouw ID-banen Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Op basis van de Reïntegratieverordening

Nadere informatie

Onderwerp: inzicht in uitgaven en bereik re-integratiemiddelen gemeenten Onze ref.: 100211

Onderwerp: inzicht in uitgaven en bereik re-integratiemiddelen gemeenten Onze ref.: 100211 Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid T.a.v. de minister mr J.P.H. Donner Postbus 90801 2509 LV DEN HAAG Utrecht, 10 mei 2010 Onderwerp: inzicht in uitgaven en bereik re-integratiemiddelen gemeenten

Nadere informatie

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand NO: De raad van de gemeente Hoogeveen, gelezen het voorstel van het college van... ; gelet op de Wet werk en bijstand; gezien het advies van de raadscommissie Samenleving; overwegende dat op grond van

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Gemeenteraad van Haarlem. Haarlem, mei 2011. Geachte voorzitter,

Aan de voorzitter van de Gemeenteraad van Haarlem. Haarlem, mei 2011. Geachte voorzitter, Aan de voorzitter van de Gemeenteraad van Haarlem Haarlem, mei 2011 Geachte voorzitter, Conform artikel 36 van het Reglement van Orde, doe ik u hierbij een initiatiefvoorstel Haarlemse Banen Begeleid Werken.

Nadere informatie

Onderwerp Subsidieaanvraag Alliantie VO inzake afbouw gesubsidieerde banen

Onderwerp Subsidieaanvraag Alliantie VO inzake afbouw gesubsidieerde banen Openbaar Onderwerp Subsidieaanvraag Alliantie VO inzake afbouw gesubsidieerde banen Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer BW-01273 Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting In het

Nadere informatie

Coen van Hoorn raad

Coen van Hoorn raad 11 Coen van Hoorn 040-2083704 cho@valkenswaard.nl Jaarrekening 2010 en het jaarverslag 2010 van de GRWRE. 11raad00324 29-06-2011 Ergon kijkt terug op een succesvol sociaal en economisch 2010. Er zijn goede

Nadere informatie

Welke re-integratiemiddelen krijgen gemeenten onder de Participatiewet?

Welke re-integratiemiddelen krijgen gemeenten onder de Participatiewet? Welke re-integratiemiddelen krijgen gemeenten onder de Participatiewet? Gemeenten ontvangen via het re-integratiebudget middelen voor ondersteuning en begeleiding van de doelgroep Participatiewet. Er zijn

Nadere informatie

Ingekomen stuk D12. Datum uw brief n.v.t.

Ingekomen stuk D12. Datum uw brief n.v.t. Directie Inwoners Beleid & Realisatie Beleidsontwikkeling Ingekomen stuk D12 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei. sv 2008.207 RIS 159030 Regnr. BSW/2008.836 Den Haag, 16 december 2008

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei. sv 2008.207 RIS 159030 Regnr. BSW/2008.836 Den Haag, 16 december 2008 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei sv 2008.207 RIS 159030 Regnr. BSW/2008.836 Den Haag, 16 december 2008 Inzake: buitensteedse ID-werknemers De gemeenteraad

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA B 1 07/122 sççêöéëíéäç=äéëäìáí= Het beleidsplan Werk en Inkomen vast te stellen.

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA B 1 07/122 sççêöéëíéäç=äéëäìáí= Het beleidsplan Werk en Inkomen vast te stellen. o~~çëîççêëíéä= jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2007 RA07.0012 B 1 07/122 låçéêïéêéw= Beleidsplan Werk en Inkomen 2007-2010 Portefeuillehouder: G. Evenhuis Dienst Publiek Algemene

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2010;

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2010; CVDR Officiële uitgave van Eemsmond. Nr. CVDR63088_1 11 oktober 2016 Re-integratieverordening 2010 De raad van de gemeente Eemsmond; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

MIMI. 31 Fysieke kopieën na m De gemeenteraadsled eden. 18 Digitale kopieën naar: College van BenW, Secr, Directie, Griffier, BCA, Concernleden

MIMI. 31 Fysieke kopieën na m De gemeenteraadsled eden. 18 Digitale kopieën naar: College van BenW, Secr, Directie, Griffier, BCA, Concernleden WW w IN.1071162 gemeente O o s t e r h o u t MIMI GEMEENTE OOST ERHOUT class.nr. zaaknr. 2 8 OKT. 2010 ter ben. yrfpp streefdatum kopie Aan de gemeenteraad 31 Fysieke kopieën na m De gemeenteraadsled eden

Nadere informatie

Reïntegratieverordening. werk en bijstand

Reïntegratieverordening. werk en bijstand Reïntegratieverordening werk en bijstand Midden-Delfland, augustus 2004 1 De Raad van de gemeente Midden-Delfland, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2004,

Nadere informatie

gemeente werkendam Raadsinformatiebrief werkendam. n 11DEC 2013 Brief van het college aan de raad Geachte leden van de raad.

gemeente werkendam Raadsinformatiebrief werkendam. n 11DEC 2013 Brief van het college aan de raad Geachte leden van de raad. gemeente werkendam Raadsinformatiebrief Brief van het college aan de raad Raadhuisplein 1 4251 VZ Werkendam Postbus 16 4250 DA Werkendam Telefoon; (0183) 50 72 00 Fax: (0183)50 73 00 E-mail: info@werkendam.nl

Nadere informatie

ter besluitvorming door het College Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Buitensteedse werknemers Wet inschakeling werkzoekenden (Wiw)

ter besluitvorming door het College Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Buitensteedse werknemers Wet inschakeling werkzoekenden (Wiw) Openbaar Onderwerp Buitensteedse werknemers Wet inschakeling werkzoekenden (Wiw) Programma / Programmanummer 9230/ Werk en Inkomen BW-nummer Portefeuillehouder P. Depla Samenvatting In de Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen CVDR Officiële uitgave van Tholen. Nr. CVDR43763_1 20 maart 2018 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen De raad der gemeente Tholen; gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort

Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort Programma Inkomen & Armoedebestrijding BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting Tijdens de kamerronde

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4r Inboeknummer oa Tooooga Beslisdatum BikW ss februari 2002 Dossiernummer sog.6o4 Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0020 Rv. nr.: 12.0020 B en W-besluit d.d.: 14-02-2012 B en W-besluit nr.: 12.0076 Naam programma: Werk en inkomen Onderwerp: Besteding middelen voor afbouw ID- en WIW banen Aanleiding:

Nadere informatie

gelet op artikel(en) 15, vijfde lid en 22 van de Re-integratieverordening WWB, IOAW, IOAZ en WIJ gemeente Overbetuwe 2010;

gelet op artikel(en) 15, vijfde lid en 22 van de Re-integratieverordening WWB, IOAW, IOAZ en WIJ gemeente Overbetuwe 2010; gemeente Overbetuwe Onderwerp: Specifieke subsidieregeling loonkostensubsidie gemeente Overbetuwe 2010 Ons kenmerk: 10bwb00156 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet op artikel(en)

Nadere informatie

45.000 Totaal 1.450.177 950.444 825.300

45.000 Totaal 1.450.177 950.444 825.300 Bijlage 1: Welke middelen zijn met dit voorstel gemoeid? Uitgangspunt 1. Bij het voorstel voor de afbouw WIW/ID is een financieel overzicht gemaakt van de verwachte inkomsten en uitgaven op het participatiebudget

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Gemeente Bussum Vaststellen Perspectiefnota 2015 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Incidenteel Aanvullende Uitkering. Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) 24 september 2012, uur

Incidenteel Aanvullende Uitkering. Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) 24 september 2012, uur Incidenteel Aanvullende Uitkering Commissie Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) 24 september 2012, 19.30 uur 1 Presentatie Achtergronden Wet Werk & Bijstand Budgetvaststelling en verdeling Aanvullende uitkeringen

Nadere informatie

Onderwerp Aanvraag Meerjarige Aanvullende Uitkering Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie

Onderwerp Aanvraag Meerjarige Aanvullende Uitkering Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie Raad VOORBLAD Onderwerp Aanvraag Meerjarige Aanvullende Uitkering 212-214 Agendering Commissie Bestuur Gemeenteraad Commissie Ruimte Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal Informerende Commissie Behandelwijze

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 12R R.00167

RAADSINFORMATIEBRIEF 12R R.00167 RAADSINFORMATIEBRIEF 12R.00167 gemeente WOERDEN Van College van Burgemeester en Wethouders Datum 8 mei 2012 Portefeuillehouders) : L.Ypma Portefeuille(s) : Sociale Zaken Contactpersoon : C. Drabik Tel.nr.

Nadere informatie

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L400/05.37751. Aantal bijlagen 1

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L400/05.37751. Aantal bijlagen 1 Directie Inwoners Werk & Inkomen Ingekomen stuk D3 Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur aan de gemeenteraad van Nijmegen Mariënburg 30 6511 PS Nijmegen Telefoon (024) 329 92 22 Telefax (024)

Nadere informatie

bijlage(n) 1 fax (0591)

bijlage(n) 1 fax (0591) Raadhuisplein 1 7811 APEmmen Telefoon (0591) 68 55 55 Correspondentieadres: Postbus 30001 7800 RA Emmen e** &ct > Aan de raad van de gemeente Emmen Concernstaf ons kenmerk 10.098784 uw brief van/kenmerk

Nadere informatie

Vraag 1: Kunt u bevestigen dat alle ID ers die bij SDW in dienst zijn ontslag is aangezegd?

Vraag 1: Kunt u bevestigen dat alle ID ers die bij SDW in dienst zijn ontslag is aangezegd? Rotterdam, 6 november 2012. Onderwerp: Beantwoording van de schriftelijke vragen van de raadsleden J. Strörmann (SP) en de heren N. el Ouali (GroenLinks) en M.J.W. Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam) over

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 11 06/617 låçéêïéêéw Stand van zaken actiepunten Rapport van Bevindingen Jaarrekening 2005

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 11 06/617 låçéêïéêéw Stand van zaken actiepunten Rapport van Bevindingen Jaarrekening 2005 o~~çëîççêëíéä låçéêïéêéw Stand van zaken actiepunten Rapport van Bevindingen Jaarrekening 2005 Portefeuillehouder: J. Kuper Concernstaf Concerncontrol J.R. Sloots, telefoon ((0591)68 53 81) ^~å=çé=öéãééåíéê~~ç

Nadere informatie

Casenr: Onderwerp:

Casenr: Onderwerp: Aan de Raad Made, 17 januari 2012 Agendapuntnummer: 08 Raadsvergadering 23-02-2012 Registratienummer: 12int0019212int00183 Casenr: 12.0007012.00066 Onderwerp: Intrekking overgangsregeling subsidie oud

Nadere informatie

NADERE REGELS RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ HELMOND 2010

NADERE REGELS RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ HELMOND 2010 Jaar: 2010 Nummer: 65 Besluit: B&W 29 juni 2010 Gemeenteblad NADERE REGELS RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ HELMOND 2010 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; gelet

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling verordeningen artikel 12, eerste lid, WIJ, artikel 35, eerste lid, IOAW en artikel 35, eerste lid, IOAZ

Onderwerp Vaststelling verordeningen artikel 12, eerste lid, WIJ, artikel 35, eerste lid, IOAW en artikel 35, eerste lid, IOAZ Raadsvoorstel Agendapunt: 12 Onderwerp Vaststelling verordeningen artikel 12, eerste lid, WIJ, artikel 35, eerste lid, IOAW en artikel 35, eerste lid, IOAZ Datum voorstel 27 april 2010 Datum raadsvergadering

Nadere informatie

Onderwerp: Rekenkamercommissie Emmen: Onderzoek Re-integratiebeleid Emmen.

Onderwerp: Rekenkamercommissie Emmen: Onderzoek Re-integratiebeleid Emmen. svoorstel jaar stuknr. Onderwerp: Rekenkamercommissie Emmen: Onderzoek Re-integratiebeleid Emmen. Portefeuillehouder: C. Bijl Griffie Griffie A.S.Heine, telefoon (0591-68 95 04) Aan de gemeenteraad Voorgesteld

Nadere informatie

Begrotingswijziging Avres 2016

Begrotingswijziging Avres 2016 Begrotingswijziging Avres 1 Voorwoord: Inleiding: Bijgaand treft u de swijziging over aan van de Gemeenschappelijke Regeling Avres. Overeenkomstig de bepalingen in de Wet gemeenschappelijke regelingen

Nadere informatie

/ bbô~d22j42ja ~9 _/ 12J 513 gemeente werkendam

/ bbô~d22j42ja ~9 _/ 12J 513 gemeente werkendam / bbô~d22j42ja ~9 _/ 12J 513 gemeente werkendam de leden van de gemeenteraad van Werkendam Raadhuisplein 1 4251 VZ Werkendam Postbus 16 4250 DA Werkendam Telefoon: (0183) 5072 00 Fax: (0183) 507300 6-mail:

Nadere informatie

Gewijzigd raadsvoorstel (voorheen RA )

Gewijzigd raadsvoorstel (voorheen RA ) Gewijzigd raadsvoorstel (voorheen RA11.0109) jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2011 RA11.0116 B 7 11/873 Onderwerp: Participatie- en re-integratiebeleid 2011-2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Toekomst gesubsidieerde arbeid. Concept

Toekomst gesubsidieerde arbeid. Concept Toekomst gesubsidieerde arbeid Concept Toekomst gesubsidieerde arbeid Concept Gemeente Breda Februari 2012 Inhoudsopgave > Inleiding... 3 Leeswijzer... 3 1. Achtergrondinformatie... 5 2. Beschrijving

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Vergadering : 30 juni 2011 Nummer : XI, punt 6 Onderwerp : Afbouw van ID en WIW-banen Portefeuillehouder : wethouder Liesbeth Koster Aan de gemeenteraad Voorstel: 1. In te stemmen

Nadere informatie

./. Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het lid Bussemaker (PvdA) over doorstroming bij gesubsidieerde arbeid.

./. Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het lid Bussemaker (PvdA) over doorstroming bij gesubsidieerde arbeid. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1a 2513 AA s-gravenhage Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon

Nadere informatie

Voorgesteld wordt de raad een brief te sturen met daarin een overzicht van de bijstandsontwikkeling in 2015.

Voorgesteld wordt de raad een brief te sturen met daarin een overzicht van de bijstandsontwikkeling in 2015. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Jaarbrief bijstandsontwikkeling 2015 Programma Inkomen & Armoedebestrijding BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Voorgesteld wordt de raad een brief te

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Bepaling minimale omvang Reserve WFA : SMD/06/32 Sector : Maatschappelijke 2 O DEC. 2006 Dienstverlening Afdeling : Beleidsatelier : Sociale

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Onderwerp

RAADSVOORSTEL. Onderwerp RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vaststelling diverse verordeningen in het kader van de Wet investeren in jongeren. Raadsvergadering : 21 oktober 2009 Politieke markt d.d.: 7 oktober 2009 Agendapunt : Portef.houder

Nadere informatie

2. Bijgaande begrotingswijziging vast te stellen.

2. Bijgaande begrotingswijziging vast te stellen. Agendapunt : 7. Voorstelnummer : 05-029 Raadsvergadering : 12 mei 2011 Naam opsteller : Laureen Hulskamp Informatie op te vragen bij : tst.: 170 Portefeuillehouders : Alwin Hietbrink Onderwerp: Beleidsnota

Nadere informatie

sm uemeente oerdük RAADSINFORMATIEBRIEF

sm uemeente oerdük RAADSINFORMATIEBRIEF sm uemeente oerdük Van Aan Onderwerp Verantwoordel RAADSINFORMATIEBRIEF 0 1 MEI 2017 Nummer griffie Zaaknummer 4îu bòll Documentnummer 754686 College van burgemeester en wethouders de leden van de qemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2004 nr. 150

GEMEENTEBLAD 2004 nr. 150 GEMEENTEBLAD 2004 nr. 150 De raad van de gemeente Maassluis; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 17 augustus 2004, bijlagennummer I ; gelet op artikel 149, eerste lid van de Gemeentewet,

Nadere informatie

Cliëntenbestand. Vangnetuitkering. RAADSINFORMATIEBRIEF De leden van de raad Postbus AE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL. Geachte leden van de raad,

Cliëntenbestand. Vangnetuitkering. RAADSINFORMATIEBRIEF De leden van de raad Postbus AE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL. Geachte leden van de raad, RAADSINFORMATIEBRIEF De leden van de raad Postbus 200 2920 AE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL Datum: 9-8-2016 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon Uw brief van: Onderwerp: ZK16001249 Samenleving R. Knoop Aanvraag

Nadere informatie

Economie en Werk A 12 onderwerp

Economie en Werk A 12 onderwerp Raadsvoorstel jaar bijlagenr. commissie(s) categorie/agendanr. 2003 130 Economie en Werk A 12 onderwerp Extra middelen minima Aan de raad Wijzigingen in het minimabeleid in 2004 Met ingang van 1 januari

Nadere informatie

Ingekomen stuk D5. Datum uw brief N.v.t.

Ingekomen stuk D5. Datum uw brief N.v.t. Directie Inwoners Beleid & Realisatie Beleidsontwikkeling Ingekomen stuk D5 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail

Nadere informatie

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad Raadsplein info/debat Datum 12 december 2016 onderwerp Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) (21.20-22.30 uur) portefeuillehouder Nelleke Vedelaar informant Bruns, Suzanne (405) afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

De raad van de gemeente Tholen. Tholen, 25 oktober 2016

De raad van de gemeente Tholen. Tholen, 25 oktober 2016 No.: Portefeuillehouder: Wethouder F.J.A. Hommel Afdeling: Samenleving Behandelaar: C.L. Aarnoudse De raad van de gemeente Tholen Tholen, 25 oktober 2016 Onderwerp: Voorstel om uw opvattingen kenbaar te

Nadere informatie

Registraties gesubsidieerde arbeid en loonkostensubsidies nader bekeken Centrum voor Beleidsstatistiek

Registraties gesubsidieerde arbeid en loonkostensubsidies nader bekeken Centrum voor Beleidsstatistiek Registraties gesubsidieerde arbeid en loonkostensubsidies nader bekeken Centrum voor Beleidsstatistiek Maartje Rienstra en Wendy Jenje-Heijdel Centraal Bureau voor de Statistiek Voorburg/Heerlen, 2007

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere banen

Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere banen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Inboeknummer osbstors6s Besiisdatum BBA 6 juni soos Dossiernummer 523.652 Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere

Nadere informatie

NOTA. nota voor burgemeester en wethouders. datum: 14 oktober 2010 registratienummer: I/

NOTA. nota voor burgemeester en wethouders. datum: 14 oktober 2010 registratienummer: I/ NOTA dienst: Dienst Inwoners datum: 14 oktober 2010 registratienummer: I/1012711 afdelingsnaam: DI/SoZa steller: mevr. A. de Wit paraaf chef: kopie aan: onderwerp: Begrotingswijziging Inkomensdeel WWB

Nadere informatie

uitvoering Wet Investeren Jongeren (WIJ) Raadsvoorstel

uitvoering Wet Investeren Jongeren (WIJ) Raadsvoorstel Raadsvoorstel Inleiding: Per 1 oktober 2009 wordt de Wet investeren in jongeren (WIJ) ingevoerd. De WIJ introduceert een werkleerplicht voor werkzoekende jongeren tot 27 jaar. Hieronder vindt u het voorstel

Nadere informatie

Oostzaan Buiten gewoon

Oostzaan Buiten gewoon Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Gemeenteraad GESCAND OP 2 4 APR. 20t4 Gemeente Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 5 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 530 AA Wormer Telefoon 075 65 200 Fax 075

Nadere informatie

voorstel Beslisnota voor de raad Openbaar Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Versienummer v 3.0 Portefeuillehouder Nelleke Vedelaar

voorstel Beslisnota voor de raad Openbaar Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Versienummer v 3.0 Portefeuillehouder Nelleke Vedelaar Beslisnota voor de raad Openbaar Onderwerp Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Versienummer v 3.0 Portefeuillehouder Nelleke Vedelaar Informant Suzanne Bruns Eenheid/Afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

bijlage 1 fax (0591)685599

bijlage 1 fax (0591)685599 Raadhuisplein 1 7811 AP Emmen t. 14 591 f. 591 685599 Postbus 31 78 RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. www.emmen.nl sdzt\ Gemeente Tfjíp Emmen Aan de raad van de gemeente Emmen Programma Centrumvernieuwing

Nadere informatie

Afdeling Personeel, Juridische Zaken n Communicatie. Aan de leden van de raad van de gemeente Emmen. Geachte leden van de raad,

Afdeling Personeel, Juridische Zaken n Communicatie. Aan de leden van de raad van de gemeente Emmen. Geachte leden van de raad, Raadhuisplein 1 7811 AP Emmen t. 14 0591 f. 0591 685599 Postbus 30001 7800 RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. www.emmen.nl Aan de leden van de raad van de gemeente Emmen Afdeling Personeel, Juridische Zaken

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA 7 februari 2018 Betreft Kamervragen van het lid Van Dijk

Nadere informatie

Premieverordening 2012

Premieverordening 2012 Premieverordening 2012 De raad van de gemeente Hengelo, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2012, gelet op de Wet werk en bijstand (WWB), de Wet inkomensvoorziening oudere

Nadere informatie

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L110/07. Datum uw brief nvt

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L110/07. Datum uw brief nvt Ingekomen stuk D3 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen

Nadere informatie

Inleiding Reïntegratie

Inleiding Reïntegratie Wet Werk en Bijstand Algemene toelichting en de (globale) consequenties voor de uitvoering Gemeente Maassluis, afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid 1. Inleiding Gemeenten en hun afdelingen Sociale

Nadere informatie

Iedereen heeft recht op ondersteuning bij re-integratie

Iedereen heeft recht op ondersteuning bij re-integratie Iedereen heeft recht op ondersteuning bij re-integratie & Recht op reguliere arbeid Notitie afbouw ID- en WIW-banen Afdeling Maatschappelijke Zorg gemeente Dinkelland, mei 2011 INHOUDSOPGAVE INLEIDING

Nadere informatie

rv 183 Premieverordening Wet werk en bijstand. Inleiding Huidige situatie (tot 1 januari 2004) Nieuwe situatie (per 1 januari 2004)

rv 183 Premieverordening Wet werk en bijstand. Inleiding Huidige situatie (tot 1 januari 2004) Nieuwe situatie (per 1 januari 2004) rv 183 Dienst Sociale Zaken en werkgelegenheidsprojecten nr. BSW/2003.483 RIS 109227_031021 RIS109227_21-10-2003 Gemeente Den Haag Den Haag, 7 oktober 2003 Aan de gemeenteraad Premieverordening Wet werk

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 28 april 2004 Nr.: 04/14 Commissie Onderwerp : Samenleving : Reïntegratieverordening Samenvatting Door de invoering van de WWB per 1 januari 2004 is het noodzakelijk een gemeentelijke

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Extra middelen voor aanpak wachtlijsten Wsw

Nota van B&W. Onderwerp Extra middelen voor aanpak wachtlijsten Wsw Onderwerp Extra middelen voor aanpak wachtlijsten Wsw Nota van B&W Portefeuille H. van der Molen Auteur Dhr. M. Hamstra Telefoon 5114426 E-mail: mhamstra@haarlem.nl PD/SZW Reg.nr. 2007/132142 Bijlagen

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 10 december 2008. Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 10 december 2008. Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011 Aan de raad AGENDAPUNT 3 Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011 Voorstel: 1. De kaders uit het beleidsplan 'Werken werkt!' vaststellen, zijnde: a. als doelstellingen: - het bevorderen van de mogelijkheden

Nadere informatie

Convenant Gesubsidieerde Arbeid 2003

Convenant Gesubsidieerde Arbeid 2003 Convenant Gesubsidieerde Arbeid 2003 1. Preambule Het kabinet, sociale partners en de VNG zetten zich in om met een tijdelijke impuls de doorstroom van werknemers in gesubsidieerde arbeid naar reguliere

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Regeling werkgeverspremie gemeente Overbetuwe 2005 Burgemeester en wethouders van de Gemeente Overbetuwe; Gelet op artikel 9, vijfde lid en artikel 17 van de Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand;

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand

Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Paragraaf 1 Algemene Bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit besluit wordt verstaan onder: a. uitkeringsgerechtigden: personen

Nadere informatie

Definitief bijgestelde begroting 2015 van Vixia BV en GR

Definitief bijgestelde begroting 2015 van Vixia BV en GR Betreft Vergaderdatum Definitief bijgestelde begroting 2015 van Vixia BV en GR 28-mei-2015 Gemeenteblad 2015 / Agendapunt Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt voorgesteld: 1. Kennisnemen van de definitief

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Eindrapportage afbouw gesubsidieerde banen Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting In november 2010 besloot

Nadere informatie

VRAGEN. 2. (pag. 11): Hoe hoog is het voorschot dat de gemeente binnen vier weken na aanvraag voor een bijstandsuitkering moet verstrekken?

VRAGEN. 2. (pag. 11): Hoe hoog is het voorschot dat de gemeente binnen vier weken na aanvraag voor een bijstandsuitkering moet verstrekken? Raadsvergadering d.d. 26 juni 2007 Raadsnota nummer: 0007046 Onderwerp: Beleidsverslag sociale zekerheid 2006 Vragen van fractie: GroenLinks/D66 Naam raadslid: W.J.W.A. van der Zanden VRAGEN 1. (pag. 11):

Nadere informatie

Voorgesteld besluit - in te stemmen met het indienen van een aanvraag MAU bij de Toetsingscommissie WWB.

Voorgesteld besluit - in te stemmen met het indienen van een aanvraag MAU bij de Toetsingscommissie WWB. Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2012 RA12.0029 B 5 12/279 Onderwerp: Aanvraag Meerjarige aanvullende Uitkering Portefeuillehouder: H.G. Jumelet Participatie Kwaliteit

Nadere informatie

Halfjaarbrief Inkomen

Halfjaarbrief Inkomen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Halfjaarbrief Inkomen Programma Inkomen & Armoedebestrijding BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting In deze brief informeren we de raad over de bijstandsontwikkeling

Nadere informatie

Kwartaalrapportage 3 kwartaal 2013

Kwartaalrapportage 3 kwartaal 2013 e Kwartaalrapportage 3 kwartaal 2013 Gemeente Stadskanaal Afdeling Werk & Inkomen 10-12-2013 Afdeling Werk en Inkomen Historische jaarcijfers en actuele stand 2013 Deel 1: Inkomensverstrekking Aantallen

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07. R205$. OOI Inboeknummer opbstoosbb Beslisdatum BSP B april 2007 Dossiernummer yrq.qs6 OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

Reïntegratieplan. werk en bijstand. Midden-Delfland, februari 2005

Reïntegratieplan. werk en bijstand. Midden-Delfland, februari 2005 Reïntegratieplan werk en bijstand 2005 Midden-Delfland, februari 2005 Inleiding. Op 1 januari 2004 trad de Wet werk en bijstand (WWB) in werking. Deze wet verving de Algemene bijstandswet, en legt nog

Nadere informatie

Afweging Het voorstel is om kennis te nemen van de raadsinformatiebrief en deze met bijgaand memo ter kennisname aan te bieden aan de raadsleden.

Afweging Het voorstel is om kennis te nemen van de raadsinformatiebrief en deze met bijgaand memo ter kennisname aan te bieden aan de raadsleden. Zaaknummer: 00385208 OWZ CV memo raad tijdelijke dienstverbanden Wsw Collegevoorstel Inleiding Medio 2013 hebben de gemeenteraden van Heusden, Loon op Zand en Waalwijk de strategische nota Iedereen doet

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.1567 *B.18.1567* Landgraaf, 2 september 2018 ONDERWERP: 1e begrotingswijziging 2019 GGD Zuid Limburg Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 15 07/984

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 15 07/984 o~~çëîççêëíéä= låçéêïéêéw= Begrotingswijziging Wet Sociale Werkvoorziening en voortgang modernisering Wet Sociale Werkvoorziening Portefeuillehouder: J. Kuper Dienst Beleid Beleidsvoorbereiding Marieke

Nadere informatie

VOORLOPIGE UITKOMSTEN VOOR HET GEMEENTEDOMEIN. Dennis Lanjouw, Osman Baydar, Mariëtte Goedhuys en Frank van der Linden. Maart 2006

VOORLOPIGE UITKOMSTEN VOOR HET GEMEENTEDOMEIN. Dennis Lanjouw, Osman Baydar, Mariëtte Goedhuys en Frank van der Linden. Maart 2006 Centraal Bureau voor de Statistiek Centrum voor Beleidsstatistiek EERSTE VERVOLGMETING 25%-DOELSTELLING; VOORLOPIGE UITKOMSTEN VOOR HET GEMEENTEDOMEIN Dennis Lanjouw, Osman Baydar, Mariëtte Goedhuys en

Nadere informatie

M E M O. : de gemeenteraad. : het college van burgemeester en wethouders. Datum : oktober : analyse en maatregelen.

M E M O. : de gemeenteraad. : het college van burgemeester en wethouders. Datum : oktober : analyse en maatregelen. M E M O Aan Van : de gemeenteraad : het college van burgemeester en wethouders Datum : oktober 2015 Onderwerp : analyse en maatregelen Inleiding: Met de invoering van de Participatiewet is de Incidentele

Nadere informatie

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Maatschappelijk betrokken ondernemen Maatschappelijk betrokken ondernemen Wanneer u een eigen bedrijf heeft, is het steeds een uitdaging om te zorgen dat u competente medewerk(st)ers in dienst neemt. Ook het financiële plaatje is daarbij

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Samenleving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie