Chart Navigator - Buienradar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Chart Navigator - Buienradar"

Transcriptie

1 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - Buienradar Meer informatie Ga naar of bel 0900-MARKETS ( ; lokaal tarief) Het beleggingsjaar 2011 zit er bijna op en zal de boeken in gaan als slecht beursjaar. Menig fonds zal 2011 immers met een veel lagere slotkoers afsluiten dan die van Maar u weet, van slot naar slot is niet zo interessant. Het gaat om de bewegingen er tussenin, het gaat om de swings van kantelpunt naar kantelpunt. In 2012 zal dat niet anders zijn. Kijk naar de Buienradar 2012 grafieken om het huidige klimaat te kunnen beoordelen. Mijn Buienradar In deze speciale uitgave van mijn Chart Navigator werp ik een blik op de maandgrafiek van de Hoofdfondsen en Midkap Turbo fondsen (incl. AEX en AMX index), om als zodanig een inschatting te kunnen maken wat de aandelenmarkten en individuele fondsen in 2012 naar alle waarschijnlijkheid gaan doen. Kan ik dan voorspellen? Nee, maar ik kan wel met mijn langere termijn conditiemeter aangeven hoe het landschap er uit ziet en waar de cruciale kantelpunten of omslagniveaus liggen. Mijn conditiemeter geeft met groene bars aan of er sprake is van een koopconditie; met rode bars wordt een verkoopconditie aangeduid. U ziet ook boven of onder de bars een stippellijn meelopen, die de kantelpunten in het sentiment indiceren. Dit heeft als grote voordeel dat u op voorhand weet op welk niveau de technische conditie van uw favoriete fonds wijzigt. U weet natuurlijk niet wanneer het tij keert; elke maand wordt het kantelpunt door mijn conditiemeter opnieuw berekend. Bij een maandslotkoers boven of onder het kantelpunt zal de kleur van de bar omslaan. Naast de kantelpunten van de Buienradar heb ik op menig grafiek steun- en weerstandpunten toegevoegd als extra routepaaltjes in het veld. Buiten deze kantelpunten kan er een significante beweging van start gaan binnen het sentiment zoals geindiceerd door de Buienradar. Lees mijn commentaren zorgvuldig om in de praktijk op de juiste wijze te kunnen handelen. De Buienradar is hierbij een leiddraad, het is een conditiemeting, die de langere termijn ondertoon weerspiegelt. Turbo Tijd Kanjers Bij een groene Buienradar is de ondertoon positief en is er normaal gesproken een tendens tot stijgen waarneembaar. Op dit moment tonen de volgende fondsen een groene Buienradar: ASML, Royal Dutch Shell, Unibail Rodamco, SBM Ofshore, Unilever en Vopak. Worden dit de kanjers voor 2012? Welke fondsen volgen? Meer groen of meer rood? Volg de kleur van de bar, dan weet je dat je aan de juiste kant van de streep beweegt. Nico P.R. Bakker Wilt u reageren? Heeft u opmerkingen, vragen, suggesties, aanvullingen, wilt u reageren? Doe dit dan door een te sturen naar beleggen@rbs.com. rbs.nl/markets

2 AEX- Boven 318 een positiever beeld In september 2011 sloeg de Buienradar om van groen naar rood, nadat in de maand er voor al een flinke aderlating was geweest. Met vooralsnog een dieptepunt op afgerond 256 stabiliseert de AEX enigszins binnen het negatieve vaarwater. Ik heb 318 toegevoegd als kantelpunt. Boven deze weerstand kan een significante beweging van start gaan richting 374, momenteel het kantelpunt van de Buienradar. Vooralsnog dus een speelveld met 256 en 318 als cruciale routepaaltjes. Bij het uitnemen van de 318 weerstand kan het klimaat enigszins verbeteren. Onder 256 opnieuw een negatieve golf... AEGON - grafiek en commentaar op pagina 15 Ahold - Langgerekte trading range Als je op afstand de maandgrafiek van Ahold bekijkt, valt op dat er sprake is van een langgerekte trading range met 6,50 tot 7,60 als steunzone en 10,80-11,27 als weerstandzone. In 2011 is de onderkant van de range bereikt, thans is de koers hard op weg naar de bovenkant. Gaan de stieren in 2012 de range aan de bovenkant verlaten? Bij een maandslotkoers in december dit jaar boven 9,97 om exact te zijn, springt in januari 2012 de Buienradar in ieder geval op groen. Boven 11,27 zijn de stieren helemaal los. Het plaatje ziet er hoopvol uit. Hou wel goed de omslagpunten in de gaten. Air France KLM- Negatief plaatje Over de grafiek van dit fonds kan ik kort zijn. Lagere toppen en lagere bodems en een Buienradar al maandenlang in een rode stand. De beren zegevieren, zij drukken de koers fors omlaag. Waar er gebodemd gaat worden, is niet te voorzien. Laat de markt dat maar aangeven. Momenteel ligt de Buienradar omslagkoers op 12,35, dus er is best veel ruimte voor correctieve bewegingen. Negatief sentiment overheerst. Voorlopig geen zicht op een groen landschap... 2 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

3 Akzo - Lagere toppen en hogere bodems Een wispelturige grafiek met een springerige koers, waarbij per saldo lagere toppen en hogere bodems worden geplaatst. Momenteel is de bar rood gekleurd, daar komt pas boven 53,74 verandering in. Maar op afgerond 40,00 ligt ook een spannend kantelpunt. Boven 40,00 kan het tij voorzichtig ten goede keren. Aan de onderkant ligt vooralsnog 29,25 als vangnet voor de stier. Voor komend jaar is het natuurlijk de vraag wat er bij de lijnen gaat gebeuren. Boven 40,00 zijn er kansen voor koopjesjagers. Trendvolgende beleggers moeten meer geduld hebben. Arcelor Mittal - Pas op voor het vlaggetje In de afgelopen vier maanden is er sprake van een negatieve Buienradar. De bars zijn immers rood. Maar de koers komt eigenlijk niet van zijn plaats. Stabilisatie tussen 10,50 en 16,00, maar wel in de gedaante van een zogenaamd vlaggetje. En hier schuilt een gevaar. Er kan namelijk nog een forse daling aan vast geplakt worden. Onder 10,50 dus opnieuw een forse berentik. Boven 16,00 is het ergste gevaar geweken. Vinger aan de pols op afgerond 10,50 en 16,00. Buiten deze kantelpunten is actie gewenst... ASML- Mooie uptrend De koers heeft zich eigenlijk niets aangetrokken van de heftige turbulentie op de aandelenvelden. Alle bars in 2011 zijn groen, er is duidelijk een tendens tot stijgen waarneembaar. Natuurlijk luidt de vraag wat de bullen met de 32,95 top gaan doen. Draaien of breken, daar gaat het om. Aangezien er sprake is van een stijgende trendfase, is het wegslaan van de 32,95 weerstand wel degelijk een haalbaar scenario. Dan door naar 40,00? Koopconditie is valide zolang de bars groen zijn. Boven 32,95 een spannend breakout scenario. 3 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

4 Aperam - Lage trendmatigheid De daggrafiek met Buienradarinstelling is afgebeeld. Er zijn te weinig gegevens voor een betrouwbare maandgrafiek. Er is sprake van een lage trendmatigheid. Dit wil zeggen dat er nauwelijks een duidelijke significante richting waarneembaar is. De koers kabbelt heen en weer tussen afgerond 9,40/60 steun en 12,35-13,55 weerstand. Momenteel bevindt de koers zich exact midden in de bandbreedte. Wacht totdat de koers de randen van het veld heeft bereikt, dan opnieuw beoordelen. De steun- en weerstanden zijn kristal helder. Binnen deze niveaus wordt vooralsnog het spel gespeeld. Boskalis - Speelveld wordt krapper en krapper De bars zijn weliswaar rood gekleurd, toch hangt er een verbetering in de lucht. Dit komt omdat op 27,25 een toegevoegd kantelpunt ligt. Boven dit niveau kan een rally starten richting 38,50. Maar of dit koersdoel gehaald kan worden, is de vraag. er is immers een proces van lagere toppen en hogere bodems gaande. Een krapper wordend speelveld derhalve, waardoor de bewegingen kleiner zullen worden. Boven 27,25 gaan koopjesjagers hun gang, ook al duurt het nog even voordat de bars weer groen kleuren. Corio Steunvorming rond 28,55 Het valt direct op dat 28,55 een spannend steunniveau is. In 2009 en 2011 is een forse daling daar opgevangen. Betekent dit in 2012 opnieuw een rally naar ruim 50,00 zodat de contouren van een trading range duidelijker worden? Mocht de koers daarentegen onder 28,55 duiken, dan is een vervolg van de rode bars naar 22,55 aannemelijk. Speculanten ruiken kansen rond 28,55. Wacht op iets meer bevestiging, nog een maandbar met low boven 28,55, om daarna de bullen een handje te helpen. 4 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

5 DSM - Wacht op de uitbraak De maandgrafiek van DSM oogt warrig met zowel naar boven als naar beneden valse uitbraken. Voor nu liggen de eerste kantelpunten op afgerond 38,50 weerstand en 29,80 steun. Als in 2012 een van deze niveaus wordt uitgenomen, kan een toch wel forse koersbeweging plaatsvinden. Op de grafiek kunt u zien wat het opwaarts en neerwaarts potentieel dan is. Het karakter van de chart vraagt om een strak en gedisciplineerd gebruik van de kantelpunten. Fugro- Nog even en de stieren komen terug De bovenkant van het lange termijn speelveld is duidelijk. Op krap 64,00 ligt een stevige weerstand. Gaan we dit niveau in 2012 weer zien? Waarschijnlijk niet, want de Buienradar staat op rood. Toch hangt er een verbetering in de lucht. Als namelijk de 45,66 weerstand wordt geslecht, dan staat de weg wel degelijk open richting de 64,00 toppen. Het geeft de stier de kans om zich even flink te laten horen. Een extra aanloop tot uiterlijk 34,00 is toegestaan. Actieve beleggers komen in actie als de 45,66 weerstand wordt geslecht... Heineken - Vast in een driehoek Ook op de maandgrafiek van Heineken is een driehoekpatroon in de maak. Lagere toppen en hogere bodems sieren het beeld met in de driehoek 36,90 als eerste kantelpunt. Als het in 2012 lukt om deze weerstand te slechten, kan de koers opstomen naar de zone. Op de driehoek ook verlaten zal worden is niet te zeggen, dat moeten de spelers tegen die tijd maar beslissen. Onder 30,40 slaan de beren genadeloos toe. Voor 2012 is 36,90 een spannend breekpunt, het biedt opwaarts potentieel tot krap 43, De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

6 ING - De 9,50-9,80 molensteen De bewegingen tussen 4,20 steun en 9,50 weerstand zijn relatief gezien fors, maar charttechnisch is de maandgrafiek eigenlijk geen spannend plaatje meer. Tot aan 2010 golfde de koers flink heen en weer, daarna belandde de koers in een zijwaarts patroon met 9,50-9,80 als molensteen in het veld. Dit impliceert dat voor 2012 het opwaarts potentieel wel duidelijk is. Of gaan de stieren breken? Met steun op 4,20 is een opleving naar 9,50 haalbaar, ook al zijn de bars nog rood. Onder 4,20 kunnen de bullen het wel vergeten. KPN - Rood gekleurd landschap De weekgrafiek is afgebeeld om de Buienradar actief te kunnen laten zijn... Met een grote mate van beweeglijkheid wordt de koers langzaam maar zeker in elkaar gedrukt. In april dit jaar kwam de klad in de chart, de beren namen het heft in handen. Na wat stierenprikken tot 10,20/30 werd de daling hervat en is er inmiddels rond 8,40 een spike bodem gevormd. Wellicht dat er enig herstel komt, maar het totaal-plaatje blijft vooralsnog negatief... De grafiek nodigt niet uit om aankopen te doen. Slechts speculanten doen wat zaken... Philips - Solide bodemvorming rond 12,00 Het valt direct op dat de marktspelers in 2011 wederom 12,00 tot 10,80 als steunzone accepteren, net zoals dat in 2009 het geval was. Een dubbele bodem? Of een valstrik van de beer? Het duurt nog even voordat de Buienradar op groen springt, maar de grafiek biedt wel kansen, onder de voorwaarde dat de koers boven 12,00 blijft bewegen. Terug naar 20,00 en daarna zelfs 25,00 tot 27,00 is haalbaar. Mits de koers boven 12,00 blijft bewegen, biedt de chart koopkansen... 6 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

7 Randstad - Twee kantelpunten dichtbij Gaan de stieren in 2012 de 27,42 weerstand breken? Gaan de beren in 2012 de 19,59 steun breken? Dat zijn vooralsnog de twee vragen die boven komen als je de grafiek bekijkt. De koers stabiliseert tussen deze niveaus, in afwachting van een nieuwe significante beweging. Het is duidelijk dat onder 19,59 de koers in een vrije val belandt. Boven 27,42 is een opleving naar de bovenlijn van de driehoek aannemelijk. Bij het breken van de 27,42 weerstand is het technisch gezien aantrekkelijk om wat aankopen te doen. Hou wel de lijnen van de driehoek goed in de gaten. Reed Elsevier - Zigzaggend onderuit Het langere termijn landschap oogt negatief. De koersen links staan hoger dan de koersen rechts, dus overheerst er een tendens tot dalen, niet waar? Op kortere termijn ligt er op 8,10 een spannend draaipunt. Als de stieren breken, kunnen ze opstomen naar ruim 10,30, daarboven zijn ze helemaal los. Het is hoopgevend dat er tot tweemaal toe is gebodemd rond 7,40, een mooi vangnet voor de bullen. Nog even het kruit drooghouden. Boven 8,10 dienen zich kansen aan... Royal Dutch Shell - Stieren willen ruim 31,00 op de borden zien Een van de weinige grafieken met een groene Buienradar. Al vanaf eind 2009 zijn de maandbars groen, dus de stieren hebben een dominante positie. Ze stomen lekker door. De laatste bar is wederom een breakout bar, dus het lijkt een kwestie van tijd voordat er 31,35 of 31,60 op de borden verschijnt. Hier liggen twee weerstanden die het verdere beeld voor 2012 zullen bepalen. Niet eerder dan onder ruim 20,00 verpietert het landschap. Koopconditie houdt aan. Het is de vraag wat er rond beide weerstanden gaat gebeuren. Een spannende breek- of draaizone... 7 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

8 SBM Offshore - Springplank op 11,75 Ondanks forse neerwaartse uitslagen blijft de Buienradar groen gekleurd. Goed ook om te zien hoe afgerond 11,75 als stierenspringplank fungeert. Het is aannemelijk te veronderstellen dat in 2012 de koers boven 11,75 blijft bewegen. Een aantrekkende koers richting krap 21,00 behoort tot de mogelijkheden. Dan wordt een proces van hogere toppen en hogere bodems vanaf 2009 in stand gehouden. Zoeken naar aankoopmomenten zolang de koers boven 11,75 noteert, is technisch gezien de aangewezen strategie. Post NL - Het vallende mes U kent ongetwijfeld het gezegde Never catch a falling knife... Hier een mooi voorbeeld. Reeds in december 2010, een jaar terug dus, sprong de Buienradar op rood, daarna alleen maar rode maandbars met steeds weer lagere lows en lagere highs. De beren sloegen genadeloos toe, de koers werd rap in elkaar gedrukt. Zijn de beren klaar rond 2,00? Er kan niet zoveel meer van de koers af, niet waar? U kunt zich voorstellen dat er heel veel moet gebeuren willen er groene bars verschijnen. Rustig wachten op betere tijden...als die komen...vooralsnog geen zicht op een stierenprik... TomTom - Korte trading range De weekgrafiek is afgebeeld om de Buienradar actief te laten zijn. In het grillige TomTom landschap lijkt de koers te stabiliseren tussen afgerond 2,40 steun en 3,80 weerstand. De Buienradar voor de weekgrafiek staat zelfs op groen. Dit biedt perspectief voor Dat wil zeggen, er worden leuke stierenprikken uitgedeeld, maar boven 3,80 zijn de bullen pas echt los. De ondertoon zwelt aan, de kantelpunten zijn duidelijk. Voorzichtig wat aankopen doen mits de steun op 2,40 blijft liggen. Boven 3,78 extra aankopen doen. 8 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

9 Unibail Rodamco - Positieve trading range Vanaf halverwege 2009 beweegt de koers voort in een trading range met afgerond 119/123 als steunzone en 163/167 als weerstandzone. Aan het einde van 2011 bevindt de koers zich dicht bij de onderkant van de range, terwijl de Buienradar op groen staat. Dit biedt perspectief voor 2012, niet waar? Terug naar de bovenkant van de bandbreedte zou ik zeggen. Mits de koers boven 119/123 blijft liggen, is een opleving naar 163/167 het meest waarschijnlijke scenario.... Unilever - Nieuwe records Wat een springerige koers, een hoog achtbaangehalte, wispelturigheid ten top. Maar er worden wel nieuwe records gevestigd. De koers beweegt immers boven 25,79, het oude record uit juli Of de stieren het volhouden om boven de range te blijven hangen, is de vraag. Er is een reactie denkbaar en zelfs meer dan dat. Het kantelpunt ligt nog ver weg op krap 21,00. Dus veel bewegingsruimte, zonder dat het landschap rood kleurt. Actieve, speculatieve beleggers zien nog steeds koopkansen. Aankopen doen op zwakke momenten. Onder 21,00 oppassen. Wolters Kluwer- Steun op 11,25 De maandbars zijn klein en rood, maar de vooruitzichten zijn niet dramatisch. Althans als de koers boven 11,25 blijft liggen. Dit lijkt voor de tweede maal te lukken, waardoor een opleving naar krap 18,00 haalbaar is. Op de weg daarheen ziet het er naar uit dat de Buienradar op groen zal springen, een mooie bevestiging van groeiend opwaarts potentieel. De vooruitzichten voor 2012 zijn hoopgevend met 11,25 en krap 18,00 als duidelijke routepaaltjes in het veld. 9 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

10 AMX index - Mooie golven omhoog en omlaag De grafiek van de Midkapbarometer kenmerkt zich door significante opwaartse en neergaande golven. Anders gezegd, de trendmatigheid is groot, er is steeds sprake van een tendens tot dalen of stijgen. Momenteel is een dalingstendens actief, de bars zijn immers rood. Een daling tot 421 en lager is dus goed haalbaar. Er treedt een verbetering op als de 504 weerstand wordt geslecht. Dan kan een nieuwe golf naar 659 worden gestart. Even de kat uit de boom kijken. Boven 504 verbetert het landschap, onder 421 opnieuw een flinke berentik. Aalberts - Sterk trenderend fonds Aalberts behoort tot de categorie sterk trenderende fondsen. Kijk eens naar de lange series groene en rode bars. Een eenmaal ingeslagen richting wordt in het algemeen goed vastgehouden. Dat belooft voor 2012 dan niet veel goeds, want de huidige bars zijn rood. Om het rode vlak liggen twee triggers die voor 2012 van belang zijn. Onder 10,10 een nieuwe impuls in de downtrend. Boven 13,50 een stevige impuls richting 17,27, de top van dit jaar. Pas op de plaats met 10,10 en 13,50 als triggers in het veld. Buiten deze niveaus een nieuwe significante beweging. AMG- Enige rust in de dalende trend De weekgrafiek is afgebeeld om de Buienradar actief te laten zijn. In 2011 was er vooral een serie lagere toppen en lagere bodems actief, waardoor de koers een flinke rit omlaag kon afleggen. Thans lijkt er wat rust te zijn rond 7,00 tot 6,80. Tot tweemaal toe is daar gebodemd, waardoor de dalende trend afzwakt. In 2012 een rally naar de tussenliggende top dan maar op 9,90? Dit zou al een mooie prestatie zijn. Boven 9,90 overigens springt de Buienradar op groen, dus dan kan een nieuwe stijgende trendfase starten. Noteer 9,90 op uw activiteitenlijstje. Hierboven gaat een stijgingstendens van start. 10 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

11 ASMI - Afwisselend landschap Een grillig koersverloop, flinke uitschieters omhoog en omlaag, weinig gevoel voor richting maar wel duidelijke kantelpunten. Dit zijn zo wat bevindingen als ik de maandchart bekijk. Onlangs werd op 15,10 een spikebodem geplaatst, waarna de koers voorzichtig aantrok. De bars zijn rood en het duurt nog even voordat ze groen worden. Dus enige voorzichtigheid is wel op zijn plaats. Hoe het ook zij, binnen het rode landschap is een opleving richting 25,00 in 2012 haalbaar. Met 15,10 als kantelpunt gaan de stieren proberen op te stomen naar hogere niveaus. BAM - Mooie kerstboom In 2007 werd er een piek neergezet op ruim 18,00. Daarvoor lag de aanloop die rond 2,00 begon. Daarna begon de aftakeling die de koers weer terugbracht naar de 2,00 steunzone. Een mooie kerstboom, dat wel, links groen, rechts rood. Hoe nu verder in 2012? Als de geschiedenis zich herhaalt, staat de koers aan de vooravond van een nieuwe rally. Eerst maar eens een opleving naar het kantelpunt op 5,83, daarna zien we verder. Mits de koers wederom boven 2,00 blijft hangen, behoort een herstelbeweging tot aan ruim 5,80 tot de mogelijkheden. BINCK - Toch wel hogere toppen en hogere bodems Je moet goed kijken, maar op afstand is toch wel een proces van hogere toppen en hogere bodems zichtbaar. Recent is op 6,80 weer een hogere bodem geplaatst, maar wel in een rood gekleurd landschap. Boven de 8,94 weerstand is er meer vuurwerk te verwachten, ofwel een rally naar ruim 13,00, waar nu nog het Buienradar kantelpunt ligt. Onder 6,80 krijgt de serie rode bars een vervolg. Stabilisatie in het veld met 6,90 en 8,94 als eerste draaipunten. Boven 8,94 zijn aankopen te overwegen. 11 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

12 CSM - Tweemaal een vallend mes Het kan bijna geen toeval zijn, tweemaal een vallend mes met tweemaal steun rond afgerond 8,00. Dit is de belangrijkste bevinding op de maandgrafiek. Dit impliceert dat in 2012 de koers weer zou moeten aantrekken. Net als in 2009 ook in 2012 een katapultbeweging? We zullen zien. Voor speculanten natuurlijk een geweldige uitdaging om hiermee te spelen. Met 8,96 tot 7,90 als scherpe steunzone zien koopjesjagers wel heil in deze grafiek. Over twee jaar weer 26,00 op de borden? Delta Lloyd - Positieve overgangsfase Voor dit fonds slechts de kale weekbarcharts. De koers gaat langzaam maar zeker over van een dalende naar een stijgende trendfase. Het proces van lagere toppen en lagere bodems maakt immers plaats voor het tegenovergestelde. Met 11,40 als recente hogere bodem is thans een stijgend trendkanaal actief. Maar eens bezien of dit in 2012 kan worden voortgezet. Boven 14,09 is een stijging richting 17,00 haalbaar. Volg de lijnen in het veld voor de juiste actiemomenten... Heijmans - Beren voeren de boventoon Het jaar 2007 was dramatisch, dat is duidelijk zichtbaar op de grafiek. De koers werd rap in elkaar gedrukt tot aan circa 10,00 tot 12,00. Sindsdien proberen de stieren het vege lijf te redden en de opgelopen schade te herstellen, maar vooralsnog lukt dit niet. Sterker nog, de beren voeren de druk verder op. Niet eerder dan boven 23,90 kunnen de bullen echt een vuist maken. Voorlopig even links laten liggen. Boven 23,90 de technische conditie opnieuw beoordelen voor een mogelijke koopconditie. 12 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

13 Imtech - Stevige correctie De maandgrafiek geeft duidelijk aan dat de stieren in het algemeen de regie voeren. Zij houden een serie hogere toppen en hogere bodems in stand. De huidige beweging met rode bars mag dan ook worden gezien als correctiebeweging. Het wachten is op een nieuwe hogere bodem om daarna een nieuwe actiebeweging te starten. Tegen die tijd zal de Buienradar ongetwijfeld op groen springen. Wacht op de groene Buienradar, dan weer aankopen doen. Logica CMG - Leuke trading range Rode en groene bars wisselen elkaar af in een solide trading range met 0,64 als steungrens en 1,78 als weerstandlijn. Hier tussen in ligt 1,12 als kantelpuntje. Met deze triggers moet de actieve belegger het even doen in Ik hoef niet meer uit te leggen wat de gewenste strategieën dan zijn, neem ik aan. Met 0,64, 1,12 en 1,78 als routepaaltjes in het veld, gaan actieve RBS Turbojagers hun gang. De bewegingen zijn klein, maar de Turbo zorgt voor resultaat. Nutreco - Nog even en de stieren breken uit Een keurige grafiek voor trendvolgende beleggers. Kijk eens hoe netjes de Buienradar het onderliggende sentiment weergeeft. Aankopen doen in het groene veld, wachten in het rode veld, eenvoudiger kan bijna niet. Voor nu dus even wachten op nieuwe groene bars. Boven 50,90 treedt de eerste verbetering reeds op, dan breken de stieren uit. Het Buienradar kantelpunt ligt hier vlak boven. Onder 44,65 verpietert het technische beeld. Als de bars groen kleuren weer opnieuw aankopen doen, want dan zullen de stieren proberen de krap 61,00 top te bereiken. 13 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

14 SNS Reaal - Buienradar springt bijna op groen De weekgrafiek is afgebeeld om de Buienradar actief te laten zijn. Dat de Financials het moeilijk hebben is geen nieuws. Ook SNS Reaal heeft klappen opgelopen, de koers is in een snel tempo weggezakt naar vooralsnog 1,35. Van daaruit is een licht herstel gestart. De koers moet de 2,18 weerstand breken om een duurzamer herstel te kunnen laten zien. In 2012 dan maar? Met andere woorden, onder 1,35 een verdere verslechtering, boven 2,18 een duurzaam herstel. Nu even niets doen, boven 2,18 de eerste aankopen doen, want dan springt de Buienradar op groen. USG People - Weer steun rond 4,90 Voor de derde maal met succes lijkt de markt de 4,90 grens als steun te accepteren. Elke rappe koersdaling wordt opgevangen door deze steungrens. Dit was in november dit jaar ook het geval. Natuurlijk staat de Buienradar nog in een rode stand, dat kan niet anders, maar het is hoopvol te zien dat de rode bars niet verder dalen dan 4,90. In 2012 dan de 7,33 weerstand wegslaan, dan staat de weg open naar ruim 15,00. Speculanten gaan nu reeds hun gang. Anderen wachten tot koersvorming boven 7,33. Vopak - Mooi goren landschap met rode accenten Een sterk parabolisch stijgende koers, waardoor de bars in het algemeen groen gekleurd zijn. Zo nu en dan een rood accentje, maar de positieve ondertoon is eigenlijk vanaf 2004 niet in gevaar geweest. In 2011 zijn alle maandbars groen, ook in 2012 zal dit grotendeels het geval zijn, tenzij de koers onder 27,43 duikt. Dit laatste acht ik minder waarschijnlijk. Dit impliceert dat dit fonds kansen biedt in 2012 aan de koopkant. Sterke uptrend actief. Kopen op zwakke momenten is de aangewezen strategie met thans 27,43 als cruciaal kantelpunt. 14 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

15 Wavin - Half mast patroon biedt kansen De weekgrafiek is afgebeeld om de Buienradar actief te laten zijn. Deze grafiek toont een zeer apart koerspatroon, te weten een half mast patroon. In eerste instantie een felle opwaartse beweging, gevolgd door een korte stabilisatie met direct daar achteraan een nieuwe felle beweging, min of meer gelijk aan de eerste opleving, vandaar half mast, begrijpt u? Betekent dit in 2012 een aantrekkende koers richting de 11,00/12,00 weerstandzone? We zullen zien... Nu nog achter de stier aanlopen is niet verstandig. Wacht op nieuwe duidelijke kantelpunten. Wereldhave - Dubbele bodem op 50,00? De Buienradar is rood, de ondertoon is negatief, de beren voeren de regie. Toch is er een lichtpuntje voor 2012, want er lijkt een dubbele bodem gevormd te worden rond 50,00. Voor de tweede maal wordt daar gebodemd, dus de contouren van een trading range worden duidelijker. Het is nog vroeg, maar een opleving naar de bovenkant van de range op ruim 76,00 behoort tot de mogelijkheden. Dit zou in 2012 een geweldige prestatie van de stier zijn, niet waar? Zolang de koers boven 50,00 noteert, is bodemvorming in de maak als prelude voor een opmars richting 76,00. Een mooie uitnodiging voor actieve doe-het-zelf beleggers. AEGON - Zijwaarts koersverloop Vanaf 2009 is er geen sprake meer van een trend, de koers beweegt zijwaarts in een bandbreedte met 2,59-1,83 als steunzone en 5,71-6,26 als weerstandzone. Momenteel bevindt de koers zich dicht bij de onderkant van de range met een aantal rode maandbars dicht bij elkaar. Zolang de bars niet onder 2,59 prikken, zit er een opleving in het vat richting 5,71. Boven dit niveau zal de Buienradar op groen springen. Een vlak landschap met zicht op een aantrekkelijke opleving, mits de steun op 2,59 blijft liggen. 15 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

16 Chart Navigator week december 2011 Wie is Nico Bakker? Ik ben technisch analist met visuele analyse ofwel chart reading als specialisatie, waarbij ik op een eigen specifieke wijze naar markten en koersontwikkelingen kijk. Ik doe veel research op dit gebied, geef trainingen en workshops en besteed veel tijd aan kennisoverdracht. Dit laatste doe ik vooral aan de hand van columns, commentaren en analyses op bekende beleggings-websites. Daarnaast mag ik regelmatig spreken op seminars en congressen en kunt u mij zien op web-tv en zelfs volgen via Twitter. Ik benader de technische analyse vanuit een visionairs oogpunt. Ik probeer het beleggingslandschap in kaart te brengen en actieve beleggers te wijzen op kansen en bedreigingen. Een belegger bepaalt zelf wat hij met mijn informatie doet. Als er dan een mooi rendement gehaald kan worden, is mijn missie geslaagd. Ik speel daarbij niet een rol als trader, maar als coach. In mijn rol als coach staat denken en handelen in termen van waarschijnlijkheden centraal. Anders gezegd, het definiëren van scenario s is de basis voor een verantwoorde beleggingsbeslissing. Visies herzien als de markt daar aanleiding voor geeft is dan ook een discipline die niet mag ontbreken. Naast marktbeelden schetsen en routes uitzetten, gaat mijn belangstelling ook uit naar de Behavioral Finance, ofwel allerlei psychologische valkuilen en vaardigheden die bij beleggen een rol spelen. Met diverse uitspraken en beeldspraken geef ik in presentaties en workshops aan hoe emotie en discipline als rode draad tussen de oren van beleggers loopt. Ik heb mee mogen helpen de technische analyse in Nederland een gezicht te geven en dat geeft mij veel voldoening. Ik probeer nog steeds op eigen wijze vernieuwingen en andere inzichten over het voetlicht te brengen, in de veronderstelling dat u daar als actieve belegger uw voordeel mee kan doen. Kijk op voor Technische Condities, Turbo Tijd Setups en aanbevelingen en Breaking News, en op twitter.com met naam TheDailyTurbo. Dan verliest u mij geen seconde uit het oog... Chart Navigator...achter de schermen Als belegger wilt u weten hoe het beleggingslandschap eruit ziet. U wilt weten, als je het Damrak overziet, hoe de bulls en bears gemutst zijn. U wilt weten waar significante steun- en weerstandpunten liggen, ofwel cruciale navigatieniveaus. Ik noem dit ook wel kantelpunten, potentiële draaipunten in de markt. Vervolgens is het natuurlijk raadzaam om inzicht te hebben in de route die je als belegger kunt afleggen. In mijn reguliere, wekelijkse nieuwsbrief Chart Navigator omschrijf ik van veel financiële titels de technische conditie, afgeleid van subjectieve en objectieve bevindingen die de weekgrafiek en enkele indicatoren prijsgeven. Ik bekijk de markten en fondsen met een min of meer vaste marktlens, om u als belegger door het financiële landschap te coachen. Naast de informatie in deze nieuwsbrief presenteer ik aanvullende technische bevindingen, tips en suggesties op de website De Chart Navigator vervult ook een rol als vraagbaak. Interessante onderwerpen, uitspraken, patronen, beeldspraken en indicatoren uit de technische analyse passeren de revue. Chart Navigator abonnement Wilt u eens een reguliere uitgave inzien en een gratis abonnement afsluiten? Ga naar en klik in de carrousel op Turbo Tijd met Nico Bakker. In de rechter kantlijn ziet u vervolgens een link naar de Chart Navigator Nieuwsbrief. 16 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

17 Chart Navigator week december 2011 Dit marketing document is niet opgesteld in overeenstemming met de juridische vereisten opgenomen in Europese Richtlijn 2004/39/EC die van toepassing zijn op de promotie van onafhankelijke research. Juridische beperkingen op grond van deze richtlijn zijn derhalve voorafgaand aan de distributie van dit document niet van toepassing op RBS indien handelend in de financiële instrumenten genoemd in dit document. Dit document is opgesteld en uitgebracht door Bakker Technische Analyse Consultancy B.V. (BTAC) en verspreid door RBS. Nico Bakker is bestuurder van BTAC en hij is een onafhankelijk analist. RBS en BTAC zijn een samenwerkingsverband aangegaan waarin BTAC in ruil voor een financiële vergoeding technische analyse verzorgt en bepaalde promotionele activiteiten verricht. De technische analyses van BTAC zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. De in de technische analyses genoemde standpunten en vooruitzichten zijn door BTAC/Nico Bakker gegeven in zijn hoedanigheid als technisch analist. RBS kan van tijd tot tijd producten uitgeven die dezelfde onderliggende waarden kunnen hebben als de financiële instrumenten besproken in de technische analyses van BTAC. RBS heeft echter geen enkele betrokkenheid bij, op welke manier dan ook, invloed op, zeggenschap over of inspraak in van de totstandkoming van de technische analyses van of namens BTAC of een aan haar gelieerde onderneming of persoon. RBS is niet verantwoordelijk voor de volledigheid, juistheid en geschiktheid voor welke doeleinden dan ook en aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid in verband met de technische analyses van BTAC of een aan haar gelieerde onderneming of persoon. The Royal Bank of Scotland plc. Alle rechten, behalve indien expliciet toegekend, worden voorbehouden. Reproductie in welke vorm ook van de inhoud van deze brochure is zonder voorafgaande schriftelijke toestemming verboden tenzij voor persoonlijk gebruik. Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de hier genoemde indices behoren toe aan de relevante Index Sponsoren. De relevante Index Sponsoren zijn op generlei wijze betrokken bij de totstandkoming of verkoop van effecten, noch wordt door hen enig advies tot aankoop van effecten gegeven. Bij elke grafiek in dit document krijgt u met een button rechtstreeks toegang tot de etalage van de RBS Turbo s op de betreffende onderliggende titel en kunt u het prospectus inzien. Turbo is een geregistreerde merknaam van The Royal Bank of Scotland N.V. 17 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

18 rbs.nl/markets

Chart Navigator - Special Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator - Special Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator -Special - Bel20 Turbo fondsen week 40/ 2010 Chart Navigator - Special Door Nico P.R. Bakker Turbo Tijd Er is een tijd om te kopen, er is een tijd om te verkopen en er is een tijd om

Nadere informatie

Follow Up - Visie en Tips 2012

Follow Up - Visie en Tips 2012 Follow Up - Visie en Tips 2012 Fundamentele brandhaarden zorgen voor zeer wispelturige, volatiele koersbewegingen. Forse berentikken worden afgewisseld met hoopvolle stierenprikken. ``De Eurocrisis biedt

Nadere informatie

Visie en Tips 2011. Ken het verleden om de toekomst te begrijpen... Door Nico P.R. Bakker. Nico P.R. Bakker

Visie en Tips 2011. Ken het verleden om de toekomst te begrijpen... Door Nico P.R. Bakker. Nico P.R. Bakker Seminar Amsterdam en Antwerpen 1 en 2 februari 2011 Visie en Tips 2011 Door Nico P.R. Bakker Mijn Technische Analyse etalage Dagelijks bestudeer ik de Technische Condities van een tiental intermarket titels

Nadere informatie

De basis van Technische Analyse, deel 1 van 3. Deel 1 Technische Analyse en Dashboard Beleggen

De basis van Technische Analyse, deel 1 van 3. Deel 1 Technische Analyse en Dashboard Beleggen De basis van Technische Analyse, deel 1 van 3 Deel 1 Technische Analyse en Dashboard Beleggen Amsterdam, 30 mei 2016 Doelstelling Drieluik Kennismaking met TA en Dashboard Beleggen Mijn marktlens interpreteren

Nadere informatie

CN Dashboard Week 15/2018

CN Dashboard Week 15/2018 BNP PARIBAS - CORPORATE & INSTITUTIONAL BANKING CN Dashboard Week 15/2018 TA: CN Dashboard MARKETING Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) Twitter:

Nadere informatie

Chart Navigator. Wanneer komt de lagere top? Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Wanneer komt de lagere top? Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator week 9/ 2010 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14 Marketindex

Nadere informatie

Leer beleggen met Technische Analyse, deel 2 van 3. Deel 2 Mijn Marktlens

Leer beleggen met Technische Analyse, deel 2 van 3. Deel 2 Mijn Marktlens Leer beleggen met Technische Analyse, deel 2 van 3 Deel 2 Mijn Marktlens Amsterdam, juni 2016 Doelstelling Marktlens componenten begrijpen Marktlens bevindingen interpreteren Routes uitzetten Mijn Chart

Nadere informatie

Dashboard Beleggen. Technische Analyse met Nico P.R. Bakker

Dashboard Beleggen. Technische Analyse met Nico P.R. Bakker Dashboard Beleggen. Technische Analyse met Nico P.R. Bakker Gent, 7 maart 2015 Welke fondsen zitten in een uptrend? Wanneer is er sprake van overdreven sentiment? Wanneer eindigt een significante koersbeweging?

Nadere informatie

Chart Navigator - week 14/2014

Chart Navigator - week 14/2014 RBS Markets Chart Navigator - week 14/2014 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Op de aandelenvelden overheerst de positieve stemming. Koersen worden

Nadere informatie

Leer beleggen met Technische Analyse, deel 3 van 3. Deel 3 Mijn Dashboard Scenario s en Turbo Tijd Setups

Leer beleggen met Technische Analyse, deel 3 van 3. Deel 3 Mijn Dashboard Scenario s en Turbo Tijd Setups Leer beleggen met Technische Analyse, deel 3 van 3 Deel 3 Mijn Dashboard Scenario s en Turbo Tijd Setups Amsterdam, juni 2016 Doelstelling Signalen en condities begrijpen Scenario analyses beter interpreteren

Nadere informatie

Chart Reading Visuals Door Nico P.R. Bakker

Chart Reading Visuals Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Reading Visuals Oktober 2010 Chart Reading Visuals Door Nico P.R. Bakker Expert Informatie en kennisoverdracht Actieve beleggers lezen graag over aandelenmarkten, willen inzicht hebben in het

Nadere informatie

Chart Navigator. Trommelgeroffel en bazuingeschal... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Trommelgeroffel en bazuingeschal... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator week 35/ 2010 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14 Turbo

Nadere informatie

Uw Technische Analyse Rijbewijs Dashboard Beleggen

Uw Technische Analyse Rijbewijs Dashboard Beleggen Uw Technische Analyse Rijbewijs Dashboard Beleggen 12 december 2014 Nico Bakker bnpparibas.nl Programma TA Examen vragen Mijn Marktlens: Candlestick Sleepkabel Spanningsmeter Swingteller CN Dashboard:

Nadere informatie

Chart Navigator. De toppen sneuvelen... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. De toppen sneuvelen... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator week 12/ 2010 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14 Turbo

Nadere informatie

Ochtendbericht Analytica Trading 2 mei. Enthousiast vervolg

Ochtendbericht Analytica Trading 2 mei. Enthousiast vervolg Door: Sander Stienstra en Lionell Emanuelson Ochtendbericht Analytica Trading Enthousiast vervolg De AEX: Algemeen De AEX woensdag wist eindelijk uit de range 393 398 te breken en een slot boven de 400

Nadere informatie

Chart Navigator. Tussen hoop en wanhoop... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Tussen hoop en wanhoop... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator Vrijdag 13 mei 2011 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14

Nadere informatie

Chart Navigator - week 24/2013

Chart Navigator - week 24/2013 RBS Markets Chart Navigator - week 24/2013 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Het berengeweld is aanzienlijk op de aandelenvelden, forse zwarte

Nadere informatie

CN Dashboard Week 16/2015

CN Dashboard Week 16/2015 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 16/2015 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) De aandelenmarkten blijven er goed

Nadere informatie

Chart Navigator - week 29/2013

Chart Navigator - week 29/2013 RBS Markets Chart Navigator - week 29/2013 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) De stieren op de aandelenvelden ruiken de toppen van enkele weken

Nadere informatie

Chart Navigator Dashboard Tutorial

Chart Navigator Dashboard Tutorial RBS Markets Chart Navigator Dashboard Tutorial Meer informatie Ga naar www. of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Wanneer start er een stijgende of dalende trend? Wanneer is er sprake van overdreven

Nadere informatie

Chart Navigator. Stieren slijpen hun messen... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Stieren slijpen hun messen... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator week 13/ 2010 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14 Turbo

Nadere informatie

Chart Navigator - week 32/2013

Chart Navigator - week 32/2013 RBS Markets Chart Navigator - week 32/2013 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Het wordt spannend op de aandelenmarkten. De trends zijn weliswaar

Nadere informatie

Chart Navigator - week 19/2012

Chart Navigator - week 19/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 19/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Beursindices worstelen met recente toppen

Nadere informatie

Trendscore F E B RAPPORT

Trendscore F E B RAPPORT 2 3 F E B 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 23 FEBRUARI 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

BLOG d.d. 24 juni 2016

BLOG d.d. 24 juni 2016 BLOG d.d. 24 juni 2016 Blog III: Enkele concrete tips. In de loop van de dag zijn diverse nieuwe posities ingenomen, zowel in individuele aandelen als in Turbo's. In individuele aandelen kochten we oa.

Nadere informatie

Chart Navigator. Waar is de rode lap...? Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Waar is de rode lap...? Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator week 41/ 2010 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14 Kennis,

Nadere informatie

Trendscore J U N RAPPORT

Trendscore J U N RAPPORT 0 6 J U N 2016 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 06 juni 2016 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trendscores worden trends binnen de week- en dag grafiek

Nadere informatie

Chart Navigator - week 28/2012

Chart Navigator - week 28/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 28/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Het gaat er nog al wild aan toe op de aandelenvelden.

Nadere informatie

Chart Navigator. Treurige aandelenvelden... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Treurige aandelenvelden... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator Vrijdag 10 juni 2011 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14

Nadere informatie

Chart Navigator. Botbreuken en schaafwonden... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Botbreuken en schaafwonden... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator Vrijdag 18 maart 2011 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14

Nadere informatie

Chart Navigator. Stieren op stoom... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Stieren op stoom... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator Vrijdag 14 oktober 2011 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P.

Nadere informatie

Trendscore F E B RAPPORT

Trendscore F E B RAPPORT 0 9 F E B 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 09 FEBRUARI 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

Chart Navigator - week 46/2012

Chart Navigator - week 46/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 46/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) De turbulentie op de aandelenvelden houdt

Nadere informatie

Trendscore M R RAPPORT

Trendscore M R RAPPORT 2 8 2015 M R TA T RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 28 MAART 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

Chart Navigator - week 3/2012

Chart Navigator - week 3/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 3/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Deze week is het vooral de aandelenbull die

Nadere informatie

Trendscore J A N RAPPORT

Trendscore J A N RAPPORT 0 6 J A N 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 6 JANUARI 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

Chart Navigator. Komen de beren nog terug...? Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Komen de beren nog terug...? Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator Vrijdag 28 oktober 2011 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P.

Nadere informatie

Chart Navigator - week 45/2012

Chart Navigator - week 45/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 45/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Op de aandelenvelden is het een drukte van

Nadere informatie

CN Dashboard Week 24/2016

CN Dashboard Week 24/2016 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 24/2016 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) De strijd op de aandelenvelden

Nadere informatie

Bakker s Begrippenlijst

Bakker s Begrippenlijst BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING Bakker s Begrippenlijst Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) In dit document worden niet alleen

Nadere informatie

CN Dashboard Week 44/2014

CN Dashboard Week 44/2014 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 44/2014 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) Na de veerkrachtige bewegingen

Nadere informatie

Chart Navigator. Optrekkende kruitdampen... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Optrekkende kruitdampen... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator Vrijdag 16 september 2011 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap

Nadere informatie

Chart Navigator - week 26/2012

Chart Navigator - week 26/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 26/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Hoopvolle herstelpogingen, maar ook onverwachte

Nadere informatie

Chart Navigator - week 50/2012

Chart Navigator - week 50/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 50/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Al een aantal weken zijn er mooie upswings

Nadere informatie

Chart Navigator - week 03/2014

Chart Navigator - week 03/2014 RBS Markets Chart Navigator - week 03/2014 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) De stemming op de aandelenvelden is opperbest, menig koers beweegt

Nadere informatie

Special -``Hoe veilig zijn Safe Havens?``

Special -``Hoe veilig zijn Safe Havens?`` TA: Chart Navigator -Special - Safe Havens Oktober 2011 Special -``Hoe veilig zijn Safe Havens?`` Turbo Tijd Er is een tijd om te kopen, er is een tijd om te verkopen en er is een tijd om niets te doen....

Nadere informatie

Bakker s Begrippenlijst

Bakker s Begrippenlijst BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING Bakker s Begrippenlijst Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) In dit document worden niet alleen

Nadere informatie

Chart Navigator - week 20/2012

Chart Navigator - week 20/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 20/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Er wijzigt vooralsnog niet veel in de technische

Nadere informatie

Trendscore M E RAPPORT

Trendscore M E RAPPORT 1 7 2015 M E TA I RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 17MEI 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort termijn

Nadere informatie

CN Dashboard - Tutorial Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief)

CN Dashboard - Tutorial Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard - Tutorial Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) Wanneer start er een stijgende of

Nadere informatie

CN Dashboard Week 47/2016

CN Dashboard Week 47/2016 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 47/2016 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) Het blijft onrustig op de speelvelden,

Nadere informatie

CN Dashboard Week 23/2017

CN Dashboard Week 23/2017 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 23/2017 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) De turbulentie neemt toe, koersen

Nadere informatie

CN Dashboard Week 43/2017

CN Dashboard Week 43/2017 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 43/2017 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) De ondertoon op de speelvelden

Nadere informatie

Chart Navigator - week 10/2014

Chart Navigator - week 10/2014 RBS Markets Chart Navigator - week 10/2014 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Met veel gevoel voor dramatiek wordt het spel gespeeld op het Damrak.

Nadere informatie

Weekbericht Analytica Trading 9 november

Weekbericht Analytica Trading 9 november Door: Sander Stienstra en Lionell Emanuelson Weekbericht Analytica Trading Range bound? De AEX De AEX kende een volatiele week waarbij de beweging zich echter wel afspeelde tussen een aantal steunniveaus.

Nadere informatie

Trendscore A U G RAPPORT

Trendscore A U G RAPPORT 0 8 A U G 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 8 augustus 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

Ochtendbericht Analytica Trading 22 juli

Ochtendbericht Analytica Trading 22 juli Weinig beweging Door: Sander Stienstra en Lionell Emanuelson De AEX De AEX opende maandag aanvankelijk positief maar zakte gedurende de ochtend wat weg. De geopolitieke spanningen lijken vooralsnog de

Nadere informatie

Trendscore A P R RAPPORT

Trendscore A P R RAPPORT 1 0 A P R 2017 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 10 april 2017 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trendscores worden trends binnen de week- en dag grafiek

Nadere informatie

Chart Navigator - week 37/2014

Chart Navigator - week 37/2014 RBS Markets Chart Navigator - week 37/2014 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) De ondertoon op de wereldwijde aandelenvelden is positief, er is

Nadere informatie

Trendscore N O V RAPPORT

Trendscore N O V RAPPORT 2 8 N O V 2016 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 28 november 2016 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trendscores worden trends binnen de week- en dag grafiek

Nadere informatie

Chart Navigator - Tutorial Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief)

Chart Navigator - Tutorial Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING Chart Navigator - Tutorial Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) In mijn wekelijkse nieuwsbrief

Nadere informatie

Chart Navigator - Marktlens Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator - Marktlens Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator Marktlens December 2010 Chart Navigator - Marktlens Door Nico P.R. Bakker Expert Informatie en kennisoverdracht Actieve beleggers bestuderen de aandelenmarkten, willen inzicht hebben

Nadere informatie

Chart Navigator. Ogenschijnlijk onneembare vesting... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Ogenschijnlijk onneembare vesting... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator week 42/ 2010 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14 Kennis,

Nadere informatie

Trendscore O K T RAPPORT

Trendscore O K T RAPPORT 1 0 O K T 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 10 oktober 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en korte

Nadere informatie

Pieter Kort. Royce Tostrams

Pieter Kort. Royce Tostrams Pieter Kort Royce Tostrams Leren, doen, winnen Het spannendste beleggingsspel van Nederland Gratis deelname Leer alles over handelen in Turbo s Geweldige prijzen hoofdprijs 5.000 euro! Word een betere

Nadere informatie

2013: crisis of kansen?

2013: crisis of kansen? 2013: crisis of kansen? Dag van de Belegger 23/24 november 2012 Nico Bakker Technisch analist www.twitter.com/thedailyturbo Jim Tehupuring Beleggingsexpert RBS Markets www.twitter.com/jimtehupuring Mijn

Nadere informatie

TechnicalDayTrader. Trading Tactics Pro. de dagelijkse nieuwsbrief van

TechnicalDayTrader. Trading Tactics Pro. de dagelijkse nieuwsbrief van Trading Tactics Pro de dagelijkse nieuwsbrief van TechnicalDayTrader Trading Tactics Pro nieuwsbrief@technicaldaytrader.nl TradingScreen signalen De AEX heeft vandaag opnieuw een daling laten zien, ditmaal

Nadere informatie

Visie op de markt van Guy Boscart. Erik Mauritz Amsterdam, 9 maart 2015

Visie op de markt van Guy Boscart. Erik Mauritz Amsterdam, 9 maart 2015 Visie op de markt van Guy Boscart Erik Mauritz Amsterdam, 9 maart 2015 Programma 1. Introductie BNP Paribas 2. Introductie Guy Boscart (US Markets) 3. Terugblik Albert Jellema (Probeleggen) 4. Visie op

Nadere informatie

Beursdagboek 29 Oktober 2013.

Beursdagboek 29 Oktober 2013. Beursdagboek 29 Oktober 2013. Niemand gelooft meer in een daling van de financiële markten. Tijd 11:20 uur. Na een week in de Turkse zon ben ik weer achter de schermen. Ik heb een week rustig kunnen nadenken

Nadere informatie

Chart Navigator - week 24/2014

Chart Navigator - week 24/2014 RBS Markets Chart Navigator - week 24/2014 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) De stemming is positief op de aandelenvelden, stiergedrag voert de

Nadere informatie

CN Dashboard Week 45/2017

CN Dashboard Week 45/2017 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 45/2017 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) De ondertoon op de speelvelden

Nadere informatie

Hollandse guru s over Hollandse aandelen. Erik Mauritz 30 Mei 2011

Hollandse guru s over Hollandse aandelen. Erik Mauritz 30 Mei 2011 Hollandse guru s over Hollandse aandelen Erik Mauritz 30 Mei 2011 Programma Introductie Fundamentele paneldiscussie Corné van Zeijl, Willem Burgers en Wim Gille Pauze Technische Analyse Royce Tostrams

Nadere informatie

AANDELEN RESEARCH OKTOBER

AANDELEN RESEARCH OKTOBER AANDELEN RESEARCH OKTOBER Het cijferseizoen is in alle hevigheid losgebarsten en dat zorgt voor forse uitslagen op de financiele markten. Gelukkig zien we dat de beweeglijkheid weer aan het toenemen is

Nadere informatie

CN Dashboard Week 46/2017

CN Dashboard Week 46/2017 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 46/2017 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) Er waren al wat berentikken waarneembaar.

Nadere informatie

AIR FRANCE KLM EN SHELL FAVORIET

AIR FRANCE KLM EN SHELL FAVORIET BINCK BELEGGERSBAROMETER FEBRUARI 2017 AIR FRANCE KLM EN SHELL FAVORIET 7 FEBRUARI 2017 Air France KLM en Shell zijn in februari de favoriete aandelen van Nederlandse particuliere beleggers. KPN en TomTom

Nadere informatie

Blog 26 september 2016

Blog 26 september 2016 1 TOSTRAMS Week van de Belegger Super Cycles Blog Week van de Belegger (deel I) Super Cycles & Mega Markets signaleren nieuwe bullmarket Welkom in de Week van de Belegger 2016. Op de eerste dag vallen

Nadere informatie

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 7 oktober Technische Analyse Het stappenplan

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 7 oktober Technische Analyse Het stappenplan Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 7 oktober 2016 Technische Analyse Het stappenplan Agenda Geschiedenis technische analyse Wat is technische analyse? Het stappenplan Visie

Nadere informatie

Weekbericht Analytica Trading 10 augustus

Weekbericht Analytica Trading 10 augustus Door: Sander Stienstra en Lionell Emanuelson Weekbericht Analytica Trading Mijnenveld De AEX De AEX had een zware week. De geopolitieke spanningen bleven toenemen en ook uit de cijferhoek kwamen wat teleurstellingen.

Nadere informatie

Chart Navigator Week 41/2017

Chart Navigator Week 41/2017 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING Chart Navigator Week 41/2017 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) Het vierde kwartaal is op de

Nadere informatie

Ontdek beleggingskansen met technische analyse

Ontdek beleggingskansen met technische analyse Online Seminar Beleggen Ontdek beleggingskansen met technische analyse Bas Heijink Technisch Analist ING Investment Office Bart-Jan Blom van Assendelft Manager ING Beleggen Amsterdam, 10 september 2013

Nadere informatie

CN Dashboard Week 47/2017

CN Dashboard Week 47/2017 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 47/2017 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) De corrigerende berentikken vliegen

Nadere informatie

1 TOSTRAMS Week van de Belegger - Sectoren + individuele aandelen

1 TOSTRAMS Week van de Belegger - Sectoren + individuele aandelen 1 TOSTRAMS Week van de Belegger - Sectoren + individuele aandelen Week van de Belegger (deel II) Sectoren + individuele aandelen Vandaag is dag 2 van de Week van de Belegger. In het eerste deel bekeken

Nadere informatie

Onnavolgbare week. Aandelen algemeen. Analytica Trading System 18 januari 2015

Onnavolgbare week. Aandelen algemeen. Analytica Trading System 18 januari 2015 Onnavolgbare week Aandelen algemeen Het was de week waarin aandelen die of met olie of met francs te maken hadden de boventoon voerden. Zoals v e r w a c h t m o c h t w o r d e n bewogen ook in de afgelopen

Nadere informatie

CN Dashboard Week 48/2017

CN Dashboard Week 48/2017 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 48/2017 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) Niet veel nieuwe signalen op het

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note High Risk Equity Interest Other ING Dutch Plus Note Minimaal 155%* aflossing bij stijgende of beperkt dalende beurzen Bescherming tot 35% koersdaling t.o.v. de startwaarde Profiteer van een mogelijke stijging

Nadere informatie

AANDELEN RESEARCH SEPTEMBER

AANDELEN RESEARCH SEPTEMBER AANDELEN RESEARCH SEPTEMBER De financiele markten laten een zijwaarts patroon zien in een nauwe bandbreedte. Ondanks het feit dat de maand september als behoorlijk turbulent bekend staat de afgelopen dertig

Nadere informatie

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015. Technische Analyse Het stappenplan

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015. Technische Analyse Het stappenplan Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015 Technische Analyse Het stappenplan Agenda Geschiedenis technische analyse Wat is technische analyse? Het stappenplan Gemiddelden

Nadere informatie

Turbo Daily Commerzbank 02 Juli 2015 Nummer Henkel houdt donderdag een beleggersdag.

Turbo Daily Commerzbank 02 Juli 2015 Nummer Henkel houdt donderdag een beleggersdag. Turbo Daily Turbo Daily Commerzbank 02 Juli 2015 Nummer 1206 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 482,83 2,17% DOW JONES 17757,91 0,79% NASDAQ CMP 5013,123 0,53% NASDAQ -100 4429,226 0,74% NIKKEI 225 20522,5

Nadere informatie

Marktfocus - De Koninklijken

Marktfocus - De Koninklijken Active Hedge Group 29-05-2013 Marktfocus - De Koninklijken Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Beurs afgelopen week De AEX heeft zich vorige week

Nadere informatie

PERSBERICHT. Rapportagecyclus van Nederlandse beursfondsen laat in 2013 verbetering zien

PERSBERICHT. Rapportagecyclus van Nederlandse beursfondsen laat in 2013 verbetering zien you PERSBERICHT Rapportagecyclus van Nederlandse beursfondsen laat in 2013 verbetering zien Utrecht, 30 mei 2013 - Ondanks voortdurende crisis, realiseerden Nederlandse beursgenoteerde bedrijven een kwalitatief

Nadere informatie

LYNX Masterclass: Technische Analyse

LYNX Masterclass: Technische Analyse LYNX Masterclass: Technische Analyse READY, AIM & FIRE voorbereiden, monitoren en beslissen! Edward Loef CFTe 19 november 2015 Sprekers Edward Loef Tycho Schaaf Zelfstandig technisch analist Beleggingsspecialist

Nadere informatie

Definitieve selectie AEX, AMX en AScX Index

Definitieve selectie AEX, AMX en AScX Index CONTACT Media: +31.20.550.4488 (Amsterdam), +32.2.509.1392 (Brussels) +351.217.900.029 (Lisbon), +44.20.7379.2789 (London) +1.212.656.2411 (New York), +33.1.49.27.11.33 (Paris) CONTACT Investor Relations:

Nadere informatie

VERTROUWEN BELEGGER VOORZICHTIG OMHOOG

VERTROUWEN BELEGGER VOORZICHTIG OMHOOG BINCK BELEGGERSBAROMETER MEI 2018 VERTROUWEN BELEGGER VOORZICHTIG OMHOOG 5 MEI 2018 Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers in de financiële markten is in mei voorzichtig verder gestegen,

Nadere informatie

En dan nu... Jos Versteeg Corné van Zeijl

En dan nu... Jos Versteeg Corné van Zeijl En dan nu... Jos Versteeg Corné van Zeijl De visie van deze analisten is volledig onafhankelijk en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van RBS. Drie Top Picks Hollandse aandelenavond 7 mei

Nadere informatie

Met het oog op de eindejaars-rally!

Met het oog op de eindejaars-rally! Hartelijk welkom bij het DFT-seminar: Met het oog op de eindejaars-rally! Royce Tostrams, technisch analist Jim Tehupuring, beleggingsspecialist Communicatie Presentatoren Deelnemers CLIENT LOGO 2 CO-LEAD

Nadere informatie

VERTROUWEN BELEGGER BLIJFT IN OPGAANDE LIJN

VERTROUWEN BELEGGER BLIJFT IN OPGAANDE LIJN BINCK BELEGGERSBAROMETER MAART 2019 VERTROUWEN BELEGGER BLIJFT IN OPGAANDE LIJN BAROMETER STIJGT NAAR HOOGSTE PUNT IN JAAR 9 MAART 2019 Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers is in maart

Nadere informatie

VERTROUWEN BELEGGER DUIDELIJK OMLAAG

VERTROUWEN BELEGGER DUIDELIJK OMLAAG BINCK BELEGGERSBAROMETER MAART 2018 VERTROUWEN BELEGGER DUIDELIJK OMLAAG 10 MAART 2018 Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers in de financiële markten is in maart duidelijk verder teruggelopen.

Nadere informatie

CN Dashboard 26 november 2018

CN Dashboard 26 november 2018 BNP PARIBAS - CORPORATE & INSTITUTIONAL BANKING 26 november 2018 TA: MARKETING Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) Twitter: @TheDailyTurbo

Nadere informatie

Turbo Daily Commerzbank 10 April 2015 Nummer 1147 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 459.1 Weerstand : 516.8

Turbo Daily Commerzbank 10 April 2015 Nummer 1147 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 459.1 Weerstand : 516.8 Turbo Daily Turbo Daily Commerzbank 10 April 2015 Nummer 1147 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 501,97 0,97% DOW JONES 17958,73 0,31% NASDAQ CMP 4974,565 0,48% NASDAQ -100 4403,953 0,64% NIKKEI 225 19907,63-0,15%

Nadere informatie

Weekbericht Analytica Trading 19 april. Paasvrede

Weekbericht Analytica Trading 19 april. Paasvrede Paasvrede Door: Sander Stienstra en Lionell Emanuelson Met het lange paasweekend in het vooruitzicht werden er weinig nieuwe posities meer ingenomen. De volumes lagen daarmee ook onder het gemiddelde.

Nadere informatie