Follow Up - Visie en Tips 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Follow Up - Visie en Tips 2012"

Transcriptie

1 Follow Up - Visie en Tips 2012 Fundamentele brandhaarden zorgen voor zeer wispelturige, volatiele koersbewegingen. Forse berentikken worden afgewisseld met hoopvolle stierenprikken. ``De Eurocrisis biedt kansen``, is een van mijn stellingen, maar kies het juiste moment om toe te slaan. Het gaat niet om de richting, maar om de kantelpunten..., heb ik aanvullend gemeld op het DFT webinar Visie en Tips 2012 op 8 december jl. In deze Special de getoonde sheets met mijn commentaar. Mijn marktlens Ik hou actieve beleggers wekelijks, ook in 2012, op de hoogte met mijn Chart Navigator met actuele charts, scherpe commentaren en verse kansen en bedreigingen, waar u als actieve belegger mee aan de slag kunt. Onder het motto Een Visie is belangrijker dan een Tip, bepaalt u zelf wat u met de informatie doet. Als coach leg ik de bal bij u neer, u mag zelf het doelpunt maken...of naast schieten. Maar hoe kom ik tot een visie? Daartoe hanteer ik het volgende motto: Trend en Spanning kunnen Zien en Meten, ofwel vier componenten die de nodige informatie moeten opleveren voor het definiëren van het meest waarschijnlijke scenario wat betreft toekomstig koersverloop. Om Trend en Spanning te kunnen zien maak ik gebruik van de klassieke chart reading methoden. Ik heb de spelregels aangescherpt en zelfs aangepast om als zodanig op een verantwoorde wijze Visuele Analyse te kunnen bedrijven. Om Trend en Spanning te kunnen meten heb ik in mijn marktlens een 55-weeks ongewogen voortschrijdende gemiddelde lijn staan en een 14-weeks dynamische RSI. Kijk straks maar eens naar de analyses en tips in deze Special die ik uiteraard ook met mijn marktlens bestudeer en analyseer. In mijn coaching praktijk acht ik de richting van de markt eigenlijk niet zo van belang. Het gaat veel meer om de kantelpunten, ofwel significante navigatieniveaus, steun- en weerstanden zo u wilt, waar de beer en de stier de strijd voeren. Dat zijn veelal de betere plaatsen op de grafiek om als actieve belegger in actie te komen. Dan is het voor mij Turbo TIjd, dan is het voor u tijd om te scoren. Uw tactiek voor Visie met mijn marktlens, maar welke mogelijke tactieken levert dit op? Kijk snel verder om vast te stellen wat mijn marktlens signaleert voor de Euro tegen de Dollar, de Goudkoers, de Bundfuture, uiteraard de AEX en drie aandelentips. Kijk goed waar de kantelpunten liggen, lees mijn commentaar en stel uw tactiek vast voor Succes! Nico P.R. Bakker Wilt u reageren? Heeft u opmerkingen, vragen, suggesties, aanvullingen, wilt u reageren? Doe dit dan door een te sturen naar beleggen@rbs.com.

2 Follow Up - Visie en Tips 2012 week 49-8 december 2011 EuroDollar - De lamme en de blinde.. Een van de mogelijkheden om aan de malaise van de Eurocrisis te ontsnappen is het kopen van Dollars. Als op de EuroDollar grafiek de Euro onderuit gaat, zal de Dollar in waarde stijgen, niet waar? Als technisch analist mag ik dat zo zeggen. Maar is het in de praktijk niet zo dat dit valutapaar de lamme en de blinde spelen? De grafiek trekt zich hier tenminste niets van aan. Ook voor EuroDollar komt het aan op de kantelpunten. De grafiek is wat dat betreft duidelijk. Bij koersvorming onder 1,3150 krijgt de dalende trend een nieuwe impuls en staat de weg open naar 1,20 en lager Tactiek 2012: noteer het 1,3150 kantelpunt, een interessant draai- of breekniveau. GOUD - Adempauze in sterke uptrend Het goud wordt veelal gezien als vluchthaven als het op andere beleggingsvelden minder goed gaat. Ik ben van mening dat goud altijd een interessant object is waarin je dankzij Turbo s makkelijk kunt beleggen. Omdat er al jarenlang sprake is van een ijzersterke uptrend, is het raadzaam om naar koopmomenten uit te zien. Zolang de koers boven mijn bekende sleepkabel noteert, blijft de utrend valide. De huidige consolidatie is dan ook niets anders dan een adempauze in de uptrend. Tactiek 2012: Zolang de goudprijs boven 1600 noteert, is er sprake van een positieve ondertoon. Bundfuture - Aantrekkelijke trading range De weekgrafiek van de Bundfuture, als representant van de rentemarkt toegevoegd aan het rijtje Visie en Tips 2012, toont een zeer aantrekkelijk beeld, vooral voor korte termijn actieve spelers. Er is immers sprake van een trading range, ofwel horizontaal koersverloop tussen afgerond 133 steun en 139 weerstand. Over genoemde niveaus loopt een horizontale lijn, waar in de toekomst weer een kantelpunt ligt. Bij een kleurwisseling van de candle bij een van de lijnen gaat een nieuw ritje van start. Tactiek 2012: Schommelingen tussen 133,00 en 139,00 ofwel binnen de trading range. 2 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

3 Follow Up - Visie en Tips 2012 week 49-8 december 2011 AEX index - Langere termijn negatieve ondertoon De afgebeelde grafiek van de AEX ziet er anders uit, geen candlesticks maar rode en groene bars. Groene maandbars als de ondertoon positief is, rode bars als een tendens tot dalen overheerst. Het is mijn AEX Buienradar die ik elke maand publiceer op de RBS Obligaties website. Momenteel zijn de bars rood, dus de beren voeren de regie. Op kortere termijn zijn er twee kantelpunten van belang, te weten 256 en 318. Buiten deze niveaus is een extra impuls te verwachten, waarbij uiteraard het gevaar schuilt bij een neerwaartse uitbraak. Tactiek 1212: De kleur van de maandbar bepaalt technisch gezien de ondertoon. Royal Dutch Shell - Stieren lopen zich warm om uit te breken Een geweldige chart om te bespreken, er zit immers van alles in. Er zijn veel ingrediënten voor een voorwaardelijke koopconditie. Koersvorming boven een gestaag oplopende sleepkabel, een RSI die boven de 50-lijn noteert en ook heel interessant het Hoofd-Schouder continuatiepatroon. Alles wijst in de richting van de stier, die zich warm loopt om de afgerond 26,50 barrière te slechten. Deze horizontale weerstandlijn, tevens neklijn van het patroon moet worden uitgenomen, om daarna door te kunnen stomen tot ruim boven de 30,00. Tactiek 2012: bij een doorbraak boven 26,50 gaat een nieuwe technische fase van start. VOPAK - Trendmatigheid keert terug, kopen op zwakte Maandenlang bewoog de koers boven een sterk oplopende gemiddeldelijn, de bereidheid om richting te kiezen was groot. Daar kwam in 2011 verandering in. De stieren hadden er geen zin meer in, waardoor de koers in een min of meer zijwaarts koerspatroon terecht kwam. Recent werd echter de 35,30 weerstand weggeslagen, de weg omhoog werd hervat, de trendmatigheid keerde terug. Op korte termijn is een dip naar 35,30 toegestaan. Bodemvorming aldaar valideert de trend en zal een nieuwe koersstijging inluiden. Tactiek 2012: de trend is opwaarts zolang de koers boven de gemiddeldelijn beweegt. 3 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

4 Follow Up - Visie en Tips 2012 week 49-8 december 2011 APPLE - Sterk trenderend fonds, mooie serie hogere toppen en hogere bodems Apple heeft nauwelijks last gehad van de turbulentie op de aandelenvelden. Slechts kortstondige rimpels ontsieren het charttechnische beeld. Elke correctie werd uitstekend opgevangen door de sleepkabel, die daarmee zijn functie als dynamische trendlijn uitstekend uitvoert. Vrij recent is rond 355 wederom een korte dip opgevangen. Vanaf 355 werd de uptrend weer nieuw leven ingeblazen, keurig bevestigt door de RSI. Een opleving naar de recente top op 426 is aannemelijk. Hierboven krijgt de uptrend een extra impuls. Tactiek 2012: sterk stijgende trend met kristalheldere kantelpunten. Chart Navigator - Vernieuwd Chart Navigator- Gratis online Nieuwsbrief, elke vrijdag in uw box Mijn wekelijkse gratis online nieuwsbrief Chart Navigator heeft een nieuw jasje gekregen. In de geheel nieuwe stijl van RBS wordt voortaan de nieuwsbrief gepresenteerd. Uitgebalanceerde teksten en grafieken stralen rust en gedegenheid uit. Maar er is meer! Ook de inhoud is aangepast. Het aantal aandelenindices dat ik wekelijks bespreek is naar zes uitgebreid, Voorts zal ik op veler verzoek elke week de grafiek van de Bundfuture analyseren om als zodanig meer aandacht te besteden aan de ontwikkelingen op de rentemarkten. Ik heb twee hoofdstukken toegevoegd, te weten Grondstoffen en Valuta. BIj de Grondstoffen worden elke week de charts van Goud, Zilver en BrentOil gepresenteerd en van een commentaar voorzien. Met daarnaast elke week drie andere grondstoffen die op dat moment een aantrekkelijke technische conditie tonen. In het hoofdstuk Valuta komen wekelijks de valutaparen Dollar, het Pond en de Yen tegen de Euro aan bod. Onveranderd blijven de secties AEX Hoofdfondsen, TA Vraagbaak, Turbo Titels Buitenland en de Midkapfondsen Selectie. Overzichtelijker, transparanter en meer content, de Chart Navigator biedt hierdoor een nog grotere toegevoegde waarde. 4 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

5 week 49-8 december 2011 Wie is Nico Bakker? Ik ben technisch analist met visuele analyse ofwel chart reading als specialisatie, waarbij ik op een eigen specifieke wijze naar markten en koersontwikkelingen kijk. Ik doe veel research op dit gebied, geef trainingen en workshops en besteed veel tijd aan kennisoverdracht. Dit laatste doe ik vooral aan de hand van columns, commentaren en analyses op bekende beleggings-websites. Daarnaast mag ik regelmatig spreken op seminars en congressen en kunt u mij zien op web-tv en zelfs volgen via Twitter. Ik benader de technische analyse vanuit een visionairs oogpunt. Ik probeer het beleggingslandschap in kaart te brengen en actieve beleggers te wijzen op kansen en bedreigingen. Een belegger bepaalt zelf wat hij met mijn informatie doet. Als er dan een mooi rendement gehaald kan worden, is mijn missie geslaagd. Ik speel daarbij niet een rol als trader, maar als coach. In mijn rol als coach staat denken en handelen in termen van waarschijnlijkheden centraal. Anders gezegd, het definiëren van scenario s is de basis voor een verantwoorde beleggingsbeslissing. Visies herzien als de markt daar aanleiding voor geeft is dan ook een discipline die niet mag ontbreken. Naast marktbeelden schetsen en routes uitzetten, gaat mijn belangstelling ook uit naar de Behavioral Finance, ofwel allerlei psychologische valkuilen en vaardigheden die bij beleggen een rol spelen. Met diverse uitspraken en beeldspraken geef ik in presentaties en workshops aan hoe emotie en discipline als rode draad tussen de oren van beleggers loopt. Ik heb mee mogen helpen de technische analyse in Nederland een gezicht te geven en dat geeft mij veel voldoening. Ik probeer nog steeds op eigen wijze vernieuwingen en andere inzichten over het voetlicht te brengen, in de veronderstelling dat u daar als actieve belegger uw voordeel mee kan doen. Kijk op voor Technische Condities, Turbo Tijd Setups en aanbevelingen en Breaking News, en op twitter.com met naam TheDailyTurbo. Dan verliest u mij geen seconde uit het oog... Chart Navigator...achter de schermen Als belegger wilt u weten hoe het beleggingslandschap eruit ziet. U wilt weten, als je het Damrak overziet, hoe de bulls en bears gemutst zijn. U wilt weten waar significante steun- en weerstandpunten liggen, ofwel cruciale navigatieniveaus. Ik noem dit ook wel kantelpunten, potentiële draaipunten in de markt. Vervolgens is het natuurlijk raadzaam om inzicht te hebben in de route die je als belegger kunt afleggen. In mijn reguliere, wekelijkse nieuwsbrief Chart Navigator omschrijf ik van veel financiële titels de technische conditie, afgeleid van subjectieve en objectieve bevindingen die de weekgrafiek en enkele indicatoren prijsgeven. Ik bekijk de markten en fondsen met een min of meer vaste marktlens, om u als belegger door het financiële landschap te coachen. Naast de informatie in deze nieuwsbrief presenteer ik aanvullende technische bevindingen, tips en suggesties op de website De Chart Navigator vervult ook een rol als vraagbaak. Interessante onderwerpen, uitspraken, patronen, beeldspraken en indicatoren uit de technische analyse passeren de revue. Chart Navigator abonnement Wilt u eens een reguliere uitgave inzien en een gratis abonnement afsluiten? Ga naar en klik in de carrousel op Turbo Tijd met Nico Bakker. In de rechter kantlijn ziet u vervolgens een link naar de Chart Navigator Nieuwsbrief. 5 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

6

7 Dit marketing document is niet opgesteld in overeenstemming met de juridische vereisten opgenomen in Europese Richtlijn 2004/39/EC die van toepassing zijn op de promotie van onafhankelijke research. Juridische beperkingen op grond van deze richtlijn zijn derhalve voorafgaand aan de distributie van dit document niet van toepassing op RBS indien handelend in de financiële instrumenten genoemd in dit document. Dit document is opgesteld en uitgebracht door Bakker Technische Analyse Consultancy B.V. (BTAC) en verspreid door RBS. Nico Bakker is bestuurder van BTAC en hij is een onafhankelijk analist. RBS en BTAC zijn een samenwerkingsverband aangegaan waarin BTAC in ruil voor een financiële vergoeding technische analyse verzorgt en bepaalde promotionele activiteiten verricht. De technische analyses van BTAC zijn niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere (potentiële) investering dienen beleggers te toetsen aan hun persoonlijke beleggersprofiel en te bespreken met hun adviseur. De in de technische analyses genoemde standpunten en vooruitzichten zijn door BTAC/Nico Bakker gegeven in zijn hoedanigheid als technisch analist. RBS kan van tijd tot tijd producten uitgeven die dezelfde onderliggende waarden kunnen hebben als de financiële instrumenten besproken in de technische analyses van BTAC. RBS heeft echter geen enkele betrokkenheid bij, op welke manier dan ook, invloed op, zeggenschap over of inspraak in van de totstandkoming van de technische analyses van of namens BTAC of een aan haar gelieerde onderneming of persoon. RBS is niet verantwoordelijk voor de volledigheid, juistheid en geschiktheid voor welke doeleinden dan ook en aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid in verband met de technische analyses van BTAC of een aan haar gelieerde onderneming of persoon. The Royal Bank of Scotland plc. Alle rechten, behalve indien expliciet toegekend, worden voorbehouden. Reproductie in welke vorm ook van de inhoud van deze brochure is zonder voorafgaande schriftelijke toestemming verboden tenzij voor persoonlijk gebruik. Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de hier genoemde indices behoren toe aan de relevante Index Sponsoren. De relevante Index Sponsoren zijn op generlei wijze betrokken bij de totstandkoming of verkoop van effecten, noch wordt door hen enig advies tot aankoop van effecten gegeven. Bij elke grafiek in dit document krijgt u met een button rechtstreeks toegang tot de etalage van de RBS Turbo s op de betreffende onderliggende titel en kunt u het prospectus inzien. Turbo is een geregistreerde merknaam van The Royal Bank of Scotland N.V. 7 De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Visie en Tips 2011. Ken het verleden om de toekomst te begrijpen... Door Nico P.R. Bakker. Nico P.R. Bakker

Visie en Tips 2011. Ken het verleden om de toekomst te begrijpen... Door Nico P.R. Bakker. Nico P.R. Bakker Seminar Amsterdam en Antwerpen 1 en 2 februari 2011 Visie en Tips 2011 Door Nico P.R. Bakker Mijn Technische Analyse etalage Dagelijks bestudeer ik de Technische Condities van een tiental intermarket titels

Nadere informatie

De basis van Technische Analyse, deel 1 van 3. Deel 1 Technische Analyse en Dashboard Beleggen

De basis van Technische Analyse, deel 1 van 3. Deel 1 Technische Analyse en Dashboard Beleggen De basis van Technische Analyse, deel 1 van 3 Deel 1 Technische Analyse en Dashboard Beleggen Amsterdam, 30 mei 2016 Doelstelling Drieluik Kennismaking met TA en Dashboard Beleggen Mijn marktlens interpreteren

Nadere informatie

Uw Technische Analyse Rijbewijs Dashboard Beleggen

Uw Technische Analyse Rijbewijs Dashboard Beleggen Uw Technische Analyse Rijbewijs Dashboard Beleggen 12 december 2014 Nico Bakker bnpparibas.nl Programma TA Examen vragen Mijn Marktlens: Candlestick Sleepkabel Spanningsmeter Swingteller CN Dashboard:

Nadere informatie

Leer beleggen met Technische Analyse, deel 2 van 3. Deel 2 Mijn Marktlens

Leer beleggen met Technische Analyse, deel 2 van 3. Deel 2 Mijn Marktlens Leer beleggen met Technische Analyse, deel 2 van 3 Deel 2 Mijn Marktlens Amsterdam, juni 2016 Doelstelling Marktlens componenten begrijpen Marktlens bevindingen interpreteren Routes uitzetten Mijn Chart

Nadere informatie

Leer beleggen met Technische Analyse, deel 3 van 3. Deel 3 Mijn Dashboard Scenario s en Turbo Tijd Setups

Leer beleggen met Technische Analyse, deel 3 van 3. Deel 3 Mijn Dashboard Scenario s en Turbo Tijd Setups Leer beleggen met Technische Analyse, deel 3 van 3 Deel 3 Mijn Dashboard Scenario s en Turbo Tijd Setups Amsterdam, juni 2016 Doelstelling Signalen en condities begrijpen Scenario analyses beter interpreteren

Nadere informatie

Chart Navigator - Special Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator - Special Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator -Special - Bel20 Turbo fondsen week 40/ 2010 Chart Navigator - Special Door Nico P.R. Bakker Turbo Tijd Er is een tijd om te kopen, er is een tijd om te verkopen en er is een tijd om

Nadere informatie

Dashboard Beleggen. Technische Analyse met Nico P.R. Bakker

Dashboard Beleggen. Technische Analyse met Nico P.R. Bakker Dashboard Beleggen. Technische Analyse met Nico P.R. Bakker Gent, 7 maart 2015 Welke fondsen zitten in een uptrend? Wanneer is er sprake van overdreven sentiment? Wanneer eindigt een significante koersbeweging?

Nadere informatie

Chart Navigator Dashboard Tutorial

Chart Navigator Dashboard Tutorial RBS Markets Chart Navigator Dashboard Tutorial Meer informatie Ga naar www. of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Wanneer start er een stijgende of dalende trend? Wanneer is er sprake van overdreven

Nadere informatie

Special -``Hoe veilig zijn Safe Havens?``

Special -``Hoe veilig zijn Safe Havens?`` TA: Chart Navigator -Special - Safe Havens Oktober 2011 Special -``Hoe veilig zijn Safe Havens?`` Turbo Tijd Er is een tijd om te kopen, er is een tijd om te verkopen en er is een tijd om niets te doen....

Nadere informatie

Chart Reading Visuals Door Nico P.R. Bakker

Chart Reading Visuals Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Reading Visuals Oktober 2010 Chart Reading Visuals Door Nico P.R. Bakker Expert Informatie en kennisoverdracht Actieve beleggers lezen graag over aandelenmarkten, willen inzicht hebben in het

Nadere informatie

Bakker s Begrippenlijst

Bakker s Begrippenlijst BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING Bakker s Begrippenlijst Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) In dit document worden niet alleen

Nadere informatie

Chart Navigator - Tutorial Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief)

Chart Navigator - Tutorial Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING Chart Navigator - Tutorial Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) In mijn wekelijkse nieuwsbrief

Nadere informatie

CN Dashboard - Tutorial Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief)

CN Dashboard - Tutorial Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard - Tutorial Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) Wanneer start er een stijgende of

Nadere informatie

Chart Navigator - Marktlens Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator - Marktlens Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator Marktlens December 2010 Chart Navigator - Marktlens Door Nico P.R. Bakker Expert Informatie en kennisoverdracht Actieve beleggers bestuderen de aandelenmarkten, willen inzicht hebben

Nadere informatie

Pieter Kort. Royce Tostrams

Pieter Kort. Royce Tostrams Pieter Kort Royce Tostrams Leren, doen, winnen Het spannendste beleggingsspel van Nederland Gratis deelname Leer alles over handelen in Turbo s Geweldige prijzen hoofdprijs 5.000 euro! Word een betere

Nadere informatie

Chart Navigator - week 45/2012

Chart Navigator - week 45/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 45/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Op de aandelenvelden is het een drukte van

Nadere informatie

Chart Navigator. Tussen hoop en wanhoop... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Tussen hoop en wanhoop... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator Vrijdag 13 mei 2011 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14

Nadere informatie

Chart Navigator. Stieren op stoom... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Stieren op stoom... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator Vrijdag 14 oktober 2011 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P.

Nadere informatie

Chart Navigator. Wanneer komt de lagere top? Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Wanneer komt de lagere top? Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator week 9/ 2010 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14 Marketindex

Nadere informatie

Chart Navigator - week 50/2012

Chart Navigator - week 50/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 50/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Al een aantal weken zijn er mooie upswings

Nadere informatie

Visie op de markt van Guy Boscart. Erik Mauritz Amsterdam, 9 maart 2015

Visie op de markt van Guy Boscart. Erik Mauritz Amsterdam, 9 maart 2015 Visie op de markt van Guy Boscart Erik Mauritz Amsterdam, 9 maart 2015 Programma 1. Introductie BNP Paribas 2. Introductie Guy Boscart (US Markets) 3. Terugblik Albert Jellema (Probeleggen) 4. Visie op

Nadere informatie

Chart Navigator. Trommelgeroffel en bazuingeschal... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Trommelgeroffel en bazuingeschal... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator week 35/ 2010 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14 Turbo

Nadere informatie

Chart Navigator - week 32/2013

Chart Navigator - week 32/2013 RBS Markets Chart Navigator - week 32/2013 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Het wordt spannend op de aandelenmarkten. De trends zijn weliswaar

Nadere informatie

Hollandse guru s over Hollandse aandelen. Erik Mauritz 30 Mei 2011

Hollandse guru s over Hollandse aandelen. Erik Mauritz 30 Mei 2011 Hollandse guru s over Hollandse aandelen Erik Mauritz 30 Mei 2011 Programma Introductie Fundamentele paneldiscussie Corné van Zeijl, Willem Burgers en Wim Gille Pauze Technische Analyse Royce Tostrams

Nadere informatie

Chart Navigator. Waar is de rode lap...? Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Waar is de rode lap...? Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator week 41/ 2010 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14 Kennis,

Nadere informatie

2013: crisis of kansen?

2013: crisis of kansen? 2013: crisis of kansen? Dag van de Belegger 23/24 november 2012 Nico Bakker Technisch analist www.twitter.com/thedailyturbo Jim Tehupuring Beleggingsexpert RBS Markets www.twitter.com/jimtehupuring Mijn

Nadere informatie

Turbo Thema: de basis van Turbo s

Turbo Thema: de basis van Turbo s februari 2012 Turbo Thema: de basis van Turbo s Beleg slim, beleg Turbo RBS, februari 2012 Introductie Seminars in 2012 Eerste maandag: seminar 'Ontmoet RBS' Webinars in 2012 Eerste dinsdag: de gouden

Nadere informatie

Chart Navigator - week 14/2014

Chart Navigator - week 14/2014 RBS Markets Chart Navigator - week 14/2014 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Op de aandelenvelden overheerst de positieve stemming. Koersen worden

Nadere informatie

Chart Navigator. Ogenschijnlijk onneembare vesting... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Ogenschijnlijk onneembare vesting... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator week 42/ 2010 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14 Kennis,

Nadere informatie

Chart Navigator. Botbreuken en schaafwonden... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Botbreuken en schaafwonden... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator Vrijdag 18 maart 2011 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14

Nadere informatie

Bakker s Begrippenlijst

Bakker s Begrippenlijst BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING Bakker s Begrippenlijst Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) In dit document worden niet alleen

Nadere informatie

CN Dashboard Week 15/2018

CN Dashboard Week 15/2018 BNP PARIBAS - CORPORATE & INSTITUTIONAL BANKING CN Dashboard Week 15/2018 TA: CN Dashboard MARKETING Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) Twitter:

Nadere informatie

Chart Navigator. Optrekkende kruitdampen... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Optrekkende kruitdampen... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator Vrijdag 16 september 2011 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap

Nadere informatie

Beursdagboek 29 Oktober 2013.

Beursdagboek 29 Oktober 2013. Beursdagboek 29 Oktober 2013. Niemand gelooft meer in een daling van de financiële markten. Tijd 11:20 uur. Na een week in de Turkse zon ben ik weer achter de schermen. Ik heb een week rustig kunnen nadenken

Nadere informatie

Chart Navigator - week 19/2012

Chart Navigator - week 19/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 19/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Beursindices worstelen met recente toppen

Nadere informatie

Chart Navigator - Buienradar

Chart Navigator - Buienradar RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - Buienradar 2012... Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Het beleggingsjaar 2011 zit er bijna

Nadere informatie

CN Dashboard Week 16/2015

CN Dashboard Week 16/2015 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 16/2015 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) De aandelenmarkten blijven er goed

Nadere informatie

Chart Navigator. De toppen sneuvelen... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. De toppen sneuvelen... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator week 12/ 2010 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14 Turbo

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij het DFT-seminar. Kansen op de valutamarkt: Show me the money!

Hartelijk welkom bij het DFT-seminar. Kansen op de valutamarkt: Show me the money! Hartelijk welkom bij het DFT-seminar Kansen op de valutamarkt: Show me the money! Royce Tostrams, technisch analist Jim Tehupuring, beleggingsspecialist Communicatie Presentatoren Deelnemers CLIENT LOGO

Nadere informatie

Chart Navigator. Stieren slijpen hun messen... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Stieren slijpen hun messen... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator week 13/ 2010 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14 Turbo

Nadere informatie

Ontdek beleggingskansen met technische analyse

Ontdek beleggingskansen met technische analyse Online Seminar Beleggen Ontdek beleggingskansen met technische analyse Bas Heijink Technisch Analist ING Investment Office Bart-Jan Blom van Assendelft Manager ING Beleggen Amsterdam, 10 september 2013

Nadere informatie

Chart Navigator - week 3/2012

Chart Navigator - week 3/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 3/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Deze week is het vooral de aandelenbull die

Nadere informatie

Chart Navigator - week 29/2013

Chart Navigator - week 29/2013 RBS Markets Chart Navigator - week 29/2013 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) De stieren op de aandelenvelden ruiken de toppen van enkele weken

Nadere informatie

Chart Navigator. Komen de beren nog terug...? Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Komen de beren nog terug...? Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator Vrijdag 28 oktober 2011 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P.

Nadere informatie

Chart Navigator - week 37/2014

Chart Navigator - week 37/2014 RBS Markets Chart Navigator - week 37/2014 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) De ondertoon op de wereldwijde aandelenvelden is positief, er is

Nadere informatie

Chart Navigator - week 24/2013

Chart Navigator - week 24/2013 RBS Markets Chart Navigator - week 24/2013 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Het berengeweld is aanzienlijk op de aandelenvelden, forse zwarte

Nadere informatie

Beleggen met Boosters

Beleggen met Boosters Beleggen met Boosters Rogier San Giorgi Amsterdam, 26 januari 2015 BNP Paribas Markets: een warm bad Team dat Turbo heeft gelanceerd naar BNP Paribas Nico Bakker en andere partners Actief in Nederland

Nadere informatie

Chart Navigator - week 46/2012

Chart Navigator - week 46/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 46/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) De turbulentie op de aandelenvelden houdt

Nadere informatie

Nieuwe kansen op de beurs!

Nieuwe kansen op de beurs! Hartelijk welkom bij het DFT-seminar: Nieuwe kansen op de beurs! Royce Tostrams, technisch analist Jim Tehupuring, beleggingsspecialist Communicatie Presentatoren Deelnemers CLIENT LOGO 2 CO-LEAD LOGO

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note High Risk Equity Interest Other ING Dutch Plus Note Minimaal 155%* aflossing bij stijgende of beperkt dalende beurzen Bescherming tot 35% koersdaling t.o.v. de startwaarde Profiteer van een mogelijke stijging

Nadere informatie

Chart Navigator - week 24/2014

Chart Navigator - week 24/2014 RBS Markets Chart Navigator - week 24/2014 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) De stemming is positief op de aandelenvelden, stiergedrag voert de

Nadere informatie

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 7 oktober Technische Analyse Het stappenplan

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 7 oktober Technische Analyse Het stappenplan Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 7 oktober 2016 Technische Analyse Het stappenplan Agenda Geschiedenis technische analyse Wat is technische analyse? Het stappenplan Visie

Nadere informatie

Chart Navigator. Treurige aandelenvelden... Door Nico P.R. Bakker

Chart Navigator. Treurige aandelenvelden... Door Nico P.R. Bakker TA: Chart Navigator Vrijdag 10 juni 2011 Chart Navigator Door Nico P.R. Bakker Inhoud Chart Navigator: Intermarket P. 2 AEX Hoofdfondsen P. 4 TA Vraagbaak P. 12 Top Selectie P. 13 Selectie Midkap P. 14

Nadere informatie

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015. Technische Analyse Het stappenplan

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015. Technische Analyse Het stappenplan Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015 Technische Analyse Het stappenplan Agenda Geschiedenis technische analyse Wat is technische analyse? Het stappenplan Gemiddelden

Nadere informatie

Disclaimer. Programma. Wat kun je winnen? Masterclass Slimste Belegger met Nico Inberg & Royce Tostrams

Disclaimer. Programma. Wat kun je winnen? Masterclass Slimste Belegger met Nico Inberg & Royce Tostrams Disclaimer Masterclass Slimste Belegger met Nico Inberg & Royce Tostrams Presentatie: Janneke Willemse Datum: maandag 13 november 2017 Dit online seminar is een initiatief van BNP Paribas Markets en wordt

Nadere informatie

Chart Navigator - week 28/2012

Chart Navigator - week 28/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 28/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Het gaat er nog al wild aan toe op de aandelenvelden.

Nadere informatie

Trendscore F E B RAPPORT

Trendscore F E B RAPPORT 2 3 F E B 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 23 FEBRUARI 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

Chart Navigator - week 03/2014

Chart Navigator - week 03/2014 RBS Markets Chart Navigator - week 03/2014 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) De stemming op de aandelenvelden is opperbest, menig koers beweegt

Nadere informatie

Chart Navigator - week 10/2014

Chart Navigator - week 10/2014 RBS Markets Chart Navigator - week 10/2014 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Met veel gevoel voor dramatiek wordt het spel gespeeld op het Damrak.

Nadere informatie

Chart Navigator - week 20/2012

Chart Navigator - week 20/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 20/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Er wijzigt vooralsnog niet veel in de technische

Nadere informatie

Met het oog op de eindejaars-rally!

Met het oog op de eindejaars-rally! Hartelijk welkom bij het DFT-seminar: Met het oog op de eindejaars-rally! Royce Tostrams, technisch analist Jim Tehupuring, beleggingsspecialist Communicatie Presentatoren Deelnemers CLIENT LOGO 2 CO-LEAD

Nadere informatie

Productoverzicht Rabo AEX Garant september-08

Productoverzicht Rabo AEX Garant september-08 Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

10:00 uur GoodMorning

10:00 uur GoodMorning 8 augustus 2017 DailyDosis /$ 10:00 uur GoodMorning MisVerstand Na de knal van vorige week vrijdag, waarbij de gemiddelde lijnen in de kleinste grafiek doorbroken werden, laat het valutapaar momenteel

Nadere informatie

& Trading. Inhoud. Eurostoxx 600 Banks: Nummer 440, 28 oktober 2014

& Trading. Inhoud. Eurostoxx 600 Banks: Nummer 440, 28 oktober 2014 Nummer 440, 28 oktober 2014 & Trading Inhoud Eurostoxx 600 Banks: Eurostoxx 600 Banks: Twijfelfase bij Technische Analyse Pg 1 Pg 2 Afgelopen weekend kwamen er diverse cijfers naar buiten over de stand

Nadere informatie

Beursdagboek 28 Augustus 2013.

Beursdagboek 28 Augustus 2013. Beursdagboek 28 Augustus 2013. Het Midden Oosten staat op scherp. En helaas.. het zou dit keer ook echt kunnen gaan gebeuren. En dat is erg. Gisterenavond Tijd 22:57 uur. In de VS siddert de belegger ook

Nadere informatie

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Een onderneming van de KBC-groep

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Een onderneming van de KBC-groep Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Valutaopties 4 Drie valutaoptiecontracten 4 Waarom valutaopties

Nadere informatie

BLOG d.d. 24 juni 2016

BLOG d.d. 24 juni 2016 BLOG d.d. 24 juni 2016 Blog III: Enkele concrete tips. In de loop van de dag zijn diverse nieuwe posities ingenomen, zowel in individuele aandelen als in Turbo's. In individuele aandelen kochten we oa.

Nadere informatie

Chart Navigator - week 26/2012

Chart Navigator - week 26/2012 RBS Markets - Door Nico P.R.Bakker Chart Navigator - week 26/2012 Meer informatie Ga naar www.rbs.nl/markets of bel 0900-MARKETS (0900-6275387; lokaal tarief) Hoopvolle herstelpogingen, maar ook onverwachte

Nadere informatie

Een Turbo is geen optie! Jim Tehupuring, Beleggingsspecialist RBS 20 maart 2012

Een Turbo is geen optie! Jim Tehupuring, Beleggingsspecialist RBS 20 maart 2012 Een Turbo is geen optie! Jim Tehupuring, Beleggingsspecialist 20 maart 2012 Programma Beleggen & Visie Wat is een optie 80-20 Saai beleggen Dynamisch beleggen Opties vs Turbo s Visie Beleggen draait om

Nadere informatie

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Member of the KBC group

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Member of the KBC group Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Valutaopties 4 Twee valutaoptiecontracten 4 Waarom valutaopties

Nadere informatie

CN Dashboard Week 24/2016

CN Dashboard Week 24/2016 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard Week 24/2016 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) De strijd op de aandelenvelden

Nadere informatie

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group Brochure bestemd voor particuliere beleggers p. 2 Index 1. Hoe werken ze? 3 2. Welke kosten zijn er bij een belegging in Turbo s, Speeders, Sprinters,? 5 3. Wat zijn de voordelen van Turbo s? 5 4. Welke

Nadere informatie

ABN AMRO Bank N.V. The Royal Bank of Scotland N.V. ABN AMRO Holding N.V. RBS Holdings N.V. ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO Bank N.V. The Royal Bank of Scotland N.V. ABN AMRO Holding N.V. RBS Holdings N.V. ABN AMRO Bank N.V. De informatie opgenomen in dit document is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en dient als naslagwerk voor beleggers in het in dit document beschreven product. Dit document is niet bedoeld

Nadere informatie

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Donderdag 7 mei 2015. Technische Analyse Het stappenplan

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Donderdag 7 mei 2015. Technische Analyse Het stappenplan Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Donderdag 7 mei 2015 Technische Analyse Het stappenplan Agenda Geschiedenis technische analyse Wat is technische analyse? Het stappenplan Fibonacci-techniek

Nadere informatie

Tel tot drie met de RSI

Tel tot drie met de RSI Tel tot drie met de RSI André Brouwers Disclaimer Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Het Beleggingsinstituut

Nadere informatie

15:00 uur: AfterNoon UpDate

15:00 uur: AfterNoon UpDate 23 april 2015 DailyDosis S&P500 15:00 uur: AfterNoon UpDate Flirten De S&P500 staat op de drempel. Wat gaat het worden? Weet de graadmeter in de komende dagen de zone 2120 te nemen of wordt het wederom

Nadere informatie

ABN AMRO Turbo Tip 8 Close Goud Turbo Long 26 April 2011, 16:00u

ABN AMRO Turbo Tip 8 Close Goud Turbo Long 26 April 2011, 16:00u ABN AMRO Turbo Tip 8 Close Goud Turbo Long 26 April 2011, 16:00u Technische opinie: profit stop geraakt Handelsplan Goud Actuele koers 1506.23 Beleggingshorizon Daily/Weekly Instapkoers 1455.18 Koersdoel

Nadere informatie

De lange termijnrente stijgt: een reëel gevaar voor de aandelenmarkten?

De lange termijnrente stijgt: een reëel gevaar voor de aandelenmarkten? De lange termijnrente stijgt: een reëel gevaar voor de aandelenmarkten? In juli ging de 10-jarige US Treasury door een belangrijke weerstand. Aandelenmarkten anticipeerden kortstondig, maar vastgoed behoort

Nadere informatie

Technische Analyse met Royce Tostrams

Technische Analyse met Royce Tostrams Welkom bij Alex Vermogensbank Technische Analyse met Royce Tostrams Royce Tostrams, Technisch Analist Peter Siks, beleggerstrainer Binck Onderwerpen Wie is Royce Tostrams Hoe past hij TA toe Hij zoekt

Nadere informatie

Blog 26 september 2016

Blog 26 september 2016 1 TOSTRAMS Week van de Belegger Super Cycles Blog Week van de Belegger (deel I) Super Cycles & Mega Markets signaleren nieuwe bullmarket Welkom in de Week van de Belegger 2016. Op de eerste dag vallen

Nadere informatie

Market Update. Gold&Discovery Fund. Edelmetalen bevinden zich al ruim tien jaar in een sterke bullmarkt

Market Update. Gold&Discovery Fund. Edelmetalen bevinden zich al ruim tien jaar in een sterke bullmarkt Market Update Gold&Discovery Fund Na twee zeer sterke hersteljaren is er dit jaar sprake van een wereldwijde groeivertraging Hierdoor staan de prijzen van veel grondstoffen onder druk. Toch noteert goud

Nadere informatie

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 3 oktober 2014. Technische Analyse Het stappenplan

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 3 oktober 2014. Technische Analyse Het stappenplan Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 3 oktober 2014 Technische Analyse Het stappenplan Inhoud Geschiedenis technische analyse Wat is technische analyse Stappenplan: 3 basisstappen

Nadere informatie

ABN AMRO Turbo Tip 29 Sluiting Suiker short

ABN AMRO Turbo Tip 29 Sluiting Suiker short ABN AMRO Turbo Tip 29 Sluiting Suiker short 14 augustus 2012, 13:25u Technische opinie: bereikt koersdoel Handelsplan Suiker short (SB2) Actuele koers 21.10 Beleggingshorizon Daily Instapkoers 22.45 Koersdoel

Nadere informatie

1 TOSTRAMS Week van de Belegger Turbo s

1 TOSTRAMS Week van de Belegger Turbo s 1 TOSTRAMS Week van de Belegger Turbo s Week van de Belegger (deel V) Turbo s en 10-stappenplan Koopsignaal Wall Street met het 10-Stappenplan Op Wall Street zie ik thans, zeker in de huidige dip, een

Nadere informatie

Technische Analyse voor beginners

Technische Analyse voor beginners Technische Analyse voor beginners COMMERZBANK Edward LOEF, LOEF Technische Analyse Hoe werkt dit online Seminar? Commerzbank Beursproducten Commerzbank is de grootste uitgever van beursgenoteerde beleggingsproducten

Nadere informatie

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep

Turbo s. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep Brochure bestemd voor particuliere beleggers p. 2 Index 1. Hoe werken ze? 3 2. Welke kosten zijn er bij een belegging in Turbo s, Speeders, Sprinters,? 5 3. Wat zijn de voordelen van Turbo s? 5 4. Welke

Nadere informatie

Technische analyse: Lange termijn bull markt in aandelen begonnen

Technische analyse: Lange termijn bull markt in aandelen begonnen Publicatiedatum: 17 oktober 2013 ING Commercial Banking Technische analyse: Lange termijn bull markt in aandelen begonnen Door Roelof-Jan van den Akker, senior technisch analist van ING Financial Markets

Nadere informatie

08:00 uur: WakeUpCall

08:00 uur: WakeUpCall 28 april 2015 DailyDosis AEX 08:00 uur: WakeUpCall AfterParty De vraag was niet zozeer of de AEX door de bovenkant van de zone tussen grofweg 507 en plus minus 500 zou lopen, maar meer wanneer. Nu stelt

Nadere informatie

Rabo AEX Click Note. Van 24 januari tot 11 februari, 15.00 uur kunt u inschrijven op dit aantrekkelijke beleggingsproduct.

Rabo AEX Click Note. Van 24 januari tot 11 februari, 15.00 uur kunt u inschrijven op dit aantrekkelijke beleggingsproduct. Rabo AEX Click Note Rabo AEX Click Note De AEX-index heeft het afgelopen jaar per saldo weinig beweging laten zien. Voor de belegger die denkt dat de AEX-index de komende jaren een stijgende lijn zal laten

Nadere informatie

Optie strategieën. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Member of the KBC group

Optie strategieën. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Member of the KBC group Optie strategieën Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Grafische voorstelling 4 2. Bull strategieën 5

Nadere informatie

De week in Turbo Vervolg van pagina 1

De week in Turbo Vervolg van pagina 1 RBS Markets Nummer 343, 20 november 2012 Turbo s & Trading Technische Analyse S&P500 index - VS bullen willen eindejaarsrally... P2 De week in Turbo Vervolg van pagina 1 Nieuw: de RBS Turbo app! P3 P4

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 1. WB scoort met CRUCELL superpareltje +200%

Nieuwsbrief. 1. WB scoort met CRUCELL superpareltje +200% JAARGANG 3 NUMMER 9 Nieuwsbrief In dit nummer: 03 oktober 2010 1. WB scoort met CRUCELL superpareltje +200%; 2. WBX 68% neutraal; 3. Zijwaartse beweging eindelijk ten einde?; 4. WB verbreekt eigen jaar

Nadere informatie

Chart Navigator Week 41/2017

Chart Navigator Week 41/2017 BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING Chart Navigator Week 41/2017 Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275387; lokaal tarief) Het vierde kwartaal is op de

Nadere informatie

http://www.vectorvest.be/beblog/?p=25

http://www.vectorvest.be/beblog/?p=25 http://www.vectorvest.be/beblog/?p=25 Succes op Lange Termijn Ik heb onlangs de Angie s Angels strategie besproken tijdens 1 van onze wekelijkse Strategie van de week video s, die enkel toegankelijk zijn

Nadere informatie

AANDELEN RESEARCH SEPTEMBER

AANDELEN RESEARCH SEPTEMBER AANDELEN RESEARCH SEPTEMBER De financiele markten laten een zijwaarts patroon zien in een nauwe bandbreedte. Ondanks het feit dat de maand september als behoorlijk turbulent bekend staat de afgelopen dertig

Nadere informatie

Sprinters Club 22/03/2011

Sprinters Club 22/03/2011 Sprinters Club 22/03/11 PORTEFEUILLE SPRINTERS Aankoop Sprinters Verkoop Sprinters Datum Markt LNG of SHT koers aantal totaal datum koers totaal AEX LNG 2 AEX SHT 9 9/3/11 OLIE LNG 69..02 71 2486.42 34.68

Nadere informatie

Vijf tips om een trendommekeer te voorspellen.

Vijf tips om een trendommekeer te voorspellen. Vijf tips om een trendommekeer te voorspellen. Tijdens het schrijven van deze bijdrage vergadert de NAVO en verhoogt de spanning in Ukraine. Onzekerheid is dé katalysator die beleggers doen huiveren! In

Nadere informatie

Trendscore M E RAPPORT

Trendscore M E RAPPORT 1 7 2015 M E TA I RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 17MEI 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort termijn

Nadere informatie

Optie strategieën. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group

Optie strategieën. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Member of the KBC group Optie strategieën Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Basisstrategieën 2 2. Voorbeelden van toepassingen 2 3. Grafische

Nadere informatie

NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen

NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen NL Belegt beter! 1 NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen Sparen levert tegenwoordig te weinig op om uw vermogen te laten groeien. NL Belegt biedt een prima alternatief, afgestemd

Nadere informatie