1. Welke zijn de grote groepen meldingen, zowel geografisch of volgens onderwerp?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Welke zijn de grote groepen meldingen, zowel geografisch of volgens onderwerp?"

Transcriptie

1 KLANTENDIENST. Welke zijn de grote groepen meldingen, zowel geografisch of volgens onderwerp? Overzicht meldingen 2005 op kaart In 2005 zijn 7538 meldingen geregistreerd. Op de kaart staan (met een uitzondering van 20 %) de meldingen gelokaliseerd. Alhoewel niet volledig geven de stippen op de kaart een aanduiding van de spreiding van de meldingen in Kortrijk en de deelgemeenten.

2 Op de kaart zijn duidelijk concentraties van meldingen zichtbaar. De concentraties vallen vooral samen met het centrum van Kortrijk en het centrum van de deelgemeenten. De verstedelijkte deelgemeenten zoals Marke, Bissegem en het zuiden van Heule genereren opvallend veel meer meldingen dan de overige deelgemeenten. Een aantal straten, veelal belangrijke toegangswegen (Gullegemsesteenweg, Meensesteenweg, Driekerkenstraat, Roeselaarsestraat, Kortrijksestraat, Moorseelsestraat, Lauwsestraat, Bergstraat, Rollegemkerkstraat, Tombroekstraat, Rollegemsestraat en Koninklijkestraat) en wijken (Overleie Astridpark, Driehofsteden, omgeving Sint-Elisabethkerk, Beverlaai, Senator Duykstraat, Lange Munte, Izegemsestraat Abeeldreef, omgeving Gladiatorenstraat, Rodenburg, Weimeersen, Volksberg, t Rode paard) zijn goed zichtbaar. Overzicht meldingen 2005, per categorie 3% 2% 5% 0% aantal meldingen 2005 % % % % % % 2% 2% 2% 7% 8% 3% 3% 4% 5% 5% sport(indoor)zalen foren/markten sport(outdoor) vergunning/premie, retributie zwembaden cultuur beleid preventie publicatie/promotie parkmeubilair vandalisme verkeer milieu/hinder/overlast onderhoud en inrichting parking en parkeren waterwegen en grachten nutsmaatschappijen wegenonderhoud zwerfvuil dienstverlening straatmeubilair dieren ophaling afval sluikstort wegen riolering park- en groenonderhoud verlichting en signalisatie fiets-, voetpad en voetweg De meldingen worden bij de registratie ingedeeld onder 32 categorieën. Elke categorie bestaat uit een aantal subcategorieën. De keuze van de categorieën kwam en komt tot stand in samenspraak met de verschillende directies. Er is geopteerd om de indeling, in de meeste gevallen, directieoverschrijdend te maken. Vragen of problemen over bijvoorbeeld publicatie/promotie kunnen zowel een opvolging krijgen bij de directie Communicatie & Recht, als bij de directie Sport of Leefmilieu. Dit maakt het mogelijk om inzicht te krijgen waarvoor de melders ons contacteren en waar mogelijk de knelpunten liggen. In 2005 werd het Meldpunt het meest gecontacteerd voor de categorie fiets-, voetpad en voetweg (5 %), gevolgd door verlichting en signalisatie (3 %) en park- en groenonderhoud (2 %). In 2005 zijn er ook enkele nieuwe categorieën bijgevoegd, zoals Sport (indoor) - (outdoor), de categorie zwembaden en de categorie cultuur.

3 Overzicht meldingen 2005 op kaart, volgens thema De 32 categorieën geven een vrij gedetailleerd beeld van welke meldingen er ons bereiken. Om tendensen en/of knelpunten te detecteren is het daarentegen gemakkelijker met grotere groepen te werken. In analogie met de indeling die gehanteerd wordt in het Stedenfonds zijn de verschillende categorieën onderverdeeld in 5 thema s:

4 . onderhoud en herstel: Het thema bevat fiets-, voetpad, nutsmaatschappijen, onderhoud en inrichting, parkmeubilair, riolering, sport, straatmeubilair, verlichting en signalisatie, waterwegen en grachten, wegen, wegenonderhoud en zwembaden. Onderhoud en herstel heeft het hoogst aantal meldingen en is dus het meest zichtbaar op de kaart. Doch zie je duidelijke concentraties. Het centrum van Kortrijk met de wijken (noordelijke) er rond vormen één vlek. Er is een aansluiting met het centrum van Marke en ook rond de Rekkemsestraat is er een concentratie. De wijk Lange Munte is goed te lokaliseren. De kern van Bissegem vloeit over in Heule. De Sint-Katharinastraat is gemarkeerd. Er is een concentratie in de kern van de deelgemeente Aalbeke, Rollegem, Bellegem en Kooigem. 2. hinder en overlast: Hinder en overlast bevat de categorieën dieren, foren/markten, milieu/hinder/overlast en vandalisme. Dit thema komt niet zoveel voor en vertoont ook geen echte concentraties. De enige uitzondering is de zuidkant van Aalbeke en Rollegem. Voor dit gebied worden de meldingen over de geurhinder van het industrieterrein Moeskroen systematisch genoteerd. 3. afval en sluikstort: Afval en sluikstort bevat alles over ophaling afval, sluikstort en zwerfvuil. Het thema komt zeer verspreid voor en opvallend, en dan vooral de categorieën sluikstort en zwerfvuil, in het open gebied. 4. dienstverlening: Dienstverlening bevat de meldingen die voorkomen in de categorieën beleid, burgerlijke aansprakelijkheid, cultuur, dienstverlening, preventie, publicatie en promotie, vergunning/premie en retributie. Dit thema situeert zich vooral in het centrum van Kortrijk en de meest verstedelijkte deelgemeenten. Het komt quasi niet voor in Rollegem en Kooigem. Meldingen over dienstverlening zijn sowieso meer gelinkt aan werking van de stadsdiensten. 5. verkeer en parkeren. Verkeer en parkeren bevat de twee categorieën parking/parkeren en verkeer. Dit komt logischerwijze voor in de kernen en dan vooral het centrum en wijken van Kortrijk. Er is een opmerkelijke concentratie in Kooigem (Koninklijkestraat) en, met uitzondering van de Bergstraat, komt dit thema niet voor in Aalbeke en Bellegem.

5 Vergelijk tussen , volgens thema Als de cijfers van 2004 en 2005 naast elkaar worden gelegd, zien we ook hier een ferme stijging voor het thema dienstverlening (+70%) en in veel mindere mate bij onderhoud en herstel (+7%), hinder en overlast (+7%) en afval en sluikstort (+2%). De enige daling is voor verkeer en parkeren (-5%). Qua aantallen betroffen de meeste meldingen het onderhoud en herstel en blijft dat ook, globaal gezien, het thema met het hoogst aantal meldingen. vergelijk per thema onderhoud en herstel hinder en overlast afval en sluikstort dienstverlening verkeer en parkeren

6 2. Welke zijn de terugkerende meldingen? Aantal per categorie voor elke maand Het hoogst aantal meldingen was voor de maand september, het kleinste aantal voor de maand juli. Maar ook in februari, april, juni en oktober zijn veel meldingen genoteerd aantal meldingen per maand zwerfvuil zwembaden wegenonderhoud wegen waterwegen en grachten verlichting en signalisatie verkeer vergunning/premie, retributie vandalisme straatmeubilair sport(outdoor) sport(indoor)zalen sluikstort riolering publicatie/promotie preventie parkmeubilair parking en parkeren park- en groenonderhoud ophaling afval onderhoud en inrichting nutsmaatschappijen milieu/hinder/overlast foren/markten fiets-, voetpad en voetweg dieren dienstverlening cultuur beleid Wat valt er op: Een heel hoog aantal voor verlichting en signalisatie (paaltjes, verkeers- en naamborden) in februari; Een piek voor park- en groenonderhoud is te situeren in juni, juli, augustus, september en oktober; Riolering verwerkt het hoogste aantal meldingen in het voorjaar (februari, april en mei); Wegenonderhoud (vegen van de straten en maaien van bermen) krijgt het meest meldingen in het najaar (oktober, november en december); Wegen (herstellingen aan de wegen), waterwegen en grachten (onderhoud en inrichting) krijgen de meeste meldingen in het voorjaar (februari, april en maart); Er zijn meer gevallen van sluikstort in het najaar (september, oktober, november en december); De ophaling afval kent een piek in september; Zwerfvuil, verkeer, straatmeubilair, nutsmaatschappijen, fiets, -voetpad en voetweg (iets minder in januari en december), dieren en dienstverlening (iets meer in september en oktober) krijgen ongeveer een constant aantal meldingen over de verschillende maanden. In 2004 telden we de meeste meldingen in juni. Zowel in 2004 en 2005 blijven de maanden januari, juli en december de maanden met de minste meldingen.

7 Aantal voor de verschillende wijken, volgens thema Het hoogst aantal meldingen is voor de Sint-Denijsestraat, wellicht door de ruchtbaarheid dat er aan het project wordt besteed en de informatie die doorgegeven worden aan de bewoners. Het laagst aantal meldingen is voor de wijk Venning. In de wijk Veemarkt heeft in verhouding tot de andere wijken het grootst aantal meldingen van afval en sluikstort. 350 vergelijk thema tussen w ijken wijk Overleie wijk Lange M unte wijk Veemarkt wijk Venning project Sint- Denijsestraat 5 38 verkeer en parkeren dienstverlening afval en sluikstort hinder en overlast onderhoud en herstel

8 3. Welke meldingen blijven er hangen? Openstaande meldingen Openstaande meldingen zijn meldingen die nog niet zijn afgehandeld. Hoewel er wel al een actie kan uitgevoerd zijn, zoals een onderzoek ter plaatse, het opvragen van gegevens, is de melding nog niet afgerond. De reden waarom deze meldingen niet afgehandeld geraken of blijven hangen werd duidelijk na het uitvoeren van een onderzoek. Er is een onderzoek uitgevoerd voor de meldingen die geregistreerd zijn in 2004 en die op nog altijd niet afgehandeld waren. Eenzelfde oefening is gemaakt voor de meldingen die in de eerste zes maanden van 2005 zijn aangemaakt. Het onderzoek bestond uit een toetsing op verschillende tijdstippen zodat een evolutie van afhandeling zichtbaar werd. Openstaande meldingen van 2004 Van een totaal van 662 meldingen die in 2004 zijn geregistreerd waren er bij een toetsing op nog 40 meldingen openstaand = nog niet afgehandeld. Daarvan waren meldingen termijnplanningen (met een uitvoeringsdatum in de loop van 2006) en 2 meldingen hangende meldingen = o gemeenteweg/voetpad te herstellen (2), o verkeersveiligheid/situatie (4), o vellen van bomen/snoeien (3), o fietsstalling te herstellen (), o reddingsboei te herplaatsen (). Bij een toetsing op waren nog 36 meldingen openstaand (zowel termijnplanningen als hangende ). Bij een toetsing op , nadat een mail is gestuurd voor elke melding naar elke behandelaar, waren nog 3 meldingen openstaand daarvan waren 23 meldingen termijnplanningen en nog slecht 8 hangende meldingen = o gemeenteweg/voetpad te herstellen (5), o verkeersveiligheid (), o fietsstalling te herstellen (), o reddingsboei te herplaatsen (). Bij de laatste toetsing op waren in het totaal nog 28 openstaande meldingen (ten opzichte van de 40 meldingen bij aanvang van het onderzoek) waarvan 22 meldingen termijnplanningen en 6 hangende meldingen = o gemeenteweg/voet te herstellen (3), dit zijn in wezen eigenlijk termijnplanning en er is al een beslissing maar het moet nog uitgevoerd worden, o verkeersveiligheid () en is voorlopig uitgesteld, o fietsstalling te herstellen (), o reddingsboei herplaatsen (), samen met fietsstalling te herstellen moeten opgelost worden door het opmaken van een bestelbon. Openstaande meldingen 2005, geregistreerd voor In 2005 zijn in het totaal 7538 meldingen genoteerd (een stijging van 4% ten opzicht 2004). Er is een onderzoek uitgevoerd op verschillende tijdstippen naar de openstaande meldingen die geregistreerd zijn in de eerste zes maanden van Bij een eerste toetsing op waren nog 636 meldingen openstaand (8% ten opzichte van het totale aantal geregistreerde meldingen). Daarvan waren 63 meldingen die geregistreerd waren tussen.0.05 en Van deze 63 openstaande meldingen waren 47 meldingen over de afspraakdatum = datum waarop de melding moest afgehandeld zijn. De overige hadden een langere uitvoeringsdatum gekregen. Bij een toetsing op , nadat er een mail is gestuurd aan elke behandelaar voor iedere melding, waren nog 406 meldingen openstaand met daarvan 53 meldingen die aangemaakt waren tussen en Daarvan bleven nog 24 meldingen over de ingestelde afspraakdatum = hangende meldingen. De overige 2 meldingen zijn termijnplanningen en kregen een dus een uitvoeringstermijn in de loop van 2006.

9 Bij een laatste toetsing op bleven er nog 305 meldingen openstaan. Daarvan waren 45 meldingen geregistreerd tussen en met 6 meldingen die over de afspraakdatum = hangende meldingen = o groenonderhoud problematisch in Groene dreef (), o gemeenteweg te herstelling, hebben te maken met nutsvoorzieningen in Dottenijseweg (2), o nieuw voetpad, krijgt geen opvolging in Izegemsestraat (), o voetpad te herstellen in E. Clauslaan en Preshoekstraat, in samenwerking met de nutsmaatschappijen (2). o De overige meldingen zijn termijnplanningen die gepland zijn in de loop van Conclusie De meeste van deze meldingen hebben te maken met een termijnplanning, meldingen die dus een uitvoering krijgen binnen de werkplanning van de betrokken directie. Voornamelijk de directie Leefmilieu (vellen en snoeien van bomen, onderhoud, ) heeft zulke meldingen. Sommige meldingen lijken niet dringend of worden uit het oog verloren en wellicht wordt dan ook de afspraakdatum niet aangepast. Deze meldingen worden dus eigenlijk niet correct opgevolgd. Indien er voor de afhandeling van de melding een bestelbon moet worden opgemaakt, wordt de afhandeling binnen een aanvaardbare tijd kennelijk ook problematisch. Dit geldt ook voor meldingen die te maken hebben met een uitvoering of een samenwerking met de nutsmaatschappijen. En identiek aan het onderzoek voor de meldingen van 2004, blijkt dat het persoonlijke aanschrijven van de behandelaar van de melding een gunstig en onmiddellijk effect geeft. Een sturing en het onder de aandacht brengen van de melding bij de betrokken behandelaar is zeer belangrijk en werkt stimulerend. Uiteindelijk krijgen alle meldingen een afhandeling. Dat kan een uitvoering van werken zijn of een antwoord naar de melder. De knel- of pijnpunten zijn veeleer te vinden in de termijn waarbinnen de melding wordt afgehandeld en in de manier van afhandeling. In een correcte afhandeling moet vooral het correct informeren van de melder een prioriteit zijn. Momenteel wordt dit niet consequent toegepast en krijgt dit ook niet in elke directie de nodige aandacht.

10 4. Zijn de melders tevreden over de respons, afhandeling en oplossing? Tweedelijnscontrole Vanaf 2005 is gestart met een tweedelijnscontrole. In feite is dat een controle op de eigen werking. Het uitgangspunt was om willekeurig maar systematisch een aantal meldingen uit te lichten en te onderzoeken op de uitvoering (ter plaatse controleren) en de melder te bevragen over zijn bevindingen. Er is begonnen vanuit een specifieke selectie van meldingen. Deze selectie bestaat uit gegronde meldingen van burgers, waarvoor de stadsdiensten bevoegd zijn en die afgehandeld zijn binnen de normale vooropgestelde termijn van één maand. In een volgend stadium kunnen er nog andere selecties gemaakt worden. Overzicht/evaluatie van de tweedelijnscontroles Tweedelijnscontrole voorjaar 2005 De tweedelijnscontrole is uitgevoerd, binnen het Meldpunt, in februari, maart, april en mei Per week zijn 2 tot 3 meldingen geselecteerd en gecontroleerd. Ter plaatse is de uitvoering van het werk en/of de actie die ondernomen is nagegaan. De melder is gecontacteerd. In een vragenlijst is de bevinding genoteerd: de uitvoering is zeer goed, goed, redelijk, of niet uitgevoerd; de uitvoering is door één directie, in samenwerking met verschillende directies of externe dienst gebeurd en binnen of buiten de vooropgestelde termijn; de melder kreeg via brief, telefoon, een of geen reactie; de melder is tevreden of niet tevreden over de manier van afhandelen, het resultaat en de gekregen respons. Bij de evaluatie valt op dat: in de meeste gevallen de melder tevreden is over de reactie en uitvoering, maar dikwijls de bemerking maakt dat probleem in de toekomst misschien terug kan voorkomen; de uitvoering of het resultaat in enkele uitzonderlijke gevallen echt onvoldoende is en wel meestal omdat de melder een andere oplossing voor ogen had; regelmatig melders onvoldoende op de hoogte worden gebracht over de aanvang en omvang van de herstellingen/werken of van het resultaat van het onderzoek. Tweedelijnscontrole najaar 2005 In september, oktober en november 2005 kregen we medewerking van een vrijwilliger ( uren per week). Tijdens deze periode concentreerde deze medewerker zich op de tweedelijnscontrole. De vragenlijst die de eerste keer is gebruikt is geoptimaliseerd en er is een uitgewerkte evaluatie aan gekoppeld. Voor de selectie van de te controleren meldingen is beroep gedaan op dezelfde selectie van de vorige controle. De vragenlijst is toegespitst op de melder en is dus eigenlijk meer opgevat als een tevredenheidsonderzoek. Ofwel was de melder thuis en werd de vragenlijst samen met de medewerker ingevuld ofwel werd de vragenlijst in de brievenbus gestopt en ons opgestuurd. De bevindingen zijn gedetailleerd opgetekend in een overzicht en geëvalueerd. De vragenlijst bevat 3 onderdelen: over de melding: hoe de melder de melding geeft aangebracht, of er een antwoord is ontvangen en of het antwoord duidelijk was; over de uitvoering: of de melder vond of de melding binnen een redelijke termijn is uitgevoerd, of de melder tevreden is, hoe het contact met de uitvoerders verliep en of er voldoende informatie is verstrekt; over de werking: hoe de melder bij het Meldpunt is terechtgekomen, wat de melder vindt van het bezoek aan huis, hoeveel keer de melder al beroep deed op het Meldpunt, of de melder nog beroep zou doen en of de melder globaal gezien tevreden is over de manier van werken.

11 Een gedetailleerde evaluatie is opgemaakt voor de maanden september en oktober. Voor de maand november is er enkel een overzichttabel. Bij de evaluatie van september en oktober blijkt dat: In september zijn er 2 meldingen geselecteerd, onderzocht en is er ter plaatse gegaan. Daarvan waren 4 melders thuis en werden bij de overige een vragenlijst achtergelaten in de brievenbus. Van 6 melders is de brief opgestuurd. Uiteindelijk zijn dus 20 meldingen voor september opgenomen in het overzicht. In oktober zijn meldingen onderzocht en daarvan waren 3 melders thuis te bereiken en kregen we 4 brieven (van de 6 brieven die in de bus zijn gestopt) teruggestuurd. In november zijn slechts 6 meldingen geselecteerd en ter plaatse onderzocht. Vier melders waren thuis. Er is een horizontale analyse gemaakt (melding per melding): Globaal gezien blijkt dat de melder voor 77% heel tevreden, tot tevreden en voor 6% zeer ontevreden is. 7% is neutraal. Het valt op dat de burger vaak duidelijk hoog scoort of soms laag scoort. Heel weinig burgers zijn maar matig tevreden (scores ). Dit komt ondermeer door de bevindingen die de burger had bij de uitvoering van de melding: ofwel vond hij ze goed uitgevoerd en was hij tevreden. Ofwel was hij mistevreden omdat het probleem niet naar wens werd uitgevoerd. Een beknopte vragenlijst (maximum 7 keer te evalueren items) zal zijn visie hierin niet veranderen. Desalniettemin geven deze cijfers een richting aan en dienen we ernaar te streven de tevredenheid van de burger zoveel mogelijk na te streven en de scores per melding zo hoog mogelijk te houden. Bij de verticale analyse (vraag per vraag): De melder blijkt unaniem tevreden over de vriendelijkheid per telefoon of bezoek (75%) en ook de antwoorden per brief (87,5%) krijgen een goede score. De meeste melders zijn tevreden over de uitvoering (78,%) en de termijn (76,4%) waarbinnen de melding wordt afgehandeld. Indien er contact was met de uitvoerders verliep ook dat zeer goed (83,3%). Conclusie tweedelijnscontroles: Algemeen kan gesteld worden dat de melders vinden dat op de eerste plaats toch meer of een efficiëntere informatie kan gegeven worden, dat op de tweede plaats de termijn nog kan verbeteren en dat op de derde plaats de uitvoering nog kan verbeteren. Over de andere aspecten is men eigenlijk best tevreden. Ook de aandacht nadien, de tweedelijnscontrole vonden de meeste melders zeer verdienstelijk. Positieve reacties Af en toe krijgen we na afhandeling van een melding nog een spontane, positieve reactie van de melder. Eigenlijk is er altijd de tevredenheid omdat men gehoord is en omdat er vriendelijk gereageerd is. Ook is het dikwijls een bedankje omdat het probleem vlot is afgehandeld. De positieve reacties worden steevast doorgegeven aan de betrokken directies. Niets is zo motiverend om af en toe een positieve reactie te krijgen.

12 5. Het 0800-nummer Vrijwilligersinfopunt Het 0800-nummer van het Meldpunt wordt gebruikt als contactnummer voor het vrijwilligersinfopunt. Alle vragen en het aanbieden als vrijwilliger worden via het meldingssysteem geregistreerd. In oktober is men van start gegaan. Voor 2005 (2 maanden) zijn 25 meldingen voor het vrijwilligerswerk geregistreerd. Winternoodplan Het winternoodplan is een initiatief van de directie Burger en Welzijn en heeft tot doel het opsporen en opvangen van burgers die door de strenge weersomstandigheden in nood komen. Het scenario voorziet een samenwerking met het OCMW en de Politie en enkele stadsdiensten. Ieder jaar wordt de Klantendienst betrokken in de uitwerking en het scenario van het winternoodplan. Het 0800-nummer wordt voorgedragen als contactnummer tijdens de kantooruren voor de noodoproepen. 6. Rampenfonds Stormen of overvloedige regenval kunnen heel wat schade berokkenen. In bepaalde gevallen (volgens vooropgestelde criteria) kan de schade in aanmerking komen om als een natuurramp beschouwd te worden. Om kennis te hebben van de omvang van de schade en om te zorgen voor een goede coördinatie binnen elke gemeente is er op vraag van de provincie West-Vlaanderen, dienst Rampenschade een oproep tot samenwerking met de gemeentebesturen. Meerbepaald is er binnen het gemeentebestuur een aanstelling van een gemeentelijke coördinator (roerende, onroerende schade en landbouwschade). De coördinatie voor de stad Kortrijk gebeurt vanuit het Klantendienst. Het werk bestaat uit: Fungeren als contactpersoon voor de stad Kortrijk zowel voor de dienst Rampenschade als de burgers die schade hebben geleden, Naar aanleiding van een oproep vanuit de dienst Rampenschade worden de schadedossiers opgevraagd aan verschillende instanties en directies, en is er een oproep in de Stadskrant-Extra naar de burgers die schade hebben geleden, Bundelen van alle schadedossiers en opmaak van brieven naar de gouverneur, Opvolging van de erkenning als ramp en aanschrijven van de melders. Het aantal dossiers zijn: In 2002 zijn er 5 oproepen van de provincie behandeld, in 2003 enkel oproep, in 2004 zijn 6 oproepen behandeld, in 2005 zijn 7 dossiers behandeld waaronder één erkenning als ramp. 7. Klantendienst Het College heeft in zitting van ingestemd om het Meldpunt te verruimen tot Klantendienst. De Klantendienst wordt gevormd door het Meldpunt en het Onthaal. Het Meldpunt blijft verantwoordelijk voor de klachtenbehandeling. Het Onthaal blijft verantwoordelijk voor de klanten, met name de ontvangst en verwerking van de (telefonische) oproepen en het onthaal aan de balie van de bezoekers. Maar het Onthaal krijgt nog een aantal specifieke taken bij inzake het beheer van de telefooncentrale (in samenwerking met de directie Facility) en de telefonische klantvriendelijkheid (in samenwerking met de directie Personeel & organisatie). De verruiming tot Klantendienst heeft tot doel om de klanten- en klachtenbehandeling te coördineren vanuit één dienst binnen de directie Communicatie & Recht.

Meldpunt Kortrijk. j a a r r a p p o r t

Meldpunt Kortrijk. j a a r r a p p o r t Meldpunt Kortrijk j a a r r a p p o r t 2 0 0 7 INHOUD 2. Welke zijn de grote groepen meldingen? Overzicht meldingen, per categorie Overzicht meldingen, per thema Overzicht meldingen op wijkniveau, per

Nadere informatie

5. Welk soort meldingen en wat zijn de klachten? p Soort p Evolutie p Klachten p 23

5. Welk soort meldingen en wat zijn de klachten? p Soort p Evolutie p Klachten p 23 INHOUD 1. Welke zijn de grote groepen meldingen? p 2 1.1. Overzicht meldingen, per categorie p 2 1.2. Overzicht meldingen, per thema p 3 2. Welke zijn de terugkerende meldingen? p 4 2.1. Aantal voor elke

Nadere informatie

INHOUD. 11. Wie brengt de meldingen aan? Door wie Meldingen van burgers Vergelijk

INHOUD. 11. Wie brengt de meldingen aan? Door wie Meldingen van burgers Vergelijk Meldpunt Jaarrapport 2006 INHOUD 2. Welke zijn de grote groepen meldingen, zowel geografisch of volgens onderwerp? Overzicht meldingen, per categorie Overzicht meldingen, per thema Overzicht meldingen

Nadere informatie

Meldpunt 1777 Jaarrapport 2012

Meldpunt 1777 Jaarrapport 2012 Meldpunt 1777 Jaarrapport 2012 Jaarrapport 2012 Meldpunt 1777 Je houdt van een stad, niet om haar 7 of 77 attracties, doch omdat zij aan jouw speciale behoefte beantwoordt. Italo Calvino Italiaans schrijver

Nadere informatie

Bekendheid van en tevredenheid over 1777

Bekendheid van en tevredenheid over 1777 Bekendheid van en tevredenheid over 1777 Contact stad Kortrijk: Hans Verscheure, trajectleider dienstverlening, hans.verscheure@kortrijk.be Lynn Ottevaere (stageproject april-mei 2011) 3 e Bachelor Bestuurskunde

Nadere informatie

Stadsmonitor. -thema Openbare Ruimte-

Stadsmonitor. -thema Openbare Ruimte- Stadsmonitor -thema Openbare Ruimte- Modules Samenvatting 1 Beeldkwaliteit stad 2 Beeld van openbare ruimte in buurt 4 Onderhoud openbare ruimte 10 Bronnen 19 Datum: februari 2016 Gemeente Nijmegen Onderzoek

Nadere informatie

2013, peiling 4 december 2013

2013, peiling 4 december 2013 resultaten 2013, peiling 4 december 2013 Van 25 november tot en met 8 december 2013 is een peiling onder het HengeloPanel gehouden. Van de 2.685 panelleden die waren uitgenodigd, hebben 1.701 leden de

Nadere informatie

De klantendienst. Van klantvriendelijk naar klantgericht

De klantendienst. Van klantvriendelijk naar klantgericht De klantendienst Van klantvriendelijk naar klantgericht Jaarrapport 2011 Jaarrapport 2011 Klantendienst: klantgericht management binnen de stad klantgericht werken kun je niet ontwikkelen zonder klanten.

Nadere informatie

Enquête Telefonische dienstverlening

Enquête Telefonische dienstverlening Enquête Telefonische dienstverlening Enquête Telefonische dienstverlening Colofon Titel:Enquête Enquete Telefonische dienstverlening Opdrachtgever: Gemeente Velsen Opdrachtnemer: Marieke Galesloot Datum:

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Albrandswaard

De Gemeenteraad van Albrandswaard Aan De Gemeenteraad van Albrandswaard Datum Betreft Contactpersoon Doorkiesnummer Email Bijlage(n) Ons kenmerk Uw kenmerk CC 3 maart 2015 Klanttevredenheidsonderzoek Meldingen Openbare Ruimte december

Nadere informatie

Actieplan verkeersveiligheid Ledegem

Actieplan verkeersveiligheid Ledegem Actieplan verkeersveiligheid Ledegem Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren en behouden van een veiligheidscultuur in de gemeente Ledegem. De grootste vraag waarop het actieplan verkeersveiligheid

Nadere informatie

Extra controles op het correct gebruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap

Extra controles op het correct gebruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap Persnota Extra controles op het correct gebruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap 1. Plan Nieuw Kortrijk (p. 48) Een toegankelijke wereld begint bij onszelf. De adviesraad personen met

Nadere informatie

Competentiegerichte functiebeschrijving Administratief medewerk(st)er Onthaal. Administratief medewerk(st)er onthaal Burger- en welzijnszaken/onthaal

Competentiegerichte functiebeschrijving Administratief medewerk(st)er Onthaal. Administratief medewerk(st)er onthaal Burger- en welzijnszaken/onthaal Competentiegerichte functiebeschrijving Administratief medewerk(st)er Onthaal 1. Identificatiegegevens: Functiebenaming: Sector/Dienst: Niveau/weddeschaal: Categorie (duid aan) Administratief medewerk(st)er

Nadere informatie

Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee

Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee 1. Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee 1 Inhoud INLEIDING... 3 1. ENQUETE... 4 2. RESULTATEN... 6 2.1. ONDERVRAAGDEN... 6 Leeftijd... 6 Deelgemeenten... 6 Geslacht... 7 2.2. CIJFERS... 8

Nadere informatie

Gemeentelijke dienstverlening. *gematigde tevredenheid over dienstverlening score 6,5 (54% score 7 of hoger)

Gemeentelijke dienstverlening. *gematigde tevredenheid over dienstverlening score 6,5 (54% score 7 of hoger) Resultaten per thema Woon en leefomgeving Relatie burgergemeente Gemeentelijke dienstverlening Zorg en Welzijn burgerparticipatie *tevredenheid eigen buurt scoort 7,9 (90% score 7 of * tevredenheid leefbaarheid

Nadere informatie

1 TELEFONISCHE KLANTENCONTACTEN 3 2 KLANTENCONTACTEN LOKET ONTHAAL 1777 VERGELEKEN MET TELEFOONOPROEPEN DIGITALE KLANTENCONTACTEN 7

1 TELEFONISCHE KLANTENCONTACTEN 3 2 KLANTENCONTACTEN LOKET ONTHAAL 1777 VERGELEKEN MET TELEFOONOPROEPEN DIGITALE KLANTENCONTACTEN 7 1.1.1 INLEIDING 2 1 TELEFONISCHE KLANTENCONTACTEN 3 1.1 ONTVANGEN EN BEANTWOORDE OPROEPEN 3 1.2 VERBROKEN OPROEPEN 5 2 KLANTENCONTACTEN LOKET ONTHAAL 1777 VERGELEKEN MET TELEFOONOPROEPEN 1777 6 3 DIGITALE

Nadere informatie

Openbare ruimte in beeld Onderzoek naar de kwaliteit van de openbare ruimte

Openbare ruimte in beeld Onderzoek naar de kwaliteit van de openbare ruimte Openbare ruimte in beeld Onderzoek naar de kwaliteit van de openbare ruimte Gemeente Hollands Kroon Mei 2014 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl

Nadere informatie

Rapport. Datum: 30 juli 2001 Rapportnummer: 2001/231

Rapport. Datum: 30 juli 2001 Rapportnummer: 2001/231 Rapport Datum: 30 juli 2001 Rapportnummer: 2001/231 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de directeur van de dienst Openbare Werken van de gemeente Haarlemmermeer: 1. zijn toezegging van 19 december 2000

Nadere informatie

Rampenschade Federale dienst gouverneur Oost-Vlaanderen dienst Rampenfonds

Rampenschade Federale dienst gouverneur Oost-Vlaanderen dienst Rampenfonds Rampenschade Federale dienst gouverneur Oost-Vlaanderen dienst Rampenfonds Infosessie voor de burgers over de federale rampen Verantwoordelijke ambtenaren Didier Detollenaere, arrondissementscommissaris

Nadere informatie

Dienstverlening Beheer en Programmering Openbare Ruimte

Dienstverlening Beheer en Programmering Openbare Ruimte Dienstverlening Beheer en Programmering Openbare Ruimte Juni 2018 Gemeente s-hertogenbosch Afdeling Onderzoek & Statistiek Samenvatting In het najaar van 2017 is door de afdeling Onderzoek & Statistiek

Nadere informatie

Klachtenregeling Stedelijk Dalton Lyceum Inleiding. 1 Mondelinge klachten. 2 schriftelijke klachten. 2.1 Interne afhandeling op locatieniveau

Klachtenregeling Stedelijk Dalton Lyceum Inleiding. 1 Mondelinge klachten. 2 schriftelijke klachten. 2.1 Interne afhandeling op locatieniveau Klachtenregeling Stedelijk Dalton Lyceum Inleiding Uitgangspunt van het Stedelijk Dalton Lyceum is klachten zoveel mogelijk te voorkomen. In een schoolomgeving waarin zoveel mensen met elkaar samen leven

Nadere informatie

KLACHTENREGELING voor bezoekers en cliënten van AKROS AKROS Balboastraat 20 B4 1057 VW Amsterdam tel. 020 589 33 33 www.akros-amsterdam.

KLACHTENREGELING voor bezoekers en cliënten van AKROS AKROS Balboastraat 20 B4 1057 VW Amsterdam tel. 020 589 33 33 www.akros-amsterdam. 4.4.3.1 Klachtenregeling KLACHTENREGELING voor bezoekers en cliënten van AKROS AKROS Balboastraat 20 B4 1057 VW Amsterdam tel. 020 589 33 33 www.akros-amsterdam.nl september 2015 4.4.3.1 Klachtenregeling

Nadere informatie

KLACHTENBEHANDELINGSPROCEDURE

KLACHTENBEHANDELINGSPROCEDURE KLACHTENBEHANDELINGSPROCEDURE Gemeente Kampenhout 9 Aanleiding : Iemand heeft een klacht en uit die klacht Wie : burgers (externe klachten) medewerkers (interne klachten) Mogelijke manieren om een klacht

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT. Algemeen. Doel. Artikel 1 Begripsbepalingen. Artikel 2 Klachten bij de directie en taken directie

KLACHTENREGLEMENT. Algemeen. Doel. Artikel 1 Begripsbepalingen. Artikel 2 Klachten bij de directie en taken directie Algemeen Tevreden klanten, dat is waar Nederlands Met Elkaar Taaltrajecten B.V. (hierna te noemen NME) voor staat. Toch kan er wel eens iets fout gaan, waardoor er een klacht ontstaat. U wilt een klacht

Nadere informatie

Functionaliteiten "Meldpunt Kinderopvang"

Functionaliteiten Meldpunt Kinderopvang Functionaliteiten "Meldpunt Kinderopvang" BackOffice voor de verantwoordelijke van het Meldpunt Kinderopvang. Versie 3 1 september 2009 BackOffice voor de verantwoordelijke van het Meldpunt Kinderopvang.

Nadere informatie

Klanttevredenheidmonitor gemeentelijke dienstverlening

Klanttevredenheidmonitor gemeentelijke dienstverlening Burgerijenquête 5 Klanttevredenheidmonitor gemeentelijke dienstverlening 5- gemeente Oosterhout, Onderzoek & Statistiek Burgerijenquête 5: Klanttevredenheidsmeting gemeentelijke dienstverlening Rapportkaart

Nadere informatie

Resultaten USP-Bewonersscan, meting 2015

Resultaten USP-Bewonersscan, meting 2015 Resultaten USP-Bewonersscan, meting 2015 In de periode half mei/ half juli 2015 heeft USP Marketing Consultancy in opdracht van Volkshuisvesting opnieuw een bewonersonderzoek gedaan naar de tevredenheid

Nadere informatie

Buurtbemiddeling. 1. Wijkagenten/vredegerecht 2. Conflictbemiddeling 3. Buurtbemiddeling. 1. Inleiding 2. Bemiddeling

Buurtbemiddeling. 1. Wijkagenten/vredegerecht 2. Conflictbemiddeling 3. Buurtbemiddeling. 1. Inleiding 2. Bemiddeling Buurtbemiddeling 1. Inleiding 2. Bemiddeling 1. Wijkagenten/vredegerecht 2. Conflictbemiddeling 3. Buurtbemiddeling 3. Functieprofiel bemiddelaar 4. Rol Bemiddelaar 5. Vrijwillige bemiddelaar 1 Voorstelling

Nadere informatie

Enquête Dienstverlening in het stadhuis

Enquête Dienstverlening in het stadhuis Enquête Dienstverlening in het stadhuis Enquête Dienstverlening in het stadhuis Colofon Titel:Enquête Dienstverlening in het stadhuis Opdrachtgever: Gemeente Velsen Opdrachtnemer: Marieke Galesloot Datum:

Nadere informatie

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel Weyknieuws 6E JAARGANG, NO.1, MAART 2009 NIEUWSBRIEF VAN DE WASSENAARSE BUURTVERENIGING BURGWEY HANDIGE ADRESSEN: Secretariaat: Prinsenweg 64 2242 EJ Wassenaar 070 5146492 info@burgwey.nl Contributie:

Nadere informatie

Visitatieprogramma huisartsen

Visitatieprogramma huisartsen Visitatieprogramma huisartsen Klachtenreglement Visitatie Bureau Visitatie Huisartsen 1 november 2015 1 Begripsomschrijvingen 1.1 Klacht Een klacht is: een schriftelijke uiting van ongenoegen over de geboden

Nadere informatie

Competentiegerichte functiebeschrijving. Administratief medewerk(st)er directiesecretariaat. Administratief medewerk(st)er

Competentiegerichte functiebeschrijving. Administratief medewerk(st)er directiesecretariaat. Administratief medewerk(st)er Competentiegerichte functiebeschrijving administratief medewerker directiesecretariaat 1. Identificatiegegevens: Functiebenaming: Graadbenaming: Sector/Dienst: Administratief medewerk(st)er directiesecretariaat

Nadere informatie

Rampenschade Federale dienst gouverneur Oost-Vlaanderen dienst Rampenfonds

Rampenschade Federale dienst gouverneur Oost-Vlaanderen dienst Rampenfonds Rampenschade Federale dienst gouverneur Oost-Vlaanderen dienst Rampenfonds Infosessie voor de burgers over de federale rampen Verantwoordelijke ambtenaren Didier Detollenaere, arrondissementscommissaris

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn van 23 februari Reglement klachtenbehandeling

Raad voor maatschappelijk welzijn van 23 februari Reglement klachtenbehandeling Raad voor maatschappelijk welzijn van 23 februari 2012 Reglement klachtenbehandeling 1. Wettelijk kader Dit reglement is gebaseerd op de volgende wettelijke en reglementaire bepalingen: Het OCMW - decreet

Nadere informatie

Bijlage 2: Klachten regelement Klachten regelement Autstekend

Bijlage 2: Klachten regelement Klachten regelement Autstekend Bijlage 2: Klachten regelement Klachten regelement Autstekend 1 Inhoud 1. Doelstelling... 3 2. Verantwoordelijkheden... 3 3. Beschrijving procedure... 3 3.1 Interne klachten... 4 3.2.Vertrouwenspersoon...

Nadere informatie

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek Resultaten klanttevredenheidsonderzoek Een van de uitgangspunten van de fusie was dat onze klanten er geen hinder van mochten onder vinden. Na de fusie moest onze dienstverlening op hetzelfde niveau of

Nadere informatie

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers nderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Goirle DIMENSUS beleidsonderzoek April 2012 Projectnummer 488 Het onderzoek De gemeente Goirle is eind april 2010

Nadere informatie

GIS in het stadsbeleid en de dienstverlening aan de bevolking. Inhoud. Inleiding. Stad Kortrijk. V-ict-or 21 december 2006 Hans Verscheure 1

GIS in het stadsbeleid en de dienstverlening aan de bevolking. Inhoud. Inleiding. Stad Kortrijk. V-ict-or 21 december 2006 Hans Verscheure 1 GIS in het stadsbeleid en de dienstverlening aan de bevolking V-ict-or 21 december 26 Hans Verscheure GIS-coördinator databeheerder Directie ICT stad Kortrijk Inhoud Inleiding Kortrijk organisatie 3 cases

Nadere informatie

TEVREDENHEIDS- ONDERZOEK. Lokale politie Klein-Brabant

TEVREDENHEIDS- ONDERZOEK. Lokale politie Klein-Brabant TEVREDENHEIDS- ONDERZOEK Lokale politie Klein-Brabant Inleiding Dit onderzoek werd gevoerd om zicht te krijgen op de mate van tevredenheid van de burger inzake de werking en de dienstverlening bij hun

Nadere informatie

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Persnota 28 februari 2017 Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Vanaf maart 2017 ook snelheidscontroles zone 30 1. Plan Nieuw Kortrijk in het ruime centrum van Kortrijk 2.

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting van het Kind

Klachtenregeling Stichting van het Kind Klachtenregeling Stichting van het Kind 1. Doelstellingen In deze klachtenregeling wordt voorzien in het omgaan met klachten van donateurs, leveranciers, sollicitanten en alle andere relaties van Stichting

Nadere informatie

/19/ Nederland als voorbeeld voor de vermaatschappelijking van de zorg in Vlaanderen

/19/ Nederland als voorbeeld voor de vermaatschappelijking van de zorg in Vlaanderen /19/ Nederland als voorbeeld voor de vermaatschappelijking van de zorg in Vlaanderen Buren voor Buren een woordje uitleg Buren voor Buren is een netwerk van organisaties ter ondersteuning van thuiswonende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Warmtenet (2015)

Klanttevredenheidsonderzoek Warmtenet (2015) Klanttevredenheidsonderzoek Warmtenet (2015) In het voorjaar van 2015 is een tevredenheidsonderzoek onder de particuliere klanten van Warmtenet Hengelo gehouden. Aan alle particuliere klanten van Warmtenet

Nadere informatie

PROSE Online Diagnostics System

PROSE Online Diagnostics System PROSE Online Diagnostics System Beheerders en respondenten in PROSE Online Diagnostics PROSE online diagnostics betekent een grote vooruitgang in het organiseren en verwerken van bevragingen. U kan alles

Nadere informatie

Fysieke leefomgeving I.B EELDKWALITEIT VAN DE STAD

Fysieke leefomgeving I.B EELDKWALITEIT VAN DE STAD Nijmegen is volgens veel Nijmegenaren een mooie en groene stad. Tweederde vindt Nijmegen bovendien een schone stad. Ook van buitenaf is er een gunstige indruk. Al enkele jaren oordelen bezoekers positief

Nadere informatie

Protocol klachtenbehandeling. Sportfondsen Koning Willem- Alexander B.V. 2016/2017

Protocol klachtenbehandeling. Sportfondsen Koning Willem- Alexander B.V. 2016/2017 Protocol klachtenbehandeling Sportfondsen Koning Willem- Alexander B.V. 2016/2017 Hoofddorp Januari 2017 PROTOCOL KLACHTENBEHANDELING SPORTFONDSEN KONING WILLEM-ALEXANDER B.V. INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...

Nadere informatie

Openingstijden Stadswinkels 2008

Openingstijden Stadswinkels 2008 Openingstijden Stadswinkels 2008 Openingstijden Stadswinkels 2008 René van Duin & Maaike Dujardin Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) december 2008 In opdracht van Publiekszaken afdeling Beleid

Nadere informatie

BUE 2014 - Zelfevaluatie OL

BUE 2014 - Zelfevaluatie OL BUE 2014 - Zelfevaluatie OL Bottom-up Evaluatie: Kwaliteit van leidinggeven Je leidinggevende kwaliteiten Via deze vragenlijst kun je je mening geven over de wijze waarop je je leidinggevende rol hebt

Nadere informatie

Lokaal overleg kinderopvang Kortrijk

Lokaal overleg kinderopvang Kortrijk Lokaal overleg kinderopvang Kortrijk Inleiding: hoe kwam dit memorandum tot stand. Het Lokaal overleg Kinderopvang Kortrijk is een door het stadsbestuur erkende adviesraad. Deze is samengesteld op basis

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK INSTELLINGEN VOOR KINDEROPVANG EN SCHOLING IN CHAAM DORPSRAAD CHAAM

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK INSTELLINGEN VOOR KINDEROPVANG EN SCHOLING IN CHAAM DORPSRAAD CHAAM RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK INSTELLINGEN VOOR KINDEROPVANG EN SCHOLING IN CHAAM DORPSRAAD CHAAM Chaam, 15 juli 2015 INHOUD 1. INLEIDING 3 2. BASISSCHOOL DE DRIESPRONG 4 3. BASISSCHOOL HET BEEKDAL

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: coördinator(ondersteuning, communicatie)

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: coördinator(ondersteuning, communicatie) Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: administratief medewerker Functiefamilie: administratief medewerkers Functionele loopbaan: C1-C3 Afdeling: ondersteuning Dienst: communicatie Subdienst:

Nadere informatie

Meldpunt Vossenschade: een overzicht voor 2012

Meldpunt Vossenschade: een overzicht voor 2012 Pagina 1 van 5 Meldpunt Vossenschade: een overzicht voor 2012 Inleiding Sinds 2007 beschikt de over een meldpunt Vossenschade. Om dit meldpunt meer bekendheid te geven voor heel Vlaanderen werd in januari

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie --- dossiernummer:. 1802726 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Klachtenbehandeling Jaarrapport over 2017 Hilde Bruggeman Mevrouwen en mijne Heren, Krachtens

Nadere informatie

Bijlage nr 10 aan ZVP 2014-2017 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011

Bijlage nr 10 aan ZVP 2014-2017 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011 Lokale veiligheidsbevraging 2011 Synthese van het tabellenrapport Pz Blankenberge - Zuienkerke Inleiding De lokale veiligheidsbevraging 2011 is een bevolkingsenquête

Nadere informatie

Protocol klachtenbehandeling. Sportfondsen Haarlemmermeer B.V. 2015/2016

Protocol klachtenbehandeling. Sportfondsen Haarlemmermeer B.V. 2015/2016 Protocol klachtenbehandeling Sportfondsen Haarlemmermeer B.V. 2015/2016 Hoofddorp Januari 2016 PROTOCOL KLACHTENBEHANDELING SPORTFONDSEN HAARLEMMERMEER B.V. INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. HET INDIENEN

Nadere informatie

PROCEDURE. Klachtenbehandeling

PROCEDURE. Klachtenbehandeling PROCEDURE Klachtenbehandeling Stap 1: iemand uit een klacht Wat is een klacht? Een manifeste uiting waarbij een ontevreden burger bij het gemeentebestuur klaagt over een door het gemeentebestuur al dan

Nadere informatie

Klachtenregeling CAW

Klachtenregeling CAW Klachtenregeling CAW 1. DOEL Deze procedure moet de Autonome Centra voor Algemeen Welzijnswerk (verder CAW), werkzaam in Vlaanderen en Brussel, in staat stellen om klachten van gebruikers zodanig te behandelen

Nadere informatie

3. Kwaliteitsmanagementssysteem. 3.P. Processen en procedures 3.P.15. Klachtenregistratie, klachtenbehandeling en bekendmaking van het klachtenrecht.

3. Kwaliteitsmanagementssysteem. 3.P. Processen en procedures 3.P.15. Klachtenregistratie, klachtenbehandeling en bekendmaking van het klachtenrecht. Pagina 1 van 7 Beoordeeld: Raad van bestuur Kwaliteitsverantwoordelijke Goedgekeurd : Auteur : Iris Van Steenwinckel Geldig vanaf : 01/03/2013 1. Doelstelling Opmerkingen- / klachtenrecht kenbaar maken

Nadere informatie

SOEST. U Heeft heeft u een klacht? Laat het ons weten! GEMEENTE

SOEST. U Heeft heeft u een klacht? Laat het ons weten! GEMEENTE SOEST U Heeft heeft u een klacht? Laat het ons weten! 1 GEMEENTE Van uw klacht of signaal kunnen wij leren! De gemeente Soest wil haar dienstverlening voortdurend verbeteren. Toch kan het gebeuren dat

Nadere informatie

#Jij bent mee aan zet. Klaar voor een nieuwe stad»

#Jij bent mee aan zet. Klaar voor een nieuwe stad» #Jij bent mee aan zet Klaar voor een nieuwe stad Luisteren naar mensen, ze met elkaar in contact brengen, debatteren en samen bouwen aan de stad, dat is precies waar CD&V 4.0 voor staat. Een nieuwe stad

Nadere informatie

Hoofdstuk 4. Contact en beoordeling gemeente

Hoofdstuk 4. Contact en beoordeling gemeente Hoofdstuk 4. Contact en beoordeling gemeente Samenvatting Zes op de tien Leidenaren heeft in het afgelopen jaar contact gehad met één of meer gemeentelijke diensten en afdelingen. Dit is vergelijkbaar

Nadere informatie

Hof de Vriendschap Oordeel deelnemers en bewoners

Hof de Vriendschap Oordeel deelnemers en bewoners Hof de Vriendschap Oordeel deelnemers en bewoners Inhoud:. Conclusies. Oordeel over communicatie 3. Hoe ging de samenwerking? 4. Oordeel over verloop en resultaat 5. Oordeel over nieuwe participatie werkwijze.

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE KLACHTENBEHANDELING Stad en OCMW Beringen

REGLEMENT INZAKE KLACHTENBEHANDELING Stad en OCMW Beringen REGLEMENT INZAKE KLACHTENBEHANDELING Stad en OCMW Beringen (vastgesteld in zitting van de gemeenteraad van 11 februari 2019) (vastgesteld in zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 11 februari

Nadere informatie

Voorwoord. Willy Kimpen directeur

Voorwoord. Willy Kimpen directeur Voorwoord Het is de opdracht van elke school om de hen toevertrouwde leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden in hun ontwikkeling. Onze basisschool De Zevensprong heeft hiervan een prioriteit gemaakt

Nadere informatie

Ik heb een klacht. Alescon T.a.v. de Klachtencoördinator Postbus 990 9400 AZ Assen

Ik heb een klacht. Alescon T.a.v. de Klachtencoördinator Postbus 990 9400 AZ Assen Ik heb een klacht U werkt, u volgt een reïntegratietraject of u staat op de wachtlijst bij Alescon. Wij doen ons best om u altijd zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden

Nadere informatie

Zaaktype 'Melding openbare ruimte behandelen'

Zaaktype 'Melding openbare ruimte behandelen' Zaaktype 'Melding openbare ruimte behandelen' Process Report PRAKTIJKCASE TELENGY EN ENGAGE PROCESS Uitwerking bij wijze van voorbeeld Date : 7-9-2015 Page 1 of 19 Table of Contents Melding openbare ontvangen...

Nadere informatie

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!!

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! De brief: Het Venster F.D. Rooseveltlaan 18 Postbus 2157 5600 CD Eindhoven Eindhoven, 29 november 2011 Betreft: Enquete cliënttevredenheid Beste

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek bij klanten van interim management (providers)

Tevredenheidsonderzoek bij klanten van interim management (providers) FEDERGON OPDRACHTGEVERS BEOORDELEN INTERIM MANAGEMENT PROVIDERS POSITIEF Tevredenheidsonderzoek bij klanten van interim management (providers) Tevredenheidsonderzoek bij de klanten van interim management

Nadere informatie

Ouders over tevredenheidmetingen.

Ouders over tevredenheidmetingen. Vzw Roppov Martelaarslaan 212 9000 Gent tel 09/224.09.15 fax 09/233.35.89 e-mail info@roppov.be web www.roppov.be Mei 2009 december 2010 Ouders over tevredenheidmetingen. Dit is een bundeling van bemerkingen

Nadere informatie

Netwerk klachtenmanagement

Netwerk klachtenmanagement Netwerk klachtenmanagement 8 maart 2017 Leen Cassiers - Coördinator klachten en meldingen Agenda Korte voorstelling van het Agentschap Wegen en Verkeer - Wie zijn we en wat doen we? Wat is ons klachtenbeeld?

Nadere informatie

Protocol Klachtenafhandeling

Protocol Klachtenafhandeling Protocol 1 Inhoudsopgave Doel 3 Werkwijze 3 1. : 4 2. Registratie van de klacht 5 2.2 Zo wordt uw klacht behandeld 5 2.3 Zo wordt uw klacht extern behandeld: 6 2.4 Behandeling van de klacht 6 2.5 Geschillencommissie:

Nadere informatie

Hoofdstuk 4. Contact en beoordeling gemeente

Hoofdstuk 4. Contact en beoordeling gemeente Hoofdstuk 4. Contact en beoordeling gemeente Samenvatting Ruim de helft van alle Leidenaren heeft in het afgelopen jaar contact gehad met één of meer gemeentelijke diensten. De meeste contacten vinden

Nadere informatie

Enquête over onderhoud

Enquête over onderhoud Enquête over onderhoud In november 2014 legden we het Bo-Ex Panel een enquête voor met als onderwerp Onderhoud. Het thema onderhoud is erg breed. Daarom kozen we vooral te vragen naar ervaringen bij de

Nadere informatie

college van Burgemeester en wethouders Piet Hugense Datum 7 januari 2015 Onderwerp jaarverslag klachtbehandeling 2014 Zaaknummer

college van Burgemeester en wethouders Piet Hugense Datum 7 januari 2015 Onderwerp jaarverslag klachtbehandeling 2014 Zaaknummer Aan college van Burgemeester en wethouders Van Piet Hugense Datum 7 januari 2015 Onderwerp jaarverslag klachtbehandeling 2014 Zaaknummer 212009 1. Inleiding Hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

De dienstverlening van Westerpark

De dienstverlening van Westerpark De dienstverlening van Westerpark Vanaf eind mei 2009 konden bewoners en ondernemers van Westerpark zich aanmelden bij het nieuw opgerichte digitale bewonerspanel. In deze rapportage wordt verslag gedaan

Nadere informatie

ENQUÊTE TEVREDENHEIDSPEILING MELDING EN AFHANDELING KLACHTEN EN REPARATIEVERZOEKEN DOOR WOONPUNT IN 2012 RAPPORTAGE. Maastricht, 8 april 2013

ENQUÊTE TEVREDENHEIDSPEILING MELDING EN AFHANDELING KLACHTEN EN REPARATIEVERZOEKEN DOOR WOONPUNT IN 2012 RAPPORTAGE. Maastricht, 8 april 2013 ENQUÊTE TEVREDENHEIDSPEILING MELDING EN AFHANDELING KLACHTEN EN REPARATIEVERZOEKEN DOOR WOONPUNT IN 2012 RAPPORTAGE Maastricht, 8 april 2013 2 RESULTATEN ENQUÊTE HV WOONBELANG Tevredenheidspeiling melding

Nadere informatie

Deel twee gaat dieper in op de vragen en op het service level en de efficiency van de telefonische oproepen.

Deel twee gaat dieper in op de vragen en op het service level en de efficiency van de telefonische oproepen. Meldpunt - Jaarrapport 2013 Voorwoord Het bestuursakkoord, Plan Nieuw Kortrijk, stelt in het tiende engagement een stadsbestuur voor dat transparant en sober is. De stadsdiensten komen dichter bij de mensen.

Nadere informatie

Klachtenprotocol. << [of] >>

Klachtenprotocol. << [of] >> Klachtenprotocol 1 Algemene bepalingen Artikel 1: Toepassingsgebied 1. Het Klachtenprotocol CBR beschrijft op welke wijze klachten over het CBR als bestuurs orgaan worden behandeld. Het protocol moet ertoe

Nadere informatie

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK WIJKMANAGEMENT 2013

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK WIJKMANAGEMENT 2013 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK WIJKMANAGEMENT 2013 Zoetermeer, 18 november 2013 Gemeente Zoetermeer Directie Bedrijfsvoering Afdeling Facilitair Bedrijf Onderzoek & Statistiek Aad Kalisvaart INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Bevraging formulieren burgerzaken Oktober 2009

Bevraging formulieren burgerzaken Oktober 2009 Bevraging formulieren burgerzaken Oktober 2009 Hans Verscheure Projectleider dienstverlening stad Kortrijk 1 Achtergrond Bevraging ivm gebruik van 3 formulieren uit de sector burgerzaken op de website

Nadere informatie

Mevrouw, Mijnheer, Ik dank u voor de medewerking. Hoogachtend, Lynn Van Houcke

Mevrouw, Mijnheer, Ik dank u voor de medewerking. Hoogachtend, Lynn Van Houcke Mevrouw, Mijnheer, Mijn naam is Lynn Van Houcke en ik ben momenteel bezig met mijn masterjaar Criminologische Wetenschappen aan de Universiteit Gent. In het masterjaar dienen we een thesis te schrijven

Nadere informatie

Folder. klachtenbehandeling CIRO. Heeft u een klacht of een verbetersuggestie?

Folder. klachtenbehandeling CIRO. Heeft u een klacht of een verbetersuggestie? Folder klachtenbehandeling CIRO Heeft u een klacht of een verbetersuggestie? Doe er iets mee! Hornerheide 1 6085 NM Horn Postbus 4009 6080 AA Haelen T +31 (0)475 587 656 F +31 (0)475 587 592 E info@ciro-horn.nl

Nadere informatie

4.2. Evaluatie van de respons op de postenquêtes. In dit deel gaan we in op de respons op instellingsniveau en op respondentenniveau.

4.2. Evaluatie van de respons op de postenquêtes. In dit deel gaan we in op de respons op instellingsniveau en op respondentenniveau. 4.2. Evaluatie van de respons op de postenquêtes 4.2.1. Algemeen In dit deel gaan we in op de respons op instellingsniveau en op respondentenniveau. Instellingsniveau (vragenlijst coördinator) provincie,

Nadere informatie

Hoofdstuk 22. Bekendheid werkzaamheden gemeente in wijk

Hoofdstuk 22. Bekendheid werkzaamheden gemeente in wijk Hoofdstuk 22. Bekendheid werkzaamheden gemeente in wijk Samenvatting Evenals in 2002 gebruiken Leidenaren met name de Stadskrant, bewonersbrieven en huisaan-huisfolders als informatiebronnen voor werkzaamheden

Nadere informatie

Jaarverslag klachtenbehandeling 2004

Jaarverslag klachtenbehandeling 2004 Jaarverslag klachtenbehandeling 2004 Afdeling Bestuursondersteuning en Personeelszaken maart 2005 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Klachtenregeling 5 3. Communicatie 10 4. Samenvatting en aanbevelingen 10 2 1.

Nadere informatie

1. Wat is de aanleiding? Sinds 2007 wordt de gemeenteraad jaarlijks geïnformeerd over schade aan gemeentelijke eigendommen.

1. Wat is de aanleiding? Sinds 2007 wordt de gemeenteraad jaarlijks geïnformeerd over schade aan gemeentelijke eigendommen. DORDRECH iè Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT F ( 78 770 8080 ) www.dordrecht.nl Contactpersoon Datum 10 april 2012 Ons kenmerk

Nadere informatie

Van straatverlichting tot stoeptegel; leren van de meldende burger. Onderzoek naar dienstverlening bij meldingen over openbare ruimte

Van straatverlichting tot stoeptegel; leren van de meldende burger. Onderzoek naar dienstverlening bij meldingen over openbare ruimte Van straatverlichting tot stoeptegel; leren van de meldende burger Onderzoek naar dienstverlening bij meldingen over openbare ruimte Colofon Van straatverlichting tot stoeptegel; leren van de meldende

Nadere informatie

EXTERN KLACHTENREGLEMENT IT FRYSKE GEA

EXTERN KLACHTENREGLEMENT IT FRYSKE GEA EXTERN KLACHTENREGLEMENT IT FRYSKE GEA Besluit Het bestuur van It Fryske Gea heeft in haar vergadering van 27 januari 2015 het volgende klachtenreglement vastgesteld. Inleiding In deze klachtenregeling

Nadere informatie

Bevolkingstevredenheidsonderzoek

Bevolkingstevredenheidsonderzoek Bevolkingstevredenheidsonderzoek Lokale Politie Politiezone Erpe-Mere/Lede Korpsleiding Administratief Centrum 2 9340 Lede T +32 53 60 64 64 1 Inleiding Met het oog op de gemeenschapsgerichte politiezorg

Nadere informatie

LOKALE POLITIE & STAD LIER

LOKALE POLITIE & STAD LIER LOKALE POLITIE & STAD LIER 20 september 2010 PERSTEKST Resultaten van de tussentijdse leefbaarheids- en veiligheidsenquête juni 2010 Perstekst Resultaten van de tussentijdse veiligheids- en leefbaarheidsenquête

Nadere informatie

Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 2011/2012

Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 2011/2012 Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 0/0 Stichting Personeelspensioenfonds Cordares (PPF) Astrid Currie, communicatieadviseur Maart 0 versie.0 Pagina versie.0 Inleiding Op initiatief

Nadere informatie

https://www.privacycommission.be/elg/cameramain.htm

https://www.privacycommission.be/elg/cameramain.htm 1. EEN NIEUWE THEMATISCHE AANGIFTE INDIENEN VOOR c) CAMERABEWAKING TEN OVERSTAAN VAN PERSONEN DIE WERKZAAM ZIJN OP EEN BEWAAKTE ARBEIDSPLAATS (CAO 68) Op het volgende adres vindt u het elektronische aangifteformulier:

Nadere informatie

MELDPUNT 1777 JAARVERSLAG 2016

MELDPUNT 1777 JAARVERSLAG 2016 MELDPUNT 1777 JAARVERSLAG 2016 INLEIDING 2 1 TEAM ONTHAAL 1777 3 2 TELEFONISCHE KLANTENCONTACTEN 4 2.1 ONTVANGEN EN BEANTWOORDE OPROEPEN 4 2.2 VROEGTIJDIG VERBROKEN OPROEPEN 6 3 KLANTENCONTACTEN BALIE

Nadere informatie

Klachtenreglement. Kliniek Kop & Lijf

Klachtenreglement. Kliniek Kop & Lijf Klachtenreglement Kliniek Kop & Lijf Inhoud Doel klachtenregistratie... 3 Aannemen van een klacht... 3 Afhandeling van een schriftelijke klacht... 3 Afhandeling van mondelinge / telefonische klachten...

Nadere informatie

Jaarverslag Klachten 2017

Jaarverslag Klachten 2017 Jaarverslag Klachten 2017 Gemeente Landerd Klachten: Signalen van burgers Burgers die niet tevreden zijn over onze dienstverlening kunnen een klacht indienen; De klachtenprocedure is bedoeld om het vertrouwen

Nadere informatie

Jaarverslag. schulddienstverlening 2013. Een goede start

Jaarverslag. schulddienstverlening 2013. Een goede start Jaarverslag schulddienstverlening 2013 Een goede start 1. Aanleiding In 2012 heeft u het beleidsplan schulddienstverlening: De kanteling van schuldhulpverlening naar schulddienstverlening vastgesteld.

Nadere informatie

Een klacht? Daar komen we samen wel uit

Een klacht? Daar komen we samen wel uit Een klacht? Daar komen we samen wel uit December 2013 2 De medewerkers van Groninger Huis doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gelukkig ervaren de meeste huurders dat ook zo

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT EEN KLACHT, WAT NU?

GEMEENTE KAMPENHOUT EEN KLACHT, WAT NU? GEMEENTE KAMPENHOUT EEN KLACHT, WAT NU? WAT IS EEN KLACHT? Ben je ontevreden over de manier waarop je door de gemeente bent behandeld? Dan kan je een klacht indienen. Naast burgers kunnen ook rechtspersonen,

Nadere informatie

Uitkomsten cliëntervaringsonderzoek Wmo 2015

Uitkomsten cliëntervaringsonderzoek Wmo 2015 Uitkomsten cliëntervaringsonderzoek Wmo 2015 1. Algemeen In het Westerkwartier is het cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2015 afgerond en zijn de resultaten hiervan inmiddels bekend. In 18 van de 23 Groningse

Nadere informatie