DALTON ONTWIKKEL PLAN ORIENTATIE. Roald Dahl School. Lage Hoek CP Zwaag gemeente Hoorn. Directeur: Daniëlle Rood-van Buul.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DALTON ONTWIKKEL PLAN ORIENTATIE. Roald Dahl School. Lage Hoek CP Zwaag gemeente Hoorn. Directeur: Daniëlle Rood-van Buul."

Transcriptie

1 DALTON ONTWIKKEL PLAN Roald Dahl School Lage Hoek CP Zwaag gemeente Hoorn Directeur: Daniëlle Rood-van Buul. Daltoncoördinator: Sharon Prins- Stroet. ORIENTATIE De Roald Dahl School is een nieuwe school in de nieuwste wijk van Hoorn Bangert Oosterpolder. In augustus 2008 opende de Roald Dahl School haar deuren. De voorbereiding van deze nieuwe school is begonnen in het schooljaar Een werkgroep van directeuren van de Stichting Penta heeft toen onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een onderwijsconcept voor de nieuw te bouwen school. De uitkomst van deze werkgroep luidde: een Daltonschool. Binnen onze stichting zijn verschillende onderwijsconcepten vertegenwoordigd, Dalton was nog niet vertegenwoordigd. Zowel voor ouders/ kinderen en personeel werd hiermee de keuzemogelijkheid vergroot. Gezien de maatschappelijke en onderwijskundige ontwikkelingen leek Dalton een heel geschikte onderwijsvorm voor de toekomst. Ik was onderdeel van deze werkgroep en zeer geïnteresseerd in de mogelijkheden van een nieuwe Daltonschool. In december 2006 kwam er een interne vacature binnen onze stichting voor een directeur van de nieuw op te richten Daltonschool. Ik heb gesolliciteerd en kreeg na twee uitgebreide sollicitatierondes te horen, dat ik deze fantastische uitdaging aan mocht gaan! In januari 2007 werd kenbaar gemaakt, dat ik vanaf januari 2008 zou worden benoemd als directeur van de nieuw op te richten Daltonschool in de Bangert Oosterpolder. Gedurende het jaar 2007 was ik directeur van de Mariaschool te Hoorn en aankomend directeur van de nieuwe school. Tijdens dat jaar ben ik gestart met de voorbereidingen, zoals o.a het maken van een website, uitzoeken van personeel en het volgen van de Daltoncertificeringsopleiding met mijn nieuwe team.

2 Van januari 2008 tot augustus 2008 was ik volledig ambulant voor het voorbereiden van de nieuwe school. Ik startte met informatie-bijeenkomsten voor ouders, richtte een ouderpanel op, werd aspirantlid van de Daltonvereniging, bezocht vele Daltonscholen in heel Nederland, organiseerde teamavonden over organisatie, onderwijs en cultuur, schreef schoolgids en schoolplan en oriënteerde mij op meubilair en materialen. Op 1 maart 2008 werd de eerste paal geslagen van het semi-permanente gebouw. Op 11 augustus 2008 ging de school open voor haar eerste veertig leerlingen. Inrichten van de school tijdens de zomervakantie. EINDDOEL IN BEELD Begin 2012 verhuist de Roald Dahl School naar haar definitieve huisvesting de Multi Functionele Accommodatie in het middengebied van Bangert Oosterpolder. In dit gebouw komen meerdere partners samen, o.a. de kinderopvang, stichting Netwerk, de Brede School Bibliotheek, de muziekschool en de gemeentelijke sport. De verwachting is dat de Roald Dahl School zal uitgroeien tot een school van zo n 450 leerlingen. Bij de ontwikkeling van een nieuwe school en de ontwikkeling van het Daltonconcept wordt het team van de Roald Dahl School begeleid door twee deskundigen van de Onderwijs Begeleidings Dienst, te weten Rob Godfried en Ineke Bruning. Gedurende de Daltonopleiding heeft het team de organisatie en de structuur van de school bepaald en neergezet. In de praktijk worden aanpassingen gedaan naar aanleiding van evaluatie- en reflectiemomenten met het team en de kinderen en hun ouders. Zie ook de jaarverslagen en de uitslagen van de kind- en oudertevredenheidsonderzoeken 2010 ( als bijlage meegeleverd )

3 Eén van onze doelen is de licentie te verkrijgen van de Daltonvereniging. Voor ons is dat zeker erkenning en waardering voor ons werk van de afgelopen jaren. In de loop van 2011 volgt de verhuizing naar het nieuwe gebouw en het verder uitbouwen van onze school en het Daltonconcept. Het werken met Meervoudige Intelligenties en coöperatieve werkvormen zijn wensen voor de komende schooljaren. Voor een nieuwe en ( snel ) groeiende school is het van groot belang kleine stappen te nemen en aandacht te hebben voor alle nieuwe betrokkenen, zowel personeel als ouders en kinderen. Het borgen van de huidige Daltonstructuur is zeer essentieel. Van daaruit kan er in kleine stappen worden uitgebouwd. Samen werken Samen leren. Sinds het schooljaar is er een Daltoncoördinator op de Roald Dahl School. Deze nieuwe taak zal groeien en zich verder ontwikkelen. De Daltoncoördinator zorgt voor het borgen van het Daltonconcept, het verder uitbouwen van het Daltonconcept en het borgen en uitbouwen van de Dalton- doorgaandelijn. KENNISMAKEN MET ANDERE DALTONSCHOLEN Al tijdens de voorbereidingsperiode en de opleiding hebben wij vele Daltonscholen in Nederland bezocht. Vanaf het eerste schooljaar hebben we deelgenomen aan de regiobijeenkomsten. In het tweede schooljaar zijn we een dag gastschool geweest voor een regiobijeenkomst en mochten wij zo n veertig Daltoncollega s uit de regio ontvangen. Naar aanleiding van deze dag hebben wij regelmatig bezoek van andere scholen en studenten van de opleiding. De directeur van de Roald Dahl School is met ingang van juni 2010 voorzitter geworden van het dagelijks bestuur van de regio Noord-Holland.

4 Boven: Het voorbereiden van de lunch voor onze gasten. Beneden: Het geven van een rondleiding en het vertellen over het portfolio. OP WEG De Roald Dahl School is tijdelijk gehuisvest in een semi-permanent schoolgebouw. Tijdens de voorbereidingen van de bouw is nog zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van het team. In het nieuwe schoolgebouw worden de wensen meegenomen. Daar kan op vele plekken worden gewerkt en gespeeld: de gangen zijn zes meter breed en de wanden tussen de lokalen zijn flexibel. Bij de aanschaf van de materialen en het meubilair is heel goed gekeken naar de voorwaarden vanuit Dalton. Zo zijn de materialen en methodes goed inzetbaar bij differentiatie, het werken met heterogene groepen en het zelfstandig werken en zelfstandig corrigeren. Ook werken we met een thematische methode voor de midden- en bovenbouw. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar meubilair. We zijn daarbij uitgegaan van de volgende uitgangspunten:

5 Samenwerken in heterogene groepen, Flexibele werkplekken, Verschillende ruimtes en functies, Uitdagende leeromgeving, Overzicht en ordening en een Vrolijke en verzorgde uitstraling. In onze folder hebben we hierover het volgende geschreven: Onze inrichting In onze groepslokalen vindt u meubilair van Klassehout. Klassehout heeft een fraai vormgegeven meubellijn ontwikkeld speciaal voor het basisonderwijs: het K.N.A.P. meubilair. Dit staat voor Kennis Nemen van het Anders leren in het Primair onderwijs. Dit meubilair zorgt voor een creatieve en flexibele inrichting. Het meubilair is ergonomisch en aangenaam in gebruik. Vrijwel alles is verrijdbaar en uitwisselbaar. Dit maakt het mogelijk om veel ruimte te scheppen voor zelfstandig werken en het leren van elkaar. De leerkracht heeft hierbij een begeleidende rol in plaats van een sturende rol. Er wordt gewerkt met groepstafels, kofferkasten en expositietafels. Dit in combinatie met verhoogd zitten voor de leerlingen van groep drie tot en met acht en voor de kinderen van groep 1-2 aan de instructietafel. Het verhoogd werken heeft als voordeel dat de leerkracht altijd op de goede werkhoogte staat voor instructie. Alle kinderen werken op dezelfde hoogte er is geen onderscheid. Ook de leerkracht maakt gebruik van dezelfde stoel. Probeert u het zelf ook eens! In onze andere ruimtes vindt u meubilair van WOOOD voor ons gemaakt door De Eekhoorn. Zo ziet

6 u grote verrijdbare tafels, kantoorinrichting, kasten en boeken en tijdschriftenrekken. Het geheel zorgt voor een ordelijke en tegelijkertijd huiselijke omgeving. Bij onze inrichting letten we verder op het visualiseren van activiteiten en processen. We werken veel met foto s en filmmateriaal. De dagkleuren, de takentoren en planborden staan centraal in de lokalen. Elke leerling heeft een eigen lade. Deze kunnen ze meenemen naar elke werkplek in de school en weer opbergen in een centrale kast. Informatie over scholing kunt u vinden in onze scholingsplannen. ( als bijlage meegeleverd ). COLLEGIALE CONSULTATIE Tijdens de voorbereiding van de school heb ik als directeur gezocht naar externe begeleiding. Zowel de directeur als het team heeft begeleiding nodig bij het opstarten van een nieuwe school en het opstarten van het Dalton-concept. De begeleiding is gevonden bij de Onderwijs Begeleidings Dienst van Noord-West. Rob Godfried is specialist in het opstarten van een nieuwe school en deskundig op het gebied van vernieuwingsscholen, waaronder Dalton. Hij is tevens onze critical friend. Hij bezoekt onze school regelmatig, maakt foto s en koppelt op teammiddagen terug, wat hij heeft gezien. Ineke Bruning is specialist kindportfolio en is ervaringsdeskundige als het gaat om het starten van een nieuwe school. Ineke geeft ons regelmatig feedback op de sfeer en de organisatie van de school en verzorgt de teamscholing werken met een kindportfolio. Zie bijgevoegd artikel uit de nieuwsbrief van de OBD Noord West. Tijdens de opleiding van Daltoncertificering hebben wij kennisgemaakt met Marijke van Zelst. Gedurende de opleiding in de voorbereidingsfase van de school is ook zij critical friend geworden van onze school. Aan het begin van het tweede schooljaar hebben we Marijke uitgenodigd om ons feedback te geven op onze Daltonontwikkeling. Inmiddels zijn we ook een samenwerking aangegaan met Marijke ten aanzien van het opleiden van Dalton-studenten.

7 In het afgelopen schooljaar zijn we gastschool geweest tijdens één van de regiodagen. Alle Daltonscholen zijn die dag uitgenodigd om bij ons op school te komen kijken en ons natuurlijk ook feedback te geven. Naar aanleiding van deze dag hebben we regelmatig bezoek gekregen van collega s van deze scholen. De enthousiaste reacties en de positieve feedback heeft ons heel goed gedaan en steunt ons in onze ontwikkeling. Ook binnen onze eigen stichting organiseren wij regelmatig informatiebijeenkomsten bij ons op school. De onderwerpen waren o.a. werken met digitale borden, kinderen met autisme, werken met kindportfolio s en Dalton. Ook zijn onze collega s van harte welkom om een dagje mee te draaien en inspiratie op te doen. ( Foto s: tijd voor reflectie en bezinning ). Zie verder: Schoolgids, Schoolplan, Jaarverslagen, Scholingsplannen, Takenkaarten, Folder Roald Dahl School, Dalton op de Roald Dahl School, En natuurlijk onze website

Bijlage 3. Visitatie lidscholen primair onderwijs Nederlandse Dalton Vereniging. Visitatieverslag

Bijlage 3. Visitatie lidscholen primair onderwijs Nederlandse Dalton Vereniging. Visitatieverslag Bijlage 3 Visitatie lidscholen primair onderwijs Nederlandse Dalton Vereniging Visitatieverslag Zie handleiding visitatie lidscholen primair onderwijs (Gebaseerd op Toetsingskader Erkenning Daltoninstellingen)

Nadere informatie

Kalender oktober en november

Kalender oktober en november obs De Phoenix Week 40-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), De afgelopen weken zijn er verschillende activiteiten geweest waarvan u in deze nieuwsbrief een verslag kunt lezen. Volgende week woensdag begint

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GROENHORST-KINDERLAND Jaargang 1, nummer 2

NIEUWSBRIEF GROENHORST-KINDERLAND Jaargang 1, nummer 2 NIEUWSBRIEF GROENHORST-KINDERLAND Jaargang 1, nummer 2 Ter Inleiding Voor u ligt de tweede nieuwsbrief over de fusie tussen de scholen Kinderland en Groenhorst. In de eerste editie hebben wij u uitgenodigd

Nadere informatie

Visitatieverslag Zie handleiding visitatie lidscholen primair onderwijs (Gebaseerd op Toetsingskader Erkenning Daltoninstellingen)

Visitatieverslag Zie handleiding visitatie lidscholen primair onderwijs (Gebaseerd op Toetsingskader Erkenning Daltoninstellingen) Bijlage 3 Visitatie lidscholen primair onderwijs Nederlandse Dalton Vereniging Visitatieverslag Zie handleiding visitatie lidscholen primair onderwijs (Gebaseerd op Toetsingskader Erkenning Daltoninstellingen)

Nadere informatie

Daltonplan 2012-2014. 1. De aanloop naar daltononderwijs

Daltonplan 2012-2014. 1. De aanloop naar daltononderwijs RKBS De Zevensprong Versie: februari 2013 2 Inhoudsopgave: 1. DE AANLOOP NAAR DALTONONDERWIJS... 4 ORIËNTATIE... 4 EINDDOEL IN BEELD... 4 KENNISMAKEN MET ANDERE DALTONSCHOLEN... 4 OP WEG... 4 COLLEGIALE

Nadere informatie

Dalton Ontwikkel Plan basisschool De IJsbreker sep 2014-juni 2016

Dalton Ontwikkel Plan basisschool De IJsbreker sep 2014-juni 2016 Dalton Ontwikkel Plan basisschool De IJsbreker sep 2014-juni 2016 Wat Waarom Wanneer Wie Evaluatie juni 2016 Wat te ontwikkelen Doel planning Wie is Reflecteren Leerkracht met kind (werken met reflectiekaarten)

Nadere informatie

Visitatieverslag Zie handleiding visitatie lidscholen primair onderwijs (Gebaseerd op Toetsingskader Erkenning Daltoninstellingen)

Visitatieverslag Zie handleiding visitatie lidscholen primair onderwijs (Gebaseerd op Toetsingskader Erkenning Daltoninstellingen) Bijlage 3 Visitatie lidscholen primair onderwijs Nederlandse Dalton Vereniging Visitatieverslag Zie handleiding visitatie lidscholen primair onderwijs (Gebaseerd op Toetsingskader Erkenning Daltoninstellingen)

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar 2014 2015 Basisschool De Wissel De Hoop 3 1911 KX Uitgeest

Jaarverslag schooljaar 2014 2015 Basisschool De Wissel De Hoop 3 1911 KX Uitgeest Jaarverslag schooljaar 2014 2015 Basisschool De Wissel De Hoop 3 1911 KX Uitgeest Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van basisschool De Wissel. Dit verslag is geschreven voor de ouders en andere belangstellenden

Nadere informatie

Visitatie anno 2017 met.. Het ideale daltonboek. of liever nog: Continue reflectie op teamniveau 14-dec-2016

Visitatie anno 2017 met.. Het ideale daltonboek. of liever nog: Continue reflectie op teamniveau 14-dec-2016 Visitatie anno 2017 met.. Het ideale daltonboek of liever nog: Continue reflectie op teamniveau 14-dec-2016 Agenda 14.00 Opening 14.10 Subgroepen: Uitwisselen daltonboeken: Hoe ziet het er uit? Wat staat

Nadere informatie

JAARPLAN Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht!

JAARPLAN Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht! JAARPLAN 2018-2019 Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht! Basisschool de Sterrenboog Mariaplein 8 7156 MG Beltrum 0544-481543 directie@desterrenboog.nl www.desterrenboog.nl

Nadere informatie

DE GESCHIEDENIS NAAR ONS DALTONONDERWIJS

DE GESCHIEDENIS NAAR ONS DALTONONDERWIJS KDS De Zevensprong Versie: dec 2015 Inhoudsopgave: 1. DE GESCHIEDENIS NAAR ONS DALTONONDERWIJS... 3 ORIËNTATIE EINDDOEL IN BEELD KENNISMAKEN MET ANDERE DALTONSCHOLEN OP WEG COLLEGIALE CONSULTATIE ERKENNING

Nadere informatie

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015 Bas Bresters pagina 1 22-2- - 1 - Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni Gebouw, huisvestingsplannen Dit is de hoofdprioriteit dat het huidige gebouw rust uitstraalt. Dat betekent

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK RKBS "DE TWAALFRUITER"

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK RKBS DE TWAALFRUITER RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK RKBS "DE TWAALFRUITER" School : rkbs "De Twaalfruiter" Plaats : Vleuten BRIN-nummer : 27YH Onderzoeksnummer : 80439 Datum schoolbezoek : 24 augustus 2006 Datum vaststelling

Nadere informatie

Jaar School Schoolleider Datum

Jaar School Schoolleider Datum JAARPLAN Jaar School Schoolleider Datum Inleiding 2015-2016 Jaar Megelsheim Jos van Gerven September 2015 In ons Jaarplan geven we onze onderwijskundige beleidsvoornemens aan voor komend schooljaar. JAARVERSLAG

Nadere informatie

Daltonboek De geschiedenis naar ons Daltononderwijs

Daltonboek De geschiedenis naar ons Daltononderwijs KDS De Zevensprong Versie: dec 2015 Inhoudsopgave: 1. DE GESCHIEDENIS NAAR ONS DALTONONDERWIJS... 3 ORIËNTATIE EINDDOEL IN BEELD KENNISMAKEN MET ANDERE DALTONSCHOLEN OP WEG COLLEGIALE CONSULTATIE ERKENNING

Nadere informatie

Ontwikkelingslijn: Structuur Ontwikkelingsveld 1: Inrichting school, klas en plein Eigenaren: Melanie Hoogenberg, Ineke Schwieters en Sylvia Kroezen

Ontwikkelingslijn: Structuur Ontwikkelingsveld 1: Inrichting school, klas en plein Eigenaren: Melanie Hoogenberg, Ineke Schwieters en Sylvia Kroezen Ontwikkelingslijn: Structuur Ontwikkelingsveld 1: Inrichting school, klas en plein Eigenaren: Melanie Hoogenberg, Ineke Schwieters en Sylvia Kroezen Doel De voorwaarden vastleggen om op pedagogische en

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Haanstra Basisschool Leiden Datum: 9 juni 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Haanstra Basisschool Schoolnaam Haanstra Basisschool

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Terugblik Het afgelopen schooljaar hebben we binnen het team gewerkt met vijf actiegroepen, te weten: 1. Visie 2. Zorg en Begeleiding 3. Effectieve Instructie 4. Leerinhouden 5. Jonge

Nadere informatie

Jaarplan. Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen. Locatie Fontein. Locatie Transvaal

Jaarplan. Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen. Locatie Fontein. Locatie Transvaal 16 17 Jaarplan Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen Locatie Fontein Locatie Transvaal Naam school: Brinnummer: Koningin Wilhelminaschool 15QK Adres: Fonteinstraat 16 / Transvaalstraat

Nadere informatie

Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht 2014-2015

Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht 2014-2015 Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht 2014-2015 1 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen is voor

Nadere informatie

Jaarplan Marjolein Reurink September 2017

Jaarplan Marjolein Reurink September 2017 Jaarplan 2017-2018 Marjolein Reurink September 2017 Inhoud 1) Inleiding 2) Het strategisch beleidsplan Samen Scholen 3) Professionaliseren 4) Hoge onderwijskwaliteit 5) Kwaliteitszorg 6) Goede huisvesting

Nadere informatie

JAARPLAN. St. ALOYSIUSSCHOOL

JAARPLAN. St. ALOYSIUSSCHOOL JAARPLAN St. ALOYSIUSSCHOOL 2018-2019 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm,

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarverslag

Onderwijskundig jaarverslag Onderwijskundig jaarverslag 2017-2018 CBS DE WEGWIJZER DE TJONGERWERVEN, CPO Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Inleiding 3 3. Evaluatie schooljaar 2017-2018 4 4. Onderwijskundige ontwikkelingen 6 5. Verantwoording

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 2015-2016

Nieuwsbrief 1 2015-2016 20 augustus 2015 Volume 2, editie 1 Nieuwsbrief 1 2015-2016 De zomervakantie zit er weer op! Het is fijn om iedereen weer gezond en wel terug te zien op school. Een speciaal welkom aan alle kinderen die

Nadere informatie

Doel resultaat - Opbrengsten passend bij landelijk gemiddelde en analyseren opbrengsten

Doel resultaat - Opbrengsten passend bij landelijk gemiddelde en analyseren opbrengsten Speerpunt 3 Doorgaande leerlijn 2016 2017 1. Waarom Het didactisch handelen van leerkrachten is erop gericht dat kinderen een ononderbroken ontwikkeling kunnen doormaken. Voor die ontwikkeling is een rijke

Nadere informatie

Directeur basisschool De Albatros OPOD

Directeur basisschool De Albatros OPOD Directeur basisschool De Albatros OPOD Functie omschrijving Hoofdtaken van de Schooldirecteur Onder de verantwoordelijkheid van de voorzitter College van Bestuur geeft de Schooldirecteur leiding aan de

Nadere informatie

Informatieavond Van visie tot gebouw => renovatie. 7 februari 2017

Informatieavond Van visie tot gebouw => renovatie. 7 februari 2017 Informatieavond Van visie tot gebouw => renovatie 7 februari 2017 Doel van deze bijeenkomst 1. Ouders informeren (IKC - traject - visie - tijdpad) 2. Duidelijkheid geven omtrent de verbouwing 3. Vragen

Nadere informatie

JAARPLAN Op volle kracht vooruit

JAARPLAN Op volle kracht vooruit JAARPLAN 2017-2018 Op volle kracht vooruit Basisschool de Sterrenboog Mariaplein 8 7156 MG Beltrum 0544-481543 directie@desterrenboog.nl www.desterrenboog.nl Brinnummer: 07WG Voorwoord Het onderwijs op

Nadere informatie

Schoolverslag n.a.v. visitatie

Schoolverslag n.a.v. visitatie Visitatie lidscholen primair onderwijs Nederlandse Dalton Vereniging Schoolverslag n.a.v. visitatie Zie handleiding visitatie lidscholen primair onderwijs Schoolgegevens Naam school Tweeluik Adres Arthur

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan

Jaarplan Jaarplan Jaarplan Periode jaar Staal taal en spellingmethode X Onderwijs O Personeel О Ouders О Marketing/Com. О Maatschappelijke ont. О О Financiën О Huisvesting Indicator (doel) Norm Aanzet Acties en Middelen/

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool den Akker

Jaarplan Basisschool den Akker Jaarplan 2018-2019 Basisschool den Akker Beste lezer, Voor u ligt het jaarplan 2018-2019 van basisschool den Akker. In dit jaarplan wordt beschreven welke doelen de school stelt voor het schooljaar 2018-2019.

Nadere informatie

10.30 De toon van de nieuwe visitatie: waarderend auditen. Subgroepen: op zoek naar de kracht van collegascholen

10.30 De toon van de nieuwe visitatie: waarderend auditen. Subgroepen: op zoek naar de kracht van collegascholen Regio Midden Nederland 22 januari 2018 Agenda 09.30 Opening regiobestuur en agenda bijeenkomst 09.45 De hele dag Dalton Subgroepen: wat doen we al in de eigen school? Waar ligt ontwikkelperspectief 10.30

Nadere informatie

JAARVERSLAG De Rank. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk

JAARVERSLAG De Rank. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk JAARVERSLAG 2016-2017 De Rank informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstellingen 4 Identiteit en vieringen 5 Zending en acties 6 Kwaliteit / Evaluatie

Nadere informatie

IDee NEDERLANDSE DALTON VERENIGING

IDee NEDERLANDSE DALTON VERENIGING IDee NEDERLANDSE DALTON VERENIGING 2 www.dalton.nl 3 DALTON IS AN INFLUENCE, A WAY OF LIFE Helen Huss Parkhurst (January 3, 1887 June 1, 1973) 4 eigenaarschap persoonlijke ontwikkeling betrokkenheid van

Nadere informatie

SAMEN SCHOLEN in Ter Aar

SAMEN SCHOLEN in Ter Aar SAMEN SCHOLEN in Ter Aar op weg naar het Integraal Kind Centrum - KOERSNOTITIE Versie 20 juni 2017 Invoegen en verbinden De drie basisscholen in Ter Aar zijn sinds schooljaar 2015/2016 op zoek gegaan naar

Nadere informatie

GRO TE REIS. Het leven is één WAAR DE SCHOOL VOOR STAAT 2

GRO TE REIS. Het leven is één WAAR DE SCHOOL VOOR STAAT 2 Schoolbrochure GRO TE REIS Het leven is één WAAR DE SCHOOL VOOR STAAT 2 het onderwijsaanbod 8 typisch Daltonschool 14 WAAR DE SCHOOL VOOR STAAT Onze kernwaarden 1 3 4 5 6 7 2 3 Leren leven, leren leren

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 13 / 18 februari 2016

Schooljaar Nummer 13 / 18 februari 2016 Schooljaar 2015-2016 Nummer 13 / 18 februari 2016 Winnaars van het Kuuk n festival; schoolprijs voor de Bongerd Van alle kinderen die werkstukjes en tekeningen hebben gemaakt over het Oldenzaalse carnaval,

Nadere informatie

Wees koppig ten aanzien van je doelen en flexibel ten aanzien van je werkwijzen

Wees koppig ten aanzien van je doelen en flexibel ten aanzien van je werkwijzen Een puntje vooraf.. Na de presentatie over wereldoriëntatie en na de presentatie over de nieuwe organisatie is er de gelegenheid tot het stellen van vragen. Wees koppig ten aanzien van je doelen en flexibel

Nadere informatie

Opvoeden en opgroeien doen we samen

Opvoeden en opgroeien doen we samen s a m e n met ouders Opvoeden en opgroeien doen we samen Dé brede taalschool Het Kompas Het Kompas vindt het belangrijk dat de kinderen zich welkom, veilig, gesteund en gewaardeerd voelen. Op iedere basisschool

Nadere informatie

Basisschool Den Bongerd

Basisschool Den Bongerd Basisschool Den Bongerd een Daltonschool in oprichting Beste ouders en verzorgers, U ontvangt van ons deze informatiekrant, omdat we graag alle ouders willen informeren over de voortgang van onze onderwijskundige

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IKC De Kreek

NIEUWSBRIEF IKC De Kreek 1 WINTER 2018 NIEUWSBRIEF IKC De Kreek Kinderen voorop In deze eerste nieuwsbrief, die bestemd is voor alle ouders en betrokkenen van IKC De Kreek, informeren we u over de ontwikkelingen rond IKC De Kreek.

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl Jaarplan 2015-2016 Baron De Vos Van Steenwijk Rockanje Datum: 6 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 Schoolnaam Baron De Vos Van Steenwijk Datum 15-09-2015 Inleiding In ons jaarplan geven

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 Belangrijke data: 28 augustus AC vergadering (20.00-22.00 uur) 02 september Introductie ouderavond groepen 1 en 2 04 september Introductie ouderavond groepen 5 05 september

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2015-2016 1 Naam school: Brinnummer: Máximaschool 27 NL Adres: Glinswei 4 Postcode + Plaats: 8939 CB Leeuwarden Telefoon: 058-2880842 E-mail: a.verhoeff@maximaschool.nl www.maximaschool.nl

Nadere informatie

Inzoomen op het onderwijs

Inzoomen op het onderwijs Vragen & antwoorden, deel I Inzoomen op het onderwijs We hebben Marie José Goumans, moeder van Peter in groep 5 en tevens voorzitter van de medezeggenschapsraad van de Proostdijschool gevraagd of zij onze

Nadere informatie

Schooljaarverslag Christoffelschool Waalre

Schooljaarverslag Christoffelschool Waalre Schooljaarverslag 2015-2016 Christoffelschool Waalre In een notendop Doel Een gedragen visie, een heldere kijk op onze doelen Voor (nieuwe) ouders inzichtelijk maken wie wij zijn en hoe wij werken Ouders

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 21 maart 2016 Aanwezig: Michiel, Natascha, Sanne, Folkert, Carola en Marielle Afwezig: Annet Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2016 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Competenties / bekwaamheden van een daltonleerkracht

Competenties / bekwaamheden van een daltonleerkracht Competenties / bekwaamheden van een daltonleerkracht Tijdens de DON bijeenkomst van 13 november 2013 hebben we in kleine groepen (daltoncoördinatoren en directeuren) een lijst met competenties/bekwaamheden

Nadere informatie

IDee NEDERLANDSE DALTON VERENIGING

IDee NEDERLANDSE DALTON VERENIGING IDee NEDERLANDSE DALTON VERENIGING 1 1 www.dalton.nl 2 21/01/2018 19:29 3 3 DALTON IS AN INFLUENCE, A WAY OF LIFE Helen Parkhurst (8 maart 1886-1 juni 1973) 4 eigenaarschap persoonlijke ontwikkeling betrokkenheid

Nadere informatie

Welkom 29 oktober 2015

Welkom 29 oktober 2015 Welkom 29 oktober 2015 Een dagje dalton op de Edelsteen Chantal Beeloo Doel van vanavond Wij willen inzichtelijk maken hoe een globale dag bij ons op school eruit ziet en hoe de daltonkernwaarden zichtbaar

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Basisschool Adriaan van den Ende

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Basisschool Adriaan van den Ende RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Basisschool Adriaan van den Ende Plaats : Warnsveld BRIN nummer : 09GA C1 Onderzoeksnummer : 287535 Datum onderzoek : 8 februari 2016 Datum vaststelling : 28

Nadere informatie

Jaarplan Melick. Datum: 22 juni

Jaarplan Melick. Datum: 22 juni Jaarplan 2017-2018 BredeSchool De Achtbaan Melick Datum: 22 juni 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam BredeSchool De Achtbaan Datum 12-04-2017 Inleiding In dit jaarplan worden schoolontwikkelpunten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Van Heemstraschool Studiedag (kinderen vrij)

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Van Heemstraschool Studiedag (kinderen vrij) 1 Nieuwsbrief Nummer 3 05-10-2018 Vanuit de directie Interne audit Vorige week donderdag 27 september jl. is de Van Heemstraschool bezocht door een interne auditcommissie van de stichting Cambium, waar

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK OBS "VLEUTERWEIDE"

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK OBS VLEUTERWEIDE RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK OBS "VLEUTERWEIDE" School : obs "Vleuterweide" Plaats : Vleuten BRIN-nummer : 27YF Onderzoeksnummer : 80394 Datum schoolbezoek : 24 augustus 2006 Datum vaststelling : 10 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 december 2013

Nieuwsbrief 13 december 2013 Jaarlijkse upgrade Jeelo Jeelo is op het moment bezig met de ontwikkeling en implementatie van oplossingen voor tablets. De navigatie wordt afgestemd op de schermen van tablets. Daarvoor is ook een aanpassing

Nadere informatie

Beleidsplan (concept)

Beleidsplan (concept) Inleiding Met ruim 40 scholen is de daltonregio Noord-Holland een belangrijke regio in ons land. De laatste jaren heeft het toenmalige bestuur van de regio Noord-Holland door diverse omstandigheden geen

Nadere informatie

Verslag MR vergadering

Verslag MR vergadering Verslag MR vergadering 10-10-2017 Vergadernummer : mr 01-17/18 Datum : 10-10-2017 Tijd : 19.30 uur Locatie : PMS Opening: Uit verslag vorige vergadering: Hoe gaan we de schoolontwikkelingen borgen in de

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 CONCLUSIE EN VOORUITBLIK 8 2 VOORWOORD EN INLEIDI

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2019-2020 ODBS Onder de Wieken Nieuw-Beijerland Datum: 19 juni 2019 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2019-2020 JAARVERSLAG 2019-2020 School School Datum 21-05-2019 Datum Inleiding

Nadere informatie

Visie onderwijs en huisvesting SPOZ. Visie op onderwijs en huisvesting

Visie onderwijs en huisvesting SPOZ. Visie op onderwijs en huisvesting Visie op onderwijs en huisvesting Stichting Primair Onderwijs Zundert November 2015 0 Visie op onderwijs en huisvesting Aanleiding: Het onderwerp onderwijshuisvesting staat al geruime tijd op de Zundertse

Nadere informatie

JAARPLAN OBS De Driehoek

JAARPLAN OBS De Driehoek JAARPLAN OBS De Driehoek 2015 2016 OBS De Driehoek Jan van Rixtelstraat 26 5735 GA Aarle-Rixtel 0492-383 003 info@3hoek.nl 2 Onderwijskundig jaarplan 2015-2016 Jaar 2015-2016 School OBS De Driehoek Schoolleider

Nadere informatie

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Jaarplan 2014-2015 Inleiding In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm waarbij

Nadere informatie

R.K. Willibrordschool. Schooljaarverslag

R.K. Willibrordschool. Schooljaarverslag R.K. Willibrordschool Schooljaarverslag 2017-2018 Directeur Dhr. P. Muter Adres Esperantolaan 2 Plaats Stadskanaal Telefoon 0599 651712 E-Mail willibrordschool@primenius.nl Datum 26-9-2018 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarplan Teamvergadering.

Jaarplan Teamvergadering. Jaarplan Periode jaar Zelfsturend leren, eigenaarschap en doelgericht werken. X Onderwijs O Personeel О Ouders О Marketing/Com. О Maatschappelijke ont. О О Financiën О Huisvesting Indicator (doel) Norm

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument September 2014 PERSONEELSPLAN

Verantwoordingsdocument September 2014 PERSONEELSPLAN Verantwoordingsdocument September 2014 PERSONEELSPLAN Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Organisatiestructuur... 4 2.1 Rollen binnen de Netwerkschool (zie bijlage)... 4 2.2 Het kernteam... 5 2.3 De Interne flexibele

Nadere informatie

Jaarplan Versie: augustus Samen op reis worden we wereldwijs-samen leren om te groeien

Jaarplan Versie: augustus Samen op reis worden we wereldwijs-samen leren om te groeien Jaarplan Versie: augustus 2017 Samen op reis worden we wereldwijs-samen leren om te groeien Aanleiding Voor u ligt het jaarplan van schooljaar. Hierin beschrijven wij welke doelstellingen wij ons voor

Nadere informatie

Souterrain. Voorbeelden metselwerk. Nieuwsbrief 1 Nieuwbouw school Schaesberg schooljaar 2013-2014

Souterrain. Voorbeelden metselwerk. Nieuwsbrief 1 Nieuwbouw school Schaesberg schooljaar 2013-2014 Souterrain Voorbeelden metselwerk Betrokken partijen in de nieuwbouw De nieuwbouw aan de pastoor Schattenstraat biedt huisvesting aan een school voor omstreeks 300 à 330 leerlingen van de huidige basisscholen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 22. 13 februari 2015. MAANDAG 16 t/m VRIJDAG 20 FEBRUARI CHINEES NIEUWJAAR VAKANTIE VOOR LEERLINGEN. Schooljaar 2014-2015 INHOUD

NIEUWSBRIEF 22. 13 februari 2015. MAANDAG 16 t/m VRIJDAG 20 FEBRUARI CHINEES NIEUWJAAR VAKANTIE VOOR LEERLINGEN. Schooljaar 2014-2015 INHOUD Schooljaar 2014-2015 NIEUWSBRIEF 22 INHOUD Ø Directie Ø Jip en Janneke Ø Recruitment Ø Extra ondersteuning Nederlandse taal Ø Schoolbus Ø Vacature Ø Belangrijke data BIJLAGE BIJ E-MAIL Ø Vacature Hollandse

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL. Daltonschool Leiden en De Sleutelbloem Boshuizerkade 119 Kennedylaan TZ leiden 2324ER Leiden

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL. Daltonschool Leiden en De Sleutelbloem Boshuizerkade 119 Kennedylaan TZ leiden 2324ER Leiden SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Daltonschool Leiden en De Sleutelbloem Boshuizerkade 119 Kennedylaan 1 2321TZ leiden 2324ER Leiden 071-5722141 0715763314 Daltonschool Leiden en de Sleutelbloem zijn twee locaties

Nadere informatie

OBS Koningin Beatrix JAARPLAN

OBS Koningin Beatrix JAARPLAN OBS Koningin Beatrix JAARPLAN 2017-2018 Jacqueline de Fouw Buren, 1 sept.2017 1 Inleiding Dit jaarplan is een logisch vervolg op het jaarverslag 2016-2017 en onderdeel van het schoolplan 2015-2019. Visie

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

Welkom bij de ouderavond over Vier Keer Wijzer

Welkom bij de ouderavond over Vier Keer Wijzer Welkom bij de ouderavond over Vier Keer Wijzer Programma 19.30 tot 21.00 uur Waarom hebben we gekozen voor Vier Keer Wijzer? Uitleg en achtergrondinformatie over het onderwijsmodel Interactieve informatie-

Nadere informatie

Inzoomen op het onderwijs

Inzoomen op het onderwijs Inzoomen op het onderwijs U bent van harte uitgenodigd voor de onderwijsavond op 17 november Op deze avond wordt ingezoomd op het onderwijs dat het team voor ogen heeft voor de nieuwe school. - Locatie:

Nadere informatie

Daltonbasisschool De Springplank

Daltonbasisschool De Springplank Daltonbasisschool De Springplank Dalton informatieboekje Inhoudsopgave 1. Het ontstaan van het daltononderwijs. 2. Het daltononderwijs op De Springplank. 3. De daltonschool: gewoon, anders. Bijzonder!

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

SECTORPLAN HAVO- VWO Het sectorplan in viif verschillende concrete plannen met tijdsaanduiding

SECTORPLAN HAVO- VWO Het sectorplan in viif verschillende concrete plannen met tijdsaanduiding SECTORPLAN HAVO- VWO 2016-2017 Het sectorplan in viif verschillende concrete plannen met tijdsaanduiding Voorwoord Het sectorplan havo/vwo 2016-2017 verschilt fundamenteel van de sectorplannen zoals die

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en de antwoorden m.b.t. 'scholen voor morgen'

Veel gestelde vragen en de antwoorden m.b.t. 'scholen voor morgen' Veel gestelde vragen en de antwoorden m.b.t. 'scholen voor morgen' 14 februari 2019 Vraag: Waarom is het proces van 'scholen voor morgen' eigenlijk nodig? Antwoord: Het proces 'scholen voor morgen' is

Nadere informatie

School(beleid) Terugkoppeling resultaten POM: Zowel in het team als in de MR zijn de resultaten van de POM besproken. We zetten hieronder de

School(beleid) Terugkoppeling resultaten POM: Zowel in het team als in de MR zijn de resultaten van de POM besproken. We zetten hieronder de Schoolnieuws maart 2016 Nieuws School(beleid) Terugkoppeling resultaten Primair Onderwijs Monitor Stagiaires stellen zich voor Personeel Ouderraad Medezeggenschapsraad Schoolontwikkeling en POM Activiteiten

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool St. Catharina Haastrecht

Jaarplan Basisschool St. Catharina Haastrecht Jaarplan 2016 - Basisschool St. Catharina Haastrecht Voorwoord In dit Jaarplan wordt een concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven. De beleidsvoornemens hebben veelal een directe link met de

Nadere informatie

SCHOOLVERBETERPLAN

SCHOOLVERBETERPLAN SCHOOLVERBETERPLAN 2017-2018 SAMEN onderweg met aandacht voor iedereen ONDERWIJS OP MAAT Breed en eigentijds onderwijsaanbod Als school werken we aan de totstandkoming van een breed en eigentijds aanbod,

Nadere informatie

R.K. Basisschool De Heydonck Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

R.K. Basisschool De Heydonck  Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool De Heydonck www.bs-heydonck.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015 2016 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de onderwerpen en werkzaamheden van de

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Wissel De Hoop KX Uitgeest

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Wissel De Hoop KX Uitgeest Jaarverslag schooljaar 2015 2016 Basisschool De Wissel De Hoop 3 1911 KX Uitgeest Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van basisschool De Wissel. Dit verslag is geschreven voor de ouders en andere belangstellenden

Nadere informatie

NEDERLANDSE DALTON VERENIGING

NEDERLANDSE DALTON VERENIGING IDee NEDERLANDSE DALTON VERENIGING www.dalton.nl Bezuidenhoutseweg 251-253 2594 AM Den Haag T. 070-331 52 81 E. bestuursbureau@dalton.nl www.dalton.nl 1 2 eigenaarschap persoonlijke ontwikkeling DALTON

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Mariaschool garantie ambitie 1. Naam en adres De Mariaschool Pastoor Schoenmakersstraat 7 6657 CB Boven Leeuwen Tel. 0487-592076 Email: basisschool@demariaschool.nl 2. Schoolinformatie

Nadere informatie

JAARVERSLAG De Rank. Khbgiuyfi uf. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk

JAARVERSLAG De Rank. Khbgiuyfi uf. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk JAARVERSLAG 2015-2016 Khbgiuyfi uf De Rank informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstellingen 4 Identiteit en vieringen 5 Zending en acties 6 Kwaliteit

Nadere informatie

3. Aanvullingen agenda Geen aanvullingen.

3. Aanvullingen agenda Geen aanvullingen. Notulen MR vergadering 12 januari 2015 Aanwezig: Michiel, Ellen, Sanne, Joep, Natascha, Annet en Marielle. Afwezig: -- Ouders: Tamara Luiken en Michiel Dullaert Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord:

Nadere informatie

Schooljaarplan obs de Skûle 2015-2016

Schooljaarplan obs de Skûle 2015-2016 Jaarplan schooljaar 2015 2016 Jaarplan in plaats van het schoolplan i.v.m. fusie cbs de Wyngert Toegevoegd Jaarplan 2015-2016 van de samenwerkingsschool Drachtstercompagnie Naam school Adres Postcode Telefoon

Nadere informatie

september 2017 Voorwoord Belangrijke data Studiedag Informatieavond Parkeren rondom de school Nieuwe methode Taal Startgesprekken Overblijf

september 2017 Voorwoord Belangrijke data Studiedag Informatieavond Parkeren rondom de school Nieuwe methode Taal Startgesprekken Overblijf september 2017 Voorwoord Belangrijke data Studiedag Informatieavond Parkeren rondom de school Nieuwe methode Taal Startgesprekken Overblijf Vakanties Studiedagen Voorstellen Voorwoord Bij het verschijnen

Nadere informatie

JAARPLAN

JAARPLAN JAARPLAN -2017 1 VOORWOORD Dit jaarplan geeft een overzicht van de plannen voor de Prins Mauritsschool in het schooljaar -2017. Bij de samenstelling van dit jaarplan is uitgegaan van de volgende bronnen:

Nadere informatie

Een FULLTIME LEERKRACHT voor de volgende school:

Een FULLTIME LEERKRACHT voor de volgende school: Aan: Het personeel van de Stichting Onderwijs Primair en extern personeel Van: Ineke de Vos, senior personeelsadviseur, Onderwijs Primair Datum: 28-6-2018 Betreft: INTERNE EXTERNE VACATURE De 17 scholen

Nadere informatie

DALTON BELEIDSPLAN 2015-2016

DALTON BELEIDSPLAN 2015-2016 DALTON BELEIDSPLAN 2015-2016 Laat kinderen doen, wat ze zelf kunnen! CB de Bron Ganzenroer 2 7833 GH Nieuw-Amsterdam Tel: 0591-551293 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Voorwoord... 2 1 Wie zijn wij?...

Nadere informatie

Vrijeschool RotterdamWest

Vrijeschool RotterdamWest Vrijeschool RotterdamWest Herstelonderzoek Datum vaststelling: 15 mei 2019 Samenvatting De kwaliteit van het onderwijs hebben wij in oktober 2017 als zeer zwak beoordeeld, omdat de kernstandaarden Zicht

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 R.K. Basisschool De Heydonck www.bs-heydonck.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de onderwerpen en werkzaamheden van de

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016 Strategisch Beleidsplan 2011-2015 Jaarplan 2015-2016 Schoolplan 2012-2016

Jaarplan 2015-2016 Strategisch Beleidsplan 2011-2015 Jaarplan 2015-2016 Schoolplan 2012-2016 Jaarplan 2015-2016 In dit document vindt u het jaarplan van Daltonschool Nicolaas voor 2015-2016. Het is gebaseerd op de uitgangspunten van het Strategisch Beleidsplan 2011-2015 van het Sticht de uitgangspunten

Nadere informatie

F.A.Q. / Veel gestelde vragen

F.A.Q. / Veel gestelde vragen F.A.Q. / Veel gestelde vragen F.A.Q / Veel gestelde vragen. Wat is Onderwijs + Jij? Onderwijs + Jij op Het Palet helpt kinderen om hun unieke talenten te ontwikkelen en gebruikt daarbij de nieuwste technologieën.

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 26 september Aanvang: 19.30 uur 21.00 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 8) AGENDA 1. Opening 2. Medelingen/ingekomen

Nadere informatie

De school voor sterren!

De school voor sterren! O.B.S. de Sterrekijker De school voor sterren! Excellente school 2018 2020 De Sterrekijker is de school waar elk kind met plezier speelt en werkt, en zich optimaal kan en durft te ontwikkelen. Op De Sterrekijker

Nadere informatie

Jaarplan Heiloo. Datum: 6 oktober

Jaarplan Heiloo. Datum: 6 oktober Jaarplan 2017-2018 Basisschool Benedictus Heiloo Datum: 6 oktober 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 School Basisschool Benedictus Datum 10-07-2017 Inleiding Geachte lezer, In ons jaarplan geven

Nadere informatie