Selectieprocedure. Afbouwketen. 8 oktober Welke co-maker gaat samen met ons de droom van de klant waarmaken?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Selectieprocedure. Afbouwketen. 8 oktober 2012. Welke co-maker gaat samen met ons de droom van de klant waarmaken?"

Transcriptie

1 Selectieprocedure Afbouwketen 8 oktober 2012 Welke co-maker gaat samen met ons de droom van de klant waarmaken? ERA Contour Zilverstraat RP Zoetermeer Tel:

2 Inhoudsopgave 1 BEGRIPSOMSCHRIJVING INTRODUCTIE ERA CONTOUR INLEIDING EN DOEL SELECTIE ACHTERGROND DOEL VAN DE SELECTIE PROCEDURE IN HET KORT INTENTIE VAN DE SAMENWERKING DE OMVANG VAN DE OPDRACHT KEUZE IN OVERKOEPELEND PROCES: DE FASEN FASE 1: OPENBARE AANMELDING & VOORSELECTIE FASE 2: KICK-OFF BIJEENKOMST PRESTATIE INKOOP OVERALL PLANNING SELECTIEPROCES AANMELDINGSPROCEDURE AANMELDING COMMUNICATIE CONTACTPERSONEN VRAGEN VOORWAARDEN BIJLAGEN... 12

3 1 Begripsomschrijving Prestatie Inkoop Inkoopmethodiek gericht om maximaal gebruik te maken van de kennis vanuit de leveranciersmarkt. De leverancier krijgt maximale ruimte om zich middels dominante informatie te onderscheiden. Onderdelen van deze methodiek zijn planfase en interviewfase. Voor meer informatie: Combinatie Indien met meerdere partijen gezamenlijk wordt ingeschreven, waarbij de partijen een gelijkwaardige rol hebben in deze samenwerking (en er geen sprake is van hoofdaannemer/ onderaannemer) is er sprake van een combinatie. Een combinatie bestaat uit twee of meer verschillende ondernemingen. KPI s Kritieke prestatie-indicatoren. Dit zijn variabelen om prestaties te monitoren. ERA Contour heeft KPI s. Voor een samenwerking kunnen ook KPI s worden opgesteld. Een voorbeeld hiervan is KPI sneller ; bijvoorbeeld 40% reductie in doorlooptijd. Fijne afbouw Onder fijne afbouw vallen de volgende productgroepen / disciplines: Dekvloeren, Lijmwerk binnenwanden, Systeemwanden en -plafonds, Tegelwerkzaamheden, Dorpels en vensterbanken, schilderwerkzaamheden, wand en vloerafwerking, Kitwerkzaamheden, Stuc- en Spuitwerk, Trappen, Keukens (coördinatie), Binnendeuren en Hang- en sluitwerk en Schoonmaakwerkzaamheden. Co-creatie Het beste van jezelf delen met anderen met als gemeenschappelijk doel het creëren van zakelijk voordeel waarbij toekomstwaarde voor de consument en gebouwde omgeving centraal staat. Supply Chain Management Alle activiteiten die gericht zijn op het verbeteren van de (toeleverings)keten. Beoordelingsteam Het beoordelingsteam, is een team samengesteld uit ERA Contour medewerkers die gezamenlijk de voorselectieformulieren, de plannen en de interviews beoordelen. Het beoordelingsteam bestaat uit zes personen, een doorsnede van ERA Contour. In het team zijn zowel ontwikkeling als uitvoering vertegenwoordigd. SMART Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden

4 2 Introductie ERA Contour Wij zijn actief met het ontwikkelen van projecten in eigen beheer, het ontwikkelen van plannen voor derden, nieuwbouw en het renoveren en onderhouden van woningen. Circa 30% van onze activiteiten betreft eigen ontwikkeling en de overige 70% is in opdracht van derden. Bij de meeste projecten worden we vanaf de voorbereiding betrokken om samen met de opdrachtgever en adviseurs te werken aan een optimale prijs/product verhouding. Onze missie is: ERA Contour creëert ruimte voor mens, stad en maatschappi.j ERA Contour ERA Contour creëert ruimte, fysieke en mentale ruimte. Samen met onze klanten bedenken en maken wij buurten en wijken. We zitten aan tafel met gemeenten, corporaties, consumenten en andere ontwikkelaars. Om zo plekken te maken waar mensen gelukkig en veilig leven. Wij zijn dus ruimtemakers. Onderdeel TBI Holdings Bij ons draait alles om onze klanten. Dat was altijd al zo en dat wordt alleen maar sterker. Door bedenken, maken & communiceren te combineren kunnen wij de producten en processen bieden die onze klanten willen hebben. Dit doen we zowel bij de door ons ontwikkelde projecten als bij onze projecten voor derden. Onze aanpak: Profiel Ruimtemakers Nieuwbouw, renovatie en transformatie Omzet ca. 220 miljoen 480 medewerkers Steden sterker maken: al sinds begin jaren negentig zijn wij als één van de eerste risicodragende partijen betrokken bij stedelijke vernieuwings- en herstructureringsopgaven. De consument als co-producent: de klant staat centraal, bij zowel de ontwikkeling als de bouw van de woning, de buurt en de wijk. 360º duurzaam: hiermee bedoelen we niet alleen klimaatneutrale sloop, bouw en bewoning, maar zeker ook het maken van duurzame steden. Onze Werkwijze: Co-creatie: het beste van jezelf delen met anderen met als gemeenschappelijk doel het creëren van zakelijk voordeel waarbij toekomstwaarde voor de consument en gebouwde omgeving centraal staat.

5 3 Inleiding en doel selectie 3.1 Achtergrond De afgelopen drie jaar is er binnen ERA Contour veel besproken, veranderd en bereikt op het gebied van samenwerken. Vanaf 2008 is duidelijk koers gezet richting samenwerken. Intern is de samenwerking op een nieuwe manier georganiseerd, om vervolgens met heel de keten de samenwerking te verdiepen en te benutten. Dit betekent dat ERA Contour voor elke schakel of clustering van schakels in de keten de experts in de markt zoekt, om op projectoverstijgend niveau samen te werken en continu te verbeteren. De overkoepelende naam voor deze nieuwe manier van samenwerken is Co-creatie. Deze nieuwe manier van samenwerken is niet alleen gericht op opdrachtgevers, maar ook op onderaannemers, leveranciers en adviseurs, de zogenaamde co-makers. Een co-maker denkt mee en deelt zijn kennis en expertise gedurende het hele proces. Een comaker is een partner die niet alleen naar zichzelf kijkt, maar gericht is op de hele keten. Een co-maker is betrouwbaar en transparant naar andere partijen binnen de keten en gericht op het gezamenlijk belang. Co-creatie kost voor beide partijen in het begin meer energie, maar zal op lange termijn leiden tot aanzienlijke meerwaarde voor de eindgebruiker. Meerwaarde in de zin van betere kwaliteit, flexibel en betrokken klantproces, kortere doorlooptijd, minder faalkosten en een lagere kostprijs. ERA Contour gelooft in de kracht van samenwerken. Het maximale uit de samenwerking wordt pas benut wanneer het met een klein aantal partijen plaatsvindt en op projectoverstijgend niveau. Vanuit de projectoverstijgende insteek kan richting en diepgang gegeven worden aan afstemming en verbetertrajecten. Vanuit dit perspectief is ERA Contour op zoek naar co-makers, de experts voor de fijne afbouw keten. De aanleiding voor dit traject is, dat middels de huidige georganiseerde structuur c.q. samenwerking de prestaties onvoldoende zijn. Prestaties van ERA Contour worden gemeten aan de KPI s van ERA Contour. 1. Klanttevredenheid > 8 2. Partnertevredenheid > 8 3. Medewerker betrokkenheid > 8 4. Nazorgkosten 0 De Co-creatie targets van ERA Contour zijn: 1. Beter 2. Leuker 3. Sneller 4. Goedkoper

6 Naast dat de huidige prestaties onvoldoende zijn t.o.v. de ambities van ERA Contour, wordt momenteel binnen de huidige structuur / samenwerking veel tijd en energie verloren met het aansturen en afstemmen van de verschillende disciplines op de bouwplaats. 3.2 Doel van de selectie Het doel van dit selectietraject is het aangaan van een langdurige strategische samenwerking met enkele partijen of combinanten (keten van partijen) voor het aanzienlijk verbeteren van de prestaties binnen de fijne afbouw keten. U kunt u inschrijven voor: Eén fijne afbouw onderdeel Meerdere fijne afbouw onderdelen Als combinatie inschrijven voor meerdere fijne afbouw onderdelen Als totaal aanbieder voor de fijne afbouw Als één van bovenstaande opties gecombineerd met de coördinatie (dus niet contracthouder) van overige fijne afbouw onderdelen 3.3 Procedure in het kort Het overall proces begint middels het aanmeldingsformulier. Op basis hiervan wordt u wel/niet uitgenodigd voor de voorselectiefase. Na aanmelding krijgt u binnen drie werkdagen reactie. Wanneer uw aanmelding is goedgekeurd krijgt u het voorselectieformulier toegezonden. Het voorselectieformulier zal als filter fungeren. Op basis hiervan zal een deel van de partijen afvallen. In het verdere selectieproces zal gebruik gemaakt worden van de filosofie en methodiek van Prestatie Inkoop. Middels deze methodiek beoogt ERA Contour de marktpartijen maximale ruimte te geven om boven het maaiveld uit te steken. In hoofdlijn bestaat het Prestatie Inkoop traject uit een plan fase, een interviewfase en een Pre-award fase. In hoofdstuk 4 zal het selectietraject verder worden toegelicht. 3.4 Intentie van de samenwerking De intentie van de samenwerking is een samenwerkingsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Voor een periode van vijf jaar wordt een samenwerkingsovereenkomst opgesteld waarin betrokken partijen aangeven wat belangrijk is in een samenwerking en welke doelen bereikt gaan worden. Resultaten worden jaarlijks SMART gemaakt en geëvalueerd. De uitkomsten van de evaluatie en de behaalde resultaten zijn de basis voor de continuering van de lopende samenwerking.

7 3.5 De omvang van de opdracht De omvang van de opdracht bedraagt de helft van alle fijne afbouwwerkzaamheden (nieuwbouw) van ERA Contour. Na het Prestatie Inkoop traject worden de helft van de werkzaamheden uitgevoerd op de huidige manier, met de huidige partijen. De andere helft wordt ingevuld door de winnaars van het Prestatie Inkoop traject, per onderdeel worden twee partijen geselecteerd. De omzet in het cluster Fijne afbouw voor nieuwbouw bedraagt totaal gemiddeld over de jaren miljoen euro per jaar. De opdracht bestaat tot medio 2014 uit de helft van de totale omzet. Dit komt neer op een omzet van 8 miljoen euro per jaar. 3.6 Keuze in 2014 In 2014 zal er een keuze worden gemaakt op basis van de geleverde prestaties. Medio 2014 zal gekozen worden of ERA Contour verder gaat met de nieuwe co-makers.

8 4 Overkoepelend proces: de fasen Zoals vermeld kent dit selectieproces meerdere fasen. Onderstaand zijn de fasen globaal toegelicht met de bijbehorende uitkomst/output. Naarmate het proces vordert zal er steeds meer gedetailleerde informatie worden verstrekt. FASE 1: Openbare aanmelding & Voorselectie a. Aanmelding traject middels aanmeldingsformulier b. Indienen van de voorselectie en beoordeling FASE 2: Kick-off bijeenkomst Prestatie Inkoop a. Opleidingsbijeenkomst filosofie en methodiek Prestatie Inkoop b. Opstellen van plannen door marktpartijen / combinanten FASE 3: Schriftelijke fase Beoordelingen Prestatie Inkoop plannen door beoordelingsteam en bepalen welke partijen doorgaan naar de interviewfase FASE 4: Interviews Interviews afnemen sleutelfiguren FASE 5: Ranking Winnaars bepalen op basis van ingediende plannen en afgenomen interviews FASE 6: Pre-award a. Inrichten en diepgang geven van de samenwerking b. Aanpak op projectniveau door winnaars FASE 7: Implementatie

9 4.1 Fase 1: Openbare aanmelding & Voorselectie De openbare aanmelding bestaat uit twee onderdelen: 1. Aanmeldingsformulier invullen en indienen 2. Voorselectieformulier invullen en indienen. Op basis van de voorselectie gaan partijen door naar Fase 2 en zullen partijen op voorhand afvallen. De keuze hierin wordt gemaakt door het beoordelingsteam van ERA Contour. Het aantal partijen dat doorgaat naar Fase 2 hangt af van het aantal inzendingen en de kwaliteit hiervan. Het doel van deze eerste fase is te komen tot een eerste selectie van de gegadigden op basis van beantwoording van vragen op een aantal thema s en enkele minimumeisen. 4.2 Fase 2: Kick-off bijeenkomst Prestatie Inkoop Alle partijen die op basis van de voorselectie door zijn naar fase 2 worden bij ERA Contour uitgenodigd op kantoor voor een Kick-off bijeenkomst. In deze Kick- off bijeenkomst wordt de filosofie en methodiek van Prestatie Inkoop gedeeld. De fasen 3 t/m 6 zullen in deze bijeenkomst uitvoerig worden toegelicht. Deze kick-off bijeenkomst vindt plaats op donderdag 29 november 2012 van 08:30-12:00 uur. 4.3 Overall planning selectieproces Onderstaand is de planning van dit selectietraject in hoofdlijn weergegeven. Activiteit Wie? Datum Bekendmaking selectietraject ERA Contour 8 oktober 2012 Uiterlijke termijn aanmelden Inschrijvers 1 november 2012 voor 12:00 uur Uiterlijk termijn indienen Inschrijvers 12 november 2012 voor 12:00 uur voorselectie Uitslag voorselectie ERA Contour 23 november 2012 Kick-off bijeenkomst ERA Contour / 29 november 2012 Inschrijvers fase 2 t/m5 ERA Contour / Inschrijvers 29 november 2012 t/m 15 februari 2013 Uitslag bekend maken ERA Contour 18 februari 2013 Start fase 6: pre-award fase Implementatie fase ERA Contour / Inschrijvers 13 maart 2013* * Vanaf 13 maart 2013 wordt gestart met het inrichten van de samenwerking. Vanaf April 2013 zal meer diepgang worden geven aan de samenwerking. Vanaf deze datum worden ook de prestatie bepaald, waarop vervolgens 1,5 jaar op wordt gemonitord.

10 5 Aanmeldingsprocedure 5.1 Aanmelding Aanmelden voor dit traject kan door middel van het aanmeldingsformulier. Het aanmeldingsformulier bestaat uit twee delen. Het eerste deel heeft betrekking op algemene gegevens van de inschrijver. Het tweede deel stelt een aantal minimumeisen. Het volledig ingevulde aanmeldingsformulier kan enkel digitaal worden ingediend bij Benno van Dam: Na aanmelding ontvang u de volgende werkdag een ontvangstbevestiging. Binnen drie werkdagen wordt u geïnformeerd of u op basis van de minimumeisen wordt toegelaten tot het selectietraject. Bij toelating ontvangt u het voorselectieformulier. Het voorselectieformulier bestaat uit maximaal 2 A4, waarop gevraagd wordt op een aantal thema s uw zienswijze / visie te geven. Let op: dat beide formulieren volledig zijn ingevuld en voorzien zijn van datum en handtekening. Indienen van het aanmeldingsformulier kan tot 1 november :00 uur. Indienen van het voorselectieformulier kan tot 12 november :00 uur. Inzendingen na bovenstaande data en tijdstippen worden niet meer in behandeling genomen. De formulieren zijn te downloaden vanaf:

11 6 Communicatie 6.1 Contactpersonen Alle communicatie over dit selectietraject verloopt via de contactpersoon: Benno van Dam. Vanuit de Inschrijver dient het contact via één contactpersoon en een plaatsvervanger te verlopen (zoals aangegeven op het aanmeldingsformulier). 6.2 Vragen Vragen kunnen worden gesteld aan bovengenoemde contactpersoon. Wanneer er zich vragen voordoen, waarin de beantwoording van belang is voor alle potentiele inschrijvers, dan zal vraag en antwoord worden toegevoegd op de website van ERA Contour:

12 7 Voorwaarden De inschrijver met bijbehorende partijen dient werkzaam te zijn of te willen werken in het werkgebied van ERA Contour of een groot deel hiervan. Het werkgebied van ERA Contour is: Werkgebied ERA Contour Onderdeel van het aanmeldingsformulier is een kaart van Nederland met hierop het gebied waarin de inschrijver werkzaam is. Het aanmeldingsformulier dient voorzien te zijn van een bijlage, waarop het werkgebied van de inschrijver met eventueel combinanten is aangegeven.

13 8 Bijlagen 1. Aanmeldingsformulier 2. Voorselectieformulier. Dit formulier wordt toegezonden, wanneer uw aanmelding is goedgekeurd.

Platform Supply Chain Excellence

Platform Supply Chain Excellence Platform Supply Chain Excellence 27 februari 2013 Best Value Procurement Rudolph van den Bergh, ERA Contour Onderwerpen Profiel Co-creatie Ketenintegratie Prestatie Inkoop Voorbeelden ERA Contour Levensfasen

Nadere informatie

Selectieprocedure ketensamenwerking: de praktijk

Selectieprocedure ketensamenwerking: de praktijk Training advies ketensamenwerking (woning-)bouwsector ferrywilgenburg@me.com / 06-10012950 Selectieprocedure ketensamenwerking: de praktijk 2 voorbeelden, tips en tops 9 oktober 2015 @FerryWilgenburg Training

Nadere informatie

Co-creatie/Lean een cultuuromslag

Co-creatie/Lean een cultuuromslag Wat betekent LEAN Bouwen voor de bouwketen? Rudolph van den Bergh Directeur ERA Contour Balance & Result Co-creatie/Lean een cultuuromslag 10 oktober 2012 Rudolph van den Bergh 1 Programma 1. Profiel 2.

Nadere informatie

PRESTATIEVERKOOP BENT U ER KLAAR VOOR?

PRESTATIEVERKOOP BENT U ER KLAAR VOOR? PRESTATIEVERKOOP BENT U ER KLAAR VOOR? Utrecht, 4 oktober 2012 BEST VALUE PROCUREMENT / PRESTATIEINKOOP Een aanbieder vinden die boven het maaiveld uitsteekt en die weet waar hij het over heeft Waardevermeerdering

Nadere informatie

PRESTATIE-INKOOP INTERVIEWTRAINING

PRESTATIE-INKOOP INTERVIEWTRAINING PRESTATIE-INKOOP INTERVIEWTRAINING Daniela Verheul - Zeist, april 2013 SENSE OF URGENCY 2 SENSE OF URGENCY 3 FOOTER METHODIEK WIE IS DE EXPERT? Iemand die het hele project kan overzien Iemand die risico

Nadere informatie

Steden sterker maken er mak Steden sterk

Steden sterker maken er mak Steden sterk creëert ruimte Steden sterker maken Al meer dan 20 jaar zijn we actief in de bestaande stad. Begin jaren 90 begonnen we met diverse grote stedelijke vernieuwingsprojecten. We gingen de uitdaging aan door

Nadere informatie

PRESTATIE-INKOOP IN VOGELVLUCHT

PRESTATIE-INKOOP IN VOGELVLUCHT PRESTATIE-INKOOP IN VOGELVLUCHT Micaela Rydell - Utrecht, 4 oktober 0 INHOUDSOPGAVE. Introductie. Prestatie-inkoop. Toepassing in Nederland 4. Methodiek 5. Tot slot INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE SENSE OF URGENCY

Nadere informatie

Aanmelding. Selectie Comaker installaties. Met betrekking tot:

Aanmelding. Selectie Comaker installaties. Met betrekking tot: Aanmelding Met betrekking tot: Selectie Comaker installaties De Vlijt 30 9781 NR Bedum Postbus 103 9780 AC Bedum Tel: (050) 402 37 50 E: inkoop@wierdenenborgen.nl Datum: September 2016 Fase: 1 aanmeldingsfase

Nadere informatie

WELKOM NAMENS KARAKTER & BEST VALUE NEDERLAND WERKGROEP ZORG

WELKOM NAMENS KARAKTER & BEST VALUE NEDERLAND WERKGROEP ZORG WELKOM NAMENS KARAKTER & BEST VALUE NEDERLAND WERKGROEP ZORG KENNIS SESSIE BEST VALUE Best Value is meer dan Inkoop!! Management tool; Cultuur omslag voor beide zijden; Bij gebruik binnen Inkoop is het

Nadere informatie

Hoe maak je de keten LEAN?

Hoe maak je de keten LEAN? Hoe maak je de keten LEAN? Oktober 2012 Meindert Koopman Directeur Bouwbedrijf Rijssen B.V Hoe maak je de keten LEAN?? Inleiding. Traditionele proces. Ketenintegratie.. Van Losser Installatiegroep. Ketenintegratie:

Nadere informatie

Best Practices in Best Value Procurement

Best Practices in Best Value Procurement Best Practices in Best Value Procurement Noordwijkerhout, 4 februari 2011 Jeroen van de Rijt Wie ben ik? Jeroen van de Rijt Bedrijfseconomie, Tilburg Senior Consultant bij Scenter Tevens Gastdocent Nyenrode

Nadere informatie

SELECTIE EN WERKEN DE BESTE AANPAK, VAKMANSCHAP EN KWALITEIT BEST VALUE PROCUREMENT SJOERD POSTHUMA GRONINGEN,13 MAART 2013

SELECTIE EN WERKEN DE BESTE AANPAK, VAKMANSCHAP EN KWALITEIT BEST VALUE PROCUREMENT SJOERD POSTHUMA GRONINGEN,13 MAART 2013 SELECTIE EN WERKEN DE BESTE AANPAK, VAKMANSCHAP EN KWALITEIT BEST VALUE PROCUREMENT SJOERD POSTHUMA GRONINGEN,13 MAART 2013 2 1 ERVARING SJOERD POSTHUMA 3 AANBIEDERS PERSPECTIEF HEB JIJ DAT WEER. 2 AANBIEDER:HEB

Nadere informatie

Uitkomsten evaluatiegesprekken

Uitkomsten evaluatiegesprekken Uitkomsten evaluatiegesprekken Doel en aanpak evaluatie De evaluatie kende twee invalshoeken: 1.Evaluatie van het proces 2.Opbrengst van het proces: het contract Of ook het beoogde resultaat behaald wordt

Nadere informatie

WAT IS PRESTATIE-INKOOP

WAT IS PRESTATIE-INKOOP Bijlage 2: Toelichting prestatie-inkoop Naar aanleiding van de informatievergadering van 8 september 2016 jl. stuur ik u hierbij, zoals afgesproken een toelichting op het begrip prestatie-inkoop. WAT IS

Nadere informatie

OPENING DOOR ERIC HOLKERS DIRECTEUR LENTIS SERVICE & ADVIES

OPENING DOOR ERIC HOLKERS DIRECTEUR LENTIS SERVICE & ADVIES OPENING DOOR ERIC HOLKERS DIRECTEUR LENTIS SERVICE & ADVIES WELKOM NAMENS BEST VALUE KENNISTEAM LENTIS/ BEST VALUE NEDERLAND KENNIS SESSIE BEST VALUE Best Value is meer dan Inkoop!! Management tool; Cultuur

Nadere informatie

De waarde van (keten)samenwerking Op basis van de situatie in de woningbouwsector

De waarde van (keten)samenwerking Op basis van de situatie in de woningbouwsector De waarde van (keten)samenwerking Op basis van de situatie in de woningbouwsector dr.ing. Marcel Noordhuis Nyenrode Business Universiteit 30 juni 2016 Gedragsbeïnvloeding in afvalcampagnes AGENDA 1. (Keten)samenwerking

Nadere informatie

Best Value Procurement

Best Value Procurement Best Value Procurement Extra toelichting op BVP in het kader van aanbesteding ontwerp en realisatie gemaal Schardam Gert de Groot Inhoud Basisfilosofie Doelstelling BVP Spanningsveld traditioneel aanbesteden

Nadere informatie

Ketenintegratie in de woningbouw. Een onderzoek naar de invloed van ketenintegratie op tijd, geld en kwaliteit Door Karin van der Vliet

Ketenintegratie in de woningbouw. Een onderzoek naar de invloed van ketenintegratie op tijd, geld en kwaliteit Door Karin van der Vliet Ketenintegratie in de woningbouw Een onderzoek naar de invloed van ketenintegratie op tijd, geld en kwaliteit Door Karin van der Vliet Inhoud Waarom? Hoe? Resultaten theorie Resultaten praktijk Conclusie

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein INFORMATIEPAKKET voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Maart 2014 Blad 2 Blad 3 Algemene informatie Deze informatie

Nadere informatie

Communicatieplan Stoer Ondernemen manual

Communicatieplan Stoer Ondernemen manual Communicatieplan Stoer Ondernemen manual Inhoudsopgave Inleiding Situatieanalyse Doelgroep Communicatiedoelstellingen Communicatiestrategie Boodschap Middelen Termijnplanning Organisatie en kosten Evaluatie

Nadere informatie

Maatschappelijk enorme problemen rond wonen! Betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid! Als woon- en bouwsector laten we enorme steken vallen.

Maatschappelijk enorme problemen rond wonen! Betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid! Als woon- en bouwsector laten we enorme steken vallen. Maatschappelijk enorme problemen rond wonen! Betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid! Als woon- en bouwsector laten we enorme steken vallen. We blijven ver achter bij de productiviteitsverbetering

Nadere informatie

Doel van de bijeenkomst

Doel van de bijeenkomst Rinke Meijer en Nino Lopulalan 21 november 2016 Doel van de bijeenkomst U informeren over: Aanbesteden Niet-openbare procedure In te dienen documenten Tenderned Tijdens deze bijeenkomst wordt géén inhoudelijke

Nadere informatie

Groot Onderhoud 2.1 heet u van harte welkom!

Groot Onderhoud 2.1 heet u van harte welkom! Groot Onderhoud 2.1 heet u van harte welkom! De Aanleiding: Trots versus Toekomst Carel Hagemans Directeur Hagemans Vastgoedonderhoud Trots Intensieve samenwerking: Inzet partners, gedeeld DNA Competitie,

Nadere informatie

Management tool; Cultuur omslag voor beide zijden;

Management tool; Cultuur omslag voor beide zijden; KENNIS SESSIE BEST VALUE Best Value is meer dan Inkoop!! Management tool; Cultuur omslag voor beide zijden; Bij gebruik binnen Inkoop is het een nieuwe manier van omgaan met je opdrachtnemers anders samenwerken:

Nadere informatie

Ketensamenwerking. Overeenkomen van een strategisch partnerschap

Ketensamenwerking. Overeenkomen van een strategisch partnerschap Ketensamenwerking Overeenkomen van een strategisch partnerschap Agenda Introductie Ketensamenwerking Mechanisme Het beste contract? Toepassen van het mechanisme Afronding Supply Chain PlusValu Erik van

Nadere informatie

Partnerselectie ketensamenwerking: succesfactoren en leerpunten

Partnerselectie ketensamenwerking: succesfactoren en leerpunten Partnerselectie ketensamenwerking: succesfactoren en leerpunten vertrouwen, transparantie & Verbondenheid 2 Voor het Volledige rapport: www.regieraadbouwzuid.nl Een nieuwe marktbenadering Bij Wonen Limburg

Nadere informatie

Medisch specialist 2015 Sharing = caring

Medisch specialist 2015 Sharing = caring Medisch specialist 2015 Sharing = caring Regionale informatiebijeenkomst De kaarten zijn geschud, de medisch specialist is aan zet Op dit document zijn de Algemene Voorwaarden van LOGEX, gedeponeerd bij

Nadere informatie

Waarom BVP? If management, control and direction become more important

Waarom BVP? If management, control and direction become more important BVP De essentie Waarom BVP? If management, control and direction become more important it is less important for the individual to be skilled, accountable and able to minimize risks Dean Kashiwagi Prestatie

Nadere informatie

Informatie bijeenkomst

Informatie bijeenkomst Informatie bijeenkomst Zware Bergingen 15 maart 2019 RWS INFORMATIE 1 Agenda Introductie Doel van de bijeenkomst Kader van de opdracht Aanbestedingsproces Tenderned Aanbestedingsproces inschrijving en

Nadere informatie

H E T I N K O O P P R O C E S B E K E K E N D O O R E E N L E A N B R I L

H E T I N K O O P P R O C E S B E K E K E N D O O R E E N L E A N B R I L H E T I N K O O P P R O C E S B E K E K E N D O O R E E N L E A N B R I L H o e k o m t h e t d a t g r o t e e n c o m p l e x e p r o j e c t e n v a a k u i t l o p e n e n budget t e n o v e r s c

Nadere informatie

Korte inleiding over BVP. 6 september 2013

Korte inleiding over BVP. 6 september 2013 Korte inleiding over BVP 6 september 2013 Wat is Best Value Procurement? 6 september 2013 Is er een probleem? Het contract was OK! Prestatie Prestatie Invloed van bepalen minimale standaard? Inschrijver

Nadere informatie

Samenwerken aan Wereldklasse

Samenwerken aan Wereldklasse Samenwerken aan Wereldklasse Havenbedrijf Rotterdam Marktbijeenkomst Security Integrator 21 maart 2013 1 Havenbedrijf Rotterdam Lourens Visser Hoofd IT / Opdrachtgever Amber Tempelman Programmamanager

Nadere informatie

Best Value nog even de filosofie. Krommenie bruggen

Best Value nog even de filosofie. Krommenie bruggen Best Value nog even de filosofie Krommenie bruggen Agenda 1. Welkom & introductie 2. Nog even de filosofie 3. Het project 4. Vragen Over het project Over de contractfilosofie Over het proces Over. 5. Hoe

Nadere informatie

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A)

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A) Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding Renovatie Aladnahal Aalten Bouwkundig perceel (A) Opdrachtgever : Gemeente Aalten Opgesteld door : MPC bv, Mark Penninkhof Datum : 8 november 2012 Publicatienummer

Nadere informatie

Vastgoedsturing bij Ymere.

Vastgoedsturing bij Ymere. Ymere Vastgoedsturing bij Ymere. Pablo van der Laan strategisch adviseur Kennisochtend NVDO Kwaliteitsborging en vastgoedsturing Utrecht, 18 september 2015 Groot stedelijke corporatie in Metropool Regio

Nadere informatie

Internationale marktverkenning Circulaire Vloerafwerkingen. 1 Inhoud van deze bijlage

Internationale marktverkenning Circulaire Vloerafwerkingen. 1 Inhoud van deze bijlage Internationale marktverkenning Circulaire Vloerafwerkingen Meer informatie 1 Inhoud van deze bijlage Op deze pagina vindt u meer uitleg over de marktverkenning voor circulaire vloerafwerkingen door ABN

Nadere informatie

Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper

Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper Wat is ketenintegratie? Ketenintegratie in de bouw betekent met meerdere partijen werken aan een gezamenlijk doel. De keten is zo groot als je hem

Nadere informatie

Welkom presentatie Best Value binnen verkoop

Welkom presentatie Best Value binnen verkoop Welkom presentatie Best Value binnen verkoop IPG CONGRES 2015 'Maatschappelijk toegevoegde waarde in Stad en Regio 16 september 2015, Martiniplaza Groningen Wie is Erik Mars Best Value congres USA 2013/2015

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid met resultaat. Presteren met Passie

Duurzame Inzetbaarheid met resultaat. Presteren met Passie Duurzame Inzetbaarheid met resultaat Presteren met Passie Duurzame Inzetbaarheid voor meer rendement Investeren in duurzame inzetbaarheid loont Doen waar je goed in bent en samen met je collega s gaan

Nadere informatie

Best Value Procurement

Best Value Procurement Best Value Procurement Valentijn de Jong, 17 mei 2016 Het probleem Het probleem Welke hoort er niet bij? Planning / Programming Designer Contracting Contractors Suppliers Clients Supply chain: we werken

Nadere informatie

Volledige uitleg oproep Tools voor EnergielinQ

Volledige uitleg oproep Tools voor EnergielinQ Volledige uitleg oproep Tools voor EnergielinQ Inleiding Energiesprong is een programma dat de Stichting Experimenten Volkshuisvesting (SEV) uitvoert in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken

Nadere informatie

Provides als moderne opdrachtgever

Provides als moderne opdrachtgever Provides als moderne opdrachtgever KETENINTEGRATIE IN PLANMATIG ONDERHOUD Werner Eindhoven Missie Provides Provides, vertrouwd en innovatief, biedt een veelzijdig en hoogwaardig aanbod woondiensten voor

Nadere informatie

TenneT. Vrijdag 18 september 2015. 100% kwalitatief aanbesteden inhuur!

TenneT. Vrijdag 18 september 2015. 100% kwalitatief aanbesteden inhuur! TenneT Vrijdag 18 september 2015 100% kwalitatief aanbesteden inhuur! 1 Vraag aan de zaal 1. Vinden wij werving en selectie van medewerkers voor vast en flexibel even belangrijk? Mee eens? Mee oneens?

Nadere informatie

Best Value Procurement Prestatieinkoop Leusden 6 juni 2013

Best Value Procurement Prestatieinkoop Leusden 6 juni 2013 Best Value Procurement Prestatieinkoop Leusden 6 juni 2013 HET EINDE VAN DIT MODEL IS BEREIKT Leverancier Opdrachtgever Klant 1. Uitknijpen 2. Optimaliseren 3. Duwen 1. Concurrentiestellen is de meest

Nadere informatie

Procedure BREEAM-NL Innovatiecredits. Versie 4.0 oktober 2016

Procedure BREEAM-NL Innovatiecredits. Versie 4.0 oktober 2016 oktober 2016 Procedure BREEAM-NL Innovatiecredits LET OP: NEEM ALTIJD CONTACT OP MET DE DGBC INDIEN U VAN PLAN BENT EEN INNOVATIECREDIT IN TE DIENEN. I NDIEN DE INNOVATIECREDIT PAS WORDT INGEDIEND SAMEN

Nadere informatie

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei managing people meeting aspirations Natuurlijke groei geloof Wij hebben een gemeenschappelijke visie pagina - managing people, meeting aspirations Vandaag verhoogt CPM de prestaties op elk niveau van uw

Nadere informatie

EIGENWIJZE GEBOUWEXPLOITATIE. Remco van Wingerden // Henk Hartman

EIGENWIJZE GEBOUWEXPLOITATIE. Remco van Wingerden // Henk Hartman EIGENWIJZE GEBOUWEXPLOITATIE Remco van Wingerden // Henk Hartman 29-1-2015 1 Havensteder 29-1-2015 2 Programma Havensteder Inkoop transportinstallaties Visie op samenwerken Vernieuwende samenwerking Havensteder

Nadere informatie

PRESTATIEINKOOP nog even de filosofie. Hilversum, 13 mei 2013

PRESTATIEINKOOP nog even de filosofie. Hilversum, 13 mei 2013 PRESTATIEINKOOP nog even de filosofie Hilversum, 13 mei 2013 N O O T DEZE PRESENTATIE IS UITSLUITEND BEDOELD ALS INFORMATIEF EN ILLUSTRATIEF DOCUMENT NAAST DE INSCHRIJVINGSLEIDRAAD. ALLEEN DE INSCHRIJVINGSLEIDRAAD

Nadere informatie

j o r r i t s m a b o u w. n l

j o r r i t s m a b o u w. n l jorritsmabouw.nl Sinds 1880 de bouw meester Jorritsma Bouw is al vijf generaties een modern, vooruitstrevend familiebedrijf. De historie van ons bedrijf gaat terug tot 1880, toen Johannes Jorritsma zijn

Nadere informatie

Faalkosten. Faalkosten en preventiekosten. Uiting van faalkosten. Oorzaken van faalkosten. Uiting, oorzaken, preventie en remedies

Faalkosten. Faalkosten en preventiekosten. Uiting van faalkosten. Oorzaken van faalkosten. Uiting, oorzaken, preventie en remedies Faalkosten Uiting, oorzaken, preventie en remedies Hoge faalkosten zijn een probleem voor de bouwsector. Vooral in tijden van laagconjunctuur en krappe marges. In de breedste zin van het woord omvat de

Nadere informatie

Commodity Strategy Development (CSD-traject)

Commodity Strategy Development (CSD-traject) Commodity Strategy Development (CSD-traject) Productgroep Strategie Ontwikkeling Jurgen Keijzer Senior Inkoper 5 juni 2014 1 5 juni 2014 2 Agenda Wat doet Evides Waterbedrijf? Aanleiding CSD-traject Wat

Nadere informatie

Format inschrijving nieuwe aanbieders toewijsbare zorg (S2)

Format inschrijving nieuwe aanbieders toewijsbare zorg (S2) Format inschrijving nieuwe aanbieders toewijsbare zorg (S2) Voor u ligt het format inschrijving nieuwe aanbieders toewijsbare zorg (S2) wijkverpleging 2015. Door het invullen van dit format maakt u de

Nadere informatie

Nut en noodzaak conceptueel bouwen

Nut en noodzaak conceptueel bouwen Nut en noodzaak conceptueel bouwen Presentatie Jaarcongres NCB 2014 13 februari 2014 Stephan Dijkhuizen Inhoud Wat is conceptueel bouwen? Nut en noodzaak? Wat vraagt dat van u, als vrager of aanbieder?

Nadere informatie

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM De tijd dat MVO was voorbehouden aan idealisten ligt achter ons. Inmiddels wordt erkend dat MVO geen hype is, maar van strategisch belang voor ieder

Nadere informatie

BUSINESS CASE. < naam substitutie van zorg> <Ambitie en validiteit> <datum> <naam> <nummer> <naam> <naam> Doel. Paraaf akkoord Paraaf akkoord.

BUSINESS CASE. < naam substitutie van zorg> <Ambitie en validiteit> <datum> <naam> <nummer> <naam> <naam> Doel. Paraaf akkoord Paraaf akkoord. BUSINESS CASE < naam substitutie van zorg> Doel Uitgave Auteur Zorgaanbieder Contactpersoon De Friesland Versie Paraaf akkoord Paraaf akkoord

Nadere informatie

Wie zijn de partners. Samenwerken in de praktijk. Contact. wdw ontwikkelend beheer b.v. www.wdwontwikkelendbeheer.nu

Wie zijn de partners. Samenwerken in de praktijk. Contact. wdw ontwikkelend beheer b.v. www.wdwontwikkelendbeheer.nu Wie zijn de partners Hieronder vindt u een overzicht van onze ketenpartners. Samenwerken in de praktijk Onze gebruikers hebben recht op het best mogelijke product, in alle opzichten. Dat bereiken we door

Nadere informatie

Vlaams Instituut voor de Logistiek. Stephane Van den Keybus Key Account Manager, VIL

Vlaams Instituut voor de Logistiek. Stephane Van den Keybus Key Account Manager, VIL Vlaams Instituut voor de Logistiek Stephane Van den Keybus Key Account Manager, VIL VIL missie Van Vlaanderen een duurzame en innovatieve logistieke topregio in Europa maken 1 VIL Structuur VIL Innovatieplatform

Nadere informatie

VOICE OF THE CUSTOMER

VOICE OF THE CUSTOMER 4/20/ E-BOOK VOICE OF THE CUSTOMER Gratis e-book leansixsigmatools.nl Introductie Bij Six Sigma staat het denken vanuit de behoeften van de klant centraal. Juist de vertaling van de stem(men) van de klant(en)

Nadere informatie

FAQ MARKTPLAATS VOOR ENERGIENEUTRALE KANTOORRENOVATIES

FAQ MARKTPLAATS VOOR ENERGIENEUTRALE KANTOORRENOVATIES FAQ MARKTPLAATS VOOR ENERGIENEUTRALE KANTOORRENOVATIES 1. Ik ben adviseur en werk normaal gesproken rechtstreeks in opdracht van de gebouweigenaar of gebruiker. Moet ik me nu aanmelden als Maker? Of moet

Nadere informatie

Procedure BREEAM-NL Innovatiecredits. Oktober 2013

Procedure BREEAM-NL Innovatiecredits. Oktober 2013 Procedure BREEAM-NL Innovatiecredits 28 oktober 2013 Deze procedure is onderdeel van het DGBC-certificeringsysteem Datum 1 november 2012 6 juni 2013 Oktober 2013 Wijziging(en) 1. Deze tabel toegevoegd;

Nadere informatie

Samen werken aan betere zorg. Handreiking voor begeleiding van cliëntenraden betrokken bij verbetertrajecten

Samen werken aan betere zorg. Handreiking voor begeleiding van cliëntenraden betrokken bij verbetertrajecten Samen werken aan betere zorg van cliëntenraden betrokken bij verbetertrajecten INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Participatie van cliënten... 4 De rol van de cliëntenraad in verbetertrajecten... 6 Het stappenplan:

Nadere informatie

CONSTANT ONDERHANDEN WERK ZORGT VOOR STABIELE DOORLOOPTIJDEN

CONSTANT ONDERHANDEN WERK ZORGT VOOR STABIELE DOORLOOPTIJDEN CONSTANT ONDERHANDEN WERK ZORGT VOOR STABIELE DOORLOOPTIJDEN Klanten verwachten tegenwoordig een grotere leverbetrouwbaarheid, tegen lagere kosten, met betere kwaliteit en dat allemaal tegelijk. Diegenen

Nadere informatie

Optimaliseren klanttevredenheid dienstverlening Minder meten, betere focus

Optimaliseren klanttevredenheid dienstverlening Minder meten, betere focus Optimaliseren klanttevredenheid dienstverlening Minder meten, betere focus Inleiding Optimaliseer uw dienstverlening Procesmeting op maat Doet u mee aan de Aedes Benchmark en heeft u lage (of juist hoge)

Nadere informatie

Inzicht van beleid tot bouw

Inzicht van beleid tot bouw Inzicht van beleid tot bouw Duurzaamheid van gebouwen staat hoog op de maatschappelijke agenda. Het realiseren ervan vereist inzicht en een resultaatgerichte werkwijze. GPR Gebouw 4.0 helpt u hierbij,

Nadere informatie

Prestatieinkoop Maximale ruimte voor leveranciers!

Prestatieinkoop Maximale ruimte voor leveranciers! Prestatieinkoop Maximale ruimte voor leveranciers! 15 november 2012 Jeroen van de Rijt Het probleem VOORBEELDEN. 3 5 TEST VAN KOSTENREDUCTIE NAAR WAARDECREATIE IN INKOOP: AANLEIDING Concurrentiestellen

Nadere informatie

De Best Value-aanpak. 1. Achterliggende visie

De Best Value-aanpak. 1. Achterliggende visie De Best Value-aanpak 1. Achterliggende visie Wordt een partij onderbetaald of moet deze niet beïnvloedbare projectrisico s dragen waardoor de uitvoering van de opdracht verliesgevend dreigt te worden,

Nadere informatie

Inlichtingendocument Nieuwe Energie voor Groenoord. Woningen gereed maken voor de Leiding over Noord

Inlichtingendocument Nieuwe Energie voor Groenoord. Woningen gereed maken voor de Leiding over Noord Inlichtingendocument Nieuwe Energie voor Groenoord Woningen gereed maken voor de Leiding over Noord Projectgegevens Project Code Inlichtingendocument Nieuwe Energie voor Groenoord Ti-0780 Datum juli 2019

Nadere informatie

Bereidverklaring Bankgarantie

Bereidverklaring Bankgarantie Bijlage 2: Bereidverklaring Bankgarantie Ondergetekende verklaart dat, indien Brandweer Amsterdam-Amstelland de opdracht voor de renovatie van Brandweerrkazerne WILLEM aan hem gunt, hij door een gerenommeerde

Nadere informatie

Alle praktijkvoorbeelden in deze factsheet komen van DePilotstarter.vng.nl.

Alle praktijkvoorbeelden in deze factsheet komen van DePilotstarter.vng.nl. Alle praktijkvoorbeelden in deze factsheet komen van DePilotstarter.vng.nl. Over De Pilotstarter De Pilotstarter is een marktplaats voor gemeentelijke plannen en ideeën voor vernieuwing in de informatievoorziening

Nadere informatie

Samenwerking met een facilitaire partner het resultaat

Samenwerking met een facilitaire partner het resultaat Programma Introductie Zorgbalans Aanleiding samenwerking Assist Samenwerking met een facilitaire partner het resultaat Blik op de toekomst Vivianne Zeestraten Manager Facilitair Bedrijf Zorgbalans 8 oktober

Nadere informatie

Inbo Bouwkunde. Ketensamenwerking De ultieme vorm van werken in multidisciplinair teamverband is voor ons ketensamenwerking. Een samenwerkingsvorm

Inbo Bouwkunde. Ketensamenwerking De ultieme vorm van werken in multidisciplinair teamverband is voor ons ketensamenwerking. Een samenwerkingsvorm Ketensamenwerking Inbo Bouwkunde Inbo Bouwkunde heeft talentvolle professionals die ambities hebben om landelijke en stedelijke gebieden in te richten. Onze kracht is om in een professionele omgeving,

Nadere informatie

Voorbeeld monitoring en evaluatie gemeente Enschede

Voorbeeld monitoring en evaluatie gemeente Enschede Voorbeeld monitoring en evaluatie gemeente Enschede Lees het volledige stappenplan voor alle informatie en tips over het monitoren en evalueren van het beleid rondom de inzet van buurtsportcoaches of raadpleeg

Nadere informatie

slimrenoveren Blik op de toekomst: De top 3 van Het Nieuwe Renoveren Door: Doris de Bruijn & Sean Vos, SlimRenoveren

slimrenoveren Blik op de toekomst: De top 3 van Het Nieuwe Renoveren Door: Doris de Bruijn & Sean Vos, SlimRenoveren slimrenoveren Blik op de toekomst: De top 3 van Het Nieuwe Renoveren Door: Doris de Bruijn & Sean Vos, SlimRenoveren Voor: Bouwlokalen Het Nieuwe Renoveren 11 oktober 2011 te Doetinchem http://www.slimrenoveren.nl

Nadere informatie

December De WoonTafel. Visie delen voor verbetering tijdens AWB Woontafel. De kansen van ketensamenwerking. Mede mogelijk gemaakt door

December De WoonTafel. Visie delen voor verbetering tijdens AWB Woontafel. De kansen van ketensamenwerking. Mede mogelijk gemaakt door December 2012 De WoonTafel Visie delen voor verbetering tijdens AWB Woontafel De kansen van ketensamenwerking Mede mogelijk gemaakt door Visie delen voor verbetering tijdens AWB Woontafel De kansen van

Nadere informatie

Nieuwe Samenwerkingsvormen: Garantie voor meer kwaliteit?

Nieuwe Samenwerkingsvormen: Garantie voor meer kwaliteit? Wie maakt nu eigenlijk de stad? Nieuwe Samenwerkingsvormen: Garantie voor meer kwaliteit? Prof.dr. Jack A.A. van der Veen Professor of Supply Chain Optimization Universiteit van Amsterdam Woonstaddebat

Nadere informatie

Sourcing. Analyse Sourcing Management

Sourcing. Analyse Sourcing Management Sourcing Analyse Sourcing Management Sourcing Business Driven Sourcing Wij nemen het woord sourcing letterlijk. Welke bronnen zijn nodig om uw organisatie optimaal te laten presteren, nu en in de toekomst?

Nadere informatie

U bent dé partner-in-onderhoud voor Wonen Wateringen. Informatie bijeenkomst 10 november 15

U bent dé partner-in-onderhoud voor Wonen Wateringen. Informatie bijeenkomst 10 november 15 Wonen Wateringen daagt u uit om samen te gaan voor de kansen van ketenintegratie en zet in op een langdurige samenwerking met partijen die zich commercieel committeren aan de samenwerking en erin willen

Nadere informatie

Corporaties Vastgoedbeheerders

Corporaties Vastgoedbeheerders Hallo allemaal Wie zijn we? Corporaties Vastgoedbeheerders Minder geld Minder geld Focus op bestaand bezit Minder geld Focus op bestaand bezit en daarbij ook nog Verhuurdersheffingen Vastgoedonderhoudsbedrijven

Nadere informatie

Meetlat Projectplanning, monitoring & evaluatie

Meetlat Projectplanning, monitoring & evaluatie Meetlat Projectplanning, monitoring & evaluatie Managementsamenvatting/advies: Meetlat met toetscriteria Toetscriterium 1. Kansen en bedreigingen, behoefte- en omgevingsanalyse Door een analyse te maken

Nadere informatie

Beoordelingskader Dashboardmodule Claimafhandeling

Beoordelingskader Dashboardmodule Claimafhandeling Beoordelingskader Dashboardmodule Claimafhandeling I. Prestatie-indicatoren Een verzekeraar beschikt over verschillende middelen om de organisatie of bepaalde processen binnen de organisatie aan te sturen.

Nadere informatie

Examen Preventiemedewerker

Examen Preventiemedewerker Examenreglement voor de Organisator en Examinator Examen Preventiemedewerker NIBHV Examenreglement Preventiemedewerker Revisie: 1 03-11-2006 1 / 10 Dit examenreglement bestaat uit twee delen Deel I beschrijft

Nadere informatie

NAS GEFFEN BV was fantastisch, wordt 2018 nog mooier?

NAS GEFFEN BV was fantastisch, wordt 2018 nog mooier? NAS GEFFEN BV 2017 was fantastisch, wordt 2018 nog mooier? www.nasgeffen.nl NAS Geffen BV Kleine én grote projecten. Woningbouw én utiliteitsbouw. Renovatie én nieuwbouw. Binnen onze diverse afbouwdisciplines

Nadere informatie

Marktconsultatie Algemeen Maatschappelijk Werk. Consultatiedocument Gemeente Renkum 2016

Marktconsultatie Algemeen Maatschappelijk Werk. Consultatiedocument Gemeente Renkum 2016 Marktconsultatie Algemeen Maatschappelijk Werk Consultatiedocument Gemeente Renkum 2016 1. Consultatiedocument 1.1 Aanleiding Vanaf 2015 is de gemeente Renkum verantwoordelijk voor een breed pakket aan

Nadere informatie

CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR

CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR WONEN IS MEER DAN EEN DAK BOVEN JE HOOFD! CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR Het bedrijf een korte introductie Verrassend creatief met hands-on mentaliteit Actief op het gebied van het ontwikkelen, realiseren,

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

Renovatie rioolgemalen. Lessons learned

Renovatie rioolgemalen. Lessons learned Renovatie rioolgemalen Lessons learned Introductie Koos Moraal - Landustrie Marleen Kempa Core Consulting Het project van Noorderzijlvest Hoofddoelstelling Het verbeteren van de functionaliteit van de

Nadere informatie

Trains people, not processes

Trains people, not processes Trains people, not processes PON Best Value 15 februari 2018 Nader kennismaken Wie ben ik? >15 jaar Business Development ervaring in ICT (Outsourcing) Oprichter Unherd (2014) Eerste A+ gecertificeerde

Nadere informatie

De producten van Klantgericht Bouwen. Voor betere prestaties in de markt

De producten van Klantgericht Bouwen. Voor betere prestaties in de markt De producten van Klantgericht Bouwen Voor betere prestaties in de markt De producten van Klantgericht Bouwen Wilt u de kwaliteit van uw producten en uw dienstverlening een flinke impuls geven? Met de Benchmark

Nadere informatie

Visie op Dienstverlening

Visie op Dienstverlening Visie op Dienstverlening 2019 2023 1. Inleiding en context Dronten geeft je de ruimte en is een gemeente met lef. De samenleving verandert snel, de gemeente Dronten verandert mee. Het is een tijd van verdere

Nadere informatie

Gereedschapskist co-creatie

Gereedschapskist co-creatie Gereedschapskist co-creatie Samen werken aan een betere samenleving Mei 2018 Mayke ten Bos Carine Kleine Haar Kate Snellens Beste collega, Heel goed dat je erover denkt om een project in co-creatie te

Nadere informatie

De (on)mogelijkheden van innovatief aanbesteden

De (on)mogelijkheden van innovatief aanbesteden De (on)mogelijkheden van innovatief aanbesteden D U O - P R E S E N T A T I E D O R E N A G U L P E R S, R O M P E L B E R G & R U I T E R J O O P V A N D U R E N, H S Z U Y D F M, U T W E N T E Aanleiding

Nadere informatie

Balanced Scorecard. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V.

Balanced Scorecard. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V. Balanced Scorecard Een introductie Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V. Organisatie SYSQA B.V. Pagina 2 van 9 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 1.1 ALGEMEEN... 3 1.2 VERSIEBEHEER... 3 2 DE

Nadere informatie

Communicatieplan CO2 prestatieladder

Communicatieplan CO2 prestatieladder ERA Contour B.V. 1e Stationsstraat 185 2712 HG Zoetermeer Postbus 62 2700 AB Zoetermeer Telefoon 079-31 70 170 Fax 079-31 65 800 info@eracontour.nl www.eracontour.nl Communicatieplan CO2 prestatieladder

Nadere informatie

KoersWijzer. Woningstichting Leusden

KoersWijzer. Woningstichting Leusden KoersWijzer Woningstichting Leusden KoersWijzer Inleiding In deze koerswijzer staan quotes uit de gesprekken met onze huurders, en stakeholders. Deze quotes zijn te herkennen aan de gekleurde vakken.

Nadere informatie

Profiel. Directeur ad interim. Stichting Hulst Voor Elkaar. 29 juni Opdrachtgever Hulst voor Elkaar

Profiel. Directeur ad interim. Stichting Hulst Voor Elkaar. 29 juni Opdrachtgever Hulst voor Elkaar Profiel 29 juni 2016 Opdrachtgever Hulst voor Elkaar Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 Voor sollicitatie www.leeuwendaal.nl Niets uit

Nadere informatie

Best Value. HANDREIKING CONCEPT CONCRETISERINGSFASE Webpresence

Best Value. HANDREIKING CONCEPT CONCRETISERINGSFASE Webpresence Best Value HANDREIKING CONCEPT CONCRETISERINGSFASE Webpresence Inhoudsopgave: 1 Doel van de handreiking concretiseringsfase 2 Scope van het project (Prestatie plus prestatie-onderbouwing en vraagscope)

Nadere informatie

Selectie van Meer met Minder -proefprojecten

Selectie van Meer met Minder -proefprojecten Selectie van Meer met Minder -proefprojecten Versie 10 maart 2008 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Wat is een Meer met Minder-proefproject? 4 2.1 MmM-uitgangspunten 4 2.2 MmM-aanpak 5 2.2.1 Verleiden 5 2.2.2

Nadere informatie

BEST VALUE PROCUREMENT

BEST VALUE PROCUREMENT BEST VALUE PROCUREMENT Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht Utrecht, 9 juni 2016 Jeroen van de Rijt WIE BEN IK? Met Best Value bezig sinds 2006 > 60 projecten * 2/3 publieke sector * 1/3 private

Nadere informatie

Sicco Santema Leusden, 3 april 2013

Sicco Santema Leusden, 3 april 2013 Sicco Santema Leusden, 3 april 2013 1 CV Sicco Santema Sicco Santema Agenda 1. Inleiding 2. De filosofie achter ketenversnelling, de klant centraal 3. Prestatieinkoop als selectiemiddel 3. (veel) Discussie

Nadere informatie

beleid tot bouw Inzicht van PI' i l i

beleid tot bouw Inzicht van PI' i l i beleid tot bouw Duurzaamheid van gebouwen staat hoog op de maatschappelijke agenda. Het realiseren ervan vereist Inzicht en een resultaatgerichte werkwijze. GPR Gebouw 4.0 helpt u hierbij, snel, eenvoudig

Nadere informatie