Uitkomsten evaluatiegesprekken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitkomsten evaluatiegesprekken"

Transcriptie

1 Uitkomsten evaluatiegesprekken Doel en aanpak evaluatie De evaluatie kende twee invalshoeken: 1.Evaluatie van het proces 2.Opbrengst van het proces: het contract Of ook het beoogde resultaat behaald wordt en of dus sprake is van een effectieve aanpak kan nu nog niet bepaald worden. Het belangrijkste doel van de evaluatie nu was het leren van lessen voor de toekomst over de aanbesteding. Voor de evaluatie zijn gesprekken gevoerd met 14 aanbieders. Van deze 14 zijn 12 aanbieders niet gecontracteerd, dit heeft de gesprekken vanzelfsprekend beïnvloed. Ook is gesproken met ambtenaren en bestuurders uit Alphen aan den Rijn. De opbrengst van de gesprekken met aanbieders wordt hieronder aan de hand van thema s weergegeven. Begonnen wordt met een toelichting op het thema, daarna de waardering zoals die uit de gesprekken naar voren gekomen is. Marktverkenningen Er zijn 6 bijeenkomsten geweest. De eerste bijeenkomst was informerend over het proces dat de gemeenten voor ogen stond. De 2 e en 3 e bijeenkomsten waren echte marktverkenningen, centraal stond het verkennen van wensen en mogelijkheden van de aanbieders. De 4 e, 5 e en 6 e bijeenkomsten waren vooral informerend: wat zijn de gemeenten van plan, wat betekent dit voor de aanbieders en is dit haalbaar. Het grote aantal bijeenkomsten is door de aanbieders op prijs gesteld, hoewel dit een forse tijdsinvestering betekende. Tegelijkertijd werd geconstateerd dat het aantal bijeenkomsten nodig was om over en weer een beeld te krijgen van elkaars ideeën en mogelijkheden. De sfeer werd prettig en open gevonden en vooral de discussiebijeenkomsten zijn op prijs gesteld. De inhoud van de tweede serie bijeenkomsten was duidelijk anders dan de eerste serie, meer sturend vanuit de gemeenten. Voor sommigen is dit als een verassende wending ervaren die niet altijd op prijs gesteld werd. Ook is genoemd dat deze bijeenkomsten nodig waren om de aanpak van de gemeente te doorgronden, wellicht was het hiervoor nog niet eens genoeg.

2 Visie/ inhoud van de opdracht In alle bijeenkomsten is veel aandacht geweest voor de inhoud van de opdracht: een globale omschrijving van een omvangrijke opdracht met veel ruimte voor de aanbieder. De opdracht voor Alphen aan den Rijn is omvangrijker dan die van Nieuwkoop en Kaag en Braassem. Er was commentaar op de gekozen aanpak waarbij men zorgen en kritiek liet horen. Daarbij kwamen de volgende onderwerpen aan de orde: de breuk voor klanten met de oude aanbieder; klanten die zowel ondersteuning vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Wmo hebben kunnen deze zorg niet altijd bij dezelfde aanbieder afnemen; is er voldoende aandacht voor zorgontkenners cq zorgmijders, de doelgroep beschermd wonen, de jeugd tussen de 18 en 23 jaar en de groep met specifieke zorgvragen; is het pgb als alternatief voldoende benadrukt bij de overgangsgesprekken en de gevolgen voor kleine specialistische aanbieders was er voor de combinatie van zorg met welzijn, die werd verfrissend genoemd. Ook de ruimte voor aanbieders om zelf met ideeën te komen en de mogelijkheden voor vernieuwing zijn gewaardeerd. Bestek/inrichting van de opdracht De gemeenten hebben gekozen voor een opdracht die sterk geïnspireerd is door prestatieinkoop of best value procurement. De gemeenten hebben een globale opdracht opgesteld die zich sterk richt op de wat -vraag en niet op de hoe -vraag. De aanbieder dient een offerte in die beperkt is van omvang voorzien van een kansen- en risicodossier en een planning. De interviews over de offerte maken een belangrijk onderdeel uit van de beoordeling. In de gesprekken bleek dat het een lastige opgave was voor aanbieders omdat deze methodiek voor velen nieuw was. ACM 1 -risico Diverse (potentiële) inschrijvers hebben geworsteld met het vraagstuk over samenwerking en het risico van niet toegestane kartelvorming. Hierover zijn ook veel vragen gesteld in de aanbestedingsfase. Enkelen geven aan dat zij het risico op een ACM onderzoek niet hebben durven nemen en daarom niet hebben ingeschreven, of niet hebben ingeschreven als 1 ACM = Autoriteit Consument en Markt, onafhankelijke toezichthouder voor consumenten en bedrijven. Ziet o.a. toe op maken van verboden prijsafspraken.

3 hoofdaannemer. Complimenten waren er voor de ruimte en het vertrouwen dat de aanpak biedt en de compacte opdracht en bestek. Hoofd- en onderaannemers Onduidelijkheid met betrekking tot hoofdaannemers en onderaannemers werd vaak genoemd. Zo was niet voor iedereen duidelijk dat een inschrijving met meerdere hoofdaannemers mogelijk was en dat elke partij die mee wilde doen als onderaannemer ook de offerte moest ondertekenen. De presentatie over do s en don ts tijdens de 4 e bijeenkomst heeft daarin voor een aantal aanbieders niet voldoende duidelijkheid gegeven. Kleine aanbieders Met name kleine aanbieders vonden de aanpak lastig. Het was helder dat aansluiting bij andere partijen noodzakelijk was om te kunnen inschrijven, maar hoe vind je deze en hoe kom je vervolgens bij hen aan tafel. Passende aanpak? Een aantal aanbieders betwijfelt of de gekozen methode wel past bij dit type zorg. Ook wordt genoemd dat deze vorm van inkoop een vak op zich is dat alleen maar gedaan kan worden door sterke spelers. Als risico wordt benoemd dat je niet selecteert op kwaliteit maar op kennis van de methodiek en dat dan niet persé de beste aanbieders boven komen. Maatschappelijke infrastructuur De gekozen aanpak heeft gevolgen voor de bestaande aanbieders en daarmee ook voor de maatschappelijke infrastructuur. Als effect van deze aanpak wordt gesteld dat niet gecontracteerde aanbieders zich terugtrekken uit de Rijnstreek. Zo gaan kennis en samenwerkingsrelaties verloren. Het risico is dat het veld schraal wordt en de gemeenten bij een nieuwe aanbesteding weinig aanbod krijgen. Opgemerkt wordt dat de gemeenten niet alleen een taak hebben in opdrachtverstrekking voor hulp maar dat zij ook een verantwoordelijkheid hebben in het in stand houden van een gevarieerde maatschappelijke infrastructuur. Genoemd wordt dat deze aanpak niet alleen gevolgen heeft voor cliënten/inwoners en aanbieders maar ook voor betrokkenen om hen heen zoals huisartsen en wijkverpleging. Geadviseerd wordt om een volgende keer deze betrokkenen al tijdens de voorbereiding te informeren. Proces & planning

4 Los van inhoud en aanpak is een aantal relevante opmerkingen gemaakt over het proces en de planning. Dringend verzoek om geen cruciale momenten zoals indienen offertes en interviews in de zomer te plannen. Dit is lastig te organiseren en leidt daarmee tot ergernis en verlies aan draagvlak. Het is door sommige aanbieders als onprofessioneel ervaren dat tijdens aanbestedingsfase allerhande inhoudelijke zaken liepen waarbij zij met andere aanbieders ook betrokken werden. Storend was dat het Rijk nog regels wijzigde tijdens het proces. Voorbeeld: door behandeling van het wetsvoorstel Wmo in de Tweede Kamer veranderende het pgb van nee, tenzij naar pgb als gelijkwaardig alternatief. Suggestie van enkele aanbieders: geef een gerichte training over prestatie-inkoop, wat je precies verwacht. Samenvatting en conclusie De inkoop sociale participatie is een intensief proces geweest omdat de gekozen aanpak nieuw en onbekend was met grote belangen voor inwoners en aanbieders. Hiermee is het ook een spannend proces geweest: gaan we het beoogde resultaat halen. Wat betreft de beoogde contractering kunnen we volmondig stellen dat dit het geval is. Of ook in de lokale samenleving voor de betrokken inwoners de beoogde effecten behaald worden moet de praktijk uitwijzen, dat blijft nog een spannend proces waarop het antwoord in de komende jaren komt. Ook is nog afwachten wat de gevolgen van deze aanpak op de maatschappelijke infrastructuur op de langere termijn zijn. De geïnterviewde aanbieders hebben waardering voor de combinatie van zorg en welzijn met de innovatiekansen die dit biedt en de ruimte voor inbreng van eigen expertise. Zij zijn kritisch met betrekking tot de gekozen aanpak. Dat het merendeel van de geïnterviewde aanbieders niet gecontracteerd is zal daar zeker invloed op hebben. De zorgen zijn vooral gericht op de gevolgen voor de cliënten. Ook benoemen ze de negatieve impact van de aanpak op de samenwerking tussen partijen de mogelijke verschraling van het veld door het terugtrekken van aanbieders. In de bijlage zijn enkele cijfers en feiten met betrekking tot de aanbesteding en de evaluatie opgenomen.

5 Bijlage: feiten en cijfers Wat Aantal Wie/wanneer Aantal (markt-) bijeenkomsten 6 29 januari 2014: 68 bezoekers (informatie) 12 februari 2014: 54 bezoekers (interactief inhoud opdracht) 12 maart 2014: 50 bezoekers (interactief inhoud opdracht, groene en rode kaarten)) 24 april 2014: 49 bezoekers (prestatie-inkoop) 13 mei 2014: 71 bezoekers (Do s en dont s van aanbesteden) 10 juni 2014: 61 bezoekers (toelichting opdracht) Aantal 62 geïnteresseerde marktpartijen Aantal unieke bezoekers bijeenkomsten 141 Aantal Nota s van Inlichtingen (NvI) 7 NvI s 19 juni juni juni juni juli juli juli 2014 Nota 1 met 41 vragen Nota 2 geen vragen Nota 3 met 36 vragen Extra Nota 4 met 156 vragen Nota 5 met 156 vragen Nota 6 met 6 vragen Juridische procedures 0 Contractbedrag Contract voor in principe 4 jaar met verlengingsmogelijkheid van 2 jaar. Jaarbedragen: Kaag en Braassem: ,- Nieuwkoop: ,- Alphen aan den Rijn: ,- Totaal: ,- Organisaties/aantal 14/23 personen waarmee evaluatiegesprekken gevoerd zijn in de periode november 2014 januari 2015 Tijdpad aanbesteding 10 maanden Voorbereidingsfase - van start interne werkgroep tot publicatie opdracht: december 2013 t/m mei 2014 Aanbestedingsfase - van publicatie opdracht tot beoordeling offertes: juni tot medio augustus 2014

6 Contracteringsfase - van selectie opdrachtnemer tot tekening contract: medio augustus tot eind september 2014

Alle praktijkvoorbeelden in deze factsheet komen van DePilotstarter.vng.nl.

Alle praktijkvoorbeelden in deze factsheet komen van DePilotstarter.vng.nl. Alle praktijkvoorbeelden in deze factsheet komen van DePilotstarter.vng.nl. Over De Pilotstarter De Pilotstarter is een marktplaats voor gemeentelijke plannen en ideeën voor vernieuwing in de informatievoorziening

Nadere informatie

Sociale participatie. Toelichting opdracht. Tbv VNG pilotstarter/beste Practice/bekostigingsmodellen/Inkoop op basis van prestaties en partnership.

Sociale participatie. Toelichting opdracht. Tbv VNG pilotstarter/beste Practice/bekostigingsmodellen/Inkoop op basis van prestaties en partnership. Sociale participatie Toelichting opdracht Tbv VNG pilotstarter/beste Practice/bekostigingsmodellen/Inkoop op basis van prestaties en partnership. Onderwerpen: 1. Inhoud opdracht 2. Indicatoren 3. Budget

Nadere informatie

Inkoop Jeugdhulp 2018 e.v. Marktconsultatie 10 april 2017

Inkoop Jeugdhulp 2018 e.v. Marktconsultatie 10 april 2017 Inkoop Jeugdhulp 2018 e.v. Marktconsultatie 10 april 2017 Programma van vandaag Opening De integrale opdracht: kernelementen/wat willen we bereiken? Thema I: een dekkend jeugdhulp aanbod Pauze Thema II:

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN NOTA VAN INLICHTINGEN Deze maakt integraal onderdeel uit van het Aanbestedingsdocument behorend bij de Europese aanbesteding medische adviezen gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem

Nadere informatie

Best Value Procurement

Best Value Procurement Best Value Procurement Extra toelichting op BVP in het kader van aanbesteding ontwerp en realisatie gemaal Schardam Gert de Groot Inhoud Basisfilosofie Doelstelling BVP Spanningsveld traditioneel aanbesteden

Nadere informatie

Kick off bijeenkomst Inkoop Wmo

Kick off bijeenkomst Inkoop Wmo Kick off bijeenkomst Inkoop Wmo 2015-2020 31 augustus 2015 Programma Doel van de bijeenkomst: Gezamenlijke start inkooptraject maatwerkvoorzieningen Wmo Westerkwartier. Informeren over het beleid sociaal

Nadere informatie

Verslag eerste marktconsultatie 3 april 2017

Verslag eerste marktconsultatie 3 april 2017 Verslag eerste marktconsultatie 3 april 2017 Hieronder volgt het verslag van de eerste marktconsultatie. De vragen die tijdens deze bijeenkomst zijn gesteld zijn in een overzicht onderaan dit verslag opgenomen.

Nadere informatie

Gezamenlijk inschrijven in de zorg en de Mededingingswet

Gezamenlijk inschrijven in de zorg en de Mededingingswet Gezamenlijk inschrijven in de zorg en de Mededingingswet drs. P.J. (Pieter Jan) Stokhof Pieter Jan Stokhof ondersteunt als Register Strateeg ondernemers in de zorg en in andere sectoren. Dat doet hij vanuit

Nadere informatie

Factsheet Inkoop Basisondersteuning 2018 BMWE gemeenten

Factsheet Inkoop Basisondersteuning 2018 BMWE gemeenten Factsheet Inkoop Basisondersteuning 2018 BMWE gemeenten Wanneer Wat Wie Opmerkingen 30 januari 2017 Akkoord portefeuillehoudersoverleg Sociaal gemeenten opdrachtformulering inkoop basisondersteuning Beslispunten:

Nadere informatie

Inkoop Jeugdhulp 2018 e.v. Informatieve bijeenkomst 30 mei 2017

Inkoop Jeugdhulp 2018 e.v. Informatieve bijeenkomst 30 mei 2017 Inkoop Jeugdhulp 2018 e.v. Informatieve bijeenkomst 30 mei 2017 Programma van vandaag Deel 1 (16.00-17.00 uur) Inhoudelijke toelichting op de contouren van de inkoop jeugdhulp 2018 ev Toelichting op de

Nadere informatie

Inkoop Wmo 2016. Ambulante ondersteuning & Dagbesteding

Inkoop Wmo 2016. Ambulante ondersteuning & Dagbesteding Inkoop Wmo 2016 Ambulante ondersteuning & Dagbesteding 19 juni 2015 Introductie Hessel van Kordenoordt Projectleider inkoop Wmo Afdeling Zorg Onderwijs, Jeugd & Zorg (OJZ) Gemeente Amsterdam Voorbehoud

Nadere informatie

Ervaringen met Best Value Procurement. Renovatie 7 poldergemalen

Ervaringen met Best Value Procurement. Renovatie 7 poldergemalen Ervaringen met Best Value Procurement Renovatie 7 poldergemalen Ervaringen met Best Value Procurement Deze presentatie Toelichting op het project Verwachtingen ten aanzien van BVP Ervaringen met BVP in

Nadere informatie

Inkoop Jeugdhulp Bijeenkomst aanbieders en samenwerkingspartners 24 maart 2016

Inkoop Jeugdhulp Bijeenkomst aanbieders en samenwerkingspartners 24 maart 2016 Inkoop Jeugdhulp 2017 Bijeenkomst aanbieders en samenwerkingspartners 24 maart 2016 Programma van vandaag Inhoudelijke toelichting op de contouren van de inkoop jeugdhulp 2017 Toelichting op de inkoopprocedure

Nadere informatie

Inkoop Wmo 2020 huishouden en begeleiding

Inkoop Wmo 2020 huishouden en begeleiding Inkoop Wmo 2020 huishouden en begeleiding marktconsultatie 21 februari 2019 Op eigen kracht, dat doen we samen! Programma van vandaag Toelichting proces Toelichting uitgangspunten en contouren aanbesteding

Nadere informatie

Wmo 2015 in uitvoering:

Wmo 2015 in uitvoering: Bijeenkomst Wmo 2015 in Uitvoering Utrecht 5 april 2018 In samenwerking met: Wmo 2015 in uitvoering: Gezamenlijk de vernieuwing doorzetten 1 Agenda 1. Opening Aanleiding van de bijeenkomst Doel van de

Nadere informatie

Contractering welzijn en zorg 2021

Contractering welzijn en zorg 2021 Contractering welzijn en zorg 2021 Marktverkenning 19 juni 2019 Wethouder Petra van de Wereld Inge van der Heiden Fatima Abarkan Opening Petra van de Wereld Wethouder Welzijn en Zorg Gemeente Kaag en Braassem

Nadere informatie

Prijslijst. Bestuurlijk aanbesteden voor gemeenten. Wilt u als gemeente kunnen inspelen op de complexiteit en onzekerheden binnen het sociaal domein?

Prijslijst. Bestuurlijk aanbesteden voor gemeenten. Wilt u als gemeente kunnen inspelen op de complexiteit en onzekerheden binnen het sociaal domein? Wilt u als gemeente kunnen inspelen op de complexiteit en onzekerheden binnen het sociaal domein? Bent u bereid om samen met zorgaanbieders en cliënten invulling te geven aan transformatiedoelen? Wilt

Nadere informatie

Inkoop Wmo-begeleiding Informatiebijeenkomst 31 mei 2017

Inkoop Wmo-begeleiding Informatiebijeenkomst 31 mei 2017 Inkoop Wmo-begeleiding 2018 Informatiebijeenkomst 31 mei 2017 Het programma Terugblik op inkoop en uitvoering 2015-2017 Uitgangspunten beleidsplan sociaal domein 2017-2020 Uitgangspunten voor contractering

Nadere informatie

Spiegelrapportage Holland Rijnland op jaarrapportage van de Transitie Autoriteit Jeugd (TAJ).

Spiegelrapportage Holland Rijnland op jaarrapportage van de Transitie Autoriteit Jeugd (TAJ). Spiegelrapportage Holland Rijnland op jaarrapportage van de Transitie Autoriteit Jeugd (TAJ). Beleidsteam jeugd Holland Rijnland TWO jeugdhulp Holland Rijnland Mei 2018 Inleiding De veranderopgave in de

Nadere informatie

HEAD Congres. Persoonsvolgende inkoop begeleiding Jeugdwet & Wmo 2015 CONCEPT

HEAD Congres. Persoonsvolgende inkoop begeleiding Jeugdwet & Wmo 2015 CONCEPT HEAD Congres Persoonsvolgende inkoop begeleiding Jeugdwet & Wmo 2015 CONCEPT Aanpak inkoop begeleiding / kdv 1. Algemeen: A. 8 gemeenten B. 3.000 cliënten C. 80 aanbieders 2. Interactief proces: A. Projectteam

Nadere informatie

Holland Rijnland. Decentralisatie AWBZ Stuurgroep 25 september Wim Klei

Holland Rijnland. Decentralisatie AWBZ Stuurgroep 25 september Wim Klei Holland Rijnland Decentralisatie AWBZ Stuurgroep 25 september Wim Klei Onze opdracht Strategische keuze niveau van samenwerking bij de nieuwe taken in de Wmo Begeleiding (groep en individueel) Persoonlijke

Nadere informatie

Het ABC van aanbesteden met voorbeelden uit Noord- Nederland

Het ABC van aanbesteden met voorbeelden uit Noord- Nederland Het ABC van aanbesteden met voorbeelden uit Noord- Nederland info@bureaulagro.nl 06-25 51 38 51 Kennisdagen november 2014 Wat gaat waarheen? Het ABC van aanbesteden Korte inventarisatie WMO 2015 (18+)

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Aanbesteding Telplan 2016 e.v. 15 april 2015 Agenda 1. Achtergrond bij deze aanbesteding 2. Opdracht aanbesteding 3. Korte toelichting Best Value Procurement 4. Gelegenheid tot het

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Uw brief

Nadere informatie

Bestuurlijk aanbesteden Jeugdhulp 2017

Bestuurlijk aanbesteden Jeugdhulp 2017 Bestuurlijk aanbesteden Jeugdhulp 2017 Dinsdag 12 april 2016 Overlegtafel 1, 13.00 uur 15.30 uur, gemeentehuis te Leiderdorp Agenda Voorstelronde Introductie inkoopproces 2017 Proces bestuurlijk aanbesteden

Nadere informatie

Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden Bezoekadres

Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden Bezoekadres Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon E-Mail Leidse regio Breestraat Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 071-5165192 r.kater@leiden.nl Datum 28 mei Contactpersoon

Nadere informatie

1. Onderwerp Nadere contractering Jeugdhulp 2015

1. Onderwerp Nadere contractering Jeugdhulp 2015 In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Regionaal Inkoop- en Subsidiebureau Amersfoort

Regionaal Inkoop- en Subsidiebureau Amersfoort Regionaal Inkoop- en Subsidiebureau Amersfoort Startbijeenkomst bestuurlijk aanbesteden dagactiviteiten, beschermd wonen en 24-uursopvang 2017 e.v. 12 mei 2016 AGENDA Voorstellen Waarom bestuurlijke aanbesteding?

Nadere informatie

Best Value Procurement

Best Value Procurement Best Value Procurement Valentijn de Jong, 17 mei 2016 Het probleem Het probleem Welke hoort er niet bij? Planning / Programming Designer Contracting Contractors Suppliers Clients Supply chain: we werken

Nadere informatie

Ambulante Begeleiding. Harmoniseren diensten

Ambulante Begeleiding. Harmoniseren diensten Ambulante Begeleiding Harmoniseren diensten 2 Waarom? Een versimpelde (qua facturatie administratie, bureaucratie) bekostigingssystematiek die duurzaam is op regionaal niveau (Midden-Holland) en die innovatie,

Nadere informatie

HELP HET KIND WAAR HET THUIS IS

HELP HET KIND WAAR HET THUIS IS HELP HET KIND WAAR HET THUIS IS JEUGDHULP DIE NIET OP ZICHZELF STAAT, MAAR INGEBED IS IN DE SOCIALE EN MAATSCHAPPELIJKE STRUCTUUR DIE DE GEMEENTE EIGEN IS. MET DAT DOEL BEGONNEN ALPHEN AAN DEN RIJN EN

Nadere informatie

Paradox tussen marktwerking en samenwerking

Paradox tussen marktwerking en samenwerking Netwerkbijeenkomst Jeugd Paradox tussen marktwerking en samenwerking 20 juni 2016 Transformatienetwerk Jeugd Domein overstijgend samenwerken voor de jeugd Ontmoeten Delen van ontwikkelingen Inspireren

Nadere informatie

Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 60 37 25-7-2018 Geachte heer, mevrouw, Tijdens de vergadering van

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein INFORMATIEPAKKET voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Maart 2014 Blad 2 Blad 3 Algemene informatie Deze informatie

Nadere informatie

Samenwerkingsverklaring. In Rivierenland werken gemeenten en Aanbieders samen

Samenwerkingsverklaring. In Rivierenland werken gemeenten en Aanbieders samen Samenwerkingsverklaring In Rivierenland werken gemeenten en Aanbieders samen Versie 15 september 2015 Uitgangspunt Gemeenten als formeel verantwoordelijke partij en Opdrachtgever, en Aanbieders als uitvoerende

Nadere informatie

Bijeenkomst Inkoop Wlz Wet Langdurige Zorg 1 juni 2017

Bijeenkomst Inkoop Wlz Wet Langdurige Zorg 1 juni 2017 Bijeenkomst Inkoop Wlz 2018 Wet Langdurige Zorg 1 juni 2017 Inhoud presentatie Inleiding Voor wie is de inkoopprocedure bedoeld 7 Uitgangspunten 2018-2020 Belangrijke wijzigingen t.o.v. 2017 Betrokkenheid

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente. Datum: Adviserend. Datum: Informerend

Platformtaak volgens gemeente. Datum: Adviserend. Datum: Informerend Oplegvel 1. Onderwerp Expertteam Zorg in Natura 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang Het Expertteam Zorg in Natura functioneert als een

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 104 Langdurige zorg Nr. 183 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Procesbeschrijving transformatie agenda Jeugd Gelderland Versiedatum 8 juni 2015

Procesbeschrijving transformatie agenda Jeugd Gelderland Versiedatum 8 juni 2015 Procesbeschrijving transformatie agenda Jeugd Gelderland Versiedatum 8 juni 2015 Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor alle hulp en ondersteuning aan jeugd. Na de transitie (overdracht van taken)

Nadere informatie

Regionaal Inkoop- en Subsidiebureau Amersfoort

Regionaal Inkoop- en Subsidiebureau Amersfoort Regionaal Inkoop- en Subsidiebureau Amersfoort Startbijeenkomst bestuurlijk aanbesteden dagactiviteiten, beschermd wonen en 24-uursopvang 2017 e.v. 12 mei 2016 Korte Introductie Fleur Imming AGENDA Voorstellen

Nadere informatie

PARTICIPATIERAADHAARLEM

PARTICIPATIERAADHAARLEM Uitkomsten werkgroepen Netwerkbijeenkomst 19 februari 2014 De deelnemers aan de werkgroepen vertegenwoordigen met elkaar het brede sociale domein van Haarlem. Samen met de leden van de Participatieraad

Nadere informatie

Naar een effectieve inkoop binnen het sociaal domein

Naar een effectieve inkoop binnen het sociaal domein Naar een effectieve inkoop binnen het sociaal domein Remco van Eijkel r.van.eijkel@cpb.nl Achtergrond Inkoop binnen het sociaal domein Decentralisatie ondersteuningstaken Uitbesteed, dus inkoop bij zorgaanbieders

Nadere informatie

Verwerving opvang, wonen en herstel 9 maart 2017

Verwerving opvang, wonen en herstel 9 maart 2017 Verwerving opvang, wonen en herstel 9 maart 2017 Agenda Doel van de bijeenkomst Voorstellen Toelichting op Inkoop sociaal domein Inhoudelijke koers Proces van nu tot contract Vervolgbijeenkomsten Doel

Nadere informatie

Oktober Informatiebijeenkomst Inkoop Langdurige Zorg in Rotterdam

Oktober Informatiebijeenkomst Inkoop Langdurige Zorg in Rotterdam Oktober 2013 Informatiebijeenkomst Inkoop Langdurige Zorg in Rotterdam Doel informatiebijeenkomst 1. Informeren marktpartijen over inkoopplannen gemeente 2. Toetsen op uitvoerbaarheid 3. Uitnodigen om

Nadere informatie

Toelichting ten behoeve van de Xs2HiTek Zorggebouwen

Toelichting ten behoeve van de Xs2HiTek Zorggebouwen Wat is BVP? Toelichting ten behoeve van de Xs2HiTek Zorggebouwen 16 mei 2017 2 Jos Besselink Sedert 2006 zelfstandig, Aanbestedingszaak Aanbestedingsjurist Meer dan 25 BVP trajecten Diverse trainingen

Nadere informatie

Factsheet. Samenwerking bij de inkoop in het Sociaal Domein. maart 2016

Factsheet. Samenwerking bij de inkoop in het Sociaal Domein. maart 2016 Factsheet Samenwerking bij de inkoop in het Sociaal Domein maart 2016 Deze factsheet biedt een korte blik op de samenwerkingen die Nederlandse gemeenten aangaan bij de inkoop van zorg en ondersteuning,

Nadere informatie

Alles in het huis van de gemeente?

Alles in het huis van de gemeente? Alles in het huis van de gemeente? Welk effect hebben wijkteams op het gebruik van de Wmo? DIVOSA 18 januari 2019 De opgaven uit een presentatie van 11 december 2013 A. Zorg voor sociale samenhang in wijken

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst adviesraden en gemeenteraden. gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal, 23 mei 2017

Informatiebijeenkomst adviesraden en gemeenteraden. gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal, 23 mei 2017 Informatiebijeenkomst adviesraden en gemeenteraden 1 gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal, 23 mei 2017 2 Agenda informatiebijeenkomst gemeente- en adviesraden Agenda Duur Tijd 1 Welkom en programma

Nadere informatie

Traject Tilburg. Aanvragers: Gemeente Tilburg. Adviseur: Monique Postma, Alleato, CMO-net

Traject Tilburg. Aanvragers: Gemeente Tilburg. Adviseur: Monique Postma, Alleato, CMO-net Traject Tilburg Aanvragers: Gemeente Tilburg Adviseur: Monique Postma, Alleato, CMO-net Opgave: Beantwoorde ondersteuningsvraag In Tilburg is het traject Welzijn Nieuwe Stijl onderdeel van een groter programma

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek onder zorgaanbieders

Samenvatting onderzoek onder zorgaanbieders Samenvatting onderzoek onder zorgaanbieders In totaal zijn 259 zorgaanbieders (alle voor 2018 op dat moment bekende aanbieders) benaderd om deel te nemen aan de enquête. 100 respondenten hebben uiteindelijk

Nadere informatie

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Ontwerp Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Gemeente Midden-Delfland Datum: 18 mei 2015 Inkoopkader Wmo 2016: toelating nieuwe aanbieders Inleiding De gemeenten Delft, Midden-Delfland, Rijswijk

Nadere informatie

Inkoop en bekostiging als kwaliteitsinstrumenten

Inkoop en bekostiging als kwaliteitsinstrumenten Inkoop en bekostiging als kwaliteitsinstrumenten Auteur(s): Rob de Boer, Karin Sok, Saskia Keuzenkamp en Hilde van Xanten Projectnummer: WP1013 Datum: 4 februari 2016 Movisie Inleiding Gemeenten staan

Nadere informatie

Positieve gezondheid en het gemeentegesprek

Positieve gezondheid en het gemeentegesprek Positieve gezondheid en het gemeentegesprek Toelichting op ontwikkelde materialen en resultaten van de pilot in het kader van de ZONMW kennisvoucher Positieve gezondheid in de praktijk Projectnummer 50-53100-98-084

Nadere informatie

Datum 26 juni 2017 Betreft Advies Overige zorg voor cliënten met ADL assistentie en een zeer zware zorgvraag

Datum 26 juni 2017 Betreft Advies Overige zorg voor cliënten met ADL assistentie en een zeer zware zorgvraag > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland. i-sociaal Domein 20 maart 2018

Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland. i-sociaal Domein 20 maart 2018 Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland i-sociaal Domein 20 maart 2018 Even voorstellen Gert Luisman Contractmanager Maatschappelijk Domein Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Lid werkgroep contractering Jeugdhulp

Nadere informatie

Traditioneel vs. Best Value. Gemeente Groningen en Gouw IT 2 oktober 2014, Best Value Event Noord-Nederland

Traditioneel vs. Best Value. Gemeente Groningen en Gouw IT 2 oktober 2014, Best Value Event Noord-Nederland Traditioneel vs. Best Value Gemeente Groningen en Gouw IT 2 oktober 2014, Best Value Event Noord-Nederland Een traditionele aanbesteding van een nieuw informatiesysteem voor de uitvoering van de wet WOZ

Nadere informatie

Workshop outcome. Movisie - 3 november 2016

Workshop outcome. Movisie - 3 november 2016 Workshop outcome Movisie - 3 november 2016 In gesprek over maatschappelijke outcome in cocreatie Charlotte Hanzon Marjet van Houten Opbouw workshop Aanleiding Uitleg ontwikkelen outcome indicatoren Aan

Nadere informatie

Inkoopproces Sociaal Domein 2018, Venlo. Lennart Fagel (MGR) & Frederike Roetering (Venlo)

Inkoopproces Sociaal Domein 2018, Venlo. Lennart Fagel (MGR) & Frederike Roetering (Venlo) Inkoopproces Sociaal Domein 2018, Venlo Lennart Fagel (MGR) & Frederike Roetering (Venlo) Bespreekpunten Ontwikkelingen in denken over opdrachtgeven in de regio Inrichting inkoop 2018, voor regio en Venlo

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012 Steller : W. van den Hatert Telefoonnummer: 0343-565817 E-mailadres : willem.van.den.hatert@heuvelrug.nl Onderwerp : Beleidsvoorbereiding decentralisatie

Nadere informatie

Contractering van vrijgevestigden, groepspraktijken en dyslexiezorgaanbieders, werkzaam in de Jeugd-GGZ

Contractering van vrijgevestigden, groepspraktijken en dyslexiezorgaanbieders, werkzaam in de Jeugd-GGZ Contractering van vrijgevestigden, groepspraktijken en dyslexiezorgaanbieders, werkzaam in de Jeugd-GGZ Regiogemeenten Amsterdam Digitale Contractering 2015 2 Jeugdhulp Vanaf 1 januari 2015 is elke gemeente

Nadere informatie

1. Onderwerp Contractering (en Begroting) Jeugdhulp Datum: Informerend

1. Onderwerp Contractering (en Begroting) Jeugdhulp Datum: Informerend In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Best Value in een notendop. Wiebe Witteveen 1 december 2016

Best Value in een notendop. Wiebe Witteveen 1 december 2016 Best Value in een notendop Wiebe Witteveen 1 december 2016 Supply Chain: We werken in silo s 30 K Foot level Planning / Programming Designer Contracting Contractors Suppliers Clients Technical Details

Nadere informatie

Team Welzijn Voortgang transitie sociaal domein 1

Team Welzijn Voortgang transitie sociaal domein 1 Bezoekadres Westeinde 1, 2371 AS Roelofarendsveen M % G E M E E N T E Kaag en Braassem Postadres Postbus 1,2370 AA Roelofarendsveen T: (071) 332 72 72 E: info@kaagenbraassem.nl w: www.kaagenbraassem.nl

Nadere informatie

VERSLAG MARKTCONSULTATIE INKOOP WMO 2020 bijeenkomst 2

VERSLAG MARKTCONSULTATIE INKOOP WMO 2020 bijeenkomst 2 VERSLAG MARKTCONSULTATIE INKOOP WMO 2020 bijeenkomst 2 Datum: Donderdag 7 maart 2019 Locatie: Delta Hotel in Vlaardingen Aanvang: 9.30 uur inloop, 10.00 uur start Genodigden: Potentiële inschrijvers aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

Adviesgroep inkoop Wmo Vraag Antwoord Toelichting

Adviesgroep inkoop Wmo Vraag Antwoord Toelichting Nota van Inlichtingen Adviesgroep Inkoop Wmo Westerkwartiergemeenten: gestelde vragen en antwoorden Van : Ambtelijke werkgroep Inkoop Wmo Datum : woensdag 2 september 2015 Adviesgroep inkoop Wmo Vraag

Nadere informatie

De beste gerechtdeurwaarders voor Rotterdam. Marktconsultatie. Gezocht: Naam Project: Incasso- en deurwaarderdiensten Nummer Project: 1-282-15

De beste gerechtdeurwaarders voor Rotterdam. Marktconsultatie. Gezocht: Naam Project: Incasso- en deurwaarderdiensten Nummer Project: 1-282-15 Gezocht: De beste gerechtdeurwaarders voor Rotterdam Marktconsultatie Naam Project: Incasso- en deurwaarderdiensten Nummer Project: 1-282-15 Gemeente Rotterdam Serviceorganisatie Dienstencentrum Inkoop

Nadere informatie

De mindset van een inschrijver

De mindset van een inschrijver Best Value Procurement / Prestatieinkoop De mindset van een inschrijver Sicco Santema NOOT DEZE PRESENTATIE IS UITSLUITEND BEDOELD ALS INFORMATIEF EN ILLUSTRATIEF DOCUMENT NAAST DE INSCHRIJVINGSLEIDRAAD.

Nadere informatie

Er komt zo snel mogelijk, na vaststelling van de verordening, een publieksversie, waarin de verschillende onderdelen worden uitgewerkt.

Er komt zo snel mogelijk, na vaststelling van de verordening, een publieksversie, waarin de verschillende onderdelen worden uitgewerkt. Opmerkingen/verzoeken Meer leesbare versie Graag zouden we zien dat er een meer leesbare/publieksvriendelijkere versie van de verordening komt. Er wordt in dit stuk er al wel vanuit gegaan dat iedereen

Nadere informatie

Aanbesteding parkeerbeheer Tilburg. Best Value Procurement: uniek, spannend en succesvol?

Aanbesteding parkeerbeheer Tilburg. Best Value Procurement: uniek, spannend en succesvol? Aanbesteding parkeerbeheer Tilburg Best Value Procurement: uniek, spannend en succesvol? 1 Even voorstellen Stan van de Hulsbeek Senior adviseur bij Spark Projectleider bij gemeente Tilburg aanbesteding

Nadere informatie

Do s. Do s en don ts bij aanbesteding en uitvoering Participatiebudget

Do s. Do s en don ts bij aanbesteding en uitvoering Participatiebudget Do s Do s en don ts bij aanbesteding en uitvoering Participatiebudget Iedereen doet mee is het idee achter het Participatiebudget. Gemeenten hebben de taak om te zorgen dat hun burgers actief worden. Actief

Nadere informatie

Monitor voortgang Wmo Uitkomsten vierde meting, september 2014

Monitor voortgang Wmo Uitkomsten vierde meting, september 2014 Monitor voortgang Wmo Uitkomsten vierde meting, september 2014 Amersfoort, 2 oktober 2014 Contactpersoon: Hester van den Bergh Kenmerk: KV/lybe/rall/154090/2014 Brancheorganisatie voor de geestelijke gezondheids-

Nadere informatie

Het is de opdracht van de werkgroep vervoer om hier meer kadering aan te geven en om het vervoer goed te regelen, waar dit nog niet het geval is.

Het is de opdracht van de werkgroep vervoer om hier meer kadering aan te geven en om het vervoer goed te regelen, waar dit nog niet het geval is. Notitie Jeugdhulpvervoer Van : Werkgroep Vervoer Jeugdhulp T.b.v. : Pho Maatschappij Doel : Informatief Inleiding Vervoer naar en van de jeugdhulplocatie is een voorwaarde voor de toegankelijkheid van

Nadere informatie

1. Onderwerp Voortgang nadere contractering veegronde Jeugdhulp2015 en startervaringen Tijdelijke Werk Organisatie 2. Rol van het

1. Onderwerp Voortgang nadere contractering veegronde Jeugdhulp2015 en startervaringen Tijdelijke Werk Organisatie 2. Rol van het In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren

Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Nota van Inlichtingen Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Gemeente Middelburg

Nadere informatie

Slim advies kopen. Een opdrachtnemer aan het woord. PIANOo/NEVI 28 oktober Dirk de Wit

Slim advies kopen. Een opdrachtnemer aan het woord. PIANOo/NEVI 28 oktober Dirk de Wit Slim advies kopen Een opdrachtnemer aan het woord PIANOo/NEVI 28 oktober 2008 Dirk de Wit Opdrachtnemer: O&i partners in BPM Advieskantoor gespecialiseerd in het slimmer, beter en gecontroleerder ontwerpen

Nadere informatie

Innovatie binnen de grenzen van de wet. PIANOo-congres als het om vertrouwbaarheid gaat!

Innovatie binnen de grenzen van de wet. PIANOo-congres als het om vertrouwbaarheid gaat! Innovatie binnen de grenzen van de wet PIANOo-congres 2010 als het om vertrouwbaarheid gaat! Inhoud presentatie Inleiding en kennismaking Kader: waar hebben we het over? Juridisch kader, tips en trucs

Nadere informatie

PRESTATIE-INKOOP INTERVIEWTRAINING

PRESTATIE-INKOOP INTERVIEWTRAINING PRESTATIE-INKOOP INTERVIEWTRAINING Daniela Verheul - Zeist, april 2013 SENSE OF URGENCY 2 SENSE OF URGENCY 3 FOOTER METHODIEK WIE IS DE EXPERT? Iemand die het hele project kan overzien Iemand die risico

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente. land 3. Regionaal belang Een passend en dekkend aanbod van jeugdhulp voor inwoners van de gemeenten in de regio Holland

Platformtaak volgens gemeente. land 3. Regionaal belang Een passend en dekkend aanbod van jeugdhulp voor inwoners van de gemeenten in de regio Holland Oplegvel 1. Onderwerp Verlenging dienstverleningsovereenkomst jeugdhulp 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Platformtaak volgens gemeente Holland Rijn land 3. Regionaal belang Een passend en dekkend aanbod

Nadere informatie

De Wmo 2015. Mariëtte Teunissen Avi-adviseur 15 oktober 2014

De Wmo 2015. Mariëtte Teunissen Avi-adviseur 15 oktober 2014 De Wmo 2015 Mariëtte Teunissen Avi-adviseur 15 oktober 2014 Inhoud van de presentatie 1.Wat zijn de belangrijkste trends 2.Hoe is het nu geregeld? 3.Hooflijnen nieuwe stelsel 4.PGB in de Wmo 5.Eigen bijdragen

Nadere informatie

Europese aanbesteding netwerkapparatuur en diensten

Europese aanbesteding netwerkapparatuur en diensten Europese aanbesteding netwerkapparatuur en diensten Agenda Voorstellen Aanleiding van de aanbesteding Scope IGEA Deelnemende ROC s Ondersteuning Beginselen Europees aanbesteden Aanbestedingsstrategie Planning

Nadere informatie

MEMO. Kennisnemen van: voortgang regionale inkoopstrategie Jeugdhulp 2020

MEMO. Kennisnemen van: voortgang regionale inkoopstrategie Jeugdhulp 2020 MEMO Kennisnemen van: voortgang regionale inkoopstrategie Jeugdhulp 2020 Onderwerp: Een beschrijving van activiteiten en eerste resultaten vanuit het regionale proces inkoopstrategie Jeugdhulp 2020. Inleiding:

Nadere informatie

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017 CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Gemeente H. de Jager Alphen aan den Rijn A.D. de Roon Lisse I. van Breda Holland Rijnland F.Q.A.

Nadere informatie

Welkom presentatie Best Value binnen verkoop

Welkom presentatie Best Value binnen verkoop Welkom presentatie Best Value binnen verkoop IPG CONGRES 2015 'Maatschappelijk toegevoegde waarde in Stad en Regio 16 september 2015, Martiniplaza Groningen Wie is Erik Mars Best Value congres USA 2013/2015

Nadere informatie

Input cliëntperspectief Beschermd wonen 10 maart 2016

Input cliëntperspectief Beschermd wonen 10 maart 2016 Input cliëntperspectief Beschermd wonen 10 maart 2016 We (cliënten) zijn geen cassettebandje die steeds alles herhaalt" (citaat cliënt) Inleiding Op 10 maart 2016 heeft een bijeenkomst beschermd wonen/cliëntperspectief

Nadere informatie

Inkoop Sociaal Domein 2017 e.v. Gemeenteraden. 2 juni 2016, Viola Zevenhuizen, projectleider

Inkoop Sociaal Domein 2017 e.v. Gemeenteraden. 2 juni 2016, Viola Zevenhuizen, projectleider Inkoop Sociaal Domein 2017 e.v. Gemeenteraden 2 juni, Viola Zevenhuizen, projectleider Doel huisstijl Toelichting inkoopproces en Werking interactief aankoopsysteem 2 Sociaal Domein huisstijl Bovenregionaal

Nadere informatie

Heutink ICT Dag Aanbesteden in het onderwijs

Heutink ICT Dag Aanbesteden in het onderwijs Heutink ICT Dag 2016 Aanbesteden in het onderwijs Welkom, bij de saaiste sessie v.d. dag! Voorstellen Sophie Obdeijn Medewerker Tenderdesk Robert Terhalle Teamleider New Business Agenda Voorstellen Wat

Nadere informatie

Pieter Swerus. 35 Prestatie-inkoopprojecten. SWERUS inkoop pro

Pieter Swerus. 35 Prestatie-inkoopprojecten. SWERUS inkoop pro Pieter Swerus 49 jaar Zeeuw 20 jaar inkoper bij overheid 10 jaar verslaafd aan wielrennen 6 jaar Gemeente Schouwen-Duiveland 3 jaar zelfstandig ondernemer: SWERUS inkoop pro 35 Prestatie-inkoopprojecten

Nadere informatie

Graafschap College Welkom!

Graafschap College Welkom! Welkom! Even voorstellen: Lianne te Winkel, inkoopadviseur bij het Graafschap College Jean-Paul Roegies, inkoopadviseur bij InkoopMeesters in het kort Verzorgt jaarlijks (beroeps)opleidingen voor circa

Nadere informatie

Doorontwikkeling dagbesteding. Vanuit voorveld en dagbesteding naar een laagdrempelige basisvoorziening

Doorontwikkeling dagbesteding. Vanuit voorveld en dagbesteding naar een laagdrempelige basisvoorziening Doorontwikkeling dagbesteding Vanuit voorveld en dagbesteding naar een laagdrempelige basisvoorziening Hoe ziet de dagbesteding er nu uit? 614 cliënten Ruim 55 aanbieders en daarnaast onderaannemers Aanbod

Nadere informatie

1. Onderwerp Rapportage Jeugd- en Gezinsteams Holland Rijnland mei t/m oktober Rol van het

1. Onderwerp Rapportage Jeugd- en Gezinsteams Holland Rijnland mei t/m oktober Rol van het In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

1. Onderwerp Kwartaalrapportage Jeugdhulp Holland Rijnland Q Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

1. Onderwerp Kwartaalrapportage Jeugdhulp Holland Rijnland Q Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

PRESTATIEVERKOOP BENT U ER KLAAR VOOR?

PRESTATIEVERKOOP BENT U ER KLAAR VOOR? PRESTATIEVERKOOP BENT U ER KLAAR VOOR? Utrecht, 4 oktober 2012 BEST VALUE PROCUREMENT / PRESTATIEINKOOP Een aanbieder vinden die boven het maaiveld uitsteekt en die weet waar hij het over heeft Waardevermeerdering

Nadere informatie

Uitkomsten evaluatie module sociale infrastructuur

Uitkomsten evaluatie module sociale infrastructuur Uitkomsten evaluatie module sociale infrastructuur Maart 2017 Begin 2017 zijn enquêtes uitgezet bij (A) gemeenten uit de kernwerkgebieden van Menzis, (B) zorgaanbieders die gecontracteerd zijn voor de

Nadere informatie

Apeldoorn: 15 maart 2010 Referentie: advies besluitvormingsprocessen Europese aanbestedingen.

Apeldoorn: 15 maart 2010 Referentie: advies besluitvormingsprocessen Europese aanbestedingen. Wmo-raad gemeente Apeldoorn. Secretariaat: Postbus 9033, 7300 ES APELDOORN 055-5802241, clientenraden@apeldoorn.nl Aan het college van B & W. cc.: contactambtenaar mevrouw F. Kruitbosch. Apeldoorn: 15

Nadere informatie

Hieronder geven we u alvast wat informatie over deze onderwerpen.

Hieronder geven we u alvast wat informatie over deze onderwerpen. Betreft: Themabijeenkomst jeugd 16 februari 2017 Datum: 13 februari 2017 1 DOELSTELLING BIJEENKOMST Op 16 februari 2017 vindt de derde en laatste voorlichtingsbijeenkomst plaats over de inkoopstrategie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten Agenda puntnummer Documentnummer Raadsvergadering d. d. Raadscommissie Commissie d.d. Programma Onderwerp Portefeuillehouder Bijlagen ry--\ ert 9_ 32 14 december 2017 Commissie Samenleving 28 november

Nadere informatie

Monitor Sociaal Domein. Winnie Valkhoff, adviseur Servicepunt71 / gemeente Leiden Sturen in het sociaal domein

Monitor Sociaal Domein. Winnie Valkhoff, adviseur Servicepunt71 / gemeente Leiden Sturen in het sociaal domein Monitor Sociaal Domein Winnie Valkhoff, adviseur Servicepunt71 / gemeente Leiden Sturen in het sociaal domein 2 2015 Het jaar van de transitie 3 Paradigmashift sturen Monitor Sociaal Domein 1. 2015 Het

Nadere informatie

Best Value. HANDREIKING CONCEPT CONCRETISERINGSFASE Webpresence

Best Value. HANDREIKING CONCEPT CONCRETISERINGSFASE Webpresence Best Value HANDREIKING CONCEPT CONCRETISERINGSFASE Webpresence Inhoudsopgave: 1 Doel van de handreiking concretiseringsfase 2 Scope van het project (Prestatie plus prestatie-onderbouwing en vraagscope)

Nadere informatie

Collegebesluit. Haarlem. Onderwerp Vaststellen voorlopige gunning voorzieningen Wmo en Jeugd

Collegebesluit. Haarlem. Onderwerp Vaststellen voorlopige gunning voorzieningen Wmo en Jeugd Haarlem Collegebesluit Onderwerp Vaststellen voorlopige gunning voorzieningen Wmo en Jeugd Nummer 2017/388099 Portefeuillehouder Langenacker, J. Programma/beleidsveld 2.1 Maatwerkvoorzieningen Afdeling

Nadere informatie

13 februari Informatiebijeenkomst inkoop langdurige zorg voor volwassenen

13 februari Informatiebijeenkomst inkoop langdurige zorg voor volwassenen 13 februari 2014 Informatiebijeenkomst inkoop langdurige zorg voor volwassenen Programma Stand van zaken inkoop Tussenstand adviesgroepen Vragen 2 Programma Stand van zaken Inkoop Bestek en tijdpad (Menno

Nadere informatie