gemeente Eindhoven RaadsbijlageVoorstel tot het vaststellen van de Regiovisie Verpleging Bz Verzorging / nota Grijs en wijs in de wijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "gemeente Eindhoven RaadsbijlageVoorstel tot het vaststellen van de Regiovisie Verpleging Bz Verzorging / nota Grijs en wijs in de wijk"

Transcriptie

1 ufo gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer s46 Inboeknummer oxuooas4o Beslisdatum Bgxw 4 december 2oox Dossiernummer x4g.ao8 RaadsbijlageVoorstel tot het vaststellen van de Regiovisie Verpleging Bz Verzorging / nota Grijs en wijs in de wijk 1 Inleiding In opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt in elke regio beschreven hoe de zorg voor mensen met een langdurige zorg behoefte er de komende jaren uit moet zien. Deze zogenaamde Regiovisies komen tot stand door samenwerking tussen minimaal de zorgvragers, zorgaanbieders, zorgfinanciers en lokale overheden en staan onder regie van de provincie. Een van de Regiovisies is de Regiovisie Verpleging & Verzorging Zuidoost-Brabant, met als doelgroep ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Begin 2000 is een begin gemaakt met het verzamelen van gegevens en het uitwerken van de (tweede) Regiovisie Verpleging & Verzorging Binnen de gemeente fungeert de Gemeentelijke Gezondheidsdienst als projectleider voor de Regiovisie. Eveneens in 2000 is een ambtelijke beleidsnotitie van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling totstandgekomen over het integrale ouderenbeleid in Eindhoven: de nota Grijs en wijs in de wijk. Ook deze nota start met een visieontwikkeling, niet vanuit de zorgcomponent, maar vanuit de positie van de oudere in onze samenleving en de vraagstelling hoe belangenbehartiging kan worden omgezet in participatie, ouderen ondanks een toename van de functiebeperkingen toch de regie over hun eigen leven kunnen houden en hoe het ouderenbeleid in de toekomst uit kan gaan van vraagsturing. 2 Probleemstelling De tekst van de Regiovisie Verpleging & Verzorging voor de stad Eindhoven is gereed en akkoord bevonden in de Regiegroep Modernisering Ouderenzorg Eindhoven. Deze tekst is totstandgekomen door overleg tussen vijf partijen, te weten: de zorgaanbieders, de zorgvragers, de zorgfinancier, de lokale overheid en de woningcorporaties. De delen van de regio s Eindhoven, Helmond en Groot-Kempenland vormen samen met een verbindende tekst de Regiovisie Verpleging & Verzorging Zuidoost-Brabant. Dit document zal in het Regionaal Zorgberaad door de partijen ondertekend worden. Voordat dit namens de gemeente Eindhoven door de portefeuillehouder maatschappelijke ontwikkeling gedaan kan worden, is bestuurlijke besluitvorming noodzakelijk.

2 Raadsbijlage nummer s46 wf4+ De nota Grijs en wijs in de wijk is totstandgekomen in samenwerking met 18 welzijnsinstellingen, 25 andere organisaties en ruim 100 vrijwilligersorganisaties. Uit de discussies en de reacties op de nota zijn een aantal thema s benoemd waarop interventie de moeite waard is: 1 beeldvorming of hoe kijkt de samenleving naar ouderen en omgekeerd; 2 benutten van talenten van ouderen; 3 participatie in plaats van belangenbehartiging; 4 vraaggericht werken en reflectie op het eigen aanbod; 5 zingeving door gebruik te maken van de kracht van ouderen; 6 omgaan met (functie)verlies; 7 aanwenden van hulpmiddelen, woningaanpassingen en technologie (aanpasbaar bouwen); 8 allochtone ouderen en de diversiteit in de wijk; 9 grijs en wijs in de wijk; meedoen en je thuis voelen. Het was de bedoeling om via een creatieve confrontatie tussen gemeente en veld op deze thema s nieuwe wegen en nieuwe interventies te zoeken in het gemeentelijk ouderenbeleid. Verdere uitwerking hiervan vindt plaats in het kader van de Regiovisie Verpleging (rr Verzorging, projecten Grotestedenbeleid, programma s Ouderen op te zetten door Loket W (de Nieuwe Welzijnsorganisatie). Het proces van deze nota heeft echter niet tot een concretisering geleid; wel is door deze notitie een kader gevormd dat als basis kan dienen voor het gemeentelijk ouderenbeleid. Gemeentelijk beleidskader en de Regiovisie. Ten aanzien van voor ouderen belangrijke beleidsterreinen als gezondheidszorg en woningaanbod is de gemeente niet de eerst verantwoordelijke of financier. Maar ondanks deze voor ouderen elementaire voorzieningen dient het in het gemeentelijk ouderenbeleid om de meer basale vragen van ouderen te gaan. Hoe kan de oudere door de jaren heen de regie over zijn eigen leven blijven houden en waar heeft hij/zij daarbij de gemeentelijke overheid nodig. Hoe kan de oudere participeren in de samenleving ter voorkoming van een sociaal isolement en ter bevordering van de benutting van de competenties van ouderen of, anders gezegd, de talenten van ouderen in de wijk opsporen en benutten. De eerste signalen van een sterke ontgroening en vergrijzing in Eindhoven komen al door in de toename van het aantal hulpvragen van het RIO. Daarbij komt nadrukkelijk de noodzaak van een integraal ouderenbeleid naar voren en een aanpak op de terreinen van zorg, wonen en welzijn die gebaseerd worden op vraagsturing. Zo heeft de provincie een ouderenmonitor ontwikkeld om inzicht te verschaffen in de behoefte aan voorzieningen en de knelpunten die ouderen ervaren in het aanbod aan voorzieningen.

3 Raadsbijlage nummer ay6 Het gaat erom inzicht te krijgen in de leefsituatie van ouderen en deze te bezien op het brede terrein van wonen, welzijn en zorg. Op deze wijze kunnen de gegevens uit de monitor kengetallen bieden voor de Regiovisie Verpleging 5 Verzorging en tevens indicaties geven voor een welzijnsbeleid van de gemeente dat gebaseerd wordt op de vraagsturing en dat als uitgangspunt kan dienen voor de contractvorming met de welzijnsinstellingen. Toepassing van een dergelijke monitor in Eindhoven zou zeker de moeite waard zijn. De partners in de Regiegroep Verpleging & Verzorging zijn erin geslaagd een gezamenlijke visie op zorg te formuleren en daarbij de belangrijkste knelpunten aan te geven. De gezamenlijk gedragen visie wordt benoemd in 11 punten (pagina 4-6 Nota Regiovisie). 1 De burger heeft een eigen verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid voor het onderhouden van zijn gezondheid, zijn leefstijl en de manier waarop hij zijn huishouden voert. 2 Gezondheidszorg richt zich op behoud en bevordering van kwaliteit van leven. 3 Wonen en welzijn bepalen in grote mate de kwaliteit van leven. 4 Zorg wordt verleend binnen een sociaal continuum. 5 Zelfredzaamheid is niet vanzelfsprekend. 6 De zorgvrager staat met zijn vraag centraal bij het verlenen van zorg. 7 De zorgvrager is een uniek individu. 8 De zorg houdt rekening met de veranderende samenleving. 9 Zorg wordt verleend binnen een acceptabele wachttijd. 10 Mantelzorg is niet afdwingbaar. 11 Elementaire zorgverlening aan mensen met een achterstand moet gegarandeerd zijn. Als alle participanten voor het toekomstig ouderenbeleid willen uitgaan van vraagsturing dan zullen alle partners in dat beleid goed moeten weten waartoe ze wel en waartoe ze niet in staat zijn. De gemeente moet aangeven wat de welzijnscomponent kan betekenen in het integrale beleid van wonen, zorg en welzijn. Welke bijdrage zij daaraan gaat geven en hoe zij de welzijnsinstellingen daarbij gaat aansturen. Om te voorkomen dat deze visies geen abstracte intenties blijven is het een goed voorstel van de Regiegroep Verpleging 8 Verzorging om de visie te vertalen in een aantal programma s waarvan de uitwerking - veelal in projecten - moet leiden tot een verbetering van het beleid. De regiegroep verwacht dat de programma-uitwerking van de zorg leidt tot financiering door het zorgkantoor (AWBZ) en dat de projecten op de aanpalende terreinen van wonen en welzijn kunnen worden bekostigd binnen de verschillende domeinen van het Stedelijk Ontwikkelingsplan.

4 Raadsbijlage nummer sy6 De regiegroep stelt de volgende zeven programma s voor en geeft daarbij als programmaleider aan: 1 sociaal isolement voorkomen: gemeente Eindhoven; 2 het wonen in de stad verbeteren: samenwerkende Eindhovense woningbouwcorporaties; 3 de toegang tot de zorg verbeteren: gemeente Eindhoven; 4 het wachten op zorg minimaliseren zorgkantoor Zuidoost-Brabant; 5 de kwaliteit van de zorg verbeteren Zorgoverleg Eindhoven; 6 ontschotting in de zorg bevorderen Zorgoverleg Eindhoven; 7 randvoorwaarden: gemeente Eindhoven. De voorstellen van de regiegroep passen binnen het bovengeschetste kader van het gemeentelijk welzijnsbeleid. De gemeente wordt aangesproken op die taken en verantwoordelijkheden waar zij over "doorzettingsmacht" beschikt en dat geldt ook voor de toedeling van programma s aan andere partners. Programma 1. Sociaal isolement voorkomen. De opdracht is breder dan ouderen. Het betreft ook mensen met een functiebeperking. De gevraagde resultaten hebben betrekking op de gemeentelijke beleidsterreinen vrijwilligersbeleid, vermaatschappelijking van de zorg en sociale activering. Programma 3. De toegang tot de zorg verbeteren. Hierbij wordt onder andere het RIO genoemd dat tot de gemeentelijke verantwoordelijkheid behoort, alsmede de verbetering van de bestaande informatievoorziening en de informatiepunten in de wijken (welzijnsactiviteiten). Programma 7. Randvoorwaarden. In dit programma wordt met name aandacht gevraagd voor de participatie van allochtonen en aanpassing van woonvoorzieningen voor mensen met functiebeperkingen. Voorts wordt voorgesteld om Eindhoven meer te profileren als "zorgstad", waar mogelijk de bestaande regelgeving te vereenvoudigen op het gebied van zorg, wonen en welzijn en de invoering van een monitor te bevorderen. De conclusie kan worden getrokken dat deze drie programma s passen in het gemeentelijk ouderenbeleid en binnen de gemeentelijke verantwoordelijkheid. 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes In Nederland is een toename te zien van het aantal ouderen, chronisch zieken en mensen met een blijvende functiebeperking na revalidatie. Brabant kent een zeer sterke vergrijzing. De tijd dat deze mensen verzorgd werden in afgelegen zorginstituten in het groen is voorbij. Zij verblijven zo lang mogelijk zelfstandig als burgers in de samenleving. Kernwoorden hierbij zijn: de client centraal, vraagsturing,

5 Raadsbijlage nummer s46 vermaatschappelijking, scheiden van wonen en zorg. Dit betekent dat de zorg steeds meer raakvlakken krijgt met de domeinen wonen en welzijn. In de Regiovisie Verpleging 8 Verzorging subregio Eindhoven staat in zeven programma s beschreven welke activiteiten nodig zijn om aan deze ontwikkeling tegemoet te komen. De gemeente staat bij drie van deze programma s als programmaleider genoemd. Het behalen van het daar beschreven beoogd resultaat is een meetpunt voor succes. 4 Wijze van aanpak/oplossingsrichting Door de Regiovisie Verpleging & Verzorging als lokale overheid mede te ondertekenen wordt een bijdrage geleverd aan het gezamenlijk creeren van goede voorwaarden voor de zorg voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten in de gemeente Eindhoven. 5 Financiele gevolgen en risico s Het is te verwachten dat bij de toekomstige programma-uitwerking projecten gedefinieerd zullen worden. Financiering van de (AWBZ)-zorg is de taak van het zorgkantoor. Kosten voor projecten op de aanpalende terreinen van wonen en welzijn kunnen ingediend worden via de domeinen binnen het Stedelijk Ontwikkelingsplan. 6 Overige gevolgen van de aanpak De regionale samenwerking om te komen tot een regionale visie Verpleging & Verzorging is sterk verbeterd ten opzichte van het proces rond de eerste Regiovisie Verpleging & Verzorging. 7 Resultaten van overleg / inspraak De regiovisie is totstandgekomen door afstemming tussen vertegenwoordigers van zorgvragers, zorgaanbieders, zorgfinancier, lokale overheid en (voor de regio Eindhoven) de woningcorporaties. Overleg heeft plaatsgevonden op bestuurlijk en ambtelijk niveau. 8 Communicatie De Regiovisie Verpleging & Verzorging Zuidoost-Brabant wordt oktober 2001 door Provinciale Staten vastgesteld. Het subregionale deel wordt na de commissiebespreking als zelfstandig document uitgegeven en aan partijen toegezonden.

6 Raadsbijlage nummer a46 9 Advisering raadscommissie(s) De commissie voor maatschappelijke ontwikkeling hebben wij op 5 juni 2001 over dit voorstel gehoord. Haar positief advies ligt voor u ter inzage. Een ontwerpbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, R. Welschen, burgemeester. C. Tetteroo, secretaris.

7 Raadsbijlage nummer a46 Besluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 december 2001, nr. 246; gelet op het advies van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling; besluit: 1 In te stemmen met de visie op zorg en de daaraan gerelateerde programma s, zoals verwoord in de Regiovisie Verpleging 5 Verzorging subregio Eindhoven; 2 kennis te nemen van de beleidsnotitie Grijs en wijs in de wijk en dit proces af te sluiten; 3 de uit de beleidsnotitie Grijs en wijs in de wijk voortvloeiende uitgangspunten betrekken bij de verdere ontwikkelingen op het terrein van ouderenbeleid; 4 als gemeente de programmaleiding voor de programma s 1, 3 en 7 te accepteren. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 17 december R. Welschen, voorzitter. C. Tetteroo, secretaris. wa

gemeente Eindhoven Vanaf 1996 hebben gemeenten gewerkt aan het tot stand brengen van onafhankelijke,

gemeente Eindhoven Vanaf 1996 hebben gemeenten gewerkt aan het tot stand brengen van onafhankelijke, r p gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbij lage nummer xs Inboeknummer oxuooaao6 Beslisdatum B8cW 22 januari 2002 Dossiernummer 204.2xs Raadsbijlage Voorstel inzake robuuste indicatiestelling

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4r Inboeknummer oa Tooooga Beslisdatum BikW ss februari 2002 Dossiernummer sog.6o4 Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering van de Sociaal-Pedagogische Dienst voor het Gespecialiseerde Jeugd- en Volwassenen

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering van de Sociaal-Pedagogische Dienst voor het Gespecialiseerde Jeugd- en Volwassenen & ++ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 190 Inboeknummer OOU002358 Beslisdatum B%W 19 september 2000 Dossiernummer 038.205 Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen van deel A van het Mobiliteitsplan

Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen van deel A van het Mobiliteitsplan gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 243 Inboeknummer OOSOOS782 Beslisdatum B&W 5 december 2000 Dossiernummer 049.602 Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 73 Inboeknummer OOU000440 Beslisdatum B8cW 4 april 2000 Dossiernummer 014.505 RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer 60 Inboeknummer 01X007818 Beslisdatum BTW 3 april 2001 Dossiernummer 114.308 Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling

Nadere informatie

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst.

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst. gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r3o Inboeknummer 99N000332 Beslisdatum Bg W y juni r 999 Dossiernummer 923 2or Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Landelijk Memorandum GSB/Gzz en ontwerp-programma

Raadsbijlage Voorstel inzake Landelijk Memorandum GSB/Gzz en ontwerp-programma gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer r 86 Inboebnummer 98ioo9s68 Beslisdatum BBrW sa juni 1998 Dossiernummer Ss6.6oS Raadsbijlage Voorstel inzake Landelijk Memorandum GSB/Gzz

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4a Inboeknummer oa Toooogo Beslisdatum BikW rg februari 2002 Dossiernummer ao8.6os Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 247 Inboeknummer 99U003249 Beslisdatum BSW 2 november 1999 Dossiernummer 944.505 Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r32 Inboeknumrner gguoor Sy6 Beslisdatum B&W t juni tggg Dossiernummer gzz.zor Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 218 Inboeknummer OOU002717 Beslisdatum B&W 24 oktober 2000 Dossiernummer.043.205 Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de huidige en de toekomstige uitvoering van de Wet Voorzieningen Gehandicapten

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de huidige en de toekomstige uitvoering van de Wet Voorzieningen Gehandicapten gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer r Sr Inboeknummer gguoor SZg Beslisdatum BikW 9 juni 1999 Dossiernummer 923.503 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in het kader van Interregio Brabant-Limburg

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in het kader van Interregio Brabant-Limburg gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 131 Inboeknummer OOJ006658 Beslisdatum B%w 30 mei 2000 Dossiernummer 022.503 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot het sluiten van een convenant in

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren van het Founding Member Lidmaatschap van het Wor1d Trade Center Eindhoven

Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren van het Founding Member Lidmaatschap van het Wor1d Trade Center Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer 79 Inboeknummer OOT000369 Beslisdatum Bhw 4 april 2000 Dossiernummer 014.502 Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 218 Inboeknummer 99U002762 Beslisdatum B%W 18 september 1999 Dossiernummer 938.201 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1 Inleiding In Eindhoven is de vrouwenhulpverlening in het begin van de jaren tachtig van de

gemeente Eindhoven 1 Inleiding In Eindhoven is de vrouwenhulpverlening in het begin van de jaren tachtig van de gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 263 Inboeknummer 99U002757 Beslisdatum Bikw 2 november 1999 Dossiernummer 944.206 Raadsbijlage Voorstel tot herorientatie van de

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S6 Inboeknummer 99NOOOO22 Beslisdatum B&W a3 februari tggg Dossiernummer go8.203 Raadsbijlage Voorstel tot het uitwerken van het gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen

Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbulage nummer 35 Inboeknummer 98Qoo4785 Beslisdatum B&W t9 januari x999 Dossiernummer 903.42 Raadsbijlage Voorstel inzake de Toekomstvisie De Lakerlopen

Nadere informatie

schuldhulpverlening in Eindhoven

schuldhulpverlening in Eindhoven rm gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 261 Inboeknummer OOU003263 Beslisdatum B&W 12 december 2000 D oss iernumm er 05 0. 5 02 Raadsbij lage Voorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen Raadsvoorstel Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen 2014-2017 Datum raadsvergadering 06-02-2014 Portefeuillehouder(s) R.G. te Beest W.E. Westerman Registratienummer Rs13.00783 Ambtenaar K. Bruijns Datum

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst

Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwutkeling Raadsbijlage nummer tso lnboeitnummer 88loo88y x Beslisdatum Bhw aa juni r888 Dossiernummer 8s6.4oa Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van de bijzondere bijstand voor zelfstandig wonende alleenstaande moeders in de leeftijd

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van de bijzondere bijstand voor zelfstandig wonende alleenstaande moeders in de leeftijd gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 72 lnboeknummer OOU000499 Beslisdatum B8cw 4 april 2000 Dossiernummer 014.504 Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Strategienota Dommelzone binnen de

Raadsbijlage Voorstel inzake de Strategienota Dommelzone binnen de gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer asa Inboeknummer oxpooasbb Beslisdatum BlkW sy november 2oox Dossiernummer x48.4os Raadsbijlage Voorstel inzake de Strategienota

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y gemeente Eindhoven Bouwtoezirht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer t&9 Inboetnummer 9&joe& Sog Beshsdatum B%W s& Junx 1998 Dossxernummer &a6 4t4 Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk gemeente Eindhoven Dienst Maatsehappelij ke en Culturele Zaken Raadsbij lage nummer 82 Inboeknummer OOU000666 Beslisdatum BaW4 april 2000 Dossiernummer 014.201 Raadsbijlage Voorstel inzake financiering

Nadere informatie

en invoering van die mogelijkheid in het Diaconessenhuis

en invoering van die mogelijkheid in het Diaconessenhuis gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer S lnboeknummer oxkoo436y Beslisdatum BTW ss januari zooz Dossiernummer 204.3o3 Raadsbijlage Voorstel tot het uitbreiden van de formatie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 39 Inboeknummer 00+004048 Beslisdatum B&W 28 februari 2001 Dossiernummer 109.303 Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21 ufo gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenbeid Raadsbijlage nummer 213 Inboeknummer 99U003489 Beslisdatum B8cW 7 december 1999 Dossiernummer 949.501 Raadsbijlage Voorstel tot verlening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel en de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel en de gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 03.R375.OOI Inboeknummer oskoooyxa Beslisdatum Baxw x8 februari sooa Dossiernummer BoS.SSx Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel

Nadere informatie

koepelorganisatie voor vrouwenhulpverlening en

koepelorganisatie voor vrouwenhulpverlening en gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer 265 Inboeknummer OOU002750 Beslisdatum B&W 5 december 2000 Dossiernummer 049.212 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van het

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer O8.R2403.OOI Inboeknummer oybstoa86r Dossiernummer ysr.qr8 8 januari aoo8 Raads informatiebrief Betreft resultaten Ouderenmonitor Gemeentelijke Gezondheidsdienst 1 Inleiding

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van de Verordening kinderopvang

Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van de Verordening kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 239 lnboeknummer oruoosyg8 Beslisdatum BikW 4 december 2OOI Dossiernummer x4g.so4 Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer r73 Inboeknummer 99Toox y4a Beslisdatum B&w 3r augustus r999 Dossiernummer 99Too r Z4a Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Inboeknummer oxloxsos4 Beslisdatum Bikw 4 december 2oox Dossiernummer x49.306 Raadsbijlage Voorstel inzake Aanpassingsverordening euro Eindhoven 1 Inleiding

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 145 Inboeknummer OOU001696 Beslisdatum BRW 9 juni 2000 Dossiernummer 024.202 Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting

Nadere informatie

Convenant Samenwerking Zorgkantoor Coöperatie VGZ Gemeente Nijmegen

Convenant Samenwerking Zorgkantoor Coöperatie VGZ Gemeente Nijmegen Convenant Samenwerking Zorgkantoor Coöperatie VGZ Gemeente Nijmegen Partijen Het Zorgkantoor Nijmegen,( Coöperatie VGZ. hierna te noemen het Zorgkantoor, De Coöperatie VGZ Hierna te noemen VGZ, en het

Nadere informatie

raads- en commissieleden.

raads- en commissieleden. gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer xs Inboeknummer oxkooxsbb Beslisdatum B&W 22 januari soos Dossiernummer 204.xoz Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken Raadsbijlage nummer 02.284.oor Inboeknummer- Beslisdatum BhW Dossiernummer- Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies 1 Inleiding

Nadere informatie

basisadministratie persoonsgegevens Eindhoven 2ooz

basisadministratie persoonsgegevens Eindhoven 2ooz gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 49 Inboeknummer osmoooo6o Beslisdatum BTW ss februari 2002 Dossiernummer 209.105 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 54 lnboeknummer 01J002111 Beslisdatum BTW 9 maart 2001 Dossiernummer 111.407 Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen

Nadere informatie

Wat verandert er voor ouderen in het sociale domein?

Wat verandert er voor ouderen in het sociale domein? Wat verandert er voor ouderen in het sociale domein? 11 juni 2014 Bijeenkomst SBO provincie Utrecht NUZO Netwerk Utrecht Zorg voor Ouderen presentatie door Anneke van Heertum directeur Cosbo-Stad-Utrecht

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzahe maatregelen naar aanleiding van het

Raadsbij lage Voorstel inzahe maatregelen naar aanleiding van het gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en inkomen Raadsbijlage nummer rar Inboeknummer orooors*s Beslisdatum Ba W ro juli roor Dossiernummer rsa.sm Raadsbij lage Voorstel inzahe maatregelen naar aanleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven %gr gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S inboeknummer 9y TooSo9t Beslisdatum B&W so januari r 998 Dossiernummer Sop.s t 8 Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting

Nadere informatie

Inleiding. Doelen en uitgangspunten van het gemeentebestuur

Inleiding. Doelen en uitgangspunten van het gemeentebestuur Inleiding TRILL is een methodiek die de verantwoordelijkheden en de te leveren prestaties van betrokken partijen in kaart brengt. Zo moet de ambtenaar de beleidsdoelstellingen die door het gemeentebestuur

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Rapenland 1996, Centraal Woensel, Acht Noord C, I Acht Noord C, Stratum buiten de ringweg en Gestelse Ontginning

gemeente Eindhoven Rapenland 1996, Centraal Woensel, Acht Noord C, I Acht Noord C, Stratum buiten de ringweg en Gestelse Ontginning gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 222 Inboeknummer OOP004020 Beslisdatum B8cW 3 oktober 2000 Dossiernummer 040.404 Raadsbijlage Voorstel tot het gewijzigd

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 10 mei 2012 Agendapuntnummer : VIII, punt 6 Besluitnummer : 389 Portefeuillehouder : Wethouder Mirjam Pauwels Aan de gemeenteraad Onderwerp: Programma Decentralisaties.

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbij lage nummer 205 lnboeknummer orvoo48ox Beslisdatum B&W a3 oktober soox Dossiernummer t43.404 Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen

Nadere informatie

Wmo beleidsplan 2013 INLEIDING

Wmo beleidsplan 2013 INLEIDING December 2012 INLEIDING Het beleidsplan Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) 2008-2011 heeft een wettelijk bepaalde werkingsduur van vier jaren. In 2012 is besloten dit beleidsplan met één jaar te

Nadere informatie

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost Regionale visie op welzijn Brabant Noordoost-oost Inleiding Als gemeenten willen we samen met burgers, organisaties en instellingen inspelen op de wensen en behoeften van de steeds veranderende samenleving.

Nadere informatie

!7": ZORG 6ERPLEGING EN 6ERZORGING

!7: ZORG 6ERPLEGING EN 6ERZORGING !7": ZORG 6ERPLEGING EN 6ERZORGING )NKOOPBELEID,ANGDURIGE :ORG +LANTVERSIE Uitgangspunten en inkoopdoelen 2015 Verpleging en Verzorging (V&V) U hebt recht op langdurige zorg als dat nodig is. Denk aan

Nadere informatie

: Vaststellen conceptbeleidskader Wet maatschappelijke ondersteuning.

: Vaststellen conceptbeleidskader Wet maatschappelijke ondersteuning. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vaststellen conceptbeleidskader Wet maatschappelijke ondersteuning. ToelichtingMet ingang van 1 januari 2007 treedt naar alle waarschijnlijkheid de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Manifest. Is gemeente Boxmeer ouderenproof?

Manifest. Is gemeente Boxmeer ouderenproof? Manifest Is gemeente Boxmeer ouderenproof? Doelstelling project gemeente Boxmeer ouderenproof. Het project beoogt ouderen vanaf 55 jaar direct te betrekken bij het ouderenbeleid in de gemeente boxmeer.

Nadere informatie

Onderwerp: Nota lokaal gezondheidsbeleid: Gezondheid, welzijn en welbevinden.

Onderwerp: Nota lokaal gezondheidsbeleid: Gezondheid, welzijn en welbevinden. Vergadering: 21 5 2013 Agendanummer: 7 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar L.W.Top, 0595 447716 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. L.W.Top) Aan de gemeenteraad, Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven v 9emeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer t4 Inboeknummer gyuooggg4 Beslisdatum B8rw ao januari tggb Dossiernummer So4.6ot Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het sluiten van een deelnemingsovereenkomst met de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

Raadsbijlage Voorstel tot het sluiten van een deelnemingsovereenkomst met de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer a x8 Inboeknummer 88+oo6SBS Beslisdatum B&W 8 november r998 Dossiernummer 84S. 6oa Raadsbijlage Voorstel tot het sluiten van een deelnemingsovereenkomst

Nadere informatie

Aan de commissie Inwonerszaken

Aan de commissie Inwonerszaken Vergaderdatum 29 augustus 2007 Made, 14 mei 2007 Agendapunt Aan de commissie Inwonerszaken Onderwerp Leesstuk indicatie en levering Hulp bij het huishouden Voorstel Financiële paragraaf Ter kennísname:

Nadere informatie

Samenvatting Klanttevredenheidsonderzoek Wmo en de Benchmarks Wmo resultaten over 2013

Samenvatting Klanttevredenheidsonderzoek Wmo en de Benchmarks Wmo resultaten over 2013 Samenvatting Klanttevredenheidsonderzoek Wmo en de Benchmarks Wmo resultaten over 2013 Klanttevredenheidsonderzoek Het KTO is een wettelijke verplichting wat betreft de verantwoording naar de Gemeenteraad

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit

Raadsbij lage Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 1SS Inboeknummer OOP003056 Beslisdatum B%W 1 september 2000 Dossiernummer 036.404 Raadsbij lage Voorstel tot het nemen van

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel gemeente Eindhoven Dienst Brandweer en Crisisbeheersing Raadsnummer 04. R87$. OOI Inboeknummer o4rooo46g Beslisdatum B&W ag juni 2004 Dossiernummer 4ap.rSr Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen:

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake continuering en uitbreiding Jeugd Preventie

Raadsbijlage Voorstel inzake continuering en uitbreiding Jeugd Preventie gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele zaken Raadsbijlage nummer a46 lnboeknummer 98uoo988 t Beslisdatum Bikw 8 december t 998 Dossiernummer Sso.som Raadsbijlage Voorstel inzake continuering

Nadere informatie

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes gemeente Eindhoven Dienst Bouwtoeaicht, Beheer en Vergunningen Ra adsbij lagenummer 249 inboeknummer 997017 I 03 Beslisdatum B&W 8 november 1 999 Dossiernummer 945. 504 Raadsbijlage Voorstel tot verkoop

Nadere informatie

Meerjarenvisie 2011-2014 Gelijkwaardige en maatschappelijke participatie van mensen met een functiebeperking in Arnhem

Meerjarenvisie 2011-2014 Gelijkwaardige en maatschappelijke participatie van mensen met een functiebeperking in Arnhem 2012 Meerjarenvisie 2011-2014 Gelijkwaardige en maatschappelijke participatie van mensen met een functiebeperking in Arnhem Arnhems Platform Chronisch zieken en Gehandicapten September 2011 Aanleiding

Nadere informatie

Onderwerp: Verlengen nota Lokaal gezondheidsbeleid Wijk bij Duurstede 2008-2011

Onderwerp: Verlengen nota Lokaal gezondheidsbeleid Wijk bij Duurstede 2008-2011 Raadsvergadering, 31 januari 2012 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Verlengen nota Lokaal gezondheidsbeleid Wijk bij Duurstede 2008-2011 Nr.: 483 Agendapunt: 11 Datum: 31 januari 2012 Onderdeel raadsprogramma:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Integraal dierenwelzijnsbeleid

gemeente Eindhoven Integraal dierenwelzijnsbeleid gemeente Eindhoven Mens & Maatschappij, Staf Inboeknummer 11bst00449 Beslisdatum B&W 12 april 2011 Dossiernummer 11.15.552 Raadsvoorstel Integraal dierenwelzijnsbeleid Inleiding Wethouder Scholten heeft

Nadere informatie

Raadsvoorstel. orstel. Maatschappelijke participatie informatieronde Terugkoppeling koerswijzer Wmo en visie nieuw beleidsplan Wmo

Raadsvoorstel. orstel. Maatschappelijke participatie informatieronde Terugkoppeling koerswijzer Wmo en visie nieuw beleidsplan Wmo Titel Visie beleidsplan Wmo 2011-2014 Nummer 10/55 Datum 29 september 2010 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie informatieronde Terugkoppeling koerswijzer Wmo en visie nieuw beleidsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk

Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer OQ.R547.OOI lnboeknummer o3tooo8rx Beslisdatum B&W 8 juli soo3 Dossiernummer 328.552 Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten

Nadere informatie

De Wmo adviesraad en het gemeentelijk beleid

De Wmo adviesraad en het gemeentelijk beleid De Wmo adviesraad en het gemeentelijk beleid Alle hens aan dek Presentatie door Gerda van der Lee, Voorzitter Wmo adviesraad s-hertogenbosch 12 maart 2013 De Wet Maatschappelijke Ondersteuning wil dat

Nadere informatie

Raadsvoorstel OP.09A

Raadsvoorstel OP.09A Raadsvoorstel OP.09A Vergadering: : 20 december 2016 Agendanummer : Opiniërende vergadering : 6 december 2016 Portefeuillehouder : C.J. Schreuders Onderwerp : aanpassen Eigen bijdragen Wmo Aan de raad,

Nadere informatie

Onbekommerd wonen in Breda

Onbekommerd wonen in Breda Onbekommerd wonen in Breda Verslag van de aanpak GWI 1998-2015 Geschikt Wonen voor Iedereen 2 Aanleiding In Nederland is sprake van een dubbele vergrijzing. Het aantal ouderen neemt flink toe en ze worden

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake test- en conversiefaciliteiten voor de invoering

Raadsbij lage Voorstel inzake test- en conversiefaciliteiten voor de invoering gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 40 Inboeknummer 01J001225 Beslisdatum BfkW 28 februari 2001 Dossiernummer 109.302 Raadsbij lage Voorstel inzake test- en conversiefaciliteiten voor de

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten afkoop

Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten afkoop gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbij lage nummer 25 5 Inboeknummer 99T002295 Beslisdatum Btkw 2 november 1999 Dossiernummer 944.303 Raadsbijlage Voorstel betreffende leningsovereenkomsten

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7

Registratienummer: GF Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF10.20105 Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7 Portefeuillehouder: L. Buwalda Behandelend ambtenaar: Wike Swart Onderwerp: Kostenbeheersing open einde regelingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Beleidskader maatschappelijk zorg besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Beleidskader maatschappelijk zorg besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Beleidskader maatschappelijk zorg 2017-2025 doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 164032 datum voorstel: 31 oktober 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

volwassenen onderwij s

volwassenen onderwij s gemeente Eindhoven Dienst Maatsthappelijte en Culturele Zaten Raadsbij lage nummer t 22 inboeknummer 98VOO3094 Beslisdatum BLW s3 juni t 998 Dossiernummer Ss6.mor Raadsbijlage Voorstel inzake Tij delij

Nadere informatie

Raadsvoorstel 49. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007

Raadsvoorstel 49. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007 Raadsvoorstel 49 Vergadering 8 mei 2007 Gemeenteraad Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007 B&W vergadering : 27 maart 2007 Dienst / afdeling : SE. MOeD Aan de gemeenteraad, Als één van de uitwerkingen

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 191 lnboeknummer OOU002531 Beslisdatum 26 september 2000 Dossiernummer 039.202 RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds r p gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 135 Inboeknummer OOQ001816 Beslisdatum BBrW 30 mei 2000 Dossiernummer 022.305 Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot voortzetting van de gemeenschappelijke regeling Financieringsschap Strategische Projecten Stadsregio

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot voortzetting van de gemeenschappelijke regeling Financieringsschap Strategische Projecten Stadsregio gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 256 Inboeknummer 99J016373 Beslisdatum BTW 2 november 1999 Dossiernummer 944.309 Raadsbij lage Voorstel tot voortzetting van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Besluit(en): 1. Instemmen met het verlengen van de ouderennota 2007-2010 voor de periode 2011-2012. Secretaris Burgemeester Wethouder Jan van der Laag

Besluit(en): 1. Instemmen met het verlengen van de ouderennota 2007-2010 voor de periode 2011-2012. Secretaris Burgemeester Wethouder Jan van der Laag Besluit van burgemeester en wethouders Datum B&W-vergadering 19 oktober 2010 Behandelend ambtenaar Wendy Snijders Afdeling Strategie, Beleid en Projecten Portefeuillehouder Jan Burger Paraaf afdelingshoofd

Nadere informatie

M. van Leeuwen /

M. van Leeuwen / steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.4 M. van Leeuwen 0402083584 Maarten.van.Leeuwen@Valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 110987/729701 22 02 2018 portefeuillehouder

Nadere informatie

Het geheel van koerswijzigingen zoals genoemd in de Reactienota is verwerkt in bijgevoegde nota: Regionaal Kompas Midden-IJssel 2009-2014.

Het geheel van koerswijzigingen zoals genoemd in de Reactienota is verwerkt in bijgevoegde nota: Regionaal Kompas Midden-IJssel 2009-2014. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Regionaal Kompas Midden-IJssel 2009-2014 Raadsvergadering : 18 november 2009 Politieke markt d.d.: 11 november 2009 Agendapunt : Portef.houder : Wethouder De Jager Voorstelnummer

Nadere informatie

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 32 Inboeknummer ospoooso4 Beslisdatum BikW xg februari 2002 Dossiernummer 208.404 Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van een huurovereenhomst voor

RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van een huurovereenhomst voor gemeente Eindhoven Dienst Bousrtoezicht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer 88 Inboeknummer OOJ004106 Beslisdatum B&W 11 april 2000 Dossiernunxmer 015.401 RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van

Nadere informatie

Voorstel van de Rekenkamer

Voorstel van de Rekenkamer Voorstel van de Rekenkamer Opgesteld door Rekenkamer Vergadering Commissie Mens en Samenleving en Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 14 december 2017 of 25 januari 2018 Jaargang en nummer 2017, nr.

Nadere informatie

Onderwerp: Nieuwe Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxmeer.

Onderwerp: Nieuwe Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxmeer. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Nieuwe Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxmeer. Nummer: 8a. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 6 maart 2012 Aanleiding De Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Betreft cie MCE Voorstel inzake Convenant gemeente Eindhoven / Platform. Gehandicaptenbeleid Eindhoven

Betreft cie MCE Voorstel inzake Convenant gemeente Eindhoven / Platform. Gehandicaptenbeleid Eindhoven gemeente Eindhoven Concernstaf Bestsurssecreterieat Retouradres Postbus Borf o, 36oo RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeld door M. Honing Telefoon

Nadere informatie

wonen met zorg vanuit een nieuw perspectief

wonen met zorg vanuit een nieuw perspectief wonen met zorg vanuit een nieuw perspectief scheiden van Verblijf van wonen naar Wonen en zorg & van verblijf naar wonen door extramuralisering en scheiden wonen/zorg Programma Doel van vandaag Meer grip

Nadere informatie

Eigen Regie Maakt Zorg Beter

Eigen Regie Maakt Zorg Beter Eigen Regie Maakt Zorg Beter 31 maart 2011 Siska de Rijke Beleidsmedewerker Zorg CG-Raad Termen Zelfmanagement Eigen regie Eigen verantwoordelijkheid Deelnemer in plaats van afnemer Verbindende schakel

Nadere informatie

Startnotitie. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil! 2011 2014. Versie: 21 april 2011 1

Startnotitie. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil! 2011 2014. Versie: 21 april 2011 1 Startnotitie Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil! 2011 2014 Versie: 21 april 2011 1 1. Aanleiding 1.1. Voor u ligt de startnotitie vrijwilligersbeleid, directe aanleiding voor deze startnotitie

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het invoeren van toeristenbelasting

Raadsbijlage Voorstel tot het invoeren van toeristenbelasting gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer SZ Inboeknummer 99loooo63 Beslisdatum B&W r9 januari 1999 Dossiernummer 903.313 Raadsbijlage Voorstel tot het invoeren van toeristenbelasting

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond gelegen aan

Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond gelegen aan gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer x 68 Inboeknummer g Slo x s 6gg Beslisdatum BSxW x x augustus xgg8 Dossiernummer S33.406 Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen met de verkoop van de aandelen van de N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen met de verkoop van de aandelen van de N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven r++ gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 34 Inboeirnummer OOT000506 Beslisdatum BfkW 15 februari 2000 Dossiemummer 007.503 Raadsbijlage Voorstel om in beginsel in te stemmen

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 20 september 2018 ALDUS VASTGESTELD 27 SEPTEMBER Regionale visie op inkoop Sociaal Domein vanaf 2021

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 20 september 2018 ALDUS VASTGESTELD 27 SEPTEMBER Regionale visie op inkoop Sociaal Domein vanaf 2021 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6 ALDUS VASTGESTELD 27 SEPTEMBER 2018 Regionale visie op inkoop Sociaal Domein vanaf 2021 Te besluiten om: In te stemmen met de regionale visie op inkoop voor het Sociaal Domein

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het kennisnemen van het bestuurlijk standpunt

Raadsbijlage Voorstel tot het kennisnemen van het bestuurlijk standpunt gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer zes Inboeknummer Beslisdatum B8rW z november zoor Dossiernummer AS.6oz Raadsbijlage Voorstel tot het kennisnemen van het bestuurlijk

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake cross border lease transactie N.V. Nutsbedrijf

Raadsbijlage Voorstel inzake cross border lease transactie N.V. Nutsbedrijf gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 52 Inboeknummer OOT000306 Beslisdatum B%W 29 februari 2000 Dossiernummer 009.501 Raadsbijlage Voorstel inzake cross border lease transactie

Nadere informatie

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM Vastgesteld: 19 juli 2007 VR2007/075 Inwerking: 01 augustus 2007 Artikel 1 Begripsomschrijvingen a. de gemeente: Schiedam b. de raad: de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve ufo gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer oz.z6a.oox Inboeknummer oauoozyxx Beslisdatum BTW S november 2002 Dossiernummer z4s.ssz Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Voorbij zelfredzaamheid: maatwerk voor mensen met lichamelijke beperkingen

Voorbij zelfredzaamheid: maatwerk voor mensen met lichamelijke beperkingen Voorbij zelfredzaamheid: maatwerk voor mensen met lichamelijke beperkingen Invitational Conference Zelfredzaamheid: spagaat tussen denken en doen 21 november 2017 Jane Sattoe Doelgroep Monitor zorg- en

Nadere informatie