GEDRAGSCODES VOOR KBF CLUBS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEDRAGSCODES VOOR KBF CLUBS"

Transcriptie

1 GEDRAGSCODES VOOR KBF CLUBS De sprter

2 I. GEDRAGSCODE VOOR DE SPORTER I.A. Delstelling van de gedragscde De nderstaande gedragscdes draaien allemaal rnd kernwaarden die wij als sprtrganisatie hg in het vaandel dragen, zals respect, integriteit, lyauteit, discretie en fair-play. De sprtrganisatie wenst met vlgende gedragscdes aan te tnen welk gedrag wenselijk is en welk gedrag afgekeurd wrdt. De lichamelijke, psychische, sciale en seksuele integriteit van de sprter dient te wrden gerespecteerd. Elke vertreding van de gedragscde, evenals elk misdrijf dat gepleegd wrdt, kan tuchtrechtelijk gesanctineerd wrden. Dit betekent dat de persn in kwestie bijvrbeeld kan uitgeslten wrden van de sprtrganisatie f van activiteiten die dr de sprtrganisatie gerganiseerd wrden. I.B. De verkepelende principes bij de sprtbeefening Er wrdt getraind en aan wedstrijden deelgenmen p een manier waarbij de gezndheid van de sprter en het crrect ethisch handelen gewaarbrgd wrdt, altijd en veral. Er wrdt specifieke begeleiding vrzien en aandacht besteed aan kinderen dr rekening te huden met hun ntwikkelingsniveau en eigenheid, zwel fysiek, als mentaal. De psitieve waarden in de jeugdsprt wrden nagestreefd. Sprtiviteit, respect en fair-play gelden zwel ten aanzien van clubleden, als ten aanzien van tegenstrevers, trainers, scheidsrechters en supprters, ngeacht hun geslacht, culturele achtergrnd, geaardheid, herkmst, sciale status, handicap, gelf f levensbeschuwing, plitieke f syndicale vertuiging, taal f gezndheidstestand.. Regels en reglementen zijn gekend en wrden gerespecteerd. Pesterijen, dping, drugs, intimidatie, machtsmisbruik, wedstrijdvervalsing, ngewenst seksueel gedrag, agressie en geweld zijn strikt verbden. Het plegen van misdrijven is uit den bze. Eenieder dient hierte zijn steentje bij te dragen. Neem je verantwrdelijkheid p als je dingen ziet / hrt die in strijd zijn met deze gedragscde. De sprter wrdt beschermd tegen de negatieve effecten die sprt kan verrzaken zals prestatiedruk, blessures f gezndheidsrisic s. I.C. I.C.1. De gedragscdes Algemeen Van een sprter wrdt verwacht dat hij/zij ernstig handelt en dat hij/zij zich bewust is van zijn/haar sprtieve vrbeeldfunctie, waarbij het er niet te det f de sprter al dan niet een vergeding vr zijn sprtprestaties ntvangt. In het bijznder respecteert de sprter minstens de vlgende gedragscdes.

3 De sprter is medeverantwrdelijk vr een geznde, ethische en veilige sprtmgeving, vr zichzelf en vr anderen. De sprter is pen en alert vr waarschuwingssignalen p dat vlak, en aarzelt niet m signalen dr te geven aan het bestuur, het aanspreekpunt integriteit f de ethische cmmissie van de club f federatie De sprter kent de reglementen, handelt naar de regels en de richtlijnen, en hudt zich aan de veiligheidsvrschriften. De sprter die een relatie heeft met een sprtbegeleider, infrmeert nmiddellijk het bestuur van de sprtrganisatie hierver. De sprter is een vrbeeld vr anderen en nthudt zich van gedragingen en uitlatingen waardr de sprt in diskrediet wrdt gebracht. Hij/zij gedraagt zich hffelijk en respectvl, nthudt zich van grievende en/f beledigende pmerkingen. Dit geldt zwel bij rechtstreekse cntacten met anderen, als bij het gebruik van cmmunicatiekanalen zals sciale media, apps, internet f het maken van geluids- f beeldmateriaal. De sprter respecteert de waardigheid van elke persn, sluit niemand uit en zal geen discriminerende, kleinerende f intimiderende pmerkingen maken en gedragingen stellen. Er wrdt geen nderscheid gemaakt naar gdsdienst, levensvertuiging, plitieke gezindheid, ras, geslacht, seksuele riëntatie, culturele achtergrnd, leeftijd, beperking f andere kenmerken. De sprter neemt geen gunsten, geschenken, diensten f vergedingen aan m iets te den f na te laten wat in strijd is met de integriteit van de sprt. Wanneer iets wrdt aangebden m iets te den f na te laten, meldt de sprter dit nmiddellijk aan het bestuur van de sprtrganisatie. De sprter stelt nit infrmatie beschikbaar aan derden die ng niet penbaar gemaakt is en kan wrden gebruikt vr het plaatsen van weddenschappen. Hij/zij wedt niet p de sprtwedstrijden en sprtcmpetitie van de sprtvereniging waarin hij betrkken is. De sprter drinkt geen alchl en rkt niet in de nabije aanwezigheid van minderjarige sprters. I.C.2. Specifieke bepalingen mtrent seksueel grensverschrijdend gedrag Er dient extra aandacht te wrden geschnken aan de fysieke en seksuele integriteit van de sprter die ten allen tijde dient te wrden gerespecteerd. De sprter neemt niet deel aan seksueel grensverschrijdend gedrag, nch zal hij/zij anderen daarte aanmedigen. De sprter zal dr feitelijke interventie een klaarblijkelijke vrm van seksueel grensverschrijdend gedrag waarvan hij/zij getuige is f waarvan hij/zij p de hgte wrdt gesteld f getuige van is nmiddellijk (den laten) stppen en de ndige hulp (laten) bieden aan het slachtffer. Klimmen is een nn-cntactsprt. Geen enkele aanraking is ndzakelijk en kan nverantwrd plaatsvinden

4 De sprtbegeleider zal enkel sprttechnische fysieke handelingen m.b.t. de sprter verrichten die tt zijn bekwaamheid en taken behren en/f vr de sprtbeefening ndzakelijk zijn. De sprtbegeleider zrgt ervr dat daar waar lichamelijk cntact ndzakelijk en functineel is vr de sprtbeefening, hij/zij de bedeling van de handeling duidelijk. Bij klimmen zijn sptten, pwer sptten en verbeteren van hudingen en bewegingen p een manier zdat deze niet strend ervaren kan wrden dr een van de partijen. De sprter zal geen seksueel f ertisch geladen sfeer creëren (dr wrd, gedrag, vertning filmbeelden, aankleding mgeving, etc.) f aan het vrtbestaan daarvan een bijdrage leveren. De sprter hudt rekening met wat een andere sprter als seksueel intimiderend ervaart (bijvrbeeld iemand naar zich te trekken m te kussen bij begreting en afscheid, zich tegen de sprter aandrukken en andere ngewenste aanrakingen). De sprter zal zich nthuden van seksueel getinte pmerkingen, schunnigheden, ntbezemingen ver eigen f andermans seksleven, via eender welk cmmunicatiemiddel. De sprter mag niet ingaan p seksuele/ertische verlangens f fantasieën van een seksueel minderjarige sprter (< 16 jaar). De sprter zal nmiddellijk melding den van een incident f situatie m.b.t. seksueel grensverschrijdend gedrag bij het aanspreekpunt integriteit (API) van de club f federatie. De sprter mag anderen (zals een sprter, begeleider f bestuurder) niet ntmedigen f beletten m melding te den f een klacht in te dienen inzake seksueel grensverschrijdend gedrag. De sprter zal zich ervan nthuden anderen te behandelen p een wijze die zijn/haar waardigheid aantast. De sprter zal tijdens trainingen, stages, wedstrijden en reizen gereserveerd en met respect mgaan met anderen in de ruimten waarin hij/zij zich bevindt, zals de kleedkamer f de slaapkamer. Z zal de sprter: zich niet nndig en/f znder testemming van andere sprters bevinden in f naar binnen kijken/gluren in ruimtes die dr andere sprters wrden gebruikt als privé-ruimtes, zals duches, kleedkamers, tiletten, slaapkamers en srtgelijke ruimtes, waarin hij/zij mag vernderstellen zich te kunnen gedragen alsf hij/zij alleen en ngezien is. de sprter zal een andere sprter p geen enkele wijze systematisch isleren en niet systematisch een één-p-één relatie realiseren, znder dat daar sprttechnische redenen vr zijn.

5 De sprter zal zich nthuden van elke vrm van seksueel f emtineel machtsmisbruik f intimidatie tegenver een andere sprter. Z zal de sprter: geen dwang uitefenen f p enigerlei wijze misbruik maken van een andere sprter, met het kennelijke gmerk deze sprter tt seksuele handelingen te dwingen, daarte te verleiden f ver te halen, f die te dulden. geen (im)materiële vrdelen f vergedingen geven met de kennelijke bedeling (seksuele) tegenprestaties te vragen. De sprter zal meewerken aan het intern / extern (vr)nderzek en de interne tuchtprcedure die naar aanleiding van een aangifte m.b.t. seksueel grensverschrijdend gedrag bij een tuchtcmmissie f nderzeksinstantie aanhangig is. Hij / zij zal gevlg geven aan een preping vr de tuchtcmmissie. I.C.3 Algemeen Extra Richtlijnen vr een gede werking Km p tijd p de activiteit. Bereid je dus vr en maak tijdig je sprtgerief klaar. Km je tch te laat? Excuseer je dan bij je trainer. Wees regelmatig aanwezig p de trainingen en andere activiteiten van je club. Wees betrkken bij je club. Bij enige vrm, vermeden f ervaring van strend, naangepast f (seksueel) grensverschrijdend neem je (al dan niet anniem) cntact p met het aanspreekpunt integriteit (API) van de club f federatie Hygiëne en gezndheid Lichamelijke hygiëne is belangrijk. Neem een duche na elke training en wedstrijd. Zrg vr prpere klimkledij. Hij hge temperaturen/ vermatige transpiratie is het aangeraden m een handdek bij de hand te huden m je af te drgen. Wees bewust van dping. Hu er rekening mee dat bepaalde medicamenten als dping wrden aanzien. Vraag dus steeds vldende infrmatie aan je aptheker f dkter. Of raadpleeg regelmatig Meld blessures aan je trainer en verzrg je blessures ged. Vlg de adviezen van je trainer en arts ged p. Ok (kleine) pijn(tjes) meld je direct, het kan een signaal zijn van een mgelijke blessure.

6 Materiaal en accmmdatie Heb respect vr materialen van anderen. Neem geen dingen van een ander, dat is stelen. Draag geen juwelen (ringen, rbellen, hrlges) tijdens de trainingen. Ze kunnen kapt gaan f je kwetsen. GSM, Tablet, cmputers f andere multimedia apparatuur zijn niet welkm tijdens de training. Enkel p vraag van de trainer mgen deze gebruikt wrden. Verlies f diefstal is p eigen risic wat je niet meebrengt kan niet kapt gaan/ kan je niet verliezen. De klimzaal, rtsen f andere accmmdaties zrgen ervr dat de trainingen dr kunnen gaan. Zrg ervr dat de eigenaar je hier graag terug ziet, gedraag je hiernaar. Rtsen hebben geen stem maar dwingen mgelijk ng meer respect af. Tijdens de training/ wedstrijd Neem deel aan een wedstrijd vlgens de afgesprken regels en aanvaard de beslissingen van scheidsrechters, juryleden en tezichthudende arts. Wees sprtief tegenver je tegenstander, k al tnt deze nsprtief gedrag. Heb respect vr jezelf, je medesprters, je trainer, het clubbestuur, de scheidsrechter, de juryleden, de teschuwers, het materiaal waar je mee mgaat en de accmmdatie waar je sprt. Handtekening sprter: [naam] [gelieve uw handtekening te laten vrafgaan dr de handgeschreven vermelding: gelezen en gedgekeurd ]

GEDRAGSCODES VOOR KBF CLUBS

GEDRAGSCODES VOOR KBF CLUBS GEDRAGSCODES VOOR KBF CLUBS De bestuurder I. GEDRAGSCODE VOOR DE BESTUURDER I.A. Delstelling van de gedragscde De nderstaande gedragscdes draaien allemaal rnd kernwaarden die wij als sprtrganisatie hg

Nadere informatie

Gedragscodes voor bestuurders, sportbegeleiders en sporters Modeldocumenten seksueel grensoverschrijdend gedrag

Gedragscodes voor bestuurders, sportbegeleiders en sporters Modeldocumenten seksueel grensoverschrijdend gedrag Gedragscdes seksueel grensverschrijdend gedrag Versie 19/02/2018 Gedragscdes vr bestuurders, sprtbegeleiders en sprters Mdeldcumenten seksueel grensverschrijdend gedrag Inhud I. GEDRAGSCODE VOOR DE BESTUURDER...

Nadere informatie

GEDRAGSCODES VOOR KBF CLUBS

GEDRAGSCODES VOOR KBF CLUBS GEDRAGSCODES VOOR KBF CLUBS De sprtbegeleider I. GEDRAGSCODE VOOR DE SPORTBEGELEIDER I.A. Delstelling van de gedragscde De nderstaande gedragscdes draaien allemaal rnd kernwaarden die wij als sprtrganisatie

Nadere informatie

Gedragscodes voor clubbestuurders, sportbegeleiders en sporters

Gedragscodes voor clubbestuurders, sportbegeleiders en sporters Gedragscodes voor clubbestuurders, sportbegeleiders en sporters Inhoud I. GEDRAGSCODE VOOR DE CLUBBESTUURDER... 2 I.A. Doelstelling van de gedragscode... 2 I.B. De overkoepelende principes bij de organisatie

Nadere informatie

Gedragscode (seksueel) grensoverschrijdend gedrag

Gedragscode (seksueel) grensoverschrijdend gedrag Zwemvereniging Lier vzw BE45 9796 5490 3989 Kazernedreef 100 2500 Lier Gedragscode (seksueel) grensoverschrijdend gedrag Versie Datum Toegelicht op RvB Vervangt 01 27.05.2019 1. Inhoudsopgave 2. Doelstelling...

Nadere informatie

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club!

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club! KSK OOSTHOVEN SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS Onze jeugd, de tekmst van nze club! KSK Osthven Sprtief Charter vr Ouders en Spelers Inhudstabel Inleiding... 3 Spelers... 3 Ouders... 4 KSKOsthven

Nadere informatie

STICHTING DE ZEVENSPRONG

STICHTING DE ZEVENSPRONG Gedragscde Zevensprng-ALG-004 STICHTING DE ZEVENSPRONG 27 mei 2015 Opgesteld dr: Frans Snaar Gedragscde Zevensprng-ALG-004 Wijzigingen verzicht Versie Datum Omschrijving Auteur 0.1 29-09-2014 Initiële

Nadere informatie

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club!

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club! KSK OOSTHOVEN SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS Onze jeugd, de tekmst van nze club! KSK Osthven Sprtief Charter vr Ouders en Spelers Inhudstabel Inleiding... 3 Spelers... 3 Ouders... 5 KSKOsthven

Nadere informatie

Interne Clubreglement BBC Wytewa vzw

Interne Clubreglement BBC Wytewa vzw Datum 01.04.2015 Interne Clubreglement BBC Wytewa vzw ARTIKEL 1 Dit reglement is van tepassing p alle leden van de Basketbalclub Wytewa vzw en de leden van de VZW. Wie als lid verbnden is, f tetreedt,

Nadere informatie

Handelingsprotocol Golf Vlaanderen Gezond & ethisch sporten

Handelingsprotocol Golf Vlaanderen Gezond & ethisch sporten Handelingsprtcl Glf Vlaanderen Geznd & ethisch sprten Als sprtfederatie dragen wij kernwaarden zals respect, integriteit, lyaliteit, discretie en fair-play hg in het vaandel. Wij willen mee investeren

Nadere informatie

PEST PROTOCOL. Prins Willem-Alexanderschool

PEST PROTOCOL. Prins Willem-Alexanderschool PEST PROTOCOL Prins Willem-Alexanderschl Wat is een pestprtcl? Een pestprtcl is een aantal vereenkmsten ver het tegengaan van pesten. Een afspraak tussen de schl, de kinderen en de uders. Waarm een pestprtcl?

Nadere informatie

Gedragscodes voor Kon. Judoclub Lier

Gedragscodes voor Kon. Judoclub Lier Gedragscodes voor Kon. Judoclub Lier Onze judoclub wil een voorbeeldclub zijn met aandacht voor gezond en ethisch sporten zoals deze bepalingen worden weergegeven in het decreet Gezond en Ethisch Sporten

Nadere informatie

Profiel Aanspreekpersoon Integriteit voor sportfederaties en sportclubs

Profiel Aanspreekpersoon Integriteit voor sportfederaties en sportclubs Prfiel Aanspreekpersn Integriteit Versie 17/05/2018 Prfiel Aanspreekpersn Integriteit vr sprtfederaties en sprtclubs Inhud 1. Inleiding... 1 Wat?... 1 Waarm?... 1 Wie en p welk niveau?... 2 2. Prfiel Aanspreekpersn

Nadere informatie

H5 Rechten en plichten van werkgever en werknemer

H5 Rechten en plichten van werkgever en werknemer H5 Rechten en plichten van werkgever en werknemer Inhud: 5.1 Plichten van de werkgever 5.2 Plichten van de werknemer 5.3 Schadevergeding 5.4 Algemene wet gelijke behandeling 5.1 Plichten van de werkgever

Nadere informatie

CHRISTELIJKE GYMNASTIEKVERENIGING EXCELSIOR - ROZENBURG. Gedragsregels C.G.V. Excelsior Rozenburg

CHRISTELIJKE GYMNASTIEKVERENIGING EXCELSIOR - ROZENBURG. Gedragsregels C.G.V. Excelsior Rozenburg CHRISTELIJKE GYMNASTIEKVERENIGING EXCELSIOR - ROZENBURG Gedragsregels C.G.V. Excelsior Rozenburg februari 2017 1. De sporter: IS OPEN: Wanneer je iets wordt gevraagd, iets te doen wat tegen je eigen gevoel,

Nadere informatie

PRIVACY BELEID EN DATALEKKEN versie 2016

PRIVACY BELEID EN DATALEKKEN versie 2016 PRIVACY BELEID EN DATALEKKEN versie 2016 Pagina 1 van 5 Privacy p schlen van Kiem Dr de tenemende digitalisering wrdt in het nderwijs steeds meer gebruik gemaakt van ICT. En er wrden steeds meer gegevens

Nadere informatie

Pestprotocol basisschool Pieter Wijten

Pestprotocol basisschool Pieter Wijten Pestprtcl basisschl Pieter Wijten Basisschl Pieter Wijten werkt aan een veilig schlklimaat waarin kinderen respectvl met elkaar mgaan. Ze hanteert drie principes: Ik zrg ged vr mezelf Ik zrg ged vr de

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Voetbalvereniging Leveroy

Voetbalvereniging Leveroy Vetbalvereniging Levery Huishudelijk Reglement Bijlage 5 - Gedragsregels Gedragsregels. 1. Inleiding. De vetbalvereniging Levery wil er aan bijdragen dat nze leden met plezier kunnen vetballen en zich

Nadere informatie

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op:

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op: Privacy Plicy Bijgewerkt p: 3.5.2018 Cmmn Affairs hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy Plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan met

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en. kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en. kindermishandeling Meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling OMO Schlengrep De Langstraat 10 maart 2014 Gedgekeurd in MR d.d. 17-3-2014 Meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling De schlleiding van OMO Schlengrep

Nadere informatie

1. STIPTHEID 2. DISCIPLINE

1. STIPTHEID 2. DISCIPLINE Het Huishudelijk Reglement is de leidraad vr iedereen die betrkken is bij KVV LUMMEN: spelers, staf en uders. Strikte naleving met er brg vr staan dat nze fundamentele waarden van respect, fair-play en

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT Reet SK

INTERN REGLEMENT Reet SK INTERN REGLEMENT Reet SK AFSPRAKEN en VERWACHTINGEN binnen REET SK vr de SPELER is vrzien : een vlwaardige pleiding als vetballer p maat met hetndige respect van pleiders, teambegeleiders, medewerkers,

Nadere informatie

Protocol en klachtenregeling ongewenst gedrag

Protocol en klachtenregeling ongewenst gedrag Prtcl en klachtenregeling ngewenst gedrag Geactualiseerd: december 2016 1 I. Vrkming van ngewenst gedrag 1. Binnen de Gruitprt wrdt agressie en geweld, (seksuele) intimidatie, discriminatie, pesten en

Nadere informatie

Sociaal veiligheidsprotocol VMBO Helicon Eindhoven

Sociaal veiligheidsprotocol VMBO Helicon Eindhoven Sciaal veiligheidsprtcl VMBO Helicn Eindhven Dit prtcl is een bijlage van het begeleidingsplan van nze schl. Standpunt In dit prtcl verklaren schl en uders tezamen, dat we grensverschrijdend gedrag en

Nadere informatie

Voorwoord Arnhems Voetbal Federatie 1. De werkgroep 1. Doelstelling 2. Plan van aanpak 2. Meldingsformulier 6. Communicatie 7. Vitesse BVO 7.

Voorwoord Arnhems Voetbal Federatie 1. De werkgroep 1. Doelstelling 2. Plan van aanpak 2. Meldingsformulier 6. Communicatie 7. Vitesse BVO 7. Kantelen INHOUDSOPGAVE Vrwrd Arnhems Vetbal Federatie 1 De werkgrep 1 Delstelling 2 Plan van aanpak 2 Meldingsfrmulier 6 Cmmunicatie 7 Vitesse BVO 7 Media 7 Overige zaken 7 Cnclusie 8 Bijlage 1 9 Puntenverzicht

Nadere informatie

1 JEUGDOPLEIDING JONG MALE VV

1 JEUGDOPLEIDING JONG MALE VV JEUGDBELEID 1 JEUGDOPLEIDING JONG MALE VV Jeugdpleiding is naast één van de meilijkste pgaven, k één der miste pgaven. Het geluk en plezier dat de spelertjes tijdens wedstrijden f trainingen uitstralen

Nadere informatie

Pestprotocol. 1 Achtergrond. 1.1 Uitgangspunt. 1.2 Pesten in het cluster-4-onderwijs. Onderwijs. Pestprotocol Versie: 1.0 Datum: 20 mei 2014

Pestprotocol. 1 Achtergrond. 1.1 Uitgangspunt. 1.2 Pesten in het cluster-4-onderwijs. Onderwijs. Pestprotocol Versie: 1.0 Datum: 20 mei 2014 Pestprtcl Onderwijs Pestprtcl Versie: 1.0 Datum: 20 mei 2014 1 Achtergrnd 1.1 Uitgangspunt Beleid tegen pesten valt binnen het veiligheidsbeleid van Yulius Onderwijs. Ons uitgangspunt is dat nze schl een

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling voor scheidingsbegeleiders [versie 28-04-2009]

Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling voor scheidingsbegeleiders [versie 28-04-2009] 1 Algemeen Meldcde bij een vermeden van kindermishandeling vr scheidingsbegeleiders [versie 28-04-2009] 1.1 Iedere ScS Scheidingsspecialist, ScS Zandkasteelcach, ScS OKEE-cach, hierna te nemen scheidingsbegeleider,

Nadere informatie

KSK OOSTHOVEN ALGEMEEN BELEID

KSK OOSTHOVEN ALGEMEEN BELEID KSK OOSTHOVEN ALGEMEEN BELEID KSK Osthven Algemeen Beleid Inhudstabel Algemeen... 3 Engagement van de club en de spelers... 3 Huding... 3 Stiptheid... 3 Gebruik van de kleedkamers... 4 Kleding en materiaal...

Nadere informatie

TOP STELLINGENSPEL. Stilstaan bij pesten: estafette stellingenspel (+10)

TOP STELLINGENSPEL. Stilstaan bij pesten: estafette stellingenspel (+10) TOP STELLINGENSPEL Een thematraining is een training waarbij je aan de hand van spelvrmen en een grepsgesprek pesten bespreekbaar maakt binnen de grep. De TOP-campagne biedt drie actieve spellen aan (zie

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

Privacy Policy. Privacy Policy WO=MEN, Dutch Gender Platform april 2018 Pagina 1 van 9

Privacy Policy. Privacy Policy WO=MEN, Dutch Gender Platform april 2018 Pagina 1 van 9 Privacy Plicy WO=MEN, Dutch Gender Platfrm (WO=MEN) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan

Nadere informatie

Gedragsprotocol Samenwerkingsschool Balans. Wat is het gedragsprotocol? Uitgangspunt. Pesten of plagen?

Gedragsprotocol Samenwerkingsschool Balans. Wat is het gedragsprotocol? Uitgangspunt. Pesten of plagen? Gedragsprtcl Samenwerkingsschl Balans Wat is het gedragsprtcl? Het gedragsprtcl vrmt de verklaring van het schlbestuur, de directie, de leerkrachten, de leerlingen en de uders waarin is vastgelegd dat

Nadere informatie

Bijlage 1. Gedragscode vrijwilligers en leden B.S.V. Amsterdam - Zuid

Bijlage 1. Gedragscode vrijwilligers en leden B.S.V. Amsterdam - Zuid Bijlage 1 Gedragscde vrijwilligers en leden B.S.V. Amsterdam - Zuid Als B.S.V. vinden wij het belangrijk m afspraken te maken ver de manier waarp we met elkaar mgaan. Daarm hebben we een aantal mgangsregels

Nadere informatie

Beleid voor Alcoholmatiging

Beleid voor Alcoholmatiging Beleid vr Alchlmatiging Hiernder vindt u verschillende tips & tls die kunnen bijdragen aan een Veilig Sprtklimaat p het gebied van alchlmatiging en alchlbewustzijn binnen sprtverenigingen. Overzicht wettelijk

Nadere informatie

Beleid ter voorkoming en bestrijding van ongewenste omgangsvormen binnen LTC t Loo De Lier

Beleid ter voorkoming en bestrijding van ongewenste omgangsvormen binnen LTC t Loo De Lier Beleid ter vrkming en bestrijding van ngewenste mgangsvrmen binnen LTC t L De Lier 1. Achtergrnd LTC t L is een tennisvereniging, die tegankelijk wil zijn vr iedereen en waar men p een prettige en veilige

Nadere informatie

PCBO Gedragscode Internet/ Intranet en email

PCBO Gedragscode Internet/ Intranet en email PCBO Gedragscde Internet/ Intranet en email Deze tekst mschrijft het gebruik van internet en intranet (hierna tezamen internet ) en e-mail vr werknemers van PCBO Apeldrn. De vlgende punten zijn verwgen

Nadere informatie

PESTPROTOCOL OBS Aan de Roer

PESTPROTOCOL OBS Aan de Roer PESTPROTOCOL OBS Aan de Rer Pestprtcl OBS Aan de Rer 1 Inleiding Vr u ligt het Pestprtcl OBS Aan de Rer. Het prtcl geeft leerkrachten van grep 1 tt en met 8 richtlijnen vr het vrkmen, signaleren en aanpakken

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

Pestprotocol Cazemierschool 2012

Pestprotocol Cazemierschool 2012 Pestprtcl Cazemierschl 2012 Vrwrd De Cazemierschl is een Prtestants Christelijke schl, die werkt vanuit de Jenaplanvisie. Dat betekent dat vr nze schl de algemeen menselijke waarden zals gemeenschapszin,

Nadere informatie

Protocol: Pestprotocol

Protocol: Pestprotocol Prtcl: Pestprtcl Inleiding Pesten kmt p iedere schl in mindere f meerdere mate vr. Het is een prbleem dat vr de betrkkenen verstrekkende gevlgen kan hebben in de lp van hun levens. Uit nderzek blijkt dat

Nadere informatie

PROTOCOL bij OVERLIJDEN

PROTOCOL bij OVERLIJDEN PROTOCOL bij OVERLIJDEN Vetbalvereniging Lenermark Lnapark 5 7371 EH Lenen Gld Tel.: 055-5051656 Versie: 27 augustus 2015 1 / 9 1. Inleiding Het prtcl 'Bij verlijden' treedt na vaststelling van het bestuur

Nadere informatie

Agressiemanagement. Management Consulting and Research Kapeldreef 60, 3001 Heverlee Tel. 016/29 83 11 Fax 016/29 83 19 Website http://www.mcr-bvba.

Agressiemanagement. Management Consulting and Research Kapeldreef 60, 3001 Heverlee Tel. 016/29 83 11 Fax 016/29 83 19 Website http://www.mcr-bvba. Agressiemanagement Bedrijven, rganisaties en schlen krijgen steeds vaker met agressie te maken. Wanneer je met mensen werkt, bestaat er immers de kans p cnflicten. Z n cnflict kan escaleren in bedreigingen,

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

Privacy Statement Medewerkers

Privacy Statement Medewerkers Privacy Statement Medewerkers Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar medewerkers en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE

PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE Eenmanszaak Beautysaln Anke is verantwrdelijk vr de verwerking van persnsgegevens zals weergegeven in deze privacyverklaring. Anke de Vries is de cördinatr gegevensbescherming

Nadere informatie

Privacy Statement Studenten

Privacy Statement Studenten Privacy Statement Studenten Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar studenten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene Verrdening

Nadere informatie

VGSO Nieuwsbrief extra editie over komende gemeenteraadsverkiezingen

VGSO Nieuwsbrief extra editie over komende gemeenteraadsverkiezingen VGSO Nieuwsbrief extra editie ver kmende gemeenteraadsverkiezingen Hierbij ntvangt u een extra nieuwsbrief van de VGSO. Deze nieuwsbrief staat vrijwel geheel in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen.

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen. Categrie C Per aspect van het framewrk zijn nrmen pgesteld. Vetgedrukt zijn de verplichte nrmen. Organisaties die nder categrie C vallen, zullen verder zijn met het implementeren van kwaliteitssystemen

Nadere informatie

TOP HOGER LAGER SPEL

TOP HOGER LAGER SPEL TOP HOGER LAGER SPEL Een thematraining is een training waarbij je aan de hand van spelvrmen en een grepsgesprek pesten bespreekbaar maakt binnen de grep. De TOP-campagne biedt drie actieve spellen aan

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR BEGELEIDERS BIJ S.V. OEVERZWALUWEN

GEDRAGSCODE VOOR BEGELEIDERS BIJ S.V. OEVERZWALUWEN GEDRAGSCODE VOOR BEGELEIDERS BIJ S.V. OEVERZWALUWEN 1 GEDRAGSCODE VOOR BEGELEIDERS BIJ S.V. OEVERZWALUWEN. De gedragscode geeft regels en aanbevelingen waaraan begeleiders zich in hun dagelijkse werk dienen

Nadere informatie

Gedragscode voor de leden van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen

Gedragscode voor de leden van de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen Gedragscde vr de leden van de Berepsvereniging van Nederlandse Stedebuwkundigen en Planlgen Gedragscde vr de leden van de Berepsvereniging van Nederlandse Stedebuwkundigen en Planlgen Inhudspgave Hfdstuk

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS WV AVANTI

GEDRAGSREGELS WV AVANTI INHOUD In dit document zijn de gedragsregels opgenomen welke van kracht zijn binnen Wielervereniging Avanti te Alphen aan den Rijn GEDRAGSREGELS WV AVANTI Bestuur WV Avanti Inhoud Algemene gedragsregels

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hera? De rl van de OR bij de invering van Het Nieuwe Werken De kans is grt dat er in uw rganisatie al wrdt gesprken ver de invering van Het Nieuwe Werken. En z niet, dan

Nadere informatie

Zo doen wij het op de Koningin Julianaschool

Zo doen wij het op de Koningin Julianaschool Regels en afspraken Eén van de uitgangspunten van nze schl is dat kinderen met plezier naar schl gaan. Vr een gede sfeer zijn er regels ndig en maken we afspraken met de kinderen en hun uders. Als we samen

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Gebruikersreglement Openbare Bibliotheek Genk. Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de Openbare Bibliotheek Genk.

Gebruikersreglement Openbare Bibliotheek Genk. Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de Openbare Bibliotheek Genk. Gebruikersreglement Openbare Biblitheek Genk Artikel 1 Dit reglement is van tepassing in de Openbare Biblitheek Genk. Artikel 2 Iedereen is welkm in de biblitheek en mag gratis alle aanwezige dcumenten

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de erkenning van autodeelorganisaties

Aanvraagformulier voor de erkenning van autodeelorganisaties Aanvraagfrmulier vr de erkenning van autdeelrganisaties Inhudstafel 1. Gegevens van de autdeelrganisatie... 1 2. Infrmatie ver de manier van autdelen... 2 3. Aantal leden en vertuigen (p datum van de aanvraag)...

Nadere informatie

Medisch actieplan KSK GELUWE

Medisch actieplan KSK GELUWE Medisch actieplan KSK GELUWE Handleiding medische begeleiding van jnge vetballers in de preventie- en verzrgingsfase 1. Vrwrd Als je graag vetbalt is het altijd zuur m geblesseerd aan de kant te staan.

Nadere informatie

o Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen

o Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Pestprtcl 1. Del Dit PESTPROTOCOL heeft als del: Alle kinderen meten zich in hun basisschlperide veilig kunnen velen, zdat zij zich ptimaal kunnen ntwikkelen Dr regels en afspraken zichtbaar te maken kunnen

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

Privacy statement GastouderCarola

Privacy statement GastouderCarola Privacy statement GastuderCarla Adres: Clenbranderstraat 79 Pstcde en wnplaats: 6921 NC Duiven Telefnnummer: 0316-847432 Website: www.gastudercarla.nl Facebk: https://www.facebk.cm/carlagastuder Inhud

Nadere informatie

Overblijfprotocol tussenschoolse opvang

Overblijfprotocol tussenschoolse opvang Schlkinderpvang Overblijfprtcl tussenschlse pvang Inhud: 0. Inleiding... 2 1. Delstelling... 2 2. Het draaibek... 2 3. Kwaliteitseisen... 3 4. Incidenten... 3 5. Taken en verantwrdelijkheden van alle betrkken

Nadere informatie

Veiligheidsbeleid Voordaan

Veiligheidsbeleid Voordaan Veiligheidsbeleid Vrdaan Cmmissie veilig vertruwd Vrdaan 15-11-2014 Inleiding Op verzek van het bestuur van MMHC Vrdaan is er een cmmissie veiligheid in het leven gerepen vr de club. Directe aanleiding

Nadere informatie

Academiejaar 2013-2014

Academiejaar 2013-2014 Arteveldehgeschl Dienst studieadvies Hgprt 15 9000 Gent Tel. 09/234 90 30 studieadvies@arteveldehs.be Gids vr studenten: studie en werk/ndernemerschap/kunst/plitiek/ studentenvertegenwrdiging/sciale f

Nadere informatie

Privacy -reglement

Privacy -reglement Dit reglement is gebaseerd p de Wet Bescherming Persnsgegevens (augustus 2001), die de Wet persnsregistratie vervangt. 1. Begripsbepalingen 1. Persnsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

Gedrags- en Ethische code voor gymnasten en hun ouders ter bevordering van veiligheid, gezondheid en welbevinden

Gedrags- en Ethische code voor gymnasten en hun ouders ter bevordering van veiligheid, gezondheid en welbevinden Gedrags- en Ethische cde vr gymnasten en hun uders ter bevrdering van veiligheid, gezndheid en welbevinden 2018-2019 1 INLEIDING Alle clubs aangeslten bij GYMFED vlgen het beleidsdcument Veiligheid, Gezndheid

Nadere informatie

Competentieprofiel van de hulpverlenerambulancier

Competentieprofiel van de hulpverlenerambulancier Cmpetentieprfiel van de hulpverlenerambulancier (Wet hudende diverse bepalingen inzake gezndheidszrg van 19 december 2008) 1. De ambulancier ntwikkelt zich persnlijk en prfessineel De ambulancier neemt

Nadere informatie

Algemene functiebeschrijving vrijwilliger Algemeen geldend voor alle vrijwilligers in alle disciplines

Algemene functiebeschrijving vrijwilliger Algemeen geldend voor alle vrijwilligers in alle disciplines Algemene functiebeschrijving vrijwilliger Algemeen geldend vr alle vrijwilligers in alle disciplines 17 juli 2017 Algemene vrijwilligersfunctiebeschrijving CVWB 1/5 A. Bestaansreden van de functie A.1

Nadere informatie

Pestprotocol. Pestprotocol Stichting Allure januari 2012 1

Pestprotocol. Pestprotocol Stichting Allure januari 2012 1 Pestprtcl Elke schl bij Stichting Allure hanteert een Pestprtcl. Het schlspecifieke Pestprtcl is een afgeleide van dit algemeen Pestprtcl. 1. Del van het pestprtcl: Wij vinden dat elk kind dat bij ns naar

Nadere informatie

Gedragscode S.V. Walcheren

Gedragscode S.V. Walcheren Gedragscde S.V. Walcheren 1. Inleiding De S.V. Walcheren wil er aan bijdragen dat nze leden met plezier kunnen vetballen en zich verder kunnen ntwikkelen. Nrmen en waarden bij de beefening van de vetbalsprt

Nadere informatie

Les 2. Een open gesprek over psychische gezondheid. Groepsvormingsopdrachten. is een project van Diversion en MIND

Les 2. Een open gesprek over psychische gezondheid. Groepsvormingsopdrachten. is een project van Diversion en MIND Les 2 Een pen gesprek ver psychische gezndheid Grepsvrmingspdrachten is een prject van Diversin en MIND VOOR DE DOCENT Deze les kan als lsstaande pdracht gegeven wrden, maar k als vervlg p de MIND Yung

Nadere informatie

Anti Pestbeleid Uitgangspunt: Ieder kind heeft recht op een veilige omgeving en een plezierige schooltijd. Achtergrond

Anti Pestbeleid Uitgangspunt: Ieder kind heeft recht op een veilige omgeving en een plezierige schooltijd. Achtergrond Anti Pestbeleid Uitgangspunt: Ieder kind heeft recht p een veilige mgeving en een plezierige schltijd Achtergrnd - Wat is pesten? 'Iemand wrdt getreiterd f is het mikpunt van pesterijen als hij f zij herhaaldelijk

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

Informatiebrochure competitiezwemmers januari 2014

Informatiebrochure competitiezwemmers januari 2014 Infrmatiebrchure cmpetitiezwemmers januari 2014 TRAININGEN Maandag: - 18u tt 19u drgtraining - 19u tt 20u zwemtraining Wensdag: - 17u30 tt 18u30 drgtraining - 18u40 tt 19u30 zwemtraining Vrijdag: - 19u50

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT INLEIDING Dr een club-gedragscde/reglement prbeert de club de spelers/speelsters, trainers plegbegeleiders, uders en supprters te vertuigen van het belang van a fairplay, Respect

Nadere informatie

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen

Wegwijzer. Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen Wegwijzer Opname in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen WELKOM! In Heideheuvel gaan we uit van de vlgende kernwaarden: Zrg ged vr jezelf Zrg ged vr de ander Zrg ged vr je mgeving Ga uit van

Nadere informatie

FlexLife is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

FlexLife is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Privacyverklaring FlexLife is verantwrdelijk vr de verwerking van persnsgegevens zals weergegeven in deze privacyverklaring. Persnsgegevens FlexLife verwerkt uw persnsgegevens drdat u gebruik maakt van

Nadere informatie

SMASHTGMEE PROJECT

SMASHTGMEE PROJECT PROJECT SMASHTGMEE Vlley Vlaanderen wil inzetten p inclusie van G-sprters binnen de vlleybalclub. We willen de clubs ndersteunen die via bijzndere initiaties p evenementen, in instellingen f revalidatiecentra

Nadere informatie

Stichting Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Klokkenluidersregeling

Stichting Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Klokkenluidersregeling https://dckinga.magister.net/accunt#/inlggen Stichting Inspecteur Belensschl Schiermnnikg Klkkenluidersregeling 1 Regeling inzake het mgaan met een vermeden van een misstand binnen de Inspecteur Belensschl

Nadere informatie

Wat is pesten: kwartetspel (+8)

Wat is pesten: kwartetspel (+8) Een thematraining is een training waarbij je aan de hand van spelvrmen en een grepsgesprek pesten bespreekbaar maakt binnen de grep. De TOP-campagne biedt drie actieve spellen aan (zie actie 5 de de thematraining

Nadere informatie

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement Definitieve versie d.d. 24 mei 2018 Privacy statement Prcedure: MT/DB besluit d.d. 24 mei 2018 He gaat Rentree met gegevens m Binnen Rentree wrdt gewerkt met diverse gegevens van huurders, medewerkers

Nadere informatie

Verzuim Beleid. www.smallsteps.info. Opgemaakt door Human Resource Management. Doelgroep Alle werknemers. Ingangsdatum 4 juli 2014. Versie 0.

Verzuim Beleid. www.smallsteps.info. Opgemaakt door Human Resource Management. Doelgroep Alle werknemers. Ingangsdatum 4 juli 2014. Versie 0. Verzuim Beleid Opgemaakt dr Human Resurce Management Delgrep Alle werknemers Ingangsdatum 4 juli 2014 Versie 0.1 www.smallsteps.inf clfn Verzuimbeleid Visie en aanpak verzuim Delgrep: alle werknemers Versie:

Nadere informatie

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten Beschermd Wnen met een pgb nder verantwrdelijkheid van gemeenten Een factsheet vr cliënten, cliëntvertegenwrdigers en familievertegenwrdigers 1 februari 2016 Sinds 1 januari 2015 valt Beschermd Wnen (vrheen

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE I. Tepasselijkheid 1. Het reglement van inwendige rde (hierna het Reglement ) is van tepassing in deze biscp, met name Kineplis Antwerpen, Grenendaallaan 394, 2030 Antwerpen, deel van de biscpgrep Kineplis

Nadere informatie

Eerstelijns ServicePunt B.V.

Eerstelijns ServicePunt B.V. WebsiteService 2015 Eerstelijns ServicePunt B.V. Eerstelijns ServicePunt B.V. Trenallee 20, Videlab Strijp-S 5617 BC Eindhven inf@eerstelijnsservicepunt.nl www.eerstelijnsservicepunt.nl De WebsiteService

Nadere informatie

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Rapprt Bekend maakt bemind Onderzek naar de bekendheid van en waardering vr het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Over het CAOP Het CAOP is hét kennis- en dienstencentrum p het gebied van arbeidszaken

Nadere informatie

1. Algemeen Relax Divers bvba hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens (en dat uw privacy wordt gerespecteerd).

1. Algemeen Relax Divers bvba hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens (en dat uw privacy wordt gerespecteerd). PRIVACYVERKLARING PRIVACY VERKLARING van RELAX DIVERS DUIKCLUB BVBA 1. Algemeen Relax Divers bvba hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens (en dat uw privacy wrdt gerespecteerd). In deze

Nadere informatie

JEUGDCHARTER KFCI IZEGEM

JEUGDCHARTER KFCI IZEGEM Aan alle jeugdleden, alle trainers, alle uders alle supprters JEUGDCHARTER KFCI IZEGEM KFC Izegem is in de regi al jaren vaste waarde, die veel belang hecht aan het jeugdvetbal. Het vrtdurend stijgende

Nadere informatie

Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan (even nummers) te Leiden

Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan (even nummers) te Leiden Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan 22-62 (even nummers) te Leiden Vereniging van eigenaars Brahmslaan 22-62 te Leiden hecht veel waarde aan de bescherming van juw persnsgegevens. In

Nadere informatie

REGLEMENT AFDELING TENNIS

REGLEMENT AFDELING TENNIS REGLEMENT AFDELING TENNIS HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE REGELS 1. Zijn aangeslten bij de tennis afdeling, ieder R.L.T.C. lid, die zijn lidgeld betaald heeft vr het beefenen van tennis vr het lpende seizen. 2.

Nadere informatie

Vragenlijst: Ouderenagressie, een verschijnsel in Thuiszorg Bilzen?

Vragenlijst: Ouderenagressie, een verschijnsel in Thuiszorg Bilzen? Bijlage 1: de vragenlijst Vragenlijst: Ouderenagressie, een verschijnsel in Thuiszrg Bilzen? Ik de een nderzek naar uderenagressie ten aanzien van de hulpverlening vr mijn eindwerk. Dit nderzek de ik mede

Nadere informatie

Zo doen wij dat! Gedragsprotocol. Sint Walfridusschool. Bedum

Zo doen wij dat! Gedragsprotocol. Sint Walfridusschool. Bedum Z den wij dat! Gedragsprtcl Sint Walfridusschl Bedum 2015-2016 Inleiding Sfeer en cultuur zijn heel belangrijk vr nze Sint Walfridusschl. De wijze waarp leerkrachten met leerlingen mgaan, he leerlingen

Nadere informatie

HANDVEST VOOR EEN KLANTGERICHTE HVW

HANDVEST VOOR EEN KLANTGERICHTE HVW HANDVEST VOOR EEN KLANTGERICHTE HVW Verklaring vr een eenzijdige verbintenis ten pzichte van de klant van de HVW 1 HOOFDSTUK 1 ONZE MISSIE Wij, de Hulpkas vr werklsheidsuitkeringen, zijn een penbare instelling

Nadere informatie

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot Privacy Verklaring Per 25 mei 2018 gelden er verscherpte regels vr alle rganisaties binnen de EU die persnsgegevens verwerken. Om deze reden is de privacy verklaring aangepast en vragen we u deze dr te

Nadere informatie