Leefschool De Dageraad De Ouderraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leefschool De Dageraad De Ouderraad"

Transcriptie

1 Leefschl De Dageraad De Ouderraad De basis van de uderraad die staat er, en die werkt! Dus we willen hierp verder buwen, met de bedeling m nóg meer mensen warm te maken m zich p de één f andere manier, al is het slechts vr 1 keertje, te engageren p schl. Graag willen we als uderraad het klppend hart van de vlledige uderwerking p schl zijn! De schl puilt uit van mensen die ja zeggen, een ja p luizen zeken, een ja p glazen afruimen en een ja p zullen we anders eens een fijn feestje den. Deze ja s meten we prberen te behuden, uit te breiden En z tt een grte gemeenschap van geëngageerde uders kmen. Centraal staan: De uderraad De klasverantwrdelijken De werkgrepen DE OUDERRAAD De uderraad met het klppende hart van de uderwerking van De Dageraad zijn. Het met een gezellig mment zijn, m de 6 a 7 weken, al dan niet gerganiseerd p schl, waar er ruimte is vr discussie ver schl en curriculum gebnden discussies, maar eveneens vr de uitwerking van nieuwe ideeën, nieuwe initiatieven, en een hapje en een drankje J We willen prberen m mensen hiervr warm te maken, al is het maar vr af en te een keertje, vr het kmen vrstellen van nieuwe ideeën, vr je bekmmernissen f zrgen, enzvrt Vanuit de directie is er absluut iemand welkm, maar evenged mag de directie inhudelijke puntjes drgeven m ter plekke te bespreken, en wrden ze gedebrieft achteraf. We willen k echt p zek naar 10 klasverantwrdelijken die het k zien zitten m de uderraad af en te bij te wnen. En vanuit de uderraad een paar extra initiatieven pzetten, niet alleen de wijn en wafel verkp Zie verder nderaan

2 WERKGROEPEN De werkgrepen blijven behuden, zelfs ng uitgebreid. Maar we meten prberen m nieuwe leden aan te trekken, mensen met een vast engagement, maar k mensen die af en te eens aan iets willen meewerken Die een idee hebben, en mensen zeken m dit mee uit te werken We meten k ruimte creëren vr lsse initiatieven. Ad Hc ideeën pvangen en zuurstf geven, ze laten uitgreien. Er zijn ideeën: we meten ze gewn kunnen laten greien! GROEN: deze werkgrep draait, met als grte prjecten de vergrening van de kleuterspeelplaats, de vergrening van de speelplaats, een grenslinger p straat Maar misschien is er wel ruimte vr kleine initiatieven, zals blemetjesplant dag in de bakken aan de straatkant, een mini mestuin pzetten in de tuin van de pastrij, schlkippen die eitjes leveren In een stad waar veel kinderen en uders geen tuin hebben, kunnen dit ng fijne initatieven zijn. VERKEER: deze werkgrep draait, verkeersdag en fluspulletjes verkp Vr de flu cntrles zijn er altijd veel vrijwilligers, k dit te verspreiden via de klasuders, mdat nu smmige uders en kinderen hun kans gemist hebben Misschien kan de uderraad k een leuke tegenprestatie zetten als er een bepaald percentage behaald wrdt? KOFFIEPAPA S: een kleine, gezellige werkgrep. Misschien kan deze werkgrep naar aanleiding van het einde van de ramadan een extra chtend kffie mment den met thee/kffie/zete gebakjes? Is wel een leuke extra vr de mslimuders p schl. WEL EN WEE: hier willen we terug p inzetten, veel mensen gaven aan deze werkgrep te missen. Veel activiteiten zijn p we chtend, dus misschien met deze werkgrep p we chtend samenkmen p schl? In het begin een kalender pmaken van mgelijke initatieven, en p zek naar mensen die ad hc willen bijspringen. Cmplimentjesdag (1 maart): fijn m aan iedereen die p schl passeert die dag een leuke attentie te geven Dikke truiendag: warme sep geven aan de kinderen Winterfeest: als het echt eens heel erg kud is, alle kindjes p schl tijdens de speeltijd een tas heerlijke warme chcmelk geven Fruitbrchetten FEEST: er is niet echt een feest cmité. Misschien is daar wel ruimte vr? J De uders die de dageraadfuif rganiseren, he kunnen we hen betrekken bij de uderraad en bij eventuele andere initiatieven? Ouderfuif Kippenfeest (f iets anders): samen eten, drinken, praten: versterkt de banden, ged vr de sfeer, zrgt vr een extra centje vr de uderwerking Ccktailavnd: gezelligheid tref. Dageraad uders nder elkaar. KWIBBELMEESTERKRANT: een vaste traditie, draait, werkt J DE HERFSTWANDELING: dit zijn 3 enthusiaste papa s met een idee. Hpelijk blijven ze dit den, en misschien kan er wel een lentewandeling, f een zmerfietstcht gerganiseerd wrden?

3 DE KLASVERANTWOORDELIJKEN Hier willen we echt 10 mensen zeken die: Actief p zek gaan naar de cntactgegevens van alle uders Een mailinglijstje maken Een whatsapp grep aanleggen Ouders verwittigen als er klasgebnden activiteiten zijn (luizen gesignaleerd, uders gezcht m te zwemmen, m een klas ver te nemen, m te supprteren p de dageraadlp f m mee te lpen als klas) f als er uderraad gebnden activiteiten zijn (fruit snijden, helpers gezcht vr het schlfeest, wie kmt er mee naar de uderfuif?). Af en te eens naar de uderraad kmen, drgeven wat er leeft in de klas, welke initiatieven zuden kunnen werken, welke inf uders ndig hebben Ideaal scenari is als we deze 10 mensen vinden vr de start van het nieuwe schljaar, waarbij ze p de inf avnd echt al de werking van de uderraad kunnen verbrengen aan alle uders in de klas.

4 JAARKALENDER EN EVENTUELE NIEUWE INITIATIEVEN ng aan te vullen SEPTEMBER Welkm terug mment 4/9 After schl mment vr uders en kinderen p een znnige vrijdag. OKTOBER 17 ktber Verzet tegen armede. NOVEMBER Tbc DECEMBER Wijn en wafel verkp Warmste week initiatief JANUARI Tbc FEBRUARI uderfuif dikke truiendag sep mment MAART Cmplimentendag Lentefeest APRIL Tbc MEI Fruitbrchettes JUNI Einde ramadan chtendmment Ccktailavnd Einde schljaar activiteit

5 CONCRETE ACTIES VOOR SCHOOLJAAR We willen graag aan cmmunity building den. De uders nderling van elkaar verbinden, niet enkel vr samenwerkingen die rnd de schl draaien, maar k als een srt van warme gemeenschap waar je vragen kan stellen, ft s kan delen, en kan reageren p elkaar. Verbinden via cmmunicatie/scial media (we zijn nu eenmaal 2017): - De klasverantwrdelijken krijgen een grtere rl dan enkel af en te een mailtje te sturen als er uders gezcht wrden vr het lentefeest f de kerstdrink. Zij meten een beetje de mtr van de uderwerking per klas wrden. Het is zaak m 10 geëngageerde, gemtiveerde mensen te vinden, die in een klas mensen aanspreken. Facebk meer inzetten: de pagina van de schl wrdt actief bekend gemaakt. Alle uders wrden uitgendigd m lid te wrden van de grep // de pagina te vlgen. Via deze pagina wrdt nieuws verspreid. Ft s delen vanuit de klassen. Via de pagina wrdt verslag gebracht vanuit de werkgrepen. In beeld. Via deze pagina wrden prepen gelanceerd m mensen in te schakelen in geplande activiteiten What s app grepen prmten vr de cmmunicatie per klas: per klas 1 grepje anamaken met zveel mgelijk uders in. Is een makkelijke manier m last minute prepjes te verspreiden, en m leuke klasft s f ideetjes te delen. Je neemt z actief deel als je wil, je kan de meldingen k altijd uitschakelen J Een maandelijkse nieuwsbrief: digitaal te verspreiden en vr de mensen die liever niet via mail cmmuniceren, vrzien we een papieren exemplaar. Idee is vanuit een vast sjabln te werken, en hier leuke nieuwtjes (nieuwe baby s), ideeën, ft s, initiatieven in te verwerken, aangevuld met tffe ft s. Heft niet veel te zijn, gewn een leuke maandelijkse update wbt de uderwerking, zdat iedereen weet wat er leeft en bruist p nze schl. - Verbinden via eigenaarschap De rl van klasverantwrdelijke gaan we meer bdy geven, zals hierbven staat. We prberen de klasverantwrdelijken k p de uderraad vergaderingen te krijgen, m z m de x aantal weken een update te geven van wat er reilt en zeilt in de klassen Meer betrekken bij de dagelijkse werking. Nu vaak enkel drgeefluik; nd aan duidelijker prfiel; meer verbinden met andere klasverantwrdelijken.

6 Een duidelijk verzicht van mgelijke engagementen geven Er is nd aan een verzicht van het jaarprgramma. Als uder is het niet altijd evident m het engagement in te plannen. Een verzicht, raadpleegbaar via de schlwebsite / facebkpagina van alle taken die ingevuld kunnen wrden maakt dit eenvudiger. Een digitale ( verzicht) brchure van de manieren dat je je vrijwillig kan inzetten; bv talent ( vrgrnd / achtergrnd, trekken/ ndersteunen, ccasineel/ vast, Leesmmenten Zwemmen Klas pvangen Luizen zeken Feesten en evenementen Werkgrepen ruimte vr eigen initiatieven van uders: heb je een ged idee, spui he dan hier, rep iemand van de uderraad, de klasverantwrdelijke, en we den er alles aan m een fijn idee samen te verwezenlijken. - Verbinden via happiness: What s in it fr me Ouders wrden nu vral betrkken p het schlleven via prepen m iets te den. En dat is vaak rnselen met niet ingevulde taken. De uderraad kan zich inzetten m een aanbd te den naar uders m k iets terug te krijgen Kinderpvang: cöperatieve kinderpvang zit in de lift: he kunnen we dit vanuit de uderraad eventueel faciliteren. After hurs aanbd: hbby aanbd vr leerlingen via vrijwillers Samen eten, dansen, plezier maken: niets dat mensen zveel verbindt, als deze dingen. Dit kan k een deeltje van de taak van de uderraad zijn: een fijne infrmele band tussen uders bewerkstelligen. Opnieuw: cmmunity building p alle mgelijke manieren. - Verbinden via identiteit dageraaduder - Als er iets is, wat alle uders gemeenschappelijk hebben: dan is het de zrg vr één f meerdere kinderen p de dageraad. En met die gemene deler, kunnen we aan de slag. De Dageraad kan k naar buiten, naar de buurt te ingeschakeld wrden m een verschil te maken. Mee inschakelen in Warmste buurt J: pets het plein, maak de wijk mee grener, km naar buiten als warme schl tijdens de warmste week van MFL bijvrbeeld De schl terug van de uders maken. De uderraad kan een systeem uitdkteren, waarbij het terug mgelijk is vr uders m het schlgebuw te gebruiken (vral de buitengedeelten dan). Dit kan een extra centje pleveren vr de uderraad, waar andere initiatieven dan mee gespijsd kunnen wrden.

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

Helpt u dit schooljaar ook mee?

Helpt u dit schooljaar ook mee? Helpt u dit schljaar k mee? OUDERHULPBOEKJE 2015-2016 Jenaplanschl t Schrijverke Helpt u k mee? Elk schljaar zijn veel uders actief bij de vrbereiding van Sint en Kerst, bij sprt- en spelactiviteiten,

Nadere informatie

Succesvol samenwerken met ouders. Onderzoek Ouderbetrokkenheid. Bundel in te kijken in de leraarskamer. http://flob.sint-niklaas.

Succesvol samenwerken met ouders. Onderzoek Ouderbetrokkenheid. Bundel in te kijken in de leraarskamer. http://flob.sint-niklaas. Onderzek Ouderbetrkkenheid V.U. : Lieve Van Daele, Grte Markt 1, 9100 Sint-Niklaas Succesvl samenwerken met uders Bundel in te kijken in de leraarskamer http://flb.sint-niklaas.be ONDERZOEK GOK-PROJECT

Nadere informatie

OUDERRAAD VRIJE BASISSCHOOL DEN HULST

OUDERRAAD VRIJE BASISSCHOOL DEN HULST OUDERRAAD VRIJE BASISSCHOOL DEN HULST Verslag van de vergadering van 7 nvember 2012. Aanwezig: Elena, Kathleen, Kim, Nëlla, Ans, Juf Ingrid Verntschuldigd: Marijke, Ria, Shirley, Juf Martine, Anniek 1.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Inhud Schlftgraaf Graag uw hulp bij schlactiviteiten Burendag Infrmatieavnd Film Agenda Open mnumentendag Vacature: vrijwilliger in de schlbiblitheek Znneblemwedstrijd Tuinuders

Nadere informatie

Verslag Ouderraad nr. 4

Verslag Ouderraad nr. 4 Verslag Ouderraad nr. 4 Aanwezig KS/LS Patricia OR Js, Wuter, David, Hanne, Nadia, Suad, Nele, Geert, Mari, Marc N, Marc G, Carline DIR Dirk Verntschuldigd KS/LS / OR Aziz, Annemieke, Katrijn, Leen, Jrre,

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage 2 Inhud 1. Wat is MAS? 1.1 MAS algemeen. 1.2 MAS p het Gren van Prinstererlyceum 1.3 Deadlines 2. Stage zeken 2.1 De stage cördinatr p schl. 2.2 Masactief 3. De frmulieren 3.1 Aanvraagfrmulier

Nadere informatie

Praktisch: Inhoudelijk: Thema: een dag uit het leven van een kind in België en in Dogbo, focus op watergebruik. Werkvorm: groepswerk

Praktisch: Inhoudelijk: Thema: een dag uit het leven van een kind in België en in Dogbo, focus op watergebruik. Werkvorm: groepswerk 1 Praktisch: Leeftijdsgrep: 3 de graad Grepsgrtte: klasgrep, pdelen in grepjes van 4 persnen Omgeving: klas Tijdsduur: 50 min. Materiaal: Pwerpints met ft s van Ghislain en Clémence uit Dgb Verhaal van

Nadere informatie

Kangoeroe Battle op het Strabrecht

Kangoeroe Battle op het Strabrecht 26 januari 2018 - nummer 10 Agenda Maandag 29 januari Adviesgesprekken grep 8 Dinsdag 30 januari Adviesgesprekken grep 8 Dnderdag 1 februari MR vergadering: 20.00 uur Wensdag 7 februari OV vergadering;

Nadere informatie

Afzender en V.U. - Pelle Verhestraeten, Ekelstraat 11, 2200 Herentals -- Afgiftekantoor 2200 Herentals

Afzender en V.U. - Pelle Verhestraeten, Ekelstraat 11, 2200 Herentals -- Afgiftekantoor 2200 Herentals ktber 2017 Jaargang-27-Nr2 Afzender en V.U. - Pelle Verhestraeten, Ekelstraat 11, 2200 Herentals -- Afgiftekantr 2200 Herentals Plaatselijke verdeler: Trapper Lierseweg 124, 2200 Herentals Telefn: 014/21

Nadere informatie

VERSLAG OUDERRAAD 8 augustus 2013

VERSLAG OUDERRAAD 8 augustus 2013 VERSLAG OUDERRAAD 8 augustus 2013 AANWEZIG: Kris, Kurt, Stéphanie, Sphie, Jrunn, Cathy, Vanessa V AGENDAPUNTEN: 1. Overlpen en gedkeuring vrig verslag / 2. Financiën Enkel ng een kleine uitgave gemaakt

Nadere informatie

Verslag vergadering 18 september 2017

Verslag vergadering 18 september 2017 XX Gesubsidieerde vrije basisschl ONZE-LIEVE-VROUW-VAN-LOURDESCOLLEGE (RK) Rmbaut Keldermansstraat 33, 2650 Edegem (RdR) Renaat de Rudderlaan 35, 2650 Edegem Oudercmité Lagere Schl Verslag vergadering

Nadere informatie

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014 Evaluatierapprt Scalda - Grep 3 29 januari 26 maart 2014 1. Inleiding, deelnemers en activiteiten In dit dcument wrden de bevindingen weergegeven van begeleiders en deelnemers die betrkken waren bij de

Nadere informatie

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen Samenvatting Deelprjecten Ouderen Samen Vughtse Ouderen aan het Wrd In januari 2007 zijn dr het Prject Ouderen Samen vier bijeenkmsten gerganiseerd waarvr alle Vughtse inwners van 55 jaar en uder waren

Nadere informatie

De wedstrijd Rookvrije Klassen

De wedstrijd Rookvrije Klassen De wedstrijd Rkvrije Klassen He werkt het? Deelname aan de Wedstrijd Rkvrije Klassen is een engagement dat de leerlingen vrijwillig en in klasverband aangaan, waarbij de klas ernaar streeft m na zes maanden

Nadere informatie

Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle

Zorg op K.S.T.S. Temse-Velle Zrg p K.S.T.S. Temse-Velle Beste uders, De zrgwerking p nze schl bestaat al heel wat jaren en is vrtdurend in beweging. Enerzijds mdat de wetgeving i.v.m. zrg verandert, anderzijds mdat leerlingzrg zelf

Nadere informatie

15 sept In dit bulletin:

15 sept In dit bulletin: 15 sept. 2017 Vr de kalender: 18 t/m 22 sept. Startgesprekken 26 sept. Infrmatie avnd gr. 1/2 27 sept. Infrmatie avnd gr. 7/8 28 sept. Infrmatie avnd gr. 5/6 2 kt. Infrmatie avnd gr. 3/4 2 t/m 11 kt. Kinderbekenweek

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis HANDLEIDING Km In Actie Rde Kruis Inhudspgave Checklist vr het plannen van je actie... 3 Kminactie.rdekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede rganisatren tevegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

BHK Hoogveldweg 5 3012 Wilsele 016/44 46 37 Vestiging: Bornestraat 30 3012 Wilsele 016/22 77 42

BHK Hoogveldweg 5 3012 Wilsele 016/44 46 37 Vestiging: Bornestraat 30 3012 Wilsele 016/22 77 42 Verslag udercmité 1 december 2015 Aanwezig: Verntschuldigd: Els, Lieve, An, Jke, Anne, Kris, Wim V, Wim S, Sara, Rsa, Miranda, Kaat, Gerlinde, Björn (directeur) en Marian Pipke, Pieter, Linde, Steffi,

Nadere informatie

Contactgegevens: Emmy Vanluchene. 051/

Contactgegevens: Emmy Vanluchene. 051/ Cntactgegevens: Emmy Vanluchene directeur.dedrpsparel@gmail.cm 051/40 46 87 Wie zijn wij? De Drpsparel is een jnge schl die 5 jaar geleden pgestart werd m aan een greiende nd in het drp Schuiferskapelle

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rtterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 31 ktber 2014 nummer 55 Schlntbijt Aanstaande maandag 3 nvember 2014

Nadere informatie

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord.

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord. Tips Digiduif 1. U lgt in p digiduif met uw e-mail adres en wachtwrd. 2. U kiest de knp instellingen. Op de vlgende pagina s kunt u allerlei zaken invullen en aanpassen die bij uw accunt hren. Tevens zit

Nadere informatie

Kinderopvang met een sociale functie Hoe kun je dit vanuit een centrum voor kinderopvang in de praktijk realiseren?

Kinderopvang met een sociale functie Hoe kun je dit vanuit een centrum voor kinderopvang in de praktijk realiseren? K ind e r p v a n g m e t e e n s c i a l e f u n c t i e Kinderpvang met een sciale functie He kun je dit vanuit een centrum vr kinderpvang in de praktijk realiseren? De sciale functie van kinderpvang

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Communicatieplan vrijwilligerswerving

Communicatieplan vrijwilligerswerving Cmmunicatieplan vrijwilligerswerving Er werken bij Alzheimer Nederland 3300 vrijwilligers (exclusief cllectanten). Sinds enige tijd lpt het aantal vrijwilligers terug, en is het ndzakelijk dat er actieve

Nadere informatie

Boschveld on Tour. Herijking Sociale Visie Boschveld 2015-2019

Boschveld on Tour. Herijking Sociale Visie Boschveld 2015-2019 Bschveld n Tur Herijking Sciale Visie Bschveld 2015-2019 Inleiding Vr u ligt het verslag van de herijking van de sciale visie van Bschveld vr de peride 2015 2019. In 2007 is de sciale visie van Bschveld

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014 Beleidsplan 2014 Versie Zmer 2014 Pagina 1 van 6 Beleidsplan 2014 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Planning. Week Les Thuis Af. Uitleg nieuwe opdracht Reclame en Campagnes Onderzoek Orange Baby s - NEE - -

Planning. Week Les Thuis Af. Uitleg nieuwe opdracht Reclame en Campagnes Onderzoek Orange Baby s - NEE - - Planning Week Les Thuis Af 4 Uitleg nieuwe pdracht Reclame en Campagnes Onderzek Orange Baby s - - - NEE 5 Afmaken nderzek Orange Babys Beginnen nderzek Plus supermarkten Afmaken nderzek Plus supermarkten

Nadere informatie

Een bovenbouwproject van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem voorjaar 2016

Een bovenbouwproject van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem voorjaar 2016 Een bvenbuwprject van IVN Veldhven Eindhven Vessem vrjaar 2016 Reuzen en dwergen We gaan p zek naar Reuzen (grte bmen) en Dwergen( de zaailingen van de grte bmen). We prberen verschillen tussen de bmsrten

Nadere informatie

MIJN KIND GAAT NAAR DE KLEUTERKLAS

MIJN KIND GAAT NAAR DE KLEUTERKLAS MIJN KIND GAAT NAAR DE KLEUTERKLAS 1. Is mijn kind klaar vr de kleuterschl? Handige tips m bij te huden Alle kinderen tussen 2,5 en 3 jaar mgen starten in de kleuterklas. Je twijfelt f je kind daar klaar

Nadere informatie

Notulen Bestuursvergadering OV OBS De Vogels

Notulen Bestuursvergadering OV OBS De Vogels Ntulen Bestuursvergadering OV OBS De Vgels Datum: Dinsdag 9 september 2014 Lcatie: Schlgebuw De Vgels Tijd: 19.00u Aanwezig: Afgemeld: Ancin (vrzitter), Jeren van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Pagina 1 van 5 Beleidsplan 2012 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen,

Nadere informatie

SEPTEMBER Welkom op school. Verwachtingsgesprekken

SEPTEMBER Welkom op school. Verwachtingsgesprekken SEPTEMBER 2017 De eerste schlweek zit er al weer bijna p. Maandag zijn alle kinderen ver de rde lper binnen gekmen. Een frisse start in een nieuw lkaal met, vr de meesten, een nieuwe meester f juf. We

Nadere informatie

Communicatieplan Gemeente Overijse Samenvatting

Communicatieplan Gemeente Overijse Samenvatting Cmmunicatieplan Gemeente Overijse Samenvatting 1 Cmmunicatieplan gemeente Overijse Analyse Dit cmmunicatieplan en alle adviezen die er in staan zijn het resultaat van uitverig vrafgaand nderzek. De vlgende

Nadere informatie

Jonge leiding begeleiden. Ervaren leiding op Opkikker

Jonge leiding begeleiden. Ervaren leiding op Opkikker Thema Delpubliek Jnge leiding begeleiden Ervaren leiding p Opkikker Del Inhuden Tips, tricks, handvaten en een kapstk meegeven ver wat jnge leiding ndig heeft en he je ze ndersteunen kan. Uitwisseling

Nadere informatie

Wat is een bevalplan Waarom dit bevalplan Locatie

Wat is een bevalplan Waarom dit bevalplan Locatie Wat is een bevalplan Een bevalplan is een beknpt dcument waarin je juw wensen en verwachtingen ver de bevalling pschrijft. Vr juw bevalling bespreek je dit dcument met juw zrgverleners en begeleiders.

Nadere informatie

De tips waar niets bij staat, worden opgepakt.

De tips waar niets bij staat, worden opgepakt. Inventarisatie tips en tps De tips waar niets bij staat, wrden pgepakt. Thema: cmmunicatie Stelling: Het gebruik van digitale cmmunicatiemiddelen (Schudercm) in cmbinatie met persnlijke gesprekken zrgt

Nadere informatie

INHOUD. Hoofdstuk 1 Inleiding 2

INHOUD. Hoofdstuk 1 Inleiding 2 INHOUD Hfdstuk 1 Inleiding 2 Hfdstuk 2 Wat hudt die extra begeleiding in? 4 LWOO Praktijknderwijs Wie kmt ervr in aanmerking? Wie beslist daarver? Hfdstuk 3 Wat hudt het nderzek van het COB in? 7 Welke

Nadere informatie

Omgaan met gescheiden ouders.

Omgaan met gescheiden ouders. In deze Inf nder andere: Schen zetten, de deur gaat iets later pen. Hud u rekening met de kinderen? Die gaan vr He gaan wij m met gescheiden uders? Dnna Bakker is vrleeskampien!! 26 nvember 2014 Jaargang

Nadere informatie

JAARPLAN Inhoud. Inleiding en analyse beginsituatie blz. 2 ontwikkelpunten schooljaar blz. 3 matrix blz. 6

JAARPLAN Inhoud. Inleiding en analyse beginsituatie blz. 2 ontwikkelpunten schooljaar blz. 3 matrix blz. 6 JAARPLAN 2016-2017 Inhud Inleiding en analyse beginsituatie blz. 2 ntwikkelpunten schljaar 2016-2017 blz. 3 matri blz. 6 1 Inleiding en analyse beginsituatie In het strategisch beleidsplan van ns bestuur,

Nadere informatie

Onze school gebruikt hierbij naast het SPCO veiligheidplan, in ieder geval de volgende hulpmiddelen:

Onze school gebruikt hierbij naast het SPCO veiligheidplan, in ieder geval de volgende hulpmiddelen: Graaf Jan van Mntfrtschl Beleid ter vrkming en/f regulering van pestgedrag 1. 1 Inleiding: Iedere schl heeft een veilig schlklimaat ndig. Op de Graaf Jan van Mntfrtschl zijn wij ns ervan bewust dat veiligheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 10 oktober 2016

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 10 oktober 2016 Nieuwsbrief 1 / 2 10 ktber 2016 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letterfeest Kinderbekenweek Dierendag Oudermrgens Muziekles Bijlage: grepjes van 4 maken Bijlage: kleurplaat Bijlage: zekplaatje

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

Passend Onderwijs. Tot wanneer is het nog passend?

Passend Onderwijs. Tot wanneer is het nog passend? Wat zijn de grenzen aan de zrg die de Uilenburcht kan bieden? Tt hever reikt de draagkracht van De Uilenburcht? Achtergrnd Het uitgangspunt van De Uilenburcht is altijd dat we nze leerlingen z lang mgelijk

Nadere informatie

verslag vergadering van 15 oktober 2010

verslag vergadering van 15 oktober 2010 vzw De TintelTuin Algemene Vergadering De Mérdestraat 14, 3300 Tienen verslag vergadering van 15 ktber 2010 1 VASTE AGENDAPUNTEN 1.1 VASTSTELLING VAN DE AFWEZIGE, VERONTSCHULDIGDE EN VERTEGENWOORDIGDE

Nadere informatie

zo gaan wij met elkaar om

zo gaan wij met elkaar om 28 nvember 2011 3 e jaargang nr. 12 z gaan wij met elkaar m We gebruiken het materiaal waar het vr bedeld is fnkelnieuws weer via de mail Omdat we vrige week ver zijn gegaan naar een ander cmputersysteem

Nadere informatie

In de workshop is alleen een bijdrage geleverd met betrekking tot de theoretische onderbouwing/ het theoretisch kader van het curriculum.

In de workshop is alleen een bijdrage geleverd met betrekking tot de theoretische onderbouwing/ het theoretisch kader van het curriculum. Verslag wrkshp 1 en 2 : In de wrkshp is alleen een bijdrage geleverd met betrekking tt de theretische nderbuwing/ het theretisch kader van het curriculum. Een eerste reactie p de pzet van het curriculum:

Nadere informatie

Helpt u ook mee? ouderhulpboekje

Helpt u ook mee? ouderhulpboekje Helpt u k mee? uderhulpbekje 2014/2015 Helpt u k mee? Elk schljaar zijn veel uders actief bij de vrbereiding van Sint en Kerst, bij sprt- en spelactiviteiten, de klussencmmissie, bij het lezen, in de medezeggenschapsraad,

Nadere informatie

Verslag vergadering donderdag 19/11/2015 (20uur)

Verslag vergadering donderdag 19/11/2015 (20uur) Aanwezig: Sabine Van Drslaer, Frank Anthnissen, J Baeyens, Veerle Lauwers, Danny Nauwelaerts, Saskia Westbrk, Wim Frateur, Hilde Caers,, Myriam Viaene, Haik Rthft, Myriam Breders, Abdelhay Ben Abdellah

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 tweede jaargang 2014

Nieuwsbrief 1 tweede jaargang 2014 Nieuwsbrief 1 tweede jaargang 2014 Aan het begin van 2014 een uitgebreide nieuwsbrief. Een brief met nieuws ver de stand van zaken en verslag van de eerste bijeenkmst van 2014 p 18 januari. Belangrijkste

Nadere informatie

- Signalen uit de schoolgemeenschap bespreken, zo nodig met de directeur. - Afstemming met MR - Praktische zaken en evenementen ondersteunen.

- Signalen uit de schoolgemeenschap bespreken, zo nodig met de directeur. - Afstemming met MR - Praktische zaken en evenementen ondersteunen. Verslag Bijeenkmst Oudercmmissie 6 ktber 2014 Aanwezig; Jhanna Habib (1-2 Gijsje, 5); Inge Oldeman (3); Evert van de Sandt; (1-2 Marijke); Harre Ansingh (6); Laura Rukens (6); Carla Mnchen (5); Suzanne

Nadere informatie

OUDERBLIK. Een rugzak vol ideeën voor ouders en school SCHRIFTELIJKE COMMUNICATIE MET OUDERS

OUDERBLIK. Een rugzak vol ideeën voor ouders en school SCHRIFTELIJKE COMMUNICATIE MET OUDERS OUDERBLIK Een rugzak vl ideeën vr uders en schl SCHRIFTELIJKE COMMUNICATIE MET OUDERS 2012 1. Schriftelijke cmmunicatie met anderstalige uders Schriftelijke cmmunicatie gaat ver alle cmmunicatie naar uders

Nadere informatie

Thema Verkeer mei 2016

Thema Verkeer mei 2016 NIEUWSBRIEF Kinderdagverblijf Tierelantijn Thema Verkeer mei 2016 Het nieuwe thema is.. Verkeer Liedje thema Verkeer: tinkel pinkel, belgerinkel Hr je niets? Mijn nieuwe fiets! Tinkel pinkel, belgerinkel

Nadere informatie

Uitnodigingen oudergesprekken mee naar huis Start de Typetuin. Peuter-doe ochtend; uur Oudergesprekken groep 3

Uitnodigingen oudergesprekken mee naar huis Start de Typetuin. Peuter-doe ochtend; uur Oudergesprekken groep 3 2 maart 2018 - nummer 12 Agenda Vrijdag 9 maart Maandag 12 maart Dinsdag 13 maart Wensdag 14 maart Vrijdag 16 maart Uitndigingen udergesprekken mee naar huis Start de Typetuin Oudergesprekken Oudergesprekken

Nadere informatie

Draaiboek externe communicatie afslanking provincies

Draaiboek externe communicatie afslanking provincies Draaibek externe cmmunicatie afslanking prvincies Inhud Onderwerp Pagina Cmmunicatie dr de afgeslankte directies 2-3 Cmmunicatie dr dienst Cmmunicatie 4 Cmmunicatie met ICT-ndersteuning 5 Archivering 6

Nadere informatie

Pestprotocol. Uitleg van de petten van de Kanjertraining VOOR ALLE KINDEREN VOOR HET GEPESTE KIND

Pestprotocol. Uitleg van de petten van de Kanjertraining VOOR ALLE KINDEREN VOOR HET GEPESTE KIND Pestprtcl Dit pestprtcl bestaat uit 4 delen:vr alle kinderen, vr het gepeste kind, vr de pester en, vr de uders. Deze partijen zijn allemaal betrkken bij een situatie waarin gepest wrdt. Uitleg van de

Nadere informatie

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs Cursussen CJG (samenwerking tussen De Meerpaal en het nderwijs in Drnten) Vrtgezet Onderwijs 1 Faalangst (vrtgezet nderwijs) Faalangsttraining is vr jngeren die gespannen zijn en (te) veel nadenken ver

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING VAN 10 NOVEMBER 2010

VERSLAG VERGADERING VAN 10 NOVEMBER 2010 vzw De TintelTuin De Mérdestraat 14, 3300 Tienen Tintelraad VERSLAG VERGADERING VAN 10 NOVEMBER 2010 aanwezig: Jël, Philippe, Helga, Gedele, Bart I., Katrien R., Eva, Lieven, Ellen, Jst, Lieve, Rita, Yves,

Nadere informatie

clublogo! Het vernieuwde MijnHudito augustus 2015!

clublogo! Het vernieuwde MijnHudito augustus 2015! clublg! Het vernieuwde MijnHudit augustus 2015! Inhud!! Krte uitleg van alle mgelijk menupties:! Menupties bij Ik " dia 3! Menupties bij Club " dia 4-6! Menupties bij Team " dia 7-8!! Detail uitleg van

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Pestprotocol basisschool Pieter Wijten

Pestprotocol basisschool Pieter Wijten Pestprtcl basisschl Pieter Wijten Basisschl Pieter Wijten werkt aan een veilig schlklimaat waarin kinderen respectvl met elkaar mgaan. Ze hanteert drie principes: Ik zrg ged vr mezelf Ik zrg ged vr de

Nadere informatie

VOEL OOK DE MAGIE VAN KINDEROPVANG EN NATUUR!

VOEL OOK DE MAGIE VAN KINDEROPVANG EN NATUUR! Ontwikkeling van kinderen, stagnatie van de ntwikkeling en drverwijzen Wij prberen er vr te zrgen dat kinderen zich bij nze pvang plezierig velen en zich kunnen ntwikkelen. Om te kunnen berdelen f dit

Nadere informatie

Dienstverlening in Dampoort en Sint-Amandsberg

Dienstverlening in Dampoort en Sint-Amandsberg Dienstverlening in Damprt en Sint-Amandsberg 14 nvember 2013 Activiteit Tijdens een lunchgesprek ging schepen en OCMW-vrzitter Rudy Cddens in gesprek met bewners ver de zrg en dienstverlening in Damprt

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Inzet van vrijwilligers: kansen en grenzen

Inzet van vrijwilligers: kansen en grenzen Inzet van vrijwilligers: kansen en grenzen Situering Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Vrijwilligerswerk is nbetaalbaar. Drie uitspraken die in vrijwilligerscampagnes

Nadere informatie

Spreken Aandacht voor een goede spreekhouding d.m.v. actieve deelname aan klasgesprekken.

Spreken Aandacht voor een goede spreekhouding d.m.v. actieve deelname aan klasgesprekken. Wat is het V-niveau? In het V-niveau f vrderingsniveau wrden kennis en vaardigheden verder ingeefend en uitgebreid. Hiervr steunt men p de verwrven basiskennis vanuit het initiatieniveau f de lagere schl.

Nadere informatie

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt.

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt. Infrmatie grep 5 Algemene infrmatie Beste uder(s)/ verzrger(s) van grep 5, Langs deze weg willen we u en uw kind alvast van harte welkm heten in grep 5. Het is altijd weer spannend m aan een nieuw schljaar

Nadere informatie

Gastoudercommissie vergadering 28 oktober 2015

Gastoudercommissie vergadering 28 oktober 2015 Gastudercmmissie vergadering 28 ktber 2015 1. Krista heet iedereen welkm 2. De ntulen van de vrige vergadering wrden ged gekeurd. 3. Ingekmen stuk: schrijven ver de nieuwe pleiding Dienstverlening niveau

Nadere informatie

Aanwezig: Nico, Sven, Evi, Kathleen, Filip, Geert, Karel, Katrien, Carolien, Fiona, Wim en Eva Verontschuldigd: Sarah, Fien, Leen, Ellen

Aanwezig: Nico, Sven, Evi, Kathleen, Filip, Geert, Karel, Katrien, Carolien, Fiona, Wim en Eva Verontschuldigd: Sarah, Fien, Leen, Ellen 29 september 2015 Aanwezig: Nic, Sven, Evi, Kathleen, Filip, Geert, Karel, Katrien, Carlien, Fina, Wim en Eva Verntschuldigd: Sarah, Fien, Leen, Ellen 0. Heerlijk dank je wel Het team trakteerde de Kadés

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Voor. Introductie. Internet. Installatie. Voorbereiding. Opstart

Voor. Introductie. Internet. Installatie. Voorbereiding. Opstart Vr Intrductie Internet Kennismaking en infrmatiemment Samen uitzeken f Bednet in deze mstandigheden een ged idee is Speedtest uitveren: http://www.bednet.be/speedtest Bednet werkt enkel p bekabeld netwerk!

Nadere informatie

Lesideeën. Hedendaagse Propaganda Analyseren. uitgewerkt door

Lesideeën. Hedendaagse Propaganda Analyseren. uitgewerkt door Lesideeën uitgewerkt dr Hedendaagse Prpaganda Analyseren Activiteiten als aanvulling p de leerervaring bij het nline Mind Over Media platfrm www.mindvermedia.be 1 Les 6 Maak je eigen prpaganda Klaslkaal:

Nadere informatie

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I Vndelstraat 1 E bernadette@skipv.nl I www.bernadetteskipv.nl De schl stelt leerlingen in de gelegenheid, nder tezicht, de middagpauze in het schlgebuw en p de grte speelplaats dr te brengen. De ksten die

Nadere informatie

Praktisch: Inhoudelijk: Thema: een dag uit het leven van een kind in België en in Dogbo, focus op watergebruik

Praktisch: Inhoudelijk: Thema: een dag uit het leven van een kind in België en in Dogbo, focus op watergebruik 1 Praktisch: Leeftijdsgrep: 1ste graad Grepsgrtte: klasgrep Omgeving: klas Tijdsduur: 50 min. Materiaal: Pwerpint met ft s van Clémence uit Dgb Smartbrd f beamer m de ft s te prjecteren Verhaal van Clémence

Nadere informatie

Presentatie eisen reisweek

Presentatie eisen reisweek Presentatie eisen reisweek Beste reisadviseurs, De aftrap is genmen. We zijn begnnen aan een spannende strijd m te bepalen he nze werkweek er in juni 2013 uit zal zien. Natuurlijk lijkt het een beetje

Nadere informatie

Kindercoach. Jasmijn Kromhout Groep 8b

Kindercoach. Jasmijn Kromhout Groep 8b Kindercach Jasmijn Krmhut Grep 8b Inhud Vrwrd 1 Hfdstuk 1 Wat is een kindercach? 2 Hfdstuk 2 Geschiedenis 3 Hfdstuk 3 De pleiding 4 Hfdstuk 4 De prblemen 5 Hfdstuk 5 Srten kindercaches 6 Interview 7 Nawrd

Nadere informatie

De betrokkenheid van ouders bij de voorbereiding op de eerste communie

De betrokkenheid van ouders bij de voorbereiding op de eerste communie De betrkkenheid van uders bij de vrbereiding p de eerste cmmunie 1. De betrkkenheid van uders Paus Franciscus benadrukt dat wij als Kerk de taak hebben m naar buiten te gaan en het evangelie te verkndigen

Nadere informatie

GES. VRIJE GEM. BASISSCHOOL HULLAERTSTRAAT 2 9880 LOTENHULLE Tel: 051/68 94 87 e-mail: schoollotenhulle@taborscholen.be

GES. VRIJE GEM. BASISSCHOOL HULLAERTSTRAAT 2 9880 LOTENHULLE Tel: 051/68 94 87 e-mail: schoollotenhulle@taborscholen.be GES. VRIJE GEM. BASISSCHOOL HULLAERTSTRAAT 2 9880 LOTENHULLE Tel: 051/68 94 87 e-mail: schlltenhulle@tabrschlen.be Nieuwsbrief aan nze uders 3 september 2015 De eerste schldagen zijn alweer vrbij en wellicht

Nadere informatie

SPREEKBEURT GOUDVIS VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT GOUDVIS VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT GOUDVIS l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GOUDVIS BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Ouderraad Sint-Gerolfschool

Ouderraad Sint-Gerolfschool Ouderraad Sint-Gerlfschl Datum 13 januari 2015 m 20u (tt maximaal 22u30) Lcatie: Aanwezigen: Eetzaal Sint-Gerlfschl Wim, Els, Eef, Sigrid, Fran, Jan, Marieke, Helena, Jhan (verslag) Aanwezigen schl: Petra,

Nadere informatie

Openbare basisschool Westerkim Daltonschool Hoofdluisprotocol 15-09-2015

Openbare basisschool Westerkim Daltonschool Hoofdluisprotocol 15-09-2015 Openbare basisschl Westerkim Daltnschl Vermeerstraat 1 5102 DC Dngen 0162-313836 westerkim@bswesterkim.nl www.bswesterkim.nl Hfdluisprtcl 15-09-2015 Inhudspgave Inleiding 3 Wat wrdt er van verschillende

Nadere informatie

LAC. Inspiratie LAC water. Organiseer je LAC-zitting. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting

LAC. Inspiratie LAC water. Organiseer je LAC-zitting. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting Maak afspraken met de watermaatschappijen Organiseer je LAC-zitting Ken de WATER-rechten en plichten van je klant Vermijd afsluitingen Maak een draaibek vr je interne werking LAC Bied nazrg Betrek je cliënt

Nadere informatie

PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0)

PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0) PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0) hetergene grepen: kinderen uit diverse sciale milieus, een grte verscheidenheid aan rts. De schl gaat adequaat m met verschillen tussen leerlingen: gezien deze verschillen

Nadere informatie

Protocol Informatievoorziening gescheiden ouders

Protocol Informatievoorziening gescheiden ouders Prtcl Infrmatievrziening gescheiden uders De Bellefleur Ddewaard Del van het prtcl Dit prtcl geeft uitleg ver de wijze waarp wij mgaan met de infrmatievrziening vr gescheiden uders. Uitgangspunt is dat

Nadere informatie

Recente projecten van de Interculturele Bemiddelaars (ICB s)

Recente projecten van de Interculturele Bemiddelaars (ICB s) Recente prjecten van de Interculturele Bemiddelaars (ICB s) Nieuwe prjecten update 2014 1. Psychlgische prblemen bij klanten Er werd een nderzek uitgeverd naar de psychlgische prblemen bij klanten, het

Nadere informatie

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1 Prjectaanvraag Versterking sciale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1. Aanleiding Eind 2012 heeft Prvinciale Staten van de prvincie Fryslân keuzes gemaakt mtrent de 'kerntakendiscussie'.

Nadere informatie

VZW Think out-of-the-box Maatschappelijke zetel Alfons Van den Sandelaan 2A, 2970 Schilde

VZW Think out-of-the-box Maatschappelijke zetel Alfons Van den Sandelaan 2A, 2970 Schilde Think ut-f-the-bx Je kind een mi tekmstperspectief bieden. Welke uder drmt daar niet van? Alleen is deze drm iets meilijker te realiseren wanneer je kind een mentale beperking heeft. Gelukkig leven we

Nadere informatie

Verslag oudercomité 25 oktober 2016

Verslag oudercomité 25 oktober 2016 Verslag udercmité 25 ktber 2016 Aanwezig: Verntschuldigd: Cindy, Shari (juf), Jimmy (directeur), Elise, Wim S., Els, Lieve, Wim V., Pipke, An, Kris en Anne (verslag) Jke, Pieter, Steffi, Kaat, Liesbet,

Nadere informatie

In dit boekje vind je heel wat informatie over onze lessen. Zo kunnen we onduidelijkheden ophelderen en misverstanden vermijden.

In dit boekje vind je heel wat informatie over onze lessen. Zo kunnen we onduidelijkheden ophelderen en misverstanden vermijden. Beste uders en leerlingen, Welkmstbrchure In dit bekje vind je heel wat infrmatie ver nze lessen. Lees het aandachtig dr, want er staan een aantal belangrijke weetjes in. Z kunnen we nduidelijkheden phelderen

Nadere informatie

SPREEKBEURT PIJLGIFKIKKER

SPREEKBEURT PIJLGIFKIKKER SPREEKBEURT PIJLGIFKIKKER l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n AMFIBIEËN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE PIJLGIFKIKKER

Nadere informatie

VERSLAG OUDERCOMITE 12 september 2016

VERSLAG OUDERCOMITE 12 september 2016 VERSLAG OUDERCOMITE 12 september 2016 Aanwezig vr de uderraad: Angela, Lieselt, Sfie P, Sfie D, Charltte, Liseltte, Kelly, Ann-Sfie, Ine B, Guy, Jzefien, Miranda, Elise, Sylvie, Eva, An, Ine V Aanwezig

Nadere informatie

Enquête ouders schooltijdmodellen

Enquête ouders schooltijdmodellen Enquête uders schltijdmdellen Geachte uders/verzrgers van Educatief Centrum t Sparrenbs, De afgelpen jaren is met regelmaat het punt wijziging van schltijden tijdens managementverleggen, vergaderingen

Nadere informatie

Lokale subsidies voor energiebesparing en duurzame energie

Lokale subsidies voor energiebesparing en duurzame energie RETS RESpedia Lkale subsidie vr energieprjecten Ec Centre Wales Jake Hllyfield Lkale subsidies vr energiebesparing en duurzame energie Diverse lkale verheden in Wales hebben uiteenlpende maatregelen genmen

Nadere informatie

Opmerking. De afspraak met Khadija (Provincie Vlaams Brabant) is niet doorgegaan.

Opmerking. De afspraak met Khadija (Provincie Vlaams Brabant) is niet doorgegaan. Verslag Ouderraad 6. Mzaïek. 8 juni 2015. Aanwezig: Veerle Bryn (vrzitter), juf Cindy, juf Kristien, Bert Crnillie (verslag), Kris Crmmen, Karien De Crte, Jeren Gffin, Stefan Jacques, Kristel Lauwers,

Nadere informatie

Van afvalrace tot kringloop

Van afvalrace tot kringloop Dag van de Aarde 1 ste graad Van afvalrace tt kringlp Delstellingen De leerlingen bedenken ideeën m zrg te dragen vr de Aarde: hergebruiken, recycleren, cnsuminderen. De leerlingen verruimen hun blik dr

Nadere informatie

Fcveldegem: Ouderraad: seizoen

Fcveldegem: Ouderraad: seizoen 1 Fcveldegem: Ouderraad: seizen 2018-2019 Verslag vergadering 3: 10/12/2018 Aanwezig: Jurgen Vermaut, jeugdcördinatr Emmanuel Rainchn, vrzitter Sharn Pynenbruck, plegafgevaardigde U8 Yannis Devs, plegafgevaardigde

Nadere informatie

Jaarverslag Serve the City Rotterdam seizoen 2014-15

Jaarverslag Serve the City Rotterdam seizoen 2014-15 Jaarverslag Serve the City Rtterdam seizen 2014-15 Serve the City Rtterdam activeert grepen vrijwilligers en in het bijznder kerken in Rtterdam m zich in te zetten vr het welzijn van hun stad. We hebben

Nadere informatie

SPREEKBEURT GEWONE DOOSSCHILDPAD

SPREEKBEURT GEWONE DOOSSCHILDPAD SPREEKBEURT GEWONE DOOSSCHILDPAD l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GEWONE

Nadere informatie

Markenhage in (kerst)actie voor Masiphumelele! Woensdag 19 december en donderdag 20 december 2012

Markenhage in (kerst)actie voor Masiphumelele! Woensdag 19 december en donderdag 20 december 2012 Markenhage in (kerst)actie vr Masiphumelele! Wensdag 19 december en dnderdag 20 december 2012 Vrig jaar was het een inspannend maar grt succes en dus kmt er een vervlg. Onze schl kmt in (kerst)actie vr

Nadere informatie