Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut renovatie verouderde sanitaire blokken: ontwerp (raming: ,70 EUR incl. 6% bbtw) Peter Hertog Mevrouwen en mijne Heren, De toiletten voor personeel en leerlingen binnen de gebouwen van het Provinciaal Technisch Instituut te Eeklo vertonen verschillende gebreken. In verschillende rapporten van de welzijnsrondgang worden sinds 2012 telkens opmerkingen gemaakt over geurhinder, slecht werkende toiletten en urinoirs. Binnen de A blok dateren de sanitaire installaties voor het personeel van de beginjaren van de school. Dit vertaalt zich in verouderde urinoirs die allemaal buiten dienst gesteld zijn om verschillende redenen. Verstoppingen in de afvoerleidingen door vorming van urinesteen en lekkende loden afvoeren. De toiletten zijn eveneens van de beginjaren en aangesloten op een loden afvoersysteem. De toestellen zijn totaal verouderd en in dienst gehouden door aanhoudend oplapwerk. De toestellen van de leerlingen toiletten in de A blok zijn reeds vernieuwd, doch de afvoeren zijn behouden en vertonen gebreken die de goede werking van de toiletten verhinderen. Binnen de B Blok heeft men zowel bij de personeel en leerlingen toiletten aanhoudende problemen met verstoppingen, vooral op de urinoirs. De oorzaak van de verstoppingen is de afzetting van urinesteen in de urinoirs en afvoerleidingen. Deze afzetting verhindert de afvoer, een camera-inspectie bracht aan het licht dat op sommige leidingen nog maar 1/3 van hun capaciteit beschikbaar is. Het handmatig spoelen wordt niet meer uitgevoerd omwille van de slechte afvoer en brengt een vicieuze cirkel op gang van afzetting van urinesteen. Van de verouderde toiletten zijn nog weinig onderdelen beschikbaar in de handel, wat inhoudt dat er bij herstellingen steeds veel tijd verloren gaat aan zoeken naar onderdelen en oplossingen gezien er geen uniformiteit meer is in de toestellen. De dienst patrimonium is na overleg met de instelling overgegaan tot het ruimen van de leidingen, demonteren van de toestellen en cameraonderzoek op de verschillende locaties waar de problemen zich voordeden. Uit deze onderzoeken is gebleken dat een grondige aanpak zowel voor de toestellen als voor de afvoerleidingen zich opdringt. Tijdens de renovatie zullen ook een deel bouwkundige werkzaamheden meegenomen worden. In de delen waar de renovaties plaats vinden zal ook de

2 brandcompartimentering aangepakt worden. In de locaties binnen de A blok zullen ook de buitenvensters vernieuwd worden. Het aantal toiletten en het gebruik door leerlingen en personeel werd, op vraag van de gedeputeerde, herbekeken en getoetst aan norm en wetgeving, onder meer in overleg met IDPBW en de schooldirectie, en is op het TOC-overleg ook zo aanvaard: *Er werd door de schooldirectie niet aangegeven dat er praktische tekorten zijn; *IDPBW bepaalde dat het aantal overeenstemt met het gemiddeld aantal leerlingen en personeel aanwezig op de school. Er is m.a.w. geen teveel aan sanitair. *De sanitaire blokken zijn voldoende gespreid over de site. *Gezien het lage aantal meisjes leerlingen binnen de instelling is verkozen om de scheiding van de seksen bij de leerlingen te realiseren door de meisjesleerlingen bij uitzondering gebruik te laten maken van de personeelstoiletten voor dames. *Er zijn voldoende toiletten uitgerust voor mindervaliden, twee met name, verspreid over de school, en voor gemeenschappelijk gebruik voor leerlingen, personeel en bezoekers. KORTE SAMENVATTING ONTWERP In het kader van de opdracht PTI Eeklo: renovatie verouderde sanitaire blokken werd een bestek met nr opgesteld door het Departement Logistiek, dienst Patrimonium. De renovatie verdeelt zich over 10 verschillende locaties in de A en B blok van de instelling. A-blok sanitair A1 o Is een leerlingensanitair (+ sanitair mindervaliden) waar de toestellen reeds vernieuwd zijn. De problemen situeren zich hier vooral ter hoogte van de afvoerleidingen (welke niet vernieuwd werden) en het ontbreken van verluchting. o Heraanleg van de afvoerleidingen tot aan de septische put met recuperatie van de toestellen, vervangen van de ramen en buitendeur en integreren van een ventilatie verluchting. A-blok sanitair A2 en A3 o Leraars- en personeelstoiletten waar alle urinoirs buiten dienst gesteld zijn en de afvoerleidingen uit lood bestaan. o Volledige renovatie van de afvoerleidingen, toestellen, centrale verwarming, elektriciteit, ramen, plafonds, vloeren, wanden, en ventilatie o Binnen deze renovatie zal ook de brandcompartimentering aangepakt worden, evenals een aantal kleine zaken in de bergingen (uitgietbak, branddeur, ). A-blok sanitair A4 en A5 o Leraars- en personeelstoiletten bij de leraarszaal waar alle urinoirs buiten dienst gesteld zijn en de afvoerleidingen uit lood bestaan. De capaciteit is

3 onvoldoende en een opsplitsing van mannen en vrouwen dient gerealiseerd te worden. o Volledige renovatie van de afvoerleidingen, toestellen, centrale verwarming, elektriciteit, ramen, plafonds, vloeren, wanden, en ventilatie o Binnen deze renovatie zal ook de brandcompartimentering aangepakt worden, evenals een aantal kleine zaken in de bergingen naast de sanitaire ruimtes (uitgietbak, branddeur, ). B-blok sanitair B1 o Leerlingensanitair waar een groot deel van de urinoirs buiten dienst gesteld zijn omwille van verstoppingen met urinesteen. Bij de slecht afvoerende urinoirs wordt niet meer of te weinig gespoeld wat verdere en meerdere verstoppingen veroorzaakt. De verstoppingen situeren zich zowel in de urinoirs zelf als in de leidingen. De toiletten werden in stand gehouden door aanhoudend oplapwerk. Er is geen uniformiteit van toestellen en onderdelen waardoor bij defecten veel tijd verloren gaat naar het zoeken van geschikte stukken voor herstelling. Er is geen enkele vorm van geforceerde ventilatie aanwezig, wat in combinatie met de slecht afvoerende urinoirs ernstige geurhinder veroorzaakt. Er is onvoldoende capaciteit aanwezig voor het wassen van de handen. o Volledige renovatie van de afvoerleidingen, toestellen, wanden, vloer, elektriciteit, en het voorzien van ventilatie en bijkomende handwasbakken B blok sanitair B2 o Leerlingensanitair waar een ver gevorderde staat van aanslag met urinesteen zich zowel in de urinoirs als in de leidingen manifesteert. Bij de slecht afvoerende urinoirs wordt niet meer of te weinig gespoeld, wat verdere en meerdere verstoppingen zal veroorzaken. De toiletten zijn in stand gehouden met aanhoudend oplapwerk. Er is geen uniformiteit van toestellen en onderdelen waardoor bij defecten veel tijd verloren gaat naar zoeken van geschikte stukken voor herstelling. Er is geen enkele vorm van geforceerde ventilatie aanwezig wat in combinatie met de slecht afvoerende urinoirs ernstige geurhinder veroorzaakt. Er is onvoldoende capaciteit aanwezig voor het wassen van de handen, gezien meerdere handwasbakken zijn verwijderd. o Volledige renovatie van de afvoerleidingen, toestellen, wanden, vloer, elektriciteit, en het voorzien van ventilatie en bijkomende handwasbakken B blok sanitairen B3, B4 en B5 o Leraars- en personeelstoiletten waar een ver gevorderde staat van aanslag met urinesteen zich zowel in de urinoirs als in de leidingen manifesteert. Bij de slecht afvoerende urinoirs wordt niet meer of te weinig gespoeld wat verdere aanslag en verstoppingen zal veroorzaken. Er is geen vorm van geforceerde ventilatie aanwezig wat in combinatie met slecht afvoerende urinoirs ernstige geurhinder veroorzaakt. o Een beperkte renovatie van de afvoerleidingen, toestellen, wanden en vloeren en het renoveren van de ventilatie Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van open aanbesteding.

4 Het enige gunningcriterium is de prijs. De opdracht zal worden gegund aan de laagste regelmatige offerte. RAMING Bij aanvang van het project werd in de meerjarenplanning een budget voorzien van ,00 EUR. Na onderzoek en het ontwerp diende deze aangepast te worden. Deze aanpassing werd besproken met gedeputeerde Hertog. Er is ,00 EUR verschoven van dossier (PTI Eeklo : brandcompartimentering + actieve brand-, gas- en inbraakbeveiliging) naar dit dossier. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,21 EUR (btw verlegd) of ,93 EUR incl. 21% btw en zal ten laste gelegd worden van budgetsleutel /05/0810/01 van het investeringsbudget Een gedeelte van de renovatie kan onder twee naastliggende dossiers begroot worden, aangezien deze in dit dossier mee aangepakt worden. o brandcompartimentering voor een geraamd bedrag van o vernieuwen buitenschrijnwerk voor een geraamd bedrag van Dit project is opgenomen in het contigent voor subsidies van Agion 2016 voor een bedrag van 60 % van de aanneming. ( dossier ). VISUM IDPBW EN ADVIEZEN ANDERE DIENSTEN (O.A. ATO, L01, P03) IDPBW heeft een visum aangebracht op het bestek. KB TIJDELIJKE EN MOBIELE BOUWPLAATSEN / WERKEN MET DERDEN De veiligheidscoördinator V.E.T.O. & Partners N.V, Houtemstraat 25, 9860 Oosterzele is aangesteld. Het veiligheids- en gezondheidsplan is toegevoegd. Gevraagd wordt: de voorwaarden vast te stellen voor de renovatie van de verouderde sanitaire blokken in het Provinciaal Technisch Instituut te Eeklo, zoals bepaald in bijgaand ontwerp; toe te staan dat de opdracht zal worden gegund bij wijze van open aanbesteding ; in bevestigend geval het ontwerp (bestaande uit bijzonder bestek, raming en plannen) en het besluit te ondertekenen. Gent,. namens de Deputatie:

5 p. 5./... de provinciegriffier, Albert De Smet de bevoegde gedeputeerde, Peter Hertog

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1602909 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut renovatie verouderde sanitaire blokken: ontwerp (raming:

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1706297 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Zottegem: Provinciaal Technisch Instituut Verhelpen condensatieproblemen op de sheddaken

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1706297 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Zottegem: Provinciaal Technisch Instituut Verhelpen condensatieproblemen op de sheddaken van de

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1705982 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut reorganisatie ateliers hout (deel stofafzuiging): ontwerp

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1801860 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent (Desteldonk), PAULO: opleidingscentrum Ontwerp masterplan Paulo nieuwbouw en renovatie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1704594 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Wachtebeke: Provinciaal domein Puyenbroeck, sportsite leveren, plaatsen en verhuren van modulaire

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1501916 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal patrimonium: fotovoltaïsche panelen op dakoppervlakten Uitvoering door nv

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1606161 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Dendermonde Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Scheldeland rechtszaak invordering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1800616 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent - Campus Henleykaai Meerwerk reeks 3 (verr.2, 3 en 4) : kennisgeving gunning Peter

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 3e Directie Dienst 31 Gebouwen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0706378 betreft verslaggever RONSE : PROVINCIAAL INSTITUUT HEYNSDAELE Home voor 3 leefgroepen - uitbreiding met één leefruimte

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1205265 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK - Renovatie buitenbaden - technische installaties en bouwkundige

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1705920 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wachtebeke: Zwembad en verblijfsaccommodatie globaal herstel van de gebreken na de expertise:

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1205265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK - Renovatie buitenbaden - technische installaties en bouwkundige

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1705955 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Niklaas : provinciaal domein De Ster Design & Build van peuterspeeltuin : ontwerp (raming

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1501916 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal patrimonium: fotovoltaïsche panelen op dakoppervlakten Uitvoering door nv Eneco Solar

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1601951 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal domein Puyenbroeck Doortrekken van een fietspad ter hoogte van parking 2: ontwerp

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 11.

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 11. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00519 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Administratief Centrum Zuid, Woodrow Wilsonplein 1, Gent - Renovatie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1600608 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal patrimonium, paraprovinciale instellingen en pompgemalen van de polderbesturen opdracht

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1600624 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Huysmanhoeve Eeklo aanpassing bestek dienstencontract Eddy Couckuyt Mevrouwen en mijne

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1600624 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Huysmanhoeve Eeklo aanpassing bestek dienstencontract Eddy Couckuyt 1. Feitelijke en juridische

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1702336 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal patrimonium en APB De Gavers Geraardsbergen Afsluiten van een alle risico's

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1705920 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Wachtebeke: Zwembad en verblijfsaccommodatie globaal herstel van de gebreken na de expertise:

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier 14 Onderwerp Gebouwen. Begraafplaats Priorij. Renovatie dienstengebouw

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1505028 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2015 Derde reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de derde

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1606108 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Eeklo : Provinciaal Technisch Instituut EnergiePrestatieContract (EPC) : energieprestatiediensten

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1702873 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever WACHTEBEKE - PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK Bouwen opslagloods op de reserveparking: ontwerp Peter

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1606108 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Eeklo : Provinciaal Technisch Instituut EnergiePrestatieContract (EPC) : energieprestatiediensten

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1606116 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wachtebeke : provinciaal domein Puyenbroeck Design & Build logistiek /administratief gebouw

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1801171 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2018 Eerste reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de eerste

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur.

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur. Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om 19.00 uur. Aanwezig: Ver Berne Erik, voorzitter Dexters Nancy, ondervoorzitter Ciarlo Diego, Deckers Daan, Er Cevdet,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst ICT dossiernummer: 1801675 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Scholen - Varia wifi verbinding Peter Hertog 1. Feitelijke en juridische gronden Artikel 57

Nadere informatie

Uitgevoerde en geplande werken

Uitgevoerde en geplande werken Schooljaar 2008-2009 Uitgevoerde en geplande werken Dak Lydiagebouw, platte daken Sint-Anna, platte daken hoektorens Eliane en Petrus Het dak van het Lydiagebouw was in heel slechte staat. Het regende

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1702873 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever WACHTEBEKE - PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK Bouwen opslagloods op de reserveparking: ontwerp

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00537 Onderwerp: Overheidsopdracht van diensten houdende de voorwaarden voor het aanstellen van gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1406710 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PAC Het Zuid Gent: parking Overeenkomst beheer en commerciële exploitatie parkeergarages

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1900638 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal patrimonium, paraprovinciale instellingen en pompgemalen van de polderbesturen opdracht

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie Interne dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk dossiernummer:. 1204840 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever WMD - Jaarlijkse actieplannen verlenging

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van de Vrije Basisschool - De Groene Poort te Zottegem

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van de Vrije Basisschool - De Groene Poort te Zottegem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1000556 betreft verslaggever WACHTEBEKE : PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK Passiefbouw inkom 1 : herwerkt ontwerp (L01/2009-0372/a09nd0364/nd)

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1606116 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Wachtebeke : provinciaal domein Puyenbroeck Design & Build logistiek /administratief gebouw :

Nadere informatie

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 30 september 2016

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 30 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 30 september 2016 Besluit GOEDGEKEURD B-punt AG Stedelijk Onderwijs Samenstelling de heer Koen Daniëls; mevrouw Freya

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1601210 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2016 Eerste reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de eerste

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 3e Directie Dienst 34 Patrimonium en Uitrusting Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408903 betreft verslaggever PROVINCIAAL PATRIMONIUM Leveren van elektriciteit en gas de heer Ivan Verleyen Mevrouwen

Nadere informatie

Dorpshuis t Overschotje Fluitenberg

Dorpshuis t Overschotje Fluitenberg Dorpshuis t Overschotje Fluitenberg PROJECTPLAN versie 24 November, 2015 UITBREIDING KEUKEN en VERNIEUWEN SANITAIRE VOORZIENINGEN Contactpersoon: Dorpshuis t Overschotje S. Bremer Veldkamp 13 De Tippe

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1702336 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal patrimonium en APB De Gavers Geraardsbergen Afsluiten van een alle risico's patrimoniumverzekering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0703712 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Begrafenisvergoeding niet-gesubsidieerd ondersteunend

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0708581 betreft verslaggever WELZIJN EN GEZONDHEID - AANVRAGEN INVESTERINGSSUBSIDIES Toekennen van subsidies de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Griffie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408926 betreft verslaggever NIET-CONFESSIONELE MORELE DIENSTVERLENING Advies bij het ontwerp van begroting 2005 van de Provinciale Instelling voor Morele

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1702738 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Jaarrekening

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1402765 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent Leopoldskazerne Dienstencontract ontwerper: Open Oproep-procedure: vaststelling overeenkomsttekst

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1604173 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Leopoldskazerne - aankoop blokken D t.e.m. I aankoop van deel stad Gent waardoor de volledige

Nadere informatie

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen PROVINCIE OOST-VLAANDEREN NISNR : 44021 TABEL : BEGROTING WIJZIGING NR : W4 UITGAVEN ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING

Nadere informatie

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 25 november 2016

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 25 november 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 25 november 2016 Besluit GOEDGEKEURD B-punt AG Stedelijk Onderwijs Samenstelling de heer Koen Daniëls; mevrouw Freya

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1405159 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Domein Puyenbroeck Wachtebeke - concessie restaurantcomplex. Goedkeuring concessieovereenkomst.

Nadere informatie

Zitting van 27 juni 2016

Zitting van 27 juni 2016 Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse, Annie

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Gebouwen. Gemeentelijk sportcentrum. Renovatie zwembad.

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer:. 1300631 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Reglementen subsidie aan gemeenten voor de realisatie van fietsinfrastructuur onderdeel van het

Nadere informatie

Bouwtechnische beoordeling Groeterschool Korhoendersweg 4 in Groet.

Bouwtechnische beoordeling Groeterschool Korhoendersweg 4 in Groet. Bouwtechnische beoordeling Groeterschool Korhoendersweg 4 in Groet. rapport: 41402012 datum: Maart 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Bouwtechnische beoordeling 3 Conclusie bevindingen: 4 Kosten raming achterstallig

Nadere informatie

BOUWKUNDIGE STAND VAN ZAKEN (D.D. 28-05-2014) MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM KABZEEL TE APPINGEDAM

BOUWKUNDIGE STAND VAN ZAKEN (D.D. 28-05-2014) MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM KABZEEL TE APPINGEDAM BOUWKUNDIGE STAND VAN ZAKEN (D.D. 28-05-2014) MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM KABZEEL TE APPINGEDAM Fase 1 In het afgelopen jaar is in de 1 e fase het casco van de Gereformeerde kerk en de voormalige pastorie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1304734 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Domein Puyenbroeck te Wachtebeke Renovatie buitenbaden: 3de reeks meerwerken bouwkundig

Nadere informatie

Goedkeuring verslag van het openbaar gedeelte van de vorige raadszitting.

Goedkeuring verslag van het openbaar gedeelte van de vorige raadszitting. Zitting van 19 september 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1403169 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte Opmaak inventaris in het kader van de projecten "Ruien" en "Groene

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1600604 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid Programmatie

Nadere informatie

Vereniging van Mede-eigenaars Uilkensstraat Gent rek. BE

Vereniging van Mede-eigenaars Uilkensstraat Gent rek. BE Vereniging van Mede-eigenaars Uilkensstraat 19-35 9000 Gent rek. BE84 0682 4796 4359 VERSLAG VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VERENIGING VAN MEDE-EIGENAARS VAN 28 JUNI 2012 OM 20U00 GEHOUDEN IN

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer:. 1605425 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Reglement met betrekking tot de subsidiëring van techniekacademies

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1402992 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool te MELLE

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool te MELLE Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1705773 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0600053 betreft verslaggever PROJECTEN: CONTRACTUELE BEZETTING project 'kwalitatieve opvolging bouwwerken'

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0602975 betreft verslaggever PERSONEELSFORMATIE aanpasing formatie dienst 101 naar aanleiding van

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 februari 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/1 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 januari 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Fietsostrade Antwerpen-Mechelen aanleg fietsweg

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1303265 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid,

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de erkenningsvoorwaarde bewoonbaarheid, Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1602497 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever GENT - CAMPUS HENLEYKAAI Design & buildopdracht van de sport- en klasruimte: vastleggen

Nadere informatie

ALGEMEEN vervangen leidingen in kelders in verschillende gebouwen blok A - E - F isolatie nissen convectoren ( ) TOTAAL RAMING

ALGEMEEN vervangen leidingen in kelders in verschillende gebouwen blok A - E - F isolatie nissen convectoren ( ) TOTAAL RAMING 2011-0797 Dienstencontract voor aanpasisngswerken in het kader van de brandveiligheid en diverse aanpassingswerken BIJLAGE 10 - OVERZICHT UIT TE VOEREN WERKEN EN RAMING voorzien budget dossier werken =

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0700646 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Aanduiding van provinciale vertegenwoordigers in Huis van het Nederlands Gent, Huis van het Nederlands Oost-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103456 Provincieraadsbesluit betreft Gaselwest algemene vergadering 24 juni 2011 Algemene vergadering 24

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 9 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING. Danny SMESSAERT, voorzitter

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 9 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING. Danny SMESSAERT, voorzitter VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 9 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING AANWEZIG Danny SMESSAERT, voorzitter NIET AANWEZIG / Ann DELLAERT, Nicole DE MUNTER, Christiaan DE SCHEPPER, Christiaan

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Sint-Ursula-Instituut te Antwerpen

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Sint-Ursula-Instituut te Antwerpen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Onderhoud en herstellingswerken ten laste van de verhuurder ( Eigen Haard )

Onderhoud en herstellingswerken ten laste van de verhuurder ( Eigen Haard ) Onderhoud en herstellingswerken ten laste van de verhuurder ( Eigen Haard ) Hiernavolgend vinden jullie een overzicht van de meest voorkomende herstellingswerken lastens Eigen Haard. Bij vragen hieromtrent

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs Sint-Ferdinand te Lummen

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs Sint-Ferdinand te Lummen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

SAMENVATTENDE MEETSTAAT

SAMENVATTENDE MEETSTAAT Samenvattende meetstaat 1//6 Aanpassingswerken sanitair blok kleuters Sint-Franciscus Basisschool / Kloosterstraat 79-9910 Knesselare - Architectenbureau Eric Lefebure Burg. J. Chalmetlaan 12-9060 Zelzate

Nadere informatie

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark Zitting van 25 april 2017 Aanwezig : Logghe Christine Voorzitter Waeyaert Jolien, Vandecappelle Magda, Volckaert Carine, Callebert Mieke en Vandewalle Ronny Leden De Meyer Sara Secretaris. Verontschuldigd

Nadere informatie

TOT.ECON.GROEP ,00 636,00 636, ,00 TOT.FUNC.GROEP ,00 636,00 636, ,00

TOT.ECON.GROEP ,00 636,00 636, ,00 TOT.FUNC.GROEP ,00 636,00 636, ,00 10101 Provincieraad 12 12 10101 612 00 1 Erelonen, presentiegelden en andere vergoedingen 172 05 636,00 171 414,00 12 12 10101 613 00 2 Algemene werkingskosten 38 174,00 636,00 38 81 TOT.ECON.GROEP 71

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie --- dossiernummer:. 1802726 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Klachtenbehandeling Jaarrapport over 2017 Hilde Bruggeman Mevrouwen en mijne Heren, Krachtens

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 30705 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsformatie en organogram Wijzigingen personeelsformatie en organogram naar

Nadere informatie

Christelijke Gereformeerde Kerk te BEWONERSOVEREENKOMST. De woonruimte.

Christelijke Gereformeerde Kerk te BEWONERSOVEREENKOMST. De woonruimte. Christelijke Gereformeerde Kerk te BEWONERSOVEREENKOMST. De woonruimte. De kerkenraad stelt ter beschikking met ingang vanconform de beroepsbrief d.d de pastorie gelegen aan.deze woning zal door u worden

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Pedagogische instellingen --- dossiernummer:. 1502518 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal Onderwijs Wijzigingen aan de schoolreglementen en het centrumreglement PCDO Eeklo schooljaar

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst ICT Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1002605 betreft verslaggever PM GENT Rechtszaak Everdata de heer Peter Hertog Mevrouwen en mijne Heren, U wordt gevraagd

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Pedagogische instellingen --- dossiernummer:. 1403259 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen Overname van het Centrum voor Volwassenenonderwijs VIVA te

Nadere informatie

Voormalig schoolgebouw in Malem opent na meer dan 30 jaar opnieuw de deuren

Voormalig schoolgebouw in Malem opent na meer dan 30 jaar opnieuw de deuren 27 april 2019, 13:30 (CEST) Voormalig schoolgebouw in Malem opent na meer dan 30 jaar opnieuw de deuren Na meer dan 30 jaar opent het voormalig schoolgebouw naast de kerk van Malem opnieuw de deuren. De

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer:. 1502028 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever

Nadere informatie