Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 Pedagogische instellingen --- dossiernummer: Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen Overname van het Centrum voor Volwassenenonderwijs VIVA te Zwijnaarde met ingang van 1 september Peter Hertog Mevrouwen en mijne Heren, Een belangrijke doelgroep binnen het provinciaal onderwijs van Oost- Vlaanderen zijn de volwassenen. Doorheen de jaren zijn er een aantal centra voor volwassenenonderwijs, toen onderwijs voor sociale promotie, opgericht aan de bestaande secundaire scholen. Die centra hadden een complementair aanbod waarbij industriegerichtheid een belangrijke rol speelde. Daarnaast vroegen meer en meer gemeente- en stadsbesturen om scholen voor volwassenenonderwijs over te nemen. We denken hier onder andere aan Beveren-Waas, Dendermonde, Lokeren en Buggenhout. Dit noopte de provincie Oost-Vlaanderen om op het einde van de vorige eeuw over te gaan tot een rationalisatie van haar centra voor volwassenenonderwijs. Dit heeft geleid tot het huidige provinciaal volwassenenonderwijs met volgende 5 centra: Het Perspectief in Gent, Scheldeland in Dendermonde, Meetjesland in Eeklo, Waas en Durme in Lokeren en Dender en Schelde in Ninove. Deze centra hebben afdelingen in Assenede, Oudenaarde, Hamme, Buggenhout, Beveren, Sint-Niklaas, Wetteren, Zele en Zottegem. Dit landschap is volop in beweging. De Vlaamse overheid bereidt een decreet voor waarbij de erkenningsvoorwaarden voor de oprichting en het behoud van CVO's worden verstrengd. De overheid zou streven naar grotere entiteiten. In deze beweging naar schaalvergroting zouden een aantal CVO's in moeilijkheden kunnen komen omdat ze te klein zijn. Deze CVO's zouden dan moeten verdwijnen of opgenomen worden in een groter geheel. Het provinciebestuur heeft op deze toekomstige beleidsplannen van de hogere overheid willen anticiperen. In het bestuursakkoord staat dat het provinciaal onderwijs permanent voeling moet houden met de arbeidsmarkt en netwerken ontwikkelen met de belangrijkste lokale en regionale actoren. Zowel in het technisch als beroepsonderwijs staat de provincie open voor schaalvergroting en voor de overname of fusie met andere scholen wanneer dit een meerwaarde kan opleveren en financieel haalbaar is. Met de provinciale centra voor volwassenenonderwijs wil het provinciebestuur tegemoet komen aan de nood tot levenslang en levensbreed leren. Dit gebeurt door het provinciaal volwassenenonderwijs binnen onze provincie gebiedsdekkend te maken.

2 Om onze eigen actieplannen (versterken van het provinciaal volwassenenonderwijs) te realiseren en om het hoofd te bieden aan de door de hogere overheid geplande veranderingen, is het opportuun om de marktpositie van het provinciaal onderwijs te versterken. Onder versterken moet worden verstaan het overnemen van CVO's van een andere net. Na overname kunnen deze centra al of niet gefuseerd worden met één van de bestaande provinciale centra voor volwassenenonderwijs. Hierbij moet steeds uitgegaan worden van het principe dat de overname een meerwaarde moet opleveren voor het provinciebestuur. CVO VIVA (hoofdvestigingsplaats Zwijnaarde) is kandidaat om door het provinciebestuur overgenomen te worden. In zitting van 8 mei 2013 verklaarde de deputatie zich principieel akkoord met het opstarten van de gesprekken met het oog op een eventuele overname. Inrichtende macht en net CVO VIVA behoort tot het vrij gesubsidieerd net. De inrichtende macht van het CVO is VIVA Oost-Vlaanderen. Vestigingen De hoofdvestigingsplaats van het CVO bevindt zich in de Tramstraat 69 te Zwijnaarde. Het CVO heeft vestigingen te: - Aalst (Geraardsbergsestraat 169) - Deinze (Stationstraat 4 en P. Benoitlaan 10) - Dendermonde (Dijkstraat 52) - Gent (Casier de ter Bekenlaan 26 te Mariakerke en St. Baafskouterstraat 129 te Sint-Amandsberg) - Geraardsbergen (Vredestraat 41) - Ronse (Peperstraat 8 en Ninovestraat 169) - Wortegem-Petegem (Waregemseweg 89 is dit niet 72) - Zottegem (Sabina Van Beierenlaan 35 en Provinciebaan 275) Opleidingen Studiegebied Huishoudelijk Onderwijs: Studiegebied Mode: - - Kinder- en tienerkleding - Retouches - Breien Studiegebied Personenzorg: - Zorgkundige (verkort traject) - Logistiek assistent (nog niet ingericht) - Verzorgende (nog niet ingericht)

3 Overzicht van de opleidingen per vestigingsplaats: Aalst Deinze - Stationsstraat Deinze - Benoitlaan Dendermonde Gent Tramstraat Zwijnaarde Gent Casier de ter Bekenlaan Mariakerke Gent St. Baafskouter St.- Amandsberg Geraardsbergen Ronse - Peperstraat Ronse - Ninovestraat Wortegem-Petegem Zottegem - Provinciebaan Zottegem Sabina Van Beierenlaan Kinder- en Tienerkleding Retouches Kinder- en tienerkleding Retouches Breien Zorgkundige (verkort traject) Cursistenaantal In 2012 telde CVO VIVA 1992 gesubsidieerde cursisten. Een overzicht van het aantal inschrijvingen naar opleiding: Opleiding Bakken Mode Inrichten van de woning Zorgkundige Totaal Een overzicht van het aantal cursisten per vestigingsplaats en per opleiding voor het schooljaar : Plaats Woning Mode Zorgkundige Totaal Aalst

4 Deinze Dendermonde Geraardsbergen Mariakerke Ronse St.-Amandsberg Wortegem Zottegem Zwijnaarde Lesurencursist Voor het schooljaar genereerde het centrum lesurencursist. Een overzicht van het aantal lesurencursist per vestigingsplaats en per opleiding voor het schooljaar : Plaats Koke Naaie Wonin Mode Zorgkundig Totaal n n g e Aalst Deinze Dendermonde Geraardsberge n Mariakerke Ronse St.-Amandsberg Wortegem Zottegem Zwijnaarde Gesubsidieerde personeelsleden (aantal koppen) 1 directeur 2 adjunct-directeurs 4 administratief medewerkers 1 medewerker ICT 28 leerkrachten De personeelsleden die overgenomen worden, gaan, al naargelang ze vastbenoemd of tijdelijk aangesteld zijn, over als vastbenoemde of tijdelijk aangestelde personeelsleden. De personeelsleden die voor de overname recht hadden op een tijdelijke aanstelling van doorlopende duur behouden dit recht na de overname bij de 'nieuwe' inrichtende macht. Inkomsten De inkomsten op basis van het aantal lesurencursist voor het schooljaar bedragen euro (op basis van de huidige bedrag: 0,775 euro/lesuurcursist). Vanaf volgend schooljaar wordt het bedrag ontvangen per lesuurcursist opgetrokken tot 0,80 euro. De inkomsten zouden dan euro bedragen.

5 Kosten overname - Huurprijs voor de huur van de leslokalen (1 061,98 m2) in de Tramstraat te Zwijnaarde: Euro per jaar. Er wordt een huurovereenkomst voor 9 jaar opgesteld. De eerste zes jaar wordt de huurprijs niet geïndexeerd. Binnen deze lokalen wordt ook het schoolsecretariaat ingericht. - Huurprijs voor de parkeerplaatsen in de Tramstraat te Zwijnaarde: Euro per jaar. Er wordt een huurovereenkomst voor 9 jaar opgesteld. De eerste zes jaar wordt de huurprijs niet geïndexeerd. - Bovenstaande huurovereenkomsten zijn op te zeggen na 6 jaar (mits een opzegperiode van 1 jaar). De nodige budgetten worden voorzien op de budgetsleutel /05/0830/10. - Eenmalig Euro voor noodzakelijke aanpassingswerken in de Tramstraat te Zwijnaarde. Deze werken worden gecoördineerd door de dienst Logistiek en Faciliteiten van Bond Moyson, eigenaar van het gebouw en zijn voorlopig begrensd op euro. De nodige budgetten worden voorzien op de budgetsleutel 2015/221007/05/0830/10. - Eenmalig Euro voor de overname van de keukens en de inboedel in de Tramstraat te Zwijnaarde. De nodige budgetten worden voorzien op de budgetsleutel 2015/221000/05/0830/10. - Kosten voor de nutsvoorzieningen in de Tramstraat te Zwijnaarde: nog niet beraamd. - Kosten voor het poetsen van de Tramstraat te Zwijnaarde: nog niet beraamd. - Huurprijs, incl. nutsvoorzieningen, van de vestigingen van CVO VIVA, buiten Zwijnaarde: ,22 EUR. Op termijn zal bekeken worden of bepaalde leslocaties niet kunnen ondergebracht worden in eigen lokalen. huurprijs nutsvoorzieningen Totaal Aalst Bond Moyson ,00 inbegrepen ,00 Deinze Zaal voor ons recht 6 902, , ,76 Deinze Middenschool 5 381,25 inbegrepen 5 381,25 Dendermonde Abdijschool 0,00 0,00 0,00 Mariakerke Atheneum 2 625,00 inbegrepen 2 625,00 Sint Amandsberg KTA ,00 inbegrepen ,00 Geraardsbergen Bond Moyson ,00 inbegrepen ,00 Ronse GROOD 6 745,65 inbegrepen 6 745,65 Ronse Internaat ,00 inbegrepen ,00 Wortegem Van Dorpe 4 965,31 inbegrepen 4 965,31 Zottegem Stedelijk ontmoetingscentrum 806,25 inbegrepen 806,25 Zottegem PTI 0,00 0,00 0,00 som zonder vestiging Zwijnaarde , , ,22 Voor deze locaties wordt de huurprijs geraamd op basis van de ter beschikking gestelde gegevens door Bond Moyson. De nodige budgetten worden voorzien op de budgetsleutel /05/0830/10.

6 - Voor alle locaties zullen de nodige huurovereenkomsten worden opgemaakt.. De overname van CVO VIVA vergroot de gebiedsdekkende factor van het provinciaal onderwijs. De opleidingen die aangeboden worden door CVO VIVA worden slechts in beperkte mate aangeboden door de huidige provinciale CVO's. Richtingen zoals koken en mode zijn momenteel heel populair. Vanaf volgend schooljaar zal het CVO het volledige traject Zorgkundige aanbieden. Deze opleiding wordt in geen enkel ander provinciaal CVO aangeboden en leidt mensen op die een knelpuntberoep kunnen invullen. CVO VIVA zal ook belangrijk blijken wanneer de hogere overheid schaalvergroting oplegt via hogere rationalisatienormen. Op dat ogenblijk zal er moeten overgaan worden tot strategische fusies. Als nieuwe naam voor het overgenomen CVO wordt Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs VIVA (PCVO VIVA) voorgesteld. De herkenbaarheid van het centrum voor de huidige cursistenpopulatie blijft op die manier behouden en de P(rovinciaal) legt de link met het nieuwe bestuur. Op korte termijn zal VIVA fuseren met een ander provinciaal CVO en dan kan er nagedacht worden over een andere naam. Het eerste jaar (of eerste jaren) is het echter belangrijk dat de naambekendheid behouden blijft en dat de cursisten kunnen wennen aan het nieuw bestuur. Uw vergadering wordt uitgenodigd om het ontwerpbesluit betreffende de overname van CVO VIVA met ingang van 1 september 2014 goed te keuren Gent,. namens de Deputatie: de provinciegriffier, Albert De Smet de bevoegde gedeputeerde, Peter Hertog

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad betreft PROVINCIALE CENTRA VOOR VOLWASSENENONDERWIJS Samenwerking tussen de Provinciale Centra voor Volwassenenonderwijs

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Pedagogische instellingen --- dossiernummer:. 1502938 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PCVO Waas en Durme en PCVO Scheldeland Fusie door samenvoeging met ingang van 1 september 2015 Peter

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Onderwijsinstellingen --- dossiernummer:. 1801713 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PCVO Dender en Schelde en PCVO VIVA Fusie miv 1 september 2018 Peter Hertog Mevrouwen en mijne

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. CVO VIVA Oost-Vlaanderen

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van. CVO VIVA Oost-Vlaanderen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer:. 1605425 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Reglement met betrekking tot de subsidiëring van techniekacademies

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0508136 betreft verslaggever PSBLO MEETJESLAND Verlenging van de scholengemeenschap basisonderwijs

Nadere informatie

2016 (in waarde van 2016) 2016

2016 (in waarde van 2016) 2016 Opbrengst 1 % APB / inwoner Opbrengst 100 OV / inwoner 2016 (in waarde van 2016) 2016 Ronse 28,46 Kluisbergen 9,44 Zele 35,59 Lierde 12,39 Zelzate 36,36 Horebeke 13,04 Eeklo 37,68 Zwalm 13,07 Sint-Laureins

Nadere informatie

het Gemeenschapsonderwijs, vertegenwoordigd door de heer Urbain Lavigne, Afgevaardigd Bestuurder,

het Gemeenschapsonderwijs, vertegenwoordigd door de heer Urbain Lavigne, Afgevaardigd Bestuurder, Protocol tussen de Provincie Oost-Vlaanderen, het Gemeenschapsonderwijs en de vzw Beschermcomité van het Instituut van Gent met betrekking tot het vormen van Scholengemeenschappen Tussen de Provincie Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING NIEUW BEDR.

ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING NIEUW BEDR. 10102 Bestendige Deputatie 04 04 10102 620 10 1 335 000,00 0,00 13 330,00 1 321 670,00 04 04 10102 621 10 63 000,00 13 330,00 0,00 76 330,00 10101 Provincieraad TOT.ECON.GROEP 70 2 704 199,00 13 330,00

Nadere informatie

VOORONTWERP VAN DECREET BETREFFENDE HET ONDERWIJS XXVII

VOORONTWERP VAN DECREET BETREFFENDE HET ONDERWIJS XXVII VR 2017 1301 DOC.0017/2BIS VOORONTWERP VAN DECREET BETREFFENDE HET ONDERWIJS XXVII Hoofdstuk 5. Volwassenenonderwijs Art. V.1. In artikel 2 van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Griffie Provincieraadsbesluit betreft INTERCOMMUNALE VERENIGINGEN, MAATSCHAPPIJEN EN V.Z.W.'S. Vertegenwoordiging van de provincie in diverse organen De Provincieraad, overwegende dat de provincie participeert

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1606161 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Dendermonde Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Scheldeland rechtszaak invordering

Nadere informatie

gemeente- en provincieraadsverkiezingen 14 oktober 2018

gemeente- en provincieraadsverkiezingen 14 oktober 2018 gemeente- en provincieraadsverkiezingen 14 oktober 2018 Inhoud sp.a Oost-Vlaanderen in beeld verkiezingen 2018 info & afspraken sp.a Oost-Vlaanderen in beeld aantal afdelingen gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst ICT dossiernummer: 1801675 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Scholen - Varia wifi verbinding Peter Hertog 1. Feitelijke en juridische gronden Artikel 57

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1404176 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG nachtzorg - 50 000

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer: 1205344 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Personeelsbehoefte - Formatie Voorleggen van formatiewijziging met gecoördineerde versie

Nadere informatie

Gemeente Provincie # lln 1e graad Jongens

Gemeente Provincie # lln 1e graad Jongens Naam school Instellingscode Gemeente Provincie # lln 1e Jongens # lln 1e Meisjes # lln 1e Totaal # lln 2e Jongens # lln 2e Meisjes # lln 2e Totaal Totaal 1e+2e gr. DvM Humaniora 35931 Aalst Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1501376 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gemeentelijke Administratieve Sancties Rapportering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1501916 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal patrimonium: fotovoltaïsche panelen op dakoppervlakten Uitvoering door nv

Nadere informatie

Werkingsverslag

Werkingsverslag Werkingsverslag 2013-2014 Pijler : Intake-Testing-Oriëntering 1 VOORAF Voor u ligt het werkingsverslag 2013 2014 van het Huis van het Nederlands Oost-Vlaanderen vzw. Daarnaast verwijzen we ook naar onze

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen --- dossiernummer: 1403325 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Overname recreatiedomein De Ster Overname recreatiedomein De Ster te Sint-Niklaas vanaf 01/01/2015

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1206911 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidiedossier mantelzorg

Nadere informatie

Werkingsverslag

Werkingsverslag Werkingsverslag 2012-2013 Pijler : Intake-Testing-Oriëntering 1 VOORAF Voor u ligt het werkingsverslag 2012 2013 van het Huis van het Nederlands Oost-Vlaanderen vzw. Daarnaast verwijzen we ook naar onze

Nadere informatie

2. Kan de minister voor de afgelopen drie schooljaren en referteperiodes de volgende gegevens verschaffen?

2. Kan de minister voor de afgelopen drie schooljaren en referteperiodes de volgende gegevens verschaffen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 556 van JORIS POSCHET datum: 8 september 2015 aan HILDE CREVITS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS Hoger beroepsonderwijs - Gegevens,

Nadere informatie

WANNEER KAN IK MIJ INSCHRIJVEN?

WANNEER KAN IK MIJ INSCHRIJVEN? WANNEER KAN IK MIJ INSCHRIJVEN? Je zoekt informatie over de openingsuren van het secretariaat. Wat moet je doen? 1. Kijk naar de informatie op blad 2 en beantwoord de vragen op blad 3. 2. Kijk naar de

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Boekhouding Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1001675 betreft verslaggever KASVERIFICATIE KASREKENPLICHTIGEN uitvoering van de artikelen 158 3 en 165 van het provinciedecreet

Nadere informatie

versterkt lokale en Vlaamse dienstverlening

versterkt lokale en Vlaamse dienstverlening versterkt lokale en Vlaamse dienstverlening Onze organisatie gaat dit moment door een verandering. Anno 2019 doet Kind en Gezin véél meer dan kinderen wegen of vaccineren. Kind en gezin is er voor ALLE

Nadere informatie

Overzicht te behalen diploma s, (deel)certificaten in het tweedekansonderwijs

Overzicht te behalen diploma s, (deel)certificaten in het tweedekansonderwijs 1 Overzicht te behalen diploma s, (deel)certificaten in het tweedekansonderwijs Diplomagerichte opleidingen in regio KORTRIJK juni 2017 In dit overzicht vind je opleidingen tweedekansonderwijs die je kunt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever WELZIJN KINDEROPVANG Subsidiëring van vormingsinitiatieven voor opvoedingsondersteuning/opleiding leidinggevenden de heer Jean-Pierre

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1604173 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Leopoldskazerne - aankoop blokken D t.e.m. I aankoop van deel stad Gent waardoor de volledige

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1406653 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid programmatie

Nadere informatie

Relevante regelgeving. 1. Europese en Vlaamse doelstellingen inzake levenslang leren 1 2

Relevante regelgeving. 1. Europese en Vlaamse doelstellingen inzake levenslang leren 1 2 Relevante regelgeving 1. Europese en Vlaamse doelstellingen inzake levenslang leren 1 2 In 2001 werd in Vlaanderen het Pact van Vilvoorde ondertekend, dat vernieuwd werd in 2005. In navolging van het Europese

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING NIEUW BEDR.

ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING NIEUW BEDR. 10401 Centrale administratie : algemeen 04 04 10401 625 10 Vergoedingen voor verplaatsingskosten van en naar het werk van het provinciepersoneel 166 805,00 12 000,00 0,00 178 805,00 04 04 10401 627 30

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer:. 1404249 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Vormingsinstellingen personeel lokale besturen Overname en integratie in de provinciale organisatie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1406710 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PAC Het Zuid Gent: parking Overeenkomst beheer en commerciële exploitatie parkeergarages

Nadere informatie

Krachtlijnen voor het beleid volwassenenonderwijs en levenslang en levensbreed leren in de provincie West-Vlaanderen

Krachtlijnen voor het beleid volwassenenonderwijs en levenslang en levensbreed leren in de provincie West-Vlaanderen Krachtlijnen voor het beleid volwassenenonderwijs en levenslang en levensbreed leren in de provincie West-Vlaanderen Carl Vereecke gedeputeerde voor onderwijs Resoc ZWVL Platform Levenslang en Levensbreed

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad IVA Provinciaal Onderwijs Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1003312 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Wijziging aan de schoolreglementen en aan het centrumreglement deeltijds onderwijs

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Wonen & Mondiale Solidariteit dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1802247 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen- fusie sociale huisvestingsmaatschappijen Fusie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Pedagogische instellingen dossiernummer:. 1602408 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal Volwassenenonderwijs Fusie tussen PCVO Meetjesland en Het Perspectief PCVO miv 1 september

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1801860 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent (Desteldonk), PAULO: opleidingscentrum Ontwerp masterplan Paulo nieuwbouw en renovatie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1406154 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte - Formatie Intrekking van dossiernummer 1405817 bij beslissing

Nadere informatie

POV NISNR : Centrale administratie: algemeen 8 850,00 0, ,00

POV NISNR : Centrale administratie: algemeen 8 850,00 0, ,00 10401 Centrale administratie: algemeen 11 11 10401 611 00 1 Terugbetaling van kosten en dienstverleningen aan 195 000,00 personeelsleden 8 850,00 0,00 203 850,00 11 11 10401 612 00 2 Erelonen, presentiegelden

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Pedagogische instellingen --- dossiernummer:. 1502518 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal Onderwijs Wijzigingen aan de schoolreglementen en het centrumreglement PCDO Eeklo schooljaar

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1207793 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen-vertegenwoordiging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Geldelijke bepalingen voor het gesubsidieerd personeel en het niet-gesubsidieerd

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 30705 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsformatie en organogram Wijzigingen personeelsformatie en organogram naar

Nadere informatie

Adressen Diensten voor Thuisverpleging Oost-Vlaanderen

Adressen Diensten voor Thuisverpleging Oost-Vlaanderen Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Adressen Diensten voor Thuisverpleging Oost-Vlaanderen AALST Dienst voor Thuisverpleging Wit-Gele Kruis Lede Erkenningsnr.: 110 Kwalestraat 113 A Jenny Tanghestraat

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel team Organisatieontwikkeling dossiernummer:. 1700021 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte opmaak inventaris in het kader van het project 'GAS - Verkeer',

Nadere informatie

Een campagne waar je niet kon naast kijken

Een campagne waar je niet kon naast kijken Oost-Vlaanderen We kunnen opnieuw prachtige financiële resultaten voorleggen van de campagne. In Oost-Vlaanderen laat men de crisis blijkbaar niet zo aan het hart komen. Het mooiste nieuws komt van de

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1303365 Provincieraadsbesluit betreft Wonen-Welzijn Projectsubsidies 2013 Toekennen

Nadere informatie

2. Hoeveel budget werd daartoe uitgetrokken uit de Vlaamse begroting per begrotingsjaar? Graag een overzicht sinds de invoering van de maatregel.

2. Hoeveel budget werd daartoe uitgetrokken uit de Vlaamse begroting per begrotingsjaar? Graag een overzicht sinds de invoering van de maatregel. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 722 van ANN SOETE datum: 7 september 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Steden en gemeenten - Premiestelsels Eén van de meest hinderlijke

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 55037 GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE VLAAMSE OVERHEID N. 2010 2962 [C 2010/35615]

Nadere informatie

nr. 884 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 20 september 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderopvang - Centra voor Inclusieve Kinderopvang (CIK s)

nr. 884 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 20 september 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderopvang - Centra voor Inclusieve Kinderopvang (CIK s) SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 884 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 20 september 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderopvang - Centra voor Inclusieve Kinderopvang (CIK

Nadere informatie

Adressen Regionaal Dienstencentra Oost-Vlaanderen

Adressen Regionaal Dienstencentra Oost-Vlaanderen Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Adressen Regionaal Dienstencentra Oost-Vlaanderen AALST REGIONAAL DIENSTENCENTRUM THUISZORGCENTRUM AALST Dossiernr.: 401.401 Erkenningsnr.: PE 2183 Hopmarkt

Nadere informatie

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN vs PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN vs PROVINCIE OOST-VLAANDEREN BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2017 vs. 2016 PROVINCIE OOST-VLAANDEREN 1 INLEIDING Dit rapport toont u vrijblijvend enkele kerncijfers voor uw gemeente en de gemeenten binnen uw provincie. In totaal worden 6

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1403169 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte Opmaak inventaris in het kader van de projecten "Ruien" en "Groene

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1303265 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1504563 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG dossier mantelzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1506321 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Project Intergemeentelijke

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1501916 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal patrimonium: fotovoltaïsche panelen op dakoppervlakten Uitvoering door nv Eneco Solar

Nadere informatie

Vraag nr. 87 van 20 februari 2004 van mevrouw ILSE VAN EETVELDE. Antwoord

Vraag nr. 87 van 20 februari 2004 van mevrouw ILSE VAN EETVELDE. Antwoord Vraag nr. 87 van 20 februari 2004 van mevrouw ILSE VAN EETVELDE Revalidatiecentra Oost-Vlaanderen In het Vlaanderen van vandaag dienen meer en meer mensen een beroep te doen op revalidatie ten gevolge

Nadere informatie

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Sessies door de FOD Financiën georganiseerd in provincie Oost-Vlaanderen Vergeet niet: Identiteitskaart verplicht Komt u voor iemand anders?

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Onderwijsinstellingen --- dossiernummer:. 1802442 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal Onderwijs Wijzigingen aan de gemeenschappelijke tekst van het schoolreglement van

Nadere informatie

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Zitdagen door de FOD Financiën georganiseerd in provincie Oost-Vlaanderen Vergeet niet: Identiteitskaart verplicht Komt u voor iemand anders?

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1706297 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Zottegem: Provinciaal Technisch Instituut Verhelpen condensatieproblemen op de sheddaken

Nadere informatie

Door een vakbondsactie is de dienstregeling vandaag ernstig verstoord, waarvoor onze excuses.

Door een vakbondsactie is de dienstregeling vandaag ernstig verstoord, waarvoor onze excuses. Staking 20 mei 2018 REGIO DENDER Beste reiziger Door een vakbondsactie is de dienstregeling vandaag ernstig verstoord, waarvoor onze excuses. De ritten van onderstaande lijnen worden allemaal gereden.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

Provinciaal participatiebeleid van ouderen

Provinciaal participatiebeleid van ouderen Provinciaal participatiebeleid van ouderen Provinciaal participatiebeleid van ouderen 5 pijlers : 1. Organiseren van inspraak en participatie bij het provinciaal ouderenbeleid 2. Subsidiebeleid : ouderenverenigingen,

Nadere informatie

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen PROVINCIE OOST-VLAANDEREN NISNR : 44021 TABEL : BEGROTING WIJZIGING NR : W4 UITGAVEN ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING

Nadere informatie

BASISONDERWIJS Leerlingen VOLWASSENENONDERWIJS SCHOOLBEVOLKING

BASISONDERWIJS Leerlingen VOLWASSENENONDERWIJS SCHOOLBEVOLKING BASISONDERWIJS Leerlingen VOLWASSENENONDERWIJS SCHOOLBEVOLKING 1 inschrijvingen secundair volwassenenonderwijs per onderwijsnet en basiseducatie (1) Secundair volwassenenonderwijs 45.261 63.431 108.692

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

d.3. Frequentiepakketten in de provincie Oost-Vlaanderen

d.3. Frequentiepakketten in de provincie Oost-Vlaanderen VR 2017 2402 DOC.0187/9BIS d.3. Frequentiepakketten in de provincie Oost-Vlaanderen Het ontwerp Vlaams frequentieplan van 23 december 2016 bevat 30 frequentiepakketten voor lokale radio in de provincie

Nadere informatie

3. Welke zijn de criteria inzake de toekenning van de erkenning van de opleidingsverstrekkers?

3. Welke zijn de criteria inzake de toekenning van de erkenning van de opleidingsverstrekkers? VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN FRANK VANDENBROUCKE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN WERK, ONDERWIJS EN VORMING Vraag nr. 153 van 28 januari 2009 van CINDY FRANSSEN

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2013/169/

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2013/169/ 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2013/169/ Inzake :, wonende te,, bijgestaan door Mter, advocaat te, Verzoekende partij Tegen: de PROVINCIE, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag

Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Uw belastingaangifte invullen? Onze experten helpen u graag Sessies door de georganiseerd in provincie Oost-Vlaanderen Vergeet niet: Identiteitskaart verplicht Komt u voor iemand anders? Breng dan ook

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PERSONEN MET EEN HANDICAP Wijziging reglement de heer Eddy Couckuyt De Provincieraad, Gelet op het provinciedecreet, art 42 1 en

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0511562 betreft - verslaggever ZORG subsidies voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg (62/03h09/fm/05002)

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1700110 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Verkiezingen Provincieraad Wijziging provinciedistricten

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1402992 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1502705 Provincieraadsbesluit betreft Aalst, Berlare, Haaltert, Lede, Sint-Niklaas en Stekene - PRUP 'Reconversie zones voor verblijfsrecreatie

Nadere informatie

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE OOST-VLAANDEREN BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs. 2015 PROVINCIE OOST-VLAANDEREN 1 INLEIDING Dit rapport toont u vrijblijvend enkele kerncijfers voor uw gemeente en de gemeenten binnen uw provincie. In totaal worden 6

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1305002 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Projecten opmaak inventaris in het kader van de projecten: "GIScoördinator ten

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0610324 betreft verslaggever WELZIJN EN GEZONDHEID Aanvragen tot investeringssubsidies in de sectoren Welzijn en Gezondheid. de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer:. 1300631 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Reglementen subsidie aan gemeenten voor de realisatie van fietsinfrastructuur onderdeel van het

Nadere informatie

De CVO s (centra voor volwassenenonderwijs) organiseren opleidingen voor volwassenen.

De CVO s (centra voor volwassenenonderwijs) organiseren opleidingen voor volwassenen. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 323 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 21 februari 2017 aan HILDE CREVITS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS Centra voor volwassenenonderwijs

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0616809 betreft verslaggever HUISVESTING Aandeelhouderschap huisvestingsmaatschappijen en kredietvennootschappen - vertegenwoordiging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Sociale begeleiding Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0412814 betreft verslaggever SOCIALE BEGELEIDING PERSONEEL uitbouw Sociale Dienst de heer Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In

Nadere informatie

Overzicht aan te besteden ritten Openbare Aanbesteding d.d. 15 november Beschikbaarheid (van - tot) 's morgens 's avonds woensdagmid

Overzicht aan te besteden ritten Openbare Aanbesteding d.d. 15 november Beschikbaarheid (van - tot) 's morgens 's avonds woensdagmid Don Bosco Instituut Bergemeersenstraat 106 9300 Aalst 053/39.66.99 1 Aalst 2/AAL/004 80 37 D10 Aalst - Wichelen - Lede - Aalst 6:20-9:00 15:40-18:10 12:25-14:50 Levensvreugde Botermelkstraat 201 9300 Aalst

Nadere informatie

INVENTARIS ARCHIEF NMVB... 2

INVENTARIS ARCHIEF NMVB... 2 INVENTARIS ARCHIEF NMVB... 2 I.OOST-VLAANDEREN ALGEMEEN... 2 1. Onderzoek voor de aanleg van nieuwe lijnen en uitbreidingen... 2 2. Autobusdiensten... 2 3. Commissie voor het vervoer in Oost-Vlaanderen...

Nadere informatie

BASISONDERWIJS Leerlingen. VOLWASSENENONDERWIJS Schoolbevolking. 1 Aantal inschrijvingen secundair volwassenenonderwijs en basiseducatie (1)

BASISONDERWIJS Leerlingen. VOLWASSENENONDERWIJS Schoolbevolking. 1 Aantal inschrijvingen secundair volwassenenonderwijs en basiseducatie (1) VOLWASSENENONDERWIJS Schoolbevolking 1 inschrijvingen secundair volwassenenonderwijs en basiseducatie (1) Secundair volwassenenonderwijs go vgo ogo Totaal 43.762 60.903 104.665 52.451 82.448 134.899 36.277

Nadere informatie

VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN

VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN SECTORCOMITE X ONDERWIJS (Vlaamse Gemeenschap) COMITE VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN Afdeling 2 Onderafdeling "Vlaamse Gemeenschap". OVERKOEPELEND ONDERHANDELINGSCOMITE VRIJ GESUBSIDIEERD

Nadere informatie

Startvergadering voor sportdiensten

Startvergadering voor sportdiensten Startvergadering voor sportdiensten Oost-Vlaanderen 30 augustus 2018 Meerwaarde Life-time sportbeoefening Fysieke conditie Fitte en gezonde levensstijl Sociale dynamiek Deelnemende gemeenten 88% van de

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0710790 betreft verslaggever PISAD Resultatenrekening en toelichting 2006 voor vaststelling ; verslag Rekenhof voor kennisgeving

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1402910 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Team Sociale Planning en Netwerking - Regionaal Welzijnsoverleg

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Pagina 1 van 6

DE VLAAMSE REGERING, Pagina 1 van 6 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de indeling van studiegebieden in opleidingen van het secundair volwassenenonderwijs en van de regelgeving betreffende de modulaire structuur van het secundair

Nadere informatie