Provincieraadsbesluit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Provincieraadsbesluit"

Transcriptie

1 directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG nachtzorg Eddy Couckuyt 1. Feitelijke en juridische gronden Het provinciedecreet, art De wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning en op de aanwending van sommige toelagen. Het provincieraadsbesluit van 12 oktober 2005 betreffende de reservevorming met provinciale subsidies. Het bestuursakkoord tussen de provincie en de Vlaamse overheid van 5/7/2013. De meerjarenplanning , goedgekeurd op 4/12/2013. De budgetcode 2014/649001/08/0980/00 met omschrijving Subsidies en prijzen/sociale geneeskunde, gezondheidspromotie en ziektepreventie ramingscode , actiecode 'netwerkvorming met gericht impulsbeleid om initiatieven in de nachtzorg te faciliteren en te ondersteunen' Motivering Dit is conform het bestuursakkoord en de goedgekeurde meerjarenplanning de concrete uitvoering van een overeenkomst rond nachtzorg in de thuiszorg. De accenten zijn bepaald op basis van intern project-overleg en een rondetafelgesprek met diverse actoren nachtzorg als daar zijn : de erkende diensten voor oppashulp, de erkende diensten voor thuisverpleging, de erkende nachthotels in de ouderenzorg, de erkende diensten gezinszorg, en twee projecten in Oost-Vlaanderen die ook met nachtzorg bezig zijn : nachtzorg OCMW Destelbergen en Brugzorg Assenede.

2 p Besluit Met 47 ja stemmen, tegen 1 neen stem, bij 19 onthoudingen Artikel 1 : het netwerk Een netwerk nachtzorg wordt opgezet met volgende partners : -Vzw Familiezorg West-Vlaanderen, vrijwillige oppas -vzw Familiezorg Oost-Vlaanderen, gezinszorg -Familiehulp vzw Oost-Vlaanderen, gezinszorg -Thuishulp vzw, gezinszorg -Bond Moyson, vrijwillige oppas -vzw Solidariteit voor het Gezin, gezinszorg -vzw Solidariteit voor het gezin, dienst vrijwilligerswerk, vrijwillige oppas -vzw Thuisverzorging in Solidariteit, thuisverpleging -CM Midden-Vlaanderen, vrijwillige oppas -CM Waas en Dender, vrijwillige oppas -Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, thuisverpleging -WZC St.Vincentius, Assenede, Brugzorg -OCMW Destelbergen, nachtzorg -WZC St.Jozef Moerzeke, nachthotel -WZC St. Vincentius Deinze, nachthotel Het netwerk functioneert met volgende overeenkomst : Artikel 2 : doelstelling, doelgroepomschrijving en participerende organisaties 1. Doelstelling De bedoeling is door een netwerk van participerende partners een gecoördineerde en systematische nachtzorg te verzekeren. Dit door het samenleggen van inzet, middelen en expertise van de verschillende betrokken partners. Deze inzet gaat om de meest dringende noden van professionele nachtzorg met Personen Alarm Systeem (PAS) verpleegkundige interventie, vrijwillige nachtoppas, professionele nachtzorg (gezinszorg) en professioneel nachthotel, teneinde de continuïteit in de thuiszorg, voor zover haalbaar, mogelijk te maken en te houden. Het is een getrapte inzet van vrijwilligers en professionelen, ambulant en residentieel, over het ganse grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen. Met nachtzorg bedoelen we de tijd tussen 22u 's avonds en 7u 's morgens. 2. Doelgroep

3 p. 3 Er is geen specifieke doelgroep en geen specifiek maximum hulpaanbod. De betrokkene woont in de provincie Oost-Vlaanderen en beschikt over een mate van mantelzorg die voldoende bereikbaar en aanspreekbaar is. 3. Participerende partners De participerende organisaties zijn : -Wit Gele Kruis, vzw Thuisverzorging in Solidariteit Vanuit hun expertise binnen de thuisverpleging -vzw Familiezorg, vzw Familiehulp,Thuishulp vzw en vzw Solidariteit voor het Gezin Vanuit hun expertise als dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg -vzw Familiezorg West-Vlaanderen, CM Waas en Dender, CM Midden Vlaanderen, Bond Moyson en vzw Solidariteit voor het gezin, dienst vrijwilligerswerk. Vanuit hun expertise nacht-oppashulp, waarbij vrijwilligers worden ingeschakeld -nachthotel WZC St. Vincentius Deinze en nachthotel WZC St. Jozef Moerzeke Vanuit hun specifieke expertise residentiële opvang ' s nachts binnen het kader van een erkend WZC (woonzorgcentrum) -Brugzorg Assenede en het lokaal project nachtzorg ocmw Destelbergen blijven deel uitmaken van de stuurgroep en verbinden zich ook met het netwerk voor wat betreft het verwijzen van potentiële cliënten, zij leveren echter geen prestaties binnen dit netwerk. 4. Regio De ganse provincie Oost-Vlaanderen. Artikel 3 : Organisatie 1. De algemene netwerkorganisatie De structuur van het netwerk voorziet in een stuurgroep die minstens tweemaal per jaar samenkomt om de algemene lijnen en afspraken vast te leggen. Deze lijnen en afspraken worden gevat in notulen en dienen als een basisrichtlijn voor de optimale functionering van het netwerk. 2. Methodiek : trapsgewijze organisatie Omwille van de grote verschillen qua kostprijs per vorm van nachtzorg, is het relevant richtlijnen te volgen om per situatie toe te leiden tot het meest geschikte type nachtzorg. Het volgende trapsysteem wordt gehanteerd :

4 p. 4 Trap 1 : Er wordt onderzocht of de vraag naar nachtzorg kan ingevuld worden door een vrijwilliger via de bestaande en erkende diensten nachtoppas; Trap 2 : Er wordt onderzocht of het Personen Alarm Systeem (PAS) met verpleegkundige interventie een oplossing kan bieden. Hierbij wordt een nietgepland huisbezoek van een verpleegkundige overwogen. Niet geplande interventies zijn meer dan zinvol bij valincidenten of ter ondersteuning van de mantelzorger bij onverwachte problemen; Trap 3 : Er wordt onderzocht of een opname in een nachthotel mogelijk is. Trap 4 : Er wordt onderzocht of iemand van het verzorgend personeel van de diensten gezinszorg en aanvullende thuiszorg kan ingezet worden. 3. Kostprijs en quota De provinciale subsidie voor het netwerk op jaarbasis is , tenzij technische verschuivingen op het provinciaal budget een meerbedrag mogelijk maken. Dit bedrag wordt jaarlijks vastgelegd. De kostprijs wordt bepaald door de aard van de interventie en is een all-in-prijs. -een vrijwilliger nachtoppas : 75 per nacht (na aftrek cliëntbijdrage) -een nachthotel : 75 per nacht (na aftrek cliëntbijdrage) -PAS (personenalarmsysteem) : 250 per gebruiker(na aftrek cliëntbijdrage) -een professioneel verzorgende : 385,85 per nacht (na aftrek cliëntbijdrage) Het aantal interventies per soort zorg wordt dus in volgende quota vastgelegd : -interventies vrijwilligers nachtoppas : 60,74 % van de provinciale middelen op jaarbasis, dus , of 404 nachten, te verdelen onder de participerende voorzieningen van deze zorgvorm, op basis van de Vlaamse erkenningen. Dit betekent CM-6 erkenningen, Bond Moyson-4 erkenningen, Vrijwilligerswerk in Solidariteit 3 erkenningen, en Familiezorg West- Vlaanderen 1 erkenning. Over 404 nachten betekent dit voor CM 173 nachten, BM 115 nachten, Solidariteit voor het gezin - 87 nachten en Familiezorg West-Vlaanderen 29 nachten -interventies nachthotel : 15% van de provinciale middelen, dus 7 500, of 100 nachten, te verdelen onder de participerende voorzieningen van deze zorgvorm. De twee betrokken nachthotels kiezen ervoor elk 50 nachten voor hun rekening te nemen. -PAS met verpleegkundige interventie : 15% van de provinciale middelen, dus 7 500, of 30 gebruikers op jaarbasis, te verdelen onder de participerende voorzieningen van deze zorgvorm. De participerende voorzieningen Wit-Gele Kruis en vzw Thuisverzorging in Solidariteit spraken volgende verdeelsleutel af : Wit Gele Kruis 21 gebruikers op jaarbasis, vzw Thuisverzorging in Solidariteit 9 gebruikers op jaarbasis. -interventies nachtverzorging : 9,26% van de provinciale middelen, dus of 12 nachten, te verdelen op gelijke wijze onder de participerende voorzieningen van deze zorgvorm. Familiehulp, Familiezorg, Solidariteit voor het gezin en Thuishulp vzw, elk drie nachten.

5 p. 5 Artikel 4 : Rapportering provinciale overheid De rapportering aan de provinciale overheid bestaat uit : -een algemeen overzicht van de interventies op jaarbasis per voorziening en een specifiek overzicht per cliënt met een vast sjabloon -een financieel verslag op jaarbasis per voorziening van inkomende en uitgaande bewegingen inzake de provinciale subsidies -een verklaring op eer dat de middelen zijn gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn toegekend De stuurgroep is verantwoordelijk voor de tijdige verzameling van deze verantwoordingsstukken. De documenten worden aan het provinciebestuur bezorgd ten laatste tegen 30/4 van elk jaar. Artikel 5: bekendmaking De participerende voorzieningen verbinden er zich toe intern en in hun publieke contacten melding te maken van dit provinciaal netwerk en deze provinciale ondersteuning. Op de documenten van het netwerk moet het logo van het provinciebestuur vermeld staan met de formule : 'met ondersteuning van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen'. Artikel 6 : duur, opzeggingsmogelijkheid, controle 1. De duur van de overeenkomst De overeenkomst wordt afgesloten voor drie jaar tussen het provinciebestuur en het netwerk nachtzorg Oost-Vlaanderen, met jaarlijkse evaluatie. Deze evaluatie met alle betrokken partijen moet genotuleerd worden en dient ter bijsturing van de activiteiten van het netwerk. Concreet betekent dit dat deze overeenkomst loopt van 1/1/2014 tot en met 31/12/2016. Dit voor zover de komende jaren de nodige kredieten Welzijn kunnen ingeschreven worden. 2. Controle Het netwerk verklaart er zich uitdrukkelijk mee akkoord dat door het provinciebestuur bij de voorzieningen controle kan uitgeoefend worden over de aanwending van de financiële middelen en over de werking. De subsidie wordt uitsluitend gebruikt voor het doel waarvoor ze is toegekend.

6 p. 6 Artikel 7 : volgende bedragen voor 2014 worden uitbetaald : Familiehulp-interregio Maatschappelijke zetel : Koningstraat Brussel correspondentieadres : Familiehulp Charles De Kerckhovelaan 17 (dienst gezinszorg) Bedrag : 1 157,55 (3 nachten) B Vzw Familiezorg Oost- Vlaanderen Zwartezustersstraat 18, (dienst gezinszorg) Bedrag : 1 157,55 (3 nachten) Rekeningnummer: BE Solidariteit voor het gezin Tentoonstellingslaan 76 (dienst gezinszorg) : Bedrag : 1 157,55 (3 nachten) BE

7 p. 7 Thuishulp Bond Moyson vzw St.Jansstraat Brussel (dienst gezinszorg) Ondernemingsnummer Bedrag : 1 157,55 (3 nachten) BE CM-Midden Vlaanderen Martelaarslaan 17 (diensten voor oppashulp) Ondernemingsnummer Bedrag : 8 676,86 Dienst voor oppashulp Aalst, Dienst voor oppashulp Gent en Leie en Schelde, dienst voor oppashulp Meetjesland, dienst voor oppashulp Vlaamse Ardennen (4 erkenningen) BE CM Waas en Dender De Castrodreef Sint-Niklaas (diensten voor oppashulp) Bedrag : 4 338,42 Dienst voor oppashulp Dendermonde, Dienst voor oppashulp Waasland (2 erkenningen) BE

8 p. 8 Familiezorg West-Vl Biskajerplein 8000 Brugge (dienst oppashulp) Ondernemingsnummer Bedrag : 2 169,21 (1 erkenning) BE Vzw Thuiszorg-Bond Moyson Oost-Vlaanderen Tramstraat Zwijnaarde (dienst oppashulp) Bedrag : 8 676,85 Vzw mantelzorg Gent- Eeklo, vzw thuishulp Gent- Eeklo, vzw thuishulp Gent- Eeklo, vzw thuishulp St.Niklaas-Dendermonde (4 erkenningen) BE Vrijwilligerswerk in Solidariteit vzw Tentoonstellingslaan 76 (dienst oppashulp) Bedrag : 6 507,64 Dienst voor oppashulp Gent-Eeklo, dienst voor oppashulp Oudenaarde en Aalst, dienst voor oppashulp Sint-Niklaas en Dendermonde (3 erkenningen) BE

9 p. 9 Wit Gele Kruis Jubileumlaan 111 (dienst voor thuisverpleging) : Bedrag : (21 gebruikers ) BE Vzw Thuisverzorging in Solidariteit Tentoonstellingslaan 76 (dienst voor thuisverpleging) : Bedrag : (9 gebruikers) BE Vzw WZC St.Jozef Molenstraat Moerzeke (nachthotel) Bedrag : BE Vzw Bejaardenzorg Zusters St. Vincentius Ten Bosse Deinze (nachthotel) Bedrag : BE

10 p. 10 Gent, 3 september 2014 namens de Provincieraad: de provinciegriffier, Albert De Smet de voorzitter, Marc De Buck

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1206911 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidiedossier mantelzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1701941 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever WONEN subsidie begeleiding

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1504563 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG dossier mantelzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1305869 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG globaal dossier ouderenzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1402932 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidiedossiers thuiszorg 2009 de heer Eddy

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1404161 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG provinciale initiatieven

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1406551 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1506321 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Project Intergemeentelijke

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1404174 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG ondersteuning mantelzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidiedossiers mantelzorg 2009 de heer

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1404216 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Zelfzorg en gebruikersparticipatieprojectwerking

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG (62/11C11/FM/09003) Subsidies ouderenzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1203550 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidies thuiszorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever GEZINSZORG 61/04g/wb-ave-fm/04003 Meerjarenovereenkomst private diensten gezinszorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1303365 Provincieraadsbesluit betreft Wonen-Welzijn Projectsubsidies 2013 Toekennen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1304485 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Adressen Diensten voor Oppashulp Oost-Vlaanderen

Adressen Diensten voor Oppashulp Oost-Vlaanderen Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Adressen Diensten voor Oppashulp Oost-Vlaanderen AALST DIENST VOOR OPPASHULP CM AALST Dossiernr.: OPP420 Erkenningsnr.: OPP420 CM Midden-Vlaanderen Hopmarkt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever WELZIJN KINDEROPVANG Subsidiëring van vormingsinitiatieven voor opvoedingsondersteuning/opleiding leidinggevenden de heer Jean-Pierre

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1305868 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG globaal dossier thuiszorg

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1406653 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid programmatie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1600604 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid Programmatie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1001206 betreft verslaggever ALGEMEEN WELZIJNSWERK

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1702911 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Mondiale solidariteit: projecten Oost-Europa met draagvlak

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0609575 betreft verslaggever ZORG Subsidies 2006 voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren Mevrouwen en mijne

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1701688 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Mondiale solidariteit: THUISZORG IN BUZAU- ROEMENIE Goedkeuring

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PERSONEN MET EEN HANDICAP Wijziging reglement de heer Eddy Couckuyt De Provincieraad, Gelet op het provinciedecreet, art 42 1 en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1106348 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever JEUGD - wijziging subsidiereglement

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidie voor zorgcircuitvorming en specifieke aandachtsgroepen in de geestelijke gezondheidszorg (62/03b/fm/04007) de

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0511562 betreft - verslaggever ZORG subsidies voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg (62/03h09/fm/05002)

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SOCIAAL-CULTUREEL VOLWASSENENWERK Aangepast reglement met betrekking tot de toekenning van projectsubsidies in de sector

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidie voor zorgcircuitvorming en specifieke aandachtsgroepen in de geestelijke gezondheidszorg (62/03b07/fm/05003) de heer

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0511357 betreft - Subsidie bijzondere doelgroepen thuiszorg (62/03c06/fm/05002) verslaggever de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG _ Subsidie voor ondersteuningsprojecten in de mantelzorg (62/03g/fm/04009). de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidies 2006 voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505515 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1107131 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidiedossiers thuiszorg

Nadere informatie

Adressen Regionaal Dienstencentra Oost-Vlaanderen

Adressen Regionaal Dienstencentra Oost-Vlaanderen Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Adressen Regionaal Dienstencentra Oost-Vlaanderen AALST REGIONAAL DIENSTENCENTRUM THUISZORGCENTRUM AALST Dossiernr.: 401.401 Erkenningsnr.: PE 2183 Hopmarkt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1502622 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Gelijke Kansen Prijs Gelijke

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer:. 1107131 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever ZORG Subsidiedossiers

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer: 1800386 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit Opheffing

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1502683 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Nieuw reglement "betreffende subsidiëring

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1109135 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Wijzigingen reglement subsidiëring projecten ter bevordering van gelijke onderwijskansen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ENERGIESNOEIERSBEDRIJVEN Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven de

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Welzijn en Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK Reglement betreffende de provinciale collectieve verzekering vrijwilligerswerk de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1403691 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Nieuwe samenstelling Provinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1207793 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen-vertegenwoordiging

Nadere informatie

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons Provincie Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie Provi ncieraadsbesl uit betreft STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1303265 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen --- dossiernummer: 1403325 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Overname recreatiedomein De Ster Overname recreatiedomein De Ster te Sint-Niklaas vanaf 01/01/2015

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0316291 betreft verslaggever ZORG Subsidies bijzondere doelgroepen thuiszorg - 2003 (62/03c/fm/03057) de heer Jean-Pierre Van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505586 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

Provinciaal participatiebeleid van ouderen

Provinciaal participatiebeleid van ouderen Provinciaal participatiebeleid van ouderen Provinciaal participatiebeleid van ouderen 5 pijlers : 1. Organiseren van inspraak en participatie bij het provinciaal ouderenbeleid 2. Subsidiebeleid : ouderenverenigingen,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1402757 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid Ontwikkeling,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1307114 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Impulsbeleid

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0411827 betreft ZORG - Nieuw mandaat PRATO en voorstel van statutenwijziging (62/03i/fm/04002) verslaggever de heer Jean-Pierre

Nadere informatie

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons Provincie Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons illililililililililililtii]l llort6a directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer:

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0708581 betreft verslaggever WELZIJN EN GEZONDHEID - AANVRAGEN INVESTERINGSSUBSIDIES Toekennen van subsidies de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1402945 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Aantal gezinnen per provincie per dienst per jaar

Aantal gezinnen per provincie per dienst per jaar Aantal gezinnen per provincie per dienst per jaar 2013 2014 2015 provincie Antwerpen De Regenboog 516 513 518 Familiehulp 11.904 12.294 12.919 Gezinszorg Villers 1.952 2.042 2.118 Joodse Centrale 106 123

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Recreatiedomeinen --- dossiernummer: 1805507 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Nieuwdonk overdracht van het domein Nieuwdonk van DDS naar de provincie : ontwerp protocolakkoord. Alexander

Nadere informatie

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT:

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: 83 LANDBOUW Provincieraadsbesluit van 25 september 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement voor de subsidiëring van initiatieven voor duurzame en verbrede landbouw Gelet op het provinciedecreet;

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PARTNERGEWELD subsidiëren van 3 centra voor algemeen welzijnswerk voor de hulpverlening in het kader van de integrale projecten

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Pedagogische instellingen --- dossiernummer:. 1403259 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen Overname van het Centrum voor Volwassenenonderwijs VIVA te

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1402910 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Team Sociale Planning en Netwerking - Regionaal Welzijnsoverleg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1501842 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1606756 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Mondiaal beleid: projecten in Oost-Europa met draagvlak in

Nadere informatie

PARTNEROVEREENKOMST VOOR KWALITATIEVE THUISZORG IN BUZAU-ROEMENIE ( )

PARTNEROVEREENKOMST VOOR KWALITATIEVE THUISZORG IN BUZAU-ROEMENIE ( ) PARTNEROVEREENKOMST VOOR KWALITATIEVE THUISZORG IN BUZAU-ROEMENIE (2017-2019) Tussen: de Provincie Oost-Vlaanderen, met zetel in het Provinciehuis, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent (België), handelend in

Nadere informatie

5e symposium rond dementie

5e symposium rond dementie Overlegplatform dementie Noord - West - Vlaanderen nodigt u uit op haar 5e symposium rond dementie Samen voor een dementievriendelijk aanbod Dit jaar vieren we het vijfjarig bestaan van het overlegplatform

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1704175 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Mondiale solidariteit: thuiszorg Buzau Goedkeuring

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1203586 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUID SAMENWERKING: reglement Wereldcentrum met betrekking

Nadere informatie

Folder voor cliënten en mantelzorgers

Folder voor cliënten en mantelzorgers Avond- en nachtverzorging Gezinszorg op maat Professionele alarmopvolging Ergotherapie aan huis Crisisopvang Folder voor cliënten en mantelzorgers 85 OUDEREN 11 PARTNERS GEMIDDELD 7 MAANDEN LANGER THUIS

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1705806 Provincieraadsbesluit betreft WONEN - Experimentele woonprojecten 2017

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405963 Provincieraadsbesluit betreft IGS WESTLEDE algemene vergadering 2 december 2014 mandaat provinciaal

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidies voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg (62/03h09/fm/05003) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1402992 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Reglement provinciale mantelzorgpremie - nieuwe gecoördineerde versie (62/03303/fm/05009) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SPORTPROMOTIE - SPORT - EN SPELKAMPEN Reglement sport - en spelkampen mevrouw Carina Van Cauter De Provincieraad, Gelet op artikel

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidies bijzondere doelgroepen thuiszorg - 2003 (62/03c/fm/03056) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1502705 Provincieraadsbesluit betreft Aalst, Berlare, Haaltert, Lede, Sint-Niklaas en Stekene - PRUP 'Reconversie zones voor verblijfsrecreatie

Nadere informatie

Zorg 24 Tienen Hoegaarden

Zorg 24 Tienen Hoegaarden Zorg 24 Tienen Hoegaarden Inhoud Voorstelling team Inleiding Partners Regio Doelgroep Taken projectcoördinator Taken zorgcoach 5 casusbesprekingen Samenvatting diensten 24 uurszorggarantie met zorgcoach

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0700646 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Aanduiding van provinciale vertegenwoordigers in Huis van het Nederlands Gent, Huis van het Nederlands Oost-

Nadere informatie

Folder voor cliënten en mantelzorgers

Folder voor cliënten en mantelzorgers Avond- en nachtverzorging Gezinszorg op maat Professionele alarmopvolging Residentiële nachtopvang Ergotherapie aan huis Crisisopvang Folder voor cliënten en mantelzorgers 80 OUDEREN 18 PARTNERS GEMIDDELD

Nadere informatie

Zorgcreatie SERR MLS. 16 november 2011

Zorgcreatie SERR MLS. 16 november 2011 Zorgcreatie SERR MLS 16 november 2011 De zorgvernieuwingsprojecten in Oost-Vlaanderen 4 projecten in Oost-Vlaanderen: - ADD (Aalter / Deinze / Drongen) - Brugzorg (Meetjesland) - Langer thuis met extra

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1307114 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Wonen - Impulsbeleid wonen-zorg-welzijn

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1704203 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement ' Oost-Vlaamse Sportringen' wijziging om op 18.12.2017 voor laatste maal de Oost-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ENERGIESNOEIERSBEDRIJVEN Aanpassing reglement met betrekking tot toekenning

Nadere informatie

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen 831 WELZIJN Wonen en Gelijke Kansen Provincieraadsbesluit van 28 november 2013 in verband met de goedkeuring van de opheffing van het reglement impulssubsidie aan gemeenten in het kader van samenleven

Nadere informatie

Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg

Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Koning Albert II-laan 35 bus 33, 1030 BRUSSEL Tel. 02 553 35 09 - Fax 02 553 36 90 http://www.zorg-en-gezondheid.be Repertorium

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidies voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg (62/03h/fm/04008) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie