Provincieraadsbesluit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Provincieraadsbesluit"

Transcriptie

1 directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog voor Oost-Vlaamse basisscholen en lagere scholen Peter Hertog 1. Feitelijke en juridische gronden Artikel 42, 3 van het Provinciedecreet. Voorstel van de Deputatie van 12 juni Motivering Op basis van artikel 42, 3 van het Provinciedecreet stelt de Provincieraad de provinciale reglementen vast. Deze reglementen kunnen onder meer betrekking hebben op het provinciaal beleid, de provinciale belastingen en retributies en het inwendige bestuur van de Provincie. Voorliggend reglement is een reglement dat betrekking heeft op het beleid van de Provincie Oost-Vlaanderen. Dit reglement wil met name een kader creëren voor de organisatie van een wedstrijd, met een daaraan verbonden geldprijs, voor klassen van Oost-Vlaamse basisscholen en lagere scholen die een project rond de Eerste Wereldoorlog uitwerken vanuit herinneringseducatie, en zo bijdragen tot het levendig houden van de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog. 3. Besluit Enig artikel De Provincieraad stelt het Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog voor Oost-Vlaamse basisscholen en lagere scholen vast als volgt: Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: 1 administratieve vestigingsplaats: vestigingsplaats door het schoolbestuur gekozen als administratieve zetel van de school; 2 basisschool: school waar kleuteronderwijs en lager onderwijs georganiseerd wordt;

2 p. 2 3 herinneringseducatie: werken aan een houding van actief respect in de huidige maatschappij vanuit de collectieve herinnering aan menselijk leed dat veroorzaakt is door menselijke gedragingen als oorlog, intolerantie of uitbuiting en dat niet vergeten mag worden; 4 klasproject: een project uitgewerkt door één klas of door meerdere klassen van een zelfde basisschool of lagere school samen; 5 lagere school: school waar alleen lager onderwijs georganiseerd wordt; 6 school: pedagogisch geheel, waar onderwijs georganiseerd wordt en dat onder leiding staat van één directeur. Artikel 2 Voorwerp Binnen de perken van de daartoe op het budget van de Provincie Oost- Vlaanderen goedgekeurde delen van kredieten en de daartoe in de subsidielijst opgenomen ramingen en overeenkomstig de bepalingen van dit reglement kan de Deputatie beslissen om een wedstrijd te organiseren voor klasprojecten rond de Eerste Wereldoorlog onder de hierna bepaalde voorwaarden. In de klasprojecten wordt gewerkt vanuit herinneringseducatie. De klasprojecten steunen op drie aspecten: 1 kennis van en inzicht in de historische context en in processen en mechanismen. Het uitgangspunt hierbij is historisch materiaal; 2 empathie en verbondenheid. Primaire bronnen gebruiken waarin individuen aan het woord komen, is hierbij essentieel; 3 reflectie en actie. Het referentiekader hierbij zijn de mensenrechten en de kinderrechten. Het resultaat wordt voorgesteld in een powerpointpresentatie. Artikel 3 Inschrijvingscriteria Om in aanmerking te komen voor een prijs moet het klasproject worden ingediend door een basisschool of een lagere school met een administratieve vestigingsplaats in de provincie Oost-Vlaanderen. Per school kan slechts één klasproject ingediend worden. Artikel 4 Inschrijvingsprocedure Het klasproject moet uiterlijk op 20 februari van het schooljaar waarin de prijzen worden uitgereikt, worden ingediend via naar onderwijs.en.vorming@oost-vlaanderen.be. Het dossier moet minstens volgende stukken bevatten: 1 het ingevulde daartoe bestemde inschrijvingsformulier. Dit formulier bevat minstens de volgende bepalingen: a) naam en administratieve vestigingsplaats van de indiener van het klasproject; b) naam, adres, telefoon, GSM en mailadres van de contactpersoon van de indiener van het klasproject; c) de klas of de klassen die het klasproject gemaakt hebben; d) het aantal leerlingen in de klassen waarvan sprake onder c); 2 een powerpointpresentatie van het klasproject; 3 een inhoudelijke toelichting van het klasproject van maximum 5 pagina's.

3 p. 3 Artikel 5 Beoordelingscriteria Bij de beoordeling van de klasprojecten houdt de jury rekening met de volgende criteria: 1. Visie en authenticiteit 1.1. Komen de in artikel 2 vermelde aspecten aan bod? 1.2. Worden het opzet en de doelstelling van het klasproject goed verwoord in de inhoudelijke toelichting bij de powerpointpresentatie? 1.3. Wordt er bij het uitwerken van het klasproject een voldoende kritische zin aan de dag gelegd? 1.4. Wordt er op een degelijke wijze aangegeven welke bronnen gebruikt werden bij het uitwerken van het klasproject? 2. Creativiteit en uitwerking 2.1. Is het klasproject een eigen creatie? 2.2. Spreekt de titel van het klasproject aan? Trekt hij de aandacht? 2.3. Straalt de powerpointpresentatie de inhoudelijke boodschap krachtig uit? 2.4. Komt de inbreng van de leerlingen voldoende tot uiting? Artikel 6 Jury De jury is samengesteld uit een voorzitter en daarnaast uit maximum 4 leden. Zij zijn allen stemgerechtigd. De voorzitter en de andere stemgerechtigde leden van de jury kunnen bestaan uit personeelsleden van de Provincie Oost-Vlaanderen enerzijds en externe specialisten anderzijds. De secretaris van de jury, die geen stemrecht heeft, is een personeelslid van de Directie Onderwijs en Vorming. De voorzitter, de andere leden van de jury en de secretaris worden aangeduid door de Deputatie. Artikel 7 - Beslissingsprocedure De klasprojecten worden op voorhand beoordeeld en geselecteerd door de jury. Zij hanteert hierbij de criteria zoals omschreven in artikel 5. Indien er meer dan 25 klasprojecten worden ingediend, gebeurt er een voorselectie door de Directie Onderwijs en Vorming van de Provincie Oost- Vlaanderen, die daarbij dezelfde criteria hanteert. Elk stemgerechtigd jurylid kent per klasproject voor elk van de criteria vermeld in artikel 5 een score van 1 tot 5 toe, waarbij 5 de hoogst mogelijke en 1 de laagst mogelijke score is. De totale score van een klasproject wordt bekomen door de scores van alle juryleden voor dit klasproject samen te tellen. Van alle klasprojecten wordt een rangschikking gemaakt aan de hand van de door hen behaalde totale score, waarbij het klasproject met de hoogste totale score het meest gunstig wordt gerangschikt.

4 p. 4 Wanneer twee of meerdere kandidaten een gelijke totale score hebben behaald, wordt bij een tweede, afzonderlijke stemming de volgorde in de rangschikking van deze klasprojecten bepaald op basis van de volgende principes: 1 elk stemgerechtigd jurylid kent aan elk van deze klasprojecten een aantal punten toe; 2 er wordt 1 punt toegekend aan het klasproject dat volgens het jurylid het minst in aanmerking komt voor een prijs en het maximum aantal punten aan het klasproject dat volgens het jurylid het meest in aanmerking komt voor een prijs; 3 het minimum aantal punten is gelijk aan één; 4 het maximum aantal punten is gelijk aan het aantal klasprojecten dat een gelijke totale score behaalde en waarvan de volgorde in de rangschikking moet worden bepaald; 5 aan elk van deze klasprojecten wordt een verschillend aantal punten toegekend; 6 per klasproject worden de punten van alle stemgerechtigde juryleden samengeteld; 7 deze klasprojecten worden gerangschikt op basis van de aldus behaalde punten, waarbij het klasproject dat het meeste aantal punten behaalde het meest gunstig wordt gerangschikt. Wanneer ook na deze tweede, afzonderlijke stemming twee of meer klasprojecten een zelfde aantal punten behalen, bepaalt de voorzitter van de jury de volgorde in de rangschikking van deze kandidaten. De door de jury geselecteerde projecten en hun rangschikking worden voorgelegd aan de Deputatie, die beslist over de toekenning van de prijzen. Over de beslissingen van de Deputatie wordt niet gecommuniceerd. Artikel 8 Bedrag van de prijzen Er worden maximum 10 prijzen uitgereikt. In voorkomend geval: 1 krijgt de winnaar een prijs van 1000 EUR; 2 krijgt de tweede een prijs van 750 EUR; 3 krijgen de derde, de vierde en de vijfde een prijs van 500 EUR; 4 krijgen de plaatsen 6 tot en met 10 een prijs van 250 EUR. Artikel 9 Verbintenissen van de deelnemer aan de wedstrijd De deelnemer aan de wedstrijd verbindt zich ertoe: 1 de administratie te voeren volgens het daartoe bestemde formulier zoals vermeld in artikel 4; 2 de samenwerking met en/of het logo van de Provincie Oost-Vlaanderen op herkenbare wijze te vermelden en/of aan te brengen op alle communicatie die wordt gevoerd met betrekking tot het klasproject. 3 de toepasselijke wetgeving inzake intellectuele eigendomsrechten te respecteren en de Provincie te vrijwaren tegen alle mogelijke aanspraken van derden wegens schendingen van deze wetgeving.

5 p. 5 Artikel 10 Bekendmaking en uitreiking van de prijzen op het slotevenement De prijzen worden uitgereikt tijdens een slotevenement, dat georganiseerd wordt vóór het einde van het schooljaar waarin de prijzen worden uitgereikt. De scholen die in aanmerking komen om een prijs te krijgen op dit slotevenement, worden hierop uitgenodigd. De scholen verbinden zich ertoe aanwezig te zijn op dit slotevenement met een afvaardiging van de klas(sen) en het klasproject voor te stellen. Een prijs kan enkel uitgereikt worden aan een school, als ze haar klasproject voorgesteld heeft op het slotevenement Artikel 11 Aanvaarding van het reglement Door de indiening van een klasproject aanvaarden de deelnemers dit reglement. Over de beraadslagingen van de jury en de beslissingen van de Deputatie is geen discussie mogelijk. Artikel 12 Exoneratiebeding De Provincie Oost-Vlaanderen kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van wijzigingen aan of annulering van de wedstrijd waarvan sprake in dit reglement door overmacht. Artikel 13 Controle en sancties Indien blijkt dat onjuiste gegevens werden opgenomen in de in te dienen stukken of indien blijkt dat dit reglement niet correct werd nageleefd, kan de Deputatie de toegekende prijs terugvorderen. Misbruik kan aanleiding geven tot uitsluiting van toekomstige wedstrijden van de Provincie Oost-Vlaanderen. Artikel 14 Betwistingen De Deputatie beslist over alle betwistingen met betrekking tot de toepassing van dit reglement. Artikel 15 Slotbepalingen Dit reglement treedt in werking op 1 september Gent, namens de Provincieraad: de provinciegriffier, Albert De Smet de voorzitter, Marc De Buck

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1704203 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement ' Oost-Vlaamse Sportringen' wijziging om op 18.12.2017 voor laatste maal de Oost-

Nadere informatie

Aanvraag voor deelname tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog.

Aanvraag voor deelname tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog. Aanvraag voor deelname tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog. Provinciebestuur West-Vlaanderen Cel Oorlog & Vrede Streekhuis Westhoek Woumenweg 100 8600 Diksmuide tel. 051/519433

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer: 1800386 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit Opheffing

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1801569 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SOCIAAL-CULTUREEL VOLWASSENENWERK Aangepast reglement met betrekking tot de toekenning van projectsubsidies in de sector

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs directie Onderwijs & Vorming Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs Artikel 1 Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever REGLEMENT 'OOST-VLAAMSE SPORTTROFEEËN wijziging samenstelling van de jury mevrouw Hilde Bruggeman De Provincieraad,

Nadere informatie

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons Provincie Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie Provi ncieraadsbesl uit betreft STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505586 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer: 1800372 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Fietssnelwegen Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor fietstelzuilen Peter Hertog

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands-

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN Artikel 1. Voorwerp Binnen de perken van de daartoe op het budget van de provincie Oost-Vlaanderen goedgekeurde kredieten en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1501842 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor conserveringswerken aan niet-wettelijk beschermd waardevol funerair erfgoed

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor conserveringswerken aan niet-wettelijk beschermd waardevol funerair erfgoed directie Cultuur dienst Erfgoed Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor conserveringswerken aan niet-wettelijk beschermd waardevol funerair erfgoed Artikel 1 Definities Voor de toepassing

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ENERGIESNOEIERSBEDRIJVEN Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven de

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de gekwalificeerde uitstroom uit het leerplichtonderwijs.

Reglement met betrekking tot de gekwalificeerde uitstroom uit het leerplichtonderwijs. PAULO Reglement met betrekking tot de gekwalificeerde uitstroom uit het leerplichtonderwijs. Het Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van de gekwalificeerde uitstroom

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1402945 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Communicatie dossiernummer: 1802321 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Wedstrijdreglement met het oog op regiomarketing Reglement: Wedstrijdreglement met

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Artikel 1 Voorwerp Binnen de perken

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur dienst Erfgoed dossiernummer: 1705062 Provincieraadsbesluit betreft Aanpassing reglement van 15 september 2005 betreffende de subsidiëring van erfgoedprojecten Aanpassen van het reglement

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1502622 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Gelijke Kansen Prijs Gelijke

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur uitleendienst Provincie Oost-Vlaanderen dossiernummer: 1705897 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement uitleendienst Aanpassing Jozef Dauwe 1. Feitelijke en juridische gronden

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1605425 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Reglement met betrekking tot de subsidiëring van techniekacademies Peter Hertog

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming Paulo - Bestuursopleiding dossiernummer: 1504713 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Opleiding lokaal toezichthouder milieuhandhaving vastlegging nieuw examenreglement

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ENERGIESNOEIERSBEDRIJVEN Aanpassing reglement met betrekking tot toekenning

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever HERWERKING REGLEMENTEN PRIJZEN CULTUUR EN MONUMENTENZORG reglement prijs provincie Oost-Vlaanderen voor beeldende kunst

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1106348 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever JEUGD - wijziging subsidiereglement

Nadere informatie

31/01/18. Artikel 1 Definities. Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder:

31/01/18. Artikel 1 Definities. Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Het Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor werkzaamheden aan niet-beschermd waardevol onroerend klein historisch erfgoed of voor de inrichting van een onroerenderfgoeddepot 31/01/18

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Welzijn en Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK Reglement betreffende de provinciale collectieve verzekering vrijwilligerswerk de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1601076 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SPORTPROMOTIE - SPORT - EN SPELKAMPEN Reglement sport - en spelkampen mevrouw Carina Van Cauter De Provincieraad, Gelet op artikel

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1600447 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer:. 1502029 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 92 Monumentenzorg en Cultuurpatrimonium Provincieraadsbesluit betreft verslaggever HERWERKING REGLEMENTEN PRIJZEN CULTUUR EN MONUMENTENZORG reglement prijs provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1203586 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUID SAMENWERKING: reglement Wereldcentrum met betrekking

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1606756 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Mondiaal beleid: projecten in Oost-Europa met draagvlak in

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer:. 1502028 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PERSONEN MET EEN HANDICAP Wijziging reglement de heer Eddy Couckuyt De Provincieraad, Gelet op het provinciedecreet, art 42 1 en

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1402932 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 november 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/2 Wijziging subsidiereglement 'Erkenning en

Nadere informatie

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT 157 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 24 november 2016 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging van het reglement innovatieve projecten in de welzijns- en gezondheidssector. De provincieraad

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur dienst Kunsten & Cultuurspreiding dossiernummer: 1400322 Provincieraadsbesluit betreft Cultuurspreidende en cultuureducatieve projecten Provinciaal reglement betreffende de toekenning

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1105979 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal reglement betreffende de Oost-Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Goedkeuring

Nadere informatie

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen,

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen, 911 JEUGD Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het subsidiereglement "Bijzondere Bovenlokale Cultuurprojecten door jongeren" De provincieraad van Antwerpen, Gelet op

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1502683 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Nieuw reglement "betreffende subsidiëring

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Geldelijke bepalingen voor het gesubsidieerd personeel en het niet-gesubsidieerd

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING

REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING DE PROVINCIERAAD VAN WEST-VLAANDEREN Gelet op artikel 2 en artikel 42 van het Provinciedecreet; Overwegende

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen --- dossiernummer: 1403325 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Overname recreatiedomein De Ster Overname recreatiedomein De Ster te Sint-Niklaas vanaf 01/01/2015

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103456 Provincieraadsbesluit betreft Gaselwest algemene vergadering 24 juni 2011 Algemene vergadering 24

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1403691 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Nieuwe samenstelling Provinciale

Nadere informatie

FAQ Solidarity Award

FAQ Solidarity Award FAQ Solidarity Award Wat is het doel van de wedstrijd ING Solidarity Award? Wie kan deelnemen aan de wedstrijd ING Solidarity Award, wat zijn de verkiesbaarheidscriteria? Hoe kan ik mijn vereniging inschrijven?

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1600608 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal patrimonium, paraprovinciale instellingen en pompgemalen van de polderbesturen opdracht

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer:. 1605425 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Reglement met betrekking tot de subsidiëring van techniekacademies

Nadere informatie

enerzijds, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Kris Peeters, minister-president,

enerzijds, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Kris Peeters, minister-president, Overeenkomst van vijf jaar tussen het Vlaams Gewest en de provincie Oost- Vlaanderen betreffende de structurele onderbouwing van een provinciaal steunpunt duurzaam wonen en bouwen. Tussen, enerzijds, het

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever GEZINSZORG 61/04g/wb-ave-fm/04003 Meerjarenovereenkomst private diensten gezinszorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT RED CROSS ART CONTEST 2015

WEDSTRIJDREGLEMENT RED CROSS ART CONTEST 2015 WEDSTRIJDREGLEMENT RED CROSS ART CONTEST 2015 Art. 1 Voorwaarden van de wedstrijd Dit reglement legt de voorwaarden vast van de wedstrijd georganiseerd door Rode Kruis- Vlaanderen, afdeling Ronse-Kluisbergen,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Griffie Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL ARCHIEF Reglement betreffende de leeszaalwerking en de openbaarheid van archiefdocumenten van het Provinciaal Archief Oost-Vlaanderen de heer

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG nieuw provinciaal reglement woningaanpassing thuiszorg (62/03c01/fm/06005) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de collectieve provinciale verzekering vrijwilligerswerk

Reglement met betrekking tot de collectieve provinciale verzekering vrijwilligerswerk directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie Reglement met betrekking tot de collectieve provinciale verzekering vrijwilligerswerk HOOFDSTUK

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie Oost-Vlaamse Bestuursacademie aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Marc De Buck, Alexander Vercamer, Ivan Verleyen, Frans Van Gaeveren Jean-Pierre Van Der Meiren, Carina Van Cauter, leden Albert

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e directie dienst 72 Materiële uitrusting Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ALGEMENE VARIA SCHOLEN Budget Iva Provinciaal Onderwijs - 2009 de heer Peter Hertog De Provincieraad, Gelet op het

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1501916 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal patrimonium: fotovoltaïsche panelen op dakoppervlakten Uitvoering door nv Eneco Solar

Nadere informatie

Het Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in Oost- Europa met draagvlak in Oost-Vlaanderen wordt vastgesteld als volgt:

Het Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in Oost- Europa met draagvlak in Oost-Vlaanderen wordt vastgesteld als volgt: Het Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in Oost- Europa met draagvlak in Oost-Vlaanderen wordt vastgesteld als volgt: Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1303265 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE WEDSTRIJDREGLEMENT XIU actie schooljaar 2017-2018 THE FLUO CHALLENGE Inleiding THE FLUO CHALLENGE is een wedstrijd die georganiseerd wordt door de vzw XIU. Scholen die deelnemen aan deze wedstrijd proberen

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 2 5 maart 2018 24e jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 3 Nr. 4 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van het Provinciedecreet

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling dossiernummer: 1402914 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Subsidiëring kleine landschapselementen: actualisatie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT:

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: 83 LANDBOUW Provincieraadsbesluit van 25 september 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement voor de subsidiëring van initiatieven voor duurzame en verbrede landbouw Gelet op het provinciedecreet;

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning

Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Pagina 1 van 6 Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Provincie Oost-Vlaanderen directie Sport en Recreatiedomeinen dienst Sport Gouvernementstraat 1-9000 Gent tel.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103509 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Intergemeentelijke samenwerking - Imewo uitnodiging algemene

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever OLYMPISCHE SPELEN EN PARALYMPICS LONDEN 2012 Oost-Vlaanderen en Gent gaan voor goud mevrouw Hilde Bruggeman De

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE - PART TWO

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE - PART TWO WEDSTRIJDREGLEMENT XIU actie schooljaar 2017-2018 THE FLUO CHALLENGE - PART TWO Inleiding THE FLUO CHALLENGE PART TWO is een wedstrijd die georganiseerd wordt door de vzw XIU. XIU - scholen die deelnemen

Nadere informatie

WEDSTRIJD VOOR SOLISTEN EN KLEINE ENSEMBLES BLAZERS, SLAGWERKERS EN ENSEMBLES REGLEMENT VLAMO WEST-VLAANDEREN

WEDSTRIJD VOOR SOLISTEN EN KLEINE ENSEMBLES BLAZERS, SLAGWERKERS EN ENSEMBLES REGLEMENT VLAMO WEST-VLAANDEREN WEDSTRIJD VOOR SOLISTEN EN KLEINE ENSEMBLES BLAZERS, SLAGWERKERS EN ENSEMBLES REGLEMENT VLAMO WEST-VLAANDEREN A. ALGEMENE BEPALINGEN A.1. PROVINCIALE SELECTIEWEDSTRIJD A.1.1. Inschrijving en wedstrijdverloop

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1307114 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Wonen - Impulsbeleid wonen-zorg-welzijn

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NIEUW PROVINCIAAL REGLEMENT MBT PROJECT SPORTPROMOTOREN de heer Ivan Verleyen De Provincieraad, Gelet op de artikelen 65 en 85

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste

Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2015 Bekendgemaakt op 30 september 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen 831 WELZIJN Wonen en Gelijke Kansen Provincieraadsbesluit van 28 november 2013 in verband met de goedkeuring van de opheffing van het reglement impulssubsidie aan gemeenten in het kader van samenleven

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1305869 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG globaal dossier ouderenzorg

Nadere informatie