Provincieraadsbesluit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Provincieraadsbesluit"

Transcriptie

1 directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Subsidiereglement voor de ondersteuning van toeristische evenementen Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor de organisatie en de promotie van identiteits- en reputatieversterkende evenementen met een provinciegrensoverschrijdende toeristische impact in vervanging van het het Reglement van 14 oktober 2009 betreffende de projectsubsidiëring in de toeristische sector Eddy Couckuyt 1. Feitelijke en juridische gronden Artikel 42, 3 van het Provinciedecreet. Wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning en op de aanwending van sommige toelagen. Reglement van 12 oktober 2005 met betrekking tot de controle op de toekenning en op de aanwending van toelagen en de reservevorming met provinciale subsidies. Voorstel van de Deputatie van 18 juli Motivering Op basis van artikel 42, 3 van het Provinciedecreet stelt de Provincieraad de provinciale reglementen vast. Deze reglementen kunnen onder meer betrekking hebben op het provinciaal beleid, de provinciale belastingen en retributies en het inwendige bestuur van de provincie. Voorliggend subsidiereglement is een reglement dat betrekking heeft op het beleid van de Provincie Oost-Vlaanderen. Dit reglement wil met name publieksgerichte toeristische evenementen ondersteunen, niet alleen met het oog op het aantrekken van nieuwe bezoekers, maar ook als drager van een gewenst imago (identiteits- en reputatieversterkend). 3. Besluit Met 48 ja-stemmen, tegen 19 nee-stemmen

2 p. 2 Enig artikel De Provincieraad stelt het Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor de organisatie en de promotie van identiteits- en reputatieversterkende evenementen met een provinciegrensoverschrijdende toeristische impact vast als volgt: Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: 1 evenement: publieke gebeurtenis of geheel van publieke gebeurtenissen op een of meer vooraf bepaalde locaties, binnen of buiten; 2 sportevenement: activiteiten die individueel of in ploegverband worden beoefend met een competitief of recreatief karakter en waarbij de fysieke inspanning centraal staat; 3 publieksgericht: gericht op het grote publiek en niet beperkt tot genodigden; 4 identiteits- en reputatieversterkend: het positieve beeld en imago versterkend; 5 toeristische regio: een van de 6 toeristische regio's binnen de Provincie Oost-Vlaanderen, te weten: Meetjesland, Waasland, Vlaamse Ardennen, Scheldeland, Leiestreek en Gent. Artikel 2 Voorwerp Binnen de perken van de daartoe op het budget van de Provincie Oost- Vlaanderen goedgekeurde kredieten en overeenkomstig de bepalingen van dit reglement kan de Deputatie subsidies toekennen aan publiekrechtelijke en privaatrechtelijke rechtspersonen voor de organisatie en de promotie van identiteits- en reputatieversterkende evenementen met een provinciegrensoverschrijdende toeristische impact. Artikel 3 Aanvraagcriteria Om in aanmerking te komen voor subsidie moet aan de volgende criteria zijn voldaan: 1 de aanvrager van de subsidie moet rechtspersoonlijkheid hebben; 2 het evenement moet geheel of gedeeltelijk plaatsvinden op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen; 3 het evenement moet beperkt zijn in tijd en ruimte.

3 p. 3 Artikel 4 Aanvraagprocedure De aanvraag van de subsidie moet voor 15 september van het jaar voorafgaand aan het jaar waarin het evenement plaatsvindt via het daartoe bestemde formulier worden ingediend bij de Deputatie van de Provincie Oost- Vlaanderen, p.a. dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent. De datum van de poststempel of de datum van het ontvangstbewijs geldt als bewijs van de datum van indiening. Het dossier van de aanvraag moet minstens volgende stukken bevatten: 1 een motivering van de aanvraag van de subsidie; 2 een gedetailleerde omschrijving van het evenement (naam, adres of zetel, structuur, activiteiten, IBAN- en BIC-nummer van de aanvrager van de subsidie, plaats, datum, programma en doel van het evenement, waarbij elke wijziging van deze gegevens onmiddellijk moet worden meegedeeld). Hierbij moeten het identiteits- en reputatieversterkend karakter en de provinciegrensoverschrijdende toeristische impact van het evenement worden aangetoond aan de hand van een gedetailleerde omschrijving van de doelgroepen van het evenement, gekoppeld aan een strategisch marketing- en communicatieplan voor het evenement, dat tegelijkertijd verwijst naar de strategische planning van de toeristische regio of regio's waarin het evenement plaatsvindt; 3 naam, adres, telefoon, GSM, fax en mailadres van de contactpersoon van de aanvrager van de subsidie; 4 indien de aanvrager van de subsidie een privaatrechtelijke rechtspersoon is: de gecoördineerde tekst van de statuten, zoals neergelegd in het dossier van de rechtspersoon op de Griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel; 5 indien het evenement wordt georganiseerd of gepromoot door een samenwerkingsverband zonder rechtspersoonlijkheid moet een van de partners met rechtspersoonlijkheid zich opgeven als eindverantwoordelijke; 6 een gedetailleerde raming van de verwachte inkomsten en uitgaven waaruit blijkt dat het evenement financieel goed is onderbouwd; 7 een stuk dat aangeeft uit welke andere financieringsbronnen er wordt geput, een engagementsverklaring van deze andere financiers en een beschrijving van de subsidie die aan de Provincie Oost-Vlaanderen wordt gevraagd; 8 indien het een jaarlijks terugkerend evenement betreft: een gedetailleerde evaluatie en een persdossier van de vorige editie en een beschrijving van de aangebrachte verbeteringen en vernieuwingen op het vlak van organisatie en promotie van de huidige editie van het evenement; 9 indien het een regelmatig, maar niet jaarlijks terugkerend evenement betreft: een gedetailleerde evaluatie en een persdossier van de vorige editie.

4 p. 4 Ten laatste 2 weken na de indiening van de aanvraag wordt de aanvrager van de subsidie schriftelijk meegedeeld of zijn dossier al dan niet volledig is. Eventueel moet de aanvrager van de subsidie op schriftelijk verzoek alle bijkomende informatie verstrekken en alle bijkomende stukken voorleggen, noodzakelijk voor de beoordeling van zijn aanvraag. De Deputatie wijst de aanvraag af als onontvankelijk indien de aanvrager van de subsidie niet binnen de tien werkdagen passend gevolg geeft aan dit verzoek. Het evenement moet plaatsvinden in de loop van het boekjaar, volgend op de aanvraag. Artikel 5 Subsidiecriteria Bij de beoordeling van een aanvraag voor subsidiëring van een evenement, wordt rekening gehouden met onderstaande criteria: 1 publieksgericht zijn met dien verstande dat, indien de aanvrager een privaatrechtelijke rechtspersoon is, zijn winstoogmerk de kwaliteit van het evenement niet mag schaden; 2 identiteits- en reputatieversterkend zijn voor 1 of meerdere gemeenten van de provincie, 1 of meerdere toeristische regio's van de provincie of de provincie zelf; 3 een provinciegrensoverschrijdende toeristische impact hebben; 4 passen binnen de beleidsintenties van de provincie, toeristische regio's van de provincie en van de Vlaamse Gemeenschap. Volgende evenementen komen niet in aanmerking voor subsidie: 1 sportevenementen; 2 evenementen die niet door de aanvrager zelf worden georganiseerd; 3 evenementen die meer dan 1 maal per jaar plaatsvinden; 4 evenementen die slechts een onderdeel zijn van grotere evenementen. Artikel 6 Beslissingsprocedure De aanvragen van de subsidie worden op voorhand beoordeeld en geselecteerd door een adviescommissie die minstens is samengesteld uit vertegenwoordigers van de diensten Economie, Landbouw & Platteland, Sport en Kunsten- en Cultuurspreiding van de Provincie Oost-Vlaanderen en vertegenwoordigers van de vzw Toerisme Oost-Vlaanderen. De leden van deze adviescommissie worden aangeduid door de Deputatie. De voorzitter van deze adviescommissie is de gedeputeerde bevoegd voor toerisme. Onder de in aanmerking komende evenementen voert deze commissie een onderlinge weging door op basis van de subsidiecriteria, bepaald in artikel 5, en stelt ze, in functie van het beschikbaar budget, het toe te kennen subsidiebedrag voor. De geselecteerde aanvragen worden voorgelegd aan de Deputatie, die beslist.

5 p. 5 Uiterlijk 3 maanden na de datum zoals omschreven in artikel 4, 1 ste lid worden de aanvragers op de hoogte gebracht van de beslissing van de Deputatie. Artikel 7 Bedrag van de subsidie en modaliteiten van uitbetaling De Deputatie kent aan de aanvrager een eenmalige subsidie toe, die in twee schijven wordt uitbetaald. De 1 ste schijf bedraagt 50%. De 2 de schijf van 50% wordt uitbetaald na ontvangst van de stukken zoals omschreven in artikel 9, 1 ste lid. Het bedrag van de subsidie wordt, op basis van het voorstel van de adviescommissie zoals omschreven in artikel 6, 3 de lid, bepaald door de Deputatie. Indien het beschikbare krediet ontoereikend is, wordt de subsidie evenredig verminderd in functie van het aantal geselecteerde aanvragen zoals omschreven in artikel 6, 1 ste lid. Een subsidie, verleend op basis van dit reglement, mag worden gecumuleerd met een andere subsidie van de Provincie Oost-Vlaanderen of met een gelijkaardige subsidie van een andere overheid. Artikel 8 Verbintenissen van de aanvrager van de subsidie De aanvrager van de subsidie verbindt zich ertoe om de opgelegde afspraken naar provinciale herkenbaarheid - welke in de marge van de goedkeuring zullen gedefinieerd worden - uit te voeren en om de aanvangs- en einddatum van het evenement mee te delen. Artikel 9 Controle en sancties De Provincie Oost-Vlaanderen heeft het recht om de aanwending van de subsidies te (laten) controleren op basis van het Reglement van 12 oktober 2005 met betrekking tot de controle op de toekenning en op de aanwending van toelagen en de reservevorming met provinciale subsidies. Dit reglement bevat, afhankelijk van het bedrag van de subsidie, de controlemechanismen en een opsomming van de stukken die in functie van de financiële controle minimaal moeten worden ingediend ter verantwoording van de subsidie. Indien blijkt dat onjuiste gegevens werden opgenomen in de aanvraag van de subsidie of in de in te dienen stukken of indien blijkt dat dit reglement niet correct werd nageleefd, kan de Deputatie, onverminderd het vorige lid, de toegekende subsidie geheel of gedeeltelijk terugvorderen. Misbruik kan aanleiding geven tot uitsluiting van toekomstige subsidies van de Provincie Oost-Vlaanderen.

6 p. 6 Artikel 10 Betwistingen De Deputatie beslist over alle betwistingen met betrekking tot de toepassing van dit reglement. Artikel 11 Slotbepalingen Het Reglement van 14 oktober 2009 betreffende de projectsubsidiëring in de toeristische sector wordt opgeheven. Bij wijze van overgangsmaatregel moeten aanvragen van de subsidie voor de evenementen die plaatsvinden in de loop van 2014 worden ingediend voor 15 december Dit reglement treedt in werking op 1 oktober Gent, 4 september 2013 namens de Provincieraad: de provinciegriffier, Albert De Smet de voorzitter, Marc De Buck

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SOCIAAL-CULTUREEL VOLWASSENENWERK Aangepast reglement met betrekking tot de toekenning van projectsubsidies in de sector

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer: 1800386 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit Opheffing

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands-

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Artikel 1 Voorwerp Binnen de perken

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs directie Onderwijs & Vorming Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs Artikel 1 Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ENERGIESNOEIERSBEDRIJVEN Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven de

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor conserveringswerken aan niet-wettelijk beschermd waardevol funerair erfgoed

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor conserveringswerken aan niet-wettelijk beschermd waardevol funerair erfgoed directie Cultuur dienst Erfgoed Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor conserveringswerken aan niet-wettelijk beschermd waardevol funerair erfgoed Artikel 1 Definities Voor de toepassing

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1402945 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur dienst Erfgoed dossiernummer: 1705062 Provincieraadsbesluit betreft Aanpassing reglement van 15 september 2005 betreffende de subsidiëring van erfgoedprojecten Aanpassen van het reglement

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ENERGIESNOEIERSBEDRIJVEN Aanpassing reglement met betrekking tot toekenning

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1501842 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505586 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

31/01/18. Artikel 1 Definities. Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder:

31/01/18. Artikel 1 Definities. Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Het Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor werkzaamheden aan niet-beschermd waardevol onroerend klein historisch erfgoed of voor de inrichting van een onroerenderfgoeddepot 31/01/18

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de gekwalificeerde uitstroom uit het leerplichtonderwijs.

Reglement met betrekking tot de gekwalificeerde uitstroom uit het leerplichtonderwijs. PAULO Reglement met betrekking tot de gekwalificeerde uitstroom uit het leerplichtonderwijs. Het Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van de gekwalificeerde uitstroom

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer: 1800372 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Fietssnelwegen Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor fietstelzuilen Peter Hertog

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer:. 1502029 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN Artikel 1. Voorwerp Binnen de perken van de daartoe op het budget van de provincie Oost-Vlaanderen goedgekeurde kredieten en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1106348 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever JEUGD - wijziging subsidiereglement

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer:. 1502028 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1601076 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur dienst Kunsten & Cultuurspreiding dossiernummer: 1400322 Provincieraadsbesluit betreft Cultuurspreidende en cultuureducatieve projecten Provinciaal reglement betreffende de toekenning

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1704203 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement ' Oost-Vlaamse Sportringen' wijziging om op 18.12.2017 voor laatste maal de Oost-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1402992 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1502683 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Nieuw reglement "betreffende subsidiëring

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1606756 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Mondiaal beleid: projecten in Oost-Europa met draagvlak in

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG nieuw provinciaal reglement woningaanpassing thuiszorg (62/03c01/fm/06005) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Het Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in Oost- Europa met draagvlak in Oost-Vlaanderen wordt vastgesteld als volgt:

Het Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in Oost- Europa met draagvlak in Oost-Vlaanderen wordt vastgesteld als volgt: Het Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in Oost- Europa met draagvlak in Oost-Vlaanderen wordt vastgesteld als volgt: Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt

Nadere informatie

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons Provincie Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie Provi ncieraadsbesl uit betreft STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1600447 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet aan de volgende criteria zijn voldaan:

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet aan de volgende criteria zijn voldaan: Het Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in het Zuiden met draagvlak in de provincie Oost-Vlaanderen goedgekeurd door de provincieraad van 6 september 2017: Artikel 1 Definities Voor

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1307114 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Wonen - Impulsbeleid wonen-zorg-welzijn

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1605425 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Reglement met betrekking tot de subsidiëring van techniekacademies Peter Hertog

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever REGLEMENT 'OOST-VLAAMSE SPORTTROFEEËN wijziging samenstelling van de jury mevrouw Hilde Bruggeman De Provincieraad,

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot subsidiëring van bovenlokale sportondersteuning

Reglement met betrekking tot subsidiëring van bovenlokale sportondersteuning directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport Reglement met betrekking tot subsidiëring van bovenlokale sportondersteuning Artikel 1 VOORWERP Binnen de perken van de daartoe op het budget van de Provincie

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in het zuiden met draagvlak in de provincie Oost-Vlaanderen. (Provincieraad 3/9/2014)

Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in het zuiden met draagvlak in de provincie Oost-Vlaanderen. (Provincieraad 3/9/2014) Reglement met betrekking tot de subsidiëring van projecten in het zuiden met draagvlak in de provincie Oost-Vlaanderen. (Provincieraad 3/9/2014) Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1105979 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal reglement betreffende de Oost-Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Goedkeuring

Nadere informatie

ontvangstdatum Of mailen naar:

ontvangstdatum Of mailen naar: Subsidieaanvraag voor de uitvoering van concrete projecten die bijdragen tot de energietransitie in Oost-Vlaanderen met als doel de CO 2- uitstoot te verminderen Formulier in te dienen bij: De Deputatie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever GEZINSZORG 61/04g/wb-ave-fm/04003 Meerjarenovereenkomst private diensten gezinszorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies aan organisatoren van evenementen die evenementenbussen inzetten

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies aan organisatoren van evenementen die evenementenbussen inzetten Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies aan organisatoren van evenementen die evenementenbussen inzetten Artikel 1 Voorwerp Binnen de perken van de daartoe op het budget van de provincie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1402932 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PERSONEN MET EEN HANDICAP Wijziging reglement de heer Eddy Couckuyt De Provincieraad, Gelet op het provinciedecreet, art 42 1 en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1502622 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Gelijke Kansen Prijs Gelijke

Nadere informatie

Besluit van de provincieraad tot goedkeuring van het reglement betreffende een subsidie voor lokale klimaatprojecten

Besluit van de provincieraad tot goedkeuring van het reglement betreffende een subsidie voor lokale klimaatprojecten Besluit van de provincieraad tot goedkeuring van het reglement betreffende een subsidie voor lokale klimaatprojecten DE PROVINCIERAAD VAN WEST-VLAANDEREN, Verwijst naar volgende rechtsbronnen en houdt

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning

Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Pagina 1 van 6 Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Provincie Oost-Vlaanderen directie Sport en Recreatiedomeinen dienst Sport Gouvernementstraat 1-9000 Gent tel.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG (62/11C11/FM/09003) Subsidies ouderenzorg

Nadere informatie

Reglement van 3 september 2014 met betrekking tot de subsidiëring van onderhoud en (her)aanleg van knotwilgen en veedrinkpoelen

Reglement van 3 september 2014 met betrekking tot de subsidiëring van onderhoud en (her)aanleg van knotwilgen en veedrinkpoelen Reglement van 3 september 2014 met betrekking tot de subsidiëring van onderhoud en (her)aanleg van knotwilgen en veedrinkpoelen Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT:

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: 83 LANDBOUW Provincieraadsbesluit van 25 september 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement voor de subsidiëring van initiatieven voor duurzame en verbrede landbouw Gelet op het provinciedecreet;

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling dossiernummer: 1402914 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Subsidiëring kleine landschapselementen: actualisatie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1600163 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sociale tewerkstelling Vaststelling

Nadere informatie

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT 157 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 24 november 2016 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging van het reglement innovatieve projecten in de welzijns- en gezondheidssector. De provincieraad

Nadere informatie

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen,

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen, 911 JEUGD Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het subsidiereglement "Bijzondere Bovenlokale Cultuurprojecten door jongeren" De provincieraad van Antwerpen, Gelet op

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Provincieraadsbesluit betreft SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN KRINGLOOPCENTRA De Provincieraad, Gelet op de artikelen 65 en 85 van de provinciewet;

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur uitleendienst Provincie Oost-Vlaanderen dossiernummer: 1705897 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement uitleendienst Aanpassing Jozef Dauwe 1. Feitelijke en juridische gronden

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

SUBSIDIE VOOR SPORTPROJECTEN

SUBSIDIE VOOR SPORTPROJECTEN SUBSIDIE VOOR SPORTPROJECTEN REGLEMENT REGLEMENT SPORTPROJECTTOELAGEN Artikel 1 doel Binnen de voorziene kredieten vastgelegd in de districtsbegroting ondersteunt het district Ekeren sportevenementen waarmee

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1801569 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

I I

I I Provincie Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons 1 111111111111111 I I 11100]20 directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1600320

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel.

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Doel Artikel 1. Binnen de perken van de in de districtsbegroting voorziene kredieten geeft het district Berchem met een projecttoelage

Nadere informatie

Overeenkomst met betrekking tot de toekenning van subsidies aan de vzw Internationaal Filmfestival van Vlaanderen

Overeenkomst met betrekking tot de toekenning van subsidies aan de vzw Internationaal Filmfestival van Vlaanderen algemeen\centresofexcellence\2010\overeenkintfilmfestivalvvl versie 29/4/2010 (bijlage 2) Tussen: Overeenkomst met betrekking tot de toekenning van subsidies aan de vzw Internationaal Filmfestival van

Nadere informatie

Reglement 'Projectsubsidies voor erfgoed in Limburg'

Reglement 'Projectsubsidies voor erfgoed in Limburg' Reglement Projectsubsidies voor erfgoed in Limburg BESLUIT VAN 17 SEPTEMBER 2008 Gewijzigd: 21 april 2010 De Provincieraad van Limburg Gelet op het decreet houdende de ontwikkeling, de organisatie en de

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 november 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/2 Wijziging subsidiereglement 'Erkenning en

Nadere informatie

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE Artikel 1. - Doel Goedgekeurd door de provincieraad op 25/09/2014 De provincie Antwerpen

Nadere informatie

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen 831 WELZIJN Wonen en Gelijke Kansen Provincieraadsbesluit van 28 november 2013 in verband met de goedkeuring van de opheffing van het reglement impulssubsidie aan gemeenten in het kader van samenleven

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Welzijn en Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK Reglement betreffende de provinciale collectieve verzekering vrijwilligerswerk de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 8 20 september 2014 20e jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 23 Nr. 24 Nr. 25 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen Reglement voor de toekenning van renteloze leningen aan erkende culturele verenigingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2002 Bekendgemaakt op 31 januari 2002 Artikel 1 Hoofdstuk I - Algemene

Nadere informatie

INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN

INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN PROVINCIE ANTWERPEN Dienst Welzijn Boomgaardstraat 22 - bus 101 2600 Berchem-Antwerpen Tel : 03-240 61 61 Fax : 03-240 61 62 Provinciale Directie INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN INDIVIDUELE TOELAGE

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het toekennen van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit

Reglement met betrekking tot het toekennen van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit PROVINCIE OOST-VLAANDEREN DIENST MOBILITEIT Reglement met betrekking tot het toekennen van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit Oproep 2014: handleiding 2014 Een subsidiedossier indienen?

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN Artikel 1 Doelstelling De stad Tongeren wil erfgoedinitiatieven in Tongeren stimuleren en financieel ondersteunen, binnen de perken van het vastgestelde

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 10e Directie Dienst 101 Economie Provincieraadsbesluit betreft SUBSIDIEREGLEMENT Subsidiëring van exportbevorderdende initiatieven Gecoördineerde tekst (Provincieraadsbesluiten van 9/12/1999, 12/12/2001,13/11/2003,

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR:

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR: SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR: de indeling bij het regionale niveau van en toekenning van een werkingssubsidie aan erkende, regionaal ingedeelde

Nadere informatie

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 - De Provincie West-Vlaanderen

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 9 26 oktober 2015 21e jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 39 Nr. 40 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van het Provinciedecreet

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 november 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 10/1 Subsidiekorf platteland. Vernieuwing reglementssubsidie

Nadere informatie

Reglement Stadsmarketingfonds

Reglement Stadsmarketingfonds Reglement Stadsmarketingfonds Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 mei 2009 Bekendgemaakt op 28 mei 2009 Artikel 1: Voorwerp Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op het budget van de

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT:

SOCIALE ECONOMIE. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: 393 SOCIALE ECONOMIE Provincieraadsbesluit van 25 juni 2015 in verband met de goedkeuring van de opheffing van het "Reglement ter subsidiëring van projecten in de sociale economie" en in verband met de

Nadere informatie

Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage

Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage Artikel 1: Doel De gemeente Zwevegem wenst door het betoelagen van projecten of evenementen ondersteuning te geven aan het Zwevegemse gemeenschapsleven

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1701688 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Mondiale solidariteit: THUISZORG IN BUZAU- ROEMENIE Goedkeuring

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Communicatie dossiernummer: 1802321 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Wedstrijdreglement met het oog op regiomarketing Reglement: Wedstrijdreglement met

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie