Uitgevoerde en geplande werken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgevoerde en geplande werken"

Transcriptie

1 Schooljaar Uitgevoerde en geplande werken Dak Lydiagebouw, platte daken Sint-Anna, platte daken hoektorens Eliane en Petrus Het dak van het Lydiagebouw was in heel slechte staat. Het regende op verscheiden plaatsen door, de zoldering was nog niet geïsoleerd. De herstelling van het dak en de isolatie ervan kreeg de hoogste prioriteit. Als dakbedekking opteerden we voor natuurleien omwille van de nabijheid van een geklasseerd monument en omwille van de duurzaamheid. Er zijn twee traphallen in het Lydiagebouw. Omwille van de brandveiligheid moet er in iedere traphal een rookluik worden aangebracht. Dit werk werd mee opgenomen in de dakwerken. De roofing van de platte daken van Sint-Anna en de daken van de hoektorens Petrus en Eliane was versleten. Ondanks veelvuldige herstellingen was er voortdurend insijpeling van vocht. Deze daken waren ook niet geïsoleerd. Deze daken kregen daarom een hoge prioriteit ,36 euro zonder BTW Aanvraag dossier: januari 2007 Tijdstip van uitvoering: juli 2008 tot juni 2009 Ramen Sint-Anna, hoektoren Petrus, Lambertus Heel wat ramen sloten niet meer goed, hadden verrotte waterlijsten, waren niet winddicht. Bovendien stond er enkel glas in. We hebben gekozen voor aluminium ramen omdat deze ramen weinig of geen onderhoud vragen en duurzaam zijn. We hebben gekozen voor een grijze kleur omdat dit wel past met de kleur van de gevel en omdat deze kleur minder vlug vuil lijkt. Het hoogrendementsglas (1,1 W/m2-k) zal zorgen voor een betere isolatie en een sterke besparing op de stookkosten. Het onderste gedeelte van de ramen is uitgevoerd in veiligheidsglas (zoals de veiligheidsnormen dit voorschrijven). Waar nodig wordt een reglementaire borstwering aangebracht ,85 euro zonder BTW Aanvraag dossier: februari 2007 Tijdstip van uitvoering: juni 2008 tot april 2009 Schooljaar (4 projecten) Verlaagde plafonds en relighting (vernieuwing verlichting): - 2 kleuterklassen - 6 klassen Basisschool Sint-Anna - 6 klassen Speciaal Lager Onderwijs Lambertus Een aantal plafonds in de school zijn hoog en bestaan uit een latjesstructuur met daarop een laag bezetsel. In deze lokalen is meestal een slechte akoestiek. Verlaagde plafonds zorgen voor een besparing op de stookkosten en zorgen voor een aangenamer klasklimaat. De harde klank veroorzaakt door het schuiven van stoelen en de schelle kinderstemmen wordt sterk verzacht waardoor de leerlingen in een rustigere omgeving kunnen werken.

2 De verlaagde plafonds drukken bovendien de kosten van de schilderwerken achteraf (geen plafonds meer schilderen, geen plafonds uitvlakken, lagere muuroppervlakten). In de school moeten meer dan 350 verlichtingstoestellen vervangen worden. Door de vervanging te groeperen kunnen we beroep doen op subsidies. Voor de plaatsing van de verlichting hebben we beroep gedaan op een verlichtingsdeskundige. In de plafonds zijn nieuwe energiezuinige TL-lampen aangebracht die werken met een elektronische ballast. Deze toestellen gaan veel langer mee en verbruiken minder. Bovendien verspreiden ze een aangenaam rustgevend licht. Het licht dat ze uitstralen verhoogt de leesbaarheid en maakt kleuren echter. Er is een bewegingsmelder geïnstalleerd waardoor lichten automatisch uitgeschakeld worden als er geen beweging meer is in het lokaal. De financiering gebeurt door de Vlaamse Gemeenschap voor 70 %. Voor het resterende bedrag gaan we een lening aan. Van Eandis en de provincie ontvangen we een aanzienlijke premie. verlaagde plafonds: ,37 euro zonder BTW relighting: ,72 euro zonder BTW Aanvraag dossier: november 2009 Tijdstip van uitvoering: juli en augustus 2010 Verwarmingsketel Buso De verwarmingsketel van de werkhuizen is stuk. Via een spoedprocedure bij AGION (agentschap investeringen onderwijs) wordt 60 % van de kostprijs door de Vlaamse Gemeenschap betaald. We ontvangen ook nog een aanzienlijk bedrag via de netbeheerder Eandis omdat we gekozen heb voor een hoogrendementsaardgasketel. De kostprijs van dit werk bedraagt euro zonder BTW. Aanvraag dossier: oktober 2010 Tijdstip uitvoering: 1 e en 2 e week november 2010 Ramen en deuren Lydiagebouw, Elianegebouw, Lambertusgebouw, Sint- Anna Dit werk is de verderzetting van de eerste fase ramen Sint-Anna. Ook hier zijn de ramen nog in enkel glas, niet voorzien van veiligheidsglas. Heel wat ramen zijn niet winddicht. Sommige waterlijsten zijn verrot. Het is noodzakelijk de ramen en de deuren te vervangen. Het Lydiagebouw zal in een lichtere kleur (soort gebroken wit) worden uitgevoerd omdat men in het Kloostergebouw witte houten ramen heeft geplaatst. In het Lambertusgebouw is de vloer van de gang gelijkvloers licht verzakt en zijn er heel wat trappen. We maken gebruik van de vernieuwing van de ramen en de deuren om de vloer eveneens te isoleren, de muren te vernieuwen en het niveau van de gang aan te passen zodat het aantal trappen vermindert of vervangen wordt door een hellend vlak. Hierdoor wordt de toegankelijkheid van het gebouw verhoogd.

3 De financiering gebeurt door de Vlaamse Gemeenschap voor 66 %. Voor het resterende bedrag gaan we een lening aan. Van Eandis en de provincie ontvangen we een aanzienlijke premie euro zonder BTW Tijdstip van uitvoering: december 2010 en januari 2011 deel 1 ramen juli en augustus 2011 deel 2 gang gelijkvloers Lambertus Project: groene vingers natuur op school De Basisschool en het Speciaal Lager Onderwijs zijn beide MOS-scholen. Dit wil zeggen dat ze allebei inspanningen doen op gebied van verkeer, water, energie, afval, natuur. De provincie en de gemeente ondersteunen ons zowel voor het opmaken van plannen als financieel. Vorig jaar tekenden we in voor het project natuur op school van de provincie. De is dat we de verbondenheid van school en natuur nog vergroten. Dit willen we realiseren in samenwerking met kinderen, ouders, leerkrachten schoolbestuur, de provincie, natuurpunt en de Tuinen van Hoegaarden. Enkele acties die we ondernemen: - nestkastjes maken voor allerlei vogels - het adopteren van een streekgebonden vogel: de geelgors - het aanleggen van takkenwallen - het aanplanten van insectenvriendelijke planten zodat er insecten worden aangetrokken - het bouwen van een insectentoren - het ophangen van vlinderkasten - het aanbrengen van dakholtes bij de vernieuwing van de daken (voor de gierzwaluwen en de vleermuizen) - het aanleggen van een kindvriendelijke moestuin De financiering gebeurt door de school. Van de provincie ontvangen we 80 % van de kosten. Basis Mariadal 4.243,85 euro met BTW SLO Mariadal 6.224,06 euro met BTW Tijdstip van uitvoering: mei 2010 tot oktober 2011 Schooljaar Feestzaal en traphal Lydia Door de stijging van het aantal leerlingen is er een lokalentekort in de afdeling Basis Mariadal en de afdeling SLO Mariadal. De afdeling Buso Mariadal is nogal eng behuisd. Om deze problemen te verhelpen hebben we besloten 7 bijkomende lokalen in te richten. Dit gebeurt in de huidige feestzaal in het Sint-Annagebouw en in de ruimte daarboven. Hierdoor kunnen we klassen van de basisschool meer centraliseren en kunnen de andere afdelingen vrijgekomen ruimtes innemen. De nieuwe klassen worden ingericht volgens nieuwe normen van veiligheid en hygiëne (brandalarm, mechanische ventilatie, ). De traphal van Lydia krijgt ook een opknapbeurt. De vloer is versleten en moet worden vernieuwd. Er wordt een branddeur geplaatst tussen het klooster en de school en er worden twee nieuwe toiletten voorzien.

4 Raming: ,82 euro zonder BTW Uitvoering: nog niet bekend gezien het departement het project in wacht heeft gezet. Dak Eliane Ook dit dak is aan vernieuwing toe. Bij elke storm vliegen er leien weg en de zinken slabben vertonen gaten. Het dak is niet geïsoleerd wat maakt dat er veel warmteverlies is. Hierdoor krijgt dit dak ook prioriteit. We onderzoeken de mogelijkheid de zolderruimte in te richten als muzisch of technisch lokaal. De opmetingen zijn al gebeurd. Aangezien de feestzaal prioriteit krijgt en we nog geen bericht van het departement hebben gekregen zal dit project vermoedelijk pas in worden gerealiseerd. Raming: euro zonder inrichting lokalen Schooljaar Sanitair Basisschool Het sanitair van de basisschool is verouderd. De huidige constructie voldoet niet aan de nieuwe hygiënische normen. Waar we zeker rekening moeten houden is dat het sanitair ingebouwd wordt in de kleuterschool. De kleuterschool wordt in een later stadium vernieuwd. Bij het vernieuwen van het sanitair moeten we zeker rekening houden met het latere concept van de kleuterschool. Raming: euro Schooljaar Gebouw Petrus Dit gebouw is het oudste gedeelte van de school. Hier dienen ook nieuwe ramen te worden geplaatst en het dak moet worden vernieuwd. De bevloering moet worden aangepast. Aangezien de steunbalken boven de ramen moeten worden vervangen is het noodzakelijk de werken aan ramen en vloeren samen uit voeren. Van dit project is alleen nog maar een bestek opgemaakt. Raming: Schooljaar Dak Sint-Anna Het dak van Sin-Anna is verouderd. De zoldering is wel geïsoleerd. Er is nog geen spraken van vochtinsijpeling. Toch zijn al heel wat kunstleien beschadigd zeker aan een gedeelte van de dakkapellen. Dit moet verder worden onderzocht. Er is nog geen echte raming opgemaakt. Schooljaar Kleuterschool

5 De vernieuwing van de kleuterschool moet grondig worden aangepakt. Wij verwachten dat dit een heel groot dossier zal worden. Dit kan alleen maar op lange termijn als een gedeelte van de andere projecten is betaald zodat we een nieuwe lening kunnen aangaan op lange termijn. Er is nog geen echte raming gemaakt.

Renovatieprojecten. Projectpartners

Renovatieprojecten. Projectpartners Samen investeren in het gebouw: Naar een nieuwe uitstraling, laagdrempelig en toegankelijk en met een duurzaam energiegebruik. Totale investering: 625 000 Projectpartners VZW Gezondheidscentrum Het Meetjesland

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1602909 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut renovatie verouderde sanitaire blokken: ontwerp

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1706297 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Zottegem: Provinciaal Technisch Instituut Verhelpen condensatieproblemen op de sheddaken van de

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1602909 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut renovatie verouderde sanitaire blokken: ontwerp (raming:

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1706297 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Zottegem: Provinciaal Technisch Instituut Verhelpen condensatieproblemen op de sheddaken

Nadere informatie

Is investeren in energiebesparende producten nog interessant?

Is investeren in energiebesparende producten nog interessant? Is investeren in energiebesparende producten nog interessant? Energie verwarming en SWW Stijgende prijzen woningen zonder spouwisolatie Woningen met enkel glas Woningen zonder dakisolatie 2 1 Energie elektriciteit

Nadere informatie

Trappen. De trap naar de 1 e en 2 e verdieping is in goede staat.

Trappen. De trap naar de 1 e en 2 e verdieping is in goede staat. 2 Daken 2.1 Dakbedekking Op de schuine dakvlakken liggen keramische Verbeterde Hollandsche pannen. Tijdens de inspectie waren aan de voorzijde diverse hoekkeper vorsten los. Steek proefsgewijs enkele pannen

Nadere informatie

Stap in de vernieuwing van de wijk

Stap in de vernieuwing van de wijk Stap in de vernieuwing van de wijk Samen kijken naar de beste aanpak voor uw woning Van verouderd naar eigentijds en fijn wonen Resultaten onderzoek Intermaris wil voor de toekomst weten waar de mogelijkheden

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs - SLO Mariadal te Hoegaarden

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs - SLO Mariadal te Hoegaarden Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Toelichting programma voorzieningen in de onderwijshuisvesting 2010

Toelichting programma voorzieningen in de onderwijshuisvesting 2010 Toelichting programma voorzieningen in de onderwijshuisvesting 2010 Algemeen De in het programma opgenomen voorzieningen zijn voorzieningen bedoeld als in artikel 2 van de Verordening voorzieningen huisvesting

Nadere informatie

2 juli VVE de Wetering

2 juli VVE de Wetering 2 juli VVE de Wetering SEINENERGIE VOOR duurzame ontwikkeling Presentatie 2 juli Vanavond wordt er geen besluit genomen voor een opdracht tot uitvoering. Er wordt een toelichting gegeven over de begroting.

Nadere informatie

BOUWKUNDIGE STAND VAN ZAKEN (D.D. 28-05-2014) MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM KABZEEL TE APPINGEDAM

BOUWKUNDIGE STAND VAN ZAKEN (D.D. 28-05-2014) MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM KABZEEL TE APPINGEDAM BOUWKUNDIGE STAND VAN ZAKEN (D.D. 28-05-2014) MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM KABZEEL TE APPINGEDAM Fase 1 In het afgelopen jaar is in de 1 e fase het casco van de Gereformeerde kerk en de voormalige pastorie

Nadere informatie

2. Buitenschrijnwerk met hoogrendementsbeglazing, deuren en -poorten

2. Buitenschrijnwerk met hoogrendementsbeglazing, deuren en -poorten Lijst in aanmerking komende werken premie duurzaam wonen 1. Dak- of zoldervloerisolatie a. Werfinrichting, stelling, veiligheid; b. Verwijderen van de bestaande dakbedekking; c. Afbraak van de schouw of

Nadere informatie

Dakwerken (geen isolatie)

Dakwerken (geen isolatie) Dakwerken (geen isolatie) - Draagstructuur - Dakbedekking - Goten & randaansluitingen - Dak(vlak)ramen - Werken uitgevoerd door aannemer - Verhuurders: 57.460 (verhoging met 1.500 per persoon ten laste)

Nadere informatie

STUIVERSTRAAT 309 8400 OOSTENDE KENA DAKWERKEN

STUIVERSTRAAT 309 8400 OOSTENDE KENA DAKWERKEN STUIVERSTRAAT 309 8400 OOSTENDE KENA DAKWERKEN DAKWERKEN KENA KENA DAKWERKEN 1 herstellingen 2 ontmossen van daken 3 zink en koper goten 4 dakwerken en veluxen 5 platforms en koepels 6 gevels en muren

Nadere informatie

Bevraging energiesituatie woning in het kader van het project Energiek Dorp Proven

Bevraging energiesituatie woning in het kader van het project Energiek Dorp Proven Bevraging energiesituatie woning in het kader van het project Energiek Dorp Proven Straat : Nr. :. Bus :. Ik ben huurder Ik ben eigenaar Alle gegevens worden anoniem verwerkt. Het vragen naar de straat

Nadere informatie

Welkom. Energiediensten voor lokale besturen : Gerealiseerde energieprojecten Energiedag VVSG Antwerpen

Welkom. Energiediensten voor lokale besturen : Gerealiseerde energieprojecten Energiedag VVSG Antwerpen Welkom Energiediensten voor lokale besturen : Gerealiseerde energieprojecten Energiedag VVSG Antwerpen Aanbod Energiediensten voor Lokale Besturen Wat zijn EnergieDiensten voor Lokale Besturen? Energie

Nadere informatie

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE AANVRAAG GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN VOOR EEN EENGEZINSWONING Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 TREEDT IN WERKING VANAF 01/01/2017 Belangrijk

Nadere informatie

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat Programma van vanavond: Inleiding Renovatieplan/werkzaamheden - pauze - Woonlasten Sociaal plan Vragen Inleiding Inleiding: Samenwerking heeft in 2011 aangekondigd de badkamer, de keuken en het toilet

Nadere informatie

GEVELRENOVATIE INSPIRATIEBOEK

GEVELRENOVATIE INSPIRATIEBOEK GEVEL INSPIRATIEBOEK INTRODUCTIE ELKE GEVEL VERDIENT EEN EXPERT GEVEL MET OF ZONDER ISOLATIE Mecdecor is uw partner voor het installeren, vernieuwen, herstellen of renoveren van uw gevel. We gebruiken

Nadere informatie

Renovatiewerken Kolderbos Werf 3 fase 2 17 appartementsblokken. Samenvatting informatievergaderingen februari 2013

Renovatiewerken Kolderbos Werf 3 fase 2 17 appartementsblokken. Samenvatting informatievergaderingen februari 2013 Renovatiewerken Kolderbos Werf 3 fase 2 17 appartementsblokken Samenvatting informatievergaderingen februari 2013 1. Technische veranderingen in de appartementen 2. Volgorde en timing renovatiewerken Kolderbos

Nadere informatie

Duurzame renovatie en uitbreiding zorgen voor magie in Freinetschool De Tovertuin

Duurzame renovatie en uitbreiding zorgen voor magie in Freinetschool De Tovertuin 14 november 2018, 11:30 (CET) Duurzame renovatie en uitbreiding zorgen voor magie in Freinetschool De Tovertuin Marc Bauwens De totaalrenovatie en uitbreiding van de Tovertuin zit erop. Oude klassen werden

Nadere informatie

Bouwproject HDB-scouts Gentbrugge

Bouwproject HDB-scouts Gentbrugge Bouwproject HDB-scouts Gentbrugge Bouwproject HDB-scouts Gentbrugge LT2 = Lokalen en Terreinen op Lange Termijn Bouwproject HDB-scouts Gentbrugge VOOR Bij de 10 slechtste lokalen van Gent lokalenonderzoek

Nadere informatie

DUURZAAM RENOVEREN CASE STUDY: - PROJECT IN MELDERT - PROJECT IN LUMMEN. www.liesbethliefsoons.be

DUURZAAM RENOVEREN CASE STUDY: - PROJECT IN MELDERT - PROJECT IN LUMMEN. www.liesbethliefsoons.be CASE STUDY: - PROJECT IN MELDERT - PROJECT IN LUMMEN gespecialiseerd in lage energiewoningen en passiefhuizen bij nieuwbouw : ecologisch houtskeletbouw-concept laatste jaren meer en meer vraag naar verbouwingen

Nadere informatie

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN. Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN. Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014 BADSTAD 8370 BLANKENBERGE AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014 TREEDT IN WERKING VANAF 01/01/2015 Belangrijk :

Nadere informatie

Residentie IRIS. Eeklo, Collegestraat 47. n.v. De Vlaeminck Bouw Vliegplein 27 9991 Adegem

Residentie IRIS. Eeklo, Collegestraat 47. n.v. De Vlaeminck Bouw Vliegplein 27 9991 Adegem Residentie IRIS Eeklo, Collegestraat 47 n.v. De Vlaeminck Bouw Vliegplein 27 9991 Adegem Jef Van Hoorebeke 0473/32.66.20 Bert Van de Vijver 0473/807.861 Beschrijving van het appartement: afwerking CASCO

Nadere informatie

Inventarisatie Sporthal De Stamper te Vriezeveen

Inventarisatie Sporthal De Stamper te Vriezeveen Synarchis B.V. Hakgriend 18 3371 KA Hardinxveld-Giessendam Tel: 0184-616544 Fax: 0184-616265 www.synarchis.nl Inventarisatie Sporthal De Stamper te Vriezeveen Gemeente Twenterand Inhoudsopgave pagina:

Nadere informatie

Energiezuinig en duurzaam wonen Levenslang en aanpasbaar wonen Een aanbod van Goed Wonen

Energiezuinig en duurzaam wonen Levenslang en aanpasbaar wonen Een aanbod van Goed Wonen Energiezuinig en duurzaam wonen Levenslang en aanpasbaar wonen Een aanbod van Goed Wonen Organisatie Goed-Wonen Motivatie om uw woning energiezuinig te maken Motivatie voor energiebesparende maatregelen

Nadere informatie

Groepsaankoop Spouwmuurisolatie

Groepsaankoop Spouwmuurisolatie Groepsaankoop Spouwmuurisolatie IGEAN-regio Sarah Van der Veken & Marleen Van Dam Expert klimaat & energie Inleiding WAAROM een groepsaankoop? 30 gemeenten engageren om 20% CO2 te besparen op hun grondgebied

Nadere informatie

Mevr Catherine Wuyts Dhr Dannie Helsen

Mevr Catherine Wuyts Dhr Dannie Helsen Mevr Catherine Wuyts Dhr Dannie Helsen Doordat de energiekost volledig door centraal wordt gedragen (door de scholengroep zelf) speelt deze een belangrijke rol bij uitgaven. Ongeveer 30% van het budget

Nadere informatie

Modern gebouwenmanagement. Voordracht door Verrecas Peter Technisch Adviseur infrastructuur preventie milieu

Modern gebouwenmanagement. Voordracht door Verrecas Peter Technisch Adviseur infrastructuur preventie milieu Modern gebouwenmanagement Voordracht door Verrecas Peter Technisch Adviseur infrastructuur preventie milieu Inleiding Wij zijn er ons allen van bewust dat de energiefactuur een aanzienlijke kostenpost

Nadere informatie

Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw)

Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw) Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw) Algemeen Belangrijkste functie van een dakkapel is het creëren van extra leefruimte in een woning. De dakkapel wordt geplaatst op een hellend dak. wat is het verschil?

Nadere informatie

Voormalig schoolgebouw in Malem opent na meer dan 30 jaar opnieuw de deuren

Voormalig schoolgebouw in Malem opent na meer dan 30 jaar opnieuw de deuren 27 april 2019, 13:30 (CEST) Voormalig schoolgebouw in Malem opent na meer dan 30 jaar opnieuw de deuren Na meer dan 30 jaar opent het voormalig schoolgebouw naast de kerk van Malem opnieuw de deuren. De

Nadere informatie

Rapport Huisscan. Blekerijstraat - mei 2015

Rapport Huisscan. Blekerijstraat - mei 2015 Rapport Huisscan Blekerijstraat - mei 2015 Mijn woning Bewoner Blekerijstraat 8800 Roeselare Eigenaar idem Type woning rijwoning gesloten Datum huisscan December 2014 Uitvoerders huisscan Jeroen Verbeke

Nadere informatie

samenwerking regionaal RENOVATIERAPPORT 2018

samenwerking regionaal RENOVATIERAPPORT 2018 samenwerking ANZEGEM AVELGEM DEERLIJK HARELBEKE KORTRIJK KUURNE LENDELEDE MENEN SPIERE-HELKIJN WAREGEM wervik WEVELGEM ZWEVEGEM leiedal igs woonwijs igs menen-wervik-mesen igs Beter wonen provincie west-vlaanderen

Nadere informatie

Onderhoud en herstellingswerken ten laste van de verhuurder ( Eigen Haard )

Onderhoud en herstellingswerken ten laste van de verhuurder ( Eigen Haard ) Onderhoud en herstellingswerken ten laste van de verhuurder ( Eigen Haard ) Hiernavolgend vinden jullie een overzicht van de meest voorkomende herstellingswerken lastens Eigen Haard. Bij vragen hieromtrent

Nadere informatie

RENOVEREN IS SAMENSPEL

RENOVEREN IS SAMENSPEL RENOVEREN IS SAMENSPEL UW CONTACTPERSONEN Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven WILLEM, UITVOERDER Willem van Orsouw regelt alle uitvoeringszaken. Tijdens de werkzaamheden in de woning is Willem

Nadere informatie

Catherine Wuyts Dannie Helsen

Catherine Wuyts Dannie Helsen Catherine Wuyts Dannie Helsen Doordat de energiekost volledig centraal wordt gedragen (door de scholengroep zelf) speelt deze een belangrijke rol bij uitgaven. Tenminste 30% van het budget wordt hiervoor

Nadere informatie

Isoleren bestaande muren!

Isoleren bestaande muren! Isoleren bestaande muren! Mogelijkheden en Beperkingen ir. Marcus Peeters - marcus.peeters@hubkaho.be Lector / onderzoeker KaHo Sint-Lieven Aalst KMO-loket LED-netwerk: Duurzaam Bouwen Onderzoekskern DUBiT

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Haraldstraat 7 3962 DA Wijk bij Duurstede Datum: 15 oktober 2012 Haraldstraat 7 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres

Nadere informatie

straat van morgen wijkrenovatie en participatie hand in hand

straat van morgen wijkrenovatie en participatie hand in hand straat van morgen wijkrenovatie en participatie hand in hand Jeroen Verbeke, wvi Ann Blontrock, stad Ambitie Ambitie op straatniveau: - veilig en gezond: alle woningen - energie: 20% vermindering CO 2

Nadere informatie

De nieuwe Renovatiepremie. Besluit van de Vlaamse regering van 30 oktober 2015 Publicatie Belgisch Staatsblad 12 november 2015

De nieuwe Renovatiepremie. Besluit van de Vlaamse regering van 30 oktober 2015 Publicatie Belgisch Staatsblad 12 november 2015 De nieuwe Renovatiepremie Besluit van de Vlaamse regering van 30 oktober 2015 Publicatie Belgisch Staatsblad 12 november 2015 Voor Wie? De bewoner De meerderjarige particulier die de premiewoning op aanvraagdatum

Nadere informatie

Bouwtechnische keuring

Bouwtechnische keuring Bouwtechnische keuring Datum: Opdrachtgever: zaterdag 23 maart 2013 Janssens Peter Straat: Kastanjedreef 12 Plaats: Baasrode Zonnelaan 17-1860 Meise info@teptec.be www.teptec.be 1 Inhoud Gegevens Opdrachtgever

Nadere informatie

Zelf veranderingen aanbrengen ( klusrecht ) Veranderen onder voorwaarden Let ook op overheidsregels Staat de door u geplande verandering niet

Zelf veranderingen aanbrengen ( klusrecht ) Veranderen onder voorwaarden Let ook op overheidsregels Staat de door u geplande verandering niet Klusrecht Zelf veranderingen aanbrengen ( klusrecht ) Aan de binnenzijde van uw gehuurde woning mag u veranderingen en toevoegingen aanbrengen, onder de voorwaarde dat deze zonder noemenswaardige kosten

Nadere informatie

Lijst aanvaardbare werken voor de Energieleningen 2015

Lijst aanvaardbare werken voor de Energieleningen 2015 Hieronder vindt u een gedetailleerde beschrijving van werken die in aanmerking komen voor de energielening: 1. Dak- of zoldervloerisolatie 2. Hoogrendementsbeglazing, -deuren en -poorten 3. Muurisolatie

Nadere informatie

Hoe maak ik mijn huis energiezuinig? Bart Morel (De Energiecentrale Stad Gent)

Hoe maak ik mijn huis energiezuinig? Bart Morel (De Energiecentrale Stad Gent) Hoe maak ik mijn huis energiezuinig? Bart Morel (De Energiecentrale Stad Gent) 02.12.2017 Woonevent: Hoe maak ik mijn huis energiezuinig 2 Laat je gratis begeleiden door de Energiecentrale www.energiecentrale.gent

Nadere informatie

SYNTHESENOTA EPB Overzicht met betrekking tot EPB-regelgeving

SYNTHESENOTA EPB Overzicht met betrekking tot EPB-regelgeving SYNTHESENOTA EPB Overzicht met betrekking tot EPB-regelgeving VOORWERP BOUWPLAATS BOUWHEER ARCHITECT STUDIEBUREAU Renovatie van een eengezinswoning Sint Jozefstraat 69, 8301 Knokke-Heist T Heist Best cvba

Nadere informatie

Inventarisatie Amundsenhal te Valkenswaard Gemeente Valkenswaard

Inventarisatie Amundsenhal te Valkenswaard Gemeente Valkenswaard Synarchis B.V. Hakgriend 18 3371 KA Hardinxveld-Giessendam Tel: 0184-616544 Fax: 0184-616265 www.synarchis.nl Inventarisatie Amundsenhal te Valkenswaard Gemeente Valkenswaard Inhoudsopgave pagina: 1 Inleiding

Nadere informatie

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE STADHERWAARDERING

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE STADHERWAARDERING BADSTAD 8370 BLANKENBERGE AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE STADHERWAARDERING GEMEENTERAADSBESLISSING D.D. 01/07/2008 (DIT REGLEMENT TREEDT IN WERKING OP 01/08/2008) Belangrijk : Lees

Nadere informatie

Residentie IRIS Eeklo, Collegestraat 47

Residentie IRIS Eeklo, Collegestraat 47 Residentie IRIS Eeklo, Collegestraat 47 n.v. De Vlaeminck Bouw Vliegplein 27 9991 Adegem Jef Van Hoorebeke 0473/32.66.20 Bert Van de Vijver 0473/807.861 Beschrijving van het appartement: Huidige staat

Nadere informatie

Premies voor energiebesparende investeringen in 2014

Premies voor energiebesparende investeringen in 2014 Premies voor energiebesparende investeringen in 2014 Inhoud Premies voor energiebesparende investeringen in 2014... Een overzicht van de premies die sinds 1 januari van kracht zijn.... Nieuw in 2014...

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van de Vrije Basisschool - De Groene Poort te Zottegem

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van de Vrije Basisschool - De Groene Poort te Zottegem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Rekenformules energiebesparende investeringen

Rekenformules energiebesparende investeringen Rekenformules besparende investeringen Isolatiewerken De CO2 reductie voor vloer, gevel, dak en zoldervloerisolatie wordt gegeven door: CO2 reductie =,, [kg CO2/jaar] U voor,i de U waarde van het oorspronkelijke

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Dommel 8 3961 HT Wijk bij Duurstede Datum: 28 juni 2012 Dommel 8 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres : Karel de

Nadere informatie

Dakisolatie in vijf stappen

Dakisolatie in vijf stappen Dakisolatie in vijf stappen Dakisolatie in vijf stappen Warmte stijgt op. Daarom zorgt een niet goed geïsoleerd dak voor veel energieverspilling en flink hoge energiekosten. In Nederland komt dit nog vaak

Nadere informatie

Kluswoning Saffierstraat 140, Berchem De Ideale Woning - Juni 2017 KLUSWONING SAFFIERSTRAAT 140, BERCHEM

Kluswoning Saffierstraat 140, Berchem De Ideale Woning - Juni 2017 KLUSWONING SAFFIERSTRAAT 140, BERCHEM KLUSWONING SAFFIERSTRAAT 140, BERCHEM 1 ALGEMENE INFORMATIE Adres: Kadastrale ligging: Saffierstraat 140, 2600 Berchem Antwerpen 22 ste afd. (Berchem 2 de afd.) sectie A nr. 78/L/5 Niet geïndexeerd KI:

Nadere informatie

Bijlage 1: Aanvaardbare werken voor Duwolim Plus lening

Bijlage 1: Aanvaardbare werken voor Duwolim Plus lening Bijlage 1: Aanvaardbare werken voor Duwolim Plus lening Energiebesparende investeringen 1. Dak- of zoldervloerisolatie 2. Hoogrendementsbeglazing, -deuren en -poorten 3. Muurisolatie 4. Vloerisolatie 5.

Nadere informatie

Dakisolatie In 5 stappen

Dakisolatie In 5 stappen Dakisolatie In 5 stappen Bewaar mij! 1 Vloerisolatie Inhoud 1 Is mijn dak nog goed? 4 2 Hoe wordt de isolatie aangelegd? 4 3 Welk materiaal kan ik gebruiken? 5 4 Hoe vind ik een goed isolatiebedrijf? 6

Nadere informatie

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE AANVRAAG GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN VOOR GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN VAN EEN MEERGEZINSWONING Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 TREEDT IN

Nadere informatie

Score dakbedekkingen en dakramen volgens NEN 2767 = 4

Score dakbedekkingen en dakramen volgens NEN 2767 = 4 BASISSCHOOL DE DUINSPRONG Dakbedekking en dakramen: De dakbedekking van de piramide-daken zijn bedekt met bitumineuze shingles. Tijdens de schouw bleek dat de bedekking van twee dakvlakken waren vervangen

Nadere informatie

SCHOUW SCHOLEN 2014. BASISSCHOOL DE DUINSPRONG Schimmelpenninckstraat 22 Dakbedekking en dakramen:

SCHOUW SCHOLEN 2014. BASISSCHOOL DE DUINSPRONG Schimmelpenninckstraat 22 Dakbedekking en dakramen: SCHOUW SCHOLEN 2014 De onderhoudswerkzaamheden uit 2014 en 2015 uit het Meerjarenonderhoudsplan 2014-2023 van Stichting Scala zijn door de gemeente geïnspecteerd op basis van de onderhoud strategie veilig

Nadere informatie

Fransebaan 548, Eindhoven

Fransebaan 548, Eindhoven Fransebaan 548, Eindhoven Kenmerken Overdracht Vraagprijs 275.000 k.k. Aangeboden sinds 01-02-2018 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie

Residentie De Burggraven. Voorstelling Residentie De Burggraven 1

Residentie De Burggraven. Voorstelling Residentie De Burggraven 1 Residentie De Burggraven Voorstelling Residentie De Burggraven 1 Ons project in Evergem is gelegen op het kruispunt van de Kerkbruggestraat met de Doornzeelsestraat, en de Doornzeelsestraat met de Grovermansdreef.

Nadere informatie

BOUWEN VAN APPARTEMENTEN Oostmalsesteenweg te Rijkevorsel

BOUWEN VAN APPARTEMENTEN Oostmalsesteenweg te Rijkevorsel BOUWEN VAN APPARTEMENTEN Oostmalsesteenweg te Rijkevorsel BOUWHEER: DEGO bvba Poeleinde 33 2323 Hoogstraten - Wortel Tel 03 / 314 35 69 Fax 03 / 314 99 80 info@dego.be 1. ALGEMEEN De appartementen worden

Nadere informatie

Premies in Brussel Akoestisch luik van de premie voor de renovatie van het woonmilieu

Premies in Brussel Akoestisch luik van de premie voor de renovatie van het woonmilieu Premies in Brussel Akoestisch luik van de premie voor de renovatie van het woonmilieu Marie-Noëlle ADNET Leefmilieu Brussel Afd. Vergunningen en partnerschappen Departement geluid Plan van de uiteenzetting

Nadere informatie

ontwerpgids 2.0 & renovatiestarter.be

ontwerpgids 2.0 & renovatiestarter.be ontwerpgids 2.0 & renovatiestarter.be Wouter Hilderson Pixii 24 oktober 2017 Antwerpen Inleiding Renovatieproces Naslagwerk voor (gefaseerde) renovatie Analyse: heel divers Renovatieproces Een afwegingskader

Nadere informatie

Hygiëne inspectie Basisschool Prinses Marijke Rapport 2 e inspectie Versie 1.0

Hygiëne inspectie Basisschool Prinses Marijke Rapport 2 e inspectie Versie 1.0 Hygiëne inspectie Basisschool Prinses Marijke Rapport 2 e inspectie Versie 1.0 GGD Twente A. Maassen van den Brink Inspecteur/hygiëne adviseur Team Inspectie & Hygiëne Inspectie: 12 juli 2017 Inspectie

Nadere informatie

Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe uitvoering verwijderen en afvoeren.

Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe uitvoering verwijderen en afvoeren. Technische omschrijving Splitsing in twee appartementen Hoge Rijndijk 94 H leiden 1 Sloopwerk Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe

Nadere informatie

MONUMENTENZORG TYPE 1 : STRAATGEVELS

MONUMENTENZORG TYPE 1 : STRAATGEVELS Stadsbestuur Sint-Niklaas Dienst cultuur MONUMENTENZORG Aanvraag tot het bekomen van een stedelijke subsidie voor onderhoudswerken aan waardevolle, niet-beschermde gebouwen (aan te vragen voor aanvang

Nadere informatie

Rapportage Energiebus

Rapportage Energiebus Rapportage Energiebus Nieuwe Leliestraat Amsterdam Type woningen: 14 portiekwoningen, 70 m2 Bouwjaar: 1974 Op verzoek van: Bewonerscommissie Nieuwe Leliestraat Verhuurder: De Alliantie Datum: 21-10-2014

Nadere informatie

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool te Wetteren

Verslag over de controle van bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne van Vrije Basisschool te Wetteren Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

renovatie woning Gent

renovatie woning Gent renovatie woning Gent atelier tom vanhee Verboeckhavenstraat 99, 1030 Brussel t/f 02 245 16 18 m 0496 12 74 38 www@ateliertomvanhee.be RENOVATIE WONING GENT WOONVOLUME MET RAMEN ALS SCHILDERIJEN PROJECT

Nadere informatie

ONDERHOUDSOVERZICHT HUURDER/VERHUURDER. Verhuurder Huurder

ONDERHOUDSOVERZICHT HUURDER/VERHUURDER. Verhuurder Huurder ONDERHOUDSOVERZICHT HUURDER/VERHUURDER A Aanrecht (zie ook keukenblok) Repareren of vervangen Aardlekschakelaar (zie elektrische installatie) Onderhoud, repareren of vervangen Afvoer (zie riolering) Repareren

Nadere informatie

Eengezinswoningen en multifunctionele woningen

Eengezinswoningen en multifunctionele woningen De Horst, Struweel, Fazantendrift, Fazantendrift + Patrijzenstraat, Nimrodstraat + Nimrodstraat Wissel De Roedel, De Lavei, De Jachthoorn, De Brakken, St.Hubertusplaats Te TOLLEBEEK Behandeld door: mevrouw

Nadere informatie

Agenda. Intro Beleid BENOveren DNB Premies De Burenpremie

Agenda. Intro Beleid BENOveren DNB Premies De Burenpremie BENOveren 1 Agenda Intro Beleid BENOveren DNB Premies De Burenpremie 2 Agenda Intro Beleid BENOveren DNB Premies De Burenpremie 3 4 5 6 Agenda Intro Beleid BENOveren DNB Premies De Burenpremie 7 8 9 E60

Nadere informatie

15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker

15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker 15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker Info-dag in 3 delen 10.30 uur: eerste groep huurders 13.00 uur: tweede groep huurders 15.30 uur: derde groep huurders KORT OVERZICHT VAN ONZE

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Notengaard 5 3962 JD Wijk bij Duurstede Datum: 31 mei 2012 Notengaard 5 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres : Karel

Nadere informatie

Basisschool De Zonnepoort-De Zonnewijzer opent buitengewoon schoolgebouw voor buitengewone leerlingen

Basisschool De Zonnepoort-De Zonnewijzer opent buitengewoon schoolgebouw voor buitengewone leerlingen Basisschool De Zonnepoort-De Zonnewijzer opent buitengewoon schoolgebouw voor buitengewone leerlingen Op woensdag 7 februari 2018 opent basisschool De Zonnepoort-De Zonnewijzer officieel de spiksplinternieuwe

Nadere informatie

Ambitie. Ambitie op straatniveau: - veilig en gezond: alle woningen - energie: 20% vermindering CO2-uitstoot - water: 20% besparing leidingwater

Ambitie. Ambitie op straatniveau: - veilig en gezond: alle woningen - energie: 20% vermindering CO2-uitstoot - water: 20% besparing leidingwater ϭϲ ϭϯ ϮϬϭϱ ƐƚƌĂĂƚ ǀĂŶ ŵžƌőğŷ ǁŝũŬƌĞŶŽǀĂƚŝĞ ĞŶ ƉĂƌƚŝĐŝƉĂƚŝĞ ŚĂŶĚ ŝŷ ŚĂŶĚ :ĞƌŽĞŶ sğƌďğŭğ ǁǀŝ ʹ ŶŶ ůžŷƚƌžđŭ ƐƚĂĚ Ambitie Ambitie op straatniveau: - veilig en gezond: alle woningen - energie: 20% vermindering

Nadere informatie

BIJLAGE 1 PERIMETER VAN HET GEBIED WAARVOOR HET BEHEERSPLAN WORDT OPGEMAAKT

BIJLAGE 1 PERIMETER VAN HET GEBIED WAARVOOR HET BEHEERSPLAN WORDT OPGEMAAKT BEHEERSPLAN BIJLAGE 1 BIJLAGE 1 PERIMETER VAN HET GEBIED WAARVOOR HET BEHEERSPLAN WORDT OPGEMAAKT BIJLAGE 2 LIJST VAN PREMIEGERECHTIGDE WERKEN EN WERKEN VRIJGESTELD VAN TOELATING 1. instandhoudingswerken

Nadere informatie

En plots krijgt Middenschool 7,7 miljoen euro

En plots krijgt Middenschool 7,7 miljoen euro Het Nieuwsblad 4 oktober 2017 En plots krijgt Middenschool 7,7 miljoen euro Groenhove bouwt nieuwbouw en verlaat Jozef Duthoystraat Het directiecomité met achter hen het stuk grond waarop de nieuwbouw

Nadere informatie

ENOFSTUDIO ARCHITECTEN BVBA MARIALEI 33-2018 ANTWERPEN t 03 296 81 39 m 0485 20 45 33 e LUIS@ENOFSTUDIO.EU

ENOFSTUDIO ARCHITECTEN BVBA MARIALEI 33-2018 ANTWERPEN t 03 296 81 39 m 0485 20 45 33 e LUIS@ENOFSTUDIO.EU ENOFSTUDIO ARCHITECTEN BVBA MARIALEI 33-2018 ANTWERPEN t 03 296 81 39 m 0485 20 45 33 e LUIS@ENOFSTUDIO.EU gevels-snedes ROTTERDAMSTRAAT 105 2000 ANTWERPEN RENOVATIE HANDELSGLV EN 6 APPARTEMENTEN +14.55m

Nadere informatie

OPMETING BEGRAAFPLAATS - RENOVATIE VAN DE CONCIËRGEWONING - OPDRACHT NR /A//2017.E077.01/BAT.OL-BH

OPMETING BEGRAAFPLAATS - RENOVATIE VAN DE CONCIËRGEWONING - OPDRACHT NR /A//2017.E077.01/BAT.OL-BH OPMETING BEGRAAFPLAATS - RENOVATIE VAN DE CONCIËRGEWONING - OPDRACHT NR. 2017.144/A//2017.E077.01/BAT.OL-BH Nr. Beschrijving Type Eenh. H EP BTW 1 Algemeenheden 1.1 Werfinstallatie H ff 1,00 1.2 Coördinatie

Nadere informatie

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Huis & Erf steekt energie in uw woning in de vorm van een compleet isolatiepakket voor uw hele woning.

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Papestraat nummer 22 bus bestemming type eengezinswoning halfopen bebouwing softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 1016 De energiescore laat toe om

Nadere informatie

Groep 8 - Les 4 Duurzaamheid

Groep 8 - Les 4 Duurzaamheid Leerkrachtinformatie Groep 8 - Les 4 Duurzaamheid Lesduur: 30 minuten (zelfstandig) DOEL De leerlingen weten wat de gevolgen zijn van energie verbruik. De leerlingen weten wat duurzaamheid is. De leerlingen

Nadere informatie

Beton is een mengsel van grind, zand, cement en water. Gewapend beton is beton dat verstevigd is met ijzer.

Beton is een mengsel van grind, zand, cement en water. Gewapend beton is beton dat verstevigd is met ijzer. De ruwbouw is het geheel van funderingen, muren, balken, welfsels en dak. Een aannemer in bouwwerken voert de ruwbouw uit. Hij heeft gekwalificeerde vaklui als metselaars, betonbekisters en ijzervlechters

Nadere informatie

245 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

245 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Batavia 7 bus 3 2000 gemeente Antwerpen bestemming appartement type - bouwar 2005 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²ar): 245 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

ENQUETE SPOORBUURT. 1. Woonsituatie. Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen

ENQUETE SPOORBUURT. 1. Woonsituatie. Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen ENQUETE SPOORBUURT Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen Delen Enquête: 1. Woonsituatie 2. Wijk Opzet 3. Wijk Beschermd Stadsgezicht 4. Woning

Nadere informatie

Service-abonnement. Correspondentieadres: Postbus NB Amsterdam. AHAM Vastgoed Sarphatistraat 370 A GW Amsterdam

Service-abonnement. Correspondentieadres: Postbus NB Amsterdam. AHAM Vastgoed Sarphatistraat 370 A GW Amsterdam Service-abonnement AHAM Vastgoed Sarphatistraat 370 A9 1018 GW Amsterdam Correspondentieadres: Postbus 15563 1001 NB Amsterdam aham@aham.nl 020 624 61 01 aham.nl Onderhoudsoverzicht A Huurder

Nadere informatie

Kluswoning Florent Cootmansplein 19, Berchem De Ideale Woning - Juni 2017 KLUSWONING FLORENT COOTMANSPLEIN 19, BERCHEM

Kluswoning Florent Cootmansplein 19, Berchem De Ideale Woning - Juni 2017 KLUSWONING FLORENT COOTMANSPLEIN 19, BERCHEM KLUSWONING FLORENT COOTMANSPLEIN 19, BERCHEM 1 ALGEMENE INFORMATIE Adres: Kadastrale ligging: Florent Cootmansplein 19, 2600 Berchem Antwerpen 22 ste afd. (Berchem 2 de afd.) sectie A nr. 169/C/4 Niet

Nadere informatie

Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. De deuren krijgen een slot met een meerpuntsluiting.

Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. Nieuw hout dekkend geschilderd in middelgrijs. De deuren krijgen een slot met een meerpuntsluiting. Technische omschrijving woningen Deze technische omschrijving woningen is een opsomming van te verwerken materialen, al dan niet met omschrijving van de kwaliteit, maar zonder bepalingen ten aanzien van

Nadere informatie

Algemene informatie. Opname. Overlast. Planning. Asbestinventarisatie. Werken in een bewoond huis

Algemene informatie. Opname. Overlast. Planning. Asbestinventarisatie. Werken in een bewoond huis Algemene informatie Opname In de komende periode maakt de woonconsulent met u een persoonlijke afspraak voor de opname in uw woning. De uitvoerder komt bij u langs om de opname te doen, hij bekijkt enkele

Nadere informatie

525 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

525 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Dorps 23 2830 gemeente Willebroek bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1918 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 525 De energiescore laat toe

Nadere informatie

Infofiche wonen. Hoogrendementsbeglazing

Infofiche wonen. Hoogrendementsbeglazing Infofiche wonen Hoogrendementsbeglazing Inhoud 1. Een woordje uitleg 2. Premies 3. FRGE-lening 4. Contactgegevens 1. Een woordje uitleg Hoogrendementsglas isoleert vijf maal beter dan enkel glas en twee

Nadere informatie

1216 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

1216 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Lammekensknok 94 8770 gemeente Ingelmunster bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 1216 De energiescore

Nadere informatie

PERSBERICHT. Annemie Turtelboom Vlaams Viceminister-president Annemie Turtelboom Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie

PERSBERICHT. Annemie Turtelboom Vlaams Viceminister-president Annemie Turtelboom Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie PERSBERICHT Annemie Turtelboom Vlaams Viceminister-president Annemie Turtelboom Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie Brussel, 11/2/2016 Energiebesparende renovatie in Vlaanderen zet door

Nadere informatie

Thermografisch onderzoek Fam Hokke --------------------------- ---------------------------

Thermografisch onderzoek Fam Hokke --------------------------- --------------------------- Op deze klus in opdracht van een isolatiebedrijf en naar aanleiding van comfortklachten een energiescan uitgevoerd om te kijken waar de probleemplekken in de constructie zich bevonden. Thermografisch onderzoek

Nadere informatie

Dovenetelhof 1, Houten

Dovenetelhof 1, Houten Dovenetelhof 1, Houten Kenmerken Overdracht Vraagprijs 435.000 k.k. Aangeboden sinds 21-02-2019 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling Aantal

Nadere informatie

Bouwkundig Inspectierapport

Bouwkundig Inspectierapport Bouwkundig Inspectierapport Geul 68 3961 HZ Wijk bij Duurstede Datum: 3 augustus 2012 Geul 68 Wijk bij Duurstede Algemene gegevens Administratieve gegevens aanvrager Naam : Volksbelang Adres : Karel de

Nadere informatie