Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK - Renovatie buitenbaden - technische installaties en bouwkundige werken Raming ,96 EUR excl. btw; goedkeuring ontwerp Hilde Bruggeman Mevrouwen en mijne Heren, Het totaalproject "renovatie buitenbaden en clustering inkom sporthalbinnenzwembad" van het provinciaal domein Puyenbroeck werd principieel goedgekeurd in zitting deputatie van 22 december In de zitting van 2 december 2010 werd het bureau Technum aangesteld als ontwerper voor de technische installaties horende bij dit project. Het bouwkundige deel wordt uitgewerkt door de dienst Patrimonium. Als eerste onderdeel van het totaalproject werd het ontwerp opgestart voor de renovatie van de buitenbaden. In de zitting van 22 december 2011 werd het dienstencontract van Technum uitgebreid met het bouwkundige ontwerp voor de renovatie van de buitenbaden. Het ontwerp van dit eerste onderdeel, de renovatie van de buitenbaden, volledig opgemaakt door de ontwerper Technum, wordt hierbij ter goedkeuring voorgelegd. Het ontwerp, ingediend op 13 augustus 2012, omvat, kort samengevat, de volgende werken : BESCHRIJVING ONTWERP In overleg tussen de bevoegde gedeputeerde, dienst Sport, dienst Patrimonium en de ontwerper werd een aangepast ontwerpvoorstel geformuleerd om het dossier binnen het initieel voorziene budget uit te voeren. Dit houdt in dat volgende elementen, voorzien in het principeakkoord omtrent dit dossier, niet kunnen uitgevoerd worden: -het herprofileren van de bodem van het 50m-bad tot een maximale diepte van 140cm; het huidige bodemprofiel, dat start op 90cm diepte, afloopt naar 150cm diepte tot het midden van het bad, en daarna verder afloopt tot 220cm diepte zal dus behouden blijven; de toevoermonden worden niet herplaatst naar de bodem van het bad maar blijven in de wanden; -het voorzien van een ruimer peuterbad van ±200m²; er wordt wel een nieuw peuterbad voorzien van ±110m², wat net iets kleiner is dan het huidige peuterbad van 130m²; Verder is het ontwerp cfr het intiteel voorziene programma.

2 Het ontwerp omvat : -de bouwkundige renovatiewerken aan het 50m-bad; -de bouwkundige werken voor het nieuwe peuterbad; -de bouwkundige werken voor de nieuwe waadbakken; -de technische installaties voor de renovatie- en nieuwbouwwerken mbt alle buitenbaden; -de bouwkundige en technische werken mbt het conform maken van de afvalwaterlozing aan de Vlarem-reglementering. Renovatiewerken 50m-bad : -het bad krijgt een nieuwe waterdichting op de bestaande betonkuip, de kuip wordt nadien volledig herbetegeld; -het bad wordt voorzien van overloopgoten; -het bad wordt opnieuw uitgerust met de nodige nieuwe ladders, zwemlijnen, belijning in de bodem en wanden; -een zwembadafdekking ifv energiebesparing wordt voorzien, deels ingebouwd in het perron; zie verder. Nieuwe peuterbad : -een nieuw peuterbad van ±110m² wordt voorzien in dezelfde natte zone als het instructiebad; -het bad heeft een hellend inloopvlak, en heeft een maximale diepte van 40cm; -het bad is eveneens voorzien van overloopgoten; -in het bad worden een glijbaan en een waterparaplu voorzien; -het bad wordt uitgerust met een buffertank waarin het hele watervolume kan worden opgevangen tijdens de avond en nacht om afkoeling te beperken; zie verder. Nieuwe waadbakken : -de waadbakken worden volledig vernieuwd : de oude waadbakken waren niet rolstoeltoegankelijk + het douchesysteem was onefficiënt en water-en energieverspillend; -de nieuwe waadbakken zijn volledig rolstoeltoegankelijk; het douchesysteem wordt tijdig geactiveerd door de baders, het sproeiwater blijft gericht sproeien door een afscherming tegen de wind; Specifieke technieken : Verhuis waterbehandeling buitenbaden: - De bestaande filterinstallatie van de buitenbaden en waadbakken wordt verhuisd van de kelder van het oude binnenzwembad naar deze van het nieuwe binnenzwembad. - De meet- en doseerinstallatie voor de chemicaliën wordt vernieuwd en aangesloten op deze van de binnenbaden. Bufferbak voor industrieel afvalwater: - Momenteel wordt het industrieel afvalwater van de buitenbaden geloosd op oppervlakte water. Dit is als afwijking opgenomen in huidige milieuvergunning maar zal bij het vernieuwen ervan eind augustus 2012

3 niet langer worden toegestaan. Bovendien overschrijden de concentraties aan afvalstoffen in het industrieel afvalwater van de nieuwe binnenbaden regelmatig de norm. Er wordt een bufferbak geplaatst met een inhoud van 110m³ waar het industrieel afvalwater - afkomstig van het terugspoelen van de filters van zowel de binnen als de buitenbaden - gebufferd wordt voor het wordt overgepompt naar de riolering. De vertraagde afvoer moet er voor zorgen dat de geloosde concentraties aan afvalstoffen onder de norm vallen opgelegd in VLAREM II en de milieuvergunning. Op deze wijze worden de beide problemen aangepakt. - Er wordt zoals gevraagd in de norm een staalnamepunt geïnstalleerd om dit gemakkelijk te kunnen controleren. - Tevens wordt er een meetgoot geïnstalleerd op de uitloop van de buffertanks verschillende buitenbaden. Deze moet toelaten ook het overstort, dat ook als industrieel afvalwater beschouwd moet worden, bij hevige regenbuien te bemeten en bemonsteren. Dubbele scheiding tussen zwembadwater en leidingwater: - Volgens de huidige normen moet er een dubbele scheiding zijn tussen het leidingwater en het gechloreerd zwembadwater. Hiervoor zal de huidige enkelwandige warmtewisselaar voor de productie van sanitair warm water voor de douches en de verblijven vervangen worden door een dubbelwandige. - Het vulwater van de CV-leidingen zal voortaan gebeuren met regenwater en niet langer met leidingwater. De bestaande installatie wordt hiervoor omgebouwd Plaatsen van tappunten op de kades rond de buitenbaden: - Om de reiniging van de kades toe te laten conform de voorschriften van VLAREM II zullen voldoende tappunten worden geïnstalleerd op de kades rond de buitenbaden. Aansluiten van de elektrische voeding van de sporthal op de hoogspanning van het nieuw binnenbad: - De elektrische voeding van de sporthal komt momenteel van de sterk verouderde hoogspanningscabine in de kelder van het oude zwembad. Er wordt voor gekozen de keuringsopmerkingen van deze hoogspanningscabine niet meer op te lossen de cabine verdwijnt toch bij de sloop van het oud zwembad maar de sporthal nu reeds te voeden vanuit het nieuwe zwembad. - Er komt een nieuw algemeen laagspanningsbord in de sporthal dat aangepast is aan het verschil in spanning tussen het oude zwembad en het nieuwe zwembad. - Deze werken zijn opgenomen in deze fase van het dossier zodat de sloop van het oude binnenbad direct na de renovatie van de buitenbaden kan worden uitgevoerd. MAATREGELEN VOOR ENERGIEBESPARING EN REG: Het project voorzien in een zwembadafdekking voor het 50m-bad : een lamellenafdekking kan via een geautomatiseerd systeem elke avond en sluitingsdag over het wateroppervlak wordt uitgerold. Hierdoor wordt een groot deel warmteverlies tegengegaan. Uit eerder gemaakte berekeningen wordt de terugverdientijd van deze investering op 5,5 jaar geschat. Voor het nieuwe peuterbad is een bufferbak voorzien waarin het water tijdens de nacht kan gestockeerd worden om afkoeling te beperken.

4 Rekening houdende met de huidige raming van de investeringskost kan de terugverdientijd van deze investering geschat worden op 3,5 jaar. Volgens het door de deputatie goedgekeurde budget (zitting van 22 december 2011) is voor het project renovatie buitenbaden volgend budget voorzien: Algemene werfkosten (25% gerekend van de voorziene EUR)) Werken buitenbaden Perron peuterbad (onderdeel van post buitenaanleg Aanpassing transfo's sporthal (deeltje van post werken oud zwembad) Vlaremaanpassingen riolering Afdekking 50m-bad ( EUR excl. 7;65% ereloon) Bufferbak peuterbad ( EUR excl. 7,65% ereloon) Onvoorziene kosten (10%) Totaal Indexering bedrag (oktober 2011 tov juli ,02646) EUR incl. btw EUR incl btw EUR incl. btw EUR incl. btw EUR incl. btw EUR incl. btw EUR incl. btw EUR incl. btw EUR incl. btw EUR incl. btw De huidige raming van het voorliggende ontwerp bedraagt ,96 EUR excl. btw of ,33 EUR incl. btw en is bijgevolg conform aan het budget. De voorgestelde gunningswijze is de openbare aanbesteding, met een perceel bouwkundige werken en een perceel technieken. Met betrekking tot de selectiecriteria (o.a. VCA) wordt naast de wettelijk vereiste erkenning voor de tegelzetter een referentie gevraagd van een gelijkaardig project. Enig gunningscriterium is de prijs. Volgens het advies van de dienst patrimonium dienen nog volgende ontwerpmatige aanpassingen aan het aanbestedingsdossier te worden uitgevoerd (budgettaire impact quasi nihil): -profiel peuterbad : van 0 naar 40cm diepte over de eerste 8m van het peuterbad, nadien vlakke bodem op 40cm diepte voor de overige 10m lengte ipv het huidige voorstel (over 18m van 0 naar 40cm diepte). Volgende administratieve en formele aanpassingen aan het aanbestedingsdossier dienen nog door de ontwerper te worden uitgevoerd :

5 -bijlage toe te voegen ivm de samenstelling van het pid volgens de standaardlijst van dienst Patrimonium; -lastenboek technieken art. 6.5 informatiepaneel: ook de aannemer bouwwerken dient vermeld te worden, inbegrepen in de prijs. Visum van de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk van 10 mei 2012: IDPBW heeft zijn advies uitgebracht op het bestek, de ontwerper heeft reeds de nodige aanpassingen opgenomen in het bestek. IDPBW stelt dat exploitatie in de avonduren niet meer mogelijk zal zijn wegens het supprimeren van de onderwaterverlichting (te weinig zichtbaarheid op de bodem). Om budgettaire redenen is het echter niet mogelijk dit op te nemen in het dossier. In toepassing van het KB tijdelijke en mobiele werkplaatsen / werken met derden, is de veiligheidscoördinator V.E.T.O. & Partners aangesteld; deze heeft het Veiligheids- en gezondheidsplan toegevoegd. Voor de geplande werken zal een stedenbouwkundige vergunning worden aangevraagd, alsook een aanpassing van de milieuvergunning. De planning is voorzien als volgt: Aanbesteding dossier najaar Gunning dossier eind oktober Start werken december 2012 einde werken juni Op artikel 76404/27011 van het budget 2012 zijn de nodige kredieten voorzien. Gevraagd wordt : de voorwaarden vast te stellen voor de renovatie van de buitenbaden van het provinciaal domein Puyenbroeck, zoals bepaald in bijgaand ontwerp; toe te staan dat de opdracht zal worden gegund bij wijze van openbare aanbesteding ; in bevestigend geval het ontwerp (bestaande uit bijzonder bestek, raming en plannen) en het besluit te ondertekenen. Gent,. namens de Deputatie: de provinciegriffier, Albert De Smet de bevoegde gedeputeerde, Hilde Bruggeman

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1205265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK - Renovatie buitenbaden - technische installaties en bouwkundige

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1602909 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut renovatie verouderde sanitaire blokken: ontwerp

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1304734 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Domein Puyenbroeck te Wachtebeke Renovatie buitenbaden: 3de reeks meerwerken bouwkundig

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1704594 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Wachtebeke: Provinciaal domein Puyenbroeck, sportsite leveren, plaatsen en verhuren van modulaire

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1606161 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Dendermonde Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Scheldeland rechtszaak invordering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1402765 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent Leopoldskazerne Dienstencontract ontwerper: Open Oproep-procedure: vaststelling overeenkomsttekst

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1801860 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent (Desteldonk), PAULO: opleidingscentrum Ontwerp masterplan Paulo nieuwbouw en renovatie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1705920 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wachtebeke: Zwembad en verblijfsaccommodatie globaal herstel van de gebreken na de expertise:

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1602909 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut renovatie verouderde sanitaire blokken: ontwerp (raming:

Nadere informatie

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons Provincie Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons iltiiililililt]llil]ililil]t 1IO4t45 departement Logistiek dienst Patrimonium vergadering van Ü E.lull zû13 aanwezig Jan Briers, gouverneur-voozitter 4EÉ cglê

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1800616 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent - Campus Henleykaai Meerwerk reeks 3 (verr.2, 3 en 4) : kennisgeving gunning Peter

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1705920 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Wachtebeke: Zwembad en verblijfsaccommodatie globaal herstel van de gebreken na de expertise:

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1600624 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Huysmanhoeve Eeklo aanpassing bestek dienstencontract Eddy Couckuyt Mevrouwen en mijne

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1706297 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Zottegem: Provinciaal Technisch Instituut Verhelpen condensatieproblemen op de sheddaken

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1705982 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut reorganisatie ateliers hout (deel stofafzuiging): ontwerp

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1600624 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Huysmanhoeve Eeklo aanpassing bestek dienstencontract Eddy Couckuyt 1. Feitelijke en juridische

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 11.

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 11. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00519 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Administratief Centrum Zuid, Woodrow Wilsonplein 1, Gent - Renovatie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 3e Directie Dienst 31 Gebouwen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0706378 betreft verslaggever RONSE : PROVINCIAAL INSTITUUT HEYNSDAELE Home voor 3 leefgroepen - uitbreiding met één leefruimte

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1604173 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Leopoldskazerne - aankoop blokken D t.e.m. I aankoop van deel stad Gent waardoor de volledige

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1705955 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Niklaas : provinciaal domein De Ster Design & Build van peuterspeeltuin : ontwerp (raming

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1501916 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal patrimonium: fotovoltaïsche panelen op dakoppervlakten Uitvoering door nv

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1406710 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PAC Het Zuid Gent: parking Overeenkomst beheer en commerciële exploitatie parkeergarages

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 2 MEI 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. P. Van Cauwenberghe,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 februari 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/1 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1702336 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal patrimonium en APB De Gavers Geraardsbergen Afsluiten van een alle risico's

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1702873 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever WACHTEBEKE - PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK Bouwen opslagloods op de reserveparking: ontwerp

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1702738 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Jaarrekening

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1501916 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal patrimonium: fotovoltaïsche panelen op dakoppervlakten Uitvoering door nv Eneco Solar

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 30705 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsformatie en organogram Wijzigingen personeelsformatie en organogram naar

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1600608 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal patrimonium, paraprovinciale instellingen en pompgemalen van de polderbesturen opdracht

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1606116 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wachtebeke : provinciaal domein Puyenbroeck Design & Build logistiek /administratief gebouw

Nadere informatie

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. N.

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1505028 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2015 Derde reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de derde

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Verduurzaming zwembad De Wetering

Verduurzaming zwembad De Wetering Verduurzaming zwembad De Wetering gemeente Houten (Fase 2) - Inventariseren, analyseren en verduurzamen Lester Agten & Hans de Groot Versie: 26 oktober 2016 Programma Algemeen / opdracht Stappenplan Vertrekpunt

Nadere informatie

Formulier voor het bekomen van een premie voor de aanleg van een individuele zuiveringsinstallatie

Formulier voor het bekomen van een premie voor de aanleg van een individuele zuiveringsinstallatie Deel 1. Inlichtingen te verstrekken door de particulier 1. Administratieve gegevens Naam aanvrager:... Adres aanvrager:... Adres installatie (enkel indien verschillend van adres aanvrager):... Nummer financiële

Nadere informatie

Document werkwijze voorzien in artikel 30,1 van het KB TMB

Document werkwijze voorzien in artikel 30,1 van het KB TMB Bijlage A Document werkwijze voorzien in artikel 30,1 van het KB TMB INVUL FORMULIER VERPLICHT BIJ TE VOEGEN BIJ OFFERTE Art. 30 : De opdrachtgever neemt de nodige maatregelen opdat het veiligheids- en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1706297 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Zottegem: Provinciaal Technisch Instituut Verhelpen condensatieproblemen op de sheddaken van de

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1306983 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Nieuw Provinciehuis - Leopoldskazerne Aankoop van blokken A, B, C - Procedure Open Oproep

Nadere informatie

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 25 november 2016

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 25 november 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 25 november 2016 Besluit GOEDGEKEURD B-punt AG Stedelijk Onderwijs Samenstelling de heer Koen Daniëls; mevrouw Freya

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1403169 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte Opmaak inventaris in het kader van de projecten "Ruien" en "Groene

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie --- dossiernummer:. 1802726 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Klachtenbehandeling Jaarrapport over 2017 Hilde Bruggeman Mevrouwen en mijne Heren, Krachtens

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1702923 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever GENT : LEOPOLDSKAZERNE Design & Build concurrentiedialoog : bestek en projectdefinitie

Nadere informatie

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 MAART 2012

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 MAART 2012 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

F R E D - projects. ! Flanders Real Estate Development Projects HUYZE T STEENTJE. Gekoppelde nieuwbouwwoningen te Laarne

F R E D - projects. ! Flanders Real Estate Development Projects HUYZE T STEENTJE. Gekoppelde nieuwbouwwoningen te Laarne HUYZE T STEENTJE Gekoppelde nieuwbouwwoningen te Laarne Huyze t Steentje : Beschrijving Laarne, Hoekstraat 28 Op een boogscheut van het centrum van Laarne, in een pittoreske landelijke omgeving bouwt de

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1000556 betreft verslaggever WACHTEBEKE : PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK Passiefbouw inkom 1 : herwerkt ontwerp (L01/2009-0372/a09nd0364/nd)

Nadere informatie

WMD-actieplan_2015_afgewerkt_adm_pov

WMD-actieplan_2015_afgewerkt_adm_pov WMD-actieplan_2015_afgewerkt_adm_pov Administratie B01-Beheersing risico's en milieu-impact B01/104 MONU_opstellen instructiekaart voor werken met leiladders B01/106 Golf_opvolgen CO2 emissie door exploitatie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1504262 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever GENT - HET GROOT SEMINARIE Aanstellen van een makelaar voor de verkoop van het pand: wijze

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1705773 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 januari 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Fietsostrade Antwerpen-Mechelen aanleg fietsweg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1405159 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Domein Puyenbroeck Wachtebeke - concessie restaurantcomplex. Goedkeuring concessieovereenkomst.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1802750 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale Kerkfabriek Sint-Baafs Gent Jaarrekening 2017

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1801171 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2018 Eerste reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de eerste

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1502705 Provincieraadsbesluit betreft Aalst, Berlare, Haaltert, Lede, Sint-Niklaas en Stekene - PRUP 'Reconversie zones voor verblijfsrecreatie

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 OPENBARE VERGADERING Beleidssecretariaat Secretariaat 1 2017_GR_00041 Notulen vorige vergadering - Ontwerp-notulen van de vergadering van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0710790 betreft verslaggever PISAD Resultatenrekening en toelichting 2006 voor vaststelling ; verslag Rekenhof voor kennisgeving

Nadere informatie

zwembad te Ieper VAN HET HISTORIEK [ IN DE KIJKER ] 5

zwembad te Ieper VAN HET HISTORIEK [ IN DE KIJKER ] 5 [ IN DE KIJKER ] 5 R E N O V A T I E VAN HET E N U I T B O U W zwembad te Ieper HISTORIEK Ieper beschikt sinds mensenheugenis over een 50- meter openluchtbad met een rijke geschiedenis. O.a. de Belgische

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie Directie Leefmilieu dienst Milieu- en natuurvergunningen aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt,

Nadere informatie

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015.

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015. RAAD VAN 4 APRIL 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. I. De Maegd, Mevr.

Nadere informatie

HOF VAN HABSBURG Restauratie en renovatie dak Goswin de Stassartstraat 139, 141, 143, 147, Mechelen

HOF VAN HABSBURG Restauratie en renovatie dak Goswin de Stassartstraat 139, 141, 143, 147, Mechelen HOF VAN HABSBURG Restauratie en renovatie dak Goswin de Stassartstraat 139, 141, 143, 147, 149 2800 Mechelen OPDRACHTGEVER Vereniging van mede-eigenaars (VME) Goswin de Stassartstraat 139, 141, 143, 147,

Nadere informatie

Badhuis te Menen. gerenoveerd en uitgebouwd

Badhuis te Menen. gerenoveerd en uitgebouwd [ IN DE KIJKER ] 5 Het stedelijk zwembad t Zwembad Badhuis te Menen gerenoveerd en uitgebouwd Het stedelijk zwembad t Badhuis te Menen kreeg een grondige facelift teneinde aansluiting te krijgen bij de

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1702923 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever GENT : LEOPOLDSKAZERNE Design & Build concurrentiedialoog : bestek en projectdefinitie met bijlagen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0600053 betreft verslaggever PROJECTEN: CONTRACTUELE BEZETTING project 'kwalitatieve opvolging bouwwerken'

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel team Organisatieontwikkeling dossiernummer: 1605877 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Personeelsbehoefte - Formatie wijziging personeels en nieuwe functiebeschrijvingen Hilde

Nadere informatie

3. a) Intrekking van de raadsbeslissing van 26 februari 2014 inhoudende goedkeuring van het Meerjarenplan 2014-2019

3. a) Intrekking van de raadsbeslissing van 26 februari 2014 inhoudende goedkeuring van het Meerjarenplan 2014-2019 RAAD VAN 1 JULI 2014 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. R. Artois, dhr. P. Van Cauwenberghe, Mevr. N. Miseur, Mevr. M. Heirman en

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer:. 1300631 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Reglementen subsidie aan gemeenten voor de realisatie van fietsinfrastructuur onderdeel van het

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 351

BIJZONDER BESTEK NR. 351 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-GILLIS BIJZONDER BESTEK NR. 351 AFWIJKINGEN Zie A, I, 5. VOORWERP VAN DE OPDRACHT. De opdracht betreft de aanpassing van de elektrische installaties

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1606116 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Wachtebeke : provinciaal domein Puyenbroeck Design & Build logistiek /administratief gebouw :

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 28 maart 2017 Provincie LIMBURG Stad 3840 BORGLOON Aanwezig: Awouters Eric (afwezig bij punt 3) - voorzitter Dedrij Ludo, Deneuker Danny (burgemeester),

Nadere informatie

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 18 maart 2016

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 18 maart 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 18 maart 2016 Besluit GOEDGEKEURD A-punt AG Stedelijk Onderwijs Samenstelling de heer Koen Daniëls; mevrouw Freya

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1702366 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wachtebeke: Provinciaal domein Puyenbroeck bouw nieuwe sportinkom en uitbreiding cafetaria:

Nadere informatie

veranderen door uitbreiding met : - de lozing van huishoudelijk afvalwater in de openbare riolering (R 3.3.);

veranderen door uitbreiding met : - de lozing van huishoudelijk afvalwater in de openbare riolering (R 3.3.); MLVER/9600000236/JVDM/bd HOUDENDE AKTENEMING VAN EEN MELDING VAN NV GRALEX VOOR HET VERANDEREN VAN EEN INRICHTING, GELEGEN TE 2070 ZWIJNDRECHT, KRUIBEEKSESTEENWEG 227. De bestendige deputatie van de provincieraad

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 november 2018 Besluit nummer: 2018_GR_00897 Onderwerp: Subsidieovereenkomst voor de levering en plaatsing van een telescopische tribune en het brandveilig

Nadere informatie

Gemeente Schilde: Wegen- en rioleringswerken Cirkellaan, De Singel, Den Aard (deel) en de Baron Delbekelaan (deel)

Gemeente Schilde: Wegen- en rioleringswerken Cirkellaan, De Singel, Den Aard (deel) en de Baron Delbekelaan (deel) Gemeente Schilde: Wegen- en rioleringswerken Cirkellaan, De Singel, Den Aard (deel) en de Baron Delbekelaan (deel) 24/10/2018 1 Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Gescheiden riolering

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 september 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 september 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 september 2015 Besluit GOEDGEKEURD B-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever,

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie 8e Directie Dienst 82 Milieuhygiëne aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt, Hilde Bruggeman, leden

Nadere informatie

Zitting van 27 juni 2016

Zitting van 27 juni 2016 Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse, Annie

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie directie Leefmilieu dienst Milieu- en natuurvergunningen aanwezig Alexander Vercamer, Wnd. voorzitter Besluit van de Deputatie Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt, Hilde Bruggeman, leden

Nadere informatie

Energie besparen door een correcte regeling van de verwarmingsinstallatie: praktijkvoorbeeld in een secundaire school

Energie besparen door een correcte regeling van de verwarmingsinstallatie: praktijkvoorbeeld in een secundaire school Energie besparen door een correcte regeling van de verwarmingsinstallatie: praktijkvoorbeeld in een secundaire school 1. INLEIDING Veel verwarmingsinstallaties in schoolgebouwen draaien op volle toeren,

Nadere informatie

Uw zwembad renoveren of vervangen: aan u de keuze! Sander Fooij Danny Floren 14 april 2010

Uw zwembad renoveren of vervangen: aan u de keuze! Sander Fooij Danny Floren 14 april 2010 Uw zwembad renoveren of vervangen: aan u de keuze! Sander Fooij Danny Floren 14 april 2010 Synarchis adviesgroep Jong maar ervaren Van idee tot realisatie Bedrijfs-, bestuurs- en bouwkundig Onderzoek,

Nadere informatie

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5 verklarende nota gemeenteraad 26 02 2018 pagina 1/5 OPENBARE ZITTING 1. Mededelingen. 2. Overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten - bereiding en levering van maaltijden (inclusief

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Gebouwen. Gemeentelijk sportcentrum. Renovatie zwembad.

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Personeelsbeheer dossiernummer:. 1406172 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PROVINCIEPERSONEEL Rechtspositieregeling / aanpassingen als gevolg van het eenheidsstatuut,

Nadere informatie