Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 3e Directie Dienst 31 Gebouwen Verslag aan de Provincieraad registratienr betreft verslaggever RONSE : PROVINCIAAL INSTITUUT HEYNSDAELE Home voor 3 leefgroepen - uitbreiding met één leefruimte : ontwerp de heer Peter Hertog Mevrouwen en mijne Heren, In zitting van 17 juli 2003 van de deputatie werd de dienstenopdracht voor de technische uitwerkding van het ontwerp van de renovatie van het paviljoen Elisabeth, het hoofdgebouw en het zwembad ten behoeve van het Provinciaal Instituut Heynsdaele te Ronse toegewezen aan de nv Abetec uit Dendermonde. In zitting van 24 november 2005 ging zij akkoord met het voorontwerp van de nv Abetec uit Dendermonde betreffende de uitbreiding van het Home voor drie leefgroepen in het Provinciaal Instituut Heynsdaele te Ronse met een bijkomende leefruimte voor één leefgroep van zo'n 220 m². Het ontwerp voor de uitbreiding werd tijdig ingediend en voorziet in het volgende concept : voorzien van een leefgedeelte voor één leefgroep van een tiental jongeren (met keuken, leefkamers en bureau opvoeder), waarbij de bestaande slaapvleugel van het gelijkvloers van het Home voor drie leefgroepen als slaapgedeelte zal worden gebruikt ; vernieuwen van het sterk verouderde en deels defecte sanitair jongens in het bestaande gebouw ; verdeling van de gang in een deel kamers voor jongens (6) enerzijds en een deel kamers voor meisjes (4) anderzijds ; omvormen van twee slaapkamers tot enerzijds een sanitair meisjes en anderzijds een kamer voor de opvoeder ; voorzien van een open structuur ; voorzien van een time-out unit (met een time-outkamer voor de jongere, een sanitair en een spreekkamer), die via een buitendeur toegankelijk zal zijn voor andere leefgroepen ; toegankelijk maken van het leefgedeelte en één slaapkamer voor mindervaliden ; voorzien van aangepast sanitair voor mindervaliden ; voorzien van een terras aan de leefruimtes. De uitbreiding zal worden opgetrokken in duurzame materialen met voldoende slag- en stootvastheid, die bovendien weinig onderhoud vragen.

2 p. 2/6 Bij de inrichting en detaillering van de leefruimte zal worden gekozen voor vandalismebestendige uitvoeringen en zal veel aandacht worden geschonken aan het beperken van geluidshinder. Het ontwerp houdt bovendien rekening met de oriëntatie, het zicht op de omgeving en de relatie met de andere leefgroepen. Naar vormgeving toe is geopteerd voor eenvoud en rechtlijnigheid conform het bestaande gebouw, doch rekening houdend met een duidelijke eigenheid die blijkt uit materiaal- en kleurgebruik. De dienst Gebouwen gaat akkoord met het ingediende ontwerp, meer bepaald omdat het ontwerp rekening houdt met de gemaakte opmerkingen van de directie van het instituut, de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk, de dienst ICT, het Adviesbureau Toegankelijke Omgeving en het Vlaamse Agentschap (met het oog op een eventueel te bekomen subsidie van het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden) : de door de gemeente Ronse in de toekenning van de stedenbouwkundige vergunning van 1 maart 2007 gevraagde aanpassing van het ontwerp, meer bepaald het voorzien van een regenwaterput met een inhoud van minimaal liter ; de nieuwe energieprestatienormering, waarbij bijzondere aandacht is gegaan naar energiezuinige verlichting, een hoog isolatieniveau, goede natuurlijke verluchting met mechanische afzuiging ; duurzaam bouwen op het vlak van materiaalkeuze en gebruik van water, waarbij : - alle houtwerk voorzien is met FSC-label (ramen, deuren, plankenvloer) ; - alle schilderwerk met watergedragen verven gebeurt ; - binnenwanden in betonstenen worden voorzien, zonder verdere afwerking ; - voor de vloeren linoleum en tegels worden gebruikt ; - de toiletten en uitgietbak met regenwater werken ; - rekening wordt gehouden met de door de subsidiërende instantie opgelegde eisen inzake duurzaam en energiezuinig bouwen. De uitbreiding van het Home voor drie leefgroepen met één leefgroep van 220 m² werd in fase voorontwerp geraamd op ,40 EUR (inclusief 6 % btw). De geraamde kostprijs in fase ontwerp bedraagt ,24 EUR (inclusief 6 % btw).

3 p. 3/6 Deze verhoging van de kostprijs is te wijten aan de volgende factoren : 1. wijzigingen tijdens fase ontwerp die voorgesteld worden door de dienst Gebouwen, de dienst Wegen en de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk - op advies van de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk wordt overal isolerende dubbele beglazing voorzien met een gelaagd binnenblad ; - wijziging aan het verloop van het rioleringsstelsel in het kader van de toekomstige interne waterzuivering ; - uitbreiding van het dossier met buitenaanleg, omdat de toegankelijkheid vanop het bestaande verharde pad nog niet was inbegrepen in het voorontwerp ; - enkele aanpassingen inzake inrichting en afwerking (kleine herschikking in time-outgedeelte, verlaagd plafond in akoestische gipsvezelplaat in leefgedeelte, ) ; - de bestaande brandcentrale is niet adresseerbaar en niet te koppelen aan de hoofdcentrale in het hoofdgebouw. Het heeft daarom weinig zin om hierop verder te bouwen in de uitbreiding. Er zou daarom geopteerd worden om de bestaande centrale te vervangen door een nieuwe adresseerbare centrale. De bestaande detectoren en dergelijke worden eveneens vervangen door adresseerbare types. De leidingen blijven behouden ; - enkele bijkomende aanpassingen inzake brandveiligheid in de bestaande slaapvleugel (elektrisch gestuurde nooddeuren, automatische kraan op de brandleiding, ) ; - samen met de goedkeuring van het voorontwerp werd door de Deputatie ook beslist om de optimalisatie van de bestaande hvac-installatie op te nemen in dit ontwerp ; - omdat de bestaande sanitaire installatie niet volledig voldoet aan de legionellawetgeving, is aan de ontwerper gevraagd ook dit mee te nemen in zijn ontwerp ; 2. sterke stijging van de bouwkosten algemeen De indexen S en I die de bouwindex bepalen zijn 10,25% hoger nu dan op het moment van de opmaak raming voorontwerp (oktober 2005-januari 2007). De ramingsprijzen van toen dienen bijgevolg 10 à 12% te worden opgetrokken. 3. onnauwkeurige raming van post "voorafgaande werken en sloopwerken" Bij opmaak van de raming van het voorontwerp wordt voor deze post gewerkt met percentages ten opzichte van de totale kostprijs (vb. 1% voor werfinrichting). Pas na opmaak van de gedetailleerde meetstaat kan hiervoor een meer correcte ramingsprijs worden opgegeven, deze blijkt nu veel hoger te zijn dan voorheen geraamd.

4 p. 4/6 De ingebruikname van de leefruimte brengt geen extra personeelskosten mee voor het tehuis Heynsdaele, aangezien het hier niet om een uitbreiding van de capaciteit van het internaat gaat, maar om de verhuis van één leefgroep uit het hoofdgebouw naar deze nieuwe locatie. Ook wat betreft het schoonmaakpersoneel zijn er geen bijkomende kosten. Het bouwkundig groot onderhoud wordt geraamd op een jaarlijkse kost van 2 % van de bouwkosten, zijnde ,54 EUR (inclusief btw). In zitting van 26 april 2007 verklaarde de deputatie zich akkoord met de aanvraag van een alternatieve subsidie bij het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA) voor voornoemde uitbreiding. De alternatieve subsidie voor uitbreiding en verbouwing is een subsidie gespreid over 20 jaar, waarbij elk jaar een gebruikstoelage dient te worden aangevraagd, startend ten vroegste één jaar na aanvang van de werken. Deze alternatieve subsidie kan bekomen worden voor de uitbreidingswerken, de verbouwingswerken in het bestaande deel van het gebouw en het los meubilair voor de nieuwe uitbreiding : Uitbreidingswerken De maximaal subsidieerbare oppervlakte voor uitbreiding, waarover het tehuis Heynsdaele nog beschikt, is 220 m². Het netto vloeroppervlak van de nieuwe uitbreiding benadert deze oppervlakte (224 m²), zodat een maximale alternatieve subsidie voor uitbreiding kan bekomen worden. Verbouwingswerken In het bestaande gebouw worden tevens enkele aanpassingswerken uitgevoerd (oppervlakte 40 m²). Hiervoor kan een alternatieve subsidie voor verbouwingswerken worden verkregen. Los meubilair Er wordt ook een subsidie gegeven van 50,00 EUR/m² voor los meubilair. De aanvraag van voornoemde subsidie gebeurt door de dienst Gebouwen. Het verdere verloop van deze specifieke subsidie voor het los meubilair zal gebeuren via dienst 72, aangezien de uitgaven voor het meubilair via hun kredieten zal verlopen. In concrete cijfers bedraagt de maximale te bekomen subsidie van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en de Nationale Loterij voor de beperkte uitbreiding van het Home voor drie leefgroepen bij benadering : Eerste gebruikstoelage bouwwerken (uitbreidings- en verbouwingswerken) Subsidie (principieel akkoord) Subsidie voor uitbreiding : 220 m² x 375,00 EUR m² x index (geschat op 1,35) = ,00 EUR

5 p. 5/6 Subsidie voor verbouwing : 40 m² x 281,25 EUR/m² x index (geschat op 1,35) = ,50 EUR algemene onkosten : 7 % op ,50 EUR 8 859,38 EUR btw op subsidie van de werken 6 % op ,50 EUR 7 593,75 EUR btw op de algemene onkosten 21 % op 8 859, ,47 EUR totaal bedrag voor uitbreiding en verbouwing ,10 EUR Eerste gebruikstoelage bouwwerken toe te passen coëfficiënt = R 1-(1/(1+R) 20 ) (met R = referentierentevoet, geschat op 4,15%) ,10 EUR x 7,4562 % ,25 EUR Nationale Loterij De Nationale Loterij geeft een éénmalige subsidie ten bedrage van 20 % van het bedrag van het principieel akkoord, meer bepaald 20 % op ,10 EUR ,22 EUR Eerste gebruikstoelage meubilair Subsidie (principieel akkoord) Subsidie voor meubilair : 220 m² x 50,00 EUR m² x index (geschat op 1,35) = ,00 EUR algemene onkosten : 7 % op ,00 EUR 1 039,50EUR btw op subsidie van de werken 6 % op ,00 EUR 891,00 EUR btw op de algemene onkosten 21 % op 1 039,50 218,30 EUR totaal bedrag voor meubilair ,80 EUR Eerste gebruikstoelage meubilair ,80 EUR x 7,4562 % (coëfficiënt) 1 267,41EUR Nationale Loterij Eénmalige subsidie 3 393,52 EUR De uitbreiding van het Home voor drie leefgroepen met één leefruimte zal via een openbare aanbesteding worden gegund.

6 p. 6/6 Aangezien het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA) geen timing kan geven in verband met de termijn voor het verlenen van een principieel akkoord tot toekenning van de subsidie, stelt de dienst Gebouwen voor de openbare aanbesteding eind 2007 te organiseren en een gestanddoeningstermijn van 180 kalenderdagen te voorzien. Hierdoor zal naar alle waarschijnlijkheid de periode van wachten op de subsidiebeslissing worden 0verbrugd. Van zodra de positieve beslissing omtrent de subsidie wordt bekomen, kan de opdracht aan de aannemer worden betekend en kunnen de werken starten. De werken dienen echter ten laatste op 1 maart 2009, zijnde twee jaar na het bekomen van de stedenbouwkundige vergunning, te worden aangevat. Op artikel 83501/27011 (constructies en gebouwen in aanbouw) van het budget 2007 zijn de nodige kredieten voorzien. Gevraagd wordt : de voorwaarden vast te stellen voor de uitbreiding van het Home voor drie leefgroepen in het Provinciaal Instituut Heynsdaele te Ronse met een bijkomende leefruimte voor één leefgroep van zo'n 220 m², zoals bepaald in bijgaand ontwerp ; toe te staan dat de opdracht zal worden gegund bij wijze van openbare aanbesteding ; in bevestigend geval het ontwerp (bestaande uit bijzonder bestek (2 delen), raming, aanstiplijst duurzaam bouwen, verslag overleg ATO van 5 februari 2007, advies Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk en plannen) en het besluit te ondertekenen. Gent, Namens de Deputatie : de Provinciegriffier, Albert De Smet de bevoegde Gedeputeerde, Peter Hertog

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1602909 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut renovatie verouderde sanitaire blokken: ontwerp

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0708581 betreft verslaggever WELZIJN EN GEZONDHEID - AANVRAGEN INVESTERINGSSUBSIDIES Toekennen van subsidies de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1602909 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut renovatie verouderde sanitaire blokken: ontwerp (raming:

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0809422 betreft verslaggever PROVINCIAAL INSTITUUT HEYNSDAELE - TEHUIS Protocol van verblijf, opvang,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1706297 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Zottegem: Provinciaal Technisch Instituut Verhelpen condensatieproblemen op de sheddaken

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1000556 betreft verslaggever WACHTEBEKE : PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK Passiefbouw inkom 1 : herwerkt ontwerp (L01/2009-0372/a09nd0364/nd)

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1600624 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Huysmanhoeve Eeklo aanpassing bestek dienstencontract Eddy Couckuyt Mevrouwen en mijne

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1606161 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Dendermonde Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Scheldeland rechtszaak invordering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1801860 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent (Desteldonk), PAULO: opleidingscentrum Ontwerp masterplan Paulo nieuwbouw en renovatie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1600624 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Huysmanhoeve Eeklo aanpassing bestek dienstencontract Eddy Couckuyt 1. Feitelijke en juridische

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1501916 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal patrimonium: fotovoltaïsche panelen op dakoppervlakten Uitvoering door nv

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Werken,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1606161 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Dendermonde Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Scheldeland rechtszaak invordering ereloon

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 2 MEI 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. P. Van Cauwenberghe,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505515 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer:. 1300631 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Reglementen subsidie aan gemeenten voor de realisatie van fietsinfrastructuur onderdeel van het

Nadere informatie

Adres : Telefoonr/GSM : Email : heeft werken in het kader van duurzaam bouwen uitgevoerd aan de woning gelegen te

Adres : Telefoonr/GSM : Email : heeft werken in het kader van duurzaam bouwen uitgevoerd aan de woning gelegen te BELANGRIJK: De hierna gevraagde gegevens zijn noodzakelijk voor het bepalen van de stedelijke subsidie. Ingeval van twijfel kan u voor inlichtingen steeds terecht bij het stadsbestuur, dienst milieu, tijdens

Nadere informatie

Artikel 2 De studentenhuisvestingssubsidie bestaat uit 2 luiken: - de starterssubsidie; - de investeringssubsidie;

Artikel 2 De studentenhuisvestingssubsidie bestaat uit 2 luiken: - de starterssubsidie; - de investeringssubsidie; Reglement betreffende het toekennen van studentenhuisvestingssubsidies ter bevordering van het behoud en vergroten van het aanbod aan kwalitatieve studentenkamers. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

DE PROVINCIERAAD VAN OOST-VLAANDEREN,

DE PROVINCIERAAD VAN OOST-VLAANDEREN, Gecoördineerde versie in werking vanaf 1 januari 2003 Provinciaal reglement ter subsidiëring van de verwezenlijking van het provinciaal fietsnetwerk en het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. DE

Nadere informatie

Toelagereglement Woningrenovatie. Toelichting SVK november 2017

Toelagereglement Woningrenovatie. Toelichting SVK november 2017 Toelagereglement Woningrenovatie Toelichting SVK november 2017 Inleiding Wat? Toelage voor renoveren woning renoveren studentenkamer functiewijziging naar een zelfstandige woning, inclusief renovatie De

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1501916 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal patrimonium: fotovoltaïsche panelen op dakoppervlakten Uitvoering door nv Eneco Solar

Nadere informatie

22 juni 2016 Info-dag Renovatiewerken Wijk Kleine Brede Akker

22 juni 2016 Info-dag Renovatiewerken Wijk Kleine Brede Akker 22 juni 2016 Info-dag Renovatiewerken Wijk Kleine Brede Akker Info-dag in 3 delen 10.30 uur: eerste groep huurders 13.00 uur: tweede groep huurders 15.00 uur: derde groep huurders KORT OVERZICHT VAN ONZE

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op [ ];

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op [ ]; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de investeringssubsidie en de bouwtechnische en bouwfysische normen voor sommige woonzorgvoorzieningen en tot wijziging van diverse bepalingen in dat

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1402765 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent Leopoldskazerne Dienstencontract ontwerper: Open Oproep-procedure: vaststelling overeenkomsttekst

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL INSTITUUT HEYNSDAELE - RONSE Reglement van orde - Protocol van verblijf, opvang, behandeling

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 19 MAART 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 2. (EDV) BIJZONDERE COMITÉS - WIJZIGING PLAATSVERVANGERS

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Leefmilieu dienst Integraal Waterbeleid dossiernummer:. 1601942 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent (Sint-Denijs-Westrem/Afsnee) Bouwen van een nieuwe overwelving op de Scheidbeek

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Sociale begeleiding Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0412814 betreft verslaggever SOCIALE BEGELEIDING PERSONEEL uitbouw Sociale Dienst de heer Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In

Nadere informatie

15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker

15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker 15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker Info-dag in 3 delen 10.30 uur: eerste groep huurders 13.00 uur: tweede groep huurders 15.30 uur: derde groep huurders KORT OVERZICHT VAN ONZE

Nadere informatie

15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker

15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker 15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker Infodag in 3 delen 10.30 uur: eerste groep huurders 13.00 uur: tweede groep huurders 15.30 uur: derde groep huurders KORT OVERZICHT VAN ONZE

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0710790 betreft verslaggever PISAD Resultatenrekening en toelichting 2006 voor vaststelling ; verslag Rekenhof voor kennisgeving

Nadere informatie

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen PROVINCIE OOST-VLAANDEREN NISNR : 44021 TABEL : BEGROTING WIJZIGING NR : W4 UITGAVEN ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1704594 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Wachtebeke: Provinciaal domein Puyenbroeck, sportsite leveren, plaatsen en verhuren van modulaire

Nadere informatie

VR DOC.0237/16

VR DOC.0237/16 VR 2019 2202 DOC.0237/16 Bijlage 14. Subsidiëring van de infrastructuur in woonzorgcentra en centra voor kortverblijf type 1 Hoofdstuk 1. Definities Artikel 1. In deze bijlage wordt verstaan onder: 1 infrastructuursubsidies:

Nadere informatie

Bijlage XVII. Subsidiëring van de infrastructuur in woonzorgcentra en centra voor kortverblijf

Bijlage XVII. Subsidiëring van de infrastructuur in woonzorgcentra en centra voor kortverblijf Bijlage bij het besluit van de Vlaamse Regering van... tot wijziging van verschillende besluiten, wat betreft de invoering van infrastructuursubsidies voor woonzorgcentra en centra voor kortverblijf Bijlage

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

Het Bestuurscomité van LSM,

Het Bestuurscomité van LSM, LSM Reglement betreffende het verlenen van financieringstoelage(n) voor de bouw van bijkomende rusthuiswoongelegenheden in de Provincie Limburg LSM Besluit dd. 11 september 2008. Het Bestuurscomité van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0602975 betreft verslaggever PERSONEELSFORMATIE aanpasing formatie dienst 101 naar aanleiding van

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 11.

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 11. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00519 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Administratief Centrum Zuid, Woodrow Wilsonplein 1, Gent - Renovatie

Nadere informatie

BVolledige studieopdracht voor het bouwen van een woonvoorziening voor dertig volwassen personen met een zware motorische handicap, in Grimbergen

BVolledige studieopdracht voor het bouwen van een woonvoorziening voor dertig volwassen personen met een zware motorische handicap, in Grimbergen Open Oproep 2604 BVolledige studieopdracht voor het bouwen van een woonvoorziening voor dertig volwassen personen met een zware motorische handicap, in Grimbergen Open Oproep 2604 BVolledige studieopdracht

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103456 Provincieraadsbesluit betreft Gaselwest algemene vergadering 24 juni 2011 Algemene vergadering 24

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103509 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Intergemeentelijke samenwerking - Imewo uitnodiging algemene

Nadere informatie

Reglement aanpassingspremie

Reglement aanpassingspremie Oostrozebekestraat 4-8770 Ingelmunster T 051 33 74 00 - F 051 31 82 83 gemeente@ingelmunster.be - www.ingelmunster.be Reglement aanpassingspremie Gemeentelijk reglement tot toekenning van een aanpassingspremie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer:. 1505586 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

OCMW-raad van 28 januari 2016

OCMW-raad van 28 januari 2016 1 Dienst: secretariaat Contactpersoon: Bieke Gevaert Tel. 03 778 60 19 Email: bieke.gevaert@sint-niklaas.be Bondige toelichting voor het publiek bij de punten van de openbare zitting OPENBARE ZITTING Notulen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1705955 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Niklaas : provinciaal domein De Ster Design & Build van peuterspeeltuin : ontwerp (raming

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1205265 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK - Renovatie buitenbaden - technische installaties en bouwkundige

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0713224 betreft verslaggever KRINGLOOPCENTRA Herziening subsidiereglement ter ondersteuning van de kringloopcentra

Nadere informatie

Oostnieuwkerke, juni 2011. Geachte mevrouw, geachte heer,

Oostnieuwkerke, juni 2011. Geachte mevrouw, geachte heer, Oostnieuwkerke, juni 2011 Geachte mevrouw, geachte heer, Sinds 1978 voorziet Kerckstede vzw begeleiding, huisvesting en dagbesteding aan volwassen personen met een matige tot ernstige mentale handicap.

Nadere informatie

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 30 september 2016

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 30 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 30 september 2016 Besluit GOEDGEKEURD B-punt AG Stedelijk Onderwijs Samenstelling de heer Koen Daniëls; mevrouw Freya

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad IVA Provinciaal Onderwijs Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1003312 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Wijziging aan de schoolreglementen en aan het centrumreglement deeltijds onderwijs

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1109135 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Wijzigingen reglement subsidiëring projecten ter bevordering van gelijke onderwijskansen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1706297 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Zottegem: Provinciaal Technisch Instituut Verhelpen condensatieproblemen op de sheddaken van de

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Sport & Recreatiedomeinen --- dossiernummer:. 1403325 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Overname recreatiedomein De Ster Overname recreatiedomein De Ster te Sint-Niklaas vanaf

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 08 JULI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) AFBAKENING ZEEHAVENGEBIED

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1705982 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut reorganisatie ateliers hout (deel stofafzuiging): ontwerp

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Gegevens Naam van de aanvrager:. Adres van de aanvrager: Telefoon thuis: Telefoon overdag: GSM: Rekeningnummer: Bent u eigenaar of huurder van het gebouw

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer:. 1605425 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Reglement met betrekking tot de subsidiëring van techniekacademies

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad betreft JEUGD - AANPASSING REGLEMENT Subsidiëring provinciaal jeugdwerk 61/06l/02052 Mevrouwen en mijne Heren, Op 12 september 2001 werd het provinciaal

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

VR DOC.0161/1

VR DOC.0161/1 VR 2019 0802 DOC.0161/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0610324 betreft verslaggever WELZIJN EN GEZONDHEID Aanvragen tot investeringssubsidies in de sectoren Welzijn en Gezondheid. de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1702336 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciaal patrimonium en APB De Gavers Geraardsbergen Afsluiten van een alle risico's

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1406710 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PAC Het Zuid Gent: parking Overeenkomst beheer en commerciële exploitatie parkeergarages

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1001206 betreft verslaggever ALGEMEEN WELZIJNSWERK

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 04/292 13 mei 2004 Besluit houdende uitvoering van verordening nr. 04/06 houdende de toekenning van investeringssubsidies aan voorzieningen van het beleidsdomein kind en gezin Het College,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

De correcte verwerking van kapitaalsubsidies

De correcte verwerking van kapitaalsubsidies e correcte verwerking van kapitaalsubsidies Sinds kort bestaan er nieuwe subsidiëringsvormen ter compensatie van de budgettaire beperkingen van de overheid die het niet langer mogelijk maakten om onder

Nadere informatie

gevelverfraaiing (zie bijgevoegde lijst van subsidieerbare werken):

gevelverfraaiing (zie bijgevoegde lijst van subsidieerbare werken): REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR DE VERFRAAIING OF DE RENOVATIE VAN GEVELS VAN GEBOUWEN IN DE CENTRUMLANEN EN DE BEURS Artikel 1: Onder voorbehoud van de naleving van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1406154 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte - Formatie Intrekking van dossiernummer 1405817 bij beslissing

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1600608 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal patrimonium, paraprovinciale instellingen en pompgemalen van de polderbesturen opdracht

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1207793 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen-vertegenwoordiging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1705920 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wachtebeke: Zwembad en verblijfsaccommodatie globaal herstel van de gebreken na de expertise:

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1800616 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gent - Campus Henleykaai Meerwerk reeks 3 (verr.2, 3 en 4) : kennisgeving gunning Peter

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1903898 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Niklaas: Provinciaal domein De Ster Omgevingswerken petanque-site: ontwerp Anna Maria Charlier

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie Directie Leefmilieu dienst Milieu- en natuurvergunningen aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer: 1800386 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit Opheffing

Nadere informatie

TE HUUR. kantoren te huur in nieuw energzuinig gebouw te Rotselaar. 3110 ROTSELAAR Wingepark 27a Wing27. Adres : MEER INFO: 0475 790 790

TE HUUR. kantoren te huur in nieuw energzuinig gebouw te Rotselaar. 3110 ROTSELAAR Wingepark 27a Wing27. Adres : MEER INFO: 0475 790 790 Adres : 3110 ROTSELAAR Wingepark 27a Wing27 MEER INFO: 0475 790 790 Traject : Het Wingepark is vlot bereikbaar vanaf de E314 via afrit Rotselaar. Leuven en Aarschot liggen op minder dan 10 minuten autorijden.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG (62/11C11/FM/09003) Subsidies ouderenzorg

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1403169 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte Opmaak inventaris in het kader van de projecten "Ruien" en "Groene

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 9 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING. Danny SMESSAERT, voorzitter

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 9 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING. Danny SMESSAERT, voorzitter VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 9 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING AANWEZIG Danny SMESSAERT, voorzitter NIET AANWEZIG / Ann DELLAERT, Nicole DE MUNTER, Christiaan DE SCHEPPER, Christiaan

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1205265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK - Renovatie buitenbaden - technische installaties en bouwkundige

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken LOGO GEMEENTE(N) Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken Overeenkomst bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken maart 2013 p1/5 TUSSEN VOLGENDE PARTNERS: De

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

Hoe kan ik een melding indienen?

Hoe kan ik een melding indienen? Waarom een stedenbouwkundige vergunning? Hoe kan ik een eenvoudig dossier indienen? Hoe kan ik een melding indienen? Wat is de procedure van een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning? Met welke termijnen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1601210 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2016 Eerste reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de eerste

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SOCIAAL-CULTUREEL VOLWASSENENWERK Aangepast reglement met betrekking tot de toekenning van projectsubsidies in de sector

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0703712 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Begrafenisvergoeding niet-gesubsidieerd ondersteunend

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie 8e Directie Dienst 82 Milieuhygiëne aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Peter Hertog, Jozef Dauwe, leden Frans Van Gaeveren toegevoegd lid referte betreft

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PERSONEN MET EEN HANDICAP Wijziging reglement de heer Eddy Couckuyt De Provincieraad, Gelet op het provinciedecreet, art 42 1 en

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0600053 betreft verslaggever PROJECTEN: CONTRACTUELE BEZETTING project 'kwalitatieve opvolging bouwwerken'

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1702738 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Jaarrekening

Nadere informatie