Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging 2017 en budget 2018 Jozef Dauwe Mevrouwen en mijne Heren, 1. Juridisch kader Op basis van de artikelen 51, 4, 52/1 en 78 van het Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten (het Eredienstendecreet) is de provincie ertoe gehouden bij te dragen in de tekorten van de eredienstbesturen die zijn erkend en georganiseerd op provinciaal niveau. Het eredienstbestuur stelt jaarlijks op basis van het meerjarenplan (MJP) het budget voor het volgende boekjaar vast. Het budget bestaat uit een exploitatieluik en een investeringsluik en wordt na advies van het erkend representatief orgaan bij de provincie ingediend (artikelen 46 en 47 van het Eredienstendecreet). Als het budget van het eredienstbestuur past binnen het goedgekeurd MJP, dan neemt de Provincieraad hiervan akte binnen een termijn van 50 dagen die ingaat op de dag na het inkomen van het budget bij de provincie. Hiervan wordt kennis gegeven aan het eredienstbestuur in kwestie en het erkend representatief orgaan (artikel 48 van het Eredienstendecreet). Als het budget niet past binnen het goedgekeurd MJP, dan kan de Provincieraad het budget aanpassen aan het MJP, behalve wat de kosten betreft die betrekking hebben op het vieren van de eredienst. In dit geval spreekt de Provincieraad zich uit over het budget binnen een termijn van 50 dagen die ingaat op de dag na het inkomen van het budget bij de provincie. Het Provincieraadsbesluit wordt uiterlijk de laatste dag van deze termijn aan de Gouverneur, het eredienstbestuur in kwestie en het erkend representatief orgaan verzonden. Als binnen deze termijn van 50 dagen geen besluit is verstuurd, wordt de Provincieraad geacht het budget te hebben goedgekeurd (artikel 49 van het Eredienstendecreet). Ten slotte kan een eredienstbestuur ook budgetwijzigingen indienen bij de provincie. In dit geval zijn de artikelen 48 en 49 van overeenkomstige toepassing (artikel 50 van het Eredienstendecreet).

2 p Voorliggend dossier Op 9 november 2017 diende de Kathedrale Kerkfabriek Sint-Baafs, met zetel te Hoofdkerkstraat 1, 9000 Gent haar budgetwijziging 2017 en budget 2018 in bij de Provincie. Deze budgetwijziging en dit budget werden door de Kerkraad vastgesteld op 7 november Bij de budgetwijziging en het budget zijn de gunstige adviezen van het erkend representatief orgaan gevoegd. 3. Bespreking De financiële nota s van de budgetwijziging 2017 en het budget 2018 zijn opgemaakt conform de modellen van het Ministerieel Besluit van 27 november Daarnaast heeft de Kerkraad uitgebreide toelichtende nota s en een overzichtstabel van de investeringen toegevoegd Budgetwijziging Exploitatie De provinciale exploitatietoelage wijzigt niet en bedraagt EUR, zoals aanvankelijk geraamd in het budget De wijzigingen aan het exploitatieluik beperken zich tot een aanpassing van de cijfers aan een meer actuele situatie. Een beperkt aantal kredieten wordt verhoogd, andere worden verminderd, maar globaal bekeken worden zowel de exploitatie-uitgaven als de exploitatieontvangsten vermeerderd met een bedrag van EUR, en dit zonder enige impact op de provinciale exploitatietoelage. In de bijgevoegde toelichtende nota (zie bijlage 2) worden de exploitatiekredieten die een wijziging ondergaan, besproken Investeringen De provinciale investeringstoelage zal EUR bedragen, in plaats van EUR, zoals aanvankelijk geraamd in het budget Deze daling is het gevolg van een aanpassing van de cijfers aan een meer actuele situatie: doordat projecten vertraging hebben opgelopen, uitgesteld zijn of later opgestart dan initieel voorzien wordt de provinciale investeringstoelage verschoven naar de periode tegelijkertijd wordt het investeringsresultaat van de jaarrekening 2016 in rekening gebracht ook worden enkele nieuwe, onverwachte projecten toegevoegd

3 p. 3 In de bijgevoegde toelichtende nota (zie bijlage 2) worden deze projecten besproken. Hierbij wordt voor elk project aangegeven welke impact de aanpassing heeft op de cijfers zoals initieel voorzien in het budget De investeringskredieten, die ingeschreven zijn in de financiële nota van de budgetwijziging 2017, zijn totaalbedragen. Een uitsplitsing ervan is terug te vinden in de bijgevoegde overzichtstabel van de investeringen (zie bijlage 5). In deze tabel wordt per project weergegeven welke investeringsuitgaven worden voorzien en welke investeringsontvangsten daar tegenover staan. Tot slot zijn in het investeringsluik enkele bedragen opgenomen in de rubriek 35 Financiering, en dit zowel aan ontvangsten- als uitgavenzijde: aan ontvangstenzijde worden de volgende leningen ingeschreven: EUR: dit is een lening op korte termijn om een tijdelijk tekort aan liquiditeiten op te vangen. Dit bedrag werd reeds terugbetaald EUR: dit is een opname van middelen van de straight loan, een lening die werd afgesloten voor de financiering van de restauratie van de toren van de kathedraal. In 2016 werd er in totaal EUR opgenomen. In 2017 is een bedrag van EUR voldoende, dit in tegenstelling tot het initieel voorziene bedrag van EUR. aan uitgavenzijde worden de volgende terugbetalingen ingeschreven: EUR: de ontvangst van een renovatiepremie ( EUR) leidt ertoe dat een gedeelte van de in 2015 afgesloten lening bij de Kas Confreries voor de verbouwing van het pand te Kapittelstraat 11, 9000 Gent, vervroegd terugbetaald kan worden. Ook de terugbetaling van de lening op korte termijn ( EUR, zie hierboven) wordt in deze post ingeschreven EUR: nadat de laatste schijf van de restauratiepremie werd ontvangen kon de straight loan integraal aangezuiverd worden EUR: het beëindigen van de restauratie van de toren van de kathedraal en de financiële afhandeling ervan liet toe een afrekening op te maken van het provinciaal aandeel in de restauratiewerken. Uit deze afrekening (bijlage 6) blijkt dat de Kerkraad een bedrag van EUR moet terugbetalen aan de Provincie. Dit wordt in hoofdzaak verklaard doordat de Provincie in de periode oktober 2014 tot januari 2015 een voorschot heeft toegekend aan de Kerkraad. Hierdoor kon de Kerkraad een tijdelijk liquiditeitsprobleem opvangen (ze wachtte immers op de uitbetaling van de 2 de schijf van de restauratiepremie) en kon zij een lening, die aanzienlijke kosten met zich zou meebrengen, vermijden.

4 p Budget Exploitatie De provinciale exploitatietoelage zal EUR bedragen en past binnen het goedgekeurd MJP In het MJP is voor het jaar 2018 een iets hogere toelage voorzien. Zowel de exploitatieontvangsten als exploitatie-uitgaven liggen in lijn met het goedgekeurd MJP. De exploitatieontvangsten belopen EUR en de exploitatie-uitgaven EUR. Ten opzichte van het MJP worden een aantal exploitatie-uitgaven verhoogd, dit op basis van een meer realistische inschatting, maar deze verhoging wordt gecompenseerd door de verrekening van de overschotten uit voorgaande jaren en door verschuivingen tussen de uitgavenkredieten. In de bijgevoegde toelichtende nota (zie bijlage 4) worden de exploitatiekredieten, waarvan het bedrag wijzigt t.o.v. het bedrag initieel voorzien in het goedgekeurd MJP, besproken. Tot slot wordt in het exploitatieluik de jaarlijkse aflossing van EUR voorzien m.b.t. de in 2015 afgesloten renteloze lening bij de Kas Confreries voor de verbouwing van het pand te Kapittelstraat 11, 9000 Gent Investeringen De provinciale investeringstoelage zal EUR bedragen, in plaats van EUR, zoals aanvankelijk geraamd in het goedgekeurd MJP. Deze stijging is het gevolg van een aanpassing van de cijfers aan een meer actuele situatie: doordat projecten vertraging hebben opgelopen, uitgesteld zijn of later opgestart dan initieel voorzien werd de provinciale investeringstoelage verschoven naar 2018 ook worden enkele nieuwe, onverwachte projecten toegevoegd In de bijgevoegde toelichtende nota (zie bijlage 4) worden deze projecten besproken. Hierbij wordt voor elk project aangegeven welke impact de aanpassing heeft op de cijfers zoals initieel voorzien in het goedgekeurd MJP. De investeringskredieten, die ingeschreven zijn in de financiële nota van het budget 2018, zijn totaalbedragen. Een uitsplitsing ervan is terug te vinden in bijgevoegde overzichtstabel van de investeringen. In deze tabel wordt per project weergegeven welke investeringsuitgaven worden voorzien en welke investeringsontvangsten daar tegenover staan. Tot slot wordt in het budget 2018 een renteloze lening van EUR voorzien, dit om een tijdelijk tekort aan liquiditeiten op te vangen.

5 p. 5 Hierdoor sluit het investeringsluik van het budget 2018 af met een overschot van EUR. Het is de bedoeling dat, over de jaren heen, de projecten in evenwicht afsluiten en de renteloze lening terugbetaald wordt Project nieuw bezoekerscentrum Eén van de nieuwe projecten is de realisatie van het hefboomproject Een nieuw bezoekerscentrum voor het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Toerisme Vlaanderen, die in het kader van het impulsprogramma rond Vlaamse Meesters hiertoe een investeringssubsidie voorziet, maar weliswaar beperkt tot 60% van de subsidiabele kosten. De overige 40% is ten laste van de Kathedrale Kerkfabriek, die hiertoe nog de nodige financiering moet zoeken. Op dit ogenblik bestaat dit project uit verschillende gelijklopende, in opmaak zijnde dossiers, waaronder een bouwdossier voor het bezoekerscentrum voor de ontsluiting van het retabel Lam Gods, een dossier m.b.t. de restauratie van de kranskapellen, een klimaatstudie en een inhoudelijk dossier bezoekerscentrum (software met apparatuur). M.b.t. dit project zijn er nog heel wat onduidelijkheden over het tijdstip van uitvoering, de kosten én de wijze van financiering ervan. Om die reden werd een cijfermatige vertaling ervan in de financiële nota van de budgetwijziging 2017 en het budget 2018 beperkt tot het bedrag van de toelage die Toerisme Vlaanderen reeds heeft toegezegd, en waarbij voor eenzelfde bedrag aan uitgaven werd voorzien. Bij meer duidelijkheid, ook m.b.t. het aandeel van de Provincie en het Agentschap Onroerend Erfgoed in dit project, zal een budgetwijziging en MJPwijziging aangewezen zijn. 4. Voorstel Uit onderzoek is gebleken dat de voorliggende budgetwijziging 2017 en het voorliggend budget 2018 inhoudelijk verantwoord en noodzakelijk zijn en boekhoudkundig correct werden uitgevoerd. Verder blijkt dat de budgetwijziging 2017 en het budget 2018 passen in het goedgekeurd MJP , waardoor kan worden volstaan met een aktename door de Provincieraad. De termijn van 50 dagen waarbinnen de Provincieraad akte dient te nemen heeft een aanvang genomen op 10 november 2017 en verstrijkt op 29 december Indien de Provincieraad zich niet heeft uitgesproken in zitting van 13 december 2017 worden de budgetwijziging 2017 en het budget 2018 geacht te zijn goedgekeurd.

6 p. 6 Wij hebben dan ook de eer, Mevrouwen, mijne Heren, u te verzoeken akte te nemen van de budgetwijziging 2017 en het budget 2018 van de Kathedrale Kerkfabriek Sint-Baafs te Gent. Gent,. namens de Deputatie: De provinciegriffier, Albert De Smet De bevoegde gedeputeerde, Jozef Dauwe

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1705773 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1702738 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Jaarrekening

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1802750 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale Kerkfabriek Sint-Baafs Gent Jaarrekening 2017

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Griffie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408926 betreft verslaggever NIET-CONFESSIONELE MORELE DIENSTVERLENING Advies bij het ontwerp van begroting 2005 van de Provinciale Instelling voor Morele

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1401314 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale kerkfabriek Sint-Baafs Goedkeuring Meerjarenplan

Nadere informatie

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET HOOFDSTUK III. INLEIDING WETTELIJKE VERPLICHITNGEN-HUIDIGE SITUATIE WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN 41-56 VAN HET DECREET

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1505028 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2015 Derde reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de derde

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1601210 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2016 Eerste reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de eerste

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1801171 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2018 Eerste reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de eerste

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/4 Derde reeks wijzigingen van 2017 en het meerjarenplan

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1401391 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Gemeenschap Yavuz

Nadere informatie

meerjarenplan Aanpassing 1

meerjarenplan Aanpassing 1 meerjarenplan 2014-2019 anpassing 1 NPSSING MEERJRENPLN 2014 2019 MOTIVERING VN DE NPSSINGEN FINNCIËLE NOT Financieel doelstellingenplan 2014 2019 (schema M1) Staat van het financiële evenwicht 2014 2019

Nadere informatie

Bijlage III: model van de financiële nota van het budget

Bijlage III: model van de financiële nota van het budget Bijlage III: model van de financiële nota van het budget bestuur: gemeente: BUDGET: (jaar n) Opgemaakt: / / 0. Overzicht, evenwicht en exploitatietoelage Exploitatie A eredienst 10 20 B gebouwen van de

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Omzendbrief BB /1

Omzendbrief BB /1 Omzendbrief BB - 2007/1 Omzendbrief BB-2007/ Aan de provinciegouverneurs Ter kennisgeving aan: - de representatieve organen van de erkende erediensten - de bestendige deputaties - de colleges van burgemeester

Nadere informatie

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne Gemeentebestuur Herne Centrum 17 1540 Herne NIS 23032 Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING 2 2015 Gemeente Herne Gemeenteraad 30/12/2015 Budgetwijziging 2015/2 A. VERKLARENDE NOTA 1 Motivering van

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 6958 MONITEUR BELGE 12.02.2007 BELGISCH STAATSBLAD GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Financiën dienst Budget dossiernummer: 171323 Provincieraadsbesluit betreft Meerjarenplan 214-219 Aanpassing voorafgaand aan de vaststelling van de eerste reeks budgetwijzigingen 217 verslaggever

Nadere informatie

meerjarenplan Aanpassing bw1-2016

meerjarenplan Aanpassing bw1-2016 meerjarenplan 214-219 Aanpassing bw1-216 2 AANPASSING MEERJARENPLAN 214 219 MOTIVERING VAN DE AANPASSINGEN 5 FINANCIËLE NOTA Financieel doelstellingenplan 214 219 (schema M1) 11 Staat van het financiële

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 76160 BELGISCH STAATSBLAD 29.12.2006 Ed. 6 MONITEUR BELGE GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1207793 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen-vertegenwoordiging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103509 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Intergemeentelijke samenwerking - Imewo uitnodiging algemene

Nadere informatie

aanpassing meerjarenplan aanpassing BW2 2017

aanpassing meerjarenplan aanpassing BW2 2017 aanpassing meerjarenplan 214-219 aanpassing BW2 217 MEERJARENPLAN 214-219 Aanpassing voorafgaand aan de vaststelling van de tweede reeks wijzigingen aan het budget 217 MOTIVERING VAN DE AANPASSINGEN 5

Nadere informatie

aanpassing meerjarenplan aanpassing BW1 2018

aanpassing meerjarenplan aanpassing BW1 2018 aanpassing meerjarenplan 214-219 aanpassing BW1 218 1 2 MEERJARENPLAN 214-219 Aanpassing voorafgaand aan de vaststelling van de eerste reeks wijzigingen aan het budget 218 MOTIVERING VAN DE AANPASSINGEN

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 februari 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/3 Eerste reeks wijzigingen van 2015 Technische

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1106834 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2012 Ontwerp beleidsnota, financiële nota en bijlagen. verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen

Nadere informatie

Omzendbrief BB 2013/01

Omzendbrief BB 2013/01 Omzendbrief BB 2013/01 Vlaams Ministerie van Bestuurszaken Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Lokale en Provinciale Besturen Financiën en Personeel Boudewijnlaan 30 bus 70 1000 Brussel Tel. 02

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1604173 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Leopoldskazerne - aankoop blokken D t.e.m. I aankoop van deel stad Gent waardoor de volledige

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103456 Provincieraadsbesluit betreft Gaselwest algemene vergadering 24 juni 2011 Algemene vergadering 24

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1800630 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciale Instelling voor Morele Dienstverlening Oost-

Nadere informatie

meerjarenplan Aanpassing bw1-2015

meerjarenplan Aanpassing bw1-2015 meerjarenplan 214-219 Aanpassing bw1-215 AANPASSING MEERJARENPLAN 214 219 MOTIVERING VAN DE AANPASSINGEN 5 FINANCIËLE NOTA Financieel doelstellingenplan 215 219 (schema M1) 9 Staat van het financiële

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 9 oktober Besluit nummer: 2017_GR_00950

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 9 oktober Besluit nummer: 2017_GR_00950 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00950 Onderwerp: Erediensten - Budgetwijziging 2017 (reeks 4) van diverse kerkbesturen.- Stadstoelage - Kennisneming

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak van het budget 2017 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SOCIAAL-CULTUREEL VOLWASSENENWERK Aangepast reglement met betrekking tot de toekenning van projectsubsidies in de sector

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer: 1800386 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit Opheffing

Nadere informatie

Toelichting Aanpassing Meerjarenplan n.a.v. budgetwijziging 2016/2

Toelichting Aanpassing Meerjarenplan n.a.v. budgetwijziging 2016/2 Toelichting Aanpassing Meerjarenplan 2014-2021 n.a.v. budgetwijziging 2016/2 Foto s: Roeselare Kiekt Inhoudsopgave aanpassing meerjarenplan 2014-2021 nav Budgetwijziging 2016/2 36015 Botermarkt 2 8800

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1403169 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte Opmaak inventaris in het kader van de projecten "Ruien" en "Groene

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1203613 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur uitleendienst Provincie Oost-Vlaanderen dossiernummer: 1705897 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement uitleendienst Aanpassing Jozef Dauwe 1. Feitelijke en juridische gronden

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1401955 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- jaarvergadering 2013 Jaarvergadering 2013: jaarverslag

Nadere informatie

document: Jaarrekening 2018 eredienst: Geraardsbergen / Sint Bartholomeus adres: Markt 34 KBO-nummer: centraal kerkbestuur: CKB Geraardsbergen

document: Jaarrekening 2018 eredienst: Geraardsbergen / Sint Bartholomeus adres: Markt 34 KBO-nummer: centraal kerkbestuur: CKB Geraardsbergen document: Jaarrekening 2018 eredienst: Geraardsbergen / Sint Bartholomeus bisdom: Bisdom Gent adres: Markt 34 KBO-nummer: stad/gemeente: provincie: Geraardsbergen Oost-Vlaanderen centraal kerkbestuur:

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1109135 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Wijzigingen reglement subsidiëring projecten ter bevordering van gelijke onderwijskansen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1304485 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Kerkfabriek Sint-Baaßkathedraal Gent. Jaarrekening20ll. Toelichting

Kerkfabriek Sint-Baaßkathedraal Gent. Jaarrekening20ll. Toelichting Kerkfabriek Sint-Baaßkathedraal Gent Jaarrekening20ll Toelichting SAMEIIIVATTING: Exnloitatie In de jaarrekening 20ll zien we voor de exploitatie zonder financieringen in het overzicht (lijn F) een resultaat

Nadere informatie

1. decreet: het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten;

1. decreet: het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten; Besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten Hoofdstuk I. Algemene

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1505884 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever INTERWAAS- algemene vergadering op 2 december

Nadere informatie

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren.

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren. Zoutleeuw, 17 april 2015 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 28 april

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 23 augustus 2012.

Toelichting gemeenteraad van 23 augustus 2012. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 23 augustus 2012. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 25 juni 2012. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

Communicatie en coördinatie

Communicatie en coördinatie Het verslag van de collegezitting zoals u het hier aantreft, bevat een selectie uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen. De notulen bevatten alle beslissingen van het college van een

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400710 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1603101 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciale Instelling voor Morele Dienstverlening Oost-

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1802221 Verslag aan de Provincieraad betreft DDS: algemene vergadering op 12 juni 2018 agendapuntenvoordracht

Nadere informatie

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Voorgesteld door de Bestendige Deputatie van de Provincieraad van Oost-Vlaanderen in zitting van 2 december 2004 Aanwezig : de heer André Denys, gouverneur-voorzitter

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405984 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS - buitengewone algemene vergadering 3 december 2014 mandatering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel team Organisatieontwikkeling dossiernummer:. 1700021 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte opmaak inventaris in het kader van het project 'GAS - Verkeer',

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0710790 betreft verslaggever PISAD Resultatenrekening en toelichting 2006 voor vaststelling ; verslag Rekenhof voor kennisgeving

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1802647 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Blijdorp III uittreding Provincie: uittredingsovereenkomst

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1606161 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Dendermonde Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Scheldeland rechtszaak invordering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer:. 1300631 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Reglementen subsidie aan gemeenten voor de realisatie van fietsinfrastructuur onderdeel van het

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie 8e Directie Dienst 82 Milieuhygiëne aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Peter Hertog, Jozef Dauwe, leden Frans Van Gaeveren toegevoegd lid referte betreft

Nadere informatie

De financie le toestand van de Vlaamse OCMW s: analyse van de meerjarenplannen 2014-2019

De financie le toestand van de Vlaamse OCMW s: analyse van de meerjarenplannen 2014-2019 De financie le toestand van de Vlaamse OCMW s: analyse van de meerjarenplannen 2014-2019 1. Inleiding Sinds het boekjaar 2014 werken alle Vlaamse OCMW s, net als de andere lokale besturen (gemeenten, provincies,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400051 Verslag aan de Provincieraad betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG (62/11C11/FM/09003) Subsidies ouderenzorg

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1402932 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Bijlage II: model van het financiële gedeelte van de jaarrekening. gemeente: REKENING: (jaar n)

Bijlage II: model van het financiële gedeelte van de jaarrekening. gemeente: REKENING: (jaar n) Bijlage II: model van het financiële gedeelte van de jaarrekening bestuur: gemeente: REKENING: (jaar n) Opgemaakt: / / 0. Overschot/tekort Overschot/tekort exploitatie code ontvangsten code uitgaven code

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1502705 Provincieraadsbesluit betreft Aalst, Berlare, Haaltert, Lede, Sint-Niklaas en Stekene - PRUP 'Reconversie zones voor verblijfsrecreatie

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING,

DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING, Ministerieel besluit tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningenstelsels en de digitale rapportering van de beleids- en beheerscyclus DE VLAAMSE MINISTER

Nadere informatie

Bijlage IV: model van de financiële nota van het meerjarenplan

Bijlage IV: model van de financiële nota van het meerjarenplan Bijlage IV: model van de financiële nota van het meerjarenplan bestuur: gemeente: MEERJARENPLAN - n - n+5) Laatste actualisering: / / 0. Overzicht, evenwicht en exploitatietoelage code rekening budget

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

FINANCIËLE AFSPRAKEN BUDGET 2015 STAD GENT / CKB GENT STAD / OOST / RAND

FINANCIËLE AFSPRAKEN BUDGET 2015 STAD GENT / CKB GENT STAD / OOST / RAND Mogen wij u verzoeken om steeds chronologisch te werk te gaan bij het boeken en het indienen van documenten: 1. Budgetwijziging 2014 afwerken en afsluiten 2. Budget 2015 opmaken en indienen per 30.06.2013

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1406710 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PAC Het Zuid Gent: parking Overeenkomst beheer en commerciële exploitatie parkeergarages

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Provinciale budgetten

Provinciale budgetten Provinciale budgetten I. BUDGET 2015... 2 A. EXPLOITATIEBUDGET... 2 1. definitie... 2 2. vergelijking provincies totaal exploitatiebudget (incl. de intern verzelfstandigde agentschappen)... 2 3. vergelijking

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 november 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 4/16 Vierde reeks wijzigingen van 2016 Departement

Nadere informatie

BUDGETWIJZIGING 2016 nr. 1

BUDGETWIJZIGING 2016 nr. 1 BUDGETWIJZIGING 2016 nr. 1 Inhoud 1. Verklarende nota 3 1.1 Een motivering van de wijzigingen 1.2 De aangepaste onderdelen van het doelstellingenbudget en de financiële toestand 1.3 Indien van toepassing,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 november 2018 Besluit nummer: 2018_GR_00897 Onderwerp: Subsidieovereenkomst voor de levering en plaatsing van een telescopische tribune en het brandveilig

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Eredienst - Budgetwijziging 2016 (reeks 3) van diverse kerkbesturen.- Stadstoelage - Kennisneming

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Eredienst - Budgetwijziging 2016 (reeks 3) van diverse kerkbesturen.- Stadstoelage - Kennisneming GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00922 Onderwerp: Eredienst - Budgetwijziging 2016 (reeks 3) van diverse kerkbesturen.- Stadstoelage - Kennisneming

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505884 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever INTERWAAS- algemene vergadering op 2 december 2015 vaststellen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1603101 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciale Instelling voor Morele Dienstverlening

Nadere informatie

FINANCIELE AFSPRAKEN MEERJARENPLAN BUDGET 2014 STAD GENT / CKB GENT STAD / OOST / RAND

FINANCIELE AFSPRAKEN MEERJARENPLAN BUDGET 2014 STAD GENT / CKB GENT STAD / OOST / RAND Mogen wij u verzoeken om steeds chronologisch te werk te gaan bij het boeken en het indienen van documenten : 1. Rekening 2012 afwerken en afsluiten per 15.02.2013 bij het CKB 2. Budgetwijziging 2013 afwerken

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan & Budget 2018

Aanpassing meerjarenplan & Budget 2018 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 & Budget 2018 Inhoudstafel 1. Gevolgen Decreet Afslanking Provincies 2. Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 3. Budget 2018 3 1. Gevolgen van het decreet afslanking 18-11-2016:

Nadere informatie