Burgemeester en Wethouders 10 mei Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouders Nee G. Dijksterhuis W. Prins

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Burgemeester en Wethouders 10 mei Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouders Nee G. Dijksterhuis W. Prins"

Transcriptie

1 Steller Documentnummer Afdeling Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouders Nee G. Dijksterhuis W. Prins Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Ja Rubriek Advies Raadsvoorstel bijgevoegd A 1 Nee Advies Zeewolde Onderwerp Visie Passend Werk Beslispunten 1. De visie Passend Werk vast te stellen. 2. De raadsbrief bij de visie Passend Werk vast te stellen. 3. De visie en de raadsbrief aan de raad voor te leggen. 4. Kennis te nemen van het advies van de adviesraden sociaal domein en van de gezamenlijke EHZ reactie op dit advies. en Paraaf Afdelings -hoofd Paraaf Paraaf voor gezien prim. Port. houder Paraaf voor akkoord Paraaf voor besprek ing Opmerkingen / vragen voor bespreking (evt. op achterzijde vermelden Ambtelijke reactie (evt. op achterzijde vermelden) A B C

2 2/8 Inleiding In de visie Passend Werk die gedurende de tweede helft van 2016 en het voorjaar 2017 in EHZ-verband op interactieve wijze is ontwikkeld, staat het creëren van een continuüm op het gebied van ondersteuning bij maatschappelijke deelname via (arbeidsmatige) dagbesteding onder de Wmo en werk voor inwoners met een arbeidsbeperking of een afstand tot de arbeidsmarkt via de Participatiewet, centraal.. Via dit continuüm willen we de ondersteuning aan inwoners van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde beter laten aansluiten bij hun ondersteuningsbehoefte en de mogelijkheden zich verder te ontwikkelen, bij voorkeur richting werk bij reguliere werkgevers. Hierbij wordt rekening gehouden met het feit dat deze ontwikkeling niet altijd een opgaande lijn vertoont. Ook stabilisatie en teruggang behoren tot de mogelijkheden. De visie Passend werk is in feite een deelvisie, een gezamenlijk referentiekader voor beter passende ondersteuning op het snijvlak van dagbesteding (Wmo) en werk (Participatiewet). Argumenten 1.1. Dit gezamenlijke toekomstbeeld levert een bijdrage aan de doelstelling beter passende ondersteuning, zo mogelijk tegen lagere of dezelfde kosten Beter passende ondersteuning, zo mogelijk tegen lagere of dezelfde kosten, is de centrale doelstelling verbonden aan de overdracht van de nieuwe taken (de decentralisaties). In deze visie wordt deze andere aanpak voor dagbesteding werk voor inwoners met een ondersteuningsbehoefte en afstand tot de arbeidsmarkt, geschetst. Over de hele linie zal beter passende ondersteuning, die aansluit bij de leefwereld, mogelijkheden en behoefte van de burger naar alle waarschijnlijkheid leiden tot meer kwaliteit tegen lagere of gelijke kosten. Of dit (op de korte termijn) ook het geval is op dit afzonderlijke onderdeel van de transformatieopdracht, kan op voorhand niet worden voorspeld. Zeker is wel dat de uitwerking van dit toekomstbeeld meer kwaliteit van leven, een grotere zelfredzaamheid en beter passende participatiemogelijkheden zal opleveren.

3 3/ Een integrale aanpak is een belangrijk onderdeel van de visie én van de transformatie. Hiervoor moeten processen anders ingericht worden in een omgeving waarin al werkende weg de nieuwe inrichting vorm kan krijgen. Een gezamenlijk toekomstbeeld is hierbij van groot belang. Vrijwel alle gemeenten zijn bezig met het vormgeven van de transformatie. Er is allerhande informatie over deze grote opgave beschikbaar maar gemeenten zullen deze andere aanpak de komende jaren zelf met de betrokken organisaties moeten vormgeven. Een gezamenlijk toekomstbeeld is hierbij een belangrijk vertrekpunt Deze visie is in lijn met de afspraken die in het kader van de aanbesteding Wmo 2015 gemaakt zijn met gecontracteerde aanbieders Het centraal stellen van de inwoner (en niet van het aanbod) en het vorm kunnen geven aan de transformatie die hieruit voortvloeit, zijn belangrijke uitgangspunten bij de aanbesteding Wmo Alleen aanbieders die aannemelijk konden maken dat ze transformatie-proof zijn, zijn gecontracteerd. In praktijk is het voor aanbieders vaak toch nog lastig om de aanbod gedreven werkwijze die aansloot bij de Awbz, helemaal los te laten. Ook bij de interactieve totstandkoming van de visie kwam dit aspect nadrukkelijk aan de orde. In het Uitvoeringsplan wordt hier verder op ingegaan. Nadere toelichting Werken aan de transformatie Het sociaal domein staat de komende jaren in het teken van het werken aan de transformatie. Bij deze andere manier van denken en handelen verschuift de focus van aanbod naar vraag, van zorgen voor naar zorgen dat en van de (verkokerde) systeemwereld naar de leefwereld van de inwoner waar problemen op diverse leefgebieden zich tegelijkertijd aandienen en om een integrale aanpak vragen. De afgelopen jaren is deze beoogde transformatie in diverse nota s aan de orde gesteld. De beoogde resultaten zijn effectieve en duurzame oplossingen, waarbij zoveel mogelijk een beroep gedaan wordt op eigen kracht, samenredzaamheid, mede met het oog op een toekomstbestendig stelsel. Het beoogde maatschappelijk effect is een meer inclusieve arbeidsmarkt en samenleving waarin iedereen meetelt en - afhankelijk van zijn mogelijkheden - mee doet.

4 4/8 Integrale aanpak vereist gezamenlijk toekomstbeeld (gezamenlijk referentiekader) Bij het streven naar een integrale aanpak komen de schotten in de systeemwereld al snel in beeld. Door de decentralisaties hebben de gemeenten ook meer mogelijkheden gekregen om deze knelpunten tussen verschillende wettelijke kaders aan te pakken en vanuit een integrale benadering de inwoner beter van dienst te zijn. Om dit op een specifiek deelterrein al werkende weg ook daadwerkelijk te realiseren, moet er door de verschillende partijen vanuit één gezamenlijk toekomstbeeld (gezamenlijk referentiekader) aan de beoogde verandering gewerkt worden. In de visie Passend Werk is dit gezamenlijke toekomstbeeld (gezamenlijk referentiekader) verwoord. Inwoners die te maken hebben met het snijvlak Wmo/Participatiewet De inwoners die te maken hebben met het snijvlak tussen de Wmo en Participatiewet zijn de inwoners die gebruik maken van arbeidsmatige dagbesteding (Wmo) enerzijds en de inwoners die werken (Participatiewet) en raakvlakken vertonen met de deelnemers aan arbeidsmatige dagbesteding anderzijds. In de visie besteden we aandacht aan deze groep, het uitgangspunt is daarbij het centraal stellen van de ondersteuningsbehoefte en capaciteit van de inwoner. Maatregelen voortvloeiend uit deze transformatie zullen een nieuwe manier van denken teweeg brengen, waarbij de inwoner in alle gevallen centraal staat. Wettelijke kaders laten we los. De visie is op interactieve wijze tot stand gekomen De bijgevoegde visie Passend Werk is op interactieve wijze tot stand gekomen. Het onderzoek van Panteia (zie bijlage 2) leverde belangrijke bouwstenen en ook de inbreng van de aanbieders, de klantmanagers Wmo en Participatiewet en van de adviesraden sociaal domein EHZ is hierin verwerkt. Hieraan voorafgaand is deze concept visie op 23 februari 2017 in EHZ verband met de portefeuillehouders Wmo en Participatiewet besproken. De visie is de basis voor het uitvoeringsplan Deze visie wordt als basis gebruikt voor het uitvoeringsplan waar nu (eveneens op interactieve wijze) aan gewerkt wordt. Dit plan waarin al werkende weg leren en de uitvoering verder vorm geven een belangrijke

5 5/8 plaats inneemt, zal komend najaar aan uw college ter vaststelling voorgelegd worden. Kanttekeningen 1.1. Het is moeilijk om exact aan te geven voor hoeveel inwoners van Zeewolde dit onderdeel van de transformatie relevant is. De inwoners die nu al te maken hebben met het onderwerp zijn inwoners die te maken hebben met arbeidsmatige dagbesteding (Wmo) of een vorm van beschut werk. Dat aantal kunnen we niet exact noemen. We kunnen wel benoemen dat door de doordecentralisatie van Beschermd Wonen en de verdere extramuralisering van GGZ cliënten, deze groep wellicht toe zal nemen. Door de doordecentralisatie van Beschermd Wonen en de verdere extramuralisering van GGZ cliënten, zal deze groep wellicht toenemen. Financiële toelichting Zoals in de inleiding is aangegeven is de aanname actueel dat beter passende ondersteuning (uiteindelijk) ook tot lagere kosten leidt. Op voorhand kan niet toegezegd worden dat dit (op korte termijn) ook voor deze deelopgave van de transformatie van toepassing is. In de visie is de doelstelling opgenomen om inwoners die nu vanuit arbeidsmatige dagbesteding (Wmo) activiteiten verrichten die veel overeenkomsten vertonen met vormen van beschut of regulier werk, een passende materiële beloning te geven. In hoeverre dit (op korte termijn) mogelijk is, en welke kosten hieraan verbonden zijn, kan op voorhand niet geraamd worden. Bij het streven naar een gelijke positie, ligt het ook voor de hand om de eigen bijdrage voor dagbesteding af te schaffen. Deze aanpassing van de eigen bijdrageregeling Wmo betekent een (geringe) structurele inkomstenderving. Hiervoor volgt een separaat collegevoorstel. pak/uitvoering Deze visie is op interactieve wijze tot stand gekomen. Deze interactieve aanpak zal ook toegepast worden bij het vormgeven van het uitvoeringsplan. Dit concept uitvoeringsplan zal dit najaar aan uw college ter vaststelling voorgelegd worden.

6 6/8 Het gezamenlijke advies van adviesraden sociaal domein EHZ treft u aan bij dit collegevoorstel (bijlage 3) evenals de reactie van de gemeenten op dit advies (bijlage 4). De concept Visie Passend Werk (bijlage 1) wordt samen met bijgevoegde raadsbrief (bijlage 5) verstuurd naar de raad. De visie wordt gepresenteerd voorafgaand aan de commissie Onderwijs en Welzijn in juni. Communicatie Raadsbrief. Brief aan de adviesraden sociaal domein EHZ. Overige ondersteunende diensten en OR n.v.t.

7 7/8 Bijlagen 1. Concept Visie Passend Werk. 2. Rapport Panteia Arbeidsmatige dagbesteding en beschut werk in Ermelo, Harderwijk en Zeewolde (december 2016). 3. Advies adviesraden sociaal domein. 4. Brief EHZ gemeenten met reactie op het advies van adviesraden sociaal domein. 5. Raadsbrief Passend Werk.

8 Besluit B & W-vergadering d.d. 30/05/ Agendapunt 5 Onderwerp Advies z d.d. van de afdeling Samenleving over visie Passend Werk Beslispunten 5. De visie Passend Werk vast te stellen. 6. De raadsbrief bij de visie Passend Werk vast te stellen. 7. De visie en de raadsbrief aan de raad voor te leggen. 8. Kennis te nemen van het advies van de adviesraden sociaal domein en van de gezamenlijke EHZ reactie op dit advies. Besluit Conform.

Burgemeester en Wethouders 3 juli Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving

Burgemeester en Wethouders 3 juli Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving Steller Documentnummer Afdeling L. van der Hoeven 00500000013405 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee E.J. de Jonge Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Rubriek Advies

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 25 oktober Steller Documentnummer Afdeling. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee

Burgemeester en Wethouders 25 oktober Steller Documentnummer Afdeling. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee Steller Documentnummer Afdeling L. van der Hoeven 0050000002742/ z700574 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee E.J. de Jonge Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 19 oktober 2015. Steller Documentnummer Afdeling. A.P. Vrieze 15I0007341 Samenleving

Burgemeester en Wethouders 19 oktober 2015. Steller Documentnummer Afdeling. A.P. Vrieze 15I0007341 Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 5I00073 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229580 Nee W. Prins Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 1 november Steller Documentnummer Afdeling. J. Cornielje z Samenleving

Burgemeester en Wethouders 1 november Steller Documentnummer Afdeling. J. Cornielje z Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling J. Cornielje z600767 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder G.M. Dijksterhuis Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 9 oktober Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving

Burgemeester en Wethouders 9 oktober Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving Steller Documentnummer Afdeling L. van der Hoeven 00000000298 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee E.J. de Jonge Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Rubriek Advies

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 16 mei Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven z Samenleving

Burgemeester en Wethouders 16 mei Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven z Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Rubriek Advies

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 13 april Steller Documentnummer Afdeling. W.W. Meijer 15I Ondersteuning

Burgemeester en Wethouders 13 april Steller Documentnummer Afdeling. W.W. Meijer 15I Ondersteuning Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 5I0003703 Ondersteuning Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 522942 Nee R. Zijlstra Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 9 maart Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving

Burgemeester en Wethouders 9 maart Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling R. van Wijk 15I0002878 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229564 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Memo bijgevoegd Te

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 1 november Steller Documentnummer Afdeling. J. Cornielje z Samenleving

Burgemeester en Wethouders 1 november Steller Documentnummer Afdeling. J. Cornielje z Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Rubriek Advies

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 29 augustus Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving

Burgemeester en Wethouders 29 augustus Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling L. van der Hoeven 00500000018939 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee E.J. de Jonge Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 11 september Steller Documentnummer Afdeling. G.J. van Scherrenburg Publiek

Burgemeester en Wethouders 11 september Steller Documentnummer Afdeling. G.J. van Scherrenburg Publiek Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 0050000002237 Publiek Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229517 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 6 september Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer z Ruimte

Burgemeester en Wethouders 6 september Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer z Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling M. de Boer z60037292 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 229 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 27 oktober Steller Documentnummer Afdeling. J.A.R. de Haas z Samenleving

Burgemeester en Wethouders 27 oktober Steller Documentnummer Afdeling. J.A.R. de Haas z Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling z16006959 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229536 Nee G.J. Gorter Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 30 april Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving

Burgemeester en Wethouders 30 april Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling R. van Wijk 5I00048 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229564 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 2 december Steller Documentnummer Afdeling. S. v. Sintmaartensdijk 15I Ruimte

Burgemeester en Wethouders 2 december Steller Documentnummer Afdeling. S. v. Sintmaartensdijk 15I Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling S. v. Sintmaartensdijk 15I0008260 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229541 Ja G.J. Gorter Kabinet Brief bijgevoegd Te

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 8 december Steller Documentnummer Afdeling. P.R.F. Nagel z Ruimte

Burgemeester en Wethouders 8 december Steller Documentnummer Afdeling. P.R.F. Nagel z Ruimte Burgemeester en Wethouders 8 december 206 Steller Documentnummer Afdeling P.R.F. Nagel z600829 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 22907 Nee R. Zijlstra Kabinet Brief bijgevoegd Te

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 10 mei Steller Documentnummer Afdeling. G. van Dijk z Ruimte. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder

Burgemeester en Wethouders 10 mei Steller Documentnummer Afdeling. G. van Dijk z Ruimte. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling G. van Dijk z160020251 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229492 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 21 september Steller Documentnummer Afdeling. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder

Burgemeester en Wethouders 21 september Steller Documentnummer Afdeling. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Steller Documentnummer Afdeling 00500000023566/ z170045848 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229536 Nee G.J. Gorter Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee Rubriek

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 19 augustus Steller Documentnummer Afdeling. J.A.R. de Haas 14I Samenleving

Burgemeester en Wethouders 19 augustus Steller Documentnummer Afdeling. J.A.R. de Haas 14I Samenleving Steller Documentnummer Afdeling 14I0004509 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229536 Nee G.J. Gorter Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee Rubriek Advies Raadsvoorstel

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 15 augustus Steller Documentnummer Afdeling. K.Hamstra z Ruimte

Burgemeester en Wethouders 15 augustus Steller Documentnummer Afdeling. K.Hamstra z Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling z60034352 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 522949 Nee R. Zijlstra Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 2 november Steller Documentnummer Afdeling. C.Th. Vos z Ruimte

Burgemeester en Wethouders 2 november Steller Documentnummer Afdeling. C.Th. Vos z Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling z160047730 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229547 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 15I0006740 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229423 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 12 april Steller Documentnummer Afdeling. D. Bruin Samenleving

Burgemeester en Wethouders 12 april Steller Documentnummer Afdeling. D. Bruin Samenleving Steller Documentnummer Afdeling D. Bruin 00500000048356 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 522 9522 Nee E.J. de Jonge Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee Rubriek

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 13 oktober Steller Documentnummer Afdeling. G.J. van Scherrenburg z Publiek

Burgemeester en Wethouders 13 oktober Steller Documentnummer Afdeling. G.J. van Scherrenburg z Publiek Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling z60042 Publiek Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 2297 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee

Nadere informatie

Voorstel aan college b&w van Landsmeer

Voorstel aan college b&w van Landsmeer STATUS: Voorstel aan college b&w van Landsmeer B&W vergadering: 20 mei 2014 Nr. Agendapunt: Portefeuillehouder: C. Hienkens Onderwerp: Inkoopdocument Jeugdzorg Wmo/AWBZ Afdeling : Sociaal Domein Ambtenaar

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 27 oktober Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving

Burgemeester en Wethouders 27 oktober Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling R. van Wijk 15I0007517 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229564 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Brief bijgevoegd Te

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 30 maart Steller Documentnummer Afdeling. J. Kooij z Samenleving

Burgemeester en Wethouders 30 maart Steller Documentnummer Afdeling. J. Kooij z Samenleving Steller Documentnummer Afdeling Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Ja W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee Rubriek Advies Raadsvoorstel bijgevoegd

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 8 maart Steller Documentnummer Afdeling. G. van Dijk z Ruimte

Burgemeester en Wethouders 8 maart Steller Documentnummer Afdeling. G. van Dijk z Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling G. van Dijk z60004790 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229492 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 15 mei Steller Documentnummer Afdeling. R.M.H. Broekhuizen Samenleving

Burgemeester en Wethouders 15 mei Steller Documentnummer Afdeling. R.M.H. Broekhuizen Samenleving Steller Documentnummer Afdeling 00500000053207 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee E.J. de Jonge Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee Rubriek Advies Raadsvoorstel

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 3 februari 2015. Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer 15I0000441 Ruimte

Burgemeester en Wethouders 3 februari 2015. Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer 15I0000441 Ruimte Steller Documentnummer Afdeling M. de Boer 5I000044 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 522954 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee Rubriek Advies

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 5

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 5 Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering Portefeuillehouder H.A. Driessen en M. Melissen Begrotingsprogramma Onderwerp - Beleidsplan Wmo en Jeugdhulp 2015 2016 - Verordening maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Datum Burgemeester en Wethouders 16 maart 2007. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder

Datum Burgemeester en Wethouders 16 maart 2007. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Steller Registratienummer Afdeling N.E.G.L. Christiaens Veiligheid Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 5229440 Ja Nee M.C.M. Schouten Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Ja Nee Ja Nee

Nadere informatie

Besluit op basis van de oplegnotitie behorend bij "Rapportage voor bepaling koers WSD" en een zienswijze op de betreffende rapportage.

Besluit op basis van de oplegnotitie behorend bij Rapportage voor bepaling koers WSD en een zienswijze op de betreffende rapportage. Raadsvoorstel Datum: 14 maart 2017 Onderwerp Besluit op basis van de oplegnotitie behorend bij "Rapportage voor bepaling koers WSD" en een zienswijze op de betreffende rapportage. Status Besluitvormend

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 25 juli Steller Documentnummer Afdeling. C.N.H. Wesly z Samenleving

Burgemeester en Wethouders 25 juli Steller Documentnummer Afdeling. C.N.H. Wesly z Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling z60033008 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229456 Nee R. Zijlstra Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Besluitnummer: 37 7.1 Onderwerp: Startnotitie plan van aanpak beschermd wonen (BW) en maatschappelijk opvang (MO) Limburg- Noord Openbaarheid Alle stukken zijn openbaar.

Nadere informatie

2. De beslispunten binnen het regionale en lokale beleidskader over te nemen, met uitzondering van de regionale beslispunten 1, 5 en 9.

2. De beslispunten binnen het regionale en lokale beleidskader over te nemen, met uitzondering van de regionale beslispunten 1, 5 en 9. Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 mei 2014 Portefeuillehouder Dhr. H.A. Driessen Begrotingsprogramma 8 Onderwerp Beleidskader Sturing, Bekostiging en Inkoop nieuwe gemeentelijke taken Jeugdwet

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 juli 2018 Zaaknummer: 455631 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Onderwerp Meedoen mogelijk maken, kadernota participatiewet Versienummer 1

Onderwerp Meedoen mogelijk maken, kadernota participatiewet Versienummer 1 Beslisnota voor de raad Onderwerp Meedoen mogelijk maken, kadernota participatiewet Versienummer 1 Portefeuillehouder F.M. van As Informant S. Bruns/F.Borchers Eenheid/Afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Nadere informatie

* * ADVIESNOTA AAN B&W. Postregistratienummer. Onderwerp en inhoud. Maatschappelijke opgaven Pact van West Friesland 19.

* * ADVIESNOTA AAN B&W. Postregistratienummer. Onderwerp en inhoud. Maatschappelijke opgaven Pact van West Friesland 19. ADVIESNOTA AAN B&W Onderwerp en inhoud Maatschappelijke opgaven Pact van West Friesland Postregistratienummer *19.0003788* 19.0003788 Vertrouwelijk Sector Afdeling Medewerk(st)er Grondgebiedzaken RO M.

Nadere informatie

Voorgesteld besluit Het Meerjarenbeleidskader Participatiebeleid Werk en Wederkerigheid vast te stellen

Voorgesteld besluit Het Meerjarenbeleidskader Participatiebeleid Werk en Wederkerigheid vast te stellen Raadsvoorstel jaar Raad categorie/agendanr. B. en W. 2015 RA15.0005 B 1 15/123 Onderwerp: Meerjarenbeleidskader Participatiebeleid Werk en Wederkerigheid Portefeuillehouder: B. Arends Afdeling : Participatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Geachte raad,

Raadsvoorstel. Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 165140 Behandeld door: J. van Dijk Agendapunt: 27 juni 2017 Onderwerp: Voorlopige voorkeur uitvoeringsvariant Participatiewet Geachte raad, Samenvatting: In opdracht van het algemeen

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 5 februari 2019 Zaaknummer: 582187 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Collegeadvies Eigen initiatief. Nee

Collegeadvies Eigen initiatief. Nee Collegeadvies Eigen initiatief Besluitenregistratie: Postregistratienummer : 215278 Datum inboeken : Openbaar Ja Internet Ja naar RAAD Ja OR Nee Communicatie Nee Europese regelgeving Nee via COMMISSIE

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Inleiding

Raadsvoorstel. Inleiding Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 20 maart 2019 Portefeuillehouder Carla Kreuk- Wildeman Begrotingsprogramma Sociaal Domein (programma 2) Onderwerp Lokale gezondheidsagenda Tiel 2019-2022 Besluit

Nadere informatie

Grondslag De Beleidsagenda Sociaal domein (in 2015 vastgesteld) en het Transformatieplan (in 2017 vastgesteld).

Grondslag De Beleidsagenda Sociaal domein (in 2015 vastgesteld) en het Transformatieplan (in 2017 vastgesteld). RAADSVOORSTEL NR: 19-59 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 660924 Onderwerp: Financiële ontwikkelingen Sociaal Domein Aan de raad, Onderwerp Financiële ontwikkelingen Sociaal Domein Gevraagde beslissing

Nadere informatie

Vernieuwing arbeidsmatige dagbesteding en beschut werk. Divosa najaarscongres 2014

Vernieuwing arbeidsmatige dagbesteding en beschut werk. Divosa najaarscongres 2014 Vernieuwing arbeidsmatige dagbesteding en beschut werk Divosa najaarscongres 2014 12/1/2014 In deze workshop: 1. Wat is arbeidsmatige dagbesteding? 2. Wmo & Participatiewet 3. Na drie decentralisaties

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 28 juni 2016 R09S009/z

Datum Agendapunt Documentnummer. 28 juni 2016 R09S009/z Datum Agendapunt Documentnummer R09S009/z160028046 Onderwerp Samenwerking Ermelo-Harderwijk- Raadsvoorstel Beoogd effect Behoud van bestuurlijke zelfstandigheid en autonomie door middel van samenwerking.

Nadere informatie

1. In te stemmen met het regionale Beleidsplan Beschermd wonen-maatschappelijke opvang ;

1. In te stemmen met het regionale Beleidsplan Beschermd wonen-maatschappelijke opvang ; Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 29 november 2017 Portefeuillehouder H. Driessen Begrotingsprogramma Programma 2 Onderwerp Regionaal Beleidsplan Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang 2018-2020

Nadere informatie

- 1 - Begrotingswijziging n.v.t. X Kaderstellen Controleren Budget autoriseren Consulteren

- 1 - Begrotingswijziging n.v.t. X Kaderstellen Controleren Budget autoriseren Consulteren - 1 - ALGEMENE GEGEVENS Agendapunt 9. Registratienummer 2014-000951/r Portefeuillehouder FK Griffier 0561-691201 BIJLAGEN (in te vullen door griffier) Voorstel X Raadsvoorstel Concept besluit X Begrotingswijziging

Nadere informatie

Advies: De raadsinformatiebrief met de Update week 24, 2014 ter informatie aan de raad zenden.

Advies: De raadsinformatiebrief met de Update week 24, 2014 ter informatie aan de raad zenden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Boeij Tel.nr.: 06-20094926 Nummer: 14A.00483 Datum: 12 juni 2014 Team: Onderwijs Welzijn en Zorg Tekenstukken:

Nadere informatie

Voorstel. Uitgangspunten regiovisie. De regiovisie gaat uit van de volgende uitgangspunten:

Voorstel. Uitgangspunten regiovisie. De regiovisie gaat uit van de volgende uitgangspunten: Voorstel Cluster : samenleving Nummer : 5 Portefeuillehouder : Linda van der Deen Datum vergadering : 20 april 2015 Onderwerp : Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling Inleiding Als gevolg van

Nadere informatie

Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsplan 3 Decentralisaties

Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsplan 3 Decentralisaties Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Datum: 2 december 2013 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Ingekomen d.d. Adviesnr. 87147 Voorliggend zaaknr. Verseon Ontworpen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, Wethouder Struik, Wethouder Sanderse, Burgemeester van Vliet conceptbeleidsplan Bescherming en Opvang

Raadsvoorstel. Aan de raad, Wethouder Struik, Wethouder Sanderse, Burgemeester van Vliet conceptbeleidsplan Bescherming en Opvang Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 194447 Wethouder Struik, Wethouder Sanderse, Burgemeester van Vliet conceptbeleidsplan Bescherming en Opvang 2017-2020 Aan de raad, 1. Beslispunten

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *16.0000424* 16.0000424 Raadsvergadering: 7 juli 2016 Voorstel:.. Agendapunt:.. Onderwerp nota Sociaal Domein 2016-2020 Behandeld door/in Commissie Samenlevingszaken

Nadere informatie

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595-447776 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin)

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595-447776 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin) Vergadering: 11 maart 2014 Agendanummer: 9 Status: Besluitvormend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595-447776 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 18 maart 2014

Voorstelnummer: Houten, 18 maart 2014 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-016 Houten, 18 maart 2014 Onderwerp: Raadsvoorstel Invoeringsstrategie Partcipatiewet Beslispunten: 1. De Invoeringsstrategie Participatiewet Lekstroom vast te stellen

Nadere informatie

Beschermd Werk in de gemeente Barneveld

Beschermd Werk in de gemeente Barneveld Beschermd Werk in de gemeente Barneveld 1. Inleiding In het beleidskader voor de 3 decentralisaties staat weergegeven wat de visie van de gemeente Barneveld is op de 3 decentralisaties en welke uitgangspunten

Nadere informatie

: invoering Participatiewet in Oost-Groningen

: invoering Participatiewet in Oost-Groningen Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

Aan burgemeester en wethouders

Aan burgemeester en wethouders Aan burgemeester en wethouders Documentnummer 2016.0.032.999 Coördinerend Portefeuillehouder Zaaknummer 2016-06-00868 Anja Haga Cluster BR Vertrouwelijk Nee Ambtenaar Cees Vermeulen Datum in college 28-06-2016

Nadere informatie

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Be z o e k a d r e s Kreupelstraat 1 Leden van de gemeenteraad O p e n i n g s t i j d

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 8 november 2016 R12S004/z

Datum Agendapunt Documentnummer. 8 november 2016 R12S004/z Datum Agendapunt Documentnummer 8 november R12S004/z160047580 Onderwerp 2e MARAP en 2e (meerjaren)begrotingswijziging Sociale Dienst Veluwerand (SDV) Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect De Participatiewet

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 16 januari 2018 R02S003/z

Datum Agendapunt Documentnummer. 16 januari 2018 R02S003/z Datum Agendapunt Documentnummer 16 januari 2018 R02S003/z170060771 Onderwerp Lokaal Gezondheidsbeleid 2018-2021 Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect Beoogd effect is een gezonde bevolking van Zeewolde

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Regionaal beleidskader transitie jeugd Zuidoost Utrecht en Lokaal beleidsplan jeugdhulp

Raadsvergadering. Onderwerp Regionaal beleidskader transitie jeugd Zuidoost Utrecht en Lokaal beleidsplan jeugdhulp RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 13 maart 2014 14-013 Onderwerp Regionaal beleidskader transitie jeugd Zuidoost Utrecht 2014-2018 en Lokaal beleidsplan jeugdhulp Aan de raad, Onderwerp Regionaal beleidskader

Nadere informatie

Joan de Haan

Joan de Haan Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Joan de Haan 06-10237370 Joan.deHaan@a2samenwerking.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 14raad00330 29 januari 2015 onderwerp Nota Heroverweging

Nadere informatie

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede).

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede). Raadsvoorstel Raadsvergadering: 25 september 2014 Agendapunt: september 2014-9 Voorstelnummer: 9 Landsmeer, B&W vergadering 16 september 2014 Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015

Nadere informatie

Wmo, Jeugd, Werk en Inkomen Samenleving mw. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts M.J. van Zon

Wmo, Jeugd, Werk en Inkomen Samenleving mw. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts M.J. van Zon Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt 7 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Commissie Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. Evaluatiedatum 456445 Wmo, Jeugd,

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 83380 Datum : 23 september 2014 Programma : Jeugd, Welzijn en Werk en Inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Sturen op de transformatie van het sociale domein. Samenhangend beleid voor de 3 decentralisaties

Sturen op de transformatie van het sociale domein. Samenhangend beleid voor de 3 decentralisaties Sturen op de transformatie van het sociale domein Samenhangend beleid voor de 3 decentralisaties Inhoud Landelijke kaders Opgave Proces Uitgangspunten Proces Jeugdwet Aangenomen door de TK en EK O&O, Jeugdwelzijn,

Nadere informatie

iiníîiiiui VMC 19 ' JUL 2013 /n stuk j i IVÌ l? Ñ, reēkš7vfwrĩľľ (070) juli 2013 vitale lokale samenleving \JQ X 13/065

iiníîiiiui VMC 19 ' JUL 2013 /n stuk j i IVÌ l? Ñ, reēkš7vfwrĩľľ (070) juli 2013 vitale lokale samenleving \JQ X 13/065 GEMEENTE HELLEND(X)RŃ" Behancl.: /n stuk j i IVÌ 1.0' 19 ' JUL 2013 VMC iiníîiiiui Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad l? Ñ, reēkš7vfwrĩľľ Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: transitie sociaal domein: beleidskader beschermd wonen BBV nr: 2014/ Inleiding. Het transitieproces sociaal domein

Raadsstuk. Onderwerp: transitie sociaal domein: beleidskader beschermd wonen BBV nr: 2014/ Inleiding. Het transitieproces sociaal domein Raadsstuk Onderwerp: transitie sociaal domein: beleidskader beschermd wonen BBV nr: 2014/271414 1. Inleiding Het transitieproces sociaal domein De raad heeft vanaf 2012 de kaders voor de transitie van

Nadere informatie

Onderwerp: Gemeentelijke opschaling, regionale samenwerking en decentralisaties

Onderwerp: Gemeentelijke opschaling, regionale samenwerking en decentralisaties Voorstel aan de raad Nummer: 131027418 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: Steller: Afdeling: Telefoon: E-mail: G.M. Asselman BLD Beleid Burgemeester 2.6 Voor de Lelystedeling 2.6.1 Gemeentelijke

Nadere informatie

1. De hoofdlijnennotitie 'Aanpak transities en herinrichting sociale domein in de gemeente Stein vast te stellen

1. De hoofdlijnennotitie 'Aanpak transities en herinrichting sociale domein in de gemeente Stein vast te stellen Betreft Vergaderdatum Hoofdlijnennotitie Aanpak transities en herinrichting sociale domein in de gemeente Stein 21-oktober-2013 Gemeenteblad 2013 / Agendapunt Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp: Verbetering aanpak mensen met verward gedrag BBV nr: 2017/85459

Collegebesluit. Onderwerp: Verbetering aanpak mensen met verward gedrag BBV nr: 2017/85459 Collegebesluit Onderwerp: Verbetering aanpak mensen met verward gedrag BBV nr: 2017/85459 1. Inleiding De afgelopen twee jaar staat het onderwerp van personen met verward gedrag prominent op de landelijke

Nadere informatie

Openbaar ja. * Indien openbaar vertrouwelijke feiten opnemen in afzonderlijke bijlage.

Openbaar ja. * Indien openbaar vertrouwelijke feiten opnemen in afzonderlijke bijlage. Behandeld door: gem secr Datum: 24-6-2013 Openbaar ja Control akkoord Adviesnota Verantw. Portefeuillehouder J.C. Westmaas Maak keuze s w w w b Besluit conform d.d Afdeling Akkoord Bespreken Besluit d.d.

Nadere informatie

Datum: Portefeuillehouders: De Graaf, Horst en Windhouwer

Datum: Portefeuillehouders: De Graaf, Horst en Windhouwer Raadsvoorstel Visie vernieuwing sociaal Domein Raadsnummer: 2013-069 Registratiekenmerk: Onderwerp: Visie op de vernieuwing van het sociaal domein in Nijkerk Korte inhoud: "Iedereen telt en doet mee" De

Nadere informatie

De drie decentralisaties, Holland Rijnland en de gemeente Teylingen. Presentatie Commissie Welzijn 5 maart 2012

De drie decentralisaties, Holland Rijnland en de gemeente Teylingen. Presentatie Commissie Welzijn 5 maart 2012 De drie decentralisaties, Holland Rijnland en de gemeente Teylingen Presentatie Commissie Welzijn 5 maart 2012 Waar gaan we het over hebben? 1. Waarom decentraliseren? 2. Decentralisatie Jeugdzorg 3. Decentralisatie

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 19 juni 2018 Zaaknummer: 479483 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

16 april 2012 9 2012/ n.v.t. wethouder J. (Ans) Otterloo-Ripperda

16 april 2012 9 2012/ n.v.t. wethouder J. (Ans) Otterloo-Ripperda Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Voorstelnummer Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 16 april 2012 9 2012/ n.v.t. wethouder J. (Ans) Otterloo-Ripperda Kenmerk

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 26 oktober Steller Documentnummer Afdeling. M.J.A. van der Schoot 15I Samenleving

Burgemeester en Wethouders 26 oktober Steller Documentnummer Afdeling. M.J.A. van der Schoot 15I Samenleving Steller Documentnummer Afdeling 5I000750 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 522953 Nee R. Zijlstra Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee Rubriek Advies Raadsvoorstel

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *16.0000424* 16.0000424 Raadsvergadering: 7 juli 2016 Voorstel: 5.40 Agendapunt: 7 Onderwerp nota Sociaal Domein 2016-2020 Datum 28 juni 2016 Beslispunten

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 2 oktober 2015 Raadsvergadering : 1 november 2015 Agendapunt : Bijlage(n) : 1 Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door: Naam

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 30 545 Uitvoering Wet Werk en Bijstand Nr. 189 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

Vast te stellen het Kaderstellend Plan Wmo in ebook-versie.

Vast te stellen het Kaderstellend Plan Wmo in ebook-versie. Datum: 28-5-13 Onderwerp Kaderstellend Plan Wmo 2013 2017 in ebook-versie. Status Besluitvormend. Voorstel Vast te stellen het Kaderstellend Plan Wmo 2013 2017 in ebook-versie. Inleiding Gemeenten dienen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Beleidskader maatschappelijk zorg besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Beleidskader maatschappelijk zorg besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Beleidskader maatschappelijk zorg 2017-2025 doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 164032 datum voorstel: 31 oktober 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Advies aan college van burgemeester en wethouders

Advies aan college van burgemeester en wethouders Advies aan college van burgemeester en wethouders Portefeuillehouder Mw. J. Schouwerwou, wethouder Registratie nr. Classificatie nr. Steller Ingrid Veenstra Onderwerp Wmo beleidsplan De Beakens fersette,

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Concept Beleidskader Maatschappelijke Zorg (na inspraak) 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Concept Beleidskader Maatschappelijke Zorg (na inspraak) 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Concept Beleidskader Maatschappelijke Zorg (na inspraak) 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Vanaf 1 januari 2015

Nadere informatie

G.A.J. Adams Inwoners en zorg M.C. Emmelkamp - van de Weijgaert

G.A.J. Adams Inwoners en zorg M.C. Emmelkamp - van de Weijgaert Raadsvoorstel Onderwerp Beleidsplan Transformatie van AWBZ naar Wmo Raadsvergadering 24 september 2013 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar G.A.J. Adams Inwoners en zorg M.C. Emmelkamp - van

Nadere informatie

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2017-084 Houten, 28 november 2017 Onderwerp: Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Beslispunten: 1. De regionale koers maatschappelijke

Nadere informatie

Routeformulier college en raad

Routeformulier college en raad Routeformulier college en raad Onderwerp: Beleidsplan Harderwijk zijn wij samen vrijwilligers en mantelzorgers NIET INVULLEN Registratienummer: Paraaf secretaris: 17h0009271 / h170053452 Algemeen Datum:

Nadere informatie

Advies voor burgemeester en wethouders. Tel.: 0522-46 75 11

Advies voor burgemeester en wethouders. Tel.: 0522-46 75 11 Advies voor burgemeester en wethouders Afdeling: Bouwen en Milieu Afdeling: Behandelend ambtenaar: Leon Teeuw Behandelend ambtenaar: Tel.: 0522-46 75 11 Tel.: Par. sectordir: Par. afd.hoofd: Par. sectordir:

Nadere informatie

Agendapunt. Registratienummer Kopie aan afdeling Akkoord Bespreken Kopie Openbaar. Burgemeester

Agendapunt. Registratienummer Kopie aan afdeling Akkoord Bespreken Kopie Openbaar. Burgemeester B&W voorstel Agendapunt Nummer Onderwerp Verordeningen Re- integratie, Loonkostensubsidie en Individuele Studietoelage Ambtenaar Carina Neijgh van Lier Afdeling Economie en Werk Paraaf afdelingsmanager

Nadere informatie

Uitvoering Participatiewet en positie WAVA hierin Volgnr Corsa kenmerk Portefeuillehouder wethouder P.

Uitvoering Participatiewet en positie WAVA hierin Volgnr Corsa kenmerk Portefeuillehouder wethouder P. Onderwerp Uitvoering Participatiewet en positie WAVA hierin Volgnr. 2015-026 Corsa kenmerk 15.0006784 Portefeuillehouder wethouder P. Jorritsma Ambtenaar Ad Huijsman Afdeling Loket Altena Datum voorstel

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.1482 *B.18.1482* Landgraaf, 27 augustus 2018 ONDERWERP: Beleidsplan ISD BOL 2019-2022 PROGRAMMA 7. Sociaal domein Verantwoordelijke

Nadere informatie

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlem

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlem Aan het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlem Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail Kopie aan Onderwerp 3 november 2016 2016/18 S.K. Augustin 023-511 5273 augustsk@haarlem.nl

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL *D * D

RAADSVOORSTEL *D * D RAADSVOORSTEL *D14.005150* D14.005150 DATUM 6 oktober 2014 AGENDAPUNT 9 ONDERWERP Beleidsplan Sociaal Domein 'Koggenland voor elkaar' 2015-2016 INLEIDING Op 1 januari 2015 decentraliseert het Rijk een

Nadere informatie

Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Kader van het regionaal arbeidsontwikkelbedrijf Voorne-Putten

Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Kader van het regionaal arbeidsontwikkelbedrijf Voorne-Putten Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Datum: 24 februari 2014 Sector: Inwonerszaken Team : Werk, Inkomen & Service Ingekomen d.d. Adviesnr. 91440 Voorliggend zaaknr. Verseon Ontworpen door:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen Raadsvoorstel Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen 2014-2017 Datum raadsvergadering 06-02-2014 Portefeuillehouder(s) R.G. te Beest W.E. Westerman Registratienummer Rs13.00783 Ambtenaar K. Bruijns Datum

Nadere informatie

in de tien raden wordt vastgesteld, enerzijds als richtinggevende bouwsteen voor de

in de tien raden wordt vastgesteld, enerzijds als richtinggevende bouwsteen voor de Raadsvoorstel Voorstelnummer: Houten, 16 februari 2016 Onderwerp: Peilnota ruimtelijk-economische koers U-10 Beslispunten: 1. Kennis te nemen van de Peilnota ruimtelijk-economische koers van de bestuurstafels

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 12 februari Steller Documentnummer Afdeling. M.J.A. van der Schoot Samenleving

Burgemeester en Wethouders 12 februari Steller Documentnummer Afdeling. M.J.A. van der Schoot Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 00500000039940 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229513 Ja R. Zijlstra Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD: VERGADERING 23 september 2014

VOORSTEL AAN DE RAAD: VERGADERING 23 september 2014 VOORSTEL AAN DE RAAD: VERGADERING 23 september 2014 Onderwerp: Vaststellen Beleidsplan Wet maatschappelijke ondersteuning, regio Midden-Limburg West "Klaar voor de start" 2015-2016. Agendapunt 12. Raadsvoorstelnummer

Nadere informatie