Krimpen aan den IJssel 1 5 MAY 2018 ZK IZIIZZZZZĴ. . oļàerboeror IJSSEL. Werk. ^fîoveo^

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Krimpen aan den IJssel 1 5 MAY 2018 ZK IZIIZZZZZĴ. . oļàerboeror IJSSEL. Werk. ^fîoveo^"

Transcriptie

1 Krimpen aan den IJssel 1 5 MAY 2018 ZK IZIIZZZZZĴ. oļàerboeror IJSSEL Werk ^fîoveo^

2 Afrekening subsidie Kinderboerderij Klein Boveneind. Zaaknummer 7K Geacht college van Burgemeester en Wethouders, Hierbij treft u de afrekening van de subsidie kinderboerderij Klein Boveneind aan. De afrekening betreft de periode van 1 april 2017 tot 31 december Het totaal subsidiebedrag dat onze Stichting ontvangen heeft in 2017 bedraagt euro exclusief 5000 euro eenmalige frictiekosten. Inhoudelijk Verslag Sinds 1 april 2017 is Stichting IJsselwerk verantwoordelijk voor het beheer van de kinderboerderij. Hoewel in de oorspronkelijke stukken ook de overdracht van het beheer over de opstallen was voorzien per 1 september 2017, is dat in de tijd een te ingewikkeld proces gebleken en vindt die overdracht per 1 januari 2018 plaats. Het verslag is opgebouwd rond een aantal thema's waarbij wij per thema ook een aantal impressies over de eerste 9 maanden zullen weergeven. Het laatste thema is het onderwerp financiën met een overzicht van inkomsten en uitgaven. 1. Het personeel Niet voor niets is dit het eerste onderwerp dat in het verslag besproken wordt. De mensen die op de boerderij werken zijn het belangrijkste kapitaal van de gehele voorziening. Voor het personeel was 2017 een enorm zwaar jaar. Desondanks zijn wij er met elkaar in geslaagd de kinderboerderij het gehele jaar, 6 dagen in de week open te houden. Dit is een uitzonderlijke prestatie die geheel op het conto van de medewerkers geschreven mag worden. Kort na de overname op 1 april werden wij als bedrijf namelijk onaangenaam verrast door twee langdurig zieke medewerkers, waaronder de beheerder. Naast het persoonlijk leed voor de betrokkenen heeft dit ook een enorme impact op de bedrijfsvoering gehad.

3 Ondanks het gegeven dat na enkele weken ziekteverzuim er ruimte ontstaat om vervangende medewerkers in te huren, betekende dit toch een enorme taakverzwaring voor de overige teamleden. Het sluitend krijgen van de roosters was in een normale situatie al een uitdaging (dit punt wordt zo verder uitgewerkt), maar in de situatie van vervanging bij ziekte en inwerken van nieuwe tijdelijke medewerkers werd het bijna een onmogelijkheid. De personele situatie laat zich het beste omschrijven als een krakende wagen die met kunst en vliegwerk rijdende gehouden werd. Vanuit de directie hebben we dan ook in de zomerperiode en de weekeinden moeten besluiten om extra personeel in te huren omdat we anders het risico liepen dat er nog meer mensen uit zouden vallen. Dit financiële nadeel hebben we getracht te compenseren binnen de totale bedrijfsvoering. Wij hebben geconstateerd dat binnen de huidige formatie, met inachtneming van de ambtelijke cao, knelpunten haast niet zijn op te lossen zonder aan het aantal openingsuren te sleutelen. Als er bijvoorbeeld iemand een extra weekenddienst moet overnemen van een collega, dan moet dat gecompenseerd worden met 2 vrije dagen in de week erna, omdat een dienst op bijvoorbeeld zondag 200*^ is. Dit is de reden dat er de afgelopen jaren voor gekozen is om op zondag maar 1 medewerker aanwezig te laten zijn op de boerderij. Meer inzet op de zondag is binnen de huidige formatie onmogelijk. Dit is voor onze Stichting een groot punt van zorg. Juist op de zondag kan het op een zomerse dag erg druk zijn op de boerderij. In geval van een calamiteit ontstaat er dan een bijna niet verantwoorde situatie. Dit onderwerp willen wij graag met u verder verkennen en doorrekenen in het komende jaar.

4 2. Koeien en zo Er kan niet ander geconcludeerd worden dan dat de boerderij er prachtig bij ligt. De opstallen zijn voor een groot deel nieuw, het terrein is voor een groot gedeelte opnieuw bestraat en op wat kleine naweeën van de bouw na, loopt alles op rolletjes. Dit betekent dat we in 2017 ook weer de hokken konden vullen met nieuwe dieren. Er is heel bewust voor gekozen om op de boerderij vooral Oudhollandse rassen te houden. Dit geldt voor zowel de koeien (onze Lakenvelder) als voor de varkens, konijnen en kippen. Helaas zijn er echter ook factoren die van ver buiten de boerderij komen die onze bedrijfsvoering en uitstraling ernstig nadelig beïnvloeden. Een probleem dat dicht bij huis ontstaat is het jaarlijks terugkerende probleem van Botulisme. Het water rond de boerderij staat vrijwel stil en dit gebrek aan doorstroming zorgt bij warm weer voor het massaal afsterven van vissen en watervogels. Het eendeneiland is in de loop van de zomer totaal ontvolkt. Ook in de sloten rond de boerderij was geen levende wilde eend meer te bekennen. Overleg met het Hoogheemraadschap bevestigde de bevindingen van ons en van de omwonenden; de waterkwaliteit was bedroevend slecht en een structurele oplossing zou heel veel geld kosten, namelijk een extra inlaat vanuit de rivier ergens in dit gedeelte van Krimpen aan den IJssel. Het tweede jaarlijks terugkerende probleem is de vogelgriep. Vermoedelijk afkomstig uit het verre noorden van Europa komen er ieder jaar weer besmette vogels ons land bezoeken. Gelukkig is onze kinderboerderij nog nooit direct getroffen met zieke dieren, maar de ophokplicht die vanuit het ministerie dwingend wordt opgelegd, zorgt voor veel gedoe. Bezoekers en gevederde boerderijdieren moeten gescheiden worden door middel van hekken of glas. Personeel moet extra beschermende maatregelen treffen en de uitstraling van de boerderij wordt fors minder. Er zijn in 2017 geen andere grote problemen geweest in het kader van dierverzorging of huisvesting.

5 Een oude wens om de geitenstal aan te passen aan de huidige normen van dierenwelzijn en gebruiksgemak voor het personeel is niet opgepakt door IJsselwerk in deze jaarschijf. In 2018 zullen wij in het kader van het Meer Jaren Onderhouds Plan (MJOP) in overleg met de gemeente en de Vriendenstichting kijken of hier mogelijkheden zijn. Ook zijn we met elkaar van mening dat er veel meer gedaan kan worden aan het educatieve element op de boerderij, voorlichtingsbordjes, uitleg over oude dierenrassen etc. Dit wordt bij het hoofdstuk educatie verder uitgewerkt. Tenslotte vinden wij dat ondanks het gegeven dat het terrein er technisch goed bijligt, de mogelijkheden tot spel en ontdekking schaars zijn. Er zijn wat gekregen loopfietsen en een wip, maar dat is het. Om veiligheidsredenen hebben we helaas de grote ton (huisje) moeten laten afvoeren, maar bijvoorbeeld een zandbak voor de allerkleinsten is niet op de boerderij aanwezig. Ook op dit onderdeel zullen wij in 2018 met aanbevelingen en voorstellen komen. 3. Educatief centrum. Het educatief centrum is in 2017 gehuisvest in de hooiberg. Een prachtig leslokaal en een enorme kwaliteitsimpuls. Alle basisscholen uit de gemeente bezoeken met vrijwel alle klassen de lessen. We spreken dan over 187 klassen die een bezoek aan het centrum brengen. Daarnaast bezoeken ook de peuterspeelzalen regelmatig met kinderen en begeleiders de boerderij en wordt er uitleg gegeven over de aanwezige dieren. In het jaar 2018 moeten we in overleg met de gemeente wel enkele kleine aanpassingen doen aan het lokaal. Zo is er niet voorzien in zonwering en is het geluidsniveau in het lokaal veel te hoog als er een klas kinderen aanwezig is. Wij denken aan geluiddempende maatregelen op het plafond of op een deel van de muren. Daarnaast lopen we tegen het probleem van de wet- en regelgeving aan ten aanzien van het aantal soorten exotische dieren die op een kinderboerderij aanwezig mogen zijn.

6 Deze norm is heel streng (we hebben tenslotte geen dierentuin vergunning) en als er bijvoorbeeld een landslak in een terrarium gehouden wordt dat telt dit mee als soort. Voor 2018 willen we in overleg met de gemeente nagaan of het educatief centrum een eigen kadastraal huisnummer kan krijgen. Dan tellen deze diersoorten niet meer mee voor het boerderijgedeelte. In 2017 hebben we met elkaar de conclusie getrokken dat de educatieve uitstraling van de gehele kinderboerderij beter kan. Naambordjes bij de dieren, verbanden leggen met oude rassen, verbanden leggen met ecosystemen, verbanden leggen met duurzaamheid, etc. Deze bordjes laten drukken en ontwerpen is best een dure aangelegenheid en omdat de financiën in 2017 krap waren vanwege de personele knelpunten, is besloten dit medio 2018 aan te pakken. 4. Financiën De subsidie 2017 was bijna dekkend voor alle activiteiten en personeelslasten. Binnen de exploitatie begroting hebben we goed moeten kijken naar de totale personeelskosten. In het subsidiebedrag zit wel een post voor overbrugging salariskosten in de eerste 6 weken ziekte, maar dit was het afgelopen jaar volstrekt onvoldoende om de kosten te dekken. Wij gaan er van uit dat 2017 in dit opzicht een uniek jaar was en dat er geen aanleiding is om de gemaakte afspraak over deze begrotingspost te herzien. Wij hebben nog niet een volledig financieel overzicht na de afgelopen 9 maanden of de begrotingsposten over een periode van 12 maanden ook goed aansluiten bij de realiteit. Dit overzicht zullen we in de loop van 2018 kunnen krijgen.

7 Hieronder treft u in een overzicht de uitgaven per kostensoort aan over het jaar Uiteraard zal ook je jaarrekening 2017 van onze Stichting bij de stukken gevoegd worden en de accountantsverklaring. Onderstaande tabel biedt echter meer inzicht in de uitgaven dan de jaarrekening wel meer op hoofdlijnen is. Het is duidelijk dat het overgrote deel van de subsidie bestemd is voor de personele lasten. Bij knelpunten in de personele bezetting zoals het afgelopen jaar blijven lastig van grote invloed op de totale financiën. inkomsten uitgaven Personeelskosten Salaris detachering incl sociale lasten Salaris ingehuurd personeel (Promen) Doorberekende personeelskosten Algemeen Directe Kosten Kantoorkosten 586 Huisvestingskosten inrichting/beveiliging/div Afschrijving investeringen educatief centrum 382 Dierenwelzijn Hokvulling Diervoeding Diergezondheid Afvoer mest Kadaver verwerking 47 Overige diverse kosten Bedrijfsvoering Maaien talut/lossen hooi etc koffie 1 thee studiekosten 194 vervoerskosten 113 gereedschap en materialen bedrijfskleding en wasserij activiteiten/materialen bvopen Monumentendag Overhead incl. frictiekosten Subsidie Gemeente Krimpen aan den IJssel totaal Exploitatie overschot/tekort inkomsten uitgaven Personeelskosten

Renovatie en nieuwbouw Klein Boveneind. Te besluiten om:

Renovatie en nieuwbouw Klein Boveneind. Te besluiten om: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Renovatie en nieuwbouw Klein Boveneind Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. een aanvullend krediet ad 235.000,- beschikbaar te stellen

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Verzelfstandiging Kinderboerderij Klein Boveneind. Te besluiten om

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Verzelfstandiging Kinderboerderij Klein Boveneind. Te besluiten om COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Verzelfstandiging Kinderboerderij Klein Boveneind Te besluiten om Vaststellen subsidiebeleidsregel 1. Subsidiebeleidsregel 3.14 Beheer kinderboerderij Klein Boveneind (bijlage

Nadere informatie

Jaarverslag Kinderboerderij Jaarverslag n.a.v. Managementovereenkomst Kinderboerderij (natuur- en milieueducatie) over het jaar 2016 ZK

Jaarverslag Kinderboerderij Jaarverslag n.a.v. Managementovereenkomst Kinderboerderij (natuur- en milieueducatie) over het jaar 2016 ZK Jaarverslag Kinderboerderij 2016 Betreft: Jaarverslag n.a.v. Managementovereenkomst Kinderboerderij (natuur- en milieueducatie) over het jaar 2016 ZK15000542 Doelen kinderboerderij 1. Ontmoeten en recreatie

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Versie 10/5/2016 JAARVERSLAG 2015 dd 10/05/2016 Doelstelling van de stichting Het ondersteunen (in de ruimste zins des woord) van de opvang van

Nadere informatie

BTW compensatiefonds in relatie tot overdracht onroerend goed

BTW compensatiefonds in relatie tot overdracht onroerend goed Voorstel Algemeen Bestuur VRU VRU Agendapunt: 5 Portefeuillehouders: Lamers en Swillens vergadering: 13 september 2010 Akkoord secretaris: Directie Bedrijfsvoering Inlichtingen Bovenkamp, J. van de 030-240

Nadere informatie

Aan de gemeenten in de GR Breed Griffier ter attentie van gemeenteraad. Datum: 31 maart 2014 Onderwerp: gewijzigde begroting 2015

Aan de gemeenten in de GR Breed Griffier ter attentie van gemeenteraad. Datum: 31 maart 2014 Onderwerp: gewijzigde begroting 2015 Aan de gemeenten in de GR Breed Griffier ter attentie van gemeenteraad Datum: 31 maart 2014 Onderwerp: gewijzigde begroting 2015 Geachte gemeenteraadsleden, In december 2014 hebben wij u geïnformeerd over

Nadere informatie

- 5 MAART Vermaak ten koste van dieren bij Bert's Animal Verhuur. Eilko Levinçļć. Aan de gemeenteraad van de gemeente Emmen.

- 5 MAART Vermaak ten koste van dieren bij Bert's Animal Verhuur. Eilko Levinçļć. Aan de gemeenteraad van de gemeente Emmen. Eilko Levinçļć Van: Verzonden: Aan: CC: Onderwerp: Bijlagen: Categorieën: Comité Dierennoodhulp vrijdag 2 maart 2018 16:11 Gemeente Emmen hanno@dierennood.nl; boerveenrvawl@chello.nl;

Nadere informatie

Vaststellen van de Bijzondere Subsidieverordening Dierenwelzijn 2015 (3A, 2014, 270/921)

Vaststellen van de Bijzondere Subsidieverordening Dierenwelzijn 2015 (3A, 2014, 270/921) GEMEENTEBLAD Nr. 68804 27 november Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. 2014 Vaststellen van de Bijzondere Subsidieverordening Dierenwelzijn 2015 (3A, 2014, 270/921) Afdeling 3A Nummer 270/921 Publicatiedatum

Nadere informatie

Jaarverslag inclusief jaarrekening 2015 (vanaf pag 4)

Jaarverslag inclusief jaarrekening 2015 (vanaf pag 4) Jaarverslag 2015 inclusief jaarrekening 2015 (vanaf pag 4) Doelstelling van de stichting De doelstelling van de Stichting Knuffelweide Amerongen is het beheren van een kleinschalige kinderboerderij (De

Nadere informatie

Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV)

Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Datum: Onderwerp Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Status Besluitvormend Voorstel Akkoord te gaan: 1. met het concept resultaatverdeling 2015 waarbij het verlies

Nadere informatie

Nieuwe Stadsboerderijen in Wateringse Veld en Ypenburg/Leidschenveen

Nieuwe Stadsboerderijen in Wateringse Veld en Ypenburg/Leidschenveen RIS126914a_18-apr-2005 Bijlage I Nieuwe Stadsboerderijen in Wateringse Veld en Ypenburg/Leidschenveen I. Context Deze notitie heeft tot doel inzicht te geven in de samenhangende activiteiten en werkzaamheden

Nadere informatie

1. Kennis te nemen van de ideeën die zijn verzameld voor de toekomst van kinderboerderij Klein Boveneind.

1. Kennis te nemen van de ideeën die zijn verzameld voor de toekomst van kinderboerderij Klein Boveneind. COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Quick scan Kinderboerderij Klein Boveneind Te besluiten om 1. Kennis te nemen van de ideeën die zijn verzameld voor de toekomst van kinderboerderij Klein Boveneind. Inleiding

Nadere informatie

Kinderboerderij Staphorst

Kinderboerderij Staphorst Raadsvergadering: 4 juli 2006 Agendapunt: 8 Kenmerk: R-050208-MMA-1103 Datum voorstel: 21 juni 2006 Wethouder K. Brand Informant: De heer. A.J. Stolmeijer Portefeuillehouder: Onderwerp: Kinderboerderij

Nadere informatie

Herziene begroting Promen 2012

Herziene begroting Promen 2012 Herziene begroting Promen 2012 Inleiding Door gewijzigde inzichten in de bedrijfsvoering van Promen in 2012 is de opstelling van een herziene begroting opportuun. Doordat binnen Promen een herstructurering

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Adviesnummer : Casenummer : Datum : 18 november 2011

GEMEENTE REIMERSWAAL. Adviesnummer : Casenummer : Datum : 18 november 2011 college Adviesnummer : 11.033530 Casenummer : 11.002952 Datum : 18 november 2011 Onderwerp: Toekomst Bibliotheekbeleid ( doorrekening amendement) Advies: Uw college wordt verzocht: De raad, middels de

Nadere informatie

Rapport Kinderboerderij de Pijp te Amsterdam. Inzake jaarstukken 2016

Rapport Kinderboerderij de Pijp te Amsterdam. Inzake jaarstukken 2016 Rapport Kinderboerderij de Pijp te Inzake jaarstukken 2016 Inhoud Blad Opdracht 2 Jaarstukken 2016 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 5 Exploitatierekening 2016 7 Toelichting 8 Overige gegevens 16

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 17 december 2012 Agenda nr: 17 Onderwerp: Privatisering bedrijfsvoering Gemeentegrot. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 17 december 2012 Agenda nr: 17 Onderwerp: Privatisering bedrijfsvoering Gemeentegrot. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 17 december 2012 Agenda nr: 17 Onderwerp: Privatisering bedrijfsvoering Gemeentegrot Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Uw raad

Nadere informatie

Adoptieplan dieren Kinderboerderij Tivoli E loket

Adoptieplan dieren Kinderboerderij Tivoli E loket Adoptieplan dieren Kinderboerderij Tivoli E loket Inleiding Het Natuur en Milieueducatief Centrum Tivoli beheert en exploiteert een kinderboerderij waar veel te doen, te zien en te leren is over dieren

Nadere informatie

Ontwerp- 5 e begrotingswijziging 2013

Ontwerp- 5 e begrotingswijziging 2013 Ontwerp- 5 e begrotingswijziging 2013 Inleiding Medio 2013 heeft u de 3 e begrotingswijziging 2013, met als bijlage de herziene begroting 2013, van de Veiligheidsregio Zeeland vastgesteld. Deze begroting

Nadere informatie

Oplegnotitie begroting 2017

Oplegnotitie begroting 2017 Oplegnotitie begroting 2017 In het tweede kwartaal 2016 worden nog veel besluiten genomen over de toekomst van Permar. Dat maakt het op het moment van schrijven van deze begroting vrijwel onmogelijk om

Nadere informatie

: Rapportage evaluatie peuterspeelzaalwerk Eemsmond

: Rapportage evaluatie peuterspeelzaalwerk Eemsmond Nummer : 09-09.2009 Onderwerp : Rapportage evaluatie peuterspeelzaalwerk Eemsmond Korte inhoud : Evaluatie van het peuterspeelzaalwerk. Uithuizen, 11 juni 2009. AAN DE RAAD. Inleiding Hierbij wordt u het

Nadere informatie

Subsidieaanvraag. Indienen bij: Gemeente Nuenen, Postbus , 5670 GA Nuenen. A. Algemene gegevens. Naam activiteit : Gevraagd subsidiebedrag :

Subsidieaanvraag. Indienen bij: Gemeente Nuenen, Postbus , 5670 GA Nuenen. A. Algemene gegevens. Naam activiteit : Gevraagd subsidiebedrag : Subsidieaanvraag Indienen bij: Gemeente Nuenen, Postbus 10 000, 5670 GA Nuenen Alleen volledig ingevulde en ondertekende formulieren, worden in behandeling genomen. A. Algemene gegevens Naam activiteit

Nadere informatie

Kunstschool Boxtel. Inleiding

Kunstschool Boxtel. Inleiding Kunstschool Boxtel Inleiding In dit beknopte scenario wordt een kleine duurzame organisatie voor cultuureducatie in de gemeente Boxtel omschreven; Kunstschool Boxtel. Kunst- en cultuureducatie stimuleert,

Nadere informatie

EXPLOITATIEBEGROTING DE BLINKERD 2.0

EXPLOITATIEBEGROTING DE BLINKERD 2.0 Concept Door Pirovano Planeconomie en Grondbeleid In opdracht van de Gemeente Bergen 12 januari 2013 Hoofdstuk: Doel en uitgangspunten INHOUD 1 Doel en uitgangspunten... 3 1.1 Doel van dit rapport... 3

Nadere informatie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Aan de raad. Inleiding Op 5 juli heeft een eerste bespreking

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2016/35

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2016/35 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 25-4-2016 Nummer voorstel: 2016/35 Voor raadsvergadering d.d.: 31-05-2016 Agendapunt: 11 Onderwerp:

Nadere informatie

uw brief van: ons kenmerk: bijlage(n): datum: 15.3003742 2 4 juni 2015

uw brief van: ons kenmerk: bijlage(n): datum: 15.3003742 2 4 juni 2015 Gemeenteraad Heerenveen HEERENVEEN uw brief van: ons kenmerk: bijlage(n): datum: 15.3003742 2 4 juni 2015 Onderwerp: Jaarrekening 2014 en 1e kwartaalrapportage 2015 Caparis NV Geachte raad, Jaarrekening

Nadere informatie

MANAGEMENTRAPPORTAGE. Januari t/m September 2012

MANAGEMENTRAPPORTAGE. Januari t/m September 2012 MANAGEMENTRAPPORTAGE Januari t/m September 2012 Stichting OPOCK blad 1 van 5 FINANCIËLE MANAGEMENTRAPPORTAGE Periode januari t/m september 2012 Inleiding / algemeen Hierbij bieden wij u de managementrapportage

Nadere informatie

Mondeling Nederlands. Cursus 2 Module 4. Dag 1

Mondeling Nederlands. Cursus 2 Module 4. Dag 1 Mondeling Nederlands Cursus 2 Module 4 Dag 1 het gras het pad het park de boom de poep de vlieg rondkijken wegjagen wrijven dichtbij ver weg moe moe veel weinig iets - niets vallen wij/zij vallen hij/zij

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 489473 Datum : 10 oktober 2017 Programma : Alle Blad : 1 van 6 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2011. De Rotonde. Niekerk

Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2011. De Rotonde. Niekerk Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2011 De Rotonde Niekerk 1. Inleiding Na de grote verbouwing van de laatste jaren (nieuw foyer, grote zaal, toiletgroep) is in dit jaar het podium gerenoveerd. Nieuwe verlichting

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Gevraagde

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Gevraagde Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Verzelfstandiging Kinderboerderij Klein Boveneind Gevraagde Beslissing: 1. 2. De kaders en planning (bijlage 1) aangaande de externe verzelfstandiging

Nadere informatie

Eindrapport Welzijnscommissie Dierziekten December april 2018

Eindrapport Welzijnscommissie Dierziekten December april 2018 Eindrapport Welzijnscommissie Dierziekten December 2017- april 2018 1. Inleiding Welzijnscommissie Dierziekten Het kabinet vindt bij de bestrijding van dierziekten bewaking van dierenwelzijnsaspecten van

Nadere informatie

kal koen kalkoen kalkoenen He ken dorp Hekendorp boer de rij boerderij kinderboerderij be dacht bedacht

kal koen kalkoen kalkoenen He ken dorp Hekendorp boer de rij boerderij kinderboerderij be dacht bedacht Vooraf Luister en lees mee. vo gel griep vogel griep vogelgriep kal koen kalkoen kalkoenen za ter dag zater dag zaterdag no vem ber november He ken dorp Hekendorp be smette lijk besmettelijk besmettelijke

Nadere informatie

Dierenwelzijn. Overzicht maatregelen en sancties

Dierenwelzijn. Overzicht maatregelen en sancties Dierenwelzijn Overzicht maatregelen en sancties In deze tabel leest u enkele overtredingen die kunnen voorkomen op het gebied van dierenwelzijn en de maatregelen en sancties die wij daarop kunnen inzetten

Nadere informatie

Dierenwelzijn. Overzicht maatregelen en sancties

Dierenwelzijn. Overzicht maatregelen en sancties Dierenwelzijn Overzicht maatregelen en sancties In deze tabel leest u enkele overtredingen die kunnen voorkomen op het gebied van dierenwelzijn en de maatregelen en sancties die wij daarop kunnen inzetten

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 inclusief jaarrekening 2016 (vanaf pag 4)

Jaarverslag 2016 inclusief jaarrekening 2016 (vanaf pag 4) Jaarverslag 2016 inclusief jaarrekening 2016 (vanaf pag 4) Doelstelling van de stichting De doelstelling van de Stichting Knuffelweide Amerongen is het beheren van een kleinschalige kinderboerderij (De

Nadere informatie

2 e Bestuurlijke rapportage 2017 GGD HN

2 e Bestuurlijke rapportage 2017 GGD HN In de voorliggende 2 e Burap wordt alleen ingegaan op de GGD-activiteiten zonder Veilig Thuis: daarvoor is een aparte 2 e Burap gemaakt. Per programma worden de belangrijkste beleidsmatige en financiële

Nadere informatie

Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel

Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel Toelichting bij de begroting 2012 en het meerjarenoverzicht 2010-2016 Algemeen De begrotingen zijn taakstellend

Nadere informatie

15 juli 2013. Krimpen aan den IJssel

15 juli 2013. Krimpen aan den IJssel Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 15 juli 2013. Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Aan de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel Plan van aanpak gefaseerde sanering asbest, brandveiligheid

Nadere informatie

Jaarverslag Cultuurcentrum Deurne. Vastgesteld op 14 juni Dit verslag bevat informatie over de activiteiten in 2016 van

Jaarverslag Cultuurcentrum Deurne. Vastgesteld op 14 juni Dit verslag bevat informatie over de activiteiten in 2016 van Jaarverslag 2016 Cultuurcentrum Deurne Vastgesteld op 14 juni 2017 Dit verslag bevat informatie over de activiteiten in 2016 van Stichting Cultuurhuis Deurne en Cultuurplein BV. 1 Inhoud Jaarverslag 2016...

Nadere informatie

Notitie financiële positie gemeente Pekela

Notitie financiële positie gemeente Pekela Notitie financiële positie gemeente Pekela De laatste jaren is er sprake van krappe begrotingen en overschotten bij rekeningen vooral als gevolg van het incidenteel zijn van verschillende meevallers. In

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Integraal dierenwelzijnsbeleid

gemeente Eindhoven Integraal dierenwelzijnsbeleid gemeente Eindhoven Mens & Maatschappij, Staf Inboeknummer 11bst00449 Beslisdatum B&W 12 april 2011 Dossiernummer 11.15.552 Raadsvoorstel Integraal dierenwelzijnsbeleid Inleiding Wethouder Scholten heeft

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Center for People and Buildings. juni 2016

Jaarrekening 2015 Center for People and Buildings. juni 2016 Center for People and Buildings juni 216 Inhoudsopgave Samenvatting Pagina 3 Balans en specificatie Eigen vermogen Pagina 4 Exploitatierekening Pagina 5 2 Balans Jaarrekening Jaarrekening Jaarrekening

Nadere informatie

Krimpen aan den Usse!

Krimpen aan den Usse! Krimpen aan den Usse! O 4 MAR 2016 indigc^ PREVENTIE Afdeling Indigo Preventie Adres Carnissesingel 51 Telefoon 088-3571700 E-mail m.smedts@indigorijnmond.nl Ons kenmerk 107.16 MS/CvR Onderwerp Vaststelling

Nadere informatie

Commissie Beleidscyclus College van B&W Aanpak achterblijvende overhead

Commissie Beleidscyclus College van B&W Aanpak achterblijvende overhead Informatienota Aan: Commissie Beleidscyclus Van: College van B&W Onderwerp: Aanpak achterblijvende overhead Portefeuillehouder Wethouder L. Verspuij Datum collegebesluit 14 oktober 2014 Geheimhouding:

Nadere informatie

Herziene financiële begroting 2015 GGD Hollands Noorden

Herziene financiële begroting 2015 GGD Hollands Noorden Herziene financiële begroting 2015 GGD Hollands Noorden Herziene financiële begroting 2015 Inleiding Na het opstellen van de primaire begroting 2015 is sprake van diverse mutaties, die aanleiding geven

Nadere informatie

Agendanr. : Voorstelnr. : 2007-059 Onderwerp : De Stichting De Blauwe Loper: jaarverslag en jaarrekening 2005 en begroting 2007.

Agendanr. : Voorstelnr. : 2007-059 Onderwerp : De Stichting De Blauwe Loper: jaarverslag en jaarrekening 2005 en begroting 2007. Agendanr. : Voorstelnr. : 2007-059 Onderwerp : De Stichting De Blauwe Loper: jaarverslag en jaarrekening 2005 en begroting 2007. Aan de Raad, Heerhugowaard, Beknopt voorstel Het jaarverslag 2005 van de

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG

STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2013 STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2013 INHOUDSOPGAVE Blz. FINANCIEEL VERSLAG

Nadere informatie

Onderhoud opstallen kinderboerderij Klein Boveneind

Onderhoud opstallen kinderboerderij Klein Boveneind Raadsvoorstel Agendanummer: 005 Datum raadsvergadering: 12 november 2015 Onderwerp: Onderhoud opstallen kinderboerderij Klein Boveneind Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. In te stemmen met groot

Nadere informatie

Subsidieresultaat A V. NTW (netto toegevoegde waarde) B

Subsidieresultaat A V. NTW (netto toegevoegde waarde) B Financiën Paragraaf a is een analyse van het resultaat, in paragraaf b wordt de ontwikkeling van de subsidieratio behandeld, in paragraaf c staat een overzicht van de gemeentelijke bijdrage per SE en in

Nadere informatie

Raadsvergadering : 13 december 2010 Agendanr. 13. : jaarverslag en jaarrekening 2009 Scholengroep OPRON

Raadsvergadering : 13 december 2010 Agendanr. 13. : jaarverslag en jaarrekening 2009 Scholengroep OPRON Raadsvergadering : 13 december 2010 Agendanr. 13 Voorstelnr. : R 6806 Onderwerp : jaarverslag en jaarrekening 2009 Scholengroep OPRON Stadskanaal, 26 november 2010 Beslispunten 1. Kennisnemen van het jaarverslag

Nadere informatie

Concept begroting 2014

Concept begroting 2014 Concept begroting 2014 De begroting 2014 die nu voorligt ter goedkeuring en vaststelling is opgesteld op het moment dat Divosa financieel gezien terug kijkt op een moeilijke periode. Het eigen vermogen

Nadere informatie

10. Financieel jaarverslag

10. Financieel jaarverslag 10. Financieel jaarverslag Voor de vereniging is het afgelopen jaar 2017 wederom een gezond financieel jaar geweest, welke is afgesloten met een klein verlies van 31 euro. Dit leidt tot een eigen vermogen

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen,

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen, Nieuwjaarstoespraak 3 januari 2012 Geachte aanwezigen, Ik wil beginnen met u van harte welkom te heten op deze derde dag van het nieuwe jaar. De eerste maal dat wij hier in het nieuwe Stadshuis deze nieuwjaarsbijeenkomst

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Verlening budgetsubsidies 2015 (2 e tranche)

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Verlening budgetsubsidies 2015 (2 e tranche) COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Verlening budgetsubsidies 2015 (2 e tranche) Te besluiten om 1. Op grond van de verleningsinformatie en subsidieovereenkomsten over te gaan tot subsidieverlening aan de instellingen

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 Voorstel van het college aan de raad Onderwerp: Tijdelijke huisvesting basisschool De Wegwijzer. Agendapunt Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg

Nadere informatie

1 e HERZIENING BEGROTING Omgevingsdienst Brabant Noord

1 e HERZIENING BEGROTING Omgevingsdienst Brabant Noord 1 e HERZIENING BEGROTING 2017 Omgevingsdienst Brabant Noord 1. ALGEMEEN 1.1 Algemene uitgangspunten Op basis van de meest actuele ontwikkelingen is de op een aantal onderdelen bijgesteld. Bij de herziening

Nadere informatie

Raadsvergadering : 21 november 2011 Agendanr. 14

Raadsvergadering : 21 november 2011 Agendanr. 14 Raadsvergadering : 21 november 2011 Agendanr. 14 Voorstelnr. : R 6861 Onderwerp : jaarverslag en jaarrekening 2010 Scholengroep OPRON Stadskanaal, 4 november 2011 Beslispunten 1. Kennisnemen van het jaarverslag

Nadere informatie

ACCOUNTANTSKANTOOR VERSCHOOR B.V. accountants, belasting- en bedrijfsadviseurs

ACCOUNTANTSKANTOOR VERSCHOOR B.V. accountants, belasting- en bedrijfsadviseurs lllflilllllllllllllllllillllllllllllllllll 14.007515 Gemeente Reimerswaal T.a.v. mevrouw drs. C.E.M.M. Rovers Postbus 70 4416 ZH KRUININGEN 1 h APR. 20H PRS 0ÊAU3 Oudenbosch, 11 april 2014 Geachte mevrouw

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven 15R6380 Raadsnummer Inboeknummer 15bst00767 Dossiernummer 15.26.103(10) Beslisdatum B&W 23 juni 2015 Raads informatiebrief Onderwerp:Subsidie Stichting WIJeindhoven. Inleiding In een

Nadere informatie

Advies: NEE VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: A. van der Lit Tel nr: Nummer: 17A Datum: 6 juni 2017

Advies: NEE VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: A. van der Lit Tel nr: Nummer: 17A Datum: 6 juni 2017 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. van der Lit Tel nr: 0348-428758 Nummer: 17A.00643 Datum: 6 juni 2017 Team: KCC Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: Financien F vd Berg N.a.v. (evt.

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Koepel Zeeburg

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Koepel Zeeburg AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 123613 Sector: Grondgebied Team : Sport, Economische Zaken & Recreatie Onderwerp: Koepel Zeeburg Besluit: 1. in te stemmen om: - de huidige erfpachtovereenkomst voor

Nadere informatie

EMCOBGROEP. College van Burgemeester en Wethouders van de deelnemende gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn

EMCOBGROEP. College van Burgemeester en Wethouders van de deelnemende gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn EMCOBGROEP DOOR NAAR W f R K W E R K 1 5. 5 4 6 2 INK d.d. 2/3/215 Abel Tasmanstraat 7 Postbus 24 781 CA Emmen Tel. (591)6366 Fax (591)63663 www.emco-groep.nl College van Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/11979 Datum : 3 juni 2013 Programma : Economie, Werk en Inkomen Blad : 1 van 6 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder

Nadere informatie

NACALCULATIE HERHUISVESTING STADSBEHEER Locatie Gotenburgweg

NACALCULATIE HERHUISVESTING STADSBEHEER Locatie Gotenburgweg INHOUDSOPGAVE: Aanleiding NACALCULATIE HERHUISVESTING STADSBEHEER Locatie Gotenburgweg 01. Projectbeschrijving 02. Kredietbesluiten 03. Tijdsplanning 04. Aanbestedingsprocedures 05. Moment van oplevering

Nadere informatie

Budgetsubsidieovereenkomst

Budgetsubsidieovereenkomst Budgetsubsidieovereenkomst Ondergetekenden, Gemeente Den Helder, gevestigd op het adres drs. F. Bijlweg 20, 1784 MC Den Helder, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door burgemeester Koen Schuiling,

Nadere informatie

Begroting (regulier + transitie) 2014

Begroting (regulier + transitie) 2014 Begroting (regulier + transitie) 2014 REGULIER Begroting 2014 KOSTEN Kapitaallasten grootboekrekening 4601 Afschrijving verbouwing 8.342,44 4602 Afschrijving inventaris 2.253,28 4603 Afschrijving computers

Nadere informatie

ACCOUNTANTSKANTOOR VERSCHOOR B.V. accountants, belasting- en bedrijfsadviseurs

ACCOUNTANTSKANTOOR VERSCHOOR B.V. accountants, belasting- en bedrijfsadviseurs CoU-éĻ^. Gemeente Reimerswaal T.a.v. mevrouw drs. C.E.M.M. Rovers Postbus 70 4416 ZH KRUININGEN 15.009876 L.R. Oudenbosch, 17 a p r i l 2015 Geachte mevrouw Rovers, Hierbij zenden wij u de begroting over

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT 4i RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1130792 Datum: 27 mei 2014 Behandeld door: R. van Wijk Afdeling / Team: MO/BMO Onderwerp: Zienswijze bij het jaarverslag en jaarrekening 2013 van

Nadere informatie

Definitieve besluitvorming verzelfstandiging Stadsbibliotheek Haarlem. Aan de Raad der gemeente Haarlem

Definitieve besluitvorming verzelfstandiging Stadsbibliotheek Haarlem. Aan de Raad der gemeente Haarlem Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 235/2007 13 november 2007 MO/cultuur 2007/180578 Definitieve besluitvorming verzelfstandiging Stadsbibliotheek Haarlem Aan de Raad der gemeente Haarlem

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei. sv RIS115668_20-apr-2004 Regnr. DSB/ Den Haag, 20 april 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei. sv RIS115668_20-apr-2004 Regnr. DSB/ Den Haag, 20 april 2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei sv 2004.164 RIS115668_20-apr-2004 Regnr. DSB/2004.280 Den Haag, 20 april 2004 Inzake: fokbeleid De gemeenteraad Het

Nadere informatie

Stichting Het Spookbos Kinderboerderij

Stichting Het Spookbos Kinderboerderij BELEIDSPLAN 2017-2020 Stichting Het Spookbos Kinderboerderij Inleiding Op de grens van Laren en Eemnes vindt u Kinderboerderij en Natuur-en Milieu Educatief Centrum Stichting Het Spookbos genaamd. Deze

Nadere informatie

: Toekomstbestendigheid Stichting Welzijnshuis.

: Toekomstbestendigheid Stichting Welzijnshuis. RAADSVOORSTEL Vergaderdatum : 29 mei 2008 Agendapunt : 8. Portefeuillehouder : G.E. Houtekamer Afdeling : Samenleving Behandelend ambtenaar : F. Babijn Datum : 15 april 2008 Onderwerp : Toekomstbestendigheid

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 9 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 221013/201 afdeling: Welzijn Onderwerp: Stichting ECl

Nadere informatie

Kinderboerderij "Otterpoor" Gevestigd te Maarssenbroek

Kinderboerderij Otterpoor Gevestigd te Maarssenbroek Jaarverslag 2014 Samenstellingsverklaring Opdracht Ingevolge uw opdracht hebben wij de in dit rapport opgenomen jaarrekening 2014 van Stichting Kinderboerderij Maarssenbroek h/o Kinderboerderij "Otterspoor"

Nadere informatie

TOEZEGGING AAN RAADSCOMMISSIE uit vergadering d.d. 2 maart Toezegging:

TOEZEGGING AAN RAADSCOMMISSIE uit vergadering d.d. 2 maart Toezegging: TOEZEGGING AAN RAADSCOMMISSIE uit vergadering d.d. 2 maart 2015 Toezegging: Nader antwoord op vraag over verborgen gebreken verkocht gebouw Novatec, met name of de beoordeling door de gemeentelijke jurist

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Strijen. VERGADERING GEMEENTERAAD d.d. 7 maart 2012 Agendapunt 12

Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Strijen. VERGADERING GEMEENTERAAD d.d. 7 maart 2012 Agendapunt 12 Raadsvoorstel VERGADERING GEMEENTERAAD d.d. 7 maart 2012 Agendapunt 12 Aan de raad van de gemeente Strijen Onderwerp: Samenwerking jongerenwerk Binnenmaas en Strijen Strijen, 12 april 2012 Aanleiding In

Nadere informatie

Onderstaand treft u de balans aan per 31 december 2014. Na de balans volgt een korte toelichting op de belangrijkste wijzigingen in de balans.

Onderstaand treft u de balans aan per 31 december 2014. Na de balans volgt een korte toelichting op de belangrijkste wijzigingen in de balans. FINANCIEEL BELEID Financiële positie op balansdatum Onderstaand treft u de balans aan per 31 december 2014. Na de balans volgt een korte toelichting op de belangrijkste wijzigingen in de balans. Activa

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5)

Jaarverslag 2014. inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5) Jaarverslag 2014 inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5) Dit is het eerste jaarverslag van de op 4 oktober 2014 geopende kleinschalige kinderboerderij De Knuffelweide aan de Industrieweg 3 in Amerongen.

Nadere informatie

Wij verzoeken het bestuur om op korte termijn uit te zoeken welke

Wij verzoeken het bestuur om op korte termijn uit te zoeken welke Gemeente Zienswijze Jaarrekening Reactie Alle gemeenten behalve Medemblik Medemblik Conform voorstel In te stemmen met de resultaatbestemming 2015 met uitzondering van de toevoeging van 1.064.000,- aan

Nadere informatie

Openbaar Lichaam Sociale Werkvoorziening Drechtsteden

Openbaar Lichaam Sociale Werkvoorziening Drechtsteden J1,1121. 1J171!!!!,1! GPD 27 11 2014 0417 Openbaar Lichaam Sociale Werkvoorziening Drechtsteden IR Colleges van Burgemeester en Wethouders van de deelnemende gemeenten van Drechtwerk Onderwerp: Geactualiseerde

Nadere informatie

V O O R J A A R S N O T A

V O O R J A A R S N O T A V O O R J A A R S N O T A 2 0 1 2 Krimpen aan den IJssel april 2012 I N H O U D S O P G A V E Bladzijde Raadsvoorstel voorjaarsnota 2012... 5 Voorjaarsnota 2012...11 HOOFDSTUK 1 Inleiding...13 HOOFDSTUK

Nadere informatie

1 e wijziging Begroting 2013

1 e wijziging Begroting 2013 1 e wijziging Begroting 2013 na toetreding van de gemeente Delft Regionale Belasting Groep Begroting 2013, 1 e wijziging na toetreding gemeente Delft - Regionale Belasting Groep pagina 1 van 12 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Wat zijn de huuropbrengsten van de huidige fiiialen in Kerkdriel en Ammerzoden?

Wat zijn de huuropbrengsten van de huidige fiiialen in Kerkdriel en Ammerzoden? Leden van de gemeenteraad Uw brief van Afdeling Beleid & Regie Uw kenmerk 2014-06 Doorkiesnummer 14 0418 Ons kenmerk Kerkdriel Verzenddatum 2 9 OKT, 2014 Onderwerp Beantwoording vragen 2014-06 Geachte

Nadere informatie

Bijlage 2. Regionaal Historisch Centrum (RHC) Zuidoost Utrecht. Eerste Begrotingswijziging 2014

Bijlage 2. Regionaal Historisch Centrum (RHC) Zuidoost Utrecht. Eerste Begrotingswijziging 2014 Bijlage 2 Regionaal Historisch Centrum (RHC) Zuidoost Utrecht Eerste swijziging Toelichting Deze eerste begrotingswijziging betreft de verantwoording van: 1. de extra personele lasten; 2. de structurele

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG

STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2014 STICHTING VRIENDEN VAN DE NIJKAMPHOEVE DEN HAAG RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2014 INHOUDSOPGAVE Blz. FINANCIEEL VERSLAG

Nadere informatie

Verschillen en overeenkomsten Keurmerk kinderboerderijen vs. Goed voor Elkaar / Prima voor Elkaar

Verschillen en overeenkomsten Keurmerk kinderboerderijen vs. Goed voor Elkaar / Prima voor Elkaar Verschillen en overeenkomsten Keurmerk kinderboerderijen vs. / Prima voor In dit overzicht zijn de criteria uit het Keurmerk Kinderboerderijen per hoofdstuk weergegeven. Aangegeven is welke criteria ook

Nadere informatie

Voorui tblik 2016 Realisatie januari tot en met mei Verwachting 2016

Voorui tblik 2016 Realisatie januari tot en met mei Verwachting 2016 Voorui tblik 2016 Realisatie januari tot en met mei Verwachting 2016 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 2 Samenvatting wijzigingen... 5 3 Programma Inhoudelijke Agenda... 6 4 Programma Bestuur en Middelen...

Nadere informatie

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger Naam museum: Stichting De Wieger, opgericht 14 januari 1988, herzien 13 maart 2014 Naam vrienden: Stichting Vrienden van De Wieger,

Nadere informatie

besteed aan promotie van activiteiten via de website en nieuwsbrieven)

besteed aan promotie van activiteiten via de website en nieuwsbrieven) Collegevoorstel Inleiding Sinds 2009 neemt onze gemeente deel aan de regeling Impuls brede scholen, sport en cultuur. In het kader van deze regeling is in 2011 een subsidiebedrag van 138.850,- ter beschikking

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Raadsstuk Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/802709 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Afdeling Concerncontrol Auteur Geffen, M. van Telefoonnummer

Nadere informatie

asj~ 1 7 JULI 2013 KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d.d. Impuls */oo/ Kffwir ai\ cuu-uu*

asj~ 1 7 JULI 2013 KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d.d. Impuls */oo/ Kffwir ai\ cuu-uu* Aan Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Krimpen aan den IJssel t.a.v. de heer R. Knoop Postbus 200 2900 AE Krimpen aan den Dssel Krimpen aan den IJssel, 16 juli 2013 Betreft: aanvraag

Nadere informatie

Tijdelijke Subsidieregeling harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang

Tijdelijke Subsidieregeling harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang Tijdelijke Subsidieregeling harmonisatie peuterspeelzaalwerk en kinderopvang Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt verstaan onder: a. ASA 2013:

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 STICHTING KUNSTEN OP STRAAT FINANCIEEL VERSLAG 2016 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING ALGEMEEN Het financieel verslag is opgesteld met inachtneming van in Nederland

Nadere informatie

Controleprotocol subsidies Purmerend

Controleprotocol subsidies Purmerend Controleprotocol subsidies Purmerend B&W d.d. 10-2-2015 Pagina 1 van 5 Controleprotocol voor de verantwoording en de controle van subsidies die zijn verleend door de gemeente Purmerend op grond van de

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Stand van zaken vogelgriep. Geachte raadsleden,

Raadsinformatiebrief. De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Stand van zaken vogelgriep. Geachte raadsleden, Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: -- Ons kenmerk: 1154506 Uw kenmerk: -- Contact: René van Griensven Bijlage(n): 3 Doorkiesnummer: 0653965948 E-mailadres: r.v.griensven@bar-organisatie.nl

Nadere informatie

Gewijzigd Raadsvoorstel

Gewijzigd Raadsvoorstel Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 11 Sliedrecht, 14 september 2007 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten september 2007 Samenvatting: Hierbij ontvangt u een voorstel

Nadere informatie

Meerjaren beleidsplan Stichting Melief

Meerjaren beleidsplan Stichting Melief Meerjaren beleidsplan 2018-2020 Stichting Melief Stichting Melief Contactadres: Driedistel 11 3068 NB Rotterdam NL Bezoekadres: Friesenweg 5 49751 Sögel DE Handelsregister: KvK 24349733 Rotterdam NL 1

Nadere informatie

TOETSINGSKADER VALIDATIE

TOETSINGSKADER VALIDATIE Noot vooraf: De in dit toetsingskader opgenomen elementen zijn niet limitatief. Tijdens de uitvoering van het onderzoek kan deze aanpassing noodzakelijk blijken op basis van de onderzoeksbevindingen. TOETSINGSKADER

Nadere informatie