Reflectieverslag. Richard Van

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reflectieverslag. Richard Van"

Transcriptie

1 2017 Richard Van

2 Gegevens Student Naam: Richard Van Studentnummer: Klas: WP16.c School: De Haagse Hogeschool Opleiding: Werktuigbouwkunde Adres: Rotterdamseweg 137, 2628 AL Delft Tutor: dhr. Kamp Mentor: dhr. Docters van Leeuwen Datum:

3 Inhoud 1. Inleiding Analyseren Realiseren Professionaliseren feedback... 7 Datum:

4 1. Inleiding In dit reflectieverslag wordt er gekeken naar drie competenties die ik moet beheersen na de eerste semester van het propedeusejaar. De drie competenties zijn: Analyseren niveau 1 Realiseren niveau 1 Professionaliseren niveau 1 In totaal zijn er 6 competenties van niveau 1 dat beheerst moet worden. In de afbeelding hieronder worden alle competenties weergeven in een web-diagram. Figuur 1: Web-diagram van alle competenties In de volgende hoofdstukken komen er voorbeelden naar voren dat ik beschik over de eerdergenoemde drie competenties. Deze voorbeelden zijn beschreven met behulp van de STARmethode. Datum:

5 2. Analyseren Competentieomschrijving Analyseren wilt zegen dat er verbanden worden gelegd tussen theorie, oorzaken en verschijnselen die zich voordoen. Hierbij worden er simpele werktuigbouwkundige functies onderzocht. Niveabeschrijving analyseren niveau 1 Aard van de taak: eenvoudig, gestructureerd, past bekende methoden direct toe volgens vaststaande normen Aard van de context: bekend; eenvoudig, monodisciplinair Mate van zelfstandigheid: sturende begeleiding Hieronder een voorbeeld over analyseren Situatie Taak Activiteiten Resultaat Voordat de ligger van een Davit werd gebouwd moest er eerst bekeken en berekend worden hoeveel kracht de ontworpen model gaat opnemen als er een gewicht van 100 kg aan hangt. Mijn taak was om samen met een andere persoon te onderzoeken welke staafconstructie het beste is, zodat alle krachten ongeveer gelijk met elkaar verdeeld zijn. Ik ben gaan analyseren welke driehoek constructie het beste past voor de ligger. Ik deed veel onderzoek op internet van bestaande Davits en hijskranen. Zodra ik een bepaalde hoek had gevonden, paste ik met bekende methoden die ik van statica heb geleerd toe om uit te rekenen hoeveel kracht de staven in de driehoek constructie aan kan. Uiteindelijk werd er geconcludeerd dat een driehoek constructie met een hoek van 63,4 graden het sterkst was. De belasting op elke staaf waren vrijwel goed verdeeld en hoeven de trek en drukstaven qua lengtes niet te lang worden. De rest van de groep waren het met mij eens over de gekozen resultaat. Uit het bovenstaande voorbeeld blijkt dat ik over het competentie-niveau 1 van de competentie Analyseren beschik. Datum:

6 3. Realiseren Competentieomschrijving Acties en beslissingen richten op het daadwerkelijk realiseren van beoogde resultaten van werktuigbouwkundige functies. Niveaubeschrijving realiseren niveau 1 Aard van de taak: eenvoudig, gestructureerd, past bekende methoden direct toe volgens vaststaande normen Aard van de context: bekend; eenvoudig, monodisciplinair Mate van zelfstandigheid: sturende begeleiding Hieronder een voorbeeld over realiseren. Situatie Taak Activiteiten Resultaat In de werkplaats hadden we voor onze ligger voor de Davit een heleboel strippen en staven waarin aan beide een uiteinden op 7,5 mm uit de kant een gaatje van 5 mm komen. De planning was om alle staven en strippen af te tekenen, centeren en te boren. Dit zou alleen veel tijd kosten. Mijn taak was om samen met Arjen Hoogland om al deze gaten op de juiste plek te boren. Er werd verwacht dat dit niet zo heel lang ging duren. Bovendien moest er nog veel andere dingen gedaan worden. In plaats van al die tientallen strippen en staven af te tekenen, centeren en te boren, hebben we besloten om eerst alleen de belangrijkste hoofdstaven te boren en te buigen, zodat er tenminste iets af is en die onderdelen alvast opzij kan worden gelegd. De overige groepsleden en de begeleider vonden dit een goed en verstandig idee. Het resultaat was dat alle hoofdstaven als eerst gebogen en geboord waren. Dit leverde wat resultaten en een beetje motivatie op in plaats van urenlang zitten af te tekenen en centeren dat je na een tijdje geen zin meer hebt. De anderen waren blij met deze methode en alle strippen en staven werden daarna op tijd en goed geboord. Uit het bovenstaande voorbeeld blijkt dat ik over het competentie-niveau 1 van de competentie Realiseren beschik. Datum:

7 4. Professionaliseren Competentieomschrijving Ontwikkelen van simpele vaardigheden nodig in het werktuigbouwkundige werkveld. Niveaubeschrijving professionaliseren niveau 1 Aard van de taak: eenvoudig, gestructureerd, past bekende methoden direct toe volgens vaststaande normen Aard van de context: bekend; eenvoudig, monodisciplinair Mate van zelfstandigheid: sturende begeleiding Hieronder een voorbeeld over professionaliseren. Situatie Er werd als opdracht gekregen dat je van 3 medestudenten in je projectgroep feedback moest geven. Ook wel feedback genoemd. Taak Mijn taak was om voor drie groepsleden drie gedragsindicatoren omschrijven die mij positief zijn opgevallen en drie gedragsindicatoren die mij het meest voor verbetering vatbaar zijn opgevallen over mijn andere groepsleden. Activiteiten We hebben eerst een goede verdeling gemaakt wie van elkaar feedback gaat geven. Daarna heb ik via Word netjes in een tabel per groepslid drie positieve en drie verbeterpunten opgeschreven. Resultaat Door aan iedereen feedback te geven en ook zelf te ontvangen, kon ik een beter beeld krijgen hoe mijn werk en gedragshouding is binnen een project. Met deze informatie kan je jezelf verbeteren en ontwikkelen. Ook wordt het dan voor anderen prettiger om met jou samen te werken. Uit het bovenstaande voorbeeld blijkt dat ik over het competentie-niveau 1 van de competentie Professionaliseren beschik. Datum:

8 feedback Na project Davit is er een feedback gemaakt. Hiermee krijg je meer inzicht van je sterke, maar vooral ook je minder sterke kanten. Hieronder hebben drie studenten mij de volgende feedback gegeven: Feedback gegeven door: Shailesh Bateswar Positieve gedragsindicatoren Toont gedrevenheid om resultaat te bereiken. Is rechtvaardig en kritisch in de beoordeling van de projectgroep. Is actief betrokken bij discussies en besprekingen. Verbeterde gedragsindicatoren Kan omgaan met drukte en stress in een projectgroep. Is een perfectionist in bepaalde zaken. Staat open voor ideeën van andere projectleden Toelichting Denkt ondanks tegenslagen toch positief en zet door. Probeert de groep positief te houden door als groep naar de toekomst te kijken. Probeert altijd te streven naar perfectie is het verslag. Hoe hoger de beoordeling hoe beter voor allen is de motto. De groep hierin meekrijgen hoort daar ook bij. Neemt waar kan het woord en spreekt zijn gedachtes uit. Luistert naar andere leden en geeft daar zijn feedback op. Neem tijd voor de andere projectleden als groep en per individu. Deadlines zijn vaak de stress periodes dat dingen verkeert lijken te gaan. Er wordt te veel gecontroleerd en nagedacht hoe het beter kan. Er gaat tijd in bepaalde dingen die niet nodig zijn. Wilt soms te veel doen en denkt daardoor te moeilijk. Stopt te veel tijd in het vasthouden van sommige punten. Bij voorgestelde ideeën te snel oordelen en het niet zien zitten. De andere leden geen kans geven om te discussiëren. Datum:

9 Feedback gegeven door: Arjen Hoogland Positieve gedragsindicatoren Leiderschap Besluitvaardigheid Flexibiliteit Verbeterde gedragsindicatoren Mondelinge presentatie Creativiteit Stressbestendigheid Toelichting Richard heeft goed de rol leiderschap goed op zich genomen, hij heeft professioneel gewerkt en duidelijk gemaakt wat er gebeuren moest. Richard heeft getoond dat hij goed besluiten kan nemen en dat hij besluitvaardig kan hanteren. Richard gaat goed mee met wat de rest van de groep wil, hij luistert goed tijdens vergaderingen en hanteert dit ook goed in de praktijk. Richard kan oefenen op het verkopen van z n ideeën, dit helpt hem later ook in het werkende leven verder zullen brengen. Hiermee zal ook het representatief optreden verbeteren. De creativiteit van oplossingen kan wel verbeterd worden, als je vrij zwart wit naar problemen kijkt zijn er niet veel oplossingen, maar op een andere manier zijn er veel meer oplossingen. Richard kan ook werken aan het hanteren van ongeplande situaties of stress situaties, want hij geeft al vrij snel de touwen aan een ander terwijl het verstandig is om zelf ook te weten wat er gebeurt. Feedback gegeven door: Dennis van den Bos Positieve gedragsindicatoren Luisteren Groepsgericht leiderschap Plannen en organiseren Verbeterde gedragsindicatoren Leervermogen Oordeelsvermogen Vasthoudendheid Toelichting Richard is een goede leider die goed kan luisteren naar anderen. Voor grote beslissingen wordt eerst goed rondgevraagd door Richard voordat hij zelf het besluit neemt. Richard zorgt dat alles netjes op tijd af is en werkt netjes in details uit. Richard kan wat meer oefenen met praktische handelingen werken (gebruik van machines). Richard kan soms meer zijn mening naar voren brengen waarom bijvoorbeeld alternatieve oordelen niet juist zijn. Richard heeft een sterke vasthoudendheid dat soms voor problemen zorgt. Hij houdt bijvoorbeeld steeds vast dat een probleem op die antwoord moet komen terwijl het fout is. Dit kan even tijd kosten en realiseert hij de fout niet snel. Datum:

10 Uit mijn verbeterpunten komt vooral naar voren dat ik soms te perfectionistisch wilt werken en dat ik soms snel stress als ik vast zit bij een probleem. Hier kan ik aan werken tijdens het volgende semester. Hieronder staat nu feedback die ik gegeven heb aan 3 groepsleden: Shailesh Bateswar Gedragsindicator Positieve gedragsindicatoren 1. Toont gedrevenheid om resultaat te bereiken 2. Neemt initiatief om de organisatie te verbeteren 3. Lanceert voorstellen en ideeën om problemen op te lossen Verbeterde gedragsindicatoren 1. In staat om snel en adequaat beslissingen te nemen 2. In staat om niet snel te stressen bij problemen. 3. Er op gericht zijn wat het uiteindelijke resultaat is. Feedback Shailesh toont veel enthousiasme aan en neemt dus veel initiatief. Hij probeert altijd zijn best te doen om het project naar een goede einde te brengen. Shailesh houdt er van om georganiseerd bezig te zijn. Als editor wilt hij dat alles zo gestructureerd en overzichtelijk eruit ziet in een rapport. Met een creatieve brein heeft Shailesh een bron vol met ideeën om een probleem op te lossen. Dit geeft de projectgroep een groot aantal verschillende oplossingen om uiteindelijk de beste te kiezen. Hoewel hij een persoon is met boordevolle verschillende ideeën is het moeilijk voor hem om een beslissing te nemen. Als gevolg moet de projectleider voor hem besluiten wat het beste is voor het project. Als er een probleem is van een opdracht binnen het project. Dan verliest Shailesh soms zijn focus en raakt hij in de stress. Als gevolg levert dit dan een minder goed resultaat op voor het te bereiken doel. Shailesh heeft vaak uitstekende oplossingen voor verschillende problemen, maar raakt soms te verstrikt in zijn ideeën dat hij af en toe vergeten is wat de gerichte resultaat moet zijn om zijn taak af te maken. Datum:

11 Arjen Hoogland Gedragsindicator Positieve gedragsindicatoren 1. Is actief betrokken bij discussies en besprekingen en neemt het woord Feedback Als er vergaderd moet worden om een bepaalde probleem op te gaan lossen, is Arjen dan erg actief betrokken. Hij zegt veel en durft zijn eigen meningen en argumenten naar buiten te brengen. 2. Denkt actief mee met anderen Naast dat Arjen actief meedoet met discussies en besprekingen, denkt hij ook actief mee hoe een probleem kan worden aangepakt in plaats van niks of andere nutteloze dingen te doen. Als gevolg geeft dit een snelle vooruitgang binnen het project. 3. Er op gericht zijn een hoge kwaliteit te leveren en zaken te perfectioneren. Verbeterde gedragsindicatoren 1. Neemt initiatief om de kwaliteit van de organisatie te verbeteren. 2. Staat open voor bijsturing door andere projectleden. 3. Is actief betrokken binnen het project en helpt eventueel andere leden die vastlopen. Arjen wilt alles zo gestructureerd en perfect mogelijk werken. Dit geeft dan goede overzichtelijke resultaten op voor de andere projectleden. Als notulist moet Arjen elke week dingen bijhouden in notulen wat er allemaal besproken en besloten is in de vergaderingen. Dit doet hij echter niet en moet bijvoorbeeld de projectleider een seintje geven dat hij iets moet opschrijven in de notulen. Soms is eigenwijs zijn goed, maar Arjen moet soms accepteren dat hij uiteindelijk toch ongelijk heeft met een uitkomst. Als verbeterpunt kan hij misschien iets meer open zijn voor andere projectleden om hem bij te sturen dat naar een sneller oplossing leidt. Nadat Arjen klaar is met zijn taak doet hij daarna soms iets anders dat vrijwel nutteloos is. Hij neemt niet het initiatief om anderen te helpen die bij een probleem vastlopen. Als verbeterpunt kan hij dit voor de volgende keer wel doen en zorgt het ook gelijk voor dat het project sneller verloopt. Datum:

12 Dennis van den Bos Gedragsindicatoren Positieve gedragsindicatoren 1. Initiatief Feedback Bij Dennis is te zien dat hij duidelijk het initiatief wilt nemen. Hij wilt dat de resultaat tot een zo goed mogelijk einde brengen, zonder te moeilijk erbij na te denken. Dit maakt de andere projectleden ook extra gemotiveerd. 2. Sociabiliteit Dennis is een erg sociaal persoon die met iedereen kan communiceren in de groep. Hij is niet afstandelijk, maar probeert de beste uit de projectleden naar boven te halen. Als gevolg geeft dit een positieve invloed op de werksfeer binnen het project. 3. Groepsgericht leiderschap Voor grote beslissingen vraagt Dennis eerst goed rond wat de beste keuze is, dat ook een belangrijke aspect is als leider. Daarnaast kan hij goed en duidelijk anderen aansturen wat ze moeten doen. Dit zorgt dat iedereen een gelijk verdeelde taak heeft. Verbeterde gedragsindicatoren 1. Omgang met details Dennis wilt bij sommige onderwerpen alles netjes in details en nauwkeurig werken, dat ook goede punten heeft. Maar als gevolg blijft hij dan teveel hangen aan dat onderwerp en kan dit voor tijdverlies zorgen. 2. Flexibiliteit Hoewel Dennis op sommige punten heel nauwkeurig wilt werken, kan hij weer op andere punten misschien net iets te flexibel zijn. Als gevolg doet de rest van de projectgroep ook flexibel. Er is dan een kans dat sommige resultaten dan niet voldoende overzichtelijk is. 3. Oordeelsvermogen Dennis oordeelt soms te snel waardoor een oplossingsmogelijkheid snel opzij gelegd wordt. Dit kan leiden tot een beperkte keuzes aan oplossingen. Datum:

Competenties semester 3

Competenties semester 3 2018 Competenties semester 3 Richard Van WH14.d 26-1-2018 Richard Van Gegevens Student Naam: Richard Van Studentnummer: 16073525 Klas: WH14.d School: De Haagse Hogeschool Opleiding: Werktuigbouwkunde Adres:

Nadere informatie

Competenties semester 4

Competenties semester 4 Competenties semester 4 Richard Van Richard Van Gegevens Student Naam: Richard Van Studentnummer: 16073525 Klas: WH23 School: De Haagse Hogeschool Opleiding: Werktuigbouwkunde Adres: Rotterdamseweg 137,

Nadere informatie

COMPETENTIES Bart Bruggeling WP

COMPETENTIES Bart Bruggeling WP COMPETENTIES Bart Bruggeling 16069838 WP22 29-06-2017 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Ontwerpen... 3 3. Onderzoeken... 4 4. Adviseren... 5 5. Analyseren... 6 6. Realiseren... 7 7. Professionalisering... 8

Nadere informatie

Reflectieverslag Erik Oord. Taakuren realiseren

Reflectieverslag Erik Oord. Taakuren realiseren Reflectieverslag Erik Oord Taakuren realiseren Naam: Erik Oord Studentnr.: 16086600 Studie: Werktuigbouwkunde Docent: Dhr. van Kampen Datum: 24-01-2017 Inhoud 1. INLEIDING... 2 2. ANALYSEREN... 3 3. REALISEREN...

Nadere informatie

Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam.

Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam. BLZ. 1/3 Naam: Mesam Sarwary Klas: WH13.a.2. Groep: 12 Mentor: Dhr. T.B. Salcedo Rahola Studentenummer: 13015176 Datum: 5-11-2014 Namen beoordeel groepsleden: 1) Mesam Sarwary 2) Hans Knibbe 3) Geert Smedes

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Naam Erik Oord Studienummer 16086600 Datum (versie) 20-06-2017 SLB-er Mevr. Hollegien 1. Reflectie Wie ben ik? Ik ben Erik Oord, eerstejaars student aan de Haagse Hogeschool

Nadere informatie

Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam.

Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam. Naam: Mesam Sarwary Klas: WH28.B.2 Groep: 5 Mentor: Dhr. G.P. van Gils Studentenummer: 13015176 Datum: 4-17-2014 Namen beoordeel groepsleden: 1) Mesam Sarwary 2) Rudsly Petroniellia 3) Remy Peterse BLZ.

Nadere informatie

Individueel reflectieverslag Roel Daatselaar Semester 1 Persoonlijke cluster

Individueel reflectieverslag Roel Daatselaar Semester 1 Persoonlijke cluster Individueel reflectieverslag Roel Daatselaar Semester 1 Persoonlijke cluster Besluitvaardigheid: slecht: Knopen door hakken vind ik lastig omdat ik wil weten of dat besluit het beste is wat kan worden

Nadere informatie

Alarmschijf. 360 graden feedback

Alarmschijf. 360 graden feedback Alarmschijf 360 graden feedback 11021411 Daan Boks 11065044 Casper Ottema 12076864 Martijn van Paassen 12050342 Jorrit de Jong 12091251 Martijn Hoogeboom 11030542 Carlos Quandt 12111376 Jens Hanemaaijer

Nadere informatie

360 graden feedback formulieren

360 graden feedback formulieren 360 graden feedback formulieren Propedeuse blok 3 360 graden feedback formulier Auteur: Wouter van Zoest Positief: 1. Initiatief Toont veel initiatief om dingen aan te pakken en heeft naar mijn mening

Nadere informatie

1 COMPETENTIES SEMESTER 3

1 COMPETENTIES SEMESTER 3 1 COMPETENTIES SEMESTER 3 Naam: Luuk van Paridon Email: 16022602@student.hhs.nl Studentnummer: 16022602 Datum: 24-01-2018 In het afgelopen semester heb ik vier projecten voltooid. Met het volgen van deze

Nadere informatie

Hieronder is een voorbeeld te zien die betrekking heeft tot deelcompetentie 1E die aantoont dat ik over competentie-niveau 1 beschik.

Hieronder is een voorbeeld te zien die betrekking heeft tot deelcompetentie 1E die aantoont dat ik over competentie-niveau 1 beschik. 1. Analyseren Analyseren van simpele werktuigbouwkundige functies. Niveaubeschrijving competentie-niveau 1: Aard van de context: bekend, eenvoudig, monodisciplinair Hieronder is een voorbeeld te zien die

Nadere informatie

Initiatief. Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam.

Initiatief. Initiatief Ik heb niet vaak t initiatief genomen, omdat ik niet snel op nieuwe ideeën opkwam. Naam: Mesam Sarwary Klas: WH28.B.2 Groep: 5 Mentor: Dhr J.P.M. Tromp Studentenummer: 13015176 Datum: 26-06-2015 Namen beoordeel groepsleden: 1) Mesam Sarwary 2) Jaron Stam 3) Joris van Rossem 360-graden

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Naam: Erik Oord Studienummer: 16086600 Datum: (versie) 25-01-2019 SLB-er: Mevr. Hollegien 1. Reflectie Wie ben ik? Ik ben Erik Oord, derdejaars student aan de Haagse Hogeschool

Nadere informatie

360 graden Feedback projectgroep 1

360 graden Feedback projectgroep 1 360 graden Feedback projectgroep 1 Deze 360 feedback is gegeven door: - Guus Sprengers - Sn: 14073366 - Klas: Wp.13.1 - Tutor: J.A. de groot - Leden projectgroep o Martijn Sterkenburg o Robert Trentelman

Nadere informatie

360ᵒ Feedback Project Vouwfiets. Jim van Zeijl Felix Wolffenbuttel Thomas Witte Axel van de Vegte Steven Vijverberg Iram Saeed

360ᵒ Feedback Project Vouwfiets. Jim van Zeijl Felix Wolffenbuttel Thomas Witte Axel van de Vegte Steven Vijverberg Iram Saeed 360ᵒ Feedback Project Vouwfiets Groep: Projectleden: 4 (WP11.a) Henk Yip Jim van Zeijl Felix Wolffenbuttel Thomas Witte Axel van de Vegte Steven Vijverberg Iram Saeed Ingeleverd door: Jim van Zeijl Datum:

Nadere informatie

Rapport Sales 360. Test Kandidaat

Rapport Sales 360. Test Kandidaat Rapport Sales 360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor u ligt het rapport

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan.

Persoonlijk ontwikkelingsplan. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Naam: Michael Botermans Studienummer: 15103471 Email: 15103471@student.hhs.nl Datum: 26-01-2017 Coach: Dhr. A. Verkuilen, Email: A.Verkuilen@hhs.nl 1. Introductie Beste lezer,

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Persoonlijk ontwikkelingsplan Persoonlijk ontwikkelingsplan Naam Danny Yang Studienummer 14131889 Datum 29-01-2015 Coach Van Tiel 1. Reflectie Wie ben ik? Persoon Ik ben Danny Yang geboren op 26-02-1996. Ik heb een havo diploma op

Nadere informatie

RAPPORTAGE COMPETENTIEMETING BV DE DUMMY. alle personen

RAPPORTAGE COMPETENTIEMETING BV DE DUMMY. alle personen RAPPORTAGE COMPETENTIEMETING BV DE DUMMY alle personen INHOUDSOPGAVE inleiding pagina Management en leidinggeven pagina Ondernemen pagina Analyse en besluitvorming pagina Communicatie pagina Persoonlijkheid

Nadere informatie

RAPPORTAGE COMPETENTIEMETING BV DE DUMMY. groepen onderling vergeleken

RAPPORTAGE COMPETENTIEMETING BV DE DUMMY. groepen onderling vergeleken RAPPORTAGE COMPETENTIEMETING BV DE DUMMY groepen onderling vergeleken INHOUDSOPGAVE inleiding Management en leidinggeven Leidinggeven Coachen Groepsgericht leidinggeven Delegeren Plannen en organiseren

Nadere informatie

NL COACH CONGRES 01/12/2017

NL COACH CONGRES 01/12/2017 Persoonlijke ontwikkeling van de sportcoach 60graden feedback assessment NL COACH CONGRES 0//07 MARK.KAPTEIN@SPORTCOACHEXCEL.NL YARA@PUREPERFORMANCECOACHING.NL WELKOM Be here Be safe Be well Doel vandaag

Nadere informatie

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door.

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door. 360 graden feedback groep sigma 7 2.0: Feedback aan Max: Dit project ben ik een stuk zelfverzekerder ingestapt dan het vorige project. Ik weet nu veel beter wat mijn eigen kwaliteiten zijn en ook die van

Nadere informatie

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo Sander, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk vindt.

Nadere informatie

Hieronder volgen de opdrachten/taken die deze periode door ons zijn uitgevoerd.

Hieronder volgen de opdrachten/taken die deze periode door ons zijn uitgevoerd. Reflectie van Simon Hoekstra Situatie Hieronder volgen de opdrachten/taken die deze periode door ons zijn uitgevoerd. Het synopsis van Fred & Ed the movie uitwerken. Van de opdrachtgever hebben wij een

Nadere informatie

Herinrichting Schoolplein mavo 3

Herinrichting Schoolplein mavo 3 Herinrichting Schoolplein mavo 3 Pagina 1 van 7 Inleiding Binnenkort ga je aan de slag met het project Herinrichting van het schoolplein. Alle leerlingen van het derde leerjaar gaan ervoor zorgen dat ons

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

Competenties De Fontein

Competenties De Fontein Competenties De Fontein We werken met de volgende 4 competenties: 1. Verantwoordelijkheid 2. Samenwerken 3. Organisatie en planning, zelfstandigheid 4. Motivatie - In klas 1 wordt gewerkt aan de volgende

Nadere informatie

Reflectieverslag Zonnepomp

Reflectieverslag Zonnepomp Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. mei 2016 Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp 1 Voorwoord Mijn naam is Kevin

Nadere informatie

360 feedback 2.2. Studentnummer: Datum: Personen welke de formulieren hebben ingevuld: M. Camp

360 feedback 2.2. Studentnummer: Datum: Personen welke de formulieren hebben ingevuld: M. Camp 360 feedback 2.2 Student: M. camp Studentnummer: 11099003 Klas: WDH29 Datum: 26-06-2013 Personen welke de formulieren hebben ingevuld: - M. Camp - Menno Lageweg - Ir. S.W.L. van Herk - D.J. Jager M. Camp

Nadere informatie

Competentiewoordenboek niet-kaderleden

Competentiewoordenboek niet-kaderleden 1. Besluitvaardig zijn Competentiewoordenboek niet-kaderleden - Kan tijdig beslissen wat in een bepaalde situatie moet gebeuren - Neemt goede beslissingen rekening houdend met de situatie - Durft beslissingen

Nadere informatie

Persoonlijke vaardigheden / competenties 135 uitgewerkte voorbeelden. Competentiesvoorbeelden.nl versie

Persoonlijke vaardigheden / competenties 135 uitgewerkte voorbeelden. Competentiesvoorbeelden.nl versie Persoonlijke vaardigheden / competenties 135 uitgewerkte voorbeelden Competentiesvoorbeelden.nl versie 5.0 2019-2020 2 INHOUD Competenties: een korte introductie 7 Wat is een competentie? 7 Waar kan ik

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Semester 2

Voortgangsverslag. Semester 2 Voortgangsverslag Semester 2 Richard de Vriend Delft 16 Mei 2011 Heerema Marine Contractors B.v. Voorwoord Het voortgangsverslag is gebaseerd op het behalen van je competenties. Dit houdt in dat je zelf

Nadere informatie

Departement Burger en Vrije Tijd Binnenschoolse Opvang. administratief

Departement Burger en Vrije Tijd Binnenschoolse Opvang. administratief FUNCTIEBESCHRIJVING: Begeleider binnenschoolse opvang 1. FUNCTIEBENAMING Naam van de functie Afdeling Niveau/rang Graad Begeleider Departement Burger en Vrije Tijd Binnenschoolse Opvang E1-E3 administratief

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

Rapportage over (naam medewerker) donderdag, 12 januari 2012

Rapportage over (naam medewerker) donderdag, 12 januari 2012 Rapportage over (naam medewerker) donderdag, 12 januari 2012 Inhoudsopgave Inleiding 3 Overzicht van alle competenties 4 Competenties 6 Realisatiekracht 6 Samenwerken / bevorderen van teamgeest 7 Klantgerichtheid

Nadere informatie

Competenties verbonden aan het ComPas

Competenties verbonden aan het ComPas Competenties verbonden aan het ComPas 5 kerncompetenties en 8 erg waardevol competenties 1. Kunnen samenwerken... 2 2. Contactvaardig zijn... 3 3. Inlevingsvermogen/empathie bezitten... 4 4. Zelfreflectie...

Nadere informatie

Opdracht Teamrollen. Samenwerken door teamrollen in te zetten Teake Kastelein

Opdracht Teamrollen. Samenwerken door teamrollen in te zetten Teake Kastelein Opdracht Teamrollen Samenwerken door teamrollen in te zetten 8.4.2016 - Teake Kastelein 348344 1 Inhoud Belbin test... 3 5 situaties teamrollen... 4 Vergaderingen... 5 Analyse Functioneren... 5 Leerpunten

Nadere informatie

Competentie scoreformulier kandidaat VVRV Examinator

Competentie scoreformulier kandidaat VVRV Examinator Competentie scoreformulier kandidaat VVRV Examinator Competenties van de VVRV Examinator: - Oordeelsvermogen - Nauwkeurigheid - Besluitvaardigheid - Onafhankelijkheid - Effectief communiceren - Reflectie/Leervermogen

Nadere informatie

Zweefbrug. 360 Feedback. Periode: Blok 2

Zweefbrug. 360 Feedback. Periode: Blok 2 360 Feedback Zweefbrug Module (vakcode): Beroepsproduct: Groep: Thema Enkelstukproduct WPV1.2 360 Feedback Bridge Club Periode: Blok 2 Ingeleverd op: Vrijdag 1 Februari Projectleden: Gijs Druif 12050377

Nadere informatie

Introductie... 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan (pop)... 3 Competenties... 8 Uitleg basiscompetenties Uitleg keuzecompetenties...

Introductie... 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan (pop)... 3 Competenties... 8 Uitleg basiscompetenties Uitleg keuzecompetenties... INHOUDSOPGAVE Introductie... 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan (pop)... 3 Competenties... 8 Uitleg basiscompetenties... 10 Uitleg keuzecompetenties... 15 2 INTRODUCTIE Deze assistent is bedoeld voor jou

Nadere informatie

Naam: Datum: Ik-Wijzer

Naam: Datum: Ik-Wijzer Ik-Wijzer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk

Nadere informatie

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB.

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB. SLB reflectie eindverslag Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: 12043273 Datum: 05.11.2012 Vak: SLB 1 Inhoudsopgave Bijeenkomst 1 Blz. 3 Bijeenkomst 2 Blz. 4 Reflectie 3 + competenties

Nadere informatie

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire 1 1 1 1 1 1 0 1 0 0 Opdrachtformulier Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

O&O-competentietest. Ben je een onderzoeker of een ontwerper, een denker of een doener? O&O-competentietest van: Ingevuld door: Datum:

O&O-competentietest. Ben je een onderzoeker of een ontwerper, een denker of een doener? O&O-competentietest van: Ingevuld door: Datum: O&O-competentietest Ben je een onderzoeker of een ontwerper, een denker of een doener? O&O-competentietest van: Ingevuld door: Datum: Ontwikkeld door Expertisecentrum technasium Januari 007 Vormgeving

Nadere informatie

Competenties Luuk van Paridon. Analyseren

Competenties Luuk van Paridon. Analyseren Competenties Luuk van Paridon Overzicht waar ik nu sta: Afbeelding 1: Spinnenweb competenties De groene lijn geeft aan welke competenties ik tot nu toe behaald heb (zie Afbeelding 1). De competenties die

Nadere informatie

Voor elke competentie dient u ten eerste aan te geven in welke mate deze vereist is om het stageproject succesvol te (kunnen) beëindigen.

Voor elke competentie dient u ten eerste aan te geven in welke mate deze vereist is om het stageproject succesvol te (kunnen) beëindigen. FACULTEIT ECONOMIE EN BEDRIJFSWETENSCHAPPEN NAAMSESTRAAT 69 BUS 3500 3000 LEUVEN, BELGIË m Stageproject bijlage 1: Leidraad bij het functioneringsgesprek Naam stagiair(e):.. Studentennummer:. Huidige opleiding

Nadere informatie

Toetsmatrijs SP1, SP2, SP3 en SP4

Toetsmatrijs SP1, SP2, SP3 en SP4 Toetsmatrijs SP1, SP2, SP3 en SP4 Voorwaarden - Aanwezigheidsplicht. Maximaal 2 lessen afwezig. Je bent afwezig: o bij meer dan een kwartier te laat o bij het niet dragen van vereiste sportkleding en schoeisel.

Nadere informatie

Rapport Persoonlijke Effectiviteit i360. Test Kandidaat

Rapport Persoonlijke Effectiviteit i360. Test Kandidaat Rapport Persoonlijke Effectiviteit i360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding

Nadere informatie

STAGES IN ARBEIDS- EN ORGANISATIEPSYCHOLOGIE: FEEDBACKINSTRUMENT

STAGES IN ARBEIDS- EN ORGANISATIEPSYCHOLOGIE: FEEDBACKINSTRUMENT STAGES IN ARBEIDS- EN ORGANISATIEPSYCHOLOGIE: FEEDBACKINSTRUMENT Naam stagiair(e):... Stageplaats (+ adres):...... Tussentijdse evaluatie Eindevaluatie Stageperiode:... Datum:.. /.. / 20.. Stagementor:...

Nadere informatie

Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg

Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg naam student: Stan Verhees.. A1 CREËREND VERMOGEN 1 De student kan zelfstandig een beeldend proces op gang brengen, dit proces kwalitatief

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: Gemeenschapswacht

FUNCTIEBESCHRIJVING: Gemeenschapswacht FUNCTIEBESCHRIJVING: Gemeenschapswacht 1. FUNCTIEBENAMING Naam van de functie Afdeling Niveau/rang Graad Gemeenschapswacht Gemeenschapswachten C1-C3 Administratief 2. DOEL VAN DE FUNCTIE Uitvoeren van

Nadere informatie

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID Beleid is alleen nodig als je iets gaat veranderen. INLEIDING Het beleid van een organisatie bepaalt hoe je moet werken en wat de bestuurders belangrijk vinden. Dat beleid

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Projectmatig Creëren 2.0. Samenvatting

Projectmatig Creëren 2.0. Samenvatting Projectmatig Creëren 2.0 Samenvatting Auteur: Mark van der Lee Plaats: Delft Datum: 17 januari 2014 Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft Inhoudsopgave Projectmatig Creëren 2.0... 1 Samenvatting... 1

Nadere informatie

Rapport Team Competenties i360. Test Kandidaat

Rapport Team Competenties i360. Test Kandidaat Rapport Team Competenties i360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor

Nadere informatie

Competentieprofiel: Voorbeeld

Competentieprofiel: Voorbeeld Competentieprofiel: Voorbeeld deelnemer opdrachtgever HFMtalentindex 07-07-2015 Dit rapport is gegenereerd met het HFMtalentindex Online Assessmentsysteem. De gegevens in dit rapport zijn gebaseerd op

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

Rapport Voorbeeld adviseur. Voorbeeld adviseur2. voorbeeld Rapportage

Rapport Voorbeeld adviseur. Voorbeeld adviseur2. voorbeeld Rapportage Rapport Voorbeeld adviseur Naam Adviseur Voorbeeld adviseur2 voorbeeld Rapportage Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Detail overzicht

Nadere informatie

Beroepsmatige instelling Bij beroepsmatige instelling wordt gekeken naar wat u motiveert en welke doelstellingen u op werkgebied heeft.

Beroepsmatige instelling Bij beroepsmatige instelling wordt gekeken naar wat u motiveert en welke doelstellingen u op werkgebied heeft. Pagina 1 van 21 BIP-werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst Dit rapport geeft een overzicht van uw positie op de vier persoonlijkheidsdimensies die relevant zijn voor het functioneren in een werkomgeving:

Nadere informatie

Reflectieverslag Projectmanagement 1

Reflectieverslag Projectmanagement 1 Reflectieverslag Projectmanagement 1 Student: Roy Krabbenborg Hogeschool: Haagse Hogeschool Opleiding: Ad Projectleider Techniek Klas: TP11 Document: Refl. Verslag Prj. Man. Versie: 1.0 (juni 2016) Pagina

Nadere informatie

Vergaderen. Auteur: Mark van der Lee. Plaats: Delft. Datum: 17 januari 2014. Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft

Vergaderen. Auteur: Mark van der Lee. Plaats: Delft. Datum: 17 januari 2014. Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft Vergaderen Auteur: Mark van der Lee Plaats: Delft Datum: 17 januari 2014 Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft Binnen projecten is het erg belangrijk dat er communicatie is. Dit kan op verschillende manieren

Nadere informatie

Leerstijlentest van Kolb Richard Van WP16.c

Leerstijlentest van Kolb Richard Van WP16.c Leerstijlentest van Kolb Richard Van WP16.c David Kolb onderscheidt vier gedragingen en vier bijhorende leerstijlen. Doener, vertonen een combinatie van actief experimenteren en concrete ervaring. Ze hebben

Nadere informatie

Instituut voor Gezondheidszorg

Instituut voor Gezondheidszorg Instituut voor Gezondheidszorg Praktijkbeoordelingsformulier Opleiding Verpleegkunde Hogeschool Rotterdam Studiejaar 1 Naam Student: Studentnummer: Praktijkbeoordelingsformulier opleiding Verpleegkunde

Nadere informatie

Rapport Kwaliteit- & Projectmanagement 360. Test Kandidaat

Rapport Kwaliteit- & Projectmanagement 360. Test Kandidaat Rapport Kwaliteit- & Projectmanagement 360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding

Nadere informatie

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today

Reflectieverslag. Jeroen Tennis Today Reflectieverslag 2013 Jeroen Tennis Today 13-6-2013 1 Inhoud Inleiding... 3 Hoofdstuk 1... 4 Persoonlijke leerdoelen... 4 Reflectie volgens de PDCA-cyclus... 4 Hoofdstuk 2... 7 Stage... 7 Stageopdracht...

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

BEHULPZAAMHEID BEHULPZAAMHEID

BEHULPZAAMHEID BEHULPZAAMHEID BEHULPZAAMHEID BEHULPZAAMHEID Behulpzaamheid betekent iets of iemand helpen. Je kijkt om je heen om te zien waar hulp nodig is. Je bedenkt hoe je kunt helpen en doet je best om je hulp te bieden. Je helpt

Nadere informatie

Projectmatig creëren Stappen en richtlijnen om een project mee te doorlopen

Projectmatig creëren Stappen en richtlijnen om een project mee te doorlopen Projectmatig creëren Stappen en richtlijnen om een project mee te doorlopen Inleiding Bij het doorlopen van een project komt er een hele berg informatie binnen en dat wordt verwerkt. Om dat ordelijk te

Nadere informatie

Lean management vaardigheden

Lean management vaardigheden Lean management vaardigheden Lean management : meer dan tools Je gaat met Lean aan de slag of je bent er al mee bezig. Je ziet dat Lean over een set prachtige tools beschikt en je beseft dat het ook een

Nadere informatie

1/19/2015 Samenwerken. Project 2. Esat Karaer HOGESCHOOL ROTTERDAM

1/19/2015 Samenwerken. Project 2. Esat Karaer HOGESCHOOL ROTTERDAM 1/19/2015 Samenwerken Project 2 Esat Karaer HOGESCHOOL ROTTERDAM Inhoudsopgave Individueel procesverslag... 3 Reflectieverslag Thema Leiderschap en leiderschapsstijlen... 6 Observatieformulier... 7 Test

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan. 1. Introductie. Michael Botermans Studienummer: Datum:

Persoonlijk ontwikkelingsplan. 1. Introductie. Michael Botermans Studienummer: Datum: Persoonlijk ontwikkelingsplan. Naam: Michael Botermans Studienummer: 15103471 Email: 15103471@student.hhs.nl Datum: 23-12-2015 Coach: Email: Dhr. A. Verkuilen, A.Verkuilen@hhs.nl 1. Introductie Beste lezer,

Nadere informatie

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 5 Persoonlijke ontwikkeling Reflecteren

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 5 Persoonlijke ontwikkeling Reflecteren BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 5 Inleiding en leerdoelen Reflectie is de weerkaatsing van licht in bijvoorbeeld een spiegel. Reflectie zoals je dat in deze opdracht zult leren is eigenlijk

Nadere informatie

Individuele rapportage Webcamtest Leidinggeven (middelmanagement)

Individuele rapportage Webcamtest Leidinggeven (middelmanagement) wct134417 pagina 1 Individuele rapportage Webcamtest Leidinggeven (middelmanagement) Login: wct134417 Testdatum: 2 december 2008 U heeft deelgenomen aan de Webcamtest-leidinggeven voor middelmanagement.

Nadere informatie

Beoordeling Stage 2 Code: ST2

Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Student: Saskia Geurds Cijfer docentbegeleider: Studentnummer: 2143427 7 Docentbegeleider: Marieke van Willigen Praktijkbegeleider: Renee Brouwer Cijfer praktijkbegeleider:

Nadere informatie

Voorbeeld REFLECTIEVERSLAG

Voorbeeld REFLECTIEVERSLAG KEUZEDEEL ORIENTATIE op ONDERNEMERSCHAP K0080 Voorbeeld REFLECTIEVERSLAG DOEL Het doel van jouw reflectieverslag is dat je, met de documenten die je hebt verzameld, kunt bewijzen dat je hebt voldaan aan

Nadere informatie

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN Tim Veerman Klas: IG_203 Studentnummer: 500676694 Periode: 2015-2016 Loopbaanadviseur: Alexander Mulder Inhoudsopgave Visie op Studie en beroep... 2 Studievoortgang... 3 SWOT

Nadere informatie

De 6 Friesland College-competenties.

De 6 Friesland College-competenties. De 6 Friesland College-competenties. Het vermogen om met een open enthousiaste houding nieuwe dingen aan te pakken. Het vermogen jezelf steeds beter te leren kennen. Het vermogen om in te schatten in welke

Nadere informatie

RAPPORTAGE COMPETENTIEMETING SCHOOLBESTUUR DE DUMMY. groepen onderling vergeleken

RAPPORTAGE COMPETENTIEMETING SCHOOLBESTUUR DE DUMMY. groepen onderling vergeleken RAPPORTAGE COMPETENTIEMETING SCHOOLBESTUUR DE DUMMY groepen onderling vergeleken INHOUDSOPGAVE inleiding inter-persoonlijk competent richting geven luisteren luisteren naar leerlingen sensitiviteit sensitiviteit

Nadere informatie

Faculteit Geesteswetenschappen BASISGEGEVENS STAGE. onvoldoende voldoende. goed. goed. Eindoordeel (cijfer): Toelichting: ONDERTEKENING STAGEDOCENT

Faculteit Geesteswetenschappen BASISGEGEVENS STAGE. onvoldoende voldoende. goed. goed. Eindoordeel (cijfer): Toelichting: ONDERTEKENING STAGEDOCENT Faculteit Geesteswetenschappen FEEDBACK & BEOORDELINGSFORMULIER ONDERWIJSSTAGES (BA & MA) De beoordeling van de onderwijsstages op Bachelor 3 en masterniveau bestaat uit twee onderdelen: het functioneren

Nadere informatie

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Evenwicht 2004 Dit product is met toestemming overgenomen en is ontwikkeld binnen het Europese project Evenwicht, werk en privé in balans dat

Nadere informatie

PAP. Persoonlijk Activiteiten Plan. Opleiding : AD projectleider techniek. Blok : 4. Datum : 7 juni Naam student : Ramish Haideri

PAP. Persoonlijk Activiteiten Plan. Opleiding : AD projectleider techniek. Blok : 4. Datum : 7 juni Naam student : Ramish Haideri PAP Persoonlijk Activiteiten Plan Opleiding : AD projectleider techniek Blok : 4 Datum : 7 juni 2013 Naam student : Ramish Haideri Studentnummer : 12105511 School: de Haagse hogeschool te Delft Werkgever:Boonstoppel

Nadere informatie

Competentie Definitie % Nodig % Ontwikkeld

Competentie Definitie % Nodig % Ontwikkeld 3.2 Het Merk IK Les 12: Competenties Opdracht: Lees/bekijk eerst de les in de online omgeving. 1. Geef achter elke competentie eerst aan in percentages in welke mate deze competentie gewenst is met betrekking

Nadere informatie

Personal Branding Blok 2

Personal Branding Blok 2 Personal Branding Blok 2 Naam: Kenza Zanifi Studentennummer: 500730762 Klas: CE1A1 Docent: Jeroen Kreft Inhoudsopgave 1 Reflectieverslag teamrollen 1 2 Testuitslag Belbin 2 3 Vragen Belbin 3 t/m 4 4 Reflectieverslag

Nadere informatie

Handleiding Mbo-hbo doorstroomassessment jij en het hbo ..een succesvolle combinatie?

Handleiding Mbo-hbo doorstroomassessment jij en het hbo ..een succesvolle combinatie? Handleiding jij en het hbo..een succesvolle combinatie? Inhoudsopgave Leeswijzer 3 Inleiding 4 1. Het portfolio 5 1.1 Kwaliteitseisen 5 1.2 Samenstelling van het portfolio 5 1.3 Inleveren portfolio 6 1.4

Nadere informatie

Teamrapportage. Competentiematch & teampotentieel. 17 mei 2017

Teamrapportage. Competentiematch & teampotentieel. 17 mei 2017 Teamrapportage Competentiematch & teampotentieel 17 mei 2017 Zuid-Hollandlaan 7 2596 AL Den Haag T 070 361 17 60 I www.dynamischbureau.nl E info@dynamsichbureau.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Geselecteerde

Nadere informatie

Project 2 Maze Driver. Plan van Aanpak TI1A

Project 2 Maze Driver. Plan van Aanpak TI1A Plan van Aanpak TI1A 1 Inhoudsopgave Achtergronden... 3 Projectopdracht... 4 Projectactiviteit... 5 Projectgrenzen... 6 Tussenresultaten... 7 Kwaliteit... 8 Projectorganisatie... 9 Planning... 10 Kosten

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan. 1. Introductie. Michael Botermans Studienummer: Datum:

Persoonlijk ontwikkelingsplan. 1. Introductie. Michael Botermans Studienummer: Datum: Persoonlijk ontwikkelingsplan. Naam: Michael Botermans Studienummer: 15103471 Email: 15103471@student.hhs.nl Datum: 23-12-2015 Coach: Email: Dhr. A. Verkuilen, A.Verkuilen@hhs.nl 1. Introductie Beste lezer,

Nadere informatie

Inhoud en competenties leer-werkboeken

Inhoud en competenties leer-werkboeken Inhoud en competenties leer-werkboeken Ik, leren en werken Voorbereidende interne stage Hoofdstuk 1 Voorbereiding op de stage In dit hoofdstuk staat de competentie Leren centraal. De deelnemer maakt kennis

Nadere informatie

Talentmeting in korte trajecten

Talentmeting in korte trajecten Talentmeting in korte trajecten Het portfolio is voor kort durende maatschappelijke stages een te uitgebreid middel om mee te werken. Voor de kortdurende intensieve maatschappelijke stages is een andere

Nadere informatie

POP. Persoonlijk Opleidings Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk 07-10-2012. De Haagse Hogeschool

POP. Persoonlijk Opleidings Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk 07-10-2012. De Haagse Hogeschool POP Persoonlijk Opleidings Plan Tim Tegelaar Lekkerkerk 07-10-2012 De Haagse Hogeschool Naam Tim Tegelaar Studentnummer 12090948 origineel 07-10-2012 update - bedrijfsmentor Dhr. P. den Ouden bedrijfscoach

Nadere informatie

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43 Competentie match Score per domein Competentiescan Pagina 1 van 14 Score per schaal Competentiescan Pagina 2 van 14 Schaalscores per domein Werk Sociaal Toelichting bij de grafiek. In deze grafiek staan

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie