Hieronder is een voorbeeld te zien die betrekking heeft tot deelcompetentie 1E die aantoont dat ik over competentie-niveau 1 beschik.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hieronder is een voorbeeld te zien die betrekking heeft tot deelcompetentie 1E die aantoont dat ik over competentie-niveau 1 beschik."

Transcriptie

1 1. Analyseren Analyseren van simpele werktuigbouwkundige functies. Niveaubeschrijving competentie-niveau 1: Aard van de context: bekend, eenvoudig, monodisciplinair Hieronder is een voorbeeld te zien die betrekking heeft tot deelcompetentie 1E die aantoont dat ik over competentie-niveau 1 beschik. - 1E. Begeleid modelleren van een bestaand eenvoudig product, proces of dienst. In semester 1 moest een onderdeel uit de handmixer gemodelleerd worden. Mijn taak was modelleren van een onderdeel met behulp van het programma Autodesk Inventor. Om het onderdeel te kunnen modelleren ben ik eerst de afmetingen van het onderdeel gaan bepalen met behulp van een schuifmaat. Toen ben ik gaan modelleren met het programma Autodesk Inventor. Het resultaat van een was een keurig rapport over de analyse van de handmixer. Met daarin een goed 3d model van één van mijn onderdelen. Ik was erg tevreden met het resultaat van het 3d modelleren. Ik was erg blij dat ik naar de instructielessen van 3d modelleren ben geweest omdat ik daar al veel geoefend had met het modelleren van voorwerpen. Met de ervaring die ik in het kader van analyseren met betrekking tot de handboor heb opgedaan kon ik een verdiepingsslag maken bij achtereenvolgens het project van de Davit en de Zonnepomp.

2 2. Ontwerpen Ontwerpen van simpele werktuigbouwkundige functies Hieronder is een voorbeeld te zien die betrekking heeft tot deelcompetenties 2b en 2e die aantoont dat ik over competentie-niveau 1 beschik. - 2B.dBegeleid maken van gedetailleerde eenvoudige ontwerpen aan de hand van de gekoze n eenvoudige concept oplossing (architectuur). - 2E. Begeleid selecteren van de juiste eenvoudige ontwerp hulpmiddelen. Ontwerp een zonnepomp die in een derdewereldland gebruikt zou kunnen worden om water mee op te pompen. Deze opdracht was afkomstig van Engineers Without Borders. Mijn taak was om een cilinder en een flens te ontwerpen. Hierbij moest ook rekening worden gehouden met de krachten die op de onderdelen komen te staan. Ik ben eerst naar flenzen van pompen uit voorgaande jaren gaan kijken. Vervolgens ben ik samen met een groepsgenoot gaan zitten en hebben we afgesproken wat voor maten we zouden aanhouden voor de zuiger en cilinder. En toen heb ik van beide onderdelen een 3d model gemaakt in Inventor. Met behulp van het 3d model zijn er werktekeningen en bewerkingsbladen gemaakt. Ik ben er wel achter gekomen dat het erg belangrijk is om met groepsgenoten te overleggen. Omdat als je iets maakt alles goed op elkaar moet passen, zeker bij een pomp omdat anders de druk weg valt.

3 3. realiseren Realiseren van simpele werktuigbouwkundige functies. Hieronder is een voorbeeld te zien met betrekking tot deelcompetentie 3b die aantoont dat ik over competentie-niveau 1 beschik. - 3B.dOnder begeleiding assembleren van eenvoudige componenten tot een eenvoudig integr aal product, dienst of proces Realiseer een pomp aan de hand van het ontwerp wat tijdens taakklasse gemaakt is. Deze pomp werd gerealiseerd voor Engineers Without Borders tijdens semester 2. Het was mijn taak om een aantal onderdelen te realiseren, zoals de flens en de cilinder. Daarnaast was het ook mijn taak om te helpen bij het daadwerkelijk realiseren van de pomp. De onderdelen zijn gerealiseerd door gebruik te maken van conventionele machines, zoals draai- en freesbanken. De onderdelen werden stap voor stap gemaakt. Elke stap die moest worden gemaakt om een onderdeel te maken stond vermeld in het bijbehorende bewerkingsblad. Toen alle onderdelen af waren is de pomp in de werkplaats van school gerealiseerd. Het resultaat was een werkende zuigerpomp die voldeed aan alle eisen die gesteld waren: - Minimaal 500 L/uur (onze pomp had 856 L/uur) - Minimale opvoerhoogte van 5 m Ik ben tevreden met het werk wat ik heb neergezet. Met behulp van de werktekeningen en de bewerkingsbladen konden de cilinder en de flens eenvoudig gemaakt worden. Ook op de test dag leverden de flens en cilinder een prima prestatie want de zuiger paste perfect in de cilinder en de flens sloot perfect aan op de cilinder.

4 4. Adviseren Adviseren over simpele werktuigbouwkundige projecten. Hieronder is een voorbeeld te zien met betrekking tot deelcompetenties 6a en 6b die aantoont dat ik over competentie-niveau 1 beschik. - 6A. Zich begeleid inleven in de eenvoudige positie van de (interne of externe) klant. - 6B. Begeleid verhelderen van de eenvoudige behoefte van de opdrachtgever Aan de hand van het onderzoeksrapport moest er een adviesrapport geschreven voor de opdrachtgever (Engineers Without Borders). Waarbij er advies moest worden gegeven over welke pomp het best gebruikt zou kunnen worden in een derdewereldland om water mee op te pompen. Het was mijn taak om onder andere de positie en behoefte van de klant en opdrachtgever uit te werken, ontwerpvisie van de groep te bepalen en het opstellen van de succescriteria voor het ontwerp. Daarnaast heb ik ook alle tussenopdrachten gemaakt zoals het uitwerken van twee totaaloplossingen (deze tussenopdrachten heeft elk groepslid individueel gemaakt). De positie en behoefte van de klant en opdrachtgever heb ik bepaald door te gaan kijken naar de belangen van beide partijen. Daarnaast heb Ik ook beide partijen geïnterviewd. De ontwerpvisie van de groep is bepaald tijdens een vergadering met het projectgroepje. Het resultaat was een ontwerpvisie die bij onze groep paste en waar iedereen het mee eens was. Ook is met behulp van de interviews de positie en behoefte van de klant en opdrachtgever netjes en verzorgd uitgewerkt. Ik ben tevreden met het eindresultaat, ik heb ook goed me best gedaan bij het maken van de opdrachten. Ik ben ook blij dat ik het initiatief had genomen om de interviews te doen, dit heeft me erg geholpen bij het maken van de opdrachten.

5 5. Onderzoeken Competentieomschrijving Ontwerpen van simpele werktuigbouwkundige functies. Hieronder is een voorbeeld te zien met betrekking tot deelcompetenties 7c, 7d en 7e die aantoont dat ik over competentie-niveau 1 beschik. - 7C.iBegeleid de resultaten samenvatten, structureren en interpreteren en conclusies trekken in relatie tot de eenvoudige onderzoeksv raag. - 7D.iBegeleid eenvoudige resultaten te rapporteren volgens de in het werkveld geldende stan daard. - 7E.iBegeleid op basis van de verkregen resultaten de gekozen eenvoudige aanpak kritisch eva lueren en aanbevelingen te doen voor vervolgonderzoek In semester 2 zijn we begonnen met het schrijven van een onderzoeksrapport. Dit was ter voorbereiding op de realisatie van de pomp, die later in blok 2 gemaakt zou gaan worden. Voor het onderzoeksrapport hebben we onderzoek gedaan naar pompen. Zo is bijvoorbeeld onderzocht wat de specifieke eigenschappen zijn van bepaalde pompen (plunjerpomp, centrifugaalpomp, slangenpomp en etc.). Tijdens het maken van het onderzoeksrapport had ik maar 1 taak en dat was het schrijven van de conclusie, evaluatie en een deel van de aanbevelingen. Het feit dat ik geen onderzoek naar de pomp heb gedaan komt doordat ik in deze periode aan mijn keelamandelen werd geopereerd. Daardoor heb ik geen tussenopdrachten kunnen maken en kreeg na mijn herstel de taak om de conclusie, evaluatie en een deel van de aanbevelingen te schrijven. Bij het schrijven van de conclusie, evaluatie en de aanbeveling heb ik gebruik gemaakt van het boek Rapport over Rapporteren (geschreven door Wim Hoogland). Dit boek heeft mij erg geholpen bij het schrijven van de hierboven genoemde onderdelen. Daarnaast heb ik ook oude verslagen opgezocht en daarin gekeken hoe ik daar bijvoorbeeld een conclusie had opgeschreven. Het resultaat was een professioneel geschreven conclusie, evaluatie en aanbeveling, die allemaal geschreven waren volgens de regels van het boek Rapport over rapporteren. Ik vind het jammer dat ik geen tussenopdrachten van het onderzoeksrapport heb kunnen maken. Ik had graag mijn projectgroepje geholpen met deze opdracht. Ik heb daarom extra me best gedaan op de conclusie, evaluatie en aanbeveling.

6 6. Professionaliseren Ontwikkelen van simpele vaardigheden nodig in het werktuigbouwkundige werkveld. Hieronder is een voorbeeld te zien met betrekking tot deelcompetentie 8d die aantoont dat ik over competentie-niveau 1 beschik. - 8D.iOp constructieve wijze begeleid eenvoudige feedback kunnen geven en ontvangen, zowel op gedrag als inhoud. Tijdens het project van de Zonnepomp moest er ook een 360 graden feedback gedaan worden met heel de projectgroep. Het was mijn taak om de andere groepsgenoten feedback te geven. Elk groepsgenoot kreeg 2 tips en 2 tops te horen. Daarnaast was het ook mijn taak om feedback te ontvangen. Tijdens de feedback ronde gingen kreeg ieder groepsgenoot om de beurt te horen wat zijn pluspunten zijn en waar die zich nog kan verbeteren. Ik heb iedereen zijn/haar tips en tops verteld met uitleg erbij. Zelf heb ik de feedback van anderen ontvangen. Daarbij heb ik soms ook uitleg gegeven waarom ik sommige verbeterpunten heb. Het resultaat was dat ik na de feedback ronde weer wat wijzer was geworden. Ik hoorde min punten die ik zelf nog niet gezien had. Daarnaast kreeg ik te horen dat mijn groepsgenoten vonden dat ik goed kon samenwerken. Dat is altijd leuk om te horen. De feedback ronde verliep erg goed. Het vond onder een ontspannen maar serieuze sfeer plaats waardoor iedereen zijn zegje kon doen zonder dat iemand op het zondeblok werd gezet.

Competenties Luuk van Paridon. Analyseren

Competenties Luuk van Paridon. Analyseren Competenties Luuk van Paridon Overzicht waar ik nu sta: Afbeelding 1: Spinnenweb competenties De groene lijn geeft aan welke competenties ik tot nu toe behaald heb (zie Afbeelding 1). De competenties die

Nadere informatie

Niveau 1 Competenties uit het curriculum HBO Werktuigbouwkunde (aan de Haagse Hogeschool)

Niveau 1 Competenties uit het curriculum HBO Werktuigbouwkunde (aan de Haagse Hogeschool) Niveau 1 Competenties uit het curriculum HBO Werktuigbouwkunde (aan de Haagse Hogeschool) 1. Analyseren: Behaald 1 2 Ontwerpen: Behaald 2 3 Realiseren: Behaald 3 4 Beheren: Onbehaald 4 5 Managen: Onbehaald

Nadere informatie

COMPETENTIES Bart Bruggeling WP

COMPETENTIES Bart Bruggeling WP COMPETENTIES Bart Bruggeling 16069838 WP22 29-06-2017 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Ontwerpen... 3 3. Onderzoeken... 4 4. Adviseren... 5 5. Analyseren... 6 6. Realiseren... 7 7. Professionalisering... 8

Nadere informatie

Competentie niveaus HHS TIS opleiding Werktuigbouwkunde

Competentie niveaus HHS TIS opleiding Werktuigbouwkunde Competentie niveaus HHS TIS opleiding Werktuigbouwkunde 1. BoE domeincompetentie Analyseren (minimaal niveau eind major W: 3) (toelichting: deze omschrijving komt uit de Bachelor of Engineering (BoE))

Nadere informatie

Competenties semester 4

Competenties semester 4 Competenties semester 4 Richard Van Richard Van Gegevens Student Naam: Richard Van Studentnummer: 16073525 Klas: WH23 School: De Haagse Hogeschool Opleiding: Werktuigbouwkunde Adres: Rotterdamseweg 137,

Nadere informatie

Reflectieverslag Erik Oord. Taakuren realiseren

Reflectieverslag Erik Oord. Taakuren realiseren Reflectieverslag Erik Oord Taakuren realiseren Naam: Erik Oord Studentnr.: 16086600 Studie: Werktuigbouwkunde Docent: Dhr. van Kampen Datum: 24-01-2017 Inhoud 1. INLEIDING... 2 2. ANALYSEREN... 3 3. REALISEREN...

Nadere informatie

Competenties semester 3

Competenties semester 3 2018 Competenties semester 3 Richard Van WH14.d 26-1-2018 Richard Van Gegevens Student Naam: Richard Van Studentnummer: 16073525 Klas: WH14.d School: De Haagse Hogeschool Opleiding: Werktuigbouwkunde Adres:

Nadere informatie

Competentie reflectie van het eerste jaar.

Competentie reflectie van het eerste jaar. Competentie reflectie van het eerste jaar. In dit document word beschreven welk competentie niveau( s) ik behaald heb in het eerste jaar. Met daarbij de manier waarop en aantoning in de vorm van een cijfer

Nadere informatie

1 COMPETENTIES SEMESTER 3

1 COMPETENTIES SEMESTER 3 1 COMPETENTIES SEMESTER 3 Naam: Luuk van Paridon Email: 16022602@student.hhs.nl Studentnummer: 16022602 Datum: 24-01-2018 In het afgelopen semester heb ik vier projecten voltooid. Met het volgen van deze

Nadere informatie

Reflectieverslag. Richard Van

Reflectieverslag. Richard Van 2017 Richard Van 16073525 20-1-2017 Gegevens Student Naam: Richard Van Studentnummer: 16073525 Klas: WP16.c School: De Haagse Hogeschool Opleiding: Werktuigbouwkunde Adres: Rotterdamseweg 137, 2628 AL

Nadere informatie

Sturende begeleiding. Bekend Eenvoudig Monodisciplinair In schoolsituatie. Begeleiding indien nodig

Sturende begeleiding. Bekend Eenvoudig Monodisciplinair In schoolsituatie. Begeleiding indien nodig Opdracht 4 Competenties Nu je bijna halverwege je opleiding bent, ga je na hoe het staat met de competenties 1 waarvoor je opgeleid wordt. Onder competentie verstaan we een combinatie van vaardigheid,

Nadere informatie

Persoonlijk Actie Plan Semester 1

Persoonlijk Actie Plan Semester 1 2013 Persoonlijk Actie Plan Persoonlijk Actie Plan Semester 1 Corné van Liere H. Meeuwsen 5-9-2013 1 Inleiding In deze PAP voor het eerste semester hebben wij weer competenties moeten uitkiezen om het

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.4

Voortgangsverslag 1.4 Voortgangsverslag 1.4 Leon van Luijk Koudekerk a/d Rijn mei 2012 Haagse Hoge School Voorwoord In het kader van de HBO opleiding werktuigbouwkunde duaal is dit het voortgangsverslag van het vierde blok

Nadere informatie

1 NULMETING COMPETENTIES

1 NULMETING COMPETENTIES NULMETING COMPETENTIES. INLEIDING Het van de te verwerven competenties in dit blok worden bepaald volgens het onderstaande model. Ik zal mijn huidige links in de tabel weergeven met in het midden de deelcompetentie

Nadere informatie

Haagse Hogeschool, Faculteit voor Technologie, Innovatie & Samenleving, Delft, Tel ,

Haagse Hogeschool, Faculteit voor Technologie, Innovatie & Samenleving, Delft, Tel , Voorblad Plan van aanpak van de stage Werktuigbouwkunde, studiejaar 2017-2018 Haagse Hogeschool, Faculteit voor Technologie, Innovatie & Samenleving, Delft, Tel. 015-2606200, E-mail: wtb-stage@hhs.nl Dit

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer Procesverslag tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Individuele en groepsreflectie periode 12 uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 2-6-2014

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Jaar 2 1 e Semester Blok 2. M. Camp

Voortgangsverslag. Jaar 2 1 e Semester Blok 2. M. Camp Voortgangsverslag Jaar 2 1 e Semester Blok 2 M. Camp Voortgangsverslag Jaar 2 1 e Semester Blok 2 TU Delft M. Camp Leiden Februari 2013 Voorwoord In het kader van de HBO opleiding werktuigbouwkunde duaal

Nadere informatie

Stage VDK Engineering

Stage VDK Engineering 08-09-2017 Plan van aanpak Stage VDK Engineering Sander Overdevest 15068498 1 Plan van aanpak Naam student: Sander Overdevest Studentnummer: 15068498 Opleiding: Bedrijf: Stage: HHS-TISD opleiding Werktuigbouwkunde

Nadere informatie

PAP. Naam student: Anne-Wicher van der Heide Studentennummer:

PAP. Naam student: Anne-Wicher van der Heide Studentennummer: PAP Naam student: Anne-Wicher van der Heide Studentennummer: 13075454 Klas: WH3.1 b1 E-mail: 13075454@student.hhs.nl Telefoon: 06-36358554 Datum: 2-11-2016 Blok: H3.1 Versie document: vijfde SLB-begeleider:

Nadere informatie

Lesvoorbereidingsmodel

Lesvoorbereidingsmodel Gegevens student Gegevens basisschool Naam Naam Groep Voltijd Deeltijd Dagavond Plaats Studiejaar/periode Sem 1 Sem 2 Soort onderwijs Regulier Montessori Dalton OGO Studentnummer Stagementor(en) Email

Nadere informatie

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door.

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door. 360 graden feedback groep sigma 7 2.0: Feedback aan Max: Dit project ben ik een stuk zelfverzekerder ingestapt dan het vorige project. Ik weet nu veel beter wat mijn eigen kwaliteiten zijn en ook die van

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.1

Voortgangsverslag 1.1 Voortgangsverslag 1.1 M. Camp Voortgangsverslag 1.1 TU Delft M. Camp Leiden November 2011 Versie 1.1 Voorwoord In het kader van de HBO opleiding werktuigbouwkunde duaal is dit het voortgangsverslag van

Nadere informatie

Voortgangsverslag Blok 3

Voortgangsverslag Blok 3 25-4-2013 Voortgangsverslag corne [Geef de naam van het bedrijf op] 201 Inhoudsopgave Inleiding Competentie 4 Competentie 5 Competentie 7 Competentie 12 Competentie 14 Conclusie Bijlagen: Goed gekeurde

Nadere informatie

P R O J E C T B U R E A U STOEL

P R O J E C T B U R E A U STOEL P R O J E C T B U R E A U STOEL EI NDOPDRACHT 3 D MOD E L LER EN Student: Nikki den Hollander Student nr.: 14071479 Datum: 27 januari 2015 Docent: Dhr. L.J.M. Koeleman Vak: 3D Modelleren Versie: 1 e 1

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Examenprogramma Profielvak: dienstverlening & producten. De kern

Pagina 1 van 5. Examenprogramma Profielvak: dienstverlening & producten. De kern Examenprogramma Profielvak: dienstverlening & producten De kern a. Algemene kennis en vaardigheden b. Professionele kennis en vaardigheden c. Loopbaanoriëntatie en -ontwikkeling De vier profielmodulen

Nadere informatie

Eindopdracht CAE. Erik Miltenburg. Model stoommachine. Erik Miltenburg,

Eindopdracht CAE. Erik Miltenburg. Model stoommachine. Erik Miltenburg, Eindopdracht CAE Model stoommachine Erik Miltenburg 1 Eindopdracht CAE Model stoommachine Erik Miltenburg 14109271 WP12C1 Januari 2015 Haagse Hogeschool 2 Voorwoord Dit verslag heb ik geschreven voor mijn

Nadere informatie

360 graden feedback 1.0 PETER VERSTEEG

360 graden feedback 1.0 PETER VERSTEEG 2015 360 graden feedback 1.0 PETER VERSTEEG Voorwoord Aan de hand van dit rapport wordt duidelijk hoe mijn collega s mij zien tijdens de werkzaamheden die ik verricht in mijn huidige functie. Door middel

Nadere informatie

Examenprogramma Profielvak: dienstverlening & producten

Examenprogramma Profielvak: dienstverlening & producten Examenprogramma Profielvak: dienstverlening & producten De kern a. Algemene kennis en vaardigheden b. Professionele kennis en vaardigheden c. Loopbaanoriëntatie en -ontwikkeling De vier profielmodulen

Nadere informatie

100% presence reflectie (logboek)

100% presence reflectie (logboek) 100% presence reflectie (logboek) Naam: Thomas Meiborg Klas: 1C Groep: 11 Naam Groep: Team 14 Andere Groepsleden: Valérie den Besten, Olaf van Boetzelaer, Rik Geersing, Tobias Roquas, Terry Tanke Module:

Nadere informatie

Tweede wereldoorlog:

Tweede wereldoorlog: geschiedenis Tweede wereldoorlog: Kleding Omschrijving van de opdracht: Wat doe je als leerkracht? Introductie Thema: Tweede Wereldoorlog - Kleding Introduceren thema Tweede Wereldoorlog - Kleding In dit

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.2

Voortgangsverslag 1.2 Voortgangsverslag 1.2 Leon van Luijk Koudekerk a/d Rijn december 2011 Haagse Hoge School Voorwoord In het kader van de HBO opleiding werktuigbouwkunde duaal is dit het voortgangsverslag van het tweede

Nadere informatie

Casus zonnepomp PROJECTMATIG CREËREN PETER VERSTEEG

Casus zonnepomp PROJECTMATIG CREËREN PETER VERSTEEG 2016 Casus zonnepomp PROJECTMATIG CREËREN PETER VERSTEEG Voorwoord Aan de hand van dit rapport wordt duidelijk hoe ik een casus heb behandelt voor het project Zonnepomp met de werktuigbouwstudenten. Door

Nadere informatie

Voortgangsverslag 2.0 COMPETENTIES PETER VERSTEEG

Voortgangsverslag 2.0 COMPETENTIES PETER VERSTEEG 2016 Voortgangsverslag 2.0 COMPETENTIES PETER VERSTEEG Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om duidelijk te maken welke competentie ik heb behandeld in blok 2 van mijn schooljaar. Door middel van mijn

Nadere informatie

Introduceren thema Broeikaseffect. Startopdracht. gekeken. http://bit.ly/1vqs19u. Thema: Broeikaseffect. laten stoppen? centraal:

Introduceren thema Broeikaseffect. Startopdracht. gekeken. http://bit.ly/1vqs19u. Thema: Broeikaseffect. laten stoppen? centraal: Natuur & Techniek het broeikaseffect Omschrijving van de opdracht: Introductie Thema: Broeikaseffect In deze les staan de volgende hogere- orde denkvragen centraal: 1. Hoe zou je het broeikaseffect kunnen

Nadere informatie

Wiskunde Lesperiode 1

Wiskunde Lesperiode 1 Wiskunde Lesperiode 1 Proefwerk analyse & Voorbereiding op de herkansing of hoe je je wiskunde materiaal ook kunt gebruiken. Wat gaan we doen? Overzicht creëren. Planning maken. Fouten opsporen en verbeteren.

Nadere informatie

Praktijkgericht onderzoek - Easysteppers

Praktijkgericht onderzoek - Easysteppers Praktijkgericht onderzoek - Easysteppers Opdrachtgever: Naam studenten: Wil Peters Saleha Mughal & Marloes Boers Studentnummers: 500694382 & 500683615 Plaats: Amsterdam Datum: 13 juni 2017 Opleiding: Naam

Nadere informatie

Het Inleveren van Goederen bij Kringloopbedrijf De Beurs: Gedragsdeterminantenonderzoek en Klanttevredenheidsonderzoek.

Het Inleveren van Goederen bij Kringloopbedrijf De Beurs: Gedragsdeterminantenonderzoek en Klanttevredenheidsonderzoek. Het Inleveren van Goederen bij Kringloopbedrijf De Beurs: Gedragsdeterminantenonderzoek en Klanttevredenheidsonderzoek. Bacheloronderzoek Communicatiewetenschap M. L. Kampman Het Inleveren van Goederen

Nadere informatie

Voortgangsverslag Semester 2

Voortgangsverslag Semester 2 2013 Voortgangsverslag Voortgangsverslag Semester 2 In dit document kunt u mijn voortgang vinden van het semester 2 van het eerste leerjaar. Bij iedere gekozen competentie heb ik een stukje beschreven

Nadere informatie

Reflectieverslag Projectmanagement 1

Reflectieverslag Projectmanagement 1 Reflectieverslag Projectmanagement 1 Student: Roy Krabbenborg Hogeschool: Haagse Hogeschool Opleiding: Ad Projectleider Techniek Klas: TP11 Document: Refl. Verslag Prj. Man. Versie: 1.0 (juni 2016) Pagina

Nadere informatie

Contextbeschrijving. Joost van Hagen. Vonk Industrial Contracting

Contextbeschrijving. Joost van Hagen. Vonk Industrial Contracting Contextbeschrijving Vonk Industrial Contracting Joost van Hagen Opmerking [W1]: Raamwerk 2007: U kunt de opmerkingentekst (on)zichtbaar maken onder Beeld optie Opmaak. Let op! Paginanummering is al ingesteld

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.2

Voortgangsverslag 1.2 Voortgangsverslag 1.2 M. Camp Voortgangsverslag 1.2 TU Delft M. Camp Leiden Januari 2012 Versie 1.2 Voorwoord In het kader van de HBO opleiding werktuigbouwkunde duaal is dit het voortgangsverslag van

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT PROJECTMATIG WERKEN

ADVIESRAPPORT PROJECTMATIG WERKEN ADVIESRAPPORT PROJECTMATIG WERKEN Eindopdracht projectmatig werken Hogeschool Rotterdam CDM1B Team: Secret Society De Bont, Ingelotte 0824951 Fortes Silva, Marisa 0854833 Gerde, Kevin 0852997 Klootwijk,

Nadere informatie

Tweede wereldoorlog:

Tweede wereldoorlog: geschiedenis Tweede wereldoorlog: oorlogsvoertuigen Omschrijving van de opdracht: Wat doe je als leerkracht? Introductie Thema: Tweede Wereldoorlog: Oorlogsvoertuigen Introduceren thema Tweede Wereldoorlog:

Nadere informatie

Reflectieverslag Zonnepomp

Reflectieverslag Zonnepomp Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. mei 2016 Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp 1 Voorwoord Mijn naam is Kevin

Nadere informatie

Social Action Research Plan

Social Action Research Plan Social Action Research Plan Social media project Studenten Dennis Visschedijk 438332 Aileen Temming 474094 Stefan Ortsen 481295 Niels Konings 449822 Renee Preijde 482835 Opdrachtgever Stal te Bokkel Daniëlle

Nadere informatie

Tweede wereldoorlog:

Tweede wereldoorlog: geschiedenis Tweede wereldoorlog: Een bekende Omschrijving van de opdracht: Wat doe je als leerkracht? Introductie Thema: Tweede Wereldoorlog: een bekende Introduceren thema Tweede Wereldoorlog: een bekende

Nadere informatie

360 graden feedback formulieren

360 graden feedback formulieren 360 graden feedback formulieren Propedeuse blok 3 360 graden feedback formulier Auteur: Wouter van Zoest Positief: 1. Initiatief Toont veel initiatief om dingen aan te pakken en heeft naar mijn mening

Nadere informatie

Cyclus 2. Les 2 Een doel voor de robot

Cyclus 2. Les 2 Een doel voor de robot Cyclus 2 Les 2 Een doel voor de robot Lesdoelen Aan het einde van de les... Kunnen de leerlingen uitleggen waarom je bij een ontwerp (binnen deze context) al rekening moet houden met je doelgroep, functionaliteit

Nadere informatie

Naam: Jasper Hop Klas : WP 13 B2 Studentnummer: Datum: Rapport Ontwerpen 4

Naam: Jasper Hop Klas : WP 13 B2 Studentnummer: Datum: Rapport Ontwerpen 4 Naam: Jasper Hop Klas : WP 13 B2 Studentnummer: 13104675 Datum: 15-01-2014 Rapport Ontwerpen 4 Titel blad. Door: Jasper Hop Student nummen : 13104675 Klas : Wp13B2 datum : 15-01-2014 Programma gebruikt:

Nadere informatie

Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23

Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23 Essay Project Interactieve Multimedia Tom Tol Groep: 23 Het doel van project interactieve multimedia is om een interactieve video te maken met als thema het leveren van negatieve feedback aan anderen.

Nadere informatie

Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao

Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao Beleef Côte d'or Laat je inspireren door de exotische wereld van cacao Marketingproject periode 2 projectgroep E5 Liza Klok Ayla Teunissen Nicole Tjan Sam de Vuijst Vincent van der Zandt Inhoudsopgave

Nadere informatie

Beoordeling Stage 2 Code: ST2

Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Student: Roel Kuilder Cijfer docentbegeleider Studentnummer: 2151959 7 Docentbegeleider: Bea Nobbe Cijfer praktijkbegeleider Praktijkbegeleider: Wouter Laumans 6 Stageperiode:

Nadere informatie

Tweede wereldoorlog:

Tweede wereldoorlog: geschiedenis Tweede wereldoorlog: Auto s en wegen Omschrijving van de opdracht: Wat doe je als leerkracht? Introductie Thema: Tweede Wereldoorlog: auto s en wegen Introduceren thema Tweede Wereldoorlog:

Nadere informatie

Persoonlijk Actie Plan Semester 2

Persoonlijk Actie Plan Semester 2 2014 Persoonlijk Actie Plan Persoonlijk Actie Plan Semester 2 Corné van Liere H. Meeuwsen 29-1-2014 1 Inleiding In deze PAP voor het tweede semester hebben wij weer een aantal competenties uitgekozen om

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Naam: Erik Oord Studienummer: 16086600 Datum: (versie) 25-01-2019 SLB-er: Mevr. Hollegien 1. Reflectie Wie ben ik? Ik ben Erik Oord, derdejaars student aan de Haagse Hogeschool

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Semester 3

Voortgangsverslag. Semester 3 Voortgangsverslag Semester 3 Richard de Vriend Delft 07 Jan 2012 Heerema Marine Contractors B.v. Voorwoord Het voortgangsverslag is gebaseerd op het behalen van je competenties. Dit houdt in dat je zelf

Nadere informatie

Casus 2 Dhr. Spannenburg

Casus 2 Dhr. Spannenburg Casus 2 Dhr. Spannenburg Dhr. Spannenburg is een 63 jarige man en heeft ten gevolge van een herseninfarct (CVA) een halfzijdige verlamming rechts en wordt s morgens geholpen met de verzorging. Het valt

Nadere informatie

Steeman HRD Assessment Centers

Steeman HRD Assessment Centers Steeman HRD Wijk bij Duurstede www.steemanhrd.com info@steemanhrd.com tel: +31 (0)6 2367 1321 Steeman Human Resource Development ondersteunt individuele medewerkers, teams en organisaties bij het formuleren,

Nadere informatie

Vergaderen. Auteur: Mark van der Lee. Plaats: Delft. Datum: 17 januari 2014. Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft

Vergaderen. Auteur: Mark van der Lee. Plaats: Delft. Datum: 17 januari 2014. Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft Vergaderen Auteur: Mark van der Lee Plaats: Delft Datum: 17 januari 2014 Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft Binnen projecten is het erg belangrijk dat er communicatie is. Dit kan op verschillende manieren

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING DESKUNDIGE ICT (M/V)

FUNCTIEBESCHRIJVING DESKUNDIGE ICT (M/V) 1. SITUERING VAN DE FUNCTIE Entiteit ICT Standplaats Gent Weddeschaal C4 - C5 / B1 B2 B3 (Loopbaanpad Expertise) 1 2. DOEL Instaan, vanuit de eigen specifieke kennis en expertise, voor de uitvoering van

Nadere informatie

Introduceren thema Indeling planten- en dierenrijk. fauna in de wereld. Thema: Indeling planten- en dierenrijk. Dierenrijk.

Introduceren thema Indeling planten- en dierenrijk. fauna in de wereld. Thema: Indeling planten- en dierenrijk. Dierenrijk. Natuur & Techniek indeling planten- en dierenrijk Omschrijving van de opdracht: Wat doe je als leerkracht? Introductie Thema: Indeling planten- en dierenrijk Introduceren thema Indeling planten- en dierenrijk

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

360 graden feedback 4.0 PETER VERSTEEG

360 graden feedback 4.0 PETER VERSTEEG 2016 360 graden feedback 4.0 PETER VERSTEEG Voorwoord Aan de hand van dit rapport wordt duidelijk hoe mijn collega mij ziet tijdens de werkzaamheden die ik verricht in mijn huidige functie. Door middel

Nadere informatie

WORKSHOPHANDLEIDING Het Verbeterplan

WORKSHOPHANDLEIDING Het Verbeterplan 1 WORKSHOPHANDLEIDING Het Verbeterplan Doorstroomtraject BBL/BOL-PW4 Kerntaak: 3 Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken Werkprocessen: 3.1 Werkt aan deskundigheidsbevordering en professionalisering

Nadere informatie

Curriculum vitae. Opleiding Richting Ervaring Veel ervaring in CAD Woonplaats. 10+ jaar Ontwerper Inventor SolidWorks

Curriculum vitae. Opleiding Richting Ervaring Veel ervaring in CAD Woonplaats. 10+ jaar Ontwerper Inventor SolidWorks Curriculum vitae PERSOONLIJKE DETAILS Naam Kamal Woonplaats Den Haag Geboortedatum 1978 SAMENVATTING Opleiding Richting Ervaring Veel ervaring in CAD Woonplaats HTS-WTB HTS Werktuigbouwkunde 10+ jaar Inventor

Nadere informatie

Persoonlijk opleidingsplan NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG

Persoonlijk opleidingsplan NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG 2015 Persoonlijk opleidingsplan NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om duidelijk te maken hoe ik het komende schooljaar ga groeien in de vastgestelde competenties.

Nadere informatie

Landelijk overleg Hbo-opleidingen Elektrotechniek Inhoud

Landelijk overleg Hbo-opleidingen Elektrotechniek Inhoud Landelijk overleg Hbo-opleidingen Elektrotechniek Inhoud Landelijk overleg Hbo-opleidingen Elektrotechniek... 1 Inhoud... 1 Inleiding... 2 HBO-engineering domeincompetenties... 2 Landelijk eindniveau hbo-opleidingen

Nadere informatie

Core Powertools - Koeling

Core Powertools - Koeling Core Powertools - Koeling Project WH3.1 Productontwikkeling MODULE (VAKCODE): BEROEPSPRODUCT: THCP Plan van Aanpak PERIODE: WH3.1 Productontwikkeling PROJECTLEDEN: Manuel Görlitz(12091715), Steven Leo(11113529),

Nadere informatie

Voortgangsverslag werkend leren EDP2

Voortgangsverslag werkend leren EDP2 Voortgangsverslag werkend leren EDP2 G.M. Brouwer 5 Voortgangsverslag werkend leren EPD2 G.M. Brouwer Delft 17-05 2013 De Haagse Hogeschool 6 Voorwoord Op dit moment ben ik duaal student. Dit houdt in

Nadere informatie

Naam deelnemer: Allround meubelstoffeerder niveau 3 Crebonummer 93570

Naam deelnemer: Allround meubelstoffeerder niveau 3 Crebonummer 93570 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Start van je niveau 3- opleiding Begeleiden van een collega Fauteuil met losse kussens Oorfauteuil met vaste stoffering Kuipfauteuil met vaste stoffering Productontwikkeling Gecapitonneerde

Nadere informatie

Plan van aanpak. Project : Let s Drop. Bedrijf : DropCo BV

Plan van aanpak. Project : Let s Drop. Bedrijf : DropCo BV Plan van aanpak Project : Let s Drop Bedrijf : DropCo BV Plaats, datum: Horn, 28 september 2012 Opgesteld door: 1205366 1205366smit@zuyd.nl Plan van Aanpak project Let s Drop pagina 1 Inhoudsopgave plan

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO BEWEEGDESKUNDIGE NAH

HANDLEIDING PORTFOLIO BEWEEGDESKUNDIGE NAH HANDLEIDING PORTFOLIO BEWEEGDESKUNDIGE NAH INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Beweegdeskundige Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) Verwerven competenties

Nadere informatie

Introduceren thema Het menselijk lichaam. Thema: Het (menselijk) lichaam. centraal: 1. Maak een vergelijking tussen het menselijk lichaam en het

Introduceren thema Het menselijk lichaam. Thema: Het (menselijk) lichaam. centraal: 1. Maak een vergelijking tussen het menselijk lichaam en het Natuur & Techniek Het (menselijk) lichaam Omschrijving van de opdracht: Wat doe je als leerkracht? Introductie Thema: Het (menselijk) lichaam Introduceren thema Het menselijk lichaam In deze lessen staan

Nadere informatie

DeR-Tec Aandrijftechniek

DeR-Tec Aandrijftechniek DeR-Tec Aandrijftechniek Mechanische variatoren MODULE (VAKCODE): BEROEPSPRODUCT: Stage Stage werkplan PERIODE: Blok 2: 18-11-2013 t/m 07-02-2014 RAPPORT VAN: Stefan Immerzeel (10056025) Stagebegeleider:

Nadere informatie

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A Individueel verslag de Reus klas 4A Overzicht en tijdsbesteding van taken en activiteiten 3.2 Wanneer Planning: hoe zorg je ervoor dat het project binnen de beschikbare tijd wordt afgerond? Wat Wie Van

Nadere informatie

Landelijk Competentieprofiel Elektrotechniek Opleidingscode 34267

Landelijk Competentieprofiel Elektrotechniek Opleidingscode 34267 Landelijk Competentieprofiel Elektrotechniek Opleidingscode 34267 Beschrijving voor alle opleidingen Elektrotechniek aansluitend op de profielbeschrijving Bachelor of Engineering (2012) Landelijk overleg

Nadere informatie

Feedback geven en confronteren

Feedback geven en confronteren Feedback geven en confronteren Masterclass Hans van Oosten Definitie feedback Feedback is wat je anderen teruggeeft over hoe zij op jou overkomen (hun communicatie, hun gedrag), hoe dit door jou geïnterpreteerd

Nadere informatie

Van taalexpert naar taalcoach Onderzoek naar de positie van de (aankomende) docent Nederlands

Van taalexpert naar taalcoach Onderzoek naar de positie van de (aankomende) docent Nederlands Van taalexpert naar taalcoach Onderzoek naar de positie van de (aankomende) docent Nederlands Mieke Lafleur Johanna van der Borden Studiedag Mbo Taalcoachacademie 21 september 2012 Programma 13.15-13.20

Nadere informatie

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL PBGZ 12 / PBSD 9 Coördinatie, kwaliteit en voorlichting, profielfase Cohort 2016 2019 kwartiel 11 INSTROOMVEREISTEN:

Nadere informatie

Onderzoeksvraag Uitkomst

Onderzoeksvraag Uitkomst Hoe doe je onderzoek? Hoewel er veel leuke boeken zijn geschreven over het doen van onderzoek (zie voor een lijstje de pdf op deze site) leer je onderzoeken niet uit een boekje! Als je onderzoek wilt doen

Nadere informatie

Binnen dit thema wordt aandacht besteed aan het. Introduceren thema Sterren en planeten. centraal rondom sterren en planeten:

Binnen dit thema wordt aandacht besteed aan het. Introduceren thema Sterren en planeten. centraal rondom sterren en planeten: Aardrijkskunde Sterren en planeten Omschrijving van de opdracht: Introductie Thema: Sterren en planeten In dit thema staan de volgende hogere orde denkvragen centraal rondom sterren en planeten: 1. Op

Nadere informatie

Competenties. Overzicht

Competenties. Overzicht Competenties Competenties voor het vmbo zijn nog niet ontwikkeld. Deze hieronder genoemde competenties zijn samen met docenten en bedrijfsleven afgeleid van de competenties die zijn opgesteld voor het

Nadere informatie

Hoe rijk is een GP ervaring? Proeven en Opbrengst Gericht Werken: Hoe zit dat?

Hoe rijk is een GP ervaring? Proeven en Opbrengst Gericht Werken: Hoe zit dat? Hoe rijk is een GP ervaring? Proeven en Opbrengst Gericht Werken: Hoe zit dat? GP goes OGW Met OGW willen we de ontwikkeling van leerlingen zo goed mogelijk stimuleren. Dat vraagt van de docent én school

Nadere informatie

Nul meting NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG

Nul meting NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG 2015 Nul meting NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om duidelijk te maken op welk niveau ik nu zit met de verschillende competenties die horen bij een projectleider.

Nadere informatie

DIENSTHOOFD. Netinfradiensten Domeindiensten/Technische diensten Asse, Brugge, Gent, Ronse

DIENSTHOOFD. Netinfradiensten Domeindiensten/Technische diensten Asse, Brugge, Gent, Ronse 1/7 1. SITUERING VAN DE FUNCTIE Operationele entiteit Standplaats Dienstchef Weddenschaal Netinfradiensten Domeindiensten/Technische diensten Asse, Brugge, Gent, Ronse A4a - A4b (of indien van toepassing

Nadere informatie

Afdeling Dienst Team. Kabinetspersoneel

Afdeling Dienst Team. Kabinetspersoneel Functiebeschrijving Jurist 1. Situering van de functie Afdeling Dienst Team Algemeen directeur Managementondersteuning/ Kabinetspersoneel Managementondersteuning Rapporteert aan Algemeen directeur Functiefamilie

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. cbs Koningin Juliana

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. cbs Koningin Juliana RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK cbs Koningin Juliana Plaats : Wilnis BRIN nummer : 09UW C1 Onderzoeksnummer : 292388 Datum onderzoek : 7 februari 2017 Datum vaststelling : 6 april 2017 Pagina

Nadere informatie

Rapportage patiëntenenquête

Rapportage patiëntenenquête Rapportage patiëntenenquête Tandartspraktijk Conradie augustus 2014 Roozeboom consulting b.v. Nieuwe Schoolweg 2 B 9756 BB Glimmen phone +31 (0)50 406 40 40 fax +31 (0)50 406 41 40 mobile +31 (0)6 53 47

Nadere informatie

Voorbeeld van een praktische opdracht maatschappijwetenschappen - Analyseer het nieuws -

Voorbeeld van een praktische opdracht maatschappijwetenschappen - Analyseer het nieuws - Voorbeeld van een praktische opdracht maatschappijwetenschappen - Analyseer het nieuws - Docentenmateriaal 1. Inleiding Door vaker met leerlingen te oefenen hoe maatschappelijke en actuele vraagstukken

Nadere informatie

Procesverslag. Inleiding. Planning

Procesverslag. Inleiding. Planning Procesverslag Inleiding Dit verslag dient vooral om te bespreken hoe we zelf alles ervaren hebben. In het begin van ons project hebben we een hele planning gemaakt waarin staat wie welke verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Een bouwplan als onmisbaar hulpmiddel bij het schrijven van een (onderzoeks)rapport. drs. Yolanda Mante

Een bouwplan als onmisbaar hulpmiddel bij het schrijven van een (onderzoeks)rapport. drs. Yolanda Mante Een bouwplan als onmisbaar hulpmiddel bij het schrijven van een (onderzoeks)rapport drs. Yolanda Mante mante@abcmante.nl www.abcmante.nl Even voorstellen Vaardighedendocent (schrijven, onderzoeken, argumenteren

Nadere informatie

Introduceren thema Áchtbanen. Thema: Achtbanen. centraal: 2. Hoe komt het dat de wagentjes toch op de rails blijven zelfs

Introduceren thema Áchtbanen. Thema: Achtbanen. centraal: 2. Hoe komt het dat de wagentjes toch op de rails blijven zelfs Natuur & Techniek Achtbanen Omschrijving van de opdracht: Introductie Thema: Achtbanen In deze les staan de volgende hogere orde denkvragen centraal: 1. Ontwerp een wagentje voor je eigen achtbaan. 2.

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Naam Erik Oord Studienummer 16086600 Datum (versie) 20-06-2017 SLB-er Mevr. Hollegien 1. Reflectie Wie ben ik? Ik ben Erik Oord, eerstejaars student aan de Haagse Hogeschool

Nadere informatie

Het implementeren van een value-model als kader voor innovatie in de gezondheidszorg: Productontwikkeling van testapparaten in de medische sector.

Het implementeren van een value-model als kader voor innovatie in de gezondheidszorg: Productontwikkeling van testapparaten in de medische sector. Het implementeren van een value-model als kader voor innovatie in de gezondheidszorg: Productontwikkeling van testapparaten in de medische sector. De ontwikkeling van een Value Creation Strategy. DOVIDEQ

Nadere informatie

Bewijs Reflectie Formulier

Bewijs Reflectie Formulier Bewijs Reflectie Formulier Naam: Student nummer: 2034865 Marina Hoogeveen Docent: Blokonderdeel: Competentie raakvlakken: Activiteit: Bestandsnaam Bewijzen: Lara de Hoogd Creative School Creatief denken

Nadere informatie

COVA 2. Naam: Sanne Terpstra. Studentennummer: Klas: 2B2. Lerares: L. te Hennepe

COVA 2. Naam: Sanne Terpstra. Studentennummer: Klas: 2B2. Lerares: L. te Hennepe COVA 2 Naam: Sanne Terpstra Studentennummer: 500646500 Klas: 2B2 Lerares: L. te Hennepe Inhoudsopgave Inleiding 2 Casus 3 Leerdoelen 3 Sterkte zwakte analyse 4 Gespreksanalyse 6 Reflectie 9 Bijlagen 12

Nadere informatie