Competenties semester 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Competenties semester 4"

Transcriptie

1 Competenties semester 4 Richard Van

2 Richard Van Gegevens Student Naam: Richard Van Studentnummer: Klas: WH23 School: De Haagse Hogeschool Opleiding: Werktuigbouwkunde Adres: Rotterdamseweg 137, 2628 AL Delft Mentor: dhr. Docters van Leeuwen Datum:

3 Inhoud 1. Inleiding Analyseren Onderzoeken Realiseren Professionaliseren Ontwerpen Adviseren Conclusie Datum:

4 1. Inleiding In dit reflectieverslag wordt er gekeken naar zes competenties die ik moet beheersen na de derde semester. De acht competenties zijn: Analyseren niveau 2 Ontwerpen niveau 2 Onderzoeken niveau 2 Realiseren niveau 2 Adviseren niveau 1 Professionaliseren niveau 2 Aan het einde van semester 3 beschik ik over vier competenties op niveau 1 en vier competenties van niveau 2. In de figuur hieronder laat de blauwe lijn zien welke niveaus ik uiteindelijk moet halen na het afstuderen. Figuur 1: Web-diagram van alle competenties In de volgende hoofdstukken komen alle zes competenties terug met een voorbeeld om te laten zien dat ik de competenties van niveau 1 & 2 heb behaald. Datum:

5 2. Analyseren Competentieomschrijving Analyseren wilt zegen dat er verbanden worden gelegd tussen theorie, oorzaken en verschijnselen die zich voordoen. Niveabeschrijving analyseren niveau 2 Aard van de taak: complex, gestructureerd, past bekende methoden aan wisselende situaties aan. Aard van de context: bekend; complex, monodisciplinair, in de praktijk onder begeleiding. Mate van zelfstandigheid: Begeleiding indien nodig. Hieronder een voorbeeld over analyseren Activiteiten Van school moesten we een deltarobot maken die een cirkel met daarin een vierkant kan tekenen. Mijn taak was om samen met mijn projectgroep de huidige situatie van bestaande robots te analyseren. Ik ben gaan analyseren hoe bestaande deltarobots werken qua mechanisme en code. Er waren verschillende soorten bewegingen zoals Rotatie- en translatiebeweging. Als resultaat geeft dit ons voldoende inzicht hoe zo n robot precies werkt, welke formules er worden gebruikt en de basiscodes. Hierbij kan in het verdere fases beter beslissingen gemaakt worden en ontworpen. Het is altijd belangrijk om een goede analyse te maken van het probleem. We kregen wel maar een paar dagen de tijd om deltarobots te analyseren en vragen te stellen aangezien het project 2,5 weken duurde. Met een goede analyse konden we zelfverzekerd verder naar het ontwerpfase. Uit het bovenstaande voorbeeld blijkt dat ik over het competentie-niveau 2 van de competentie Analyseren beschik. Datum:

6 3. Onderzoeken Competentieomschrijving: Een werktuigbouwkundig engineer zal informatie (bronnen) moeten kunnen duiden op toepasbaarheid en betrouwbaarheid. Het uitvoeren van testen, al dan niet door simulatie, en het analyseren van verkregen data maken ook onderdeel uit van deze competentie. Niveauomschrijving competentie-niveau 2: Aard van de taak: complex, gestructureerd, past bekende methoden aan wisselende situaties aan. Aard van de context: bekend; complex, monodisciplinair, in de praktijk onder begeleiding. Mate van zelfstandigheid: Begeleiding indien nodig. Hieronder een voorbeeld over onderzoeken Activiteiten Van de HHS moet er een smart crane ontworpen en gemaakt worden. Echter hebben we onvoldoende kennis hoe deze smart crane nou werkt en waar de grenzen liggen. Mijn taak was om deze kennis naar boven te brengen en dan vastleggen in een literatuuronderzoeksverslag. Hierbij komen er basiscodes, eventuele formules, verschillende soorten ontwerpen. Via internet, databases en boeken ben ik gaan zoeken naar allerlei informatie over kranen en huidige automatisering technieken en documenteerde het in Word. Het resultaat was een overzichtelijke onderzoeksrapport met daarin verschillende bronnen over verschillende bewegingsmechanismen en manieren om dit op te lossen via Arduino Deze bronnen waren allemaal betrouwbaar, relevant en valide. Zelf was ik erg tevreden met de resultaten. Deze bronnen geven mijn brein boordevol informaties over automatiseringskranen. Met deze informatie konden beslissingen worden gemaakt welke soort bijvoorbeeld gebruikt kan worden. Datum:

7 4. Realiseren Competentieomschrijving Acties en beslissingen richten op het daadwerkelijk realiseren van beoogde resultaten van werktuigbouwkundige functies. Niveaubeschrijving realiseren niveau 1 Aard van de taak: eenvoudig, gestructureerd, past bekende methoden direct toe volgens vaststaande normen Aard van de context: bekend; eenvoudig, monodisciplinair Mate van zelfstandigheid: sturende begeleiding Hieronder een voorbeeld over realiseren. Activiteiten Voor project 3 moest er een smart Crane geproduceerd worden. Deze zou moeten worden aangestuurd met een Arduino. Mijn taak was om de mechanisme van de horizontale beweging te produceren en er een Arduino programma geschreven werd. Met behulp van Lasersnijden kon ik makkelijk de onderdelen maken van de mechanisme dat een vorm heeft van een rechthoekig kubus. Via een gordijnrol en twee DC motors kon dit mechanisme bewegen. Voor de code heb ik met behulp van mijn projectleden en af en toe begeleiders indien nodig het programma uitgeschreven. Het resultaat was een stevige mechanisme met een goed uitgeschreven code die alle acties kan uitvoeren. Dit project was een zwaarder project dan ik dacht. Met een veel zwetend en stressende hoofd heb ik en mijn projectgroep dit toch voor elkaar gekregen. Uiteindelijk toch een beetje trots. Uit het bovenstaande voorbeeld blijkt dat ik over het competentie-niveau 1 van de competentie Realiseren beschik. Datum:

8 5. Professionaliseren Competentieomschrijving Ontwikkelen van simpele vaardigheden nodig in het werktuigbouwkundige werkveld. Niveaubeschrijving professionaliseren niveau 2 Aard van de taak: complex, gestructureerd, past bekende methoden aan wisselende situaties aan. Aard van de context: bekend; complex, monodisciplinair, in de praktijk onder begeleiding. Mate van zelfstandigheid: Begeleiding indien nodig. Hieronder een voorbeeld over professionaliseren. Activiteiten Feedback geven aan elkaar binnen de projectgroep. Mijn taak was om voor drie groepsleden drie gedragsindicatoren omschrijven die mij positief zijn opgevallen en drie gedragsindicatoren die mij het meest voor verbetering vatbaar zijn opgevallen over mijn andere groepsleden. We zijn bij elkaar gekomen op school en hebben eerlijk elkaar feedback gegeven. Dit leek ons beter om face to face met elkaar te bespreken in plaats van in een format schrijven. Het resultaat was een goede mondelinge feedback naar elkaar. Met de informatie van deze feedback kan er voor ieder worden bepaald waar hij/zij het volgende project aan moet werken. Door aan iedereen feedback te geven en ook zelf te ontvangen, kon ik een beter beeld krijgen hoe mijn werk en gedragshouding is binnen een project. Met deze informatie kan je jezelf verbeteren en ontwikkelen. Ook wordt het dan voor anderen prettiger om met jou samen te werken. Uit het bovenstaande voorbeeld blijkt dat ik over het competentie-niveau 2 van de competentie Professionaliseren beschik. Datum:

9 6. Ontwerpen Competentieomschrijving: Elke afgestudeerde werktuigbouwkundige moet in ruime mate kennis hebben van ontwerpstrategieën en een plan van eisen kunnen opstellen. Daarin moet de afgestudeerde als beginnende beroepsbeoefenaar zelfstandig kunnen opereren. Daarnaast past de werktuigbouwkundig engineer zijn opgedane kennis en vaardigheden toe om tot een (technisch) ontwerp te komen rekening houdend met diverse omgevingsfactoren, zoals duurzaamheid, veiligheid en commercie. Niveauomschrijving competentie-niveau 2: Aard van de taak: complex, gestructureerd, past bekende methoden aan wisselende situaties aan. Aard van de context: bekend; complex, monodisciplinair, in de praktijk onder begeleiding. Mate van zelfstandigheid: Begeleiding indien nodig. Hieronder staat een voorbeeld van een situatie beschreven. Actie Er moest een deltarobot ontworpen worden die een cirkel kan tekenen met een vierkant erin. Mijn taak was om conceptschetsen te maken van de Deltarobot en te gaan tekenen via Autodesk inventor. Ik heb een conceptontwerp gemaakt een deltarobot en hebben we vergeleken met de rest van projectleden. Het eindontwerp bestond uit een combinatie van alle getekende conceptschetsen en heb ik de armen ontworpen via Inventor. Het resultaat was dat er een goed volledig conceptontwerp is gemaakt. Dit concept voldeed aan de nodige functies van de robot qua beweging en gewicht. De projectgroep en ik waren zeer tevreden met de resultaten. Het was een duidelijk en mooi ontwerp waarbij vooral de armen niet te zwaar zijn voor de servomotors en dat het vrijer kan bewegen. Uit het bovenstaande voorbeeld blijkt dat ik over het competentie-niveau 2 van de competentie Ontwerpen beschik. Datum:

10 7. Adviseren Competentieomschrijving: Adviseren over simpele werktuigbouwkundige projecten. Niveauomschrijving competentie-niveau 1: Aard van de taak: eenvoudig, gestructureerd, past bekende methoden direct toe volgens vaststaande normen Aard van de context: bekend; eenvoudig, monodisciplinair Mate van zelfstandigheid: sturende begeleiding Hieronder staat een voorbeeld van een situatie beschreven. Actie Voor PostNL moest er een AGV worden gemaakt om pakketten of voedsel te bezorgen naar klanten. Mijn taak was om samen met de projectgroep erachter te komen wat precies de eisen en wensen zijn van de klant en bedrijf. Hierbij kan deze eisen en wensen worden omgezet in technisch haalbare oplossingen. Om een advies te kunnen opstellen is er een vergelijking tussen de huidige AGV s te maken die al bestaan in de markt. Het resultaat was een advies aan de opdrachtgever, met daarin uitgewerkt wat voor soort AGV we zouden adviseren en hoe het ontwerp eruit komt te zien. Dit wordt bewezen met berekeningen, 3D en 2D tekeningen en theorie. Zelf was ik tevreden met de resultaten. Het advies was redelijk duidelijk voor de opdrachtgever. Uit het bovenstaande voorbeeld blijkt dat ik over het competentie-niveau 1 van de competentie Adviseren beschik. Datum:

11 8. Conclusie Uit al de bovenstaande voorbeelden wordt duidelijk dat ik over de volgende competenties beschik: Analyseren niveau 2 Ontwerpen niveau 2 Onderzoeken niveau 2 Realiseren niveau 2 Adviseren niveau 1 Professionaliseren niveau 2 Vergeleken met semester 2 waarbij ik alleen vier competenties (Analyseren, Ontwerpen, onderzoeken en professionaliseren) heb beheerst van niveau 1, laat deze semester me meer verdiepen en ontwikkelen in deze competenties. Nu snap ik pas waarom de competenties zo belangrijk zijn voor later in het bedrijfsleven. Daarnaast leerde ik deze semester ook aantal nieuwe competenties, met name managen en beheren het meest opvallendste waren. Deze twee competenties hebben minder aansluiting met techniek/werktuigbouwkunde te maken, maar is zeer belangrijk als je later in een groot projectteam werkt en/of veel verantwoordelijkheid krijgt voor een product, dienst of proces. Datum:

Competenties semester 3

Competenties semester 3 2018 Competenties semester 3 Richard Van WH14.d 26-1-2018 Richard Van Gegevens Student Naam: Richard Van Studentnummer: 16073525 Klas: WH14.d School: De Haagse Hogeschool Opleiding: Werktuigbouwkunde Adres:

Nadere informatie

COMPETENTIES Bart Bruggeling WP

COMPETENTIES Bart Bruggeling WP COMPETENTIES Bart Bruggeling 16069838 WP22 29-06-2017 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Ontwerpen... 3 3. Onderzoeken... 4 4. Adviseren... 5 5. Analyseren... 6 6. Realiseren... 7 7. Professionalisering... 8

Nadere informatie

Reflectieverslag. Richard Van

Reflectieverslag. Richard Van 2017 Richard Van 16073525 20-1-2017 Gegevens Student Naam: Richard Van Studentnummer: 16073525 Klas: WP16.c School: De Haagse Hogeschool Opleiding: Werktuigbouwkunde Adres: Rotterdamseweg 137, 2628 AL

Nadere informatie

Reflectieverslag Erik Oord. Taakuren realiseren

Reflectieverslag Erik Oord. Taakuren realiseren Reflectieverslag Erik Oord Taakuren realiseren Naam: Erik Oord Studentnr.: 16086600 Studie: Werktuigbouwkunde Docent: Dhr. van Kampen Datum: 24-01-2017 Inhoud 1. INLEIDING... 2 2. ANALYSEREN... 3 3. REALISEREN...

Nadere informatie

1 COMPETENTIES SEMESTER 3

1 COMPETENTIES SEMESTER 3 1 COMPETENTIES SEMESTER 3 Naam: Luuk van Paridon Email: 16022602@student.hhs.nl Studentnummer: 16022602 Datum: 24-01-2018 In het afgelopen semester heb ik vier projecten voltooid. Met het volgen van deze

Nadere informatie

Competenties Luuk van Paridon. Analyseren

Competenties Luuk van Paridon. Analyseren Competenties Luuk van Paridon Overzicht waar ik nu sta: Afbeelding 1: Spinnenweb competenties De groene lijn geeft aan welke competenties ik tot nu toe behaald heb (zie Afbeelding 1). De competenties die

Nadere informatie

Hieronder is een voorbeeld te zien die betrekking heeft tot deelcompetentie 1E die aantoont dat ik over competentie-niveau 1 beschik.

Hieronder is een voorbeeld te zien die betrekking heeft tot deelcompetentie 1E die aantoont dat ik over competentie-niveau 1 beschik. 1. Analyseren Analyseren van simpele werktuigbouwkundige functies. Niveaubeschrijving competentie-niveau 1: Aard van de context: bekend, eenvoudig, monodisciplinair Hieronder is een voorbeeld te zien die

Nadere informatie

PAP. Naam student: Anne-Wicher van der Heide Studentennummer:

PAP. Naam student: Anne-Wicher van der Heide Studentennummer: PAP Naam student: Anne-Wicher van der Heide Studentennummer: 13075454 Klas: WH3.1 b1 E-mail: 13075454@student.hhs.nl Telefoon: 06-36358554 Datum: 2-11-2016 Blok: H3.1 Versie document: vijfde SLB-begeleider:

Nadere informatie

Competentie reflectie van het eerste jaar.

Competentie reflectie van het eerste jaar. Competentie reflectie van het eerste jaar. In dit document word beschreven welk competentie niveau( s) ik behaald heb in het eerste jaar. Met daarbij de manier waarop en aantoning in de vorm van een cijfer

Nadere informatie

Competentie niveaus HHS TIS opleiding Werktuigbouwkunde

Competentie niveaus HHS TIS opleiding Werktuigbouwkunde Competentie niveaus HHS TIS opleiding Werktuigbouwkunde 1. BoE domeincompetentie Analyseren (minimaal niveau eind major W: 3) (toelichting: deze omschrijving komt uit de Bachelor of Engineering (BoE))

Nadere informatie

Persoonlijk Actie Plan Semester 2

Persoonlijk Actie Plan Semester 2 2014 Persoonlijk Actie Plan Persoonlijk Actie Plan Semester 2 Corné van Liere H. Meeuwsen 29-1-2014 1 Inleiding In deze PAP voor het tweede semester hebben wij weer een aantal competenties uitgekozen om

Nadere informatie

Niveau 1 Competenties uit het curriculum HBO Werktuigbouwkunde (aan de Haagse Hogeschool)

Niveau 1 Competenties uit het curriculum HBO Werktuigbouwkunde (aan de Haagse Hogeschool) Niveau 1 Competenties uit het curriculum HBO Werktuigbouwkunde (aan de Haagse Hogeschool) 1. Analyseren: Behaald 1 2 Ontwerpen: Behaald 2 3 Realiseren: Behaald 3 4 Beheren: Onbehaald 4 5 Managen: Onbehaald

Nadere informatie

Persoonlijk Actie Plan Semester 1

Persoonlijk Actie Plan Semester 1 2013 Persoonlijk Actie Plan Persoonlijk Actie Plan Semester 1 Corné van Liere H. Meeuwsen 5-9-2013 1 Inleiding In deze PAP voor het eerste semester hebben wij weer competenties moeten uitkiezen om het

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.4

Voortgangsverslag 1.4 Voortgangsverslag 1.4 Leon van Luijk Koudekerk a/d Rijn mei 2012 Haagse Hoge School Voorwoord In het kader van de HBO opleiding werktuigbouwkunde duaal is dit het voortgangsverslag van het vierde blok

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.1

Voortgangsverslag 1.1 Voortgangsverslag 1.1 M. Camp Voortgangsverslag 1.1 TU Delft M. Camp Leiden November 2011 Versie 1.1 Voorwoord In het kader van de HBO opleiding werktuigbouwkunde duaal is dit het voortgangsverslag van

Nadere informatie

WERKVELDCONFERENTIE WORKSHOP WERKTUIGBOUWKUNDE. Albert Haan 23-01-2014

WERKVELDCONFERENTIE WORKSHOP WERKTUIGBOUWKUNDE. Albert Haan 23-01-2014 WERKVELDCONFERENTIE WORKSHOP WERKTUIGBOUWKUNDE Albert Haan 23-01-2014 Inhoud HBO Werktuigbouwkunde Competenties en Body Of Knowlegde and Skills Competentieprofiel Werktuigbouwkunde BOKS Werktuigbouwkunde

Nadere informatie

Core Powertools - Koeling

Core Powertools - Koeling Core Powertools - Koeling Project WH3.1 Productontwikkeling MODULE (VAKCODE): BEROEPSPRODUCT: THCP Plan van Aanpak PERIODE: WH3.1 Productontwikkeling PROJECTLEDEN: Manuel Görlitz(12091715), Steven Leo(11113529),

Nadere informatie

leercontract. PaP Patrick v/d Vlist Krimpen a/d IJssel December 2015

leercontract. PaP Patrick v/d Vlist Krimpen a/d IJssel December 2015 leercontract. PaP Patrick v/d Vlist Krimpen a/d IJssel December 2015 Inhoudsopgave 1: Inleiding 2: School planning 3: Algemeen 4: Planning 5: Conclusie Inleiding Het leercontract PAP is het contract tussen

Nadere informatie

Reflectieverslag Projectmanagement 1

Reflectieverslag Projectmanagement 1 Reflectieverslag Projectmanagement 1 Student: Roy Krabbenborg Hogeschool: Haagse Hogeschool Opleiding: Ad Projectleider Techniek Klas: TP11 Document: Refl. Verslag Prj. Man. Versie: 1.0 (juni 2016) Pagina

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.2

Voortgangsverslag 1.2 Voortgangsverslag 1.2 Leon van Luijk Koudekerk a/d Rijn december 2011 Haagse Hoge School Voorwoord In het kader van de HBO opleiding werktuigbouwkunde duaal is dit het voortgangsverslag van het tweede

Nadere informatie

Persoonlijk Activiteiten Plan (PAP)

Persoonlijk Activiteiten Plan (PAP) Persoonlijk Activiteiten Plan (PAP) Naam student: Sebastiaan Winters Studentnummer: 10078177 E-mail: s.m.winters@me.com Leerbedrijf: CB&I Datum: 12-02-2012 Blok: 2.1 Versie document: 1.2 Bedrijfsbegeleider:

Nadere informatie

Competentieontwikkeling

Competentieontwikkeling Competentieontwikkeling persoonlijke gegevens afhandeling contract datum Studentgegevens einddatum contractperiode Student Merlijn Camp oplevering procesverslag Studentnummer 11099003 oplevering portfolio

Nadere informatie

Voortgangsverslag werkend leren EDP2

Voortgangsverslag werkend leren EDP2 Voortgangsverslag werkend leren EDP2 G.M. Brouwer 5 Voortgangsverslag werkend leren EPD2 G.M. Brouwer Delft 17-05 2013 De Haagse Hogeschool 6 Voorwoord Op dit moment ben ik duaal student. Dit houdt in

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Semester 4

Voortgangsverslag. Semester 4 Voortgangsverslag Semester 4 Richard de Vriend Delft 13 Mei 2012 Heerema Marine Contractors B.v. Voorwoord Het voortgangsverslag is gebaseerd op het behalen van je competenties. Dit houdt in dat je zelf

Nadere informatie

Installatietechniek. Beroepsproduct: Groep: Periode: Blok H1.2. Ingeleverd op: Vrijdag 18 november 2011 om 12.00. Projectleden: Ingeleverd door:

Installatietechniek. Beroepsproduct: Groep: Periode: Blok H1.2. Ingeleverd op: Vrijdag 18 november 2011 om 12.00. Projectleden: Ingeleverd door: Installatietechniek TISD WH1.2 Plan Van Aanpak Beroepsproduct: Groep: Plan Van Aanpak WH11B2 Periode: Blok H1.2 Ingeleverd op: Vrijdag 18 november 2011 om 12.00 Projectleden: Ingeleverd door: Tutor: Luuk

Nadere informatie

Persoonlijk Activiteiten Plan (P.A.P)

Persoonlijk Activiteiten Plan (P.A.P) Persoonlijk Activiteiten Plan (P.A.P) Kevin de Ram Persoonlijk Activiteiten Plan (P.A.P.) Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. november 2015 Kevin de Ram Persoonlijk Activiteiten Plan

Nadere informatie

Persoonlijk Actie Plan Semester 2

Persoonlijk Actie Plan Semester 2 203 Persoonlijk Actie Plan Persoonlijk Actie Plan Semester 2 Corné van Liere H. Meeuwsen 30--203 Inleiding In deze PAP voor het tweede semester hebben wij weer competenties moeten uitkiezen om het komende

Nadere informatie

Reflectieverslag Zonnepomp

Reflectieverslag Zonnepomp Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp Kevin de Ram Culemborg Unica Installatietechniek B.V. mei 2016 Kevin de Ram Reflectieverslag Zonnepomp 1 Voorwoord Mijn naam is Kevin

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.2

Voortgangsverslag 1.2 Voortgangsverslag 1.2 M. Camp Voortgangsverslag 1.2 TU Delft M. Camp Leiden Januari 2012 Versie 1.2 Voorwoord In het kader van de HBO opleiding werktuigbouwkunde duaal is dit het voortgangsverslag van

Nadere informatie

Tussenverslag. Werkend leren. Yuri Santana november, 2014

Tussenverslag. Werkend leren. Yuri Santana november, 2014 Werkend leren 2014 Yuri Santana november, 2014 Werkend leren 2014 Werkend leren Naam student Yuri Santana Datum: 30 / 09 / 2014 Studentnummer: 13026003 Vak: WL5A (T1) E-mail: y-santana@live.nl Blok: 1

Nadere informatie

Landelijk Competentieprofiel Elektrotechniek Opleidingscode 34267

Landelijk Competentieprofiel Elektrotechniek Opleidingscode 34267 Landelijk Competentieprofiel Elektrotechniek Opleidingscode 34267 Beschrijving voor alle opleidingen Elektrotechniek aansluitend op de profielbeschrijving Bachelor of Engineering (2012) Landelijk overleg

Nadere informatie

ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014

ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014 ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014 Titel van het project (Kort en krachtige weergave van het onderwerp) Kasteel Nijenbeek, Van Ruïne naar duurzaam functioneren. Korte omschrijving van de onderzoeksopdracht

Nadere informatie

Conceptraport. Uitlaatsysteem

Conceptraport. Uitlaatsysteem Conceptraport Uitlaatsysteem Conceptraport Uitlaatsysteem In opdracht van: Alexander Beenen namens Custom Concepts 27 september 2013 Vincent ten Have, Tim Hogenbrik, Rudsly Petronielia, Karim Balaich Guus

Nadere informatie

Landelijk overleg Hbo-opleidingen Elektrotechniek Inhoud

Landelijk overleg Hbo-opleidingen Elektrotechniek Inhoud Landelijk overleg Hbo-opleidingen Elektrotechniek Inhoud Landelijk overleg Hbo-opleidingen Elektrotechniek... 1 Inhoud... 1 Inleiding... 2 HBO-engineering domeincompetenties... 2 Landelijk eindniveau hbo-opleidingen

Nadere informatie

Beoordeling Stage 2 Code: ST2

Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Student: Saskia Geurds Cijfer docentbegeleider: Studentnummer: 2143427 7 Docentbegeleider: Marieke van Willigen Praktijkbegeleider: Renee Brouwer Cijfer praktijkbegeleider:

Nadere informatie

Competentieontwikkeling

Competentieontwikkeling Competentieontwikkeling persoonlijke gegevens afhandeling contract datum Studentgegevens einddatum contractperiode Student Merlijn Camp oplevering procesverslag Studentnummer 11099003 oplevering portfolio

Nadere informatie

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN Tim Veerman Klas: IG_203 Studentnummer: 500676694 Periode: 2015-2016 Loopbaanadviseur: Alexander Mulder Inhoudsopgave Visie op Studie en beroep... 2 Studievoortgang... 3 SWOT

Nadere informatie

THSP1, Serieproduct "Slangenpomp".

THSP1, Serieproduct Slangenpomp. THSP1, Serieproduct "Slangenpomp". Concepten Rapport Pümpmeister3000 De Haagse Hogeschool, Delft. 1 Concepten Rapport Pümpmeister3000 Auteurs: Marc Groenenveld, Tom Uittenbogaard, Joey v/d Kerkhof(WDP11),

Nadere informatie

Persoonlijk Opleidings Plan. POP

Persoonlijk Opleidings Plan. POP Persoonlijk Opleidings Plan. POP Patrick v/d Vlist Krimpen a/d IJssel Oktober 2015 Inhoudsopgave 1: samenvatting 2: inleiding 3: algemeen 4: eerste studie jaar 5: tweede studie jaar 6: werken na mijn studie

Nadere informatie

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014 Growth & Reflection Growth & Reflection Opleverdatum: 18 juni 2014 Multimediaal Reclamebureau 2013/2014 Inleiding Er zit alweer een half jaar bij MMR op en ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe

Nadere informatie

Student : Lex Krijgsman maakt voortgangsverslag zoals omschreven in het voorwoord

Student : Lex Krijgsman maakt voortgangsverslag zoals omschreven in het voorwoord Voortgangsverslag blok 5 Naam : Lex Krijgsman Studentnummer : 11071060 Groep : TP29 datum : 10-08-2013 periode : Leerjaar 2 (Propedeuse ) september 2013 augustus 2014 Doel : Het voortgangsverslag is vooral

Nadere informatie

Beoordeling Stage 2 Code: ST2

Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Student: Roel Kuilder Cijfer docentbegeleider Studentnummer: 2151959 7 Docentbegeleider: Bea Nobbe Cijfer praktijkbegeleider Praktijkbegeleider: Wouter Laumans 6 Stageperiode:

Nadere informatie

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen.

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Competentie 1: Creërend vermogen De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Concepten voor een ontwerp te ontwikkelen

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Semester 2

Voortgangsverslag. Semester 2 Voortgangsverslag Semester 2 Richard de Vriend Delft 16 Mei 2011 Heerema Marine Contractors B.v. Voorwoord Het voortgangsverslag is gebaseerd op het behalen van je competenties. Dit houdt in dat je zelf

Nadere informatie

Beoordelingsformulier Proeve van Bekwaamheid 2 (Rol Ontwerper) 3.12

Beoordelingsformulier Proeve van Bekwaamheid 2 (Rol Ontwerper) 3.12 Beoordelingsformulier Proeve van Bekwaamheid 2 (Rol Ontwerper) 3.12 Naam student: Studentnummer: Naam beoordelende docent: Datum: Toets code Osiris: Algemene eisen (voor een voldoende beoordeling van het

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Semester 5. Richard de Vriend Delft 04 Maart 2013 Heerema Marine Contractors B.v.

Voortgangsverslag. Semester 5. Richard de Vriend Delft 04 Maart 2013 Heerema Marine Contractors B.v. Voortgangsverslag Semester 5 Richard de Vriend 10082174 Delft 04 Maart 2013 Heerema Marine Contractors B.v. Voorwoord ik ben begin dit school jaar begonnen met een project genaamd Thialf removable satbiliy

Nadere informatie

Persoonlijk Actie Plan Studie loopbaan begeleiding. Doelstellingformulering voor semester 2; blok 2 en 3 PAP. Costian de Jonge Versie: 1.

Persoonlijk Actie Plan Studie loopbaan begeleiding. Doelstellingformulering voor semester 2; blok 2 en 3 PAP. Costian de Jonge Versie: 1. 2012 Persoonlijk Actie Plan Studie loopbaan begeleiding Doelstellingformulering voor semester 2; blok 2 en 3 PAP Costian de Jonge 6-2-2012 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Inleiding... 2 PAP (Persoonlijk Actie

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Opleiding : AD projectleider techniek. Blok : 2. Datum : 11 januari Naam student : Ramish Haideri. Studentnummer :

Voortgangsverslag. Opleiding : AD projectleider techniek. Blok : 2. Datum : 11 januari Naam student : Ramish Haideri. Studentnummer : Voortgangsverslag Opleiding : AD projectleider techniek Blok : 2 Datum : 11 januari 2013 Naam student : Ramish Haideri Studentnummer : 12105511 School: de Haagse hogeschool te Delft Werkgever:Boonstoppel

Nadere informatie

Beoordeling Stage 2 Code: ST2

Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Student: Marijke Bax Cijfer docentbegeleider Studentnummer: 2142490 9 Docentbegeleider: MHN Cijfer praktijkbegeleider Praktijkbegeleider: Monique de Jong 9 Stageperiode: 1-3-13

Nadere informatie

Social Action Research Plan

Social Action Research Plan Social Action Research Plan Social media project Studenten Dennis Visschedijk 438332 Aileen Temming 474094 Stefan Ortsen 481295 Niels Konings 449822 Renee Preijde 482835 Opdrachtgever Stal te Bokkel Daniëlle

Nadere informatie

Sturende begeleiding. Bekend Eenvoudig Monodisciplinair In schoolsituatie. Begeleiding indien nodig

Sturende begeleiding. Bekend Eenvoudig Monodisciplinair In schoolsituatie. Begeleiding indien nodig Opdracht 4 Competenties Nu je bijna halverwege je opleiding bent, ga je na hoe het staat met de competenties 1 waarvoor je opgeleid wordt. Onder competentie verstaan we een combinatie van vaardigheid,

Nadere informatie

Voortgangsverslag Studie loopbaan begeleiding (SLB)

Voortgangsverslag Studie loopbaan begeleiding (SLB) 2012 Voortgangsverslag Studie loopbaan begeleiding (SLB) Ontwikkelingsindicatie semester 2 blok 4 Semester 2 blok 4 Costian de Jonge 20-6-2012 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortgang... 3 Conclusie...

Nadere informatie

Kernkwadranten. Kernkwaliteit. Valkuil. Wispelturigheid. Goede. Positief tegenover Gesteld. Negatief tegenover Gesteld. Allergie.

Kernkwadranten. Kernkwaliteit. Valkuil. Wispelturigheid. Goede. Positief tegenover Gesteld. Negatief tegenover Gesteld. Allergie. Kernkwadranten 1. Spontaniteit Wispelturigheid Rechtlijnigheid Consequent zijn 2. Relativeringsvermogen Lichtzinnig Zwaarmoedigheid Creatief 3. Efficiënt Statisch Chaotisch Creatief 4. Gestructureerd Bureaucratisch

Nadere informatie

Competentie 1 Ondernemerschap Initiëren en/of creëren van producten en/of diensten, zelfstandig en ondernemend.

Competentie 1 Ondernemerschap Initiëren en/of creëren van producten en/of diensten, zelfstandig en ondernemend. Naam student: Studentnummer: Evaluatieformulier meewerkstage CE In te vullen door de bedrijfsbegeleider van de stage biedende organisatie voorafgaand aan het eindgesprek met de stagedocent. De stagiair

Nadere informatie

Taakrollen. 3 Het kunnen opstellen van een productdefinitie, PVA en PVE voor een. 4 Het realiseren van een functioneel duurzaam product of

Taakrollen. 3 Het kunnen opstellen van een productdefinitie, PVA en PVE voor een. 4 Het realiseren van een functioneel duurzaam product of 1 Competentieset De opleiding Werktuigbouwkunde hanteert een competentieset waarin een zestal algemene HBO competenties en een negental specifieke Werktuigbouwkunde competenties zijn opgenomen. Ook zijn

Nadere informatie

Beoordeling Stage 2 Code: ST2

Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Student: Suzanne Huig Cijfer docentbegeleider: Studentnummer: 2134154 8 Docentbegeleider: Joop leuren Praktijkbegeleider: Rob van Trier Cijfer praktijkbegeleider: Stageperiode:

Nadere informatie

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten?

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Deadline: 27 juni 2010 Prijzengeld: 5000,- Battle Type: (Zie voor meer informatie over de

Nadere informatie

Beoordeling Stage 2 Code: ST2

Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Student: Marlien van Goor Cijfer docentbegeleider Studentnummer: 2135508 9 Docentbegeleider: Bea Nobbe Cijfer praktijkbegeleider Praktijkbegeleider: Rupert Parker Brady 9

Nadere informatie

Het Persoonlijk Actie Plan (PAP)

Het Persoonlijk Actie Plan (PAP) Het Persoonlijk Actie Plan (PAP) Het 28 september 2014 WDP1.1 Versie 1 Student 12060763 06-18461200 jjw.joostvandam@gmail.com Leerbedrijf: HFG Heerema Bedrijfsbegeleider piet.koert@hfg-heerema.com 06-51805701

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan. (Format) Martijn van Wijngaarden Studienummer Datum Theinert, J.F. 1. Reflectie

Persoonlijk ontwikkelingsplan. (Format) Martijn van Wijngaarden Studienummer Datum Theinert, J.F. 1. Reflectie Persoonlijk ontwikkelingsplan (Format) Naam Martijn van Wijngaarden Studienummer 12026840 Datum 9-12-12 Coach Theinert, J.F. 1. Reflectie Wie ben ik? Ik ben Martijn van Wijngaarden, 18 jaar en geboren

Nadere informatie

Competentieontwikkeling

Competentieontwikkeling De Haagse Hogeschool opleiding: Werktuigbouwkundig constructeur Competentieontwikkeling persoonlijke gegevens afhandeling contract datum Studentgegevens einddatum contractperiode 20-02-13 Student M.C.

Nadere informatie

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) In de voorbereiding op het Pop gesprek stelt de medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Hierbij maakt de medewerker gebruik

Nadere informatie

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam Reflectie Verslag 25 januari 2013 Het reflectie verslag met nabeschouwing en beoordelingen over de stage van Simon Karman bij het bedrijf Sticky Studios. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Nadere informatie

Haagse Hogeschool, Faculteit voor Technologie, Innovatie & Samenleving, Delft, Tel ,

Haagse Hogeschool, Faculteit voor Technologie, Innovatie & Samenleving, Delft, Tel , Voorblad Plan van aanpak van de stage Werktuigbouwkunde, studiejaar 2017-2018 Haagse Hogeschool, Faculteit voor Technologie, Innovatie & Samenleving, Delft, Tel. 015-2606200, E-mail: wtb-stage@hhs.nl Dit

Nadere informatie

Competentieprofiel. Instituut voor Interactieve Media. Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006

Competentieprofiel. Instituut voor Interactieve Media. Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006 Competentieprofiel Instituut voor Interactieve Media Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006 Aangepast in maart 2009 Inleiding De opleiding Interactieve Media

Nadere informatie

De Haagse Hogeschool opleiding: Werktuigbouwkundig constructeur. Streefprofiel. Belanghebbenden Begeleiders docent/begeleider

De Haagse Hogeschool opleiding: Werktuigbouwkundig constructeur. Streefprofiel. Belanghebbenden Begeleiders docent/begeleider De Haagse Hogeschool opleiding: Werktuigbouwkundig constructeur Competentieontwikkeling persoonlijke gegevens afhandeling contract datum Studentgegevens einddatum contractperiode 01-06-13 Student M.C.

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Blok 1. Erwin Pols

Voortgangsverslag. Blok 1. Erwin Pols Voortgangsverslag Blok 1 Erwin Pols Voortgangsverslag Blok 1 E. Pols Nieuwerkerk a/d IJssel 13-11-2012 Unica Installatietechniek B.V. Voorwoord Op de opleiding AD projectleider techniek is het noodzakelijk

Nadere informatie

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB.

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB. SLB reflectie eindverslag Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: 12043273 Datum: 05.11.2012 Vak: SLB 1 Inhoudsopgave Bijeenkomst 1 Blz. 3 Bijeenkomst 2 Blz. 4 Reflectie 3 + competenties

Nadere informatie

Persoonlijk Activiteitenplan(PAP) Blok 1&2

Persoonlijk Activiteitenplan(PAP) Blok 1&2 Persoonlijk Activiteitenplan(PAP) Blok 1&2 Student: Roy Krabbenborg Bedrijf: WSi-techniek Hogeschool: Haagse Hogeschool Opleiding: Ad Projectleider Techniek Klas: TP11 Document: PAP Blok 1&2 Versie: 1.0

Nadere informatie

Beoordeling Stage 2 Code: ST2

Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Student: Ben v.d. Heijden Cijfer docentbegeleider Studentnummer: 247958 8 Docentbegeleider: PKK Cijfer praktijkbegeleider Praktijkbegeleider: Hans v.d. Dobbelsteen 8 Stageperiode:

Nadere informatie

Student Werk Begeleider SLB Begeleider Dosign Begeleider. Martijn van Wijngaarden Klaas Stroosma Kees Knegt Maarten van Geuns

Student Werk Begeleider SLB Begeleider Dosign Begeleider. Martijn van Wijngaarden Klaas Stroosma Kees Knegt Maarten van Geuns De Haagse Hogeschool Persoonlijk Actie Plan Editie 3 persoonlijke gegevens Student M.C. van Wijngaarden Studentnummer 12026840 telefoon mobile +31 (0)6 27 27 10 18 bereikbaarheid werkomgeving +31 (0)182

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Semester 1

Voortgangsverslag. Semester 1 Voortgangsverslag Semester 1 Richard de Vriend Delft 02 NOV 2010 Heerema Marine Contractors B.v. Voorwoord Het voortgangsverslag is gebaseerd op het behalen van je competenties. Dit houdt in dat je zelf

Nadere informatie

Persoonlijk OpleidingsPlan (POP)

Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) Leerjaar 2 - hoofdfase Paulo Lopes de Barros Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) Leerjaar 2 - hoofdfase Paulo Lopes de Barros Rotterdam 16-09-2013 Offshore & Marine Voorwoord

Nadere informatie

De Haagse Hogeschool Persoonlijk Actieplan

De Haagse Hogeschool Persoonlijk Actieplan De Haagse Hogeschool Persoonlijk Actieplan persoonlijk_actieplan_semester_twee Iv-Bouw b.v. i Opdrachtgever: De Haagse Hogeschool Projectnummer opdrachtgever: PAP Project: Persoonlijk Actieplan Projectnummer:

Nadere informatie

PAP. Persoonlijk Activiteiten Plan. Opleiding : AD projectleider techniek. Blok : 4. Datum : 7 juni Naam student : Ramish Haideri

PAP. Persoonlijk Activiteiten Plan. Opleiding : AD projectleider techniek. Blok : 4. Datum : 7 juni Naam student : Ramish Haideri PAP Persoonlijk Activiteiten Plan Opleiding : AD projectleider techniek Blok : 4 Datum : 7 juni 2013 Naam student : Ramish Haideri Studentnummer : 12105511 School: de Haagse hogeschool te Delft Werkgever:Boonstoppel

Nadere informatie

Persoonlijk Actie Plan

Persoonlijk Actie Plan Persoonlijk Actie Plan Naam: Frans Tuerlings Studentnummer: 15130924 Opleiding: Projectleider Techniek Datum: 06 februari 2016 Voorwoord: Sinds september 2015 volg ik de duale opleiding AD Projectleider

Nadere informatie

Voortgangsverslag Studie loopbaan begeleiding (SLB)

Voortgangsverslag Studie loopbaan begeleiding (SLB) 2011 Voortgangsverslag Studie loopbaan begeleiding (SLB) Ontwikkelingsindicatie semester 1 blok 1 Semester 1 blok 1 Costian de Jonge 19-10-2011 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortgang... 3 Conclusie...

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Inhoud. Subject: Taak 1.2.16 Wat is een portfolio? Paul van der Linden MT1a Periode 2 School Docoments, user 9994 Year 2007-2008

Inhoud. Subject: Taak 1.2.16 Wat is een portfolio? Paul van der Linden MT1a Periode 2 School Docoments, user 9994 Year 2007-2008 Inhoud Taak 1.2.16 Inhoud... 1 Voorwoord... 2... 3 Wat is de inhoud van een portfolio?... 3 Persoonlijk CV... 3 Persoonlijke Competenties... 4 Dossier... 4 Persoonlijk Ontwikkelingsplan... 4 Hoe kan ik

Nadere informatie

Stage VDK Engineering

Stage VDK Engineering 08-09-2017 Plan van aanpak Stage VDK Engineering Sander Overdevest 15068498 1 Plan van aanpak Naam student: Sander Overdevest Studentnummer: 15068498 Opleiding: Bedrijf: Stage: HHS-TISD opleiding Werktuigbouwkunde

Nadere informatie

Stirlingmotor project

Stirlingmotor project Stirlingmotor project Plan Van Aanpak Beroepsproduct: Groep: Plan Van Aanpak WH11B2 Periode: H1.1 Ingeleverd op: Vrijdag 2 september 2011 om 12:00 uur Projectleden: Ingeleverd door: Tutor: Luuk de Jong(10071482),

Nadere informatie

Voortgangsverslag Semester 2

Voortgangsverslag Semester 2 2013 Voortgangsverslag Voortgangsverslag Semester 2 In dit document kunt u mijn voortgang vinden van het semester 2 van het eerste leerjaar. Bij iedere gekozen competentie heb ik een stukje beschreven

Nadere informatie

COMPETENTIETOETSEN DOMEIN APPLIED SCIENCE ANTOINETTE VAN BERKEL HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM 23 MAART 2017

COMPETENTIETOETSEN DOMEIN APPLIED SCIENCE ANTOINETTE VAN BERKEL HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM 23 MAART 2017 COMPETENTIETOETSEN DOMEIN APPLIED SCIENCE ANTOINETTE VAN BERKEL HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM 23 MAART 2017 1 DOCENTEN AAN HET WOORD Wat is adequaat bewijs om competenties aan te tonen? Hoe kom ik tot een intersubjectief

Nadere informatie

Voortgangsverslag. Jaar 2 1 e Semester Blok 2. M. Camp

Voortgangsverslag. Jaar 2 1 e Semester Blok 2. M. Camp Voortgangsverslag Jaar 2 1 e Semester Blok 2 M. Camp Voortgangsverslag Jaar 2 1 e Semester Blok 2 TU Delft M. Camp Leiden Februari 2013 Voorwoord In het kader van de HBO opleiding werktuigbouwkunde duaal

Nadere informatie

Rapportage over (naam medewerker) donderdag, 12 januari 2012

Rapportage over (naam medewerker) donderdag, 12 januari 2012 Rapportage over (naam medewerker) donderdag, 12 januari 2012 Inhoudsopgave Inleiding 3 Overzicht van alle competenties 4 Competenties 6 Realisatiekracht 6 Samenwerken / bevorderen van teamgeest 7 Klantgerichtheid

Nadere informatie

Projectmatig creëren Stappen en richtlijnen om een project mee te doorlopen

Projectmatig creëren Stappen en richtlijnen om een project mee te doorlopen Projectmatig creëren Stappen en richtlijnen om een project mee te doorlopen Inleiding Bij het doorlopen van een project komt er een hele berg informatie binnen en dat wordt verwerkt. Om dat ordelijk te

Nadere informatie

Tweede wereldoorlog:

Tweede wereldoorlog: geschiedenis Tweede wereldoorlog: oorlogsvoertuigen Omschrijving van de opdracht: Wat doe je als leerkracht? Introductie Thema: Tweede Wereldoorlog: Oorlogsvoertuigen Introduceren thema Tweede Wereldoorlog:

Nadere informatie

VOORTGANGSVERSLAG3 EQ1D

VOORTGANGSVERSLAG3 EQ1D VOORTGANGSVERSLAG3 EQ1D Dit rapport is geschreven voor de Haagse Hogeschool. Op deze hogeschool volg ik de duale opleiding HBO elektrotechniek. In dit rapport is de ontwikkeling van de competenties zoals

Nadere informatie

Voortgangsverslag werkend leren

Voortgangsverslag werkend leren Voortgangsverslag werkend leren EDP1 Rens Brouwer Voortgangsverslag werkend leren EDP1 Rens Brouwer Delft December 2012 Haagse Hogeschool Voorwoord Op dit moment ben ik duaal student. Dit houdt in dat

Nadere informatie

ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014

ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014 ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014 Invulinstructie: Dit formulier is bedoeld voor onderzoeksopdrachten die in een periode van gemiddeld 4 maanden (kunnen) worden uitgevoerd. Voor kortere klussen komt

Nadere informatie

Individueel procesverslag

Individueel procesverslag Individueel procesverslag Een weergave van mijn werkzaamheden binnen het G-Blok. Afdeling : Academie voor ICT & Media, Informatica Schooljaar : 2009 Blok : G Datum : 30 10-2009 Plaats : Honselersdijk Naam:

Nadere informatie

ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014

ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014 ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014 Invulinstructie: Dit formulier is bedoeld voor onderzoeksopdrachten die in een periode van gemiddeld 4 maanden (kunnen) worden uitgevoerd. Voor kortere klussen komt

Nadere informatie

Opleiding Chemische Presentatie titel Technologie

Opleiding Chemische Presentatie titel Technologie Opleiding Chemische Presentatie Technologie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Rotterdam, 08 sep 2011 Wat (toekomstige) ingenieurs en management moeten weten van Energie efficiency ALLES!!!!! Chemische Technologie

Nadere informatie

Praktijkgericht onderzoek - Easysteppers

Praktijkgericht onderzoek - Easysteppers Praktijkgericht onderzoek - Easysteppers Opdrachtgever: Naam studenten: Wil Peters Saleha Mughal & Marloes Boers Studentnummers: 500694382 & 500683615 Plaats: Amsterdam Datum: 13 juni 2017 Opleiding: Naam

Nadere informatie

Voortgangsverslag 2.0 COMPETENTIES PETER VERSTEEG

Voortgangsverslag 2.0 COMPETENTIES PETER VERSTEEG 2016 Voortgangsverslag 2.0 COMPETENTIES PETER VERSTEEG Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om duidelijk te maken welke competentie ik heb behandeld in blok 2 van mijn schooljaar. Door middel van mijn

Nadere informatie