Unaniem gunstig geadviseerd door de Faculteitsraad op 21 maart 2001 Goedgekeurd door het Bestuurscollege op 27 april 2001 Versie van 5 januari 2002

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Unaniem gunstig geadviseerd door de Faculteitsraad op 21 maart 2001 Goedgekeurd door het Bestuurscollege op 27 april 2001 Versie van 5 januari 2002"

Transcriptie

1 UNIVERSITEIT GENT Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Procedure voor de evaluatie van het ZAP in de FPPW Unaniem gunstig geadviseerd door de Faculteitsraad op 21 maart 2001 Goedgekeurd door het Bestuurscollege op 27 april Retroacta Op 7 juli 2000 heeft de Raad van Bestuur de principes voor een vernieuwd ZAP-beleid goedgekeurd. Een verder uitgewerkt voorstel werd goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 15 december Deze nieuwe aanpak houdt o.m. in dat alle ZAP-leden om de twee jaar zullen geëvalueerd worden. De niet-gecontingenteerde bevorderingen (nl. de bevordering van docent eerste salarisschaal naar docent tweede salarisschaal, de bevordering van docent tweede salarisschaal naar hoofddocent eerste salarisschaal, de bevordering van hoofddocent eerste salarisschaal naar hoofddocent tweede salarisschaal en de bevordering van hoogleraar naar gewoon of buitengewoon hoogleraar) gebeuren wanneer de betrokkene over de nodige anciënniteit beschikt en wanneer de twee recentste evaluaties goed of zeer goed zijn. Tijdens de vergadering van de Raad van Bestuur van 26 januari 2001 werd het volgende beslist 1 : De faculteitsraden kunnen zelf beslissen over de samenstelling van het evaluatieorgaan. Wel wordt opgemerkt dat de evaluatie door meer dan één persoon dient te gebeuren. Elke faculteit dient een eigen evaluatieprocedure uit te werken. Daarbij dient uitgegaan te worden van de vooraf afgesproken individuele taakomschrijvingen, doelstellingen en evaluatie-indicatoren. De door de VL.I.R. goedgekeurde minimale verwachtingspatronen en evaluatiecriteria gelden daarbij als algemene leidraad. De evaluatie dient voor de betrokkenen een sturend karakter te hebben en moet als zodanig een hulpmiddel zijn bij de verdere uitbouw van de loopbaan. Voor de evaluatie van het onderwijsgebeuren dient de procedure input/advies van de onderwijsdirecteur te voorzien. De decanen dienen te worden geëvalueerd op basis van hun opdrachten inzake onderwijs en onderzoek, rekening houdend met de verminderde tijd die zij aan die opdrachten kunnen besteden omwille van hun functie als decaan. De evaluatie bestaat uit een korte commentaar over de geleverde prestaties en een gemotiveerde eindconclusie van onvoldoende, ondermaats, voldoende, goed of zeer goed. 1 Omzendbrief van de rector met kenmerk ZAP/ED/VDC/ van 7 februari 2001.

2 2 2. Procedure in de FPPW 2.1. Algemene uitgangspunten Eén van de bedoelingen van het vernieuwd ZAP-beleid is de competitieve druk bij de bevorderingen van het ZAP te verminderen en ervoor te zorgen dat iemand die globaal goed presteert gegarandeerd een aantal bevorderingen doormaakt. De bedoeling van de evaluatieprocedure is dan inderdaad ook uit te maken of iemand globaal goed presteert 2. Het is wenselijk te streven naar een procedure die administratief niet te zwaar is, niet te belastend is voor alle betrokkenen en geen onnodige bijkomende druk met zich mee brengt voor het ZAP. Daarom wordt geopteerd voor een procedure die in de meeste gevallen licht is. Slechts wanneer er zich problemen voordoen die mogelijks aanleiding geven tot een eindevaluatie onvoldoende, ondermaats of voldoende wordt verdere informatie ingewonnen en is de procedure omslachtiger Samenstelling van de evaluatiecommissie Tijdens de faculteitsraad van 21 februari 2001 besliste de Raad van de faculteit dat de evaluatiecommissie in de FPPW in principe bestaat uit de decaan, de pro-decaan en de onderwijsdirecteur. Gezien momenteel de pro-decaan niet beschikbaar is, werd beslist ditmaal de evaluatiecommissie te laten bestaan uit de decaan, de facultair secretaris en de onderwijsdirecteur. Wanneer een lid van de commissie geëvalueerd wordt, verlaat hij de vergadering en gebeurt de beoordeling door de twee overige leden van de commissie Evaluatie m.b.t. de academiejaren en Taakomschrijvingen Normaal gezien vertrekt een evaluatie van vooraf vastgelegde individuele taakomschrijvingen en doelstellingen. Voor de academiejaren en beschikken we niet over deze informatie. Daarom wordt omtrent de werkzaamheden van het ZAP tijdens deze twee academiejaren informatie ingewonnen in de loop van april 2001 d.m.v. het functie-informatieformulier opgenomen in Bijlage I. De taakomschrijvingen die uit de invulde functie-informatieformulieren blijken, zullen in mei 2001 ter vaststelling 3 aan de Raad van de faculteit worden voorgelegd. 2 Artikel 106bis van het universiteitsdecreet van 12 juni 1991 voorziet dat indien de prestaties als ondermaats worden beoordeeld, het universiteitsbestuur kan besluiten de anciënniteitsopbouw gedurende één jaar te halveren. Indien de evaluatie onvoldoende is, kan het universiteitsbestuur de anciënniteitsopbouw gedurende één jaar stop zetten. Indien het eindoordeel van twee opeenvolgende evaluaties onvoldoende is, of driemaal een onvoldoende werd verkregen in de loop van een beroepsloopbaan, kan het universiteitsbestuur het betrokken personeelslid ontslaan. 3 In de omzendbrief van de rector met kenmerk ZAP/ED/VH/ d.d. 6 maart 2001 staat Voor de periode en dient de taakomschrijving zoals ze correspondeert met de werkelijkheid in het verleden en tot op heden uiteraard door de faculteitsraad niet te worden goedgekeurd maar enkel te worden vastgesteld, nadat is nagegaan of ze conform de realiteit is opgesteld.

3 3 Evaluatiecriteria Nadat taakomschrijvingen zijn vastgesteld zal de evaluatiecommissie elk ZAP-lid beoordelen uitgaande van de verwachtingspatronen opgesteld door de VL.I.R. (zie Bijlage II). Vooraf zal de evaluatiecommissie elke vakgroepvoorzitter horen i.v.m. het functioneren van de leden van zijn/haar vakgroep. Bij de beoordeling van het onderwijs zal rekening gehouden worden met de resultaten van de onderwijsevaluatie zoals samengevat door de onderwijsdirecteur. Tevens zal rekening gehouden worden met eventuele opmerkingen vanuit de betrokken opleidingscommissie(s). Eindconclusie Op grond van de evaluatie van de drie componenten onderwijs, onderzoek en dienstverlening, zal de evaluatiecommissie een eindconclusie voorstellen in termen van onvoldoende, ondermaats, voldoende, goed of zeer goed. Indien de evaluatie mogelijks leidt tot een eindconclusie onvoldoende, ondermaats of voldoende zal de evaluatiecommissie bijkomende informatie inwinnen over het functioneren van het betrokken ZAP-lid. De eindconclusie voorgesteld door de evaluatiecommissie wordt vervolgens besproken met het betrokken ZAP-lid. Pas na dit gesprek wordt de eindconclusie definitief. De eindconclusie goed betekent dat het betrokken ZAP-lid goed functioneert en zijn/haar taken behoorlijk heeft vervuld. Er wordt van uitgegaan dat de meeste ZAP-leden van de FPPW goed functioneren. Slechts wanneer van de eindconclusie goed wordt afgeweken, wordt een individuele motivering opgesteld. De eindconclusie zeer goed wordt slechts toegekend indien een ZAP-lid uitzonderlijk heeft gepresteerd. Vertrouwelijkheid De evaluatie is vertrouwelijk. Het evaluatieverslag wordt enkel overgemaakt en besproken met het betrokken ZAP-lid. De eindconclusie wordt meegedeeld aan de vakgroepvoorzitter van de betrokkene Evaluatie m.b.t. de academiejaren en In de loop van september 2001 zal aan de vakgroepen gevraagd worden op een gestandaardiseerde wijze voorstellen te formuleren voor de individuele taakomschrijvingen van haar ZAP-leden voor de komende twee academiejaren. Deze zullen voorgelegd worden aan de Raad van de faculteit in oktober 2001.

4 4 Bijlage I. Functie-informatieformulier voor het ZAP

5 5

6 6

7 7 Bijlage II. Evaluatiecriteria voor het ZAP goedgekeurd door de VL.I.R. De VL.I.R. heeft per graad van het ZAP een verwachtingspatroon opgesteld. Daarnaast heeft de VL.I.R. evaluatiecriteria voor het ZAP opgesomd. II.1. Verwachtingspatronen De verwachtingspatronen gelden als toetsteen gedurende de uitoefening van een ZAP-functie. Het verwachtingspatroon van elke graad van het ZAP geldt eveneens voor de daaropvolgende graad. Docent De docent dient degelijk wetenschappelijk onderzoek en onderwijs te verrichten en te verstrekken. Hoofddocent De hoofddocent dient degelijk wetenschappelijk onderzoek en onderwijs te verrichten en te verstrekken. Op vlak van onderzoek ontwikkelt de hoofddocent zich autonoom, alleen of in wetenschappelijk samenwerkingsverband met andere ZAP leden. Als elementen van wetenschappelijke autonomie gelden onafhankelijke wetenschappelijke producties, onafhankelijkheid over het verwerven en het beheer van onderzoeksprojecten en autonoom promotorschap over doctoraten. De hoofddocent is betrokken bij de wetenschappelijke leiding van een universitaire eenheid. Hoogleraar De hoogleraar is een meer dan gemiddeld creatief en productief onderzoeker in vergelijking met collega s binnen de universiteit en in andere universiteiten, en een lesgever met didactische kwaliteiten en met een brede onderwijservaring. De hoogleraar neemt actief deel aan de wetenschappelijke leiding van een universitaire eenheid en is bereid bestuurstaken op te nemen. Gewoon hoogleraar De gewoon hoogleraar, is in vergelijking met collega s binnen de universiteit en in andere universiteiten, een uitstekend onderzoeker die ruime erkenning geniet in het betrokken vakgebied of vakgebieden, en een lesgever met didactische kwaliteiten en met een brede onderwijservaring. De gewoon hoogleraar beschikt over leidinggevende kwaliteiten. Hij/zij neemt de academische verantwoordelijkheid op, hetzij alleen, hetzij samen met anderen, voor wetenschappelijke en bestuurlijke leiding van een universitaire eenheid. II.2. Criteria Criteria m.b.t. onderwijstaken:

8 8 begeleiding van substantiële werken in de eerste en/of tweede cyclus licentiaatsverhandelingen en/of eindwerken specifieke opdrachten inzake studiebegeleiding meewerken aan zelfstudiecentra ontwikkelen van didactische instrumenten en leermateriaal ontwikkelen van onderwijs- en examenmethodes resultaten van onderwijsevaluaties door studenten al dan niet op verzoek van de betrokkenen onderwijskundige professionalisering: deelname aan studiedagen inzake onderwijsproblematiek volgen van een docentenopleiding of andere onderwijskundige opleiding bijdrage in onderwijsprojecten en (inter)nationale universitaire samenwerking, uitwisselingsprogramma s bijdrage in postacademisch onderwijs, voortgezette academische opleidingen, permanente vorming, en doctoraatsopleidingen andere elementen die beschikbaar moeten zijn voor de beoordelingscommissie zijn: omvang, aard en duur van de onderwijsopdracht aantal studenten eindtermen van de onderwijsopdracht: wat de student zeker moet kunnen. Criteria m.b.t. onderzoekstaken: begeleiding van doctoraten realisaties van wetenschappelijk onderzoek (individueel onderzoek, collectief onderzoek, contractonderzoek) wetenschappelijke publicaties activiteiten als referee/reviewer/lid van editorial board van nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften verworven externe fondsen voor onderzoek, aantrekken van medewerkers in onderzoeksploeg onderzoeksverblijven in binnen- en buitenland organisatie van en actieve deelname aan wetenschappelijke activiteiten wetenschappelijke prijzen en onderscheidingen uitvindingen en ontdekkingen

9 9 bekomen van octrooien Criteria m.b.t. wetenschappelijke, maatschappelijke en logistieke dienstverlening: consulteringsactiviteiten en expertises bestuursfuncties en mandaten in universitaire beleidsorganen externe bestuurs- en adviesfuncties rol in de maatschappelijke uitstraling van de universiteit activiteiten in het kader van universitaire ontwikkelingssamenwerking.

BIJZONDER REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE EVALUATIE VAN HET ACADEMISCH PERSONEEL

BIJZONDER REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE EVALUATIE VAN HET ACADEMISCH PERSONEEL BIJZONDER REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE EVALUATIE VAN HET ACADEMISCH PERSONEEL Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt op 10.04.2001 Aangepast door de Raad van Bestuur op: 05.07.2011 (zie

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de ZAP-mandaten in het tenure trackstelsel

Reglement met betrekking tot de ZAP-mandaten in het tenure trackstelsel Reglement met betrekking tot de ZAP-mandaten in het tenure trackstelsel I. Situering De tenure trackmandaten vinden hun oorsprong in het onderwijsdecreet van 4 juli 2008 en in het besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Reglement aangaande de rangschikking van leden van het onderwijzend personeel van groep 3 van de academische hogeschoolopleidingen in het

Reglement aangaande de rangschikking van leden van het onderwijzend personeel van groep 3 van de academische hogeschoolopleidingen in het Reglement aangaande de rangschikking van leden van het onderwijzend personeel van groep 3 van de academische hogeschoolopleidingen in het universitaire ZAP-kader Memorie van Toelichting In het kader van

Nadere informatie

Doctoraatsreglement van de FPPW

Doctoraatsreglement van de FPPW FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Doctoraatsreglement van de FPPW Unaniem goedgekeurd door de Faculteitsraad op 17 september 2014 1. Inleiding Dit reglement bevat faculteitsspecifieke

Nadere informatie

Referentiekader voor het opstellen van de gepersonaliseerde doelstellingen in de FPPW

Referentiekader voor het opstellen van de gepersonaliseerde doelstellingen in de FPPW FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Referentiekader voor het opstellen van de gepersonaliseerde doelstellingen in de FPPW Goedgekeurd door de Faculteitsraad op 27 februari 2013 Gewijzigd

Nadere informatie

KANDIDAATSTELLINGSFORMULIER ACADEMISCH PERSONEEL

KANDIDAATSTELLINGSFORMULIER ACADEMISCH PERSONEEL KANDIDAATSTELLINGSFRMULIER ACADEMISCH PERSNEEL Gelieve alle luiken van dit formulier in te vullen en ondertekend terug te zenden aan de Rector van de Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2 te 1050 Brussel.

Nadere informatie

De Universiteit Antwerpen wenst een positief en geïntegreerd personeelsbeleid te voeren. Dit personeelsbeleid is gericht op de ontwikkeling en de

De Universiteit Antwerpen wenst een positief en geïntegreerd personeelsbeleid te voeren. Dit personeelsbeleid is gericht op de ontwikkeling en de De Universiteit Antwerpen wenst een positief en geïntegreerd personeelsbeleid te voeren. Dit personeelsbeleid is gericht op de ontwikkeling en de groei van alle medewerkers van de Universiteit Antwerpen,

Nadere informatie

Samenstelling van de opleidingscommissies in de FPPW

Samenstelling van de opleidingscommissies in de FPPW FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Samenstelling van de opleidingscommissies in de FPPW Unaniem goedgekeurd door de Faculteitsraad op 17 september 2003 Gewijzigd door de Faculteitsraad

Nadere informatie

Bijzondere examenreglementen

Bijzondere examenreglementen Bijzondere examenreglementen Versie goedgekeurd door de Academische raad d.d. 14.05.2007 Examenreglement van de K.U.Leuven 2007-2008 Onderafdeling 1 - Bijzondere bepalingen in verband met de verhandeling

Nadere informatie

Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Vervolmaking in de pedagogische wetenschappen

Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Vervolmaking in de pedagogische wetenschappen Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Vervolmaking in de pedagogische wetenschappen Vooraf Dit beoordelingsreglement bevat de algemene bepalingen die van toepassing zijn op de opleiding

Nadere informatie

Procedureregels voor aanstelling tot geassocieerd docent, hoofddocent, hoogleraar

Procedureregels voor aanstelling tot geassocieerd docent, hoofddocent, hoogleraar KATHOLIEKE UNIVERSITEIT LEUVEN Procedureregels voor aanstelling tot geassocieerd docent, hoofddocent, hoogleraar Het decreet betreffende de herstructurering van het hoger onderwijs in Vlaanderen bepaalt

Nadere informatie

ZELFSTANDIG ACADEMISCH PERSONEEL ZAP-TRACK REGLEMENT

ZELFSTANDIG ACADEMISCH PERSONEEL ZAP-TRACK REGLEMENT ZELFSTANDIG ACADEMISCH PERSONEEL ZAP-TRACK REGLEMENT Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt op 08.10.2013 (doc. 134/10/03) Wijzigingen goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 01.07.2014 (doc.

Nadere informatie

Formulier om de toelating te vragen tot de eerste inschrijving voor het doctoraat in de FPPW 1

Formulier om de toelating te vragen tot de eerste inschrijving voor het doctoraat in de FPPW 1 FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Formulier om de toelating te vragen tot de eerste inschrijving voor het doctoraat in de FPPW 1 1. Informatie over de kandidaat-doctoraatsstudent Naam:...

Nadere informatie

Functieclassificatie. Personeel op kassen

Functieclassificatie. Personeel op kassen Functieclassificatie Personeel op kassen Functie-evaluatiecommissies De functie-evaluatie gebeurt door functie-evaluatiecommissies. De functieevaluatiecommissies worden als volgt samengesteld: de

Nadere informatie

Reglement inzake persoonlijke vergoedingen in het kader van wetenschappelijke of maatschappelijke dienstverlening

Reglement inzake persoonlijke vergoedingen in het kader van wetenschappelijke of maatschappelijke dienstverlening Reglement inzake persoonlijke vergoedingen in het kader van wetenschappelijke of maatschappelijke dienstverlening Memorie van toelichting Onderhavig reglement komt tot stand ter uitvoering van de beslissing

Nadere informatie

Doctoreren in de Faculteit PPW

Doctoreren in de Faculteit PPW FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Doctoreren in de Faculteit PPW Goedgekeurd door de Faculteitsraad op 15 december 1999 Gewijzigd door de Faculteitsraad op 15 december 2004 Gewijzigd

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Departement

Huishoudelijk Reglement Departement Gewoon reglement betreffende de structuur van de universiteit (GRS) Goedgekeurd door de Raad van bestuur K.U.Leuven d.d. 21 februari 2006 en gewijzigd op 27 november 2007 en op 27 mei 2008 Versie van toepassing

Nadere informatie

INTEGRATIEKADER. Benoeming, bevordering, rangschikking, evaluatie, salarisvaststelling, loopbaan en vakantieregeling

INTEGRATIEKADER. Benoeming, bevordering, rangschikking, evaluatie, salarisvaststelling, loopbaan en vakantieregeling INTEGRATIEKADER Benoeming, bevordering, rangschikking, evaluatie, salarisvaststelling, loopbaan en vakantieregeling Reglement van de Universiteit Gent houdende diverse bepalingen inzake de benoeming, de

Nadere informatie

EVALUATIEREGLEMENT - GROEP T HOGESCHOOL LEUVEN - Evaluatiereglement, 20 november 2000

EVALUATIEREGLEMENT - GROEP T HOGESCHOOL LEUVEN - Evaluatiereglement, 20 november 2000 1 EVALUATIEREGLEMENT - GROEP T HOGESCHOOL LEUVEN - 2 Voorafgaand Het hogescholendecreet van 13 juli 1994, zoals gewijzigd, bepaalt in artikelen 77 en volgende dat het hogeschoolbestuur een (personeels-)

Nadere informatie

UZ Gent: Wijziging aan de toelatingsvoorwaarden voor de sectorvoorzitter

UZ Gent: Wijziging aan de toelatingsvoorwaarden voor de sectorvoorzitter Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 264.853 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 22 JULI 2008 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

2 Motivering voor de ontwikkeling van aangepaste loopbaanmodellen

2 Motivering voor de ontwikkeling van aangepaste loopbaanmodellen UNIVERSITEIT GENT Ontwerpreglement van de Universiteit Gent met betrekking tot de loopbaan en bezoldiging van het wetenschappelijk personeel. Standpuntbepaling met het oog op onderhandelingen in sectorcomité

Nadere informatie

ZELFSTANDIG ACADEMISCH PERSONEEL VOORSTEL VOOR GEWIJZIGDE BEOORDELING VAN ZAP-LEDEN INVULLING VAN ZAP-PROFIELEN

ZELFSTANDIG ACADEMISCH PERSONEEL VOORSTEL VOOR GEWIJZIGDE BEOORDELING VAN ZAP-LEDEN INVULLING VAN ZAP-PROFIELEN ZELFSTANDIG ACADEMISCH PERSONEEL VOORSTEL VOOR GEWIJZIGDE BEOORDELING VAN ZAP-LEDEN INVULLING VAN ZAP-PROFIELEN Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt op 13.05.2014 (doc. 134/31/070corr.)

Nadere informatie

Centraal reglement betreffende de bestuurlijke inrichting en de werking van de faculteiten van de Vrije Universiteit Brussel

Centraal reglement betreffende de bestuurlijke inrichting en de werking van de faculteiten van de Vrije Universiteit Brussel Centraal reglement betreffende de bestuurlijke inrichting en de werking van de faculteiten van de Vrije Universiteit Brussel Aanvullend facultair reglement Faculteit Recht & Criminologie Preambule Het

Nadere informatie

Facultair reglement Mobiliteitsfonds FPPW

Facultair reglement Mobiliteitsfonds FPPW FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Facultair reglement Mobiliteitsfonds FPPW Unaniem goedgekeurd door de Faculteitsraad op 8 oktober 2014 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het

Nadere informatie

REGLEMENT FACULTAIR MOBILITEITS- EN SABBATICALFONDS

REGLEMENT FACULTAIR MOBILITEITS- EN SABBATICALFONDS REGLEMENT FACULTAIR MOBILITEITS- EN SABBATICALFONDS Laatst goedgekeurd door: Faculteitsraad Op datum van: 7 november 2018 Datum inwerkingtreding: 1 december 2018 Faculteit Recht en Criminologie Decanaat

Nadere informatie

Reglement opleidingsraden zoals goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 24 april Opleidingsraden. reglement

Reglement opleidingsraden zoals goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 24 april Opleidingsraden. reglement Opleidingsraden reglement REGLEMENT OPLEIDINGSRADEN Zoals goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 24 april 2012 INHOUDSTABEL Hoofdstuk I: Definities en toepassingsgebied Hoofdstuk II: Samenstelling van

Nadere informatie

Besluit inzake het inrichten van de Doctoraatsopleiding Vrije Universiteit Brussel

Besluit inzake het inrichten van de Doctoraatsopleiding Vrije Universiteit Brussel Besluit inzake het inrichten van de Doctoraatsopleiding Vrije Universiteit Brussel Gelet op het decreet van 12 juni 1991 betreffende de universiteiten in de Vlaamse Gemeenschap, zoals gewijzigd, verder

Nadere informatie

INIIII VRIJE UNIVERSITEIT ^ UNIVERSITEIT GENT' BRUSSEL - T^,,-, Samenwerkingsovereenkomst betreffende de organisatie van

INIIII VRIJE UNIVERSITEIT ^ UNIVERSITEIT GENT' BRUSSEL - T^,,-, Samenwerkingsovereenkomst betreffende de organisatie van KU LEUVEN INIIII VRIJE UNIVERSITEIT ^ UNIVERSITEIT GENT' BRUSSEL - T^,,-, Samenwerkingsovereenkomst betreffende de organisatie van Permanente vorming met getuigschrift 'Klinische Psychodiagnostiek voor

Nadere informatie

Loopbaanmogelijkheden in het integratiekader van de Universiteit Gent

Loopbaanmogelijkheden in het integratiekader van de Universiteit Gent http://www.acod.ugent.be Loopbaanmogelijkheden in het integratiekader van de Universiteit Gent ACOD biedt hulp Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen over het statuut en de loopbaan in het integratiekader,

Nadere informatie

Onderwijs Criteria Junior Universitair Docent

Onderwijs Criteria Junior Universitair Docent Onderwijs Criteria Junior Universitair Docent Binnen een universiteit vervult een Junior UD veelal de basistaken: hij/zij draagt bij aan het wetenschappelijk onderwijs en de ondersteuning van de organisatie.

Nadere informatie

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica 1 Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica januari 2007 Kruislaan 404 1098 SM Amsterdam Nadere invulling Benoemings- en Bevorderingseisen Wetenschappelijk Personeel Inleiding Vanaf 1

Nadere informatie

Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Bijzondere Leergang Pensioenrecht

Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Bijzondere Leergang Pensioenrecht Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Bijzondere Leergang Pensioenrecht Vooraf Dit basisreglement bevat de algemene bepalingen die van toepassing zijn op de opleiding Getuigschrift Bijzondere

Nadere informatie

REGLEMENT TOT VASTSTELLING VAN DE SAMENSTELLING, DE WERKING EN DE BEVOEGDHEDEN VAN DE RADEN VAN DE FACULTEITEN VAN DE UNIVERSITEIT GENT

REGLEMENT TOT VASTSTELLING VAN DE SAMENSTELLING, DE WERKING EN DE BEVOEGDHEDEN VAN DE RADEN VAN DE FACULTEITEN VAN DE UNIVERSITEIT GENT REGLEMENT TOT VASTSTELLING VAN DE SAMENSTELLING, DE WERKING EN DE BEVOEGDHEDEN VAN DE RADEN VAN DE FACULTEITEN VAN DE UNIVERSITEIT GENT Raad van bestuur van 7 maart 2014, gewijzigd door de raad van bestuur

Nadere informatie

Doctoraatsreglement van de FPPW

Doctoraatsreglement van de FPPW FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Doctoraatsreglement van de FPPW Unaniem goedgekeurd door de Faculteitsraad op 7 oktober 2015 1. Inleiding Dit reglement bevat faculteitsspecifieke bepalingen

Nadere informatie

Een nieuw allocatiemodel voor de FPPW

Een nieuw allocatiemodel voor de FPPW FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Een nieuw allocatiemodel voor de FPPW Unaniem goedgekeurd door de Faculteitsraad op 17 september 2008 1. Inleiding Beslist wordt in het nieuw allocatiemodel

Nadere informatie

Beoordelingsreglement voor de opleiding Gedragstherapie bij kinderen en jongeren

Beoordelingsreglement voor de opleiding Gedragstherapie bij kinderen en jongeren Beoordelingsreglement voor de opleiding Gedragstherapie bij kinderen en jongeren Vooraf Dit beoordelingsreglement bevat de algemene bepalingen die van toepassing zijn op de opleiding Gedragstherapie bij

Nadere informatie

! " #" $ % & $ & "! ' ( ) & ) & ) * + *,+ *,+ + -.& / 0 (

!  # $ % & $ & ! ' ( ) & ) & ) * + *,+ *,+ + -.& / 0 ( De tekst in cursief is het Aanvullend facultair reglement betreffende het doctoraat in de wetenschappen en het doctoraat in de toegepaste biologische wetenschappen De bijzondere bepalingen en criteria

Nadere informatie

Reglement opleidingsraden zoals goedgekeurd door de Raad van Bestuur d.d. 1 april Opleidingsraden. reglement

Reglement opleidingsraden zoals goedgekeurd door de Raad van Bestuur d.d. 1 april Opleidingsraden. reglement Opleidingsraden reglement REGLEMENT OPLEIDINGSRADEN Zoals goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 1 april 2014. INHOUDSTABEL Hoofdstuk I: Definities en toepassingsgebied Hoofdstuk II: Samenstelling van

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET ZELFSTANDIG ACADEMISCH PERSONEEL

REGLEMENT VOOR HET ZELFSTANDIG ACADEMISCH PERSONEEL REGLEMENT VOOR HET ZELFSTANDIG ACADEMISCH PERSONEEL Inhoud HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN... 1 Afdeling 1. Begrippenkader... 1 Afdeling 2. Toepassingsgebied... 3 Afdeling 3. Rechten en plichten van de

Nadere informatie

Beschrijving Basiskwalificatie onderwijs

Beschrijving Basiskwalificatie onderwijs universitair onderwijscentrum groningen hoger onderwijs Beschrijving Basiskwalificatie onderwijs 2008-2009 september 2008 Basiskwalificatie onderwijs 2 Wat is de basiskwalificatie onderwijs (BKO)? De basiskwalificatie

Nadere informatie

F.D /007. Versie van toepassing op Wetenschap & Technologie/Biomedische wetenschappen

F.D /007. Versie van toepassing op Wetenschap & Technologie/Biomedische wetenschappen Gewoon reglement betreffende de structuur van de universiteit (GRS) Goedgekeurd door de Raad van bestuur K.U.Leuven d.d. 21 februari 2006 en gewijzigd op 27 november 2007 en op 27 mei 2008 Versie van toepassing

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NEVENACTIVITEITEN GROEP BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN EN UZ LEUVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NEVENACTIVITEITEN GROEP BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN EN UZ LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT NEVENACTIVITEITEN GROEP BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN EN UZ LEUVEN Versie 2015 04 28 1. Voor wie is deze procedure van toepassing... 1 2. Definities... 2 a. Activiteiten met beroepsmatige

Nadere informatie

INHOUD. Geschiedenis Missie Structuur Personeel. Onderwijs Onderzoek Internationaal Netwerk Rankings

INHOUD. Geschiedenis Missie Structuur Personeel. Onderwijs Onderzoek Internationaal Netwerk Rankings INHOUD Geschiedenis Missie Structuur Personeel Onderwijs Onderzoek Internationaal Netwerk Rankings 2 200 JAAR GESCHIEDENIS 3 TIJDSLIJN 1817 Plechtige opening 1876-1890 Onderzoek wordt 1991 Naamsverandering

Nadere informatie

Criteria voor Junior Docent Beroepspraktijk

Criteria voor Junior Docent Beroepspraktijk Criteria voor Junior Docent Beroepspraktijk Binnen een universiteit vervult een Junior Docent Beroepspraktijk veelal de basistaken: hij/zij draagt bij aan het wetenschappelijk onderwijs. Hij/zij voert

Nadere informatie

Programma FACILITEREN VAN (ONDERZOEK NAAR) ONDERWIJSINNOVATIE. Twijfelnietteveelendoe gewoon, studenten staan er positief tegenover

Programma FACILITEREN VAN (ONDERZOEK NAAR) ONDERWIJSINNOVATIE. Twijfelnietteveelendoe gewoon, studenten staan er positief tegenover Twijfelnietteveelendoe gewoon, studenten staan er positief tegenover FACILITEREN VAN (ONDERZOEK NAAR) ONDERWIJSINNOVATIE JAN VELGHE UNIVERSITEIT GENT 31 mei2016 LNO2 2016 -Hasselt Programma Vóór 2008 2008

Nadere informatie

CHECKLIST BIJ INDIENING VAN HET ACADEMISCH DOSSIER ZAP

CHECKLIST BIJ INDIENING VAN HET ACADEMISCH DOSSIER ZAP 1 CHECKLIST BIJ INDIENING VAN HET ACADEMISCH DOSSIER ZAP Geachte collega, In september 2015 werd de ZAP-Matrix, die tot dan toe werd gehanteerd voor de evaluatie van ZAPdossiers, aangevuld met de zogeheten

Nadere informatie

Toewijs van de lokalen in de gebouwen Henri Dunantlaan 1 en Henri Dunantlaan 2

Toewijs van de lokalen in de gebouwen Henri Dunantlaan 1 en Henri Dunantlaan 2 UNIVERSITEIT GENT Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Toewijs van de lokalen in de gebouwen Henri Dunantlaan 1 en Henri Dunantlaan 2 Unaniem goedgekeurd door de Faculteitsraad op 7 juli

Nadere informatie

Informatiesessie e-hr Kalender. Faculteit PPW. 12 januari 2011

Informatiesessie e-hr Kalender. Faculteit PPW. 12 januari 2011 Informatiesessie e-hr Kalender Faculteit PPW 12 januari 2011 SAP HR fase 2 : doelstellingen HR toepassingen op een gebruiksvriendelijke wijze decentraal beschikbaar stellen d.m.v. e-hr Optimaliseren van

Nadere informatie

F A C U L T E I T S O C I A L E W E T E N S C H A P P E N

F A C U L T E I T S O C I A L E W E T E N S C H A P P E N Bijlage 41 FR188 30 november 2009 1 F A C U L T E I T S O C I A L E W E T E N S C H A P P E N Huishoudelijk reglement Goedgekeurd door de Faculteitsraad van 30 november 2009 en bekrachtigd door het Groepsbestuur

Nadere informatie

EVALUATIE VAN HET ADMINISTRATIEF EN TECHNISCH PERSONEEL - REGLEMENT

EVALUATIE VAN HET ADMINISTRATIEF EN TECHNISCH PERSONEEL - REGLEMENT EVALUATIE VAN HET ADMINISTRATIEF EN TECHNISCH PERSONEEL - REGLEMENT Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt op 14.04.1998 Aanpassingen goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt

Nadere informatie

VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERWIJSRAAD

VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERWIJSRAAD VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERWIJSRAAD Hoofdstuk I: Samenstelling van de Onderwijsraad. Art. 1: Dit reglement werd opgesteld in uitvoering van en rekening houdend met de bepalingen

Nadere informatie

FACULTEIT GENEESKUNDE EN FARMACIE VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL Laarbeeklaan Brussel AANVULLEND FACULTAIR DOCTORAATSREGLEMENT

FACULTEIT GENEESKUNDE EN FARMACIE VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL Laarbeeklaan Brussel AANVULLEND FACULTAIR DOCTORAATSREGLEMENT FACULTEIT GENEESKUNDE EN FARMACIE VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL Laarbeeklaan 103 1090 Brussel AANVULLEND FACULTAIR DOCTORAATSREGLEMENT Dit document is een aanvulling op het Centraal Reglement voor de toekenning

Nadere informatie

Haal het beste. uit je medewerkers

Haal het beste. uit je medewerkers Haal het beste 1 uit je medewerkers Evaluatie: risico s en kansen Walter Appels ISB-congres Oostende, 17 maart 2010 Waarschuwing 2 Deze uiteenzetting is niet bedoeld om gelijk te krijgen wel om jullie

Nadere informatie

protocol nr. 257.836 Over UZ Gent: Rechtspositieregeling ziekenhuisartsen Agentschap voor overheidspersoneel

protocol nr. 257.836 Over UZ Gent: Rechtspositieregeling ziekenhuisartsen Agentschap voor overheidspersoneel Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 257.836 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 11 FEBRUARI 2008 DIE GEVOERD

Nadere informatie

Panelsamenstellingen - nieuw sjabloon, nieuwe invullingen -

Panelsamenstellingen - nieuw sjabloon, nieuwe invullingen - Panelsamenstellingen - nieuw sjabloon, nieuwe invullingen - Maya de Waal 23 februari 2017 Vandaag Opening Uitgangspunten stelsel 3.0 en de WHW Het nieuwe verantwoordingsformulier Q&A 2 Uitgangspunten stelsel

Nadere informatie

Praktijkassistenten aan de UGent: de nieuwe regels vanaf 1 oktober 2014

Praktijkassistenten aan de UGent: de nieuwe regels vanaf 1 oktober 2014 Praktijkassistenten aan de UGent: de nieuwe regels vanaf 1 oktober 2014 Vanaf 1 oktober 2014 is er een nieuw reglementair kader voor de functies van praktijkassistent. Deze functies kunnen worden ingevuld

Nadere informatie

INHOUD. Geschiedenis Missie Structuur Onderwijs. Internationaal Netwerk Rankings Personeel Onderzoek

INHOUD. Geschiedenis Missie Structuur Onderwijs. Internationaal Netwerk Rankings Personeel Onderzoek INHOUD Geschiedenis Missie Structuur Onderwijs Internationaal Netwerk Rankings Personeel Onderzoek 2 200 JAAR GESCHIEDENIS 3 TIJDSLIJN 1817 1876-1890 1991 2013 2017 Plechtige opening Onderzoek wordt Naamsverandering

Nadere informatie

FACULTEIT DER LETTEREN EN WIJSBEGEERTE MASTERPROEF GESCHIEDENIS REGLEMENT

FACULTEIT DER LETTEREN EN WIJSBEGEERTE MASTERPROEF GESCHIEDENIS REGLEMENT FACULTEIT DER LETTEREN EN WIJSBEGEERTE MASTERPROEF GESCHIEDENIS REGLEMENT ACADEMIEJAAR 2013-2014 INHOUD 1. De plaats van de Masterproef in de opleiding 3 2. Toelatingsvoorwaarden 3 3. Het onderwerp van

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN

TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt op 14.12.2010 2. Dit tuchtreglement is toepasselijk op alle studenten van de Universiteit Hasselt en tul-studenten met

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 59.882/1/V van 31 augustus 2016 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de waarborgregeling in het secundair onderwijs in het schooljaar

Nadere informatie

Verplaatsingen in dienstverband

Verplaatsingen in dienstverband Verplaatsingen in dienstverband Voor verplaatsingen in dienstverband door personeelsleden van KULeuven verwijzen we naar de procedure voor dienstverplaatsingen : https://admin.kuleuven.be/personeel/intranet/praktisch/verplaatsing_dienstverband

Nadere informatie

NVAO NEDERLAND RICHTLIJN PANELSAMENSTELLING

NVAO NEDERLAND RICHTLIJN PANELSAMENSTELLING NVAO NEDERLAND RICHTLIJN PANELSAMENSTELLING FEBRUARI 2019 NVAO NEDERLAND Richtlijn panelsamenstelling RICHTLIJN BEHOREND BIJ BEOORDELINGSKADER ACCREDITATIE HOGER ONDERWIJS NEDERLAND 2018 FEBRUARI 2019

Nadere informatie

Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs. Studieomvangvermindering Werkstudenten Voor een diploma bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs. Studieomvangvermindering Werkstudenten Voor een diploma bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs Studieomvangvermindering Werkstudenten Voor een diploma bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs 2014-2015 Arteveldehogeschool Bachelor in het onderwijs:

Nadere informatie

De doelstellingen van directie en personeel worden expliciet omschreven in een beleidsplan en worden jaarlijks beoordeeld door de directie.

De doelstellingen van directie en personeel worden expliciet omschreven in een beleidsplan en worden jaarlijks beoordeeld door de directie. FUNCTIE: Directeur POC AFKORTING: DIR AFDELING: Management 1. DOELSTELLINGEN INSTELLING De doelstellingen staan omschreven in het beleidsplan POC. Vermits de directie de eindverantwoordelijkheid heeft

Nadere informatie

NIEUW HUISHOUDELIJK REGLEMENT FACULTEIT INGENIEURSWETENSCHAPPEN werkdocument BESTAAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT FACULTEIT TOEGEPASTE WETENSCHAPPEN

NIEUW HUISHOUDELIJK REGLEMENT FACULTEIT INGENIEURSWETENSCHAPPEN werkdocument BESTAAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT FACULTEIT TOEGEPASTE WETENSCHAPPEN BESTAAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT FACULTEIT TOEGEPASTE WETENSCHAPPEN goedgekeurd door de Faculteitsraad op 22 oktober 2001 bekrachtigd door de Academische raad op 12 november 2001 Hoofdstuk 1: De facultaire

Nadere informatie

VLIR VLIR VLIR. Statistische gegevens betreffende het personeel aan de Vlaamse universiteiten. Vlaamse Interuniversitaire Raad

VLIR VLIR VLIR. Statistische gegevens betreffende het personeel aan de Vlaamse universiteiten. Vlaamse Interuniversitaire Raad Statistische gegevens betreffende het personeel aan de universiteiten telling 1 februari 2013 www.vlir.be december 2013 Voorwoord Hierbij vindt u de jaarlijkse publicatie Statistische gegevens betreffende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CRIMILUMNI VZW

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CRIMILUMNI VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT CRIMILUMNI VZW VOORAFGAANDE TITEL Artikel 1. Het huishoudelijk reglement verduidelijkt de organisatie en de werking van de V.Z.W. Crimilumni, waarvan de statuten op 15-02-2011 onder

Nadere informatie

Lokaallabels in de FPPW

Lokaallabels in de FPPW FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Lokaallabels in de FPPW Goedgekeurd door de Faculteitsraad op 15 december 2004 1. Inleiding Aan elk lokaal in de Henri Dunantlaan 1 en 2 is of wordt

Nadere informatie

Advies 71bis :37 Pagina 1. ADVIES 71bis STEUNPUNTEN BELEIDSRELEVANT ONDERZOEK. Voorontwerp van WIJZIGEND besluit

Advies 71bis :37 Pagina 1. ADVIES 71bis STEUNPUNTEN BELEIDSRELEVANT ONDERZOEK. Voorontwerp van WIJZIGEND besluit Advies 71bis 14-01-2002 15:37 Pagina 1 ADVIES 71bis STEUNPUNTEN BELEIDSRELEVANT ONDERZOEK Voorontwerp van WIJZIGEND besluit 13 september 2001 Advies 71bis 14-01-2002 15:37 Pagina 2 INHOUD VRAAG OM SPOEDADVIES......................................................3

Nadere informatie

VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL FACULTEIT LICHAMELIJKE OPVOEDING EN KINESITHERAPIE FACULTAIR REGLEMENT LK

VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL FACULTEIT LICHAMELIJKE OPVOEDING EN KINESITHERAPIE FACULTAIR REGLEMENT LK VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL FACULTEIT LICHAMELIJKE OPVOEDING EN KINESITHERAPIE FACULTAIR REGLEMENT LK Oorspronkelijke versie goedgekeurd op de FR-LK van 10/03/98 Aanpassingen goedgekeurd op de FR-LK van

Nadere informatie

Call for proposals. Teaching Fellow Programma 2017

Call for proposals. Teaching Fellow Programma 2017 Call for proposals Teaching Fellow Programma 2017 1 oktober 2016 1. Beschrijving van het Teaching Fellow programma 2. Richtlijnen voor aanvragen 3. Beoordelingsprocedure 1. Teaching Fellow Programma Inleiding

Nadere informatie

Functieclassificatie De voorstellen

Functieclassificatie De voorstellen Functieclassificatie De voorstellen 29-10-2002 Wat voorafging Onderwijsdecreet X Functiebeschrijving voor alle personeelsleden Loopbaan ATP per 1/1/2000 afgeschaft RVB universiteit Gent Aanpak en principes

Nadere informatie

Academiejaar Masterproef Pedagogische Wetenschappen en Sociaal Werk

Academiejaar Masterproef Pedagogische Wetenschappen en Sociaal Werk Masterproef Pedagogische Wetenschappen en Sociaal Werk Academiejaar 2016-2017 BEDOELING Doorlopen van een gericht wetenschappelijk proces Een originele probleemstelling Een persoonlijk werkstuk Binnen

Nadere informatie

Reglement Honours Academy Universiteit Leiden HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN

Reglement Honours Academy Universiteit Leiden HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN Reglement Honours Academy Universiteit Leiden HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN Artikel 1. Begripsbepalingen 1. In dit reglement wordt verstaan onder: a. adviesraad: de Adviesraad van de Honours Academy zoals nader

Nadere informatie

Doelstellingen Onderwerp niet behandeld tijdens de verkorte procedure na tijdelijke erkenning.

Doelstellingen Onderwerp niet behandeld tijdens de verkorte procedure na tijdelijke erkenning. Ontwerp van accreditatierapport en -besluit met een positieve beoordeling van de accreditatieaanvraag voor de opleiding Master of Science in de architectuur (master) van de Universiteit Antwerpen (na tijdelijke

Nadere informatie

Verplaatsingen in dienstverband Kulak - Kulloc s. Verplaatsingen in dienstverband Kulak - KULeuven

Verplaatsingen in dienstverband Kulak - Kulloc s. Verplaatsingen in dienstverband Kulak - KULeuven Verplaatsingen in dienstverband Kulak - Kulloc s Voor verplaatsingen in dienstverband door personeelsleden van KULeuven (incl Kulloc s) verwijzen we naar de procedure voor dienstverplaatsingen : https://admin.kuleuven.be/personeel/intranet/praktisch/verplaatsing_dienstverband

Nadere informatie

Interuniversitaire Raad. Statistische gegevens betreffende het personeel aan de Vlaamse universiteiten. VLIR Vlaamse. telling 1 februari 2014

Interuniversitaire Raad. Statistische gegevens betreffende het personeel aan de Vlaamse universiteiten. VLIR Vlaamse. telling 1 februari 2014 Statistische gegevens betreffende het personeel aan de Vlaamse universiteiten telling 1 februari 2014 www.vlir.be december 2014 Voorwoord Hierbij vindt u de jaarlijkse VLIR publicatie Statistische gegevens

Nadere informatie

STANDPUNT. 1 Algemene principes en concepten. Het Leuvens Universitair Systeem Algemene Vergadering van 20 maart Principes. 1.

STANDPUNT. 1 Algemene principes en concepten. Het Leuvens Universitair Systeem Algemene Vergadering van 20 maart Principes. 1. STANDPUNT Het Leuvens Universitair Systeem Algemene Vergadering van 20 maart 2009. 1 Algemene principes en concepten 1.1 Principes De universiteit als eindverantwoordelijke voor een goede integratie. Deze

Nadere informatie

Medewerker bureau buitenland

Medewerker bureau buitenland Medewerker bureau buitenland Doel Ontwikkelen en beheren van mobiliteit- en beurzenprogramma s en samenwerkingsverbanden met andere onderwijsinstellingen op het gebied van uitwisseling en/of ontwikkelingssamenwerking,

Nadere informatie

Personeel. Deel 4. Hoofdstuk 5 : Hoger onderwijs Hogescholenonderwijs

Personeel. Deel 4. Hoofdstuk 5 : Hoger onderwijs Hogescholenonderwijs Deel Personeel Hoofdstuk 5 : Hoger onderwijs 5.1. Hogescholenonderwijs Academiejaar 2009-2010 BESTUURS- EN ONDERWIJZEND PERSONEEL NAAR STATUUT EN GESLACHT Aantal budgettaire fulltime-equivalenten (inclusief

Nadere informatie

van onderwijs en onderwijsondersteuning binnen Directeur onderwijsinstituut

van onderwijs en onderwijsondersteuning binnen Directeur onderwijsinstituut Opleidingsmanager Doel Ontwikkelen van programma( s) van wetenschappenlijk onderwijs en (laten) uitvoeren en organiseren van onderwijs en onderwijsondersteuning binnen de faculteit, uitgaande van een faculteitsplan

Nadere informatie

Overwegende dat KOMEN HET VOLGENDE OVEREEN: Artikel 1. Begripsbepalingen

Overwegende dat KOMEN HET VOLGENDE OVEREEN: Artikel 1. Begripsbepalingen Archeologie, het Bestuur van de Faculteit Campus Den Haag, het Bestuur van de Faculteit der Geesteswetenschappen, het Bestuur van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, het Bestuur van de Faculteit der Sociale

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE OPLEIDINGSCOMMISSIES VAN RITS SCHOOL OF ARTS d.d. 3 februari 2015

REGLEMENT VAN DE OPLEIDINGSCOMMISSIES VAN RITS SCHOOL OF ARTS d.d. 3 februari 2015 REGLEMENT VAN DE OPLEIDINGSCOMMISSIES VAN RITS SCHOOL OF ARTS d.d. 3 februari 2015 Hoofdstuk I. Algemeen reglement van de opleidingscommissies aan de Erasmushogeschool Brussel (goedgekeurd door het College

Nadere informatie

Docent. Doel. College van van Bestuur. Decaan. Voorzitter Capaciteitsgroep. Dir. Dir. Onderzoeksinstituut. Hoogleraar UHD UD UD. Onderzoeker.

Docent. Doel. College van van Bestuur. Decaan. Voorzitter Capaciteitsgroep. Dir. Dir. Onderzoeksinstituut. Hoogleraar UHD UD UD. Onderzoeker. Docent Doel College van van Bestuur Ontwikkelen en verzorgen van toegewezen wetenschappelijke, uitgaande van het facultaire, teneinde de leerdoelen behorende bij de eindtermen van de ten aanzien van kennis,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN OPLEIDINGSCOMMISSIE BINNEN DE Faculteit XXX (NAAM INVULLEN) OC XXX (naam OC invullen)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN OPLEIDINGSCOMMISSIE BINNEN DE Faculteit XXX (NAAM INVULLEN) OC XXX (naam OC invullen) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN OPLEIDINGSCOMMISSIE BINNEN DE Faculteit XXX (NAAM INVULLEN) OC XXX (naam OC invullen) Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: faculteitsreglement:

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL Huizinga Instituut 2012-2016

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL Huizinga Instituut 2012-2016 De Colleges van Bestuur van: GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL Huizinga Instituut 2012-2016 de Erasmus Universiteit Rotterdam; de Radboud Universiteit Nijmegen; de Rijksuniversiteit Groningen;

Nadere informatie

Evaluatieformulier UNIVERSITAIRE ZIEKENHUIZEN LEUVEN

Evaluatieformulier UNIVERSITAIRE ZIEKENHUIZEN LEUVEN UNIVERSITAIRE ZIEKENHUIZEN LEUVEN Evaluatieformulier Naam: Functie: Dienst/ afdeling: Diensthoofd: Aanwervingsdatum: Basiscontract: Verlenging: op te maken voor: Evaluatiedomein Tussentijdse evaluatie

Nadere informatie

Faculteitsreglement. van de. Faculteit Construerende Technische Wetenschappen Faculty of Engineering Technology

Faculteitsreglement. van de. Faculteit Construerende Technische Wetenschappen Faculty of Engineering Technology Kenmerk: CTW/A-08.0729 Datum: 6 oktober 2008 Faculteitsreglement van de Faculteit Construerende Technische Wetenschappen Faculty of Engineering Technology Inhoudsopgave Hoofdstuk I Artikel 1 Algemeen Begripsbepalingen

Nadere informatie

Checklists voor openstellen van een leerstoel, (her)benoemingsvoorstellen hoogleraren en wijziging benoeming hoogleraar

Checklists voor openstellen van een leerstoel, (her)benoemingsvoorstellen hoogleraren en wijziging benoeming hoogleraar Checklists voor openstellen van een leerstoel, (her)benoemingsvoorstellen hoogleraren en wijziging benoeming hoogleraar Rol van de Raad van Hoogleraren De Raad van Hoogleraren is een adviesorgaan van het

Nadere informatie

Universitair docent. Doel

Universitair docent. Doel Universitair docent Doel College van van Bestuur Ontwikkelen en verzorgen van toegewezen samenhangende wetenschappelijke, uitgaande van het facultaire, teneinde de leerdoelen behorende bij de eindtermen

Nadere informatie

Statistische gegevens betreffende het personeel aan de Vlaamse universiteiten. telling 1 februari 2007

Statistische gegevens betreffende het personeel aan de Vlaamse universiteiten. telling 1 februari 2007 Statistische gegevens betreffende het personeel aan de Vlaamse universiteiten telling 1 februari 2007 www.vlir.be oktober 2007 Dit statistische overzicht werd opgesteld door de subgroep Personeelsstatistieken:

Nadere informatie

FORMAT OPLEIDINGS- EN BEGELEIDINGSPLAN PROMOVENDUS. Naam promovendus:.. Datum indiensttreding: Leerstoelgroep:

FORMAT OPLEIDINGS- EN BEGELEIDINGSPLAN PROMOVENDUS. Naam promovendus:.. Datum indiensttreding: Leerstoelgroep: FORMAT OPLEIDINGS- EN BEGELEIDINGSPLAN PROMOVENDUS Naam promovendus:.. Datum indiensttreding: Leerstoelgroep: Beoogde totale duur promovendusaanstelling: jaar Het dienstverband als promovendus bestaat

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL OIKOS

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL OIKOS De Colleges van Bestuur van: GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL OIKOS 2017-2021 de Radboud Universiteit Nijmegen; de Rijksuniversiteit Groningen; de Universiteit Leiden; de Universiteit Utrecht;

Nadere informatie

PORTFOLIO Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) Naam : Functie : Faculteit : Instituut : Telefoonnummer : Datum :

PORTFOLIO Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) Naam : Functie : Faculteit : Instituut :   Telefoonnummer : Datum : PORTFOLIO Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) Naam : Functie : Faculteit : Instituut : Email : Telefoonnummer : Datum : 1 Inhoud Onderwijscv... 3 1. Onderwijsvisie... 7 2. Didactisch ontwerp en uitwerking

Nadere informatie

Regeling Praktijkonderzoekstage-scriptietraject (POSST)

Regeling Praktijkonderzoekstage-scriptietraject (POSST) Regeling Praktijkonderzoekstage-scriptietraject (POSST) 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Toepasselijkheid van de regeling Deze regeling is uitsluitend van toepassing op het praktijkonderzoekstage-scriptie

Nadere informatie

Het bestuurscollege, Gelet op het bijzonder decreet van 26 juni 1991 betreffende de Universiteit Gent en het Universitair Centrum Antwerpen;

Het bestuurscollege, Gelet op het bijzonder decreet van 26 juni 1991 betreffende de Universiteit Gent en het Universitair Centrum Antwerpen; BESLUIT VAN HET BESTUURSCOLLEGE VAN DE UNIVERSITEIT GENT HOUDENDE DE PROCEDURES VAN TOEWIJZING VAN BETREKKINGEN, LOOPBAANSTRUCTUUR EN BEZOLDIGINGSREGELING EN FUNCTIONERING, EVALUATIE EN VORMING BIJ HET

Nadere informatie

Functionerings- en evaluatiereglement in het kader van loopbaanbegeleiding Goedkeuring Schoolbestuur: 10/02/2010 Goedkeuring LOC: 10/02/2010

Functionerings- en evaluatiereglement in het kader van loopbaanbegeleiding Goedkeuring Schoolbestuur: 10/02/2010 Goedkeuring LOC: 10/02/2010 Breekiezel 27, 3670 Meeuwen-Gruitrode Functionerings- en evaluatiereglement in het kader van loopbaanbegeleiding Goedkeuring Schoolbestuur: 10/02/2010 Goedkeuring LOC: 10/02/2010 Artikel 1: Wettelijk kader

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT VAN DE STUDENTENRAAD VAN DE VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL

ORGANIEK REGLEMENT VAN DE STUDENTENRAAD VAN DE VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL ORGANIEK REGLEMENT VAN DE STUDENTENRAAD VAN DE VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL HOOFDSTUK I - Algemene bepalingen en bevoegdheden Artikel 1 De Studentenraad verdedigt de belangen van de studenten en verstrekt

Nadere informatie

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. betreffende de universiteiten in de Vlaamse Gemeenschap AMENDEMENTEN. Stuk 502 ( ) - Nr.

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. betreffende de universiteiten in de Vlaamse Gemeenschap AMENDEMENTEN. Stuk 502 ( ) - Nr. Stuk 502 (1990-1991) - Nr. 5 VLAAMSERAAD ZITTING 1990-1991 16 MEI 1991 ONTWERP VAN DECREET betreffende de universiteiten in de Vlaamse Gemeenschap AMENDEMENTEN Artikel 62 1. AMENDEMENT voorgesteld door

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement PPW oktober 2008.doc Pagina 1 van 14

Huishoudelijk reglement PPW oktober 2008.doc Pagina 1 van 14 HUISHOUDELIJK REGLEMENT FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Artikel 1. Draagwijdte van het Huishoudelijk reglement van de faculteit Dit Huishoudelijk reglement bepaalt de organisatie en

Nadere informatie