EVALUATIE VAN HET ADMINISTRATIEF EN TECHNISCH PERSONEEL - REGLEMENT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EVALUATIE VAN HET ADMINISTRATIEF EN TECHNISCH PERSONEEL - REGLEMENT"

Transcriptie

1 EVALUATIE VAN HET ADMINISTRATIEF EN TECHNISCH PERSONEEL - REGLEMENT Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt op Aanpassingen goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt op en

2 2 Artikel 1 Toepassingsgebied en definitie Artikel 1.1. Het administratief en technisch personeel dat vastbenoemd is of voor onbepaalde duur aangesteld en van wie de functie werd geklasseerd, wordt geëvalueerd. Artikel 1.2. De evaluatie is de beoordeling op basis van een functiebeschrijving van de wijze waarop het personeelslid zijn functie uitoefent. Artikel 1.3. De evaluatie steunt op een nauwkeurige, objectieve en billijke inschatting van de vakkennis, de inzet, de prestaties, de competentie en de verdiensten van het personeelslid. De kwaliteitsbewaking van de evaluatie gebeurt door een college. Het college is als volgt samengesteld: 2 leden van de beleidstop, de 3 faculteitsvoorzitters, 1 vertegenwoordiger voor de centrale administratieve diensten, 1 waarnemend deskundige en eveneens waarnemend 1 lid van elk van de drie syndicale organisaties. Het college duidt in zijn midden een voorzitter aan. Artikel 1.4. De evaluatie gebeurt op een zorgvuldige wijze aan de hand van een vooraf bekendgemaakt evaluatieformulier. (zie bijlage) De criteria die bij de evaluatie aan bod komen zijn naar inhoud en waardering omschreven in het evaluatieformulier. Het gewicht van de criteria wordt in het functieprofiel aangegeven met de volgende termen : niet-relevant wenselijk belangrijk essentieel. Het wegingsformulier bevat een overzicht van alle criteria met hun weging en wordt voor iedere medewerker in zijn/haar evaluatiedossier bewaard. Bij de start van de evaluatieprocedure (minstens twee weken voor de evaluatiegesprekken) stuurt de Personeelsdienst iedere medewerker een overzicht van de evaluatierubrieken met een toelichting en het voor zijn/haar functie toepasbare wegingsformulier. Artikel 1.5. Het doel van de evaluatie is: - nagaan op welke wijze het personeelslid zijn functie vervult, waarbij men indien nodig kan overgaan tot bijsturen of verbeteren van bepaalde aspecten van de uitoefening van de functie; het vormingsbeleid en de tussentijdse functioneringsgesprekken kunnen hiertoe een nuttige bijdrage leveren; - fungeren als één van de criteria bij bevordering en schaalverhoging (zie artikel 7.1.) Artikel 2 De evaluatoren en bevoegde overheden Artikel 2.1. De directe chef is belast met het invullen van het evaluatieformulier en het voorstellen van de beoordeling. De vaste secretaris wordt geëvalueerd door de rector. Het college zendt de voorgestelde beoordelingen ter bekrachtiging door aan het Vast Bureau of stuurt ze met een motivering terug aan de directe chef (zie verder artikel 3.4.).

3 3 Artikel 2.2. Indien het personeelslid in twee gescheiden werkeenheden werkt, gebeurt de evaluatie door de twee directe chefs samen. Indien het personeelslid tijdens de evaluatieperiode onder het gezag van een andere verantwoordelijke terechtkomt, kan de evaluatie door de twee chefs gezamenlijk door het college worden aanbevolen. Artikel 2.3. Op voorstel van de faculteitsvoorzitters, de departementsvoorzitters en de verantwoordelijken van de administratieve directies wordt de lijst van de directe chefs die belast zijn met de evaluatie door de Raad van Bestuur vastgesteld. Artikel 2.4. Elk personeelslid kan tegen zijn/haar evaluatie een beroep indienen bij de Beroepscommissie. Artikel 2.5. De beoordelingen worden definitief vastgesteld door het Vast Bureau (zie artikel 5.7) of de Raad van Bestuur (zie artikel 6.5.). Artikel 3 Periodiciteit Artikel 3.1. De personeelsleden worden tweejaarlijks beoordeeld. Wie een beoordeling onvoldoende heeft gekregen, wordt het jaar daarna bijkomend geëvalueerd, volgens dezelfde timing als in de normale procedure (zie artikel 3.2. tot en met 3.4.). Artikel 3.2. De evaluatieformulieren en de lijst met de te evalueren medewerkers worden overgemaakt aan de directe chefs in de loop van de maand januari bij de aanvang van de tweejaarlijkse periode waarvoor de evaluatie dient te gebeuren. Artikel 3.3. De personeelsdienst stelt in juni van het tweede jaar van de evaluatieperiode, in samenspraak met de vaste secretaris, het tijdschema op van de evaluatieprocedure. Dit schema dient strikt opgevolgd. Het wordt onmiddellijk aan alle betrokkenen overgemaakt. Artikel 3.4. Het tijdschema omvat volgende elementen: - tijdspanne voor voorbereiding van de evaluatie door de directe chefs,de eerste afstemming en indiendatum afgestemde evaluatievoorstellen aan de personeelsdienst - tijdspanne voor de tweede afstemming op clusterniveau - tijdspanne voor de evaluatiegesprekken tussen de directe chefs en hun medewerkers - tijdspanne vergadering college en herindienen van eventueel hernieuwde evaluaties - datum vastlegging evaluaties door Vast Bureau - tijdspanne mogelijkheid tot indienen van beroep.

4 4 Artikel 4 Het evaluatiedossier Artikel 4.1. Van elk personeelslid waarop dit reglement van toepassing is, wordt op de personeelsdienst een evaluatiedossier aangelegd. Artikel 4.2. In het evaluatiedossier bevinden zich naast de functiebeschrijving, wegingsformulier en de evaluatieformulieren alle documenten die in verband met de uitoefening van de functie relevant zijn (vacature, kandidaatstelling, selectieproeven en eventueel eigen positieve aanbevelingen). Artikel 4.3. Iedere op het evaluatieformulier vermelde registratie van functiegesprek, functioneringsgesprek of feiten dient binnen de 10 werkdagen na de gedateerde registratie aan het personeelslid voor ondertekening ter kennisneming worden voorgelegd. Het ondertekenen ter kennisgeving is verplicht. Het personeelslid kan na ondertekening ter kennisneming zijn/haar opmerkingen aan de registratie toevoegen. Bij ontstentenis van een schriftelijke reactie van het personeelslid binnen de 10 werkdagen na de ondertekening ter kennisneming, wordt het personeelslid geacht akkoord te gaan met de geviseerde registratie. Artikel 4.4. De personeelsleden kunnen hun eigen evaluatiedossier inzien. De directe chefs hebben het recht de evaluatiedossiers van de personeelsleden die ze evalueren in te zien. De directeurs, de faculteitsvoorzitters, de departementsvoorzitters en de verantwoordelijken van de administratieve directies hebben het recht om de evaluatiedossiers van hun medewerkers in te zien. De leden van het college, de leden van de beroepscommissie (zie artikel 6.3.), de leden van het Vast Bureau en de leden van de Raad van Bestuur hebben het recht om alle evaluatiedossiers in te zien. Eenieder die gerechtigd is om een evaluatiedossier van een personeelslid in te zien, dient zich strikt te houden aan de regels van de discretieplicht. Artikel 5 Evaluatieprocedure Artikel 5.1.A. In de evaluatieprocedure kunnen er meerdere functioneringsgesprekken en opvolgingsgesprekken worden voorzien door de betrokken directe chef. Het is aanbevolen van nota te maken van deze gesprekken op het evaluatieformulier of, indien te omstandig, ze aan het evaluatieformulier toe te voegen. In elk geval is iedere directe chef verplicht in september van het eerste jaar van de evaluatieperiode een functioneringsgesprek te houden met zijn medewerker(s) en de neerslag van dit gesprek te noteren op het formulier. Artikel 5.1 B. Het voorstel van evaluatie gebeurt na een gesprek tussen het personeelslid en zijn directe chef, tijdens hetwelk tenminste alle criteria van het evaluatieformulier worden besproken.

5 5 Artikel 5.2. Het personeelslid kan aan het college, uiterlijk vóór 1 juni van het jaar waarin de evaluatie wordt vastgelegd, vragen dat een beroep wordt gedaan op een tweede evaluator. Het college kan ook op eigen initiatief een tweede evaluator aanduiden. Artikel 5.3. In drie gevallen zijn twee evaluatoren bij het gesprek aanwezig: 1) indien het personeelslid in twee duidelijk afgescheiden werkeenheden werkt en dus twee directe chefs heeft of indien het personeelslid tijdens de evaluatieperiode onder het gezag van een andere verantwoordelijke gekomen is en de gezamenlijke evaluatie door de twee chefs werd aanbevolen (zie artikel 2.2.); 2) op verzoek van het personeelslid overeenkomstig artikel 5.2.; 3) op eigen initiatief van het college overeenkomstig artikel 5.2. Artikel 5.4. Na het gesprek vult de directe chef het evaluatieformulier in, in voorkomend geval samen met de tweede evaluator. Wanneer er twee evaluatoren zijn wordt het formulier in onderlinge overeenstemming opgesteld, gedateerd en ondertekend. De beide evaluatoren streven naar een consensus. Indien dit problemen oplevert, wordt het eerste afstemmingsniveau erbij betrokken om tot een beslissing (score) te komen. Artikel 5.5.A. De directe chef, in voorkomend geval samen met de tweede evaluator, kan de beoordeling zeer goed, goed plus, goed, voldoende of onvoldoende voorstellen. Artikel 5.5.B. Om het evaluatiesysteem meer objectiveerbaar en beheersbaar te maken gebeuren er afstemmingen van evaluaties op twee niveaus: - Vooraleer hij het beoordelingsgesprek met zijn medewerker(s) aangaat stemt de directe chef zijn voorstellen tot globale beoordelingen van al zijn medewerkers af met zijn eigen naast hogere chef of met een academisch verantwoordelijke indien de directe chef geen echte naast hogere chef heeft; deze eerste afstemming dient in overleg met alle directe chefs van een afstemgroep te gebeuren (collegiaal overleg in belang van de consensus). - Daarna, maar nog steeds voordat de beoordelingsgesprekken gehouden worden, komen de naast hogere chefs en de academisch verantwoordelijken samen in clusters van afdelingen en diensten om op een tweede niveau een afstemming te doen. Hierbij dienen volgende richtlijnen inzake procentuele verdeling van scores gehanteerd te worden: % voor zeer goed % voor goed plus % voor goed % voor voldoende % voor onvoldoende. Deze richtlijnen zijn een middel om het doel van objectiveerbaarheid te bewerkstelligen, zodat het systeem van normale en versnelde doorgroei goed kan toegepast worden binnen de budgettaire kaders. Op basis van de input van deze afstemming in twee trappen/op twee niveaus bepaalt de directe chef met welke globale score hij het gesprek met zijn medewerker ingaat. De eindevaluatie wordt onderbouwd op de verschillende deelcriteria aan de medewerker meegedeeld in een evaluatiegesprek.

6 6 In het college kwaliteitsbewaking worden de verzamelde scores bekeken in vergelijking met de richtlijnen van de procentuele verdeling en wordt erop toegezien of de evaluatieprocedure correct werd uitgevoerd (bewaking en borging van de procedure). De samenstelling van de twee eerste afstemniveaus wordt in juni van het tweede jaar van de evaluatieperiode bepaald. De samenstelling wordt aan het personeel bekendgemaakt; Artikel 5.6. Het personeelslid tekent bij de beoordeling zeer goed, goed plus, goed, voldoende of onvoldoende het evaluatieformulier voor gezien en kan schriftelijke opmerkingen toevoegen (ook belangrijk in functie van artikel 7). Artikel 5.7. De door het college aanvaarde voorstellen worden ter definitieve vaststelling aan het Vast Bureau overgemaakt. Voorstellen die niet door het college worden aanvaard, worden met een motivatie terug overgemaakt aan de directe chef en in voorkomend geval aan de tweede evaluator. Deze voorstellen dienen hernieuwd tijdig aan de personeelsdienst overgemaakt (zie artikel 3.4.). Indien het college oordeelt dat het hernieuwde voorstel niet aanvaardbaar is, dan wordt het voorstel met melding van de reden van niet-aanvaarding aan het Vast Bureau overgemaakt. Het Vast Bureau stelt de beoordelingen definitief vast. Het personeelslid wordt in kennis gesteld van de vastgestelde beoordeling binnen een periode van 5 arbeidsdagen volgend op de vaststelling. Artikel 6 Beroepsprocedure Artikel 6.1. Een personeelslid dat niet instemt met de door het Vast Bureau vastgestelde beoordeling, kan tegen deze beslissing een beroep indienen bij de Beroepscommissie. Artikel 6.2. Dit beroep moet worden ingediend binnen een termijn van 15 kalenderdagen na de betekening of postdatum van de bekendmaking van de vaststelling door het Vast Bureau en dit via een per post aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de Beroepscommissie. Artikel 6.3. De Beroepscommissie bestaat uit 5 leden en 5 plaatsvervangende leden, bij voorkeur externe leden. Zij worden, op voorstel van de rector, door de Raad van Bestuur aangeduid voor een termijn van 4 jaar, waarbij het personeelsonderhandelingscomité moet instemmen met 3 van de 5 leden en 3 van de 5 plaatsvervangende leden. Een afwijzing moet door het personeelsonderhandelingscomité omstandig worden gemotiveerd. Personeelsleden die betrokken waren bij de evaluatie die aanleiding heeft gegeven tot het aantekenen van het beroep, kunnen geen zitting hebben in de Beroepscommissie, evenmin als leden van de Raad van Bestuur. De Beroepscommissie duidt onder zijn leden een voorzitter aan. Artikel 6.4.

7 7 De Beroepscommissie hoort in ieder geval achtereenvolgens de voorzitter van het college, de evaluator(en) en het personeelslid, dat zich kan laten bijstaan door een raadsman. De beroepscommissie kan beslissen ook andere personen te horen. De commissie formuleert een gemotiveerd advies voor de Raad van Bestuur. Artikel 6.5. De Raad van Bestuur beslist over het al dan niet toekennen van een gewijzigde beoordeling binnen 60 kalenderdagen. Het personeelslid en de evaluator(en) kunnen op hun verzoek gehoord worden. Het personeelslid kan zich daarbij laten bijstaan of vertegenwoordigen door een raadsman. Artikel 7 Gevolgen van de beoordeling Artikel 7.1. De relatie tussen de beoordeling en het verloop van de geldelijke loopbaan wordt weergegeven in het loopbaanplan voor het Administratief en Technisch Personeel. De meest recente door de Raad van Bestuur goedgekeurde versie van dit loopbaanplan wordt als bijlage aan dit reglement toegevoegd. Artikel 7.2. Een personeelslid kan van ambtswege ontslagen worden indien hij of zij twee opeenvolgende keren of in totaal vijf niet opeenvolgende keren in zijn/haar loopbaan de beoordeling onvoldoende krijgt. In beide gevallen gelden de bepalingen, voorzien in hoofdstuk II van de wet van 20 juli 1991 houdende sociale en diverse bepalingen, met betrekking tot de werkloosheidsuitkering. Artikel 8 Inwerkingtreding en overgangsbepalingen Artikel 8.1. Dit herwerkte evaluatiereglement voor het administratief en technisch personeel treedt in werking op

EVALUATIEREGLEMENT - GROEP T HOGESCHOOL LEUVEN - Evaluatiereglement, 20 november 2000

EVALUATIEREGLEMENT - GROEP T HOGESCHOOL LEUVEN - Evaluatiereglement, 20 november 2000 1 EVALUATIEREGLEMENT - GROEP T HOGESCHOOL LEUVEN - 2 Voorafgaand Het hogescholendecreet van 13 juli 1994, zoals gewijzigd, bepaalt in artikelen 77 en volgende dat het hogeschoolbestuur een (personeels-)

Nadere informatie

Evaluatie ATP Infosessie voor leidinggevenden 2 en 6 oktober 2014

Evaluatie ATP Infosessie voor leidinggevenden 2 en 6 oktober 2014 Evaluatie ATP 2013-2014 Infosessie voor leidinggevenden 2 en 6 oktober 2014 Waarom deze infosessie? Aantal nieuwe leidinggevenden Personeelsleden die voor het eerst een evaluatie hebben Belang van goede

Nadere informatie

Functionerings- en evaluatiereglement in het kader van loopbaanbegeleiding Goedkeuring Schoolbestuur: 10/02/2010 Goedkeuring LOC: 10/02/2010

Functionerings- en evaluatiereglement in het kader van loopbaanbegeleiding Goedkeuring Schoolbestuur: 10/02/2010 Goedkeuring LOC: 10/02/2010 Breekiezel 27, 3670 Meeuwen-Gruitrode Functionerings- en evaluatiereglement in het kader van loopbaanbegeleiding Goedkeuring Schoolbestuur: 10/02/2010 Goedkeuring LOC: 10/02/2010 Artikel 1: Wettelijk kader

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 28 DECEMBER 2011 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 28 DECEMBER 2011 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 28 DECEMBER 2011 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 22 december 2011 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

PERSONEELSDIENST VOORBEREIDING EVALUATIEGESPREK

PERSONEELSDIENST VOORBEREIDING EVALUATIEGESPREK PERSONEELSDIENST VOORBEREIDING EVALUATIEGESPREK Beste medewerker Op het einde van de evaluatieperiode hebben jij en je functionele chef een evaluatiegesprek. Hier wordt gekeken of de doelstellingen bereikt

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE EVALUATIE VAN HET ACADEMISCH PERSONEEL

BIJZONDER REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE EVALUATIE VAN HET ACADEMISCH PERSONEEL BIJZONDER REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE EVALUATIE VAN HET ACADEMISCH PERSONEEL Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt op 10.04.2001 Aangepast door de Raad van Bestuur op: 05.07.2011 (zie

Nadere informatie

FUNCTIONEREN EVALUEREN. CLB van het GO!

FUNCTIONEREN EVALUEREN. CLB van het GO! FUNCTIONEREN EVALUEREN CLB van het GO! Procedure goedgekeurd dd. 12.11.2007 INLEIDING De Raad van de Directeurs van de CLB van het GO! (RADI) heeft gezamenlijk functiebeschrijvingen ontwikkeld (werkgroep

Nadere informatie

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING juni 2009 Artikel 1 Wettelijk kader en omzendbrieven Decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van sommige personeelsleden

Nadere informatie

Artikel 1 Wettelijk kader en omzendbrieven

Artikel 1 Wettelijk kader en omzendbrieven FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT SCHOLENGEMEENSCHAP DE GROEVE Opgemaakt op 18 JUNI 2009 Artikel 1 Wettelijk kader en omzendbrieven Decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van sommige

Nadere informatie

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING VAN SGKBO AARSCHOT-BETEKOM-HOUWAART 14-12-2009

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING VAN SGKBO AARSCHOT-BETEKOM-HOUWAART 14-12-2009 Vlaams Verbond van het Katholiek Basisonderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING VAN SGKBO AARSCHOT-BETEKOM-HOUWAART 14-12-2009 Artikel

Nadere informatie

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING 2008-10-20

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING 2008-10-20 FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING 2008-10-20 Artikel 1 Wettelijk kader en omzendbrieven Decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van sommige personeelsleden

Nadere informatie

Collegestraat St-Niklaas 03 / /

Collegestraat St-Niklaas 03 / / Collegestraat 31 9100 St-Niklaas 03 / 780 71 95 0479 / 20 12 98 info@sint-nicolaas-sgbao.be www.sint-nicolaas-sgbao.be FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING 2009-11-30

Nadere informatie

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING Artikel 1 Wettelijk kader en omzendbrieven Decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van sommige personeelsleden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor het beoordelingscomité voor starterscontracten

Huishoudelijk reglement voor het beoordelingscomité voor starterscontracten Huishoudelijk reglement voor het beoordelingscomité voor starterscontracten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 april 2016 Bekendgemaakt op 27 april 2016 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2.

Nadere informatie

SCHOLENGEMEENSCHAP SAS BRUSSEL AFSPRAKEN ROND FUNCTIEBESCHRIJVING, FUNCTIONERINGSGESPREK, EVALUATIEGESPREK

SCHOLENGEMEENSCHAP SAS BRUSSEL AFSPRAKEN ROND FUNCTIEBESCHRIJVING, FUNCTIONERINGSGESPREK, EVALUATIEGESPREK 1 SCHOLENGEMEENSCHAP SAS BRUSSEL AFSPRAKEN ROND FUNCTIEBESCHRIJVING, FUNCTIONERINGSGESPREK, EVALUATIEGESPREK Inleiding Vanaf 1 september 2007 is het werken met individuele functiebeschrijvingen in het

Nadere informatie

De ombudsdienst. CVO-VSPW-Gent De ombudsdienst Pagina 1

De ombudsdienst. CVO-VSPW-Gent De ombudsdienst Pagina 1 De ombudsdienst De ombudsdienst Pagina 1 1.1. Samenstelling en taak van deze dienst De ombudsdienst is een interne dienst binnen het Centrum voor Volwassenenonderwijs VSPW-Gent die open staat voor alle

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 4.7. Organisatiegerichte processen Het evalueren van het personeel. Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf:

Kwaliteitshandboek 4.7. Organisatiegerichte processen Het evalueren van het personeel. Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Khb 4.7.3. versie 1 1/5 Beoordeeld: Jan De Bruyn Paraaf: Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Geldig vanaf: 01/01/2014 DOEL (B.S. van 4-2-2011) Artikels 46 1/2 en bijlage 3,4 g) TOEPASSINGSGEBIED Alle personeelsleden

Nadere informatie

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEGESPREKKEN

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEGESPREKKEN FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEGESPREKKEN 03.05.2011 CVO DTL Herentals Functioneringscyclus 3 mei 2011 Pagina 1 INHOUD MISSIE EN WETGEVING VISIE DE FUNCTIONERINGSCYCLUS IN DRIE FASES 1. Het functie- en planningsgesprek

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Addendum (april 2014) bij de Handleiding onderwijsvisitatie Specifieke lerarenopleiding, Brussel, 2009

Addendum (april 2014) bij de Handleiding onderwijsvisitatie Specifieke lerarenopleiding, Brussel, 2009 Addendum (april 2014) bij de Handleiding onderwijsvisitatie Specifieke lerarenopleiding, Brussel, 2009 Nieuwe organisatiestructuur VLUHR Sinds 1 januari 2013 zijn de Cellen kwaliteitszorg van VLIR en VLHORA

Nadere informatie

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip:

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Adviescommissie kunsten Huishoudelijk Reglement I. Algemene bepalingen Begrippen Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Kunstendecreet: het decreet

Nadere informatie

Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem

Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem Ouderraad: huishoudelijk reglement Hoofdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school

Nadere informatie

Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum Kraamzorg

Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum Kraamzorg Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum Kraamzorg Vastgesteld door het Bestuur van het Kenniscentrum Kraamzorg op 27 september 2017 2017 1 Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE BRECHT OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN VERSLAG RAAD : 16/02/2016 Aanwezig : A. Van Dyck, voorzitter. L. Bennenbroek, C. Dierckx, J. Dignef, M. Van Dyck, F. Vangilbergen,

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem. Ouderraad: huishoudelijk reglement

Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem. Ouderraad: huishoudelijk reglement Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem Tel en fax 050/71.15.93 e-mail vbs.depapaver@telenet.be Hoofdstuk 1 Oprichting Ouderraad: huishoudelijk reglement Art.1. Art. 2. In uitvoering van

Nadere informatie

Gelet op de instemming van de Ondernemingsraad d.d. 31 mei 2018;

Gelet op de instemming van de Ondernemingsraad d.d. 31 mei 2018; CVDR Officiële uitgave van Heerhugowaard. Nr. CVDR612198_1 14 augustus 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard houdende regels omtrent personeelsbeoordeling

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2014/025/.

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2014/025/. 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2014/025/. Inzake :, te, bijgestaan door Mter, loco Mter.., advocaten te, Verzoekende partij Tegen :, eerste

Nadere informatie

Regeling Beroep tegen Examenbeslissingen. MBO Utrecht. Colofon

Regeling Beroep tegen Examenbeslissingen. MBO Utrecht. Colofon Regeling Beroep tegen Examenbeslissingen MBO Utrecht Colofon Uitgave : College van Bestuur Goedgekeurd door het College van Bestuur : 27 juni 2014 Instemming Ondernemingsraad : 3 september 2014 Instemming

Nadere informatie

FEDERATIE DER BELGISCHE DIAMANTBEURZEN V.Z.W. REGELEMENT VAN DE COMMISSIE VAN SCHULDVEREFFENING

FEDERATIE DER BELGISCHE DIAMANTBEURZEN V.Z.W. REGELEMENT VAN DE COMMISSIE VAN SCHULDVEREFFENING FEDERATIE DER BELGISCHE DIAMANTBEURZEN V.Z.W. REGELEMENT VAN DE COMMISSIE VAN SCHULDVEREFFENING DATUM VAN INVOEGETREDING 1 JANUARI 2002 FEDERATIE DER BELGISCHE DIAMANTBEURZEN REGLEMENT COMMISSIE VAN SCHULDVEREFFENING

Nadere informatie

Regeling POP en functioneringsgesprekken van de gemeente Waalwijk

Regeling POP en functioneringsgesprekken van de gemeente Waalwijk Regeling POP en functioneringsgesprekken van de gemeente Waalwijk 12-0016257regeling POP en functioneringsgesprekken gemeente Waalwijk HRMHII/cfw d.d. augustus 2012 1 Regeling POP en functioneringsgesprekken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSE TOEZICHTCOMMISSIE VOOR HET ELEKTRONISCHE BESTUURLIJKE GEGEVENSVERKEER

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSE TOEZICHTCOMMISSIE VOOR HET ELEKTRONISCHE BESTUURLIJKE GEGEVENSVERKEER HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSE TOEZICHTCOMMISSIE VOOR HET ELEKTRONISCHE BESTUURLIJKE GEGEVENSVERKEER Titel I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1. De Vlaamse toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING. Nr. GO/ 2013 / 04 / / 2 OKTOBER 2013

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING. Nr. GO/ 2013 / 04 / / 2 OKTOBER 2013 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING Nr. GO/ 2013 / 04 / / 2 OKTOBER 2013 Inzake, wonende te, bijgestaan door, advocaat te Verzoekende partij Tegen, algemeen directeur

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 4. Organisatiegerichte procedures 4.3 Het ondersteunen en evalueren van het personeel

Kwaliteitshandboek 4. Organisatiegerichte procedures 4.3 Het ondersteunen en evalueren van het personeel 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 10/12/2014 Procedurehouder: Directeur, administratie en interne Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Toepassingsgebied Alle medewerkers met een arbeidscontract

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/034/(...)

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/034/(...) 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2017/034/(...) Inzake: de heer (...), wonende te ( ), bijgestaan door Mter ( ), loco Mter (...), advocaten,

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING ONDERWIJS

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING ONDERWIJS REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING ONDERWIJS CB08.199 AJH 09-09-2008 procedures Aventus\CB08.199.reglement klachtenbehandeling onderwijs versie 2.0 def. vastgesteld CvB 05-11-2008 Historie document: Reglement

Nadere informatie

Regeling Beroep tegen Examenbeslissingen Colofon

Regeling Beroep tegen Examenbeslissingen Colofon Regeling Beroep tegen Examenbeslissingen Colofon Uitgave : MBO Amersfoort Instemming OR : 12 december 2012 Instemming Studentenraad : Vastgesteld College van Bestuur : 8 januari 2013 Kenmerk CvB vastgesteld

Nadere informatie

Advies van BVV-netwerk HR met betrekking tot het OKB evaluatie, OMB functiebeschrijvingen en OMO evaluatie

Advies van BVV-netwerk HR met betrekking tot het OKB evaluatie, OMB functiebeschrijvingen en OMO evaluatie Advies van BVV-netwerk HR met betrekking tot het OKB evaluatie, OMB functiebeschrijvingen en OMO evaluatie Datum: 25/01/2016 Standpunt van BVV-netwerk HR na de vergadering dd 21/01/2016, waarop 16 Vlaamse

Nadere informatie

Reglement: Gebruik van evaluatiedocumenten. Personeel

Reglement: Gebruik van evaluatiedocumenten. Personeel Reglement: Gebruik van evaluatiedocumenten 08.09.2009 Personeel pagina 1 van 15 Inleiding Met deze nota willen we een leidraad bieden aan alle leidinggevenden die betrokken zijn bij de evaluaties van medewerkers

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO / 2017 / 2 / (...)

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO / 2017 / 2 / (...) KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING Nr. GVO / 2017 / 2 / (...) Inzake: De heer (...), onderwijzer, wonende te ( ), Verzoekende partij Tegen: De heer (...),

Nadere informatie

Regeling beoordelingsgesprekken O2A5

Regeling beoordelingsgesprekken O2A5 Regeling beoordelingsgesprekken O2A5 Het bestuur van O2A5, gelet op het resultaat van het gevoerde overleg met het personeelsdeel van de (G)MR; besluit: vast te stellen de navolgende Regeling beoordelingsgesprekken

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN

TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt op 14.12.2010 2. Dit tuchtreglement is toepasselijk op alle studenten van de Universiteit Hasselt en tul-studenten met

Nadere informatie

Evaluatieformulier UNIVERSITAIRE ZIEKENHUIZEN LEUVEN

Evaluatieformulier UNIVERSITAIRE ZIEKENHUIZEN LEUVEN UNIVERSITAIRE ZIEKENHUIZEN LEUVEN Evaluatieformulier Naam: Functie: Dienst/ afdeling: Diensthoofd: Aanwervingsdatum: Basiscontract: Verlenging: op te maken voor: Evaluatiedomein Tussentijdse evaluatie

Nadere informatie

Klachtenregeling/vertrouwenspersoon Stichting TOPKI

Klachtenregeling/vertrouwenspersoon Stichting TOPKI Klachtenregeling/vertrouwenspersoon Stichting TOPKI Paragraaf 1. Begripsbepalingen Artikel 1. Begrippen Klacht: een schriftelijk ingediende uiting van onvrede of teleurstelling van een student of medewerker

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. GVO / 2017 / 12 / / 21 juni 2017

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. GVO / 2017 / 12 / / 21 juni 2017 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING GVO / 2017 / 12 / / 21 juni 2017 Inzake, wonende te, bijgestaan door, advocaat, verzoekende partij, tegen inrichtende macht vzw met maatschappelijke

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN

TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN 145/10/10 nr. 2 TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt op 14.12.2010 (doc. 101/10/07) Aanpassing ter goedkeuring voorgelegd aan de Raad van Bestuur van de UHasselt

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn van 23 februari Reglement klachtenbehandeling

Raad voor maatschappelijk welzijn van 23 februari Reglement klachtenbehandeling Raad voor maatschappelijk welzijn van 23 februari 2012 Reglement klachtenbehandeling 1. Wettelijk kader Dit reglement is gebaseerd op de volgende wettelijke en reglementaire bepalingen: Het OCMW - decreet

Nadere informatie

Kaderregeling gesprekscyclus VO met dienstverband onbepaalde tijd

Kaderregeling gesprekscyclus VO met dienstverband onbepaalde tijd Kaderregeling gesprekscyclus VO met dienstverband onbepaalde tijd t.b.v de scholen voor VO van de Lucas 1. Kaderregeling Deze Kaderregeling gesprekscyclus geldt voor alle medewerkers voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A.

Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A. Versie d.d. 11/26-11-2014 RwC/GJ/CvG ondwerk\oa\oa14\74679635.reglq3 Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A. Begripsomschrijving Artikel 1 Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Doelstellingen van de selectieprocedure:

Doelstellingen van de selectieprocedure: Doelstellingen van de selectieprocedure: 1. (De meest) geschikte kandidaat selecteren op basis van doorzichtige en objectiveerbare procedure 2. De selectieprocedure is de eerste fase van de begeleiding

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD (deelraad van de schoolraad) BINNEN HET NEDERLANDSTALIG GEMEENTELIJK ONDERWIJS GOEDGEKEURD BIJ BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Examenreglement ten behoeve van de interuniversitaire opleidingen waarvoor inschrijving kan worden genomen aan meer dan één universiteit

Examenreglement ten behoeve van de interuniversitaire opleidingen waarvoor inschrijving kan worden genomen aan meer dan één universiteit Examenreglement ten behoeve van de interuniversitaire opleidingen waarvoor inschrijving kan worden genomen aan meer dan één universiteit Toelichting Het examenreglement heeft als bedoeling de toepassing

Nadere informatie

KLACHTENREGELING KLACHTENREGELING

KLACHTENREGELING KLACHTENREGELING 1 INHOUD Inleiding 3 Aanhef 3 Begripsbepalingen 4 Artikel 1 4 Behandeling van de klachten 4 Paragraaf 1: De contactpersoon 4 Artikel 2: Aanstelling en taak contactpersoon 4 Paragraaf 2: De vertrouwenspersoon

Nadere informatie

De evaluatiecycli. DG Rekrutering en Ontwikkeling. BOSA.be

De evaluatiecycli. DG Rekrutering en Ontwikkeling. BOSA.be De evaluatiecycli DG Rekrutering en Ontwikkeling BOSA.be Inhoud 1. Wat is een evaluatiecyclus? 2. De evaluatieperiode 3. De fasen van een evaluatiecyclus 4. Wie zijn de betrokken actoren? 5. De evaluatiecriteria

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING. GVO / 2016 / 5 / / 7 september 2016

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING. GVO / 2016 / 5 / / 7 september 2016 KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING GVO / 2016 / 5 / / 7 september 2016 Inzake, wonende te, bijgestaan door, COV, verzoekende partij, tegen mevrouwen,.., en,

Nadere informatie

Evaluatie directeur op basis van de functiebeschrijving. Afdeling Onderwijsorganisatie en -personeel

Evaluatie directeur op basis van de functiebeschrijving. Afdeling Onderwijsorganisatie en -personeel Evaluatie directeur op basis van de functiebeschrijving Afdeling Onderwijsorganisatie en -personeel Geschiedenis GO! evaluatie steeds bestaan KB 22 maart 1969 (Rijksonderwijs): beoordeling alle personeelsleden

Nadere informatie

Functioneren en evalueren. Prelude. Overzicht 25/04/2016

Functioneren en evalueren. Prelude. Overzicht 25/04/2016 Functioneren en evalueren Prelude Decreet Rechtspositie (DRP) voor Gemeenschapsonderwijs (GO) is quasi identiek als DRP Gesubsidieerd onderwijs Beroepen tegen een eindevaluatie onvoldoende komen voor College

Nadere informatie

2. Toepassingsgebied Klachten van de gebruiker m.b.t. de hulp- en dienstverlening, die gemeld worden aan een medewerker van De Meander.

2. Toepassingsgebied Klachten van de gebruiker m.b.t. de hulp- en dienstverlening, die gemeld worden aan een medewerker van De Meander. 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 26/06/2013 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Termen en definities Interne klachtencommissie: De klachtencommissie bestaat

Nadere informatie

VERORDENING bezwaarschriften 2011

VERORDENING bezwaarschriften 2011 VERORDENING bezwaarschriften 2011 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling VERORDENING bezwaarschriften 2011 Citeertitel Verordening

Nadere informatie

REGLEMENTEN VAN ORDE EN REGLEMENTEN VOOR DE PROCESVOERING

REGLEMENTEN VAN ORDE EN REGLEMENTEN VOOR DE PROCESVOERING L 82/56 2.6.204 REGLEMENTEN VAN ORDE EN REGLEMENTEN VOOR DE PROCESVOERING REGLEMENT VAN ORDE VAN DE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE EUROPESE CENTRALE BANK DE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE EUROPESE CENTRALE BANK, Gezien

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

f. Klachtencoördinator: de klachtencoördinator als bedoeld in artikel 1 van de Uitvoeringsregeling

f. Klachtencoördinator: de klachtencoördinator als bedoeld in artikel 1 van de Uitvoeringsregeling Huishoudelijk Reglement klachtencommissies politie 2013 De klachtencommissies, vertegenwoordigd door haar voorzitters, overwegende dat het noodzakelijk is nadere regels over hun werkwijze en die van de

Nadere informatie

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING G.V.O. / 2013 / 6 / / 21 augustus 2013 In zake.., wonende te, bijgestaan door, COV, verzoekende partij, tegen, eerste evaluator

Nadere informatie

Klachtenregeling Staring College

Klachtenregeling Staring College Klachtenregeling Staring College Het bevoegd gezag van het Staring College, gelet op de bepalingen van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra en de Wet op het voortgezet onderwijs;

Nadere informatie

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP VOOR DE EXAMENS Versie: definitief, 1.0 Datum: 15 september 2015 Documentnummer: Intern/2015/9507 Reglement Commissie Beroep voor de Examens (vastgesteld College van Bestuur

Nadere informatie

Nationaal Actie Plan d A ction N ational HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NAPAN TASK FORCE

Nationaal Actie Plan d A ction N ational HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NAPAN TASK FORCE Nationaal Actie Plan d A ction N ational - NAPAN Task Force HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NAPAN TASK FORCE VERSIE 2.0 GOED GEKEURD DOOR DE NTF OP 02/04/2015 Artikel 1. Definities Er wordt verstaan onder

Nadere informatie

Beoordelingsgesprek (onderdeel van de gesprekkencyclus) Stichting De Groeiling

Beoordelingsgesprek (onderdeel van de gesprekkencyclus) Stichting De Groeiling Beoordelingsgesprek (onderdeel van de gesprekkencyclus) Stichting De Groeiling De Groeiling, stichting voor katholiek en interconfessioneel primair onderwijs Gouda en omstreken Bestuurskantoor De Groeiling

Nadere informatie

REGLEMENT BEOORDELINGSGESPREKKEN

REGLEMENT BEOORDELINGSGESPREKKEN REGLEMENT BEOORDELINGSGESPREKKEN 1. Inleiding Dit reglement heeft als doel vast te leggen wat onder beoordeling wordt verstaan, wat in het gesprek aan de orde komt en in welke situatie een beoordelingsgesprek

Nadere informatie

PROCEDUREREGLEMENT. Raad van de. Versie

PROCEDUREREGLEMENT. Raad van de. Versie PROCEDUREREGLEMENT Nederlandstalige Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen (NGROD) Versie 12.04.2016 Driekoningenplein 12, 9820 Merelbeke Tel.: 09 225.58.18 E-mail: info@ordederdierenartsen.be

Nadere informatie

Evaluatie bij de Stad van Brussel. Dirk Leonard Directeur HR Stad Brussel

Evaluatie bij de Stad van Brussel. Dirk Leonard Directeur HR Stad Brussel Evaluatie bij de Stad van Brussel Dirk Leonard Directeur HR Stad Brussel INHOUD Sociaal charter 28.04.1994 Doel Inhoud Meerwaarde Sociaal charter bis - 12.09.2012 Besluit BHRegering inzake evaluatie 04.05.2017

Nadere informatie

KB ADMINISTRATIEF en GELDELIJK STATUUT AMBULANCIERS

KB ADMINISTRATIEF en GELDELIJK STATUUT AMBULANCIERS Administratief statuut: Delegatie mogelijk Administratief statuut: Delegatie onmogelijk Art 2. De raad kan beslissen opdrachten van dringende geneeskundige hulpverlening in de zin van artikel 11, 1, 2

Nadere informatie

KLACHTENREGELING. Directiestatuut Pagina 1 van 8

KLACHTENREGELING. Directiestatuut Pagina 1 van 8 Directiestatuut Pagina 1 van 8 INHOUD Inleiding 3 Aanhef 3 Begripsbepalingen 4 Artikel 1 4 Behandeling van de klachten 4 Paragraaf 1: De contactpersoon 4 Artikel 2: Aanstelling en taak contactpersoon 4

Nadere informatie

Formulier beoordelingsgesprek en procedure. Vertrouwelijk

Formulier beoordelingsgesprek en procedure. Vertrouwelijk Formulier beoordelingsgesprek en procedure Vertrouwelijk Naam personeelslid Functie Naam formele beoordelaar Evt. naam derde en functie Functie Datum gesprek Datum laatste functioneringsgesprek Datum vorige

Nadere informatie

Klachtenreglement Ongewenste Omgangsvormen

Klachtenreglement Ongewenste Omgangsvormen Klachtenreglement Ongewenste Omgangsvormen Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

REGLEMENT FUNCTIONERINGSGESPREKKEN

REGLEMENT FUNCTIONERINGSGESPREKKEN REGLEMENT FUNCTIONERINGSGESPREKKEN 1. Inleiding Personeelszorg wordt belangrijk gevonden binnen SOPOGO. Wij zien het als een van de belangrijkste taken van de algemeen directeur, schooldirecteuren en de

Nadere informatie

Hoofdstuk VI. Het re-integratietraject van een werknemer die het overeengekomen werk tijdelijk of definitief niet kan uitoefenen

Hoofdstuk VI. Het re-integratietraject van een werknemer die het overeengekomen werk tijdelijk of definitief niet kan uitoefenen Hoofdstuk VI. Het re-integratietraject van een werknemer die het overeengekomen werk tijdelijk of definitief niet kan uitoefenen Art. I.4-72 Het re-integratietraject bedoeld in dit hoofdstuk beoogt de

Nadere informatie

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin J U S T E L - Geconsolideerde wetgeving Einde Eerste woord Laatste woord Aanhef Inhoudstafel Franstalige versie Raad van State belgiëlex. be - Kruispuntbank Wetgeving Titel 9 MAART 2001. - Koninklijk besluit

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING. Nr. GO/ 2013 / 03 / (III) / 12 september 2013

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING. Nr. GO/ 2013 / 03 / (III) / 12 september 2013 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING Nr. GO/ 2013 / 03 / (III) / 12 september 2013 Inzake, wonende te, bijgestaan door, advocaat te, Verzoekende partij Tegen, directrice

Nadere informatie

INHOUD. 1. Basisbegrippen van evaluatie 2. 2. Wat zijn doelstellingen? 2. 3. Waarom doelstellingen formuleren? 3

INHOUD. 1. Basisbegrippen van evaluatie 2. 2. Wat zijn doelstellingen? 2. 3. Waarom doelstellingen formuleren? 3 INHOUD 1. Basisbegrippen van evaluatie 2 2. Wat zijn doelstellingen? 2 3. Waarom doelstellingen formuleren? 3 4. Verschillende soorten doelstellingen 3 5. Kenmerken van doelstellingen 3 6. Wanneer worden

Nadere informatie

De sancties die door de Federale Bemiddelingscommissie kunnen opgelegd worden, zijn:

De sancties die door de Federale Bemiddelingscommissie kunnen opgelegd worden, zijn: Beslissing van 25 september 2008 betreffende de procedure tot intrekking van de erkenning, de bepaling van de sancties die voortvloeien uit de gedragscode en de procedure tot toepassing van deze sancties

Nadere informatie

Reglement functioneringsgesprekken

Reglement functioneringsgesprekken Reglement functioneringsgesprekken 1. Inleiding Een centrale taak van het management is personeelszorg. Het functioneringsgesprek is voor het management een hulpmiddel om gestalte te geven aan personeelszorg.

Nadere informatie

Klachtenregeling. Klachtenregeling Sensa Zorg versie 1.0

Klachtenregeling. Klachtenregeling Sensa Zorg versie 1.0 Klachtenregeling 1 Voorwoord Deze klachtenregeling bevat informatie over hoe Sensa Zorg onvrede en klachten van cliënten behandeld. Sensa Zorg streeft ernaar een passende oplossing te vinden voor de cliënten.

Nadere informatie

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en. Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt :

Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en. Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt : Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt : DECREET houdende de controle op de communicatie van de Vlaamse overheid Artikel 1 Dit decreet regelt een gemeenschaps-

Nadere informatie

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING G.V.O. / 2013 / 4 / / 19 augustus 2013 In zake, wonende te.., bijgestaan door, COV, verzoekende partij, tegen, eerste evaluator

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING ONDERWIJS. CB PvB procedures Aventus\CB reglement klachtenbehandeling onderwijs versie 3.0 def.

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING ONDERWIJS. CB PvB procedures Aventus\CB reglement klachtenbehandeling onderwijs versie 3.0 def. REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING ONDERWIJS CB16.082 PvB 13-07-2016 procedures Aventus\CB16.082 reglement klachtenbehandeling onderwijs versie 3.0 def. Reglement klachtenbehandeling onderwijs, def. versie

Nadere informatie

Uitgangspunt is dat er jaarlijks een gesprek plaats vindt tussen medewerker en leidinggevende(n).

Uitgangspunt is dat er jaarlijks een gesprek plaats vindt tussen medewerker en leidinggevende(n). Kaderregeling gesprekscyclus PRIMAIR Onderwijs en REC stelling. De CAO PO geeft aan (artikel 9.4) dat de werkgever periodiek met elke werknemer gesprekken dient te voeren over het (toekomstig) functioneren.

Nadere informatie

Loopbaanbegeleiding in dialoog

Loopbaanbegeleiding in dialoog Loopbaanbegeleiding in dialoog Colloquium Mechelen-Brussel 29 november 2018 Marc Keppens Els Goeminne Dienst Personeel Katholiek Onderwijs Vlaanderen Wat als? er een nieuwe eerste evaluator wordt aangesteld

Nadere informatie

De evaluatiecycli. DG OPO Team Competentiemanagement en Evaluatiecycli

De evaluatiecycli. DG OPO Team Competentiemanagement en Evaluatiecycli De evaluatiecycli DG OPO Team Competentiemanagement en Evaluatiecycli 17/10/2013 Overzicht van de presentatie 1. Wat is een evaluatiecyclus? 2. De evaluatieperiode 3. De fasen van een evaluatiecyclus 4.

Nadere informatie

AFSPRAKEN TUSSEN DE ONDERNEMER FOM EN DE CENTRALE ONDERNEMINGSRAAD FOM

AFSPRAKEN TUSSEN DE ONDERNEMER FOM EN DE CENTRALE ONDERNEMINGSRAAD FOM AFSPRAKEN TUSSEN DE ONDERNEMER FOM EN DE CENTRALE ONDERNEMINGSRAAD FOM Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Bevoegdheden Artikel 3 Kandidaatstelling Artikel 4 Voordracht tot Uitsluiting Artikel 5 Overleg vergadering

Nadere informatie

REGELING KLACHTENCOMMISSIE ONGEWENST GEDRAG OMGEVINGSDIENST GRONINGEN

REGELING KLACHTENCOMMISSIE ONGEWENST GEDRAG OMGEVINGSDIENST GRONINGEN REGELING KLACHTENCOMMISSIE ONGEWENST GEDRAG OMGEVINGSDIENST GRONINGEN Kwartiermaker RUD Groningen April 2013 1 Het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst Groningen; gelet op de instemming van de BOR

Nadere informatie

KLACHTENREGELING CEDERGROEP

KLACHTENREGELING CEDERGROEP KLACHTENREGELING CEDERGROEP Inhoudsopgave Hoofdstukken Onderwerp Artikel Pagina 1 Begripsbepalingen art.1 1 2 Behandeling van de klachten 2 t/m 6 Paragraaf 1 De contactpersoon art. 2 2 Paragraaf 2 De vertrouwenspersoon

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS STERRENDONK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS STERRENDONK HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS STERRENDONK DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders,

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT JUPITERZORG B.V. JUPITERZORG SAFEHOUSE

KLACHTENREGLEMENT JUPITERZORG B.V. JUPITERZORG SAFEHOUSE Proceseigenaar: Directie Pagina: 1 KLACHTENREGLEMENT JUPITERZORG B.V. JUPITERZORG SAFEHOUSE 1 Proceseigenaar: Directie Pagina: 2 Klachtenregeling Jupiter Zorg / Jupiterzorg B.V. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: BEGRIPSBEPALINGEN. Artikel 1 HOOFDSTUK 2: BEHANDELING VAN DE KLACHTEN. Paragraaf 1: De contactpersoon

HOOFDSTUK 1: BEGRIPSBEPALINGEN. Artikel 1 HOOFDSTUK 2: BEHANDELING VAN DE KLACHTEN. Paragraaf 1: De contactpersoon Het bestuur van de Vereniging voor Christelijke Mavo in Dantumadiel besluit - gelet op artikel 24b van de Wet op het Voortgezet Onderwijs - d.d. 10 oktober 2018 tot vaststelling van de onderstaande klachtenregeling.

Nadere informatie

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit Ministerieel besluit van 12 juni 2001 houdende vaststelling van de procedure tot het verlenen, het verlengen, het weigeren of het intrekken van een principieel akkoord, een erkenning en subsidiëring van

Nadere informatie

Klachtenregeling. Stichting Zorg voor Borstvoeding

Klachtenregeling. Stichting Zorg voor Borstvoeding Klachtenregeling Stichting Zorg voor Borstvoeding vastgesteld in de bestuursvergadering Stichting Zorg voor Borstvoeding Versie 2014 KLACHTENREGELING Klachtenregeling van de Stichting Zorg voor Borstvoeding

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO / 2017 / 3 / (...)

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO / 2017 / 3 / (...) KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING Nr. GVO / 2017 / 3 / (...) Inzake: Mevrouw (...), onderwijzer, wonende te ( ), Verzoekende partij Tegen: Mevrouw (...),

Nadere informatie

Reglement bezwaar en beroep Ingangsdatum en versie: 26 september 2013

Reglement bezwaar en beroep Ingangsdatum en versie: 26 september 2013 Reglement bezwaar en beroep Ingangsdatum en versie: 26 september 2013 Dit reglement, volledig genaamd Reglement Bezwaar- en Beroepsprocedures Kwaliteitsregister Tandartsen is onderhevig aan de statuten

Nadere informatie