EVALUATIEREGLEMENT - GROEP T HOGESCHOOL LEUVEN - Evaluatiereglement, 20 november 2000

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EVALUATIEREGLEMENT - GROEP T HOGESCHOOL LEUVEN - Evaluatiereglement, 20 november 2000"

Transcriptie

1 1 EVALUATIEREGLEMENT - GROEP T HOGESCHOOL LEUVEN -

2 2 Voorafgaand Het hogescholendecreet van 13 juli 1994, zoals gewijzigd, bepaalt in artikelen 77 en volgende dat het hogeschoolbestuur een (personeels-) evaluatieregeling dient vast te leggen. De evaluatie van elk personeelslid dient (minimaal) vijfjaarlijks te worden uitgevoerd. Onderhavig evaluatiereglement werd opgesteld conform de decretale richtlijnen. Anderzijds is het belangrijk aan te geven dat deze formele evaluatie slechts een element is in een globaal personeelsbeleid. Het is hierbij van veel meer belang voor de hogeschool én voor het personeelslid om op regelmatige ogenblikken een constructieve dialoog tussen beide partijen te organiseren aangaande het functioneren in de hogeschool en de verwachtingen van elkeen. Een dergelijk proces is gericht op ontwikkelingen naar de toekomst toe, waarbij samen wordt gezocht naar mogelijkheden om het persoonlijk functioneren waar nodig te verbeteren. In onderstaande evaluatieregeling wordt dan ook naast het proces van de formele evaluatie, aandacht besteed aan plannings- en functioneringsgesprekken om deze doelstelling te kunnen realiseren. Hoofdstuk 1 - doel van de evaluatie art. 1. De evaluatie heeft tot doel op grond van een objectieve inschatting van de geschiktheid, de inzet, de prestaties en de verdiensten, een beoordeling te geven over de wijze waarop een personeelslid in de uitgeoefende functie presteert. Een regelmatige evaluatie moet ertoe leiden dat de mogelijkheden van elk personeelslid van Groep T Hogeschool Leuven beter worden benut en moet derhalve worden beschouwd als een instrument om het functioneren van elk personeelslid individueel en van de Hogeschool in haar geheel te optimaliseren. art. 2. De evaluatie bepaald in dit reglement, geldt voor àlle personeelsleden van Groep T Hogeschool Leuven. Hoofdstuk 2 - functiebeschrijving art. 3. Voor elk personeelslid van Groep T Hogeschool Leuven wordt voorafgaandelijk aan de evaluatie een functiebeschrijving opgemaakt. Voor personeelsleden die worden aangeworven na de inwerkingtreding van dit reglement, wordt de functiebeschrijving onmiddellijk bij de indiensttreding opgemaakt. In de functiebeschrijving worden de opdracht en de taak van elk personeelslid algemeen beschreven, inbegrepen het doel van de functie, de resultaatsgebieden en de evaluatiecriteria. In uitvoering hiervan kunnen meer gedetailleerde taakbeschrijvingen worden opgemaakt en persoonlijke doelstellingen worden bepaald in overleg met het personeelslid.

3 3 art. 4. In beginsel wordt jaarlijks de functiebeschrijving door een van de evaluatoren, - zoals bepaald in art. 9 - met het betrokken personeelslid besproken in een planningsgesprek. Tijdens dit planningsgesprek worden persoonlijke doelstellingen bepaald en kan het personeelslid mondeling of schriftelijk opmerkingen en aanvullingen formuleren bij de functiebeschrijving die door het Hogeschoolbestuur wordt voorgesteld. De functiebeschrijving en de eventuele opmerkingen en aanvullingen worden opgenomen in het evaluatiedossier van het betrokken personeelslid. Het Hogeschoolbestuur kan echter gemotiveerd bepalen dat ten aanzien van bepaalde personeelsleden of groepen personeelsleden de planningsgesprekken niet jaarlijks dienen plaats te hebben. Deze beslissing dient gemotiveerd te worden meegedeeld aan het hogeschoolonderhandelingscomité. art. 5. De functiebeschrijving kan op gemotiveerde vraag van het betrokken personeelslid worden aangepast door het Hogeschoolbestuur. Indien de functiebeschrijving wordt aangepast op initiatief van het Hogeschoolbestuur dient een nieuw planningsgesprek te worden georganiseerd. Een wijziging van de opdracht of van de functie van het betrokken personeelslid, leidt steeds tot de aanpassing van de functiebeschrijving. art. 6. In beginsel wordt jaarlijks eveneens een functioneringsgesprek gehouden door een van de evaluatoren met het betrokken personeelslid. Tijdens dit gesprek wordt nagegaan in hoeverre het functioneren van het personeelslid beantwoordt aan de functiebeschrijving of kan worden verbeterd en in hoeverre de persoonlijke doelstellingen worden gerealiseerd. Er kunnen met het betrokken personeelslid afspraken worden gemaakt, ondermeer m.b.t. nascholing en activiteitenbijsturing. Er wordt een verslag opgemaakt van dit gesprek dat toegevoegd wordt aan het evaluatiedossier. Het Hogeschoolbestuur kan echter gemotiveerd bepalen dat ten aanzien van bepaalde personeelsleden of groepen personeelsleden de functioneringsgesprekken niet jaarlijks dienen plaats te hebben. Deze beslissing dient gemotiveerd te worden meegedeeld aan het hogeschoolonderhandelingscomité. art. 7. Het Hogeschoolbestuur kan beslissen dat voor de opmaak van de functiebeschrijvingen een beroep wordt gedaan op externe deskundigen. Hoofdstuk 3 - de evaluatieprocedure art. 8. De evaluatie is verplicht voor elk personeelslid en gebeurt minstens vijfjaarlijks, behalve in het geval het personeelslid de evaluatie "onvoldoende" krijgt. In dit laatste geval dient na één jaar een nieuwe evaluatie te gebeuren.

4 4 In afwijking van de termijn van vijf jaar, gebeurt de eerste evaluatie van het personeelslid na de eerste aanstelling, benoeming of bevordering, na maximum drie jaar. Het Hogeschoolbestuur bepaalt de volgorde van de evaluatie en de tijdsplanning. De evaluatoren en/of het betrokken personeelslid kunnen het Hogeschoolbestuur verzoeken om een tussentijdse bijkomende evaluatie. Het Hogeschoolbestuur neemt hierover een gemotiveerde beslissing die aan de betrokkene wordt meegedeeld. art. 9. Het Hogeschoolbestuur duidt in principe voor elk personeelslid twee evaluatoren aan. Een personeelslid kan om een tweede evaluator verzoeken indien slechts één evaluator werd aangeduid. De namen van de evaluatoren worden aan het betrokken personeelslid meegedeeld met ingang van elke nieuwe evaluatieperiode en onverwijld bij tussentijdse wijzigingen Het Hogeschoolbestuur kan externe evaluatoren aanduiden. Minstens eén van de evaluatoren is verbonden aan de hogeschool. Het personeelslid kan uitzonderlijk en op gemotiveerde wijze het Hogeschoolbestuur verzoeken om één of twee andere evaluatoren aan te duiden. Het Hogeschoolbestuur neemt hierover een gemotiveerde beslissing die aan de betrokkene wordt meegedeeld. De beslissingen in dat verband worden aan het hogeschoolonderhandelingscomité meegedeeld. De evaluatie geschiedt aan de hand van de evaluatiecriteria voorafgaandelijk vastgesteld voor het Hogeschoolbestuur, conform art. 20. Deze criteria kunnen verschillen per functie of per personeelslid. Zij worden aan de personeelsleden meegedeeld. De functiebeschrijvingen en de verslagen van de plannings- en functioneringsgesprekken vormen onderdeel van het evaluatiedossier, zoals bepaald in art. 10. Het Hogeschoolbestuur kan voor de evaluatoren vormingsactiviteiten inrichten. art. 10. Voor ieder personeelslid wordt een personeelsevaluatiedossier aangelegd door het Hogeschoolbestuur. In dit dossier bevinden zich ondermeer de volgende documenten: de functiebeschrijving de eventuele aanpassingen en aanvullingen aan de functiebeschrijving de verslagen van de jaarlijkse functionerings- en planningsgesprekken de evaluatieverslagen opgemaakt door de evaluatoren de documenten opgesteld door het personeelslid of de evaluatoren n.a.v. de functionerings- en planningsgesprekken of de evaluatiegesprekken de documenten en de beslissingen van eventueel gevoerde beroepsprocedures tegen een "onvoldoende" evaluatie de documenten m.b.t. eventuele tuchtmaatregelen in zoverre zij relevant zijn voor het goed functioneren in de hogeschool.

5 5 De personeelsevaluatiedossiers worden bijgehouden door de personeelsadministratie. Deze dossiers zijn vertrouwelijk. Het betrokken personeelslid en/of zijn raadsman kunnen steeds inzage nemen van het persoonlijke evaluatiedossier. Hiertoe richt het personeelslid een schriftelijk verzoek aan het Hogeschoolbestuur. Er wordt een afspraak gemaakt binnen de 8 werkdagen. Het betrokken personeelslid kan steeds schriftelijke opmerkingen formuleren bij de documenten aanwezig in het personeelsevaluatiedossier. Deze opmerkingen worden aan het dossier toegevoegd. art. 11. Voorafgaand aan het evaluatiegesprek ontvangt elk personeelslid een document dat ter zelfevaluatie en voorbereiding zal worden aangewend. Ook de evaluatoren bereiden op basis van een dergelijk document het evaluatiegesprek voor. Tijdens het evaluatiegesprek zullen beide partijen hun opinie ter zake formuleren. Het personeelslid kan mondeling of schriftelijk bijkomende elementen aanreiken die aan het evaluatiedossier worden toegevoegd. Na het evaluatiegesprek stellen de evaluatoren de definitieve versie van het evaluatieverslag op, dat eveneens ter beschikking gesteld wordt van het personeelslid Het definitieve evaluatieverslag wordt bezorgd aan het Hogeschoolbestuur dat bevoegd is voor de einduitspraak. Het Hogeschoolbestuur kan hierbij beschikken over het volledige evaluatiedossier indien gewenst. art. 12. Op basis van het evaluatieverslag opgesteld door de evaluatoren en in voorkomend geval het volledige evaluatiedossier, doet het Hogeschoolbestuur een einduitspraak. Een wijziging van het voorstel tot einduitspraak, zoals geformuleerd door de evaluatoren, dient door het Hogeschoolbestuur te worden gemotiveerd. De einduitspraak zal de beoordeling "voldoende" of "onvoldoende" inhouden.. Het Hogeschoolbestuur kan beslissen om de evaluatoren en het betrokken personeelslid te horen vooraleer de einduitspraak te doen. Zij kunnen met elkaar worden geconfronteerd. De leden van het Hogeschoolbestuur die zetelen als effectief of plaatsvervangend lid in het "College van Beroep inzake Evaluatie" nemen niet deel aan de beraadslagingen over de einduitspraken. art.13. De einduitspraak wordt binnen de 15 kalenderdagen aan het betrokken personeelslid meegedeeld door middel van een brief of tegen ontvangstbewijs. Een einduitspraak die een "onvoldoende" bevat, moet per aangetekend brief met ontvangstmelding worden meegedeeld of tegen ontvangstbewijs worden overhandigd.

6 6 Hoofdstuk 4 - einduitspraak die een "onvoldoende" omvat en de beroepsmogelijkheden art. 15. Een personeelslid met een "onvoldoende" als einduitspraak, kan tegen deze einduitspraak beroep instellen bij het "College van Beroep inzake Evaluatie" binnen de 15 kalenderdagen bij middel van een aangetekend schrijven. Deze termijn neemt aanvang de dag nà ontvangst van de aangetekende brief of bij overhandiging, de datum van het ontvangstbewijs. Dit beroep is opschortend. Het "College van Beroep inzake evaluatie" bestaat uit 5 leden en 5 plaatsvervangende leden, aangesteld door het Hogeschoolbestuur. Als leden worden al dan niet personeelsleden van de Hogeschool en/of leden van het Hogeschoolbestuur aangeduid. Minstens één van de leden en de plaatsvervangende leden behoort niet tot de personeelsleden of tot het Hogeschoolbestuur. Het hogeschoolonderhandelingscomité moet instemmen met drie van de vijf leden en met drie van de vijf plaatsvervangende leden. De aanstelling geldt voor een periode van 4 jaar en is hernieuwbaar. De personeelsleden, de interne of externe evaluatoren of de leden van het Hogeschoolbestuur die het betrokken personeelslid hebben geëvalueerd of de einduitspraak hebben geformuleerd, kunnen geen zitting hebben in het "College van Beroep inzake Evaluatie" dat zich dient uit te spreken over het aangetekende beroep. Minstens 3 van de 5 zetelende leden moeten aangesteld zijn met instemming van het hogeschoolonderhandelingscomité. Zolang het "College van Beroep inzake Evaluatie" niet is opgericht, kan geen "onvoldoende" worden toegekend. art. 16. Het "College van Beroep inzake Evaluatie" hoort het betrokken personeelslid binnen 15 dagen na ontvangst van het beroep. Het "College van Beroep inzake Evaluatie" hoort eveneens de evaluatoren en kan alle inlichtingen inwinnen die het nodig acht. Zowel het betrokken personeelslid als het "College van Beroep inzake de Evaluatie" kunnen zich laten bijstaan door een raadsman. art. 17. Het "College van Beroep inzake Evaluatie" neemt een gemotiveerde beslissing binnen de 15 kalenderdagen na het betrokken personeelslid te hebben gehoord. Deze beslissing wordt genomen met een gekwalificeerde meerderheid van twee derde van de stemmen en kan de "onvoldoende" evaluatie bevestigen of teniet doen. In dit laatste geval wordt de "onvoldoende" evaluatie omgezet in een "voldoende" evaluatie. Deze beslissing wordt aan het betrokken personeelslid meegedeeld per aangetekende brief met ontvangstbevestiging.

7 7 art. 18. Een "onvoldoende" evaluatie treedt slechts in werking nadat de beroepstermijn is verstreken of bij een bevestigende beslissing door het "College van Beroep inzake Evaluatie". art. 19. Voor een benoemd personeelslid betekent gedurende twee opeenvolgende academiejaren, of vijf keer in zijn loopbaan binnen de Hogeschool de evaluatie "onvoldoende" te hebben gekregen voor het ambt waarop de evaluatie betrekking heeft, de aanleiding tot definitieve ambtsneerlegging conform de bepalingen van artikel 93 van decreet van 13 juli 1994, zoals gewijzigd. Hoofdstuk 5 - overleg art. 20. De evaluatieprocedure zoals bepaald in dit reglement, de evaluatiecriteria en de samenstelling van het "College van Beroep inzake Evaluatie" zijn het voorwerp van onderhandeling in het hogeschoolonderhandelingscomité. Na deze onderhandeling worden ze definitief door het Hogeschoolbestuur vastgesteld. Hoofdstuk 6 - slotbepalingen art. 21. Het is verboden om op enigerlei wijze deel te nemen aan de evaluatie van een echtgenoot, partner, bloed- en aanverwant tot en met de vierde graad. art. 22. Dit evaluatiereglement wordt na de eerste evaluatieronde geëvalueerd. Het Hogeschoolbestuur neemt hiertoe de nodige initiatieven. art. 23. Aan elk personeelslid wordt een kopie van dit reglement overhandigd. art. 24. Dit evaluatiereglement werd opgesteld in uitvoering van het decreet van 13 juli 1994 betreffende de hogescholen van de Vlaamse Gemeenschap, zoals gewijzigd. Leuven, 20 november 2000 Bijlage 1: functiebeschrijvingen (en evaluatiecriteria) ; ac.jaar 2000/2001. Bijlage 2: schema van de evaluatoren ; ac.jaar 2000/2001.

Functionerings- en evaluatiereglement in het kader van loopbaanbegeleiding Goedkeuring Schoolbestuur: 10/02/2010 Goedkeuring LOC: 10/02/2010

Functionerings- en evaluatiereglement in het kader van loopbaanbegeleiding Goedkeuring Schoolbestuur: 10/02/2010 Goedkeuring LOC: 10/02/2010 Breekiezel 27, 3670 Meeuwen-Gruitrode Functionerings- en evaluatiereglement in het kader van loopbaanbegeleiding Goedkeuring Schoolbestuur: 10/02/2010 Goedkeuring LOC: 10/02/2010 Artikel 1: Wettelijk kader

Nadere informatie

Artikel 1 Wettelijk kader en omzendbrieven

Artikel 1 Wettelijk kader en omzendbrieven FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT SCHOLENGEMEENSCHAP DE GROEVE Opgemaakt op 18 JUNI 2009 Artikel 1 Wettelijk kader en omzendbrieven Decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van sommige

Nadere informatie

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING juni 2009 Artikel 1 Wettelijk kader en omzendbrieven Decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van sommige personeelsleden

Nadere informatie

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING VAN SGKBO AARSCHOT-BETEKOM-HOUWAART 14-12-2009

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING VAN SGKBO AARSCHOT-BETEKOM-HOUWAART 14-12-2009 Vlaams Verbond van het Katholiek Basisonderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING VAN SGKBO AARSCHOT-BETEKOM-HOUWAART 14-12-2009 Artikel

Nadere informatie

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING Artikel 1 Wettelijk kader en omzendbrieven Decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van sommige personeelsleden

Nadere informatie

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING 2008-10-20

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING 2008-10-20 FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING 2008-10-20 Artikel 1 Wettelijk kader en omzendbrieven Decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van sommige personeelsleden

Nadere informatie

Collegestraat St-Niklaas 03 / /

Collegestraat St-Niklaas 03 / / Collegestraat 31 9100 St-Niklaas 03 / 780 71 95 0479 / 20 12 98 info@sint-nicolaas-sgbao.be www.sint-nicolaas-sgbao.be FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEREGLEMENT IN HET KADER VAN LOOPBAANBEGELEIDING 2009-11-30

Nadere informatie

EVALUATIE VAN HET ADMINISTRATIEF EN TECHNISCH PERSONEEL - REGLEMENT

EVALUATIE VAN HET ADMINISTRATIEF EN TECHNISCH PERSONEEL - REGLEMENT EVALUATIE VAN HET ADMINISTRATIEF EN TECHNISCH PERSONEEL - REGLEMENT Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt op 14.04.1998 Aanpassingen goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt

Nadere informatie

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 28 DECEMBER 2011 KNOKKE-HEIST

GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 28 DECEMBER 2011 KNOKKE-HEIST GEMEENTE Overzichtslijst overgemaakt op 28 DECEMBER 2011 KNOKKE-HEIST UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAADZITTING VAN donderdag, 22 december 2011 Aanwezig : Afwezig : Verontschuldigd: Graaf L.

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN INTERN REGLEMENT Wijziging Reglement Aanwerving en Benoeming HOC: 13/02/2012 HOC: 15/10/2012 Juridische achtergrond Hogeschooldecreet dd. 13.VII.94 CAO III Hoger Onderwijs van 10 december 2010 Korte omschrijving

Nadere informatie

PERSONEELSDIENST VOORBEREIDING EVALUATIEGESPREK

PERSONEELSDIENST VOORBEREIDING EVALUATIEGESPREK PERSONEELSDIENST VOORBEREIDING EVALUATIEGESPREK Beste medewerker Op het einde van de evaluatieperiode hebben jij en je functionele chef een evaluatiegesprek. Hier wordt gekeken of de doelstellingen bereikt

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO / 2017 / 3 / (...)

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO / 2017 / 3 / (...) KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING Nr. GVO / 2017 / 3 / (...) Inzake: Mevrouw (...), onderwijzer, wonende te ( ), Verzoekende partij Tegen: Mevrouw (...),

Nadere informatie

FUNCTIONEREN EVALUEREN. CLB van het GO!

FUNCTIONEREN EVALUEREN. CLB van het GO! FUNCTIONEREN EVALUEREN CLB van het GO! Procedure goedgekeurd dd. 12.11.2007 INLEIDING De Raad van de Directeurs van de CLB van het GO! (RADI) heeft gezamenlijk functiebeschrijvingen ontwikkeld (werkgroep

Nadere informatie

SCHOLENGEMEENSCHAP SAS BRUSSEL AFSPRAKEN ROND FUNCTIEBESCHRIJVING, FUNCTIONERINGSGESPREK, EVALUATIEGESPREK

SCHOLENGEMEENSCHAP SAS BRUSSEL AFSPRAKEN ROND FUNCTIEBESCHRIJVING, FUNCTIONERINGSGESPREK, EVALUATIEGESPREK 1 SCHOLENGEMEENSCHAP SAS BRUSSEL AFSPRAKEN ROND FUNCTIEBESCHRIJVING, FUNCTIONERINGSGESPREK, EVALUATIEGESPREK Inleiding Vanaf 1 september 2007 is het werken met individuele functiebeschrijvingen in het

Nadere informatie

Evaluatie directeur op basis van de functiebeschrijving. Afdeling Onderwijsorganisatie en -personeel

Evaluatie directeur op basis van de functiebeschrijving. Afdeling Onderwijsorganisatie en -personeel Evaluatie directeur op basis van de functiebeschrijving Afdeling Onderwijsorganisatie en -personeel Geschiedenis GO! evaluatie steeds bestaan KB 22 maart 1969 (Rijksonderwijs): beoordeling alle personeelsleden

Nadere informatie

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEGESPREKKEN

FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEGESPREKKEN FUNCTIONERINGS- EN EVALUATIEGESPREKKEN 03.05.2011 CVO DTL Herentals Functioneringscyclus 3 mei 2011 Pagina 1 INHOUD MISSIE EN WETGEVING VISIE DE FUNCTIONERINGSCYCLUS IN DRIE FASES 1. Het functie- en planningsgesprek

Nadere informatie

BIJZONDER REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE EVALUATIE VAN HET ACADEMISCH PERSONEEL

BIJZONDER REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE EVALUATIE VAN HET ACADEMISCH PERSONEEL BIJZONDER REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE EVALUATIE VAN HET ACADEMISCH PERSONEEL Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt op 10.04.2001 Aangepast door de Raad van Bestuur op: 05.07.2011 (zie

Nadere informatie

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING G.V.O. / 2013 / 7 / / 21 augustus 2013 In zake, wonende te, bijgestaan door, COV, verzoekende partij, tegen, eerste evaluator

Nadere informatie

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING G.V.O. / 2013 / 6 / / 21 augustus 2013 In zake.., wonende te, bijgestaan door, COV, verzoekende partij, tegen, eerste evaluator

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Codex Hoger Onderwijs, gecodificeerd op 11 oktober 2013, artikel V.84, V.86 en V.259, 1;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Codex Hoger Onderwijs, gecodificeerd op 11 oktober 2013, artikel V.84, V.86 en V.259, 1; Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van een aantal verlofstelsels voor de personeelsleden van de hogescholen in de Vlaamse Gemeenschap en van de regeling inzake loopbaanonderbreking voor het

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO / 2017 / 2 / (...)

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO / 2017 / 2 / (...) KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING Nr. GVO / 2017 / 2 / (...) Inzake: De heer (...), onderwijzer, wonende te ( ), Verzoekende partij Tegen: De heer (...),

Nadere informatie

- de ambtenaar instelt tegen de evaluatie onvoldoende en tegen de beslissing tot loopbaanvertraging.

- de ambtenaar instelt tegen de evaluatie onvoldoende en tegen de beslissing tot loopbaanvertraging. Huishoudelijk reglement van de raad van beroep bij de diensten van de Vlaamse overheid Artikel 1. De raad van beroep bij de diensten van de Vlaamse overheid bestaat uit 3 kamers : De eerste kamer neemt

Nadere informatie

Regeling beoordelingsgesprekken O2A5

Regeling beoordelingsgesprekken O2A5 Regeling beoordelingsgesprekken O2A5 Het bestuur van O2A5, gelet op het resultaat van het gevoerde overleg met het personeelsdeel van de (G)MR; besluit: vast te stellen de navolgende Regeling beoordelingsgesprekken

Nadere informatie

EINDE AANSTELLING EN ONTSLAG

EINDE AANSTELLING EN ONTSLAG EINDE AANSTELLING EN ONTSLAG Bisdom Gent, 11 januari 2013 Bisdom Brugge, 15 januari 2013 Bisdom Hasselt, 17 januari 2013 Bisdom Mechelen-Brussel, 22 januari 2013 Bisdom Antwerpen, 24 januari 2013 An De

Nadere informatie

Titel I: algemene bepalingen. Artikel 1

Titel I: algemene bepalingen. Artikel 1 Titel I: algemene bepalingen Artikel 1 1 Onverminderd het decreet van 13 juli 1994 betreffende de hogescholen in de Vlaamse Gemeenschap, zoals gewijzigd, (hierna genoemd het decreet ) en zijn uitvoeringsbesluiten

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/036/( ), ( ) (II)

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/036/( ), ( ) (II) 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2017/036/( ), ( ) (II) Inzake: ( ), ( ), ( ), bijgestaan door Mter ( ), advocaat, kantoorhoudend te ( ),

Nadere informatie

over 1. mevr. Hilde CREVITS, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs voorzitter;

over 1. mevr. Hilde CREVITS, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs voorzitter; VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR DE BASISEDUCATIE Brussel, 16 juni 2017 PROTOCOL NR. 70 HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN DIE GEVOERD WERDEN IN DE VERGADERING VAN HET VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE

Nadere informatie

Functioneren en evalueren. Prelude. Overzicht 25/04/2016

Functioneren en evalueren. Prelude. Overzicht 25/04/2016 Functioneren en evalueren Prelude Decreet Rechtspositie (DRP) voor Gemeenschapsonderwijs (GO) is quasi identiek als DRP Gesubsidieerd onderwijs Beroepen tegen een eindevaluatie onvoldoende komen voor College

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2016/032/,

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2016/032/, 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2016/032/, Inzake: Mevrouw, wonende te,, vertegenwoordigd door Mter, advocaat, kantoor houdend te, Verzoekende

Nadere informatie

Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem

Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem Ouderraad: huishoudelijk reglement Hoofdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING. Nr. GO/ 2013 / 04 / / 2 OKTOBER 2013

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING. Nr. GO/ 2013 / 04 / / 2 OKTOBER 2013 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING Nr. GO/ 2013 / 04 / / 2 OKTOBER 2013 Inzake, wonende te, bijgestaan door, advocaat te Verzoekende partij Tegen, algemeen directeur

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zitting 2008-2009 18 februari 2009 ONTWERP VAN DECREET betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie: 1853 (2008-2009)

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSE TOEZICHTCOMMISSIE VOOR HET ELEKTRONISCHE BESTUURLIJKE GEGEVENSVERKEER

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSE TOEZICHTCOMMISSIE VOOR HET ELEKTRONISCHE BESTUURLIJKE GEGEVENSVERKEER HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSE TOEZICHTCOMMISSIE VOOR HET ELEKTRONISCHE BESTUURLIJKE GEGEVENSVERKEER Titel I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1. De Vlaamse toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke

Nadere informatie

Reglement: Gebruik van evaluatiedocumenten. Personeel

Reglement: Gebruik van evaluatiedocumenten. Personeel Reglement: Gebruik van evaluatiedocumenten 08.09.2009 Personeel pagina 1 van 15 Inleiding Met deze nota willen we een leidraad bieden aan alle leidinggevenden die betrokken zijn bij de evaluaties van medewerkers

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/034/(...)

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/034/(...) 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2017/034/(...) Inzake: de heer (...), wonende te ( ), bijgestaan door Mter ( ), loco Mter (...), advocaten,

Nadere informatie

Loopbaanbegeleiding in dialoog

Loopbaanbegeleiding in dialoog Loopbaanbegeleiding in dialoog Colloquium Mechelen-Brussel 29 november 2018 Marc Keppens Els Goeminne Dienst Personeel Katholiek Onderwijs Vlaanderen Wat als? er een nieuwe eerste evaluator wordt aangesteld

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur, inzonderheid op artikel 22;

Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur, inzonderheid op artikel 22; Opschrift Besluit van de Vlaamse Regering tot oprichting van de beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Datum 19.07.2007 De Vlaamse Regering, Gelet op het

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO/2011/8/ / 12 december 2011

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO/2011/8/ / 12 december 2011 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING Nr. GVO/2011/8/ / 12 december 2011 Inzake:,, ergotherapeut en onderwijzer, wonende, bijgestaan door, jurist COV te Brussel,

Nadere informatie

Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Vervolmaking in de pedagogische wetenschappen

Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Vervolmaking in de pedagogische wetenschappen Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Vervolmaking in de pedagogische wetenschappen Vooraf Dit beoordelingsreglement bevat de algemene bepalingen die van toepassing zijn op de opleiding

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2017/214/(...) Inzake : (...), wonende te ( ), Verzoekende partij Tegen: (...), vertegenwoordigd door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Tijdelijke aanstelling en aanvangsbegeleiding vanaf 1 september 2019

Tijdelijke aanstelling en aanvangsbegeleiding vanaf 1 september 2019 Tijdelijke aanstelling en aanvangsbegeleiding vanaf 1 september 2019 Doelstellingen van de maatregelen uit cao XI De praktijkschok verminderen door een betere en meer kwaliteitsvolle aanvangsbegeleiding

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering houdende uitvoering van het decreet van 6 maart 2009 betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING. GVO / 2015 / 2 / / 30 juni 2015

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING. GVO / 2015 / 2 / / 30 juni 2015 KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING GVO / 2015 / 2 / / 30 juni 2015 Inzake, wonende te,, bijgestaan door, advocaat, verzoekende partij, tegen, 1 ste evaluator

Nadere informatie

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5,

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE BRECHT OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN VERSLAG RAAD : 16/02/2016 Aanwezig : A. Van Dyck, voorzitter. L. Bennenbroek, C. Dierckx, J. Dignef, M. Van Dyck, F. Vangilbergen,

Nadere informatie

SCHOLENGROEP 22 GENT PANTA RHEI

SCHOLENGROEP 22 GENT PANTA RHEI SCHOLENGROEP 22 GENT PANTA RHEI Gent, 6 januari 2003. Titel Werkingsreglement met criteria voor mutatie, nieuwe affectie, vaste benoeming of toelating tot de proeftijd in een selectie- of bevorderingsambt.

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/035/( ), ( ) (II)

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/035/( ), ( ) (II) 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2017/035/( ), ( ) (II) Inzake : ( ), wonende te ( ), ( ), bijgestaan door Mevrouw ( ), juriste ( ), ( ),

Nadere informatie

Ouderraad : Huishoudelijk reglement

Ouderraad : Huishoudelijk reglement Ouderraad : Huishoudelijk reglement Hoofdstuk 1 Oprichting Art.1. Art.2. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004,

Nadere informatie

De evaluatiecycli. DG Rekrutering en Ontwikkeling. BOSA.be

De evaluatiecycli. DG Rekrutering en Ontwikkeling. BOSA.be De evaluatiecycli DG Rekrutering en Ontwikkeling BOSA.be Inhoud 1. Wat is een evaluatiecyclus? 2. De evaluatieperiode 3. De fasen van een evaluatiecyclus 4. Wie zijn de betrokken actoren? 5. De evaluatiecriteria

Nadere informatie

ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging

ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging REGLEMENT op de tuchtrechtspraak voor de leden van IIA-Nederland ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging De raad van tucht Artikel 1 1 De raad van tucht is belast met de behandeling van

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING. Nr. GO/ 2013 / 03 / (III) / 12 september 2013

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING. Nr. GO/ 2013 / 03 / (III) / 12 september 2013 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING Nr. GO/ 2013 / 03 / (III) / 12 september 2013 Inzake, wonende te, bijgestaan door, advocaat te, Verzoekende partij Tegen, directrice

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, gewijzigd

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van een aantal verlofstelsels in het onderwijs en in de hogescholen

Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van een aantal verlofstelsels in het onderwijs en in de hogescholen Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van een aantal verlofstelsels in het onderwijs en in de hogescholen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van de beroepstitel van vroedvrouw

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van de beroepstitel van vroedvrouw Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van de beroepstitel van vroedvrouw DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel

Nadere informatie

MEDEDELING. Toelichting bij het model van evaluatiereglement. Voorafgaande opmerkingen. Artikel 1 Wettelijk kader en omzendbrieven

MEDEDELING. Toelichting bij het model van evaluatiereglement. Voorafgaande opmerkingen. Artikel 1 Wettelijk kader en omzendbrieven Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel MEDEDELING referentienr. : M-VVKSO-2008-013 datum : 2008-01-30 gewijzigd : contact : dps.vvkso@vsko.be, 02 507 07 01 Toelichting

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de wet betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen, gecoördineerd op 10 mei 2015, artikel 56, 61 en 88;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de wet betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen, gecoördineerd op 10 mei 2015, artikel 56, 61 en 88; Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van de bijzondere beroepstitels en bijzondere beroepsbekwaamheden voor de beoefenaars van de verpleegkunde en de registratie als zorgkundige DE

Nadere informatie

GECORO WAREGEM Huishoudelijk reglement

GECORO WAREGEM Huishoudelijk reglement GECORO huishoudelijk reglement 2014 blz. 1van 5 GR 04 maart 2014 GECORO WAREGEM Huishoudelijk reglement 1. Doelstellingen van de Gecoro Artikel 1 : De Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening,

Nadere informatie

Functiebeschrijving, functioneringsgesprek en evaluatie

Functiebeschrijving, functioneringsgesprek en evaluatie Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel DOCUMENT Datum: 2007-03-01 Functiebeschrijving, functioneringsgesprek en evaluatie 1 Functiebeschrijving 1.1 Tekst van

Nadere informatie

REGELING BEOORDELING PERSONEEL OPENBAAR PRIMAIR ONDERWIJS ZUID- KENNEMERLAND

REGELING BEOORDELING PERSONEEL OPENBAAR PRIMAIR ONDERWIJS ZUID- KENNEMERLAND REGELING BEOORDELING PERSONEEL OPENBAAR PRIMAIR ONDERWIJS ZUID- KENNEMERLAND Het bestuur van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland (STOPOZ), verder aan te duiden als het bestuur; Gelet

Nadere informatie

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING. GVO / 2016 / 5 / / 7 september 2016

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING. GVO / 2016 / 5 / / 7 september 2016 KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING GVO / 2016 / 5 / / 7 september 2016 Inzake, wonende te, bijgestaan door, COV, verzoekende partij, tegen mevrouwen,.., en,

Nadere informatie

betreffende de scholengemeenschappen in het basis- en secundair onderwijs

betreffende de scholengemeenschappen in het basis- en secundair onderwijs stuk ingediend op 1083 (2010-2011) Nr. 3 1 juni 2011 (2010-2011) Ontwerp van decreet betreffende de scholengemeenschappen in het basis- en secundair onderwijs Tekst aangenomen door de plenaire vergadering

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN

TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN 145/10/10 nr. 2 TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt op 14.12.2010 (doc. 101/10/07) Aanpassing ter goedkeuring voorgelegd aan de Raad van Bestuur van de UHasselt

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING ONDERWIJS

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING ONDERWIJS REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING ONDERWIJS CB08.199 AJH 09-09-2008 procedures Aventus\CB08.199.reglement klachtenbehandeling onderwijs versie 2.0 def. vastgesteld CvB 05-11-2008 Historie document: Reglement

Nadere informatie

Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd bij decreet van 2 juni 2006, inzonderheid op de artikelen 129, 136 en 143;

Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd bij decreet van 2 juni 2006, inzonderheid op de artikelen 129, 136 en 143; Page 1 of 6 Opschrift Besluit van de Vlaamse Regering [houdende vaststelling van de tuchtprocedure voor het statutaire gemeentepersoneel ter uitvoering van artikel 129, 136 en 143 van het Gemeentedecreet,

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 1 oktober 2010 tot uitvoering van het decreet van 8 mei 2009 betreffende de kwaliteit van onderwijs met betrekking

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Bijzondere Leergang Pensioenrecht

Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Bijzondere Leergang Pensioenrecht Beoordelingsreglement voor de opleiding Getuigschrift Bijzondere Leergang Pensioenrecht Vooraf Dit basisreglement bevat de algemene bepalingen die van toepassing zijn op de opleiding Getuigschrift Bijzondere

Nadere informatie

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING G.V.O. / 2013 / 5 / / 21 augustus 2013 In zake, wonende te, bijgestaan door, COV, verzoekende partij, tegen, eerste evaluator

Nadere informatie

BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 15 SEPTEMBER 1998 betreffende de adviserende beroepscommissie inzake gezins- en welzijnsaangelegenheden

BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 15 SEPTEMBER 1998 betreffende de adviserende beroepscommissie inzake gezins- en welzijnsaangelegenheden BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 15 SEPTEMBER 1998 betreffende de adviserende beroepscommissie inzake gezins- en welzijnsaangelegenheden (B.S. 19.II.1999) Art. 1. HOOFDSTUK I. DEFINITIES Voor de toepassing

Nadere informatie

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit Ministerieel besluit van 12 juni 2001 houdende vaststelling van de procedure tot het verlenen, het verlengen, het weigeren of het intrekken van een principieel akkoord, een erkenning en subsidiëring van

Nadere informatie

KB ADMINISTRATIEF en GELDELIJK STATUUT AMBULANCIERS

KB ADMINISTRATIEF en GELDELIJK STATUUT AMBULANCIERS Administratief statuut: Delegatie mogelijk Administratief statuut: Delegatie onmogelijk Art 2. De raad kan beslissen opdrachten van dringende geneeskundige hulpverlening in de zin van artikel 11, 1, 2

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN

TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN TUCHTREGLEMENT VOOR STUDENTEN Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de UHasselt op 14.12.2010 2. Dit tuchtreglement is toepasselijk op alle studenten van de Universiteit Hasselt en tul-studenten met

Nadere informatie

(o.b.v. gew. Statuten) Reglement Commissie van Beroep Voor de Examens van LMC Rotterdam

(o.b.v. gew. Statuten) Reglement Commissie van Beroep Voor de Examens van LMC Rotterdam Bestand Technisch aangepast (o.b.v. gew. Statuten) : lmcr308 : 5 april2004 Reglement Commissie van Beroep Voor de Examens van LMC Rotterdam 1 Het College van Bestuur van LMC Rotterdam Gelet op de bepalingen

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/012/

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/012/ 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2011/012/ Inzake:, leermeester katholieke godsdienst, wonende te, bijgestaan door, provinciaal secretaris

Nadere informatie

De evaluatiecycli. DG OPO Team Competentiemanagement en Evaluatiecycli

De evaluatiecycli. DG OPO Team Competentiemanagement en Evaluatiecycli De evaluatiecycli DG OPO Team Competentiemanagement en Evaluatiecycli 17/10/2013 Overzicht van de presentatie 1. Wat is een evaluatiecyclus? 2. De evaluatieperiode 3. De fasen van een evaluatiecyclus 4.

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem. Ouderraad: huishoudelijk reglement

Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem. Ouderraad: huishoudelijk reglement Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem Tel en fax 050/71.15.93 e-mail vbs.depapaver@telenet.be Hoofdstuk 1 Oprichting Ouderraad: huishoudelijk reglement Art.1. Art. 2. In uitvoering van

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. GVO / 2017 / 12 / / 21 juni 2017

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. GVO / 2017 / 12 / / 21 juni 2017 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING GVO / 2017 / 12 / / 21 juni 2017 Inzake, wonende te, bijgestaan door, advocaat, verzoekende partij, tegen inrichtende macht vzw met maatschappelijke

Nadere informatie

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement wordt opgesteld door de controlecommissie

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Ontwerp van decreet houdende dringende maatregelen met betrekking tot functiebeschrijving en evaluatie DE VLAAMSE REGERING,

Vlaamse Regering. Ontwerp van decreet houdende dringende maatregelen met betrekking tot functiebeschrijving en evaluatie DE VLAAMSE REGERING, Vlaamse Regering Ontwerp van decreet houdende dringende maatregelen met betrekking tot functiebeschrijving en evaluatie DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Werk, Onderwijs en Vorming;

Nadere informatie

Naam: Geboortedatum: Functie: Administratieve toestand (VB, DVB, TADD, TABD): Betreft schooljaar/schooljaren:

Naam: Geboortedatum: Functie: Administratieve toestand (VB, DVB, TADD, TABD): Betreft schooljaar/schooljaren: PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN 1 PLANNING VAN RESULTATEN EN ONTWIKKELING GESPREKSCYCLUS bestaande uit ten minste 2 functioneringsgesprekken en een evaluatiegesprek. Naam: Geboortedatum: Functie: Administratieve

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING OCMW KALMTHOUT

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING OCMW KALMTHOUT REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING OCMW KALMTHOUT Heuvel 39, 2920 Kalmthout provincie Antwerpen België Art. 1 Een klacht is het mondeling, schriftelijk of elektronisch manifest uiten van een ongenoegen met

Nadere informatie

Reglement Administratieve Sancties. Politiezone HEKLA. Gemeente EDEGEM

Reglement Administratieve Sancties. Politiezone HEKLA. Gemeente EDEGEM - 1 - Reglement Administratieve Sancties Politiezone HEKLA Gemeente EDEGEM Goedgekeurd in de gemeenteraad op 18 april 2007. - 2 - HOOFDSTUK I: TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 Dit reglement is - behoudens andersluidende

Nadere informatie

Formulier beoordelingsgesprek en procedure. Vertrouwelijk

Formulier beoordelingsgesprek en procedure. Vertrouwelijk Formulier beoordelingsgesprek en procedure Vertrouwelijk Naam personeelslid Functie Naam formele beoordelaar Evt. naam derde en functie Functie Datum gesprek Datum laatste functioneringsgesprek Datum vorige

Nadere informatie

LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN

LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN MONITEUR BELGE 08.09.2009 BELGISCH STAATSBLAD 61107 LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN

Nadere informatie

De ombudsdienst. CVO-VSPW-Gent De ombudsdienst Pagina 1

De ombudsdienst. CVO-VSPW-Gent De ombudsdienst Pagina 1 De ombudsdienst De ombudsdienst Pagina 1 1.1. Samenstelling en taak van deze dienst De ombudsdienst is een interne dienst binnen het Centrum voor Volwassenenonderwijs VSPW-Gent die open staat voor alle

Nadere informatie

TITEL I OPRICHTING VAN EEN INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP "INTERNE AUDIT VAN DE VLAAMSE ADMINISTRATIE"

TITEL I OPRICHTING VAN EEN INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP INTERNE AUDIT VAN DE VLAAMSE ADMINISTRATIE Besluit van de Vlaamse Regering tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap Interne Audit van de Vlaamse Administratie en tot omvorming van het auditcomité van de Vlaamse Gemeenschap tot het

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de tuchtprocedure voor het statutaire provinciepersoneel

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de tuchtprocedure voor het statutaire provinciepersoneel Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de tuchtprocedure voor het statutaire provinciepersoneel DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Provinciedecreet van 9 december 2005, artikel 125 en 132,

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/011/

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/011/ 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2011/011/ Inzake:, leermeester lichamelijke opvoeding, wonende, bijgestaan door, adjunct provinciaal secretaris

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE. Een klacht moet goed onderscheiden worden van een melding en van een vraag om informatie.

KLACHTENPROCEDURE. Een klacht moet goed onderscheiden worden van een melding en van een vraag om informatie. KLACHTENPROCEDURE 1. UITGANGSPUNTEN 1.1. Klachtendecreet De klachtenprocedure wordt geregeld door het decreet van 1 juni 2001 houdende toekenning van een klachtrecht ten aanzien van bestuursinstellingen

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING ONDERWIJS. CB PvB procedures Aventus\CB reglement klachtenbehandeling onderwijs versie 3.0 def.

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING ONDERWIJS. CB PvB procedures Aventus\CB reglement klachtenbehandeling onderwijs versie 3.0 def. REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING ONDERWIJS CB16.082 PvB 13-07-2016 procedures Aventus\CB16.082 reglement klachtenbehandeling onderwijs versie 3.0 def. Reglement klachtenbehandeling onderwijs, def. versie

Nadere informatie

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING

KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING KAMER VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS VAN HET COLLEGE VAN BEROEP BESLISSING G.V.O. / 2013 / 4 / / 19 augustus 2013 In zake, wonende te.., bijgestaan door, COV, verzoekende partij, tegen, eerste evaluator

Nadere informatie

Kaderregeling gesprekscyclus VO met dienstverband onbepaalde tijd

Kaderregeling gesprekscyclus VO met dienstverband onbepaalde tijd Kaderregeling gesprekscyclus VO met dienstverband onbepaalde tijd t.b.v de scholen voor VO van de Lucas 1. Kaderregeling Deze Kaderregeling gesprekscyclus geldt voor alle medewerkers voortgezet onderwijs

Nadere informatie

REGLEMENT VAN HET NAAV COLLEGE VAN BEROEP

REGLEMENT VAN HET NAAV COLLEGE VAN BEROEP REGLEMENT VAN HET NAAV COLLEGE VAN BEROEP Algemene bepaling Artikel 1 De bepalingen van dit reglement gelden voor alle leden van de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging, hierna te noemen NAAV, die

Nadere informatie

HOOFDSTUK I.- Definities. Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

HOOFDSTUK I.- Definities. Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder: Koninklijk besluit van 30 januari 2003 tot vaststelling van de criteria, de voorwaarden en de nadere regels voor de toekenning van de toelage tot ondersteuning van acties die betrekking hebben op de bevordering

Nadere informatie

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN ARTIKEL 1: oprichting Op datum van 27 juni 1968 werd de Stedelijke Raad voor de Derde Leeftijd te Sint-Niklaas opgericht. Er is een hernieuwing van de statuten

Nadere informatie