Veel gestelde vragen (FAQ) subsidie Functioneel Gebruik Erfgoed

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veel gestelde vragen (FAQ) subsidie Functioneel Gebruik Erfgoed"

Transcriptie

1 Veel gestelde vragen (FAQ) subsidie Functineel Gebruik Erfged De regeling 1. Vr welke activiteit kan subsidie wrden verleend in het kader van de regeling? U kunt een subsidie aanvragen vr: a. bescherming, instandhuding, restauratie en herstel van een erfged, met inbegrip van bijkmende ksten vr de pslag nder geschikte mstandigheden, speciale uitrusting en materialen (hierna: instandhudingswerkzaamheden); b. het in fysieke zin beter tegankelijk maken van erfged dat pen staat vr publiek; c. maatregelen ter vermindering van energieverbruik; f d. het uitveren van nderzek ten dienste van de activiteit in de nderdelen a, b f c. 2. Wat wrdt verstaan nder een erfged? Een erfged in de zin van de regeling is een mnument, niet zijnde een wnhuis, dat dr de Rijksverheid f een gemeente is aangewezen als beschermd mnument als bedeld in de Erfgedwet f een gemeentelijke verrdening. Het is dus k mgelijk m vr de instandhuding van een rerend (varend, rijdend f vliegend) erfged, vr zver het een Gelders gemeentelijk mnument betreft, een subsidieaanvraag in te dienen. 3. Kan ik een aanvraag indienen als ik alleen maatregelen ter verbetering van de tegankelijkheid en/f verduurzaming van het bject uitver? Uitgangspunt is dat subsidie wrdt verleend vr instandhudingswerkzaamheden. Daarnaast is het mgelijk m uw aanvraag vr instandhudingswerkzaamheden te cmbineren met maatregelen m tegankelijkheid van het bject te verbeteren en maatregelen ter vermindering van energieverbruik. Een aanvraag die alleen ziet p maatregelen m de tegankelijkheid en/f vermindering van energieverbruik is niet mgelijk. 4. Wat wrdt verstaan nder maatregelen m het in fysieke zin beter tegankelijk maken van erfged? We vinden het van grt belang dat zveel mgelijk mensen kunnen meegenieten van het Gelders erfged via penstelling van het erfged. Maatregelen die de fysieke tegankelijkheid van het erfged in zijn algemeenheid bevrderen zijn subsidiabel. Daarnaast kunt u k denken aan maatregelen die de tegankelijkheid verbeteren vr mensen met een speciale behefte. Uitgangspunt hierbij is wel dat aanpassingen sber en delmatig wrden tegepast. 5. Is in het kader van herbestemming in cmbinatie met instandhudingswerkzaamheden het aanbrengen f vervangen van sanitaire vrzieningen subsidiabel? Ja, indien de sanitaire vrziening is bedeld vr penbaar gebruik en sber en delmatig wrdt uitgeverd. Nee, indien de sanitaire vrziening alleen vr eigen gebruik is. In dat geval zijn de niet aard- en nagelvaste nderdelen van het sanitair zals; tiletptten, wastafels, kranen, badkuipen, duchecabines en keukens uitgeslten van subsidie.

2 6. Wanneer zijn maatregelen ter vermindering van energieverbruik aan te merken als nderdeel van de instandhudingswerkzaamheden? Ter illustratie enkele vrbeelden: Indien leidingenwerk in het kader van instandhudingswerkzaamheden wrdt verlegd f pnieuw aangelegd, zijn islerende maatregelen vr deze leidingen aan te merken als nderdeel van de instandhudingswerkzaamheden. De subsidie p deze ksten bedraagt dan maximaal 60%. Indien in het kader van instandhudingswerkzaamheden een vler met wrden pengelegd, zijn vlerverwarmingsmaatregelen aan te merken als nderdeel van de instandhudingswerkzaamheden. De subsidie p deze ksten bedraagt dan maximaal 60%. Indien er sprake is van mvangrijke restauratie van het dak zijn de verduurzamingsmaatregelen die tijdens deze restauratie wrden uitgeverd aan te merken als nderdeel van de restauratie. De subsidie p deze ksten bedraagt dan maximaal 60%, maar let p: de subsidie p de ksten van znnepanelen/znnecllectren, warmtepmp, bimassa-installaties (uitgeznderd leidingwerk, radiatren etc.) bedraagt maximaal 30%. 7. Is het mgelijk m meerdere aanvragen in deze regeling te dienen? Ja, u kunt meerdere aanvragen per jaar indienen. Let wel, wij kunnen per aanvrager maximaal subsidie per jaar verstrekken. 8. Wie mag een aanvraag indienen? Subsidie kan wrden aangevraagd dr de eigenaar van f de rechthebbende p een erfged. Er kan zwel dr een rechtspersn als dr een niet-rechtspersn een aanvraag wrden ingediend. 9. Aan welke criteria meten de instandhudingswerkzaamheden vlden m vr subsidie in aanmerking te kmen? Subsidie vr instandhudingswerkzaamheden (al dan niet in cmbinatie met maatregelen in het kader van tegankelijkheid en vermindering energieverbruik) wrdt slechts verstrekt indien (en vr zver van tepassing): a. met de activiteiten waarvr subsidie wrdt gevraagd het mnument een bestendige bestemming behudt f krijgt; b. de vr de uitvering van de activiteiten ndzakelijke mgevingsvergunning is aangevraagd f verleend; c. het erfged zijn cultuurhistrische waarde behudt; d. de activiteiten een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van de mgeving als gevlg zullen hebben; e. de activiteiten duurzaam wrden uitgeverd; f. het erfged beleefbaar is; en g. dr de activiteiten leegstand wrdt vrkmen f pgeheven.

3 Let wel: Vr instandhudingswerkzaamheden betreffende gren erfged dient slechts aan de vrwaarden te wrden vldaan vr zver deze tepasselijk zijn p gren erfged. 10. Heveel subsidie kan ik ntvangen? De subsidie vr instandhudingswerkzaamheden bedraagt maximaal 60% van de ksten van de subsidiabele activiteit, met een minimum van en een maximum van Subsidie vr maatregelen in het kader van de tegankelijkheid bedraagt maximaal 60% van de ksten van de subsidiabele activiteit, met een maximum van 12,5% van de subsidie vr instandhudingswerkzaamheden. Subsidie vr maatregelen ter vermindering van energieverbruik bedraagt maximaal 30% van de ksten van de subsidiabele activiteit met een maximum van 25% van de subsidie vr instandhudingswerkzaamheden. Subsidie vr nderzek bedraagt maximaal 75% van de ksten, met een minimum van en een maximum van LET OP: Per aanvrager wrdt maximaal subsidie per jaar verstrekt. 11. Heveel subsidie kan ik ntvangen (rekenvrbeelden)? Vrbeeld 1: Restauratie van een gebuw Stel: u vraagt subsidie aan vr de restauratie van een gebuw. De werkzaamheden hebben alleen betrekking p restauratiewerkzaamheden (vb. herstel buitenmuren/vegwerk en herstel gedeelte van het dak) Restauratieksten Ttaal: Ttale subsidie: Vrbeeld 2: Restauratie incl. restauratie dak (+ energiebesparende maatregelen aan het dak) Stel: naast de restauratie van het gebuw, waarnder het herstel van het dak (vb. vervanging enkel dakspanten en vlledige dakbedekking), neemt u gelijktijdig energiebesparende maatregelen (aanbrengen van islatielaag ter plaatse van het dak) mee. Restauratieksten: (hierin zijn de energiebesparende maatregelen pgenmen) Ttaal: Subsidie: * 60% = Ttale subsidie: Vrbeeld 3: Restauratie gebuw (niet restauratie dak) + islatie dak. Stel: naast de restauratie van het gebuw herstel van gevels en kzijnen vert u gelijktijdig energiebesparende maatregelen (aanbrengen van dakislatie) uit.

4 Restauratieksten Islatieksten: Ttaal: (Max tbv islatie: * 25% = ) Subsidie islatie: * 30% = Ttale subsidie: Vrbeeld 4: Restauratie gebuw + verbreden tegang tbv minder validen Stel: naast de restauratie van het gebuw herstel van vegwerk en scheuren in gevels vert u gelijktijdig maatregelen ter verbetering van de tegankelijkheid uit (verbreden van de tegang ten beheve van mindervaliden) uit. Restauratieksten Tegankelijkheid: Ttaal: (Max t.b.v. tegankelijkheid: * 12,5% = ) Subsidie tegankelijkheid: * 60% = Ttale subsidie: Vrbeeld 5: Restauratie gebuw + energiebesparende maatregelen + verbeteren tegankelijkheid: Stel: Naast de restauratie van het gebuw herstel van gevels en kzijnen vert u gelijktijdig energiebesparende maatregelen (aanbrengen van dakislatie) en maatregelen ter verbetering van de tegankelijkheid uit (verbreden van de tegang ten beheve van mindervaliden) uit. Restauratieksten Islatieksten: Tegankelijkheid: Ttaal: (Max tbv islatie: * 25% = ) Subsidie islatie: * 30% = (Max t.b.v. tegankelijkheid: * 12,5% = ) Subsidie tegankelijkheid: * 60% = Ttale subsidie: = Welke ksten wrden aangemerkt als subsidiabele ksten? In principe zijn alle ndzakelijke ksten subsidiabel, vr zver sber en delmatig.

5 De pgeverde nderhuds- en restauratieksten dienen te vlden aan de dr Gedeputeerde Staten p 24 januari 2006 vastgestelde Lijst van subsidiabele ksten en werkzaamheden ten beheve van de berekening van de subsidiabele instandhudingsksten. Vr zver asbest nderdeel uitmaakt van de buwkundige cnstructie/het casc, zijn de saneringsksten subsidiabel. Het saneren van aan de buitenlucht bltgestelde dakbedekking is in deze regeling niet subsidiabel. Hiervr kunt u zich richten tt de rijksverheid. De ksten van het expliteren f beheren van een erfged zijn niet subsidiabel. Vrverleg 13. Del vrverleg Vrdat een subsidieaanvraag wrdt ingediend kan een vrverleg plaatsvinden. Wij raden dit sterk aan. Op deze manier kan de prvincie in het vrverleg een gericht advies geven ver het indienen van een vlledige en passende aanvraag. Resultaat van het vrverleg kan natuurlijk k zijn dat indienen van een aanvraag niet zinvl zal zijn. Dit verleg wrdt geverd aan de hand van een dr de begde aanvrager ingevuld vrverlegfrmulier. Zie hiervr de subsidiepagina p nze website. 14. He meld ik mij aan vr een vrverleg? Vanaf 1 nvember 2017 kunt u zich aanmelden vr een vrverleg. Op de subsidiepagina vindt u het vrverlegfrmulier (. Wij verzeken u dit frmulier in te vullen en te te sturen aan cultuurenerfged@gelderland.nl. Wij nemen vervlgens cntact met u p vr het inplannen van een afspraak. 15. Met ik naast het vrverlegfrmulier ng andere dcumenten testuren? Het aanmeldfrmulier vrmt vr ns de basis vr het vrverleg. Wij vragen u zveel mgelijk relevante, beschikbare dcumenten aan ns te te sturen vrafgaand aan het vrverleg. 16. Gaat datum van indienen al lpen bij aanvraag vrverleg? Nee. Pas als aanvraag vlledig is ingediend. De aanvraag 17. He kan ik een subsidieaanvraag indienen? U dient uw subsidieaanvraag digitaal in te dienen via het SubsidiePrtaal. Alleen digitaal via het SubsidiePrtaal ingediende aanvragen wrden in behandeling genmen. 18. In welke peride kan ik een aanvraag indienen? De subsidieaanvragen kunnen jaarlijks wrden ingediend van 1 januari tt 1 ktber. Let wel: Er is een subsidieplafnd ingesteld vr deze regeling. Zdra het subsidieplafnd is bereikt, is het niet meer mgelijk m een subsidieaanvraag in te dienen. De tekenning van de subsidie vindt plaats p basis van de datum van vlledigheid.

6 19. Vlledigheid: welke infrmatie met mijn aanvraag bevatten? Een aanvraag is vlledig indien deze in ieder geval de vlgende infrmatie en stukken bevat: - een ingevuld digitaal aanvraagfrmulier; - een ingevulde prgrammaspecifieke vragenlijst, - een prjectplan waarin de criteria zals genemd nder vraag 7 zijn uitgewerkt en nderbuwd; - een bewijs van aanvraag f verlening van de vereiste vergunning(-en); - een actueel nafhankelijk deskundig adviesrapprt waaruit de restauratiebehefte blijkt - een begrting van de pbrengsten en ksten, waarbij geldt: een restauratiebestek en begrting vlgens stabu-systematiek indien de gevraagde subsidie meer dan bedraagt; een werkmschrijving indien de gevraagde subsidie minder dan bedraagt; - indien de activiteiten een tijdvak van meer dan 12 maanden beslaan: een planning van de uitvering van de activiteiten in de eerste 12 maanden en de daaraan verbnden ksten, alsmede een planning vr het resterende deel van het tijdvak waarvr subsidie wrdt gevraagd - Een sluitende explitatiebegrting - indien de aanvraag wrdt ingediend dr een rechthebbende niet zijnde de eigenaar, van een erfged, een verklaring van de eigenaar van het erfged waaruit blijkt dat hij instemt met de activiteiten - een afschrift van de verleende mgevingsvergunning f een bewijs dat deze is aangevraagd. Indien u bent aan te merken als een privaatrechtelijk rechtspersn vragen wij u naast bvenstaande infrmatie en stukken tevens de vlgende stukken aan te leveren: - uw statuten; - de laatst pgemaakte jaarrekening, als deze ntbreekt een balans en de staat van pbrengsten en ksten met een telichting daarp f als dit k ntbreekt een verslag van uw financiële psitie p het mment van indienen van de aanvraag. Bvenstaande dcumenten zijn verplichte bijlagen en dus bepalend vr de cmpleetheid van uw aanvraag. Alleen cmplete aanvragen wrden in behandeling genmen. Daarnaast zijn er een aantal dcumenten die wij kunnen pvragen in het belang van de behandeling van uw aanvraag: - een kpie van een bankafschrift, waaruit het bankrekeningnummer en de tenaamstelling blijkt; - een uittreksel uit de Kamer van Kphandel. Vervlg 20. Ik heb een subsidieaanvraag ingediend; he nu verder? Zdra wij uw aanvraag hebben ntvangen, berdelen wij uw aanvraag p vlledigheid. Hierbij wrdt berdeeld f alle nder vraag 17 genemde dcumenten aanwezig zijn. Indien uw aanvraag nvlledig is en het subsidieplafnd ng niet is bereikt zal u eenmaal

7 de gelegenheid wrden gebden m uw aanvraag aan te vullen en/f nze vragen te beantwrden. U krijgt hiervr 2 weken. Een vlledige aanvraag wrdt vervlgens inhudelijk berdeeld. Hierbij wrdt uw aanvraag getetst aan de criteria zals genemd in vraag 7. Ok wrdt berdeeld f de in het bestek/werkbeschrijving pgenmen ksten/activiteiten ndzakelijk en niet-bvenmatig zijn. Mchten wij naar aanleiding van deze inhudelijke berdeling ng vragen hebben, dan zal u (pnieuw) eenmaal de gelegenheid wrden gebden uw aanvraag aan te vullen, u krijgt hiervr 1 week. Indien uw aanvraag als vlledig is berdeeld ntvangt u hiervan bericht. Let p: vlledigheid van uw aanvraag betekent dat deze vlledig is m te wrden berdeeld, maar betekent ng niet dat u subsidie ntvangt. 21. Als een aanvraag niet vlledig is en met wrden aangevuld sluit ik dan weer achteraan in de rij? Op het mment dat er één f meerdere nder vraag 17 genemde dcumenten ntbreken is uw aanvraag nvlledig. U wrdt pas pgenmen in de rangrde p het mment dat alle dcumenten aanwezig zijn. Dus datum cmpleetheid (vraag 17) blijft bepalend vr vlgrde van subsidietekenning. Mchten wij naar aanleiding van uw aanvraag ng inhudelijke vragen hebben, heeft dit geen invled meer p uw psitie in de rangrde. Disclaimer De antwrden bevatten een beknpte weergave van de subsidieregels en het subsidiebeleid van de prvincie p het gebied van Functineel gebruik erfged. De antwrden zijn uitsluitend bedeld m de lezer p weg te helpen bij vragen ver de subsidieaanvraag. Zij bevatten geen beslissende uitleg van de regels f het beleid. Vr de vlledige subsidieregeling klik hier.

Als aanvrager kunt u per tijdvak één aanvraag indienen. Het bundelen van festivals of producties in één aanvraag is niet mogelijk.

Als aanvrager kunt u per tijdvak één aanvraag indienen. Het bundelen van festivals of producties in één aanvraag is niet mogelijk. Veel gestelde vragen, Prducties en Festivals 2018 De regeling 1. Vr welke activiteit kan subsidie wrden verleend in het kader van de regeling? U kunt een subsidie aanvragen vr: - het maken van een prductie

Nadere informatie

Veel gestelde vragen, Producties en Festivals 2018 (gewijzigd: 28 juli 2017)

Veel gestelde vragen, Producties en Festivals 2018 (gewijzigd: 28 juli 2017) Veel gestelde vragen, Prducties en Festivals 2018 (gewijzigd: 28 juli 2017) De regeling 1. Vr welke activiteit kan subsidie wrden verleend in het kader van de regeling? U kunt een subsidie aanvragen vr:

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen Raadsvrstel AGENDAPUNT: 6 VERGADERDATUM: 16 FEBRUARI 2012 Onderwerp Datum cllegebesluit Subsidieverrdening islatiemaatregelen bestaande eigen wningen Cmmissie Vlkshuisvesting, Datum vergadering 08-02-2012

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

Op welk moment kan ik subsidie aanvragen? Een aanvraag kan worden ingediend in de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018.

Op welk moment kan ik subsidie aanvragen? Een aanvraag kan worden ingediend in de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018. Telichting bij het aanvraagfrmulier subsidie Regeling ter stimulering sedumdaken in Heerhugwaard 2018 Wanneer km ik vr subsidie in aanmerking? In de Regeling ter stimulering aanleg sedumdaken in Heerhugwaard

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015

Aanvraagformulier subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 Aanvraagfrmulier subsidieregeling islatiemaatregelen wningen 2015 Raadhuisplein 2 Pstbus 500 3850 AM Ermel t 0341 56 73 21 Vul dit frmulier in, zet uw handtekening en stuur het p naar de Gemeente Ermel,

Nadere informatie

Subsidieregeling economie en innovatie Noord-Brabant - provincie Noord-Brabant -

Subsidieregeling economie en innovatie Noord-Brabant - provincie Noord-Brabant - Subsidieregeling ecnmie en innvatie Nrd-Brabant - prvincie Nrd-Brabant - Het del van de Subsidieregeling ecnmie en innvatie Nrd-Brabant (ECOINNONB) is het realiseren van een aantal delstellingen uit het

Nadere informatie

Aanvraagformulier Structurele Prestatiesubsidie 2020 Sport- en muziekverenigingen

Aanvraagformulier Structurele Prestatiesubsidie 2020 Sport- en muziekverenigingen Aanvraagfrmulier Structurele Prestatiesubsidie 2020 Sprt- en muziekverenigingen Wanneer u in aanmerking wilt kmen vr een subsidie van de gemeente Sliedrecht kunt u dit aanvraagfrmulier invullen en ndertekend

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE 2016 INNOVATIEFONDS ORGANISATIES

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE 2016 INNOVATIEFONDS ORGANISATIES AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE 2016 INNOVATIEFONDS ORGANISATIES Leest u vral de telichting vr het invullen en indienen van het aanvraagfrmulier ged dr. Dit kan vrkmen dat de subsidieaanvraag te laat f nvlledig

Nadere informatie

Aanvraagformulier structurele prestatiesubsidie (sport)verenigingen 2018

Aanvraagformulier structurele prestatiesubsidie (sport)verenigingen 2018 Aanvraagfrmulier structurele prestatiesubsidie (sprt)verenigingen 2018 Wanneer u in aanmerking wilt kmen vr een subsidie van de gemeente Sliedrecht kunt u dit aanvraagfrmulier invullen en ndertekend verzenden

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieregeling woonboten

Aanvraagformulier subsidieregeling woonboten Klant, Markt & Relaties Planadvies & Vergunningen v.201102 Aanvraagfrmulier subsidieregeling wnbten De aanvraag wrdt ingediend p grnd van de Subsidieregeling rilering wnbten AGV, 22 mei 2008, nr. AB 08/018;

Nadere informatie

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN. Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersoon namens een:

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN. Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersoon namens een: Mdel 3: frmulier vr gemachtigd aanvrager namens rechtspersn n.a.v. nieuwe wet BIBOB ktber 2013 BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersn namens een: Beslten venntschap

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Tpsprt- Student Stenden Hgeschl Prfileringsfnds

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie Provincie Zeeland

Aanvraagformulier subsidie Provincie Zeeland Aanvraagfrmulier subsidie Prvincie Zeeland NAAM ACTIVITEIT / PROJECT Naam GEGEVENS AANVRAGER Naam instelling Adres Instelling Pstcde en wnplaats IBAN-nummer BIC-cde Cntactpersn Functie cntactpersn Telefnnummer

Nadere informatie

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016 Reglement Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeurs Onderzeksbeurs & Uitwisseling 2016 In 2016 kennen de Vlaamse en Nederlandse verheid pnieuw de Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeur(zen) (VNJB) te aan Nederlandse

Nadere informatie

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS

Toelichting bij het formulier subsidievaststelling behorend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Telichting bij het frmulier subsidievaststelling behrend bij artikel 7.1 van de Kaderregeling subsidies OCW, SZW en VWS Dit dcument licht stapsgewijs alle nderdelen van het aanvraagfrmulier vr een subsidievaststelling

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzndere Omstandigheden Prfileringsfnds

Nadere informatie

Aanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen

Aanvraagformulier Subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen Aanvraagfrmulier Subsidieregeling islatiemaatregelen wningen Let p: U dient deze subsidie aan te vragen vrdat de islatiewerkzaamheden wrden uitgeverd! Na het besluit tt subsidieverlening kunt u de werkzaamheden

Nadere informatie

Aanvraagformulier cofinanciering LEF

Aanvraagformulier cofinanciering LEF Aanvraagfrmulier cfinanciering LEF 1. Aanvraag vr delstelling: Welke delstellingen uit het Ecnmisch Actieprgramma 2016 2019 zijn delstellingen die u met uw prject gaat realiseren f aan bij gaat dragen?

Nadere informatie

Aanvraag tegemoetkoming scholingskosten bij van-werk-naar-werk begeleiding sectorplan

Aanvraag tegemoetkoming scholingskosten bij van-werk-naar-werk begeleiding sectorplan Aanvraag tegemetkming schlingsksten bij van-werk-naar-werk begeleiding sectrplan 2016-2017 Met dit frmulier kunt u een tegemetkming in de schlingsksten aanvragen als nderdeel van begeleidingstrajecten

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG 2009. Aanvraagformulier subsidieverlening jeugd, jongeren en gehandicaptenwerk

SUBSIDIEAANVRAAG 2009. Aanvraagformulier subsidieverlening jeugd, jongeren en gehandicaptenwerk SUBSIDIEAANVRAAG 2009 Aanvraagfrmulier subsidieverlening jeugd, jngeren en gehandicaptenwerk Ten beheve van de aanvraag tt subsidieverlening met gebruik wrden gemaakt van dit Aanvraagfrmulier tt subsidieverlening

Nadere informatie

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015 Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015 Inhud Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015...

Nadere informatie

Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan (even nummers) te Leiden

Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan (even nummers) te Leiden Privacy Reglement Vereniging van eigenaars Brahmslaan 22-62 (even nummers) te Leiden Vereniging van eigenaars Brahmslaan 22-62 te Leiden hecht veel waarde aan de bescherming van juw persnsgegevens. In

Nadere informatie

PROJECTOPROEP VOOR VERENIGINGEN EN PROJECTEN AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOLKSGEZONDHEID 2017

PROJECTOPROEP VOOR VERENIGINGEN EN PROJECTEN AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOLKSGEZONDHEID 2017 Pagina 1 van 5 Gemeente Sint-Gillis Dienst Vlksgezndheid Munthfstraat 70 1060 Sint-Gillis Dienstgegevens (aan te vullen dr de dienst Vlksgezndheid) DOSSIERNUMMER: DATUM: PROJECTNAAM: NAAM PROMOTOR: PROJECTNAAM:

Nadere informatie

Tijdig indienen: Vraagt u de vergunning minimaal drie weken voor de gewenste datum van in gebruik namen aan.

Tijdig indienen: Vraagt u de vergunning minimaal drie weken voor de gewenste datum van in gebruik namen aan. AANVRAAG VERGUNNING in gebruik name gemeente grnd Telichting vergunning in gebruik name gemeente grnd Aanvraag vergunning: Op grnd van artikel 2:10 van de Algemene plaatselijke verrdening 2013 is het verbden

Nadere informatie

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen Subsidiereglement Energiezrg p Schl 2014 Hfdstuk I: Algemene bepalingen Artikel 1.- Stedenfnds De subsidie Energiezrg p Schl past in de Beleidsvereenkmst Stedenfnds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de

Nadere informatie

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN BESTUURDER/ VENNOOT/ AANDEELHOUDER

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN BESTUURDER/ VENNOOT/ AANDEELHOUDER Mdel 4: frmulier vr bestuurder/aandeelhuder/vennt in de rechtspersn n.a.v. nieuwe wet BIBOB ktber 2013 Zaaktype B1460 Frmulier vr: rechtspersn bestuurder, vennt, aandeelhuder BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang Aanvraagfrmulier tegemetkming ksten kinderpvang INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: pstcde

Nadere informatie

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.)

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.) Mdel 2: frmulier vr vennt in een v..f. f c.v. Frmulier vr: vennt in v..f. f c.v. BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd vr NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Venntschap nder firma (v..f.) Cmmanditaire venntschap

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang Aanvraagfrmulier tegemetkming ksten kinderpvang INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: pstcde

Nadere informatie

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE Gegevens gemeente Registratienummer: Datum ntvangst: Indienen bij afdeling: Dienstverlening Verzendadres gemeente Bunnik Pstbus 5, 3980 CA Bunnik Singelpark 1, 3984 NC Odijk AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014; raadsbesluit gemeente werkendam zaaknummer 59873 nderwerp Verrdening individuele stud ieteslag Participatiewet gemeente Werkendam 2015 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het vrstel van burgemeester

Nadere informatie

Formulier UK/S. 2. Gegevens aanvrager (De aanvrager dient tevens subsidieontvanger te zijn) Aanvrager: Postadres: Postcode: Contactpersoon:

Formulier UK/S. 2. Gegevens aanvrager (De aanvrager dient tevens subsidieontvanger te zijn) Aanvrager: Postadres: Postcode: Contactpersoon: Frmulier UK/S Indienen bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, DG Milieu en Internatinaal, directie Klimaat, Lucht en Geluid, p/a Bureau Sanering Verkeerslawaai, Pstbus 97, 3440 AB, Werden. 1.

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) Nadere regels subsidies Aanjaag Onderwijs en Arbeidsmarkt Het cllege van burgemeester en wethuders van de gemeente Almere; gelet p titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af Stel uw inkmen zeker, sluit een arbeidsngeschiktheids af Eindelijk geniet u van een heerlijke skivakantie. En natuurlijk verkmt het u niet, want u bent een ervaren skiër. Maar laat dat ngeluk nu net in

Nadere informatie

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 Resultaten penbare marktcnsultatie Verkp klster Grt Bijstervelt Gemeente Oirscht BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 1. Inleiding 1.1 Aanleiding De gemeente Oirscht is sinds nvember 2009 eigenaar

Nadere informatie

Inleiding M. Kivits heeft subsidie aangevraagd voor het bijgebouw en gemeentelijk monument Nassaudwarsstraat 5 in Vlijmen.

Inleiding M. Kivits heeft subsidie aangevraagd voor het bijgebouw en gemeentelijk monument Nassaudwarsstraat 5 in Vlijmen. Zaaknummer: OLOGCvT17 Onderwerp: subsidie gemeentelijk mnument Vlijmen Cllegevrstel Inleiding M. Kivits heeft subsidie aangevraagd vr het bijgebuw en gemeentelijk mnument Nassaudwarsstraat 5 in Vlijmen.

Nadere informatie

Uitvoeringsregels Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie

Uitvoeringsregels Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie Uitveringsregels Peuterpvang en Vr- en Vregschlse Educatie 1. Algemeen 1.1 Citeertitel De Algemene Subsidieregeling 2008 Oude IJsselstreek vrmt de basis vr de uitveringsregels Peuterpvang en Vr- en Vregschlse

Nadere informatie

Bestemd voor AANVRAGER namens: Eenmanszaak Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.)

Bestemd voor AANVRAGER namens: Eenmanszaak Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.) BIBOB Vragenlijsten Mdel 1 t/m 4 versie 2012 Frmulier vr: aanvrager namens eenmanszaak aanvrager namens v..f. f c.v. BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd vr AANVRAGER namens: Eenmanszaak Venntschap nder firma

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADE

AANVRAAGFORMULIER PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADE AANVRAAGFORMULIER PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADE Aanvraagfrmulier behrende bij de Prcedureverrdening planschade Deurne 2008 De Wet ruimtelijke rdening (Wr) geeft in afdeling 6.1 aan dat een belanghebbende

Nadere informatie

STIMULERINGSREGELING VERGROTEN TOEGANKELIJKHEID 2018

STIMULERINGSREGELING VERGROTEN TOEGANKELIJKHEID 2018 Burgemeester en wethuders van Maastricht, gelet p artikel 2 lid 3 sub c van de Algemene subsidieverrdening gemeente Maastricht 2015; besluiten tt vaststelling van de vlgende Stimuleringsregeling Vergrten

Nadere informatie

OVEREENKOMST INSCHAREN

OVEREENKOMST INSCHAREN Pagina 1 van 5 OVEREENKOMST INSCHAREN Deze vereenkmst wrdt aangegaan dr: Naam:... Adres:... Wnplaats:... Telefnnummer:... E-mail:... en Vefgrund V.O.F., Grsveldweg 32a 7497 NN Bentel mariekeweber@hetnet.nl

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergoeding individueel gedupeerden

Aanvraagformulier vergoeding individueel gedupeerden Aanvraagfrmulier vergeding individueel gedupeerden Aanvraag vergeding in natura Met dit aanvraagfrmulier verzekt u de Stichting Bevrdering Kwaliteit Leefmgeving Schiphlregi (afgekrt: Stichting Leefmgeving

Nadere informatie

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten Inleiding Stichting Kwaliteit in Basis GGZ gelft dat de mentale zrg in Nederland

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezing. 21 maart 2018 Deelname politieke partijen

Gemeenteraadsverkiezing. 21 maart 2018 Deelname politieke partijen Gemeenteraadsverkiezing 21 maart 2018 Deelname plitieke partijen depubliekszaak 2017 Inhud Inleiding... 3 1. Registreren nieuwe plitieke partijen... 3 1.1 Overzicht van de te verleggen stukken bij registratie...

Nadere informatie

Aanvraagformulier Uitvoeringsverordening EBU - NOMMIF. 1 van 9. 1.1. Gegevens van de hoofdaanvrager

Aanvraagformulier Uitvoeringsverordening EBU - NOMMIF. 1 van 9. 1.1. Gegevens van de hoofdaanvrager Let p: Alleen de aanvragen die vlden aan strategische agenda van de Ecnmic Bard Utrecht (EBU) en het tpsectrenbeleid in de regi kmen in aanmerking vr subsidie. Alleen vlledig ingevulde en ndertekende frmulieren

Nadere informatie

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - AANVRAGER namens: Eenmanszaak Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - AANVRAGER namens: Eenmanszaak Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v. Mdel 1: frmulier vr aanvrager namens eenmanszaak f namens v..f. f c.v. Frmulier vr: natuurlijke persnen - aanvrager namens eenmanszaak natuurlijke persnen - aanvrager namens v..f. f c.v. BIBOB VRAGENFORMULIER

Nadere informatie

Enquête dienstverlening en kosten accountant in primair en voortgezet onderwijs

Enquête dienstverlening en kosten accountant in primair en voortgezet onderwijs Enquête dienstverlening en ksten accuntant in primair en vrtgezet nderwijs Dit nderzek heeft betrekking p de dienstverlening dr uw accuntant in 2010, ver de jaarstukken 2009. 1. In welke categrie valt

Nadere informatie

De huwelijkslocatie ligt binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Neder-Betuwe.

De huwelijkslocatie ligt binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Neder-Betuwe. Vrwaarden eenmalige vrije huwelijkslcaties ALGEMEEN De huwelijkslcatie ligt binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Neder-Betuwe. De huwelijkslcatie met vlden aan de eisen van penbare rde en gede zeden.

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Vraag en antwoorden over de volmacht

Vraag en antwoorden over de volmacht Vraag en antwrden ver de vlmacht Hiernder treft u een verzicht aan van de vragen en antwrden die zijn gesteld ver de vlmacht. Heeft de vlmacht een lptijd? Heeft de deelnemersraad psitief advies gegeven

Nadere informatie

Analytische boekhouding

Analytische boekhouding Analytische Bekhuding Analytische bekhuding 1 Vrbereiding... 2 1.1 Dssier instellingen... 2 1.2 Analytische rekeningen maken... 3 2 Analytisch beken... 4 2.1 Kppeling... 5 2.2 Bekingsvrstellen (mdellen)...

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV 1 ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV I. ALGEMENE GEDEELTE Artikel 1 Definities In deze Algemene Verkp-, Leverings-, en Aannemingsvrwaarden wrdt verstaan nder: 123dubbelglas : 123dubbelglas bv, Niclaas

Nadere informatie

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt:

Opdrachtgever en opdrachtnemer samen te noemen: partijen, verklaren te zijn overeengekomen als volgt: RAAMOVEREENKOMST INCL. BIJLAGEN: JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR DE GEMEENTE EDE DE ONDERGETEKENDEN: 1. De gemeente Ede, gevestigd aan Bergstraat 4 te 6711 DD Ede, rechtsgeldig vertegenwrdigd dr haar burgemeester,

Nadere informatie

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN. Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersoon namens een:

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN. Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersoon namens een: Mdel 3: frmulier vr gemachtigd aanvrager namens rechtspersn n.a.v. nieuwe wet BIBOB 2013 BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersn namens een: Beslten venntschap (B.V.)

Nadere informatie

Werkwijze uitspraken en de RO Standaarden. 1 Aanleiding. 2 Leeswijzer

Werkwijze uitspraken en de RO Standaarden. 1 Aanleiding. 2 Leeswijzer Werkwijze uitspraken en de RO Standaarden Onderwerp Verwerken van rechterlijke uitspraken Aan Gebruikers RO Standaarden Van Genvum, beheerder RO Standaarden Datum 24 ktber 2013 Status Publiek 1 Aanleiding

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

Registratie na opleiding in het buitenland

Registratie na opleiding in het buitenland Registratie na pleiding in het buitenland Beleidsregel Uitwerking van de bepalingen inzake de registratie als verpleegkundig specialist na het vlgen van een pleiding in het buitenland, zals vastgelegd

Nadere informatie

Verklaring de-minimissteun

Verklaring de-minimissteun Verklaring de-minimissteun Verklaring in het kader van het verlenen van de-minimis steunbedragen als bedeld in de de-minimis verrdening (PbEU 2006, L 379). Aanbevlen wrdt m vr het invullen van deze verklaring

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VisumPr B.V., Raamweg 1, 2596 HL, Den Haag Artikel 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrden de vlgende definities tegepast: Opdrachtgever: de wederpartij van VisumPr B.V. VisumPr:

Nadere informatie

hemelwater private terreinen Mook en Middelaar 201 7

hemelwater private terreinen Mook en Middelaar 201 7 Deelsubsidieverrdening stimuleringsregeling afkppelen hemelwater private terreinen Mk en Middelaar 201 7 De gemeenteraad van de gemeente Mk en Middelaar, Overwegende dat het van belang is te stimuleren

Nadere informatie

behorend bij de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II

behorend bij de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II Cpr 18047A Accuntantsprtcl behrend bij de Subsidieregeling stageplaatsen zrg II Dit Accuntantsprtcl is p maat gemaakt vr de Subsidieregeling stageplaatsen zrg II. Het betreft het vlgende prduct, genemd

Nadere informatie

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (VOF) Commanditaire vennootschap (CV)

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (VOF) Commanditaire vennootschap (CV) Mdel 2: frmulier vr vennt in een VOF f CV. n.a.v. nieuwe wet BIBOB 2013 Frmulier vr: vennt in VOF f CV BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd vr NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Venntschap nder firma (VOF) Cmmanditaire

Nadere informatie

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is.

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is. Regels vr Bdemenergiesystemen: Regels vr Bdemenergiesystemen zijn pgenmen in het Wijzigingsbesluit Bdemenergiesystemen (Wbbe). In nderstaande mem een verzicht van de meest relevante artikelen vr het ntwerpen,

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

Algemene afspraken Gemeente Zwolle/ sportvereniging gemeentelijke buitensportaccommodaties

Algemene afspraken Gemeente Zwolle/ sportvereniging gemeentelijke buitensportaccommodaties vr elkaar Algemene afspraken Gemeente Zwlle/ sprtvereniging gemeentelijke buitensprtaccmmdaties Algemene afspraken In dit dcument wrden alle afspraken tussen de gemeente Zwlle en de sprtverenigingen beschreven.

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. Omgevingsvergunning. Besluit

ONTWERPBESLUIT. Omgevingsvergunning. Besluit ONTWERPBESLUIT Datum : Ons kenmerk : 2013.0. Zaaknummer : 130201236 Cntactpersn : mw. J. Elbrecht Telefnnummer : (026) 377 31 39 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethuders hebben p 18 februari 2013

Nadere informatie

Asbestbeleidsplan. Beleid en beheer asbest

Asbestbeleidsplan. Beleid en beheer asbest Asbestbeleidsplan Beleid en beheer asbest Dcumenttitel. Asbestbeleidsplan Status. Cncept Definitief Versie. 1.1 Datum. 22-03-2014 Organisatie. Wningcrpratie Rentree Opstellers. Wningcrpratie Rentree i.s.m.

Nadere informatie

Aanvraagformulier Individuele Inkomenstoeslag

Aanvraagformulier Individuele Inkomenstoeslag In te vullen dr gemeente: Cliëntnr: Werkprcesnr: Dssiernr: Datum ntvangst: Aanvraagfrmulier Individuele Inkmensteslag Wij adviseren u m eerst de telichting te lezen vrdat u het aanvraagfrmulier invult.

Nadere informatie

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: o Vennootschap onder firma (v.o.f.) o Commanditaire vennootschap (c.v.)

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: o Vennootschap onder firma (v.o.f.) o Commanditaire vennootschap (c.v.) Mdel 2: frmulier vr vennt in v..f. f c.v. versie 2012 Frmulier vr: vennt in v..f. f c.v. BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd vr NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Venntschap nder firma (v..f.) Cmmanditaire venntschap

Nadere informatie

Verantwoordelijkheden... 11. Afkortingen en definities... 12. Regelgeving en wetten... 13. Relevante websites... 13

Verantwoordelijkheden... 11. Afkortingen en definities... 12. Regelgeving en wetten... 13. Relevante websites... 13 MEDISCHE APPARATUUR ZONDER CE-MARKERING prjectgrep: CEWAZ versie: 1.1.1 februari 2015 www.wibaz.nl Inhud Overzicht Medische Hulpmiddelen... 3 Inleiding... 4 Del... 5 Tepassingsgebied... 5 Uitgangssituaties...

Nadere informatie

Naam: Voorletters: BSN: Naam: Voorletters: BSN:

Naam: Voorletters: BSN: Naam: Voorletters: BSN: BUDGETPLAN Persnsgebnden budget Wm / Jeugd U wilt bij de gemeente een Persnsgebnden budget (PGB) aanvragen waarmee u zelf zrg / ndersteuning / vrziening kunt inkpen. Als nderdeel van die aanvraag met een

Nadere informatie

Controleprotocol Sociaal Domein

Controleprotocol Sociaal Domein Cntrleprtcl Sciaal Dmein Cntrleprtcl vr de accuntantscntrle bij: dr de gemeenten in de regi Amersfrt* gesubsidieerde rganisaties vr Jeugdzrg en WMO dr de gemeenten in de regi Amersfrt f dr de gemeente

Nadere informatie

Financiële verordening ex artikel 212 Gemeentewet

Financiële verordening ex artikel 212 Gemeentewet Financiële verrdening ex artikel 212 Gemeentewet De raad van de gemeente Hendrik-Id-Ambacht besluit, gelet p artikel 212 van de Gemeentewet, vast te stellen: de verrdening p de uitgangspunten vr het financieel

Nadere informatie

Privacyreglement Lamers Zorg & Arbeid

Privacyreglement Lamers Zorg & Arbeid Privacyreglement Lamers Zrg & Arbeid 1. Del en herkmst In dit Privacyreglement Lamers Zrg & Arbeid wrdt uitleg gegeven ver de bescherming van privacygevelige infrmatie. In de infrmatiesystemen van Zrg

Nadere informatie

Gemeente Helmond. RC \AAS ^ 6 lllilllllllillllill. ROH_c/3l3f 26 OKT VERZONDEN 2 5 OKT Ingekomen. Provincie Noord-Brat>a»t

Gemeente Helmond. RC \AAS ^ 6 lllilllllllillllill. ROH_c/3l3f 26 OKT VERZONDEN 2 5 OKT Ingekomen. Provincie Noord-Brat>a»t Ingekmen 26 OKT. 2012 Gemeente Helmnd Prvincie Nrd-Brat>a»t Het cllege van Gedeputeerde Staten van Nrd Brabant Pstbus 90151 5200 MC 's-hertgenbsch RC \AAS ^ 6 lllilllllllillllill 3291342 ROH_c/3l3f VERZONDEN

Nadere informatie

Projectplan van de Stichting BIZ Beverkoog periode 2016 2020 V111115

Projectplan van de Stichting BIZ Beverkoog periode 2016 2020 V111115 Prjectplan van de Stichting BIZ Beverkg peride 2016 2020 V111115 Delstelling en ambitie Een ged nderhuden en veilig bedrijventerrein waar iedereen graag werkt f zaken det is vr alle partijen p de Beverkg

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Stuur dit frmulier naar MKBdirect Pst: Kryptnstraat 41, 7463 PB Rijssen E-mail: inf@rab-rijssen.nl Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Algemeen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de

Nadere informatie

Subsidieaanvraag. Aanvraagformulier verlening structurele activiteitensubsidie (> 5.000,-)

Subsidieaanvraag. Aanvraagformulier verlening structurele activiteitensubsidie (> 5.000,-) Subsidieaanvraag Aanvraagfrmulier verlening structurele activiteitensubsidie (> 5.000,-) Ten beheve van de aanvraag tt subsidieverlening met gebruik wrden gemaakt van dit Aanvraagfrmulier tt subsidieverlening.

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV Algemene Vrwaarden Webshp Uil VR Slutins BV Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING BONARIUS BEDRIJVEN

PRIVACYVERKLARING BONARIUS BEDRIJVEN PRIVACYVERKLARING BONARIUS BEDRIJVEN Bnarius respecteert uw privacy. Bnarius draagt er zrg vr dat de infrmatie die Bnarius ver u verkrijgt, en die u aan Bnarius beschikbaar stelt, vertruwelijk en met de

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2015

Aanvraagformulier bijzondere bijstand 2015 Aanvraagfrmulier bijzndere bijstand 2015 INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: Pstcde en

Nadere informatie

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel Inkp- en aanbestedingsbeleid Energiefnds Overijssel 2013 Inhudspgave 1 Inleiding 3 2 Het beleid 4 2.1 Rechtmatigheidsthema's 4 Prcedures 4 Meerwerk en herhalingspdrachten 4 2B-diensten 5 Integriteit 5

Nadere informatie

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER 1 JUNI 2015 HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER SEYS VEERLE PROVINCIEBESTUUR WEST-VLAANDEREN Hug Verriesstraat 22 8800 ROESELARE Vrwrd Sinds 1971 ndersteunt de prvincie

Nadere informatie

Persoonsgegevens van klanten worden door Apollon Travel verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

Persoonsgegevens van klanten worden door Apollon Travel verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en): PRIVACY POLICY Aplln Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan met persnsgegevens. Wij

Nadere informatie

Wie verkoopt uw huis?

Wie verkoopt uw huis? Wie verkpt uw huis? Accuntnet Verkp Vertruwens Persn Service Accuntnet V V P Service Wie verkpt uw huis? Als u uw huis wilt verkpen, schakelt u k in Spanje een makelaar in. Echter in Spanje geeft men nrmaal

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER)

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER) Het herrepingsrecht vr buiten verkpruimten geslten vereenkmsten Bek VI van het Wetbek van ecnmisch recht (art. VI.67 en vlgende WER) Binnen welke termijn mag de cnsument zijn herrepingsrecht den gelden?

Nadere informatie

BIBOB formulier voor aanvraag exploitatievergunning huisvesting arbeidsmigranten

BIBOB formulier voor aanvraag exploitatievergunning huisvesting arbeidsmigranten BIBOB frmulier vr aanvraag explitatievergunning huisvesting arbeidsmigranten Telichting: Bij elke vergunningaanvraag vr de huisvesting van arbeidsmigranten wrdt de bestuurlijke integriteit getetst. Hiervr

Nadere informatie

BIBOB VRAGENFORMULIER

BIBOB VRAGENFORMULIER Mdel mgevingsvergunning buwactiviteit BIBOB VRAGENFORMULIER Dit frmulier is in vereenstemming met de ministeriële Regeling Bibb-frmulieren (4 juni 2013 nr 389136) Let p: U dient van alle gevraagde bewijsstukken

Nadere informatie

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak

Rapport. Bekend maakt bemind Onderzoek naar de bekendheid van en waardering voor het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Rapprt Bekend maakt bemind Onderzek naar de bekendheid van en waardering vr het Expertisecentrum Veilige Publieke Taak Over het CAOP Het CAOP is hét kennis- en dienstencentrum p het gebied van arbeidszaken

Nadere informatie

Wat zijn de specifieke omstandigheden van deze locatie waar, bij inpassing van de voorziening, rekening mee gehouden moet worden?

Wat zijn de specifieke omstandigheden van deze locatie waar, bij inpassing van de voorziening, rekening mee gehouden moet worden? Omgevingsscan Achtergrnd prject De gemeente Drdrecht heeft het plan pgevat de prblematiek rndm (merendeels verslaafde) dak- en thuislze mensen in haar stad aan te pakken. In dit kader heeft de gemeente

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Accuntants 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de nderneming

Nadere informatie

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement Definitieve versie d.d. 24 mei 2018 Privacy statement Prcedure: MT/DB besluit d.d. 24 mei 2018 He gaat Rentree met gegevens m Binnen Rentree wrdt gewerkt met diverse gegevens van huurders, medewerkers

Nadere informatie

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie:

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie: Subsidietetsingskader VVE gemeente Raalte 2015 Delstelling subsidie: Op grnd van de Wet OKE (Ontwikkelingskansen dr kwaliteit en educatie zijn gemeenten verantwrdelijk vr de Vrschlse educatie. Gemeenten

Nadere informatie

Accreditatieprocedure Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde

Accreditatieprocedure Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde Nederlandse Vereniging vr Technische Geneeskunde p/a Technische Geneeskunde Carré CR 3.635 Pstbus 217 7500 AE ENSCHEDE Accreditatieprcedure Nederlandse Vereniging vr Technische Geneeskunde Versie: 27-12-2013

Nadere informatie

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen.

Middelen Financiële middelen o De organisatie heeft een actueel beleid met betrekking tot het verkrijgen van de benodigde financiële middelen. Categrie C Per aspect van het framewrk zijn nrmen pgesteld. Vetgedrukt zijn de verplichte nrmen. Organisaties die nder categrie C vallen, zullen verder zijn met het implementeren van kwaliteitssystemen

Nadere informatie

Situatie: Aanzet casebeschrijving Molenwaard. Inleiding

Situatie: Aanzet casebeschrijving Molenwaard. Inleiding Aanzet casebeschrijving Mlenwaard Situatie: Inleiding In het nrden van de Alblasserwaard, nder de rk van de gemeente Rtterdam, ligt de gemeente Mlenwaard. Een gemeente die zich kenmerkt dr uitgestrekte

Nadere informatie