Bouwen met Baksteen 1/2011. Hoekgebouwen. Pour recevoir cette revue en français, contactez-nous au 02/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bouwen met Baksteen 1/2011. Hoekgebouwen. Pour recevoir cette revue en français, contactez-nous au 02/511.25.81"

Transcriptie

1 Bouwen met Baksteen 1/2011 Pour recevoir cette revue en français, contactez-nous au 02/ Hoekgebouwen nr driemaandelijks tijdschrift - januari-februari-maart afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling

2 BOUWEN MET BAKSTEEN 1 HOEKGEBOUWEN Foto: Stijn Bollaert Het is vaak de gewoonte om op de hoek van de straat af te spreken. Misschien omdat de hoek die door twee straten wordt gevormd eenvoudig herkenbaar is en in vergelijking met een straat, woonblok of wijk over een bepaald strategisch aspect beschikt. Het gaat echter om moeilijke percelen die verplichtingen met zich meebrengen: de nauwheid, confrontatie met verschillende stijlen, verbindingspunt tussen een hoofdstraat en een secundaire straat, enz. Vele van de percelen zijn trouwens onderbenut: het zijn vaak braakliggende terreinen, gronden met reclameborden erop en/of garages,... De projecten die in dit nummer van Bouwen met Baksteen als voorbeeld worden gesteld, geven de toon van een hele wijk aan, zelfs al was er tweemaal zoveel vindingrijkheid nodig om het potentieel uit deze terreinen te halen. Het hoekgebouw is geen gewoon gebouw... het moet ambitie uitstralen!

3 2 BOUWEN MET BAKSTEEN Wooncomplex in Evere BURO II & ARCHI+I Foto s: Filip Dujardin Dit complex van 34 wooneenheden werd door het architectenbureau BURO II & ARCHI+I gerealiseerd. Het project, ontwikkeld door Immo Grana, beantwoordt aan de vraag van de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij voor het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest (GOMB). Het project bevindt zich in een woonwijk, op de hoek van de Sohiestraat en de Norgastraat te Evere. Het omvat twee appartementsgebouwen die zich aan weerskanten van de Sohiestraat situeren en enkele eengezinswoningen

4 BOUWEN MET BAKSTEEN 3 die zich achteraan het hoofdblok bevinden. De tussenkomst van de architecten is heel opmerkelijk in de wijk. Ze hebben geprobeerd om het project in de wijk te verankeren door verschillende, bestaande typologie-elementen een andere interpretatie te geven. De verschillende volumes passen zich daardoor aan de bestaande gebouwstijlen aan. Door een lichte terugtrekking van het metselwerk in de nisuitbreidingen wordt als het ware een bepaalde verticaliteit gecreëerd. Een spel van geveluitsprongen zorgt voor een zachtere, lange gevel en een lichter volume. Dit refereert naar het ritme van de naburige, nauwe rijwoningen. De baksteen speelt hier de rol van verbindingselement met de naburige woningen. Een buitengewone aandacht gaat ook naar het creëren van private buitenruimten: loggia s, tuintjes, terrassen, enz. De glooiing van de straat komt in de architectuur tot uiting, met name in een sokkel uit blauwe steen. De architecten hebben de hoek ook afgezwakt door een kromming te gebruiken. Kwaliteitsvolle woningen hebben vandaag de dag op dit hoekterrein de plaats ingenomen van een gesloopte, oude garage.

5 4 BOUWEN MET BAKSTEEN Woning in Antwerpen Cuypers & Q architecten Foto s: Stijn Bollaert AG Vespa, autonoom gemeentebedrijf van de stad Antwerpen, is zeer actief in het opwaarderen van braakliggende percelen of verlaten woningen. Het doel ervan is het opnieuw creëren van een kwaliteitsvolle woonsfeer in de stad, vooral bestemd voor jonge gezinnen. Het zijn inderdaad tussenkomsten die op acupunctuur kunnen lijken maar die voor een opleving van de volledige wijk moeten zorgen. Deze woning van de architecten Cuypers & Q ligt volledig in de lijn van deze ontwikkeling. De woning, gevestigd op de hoek van de Pothoekstraat en de Potgieterstraat, geniet van een belangrijke zichtbaarheid wat er op zich voor zorgt dat haar impact op de wijk nog een stuk frappanter is. De architecten die aangewezen waren als ontwerpers hebben eerst en vooral een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd omtrent de typologie die op dit perceel zal worden gecreëerd. Een prominente vraag daarbij was: zullen we twee kleine woningen ontwerpen of kiezen voor één grotere woning? Het is de tweede optie die uiteindelijk werd uitgewerkt.

6 BOUWEN MET BAKSTEEN 5 De architecten hebben vanwege het gesloten hoekperceel de leefruimten op de hoogste verdieping ontworpen... de bel-étage waarin men zich op een bijzondere manier uit het drukke stadsleven kan terugtrekken en daarbij een mooi perspectief krijgt op de stedelijke skyline. De uitgesneden volumetrie van het gebouw heeft bovendien geleid tot de inrichting van een dakterras op 2 niveau s, grenzend aan een tuin - kamer aan de zijde van de secundaire straat. Deze uitsnijding in de gevel en de hoge ramen verlenen karakter aan het huis en beklemtonen sterk de hoek. De eerste verdieping bestaat uit de kamers terwijl het gelijkvloers als een buurtwinkel, werkruimte voor vrij beroep, een kinderopvangruimte of voor een andere functie kan worden ingericht. Deze verdieping communiceert met het huis maar kan ook via de straathoek worden betreden. Om een zekere massiviteit en stevigheid ten toon te kunnen spreiden, hebben de architecten gekozen voor gelijmd metselwerk van donkere bakstenen in wildverband. Deze woning openbaart zich als een knap voorbeeld van stadsarchitectuur; ze vormt (uiteindelijk) een mooi sluitstuk voor dit driehoekige blok.

7 6 BOUWEN MET BAKSTEEN Administratief gebouw van de faculteit van financiën, bankwezen en boekhouding in Lille, Frankrijk Damien Surroca Foto s: Julien Lanoo Deze administratieve ruimte van de faculteit van financiën, bankwezen en boekhouding (FFBC) is gevestigd op het universitaire terrein van de faculteit Rechten. De universiteit heeft oude industriële ateliers gerenoveerd om aan circa studenten onderwijs te kunnen geven. Tijdens de jaren 80 hebben andere architecten zich bezig gehouden met het verbouwen en verbinden van de verschillende, bestaande gebouwen. De toegang tot het terrein en zijn relatie met de aangrenzende industriële wijk diende echter nog verder ontwikkeld en uitgebouwd te worden. Het is in deze context dat er in 2007 beroep gedaan werd op het architectenbureau Damien Surroca. De architect is vrij goed vertrouwd met het terrein daar hij er reeds meerdere projecten heeft verwezenlijkt. Het gebouw is gevestigd in een heterogene wijk: behalve de oude ateliers die door de universiteit gerenoveerd zijn en de vorige architecturale tussenkomst werd een oude spinnerij als huisvestingsvoorziening ingericht. De recentere flatgebouwen zorgen bovendien voor een waardevermindering van de plaats. De nieuwe administratieve ruimte voor de FFBC reconstrueert een voorgevel en zorgt voor een overgang tussen het bouwweefsel met industrieel karakter en het kromme gebouw dat door de architecturale ingreep in de jaren 80 tot stand is gekomen. In deze weinig homogene samenhang heeft de architect gekozen voor een baksteen met een getooide tint. Het gebouw vervult ook een overgangsrol tussen verschillende stijlen. Het op één lijn brengen van de verschillende, bestaande gebouwen is ook de aanleiding geweest tot het inrichten van een overdekt terras aan de straatkant dat vanuit een cafetaria toegankelijk is. De gastvrijheid van de ruimten voor de gebruikers van het gebouw is voor de ontwerpers trouwens altijd een belangrijk uitgangspunt geweest. Aan de achterkant is de administratieve ruimte aan de faculteit verbonden door middel van een glazen loopbrug. De oversteek in de volumetrie werd daarbij volledig bepaald door de technische voorschriften.

8 BOUWEN MET BAKSTEEN 7 Deze realisatie voelt niet aan als een hoekgebouw of als een uiteinde van een bouwblok maar veeleer als een scharnierelement dat een bepaalde vorm van coherentie creëert, dat de toegang naar het universitaire terrein reorganiseert en dat een mooi pleintje voor de ingang verschaft... het enige element dat tot dusver ontbrak!

9 8 BOUWEN MET BAKSTEEN Zoeklicht op Bart Bomans In 1998 werd door Bart Bomans en Chris Mys het architectenbureau Mys-Bomans opgericht. Ook al is de naam Mys-Bomans onveranderd gebleven, de twee vennoten zijn op een bepaald ogenblik elk hun eigen weg gegaan. Bart Bomans heeft de activiteit van het architectenbureau alleen verdergezet. Het bureau stelt 5 mensen tewerk. Een bureau op mensenmaat dus, «middelklein en middelgroot», zoals het staat beschreven op de website. Ons kantoor is middelgroot : we hebben een vast team van 4 ingenieurarchitecten en architecten, dat zich projectmatig laat bijstaan door stabiliteitsbureau s, studiebureau s technieken, stedenbouwkundige planners en landschapsarchitecten. Ons kantoor is middelklein : elk project heeft zijn verantwoordelijk project-architect, de aanspreekpersoon, die binnen de kleine groep zonder veel hiërarchie of omwegen respons en ondersteuning krijgt. De activiteitsdomeinen zijn zeer gevarieerd, zowel de eengezinswoningen als gegroepeerde woningen, deelname aan architectuurwedstrijden en dit als zowel in nieuwbouw als in renovatie. Inzake renovatie heeft Bart Bomans een wel zeer uitgesproken visie. Elke specifieke situatie dient uiteraard te worden geëvalueerd maar voor hem is het vaak verstandiger gebouwen af te breken die niet meer beantwoorden aan de huidige thermische en akoestische Woning in Antwerpen, opdrachtgever: AG normen of wanneer de functionaliteit in Antwerpen (Vastgoed En StadsProjecten Antwerpen). Bart Bomans deelt niet meer voldoet. In sommige situaties moet men de boel durven platgooien trouwens dezelfde filosofie als deze die om er een kwaliteitsvol nieuw gebouw AG Vespa erop nahoudt, namelijk het in de plaats te zetten. (her)bouwen van een kwaliteitsvolle leefomgeving in de stad! De diverse Het is in deze optiek dat Bart Bomans woningbouwprojecten die gedurende voor deze woning, met een beperkt deze periode gerealiseerd werden, budget, is tewerk gegaan. De ramen hadden hetzelfde doel namelijk jonge zijn uitsluitend dakvensters en de gevel gezinnen de gelegenheid bieden, aan werd eveneens met pannen bekleed. redelijke voorwaarden, eigenaar te worden van een woning en dit in een (Ver)Nieuwbouw in de stad optiek van duurzaamheid. Het architectenbureau van Bart Bomans werd twee maal weerhouden De percelen die door AG Vespa werden op de lijst van architecten die belast voorgelegd waren ook niet de meest werden met de projecten van AG Vespa eenvoudige : soms erg smal, soms

10 BOUWEN MET BAKSTEEN 9 gelegen op een hoek of andere waar zich een probleem stelde met inkijk of problemen van onvoldoende lichtinval, ontbrekende buitenruimte, vaak ook verticale architectuur. Alhoewel iedere site een specifiek geval was waren de beperkingen vaak eigen aan dergelijke projecten in de stad. In de loop van zijn carrière heeft Bart Bomans een arsenaal aan ruimtelijke bewegingen ontwikkeld die hij kon aanwenden in dit soort projecten. Zo vindt men vaak splitlevels terug in deze woonprojecten. Dit biedt mogelijkheid om enerzijds technische ruimtes te voorzien (fietsenstalling, bergruimte voor de afvalcontainers) half ondergronds en anderzijds een gemakkelijk toegankelijke buitenruimte te creëren als dakterras. In dit hoekgebouw en dit geheel van drie woningen worden deze principes toegepast. Door het gebruik van de bestaande kelder en de vraag naar een autostaanplaats onstaat een splitlevelstructuur, die over het gehele gebouw doorgetrokken wordt. De verschillende ruimtes slingeren zich naar boven : onderaan een atelier en de carport, daarboven de verheven slaapkamers, bovenaan de leefruimtes met als bekroning het zonnedakterras. Aangezien de inkom een Woning in Antwerpen, opdrachtgever: AG vespa

11 10 BOUWEN MET BAKSTEEN halve verdieping hoger gelegen is dan het straatniveau resulteert dit in een gesculpteerde uitsnijding. Een bestaand hoekgebouw wordt omwille van bouwfysische gebreken vervangen door een nieuwbouw van 3 woongelegenden. Om het probleem van gelijkvloers wonen op te vangen wordt geopteerd om de hoekzijde van het gebouw, waar de leefruimtes zijn gesitueerd, op te tillen, zodat er een zekere afstand gecreëerd wordt tussen de publieke buitenruimte en de private leefruimte. Deze eenvoudige ingreep resulteert in 3 duplex wooneenheden met een leef- en slaapgedeelte. Bovendien ontstaan er zo twee restruimtes, die met gemeenschappelijke functies ingevuld worden, enerzijds een fietsenberging aan de inkom op het gelijkvloers, anderzijds een zonneterras op de dakverdieping. Door de ronding van de gevel wordt één gevel gecreëerd, die Woning in Antwerpen, opdrachtgever: Onze Woning cvba

12 BOUWEN MET BAKSTEEN 11 opgebouwd is met een patchwork van éénzelfde raamtype, waarin de interne duplex structuur van het gebouw zichtbaar gemaakt wordt. Flexibiliteit en typologie Met het oog op een duurzame ontwikkeling heeft Bart Bomans de projecten steeds flexibel opgevat. Deze flexibiliteit uit zich op verschillende niveaus. Vooreerst op het niveau van het structureel concept. Voor zijn eigen woning heeft hij alleen vloerplaten voorzien. De scheidingsmuren zijn wanden die toelaten de ruimtes zonder problemen aan te passen aan toekomstige noden. Bij binneninrichting van de beschikbare ruimte moet een zekere flexibiliteit ook mogelijk zijn. AG Vespa weet immers niet op voorhand wie de uiteindelijke gebruiker zal zijn. Een ruime waaier van mogelijkheden moet worden voorzien. Woning Bart Bomans, Antwerpen

13 12 BOUWEN MET BAKSTEEN De flexibiliteit uit zich ook in het ontwerp van de gevels. De interpretatie is neutraal zodat in de toekomst andere toepassingen mogelijk zijn dan deze die initieel voorzien waren. Dit is het geval voor het project bestaande uit twee wooneenheden in de Handelsstraat. De soberheid van de gevel creëert een soort anonimiteit waardoor men zich geen idee kan vormen welk opmerkelijk concept verborgen zit achter deze muren Inderdaad de jonge ploeg van dit architectenbureau is voortdurend op zoek naar nieuwe typologieën. Bij het project in de Handelstraat, waar twee woningen dienden te worden gebouwd op een perceel van amper 9 m breed, stelde zich de vraag: hoe organiseren we de ruimte? Voor een verticale structuur waren de percelen te smal; in een horizontale structuur zouden de bewoners van de bovenverdieping benadeeld zijn geweest. De woningen worden zo geschakeld dat woning A de volledige tuin krijgt en woning B 2 riante terrassen. Beide woningen hebben hun eigen inkomdeur aan de straat en circuleren in het midden van het gebouw rug aan rug over de verschillende niveaus. Elk hebben ze nu eens een ruimte aan de straatzijde, dan weer een ruimte aan de tuinzijde. Het bouwvolume wordt Nieuwbouw dubbelwoonst in Antwerpen Opdrachtgever: AG Vespa

14 BOUWEN MET BAKSTEEN 13 gekneed naar de onmiddellijke context en houdt rekening met de profielen van de buren. Wij verwijzen ook naar de beoogde typologie voor het project Regatta waar meer dan 1000 woongelegenheden zullen worden gecreëerd gedurende een periode van 10 à 15 jaar. Het BPA voorziet in een mengvorm tussen wonen, commercieel en recreatief. Bij de concrete invulling van het verkavelingsplan wordt beroep gedaan op diverse architectenbureaus. Voor de eerste fase werd Mys-Bomans gekozen voor het ontwerp van 27 ééngezinswoningen, verdeeld over 2x4 geschakelde Woningen Regatta, Antwerpen Opdrachtgever: Vooruitzicht nv hoekwoningen en 19 rijwoningen. Om de eigen identiteit van de wooneenheden in de rij te versterken, wordt gewerkt met zadeldaken en variabele kroonlijst hoogten, afwisselend aan de voor en achterzijde van de woningen. Onder de kap creëert dit meer ruimte, en meer flexibiliteit, in vergelijking met een symmetrische dak oplossing. Bij de zorg voor een duurzame ontwikkeling wordt enerzijds aandacht besteed aan de flexibiliteit en anderzijds op de kwaliteit van materialen en ruimtes. De ploeg van Bart Bomans is grote voorstander van een herinterpretatie van het gebruik van baksteen.

15 14 BOUWEN MET BAKSTEEN BINNENLANDSE ARCHItECtUUR Woning in Riemst Egide Meertens architecten Foto s: Studio Claerhout Deze woning werd ontworpen voor een moeder en haar drie kinderen. De volumetrie, die compact maar atypisch is, heeft gezorgd voor de creatie van een tweede verdieping die de ouderlijke kamer herbergt. Het perceel bevindt zich aan het uiteinde van een sterk hellende straat. Deze bijzonderheid in de wijk heeft aangezet tot de specifieke vorm van het dak... Deze brengt namelijk een onderbroken beweging in de helling van de straat teweeg. Ook al gaat het om een halfopen woning, toch geeft ze de indruk uit vier gevels te bestaan. De architect heeft naast de garage van de naburige woning een garage geplaatst in een donker materiaal dat geen baksteen is. Dit kleine, lage en zwarte gebouw scheurt de woning als het ware van het geheel af en plaatst deze volop in het licht. De ruimtelijke organisatie en de details, zowel voor de opbouw als de binneninrichting, zijn voor architect Egide Meertens van groot belang. Om zich thuis te kunnen voelen, is de relatie vanaf het interieur van de woning naar het exterieur in gelijke mate belangrijk. Dit is de reden waarom het

16 BOUWEN MET BAKSTEEN 15 huis op de buitenwereld uitziet: achteraan op de tuin en aan de straatkant op het terras dat zich naast de keuken bevindt. De keuken bevindt zich op straathoogte, terwijl de andere leefruimten enkele treden zijn verhoogd om zich op dezelfde hoogte van de tuin te bevinden. De architect heeft de dichtheid en de massiviteit van de woning goed geaccentueerd door te werken met een gelijmd metselwerk van donkere bakstenen in wildverband.

17 16 BOUWEN MET BAKSTEEN BUItENLANDSE ARCHItECtUUR Kerk Corpus Christi in Zagreb Hrvoje Krajac - Ivan Cizmek - Stjepan Krajac Foto s: Sandro Lendler Een compositie van vier verschillende gebouwen die elk een eenvoudige vorm hebben. De kerk heeft een ronde vorm, het pastoraal centrum en de sacristie de vorm van een vierkant en de klokkentoren is in de vorm van een kruis. De oriëntatie van de gebouwen is zodanig dat ze zich op de oost-west as bevinden. Dit structureel concept van gebouwelementen definieert het terrein en geeft een specifieke waarde aan de locatie ten zuiden van de stad Zagreb. Dit deel van de stad is vrij laag gelegen. Bijgevolg werd, om het doel van het gebouw beter tot zijn recht te laten komen, de kerk 80 cm hoger dan het omliggende terrein en het landschap aangezet.

18 BOUWEN MET BAKSTEEN 17 Het vloerplan werd om godsdienstige redenen op deze manier ontworpen, met Corpus Christi als Gastheer. Het uitnodigend karakter komt tot uiting zowel in het vloerplan als het volume van de kerk. Deze uitdrukking is tevens terug te vinden in de noordgevel waarin verschillende materialen voorkomen alsook aluminium ramen. Het andere volume is volledig voorzien van een warme baksteengevel met symbolisch kraagstenen iedere zevende rij, 5 stenen per rij. Het samenspel van deze getallen, gecombineerd met de geometrische opbouw, het landschap en de baksteen als natuurlijk element, is in harmonie met dit terrein in de zuidelijke rand van Zagreb.

19 18 BOUWEN MET BAKSTEEN Baksteenprijs trace MUSEUM, Obigies In 2010 werd de Baksteenprijs toegekend aan Nicolas Guiot van ISA Saint-Luc Doornik. Gelukwensen aan deze jonge architect en ook aan de andere deelnemers. U kunt de lijst met deelnemers bekijken op onze website. Het museum sluit aan op het dorpje Obigies, plaats van vele overblijfselen uit het verleden. Sporen van een oud centrum met kerkhof en de oude spoorweg vormen symbolen van een bijna vergeten tijdperk. Het museum beoogt om de twee centra te herenigen en speelt met het dualistische karakter van het dorp. Aan de zijde van het nieuwe centrum concentreert het museum zich op de samenhang van het kerkplein met het landschap door zijn grenzen te bevestigen. Het is allereerst een publieke doorgang waar de bezoeker wordt uitgenodigd om vanaf het plein gebruik van te maken. Het gebouw strekt zich uit tussen de weg en de grens van de overstromingszone, een opmerkelijke topografische lijn en plaats voor een mogelijke wandeling en symbolische steun van de oude spoorweg... De bezoeker maakt gebruik van een doorgang uitgehouwen in de materie, in dit geval baksteen, die in het dorp alomtegenwoordig is en die bovenop zijn regionale kwaliteiten en door zijn opeenstapeling van lagen als het ware een doortocht in de tijd oproept. Het gebouw wil zich niet doen gelden maar wil een spel spelen met het tijdelijke en laten geloven dat het er altijd al is geweest... Tijdens zijn route wordt de bezoeker meegevoerd naar enkele zichten op het museum zelf, hetzij via de openingen, hetzij via de patio s die de verhouding tussen het hoge en het lage aangeven. Het is tevens mogelijk om enkele kunstwerken in de draaiingen van de openbare ruimte tentoon te stellen. De voorbijganger belandt uiteindelijk op de esplanade van het museum, de springplank naar het landschap die hem uitnodigt om zijn wandeling voort te zetten richting het oude centrum

20 BOUWEN MET BAKSTEEN 19 en met de blik op de horizon gericht. De ingang van het museum, die al bij al vrij discreet blijft en een alternatief voor de voortgang vormt, bevindt zich eveneens op deze esplanade. Tijdens het afdalen ontdekt de bezoeker een ondergrondse museale ruimte. Deze ruimte is als het ware het negatief van de publieke doorgang, op dezelfde wijze als het museum een soort van negatief van het kerkplein is. Deze bevat twee soorten ruimten: de donkere ruimte met laag plafond; deze vormt de kern van het museum en dient als antichambre van de tweede ruimte: een ruimte met een hoog plafond en voorzien van zenithaal licht die de tentoonstelling met als thema Sporen herbergt. Deze twee aaneensluitende, grote ruimten voelen elkaar perfect aan en bieden aan de bezoeker een variëteit van ruimtelijke situaties aan, die het tentoongestelde kunstwerk perfect tot uiting laten komen.

21 BElGiscHE dakpan- EN BaKstEENfaBriKaNtEN Bakstenen voor gewoon metselwerk: V : volle baksteen voor gewoon metselwerk P : geperforeerde baksteen voor gewoon metselwerk L : geperforeerde baksteen met lichte scherf Bakstenen voor gevelmetselwerk S : strengpersgevelsteen ( machinale gevelsteen) H : handvorm en vormbakperssteen K : klampsteen A : andere soorten (traditionele en rustieke gevelstenen zoals veldovensteen, baksteen op basis van leisteen, enz.) Andere producten: W : welfsels D : dakpannen en muurdeksels T : Boomse kerktegels, ongeglazuurde tegels O : straatklinkers Voor details over het productiegamma van elke fabriek, kan men zich best rechtstreeks tot de bedrijven wenden. De lijst is samengesteld op basis van de ledenlijsten van de B.B.F. Vele producenten verkopen hun producten al dan niet exclusief, via een afzonderlijke verkoopsorganisatie. In de gevallen waar dit nuttig lijkt, is de naam tussen haakjes bijgevoegd. Oost-Vlaanderen Kleiprodukten HOVE bvba Lindendreef Ninove Tel. (054) Fax (054) (V-H-A) Steenfabriek VANDE MOORtEL nv Scheldekant Oudenaarde Tel. (055) Fax (055) (H-O) SVK nv Aerschotstraat 114, 9100 Sint-Niklaas Tel. (03) Fax (03) (V-P-L-S-H-W) Wienerberger nv - divisie StEENDORP Kapelstraat 112a 9140 Steendorp (V-P-L) West-Vlaanderen Wienerberger nv - Steenbakkerij EGEM nv Brugsesteenweg Egem (Pittem) Tel. (051) Fax (051) (V-P-L-S) Wienerberger nv - Desimpel KORtEMARK Industries nv Hoogledestraat 92, 8610 Kortemark Tel. (051) Fax (051) (V-P-L-S-H) Wienerberger nv - terca ZONNEBEKE nv Ieperstraat Zonnebeke Tel. (051) Fax (051) (V-P-S) Steenbakkerij DE KEIGNAERt nv Stationsstraat 30, 8460 Oudenburg Tel. (059) Fax (059) (V-S-H) Steenbakkerij DUMOULIN nv Rollegembosstraat Ledegem Tel. (056) Fax (056) (V-P) WIENERBERGER nv terca, Desimpel, Porotherm, Koramic Kapel ter Bede Kortrijk Tel. (056) Fax (056) (V-P-L-S-H-A-O) Limburg Steenfabriek HEYLEN nv 2de Carabinierslaan Veldwezelt-Lanaken Tel. (089) Fax (089) (H) Steenfabrieken NELISSEN nv Kiezelweg Veldwezelt Tel. (012) Fax (012) (H) Wienerberger nv - divisie terca SCHOUtERDEN Venlosesteenweg Maaseik Tel. (089) Fax (089) (H-A) Steenfabrieken VANDERSANDEN nv Riemstersteenweg Spouwen Tel. (089) Fax (089) (H) Steenfabriek VANDERSANDEN nv Nijverheidslaan Lanklaar Tel. (089) Fax (089) (H) Wienerberger nv - divisie terca tessenderlo Havenlaan Tessenderlo Tel. (013) Fax (013) (P-L) Antwerpen Wienerberger nv - divisie NIEL Landbouwstraat Niel Tel. (03) Fax (03) (H) Wienerberger nv - divisie RUMSt Nieuwstraat Rumst Tel. (03) Fax (03) (V-P-L-S) Swenden Nieuwstraat Rumst Tel. (03) Fax (03) DEStA nv Heerle Minderhout (Hoogstraten) Tel. (03) Fax (03) (S-O) Steenbakkerij FLOREN nv Vaartkant Rechts St.-Lenaarts Tel. (03) Fax (03) (V-S) Wienerberger nv - divisie terca NOVA Steenbakkersdam Beerse Tel. (014) Fax (014) (V-P-L-S) Wienerberger nv - divisie terca SAS Sint Jozefslei Rijkevorsel Tel. (014) Fax (014) (H-A) Wienerberger nv - divisie terca BEERSE Absheide Beerse Tel. (014) Fax (014) (H) Wienerberger nv - divisie terca QUIRIJNEN Sint Jobbaan Westmalle Tel. (03) Fax (03) (V-S-H-A) Brabant Steenfabrieken VANDERSANDEN nv Kortenbos Hekelgem Tel. (053) Fax (053) (H) Henegouwen Wienerberger nv - divisie terca PERUWELZ Rue de l Europe, Péruwelz Tel. (069) Fax (069) (H) Briqueterie de PLOEGStEERt sa 'Barry' Chaussée de Bruxelles Barry Tel. (069) Fax (069) (S) Wienerberger nv - divisie terca WARNEtON Chaussée du Pont Rouge Warneton (Comines) Tel. (056) Fax (056) (H) Briqueterie de PLOEGStEERt sa Touquetstraat Ploegsteert Tel. (056) Fax (056) (P-L-W) Namen Wienerberger nv - divisie WANLIN Rue de la Briqueterie, Wanlin Tel. (082) Fax (082) (S-A-O)

22 Bouwen met Baksteen is het driemaandelijks tijdschrift van de Belgische Baksteenfederatie. Voor meer informatie, aarzel niet ons te contacteren. Abonnement: Catherine Bral Redactie: Laurie Dufourni Verantwoordelijke uitgever: Jozef Van Den Bossche Adres: Kartuizersstraat, 19 bus Brussel tel. (02) ~ fax (02) Druk: inhoud Hoekgebouwen...1 Wooncomplex in Evere BUROII&ARCHI+I...2 Woning in Antwerpen Cuypers&Qarchitecten...4 Administratief gebouw van de faculteit van financiën, bankwezen en boekhouding in Lille, Frankrijk DamienSurroca...6 Zoeklicht op Bart Bomans...8 Binnenlandse architectuur Woning in Riemst EgideMeertensarchitecten...14 Buitenlandse architectuur Kerk Corpus Christi in Zagreb Hrvoje Krajac - Ivan Cizmek - Stjepan Krajac Baksteenprijs TRACEMUSEUM,Obigies...18 Belgische dakpan- en baksteenfabrikanten

BOUWEN MET BAKSTEEN 3/07. Rusthuizen. Pour recevoir cette revue en français, contactez-nous au 02/511.25.81

BOUWEN MET BAKSTEEN 3/07. Rusthuizen. Pour recevoir cette revue en français, contactez-nous au 02/511.25.81 BOUWEN MET BAKSTEEN 3/07 Pour recevoir cette revue en français, contactez-nous au 02/511.25.81 nr 120 - driemaandelijks tijdschrift - juli-augustus-september 2007 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling

Nadere informatie

4/08. Wonen in de omgeving. nr 125 - driemaandelijks tijdschrift - oktober-november-december 2008 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling

4/08. Wonen in de omgeving. nr 125 - driemaandelijks tijdschrift - oktober-november-december 2008 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling BOUWEN MET BAKSTEEN 4/08 Wonen in de omgeving nr 125 - driemaandelijks tijdschrift - oktober-november-december 2008 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met baksteen is het driemaandelijks

Nadere informatie

BOUWEN MET BAKSTEEN 2/07. Creatief met klei. nr 119 - driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni 2007 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling

BOUWEN MET BAKSTEEN 2/07. Creatief met klei. nr 119 - driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni 2007 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling BOUWEN MET BAKSTEEN 2/07 Creatief met klei nr 119 - driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni 2007 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling BOUWEN MET BAKSTEEN is het driemaandelijks tijdschrift

Nadere informatie

2/09. We breiden uit. nr 127 - driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni 2009 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling

2/09. We breiden uit. nr 127 - driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni 2009 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling BOUWEN MET BAKSTEEN 2/09 We breiden uit nr 127 - driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni 2009 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met baksteen is het driemaandelijks tijdschrift van

Nadere informatie

Bouwen met baksteen 1/10. Te bezichtigen in Brussel

Bouwen met baksteen 1/10. Te bezichtigen in Brussel Bouwen met baksteen 1/10 Te bezichtigen in Brussel nr 130 - driemaandelijks tijdschrift - januari-februari-maart 2010 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met baksteen is het driemaandelijks

Nadere informatie

Bouwen met baksteen 3/2012. Baksteen en verscheidenheid

Bouwen met baksteen 3/2012. Baksteen en verscheidenheid Bouwen met baksteen 3/2012 Baksteen en verscheidenheid nr 139 - driemaandelijks tijdschrift - juli-augustus-september 2012 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met baksteen is het driemaandelijks

Nadere informatie

BOUWEN MET BAKSTEEN 3/10. Baksteen in alle eenvoud. 093857_OM_NL_1_4_ioIC - 15-SEP-10-15:01:00 - pagar@lannooprint

BOUWEN MET BAKSTEEN 3/10. Baksteen in alle eenvoud. 093857_OM_NL_1_4_ioIC - 15-SEP-10-15:01:00 - pagar@lannooprint BOUWEN MET BAKSTEEN 3/10 Baksteen in alle eenvoud nr 132 - driemaandelijks tijdschrift - juli-augustus-september 2010 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling 093857_OM_NL_1_4_ioIC - 15-SEP-10-15:01:00

Nadere informatie

Bouwen met Baksteen 4/2013. Bouwen met het verleden

Bouwen met Baksteen 4/2013. Bouwen met het verleden Bouwen met Baksteen 4/2013 Bouwen met het verleden nr 144 - driemaandelijks tijdschrift - oktober-november-december 2013 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling BOUWEN MET BAKSTEEN is het driemaandelijks

Nadere informatie

Bouwen met baksteen 2/10. Schoolgebouwen. nr 131 - driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni 2010 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling

Bouwen met baksteen 2/10. Schoolgebouwen. nr 131 - driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni 2010 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met baksteen 2/10 Schoolgebouwen nr 131 - driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni 2010 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met baksteen is het driemaandelijks tijdschrift van

Nadere informatie

Bouwen met baksteen 2/2012. Verankering. nr 138 - driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni 2012 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling

Bouwen met baksteen 2/2012. Verankering. nr 138 - driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni 2012 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met baksteen 2/2012 Verankering nr 138 - driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni 2012 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met baksteen is het driemaandelijks tijdschrift van

Nadere informatie

Bouwen met Baksteen 1/2012. nr 137 - driemaandelijks tijdschrift - januari-februari-maart 2012 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling

Bouwen met Baksteen 1/2012. nr 137 - driemaandelijks tijdschrift - januari-februari-maart 2012 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met Baksteen 1/2012 Variaties op het thema half open bebouwing nr 137 - driemaandelijks tijdschrift - januari-februari-maart 2012 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met Baksteen

Nadere informatie

Bouwen met Baksteen 2/2013. Architecturaal design

Bouwen met Baksteen 2/2013. Architecturaal design Bouwen met Baksteen 2/2013 Architecturaal design nr 142 - driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni 2013 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met Baksteen is het driemaandelijks tijdschrift

Nadere informatie

BOUWEN MET BAKSTEEN 4/2014. Bruggen bouwen

BOUWEN MET BAKSTEEN 4/2014. Bruggen bouwen 4/2014 Bruggen bouwen nr 148 - driemaandelijks tijdschrift - oktober-november-december 2014 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling is het driemaandelijks tijdschrift van de Belgische Baksteenfederatie.

Nadere informatie

Bouwen met baksteen 1/2013. Wanneer baksteen een verhaal vertelt...

Bouwen met baksteen 1/2013. Wanneer baksteen een verhaal vertelt... Bouwen met baksteen 1/2013 Wanneer baksteen een verhaal vertelt... nr 141 - driemaandelijks tijdschrift - januari-februari-maart 2013 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met baksteen is

Nadere informatie

Bouwen met baksteen 3/2013. Appartementsgebouwen

Bouwen met baksteen 3/2013. Appartementsgebouwen Bouwen met baksteen 3/2013 Appartementsgebouwen nr 143 - driemaandelijks tijdschrift - juli-augustus-september 2013 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met baksteen is het driemaandelijks

Nadere informatie

3/08. Volumes en texturen. nr 124 - driemaandelijks tijdschrift - juli-augustus-september 2008 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling

3/08. Volumes en texturen. nr 124 - driemaandelijks tijdschrift - juli-augustus-september 2008 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling BOUWEN MET BAKSTEEN 3/08 Volumes en texturen nr 124 - driemaandelijks tijdschrift - juli-augustus-september 2008 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met baksteen is het driemaandelijks tijdschrift

Nadere informatie

DE BELGISCHE BAKSTEENINDUSTRIE in 2016

DE BELGISCHE BAKSTEENINDUSTRIE in 2016 DE BELGISCHE BAKSTEENINDUSTRIE in 2016 BELGISCHE BAKSTEENFEDERATIE vzw WOORD VOORAF In 2016 heeft de economische activiteit in België goed stand gehouden ondanks de terroristische aanslagen en de groeiende

Nadere informatie

1/09. Baksteen... tot uw dienst! nr 126 - driemaandelijks tijdschrift - januari-februari-maart 2009 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling

1/09. Baksteen... tot uw dienst! nr 126 - driemaandelijks tijdschrift - januari-februari-maart 2009 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling BOUWEN MET BAKSTEEN 1/09 Baksteen... tot uw dienst! nr 126 - driemaandelijks tijdschrift - januari-februari-maart 2009 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met baksteen is het driemaandelijks

Nadere informatie

BOUWEN BOUWEN. Combineren van materialen. nr 101 - april-mei-juni 2/02

BOUWEN BOUWEN. Combineren van materialen. nr 101 - april-mei-juni 2/02 BOUWEN metbaksteen BOUWEN nr 101 - april-mei-juni 2/02 Combineren van materialen BOUWEN MET BAKSTEEN is het driemaandelijks tijdschrift van de Belgische Baksteenfederatie. Voor meer informatie, aarzel

Nadere informatie

BOUWEN MET BAKSTEEN 3/09. Invularchitectuur

BOUWEN MET BAKSTEEN 3/09. Invularchitectuur BOUWEN MET BAKSTEEN 3/09 Invularchitectuur nr 128 - driemaandelijks tijdschrift - juli-augustus-september 2009 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met Baksteen is het driemaandelijks tijdschrift

Nadere informatie

BAKSTEEN... DE KEUZE VOOR DUURZAAM BOUWEN!

BAKSTEEN... DE KEUZE VOOR DUURZAAM BOUWEN! BAKSTEEN... DE KEUZE VOOR DUURZAAM BOUWEN! Belgische Baksteenfederatie www.baksteen.be Baksteen de keuze voor duurzaam bouwen! In een tijdperk waarin duurzaam bouwen een ware uitdaging is geworden voor

Nadere informatie

First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/206.76.76 Fax. 03/227.33.44 info@firstimmo.be www.firstimmo.be Residentie Thonethouse

First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/206.76.76 Fax. 03/227.33.44 info@firstimmo.be www.firstimmo.be Residentie Thonethouse First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/206.76.76 Fax. 03/227.33.44 info@firstimmo.be www.firstimmo.be Residentie Thonethouse Thonetlaan 98-100 2050 Antwerpen-Linkeroever Inleiding.

Nadere informatie

Bouwen met baksteen 3/2011. Uitstraling

Bouwen met baksteen 3/2011. Uitstraling Bouwen met baksteen 3/2011 Uitstraling nr 135 - driemaandelijks tijdschrift - juli-augustus-september 2011 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met baksteen is het driemaandelijks tijdschrift

Nadere informatie

Bouwen met baksteen 2/2014. Baksteengebouwen tot uw dienst

Bouwen met baksteen 2/2014. Baksteengebouwen tot uw dienst Bouwen met baksteen 2/2014 Baksteengebouwen tot uw dienst nr 146 - driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni 2014 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling BOUWEN MET BAKSTEEN is het driemaandelijks

Nadere informatie

BOUWEN BOUWEN. Baksteen herovert de stad. nr 108 - driemaandelijks tijdschrift april-mei-juni 2004 afgiftekantoor 8000 Brugge 1 2de afdeling 2/04

BOUWEN BOUWEN. Baksteen herovert de stad. nr 108 - driemaandelijks tijdschrift april-mei-juni 2004 afgiftekantoor 8000 Brugge 1 2de afdeling 2/04 BOUWEN metbaksteen BOUWEN nr 108 - driemaandelijks tijdschrift april-mei-juni 2004 afgiftekantoor 8000 Brugge 1 2de afdeling 2/04 Baksteen herovert de stad BOUWEN MET BAKSTEEN is het driemaandelijks tijdschrift

Nadere informatie

First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/ Fax. 03/ Residentie Thonethouse

First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/ Fax. 03/ Residentie Thonethouse First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/206.76.76 Fax. 03/227.33.44 info@firstimmo.be www.firstimmo.be Residentie Thonethouse Thonetlaan 98-100 2050 Antwerpen-Linkeroever Inleiding.

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-525sM - berlicum t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Jaren 50 in Boschveld s-hertogenbosch 190 Jaren 50 in Boschveld Het plangebied Boschveld is gelegen nabij het centraal

Nadere informatie

Bouwen met baksteen 1/2014. Gebouwen met karakter

Bouwen met baksteen 1/2014. Gebouwen met karakter Bouwen met baksteen 1/2014 Gebouwen met karakter nr 145 - driemaandelijks tijdschrift - januari-februari-maart 2014 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling BOUWEN MET BAKSTEEN is het driemaandelijks

Nadere informatie

BOUWEN BOUWEN. Baksteen en eenvoudige uitdrukkingskracht. nr 102 - juli-augustus-september 3/02

BOUWEN BOUWEN. Baksteen en eenvoudige uitdrukkingskracht. nr 102 - juli-augustus-september 3/02 BOUWEN metbaksteen BOUWEN nr 102 - juli-augustus-september 3/02 Baksteen en eenvoudige uitdrukkingskracht BOUWEN MET BAKSTEEN is het driemaandelijks tijdschrift van de Belgische Baksteenfederatie. Voor

Nadere informatie

BOUWEN BOUWEN. Invoegarchitectuur. nr 104 - driemaandelijks tijdschrift januari-februari-maart 2003 afgiftekantoor 8000 Brugge 1 2de afdeling 1/03

BOUWEN BOUWEN. Invoegarchitectuur. nr 104 - driemaandelijks tijdschrift januari-februari-maart 2003 afgiftekantoor 8000 Brugge 1 2de afdeling 1/03 BOUWEN metbaksteen BOUWEN nr 104 - driemaandelijks tijdschrift januari-februari-maart 2003 afgiftekantoor 8000 Brugge 1 2de afdeling 1/03 Invoegarchitectuur BOUWEN MET BAKSTEEN is het driemaandelijks tijdschrift

Nadere informatie

BOUWEN MET BAKSTEEN 1/08. Baksteen recreatief

BOUWEN MET BAKSTEEN 1/08. Baksteen recreatief BOUWEN MET BAKSTEEN 1/08 Baksteen recreatief nr 122 - driemaandelijks tijdschrift - januari-februari-maart 2008 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling BOUWEN MET BAKSTEEN is het driemaandelijks tijdschrift

Nadere informatie

BAKSTEEN BOUWEN MET BAKSTEEN LAAT DE MUREN SPREKEN

BAKSTEEN BOUWEN MET BAKSTEEN LAAT DE MUREN SPREKEN BOUWEN MET BAKSTEEN BAKSTEEN LAAT DE MUREN SPREKEN driemaandelijks tijdschrift januari-februari-maart 2018 afgiftekantoor 8500 Kortrijk jaargang 48 nr 161 1 2018 Inhoud Baksteen laat de muren spreken...

Nadere informatie

Bouwen met baksteen 2/2011. Atypisch. nr driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling

Bouwen met baksteen 2/2011. Atypisch. nr driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met baksteen 2/2011 Atypisch nr 134 - driemaandelijks tijdschrift - april-mei-juni 2011 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling Bouwen met baksteen is het driemaandelijks tijdschrift van de

Nadere informatie

BOUWEN BOUWEN. Nummer 100. nr 100 - januari-februari-maart 1/02

BOUWEN BOUWEN. Nummer 100. nr 100 - januari-februari-maart 1/02 BOUWEN metbaksteen BOUWEN nr 100 - januari-februari-maart 1/02 Nummer 100 BOUWEN MET BAKSTEEN is het driemaandelijks tijdschrift van de Belgische Baksteenfederatie. Voor meer informatie, aarzel niet ons

Nadere informatie

BOUWEN MET BAKSTEEN 3/2011. Uitstraling

BOUWEN MET BAKSTEEN 3/2011. Uitstraling BOUWEN MET BAKSTEEN 3/2011 Uitstraling nr 135 - driemaandelijks tijdschrift - juli-augustus-september 2011 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling 8 BOUWEN MET BAKSTEEN Zoeklicht op DMOA DMOA is een

Nadere informatie

Bouwen met baksteen 4/2012. Het harmonieus laten samengaan van energieprestatie en esthetiek

Bouwen met baksteen 4/2012. Het harmonieus laten samengaan van energieprestatie en esthetiek Bouwen met baksteen 4/2012 Het harmonieus laten samengaan van energieprestatie en esthetiek nr 140 - driemaandelijks tijdschrift - oktober-november-december 2012 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling

Nadere informatie

112 woningen plan St. Cyr Geldrop

112 woningen plan St. Cyr Geldrop B02/2683 29-09-2005 Inleiding Op de locatie van een drietal gesloopte galerijflats is een plan ontwikkeld met een divers aanbod van woningtypes waaronder patiowoningen. De nieuwbouw zal een nieuwe impuls

Nadere informatie

IDENTITEIT VAN BAKSTEENGEBOUWEN

IDENTITEIT VAN BAKSTEENGEBOUWEN IDENTITEIT VAN BAKSTEENGEBOUWEN Grote gebouwen maken integraal deel uit van ons leefmilieu! Of het nu gaat om woningen, kantoorgebouwen, handelsruimten, sportcentra, enz., een groot deel van de nieuwe

Nadere informatie

renovatie woning Gent

renovatie woning Gent renovatie woning Gent atelier tom vanhee Verboeckhavenstraat 99, 1030 Brussel t/f 02 245 16 18 m 0496 12 74 38 www@ateliertomvanhee.be RENOVATIE WONING GENT WOONVOLUME MET RAMEN ALS SCHILDERIJEN PROJECT

Nadere informatie

Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen

Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen Opdrachtgever: Particulier januari 2010 - juni 2012 Tuinontwerp: P.A.M. Buijs, Vught, 1956 & 2012 Fotograaf: René de

Nadere informatie

Project BAT Lavoisier

Project BAT Lavoisier Project BAT Lavoisier CONSTRUCTIE EN RENOVATIE VAN ± 12.000 BRUTO M² GECONVENTIONEERDE WONINGEN EN ± 120 BRUTO M² BESTEMD VOOR EEN HANDELSZAAK OF VOORZIENING, TUSSEN DE DE KONINCKSTRAAT, DE VAN KALCKSTRAAT

Nadere informatie

RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR

RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR p2 atelier tom vanhee Verboeckhavenstraat 99, 1030 Brussel t/f 02 245 16 18 m 0496 12 74 38 tom@ateliertomvanhee.be

Nadere informatie

Herinrichten terrein De Schutse aan de Coentjesweg, Oud-Vossemeer. Jorissen Simonetti architecten

Herinrichten terrein De Schutse aan de Coentjesweg, Oud-Vossemeer. Jorissen Simonetti architecten Herinrichten terrein De Schutse aan de Coentjesweg, Oud-Vossemeer Jorissen Simonetti architecten 3 Schetsplan project : Woongebouw De Schutse locatie : Coentjesweg 51 plaats opdrachtgever contactpersoon

Nadere informatie

Genk... wonen in t groen nabij het centrum. Brochure_Ruzzi.indd 1 11/02/13 10:13

Genk... wonen in t groen nabij het centrum. Brochure_Ruzzi.indd 1 11/02/13 10:13 Genk... wonen in t groen nabij het centrum Brochure_Ruzzi.indd 1 11/02/13 10:13 GENK... DYNAMISCHER EN BRUISENDER DAN OOIT Genk, een stukje Limburg met een multicultureel karakter werd in het jaar 2000

Nadere informatie

BOUWEN BOUWEN. Baksteen nog zo gek niet. nr 112 - driemaandelijks tijdschrift april-mei-juni 2005 afgiftekantoor 8000 Brugge 1 2de afdeling P409653

BOUWEN BOUWEN. Baksteen nog zo gek niet. nr 112 - driemaandelijks tijdschrift april-mei-juni 2005 afgiftekantoor 8000 Brugge 1 2de afdeling P409653 BOUWEN metbaksteen BOUWEN nr 112 - driemaandelijks tijdschrift april-mei-juni 2005 afgiftekantoor 8000 Brugge 1 2de afdeling P409653 2/05 Baksteen nog zo gek niet BOUWEN MET BAKSTEEN is het driemaandelijks

Nadere informatie

BIJLAGE 2_INFORMATIEBUNDEL SCHETSONTWERP

BIJLAGE 2_INFORMATIEBUNDEL SCHETSONTWERP BIJLAGE 2_INFORMATIEBUNDEL SCHETSONTWERP 1_SITUERING Het woonproject Viergemeet is een inbreidingsproject gelegen tussen N70, Hoge Eiken en Lt. Van Eepoelstraat. De kavels voor zelfbouwers zijn voorzien

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Bossche School woning Rosmalen 150 t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Bossche School woning Rosmalen 150 t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum Bossche School woning Rosmalen 150 t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Bossche School woning van der Laan In 1956 heeft de architect Nico van der Laan

Nadere informatie

Alle beelden zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Alle beelden zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Vinkenhof Alle beelden zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Groene oase in het centrum van de stad Privé tuin met zonneterras Wellness-paviljoen met zwembad, fitness en sauna Ruime

Nadere informatie

Architectuurprijs Koksijde 2017 I Woning Meirlevede König, Noordstraat 9b, Koksijde Dorp I Architect Filieux Janis ----

Architectuurprijs Koksijde 2017 I Woning Meirlevede König, Noordstraat 9b, Koksijde Dorp I Architect Filieux Janis ---- Architectuurprijs Koksijde 2017 I Woning Meirlevede König, Noordstraat 9b, Koksijde Dorp I Architect Filieux Janis ---- Fascinerend Koksijde Oostduinkerke Sint-Idesbald Wulpen Architectuurprijs 2017 Categorie

Nadere informatie

BAKSTEEN BOUWEN MET TEXTUREN EN METSELVERBANDEN

BAKSTEEN BOUWEN MET TEXTUREN EN METSELVERBANDEN BOUWEN MET BAKSTEEN TEXTUREN EN METSELVERBANDEN driemaandelijks tijdschrift juli-augustus-september 2016 afgiftekantoor 8000 Brugge 1 2 de afdeling jaargang 46 nr 155 3 2016 Inhoud Texturen en metselverbanden...1

Nadere informatie

Molenveld 2 Projectfiche sociale woningen

Molenveld 2 Projectfiche sociale woningen Molenveld 2 rojectfiche sociale woningen Cvba Maatschappij voor de Huisvesting van het kanton Heist-op-den-Berg 33 individuele woningen en 20 sociale appartementen Woonuitbreidingsgebied utte-eulis Herkenbaarheid

Nadere informatie

HET HOF KROON OP S-HERTOGENBOSCH

HET HOF KROON OP S-HERTOGENBOSCH HET HOF KROON OP S-HERTOGENBOSCH Het Hof is een van de grootste woongebouwen van s-hertogenbosch. Dit sculpturale bouwblok brengt allure op een strategische plek in de stad: het markeert de beëindiging

Nadere informatie

Analyse en ontwerp Wallhouse

Analyse en ontwerp Wallhouse Analyse en ontwerp Wallhouse Groningen Het Wallhouse#2 is een woning naar ontwerp van de Amerikaanse architect John Hejduk. Hij was een groot bewonderaar van Le Corbusier en liet zich dan ook door hem

Nadere informatie

www.degrootefabrieke.be

www.degrootefabrieke.be www.degrootefabrieke.be Deze oude spinnerij die sinds 1907 het dorpsgezicht van Avelgem meebepaalt en een halve eeuw geleden nog de belangrijkste werkgever was in de gemeente, is in een zeldzaam goede

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Zuyderborg Weert

Woonzorgcentrum Zuyderborg Weert Woonzorgcentrum Zuyderborg Weert Wonen / Zorgen #ouderenzorg - #gebiedsontwikkeling - #woningstichting - #belevingsgerichtezorg #interieur In Weert is door woningstichting Wonen Weert en stichting Land

Nadere informatie

HET DOLEZ-PROJECT: BETON IN FUNCTIE VAN HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR

HET DOLEZ-PROJECT: BETON IN FUNCTIE VAN HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR Blik op beton HET DOLEZ-PROJECT: BETON IN FUNCTIE VAN HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR Het Dolez-project van B612 Associates, gelegen in Ukkel, is een voorbeeld van een knap staaltje hedendaagse architectuur die

Nadere informatie

DE STAD MECHELEN VERKOOPT. Huis van Lorreinen 6 casco-units. Hoek Scheerstraat - Frederik de Merodestraat 2800 Mechelen

DE STAD MECHELEN VERKOOPT. Huis van Lorreinen 6 casco-units. Hoek Scheerstraat - Frederik de Merodestraat 2800 Mechelen Hoek Scheerstraat - Frederik de Merodestraat 2800 Mechelen Inlichtingen: www.mechelen.be/huisvanlorreinen > ALGEMEEN > SITUERING Compact wonen in schaduw van Sint-Romboutstoren Het is een nieuw woonproject

Nadere informatie

BOUWEN MET BAKSTEEN VERANKERING IN DE STAD. driemaandelijks tijdschrift april-mei-juni 2018 afgiftekantoor 8500 Kortrijk jaargang 48 nr 162

BOUWEN MET BAKSTEEN VERANKERING IN DE STAD. driemaandelijks tijdschrift april-mei-juni 2018 afgiftekantoor 8500 Kortrijk jaargang 48 nr 162 BOUWEN MET BAKSTEEN VERANKERING IN DE STAD driemaandelijks tijdschrift april-mei-juni 2018 afgiftekantoor 8500 Kortrijk jaargang 48 nr 162 2 2018 Inhoud Verankering in de stad... 1 Wetteren aan de Schelde

Nadere informatie

Nog niet opgestart Selectie lopend In uitvoering Gerealiseerd Geannuleerd

Nog niet opgestart Selectie lopend In uitvoering Gerealiseerd Geannuleerd APW0301 Rijwoningen Zuid-West Vlaanderen Status project: Nog niet opgestart Selectie lopend In uitvoering Gerealiseerd Geannuleerd 1 Initiatiefnemers INTERCOMMUNALE LEIEDAL Deze architectenpool voor rijwoningen

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t woningen De Hoef Rosmalen 206

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t woningen De Hoef Rosmalen 206 HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl 54 woningen De Hoef Rosmalen 206 54 woningen De Hoef De Hoef is gesitueerd op het voormalige voetbalcomplex van OJC,

Nadere informatie

Taak Architectuurtypologie

Taak Architectuurtypologie Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Taak Architectuurtypologie Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 Jules Lippens: Modernisme/Nieuwe

Nadere informatie

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Gemeente Moorslede Dienst ruimtelijke ordening Marktplaats 1 8890 Moorslede Tel.: 051/788 914 Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Principiële goedkeuring

Nadere informatie

dreessen willemse architecten jan campertstraat sg heerlen Villa RV Beesel, 2015

dreessen willemse architecten jan campertstraat sg heerlen Villa RV Beesel, 2015 Villa RV Beesel, 2015 Adres: Bussereindseweg 10, 5954 CH, Beesel NL Programma: Villa Oplevering: mei 2015 Architect: Dreessen Willemse Architecten Projectteam: Lars Dreessen, Rob Willemse, Léon Habets,

Nadere informatie

HEILIG HART COLLEGE WAREGEM

HEILIG HART COLLEGE WAREGEM HEILIG HART COLLEGE WAREGEM CONCEPTVORMING 1 PROBLEEMSTELLING SCHOOLSITE 2 ARCHITECTURAAL CONCEPT 3 STEDENBOUWKUNDIG CONCEPT 4 BUITENRUIMTE DE SPEELPLAATS KOMT TOT LEVEN 5 FASE 1 vs. MASTERPLAN DOORSNEDE

Nadere informatie

DIVERSiteit IN DE RIJ RIJWONINGEN IN KORTRIJK

DIVERSiteit IN DE RIJ RIJWONINGEN IN KORTRIJK DIVERSiteit IN DE RIJ RIJWONINGEN IN KORTRIJK WONINGWANDELING IN KORTRIJK ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 OVERZICHT OPENGESTELDE WONINGEN WONING 1 Wat: rijwoning/eengezinswoning slopen en herbouwen van de woning

Nadere informatie

BOUWEN BOUWEN. Baksteen in het landschap. nr 105 - driemaandelijks tijdschrift april-mei-juni 2003 afgiftekantoor 8000 Brugge 1 2de afdeling 2/03

BOUWEN BOUWEN. Baksteen in het landschap. nr 105 - driemaandelijks tijdschrift april-mei-juni 2003 afgiftekantoor 8000 Brugge 1 2de afdeling 2/03 BOUWEN metbaksteen BOUWEN nr 105 - driemaandelijks tijdschrift april-mei-juni 2003 afgiftekantoor 8000 Brugge 1 2de afdeling 2/03 Baksteen in het landschap BOUWEN MET BAKSTEEN is het driemaandelijks tijdschrift

Nadere informatie

site PAUWELS mechelen

site PAUWELS mechelen 1 kantoorruimte 12 lofts 1 6 woningen 3 appartementen 27 staanplaatsen Residentie site PAUWELS Residentie Site Pauwels is gelegen aan de Kleine Nieuwendijkstraat 40-42 te Mechelen Het gaat in totaal om

Nadere informatie

EENHEID VAN GEBOUW EN GEBRUIKER

EENHEID VAN GEBOUW EN GEBRUIKER COCOON ARCHITECTEN Peter Geraerts ( 7/4/1978) studie: Architectuur, Hogeschool voor Wetenschap en Kunst Sint-Lucas Brussel werk: Stage: Architectenbureau Eugeen Liebaut, Aalst 2003-2004: Zelfstandig medewerker

Nadere informatie

Gevelbekleding met LEIEN

Gevelbekleding met LEIEN CASE STUDY ROOF 4 Gevelbekleding met LEIEN Gezinswoning met ruimte voor zelfstandig beroep. WERCHTER ZAmpone architectuur, Brussel Zijgevel, venster Vertikale doorsnede 1 2 3 4 5 6 7 10 9 8 1. Zinken kraal

Nadere informatie

AG VESPA VERKOOPT. Bostonstraat 22-24 2030 Antwerpen Nog 2 appartementen te koop

AG VESPA VERKOOPT. Bostonstraat 22-24 2030 Antwerpen Nog 2 appartementen te koop AG VESPA VERKOOPT Bostonstraat 22-24 2030 Antwerpen Nog 2 appartementen te koop Het gebouw in de Bostonstraat 22-24 is een appartementsgebouw uit de jaren 30. Het omvatte 8 appartementen die verhuurd werden

Nadere informatie

Brandweerkazerne Dordrecht

Brandweerkazerne Dordrecht opdrachtgever locatie ontwerp uitvoering functie Gemeente Dordrecht Leerpark, Dordrecht 2006 2010-2011 Brandweerkazerne Technische Dienst GHOR Leer- en werkplek Da Vinci College Brandweerkazerne Dordrecht

Nadere informatie

ZUIDERPARKLAAN - DEN HAAG

ZUIDERPARKLAAN - DEN HAAG ZUIDERPARKLAAN - DEN HAAG De dakopbouw aan de Zuiderparklaan bestaat uit een woon-, slaap- en badruimte met daaraan twee terrassen gelegen. Het terras aan de slaapkamer is op de ochtendzon georiënteerd

Nadere informatie

SPOORZONE BRINKLAAN BUSSUM WOONOASE AAN HET SPOOR

SPOORZONE BRINKLAAN BUSSUM WOONOASE AAN HET SPOOR SPOORZONE BRINKLAAN BUSSUM WOONOASE AAN HET SPOOR Spoorzone Brinklaan is een nieuwbouwproject met appartementen, stadswoningen en een kantoorgebouw aan een van Nederlands drukste spoorwegen. Hiervoor zijn

Nadere informatie

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013 BAKSTEENHUIS titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen

Nadere informatie

INTERIEUR CASCO APPARTEMENT KARTUIZERSSTRAAT I BRUSSEL. Opdrachtgever I Particulier. Datum I 2004 - opgeleverd. Credits I PTA

INTERIEUR CASCO APPARTEMENT KARTUIZERSSTRAAT I BRUSSEL. Opdrachtgever I Particulier. Datum I 2004 - opgeleverd. Credits I PTA SMALL INTERIEUR CASCO APPARTEMENT KARTUIZERSSTRAAT I BRUSSEL Datum I 2004 - opgeleverd KANGOEROEWONING ASSE Datum I 2007 - opgeleverd De hoeve bestaande uit 2 gebouwen rond een binnenplaats wordt uitgebreid

Nadere informatie

Woonproject Heeldstraat

Woonproject Heeldstraat Woonproject Heeldstraat Welkom bij woonproject Heeldstraat Op een boogscheut van het centrum van Genk, op een nieuwe verkaveling gelegen op de kruising van de Heeldstraat en de Weg naar As, realiseert

Nadere informatie

ZORGCAMPUS WAREGEM - RUSTOORD DE MEERS

ZORGCAMPUS WAREGEM - RUSTOORD DE MEERS Bouwheer OCMW Waregem - Dexia bank NV - Service Flats Invest Schakelstraat 41, 8790 Waregem Secretaris : Dhr. B. De Backer Tel. 056/62.98.65 Project Vernieuwing Zorgcampus Woonzorgcentrum De Meers Serviceflats

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw Eigendom Vennootschap MAFAR, Louizalaan 149/24, 1050 Brussel. gevolmachtigde : NV. Select Bouw, Iepersestraat 181-185, 8800 Roeselare. BPA nr 1- Dorpskom, gedeeltelijke wijziging E. VK plan dd. 30. 10.

Nadere informatie

GEMEENTEHUIS ESSEN. Project. Bouwheer. Bebouwde oppervlakte. Uitvoeringstermijn. Bouwkosten

GEMEENTEHUIS ESSEN. Project. Bouwheer. Bebouwde oppervlakte. Uitvoeringstermijn. Bouwkosten Project Uitbreiding gemeentehuis Essen -Twee delen nieuwbouw -Fietsenberging en openbaar toilet -Verbouwen bestaand deel Bouwheer Gemeentebestuur Essen Adres Heuvelplein 23 2910 Essen Bebouwde oppervlakte

Nadere informatie

situatie opzuid Amsterdam, 2014

situatie opzuid Amsterdam, 2014 situatie opzuid Amsterdam, 2014 Het plan OpZuid is gelegen tussen de Gershwinlaan en de Boelelaan in Amsterdam, en vormt een onderdeel van de grootschalige ontwikkelingen aan de Zuidas. Binnen de zakelijke

Nadere informatie

Wonen boven de school; 6 woningen en een brede school op een wijdse helling in Erembodegem

Wonen boven de school; 6 woningen en een brede school op een wijdse helling in Erembodegem Wonen boven de school; 6 woningen en een brede school op een wijdse helling in Erembodegem DE KLEIE ZAVEL EREMBODEGEM Projectnaam: De Kleine Zavel, Locatie: Erembodegem, België Opdrachtgever: Dewaco Werkerswelzijn

Nadere informatie

Villa s Kleine Rieteiland. van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG

Villa s Kleine Rieteiland. van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG Villa s Kleine Rieteiland van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG Inleiding Zo rond de kerst van 1999 las ik in de NRC dat er een nieuw eiland in de maak was. Het heette het Kleine

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

GEO-INSTITUUT, HEVERLEE STUDIE 2002 REALISATIE 2004-2006 OPDRACHTGEVER. BRUTO OPPERVLAKTE (M 2 ) 10.551 m 2 KOSTPRIJS

GEO-INSTITUUT, HEVERLEE STUDIE 2002 REALISATIE 2004-2006 OPDRACHTGEVER. BRUTO OPPERVLAKTE (M 2 ) 10.551 m 2 KOSTPRIJS zuidgevel GEO-INSTITUUT, HEVERLEE nieuwbouw laboratoriagebouw voor het Geo-instituut programma: laboratoria, didactische lokalen, leslokalen, werkruimtes, vergaderzalen, kantoren, sociale en logistieke

Nadere informatie

BOUWEN MET BAKSTEEN 3/2014. Wanneer baksteen ons verwelkomt

BOUWEN MET BAKSTEEN 3/2014. Wanneer baksteen ons verwelkomt BOUWEN MET BAKSTEEN 3/2014 Wanneer baksteen ons verwelkomt nr 147 - driemaandelijks tijdschrift - juli-augustus-september 2014 - afgiftekantoor 8000 Brugge 1-2de afdeling BOUWEN MET BAKSTEEN is het driemaandelijks

Nadere informatie

leidsche rijn, Tekst: Anneke Bokern Fotografie: Wim Tholenaars Dit terrasvormige slaat een brug tussen twee zeer verschillende project woon- balans

leidsche rijn, Tekst: Anneke Bokern Fotografie: Wim Tholenaars Dit terrasvormige slaat een brug tussen twee zeer verschillende project woon- balans 28 leidsche rijn, NEDERLAND Tekst: Anneke Bokern Fotografie: Wim Tholenaars Dit terrasvormige gebouw slaat een brug tussen twee zeer verschillende stedenbouwkundige situaties 29 project woon- Complex balans

Nadere informatie

Compositie van hout, wit en zwart

Compositie van hout, wit en zwart Compositie van hout, wit en zwart architect Architect Birger Willaert adres Grote Moerstraat 94 8200 Brugge Een jong koppel met twee kinderen maakte kennis met architect Birger Willaert tijdens het openhuizenevent

Nadere informatie

Atelierwoningen Leidsche Rijn Utrecht

Atelierwoningen Leidsche Rijn Utrecht 1 Atelierwoningen Leidsche Rijn Utrecht In 2010 worden in de wijk t Zand in Leidsche Rijn 30 atelierwoningen gebouwd. De locatie is in en om een hoogstam kersenboomgaard, eens onderdeel van het groene

Nadere informatie

DE SPOELE SINT-NIKLAAS

DE SPOELE SINT-NIKLAAS DE SPOELE SINT-NIKLAAS BOUWHEER OCMW Sint-Niklaas CONTACTPERSOON Tjeu Van Diessen, secretaris OCMW, 03 778 60 04 PROJECT Nieuwbouw woonzorgcentrum De Spoele (128 bedden) ADRES Lamstraat, 9100 Sint-niklaas

Nadere informatie

CONIX RDBM ARCHITECTS. Christine CONIX ( 20/05/1955 in Lier)

CONIX RDBM ARCHITECTS. Christine CONIX ( 20/05/1955 in Lier) CONIX RDBM ARCHITECTS Christine CONIX ( 20/05/1955 in Lier) studie: Architectuur aan het Hoger Instituut voor Architectuurwetenschappen Henry van de Velde te Antwerpen, diploma in 1978. Christine Conix

Nadere informatie

AG VESPA verkoopt een energiezuinige halfopen bebouwing, geschikt als kangoeroe- of zorgwoning

AG VESPA verkoopt een energiezuinige halfopen bebouwing, geschikt als kangoeroe- of zorgwoning AG VESPA verkoopt een energiezuinige halfopen bebouwing, geschikt als kangoeroe- of zorgwoning Sint-Bernardsesteenweg 471 2660 Hoboken Het woongedeelte op het gelijkvloers is rolstoeltoegankelijk en heeft

Nadere informatie

FICHE. Architectenbureau Jan Maenhout. (Brussel) KADODDERvelden - fase 1A

FICHE. Architectenbureau Jan Maenhout. (Brussel) KADODDERvelden - fase 1A FICHE Architectenbureau Jan Maenhout (Brussel) OVER ONS Atelier M Architects+Planners bv.cvba is een multidisciplinair team van jonge ontwerpers ondersteund door ervaren architecten. Voor elke opdracht

Nadere informatie

Residentie DE WITTE POORTE

Residentie DE WITTE POORTE Residentie DE WITTE POORTE LIER Hannes vastgoed bvba Mechelsesteenweg 204 a 2500 Lier tel. 03 455 23 70 0475 494 324 fax 03 455 07 71 info@hannesvastgoed.be www.hannesvastgoed.be INFO & VERKOOP Home is

Nadere informatie

Kennis en ervaring Brede kennis en ervaring, creatieve en kritische houding resulteren in oplossingen die realistisch, efficiënt, esthetisch,

Kennis en ervaring Brede kennis en ervaring, creatieve en kritische houding resulteren in oplossingen die realistisch, efficiënt, esthetisch, Juni: de Meet&Greet in het Haagse stadhuis ben diverse kaveloptanten onze inloopeekuren bezocht amenwerking met de BAM is een inforieavond georganiseerd en zijn de eerste etsontwerpen voor Isabellaland

Nadere informatie

DE SPOELE ST.-NIKLAAS

DE SPOELE ST.-NIKLAAS Bouwheer OCMW Sint-Niklaas Project Nieuwbouw Zorgcentrum Woonzorgcentrum De Spoele Adres Lamstraat, 9100 Sint-Niklaas Bebouwde Oppervlakte 5338 m² ondergronds (twee lagen parking) 9403 m² bovengronds (vijf

Nadere informatie

ZICHT VANAF DE N80. masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1

ZICHT VANAF DE N80. masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1 ZICHT VANAF DE N80 masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1 CONCEPT CONCEPT MASTERPLAN De site van het kasteel Van Peten is een terrein van 6 ha groot. Komende van Velm toont

Nadere informatie

GEMEENTEHUIS ESSEN BOUWHEER PROJECT

GEMEENTEHUIS ESSEN BOUWHEER PROJECT GEMEENTEHUIS ESSEN BOUWHEER Gemeentebestuur Essen PROJECT Verbouwing + uitbreiding gemeentehuis ADRES Heuvelplein 23, Essen BUDGET BOUW ca 1.560.000 excl. BTW BOUWOPPERVLAKTE 500 m² UITVOERINGSTERMIJN

Nadere informatie

Verslag klankbordgroep 10 maart 2010 (nr. 19)

Verslag klankbordgroep 10 maart 2010 (nr. 19) p.1/5 Verslag klankbordgroep 10 maart 2010 (nr. 19) Agenda: de toekomstige ontwikkelingen van de zonesofa langsheen de Koningin Fabiolalaan Aanwezigen: 1. Situering zone SOFA wedstrijd 2. Verloop van de

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm 17.02.09 wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Inventarisatie omgeving Inleiding Het voorliggende beeldkwaliteitsplan dient ter inspiratie voor de architectuur

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie