Punt 2. Vaststelling agenda Rinke wil kort verslag doen van de bespreking van de kaderbegroting waar de heer Bohlken van de AOB met ons mee sprak.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Punt 2. Vaststelling agenda Rinke wil kort verslag doen van de bespreking van de kaderbegroting waar de heer Bohlken van de AOB met ons mee sprak."

Transcriptie

1 Notulen Aanwezig: Zoë, Sjoerd, Sarah, Annelies, Anneke, Leo, André V, Rinke, Anne-Jan, Gepke, Pim en Jan Steven Afmelding: Sybolt en André K Afwezig: Peter en Fenna Punt 1. Opening door Anne-Jan Anne-Jan opent de vergadering. Punt 2. Vaststelling agenda Rinke wil kort verslag doen van de bespreking van de kaderbegroting waar de heer Bohlken van de AOB met ons mee sprak. Punt 3. Notulen Geen opmerkingen. Punt 4. Visie op onderwijs Anne-Jan vertelt kort over de werkgroep die zich buigt over de visie op onderwijs. Dit naar aanleiding van geluiden in de media over Onderwijs in 2023 en vragen die daar over gesteld zijn. De werkgroep heeft een duidelijke opdracht gekregen: Het Bornego College mist op dit moment een duidelijke visie op onderwijs. We doen een hoop zaken goed, maar wat is onze visie? Ondertussen zijn er initiatieven geweest, verschillende collega s zijn bijvoorbeeld naar Zweden of Finland geweest om te kijken hoe het onderwijs daar wordt vormgegeven. De werkgroep heeft een droombeeld dat nu nog concreet gemaakt moet worden. Leo vraagt waarom er alleen naar Zweden en Finland gekeken wordt. Rinke meent dat het vizier gericht is op gepersonaliseerd leren en daar zijn deze landen ver mee. Leo vraagt of er andere parameters zijn. Anne-Jan geeft aan dat de werkgroep vrij is. Punt 5. Ingekomen stukken Geen vragen of opmerkingen over de ingekomen stukken. Punt 6. Scholingswensen De leerlingen hebben de MR-cursus van het LAKS gevolgd. Daarnaast hebben leden aangegeven de basiscursus MR te gaan doen. Dit wordt geregeld. Tenslotte wil een groot deel dan de leden de cursus over de onderwijsconvenanten volgen. Jan Steven regelt deze cursus bij het AOB zodat ze deze in-compagnie komen doen. Punt 7. Stukken ter bespreking 7a. Werkkostenregeling Rinke vertelt dat hij net in de krant las dat de fitnessregeling ook voor andere sporten ingezet mag worden. Dit wil hij aan Frits vragen. Daarnaast wil hij vragen of die 1,2%

2 individueel is of over de totale loonsom gaat. De regeling moet niet alleen ten goede komen aan die mensen die als eerste roepen. 7b. Aanpassing herkansingsregel Rinke legt uit waarom we gevraagd zijn om per mail alvast toestemming te verlenen. Helaas is het stuk niet op tijd voor de vorige vergadering aangekomen, maar omdat de leerlingen anders de dupe waren is er versneld actie ondernomen. Het was niet de bedoeling om de MR te passeren. Sjoerd vraagt of er ook voor de derde toetsweek herkansingen mogelijk zijn, dit lijkt nu niet het geval. Daarnaast vraagt Sjoerd namens Fenna of gelijke situaties nu wel gelijk beoordeeld worden. Annelies vraagt naar de herkansing voor onberispelijk gedrag. Rinke legt uit dat dit een soort beloning is voor de goede leerlingen. In de oude regeling werden leerlingen die vaak te laat kwamen of er uitgestuurd werden gestraft doordat er een herkansing afgepakt werd. 7c. Startdocument PFS Pim is op zich niet tegen het idee maar heeft wel kanttekeningen bij de uitvoering. Het lijkt erop dat de krenten in de pap nu door anderen worden gedaan. Anne-Jan geeft aan dat er veel succesverhalen bekend zijn. Anneke merkt op dat het concept er al ligt, het gaat sowieso door, dus is het wel makkelijk om in te stappen. Leo vraagt of je zoiets ook zelf kunt regelen. 7d. Voorstel vakantieregeling Er zijn geen vragen meer over de vakantieregeling. 7ee. Voorlichtingspublicatie CE Er zijn geen vragen over de voorpublicatie Centrale Examens. 7f. Meerjarenkaderbegroting Rinke vat de bijeenkomst over de kaderbegroting met Frits, Bauke en de heer Bohlken van de AOB kort samen. De begroting ziet er goed en zorgvuldig uit hoewel hij aan de voorzichtige kant is. Er zijn deze avond verder geen vragen meer. Vervolgens vertelt Rinke over het voornemen van de PMR om onderzoek te gaan doen naar de werkdruk/werksfeer op de verschillende vestigingen. 7g. Begroting en risico-inventarisatie Anneke wil Frits vragen naar de maatschappelijke stage en de LGF, beiden bestaan officieel niet meer. 7h. Bestuursrapportage personeel Aangezien Peter afwezig is en hij degene was die nog vragen over dit stuk wilde stellen, hebben we dit punt verschoven naar de volgende keer.

3 7i. Teamplannen Anneke merkt de verschillende manieren van schrijven van de verschillende vestigingen op. Bij het lyceum komt de term excellentie voor terwijl Frits vorig jaar, samen met andere Friese scholen, afstand had gedaan van het predicaat excellente school. Anneke vraagt Frits hiernaar. Leo voegt dat de vestigingen zelf wel een visie geven op onderwijs, maar dat het niet op één school lijkt. Anneke mist het verhaal over de ipad en het blended-learning. Punt 8. Vragen aan directie 8a Werkkostenregeling Rinke vraagt of de 1,2% per werknemer is of voor het totaal geldt. Frits legt uit dat het gaat om de totale loonsom. De werknemer betaalt zelf maar de kosten worden bruto/netto verrekend. Rinke geeft aan dat andere sporten dan fitness ook mogen, waarom is hier niet voor gekozen? Frits stelt voor om alleen fitness te doen omdat het risico bestaat dat de norm anders overschreden wordt. Daarnaast wordt het budget gebruikt voor de kerstpakketen, de etentjes van de secties en de vakbondsbijdragen. Rinke vraagt wat er gebeurt met het geld dat mogelijkerwijs overblijft. Frits geeft aan dat de norm elk jaar gecontroleerd wordt. Wanneer de norm overschreden wordt, krijgt de school een grote boete dus er wordt onder de norm begroot. 8b Herkansing Sjoerd vraagt naar de herkansingen in periode drie. Kunnen de toetsen van de derde toetsweek ook herkanst worden? Frits geeft aan dat dit niet kan in het nieuwe plan. Die keuze is gemaakt doordat de ervaring is dat leerlingen juist de eerste periode moeten wennen en dan slecht scoren. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid voor maatwerk voor uitzonderingsgevallen. Sjoerd geeft aan dat er soms aan het einde van het jaar een toets gegeven wordt met een in verhouding grote weging. Die kan dan niet herkanst worden. Frits gaat er vanuit dat de weging goed verdeeld is, anders moet er met de desbetreffende docent gesproken worden. Anne-Jan vraagt waarom de herkansingen al in april-mei gepland staan. Frits geeft aan dat dit om pedagogische en organisatorische redenen is. Aan het einde van het jaar is het te veel werk om eerst de reguliere toets na te kijken, dan de leerlingen laten bepalen waar ze een herkansing voor willen en dan die herkansingstoets nog te maken en ook weer na te kijken. Daarnaast wil de school voorkomen dat leerlingen te veel op een eindspurt rekenen, ze moeten het hele jaar door aan het werk. Anneke geeft aan dat er op ouderavonden gesproken is over de situatie halverwege het schooljaar. Wanneer een leerling er dan slecht voor staat voor een vak of vakken kan er ondersteuning geboden voor die vakken.

4 8f. Meerjarenkaderbegroting Anneke vraagt naar de maatschappelijke stage en de LGF in de begroting. Beiden bestaan toch niet meer. Frits legt uit dat de financiering voor de MAS is afgelopen maar dat het Bornego er wel mee door wil gaan. Er is een commissie die nu kijkt hoe dit haalbaar is. De term LGF is gebleven maar het is nu een budget dat we krijgen van de ondersteuningsplanraad. Jan Steven vraagt of dit per leerling gaat, ook als er tussentijds een leerling binnenkomt die in aanmerking komt voor die LGF. Frits geeft aan dat er op 1 oktober geteld wordt. Voor VMBO-leerlingen geldt een bepaald percentage. Sjoerd vraagt hoe de bijdrage van de maatschappelijke stage gemeten wordt. Frits vertelt dat er een enquête gehouden wordt onder de instanties die werkplekken leveren en de leerlingen vullen ook een formulier in. Dit zijn de gegevens waarmee gewerkt wordt. Leerlingen blijven soms ook vrijwilligerswerk doen. Het is een onderdeel van burgerschapsvorming. 8i. teamplannen Anneke vraagt naar de term excellentie op het lyceum. Frits geeft aan dat de school niet zozeer afstand heeft gedaan van excellentie op zich, maar wel van het bordje excellentie dat de staatssecretaris heeft ingesteld. Het Bornego wil wel degelijk een excellente school zijn, maar dus niet vanwege dat keurmerk. Anneke vraagt naar de verschillen in de teamplannen, is het wel één school? Frits geeft aan dat de vestigingen wel checken of de doelen passen in het strategisch beleidsplan maar elk team denkt zelf na over waar ze aan willen werken. Dit wordt mede bepaald door de tevredenheidsonderzoeken, de visitaties, de inspectie maar ook door het soort onderwijs en het type leerlingen dat er op een vestiging is. Daarnaast is er een verschil in leiderschap waar wel op gestuurd wordt, maar deze ontwikkeling is er pas twee jaar. Annelies vraagt naar de verschillende invullingen van de christelijke identiteit van de school. Frits geeft aan dat het bestuurlijk toetsingskader vraagt dat elk team om het jaar een teamactiviteit rond het thema identiteit organiseert. De invulling is verder aan het team zelf. Rinke geeft tenslotte aan dat het jammer is dat Fenna er niet bij kon zijn vanwege de toetsweek. Anneke voegt toe dat er ouderavonden zijn op andere vestigingen. Frits geeft aan dat hier altijd goed naar gekeken wordt en dat dit door iedereen gemist is. Punt 9. Mededeling Frits vertelt over het trieste bericht van het overlijden van een collega uit Joure. Vanuit verschillende kanten is er positief gereageerd over hoe de school hiermee om is gegaan. Punt 10. Instemmingsronde 10a) Er wordt niet ingestemd met de werkkostenregeling. We willen beter kijken naar de mogelijkheid van het vergoeden van andere sporten dan fitness.

5 10b) Er wordt ingestemd met de aanpassing toetsweek en herkansingen. 10c) We geven een positief advies aan het startdocument PFS 10d) We geven een positief advies aan de vakantieregeling schooljaar e) We geven een positief advies aan de meerjaren kaderbegroting Punt 11. Rondvraag Sjoerd merkt op dat het rookbeleid nadelige gevolgen geeft. Leerlingen staan nu buiten het hek waardoor overlast ontstaat. Rinke erkent dit en geeft Sjoerd het advies om dit bij de vestigingsleiding neer te leggen. Annelies en Anneke nemen het mee naar de ouderklankbordgroep. Anneke noemt de brief die een ouder stuurt naar het lyceum over de grote opdrachten die gegeven worden voor Nederlands, maatschappijleer en godsdienst. Vorig jaar heeft de MR bij het herinvoeren van de toetsweken aangegeven dat we graag zouden zien dat hier wat aan gedaan wordt. Hoe zit dit? Leo merkt op dat hij niets gehoord heeft van de klankbordgroep van Joure. Jan Steven vraagt dit na. Punt 12. Sluiting Pim sluit de vergadering.

Notulen 12-11-2014. Punt 1. Opening door Andre Vellema

Notulen 12-11-2014. Punt 1. Opening door Andre Vellema Notulen 12-11-2014 Aanwezig: Fenna, Zoë, Sjoerd, Sarah, Annelies, Anneke, Peter, André V, Rinke, André K, Anne-Jan, Gepke, Sybolt en Jan Steven Afmelding: Pim, Leo, Gepke Afwezig: Punt 1. Opening door

Nadere informatie

Jaarverslag MR. Jaarverslag opgesteld: Februari 2016 Vastgesteld in de MR vergadering van:

Jaarverslag MR. Jaarverslag opgesteld: Februari 2016 Vastgesteld in de MR vergadering van: Jaarverslag MR 2015 Jaarverslag opgesteld: Februari 2016 Vastgesteld in de MR vergadering van: 24-02-2016 Jaarverslag MR 2015 De medezeggenschapsraad van het Bornego College De MR bestaat in totaal uit

Nadere informatie

Sjoerd wil wat vragen over het mogelijk invoeren van BYOD als het gaat om digitalisering.

Sjoerd wil wat vragen over het mogelijk invoeren van BYOD als het gaat om digitalisering. Notulen 03-06-2015 Aanwezig: Zoë, Sjoerd, Fenna, Anneke, Leo, Peter, Annelies, Rinke, Anne-Jan, Gepke, Pim, André K., Sybolt en Jan Steven Afmelding: Sarah en André Vellema Afwezig: Punt 1. Opening Fenna

Nadere informatie

Aanwezig: Bram, Ruben, Anneke, Peter, Annelies, Jelle, Anne-Jan, André V, André K, Pim, Gepke en Jan Steven Afmelding: Leo, Zoë, Bente en Sybolt

Aanwezig: Bram, Ruben, Anneke, Peter, Annelies, Jelle, Anne-Jan, André V, André K, Pim, Gepke en Jan Steven Afmelding: Leo, Zoë, Bente en Sybolt Notulen 15-06-2016 Aanwezig: Bram, Ruben, Anneke, Peter, Annelies, Jelle, Anne-Jan, André V, André K, Pim, Gepke en Jan Steven Afmelding: Leo, Zoë, Bente en Sybolt Punt 1. Opening Jelle opent de vergadering.

Nadere informatie

Notulen 05-02-14. Punt 1. Opening door Gepke. Punt 2. Vaststelling Agenda

Notulen 05-02-14. Punt 1. Opening door Gepke. Punt 2. Vaststelling Agenda Notulen 05-02-14 Aanwezig: Fenna, Martje, Charlotte, Anneke, Siebe, Peter, Rinke, Anne-Jan, André, Geppie, Hennie, Pim en Jan Steven Afmelding: Sarah en Arie Afwezig: Punt 1. Opening door Gepke Punt 2.

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 15 mei 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Afwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Saskia de Vos (vanaf agendapunt 4) Thea Zuiderduin AGENDA 1. Opening

Nadere informatie

Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie

Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie notulen Deelraad Barendrecht 18-11-2014 Aanwezig :, Jaap Hoogerwaard (voorzitter), Marja Wansink, Rob Glandorf, Erik Both (personeelsgeleding); Gert-Jan van den Berg (oudergeleding); Jet Gerritse, Barbara

Nadere informatie

Herkansingsregeling voor schoolexamens

Herkansingsregeling voor schoolexamens A De herkansingsregeling voor schoolexamens vmbo Uitgangspunten Per vak wordt, in de PTA s, aangegeven welke toetsen voor herkansing in aanmerking komen. Bij enkele vakken kunnen ook mondelinge toetsen

Nadere informatie

Notulen MR 16 november 2016 (vastgesteld )

Notulen MR 16 november 2016 (vastgesteld ) Notulen MR 16 november 2016 (vastgesteld 8-2-2017) Aanwezig: Dhr. M.Peters, Dhr. S. Drummen, Ouders Mevr. C.Forstman, Leerling: Robin Swart, Mevr. A. Brentjens, Dhr. W. van Rijt, Dhr. J. Scheurwater. Afgemeld:

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 3. Notulist

Datum Nummer nr. 3. Notulist MR de Burijn NOTULEN Datum 6-3-2017 Nummer 2016-2017 nr. 3 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Manon Horsthuis Petra Godschalk Michael Bunink Plaats De Burijn Mireille Lefebre & Frans Larooi (v.a.

Nadere informatie

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG)

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) MEDENZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE BASCULE Notulen vergadering dinsdag 9 februari 2016 AANWEZIG. Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) Peter Koops, Michiel Smit, Christian

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Conceptnotulen MR vergadering 03 03 2015 Aanwezig: Peter (vz), Jan-Bernard, Lucien, Paul, Pim, Thea, Robbert, Nelleke en (dir) Notulant: Liesbeth 1. Opening Peter opent de vergadering

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

1 Opening. 2 Notulen en actiepunten. 3 Zichtbaarheid en transparantie. 4 Presentatie Parnassys. Concept verslag notulen november 2012

1 Opening. 2 Notulen en actiepunten. 3 Zichtbaarheid en transparantie. 4 Presentatie Parnassys. Concept verslag notulen november 2012 Concept verslag notulen november 2012 Aanwezig: Afwezig: Wilma van t Kruijs Mark van der Gugten Jos Verwoerd Riki Weijenberg Linda Helberg Allie de Koning Farida Aghris en Mirjam van Beek 1 Opening Jos

Nadere informatie

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Notulen vergadering maandag 5 februari 2018, 19.00 uur Aanwezig Geleding personeel: de heer E. den Boer, de heer S. Persoon (secretaris), en de heer R.

Nadere informatie

OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL

OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL 1 oktober 2018 Zaanlands Lyceum Voorstellen 2 Jeroen Paap Koen Rose Jan Willem Siffels Johanneke Stegink Mentor V6a Mentor V6b Mentor V6c Mentor V6d Paul Snoek Dick Schallig

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 21-11-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris: Bas Notulist: Aanwezig Afwezig Ad Buckens Ad Buckens, Arianne Thijssen, Bas van Dijck, Femke

Nadere informatie

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan Notulen Aanwezig: Annika, Caroline,, Maike en Afwezig: Jeske en Johan MR datum: maandag 25-09-2017 aanvang: 20.00 uur Agendapun Inhoud Door wie Status t 1. Opening 2. Notulen MR 29-05-2017 Geen opmerkingen

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden.

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen GMR Maandag 13 maart 201 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson X Paul Moltmaker

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie Datum: 09-10-2018 Start: 19.00 uur Einde: 21.30 uur Algemene informatie Locatie: Personeelskamer Voorzitter: Lieke van Wijk Notulist: de Jong Deelnemers Deelnemer: Aanwezig: Afwezig: Angelique Keetbaas

Nadere informatie

Deelraad/MR vergadering ; notulen

Deelraad/MR vergadering ; notulen Deelraad/MR vergadering 22-05-18; notulen Aanwezig: Pauline Hunnekens, Julia Schreurs, Nicole Hamers en Mirjam Smit Aanwezig voor punt 1: Hans Soentjens (CVB) en Kelly Smits (team) Afwezig: Romana Sturk

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 14 oktober 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Poelwijk (voorzitter), Laura van der Kemp, Kelly Engbrocks, Jan-Willem

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Coby Markerink Y Team Remy Janssen Y Ouder Sven Peters Y Ouder Danielle Lambour Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder

Nadere informatie

Vergadering nummer 3 Datum 18 november Boomgaarden

Vergadering nummer 3 Datum 18 november Boomgaarden R.K. Basisschool De Twaalfruiter De Tuinlanden: Kweektuinlaan 11, 3452 SR Vleuten De Boomgaarden: Doyennéperenlaan 1, 3452 EC Vleuten 030-666 8052 Verslag MR-vergadering Vergadering nummer 3 Datum 18 november

Nadere informatie

DMR Notulen 15 december 2016 Aanwezig: Afwezig: - Benno (directie) - Florence (directie)

DMR Notulen 15 december 2016 Aanwezig: Afwezig: - Benno (directie) - Florence (directie) DMR Notulen 15 december 2016 Aanwezig: Afwezig: - Benno (directie) - Florence (directie) - Sophie - Roel (OP) - Eddy (OP) - Peter (OP) - Marianne (OOP) - Lisa (leerling, vervanging voor Sophie) - Joost

Nadere informatie

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool Werk- en jaarplan Medezeggenschapsraad Julianaschool 2013-2014 Inleiding In voorliggend plan blikt de medezeggenschapsraad van de Julianaschool vooruit op de dingen die gaan komen in het cursusjaar 2013/2014.

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad

Notulen Ondersteuningsplanraad Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 15-01-2019 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: gebouw SWV: Jean Monnetpark 15 Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Arco, E, Alice, Annet, René, Sylvia, Annelies,

Nadere informatie

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering.

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering. Jaarverslag MR 2016/2017 1. Inleiding Voor jullie ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool Los Hoes 2016-2017. In dit jaarverslag beschrijft de MR in hoofdlijnen waar zij zich

Nadere informatie

Basisschool LeerRijk Notulen

Basisschool LeerRijk Notulen Basisschool LeerRijk Notulen 17.01.2017 MR Basisschool Leerrijk Ger Vranken Paula Verstappen Ans Schatorje Chantal Janssen Esther Smits Monique Debeij Anke Biesmans Oudergeleding - afwezig: ziek Oudergeleding

Nadere informatie

Jeroen Bluiminck opent de vergadering en stelt de agenda vast.

Jeroen Bluiminck opent de vergadering en stelt de agenda vast. Notulen MR St. Jozefschool Aalten 6 november 2014 Aanwezig: Marion Schraven, Moniek Ebbers, Jeroen Bluiminck, Sandra ter Horst, Raymond Bohm en Dianne Heezen Afwezig (m.k.); Wendy Lebbink, Carieke Kuiperij

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Aanwezig: lerarengeleding: Julia (voorzitter), Mayra, Lianne, oudergeleding: Jamillah, Loes (verslag), directie: Alienke (punt 9 en 10), Yola (punt 9 en 10) Afwezig:

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Schoolraad Messenmaker 10 5506 CG Veldhoven Tel.: 040 2536489 e-mail: brembocht@gmail.nl

Schoolraad Messenmaker 10 5506 CG Veldhoven Tel.: 040 2536489 e-mail: brembocht@gmail.nl Bladnummer : 1 van 5 + Aanwezig: Edith Weber MR-personeelsgeleding (voorzitter) Peter Boeijkens MR-oudergeleding Frits Dieben MR-oudergeleding Guus van Gerven MR-personeelsgeleding (penningmeester) Marionne

Nadere informatie

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11)

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Aanwezig: Cc:, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Archief Notulen MR-vergadering op 25-01-2016 1. Opening Twee extra agendapunten worden door

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 15-09-2014 Tijd: 20:00 21:50 uur Locatie: teamkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding: Afwezig: Directie: Teamgeleding: Oudergeleding:

Nadere informatie

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief)

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief) datum: 13 09 2016 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 1 e MR vergadering schooljaar 2016 2017 (definitief) aanwezig: afwezig: notulist: Ellen ter Averst, (voorzitter, og), Bertwin Leentvaar,

Nadere informatie

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5 Ouderraad Notulen 6e ouderraad vergadering Datum : Dinsdag 25 februari 2014 Tijd : 19.30 21.30 Locatie : OBS De Singel Aanwezig : Ingrid, Ronald B., David, Jerzy, Linda, Lex, Kim (team), Laura, Farida,

Nadere informatie

Notulen MR 3 maandag 9 januari Aanwezig: Anne, Mirjana, Florinda en Paul Maarten (directie),

Notulen MR 3 maandag 9 januari Aanwezig: Anne, Mirjana, Florinda en Paul Maarten (directie), Notulen MR 3 maandag 9 januari Aanwezig: Anne, Mirjana, Florinda en Paul Maarten (directie), Afwezig met bericht: Irene, Ilse 1.Opening, vaststelling agenda De agenda wordt goedgekeurd. 2. Binnengekomen

Nadere informatie

OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL

OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL 02-10-2017 Zaanlands Lyceum Voorstellen 2 Maarten Ternede Mentor V6a Soumia Hadri Mentor V6b Johanneke Stegink Mentor V6c Paul Snoek Mentor V6d Mikaël Flens Leerjaarbegeleider

Nadere informatie

Notulen. Medezeggenschapsraad. Overleg MR / Directie Datum: 17 oktober 2013 Tijd: 19.30 tot 21.30 uur Locatie: Valkenburg. Opening van het overleg

Notulen. Medezeggenschapsraad. Overleg MR / Directie Datum: 17 oktober 2013 Tijd: 19.30 tot 21.30 uur Locatie: Valkenburg. Opening van het overleg Overleg MR / Directie Datum: 17 oktober 2013 Tijd: 19.30 tot 21.30 uur Locatie: Valkenburg Genotuleerd door : Hanneke de Mooij Leden MR personeelsgelding : Corien van Poelgeest (CvP), Jeannette Roerig

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 16 februari 2015

Notulen MR vergadering 16 februari 2015 Notulen MR vergadering 16 februari 2015 Aanwezig: Margriet, Glenda, Mieke, Esmaralde, Petra, Thea, Fidel, Marion, Gabriëlla en Marcel. Afwezig met bericht: Jenny en Karin. 1. Mededelingen directie & Stichting

Nadere informatie

Notulen MR-overleg over het formatieplan op

Notulen MR-overleg over het formatieplan op Notulen -overleg over het formatieplan op 17-4-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Mededelingen vanuit de directie en de actiepuntenlijst stonden niet op de

Nadere informatie

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in.

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in. Medezeggenschapsraad Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 31 oktober 2013 Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers

Nadere informatie

Notulen Oudercommissie BSO De Singel

Notulen Oudercommissie BSO De Singel Notulen Oudercommissie BSO De Singel Datum vergadering: dinsdag 15 februari 2011 Aanwezig: Esmee Kansil, Marloes Boter - de Vries, Barry Rats, Christianne van den Dungen, Anouk de Bont (notulen) Afwezig:

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage)

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage) Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel (voorzitter), Marian Pronk, Nienke Weelink, Ronkje Voogt, Ria van Eede, Marian Sempel, Mirjam Post, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Topfer, Simone Schreurs,

Nadere informatie

Verslag MR-vergadering Winkler Prins

Verslag MR-vergadering Winkler Prins Verslag MR-vergadering Winkler Prins Datum: woensdag 7 maart 2018 Locatie: Raadsgildenlaan 1 Aanvangstijd: 20:00 uur Aanwezigen: Personeelsgeleding: W. Biezen, A. Jansen, M. Lanenga, C. Schuthof, H. Schuurman,

Nadere informatie

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt Vergadering: MR vergadering Datum: 25-04-2016 Plaats: Willibrordusschool te Hulst Tijd: 19.30 uur tot 21.45 uur Aanwezig: Michele de Vries, Bernadette van de Kerkhove - van Dorsselaer, Ingemar Hoefnagels,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs NOTULEN MR -VERGADERING 16-04-2015 Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 21:00 uur Aanwezig: Evelien de Klerk, Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Peter, Wim, Steffie, Koen, Carmen, Angela en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Peter, Wim, Steffie, Koen, Carmen, Angela en Michiel. Vergadering M.R. 1-11-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud, Peter, Wim, Steffie, Koen, Carmen, Angela en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Peter opent de vergadering. 2 Notulen vorige

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Jellie van Houten (Vice Vz/ personeel), Jannes Hofstra (secr/ personeel), Lottie Kramer- Haarsma (lid/ ouder), Bianca Visser (lid/ personeel), Annie Jaasma Minnema

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom.

BOE opent om uur de vergadering en heet allen welkom. Notulen MR vergadering 21 mei 2014 Aanwezig: Bert Boelens (vz), Bart van Riessen, Harm Denissen, Hanneke de Jong, Carl Matser (notulist), Mark Dijksma, Marjan Hofstede, Jonathan van Dongen, Mark Eggink,

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 HAVO 4 en 5 VWO 4, 5 en 6 cursus

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 HAVO 4 en 5 VWO 4, 5 en 6 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 HAVO 4 en 5 VWO 4, 5 en 6 cursus 2016-2017 1 Algemeen deel van het PTA MAVO/HAVO/VWO Meander College - 2016-2017 1 Het onderwijsaanbod

Nadere informatie

Notulen MR - vergadering, maandag 18 juni 2012 ( locatie Olympiaweg ) de heer J. Bakker, de heer F. van Dam, de heer A. Huizer, de heer G.

Notulen MR - vergadering, maandag 18 juni 2012 ( locatie Olympiaweg ) de heer J. Bakker, de heer F. van Dam, de heer A. Huizer, de heer G. Notulen MR - vergadering, maandag 18 juni 2012 ( locatie Olympiaweg ) Aanwezig: mevr. J. van Brussel, mevr. J. Hagenaars de heer J. Bakker, de heer F. van Dam, de heer A. Huizer, de heer G. Millekamp,

Nadere informatie

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg Aanwezig: Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg RKBS De Prinsenhof Afwezig: Plaats: Volgende vergadering Agenda Alex Duivenvoorde (voorzitter), Angelique Duivenvoorde, Micha Luttik, Fred

Nadere informatie

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening Notulen Medezeggenschapsraad DEEL I Medezeggenschapsraad Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 4 april 2013, Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers DEEL I: MR-leden

Nadere informatie

Mededelingen: 1. De vergadering van 19 maart gaat mogelijk naar 18 maart. Of dit mogelijk is, moet nog bij de directie gecontroleerd worden.

Mededelingen: 1. De vergadering van 19 maart gaat mogelijk naar 18 maart. Of dit mogelijk is, moet nog bij de directie gecontroleerd worden. MR VERGADERING 15-10-2018 Locatie: Wolfert Lansing Tijd: 19.30-22.45 Voorbespreking zonder directie. Mededelingen: 1. De vergadering van 19 maart gaat mogelijk naar 18 maart. Of dit mogelijk is, moet nog

Nadere informatie

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in.

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in. Notulen van de GMR-vergadering van 26-02-2015 Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Hans van Geffen (voorzitter), Nicky van den Heuvel, Mariëtte Jansen, Ivo van der

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 13 maart 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 4) AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen/ingekomen

Nadere informatie

Notulen Klankbordgroep Hyperion

Notulen Klankbordgroep Hyperion Notulen Klankbordgroep Hyperion 20 augustus 2014 concept actiepunten: Aanwezig Tascha Wessel, Lennert de Keizer, Janneke Visser, Yardeen Roos, Sandra Rottenberg, Aad van Nieuwkerk, Hans Steketee, Daphne

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie

1. Opening Freya is cum laude geslaagd. Van harte gefeliciteerd. Morgen is het jaarlijkse MR etentje, bij Munten.

1. Opening Freya is cum laude geslaagd. Van harte gefeliciteerd. Morgen is het jaarlijkse MR etentje, bij Munten. MR 10 27 juni 2016 Aanwezig: Corry Saes, Geert van Heugten, Judith Hangx, Sjaak Keijers, Anne Kouwenberg, Stefan Kessels, Monique Rutjes, Frank Bakkers, Jacco van Hout, Marc Chong Afwezig: Robert Brauer,

Nadere informatie

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 FEBRUARI PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Desiree, Agnes, Bernadette,, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

Herkansen en inhalen Sterren College. Dunamare onderwijsgroep

Herkansen en inhalen Sterren College. Dunamare onderwijsgroep 2018-2020 Herkansen en inhalen Sterren College Dunamare onderwijsgroep 2018-2020 Inhoud Protocol herkansen en inhalen toetsen uit het PTA (2018 2020)... 2 Werkwijze in de praktijk... 4 Procedure herkansing

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Coby Markerink N Team Remy Janssen Y Ouder Sven Peters Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder Financiële Commissie

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad

Notulen Ondersteuningsplanraad Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 13-12-2018 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: gebouw SWV: Jean Monnetpark 15 Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Arco, Arien, Matthijs, E, Arjen, Alice, Annet,

Nadere informatie

Rol: Voorzitter Secretaris. Vergaderschema 2012/

Rol: Voorzitter Secretaris. Vergaderschema 2012/ Medezeggenschapsraad Praktijkschool de Rijzert notulen Vergadering op:16-04-2013 Tijd: 19.00uur 21.00uur Aanwezig: Stoof Annemiek Bekkers Cees Dirks Lenard Weber Rol: Voorzitter Secretaris Afwezig: Michel

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING 'DE ARK' & 'DE ARK VAN NOACH'

VERSLAG MR-VERGADERING 'DE ARK' & 'DE ARK VAN NOACH' Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING 'DE ARK' & 'DE ARK VAN NOACH' Datum: 26 oktober 2015 Locatie: Aanwezig: De Ark van Noach Paul Swart(voorzitter), Ingrid Meijers(notulen), Marina

Nadere informatie

De diagnostische tussentijdse toets

De diagnostische tussentijdse toets De diagnostische tussentijdse toets Een toets om van te leren Diagnostische tussentijdse toets In september 2014 is de meerjarige pilotperiode van de diagnostische tussentijdse toets (DTT) van start gegaan.

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 4 oktober 2012, teamkamer Kroeten, 19.30 tot 22.00 uur Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL ), Mariëlle van der Heijden (OL), Audrey Dankers (LL) Groene Hil: Pier Schipmölder (OL&VZ Groene Hil), Anjo

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Aanwezig: Jannet de Graaf, Claudia Verbaas, Pieter Bas Rebers, Rudi Logtenberg, Mariëlle Oldenbeuving, Monique Lentelink

Aanwezig: Jannet de Graaf, Claudia Verbaas, Pieter Bas Rebers, Rudi Logtenberg, Mariëlle Oldenbeuving, Monique Lentelink Notulen extra MR vergadering 29 maart 2016 19.30 uur Aanwezig: Jannet de Graaf, Claudia Verbaas, Pieter Bas Rebers, Rudi Logtenberg, Mariëlle Oldenbeuving, Monique Lentelink 1. Opening Jannet opent de

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18.

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18. (Voortgezet) speciaal onderwijs voor leerlingen met een langdurige ziekte en/of lichamelijke beperking Notulen MR vergadering 15-5-2017 Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma,Cindy

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 23 november 2009. Vastgesteld op de vergadering van 22 februari 2010. Aanwezig: dhr. M. Nijssen, dhr. Geel, dhr. E. Hoekstra, dhr. E. van Leeuwen,

Nadere informatie

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Datum: woensdag 19 november 2014 Aanwezig: Paul Krugers, Tanja Klaassen, Piet Monster, Bart Udding, Bart Heijnen, Marit Stark, Jeroen Huizinga, Bram Oosterbeek, Manfred

Nadere informatie

NOTULEN 15 MAR :30 21:00

NOTULEN 15 MAR :30 21:00 NOTULEN 15 MAR. 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek (notulist),

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Notulen vergadering oudervereniging 13 januari 2015

Notulen vergadering oudervereniging 13 januari 2015 Notulen vergadering oudervereniging 13 januari 2015 Aanwezig: Ouders: Team: Susan Slaats, Sandra Stax, Chantal Boitelle, Kirsten Meeners, Peggy-Jane Bisschops, Bianca van Wijlick, Melanie Lommen, Ilona

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Medezeggenschapsraad, van maandag 11 november 2013 in Schelluinen aanvang: 19.30 uur

Notulen van de vergadering van de Medezeggenschapsraad, van maandag 11 november 2013 in Schelluinen aanvang: 19.30 uur Notulen van de vergadering van de Medezeggenschapsraad, van maandag 11 november 2013 in Schelluinen aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Marcel Balsters (voorzitter), Tessa Boogert, Bianca Bronkhorst, Noordermeer

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

DATUM / TIJD / PLAATS

DATUM / TIJD / PLAATS TYPE VERGADERING DATUM / TIJD / PLAATS VOORZITTER NOTULIST AANWEZIGEN AFWEZIGEN AGENDA MR-vergadering 13-12-2016 / 19:30 uur / restaurant LAA Geluidsopname i.p.v. notulist DOO/LAA/KIV/AHA/ERP/Marjan/Mieke

Nadere informatie

MAVO 3 en 4 cursus

MAVO 3 en 4 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 cursus 2018-2019 D. Schregardus (examensecretaris) Versie 180920.1 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht indeling studie-

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 30 januari 2012

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 30 januari 2012 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 30 januari 2012 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Jolande Hondius Y Team Coby Markerink N Team Edwin Snel Y Ouder Cilia van Veen Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 27 september 17

Notulen MR vergadering 27 september 17 Notulen MR vergadering 27 september 17 Aanwezig: Lisette, Istvan, Sebile, Mathijs,, Jacob, Marieke, Janine, Lilian, Désiré Afwezig: - Opening: Istvan opent de vergadering en heet iedereen welkom, in het

Nadere informatie

Afwezig Dhr. Arne Breunesse Ouder Revius Doorn ABr Actie

Afwezig Dhr. Arne Breunesse Ouder Revius Doorn ABr Actie Vergadering GMR-vergadering 2019-02 Datum Maandag 11 maart 2019 Plaats CCZ, Zeist Aanwezig Namens Code Dhr. Esse van den Burg (vz) Revius Doorn EB Dhr. Arnoud Bosse Christelijk Lyceum Zeist AB Mw. Jolanda

Nadere informatie

2. Verslag vorige vergadering -Tekstueel: Geen punten

2. Verslag vorige vergadering -Tekstueel: Geen punten NOTULEN MR (concept) Datum: 13 maart 2018 Aanwezig: Margo, Silvia, Daniëlla (oudergeleding) Philip en Wilma ( personeelsgeleding) Afwezig: Marjan (met kennisgeving) 1. Daniëlla opent de vergadering Er

Nadere informatie