Notulen Punt 1. Opening door Andre Vellema

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen 12-11-2014. Punt 1. Opening door Andre Vellema"

Transcriptie

1 Notulen Aanwezig: Fenna, Zoë, Sjoerd, Sarah, Annelies, Anneke, Peter, André V, Rinke, André K, Anne-Jan, Gepke, Sybolt en Jan Steven Afmelding: Pim, Leo, Gepke Afwezig: Punt 1. Opening door Andre Vellema Punt 2. Vaststelling agenda Anne-Jan wil graag iets toevoegen over collega s die uitvallen. We willen van Frits weten hoe hier op ingespeeld wordt. Rinke merkt op dat er meer van dit soort voorbeelden zijn en oppert om de werkdruk weer op de agenda te zetten. Punt 3. Notulen Sybolt vraagt naar de opzegging van het ARBO-abonnement dat voor 1 november met de PMR besproken moet worden, een datum die al geweest is. We vragen dit aan Frits. Punt 4. Geledingen Leerlingenraad Er is op dit moment geen nieuws. Rinke meldt dat collega Eising met iets bezig is in het kader van de leerlingenraden. Sjoerd vindt dat het sneller moet kunnen. Jan Steven wil van Frits weten wat er gebeurt. Ouderklankbordgroepen Anneke oppert dat de avond over social media ook op het Junior een goed plan zou zijn. De ouders hebben de vestigingen verdeeld: Anneke blijft het Junior vertegenwoordigen en Peter blijft bij de Beugel. Leo neemt Joure op zich en Annelies dus het lyceum. Jan Steven communiceert dit met de vestigingsdirecteuren. OPR Anneke heeft een gesprek met Frits gehad voor de OPR-bijeenkomst. Het samenwerkingsverband heeft thuiszitters als speerpunt. Als OPR vragen we het volgende: wat is er veranderd? Er is afgesproken dat we met de zorgcoördinatoren zouden spreken, Anneke is met Marrit is gesprek gegaan. Het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft dependance op de Beugel en dit bevalt goed. Transitie jeugdzorg gaat januari naar gemeente. Beugel en klas 1 doet HGW en klassenplannen. In de OPR is er geconcludeerd dat er nog wel werk te verzetten is. Marrit gaf in het gesprek aan overleg te missen. De scholen spreken zelf nu nog minder mee. Het HGW wordt in Friesland geïntroduceerd, maar waarom niet breder?

2 Punt 5. Missie en doelstellingen Anneke vraagt: wat willen we, wie zijn we? Rinke geeft aan dat scholing belangrijk is. Tot nu toe zijn daar positieve ervaringen mee. Daardoor sta je sterker. Peter stelt voor om de kaderbegroting aan een expert voor te leggen: ondanks de nodige kennis is de kaderbegroting lastig leesbaar en daardoor is zorgvuldig advies uitbrengen lastig. Bijvoorbeeld iemand van de AOB. Anne-Jan meent dat ook voor het onderwerp onderwijstijd en de cao-onderhandelingen expertise ingeroepen moet worden. We spreken af dat we in ieder geval voor de bespreking van de kaderbegroting alvast expertise inschakelen. Anneke voegt toe dat we vaker moeten afspreken hoe we het gesprek met Frits ingaan. Dit moeten we als MR gezamenlijk aanpakken. Daarnaast moeten we proberen zelf met ideeën te komen in plaats van alleen maar achteraf te reageren. Punt 6. Samenwerking VMBO Anneke suggereert een gezamenlijke vergadering van de MR van zowel het Bornego en het OSG. Het lijkt er op dat we niet altijd op dezelfde manier worden geïnformeerd. Anne-Jan vindt dat we dan wel een concrete reden moeten hebben. We spreken af dat Jan Steven alvast contact zoekt met de secretaris van de MR van het OSG. Punt 7. Ingekomen stukken Geen opmerkingen over de ingekomen stukken. Punt 8. Scholingswensen We spreken af dat iedereen voor zichzelf kijkt waar hij of zij behoeft aan heeft en communiceert dit met Jan Steven. Hij inventariseert dan of we een gezamenlijke cursus gaan doen of dat leden individueel op cursus gaan. De leerlingen gaan naar de MR-cursus van het LAKS. Punt 9. Stukken 9.a Verslag VMBO Anneke constateert dat de meningen nogal verdeeld zijn. Verder menen we dat de bijeenkomst wel als nuttig werd ervaren. 9.b Onderwijstijd alle vestigingen Geen vragen meer, is door Frits besproken met ouders en leerlingen. 9.c Bestuursrapportage We besluiten dit punt door te schuiven, we willen daar zelf advies over geven. 9.d Memo acties cao Jan Steven wil weten of de commissie al is ingevuld, de vraag schuiven we door naar volgende PMR.

3 9.e Teamplannen Ook dit punt schuiven we door. Annelies wil Frits nog wel graag vragen over de verschillende manieren van invullen van de identiteit zoals met kerst op de vestigingen. : Junior, kerstmusical. Identiteit verschillend ingevuld. 9.f Onderwijstijd Is besproken en in orde. 9.g Kaderbegroting Over de kaderbegroting spreekt de financiële commissie met Frits en Bauke Kuperus, ondersteund door iemand van het AOB. We horen op de volgende vergadering hoe dit is verlopen. 9.h MR reglement We zijn akkoord over de wijzigingen in het MR-reglement en besluiten om de procedure voor de verkiezing niet te veranderen. Voor ouders en personeel hebben we eraan gedacht om dit per vestiging te verdelen. Dus wanneer er een personeelslid van een bepaalde vestiging vertrekt dan zouden we alleen op die vestiging een verkiezing uitschrijven. We besluiten dat dit toch niet wenselijk is en houden het bij de huidige procedure. Punt 10 Vragen aan directie Wat betreft de zorg over collega s die uitvallen door ziekte geeft Frits aan dat er altijd geprobeerd wordt om zo goed mogelijk in het belang van de collega te handelen. Wat betreft lesuitval en andere zaken probeert directie ook zo adequaat mogelijk te reageren. Wanneer meer informatie nodig is kan contact gezocht worden met Henk de Vries van P&O. Sybolt vraagt naar het contract met de ARBO dat opgezegd is en waarvoor voor 1 november iets anders gezocht moest worden. Frits geeft aan dat het contract pro-forma is opgezegd maar omdat er niet tijdig iets anders geregeld kon worden is het contract voor een jaar verlengd. Fenna vraagt hoe het staat met de leerlingenraden. Frits geeft aan dat het onderwerp van gesprek is binnen de directie. Volgende stappen volgen. Op de Beugel is voor een andere opzet gekozen maar dit loopt, op het Junior wordt gewerkt met een klankbordgroep met leerlingen. Voor Joure en het lyceum is het nog onduidelijk hoe dit opgepakt gaat worden. Voor het lyceum zijn de vestigingsdirecteur en de teamleiders aanspreekpunt. Anneke vraagt naar de samenwerking vmbo. Ze wil weten hoe het op beide scholen leeft. Frits geeft aan dat er op een andere manier en op een ander tempo gecommuniceerd wordt op het OSG. Het vakcollege kampt momenteel met andere problemen. Dit alles bij elkaar heeft er nu toe geresulteerd dat de geplande datum met een jaar is uitgesteld. Alle betrokkenen moeten op een goede manier mee in het proces.

4 Annelies vraagt naar de verschillende invullingen van de identiteit tijdens bijvoorbeeld de kerstvieringen. Frits geeft aan dat hij hier met de verschillende vestigingsdirecteuren over spreekt maar dat hij niets wil voorschrijven. Elke vestiging organiseert verschillende vieringen op hun eigen manier. Daarin wordt rekening gehouden met een verschillend publiek en andere collega s. 10.g Kaderbegroting Over de begroting legt Frits uit dat hij die gewoon kan vaststelling. De kaderbegroting moet met de MR afgestemd worden maar dat hoeft dus niet per se voor 1 januari. Jan Steven maakt met Bauke Kuperus een afspraak. Anne-Jan vraagt naar de investering in het Bornego lyceum, er staat onder andere dat het geschikt gemaakt moet worden voor ander onderwijs. Wat betekent dit? Frits noemt drie verschillende redenen: - Het ruimtetekort op het Juniorcollege in combinatie met de noodzakelijke opknapbeurt van het lyceum maakt dat er verbouwd moet worden. - Er is een interne discussie over het vmbo vanwege de samenwerking met OSG. Er moet meer praktisch onderwijs komen vanaf de onderbouw gebaseerd op het LOB. - Het bovenbouwrendement havo-vwo is niet op orde.. De knip die er is tussen klas 2 en 3 zorgt al voor een achterstand. Die knip willen we wellicht kwijt. Daar staat wel tegenover dat de onderbouwvestiging wel voor een veilig gevoel zorgt voor nieuwe leerlingen. Jan Steven vraagt of we mogen concluderen dat er verschillende mogelijkheden gecreëerd gaan worden met de verbouwing maar dat er nog geen definitieve keuzes gemaakt zijn. Frits geeft aan dat dit klopt. Punt 11. Mededelingen Frits vertelt over zijn bezoek aan de Kunstkapskolle in Zweden. Ze hebben hier een onderwijssysteem waar nog veel vragen over zijn, maar waar veel meer ruimte is voor keuzes voor leraren en leerlingen. En toch is het tegelijkertijd heel gestructureerd. Het vraagt teacherleadership en meer verantwoordelijkheid voor de groep in plaats van voor je vak. Je bent 30 uur per week met leerlingen bezig maar veel minder met voor en nawerk. Punt 12. Instemmingsronde Ouders en leerlingen stemmen in met de onderwijstijd over Sybolt vraagt nog wel naar het nut. Het schooljaar waar we over spreken in immers al afgelopen. De MR stemt ook in met het nieuwe MR-reglement. Punt 13. Rondvraag Sjoerd vraagt naar de effecten van het rookvrij zijn van het schoolplein. Leerlingen staan nu op het fietspad voor school. Is dit wenselijk? Sarah voegt toe dat er hangplekken ontstaan waar je niet graag langsfietst. Anne-Jan geeft aan dat je er soms met de auto ook lastig langs kan.

5 André V wil graag nog aandacht voor een stappenplan als het gaat over de personele consequenties van het rookbeleid. Ontmoedigingsbeleid is op zich prima, maar wordt de praktische kant niet te veel genegeert? Sarah meldt dat er op vrijdag 14 november een staking is tegen het leenstelsel georganiseerd door het LAKS. Anneke vraagt naar de mogelijkheden om de stukken in een soort dropbox te delen. Jan Steven gaat vragen of de ouders ook in Sharepoint kunnen. Punt 14. Sluiting

Punt 2. Vaststelling agenda Rinke wil kort verslag doen van de bespreking van de kaderbegroting waar de heer Bohlken van de AOB met ons mee sprak.

Punt 2. Vaststelling agenda Rinke wil kort verslag doen van de bespreking van de kaderbegroting waar de heer Bohlken van de AOB met ons mee sprak. Notulen 14-01-2015 Aanwezig: Zoë, Sjoerd, Sarah, Annelies, Anneke, Leo, André V, Rinke, Anne-Jan, Gepke, Pim en Jan Steven Afmelding: Sybolt en André K Afwezig: Peter en Fenna Punt 1. Opening door Anne-Jan

Nadere informatie

Notulen 05-02-14. Punt 1. Opening door Gepke. Punt 2. Vaststelling Agenda

Notulen 05-02-14. Punt 1. Opening door Gepke. Punt 2. Vaststelling Agenda Notulen 05-02-14 Aanwezig: Fenna, Martje, Charlotte, Anneke, Siebe, Peter, Rinke, Anne-Jan, André, Geppie, Hennie, Pim en Jan Steven Afmelding: Sarah en Arie Afwezig: Punt 1. Opening door Gepke Punt 2.

Nadere informatie

Aanwezig: Bram, Ruben, Anneke, Peter, Annelies, Jelle, Anne-Jan, André V, André K, Pim, Gepke en Jan Steven Afmelding: Leo, Zoë, Bente en Sybolt

Aanwezig: Bram, Ruben, Anneke, Peter, Annelies, Jelle, Anne-Jan, André V, André K, Pim, Gepke en Jan Steven Afmelding: Leo, Zoë, Bente en Sybolt Notulen 15-06-2016 Aanwezig: Bram, Ruben, Anneke, Peter, Annelies, Jelle, Anne-Jan, André V, André K, Pim, Gepke en Jan Steven Afmelding: Leo, Zoë, Bente en Sybolt Punt 1. Opening Jelle opent de vergadering.

Nadere informatie

Sjoerd wil wat vragen over het mogelijk invoeren van BYOD als het gaat om digitalisering.

Sjoerd wil wat vragen over het mogelijk invoeren van BYOD als het gaat om digitalisering. Notulen 03-06-2015 Aanwezig: Zoë, Sjoerd, Fenna, Anneke, Leo, Peter, Annelies, Rinke, Anne-Jan, Gepke, Pim, André K., Sybolt en Jan Steven Afmelding: Sarah en André Vellema Afwezig: Punt 1. Opening Fenna

Nadere informatie

Jaarverslag MR. Jaarverslag opgesteld: Februari 2016 Vastgesteld in de MR vergadering van:

Jaarverslag MR. Jaarverslag opgesteld: Februari 2016 Vastgesteld in de MR vergadering van: Jaarverslag MR 2015 Jaarverslag opgesteld: Februari 2016 Vastgesteld in de MR vergadering van: 24-02-2016 Jaarverslag MR 2015 De medezeggenschapsraad van het Bornego College De MR bestaat in totaal uit

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Notulen vergadering ouderraad, 1 oktober 2014 Aanwezigen: Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Namens de MR sloot Hadeline het eerste half

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5 Ouderraad Notulen 6e ouderraad vergadering Datum : Dinsdag 25 februari 2014 Tijd : 19.30 21.30 Locatie : OBS De Singel Aanwezig : Ingrid, Ronald B., David, Jerzy, Linda, Lex, Kim (team), Laura, Farida,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Aanwezig: Corlinda, Debbie, Karin, Joost, Lana, Melanie, Yoica, Yvette

Aanwezig: Corlinda, Debbie, Karin, Joost, Lana, Melanie, Yoica, Yvette Notulen vergadering Ouderraad/Oudervereniging Het Palet Maandag 14 maart 2019 Aanvang 19.00 uur Aanwezig: Corlinda, Debbie, Karin, Joost, Lana, Melanie, Yoica, Yvette Aanwezig vanuit team: Annelies Afwezig:

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Jaarverslag MR MBS Schooljaar

Jaarverslag MR MBS Schooljaar Jaarverslag MR MBS Schooljaar 2015-2016 MBS Eindhoven Juli 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de MR over het schooljaar 2015-2016. Dit document geeft inzicht in de bespreekpunten en besluiten

Nadere informatie

MR 20 januari 2013. Notulen vergadering 1213MR01 17 september 2012 Aanvang: 18.30 uur

MR 20 januari 2013. Notulen vergadering 1213MR01 17 september 2012 Aanvang: 18.30 uur Notulen vergadering 1213MR01 17 september 2012 Aanvang: 18.30 uur Aanwezig: Dhr. R.Schrooders, Mevr. M.Bouts, Dhr. F.Lardinois, Dhr. R.Le Roux, Dhr. S.Verwey, Dhr. T.Kikken, V.Andriessen, Dhr. P.Moraal,

Nadere informatie

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Datum: woensdag 19 november 2014 Aanwezig: Paul Krugers, Tanja Klaassen, Piet Monster, Bart Udding, Bart Heijnen, Marit Stark, Jeroen Huizinga, Bram Oosterbeek, Manfred

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015 Notulen vergadering 2 juni 2015 Locatie Dick Bruna school te Waddinxveen 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Eerst worden de geplande vergaderdata besproken. Een OPR-lid kan niet op

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Conceptnotulen MR vergadering 03 03 2015 Aanwezig: Peter (vz), Jan-Bernard, Lucien, Paul, Pim, Thea, Robbert, Nelleke en (dir) Notulant: Liesbeth 1. Opening Peter opent de vergadering

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 14 oktober 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Poelwijk (voorzitter), Laura van der Kemp, Kelly Engbrocks, Jan-Willem

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie Datum: 09-10-2018 Start: 19.00 uur Einde: 21.30 uur Algemene informatie Locatie: Personeelskamer Voorzitter: Lieke van Wijk Notulist: de Jong Deelnemers Deelnemer: Aanwezig: Afwezig: Angelique Keetbaas

Nadere informatie

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Aanwezig: Paul de Haan (directeur) Joël Scherrenberg (OMR), voorzitter Martine Kramer (OMR), Rob van Maanenberg (OMR), Annemarieke van Vliet (PMR), Sarah Kortekaas

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Notulen vergadering maandag 5 februari 2018, 19.00 uur Aanwezig Geleding personeel: de heer E. den Boer, de heer S. Persoon (secretaris), en de heer R.

Nadere informatie

Verslag OPR vergadering 7 juli 2014

Verslag OPR vergadering 7 juli 2014 Verslag OPR vergadering 7 juli Aanwezig: Arjan Breijer, Michelle in den Bosch, Christiaan Potjer, Gijs-Jan Bornebroek, Cathalyne Damen, Marieke Kruidhof, Dominik Westerman (voorzitter), Margreet Drijvers,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig

Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig Marieke, Kevin, Agnes, Gepke, Karin vertegenwoordiging OR: Marcel, Loubna, Petri, Casper Afwezig Datum 27-11-2018 Locatie/tijd Joris 19.30-21.30 (OR en

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

Notulen vergadering bestuur oudervereniging d.d. 26 oktober2015

Notulen vergadering bestuur oudervereniging d.d. 26 oktober2015 Notulen vergadering bestuur oudervereniging d.d. 26 oktober2015 Aanwezig Henskes (penningmeester), van Wieringen (secretaris), van Winden, Westerhoff, Clancy van Wijk Stalman, Annette van Uden, Kromkamp,

Nadere informatie

JAARPLAN 2015-2016. verbinden 3.0. Inhoudsopgave. 1. inhoudsopgave 1. 2. inleiding 2. 3. visie en taakstelling 2. 4. speerpunten 3. 5.

JAARPLAN 2015-2016. verbinden 3.0. Inhoudsopgave. 1. inhoudsopgave 1. 2. inleiding 2. 3. visie en taakstelling 2. 4. speerpunten 3. 5. JAARPLAN 2015-2016 verbinden 3.0 Inhoudsopgave 1. inhoudsopgave 1 2. inleiding 2 3. visie en taakstelling 2 4. speerpunten 3 5. hoe te doen 3 6. jaarplan 5 Pagina - 1 - Inleiding Visie en taakstelling

Nadere informatie

Deelraad/MR vergadering 08-03-16; notulen

Deelraad/MR vergadering 08-03-16; notulen Deelraad/MR vergadering 08-03-16; notulen Aanwezig: Remko Zaeijen, Clim Titulaer(deels telefonisch), Gabri Denen, Cindy Simons, Huub Hovens, Bart Titulaer, Ine Hermans, Mirjam Smit en Romana Sturk 1 Agendapunt

Nadere informatie

Basisschool LeerRijk Notulen

Basisschool LeerRijk Notulen Basisschool LeerRijk Notulen 17.01.2017 MR Basisschool Leerrijk Ger Vranken Paula Verstappen Ans Schatorje Chantal Janssen Esther Smits Monique Debeij Anke Biesmans Oudergeleding - afwezig: ziek Oudergeleding

Nadere informatie

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool Werk- en jaarplan Medezeggenschapsraad Julianaschool 2013-2014 Inleiding In voorliggend plan blikt de medezeggenschapsraad van de Julianaschool vooruit op de dingen die gaan komen in het cursusjaar 2013/2014.

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

Notulen MR OBS Waterland

Notulen MR OBS Waterland Notulen MR OBS Waterland Datum : 20 september 2018 Tijd : 19:30 21:00 uur Locatie : OBS Waterland, Den Haag Deelnemers (PMR) : Korver (secretaris), Zohra Moudian, Ruben Houtepen Deelnemers (OMR) : Bas

Nadere informatie

Fahima Attalhaoui, Janneke Olgers, Dina Weeda, Marleen de Kleijn (t/m punt 6), Khamis Nacer, Merit Guijt, Songül Yilmaz Afwezig

Fahima Attalhaoui, Janneke Olgers, Dina Weeda, Marleen de Kleijn (t/m punt 6), Khamis Nacer, Merit Guijt, Songül Yilmaz Afwezig Medezeggenschapsraad OBS Het Startpunt Datum 5-11-2014 Aanwezig Fahima Attalhaoui, Janneke Olgers, Dina Weeda, Marleen de Kleijn (t/m punt 6), Khamis Nacer, Merit Guijt, Songül Yilmaz Afwezig Notulen 1.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen 20 april 2015 Afwezig: Jos Feijen, Joyce Douven en Erwin van Cruchten 1. Opening Welkom aan ieder, Jos moet zich afmelden voor de vergadering. 2. Notulen vorige vergadering Goedgekeurd. 3. Ingekomen stukken

Nadere informatie

VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december Aanwezig: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding

VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december Aanwezig: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding VASTGESTELD verslag MR ARHC 11 december 2018 Aanwezig: Afwezig mk: MR: - 5 personeelsleden - 3 ouders - 1 leerling schoolleiding 1 personeelslid 1. Opening (19.34 uur) De voorzitter heet de nieuwe leerlingleden

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 13 januari 2015

Notulen MR vergadering 13 januari 2015 Notulen MR vergadering 13 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: Leon Dijkstra, Mariska Enneking (verslag), Marc Menon (GMRO), Erik Rammeloo (voorzitter), Sylvia Reinold (directie a.i.),, Aafke Straat, Astrid

Nadere informatie

Notulen (P/MR) Notulen Aanwezig:

Notulen (P/MR) Notulen Aanwezig: Notulen (P/MR) Notulen 14-06-2017 Aanwezig: Ernie Delleman Dorolien Regelink Wilma Schrijver Karen Tempels Agnes Tuinte Lars Krabben borg Hans Reede Leonie Salemink Afwezig: Wilfried Schoof Sifra Hoof

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG 2014-2015. Inleiding. Samenstelling MR

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG 2014-2015. Inleiding. Samenstelling MR MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG 2014-2015 Openbare Ba sisscho o l De Kring o.b.s. De Kring Ka stee lpa d 4 3223 GE Hellevoetsluis Telefoon 0181 318759 Inleiding Bij de wet is geregeld dat ouders inspraak

Nadere informatie

Van start in de ondernemingsraad

Van start in de ondernemingsraad Van start in de ondernemingsraad Inleiding Dit stuk is een handreiking voor startende ondernemingsraden. De volgende onderwerpen komen aanbod: Na de verkiezingen Taakverdeling in de OR; Vaststellen van

Nadere informatie

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag Notulen 8 e MR-vergadering, 22 mei 2017 Aanvang: 19.30 Eindtijd: 21.30 Voorzitter: Notulen: Rachelle Tijdbewaker: Martin Onderwerpbeperker: Marieke Afwezig: Anne & Astrid (i.v.m. sollicitatiegesprekken

Nadere informatie

Leerlingenraadreglement Comenius College vestiging Lijstersingel

Leerlingenraadreglement Comenius College vestiging Lijstersingel Leerlingenraadreglement Comenius College vestiging Lijstersingel Paragraaf 1: algemeen Artikel 1: betekenis In het leerlingenraadreglement staan alle rechten en plichten van de leerlingenraad van het Comenius

Nadere informatie

Mededelingen: 1. De vergadering van 19 maart gaat mogelijk naar 18 maart. Of dit mogelijk is, moet nog bij de directie gecontroleerd worden.

Mededelingen: 1. De vergadering van 19 maart gaat mogelijk naar 18 maart. Of dit mogelijk is, moet nog bij de directie gecontroleerd worden. MR VERGADERING 15-10-2018 Locatie: Wolfert Lansing Tijd: 19.30-22.45 Voorbespreking zonder directie. Mededelingen: 1. De vergadering van 19 maart gaat mogelijk naar 18 maart. Of dit mogelijk is, moet nog

Nadere informatie

Opmerkingen Notulen Acties

Opmerkingen Notulen Acties Agenda: 130217 Opmerkingen Notulen Acties Notulen: Wilmy Aanwezig: Dianne, Martine, Patricia, Helma, Wilmy 1.Opening van de vergadering 2. Ingekomen stukken Kompas voor het leven InfoMR (3x) Landelijke

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel.

Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel. 03-02 Notulen MR-vergadering 27 september 2018, 19:00 uur, locatie Noormannensingel. Aanwezig: Tanja Dohmen, Yvonne Halders, Bert Heijnens, Mary-Jane Lommers, Piet Minartz, Harry Oomen, Enno Soeren, Luc

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 16-9-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Cas Marleen heeft zich teruggetrokken als lid van de MR Anja komt later (sluit aan om 19.40

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAADVERGADERING 13 april 2010 Aanwezig Rol Ingrid Nauta Y Team Joost Stekelenburg N Team Edward Kleinjan Y Secretaris Michel v.d. Meulen Y Ouder Anja Brugman Y Ouder Wim Boog Y

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

Aandachtspunten Leraren passend onderwijs

Aandachtspunten Leraren passend onderwijs Aandachtspunten Leraren passend onderwijs Beste leraar, Op 1 augustus 2014 wordt de wet passend onderwijs ingevoerd. Dit betekent dat er een aantal zaken anders geregeld zijn voor leerling, leraar en ouder.

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Omgaan met het lerarentekort Aanpak BMS Friesland

Omgaan met het lerarentekort Aanpak BMS Friesland Omgaan met het lerarentekort Aanpak BMS Friesland Omgaan met het lerarentekort - Aanpak BMS Friesland Pagina 1/5 Omgaan met het lerarentekort Aanpak BMS Friesland Vooraf Dit document beschrijft de manier

Nadere informatie

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding Samenstelling

Nadere informatie

Er komt een extra onderwijs assistent die op het gebied van lezen extra ondersteuning gaat leveren.

Er komt een extra onderwijs assistent die op het gebied van lezen extra ondersteuning gaat leveren. Kbs Kievitsloop - t Blok 175 4823JJ Breda 0765419404 www.kievitsloop.nl Notulen MR vergadering 16 november 2015 Aanvang: 19.30 uur Notulist: Michel Verhees 1. Opening Victor heet iedereen welkom. 2. Ingekomen

Nadere informatie

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST 2: vergaderen Als je lid bent van een studentenraad, vergader je vaak. Je hebt vergaderen met de studentenraad, maar ook vergaderingen met het College van Bestuur en de Ondernemingsraad (OR). Gemiddeld

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Agenda MR MT: OV: Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Jack Nathalie, Susan Agendapunt * 19.30 uur: Overleg MR - Update ledenlijst

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 1

Datum Nummer nr. 1 MR de Burijn NOTULEN Datum 5-9-2016 Nummer 2016-2017 nr. 1 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Margriet van Twisk Manon Horsthuis Plaats De Burijn Virginia Festner Mireille Lefebre (v.a. 20.00) Afwezig

Nadere informatie

Notulen GMR 17 november 2014

Notulen GMR 17 november 2014 Voorzitter: Jeroen Boxsem Notulen: Martijn van Iersel Aanwezig: Leon van der Veen, Nico van der Hoeven, Laurens van Tilburg, Dorina van den Berg, André van der Velden, Hans Teegelbeckers, Patrick Berends,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Kindcentrum Het Bossche Broek

Medezeggenschapsraad Kindcentrum Het Bossche Broek MR jaarverslag 2017-2018 Samenstelling MR Locatie Centrum oudergeleding mevrouw L. Raaijmakers mevrouw M. Wilmer (secretaris) personeelsgeleding De heer J. van Houtum (penningmeester) Mevrouw K. de Bekker

Nadere informatie

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in.

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in. Medezeggenschapsraad Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 31 oktober 2013 Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries JAARPLAN 2017-2018 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE De Fledders 14 9481 GA Vries 1 1. Inhoud 1. Inhoud 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d. 05-07- 16 Aanwezig: Jeroen, Linda, Doortje, Vivian, Hadeline (vz), Anne, Natacha, Daniëlle, Cariëlle en Sep (secr) Afwezig: Jeroen Mols 1. OPENING EN MEDEDELINGEN

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad

Notulen Ondersteuningsplanraad Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 13-12-2018 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: gebouw SWV: Jean Monnetpark 15 Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Arco, Arien, Matthijs, E, Arjen, Alice, Annet,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost (10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1 verslag Dienst Wijken Wijkbureau Noordoost Gemeente Utrecht Postbus 8395 3503 RJ Utrecht Telefoon: 030-286 39 40 Fax: 030-286 39 44 Bijeenkomst:

Nadere informatie

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren.

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren. OuderVereniging Cortemich E-mail OV: ov-cortemich@hotmail.nl Notulen Datum: 9 september 2015 Onderwerp: OV bestuursvergadering Aanwezig: Anke Willems, Yvonne Sweers, Yvonne Hermans, Rob Vinken, Sanserai

Nadere informatie

Jaarverslag MR MBS Schooljaar

Jaarverslag MR MBS Schooljaar Jaarverslag MR MBS Schooljaar 2014-2015 MBS Eindhoven Juni 2015 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de MR over het schooljaar 2014-2015. Dit document geeft inzicht in de bespreekpunten en besluiten

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele schooljaar 2017-2018 + Jaarverslag MR 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016 Locatie Kantoor Samenwerkingsverband te Gouda 1./2. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering en heet de nieuwe OPR leden van harte

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

Iedereen stelt zich voor aan de hand van een meegenomen voorwerp.

Iedereen stelt zich voor aan de hand van een meegenomen voorwerp. Notulen MR-vergadering CBS de Ark 2 oktober 2018 Aanwezig: Sanne Clarissa Mariette Aad Ay-Ming Marijn Afwezig: Michiel Mandy 1. Opening Iedereen stelt zich voor aan de hand van een meegenomen voorwerp.

Nadere informatie

Er wordt er géén oud papier meer opgehaald in Noord! Dringend overblijfouders gezocht!!!!

Er wordt er géén oud papier meer opgehaald in Noord! Dringend overblijfouders gezocht!!!! November 2015 1 45 2 3 4 MR 5 6 7 8 46 9 10 11 12 13 14 15 47 16 17 Toneel groep A informatie avond V.O. 18 19 Toneel groep B 20 Rapport groepen 3 t/m 8 Leerlingenraad 21 22 48 23 24 25 26 Toneel groep

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering (77) te Rotterdam op 16 november Kim Vlot, Suzanne Goudriaan, Stephanie Verschuren, Magda van Gent

Notulen MR-vergadering (77) te Rotterdam op 16 november Kim Vlot, Suzanne Goudriaan, Stephanie Verschuren, Magda van Gent Notulen MR-vergadering (77) te Rotterdam op 16 november 2015 Aanwezig namens ouders: Aanwezig namens personeel: Aanwezig namens bestuur: Kim Vlot, Suzanne Goudriaan, Stephanie Verschuren, Magda van Gent

Nadere informatie

MR-vergadering Notulen

MR-vergadering Notulen MR-vergadering Notulen Datum: 06-02-2018 Tijd: 19.30 uur Locatie: MDE Notulist: Hesley Aanwezig: Mart (vz); Harmen; Hesley; Monique; Marijke Afwezig: Jennifer 1. Opening. Mart opent de vergadering. 2.

Nadere informatie

- MR-actueel nr. 3, maart 2014 - MR magazine nr. 2 maart 2014 - MR magazine nr. 3 mei 2014 - Info MR nr.1 maart 2014

- MR-actueel nr. 3, maart 2014 - MR magazine nr. 2 maart 2014 - MR magazine nr. 3 mei 2014 - Info MR nr.1 maart 2014 Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 21-5-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Jan Provily Notulist: Anja 1. Vaststellen agenda 2. Post / mededelingen 5 minuten 3. Notulen

Nadere informatie

Notulen vergadering leerlingenraad Woensdag 20 november :00 12:05 uur

Notulen vergadering leerlingenraad Woensdag 20 november :00 12:05 uur Notulen vergadering leerlingenraad Woensdag 20 november 2013 11:00 12:05 uur Aanwezigheid AANWEZIG; Niels van Andel (voorzitter) Jasmijn Draaisma (afgevaardigde Havo onderbouw) Naomi Houwaart (afgevaardigde

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014 Ondersteuningsplanraad SWV Helmond-Peelland VO

Jaarverslag 2013/2014 Ondersteuningsplanraad SWV Helmond-Peelland VO Jaarverslag 2013/2014 Ondersteuningsplanraad SWV Helmond-Peelland VO Helmond, juni 2014 Inhoudsopgave Inleiding 2 Samenstelling ondersteuningsplanraad 3 Enquête onder OPR-leden 4 Jaarverslag 7 1 Inleiding

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie

Afwezig met opgaaf van reden: Marion van Buren, Ellen Hatuina, Erik Groeneweg, Annemarie Kovacevic. Nr. Onderwerp Actie notulen Deelraad Barendrecht 18-11-2014 Aanwezig :, Jaap Hoogerwaard (voorzitter), Marja Wansink, Rob Glandorf, Erik Both (personeelsgeleding); Gert-Jan van den Berg (oudergeleding); Jet Gerritse, Barbara

Nadere informatie

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege

Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Medezeggenschapsraden van het Bernardinuscollege Verslag vergadering maandag 16 april 2018, 19.00 uur Aanwezig Geleding personeel: de heer E. den Boer, de heer S. Persoon (secretaris), en de heer R. Bouwens,

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg

Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Notulen vergadering MR OSG de Hogeberg Datum: maandag 1 september 2014 Aanwezig: Paul Krugers, Piet Monster, Bart Udding, Bart Heijnen, Tanja Klaassen, Renske van IJsseldijk, Ivar Duppen, Marit Stark,,

Nadere informatie

MR vergadering 23/01/2019 Locatie: RISS Tijd: Voorbespreking zonder directie

MR vergadering 23/01/2019 Locatie: RISS Tijd: Voorbespreking zonder directie MR vergadering 23/01/2019 Locatie: RISS Tijd: 19.30 22.45 Voorbespreking zonder directie 0. invulling secretarisschap voor rest van het schooljaar / notulist De secretaris heeft haar taak neergelegd. De

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen:

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen: Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015 Datum: 11 september 2015 Schrijver: Caroline van Erp Inleiding Algemeen: Op de school worden belangrijke beslissingen genomen. Beslissingen die direct te maken

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Aanwezig: lerarengeleding: Julia (voorzitter), Mayra, Lianne, oudergeleding: Jamillah, Loes (verslag), directie: Alienke (punt 9 en 10), Yola (punt 9 en 10) Afwezig:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Aanwezig: Julia (vz), Berthy, Jose, Tanja,, Jeanine, Illand (notulist). Afwezig: - Nr 0. 1. 2. 3. Opening Rondvraag -De

Nadere informatie

Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk:

Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/KvdS/201705-11 Telefoon: 06 12729830 Fax: - e-mail: k.m.vandersluijs@student.utwente.nl Datum 11 mei 2017 Betreft Notulen vergadering

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00

Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00 Jaarplan Medezeggenschapsraad basisscholen Kindcentrum PuurSang (MR) Schooljaar 2015-2016 V1.00 Inhoud Agenda... 1 Vergaderschema... 2 September... 2 Oktober... 3 November/december... 3 Januari/februari...

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek Versie september 2016 Woord vooraf/inleiding Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van kindcentrum Sterrenbeek waarin de MR aangeeft wie zij is, wat zij

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant Notulen 22 september 2014 MR personeel + directie + ouders + leerlingen Agenda 1. Opening en welkom heten van de nieuwe ouders 2. Uitleg: wat is nu de MR? 3. Notulen vorige vergadering 4. Ingekomen stukken

Nadere informatie