SENIORENRAAD. 2 juni 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SENIORENRAAD. 2 juni 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge"

Transcriptie

1 SENIORENRAAD Aanwezigheden Stadsbestuur 2 juni 2016 m 9u in de raadzaal (stadhuis), Grte Markt 1 te Pperinge Pieter Marchand, schepen Alexander Tydtgat, welzijnscnsulent, secretaris-verslaggever OCMW Mieke De Backer, OCMW-raadslid Pperinge Dienstencentrum De Bres Charltte Devrekere WZC Huize Prventier Verntschuldigd: Janne Simpelaere, Sciale dienst Huize Prventier WZC OLV Gasthuis Verntschuldigd: Karlien Nuytten, verantwrdelijke bewnerszrg Afdelingen NEOS Rger Descamps en Jhan Delante OKRA Pperinge: Jeannine Alderweireldt en Pl Debaene S-Plus Pperinge Walter Debeir Vlaamse Actieve Seniren Mnique Masschelein en Eddie Vintevgel OKRA Abele Julia Ostyn en Marie-Anne Wayaert OKRA Krmbeke Marcel Parrein en Jël Vanneste OKRA Prven Hilda Depeser en Frans Deblck OKRA Reningelst Gerard Spenninck en Gdelieve Vanwlleghem OKRA Watu Freddy Wyffels en Michel Russe OKRA Resbrugge/Haringe Eliane Ryn en Maria Bgaert Ppfina Raymnd Mulle en André Orbie Help u Zelf Michel Blanckaert Onafhankelijken Maria Lermytte, Rika Dekck en Henri Vandenberghe

2 Verslag 1. Telichting mbiliteitshub Lien Devs, medewerker Westhekverleg, geef telichting rnd het mbiliteitsvraagstuk waarmee we nder meer in de Westhek te kampen hebben. Oplssingen, gd practises, wrden besprken in de presentatie hier bijgevegd. Vlgende bemerkingen wrden gemaakt: Gede mbiliteit behelst niet enkel reizen in een aanvaardbare tijdspanne, maar tevens vr een aanvaardbare prijs. Er wrdt verwezen naar de DORV s in Duitsland. Is dit wel te vergelijken met de drpen in België? (schaalgrtte) M.a.w. Is dit realistisch? Mbiliteitsaanbd is in grte mate afhankelijk van de lcatie (westhek <-> kust/grtsteden). Er met gezrgd wrden dat geen seniren uit de bt vallen. Het plssen van het mbiliteitsvraagstuk in de Westhek zal heel wat studiewerk vragen. Er wrdt hierte een mbiliteitsraad pgericht die in samenwerking met een studiebureau een inventarisatie zal maken van alle verversdiensten en -mgelijkheden. Bij het vrzien van drpsinfpunten met gezrgd wrden dat mensen nmiddellijk gehlpen kunnen wrden. Belbus mag niet altijd inefficiënt wrden genemd, want de belbus is sms het enige verversmiddel vr de mensen uit de deelgemeenten. De belbus heft niet afgeschaft te wrden, maar dient beter ingezet te wrden in cmbinatie met andere verversmgelijkheden. De aanwezigheid van de OC s kunnen als pprtuniteit wrden aanzien. Er wrdt pgemerkt dat niet iedere deelgemeente nd heeft aan een drpsinfpunt. In Watu is ng heel wat dienstverlening aanwezig ter plaatse. Een drpsinfpunt met basisdienstverlening is ndzakelijker in drpen waar geen dienstverlening/winkels/ meer zijn. Als cnclusie wrdt meegedeeld dat bevraging van de delgrep uiterst belangrijk is en dit p meerdere facetten: Als de delgrep wrdt bevraagd, weet je ineens de nden en de verwachtingen zijn. Bevraging brengt autmatisch bekendmaking met zich mee! 2. Gedkeuring vrig verslag Charltte Devrekere vult aan dat de lkalen in het DC De Bres k kunnen gehuurd wrden dr de diverse senirenverenigingen. Het reglement wrdt in bijlage tegevegd. De senirenraad keurt het verslag ged.

3 3. SenirGames: Evaluatie Waar het verleden jaar ged is gelpen, verliep het dit jaar stref: - Inschrijvingen s mrgens verliepen meilijk mwille van de late start van het inschrijven. Daarnaast was het tekennen van sprten vr de NM bemeilijkt drdat niet iedere sprt p ieder tijdstip vrzien was. De inschrijvingen vr de NM hebben we dan pnieuw meten den via een invulfrmulier. Ok dit was geen succes, vermits we pas na het ingeven van alle sprten, zagen vr welke sprten er teveel inschrijvingen waren. CONCLUSIE: Vreger starten met inschrijven/enkel digitaal/ten allen tijde zicht p de maxima/sprten niet beperken in de NM. - Vr het middagmaal waren er venbrdjes met warme hesp en grentjes vrzien. Niettemin de bediening vrij vlt verliep, bleef er steeds een grte wachtrij. Er was k 1 bnnetje vrzien vr het middagmaal die ze mesten afgeven bij het eerste brdje. Men kn ng een tweede keer langskmen vr een brdje, maar dan znder bn. Gevlg: Smmigen hebben 3 à 4 maal de revue gepasseerd. Cnclusie: Opnieuw werken met belegde brdjes (zals de eerste editie), waardr er geen wachtrijen ntstaan. Indien tch wrdt gepteerd m met venkeken en warme hesp te werken, best 2 bnnetjes per persn vrzien en een extra bedieningsstand. - Een aantal sprten vnden plaats aan de andere kant van de sprtzne en werden dr smmigen niet gevnden. CONCLUSIE: Per sprt en per tijdstip een begeleider vrzien die mensen kmt phalen en ter plaatse brengt. De gemaakte pmerkingen wrden meegenmen in de rganisatie van de SenirGames van vlgend jaar. DATUM VOLGENDE EDITIE: dnderdag 1 juni Nieuws vanuit de adviesraden MINARAAD Er wrdt verwezen naar een samenwerkingsverband tussen Pperinge en Ieper rnd milieu en Natuur. De schepen verduidelijkt dat het gaat m een burgemeesterscnvenant tussen Pperinge en Ieper waarbij werd bepaald dat acties wrden ndernmen m de CO²-uitstt tegen 2020 met 20% te laten zakken. Het referentiejaar is De schepen stelt vr dit iets gedetailleerder te bespreken in de vlgende vergadering van de senirenraad 5. Afspraken kermisfeest Kermisfeest: 5 juli Maeke Blyde Affiches, flyers en inkmkaartjes wrden verdeeld nder de senirenverenigingen. De resterende kaartjes en tegangsgelden dienen afgegeven te wrden in het Sciaal Huis uiterlijk p vrijdag 1 juli. Gezien de nieuwe setting heft de zaal niet meer klaar gezet te wrden dr de senirenverenigingen. De bediening van de zaal gebeurt dr de vriendenkring van de stad Pperinge.

4 6. Afspraken kermiskaarting Kermiskaarting: 8 juli Maeke Blyde Vlgende afspraken werden gemaakt : Aan de verenigingen wrdt gevraagd ACTIEF reclame te maken vr de kaarting. Vrije inschrijving tussen 13u en 13u45, kaarting start m 14u. Er wrdt geen inschrijvingsgeld meer gevraagd. Vermits de pbrengst van de drank ten vrdele van de kas van de senirenraad is, kan de prijzenpt hiermee gespijsd wrden. Ptverdeling: 1 25 EUR 6 12 EUR EUR EUR 21 5 EUR 2 20 EUR 7 11 EUR EUR 17 9 EUR 22 4 EUR 3 18 EUR 8 10 EUR EUR 18 8 EUR 23 3 EUR 4 16 EUR 9 10 EUR EUR 19 7 EUR 24 2 EUR 5 14 EUR EUR EUR 20 6 EUR 25 1 EUR Er wrden 2 trfeeën vrzien : 1 vr de beste kaartersman en 1 vr de beste kaartersvruw. De Maekeblydezaal wrdt klaargezet de senirenverenigingen van Pperinge en wrdt pgeruimd dr de senirenvereniging van Watu. Er dienen 25 tafels te wrden klaargezet vr de kaarting. Aan de verenigingen van Pperinge wrdt gevraagd 2 vrijwillgers en 1 reservepersn aan te duiden en de namen en cördinaten te bezrgen aan de dienst welzijn f te mailen naar welzijn@pperinge.be en dit uiterlijk p 1 juli De bediening gebeurt dr de senirenraad. Vlgende vrijwilligers melden zich aan: Eddie Vintevgel, Mnique Masschelein (bnnetjes), Gerard Spenninck (+ een 2-tal vrijwilligers van OKRA Reningelst) en Julia Ostyn. Bijkmende vrijwilligers zijn welkm. Vr de drank wrdt pnieuw gewerkt met bnnetjes.

5 7. Telage verdeling 2016 VERENIGING Vast bedrag OAR Leden Activiteiten TOELAGE Deelnames Telage Aantal Telage Aantal Telage 2016 Abele 48, , , ,66 306,25 NEOS 48, , ,55 253,5 127,30 337,85 Pperinge 48, , , ,07 457,99 Help-U-Zelf 48,00 4 8, ,19 78,5 39,42 127,61 S-Plus 48, , ,80 147,5 74,07 214,87 Krmbeke 48, , , ,99 360,79 Prven 48, , , ,72 347,82 Reningelst 48, , ,55 700,5 351,76 564,31 VLAS 48, , , ,98 388,51 Resbrugge 48, , ,12 284,5 142,86 279,98 Watu 48, , , ,51 297,55 Ppfina 48, , , ,65 156,46 576, , , , , ,00 Bemerkingen: - Vrbereidende vergaderingen rnd reizen, tellen niet mee als activiteit - Deelname van enkele leden aan een activiteit van een naburige vereniging telt niet mee als een activiteit in samenwerking met. Het is sms niet z eenduidig m te weten wat er al dan niet mag wrden vermeld. Vrgesteld wrdt te werken met een duidelijke handleiding. Het dagelijks bestuur engageert zich m zich te buigen ver het reglement, het - waar het kan - te vereenvudigen en een beknpte handleiding te vrzien. 8. Varia Week van de Geestelijke Gezndheid De start van de wrkshp Versterk je veerkracht, vel je ged als 60-plusser vindt plaats p 10, 17, 24 ktber en 7 nvember. De deelnameprijs bedraagt 25 EUR. De effectieve kstprijs bedraagt 45 EUR, waarvan 10 EUR wrdt gespnsrd dr de Senirenraad en 10 EUR dr het dienstencentrum De Bres. Aan deze cursus kunnen maximum 14 persnen deelnemen.

6 OC Rkp Er werd al meermaals gemeld aan de dienst cultuur dat de zalen nvldende pgeruimd/aan de kant is dr vrige gebruikers van de zaal. De vereniging/grep die erna vlgt kan beginnen pruimen! Dit prbleem is al een ps aan de gang, en zal blijven aanslepen als er geen gerichte cntrles vlgen! Deze bemerking wrdt vergemaakt van de cultuurbeleidscördinatr, die zal nagaan he bijkmende cntrles kunnen wrden geregeld. Uitwisseling Veurne De deelnemers aan het bezek aan de senirenadviesraad van Veurne kunnen terugblikken p een leerrijke en geslaagde dag. Een hartelijke ntvangst, een tt in de puntjes verzrgde en ged gegidste dag, een aperitief en lekker maal waren ns deel. Vlgend jaar aan ns m even ged te den! De senirenraad kmt al met een aantal vrstellen qua timing: mei, hppefeesten, hppepluk, en qua lcaties: Lyssenthek, hppemuseum, Talbt Huse, Misschien is het raadzaam dat we hierte een werkgrep aanduiden. Te bepalen tijdens vlgende vergadering. Hppefeesten De senirenraad rganiseert telkens de vrijdagmiddag van de hppefeesten een senirennamiddag. De senirenraad vraagt bevestiging f ze dit pnieuw in 2017 mgen/kunnen rganiseren. Hierte kunnen dan de ndige stappen ndernmen wrden m de blaaskapel/grep tijdig te kunnen vastleggen. Deze vraag wrdt vergemaakt aan de bevegde schepen. Fietshappening OKRA rganiseert een fietshappening p waarp iedereen welkm is (k niet-leden). Er zijn 2 afstanden nl. 34 en 52 km. Inschrijven de je vóór 5.08 bij een OKRA-afdeling. Deelname kst 4 EUR. Deze activiteit wrdt geplaatst p activiteitenkalender van nze website. Centrumraad Charltte Devrekere vermeldt dat er p 27 juni m 14u centrumraad is en ndigt de leden van de senirenraad hierp uit. Het del van deze raad is na te gaan he de werking van het dienstencentrum kan verbeteren en de activiteiten te evalueren. Digitaal drsturen van verslag Er wrdt vrgesteld het verslag vanaf nu digitaal dr te sturen. Dit vereenvudigt de administratie van de senirenraad. Niet iedereen beschikt ver . We bekijken wat mgelijk is.

7 9. Activiteiten van de afdelingen OKRA Reningelst Paasfeest met Carmen Deslee Dagreis: Opname Blkken en Kninklijke serres Dagreis: Haven Antwerpen en bruwerij De Kninck Senir Games Pperinge Prven Hmmage aan Tn Hermans - Antwerpen Uitstap: Achter de schermen van de K. (Filmmuseum Reselare) Lentefeest met OKRA Petanquetrni Pperinge Bedevaart Sint-Sixtus met fietsers en aut s Deelname aan uitstap met Nestr Vlaamse Actieve Seniren Dagreis Desvres, Zteux en Neuville-sus-Mntreuil i.s.m. OKRA Resbrugge/Haringe Vrdracht dr Jhan Velghe Leven en werk van Priester Daens Senir Games Pperinge VOLGENDE VERGADERING: Dnderdag 8 september m 9u in de Raadzaal stadhuis

SENIORENRAAD. 7 juni 2018 om 9u in OC De Bollaard, Watou. Afwezig: Friede Landerwyn, verantwoordelijke bewonerszorg

SENIORENRAAD. 7 juni 2018 om 9u in OC De Bollaard, Watou. Afwezig: Friede Landerwyn, verantwoordelijke bewonerszorg SENIORENRAAD 7 juni 2018 m 9u in OC De Bllaard, Watu Aanwezigheden Stadsbestuur Alexander Tydtgat, welzijnscnsulent, secretaris-verslaggever Ingrid De Crck, deskundige planlgie Afwezig: Pieter Marchand,

Nadere informatie

SENIORENRAAD. 8 juni 2017 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge

SENIORENRAAD. 8 juni 2017 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge SENIORENRAAD 8 juni 2017 m 9u in de raadzaal van het stadhuis Aanwezigheden Stadsbestuur Pieter Marchand, schepen Alexander Tydtgat, welzijnscnsulent, secretaris-verslaggever OCMW Verntschuldigd: Mieke

Nadere informatie

OUDERENADVIESRAAD. 4 juni 2015 om 9u in het CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 te Poperinge

OUDERENADVIESRAAD. 4 juni 2015 om 9u in het CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 te Poperinge OUDERENADVIESRAAD 4 juni 2015 m 9u in het CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 te Pperinge Aanwezigheden Stadsbestuur Pieter Marchand, schepen Alexander Tydtgat, welzijnscnsulent, secretaris-verslaggever Dirk

Nadere informatie

14 september 2017 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge

14 september 2017 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge SENIORENRAAD 14 september 2017 om 9u in de raadzaal van het stadhuis Aanwezigheden Stadsbestuur Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever Matthias Breyne, cultuurbeleidscoördinator

Nadere informatie

SENIORENRAAD. 19 januari 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge

SENIORENRAAD. 19 januari 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge SENIORENRAAD Aanwezigheden Stadsbestuur 19 januari 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge Pieter Marchand, schepen Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever

Nadere informatie

SENIORENRAAD. 5 april 2018 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge

SENIORENRAAD. 5 april 2018 om 9u in de raadzaal van het stadhuis. Verontschuldigd: Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge SENIORENRAAD 5 april 2018 om 9u in de raadzaal van het stadhuis Aanwezigheden Stadsbestuur Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever Afwezig: Pieter Marchand, schepen OCMW Verontschuldigd:

Nadere informatie

OUDERENADVIESRAAD. 4 februari 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge

OUDERENADVIESRAAD. 4 februari 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge OUDERENADVIESRAAD Aanwezigheden Stadsbestuur 4 februari 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge Pieter Marchand, schepen Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 van 2017

Nieuwsbrief 4 van 2017 Nieuwsbrief 4 van 2017 Beste mdeltreinliefhebber, Op zaterdag 18 maart 2017 hebben we de wrkshp itrain vr gevrderden afgewerkt: De wrkshp itrain vr gevrderden was vlledig vlzet, via de ingevulde enquête

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID GR 30.08.2012 SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK 1: De verenigingen en persnen die subsidies kunnen verkrijgen Artikel 1. De erkende

Nadere informatie

SENIORENRAAD. 8 november 2018 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1, 8970 Poperinge

SENIORENRAAD. 8 november 2018 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1, 8970 Poperinge SENIORENRAAD 8 november 2018 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1, 8970 Poperinge Aanwezigheden Stadsbestuur Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever Pieter Marchand, schepen

Nadere informatie

Verslag Ouderraad Edugo Sint-Vincentius 21/10/2014

Verslag Ouderraad Edugo Sint-Vincentius 21/10/2014 Verslag Ouderraad Edug Sint-Vincentius 21/10/2014 Aanwezig: Verntschuldigd: Katy, Jachim, juf Annelies, juf, Ann, Laure, Juf veerle, Juf Evelien, Sefanie, Nancy, Lien, Pugh-An, Juf Ingebrg, Karen, Jeren,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 van 2017

Nieuwsbrief 9 van 2017 Nieuwsbrief 9 van 2017 Beste mdeltreinliefhebber, Op zaterdag 25 nvember hebben we nze derde infdag van het werkjaar 2017-2018, tevens geven we die dag 1wrkshp en 1 presentatie (zie nderstaande telichting).

Nadere informatie

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsgebruikers

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsgebruikers Mijn egv-rllenbeheer Handleiding vr Rltekenningsgebruikers Versie 1 11 december 2013 Inhud 1 Over deze handleiding... 3 1.1 Vr wie... 3 1.2 Gebruik icnen... 3 2 Veelgebruikte termen en definities... 4

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

DORPSONTWIKKELINGSPLAN RENINGELST

DORPSONTWIKKELINGSPLAN RENINGELST DORPSONTWIKKELINGSPLAN RENINGELST DOSSIER VOORZIENINGEN OPENBARE VOORZIENINGEN Vaststellingen vanuit de resultaten Het aanbd aan gezndheidsdiensten, winkels en nderwijs wrdt als ged beschuwd. Het aanbd

Nadere informatie

Paasvakantie 2013. Basisscholen Drongen

Paasvakantie 2013. Basisscholen Drongen Paasvakantie 2013 Basisschlen Drngen De basisschlen van de deelgemeente Drngen rganiseren een netverschrijdende vakantiepvang. We rganiseren in de 2 e Idee Kids vzw. week van de paasvakantie themaweken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract Huishudelijk reglement berdelingscmité Starterscntract Gedgekeurd in de gemeenteraad van 22 maart 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Bekendgemaakt p 25 maart 2010 en 15 december 2015

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ontmoetingscentrum

Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ontmoetingscentrum Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ntmetingscentrum Aanwezig: Mieke Heymans (Vrzitster), Rd Schuteden (Bur jeugdraad/kaj Vstert), Han Lemkens (VKSJ Bree), Bie Lemkens (VKSJ Bree), Katrien Verstraeten

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING D.D. 18 Juni 2015

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING D.D. 18 Juni 2015 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING D.D. 18 Juni 2015 De vrzitter dhr. Nël De Meyere verwelkmt de aanwezigen en stelt Lien Blanckaert vr als universiteitsstudente die een eindwerk maakt rnd participatie van sprtraden

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST ANIMATOREN

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST ANIMATOREN Naam: VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST ANIMATOREN JOC Ieper vzw Fchlaan 3, 8900 Ieper Tel: 057/239 560 sprrewan@jcieper.be Wesley van Sprrewan f www.facebk.cm/speelpleinwerkingsprrewan @sprrewan1 Sprrewan Sprrewan

Nadere informatie

Eindvaluatierapport Scalda - Groep 2 23 oktober januari 2014

Eindvaluatierapport Scalda - Groep 2 23 oktober januari 2014 Eindvaluatierapprt Scalda - Grep 2 23 ktber 2013 8 januari 2014 1. Inleiding, deelnemers en activiteiten In dit dcument wrden de bevindingen weergegeven van begeleiders en deelnemers die betrkken waren

Nadere informatie

01/02 Bondstaf (geen activiteit) 08/02 Activiteit + INFOMOMENT BUITENLANDS KAMP 15/02 Streekbierfestival (geen activi) 22/02 Activiteit

01/02 Bondstaf (geen activiteit) 08/02 Activiteit + INFOMOMENT BUITENLANDS KAMP 15/02 Streekbierfestival (geen activi) 22/02 Activiteit Geachte lezer, na een rustigere peride waarin zwel leiding als leden het uiterst druk hadden met preven en examens, blijven we niet bij de pakken zitten maar gaan we pnieuw van start. Een tweede helft

Nadere informatie

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner Handleiding bij het vrbereiden van een activiteit met f bij een partner Deze handleiding is.a. ndzakelijk mdat wij (het regiteam) geen rechtspersn zijn en derhalve niet namens De Hart&Vaatgrep kunnen pereren

Nadere informatie

HART4DOORNENBURG. Presentatie café avond 28 november 2015

HART4DOORNENBURG. Presentatie café avond 28 november 2015 HART4DOORNENBURG Presentatie café avnd 28 nvember 2015 Een initiatief van zes drnenburgers Erik Feijen Gerard van Gemert Dirk Witjes Stef Huisman Hans Feijen Luuk Timmers Inhud presentatie Ontstaan van

Nadere informatie

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016 Reglement Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeurs Onderzeksbeurs & Uitwisseling 2016 In 2016 kennen de Vlaamse en Nederlandse verheid pnieuw de Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeur(zen) (VNJB) te aan Nederlandse

Nadere informatie

OUDERRAAD VRIJE BASISSCHOOL DEN HULST

OUDERRAAD VRIJE BASISSCHOOL DEN HULST OUDERRAAD VRIJE BASISSCHOOL DEN HULST Verslag van de vergadering van 7 nvember 2012. Aanwezig: Elena, Kathleen, Kim, Nëlla, Ans, Juf Ingrid Verntschuldigd: Marijke, Ria, Shirley, Juf Martine, Anniek 1.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 april 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/1 Prvinciaal Biblitheekcentrum. Aanpassing van het

Nadere informatie

Sinds 1 juli 2014 zijn de justitiehuizen officieel bevoegdheid van de regio s. Personeel en middelen werden overgedragen op 1 januari 2015.

Sinds 1 juli 2014 zijn de justitiehuizen officieel bevoegdheid van de regio s. Personeel en middelen werden overgedragen op 1 januari 2015. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 148 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 26 nvember 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Justitiehuizen - Huisvesting Elk gerechtelijk arrndissement

Nadere informatie

Opstarten met UiTPAS

Opstarten met UiTPAS Opstarten met UiTPAS Inhud Aanmaak UiTid... 2 Activiteit in UiTdatabank inveren... 3 Kansentarief ingeven en punten sparen... 7 De terugbetaling... 9 Cntact... 9 Aanmaak UiTid Om tegang te krijgen tt de

Nadere informatie

Coachend feedback geven. 2-daagse training rond feedback geven en ontvangen

Coachend feedback geven. 2-daagse training rond feedback geven en ontvangen 2-daagse training rnd feedback geven en ntvangen Wat is de kern van deze training? Tijdens deze intensieve praktijkpleiding zmen we in p een van de belangrijkste (én meilijkste) cmmunicatievaardigheden:

Nadere informatie

SENIORENRAAD. 7 april 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge

SENIORENRAAD. 7 april 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge SENIORENRAAD Aanwezigheden Stadsbestuur 7 april 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge Pieter Marchand, schepen Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever OCMW

Nadere informatie

Openbare zitting Algemene diensten 14. Beslissing delegatie van de handtekeningbevoegdheid van de ontvanger/financieel beheerder

Openbare zitting Algemene diensten 14. Beslissing delegatie van de handtekeningbevoegdheid van de ontvanger/financieel beheerder OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN MAASMECHELEN Vergadering van de Raad vr Maatschappelijk Welzijn van 26 maart 2012 m 20.00 uur. AANWEZIG: Chr. De Cuyper, vrzitter N. Claesen, P. Debis, M.

Nadere informatie

Stand van zaken ontwerp gebruiksovereenkomst stedelijke infrastructuur - niet-commerciële organisaties

Stand van zaken ontwerp gebruiksovereenkomst stedelijke infrastructuur - niet-commerciële organisaties Verslag algemene vergadering jeugdraad 26 juni 2014 Aanwezig: Sisse Verstappen (vrzitter), Charltte De Decker (penningmeester), Gedele Vermeiren (schepen van jeugd), Rb Smits (dagelijks bestuur), Céline

Nadere informatie

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN Klachtenreglement Zrgkantr DWO/NWN Januari 2015 1. Algemene bepalingen De Wet langdurige zrg (Wlz) is vanaf 1 januari 2015 van kracht. Deze wet wrdt uitgeverd dr de zrgkantren. Deze kantren zijn vr smmige

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN 2014-2019 Gemeentebestuur Zulte - jeugddienst Centrumstraat 10 9870 Zulte T 09 280 96 05 F 09 280 96 09 jeugd@zulte.be www.zulte.be/jeugd 1. Telagen

Nadere informatie

Kwaliteit van de arbeid van kamermeisjes

Kwaliteit van de arbeid van kamermeisjes HIER FOTO INVOEGEN BREEDTE 210mm x HOOGTE 99mm Kwaliteit van de arbeid van kamermeisjes Samengevat 2011 Guidea - Kenniscentrum vr Terisme en Hreca vzw Deze infrmatie werd met de grtste zrg samengesteld.

Nadere informatie

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Infotoelagen voor sensibiliserende en educatieve activiteiten

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Infotoelagen voor sensibiliserende en educatieve activiteiten INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Inftelagen vr sensibiliserende en educatieve activiteiten Stad Aalst wenst niet enkel prjecten in andere landen te steunen, maar wil k de Aalstenaars warm

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: 1400051 Prvincieraadsbesluit betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering 30.01.2014-

Nadere informatie

OUDERRAAD KLIMOP WESPELAAR

OUDERRAAD KLIMOP WESPELAAR VERSLAG OUDERRAAD 18 September 2017 Aanwezig Klimp: Mieke, Herman, Karlien, Karin, juf Tamara, Sarah T, Elke, juf Els, juf Maureen, Sphie, Peter Aanwezig Pit: juf Mia, juf Sandra, juf Sara, Michele, Ariane,

Nadere informatie

Infonota aan de clubvoorzitters, -secretarissen en financieel verantwoordelijken. VVB-secretariaat. Online clubadministratie

Infonota aan de clubvoorzitters, -secretarissen en financieel verantwoordelijken. VVB-secretariaat. Online clubadministratie Infnta aan de clubvrzitters, -secretarissen en financieel verantwrdelijken VVB-secretariaat Online clubadministratie Het nieuwe systeem clubadministratie is sinds begin augustus 2014 in gebruik. Het zu

Nadere informatie

BHK Hoogveldweg 5 3012 Wilsele 016/44 46 37 Vestiging: Bornestraat 30 3012 Wilsele 016/22 77 42

BHK Hoogveldweg 5 3012 Wilsele 016/44 46 37 Vestiging: Bornestraat 30 3012 Wilsele 016/22 77 42 Verslag udercmité 1 december 2015 Aanwezig: Verntschuldigd: Els, Lieve, An, Jke, Anne, Kris, Wim V, Wim S, Sara, Rsa, Miranda, Kaat, Gerlinde, Björn (directeur) en Marian Pipke, Pieter, Linde, Steffi,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Inhud Schlftgraaf Graag uw hulp bij schlactiviteiten Burendag Infrmatieavnd Film Agenda Open mnumentendag Vacature: vrijwilliger in de schlbiblitheek Znneblemwedstrijd Tuinuders

Nadere informatie

Aanvullend project ten gunste van jongeren uit risicogroepen ( ): Gedetailleerd eindverslag (PC 112 en PSc )

Aanvullend project ten gunste van jongeren uit risicogroepen ( ): Gedetailleerd eindverslag (PC 112 en PSc ) Aanvullend prject ten gunste van jngeren uit risicgrepen (2016-2017): Gedetailleerd eindverslag (PC 112 en PSc 149.02) I. Praktijkpleidingen vr jngeren - ketswerk Geplande acties / activiteiten en delstellingen

Nadere informatie

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben:

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben: Overzicht van vragen myhandicap.belgium.be Parkeerkaart Opgelet: deze vragenlijst is bedeld als hulpmiddel vr sciaal werkers. Het papieren frmulier geldt niet als aanvraag. Een aanvraag kan enkel elektrnisch

Nadere informatie

WG KLEUTERPARTICIPATIE 29/09/2015. Jean Pierre Verhaeghe, voorzitter van LOP Gent basisonderwijs, is ook aanwezig op de vergadering.

WG KLEUTERPARTICIPATIE 29/09/2015. Jean Pierre Verhaeghe, voorzitter van LOP Gent basisonderwijs, is ook aanwezig op de vergadering. GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT Vrzitter Dr. Jean Pierre Verhaeghe TEL: 0474 294083 Jeanpierre.verhaeghe@vlaamsparlement.be www.lp.be WG KLEUTERPARTICIPATIE 29/09/2015

Nadere informatie

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1 Prjectaanvraag Versterking sciale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1. Aanleiding Eind 2012 heeft Prvinciale Staten van de prvincie Fryslân keuzes gemaakt mtrent de 'kerntakendiscussie'.

Nadere informatie

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies Satusverzicht. Cnsultatie Unitmanagers/Lcatiemanagers mei 2011 evaluatie Cnsultatie cliëntenraad Besluit Bestuursgrep 22 april 2003 OR Alleen m.b.t. vergedingen pedaggisch Instemming medewerkers (hfdstuk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 12, 17 November t/m 19 December 2014

Nieuwsbrief. Nummer 12, 17 November t/m 19 December 2014 Nieuwsbrief Nummer 12, 17 Nvember t/m 19 December 2014 Nieuwsitems 01. Jarige Jppen 08. Terugblik enquête 02. Afscheid 09. Wirre Warre in Sintsfeer 03. Maandagenda 10. Sint Dedag: 26 nv. 04. Kinderziektes

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 van 2017

Nieuwsbrief 8 van 2017 Nieuwsbrief 8 van 2017 Beste mdeltreinliefhebber, Op zaterdag 28 ktber Hebben we nze tweede infdag van het werkjaar 2017-2018, tevens geven we die dag 2 afznderlijke wrkshps. Wrkshp Scenery. In deze wrkshp

Nadere informatie

Dienstverlening in Dampoort en Sint-Amandsberg

Dienstverlening in Dampoort en Sint-Amandsberg Dienstverlening in Damprt en Sint-Amandsberg 14 nvember 2013 Activiteit Tijdens een lunchgesprek ging schepen en OCMW-vrzitter Rudy Cddens in gesprek met bewners ver de zrg en dienstverlening in Damprt

Nadere informatie

Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mobiliteit

Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mobiliteit Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mbiliteit 1 De mzetting van de nieuwe Eurpese Richtlijn (2006/126/EG) ver het mtrrijbewijs is nu uiteindelijk in de Belgische wetgeving vergenmen en

Nadere informatie

Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw. De (UIT)BETALINGEN door de CLUB : KOSTENNOTA

Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw. De (UIT)BETALINGEN door de CLUB : KOSTENNOTA Kninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw De (UIT)BETALINGEN dr de CLUB : KOSTENNOTA RL: 39 Datum uitgave : 20 ktber 2012 Versie: 1 De (UIT)BETALINGEN dr de CLUB : KOSTENNOTA... 1 1 Srten van (uit)betalingen...

Nadere informatie

Plaats : zaal Heikant gemeentehuis

Plaats : zaal Heikant gemeentehuis VERSLAG VERGADERING GROS Datum : 08.10.2014 Plaats : zaal Heikant gemeentehuis Aanvang : 19.30 uur Aanwezig : Vrzitter : Oxfam Wereldwinkel : Guid Van Beek Brederlijk Delen Centrum : Marcel Huysmans Brederlijk

Nadere informatie

SENIORENRAAD. 7 februari 2019 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1, 8970 Poperinge

SENIORENRAAD. 7 februari 2019 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1, 8970 Poperinge SENIORENRAAD 7 februari 2019 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1, 8970 Poperinge Aanwezigheden Stadsbestuur Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever Dirk Lambrecht, sportfunctionaris

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken van een profiel en het beheer van vacatures en/of trainingen. 1. Het aanmaken van een organisatieprofiel 1

Handleiding voor het aanmaken van een profiel en het beheer van vacatures en/of trainingen. 1. Het aanmaken van een organisatieprofiel 1 Handleiding vr het aanmaken van een prfiel en het beheer van vacatures en/f trainingen 1. Het aanmaken van een rganisatieprfiel 1 2. He het beheer van uw gegevens werkt 3 3. Vacatures 4 We verwachten van

Nadere informatie

HANDLEIDING ROBO ROBO

HANDLEIDING ROBO ROBO HANDLEIDING ROBO ROBO 1 Op vrhand 1.1 Materiaal klaarzetten 1 RbRb buwds per 2 kinderen Platen met parcurs vr RbRb Aut en dansvler vr RbRb Dancebt 1.2 Cmputers klaarmaken 1 cmputer per 2 kinderen met hierp

Nadere informatie

Actieplan leeftijdsbewust personeelsbeleid 2013-2023

Actieplan leeftijdsbewust personeelsbeleid 2013-2023 Nvember 2013 Actieplan leeftijdsbewust persneelsbeleid 2013-2023 Actie 1: Ontwikkelen van een stagebeleid. Stagiaires zijn ptentiële nieuwe cllega s. Een stageperide kunnen we aanzien als een inwerkperide.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 van 2018

Nieuwsbrief 6 van 2018 Nieuwsbrief 6 van 2018 Beste mdeltreinliefhebber, Op zaterdag 23 juni hebben we nze vlgende infdag en nderstaande wrkshp. Cursus-wrkshp decders en verlichting inbuwen. In deze cursus-wrkshp die gegeven

Nadere informatie

Noteren van de aanwezigheid. Aanstelling van de secretaris / schrijver van het verslag: Patrick Naegels

Noteren van de aanwezigheid. Aanstelling van de secretaris / schrijver van het verslag: Patrick Naegels MEETING GEGEVENS Plaats VVW-Secretariaat Beatrijslaan 25 B-2050 Antwerpen Datum Vrijdag 22 januari 2016 Duurtijd 20h00 22h00 Verwelkming dr Cördinatr Agenda punten Karl Haegens Nteren van de aanwezigheid.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Stichting Ruilhandel Oosterhout Vastgesteld in de bestuursvergadering van 3 november 2015

Huishoudelijk reglement van de Stichting Ruilhandel Oosterhout Vastgesteld in de bestuursvergadering van 3 november 2015 Huishudelijk reglement van de Stichting Ruilhandel Osterhut Vastgesteld in de bestuursvergadering van 3 nvember 2015 1. Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: de stichting: de Stichting Ruilhandel

Nadere informatie

Handleiding. Het opstellen van een diaconaal beleidsplan

Handleiding. Het opstellen van een diaconaal beleidsplan Handleiding Het pstellen van een diacnaal beleidsplan Versie 1.0 Generale diacnale cmmissie Datum: augustus 2015 Generale diacnale cmmissie Vendelier 51-D 3905 PC VEENENDAAL Telefn (0318) 505541 Website:

Nadere informatie

Thema Voorzieningen, vrije tijd, sociaal leefklimaat en toerisme

Thema Voorzieningen, vrije tijd, sociaal leefklimaat en toerisme Overlegvergadering bewnersplatfrm Reningelst Thema Vrzieningen, vrije tijd, sciaal leefklimaat en terisme Wensdag 10 februari 2010 Aanwezig: Marleen Baelde (schepen van cultuur en senirenbeleid), Les Vandrmme

Nadere informatie

Wereldteldag Vrouwenopvang

Wereldteldag Vrouwenopvang Het Wereldnetwerk Vruwenpvang (Glbal Netwrk f Wmen s Shelters) rganiseert dit najaar pnieuw een wereldteldag. Del van deze teldag is m met de uitkmsten wereldwijd het bewustzijn te verhgen vr het werk

Nadere informatie

DAVGOS. Werkgroep Preventieadviseurs F. Wauters P. De Roissart I. Van Durme. Vergadering: 24 maart 2011 Nr.: 2011/01

DAVGOS. Werkgroep Preventieadviseurs F. Wauters P. De Roissart I. Van Durme. Vergadering: 24 maart 2011 Nr.: 2011/01 DAVGOS Werkgrep Preventieadviseurs F. Wauters P. De Rissart I. Van Durme Vergadering: 24 maart 2011 Nr.: 2011/01 Agendapunt Verslag Opmerkingen/actiepunt 1. Verwelkming Patrick Verhasselt, pedaggisch begeleider

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica Prgramma Welzijn en Zrg Nieuwe Zrg en Dmtica Aanleiding De mgelijkheden vr het langer zelfstandig thuis blijven wnen, meten wrden verbreed. Technlgische ntwikkelingen die zrg p afstand en het participeren

Nadere informatie

BEWONERSPLATFORM WATOU Woensdag 12 december 2007, OC De Bollaard, 20u.

BEWONERSPLATFORM WATOU Woensdag 12 december 2007, OC De Bollaard, 20u. BEWONERSPLATFORM WATOU Wensdag 12 december 2007, OC De Bllaard, 20u. Aanwezig: Zeger De Ganck; Paul Hespeel; Patrick Massn; Marnick Careye; Rik Bnduelle; Patrice Bakert; Gisèle Dewitte; Jenny Knckaert;

Nadere informatie

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 24 SEPTEMBER 2015

VERSLAG SENIORENRAAD VAN 24 SEPTEMBER 2015 VERSLAG SENIORENRAAD VAN 24 SEPTEMBER 2015 Aanwezig: Jef Verbist, vrzitter Guy Cleeren, ndervrzitter OKRA Wildert: Lud De Crm, Luis Geysen, Francine Ickrth OKRA Hrendnk: Anna Gabriëls, Stan Knings ESA:

Nadere informatie

SENIORENRAAD. 17 november 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge. afwezig: Karolien Nuytten, verantwoordelijke bewonerszorg

SENIORENRAAD. 17 november 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge. afwezig: Karolien Nuytten, verantwoordelijke bewonerszorg SENIORENRAAD Aanwezigheden Stadsbestuur 17 november 2016 om 9u in de raadzaal (stadhuis), Grote Markt 1 te Poperinge Pieter Marchand, schepen Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

zo gaan wij met elkaar om

zo gaan wij met elkaar om 28 nvember 2011 3 e jaargang nr. 12 z gaan wij met elkaar m We gebruiken het materiaal waar het vr bedeld is fnkelnieuws weer via de mail Omdat we vrige week ver zijn gegaan naar een ander cmputersysteem

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagfrmulier evenementen Aan de hand van dit dcument kan u al de ndige gegevens en aanvragen bezrgen aan het feestlket van de gemeente Lepldsburg. LET OP: dit frmulier is enkel vr de vergunningen die

Nadere informatie

Notulen OR vergadering 7 september 2015

Notulen OR vergadering 7 september 2015 Ntulen OR vergadering 7 september 2015 Aan- en afwezigen Ouders Aanwezig Afwezig Ouders Aanwezig Afwezig E. Ackermans X M. Huijnen X F. Bakkers X C. Kneppen X M. Bsjes X M van der Laan X R. Brauer X F.

Nadere informatie

MAART APRIL 2016. Gemeente Moorslede. Gemeente Wielsbeke

MAART APRIL 2016. Gemeente Moorslede. Gemeente Wielsbeke MAART APRIL 2016 - Opruimdagen en bijkmende pruimacties: Prullaria en alles wat niet tt het archief behrt wrdt uit het archiefdept geweerd. Een archiefdept is immers geen stckageruimte. Hiervr wrdt in

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

Alle secundaire scholen, binnen de regio MidLim, met een klasgroep in de 2de of 3de graad waarin: o o o o o

Alle secundaire scholen, binnen de regio MidLim, met een klasgroep in de 2de of 3de graad waarin: o o o o o Klas-in-zicht Een negatieve grepsdynamiek, leerlingen die niet met elkaar vereen kunnen kmen, een vertrebelde relatie tussen leerlingen en leerkrachten, meilijk les kunnen geven dr strend gedrag, zijn

Nadere informatie

Afzender en V.U. - Pelle Verhestraeten, Ekelstraat 11, 2200 Herentals -- Afgiftekantoor 2200 Herentals

Afzender en V.U. - Pelle Verhestraeten, Ekelstraat 11, 2200 Herentals -- Afgiftekantoor 2200 Herentals ktber 2017 Jaargang-27-Nr2 Afzender en V.U. - Pelle Verhestraeten, Ekelstraat 11, 2200 Herentals -- Afgiftekantr 2200 Herentals Plaatselijke verdeler: Trapper Lierseweg 124, 2200 Herentals Telefn: 014/21

Nadere informatie

Infonota aan de clubvoorzitters, -secretarissen en financieel verantwoordelijken. Algemene Vergadering VVB

Infonota aan de clubvoorzitters, -secretarissen en financieel verantwoordelijken. Algemene Vergadering VVB Infnta aan de clubvrzitters, -secretarissen en financieel verantwrdelijken Algemene Vergadering VVB In uitvering van artikel 5 hfdstuk 3 van de statuten van de Vlaamse Vlleybalbnd vzw hebben wij het genegen

Nadere informatie

RIZIV: Opleiden van werkzoekenden, die erkend arbeidsongeschikt zijn.

RIZIV: Opleiden van werkzoekenden, die erkend arbeidsongeschikt zijn. RIZIV: Opleiden van werkzekenden, die erkend arbeidsngeschikt zijn. VERSIE 2015 Inhudspgave OOK ERKEND ARBEIDSONGESCHIKTE PERSONEN HEBBEN RECHT OP OPLEIDING...2 Visie...2 Delgrep...2 Partners in het traject...2

Nadere informatie

De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld

De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld De Wet maatschappelijke ndersteuning eenvudig verteld Met de Wm det iedereen gewn mee VCP Zichtbare invled van mensen met een beperking p lkaal beleid Inleiding Dit bekje met infrmatie ver de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER 1 JUNI 2015 HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER SEYS VEERLE PROVINCIEBESTUUR WEST-VLAANDEREN Hug Verriesstraat 22 8800 ROESELARE Vrwrd Sinds 1971 ndersteunt de prvincie

Nadere informatie

De voorzitter verklaart de vergadering om 17.30u voor geopend en heet de aanwezigen welkom.

De voorzitter verklaart de vergadering om 17.30u voor geopend en heet de aanwezigen welkom. NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD zitting van: maandag 27 april 2015 aanwezig: verntschuldigd: Willy Hsten: OCMW-vrzitter; Geert Pascal, Agnes Deman, Ken Vandaele, Katrien Fnteyne, Daniël Rse, Twiggy Sys, Britt

Nadere informatie

Een hartelijk welkom aan iedereen op de tweede Insider Club van 2015.

Een hartelijk welkom aan iedereen op de tweede Insider Club van 2015. Best Märklin Insider Clubleden, Een hartelijk welkm aan iedereen p de tweede Insider Club van 2015. De agenda vr de bijeenkmst van 27 februari, met als hfdthema wagnladingen ziet er als vlgt uit: - Welkm

Nadere informatie

ERKENNINGSREGLEMENT VERENIGINGEN

ERKENNINGSREGLEMENT VERENIGINGEN Besluit: Enig artikel Gedkeuring te verlenen aan het erkenningsreglement. Reglement erkenning, inspraak- en subsidiëringsmgelijkheden van Schtense verenigingen Art. 1. De gemeente Schten erkent met ingang

Nadere informatie

Commissie sport, landbouw en handel

Commissie sport, landbouw en handel Cmmissie sprt, landbuw en handel Raadscmmissie 12.02.2014 pagina 1/5 Verslag van de Raadscmmissie 12 02 2014 Aanwezigheden: Leden Cmmissie De dames: Els Van Hf, Laila El Abuzi, Eveline Madrid, Lthe Ramakers,

Nadere informatie

Vragenlijst BVL-digitaal activiteitenplan

Vragenlijst BVL-digitaal activiteitenplan Vragenlijst VL- Deel A. verankering in schlbeleid/rganisatie 1 Deelname aan het VL is p schl en bvenschlsniveau vastgelegd in fficiële stukken/cmmunicatiemiddelen. Heeft de schl deelname aan het VL vastgelegd

Nadere informatie

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen Samenvatting Deelprjecten Ouderen Samen Vughtse Ouderen aan het Wrd In januari 2007 zijn dr het Prject Ouderen Samen vier bijeenkmsten gerganiseerd waarvr alle Vughtse inwners van 55 jaar en uder waren

Nadere informatie

Verontschuldigd: Sylvain Deboutte (diensthoofd burgerzaken), Pascal Vanhoenacker (De Lijn)

Verontschuldigd: Sylvain Deboutte (diensthoofd burgerzaken), Pascal Vanhoenacker (De Lijn) Overlegvergadering bewnersplatfrm Reningelst Thema Transprt en mbiliteit Dnderdag 4 februari 2010 Aanwezig: Christf Dejaegher (burgemeester en schepen mbiliteit), Jurgen Vanlerberghe (schepen van inspraak),

Nadere informatie

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020.

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020. Handleiding Handleiding Cmmunicatie vr Prmtren Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020 1 Eurpese Unie Inhud 1 Inleiding... 1 2 De minimale cmmunicatieverplichtingen... 1 a) Weergave

Nadere informatie

Reglement van de wedstrijd FC de Kampioenen

Reglement van de wedstrijd FC de Kampioenen Reglement van de wedstrijd FC de Kampienen Artikel 1: Organisatr AG Insurance nv, met maatschappelijke zetel in 1000 Brussel, Emile Jacqmainlaan 53, RPR Brussel - BTW BE 0404.494.849, rganiseert de wedstrijd

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dssiernummer: 1402148 Prvincieraadsbesluit betreft VERKO- algemene vergadering 17 juni 2014 jaarrekening 2013-statutenwijzigingmandatering

Nadere informatie

Coördinatievergadering vrijdag 13 januari Verslag

Coördinatievergadering vrijdag 13 januari Verslag GELIJKE ONDERWIJSKANSEN LOKAAL OVERLEGPLATFORM BASISONDERWIJS GENT Vrzitter Dr. Jean Pierre Verhaeghe Vakgrep Onderwijskunde Henri Dunantlaan 2 9000 GENT TEL: 09/264.86.60 FAX: 09/264.86.88 jphcv@yah.cm

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 18/03/2016

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 18/03/2016 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 18/03/2016 1. Opvlging vrig verslag Het vrig verslag werd gedgekeurd, znder pmerkingen. 2. Agendapunt - Gedkeuring vrig verslag ü - Evaluatie vrmingscarussel Zie punt 3 - Advies

Nadere informatie

HOEVEEL BETAAL JE in een opvanglocatie met inkomenstarief?

HOEVEEL BETAAL JE in een opvanglocatie met inkomenstarief? HOEVEEL BETAAL JE in een pvanglcatie met inkmenstarief? VOOR DE OPVANG VAN JE BABY OF PEUTER Als je kind pgevangen wrdt in een pvanglcatie met inkmenstarief dan vind je hier alle inf. Inkmenstarief is

Nadere informatie

OUDERENADVIESRAAD. 3 april 2014 om 9u in het CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 te Poperinge. Verontschuldigd : Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge

OUDERENADVIESRAAD. 3 april 2014 om 9u in het CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 te Poperinge. Verontschuldigd : Mieke De Backer, OCMW-raadslid Poperinge OUDERENADVIESRAAD 3 april 2014 om 9u in het CC Ghybe, Sint-Annastraat 15 te Poperinge Aanwezigheden Stadsbestuur Pieter Marchand, schepen Alexander Tydtgat, welzijnsconsulent, secretaris-verslaggever Dirk

Nadere informatie

KINDEREN EN JONGEREN.

KINDEREN EN JONGEREN. SubsidiereglementJEUGDWERK VOOR MAATSCHAPPELIJK KWETSBARE KINDEREN EN JONGEREN. Art. 1 : Delstelling Dit reglement begt de financiële ndersteuning van rganisaties die jeugdwerk aanbieden aan maatschappelijk

Nadere informatie

LEERVRAAG 2. - Informatie: - informeren. - observeren. - middelen zoeken. - actie ondernemen. - evalueren

LEERVRAAG 2. - Informatie: - informeren. - observeren. - middelen zoeken. - actie ondernemen. - evalueren LEERVRAAG 2 Leervraag (wat is /he kan ik vraag) He krijg ik een vllediger beeld van de hulp die Daan krijgt? Activiteiten uit stappenpla n - infrmeren - bserveren - middelen zeken - actie ndernemen - evalueren

Nadere informatie

Academiejaar 2013-2014

Academiejaar 2013-2014 Arteveldehgeschl Dienst studieadvies Hgprt 15 9000 Gent Tel. 09/234 90 30 studieadvies@arteveldehs.be Gids vr studenten: studie en werk/ndernemerschap/kunst/plitiek/ studentenvertegenwrdiging/sciale f

Nadere informatie

MIJN KIND GAAT NAAR DE KLEUTERKLAS

MIJN KIND GAAT NAAR DE KLEUTERKLAS MIJN KIND GAAT NAAR DE KLEUTERKLAS 1. Is mijn kind klaar vr de kleuterschl? Handige tips m bij te huden Alle kinderen tussen 2,5 en 3 jaar mgen starten in de kleuterklas. Je twijfelt f je kind daar klaar

Nadere informatie