Begrotingswijziging 2001 Grotestedenbeleid BESLUITEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Begrotingswijziging 2001 Grotestedenbeleid BESLUITEN"

Transcriptie

1 Aanbiedingsformulier Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found BD Begrotingswijziging 2001 Grotestedenbeleid Onderwerp Begrotingswijziging 2001 Grotestedenbeleid In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: / Dienst : BD GSB MSCG Agenda Sector : Bestuur BD FAWV Openbaar: ja Naam : G.J.M.Heijnen CC R.V nr: Tst.nr : 5066 Commissie: Datum : BESLUITEN 1. behoudens advies van de Commissie Grotestedenbeleid, bijgaand raadsvoorstel over begrotingswijziging GSB 2001 vast te stellen; 2. de Commissie voor Financiën, Automatisering, Waterbeheer en Veiligheidsbeleid van dit besluit in kennis te stellen. Korte overwegingen Het jaarplan GSB 2001 is in juli 2001 door de raad vastgesteld. Met bijgaande begrotingswijziging worden de volgende wijzigingen in de begroting 2001 doorgevoerd: * raming van GSB rijksbijdrageregelingen in de begroting. Met name de GSB vrije middelen 2001 tot een totaalbedrag van f 11,6 miljoen moeten nog aan de begroting 2001 worden toegevoegd. Dit is ook van toepassing op een aantal geoormerkte geldstromen (b.v.montfransgelden f 1,4 mln). Sommige in de primitieve begroting geraamde geldstromen worden met deze wijziging op niveau gebracht. Ook zijn er nieuwe GSB geldstromen (t.o.v. jaarplan 2001: aktieplan cultuurbereik oc&w f en onderwijskansenplan f ), die met deze wijziging in de begroting worden opgenomen. * Met de raming van de GSB vrije middelen in de begroting vervalt de inkomstenstelpost van f 2,5 miljoen (zgn. schuif, beleidsproduct stelposten concern blz. 321 begr.).

2 * Tegenover deze schuif van f 2,5 miljoen staat een totaal van f 2,5 miljoen aan bestedingsbudgetten in de begroting, waarvan f 4 ton voor voorlopige vergunning tot verblijf structureel niet wordt aangewend. In het jaarplan is deze f 4 ton voor andere projecten ingezet. Met deze begrotingswijziging wordt beleidsproduct VVTV met f 4 ton verlaagd. * Onder volgnummer wordt het projectbureau GSB geraamd met een totaalbudget van f (b en w-besluit voorjaar 2001). Dekking gsb-inkomsten. * De lastenstelpost Overhead GSB van f (structureel beschikbaar gesteld bij begr.2000/ beleidsproduct ), inmiddels bij begr.wijziging verlaagt met f (=budget t.b.v. control GSB toegevoegd aan bestedingsbudget BD/FCI), vervalt met de raming van het budget projectbureau GSB. * De overige kosten van het projectbureau GSB (f minus f ) worden gedekt uit de geoormerkte en vrij besteedbare GSB-geldstromen van het rijk (korting van 1,9%) * Voor een bedrag van f komen in 2001 meer GSB-vrij middelen binnen dan aan bestedingsbudgetten benodigd is. Dit bedrag wordt gestort in de algemene GSB reserve. * De projectbudgetten GSB jaarplan 2001 worden in financieel-technische zin in de begroting 2001 opgenomen. De meeste projecten moeten nog in concrete en meetbare prestaties door programmamanagement samen met en projectleiders worden uitgewerkt. Na vaststelling van de plannen kan de daarvoor aangewezen dienst met de uitvoering starten. * Toekenning van een projectbudget aan een dienst geschiedt bovendien onder de voorwaarde dat bij het opmaken van de jaarrekening 2001 over de geleverde prestaties in relatie tot het beschikbare projectbudget wordt gerapporteerd. * Over reservevorming van gsb-middelen is een voorstel in voorbereiding, dat eind 2001 voor besluitvorming wordt aangeboden. Formatieve consequenties Geen Begrotingsconsequenties Budgettair neutrale begrotingswijziging Nr. : Dnst. : BD.

3 Begrotingswijziging 2001 Grotestedenbeleid. Leiden, 27 november In de Raad van juli 2001 is het jaarplan Grotestedenbeleid 2001 vastgesteld. In dit plan is een hoofdstuk opgenomen over de financiële aspecten van het GSB. De volgende thema s hebben wij daarin aan de orde gesteld: De van het rijk te ontvangen geoormerkte en vrij besteedbare GSB-bijdragen. Te dekken kosten van overhead als gevolg van de vorming van het projectbureau GSB. De voor de afwikkeling van lopende projecten binnen de Stadsvernieuwingsdienst nog beschikbaar te stellen middelen. De ruimteberekening ten behoeve van de verdeling van de GSB vrij besteedbare middelen. De invulling van de in de begroting opgenomen batenstelpost ISV/GSB-gelden ( schuif van ƒ 2,5 mln.). De met GSB-middelen te dekken projectbudgetten. Deze nota gaat in op de nadere concrete uitwerking van de financiële aspecten van het GSB in een begrotingswijziging 2001, die hierbij voor vaststelling wordt aangeboden. In een drietal overzichten bieden wij een indicatief meerjarenoverzicht van de ontwikkeling van vrije middelen GSB met bijbehorende projectbudgetten, waarbij kort op de hiervoor aangegeven thema s wordt ingegaan. De kolom 2001 van deze overzichten levert de informatie voor de begrotingswijziging. Op de inpassing van het GSB in de begroting 2002 wordt verwezen naar blz. 347 e.v. van de concernbegroting Overzicht 1. Ruimteberekening GSB vrije middelen Nr GSB-rijksbijdrageregeling Totaal (bedragen x f 1.000) 1 Stadseconomie niet fysiek deel Stadsvernieuwing WSDW Investering Stedelijke Vernieuwing ISV (incl. stadseconomie fysiek ) 12 Leefbaarheidsfonds Totaal vrij besteedbaar GSBgeld Overhead 1,9% (deel GSB vrij) Beschikbaar voor projecten Afwikkeling lopende projecten Stadsvernieuwingsdienst Beschikbaar voor projecten Geoormerkte en vrij besteedbare GSB middelen Voor het overzicht van geoormerkte en GSB vrij besteedbare middelen wordt verwezen naar bijlage 1 bij het Jaarplan 2001 GSB.

4 Overhead projectbureau GSB In de nota Mop in uitvoering van november 2000 is uiteengezet dat een projectbureau GSB wordt ingericht waarvan de GSB manager en de programmamanagers deel uitmaken. De taak van het projectbureau is het bieden van ondersteuning bij de implementatie van het MOP in de organisatie. Het fungeert tevens als vraagbaak voor bestuurders en ambtenaren. Het projectbureau wordt organiek in de concernstaf opgenomen, zoals beschreven in de nota verbetering sturing gemeentelijke organisatie.

5 2 Dekking van de totale kosten van gemiddeld ƒ per jaar wordt grotendeels gevonden binnen de beschikbare rijksmiddelen. De bijdrage uit de GSB vrije middelen bedraagt voor 2001 ƒ De geoormerkte gelden dragen ruim ƒ 9 ton in de dekking bij. Het restant van ƒ heeft uw Raad als autonome ontwikkeling beschikbaar gesteld bij de begroting Stadsvernieuwingsdienst Voor afwikkeling van lopende projecten binnen de op te heffen Stadsvernieuwingsdienst is een reservering van GSB vrij besteedbare middelen noodzakelijk van ƒ Overzicht 2: Voor nadere afweging vrij beschikbare GSB middelen Totaal Beschikbaar voor projectbudgetten Invullen schuif van ƒ 2,1 mln. i.p.v. ƒ 2,5 mln. verwerkt in de vorm van een inkomstenstelpost in de begroting (ƒ 4 ton VVTB vervalt) Eerdere B &W besluiten ten laste van GSB vrij (bijlage 2,blz.1 -/- ƒ 2,1 mln.) Subtotaal bestedingsbesluiten (bjilage 2.1, blz. 1) Voor nadere afweging beschikbaar aan GSB vrij (rek. 2000) Ruimteberekening voor projectbudgetten ten laste van de GSB vrij besteedbare middelen Uit het overzicht blijkt dat voor projectbudgetten over de totale planperiode ƒ 65,7 mln. beschikbaar is. Schuif van f 2,5 miljoen per jaar Bij de begroting 2000 heeft uw raad besloten een aantal uitgaven tot een totaalbedrag van ƒ 2,5 mln. niet ten laste van de algemene middelen te brengen, maar daarvoor GSBmiddelen aan te wijzen. Met deze dekking kon een sluitende begroting worden bereikt. Aangezien de vrije middelen GSB nog niet in de begroting zijn opgenomen is een voorlopige GSB-batenstelpost van ƒ 2,5 mln. geraamd. Deze stelpost verdwijnt uit de begroting met de inpassing van de GSB vrije middelen. Het project Inburgering voorlopige vergunning tot verblijf met een bestedingsbudget van

6 ƒ 4 ton maakt onderdeel uit van het bestedingsbudget van ƒ 2,5 miljoen. Dit project vindt geen doorgang en wordt met deze begrotingswijziging geschrapt. In het jaarplan 2001 is het vrijvallende budget voor andere projecten ingezet. Overzicht 2 gaat er vanuit dat voor nadere afweging aan GSB vrij besteedbare middelen nog ƒ 14,7 mln. op de balans per 31 december 2000 beschikbaar is (ƒ 2,75 mln. voor 1999 en ƒ 12,94 mln. voor 2000). Hierover bieden wij spoedig een rapportage aan met mogelijke aanpassing van de cijfers.

7 Nr. : Dnst. : BD Projectbudgetten Uit overzicht 2 blijkt dat wij in de periode t/m april 2001 een aantal bestedingsbesluiten hebben genomen met als dekking GSB vrije middelen (ƒ 2,6 mln.). Met de vaststelling van het jaarplan 2001 zijn deze budgetten voor 2001 aangewezen. Het totaal van de budgetten uit het jaarplan bedraagt volgens overzicht 3 ƒ Voor een nadere specificatie van projectbudgetten wordt verwezen naar bijlage 1. De budgetten voor de periode 2002 t/m 2004 hebben een indicatief karakter. Per saldo wordt eind 2004 naar de huidige stand van zaken een nadeel berekend van ƒ 8,7 mln. In de jaarplannen 2002 t/m 2004 zal hiervoor dekking worden aangewezen. Overzicht 3. Projectvoorstellen in relatie tot de resterende beschikbare middelen Totaal Voor nadere afweging beschikbaar aan GSB vrij Totaal projectvoorstellen Overschot (+) c.q. tekort (-), te verrekenen met GSB-reserve Uit overzicht 3 blijkt dat de GSB vrij besteedbare middelen voor 2001 hoger uitvallen dan het totaal van de projectbudgetten. Het voordelige verschil van ƒ wordt gestort in de algemene reserve projectbudgetten GSB. Status van in de begroting 2001 op te nemen GSB projectbudgetten -beschikbaarstelling en uitvoering projectbudget Met deze begrotingswijziging worden de projectbudgetten 2001 financieel technisch in de begroting ingepast. Vaststelling van deze wijziging betekent niet dat de daarvoor aangewezen dienst tot uitvoering kan overgaan. De budgetten moeten eerst nog concreet en meetbaar worden uitgewerkt in door de dienst te leveren prestaties. In het overleg tussen programmamanagement (opdrachtgever) en directeur van de dienst (opdrachtnemer) zal het project nader gedefinieerd worden. In een hiervoor ontworpen projectformulier wordt helderheid geboden over het Resultaat, de Organisatie, de Tijd, de Informatie en de Kosten (Rotikformulier). Na (bestuurlijke) vaststelling van het project start de uitvoering. Toerekening van het GSB-projectbudget 2001 aan het betreffende beleidsproduct geschiedt om die reden onder voorwaarde, dat de uitvoerende dienst met de uitvoering kan starten na concrete en meetbare uitwerking en vaststelling van het project met gebruikmaking van het Rotikformulier.

8 -afrekening projectbudget Voorwaarde van toekenning van een projectbudget is bovendien dat bij het opmaken van de jaarrekening 2001 over de geleverde prestaties in relatie tot het beschikbare projectbudget wordt gerapporteerd.

9 4 Deze informatie biedt de mogelijkheid in overleg tussen programmamanagement en projectleiding te beoordelen of de vrijval van budget beschikbaar blijft voor het onderhavige project dan wel wordt toegevoegd aan de algemene GSB-reserve, die bij de afweging van GSB-projecten voor latere jaren wordt ingezet. Niet bestede middelen die beschikbaar blijven voor het project worden niet gestort in dienstreserves maar in specifiek voor aangewezen GSB-projecten te openen GSB-reserves. Over de opzet van deze reserves is een voorstel in voorbereiding, dat wij eind dit jaar voor vaststelling aanbieden. De begrotingswijzigingen zijn opgenomen in bijlage 2. In bijlage 3 wordt de wijziging nader toegelicht waarbij ook op de uitgangspunten van inpassing in de begroting wordt ingegaan. Met verwijzing naar het advies van de Commissie voor Grotestedenbeleid en de overige in de leeskamer ter inzage gelegde stukken, geven wij u in overweging het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. Leiden, Burgemeester, POSTMA. Burgemeester en Wethouders van de Secretaris, de P.I.M. v.d. WIJNGAART. J.K.T. De Raad der gemeente Leiden; Gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders (raadsvoorstel nr van 2001); B E S L U I T: bijgaande begrotingswijziging 2001 over inpassing in de begroting van het projectbureau GSB en GSB-geldstromen met bijbehorende projectbudgetten vast te stellen. Gedaan ter openbare vergadering van De Secretaris, De Voorzitter,

10 Toelichting begrotingswijziging Bijlage 3 Uitgangspunten opzet begrotingswijziging: 1. GSB-projectbudgetten worden op het niveau van beleidsproduct in de begroting bij de trekkende of wel voor de uitvoering primair verantwoordelijke dienst opgenomen. Eventueel worden nieuwe GSB-beleidsproducten ingevoerd. 2. De GSB geoormerkte en vrij besteedbare inkomsten worden op hoofdstuk 9 Financiering en algemene dekkingsmiddelen in de begroting geraamd. Per dienst wordt indien van toepassing een nieuw beleidsproduct geopend: GSB-rijksbijdragen concern (BD) (vrij besteedbare middelen) GSB-rijksbijdragen BOWO (geoormerkte middelen) GSB-rijksbijdragen MB (geoormerkte middelen) GSB-rijksbijdragen CE (geoormerkte middelen) GSB-rijksbijdragen ESZ (geoormerkte middelen) In de toelichting op dit beleidsproduct volgt de specificatie per geldstroom. Geleidelijk zien we een verdere bundeling van geldstromen tot een beperkt aantal regelingen, wellicht één per pijler. Het is niet de bedoeling dat deze gebundelde geldstromen weer worden opgedeeld naar diensten. De nieuwe opzet gaat uit van het principe dat GSB-geldstromen algemene dekkingsmiddelen zijn. Projectvoorstellen worden vastgesteld, waarna deze aan de uitvoerende dienst worden toegewezen. Deze neemt het projectbudget in de begroting op onder het aangegeven beleidsproduct. 3. Budgethouder inkomstenstromen: de aangegeven dienst Portefeuillehouder inkomstenstromen: wethouder FAWV 4. Het komt in een enkel geval voor dat meerdere diensten projecten uitvoeren met als dekking één geoormerkte geldstroom. Diensten besluiten dan onderling welke dienst de geldstroom in de begroting opneemt, dan wel dat deze bij de Bestuursdienst wordt geraamd. Vb. Montfransgelden (Jeugd en Veiligheid). Zowel CE als MB voeren projecten uit met als dekking Montfransgelden. De Bestuursdienst raamt de geldstroom. 5. Voor de GSB vrij besteedbare middelen (ISV, Stadsvernieuwing, stadseconomie fysiek en niet fysiek en Leefbaarheid) wordt als budgethouder de Bestuursdienst aangewezen. Inhoudelijke toelichting begrotingswijziging 1. Begrotingswijziging Bestuursdienst De totale kosten 2001 van het projectbureau GSB worden geraamd op f (zie bijlage 2). Volgens de begroting 2000 blz. 12 zijn de GSB-overheadkosten te onderscheiden in de indirecte kosten van de coördinerende taken en de meer direct aan de projecten te relateren kosten. De kosten van de coördinerende taken worden ten laste van de

11 algemene middelen gebracht waarvoor vanaf 2000 specifiek voor GSB manager en GSB control f beschikbaar is gesteld. In de concernbegroting 2001 blz. 322 is dit bedrag geraamd op beleidsproduct stelposten concern. Inmiddels is bij begrotingswijziging f naar beleidsproduct Concernbeleid F en C overgeboekt. De resterende f vervalt met de raming in de begroting van de kosten projectbureau GSB. Dekking van de resterende kosten van f (f minus f ) vindt plaats door voor 1,9% van de GSB middelen geen projectbudgetten aan te wijzen. 2. Begrotingswijziging ESZ Met de begrotingswijziging worden de projectbudgetten te dekken met GSB vrij besteedbare middelen in de begroting opgenomen. Rijksbijdrageregelingen worden eveneens op basis van de meest recente informatie van het rijk bijgesteld. Voor een totaalbedrag van f worden geoormerkte GSB geldstromen overgeheveld naar beleidsproduct De bijgestelde geoormerkte geldstromen leiden tevens tot aanpassing van de hiermee te dekken projectbudgetten. 3. Begrotingswijziging Bouwen en Wonen De investeringshuishouding van Bowo raamt de projectbudgetten als stortingen in GSB reserves. Bestedingen vinden plaats ten laste van deze reserves. Dit geschiedt onder voorwaarde dat jaarlijks de stand van zaken met betrekking tot het beschikbaar gestelde projectbudget inzichtelijk wordt gemaakt. Dit maakt een afweging van verrekening met de (algemene) GSB-reserves mogelijk. 3. Begrotingswijziging CE Ce raamt eveneens de GSB geoormerkte geldstromen op beleidsproduct Een actualisatie van de omvang van een aantal geldstromen heeft daarbij plaats gevonden op basis van de meest recente beschikkingen. De totale raming van geoormerkte geldstromen op beleidsproduct bedraagt ruim f 22,4 miljoen. VB. Kinderopvang volgens opzicht van april 2001 f Volgens beschikking f Aframen op f Ramen op f Extra raming van budget f Er worden ook nieuwe GSB-geldstromen geraamd: Onderwijskansenplan f en aktieplan cultuurbereik f Aan jeugd en veiligheidsmiddelen is nog uit de vorige convenantsperiode f beschikbaar. Deze rijksmiddelen zijn bij CE in een reserve GSB gestort. Het rijk heeft toestemming verleend deze middelen bij de nieuwe convenantsperiode te betrekken. Deze CE reserve wordt nu voor dekking van een aantal onder aangegeven projecten ingezet. Dit heeft tot gevolg dat de in 2001 te ontvangen Montfransgelden van f niet volledig benodigd zijn. Na aftrek van door MB uit te voeren projecten wordt het restant gestort in een nieuwe BD-reserve Montfransgelden. 4. In de begrotingswijziging van MB zien we dat een tot nu toe ontvangen bijdrage van de Stadsvernieuwingsdienst is komen te vervallen als gevolg van de opheffing van de SVD.

Bestemming van het saldo van de rekening van baten en lasten 2001 en het instellen van een reserve en voorziening 0

Bestemming van het saldo van de rekening van baten en lasten 2001 en het instellen van een reserve en voorziening 0 Aanbiedingsformulier Onderwerp Bestemming van het saldo van de rekening van baten en lasten 2001 en het instellen van een reserve en voorziening 0 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN

Aanbiedingsformulier BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp 5e Algemene begrotingswijziging 2000 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie FAWV in te stemmen met de 5 e algemene begrotingswijziging 2000. Korte overwegingen In de

Nadere informatie

Gemeentegarantie hockey-club Roomburg BESLUITEN

Gemeentegarantie hockey-club Roomburg BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Gemeentegarantie hockey-club Roomburg In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0255/13 03 2001 Dienst : C&E C&E MSCG

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging van diverse regelingen en verordeningen die gelden voor de dienst Cultuur en Educatie in verband met de invoering van de euro In te vullen door Bestuurssecretariaat

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Watertaxi. Behoudens advies van de commissie EGTP

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Watertaxi. Behoudens advies van de commissie EGTP Aanbiedingsformulier Onderwerp Watertaxi In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0296/27 03 2001 Dienst : BOWO BOWO EGTP Agenda Sector : BOWO GSB

Nadere informatie

BESLUITEN. Behoudens advies van de Commissie voor Financiën, Automatisering, Waterbeheer en Veiligheidsbeleid:

BESLUITEN. Behoudens advies van de Commissie voor Financiën, Automatisering, Waterbeheer en Veiligheidsbeleid: Aanbiedingsformulier Onderwerp 1e Algemene begrotingswijziging 2001 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.1092/27 11 2001 Dienst : BD BD FAWV

Nadere informatie

Kredietaanvraag overkapping zwembad de Zijl BESLUITEN

Kredietaanvraag overkapping zwembad de Zijl BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Kredietaanvraag overkapping zwembad de Zijl In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: Dienst : C&E C&E MSCG Agenda/ circulatie

Nadere informatie

Overgang integrale Jeugdgezondheidszorg BESLUITEN

Overgang integrale Jeugdgezondheidszorg BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Overgang integrale Jeugdgezondheidszorg In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr:02.1262/09 12 2002 Dienst : C&E C&E

Nadere informatie

Verdeling CAO-compensatie gesubsidieerde instellingen BESLUITEN

Verdeling CAO-compensatie gesubsidieerde instellingen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie WOWZ Aanbiedingsformulier Onderwerp Verdeling CAO-compensatie gesubsidieerde instellingen In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh.

Nadere informatie

Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder BESLUITEN

Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0977/06 11 2001 Dienst : BoWo

Nadere informatie

In april 2004 heeft het College ingestemd met de voorgenomen concentratie van de ICTfunctie.

In april 2004 heeft het College ingestemd met de voorgenomen concentratie van de ICTfunctie. Concentratie ICT- taken. Leiden, 2 juli 2004. Nr. : 04.0120. Dnst. : ID 2004. In april 2004 heeft het College ingestemd met de voorgenomen concentratie van de ICTfunctie. Op termijn is de huidige formatie

Nadere informatie

Vaststelling raadsvoorstel tot wijziging van het Delegatiebesluit 1998 in verband met de invoering van de EURO BESLUITEN

Vaststelling raadsvoorstel tot wijziging van het Delegatiebesluit 1998 in verband met de invoering van de EURO BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststelling raadsvoorstel tot wijziging van het Delegatiebesluit 1998 in verband met de invoering van de EURO In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten

Nadere informatie

Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal BESLUITEN

Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal BESLUITEN Aanbiedingsformulier Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found C&E Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal Onderwerp Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal In

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier Onderwerp

Aanbiedingsformulier Onderwerp Aanbiedingsformulier Onderwerp Aankoop Aalmarkt 4, 12, 14, 15 en 16 te Leiden. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0587/19 06 2001 Dienst :

Nadere informatie

Cascoherstel Scheltemagebouw BESLUITEN. Behoudens advies van de Commissie voor voor Milieu, Sport, Cultuur en GroteStedenBeleid

Cascoherstel Scheltemagebouw BESLUITEN. Behoudens advies van de Commissie voor voor Milieu, Sport, Cultuur en GroteStedenBeleid Aanbiedingsformulier Onderwerp Cascoherstel Scheltemagebouw In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0758/11 09 2001 Dienst : BoWo BoWo EGTP Agenda

Nadere informatie

Herschikking van taken SOZA en DZB BESLUITEN

Herschikking van taken SOZA en DZB BESLUITEN houdens advies van de commis ie SW Aanbiedingsformulier Onderwerp Herschikking van taken SOZA en DZB In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.1305/16

Nadere informatie

Prijsbeleid interne instellingen C&E. BESLUITEN

Prijsbeleid interne instellingen C&E. BESLUITEN Aanbiedingsformulier 1 Onderwerp Prijsbeleid interne instellingen C&E. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0566/15 06 2001 Dienst : C&E C&E

Nadere informatie

Wijziging begroting maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg BESLUITEN

Wijziging begroting maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg BESLUITEN Behoudens advies van de commissie WOWZ Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging begroting maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten

Nadere informatie

BESLUITENBehoudens advies van de commissie ROWR

BESLUITENBehoudens advies van de commissie ROWR BESLUITENBehoudens advies van de commissie ROWR Aanbiedingsformulier Basisregistratie Vastgoed In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.1269/09

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0097 Rv. nr.: 09.0097 B&W-besluit d.d.: 6-10-2009 B&W-besluit nr.: 09.1079 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Rapportage 2009 als onderdeel van de planning en controlcyclus Aanleiding:

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen BOWO. A.Dijkhof

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen BOWO. A.Dijkhof Behoudens advies van de commissie FSW Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging legesverordening 2003 en 2004, onderdeel 5.3 In te vullen door afdeling Bestuursondersteuning Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

Indienen bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg, Postbus 1001, 3700 BA ZEIST

Indienen bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg, Postbus 1001, 3700 BA ZEIST Aanbiedingsformulier Onderwerp vaststelling gemeentelijk restauratiesprogramma Brrm '97 voor de jaren -2006 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr:

Nadere informatie

Vervanging stalen ramen Stadhuis BESLUITEN

Vervanging stalen ramen Stadhuis BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Vervanging stalen ramen Stadhuis Behoudens advies van de commissie FAWV BESLUITEN 1. te besluiten een aanvullend krediet van f 1.026.000 beschikbaar te stellen ten behoeve

Nadere informatie

Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden BESLUITEN

Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 04.1139/26 10 Dienst : BoWo BoWo EGTV 2004

Nadere informatie

Kredietaanvraag Ontwikkeling RijnGouwelijn BESLUITEN

Kredietaanvraag Ontwikkeling RijnGouwelijn BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Kredietaanvraag Ontwikkeling RijnGouwelijn In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.0577/17 06 2002 Dienst : BoWo

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststelling raadsvoorstel tot wijziging van diverse regelingen en verordeningen die gelden voor de Dienst Bouwen en Wonen in verband met de invoering van de EURO In te vullen

Nadere informatie

N. van der Vlist BESLUITEN

N. van der Vlist BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Beschikbaar stellen krediet tbv huisvesting fractiekamers en griffie. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 03.0259/10

Nadere informatie

Uitgifte in erfpacht van percelen grond gelegen in het uitbreidings-plan Roomburg aan Kanters Projektontwikkeling B.V. BESLUITEN

Uitgifte in erfpacht van percelen grond gelegen in het uitbreidings-plan Roomburg aan Kanters Projektontwikkeling B.V. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EGTV Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitgifte in erfpacht van percelen grond gelegen in het uitbreidings-plan Roomburg aan Kanters Projektontwikkeling B.V. In te vullen

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Instellen reserves en bestemming saldo van de rekening van baten en lasten 1999

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Instellen reserves en bestemming saldo van de rekening van baten en lasten 1999 Aanbiedingsformulier Onderwerp Instellen reserves en bestemming saldo van de rekening van baten en lasten 1999 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie FAWV de Raad voor de stellen 6 nieuwe reserves

Nadere informatie

Verkenning aanleg verlichting achterpaden in Leiden BESLUITEN

Verkenning aanleg verlichting achterpaden in Leiden BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkenning aanleg verlichting achterpaden in Leiden In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.0273/12 03 2002 Dienst

Nadere informatie

Wijziging Algemene plaatselijke verordening (APV) door opnemen bepaling gebieden verboden voor honden

Wijziging Algemene plaatselijke verordening (APV) door opnemen bepaling gebieden verboden voor honden Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging Algemene plaatselijke verordening (APV) door opnemen bepaling gebieden verboden voor honden In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Error: Reference source not found Error: Reference source not found BoWo

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Error: Reference source not found Error: Reference source not found BoWo Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found BoWo Aanbiedingsformulier Kwaaitaal/Mantavloeren, Stimuleringsregeling Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten Onderwerp Kwaaitaal/Mantavloeren,

Nadere informatie

2004. Nr. : Dnst. : C&E. Eénmalige subsidie Stichting De Binnenvest in verband met AWBZtoelating. Leiden, 11 mei 2004.

2004. Nr. : Dnst. : C&E. Eénmalige subsidie Stichting De Binnenvest in verband met AWBZtoelating. Leiden, 11 mei 2004. Nr. : 04.0076. Dnst. : C&E Eénmalige subsidie Stichting De Binnenvest in verband met AWBZtoelating. Leiden, 11 mei 2004. 2004. Per 1 januari 2004 zijn de wachtlijstmiddelen waarop stichting De Binnenvest

Nadere informatie

derde lid, van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs. BESLUITEN

derde lid, van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs. BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp voorzieningen onderwijs, ex artikel 20, derde lid, van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

2004. Nr. : Krediet ICT Infrastructuurplan Leiden, 7 december 2004.

2004. Nr. : Krediet ICT Infrastructuurplan Leiden, 7 december 2004. 2004. Nr. : 04.0185. Dnst. : ID Krediet ICT Infrastructuurplan 2004-2006. Leiden, 7 december 2004. De ICT (Informatie- en CommunicatieTechnologie) infrastructuur van de gemeente Leiden is sterk verouderd,

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. (Her)huisvesting gemeentelijk apparaat: Stadhuis en dienst C&E.

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. (Her)huisvesting gemeentelijk apparaat: Stadhuis en dienst C&E. Aanbiedingsformulier Onderwerp (Her)huisvesting gemeentelijk apparaat: Stadhuis en dienst C&E. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie FAWV bijgaand raadsvoorstel vast testellen Korte overwegingen

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W>nr. 07.0446 d.d. 24-04-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Reacties Stichting Pieterskerk en NRF op raadsbesluit garantstelling Pieterskerk BESLUITEN Behoudens advies van de commissie OWZ 1. Kennis

Nadere informatie

2003. Nr. : Dnst. : BOWO. Benoeming leden Monumentencommissie. Leiden, 18 november 2003.

2003. Nr. : Dnst. : BOWO. Benoeming leden Monumentencommissie. Leiden, 18 november 2003. Nr. : 03.0169. Dnst. : BOWO 2003. Benoeming leden Monumentencommissie. Leiden, 18 november 2003. De Monumentencommissie heeft tot taak Burgemeester en Wethouders op verzoek of uit eigen beweging te adviseren

Nadere informatie

BESLUITEN. 1. De Raad voor te stellen het bijgevoegde besluit tot wijziging van de Huisvestingsverordening vast te stellen.

BESLUITEN. 1. De Raad voor te stellen het bijgevoegde besluit tot wijziging van de Huisvestingsverordening vast te stellen. Aanbiedingsformulier Onderwerp Aanpassing Huisvestingsverordening inzake circulaire MG 2000-23 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0560/15

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN

Aanbiedingsformulier BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststelling van de definitieve doorbetalingsverplichting, bedoeld in artikel 105 van de Wet op het Basis Onderwijs, artikel 99 van de interim-wet op het Speciaal Onderwijs

Nadere informatie

Voorgeschiedenis Overeenstemming over realisering Erfpachtuitgifte van de grond

Voorgeschiedenis Overeenstemming over realisering Erfpachtuitgifte van de grond Nr. : 03.0070. Dnst. : BOWO 2003. Uitgifte in erfpacht van een perceel grond, gelegen in het uitbreidingsplan Roomburg, aan Bouwbedrijf Niersman B.V.. Leiden, 18 juni 2003. Voorgeschiedenis In opdracht

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : M&B. Instellen voorziening walmuren en beschoeiing. Leiden, 29 augustus 2006.

2006. Nr. : Dnst. : M&B. Instellen voorziening walmuren en beschoeiing. Leiden, 29 augustus 2006. 2006. Nr. : 06.0104. Dnst. : M&B Instellen voorziening walmuren en beschoeiing. Leiden, 29 augustus 2006. Het onderhoud van walmuren en beschoeiingen heeft een meerjarig karakter. De uitvoering van het

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitbreiding kinderdagverblijf De Petteflet, Tamboerpad 2 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.0678/08 07 2002

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 521 Agendapunt: 8 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 521 Agendapunt: 8 ONDERWERP Wijnen, Peter FIN S3 RAD: RAD131106 2013-11-06T00:00:00+01:00 BW: BW131001 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 6 november 2013 Portefeuillehouder : J.M. Cardinaal Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Raadsvergadering 5 maart Voorstel B 7

Raadsvergadering 5 maart Voorstel B 7 Raadsvergadering 5 maart 2015 Voorstel B 7 Heinkenszand, 17 februari 2015 Onderwerp: voorstel tot het opheffen van de voorziening huisvesting basisonderwijs als gevolg van de doordecentralisatie van het

Nadere informatie

1. Aan de GGD Regio Nijmegen berichten dat wij instemmen met de keuze voor invoering van het Elektronisch kinddossier volgens het basisscenario.

1. Aan de GGD Regio Nijmegen berichten dat wij instemmen met de keuze voor invoering van het Elektronisch kinddossier volgens het basisscenario. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 3 december 2008 / 196/2008 Fatale termijn: besluitvorming vóór: 1 december 2008 Onderwerp Plan van aanpak EKD Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn /

Nadere informatie

Error: Reference source not found Nr. : Dnst. : ID. Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en Leiden, 30 maart 2004.

Error: Reference source not found Nr. : Dnst. : ID. Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en Leiden, 30 maart 2004. Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found ID Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en 2004 2004. Nr. : 04.0056. Dnst. : ID Aanpassing tarieventabel precariobelasting

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0085 Rv. nr. + dossiernr.: 08.0085 B&W-besluit d.d.: 09-09-2008 B&W-besluit nr.: 08.0849 Naam programma +onderdeel: Programma 8 Sport, cultuur en recreatie Onderwerp: Aanvullen garantstelling

Nadere informatie

2005. Nr. : Dnst. : BOWO. Nota Vermogensbeheer Grondzaken. Leiden, 22 april 2005.

2005. Nr. : Dnst. : BOWO. Nota Vermogensbeheer Grondzaken. Leiden, 22 april 2005. Nr. : 05.0052. Dnst. : BOWO Nota Vermogensbeheer Grondzaken. 2005. Leiden, 22 april 2005. De nota Vermogensbeheer maakt onderdeel uit van het grondbeleid zoals dat momenteel wordt ontwikkeld binnen de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: 2e Bestuursrapportage 2015 DE GEMEENTERAAD WORDT VOORGESTELD TE BESLUITEN OM:

Raadsvoorstel. Onderwerp: 2e Bestuursrapportage 2015 DE GEMEENTERAAD WORDT VOORGESTELD TE BESLUITEN OM: Raadsvoorstel Zaakkenmerk: 1570977 Raad 10 november 2015 Documentkenmerk: 1570979 B. en W. 29 september 2015 Behandeld door: mw. G.J. Jansonius E-mail: Gedda.Jansonius@ommen-hardenberg.nl Onderwerp: 2e

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Gemeente Bussum Vaststellen Perspectiefnota 2015 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Planschade Chinees Indisch Restaurant Azië Leiden B.V.

Planschade Chinees Indisch Restaurant Azië Leiden B.V. Behoudens advies van de commissie ROWR Aanbiedingsformulier Onderwerp Planschade Chinees Indisch Restaurant Azië Leiden B.V. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh.

Nadere informatie

15 maart Begrotingswijziging

15 maart Begrotingswijziging Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 15 maart 2018 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren. Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

8 februari Begrotingswijziging

8 februari Begrotingswijziging Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 8 februari 2018 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren. Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN

Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN Behoudens advies van de commissie MSCG De raad voor te stellen een gemeenschappelijke regeling aan te gaan

Nadere informatie

Leiden, 11 november 2003.

Leiden, 11 november 2003. . 2003 Nr. : 03.0164. Dnst. : M&B Aanpassing APV in het kader van de aanpak fietsenoverlast in de fietsenstalling en rondom het Centraal Station. Leiden, 11 november 2003. Het college heeft te kennen gegeven

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0701 *B.19.0701* Landgraaf, 8 april 2019 ONDERWERP: Begroting 2020 Veiligheidsregio Zuid-Limburg PROGRAMMA 2. Veiligheid

Nadere informatie

Nieuwe lokatie Wijkonderkomen sector Wijkbeheer stadsdeel Noord BESLUITEN

Nieuwe lokatie Wijkonderkomen sector Wijkbeheer stadsdeel Noord BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Nieuwe lokatie Wijkonderkomen sector Wijkbeheer stadsdeel Noord In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.0655/01

Nadere informatie

In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper. B&W Nr: / Dienst : CS CS SWMG BESLUITEN

In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper. B&W Nr: / Dienst : CS CS SWMG BESLUITEN Onderwerp Omzetten van WSW-detacheringsplaatsen en ID-banen in reguliere ambtelijke functies en voorstel om het budget voor ambtelijke aanstelling van WSW-medewerkers mede voor het omzetten van IDbanen

Nadere informatie

Onderwerp: Raadsmededeling over: Voorlopig saldo Jaarrekening 2015 - Besluitvormend

Onderwerp: Raadsmededeling over: Voorlopig saldo Jaarrekening 2015 - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 29 maart 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00263 Onderwerp: Raadsmededeling over: Voorlopig saldo Jaarrekening 2015 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Vooruitlopend op

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Informatienota KENNISNEMEN VAN: Neerijnen

Informatienota KENNISNEMEN VAN: Neerijnen Datum : 16 december 2013 Van : College Bijlagen : Onderwerp : Financiën Kulturhus Haaften Zaak- / Docnummer : 06/09892 KENNISNEMEN VAN: Financiële tussenstand Kulturhus Haaften Inleiding Op 11 februari

Nadere informatie

Haarlem, 23 augustus 2011. Onderwerp: Begroting 2012. Bijlagen: ontwerpbesluit, begroting

Haarlem, 23 augustus 2011. Onderwerp: Begroting 2012. Bijlagen: ontwerpbesluit, begroting Haarlem, 23 augustus 2011 2011 77 Onderwerp: Begroting 2012 Bijlagen: ontwerpbesluit, begroting 1 Inleiding De voor u liggende begroting 2012-2015 is de eerste begroting van het nieuwe college na de verkiezingen

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier AANBIEDINGSFORMULIER

Aanbiedingsformulier AANBIEDINGSFORMULIER Aanbiedingsformulier AANBIEDINGSFORMULIER Onderwerp: Aanpassing beleidsregel zendmasten voor telecommunicatie In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten B&W Nr: 01.0596/26-06-2001 Dienst

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds r p gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 135 Inboeknummer OOQ001816 Beslisdatum BBrW 30 mei 2000 Dossiernummer 022.305 Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Raadsstuk Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/802709 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Afdeling Concerncontrol Auteur Geffen, M. van Telefoonnummer

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Begrotingswijziging 2008 verzelfstandiging sport- en recreatieaccomodaties. Bestuurlijke context.

Nota van B&W. Onderwerp Begrotingswijziging 2008 verzelfstandiging sport- en recreatieaccomodaties. Bestuurlijke context. Nota van B&W Onderwerp Begrotingswijziging 2008 verzelfstandiging sport- en recreatieaccomodaties Portefeuille C. van Velzen Auteur M.A. Heringa Telefoon 023-5113298 E-mail: mheringa@haarlem.nl CS/CF Reg.nr.

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING PUBLIEKE GEZONDHEID & ZORG GRONINGEN ALGEMEEN BESTUUR 15 december 2017

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING PUBLIEKE GEZONDHEID & ZORG GRONINGEN ALGEMEEN BESTUUR 15 december 2017 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING PUBLIEKE GEZONDHEID & ZORG GRONINGEN ALGEMEEN BESTUUR 15 december 2017 Agendapunt 5.a Bijstelling begroting PG&Z 2017 Op 8 juli 2016 is de beleids- en financiële begroting 2017

Nadere informatie

Raadsvergadering van 1 november 2012 Agendanummer: 5

Raadsvergadering van 1 november 2012 Agendanummer: 5 RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 368891 Raadsvergadering van 1 november 2012 Agendanummer: 5 Onderwerp: Beleidsbegroting 2013-2016 Verantwoordelijk portefeuillehouder: Drs. F.P. Fakkers SAMENVATTING Vanuit

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. Nr. : 05.0158. Dnst. : BOWO Instellen "voorziening Bls-gelden". Leiden, 6 december 2005. 2005. Op 23 december 2004 hebben het Rijk, het Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland en de gemeente Leiden het Convenant

Nadere informatie

Instelling bestuurscommissies Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland (SHR); Toestemming ('Verklaring van geen bezwaar'). BESLUITEN

Instelling bestuurscommissies Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland (SHR); Toestemming ('Verklaring van geen bezwaar'). BESLUITEN Behoudens advies van de commissie ROWR Aanbiedingsformulier Onderwerp Instelling bestuurscommissies Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland (SHR); Toestemming ('Verklaring van geen bezwaar'). In te vullen

Nadere informatie

*1518441* Statenvoorstel

*1518441* Statenvoorstel Statenvoorstel ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Zomernota 2013 Besluitvormingsronde Statendag 25 september 2013 (ov) / 16 oktober 2013 Agendapunt 1. Beslispunten 1. De Zomernota 2013 vast te stellen;

Nadere informatie

2 februari Begrotingswijziging

2 februari Begrotingswijziging Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 2 februari 2017 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren; 2. Het subsidieplafond

Nadere informatie

Wat zijn de argumenten? De financiële rechtmatigheid is een belangrijk criterium bij de beoordeling van de jaarrekening door de accountant.

Wat zijn de argumenten? De financiële rechtmatigheid is een belangrijk criterium bij de beoordeling van de jaarrekening door de accountant. Raadsvoorstel Registratienummer: CONCEPT Onderwerp: 2e Managementrapportage 2017 Portefeuillehouder: wethouder W.A.R. Visser Te nemen besluit: - De begroting 2017 te wijzigen volgens de in de 2e managementrapportage

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. 2007. Nr. :07.0105 Dnst. : DZB Kredietaanvraag herbouw kas kwekerij DZB. Leiden, 4 september 2007. De in december afgebrande kas van de DZB-kwekerij moet worden herbouwd. Hiermee is een bedrag gemoeid

Nadere informatie

Softclosure t/m oktober 2016

Softclosure t/m oktober 2016 Softclosure t/m oktober 2016 1. Inleiding Hierbij treft u de tussentijdse rapportage aan over de periode januari tot en met oktober 2016. Deze rapportage volgt op de Bestuursrapportage over het eerste

Nadere informatie

2003. Nr. : Dnst. : CS. Instelling voorziening pensioenverplichtingen aan Wethouders. Leiden, 25 november 2003.

2003. Nr. : Dnst. : CS. Instelling voorziening pensioenverplichtingen aan Wethouders. Leiden, 25 november 2003. 2003. Nr. : 03.0154. Dnst. : CS Instelling voorziening pensioenverplichtingen aan Wethouders. Leiden, 25 november 2003. Er bestond een APPA-regeling (Algemene Pensioenregeling Politieke Ambtdragers), die

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA B 3 16/479. Raad. Onderwerp: Kadernota 2017, Berap 2016-I en MPG

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA B 3 16/479. Raad. Onderwerp: Kadernota 2017, Berap 2016-I en MPG svoorstel Jaar Onderwerp: Kadernota 2017, Berap 2016-I en MPG Portefeuillehouder: J. Otter Afdeling: Ontwikkeling, Beleid en Directiestaf Team: Directiestaf A.M. Bosma, telefoonnummer 140591 Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 10 november 2016

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 10 november 2016 GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 10 november 2016 Voorstel van het college aan de raad Agendapunt Onderwerp: Programmabegroting 2017 en verwerking financiële effecten uit de septembercirculaire.

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 december 2006 / 219/2006

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 december 2006 / 219/2006 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 december 2006 / 219/2006 Onderwerp Begrotingswijziging ivm opheffen reserve commissies Programma / Programmanummer Burger & Bestuur / 2110 Portefeuillehouder

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 22 november 2016

B&W Vergadering. B&W Vergadering 22 november 2016 2.1.8 Financiële verwerking Moties & Amendementen Begroting 2017 1 Dossier 1056 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1056 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 22 november 2016 Agendapunt 2.1.8 Omschrijving

Nadere informatie

Begrotingswijziging. Saldo primitieve begroting (2016 is incl. onvoorzien)

Begrotingswijziging. Saldo primitieve begroting (2016 is incl. onvoorzien) Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 30 juni 2016 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren; 2. De wijzigingen

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0627 B.18.0627 Landgraaf, 10 april 2018 ONDERWERP: Zienswijze begroting 2019 Veiligheidsregio Zuid-Limburg Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Onderwerp: Jaarverslag en Jaarrekening 2015.

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Onderwerp: Jaarverslag en Jaarrekening 2015. GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Onderwerp: Jaarverslag en Jaarrekening 2015. Voorstel van het college aan de raad Agendapunt Portefeuillehouder: mw. A.A.C. Groot Kenmerk: 247735 /

Nadere informatie

Financiële ontwikkelingen na gereedkomen primitieve begroting

Financiële ontwikkelingen na gereedkomen primitieve begroting Financiële ontwikkelingen na gereedkomen primitieve begroting Inleiding In de raadsvergadering van 3 december 2014 is een nieuwe Planning & Control Cyclus vastgesteld. Met deze vaststelling zijn de 1 e

Nadere informatie

gemeente Leek Omgevingsdienst Groningen Postbus AB VEENDAM Geachte heer, mevrouw,

gemeente Leek Omgevingsdienst Groningen Postbus AB VEENDAM Geachte heer, mevrouw, 0117 gemeente Leek Omgevingsdienst Groningen Postbus 97 9640 AB VEENDAM Registratienummer: 2018003670 Onderwerp: Ontwerpbegroting 2019 Contactpersoon: mevrouw N. Abramjan Leek, 28 mei 2018 Geachte heer,

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIIIIIIIIII INI

IIIIIIIIIIIIIIIIIIII INI Raadsvoorstel IIIIIIIIIIIIIIIIIIII INI Onderwerp Najaarsnota 2017 Registratienumm er R17.000080 Raadsvergadering 07/11/2017 Portefeuillehouder J. Hordijk Behandelend ambtenaar L. Evers Datum Bijlagen Openbaar

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0077 Rv. nr.: 10.0077 B&W-besluit d.d.: 27-4-2010 B&W-besluit nr.: 10.0478 Naam programma +onderdeel: Programma nummer 6 Stedelijke Ontwikkeling (product 810.02 Lokaal Ruimtelijk ordeningsbeleid)

Nadere informatie

OXT.?W III III MUI MUI INI II 13.017609. Advies B&W. Beslissing. Bespreken. Burgemeester Gelok. Registratienummer

OXT.?W III III MUI MUI INI II 13.017609. Advies B&W. Beslissing. Bespreken. Burgemeester Gelok. Registratienummer Advies B&W B&W Registratienummer 2 2 OXT.?W Beslissing Burgemeester Gelok Raadsinformatiebijeenkomst 7 november 203 Secretaris Van den Berge Gemeenteraadsbijeenkomst n.v.t. Wethouder Schenk T Bespreken

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 50 00 Agendapunt: - ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE

Doorkiesnummer : (0495) 57 50 00 Agendapunt: - ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE Meijer, Jacco FIN S3 RAD: RAD150701 woensdag 1 juli 2015 BW: BW150526 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 1 juli 2015 Portefeuillehouder : H.A. Litjens Behandelend ambtenaar : Jacco

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0085 Rv. nr..: 10.0085 B&W-besluit d.d.: 31-8-2010 B&W-besluit nr.: 10.0864 Naam programma +onderdeel: Stedelijke Ontwikkeling. Onderwerp: Rekenvergoeding aanbesteding Lammenschanspark.

Nadere informatie

Managementrapportage 2017

Managementrapportage 2017 Managementrapportage 2017 Gouda, 15 september 2017 TER VASTSTELLING Algemeen Bestuur 29 november 2017 Versienummer: 1.0 Datum: 15 september 2017 Productnummer Omschrijving Managementrapportage 2017 Status

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen in taken en bevoegdheden:

Belangrijkste wijzigingen in taken en bevoegdheden: 2006. Nr. : 06.0111. Dnst. : ID 1e Wijziging gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland. Leiden, 19 september 2006. In 2004 hebben de toenmalige 16 deelnemende gemeenten de gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Buigbudget 2016 en 2017 1- Notagegevens Notanummer 2016-001703 Datum 06-10-2016 Programma: 07 Inkomens-voorziening en arbeidsmarkt Portefeuillehouder Weth.

Nadere informatie

Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2009 tot 1 april 2011.

Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2009 tot 1 april 2011. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 10 september 2008 / 164/2008 Fatale termijn: besluitvorming vóór: 10 september 2008 Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Gemeente Westvoorne. 3. Niet over reserves beschikken als een voorstel niet voldoet aan de 3 O s.

Gemeente Westvoorne. 3. Niet over reserves beschikken als een voorstel niet voldoet aan de 3 O s. Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Datum: 14 maart 2013 Sector: Middelen Team : Ingekomen d.d. Adviesnr. 74060 Voorliggend zaaknr. Verseon Ontworpen door: M. Kleingeld Akkoord met advies

Nadere informatie

Betreft : RAADSVOORSTEL - vaststelling jaarrekening 2006

Betreft : RAADSVOORSTEL - vaststelling jaarrekening 2006 Betreft : RAADSVOORSTEL - vaststelling jaarrekening 2006 Datum voorstel : 5 juni 2007 Raadsvergadering d.d. : 5 juli 2007 Volgnummer : 2007R0031, agendanummer 6 Taakveld : Financiën Portefeuillehouder

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitgifte in erfpacht van een perceel grond aan de Wassenaarseweg aan het Rijnlands Zeehospitium te Katwijk BESLUITEN Behoudens advies van de commissie voor Economische zaken,

Nadere informatie

Doelstelling Het geven van een tussentijdse rapportage van de stand van zaken met betrekking tot de programmabegroting 2017.

Doelstelling Het geven van een tussentijdse rapportage van de stand van zaken met betrekking tot de programmabegroting 2017. No. 486526-1 gemeente NOORDOOSTPOLDER Emmeloord, 17 mei 2017. Onderwerp Voorjaarsrapportage 2017. Advies raadscommissie Bespreekstuk Aan de raad. Status: ter besluitvorming Voorgesteld besluit De gemeenteraad

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 4. Bijlage(n): Najaarsrapportage 2016

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 4. Bijlage(n): Najaarsrapportage 2016 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 13-9-2016 NUMMER PS PS2016PS17 AFDELING MAO COMMISSIE BEM STELLER Leo Donker DOORKIESNUMMER 0646994683 DOCUMENTUMNUMMER 818ACAEO PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie