Vervanging stalen ramen Stadhuis BESLUITEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vervanging stalen ramen Stadhuis BESLUITEN"

Transcriptie

1 Aanbiedingsformulier Onderwerp Vervanging stalen ramen Stadhuis Behoudens advies van de commissie FAWV BESLUITEN 1. te besluiten een aanvullend krediet van f beschikbaar te stellen ten behoeve van de vervanging van de stalen ramen in het Stadhuis 2. de meerkosten ten laste te brengen van de reserve grote investeringen door middel van een onttrekking in Korte overwegingen Algemeen. De stalen ramen van het Stadhuis dienen te worden vervangen. De huidige constructie is dermate versleten dat zij de ramen onvoldoende draagkracht biedt. Gevolg daarvan is dat de ramen kunnen barsten, hetgeen reeds enkele keren is voorgekomen. Het risico van het handhaven van de huidige constructie is dat het barsten van de ramen ongelukken kan veroorzaken. Ook zullen er bij handhaving extra onderhoudskosten ontstaan als gevolg van regelmatige vervangingswerkzaamheden en zullen de reguliere werkprocessen regelmatig verstoord worden als gevolg van lekkages en herstelwerkzaamheden. Uw Raad heeft middels het toekennen van het oorspronkelijke krediet van f middels Raadsbesluit al aangegeven het belang van deze investering te ondersteunen. Middels dit voorstel wordt de Raad verzocht een aanvullend krediet te verstrekken ten behoeve van de financiering van inmiddels opgetreden autonome kostenstijgingen (voor verklaring zie verder). Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen verwerkt ten opzichte van het oorspronkelijke voorstel waartoe de Raad reeds heeft ingestemd. Verklaring kostenstijging. In de planning van de verbouwing van het stadhuis is ervoor gekozen om de vervanging van de ramen als laatste verbouwactiviteit op te nemen. Aangezien de verbouwing nagenoeg afgerond is, kan nu worden begonnen met het werkelijk vervangen van de stalen ramen. De offerte uit 1992 is uiteraard niet meer geldig. Er is daarom opnieuw offerte aangevraagd, waarbij alleen uitgegaan wordt van vervanging van de ramen aan de buitenzijden van het pand. Deze offerte komt uit op f Het prijsverschil ten opzichte van de offerte uit 1992 bedraagt derhalve f Een deel van dit prijsverschil wordt veroorzaakt door het koersverschil van het Engelse pond. In 1992 was deze koers f 3,20 terwijl momenteel f 3,67 in rekening gebracht wordt (informatie van de Bank Nederlandse Gemeenten d.d. 7/11/00). Dit betekent een stijging van 15%. Over een bedrag van f 1,2 miljoen betekent dit een kostenstijging van f Een ander deel van de kostenstijging van komt voort uit forse prijsstijgingen in de bouwwereld: een jaarlijkse prijsstijging van 5% betekent een cumulatieve prijsstijging over 8 jaren van 48%; over f 1,2 miljoen bedraagt de kostentoename als gevolg van indexeringen derhalve f De resterende stijging van f f f = f kan mede worden verklaard door de monopolypositie die de leverancier inmiddels inneemt op deze markt. Formatieve consequenties Geen

2 Begrotingsconsequenties De meerkosten kunnen worden gedekt door middel van een onttrekking uit de reserve grote investeringen zoals opgenomen in de concernbegroting Deze reserve is o.a. in het leven geroepen t.b.v. de kosten herhuisvesting.

3 Nr: Dienst: Error: Reference source not found 2000 Vervanging stalen ramen Stadhuis Leiden, Vervanging stalen ramen Stadhuis Inleiding De stalen ramen van het Stadhuis dienen te worden vervangen. De huidige constructie is dermate versleten dat zij de ramen onvoldoende draagkracht biedt. Gevolg daarvan is dat de ramen kunnen barsten, hetgeen reeds enkele keren is voorgekomen. Het risico van het handhaven van de huidige constructie is dat het barsten van de ramen ongelukken kan veroorzaken. Ook zullen er bij handhaving extra onderhoudskosten ontstaan als gevolg van regelmatige vervangingswerkzaamheden en zullen de reguliere werkprocessen regelmatig verstoord worden als gevolg van lekkages en herstelwerkzaamheden. Uw Raad heeft middels het toekennen van het oorspronkelijke krediet van f middels Raadsbesluit al aangegeven het belang van deze investering te ondersteunen. Bij de voorbereidingen is van een kwaliteitsverbetering uitgegaan. De huidige enkele beglazing zal worden vervangen door isolerende beglazing, aangezien dit vanuit energieoogpunt het meest wenselijk is. Geschiedenis De voorbereidingen zijn reeds gestart in In 1992 is een offerte opgevraagd bij Bouwkonsult bv, de enige leverancier in Europa van deze materialen. De offerte van dit bedrijf van 23/3/92 geeft de kosten van de renovatie gespecificeerd weer: f Op verzoek van toenmalig wethouder van Rij is de offerte geïntegreerd in een gehele 'revitaliseringsnota Stadhuis'. Deze nota heeft de wethouder niet voor besluitvorming aan de Raad aangeboden, aangezien hij het op enkele andere punten niet met de nota eens was. Vervolgens ontstonden de verbouwingsplannen voor het Stadhuis. Gevolg van de gehele verbouwing was dat het niet langer noodzakelijk was om de ramen aan de binnenplaatskant te vervangen. Indicatief betekende dit een kostenvermindering van f , waarmee de kostenraming van 1992 op (afgerond) f uitkwam. In juni 1997 is in RV een en ander over de kosten van de herhuisvesting in kaart gebracht en van dekking voorzien. Hierbij is een fout gemaakt. De opstellers gingen ervan uit dat de renovatie van de stalen ramen aan de buitenkant van het Stadhuis was begrepen in de raming van bouwkundige kosten. Om die reden is in RV het gereserveerde bedrag voor de renovatie van de stalen ramen geheel aan de dekkingskant ingezet. De renovatie bleek echter niet in de bouwkundige kostenraming te zijn begrepen. De raad is hierover middels RV op de hoogte gesteld. In dit raadsvoorstel is gevraagd alsnog krediet te verlenen (f ) voor het vervangen van de stalen ramen. De Raad is hiermee akkoord gegaan.

4 Voorstel In de planning van de verbouwing van het stadhuis is ervoor gekozen om de vervanging van de ramen als laatste verbouwactiviteit op te nemen. Aangezien de verbouwing nagenoeg afgerond is, kan nu worden begonnen met het werkelijk vervangen van de stalen ramen. De offerte uit 1992 is uiteraard niet meer geldig. Er is daarom opnieuw offerte aangevraagd, waarbij alleen uitgegaan wordt van vervanging van de ramen aan de buitenzijden van het pand. Deze offerte komt uit op f Het prijsverschil ten opzichte van de offerte uit 1992 bedraagt derhalve f Een deel van dit prijsverschil wordt veroorzaakt door het koersverschil van het Engelse pond. In 1992 was deze koers f 3,20 terwijl momenteel f 3,67 in rekening gebracht wordt (informatie van de Bank Nederlandse Gemeenten d.d. 7/11/00). Dit betekent een stijging van 15%. Over een bedrag van f 1,2 miljoen betekent dit een kostenstijging van f Een ander deel van de kostenstijging van komt voort uit forse prijsstijgingen in de bouwwereld: een jaarlijkse prijsstijging van 5% betekent een cumulatieve prijsstijging over 8 jaren van 48%; over f 1,2 miljoen bedraagt de kostentoename als gevolg van indexeringen derhalve f De resterende stijging van f f f = f kan mede worden verklaard door de monopolypositie die de leverancier inmiddels inneemt op deze markt. Gezien de hoogte van het nu geoffreerde bedrag zou de vervanging van de ramen Europees moeten worden aanbesteed. Dit is echter niet zinvol aangezien er slechts 1 leverancier op de markt is. Een zeer beperkt deel van de dekking van de prijsstijging van f kan worden opgevangen door een verlaging van het energiebudget van het Stadhuis. Immers, als gevolg van het vervangen van enkel glas door isolerende beglazing zal het energieverbruik dalen. Richtinggevend is door de leverancier aangegeven dat hiermee een kostenbesparing op gasverbruik van 5 % behaald kan worden. Over de jaarlijkse energielasten van f betekent dit een dekking van f met ingang van Gezien de zeer beperkte omvang van dit bedrag is hiermee geen rekening gehouden in de voorgestelde dekking van het krediet. NB In 2001 zullen de werkzaamheden verricht worden en zal het energieverbruik als gevolg van de werkzaamheden incidenteel juist het jaarlijkse budget overschrijden. Wel degelijk van belang achten wij het milieutechnische voordeel van de betere beglazing: jaarlijks zal de CO2-uitstoot van het Stadhuis met kilogram afnemen. Hoewel dit ten opzichte van de in het energieactieplan geformuleerde CO2-reductie van 1700 ton/jaar tot 2006 slechts een gering aandeel is, achten wij ook deze reductie zinvol. Om die reden handhaven wij ons voorstel tot isolerende beglazing.

5 Alternatieven De vervanging van de ramen is, zoals hierboven aangegeven, noodzakelijk. Wel kan worden gekozen voor een soberder uitvoering, waarbij vervanging plaatsvindt door enkele beglazing in plaats van isolerende beglazing. Vervanging door enkele ramen betekent een kostendaling ten opzichte van de huidige offerte met f Uit het oogpunt van onze voorbeeldfunctie op milieugebied achten wij bovengenoemde verminderde CO2-uitstoot echter doorslaggevend. Bovendien gaat enkele beglazing gepaard met het gebruik van stopverf, waarmee op (lange) termijn hetzelfde barst-risico weer zal ontstaan, hetgeen bij dubbele beglazing niet het geval is. Verdere aanpassingen zijn niet mogelijk, enerzijds vanwege bouwkundige voorschriften en anderzijds vanwege de strenge eisen die worden gesteld in verband met het monumentale karakter van het pand. Besluit Monumentenbeheercommissie NB Dit stuk is geschreven t.b.v. aanbieding aan de Raad, maar onderstaand stadium is nog niet bereikt. De Monumentenbeheercommissie heeft in haar zitting van oktober positief advies uitgebracht, onder voorwaarde dat gebruik wordt gemaakt van enkele in plaats van isolerende beglazing. Het vervangen van de enkele door isolerende beglazing betekent een aanpassing van het pand. De Monumentenbeheercommissie heeft positief geadviseerd aan de wethouder MSCG op de vervanging van de ramen, mits gebruik wordt gemaakt van enkele in plaats van isolerende beglazing. De wethouder MSCG heeft, in afwijking van het advies van de monumentenbeheercommissie, besloten tot isolerende belazing. Doorslaggevend voor dit besluit is de energiereductie en de daarmee samenhangende verminderde CO2-uitstoot, die bijdraagt Met verwijzing naar het advies van de commissie FAWV en de overige in de leeskamer ter inzage gelegde stukken, geven wij u in overweging het hierna in ontwerp afgedrukt besluit te nemen. Burgemeester en Wethouders van Leiden de loco-secretaris, de Burgemeester, E.H.T. v.d. Vlist J.K.T. Postma

6 De Raad van de gemeente Leiden, Gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders (raadsvoorstel nummer 2000), van BESLUIT: - te besluiten een aanvullend krediet van f beschikbaar te stellen ten behoeve van de vervanging van de stalen ramen in het Stadhuis - de meerkosten ten laste te brengen van de reserve grote investeringen door middel van een onttrekking in Gedaan ter openbare vergadering van de Secretaris, de Voorzitter,

Aanbiedingsformulier BESLUITEN

Aanbiedingsformulier BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp 5e Algemene begrotingswijziging 2000 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie FAWV in te stemmen met de 5 e algemene begrotingswijziging 2000. Korte overwegingen In de

Nadere informatie

Gemeentegarantie hockey-club Roomburg BESLUITEN

Gemeentegarantie hockey-club Roomburg BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Gemeentegarantie hockey-club Roomburg In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0255/13 03 2001 Dienst : C&E C&E MSCG

Nadere informatie

N. van der Vlist BESLUITEN

N. van der Vlist BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Beschikbaar stellen krediet tbv huisvesting fractiekamers en griffie. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 03.0259/10

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. (Her)huisvesting gemeentelijk apparaat: Stadhuis en dienst C&E.

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. (Her)huisvesting gemeentelijk apparaat: Stadhuis en dienst C&E. Aanbiedingsformulier Onderwerp (Her)huisvesting gemeentelijk apparaat: Stadhuis en dienst C&E. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie FAWV bijgaand raadsvoorstel vast testellen Korte overwegingen

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging van diverse regelingen en verordeningen die gelden voor de dienst Cultuur en Educatie in verband met de invoering van de euro In te vullen door Bestuurssecretariaat

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT * M ï. ft f N RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer 11-08 Registratienummer raad 606186 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 606186 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering

Nadere informatie

Gemeentegarantie voor een 5-jarige lening voor Stichting Indicatieorgaan Leidse Regio

Gemeentegarantie voor een 5-jarige lening voor Stichting Indicatieorgaan Leidse Regio Onderwerp Gemeentegarantie voor een 5-jarige lening voor Stichting Indicatieorgaan Leidse Regio Besluiten Behoudens advies van de commissie OVZE Bijgaand voorstel aan de Raad, betreffende gemeentegarantie

Nadere informatie

Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder BESLUITEN

Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0977/06 11 2001 Dienst : BoWo

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Watertaxi. Behoudens advies van de commissie EGTP

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Watertaxi. Behoudens advies van de commissie EGTP Aanbiedingsformulier Onderwerp Watertaxi In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0296/27 03 2001 Dienst : BOWO BOWO EGTP Agenda Sector : BOWO GSB

Nadere informatie

Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal BESLUITEN

Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal BESLUITEN Aanbiedingsformulier Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found C&E Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal Onderwerp Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal In

Nadere informatie

Prijsbeleid interne instellingen C&E. BESLUITEN

Prijsbeleid interne instellingen C&E. BESLUITEN Aanbiedingsformulier 1 Onderwerp Prijsbeleid interne instellingen C&E. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0566/15 06 2001 Dienst : C&E C&E

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN

Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN Behoudens advies van de commissie MSCG De raad voor te stellen een gemeenschappelijke regeling aan te gaan

Nadere informatie

Vaststelling raadsvoorstel tot wijziging van het Delegatiebesluit 1998 in verband met de invoering van de EURO BESLUITEN

Vaststelling raadsvoorstel tot wijziging van het Delegatiebesluit 1998 in verband met de invoering van de EURO BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststelling raadsvoorstel tot wijziging van het Delegatiebesluit 1998 in verband met de invoering van de EURO In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten

Nadere informatie

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. Atema Tel nr: 8480 Nummer: 17A.01159 Datum: 26 oktober 2017 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Bijlagen: Geen Afschrift aan: geen N.a.v.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorgestelde beslispunten: 1 Samenvatting van het voorstel. 2 Aanleiding. Openbaar

Raadsvoorstel. Voorgestelde beslispunten: 1 Samenvatting van het voorstel. 2 Aanleiding. Openbaar Raadsvoorstel Openbaar Voorstelnummer : 13RV000052 Onderwerp : Zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis Besluit in de raad : 25 september 2013 Portefeuillehouder : Drs. J. Baerends Naam steller : I.I.

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier Onderwerp

Aanbiedingsformulier Onderwerp Aanbiedingsformulier Onderwerp Aankoop Aalmarkt 4, 12, 14, 15 en 16 te Leiden. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0587/19 06 2001 Dienst :

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN

Aanbiedingsformulier BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststelling van de definitieve doorbetalingsverplichting, bedoeld in artikel 105 van de Wet op het Basis Onderwijs, artikel 99 van de interim-wet op het Speciaal Onderwijs

Nadere informatie

H.C.J. Meijvis, 9710 IF Ke. Actualisatie huisvestingsplannen.

H.C.J. Meijvis, 9710 IF Ke. Actualisatie huisvestingsplannen. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 09G200896 318912 / 318912 ONDERWERP Actualisatie huisvestingsplannen. H.C.J. Meijvis, 9710 IF Ke AGENDANUMMER B2 BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

Kredietaanvraag overkapping zwembad de Zijl BESLUITEN

Kredietaanvraag overkapping zwembad de Zijl BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Kredietaanvraag overkapping zwembad de Zijl In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: Dienst : C&E C&E MSCG Agenda/ circulatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. 3.2 Centrale vraag. Agenda nr. 10

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. 3.2 Centrale vraag. Agenda nr. 10 Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Beschikbaar stellen aanvullend krediet voor herinrichting Torenplein en Lambertusstraat Soort: Besluitvormend Opsteller: H.W.F. van der Linden Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. gemeente Eindhoven 17R7206 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00423 B&W beslisdatum 04 april 2017 Dossiernummer 17.14.151 Raadsvoorstel Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Inleiding

Nadere informatie

Begrotingswijziging 2001 Grotestedenbeleid BESLUITEN

Begrotingswijziging 2001 Grotestedenbeleid BESLUITEN Aanbiedingsformulier Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found BD Begrotingswijziging 2001 Grotestedenbeleid Onderwerp Begrotingswijziging 2001 Grotestedenbeleid In

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststelling raadsvoorstel tot wijziging van diverse regelingen en verordeningen die gelden voor de Dienst Bouwen en Wonen in verband met de invoering van de EURO In te vullen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 6

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 6 Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Harmoniseren bijzondere bijstand Peel 6.1 betreffende regels draagkracht bijzondere bijstand Soort: Besluitvormend Opsteller: M.J.A. Lammers Portefeuillehouder: T.C.W.

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitgifte in erfpacht van een perceel grond aan de Wassenaarseweg aan het Rijnlands Zeehospitium te Katwijk BESLUITEN Behoudens advies van de commissie voor Economische zaken,

Nadere informatie

Onderwerp: Eenmalige bijdrage groot onderhoud Gebouw Irene, Willemstad

Onderwerp: Eenmalige bijdrage groot onderhoud Gebouw Irene, Willemstad RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 329069 Raadsvergadering van 28 juni 2012 Agendanummer: 10.3 Onderwerp: Eenmalige bijdrage groot onderhoud Gebouw Irene, Willemstad Verantwoordelijk portefeuillehouder: L.M.

Nadere informatie

BESLUITEN. Behoudens advies van de Commissie voor Financiën, Automatisering, Waterbeheer en Veiligheidsbeleid:

BESLUITEN. Behoudens advies van de Commissie voor Financiën, Automatisering, Waterbeheer en Veiligheidsbeleid: Aanbiedingsformulier Onderwerp 1e Algemene begrotingswijziging 2001 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.1092/27 11 2001 Dienst : BD BD FAWV

Nadere informatie

De heer J. Franx, wethouder Verbouwing Jan Ligthartcentrum

De heer J. Franx, wethouder Verbouwing Jan Ligthartcentrum Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 282625 De heer J. Franx, wethouder Verbouwing Jan Ligthartcentrum Aan de raad, 1. Beslispunten 1. instemmen met het naar voren halen van extra (noodzakelijke)

Nadere informatie

Overgang integrale Jeugdgezondheidszorg BESLUITEN

Overgang integrale Jeugdgezondheidszorg BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Overgang integrale Jeugdgezondheidszorg In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr:02.1262/09 12 2002 Dienst : C&E C&E

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0165 Rv. nr.: 09.0165 B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 B&W-besluit nr.: 09.1553 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit: Regie op maat. Onderwerp: Ter beschikking stellen krediet ter

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : M&B. Instellen voorziening walmuren en beschoeiing. Leiden, 29 augustus 2006.

2006. Nr. : Dnst. : M&B. Instellen voorziening walmuren en beschoeiing. Leiden, 29 augustus 2006. 2006. Nr. : 06.0104. Dnst. : M&B Instellen voorziening walmuren en beschoeiing. Leiden, 29 augustus 2006. Het onderhoud van walmuren en beschoeiingen heeft een meerjarig karakter. De uitvoering van het

Nadere informatie

Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2009 tot 1 april 2011.

Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2009 tot 1 april 2011. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 10 september 2008 / 164/2008 Fatale termijn: besluitvorming vóór: 10 september 2008 Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : C& E

2007. Nr. : Dnst. : C& E 2007. Nr. : 07.0152 Dnst. : C& E Definitieve vaststelling van het eindrapport fase 1 Verzelfstandiging Openbaar Onderwijs Gemeente Leiden (aangepast scenario). Leiden, 27 november 2007. Op 4 juli 2006

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0148 Rv. nr.: 09.0148 B&W-besluit d.d.: 1-12-2009 B&W-besluit nr.: 09.1353 Naam programma +onderdeel: Programma 8, Cultuur, sport en recreatie, beleidsterrein cultureel erfgoed Onderwerp:

Nadere informatie

Indienen bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg, Postbus 1001, 3700 BA ZEIST

Indienen bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg, Postbus 1001, 3700 BA ZEIST Aanbiedingsformulier Onderwerp vaststelling gemeentelijk restauratiesprogramma Brrm '97 voor de jaren -2006 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr:

Nadere informatie

De tweede fase bestaat uit het vervangen van waterbouwkundige onderdelen, zoals de deuren, steigers en remmingwerken en bijkomende werken.

De tweede fase bestaat uit het vervangen van waterbouwkundige onderdelen, zoals de deuren, steigers en remmingwerken en bijkomende werken. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Aanvullend krediet renovatie Prins Bernhardsluiscomplex fase 1 Raadsvergadering : 21 oktober 2009 Politieke markt d.d.: - Agendapunt : 7 Portef.houder : wethouder Berkelder Voorstelnummer

Nadere informatie

Error: Reference source not found Nr. : Dnst. : ID. Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en Leiden, 30 maart 2004.

Error: Reference source not found Nr. : Dnst. : ID. Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en Leiden, 30 maart 2004. Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found ID Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en 2004 2004. Nr. : 04.0056. Dnst. : ID Aanpassing tarieventabel precariobelasting

Nadere informatie

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006.

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006. Vergadering: 12 januari 2010 Agendanummer: 8 Status: opiniërend Portefeuillehouder: J. Steen Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 24 februari 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 24 februari 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0016 Rv. nr.: 09.0016 B&W-besluit d.d.: 24 februari 2009 B&W-besluit nr.: 09.0136 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Het verlenen van het benodigde krediet voor het saneren van deelgebied

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0085 Rv. nr..: 10.0085 B&W-besluit d.d.: 31-8-2010 B&W-besluit nr.: 10.0864 Naam programma +onderdeel: Stedelijke Ontwikkeling. Onderwerp: Rekenvergoeding aanbesteding Lammenschanspark.

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Raadsvoorstel Concept Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 29 maart 2011 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten april 2011 Voorgesteld besluit: De comptabiliteitsbesluiten voor april

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Financiering versnelling woningbouwprojecten. Leiden, 8 juni 2007.

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Financiering versnelling woningbouwprojecten. Leiden, 8 juni 2007. 2007. Nr. : 07.0083 Dnst. : BOWO Financiering versnelling woningbouwprojecten. Leiden, 8 juni 2007. Leiden heeft de taakstelling om in de periode 2005-2009 3.944 woningen te realiseren. Het behalen van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 04-10-2018 18-078 Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en Veiligheid

Nadere informatie

Renovatie en nieuwbouw Klein Boveneind. Te besluiten om:

Renovatie en nieuwbouw Klein Boveneind. Te besluiten om: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Renovatie en nieuwbouw Klein Boveneind Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. een aanvullend krediet ad 235.000,- beschikbaar te stellen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0049 Rv. nr. + dossiernr.: 08.0049 B&W-besluit d.d.: 20-05-2008 B&W-besluit nr.: 08.0408 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit/Bereikbaarheid Onderwerp: Kredietaanvraag voor vervanging

Nadere informatie

In april 2004 heeft het College ingestemd met de voorgenomen concentratie van de ICTfunctie.

In april 2004 heeft het College ingestemd met de voorgenomen concentratie van de ICTfunctie. Concentratie ICT- taken. Leiden, 2 juli 2004. Nr. : 04.0120. Dnst. : ID 2004. In april 2004 heeft het College ingestemd met de voorgenomen concentratie van de ICTfunctie. Op termijn is de huidige formatie

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 14 juli 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 14 juli 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0085 Rv. nr.: 09.0085 B&W-besluit d.d.: 14 juli 2009 B&W-besluit nr.: 09.0819 Naam programma +onderdeel: Bestuur en dienstverlening. Onderwerp: Verbouw depots Regionaal Archief Leiden

Nadere informatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Raadsvergadering : 27 oktober 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Samenvatting

Nadere informatie

8 februari Begrotingswijziging

8 februari Begrotingswijziging Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 8 februari 2018 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren. Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Aanleiding om te informeren

GEMEENTE OLDEBROEK. Aanleiding om te informeren GEMEENTE OLDEBROEK Informatie van het college aan de raad Onderwerp: Voortgangsrapportage verbouwing en uitbreiding van Dorpshuis Wezep. Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg Kenmerk: 237945 / 237984

Nadere informatie

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject Aan de Gemeenteraad Raad Status 26 maart 2009 Besluitvormend Onderwerp Beschikbaar stellen krediet IBAproject Punt no. 15b Korte toelichting Het voorstel dat voor u ligt is gebaseerd op de uitkomsten van

Nadere informatie

P. Roest raad00777

P. Roest raad00777 Agendapunt commissie: 6 Steller Telefoonnummer Email P. Roest 040-2083413 pro@valkenswaard.nl Agendapunt Kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp Beheer openbare verlichting. 11raad00777 aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststelling parkeertarieven 2002 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EGTP I. Kennis te nemen van bijgaande notitie voorstel tot vaststelling van de parkeertarieven

Nadere informatie

06.0. Financiering tijdelijke woningen aan de Hoge Schaft

06.0. Financiering tijdelijke woningen aan de Hoge Schaft 06.0. Financiering tijdelijke woningen aan de Hoge Schaft Inhoudsopgave 06.0. Financiering tijdelijke woningen aan de Hoge Schaft... 2 Raadsvoorstel overdracht grond naar algemene dienst t.b.v. tijdelijke

Nadere informatie

Overdracht groot onderhoud en vervanging voetbalvelden RSC Rossum

Overdracht groot onderhoud en vervanging voetbalvelden RSC Rossum Raadsvoorstel Datum vergadering: 27 juni 2017 Datum voorstel: 16 mei 2017 Nummer: 12 A Onderwerp: Overdracht groot onderhoud en vervanging voetbalvelden RSC Rossum Voorgesteld raadsbesluit: Wij stellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1 Samenvatting van het voorstel. 2 Aanleiding. Openbaar. : Instellen voorziening Meerjaren Onderhoudsprogramma Gebouwen 2011-2019

Raadsvoorstel. 1 Samenvatting van het voorstel. 2 Aanleiding. Openbaar. : Instellen voorziening Meerjaren Onderhoudsprogramma Gebouwen 2011-2019 Raadsvoorstel Openbaar Voorstelnummer Onderwerp : 11RV000004 : Instellen voorziening Meerjaren Onderhoudsprogramma Gebouwen 2011-2019 Informatie aan de raad : - Debat in de raad : 16 maart 2011 Besluit

Nadere informatie

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven Raadsnummer 17R7163 Inboeknummer 17bst00207 B&W Beslisdatum 28 februari 2017 Dossiernummer 17.09.751 Raadsvoorstel Rechtstreekse subsidierelatie Stichting Glow Inleiding In 2011 werd

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Onderwerp Aanvullende akoestische voorzieningen Sporthal de

Nadere informatie

2004. Nr. : Dnst. : C&E. Eénmalige subsidie Stichting De Binnenvest in verband met AWBZtoelating. Leiden, 11 mei 2004.

2004. Nr. : Dnst. : C&E. Eénmalige subsidie Stichting De Binnenvest in verband met AWBZtoelating. Leiden, 11 mei 2004. Nr. : 04.0076. Dnst. : C&E Eénmalige subsidie Stichting De Binnenvest in verband met AWBZtoelating. Leiden, 11 mei 2004. 2004. Per 1 januari 2004 zijn de wachtlijstmiddelen waarop stichting De Binnenvest

Nadere informatie

Raadsvergadering. Grondslag Raadsbesluit voorbereidingskrediet d.d. 10 juli 2008 en raadsbesluit krediet realisatiefase d.d.

Raadsvergadering. Grondslag Raadsbesluit voorbereidingskrediet d.d. 10 juli 2008 en raadsbesluit krediet realisatiefase d.d. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26 maart 2015 15-015 Onderwerp Onderwerp Kredietverantwoording MFA Kersentuin in Bunnik Aan de raad, Onderwerp Kredietverantwoording MFA Kersentuin in Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

Collectief Vraagafhankelijk Vervoer in de Leidse Regio BESLUITEN

Collectief Vraagafhankelijk Vervoer in de Leidse Regio BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Collectief Vraagafhankelijk Vervoer in de Leidse Regio BESLUITEN Behoudens advies van de commissie OWZE A1. in te stemmen met de totstandkoming van een Collectief Vraagafhankelijk

Nadere informatie

2004. Nr. : Krediet ICT Infrastructuurplan Leiden, 7 december 2004.

2004. Nr. : Krediet ICT Infrastructuurplan Leiden, 7 december 2004. 2004. Nr. : 04.0185. Dnst. : ID Krediet ICT Infrastructuurplan 2004-2006. Leiden, 7 december 2004. De ICT (Informatie- en CommunicatieTechnologie) infrastructuur van de gemeente Leiden is sterk verouderd,

Nadere informatie

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 28 mei 2014 8 juli 2014 Activiteitenplan+ kostenraming

Nadere informatie

Participatie Stichting BioMedTech Zuid-Holland BESLUITEN

Participatie Stichting BioMedTech Zuid-Holland BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Participatie Stichting BioMedTech Zuid-Holland BESLUITEN behoudens advies van de Commissie voor Economische Zaken, Grondzaken, Toerisme en Parkeren, bijgaand raadsvoorstel

Nadere informatie

Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden BESLUITEN

Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 04.1139/26 10 Dienst : BoWo BoWo EGTV 2004

Nadere informatie

Berry Verlijsdonk raad

Berry Verlijsdonk raad Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Berry Verlijsdonk 06 13690504 berry@raadhuisadvies.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp 13raad00609 19-12-2013 Beschikbaar stellen voorbereidingskredieten

Nadere informatie

Raadsvergadering van 1 november 2012 Agendanummer: 5

Raadsvergadering van 1 november 2012 Agendanummer: 5 RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 368891 Raadsvergadering van 1 november 2012 Agendanummer: 5 Onderwerp: Beleidsbegroting 2013-2016 Verantwoordelijk portefeuillehouder: Drs. F.P. Fakkers SAMENVATTING Vanuit

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting 6 509.862,ÃćâĆňâĂİ. r p gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer lnboeknummer osgooosos Beslisdatum Bgrw sb januari 2003 Dossiernummer 305.451 Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0097 Rv. nr.: 09.0097 B&W-besluit d.d.: 6-10-2009 B&W-besluit nr.: 09.1079 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Rapportage 2009 als onderdeel van de planning en controlcyclus Aanleiding:

Nadere informatie

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-057 Registratiekenmerk: Onderwerp: Haalbaarheidsonderzoek Voorzieningen Nijkerkerveen - fase 2 Korte inhoud: De gemeente heeft een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/45 Agendapunt nummer: 16 Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier AANBIEDINGSFORMULIER

Aanbiedingsformulier AANBIEDINGSFORMULIER Aanbiedingsformulier AANBIEDINGSFORMULIER Onderwerp: Aanpassing beleidsregel zendmasten voor telecommunicatie In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten B&W Nr: 01.0596/26-06-2001 Dienst

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen BOWO. A.Dijkhof

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen BOWO. A.Dijkhof Behoudens advies van de commissie FSW Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging legesverordening 2003 en 2004, onderdeel 5.3 In te vullen door afdeling Bestuursondersteuning Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

B&W Vergadering. 7. de gemeenteraad te informeren door middel van bijgevoegde raadsinformatiebrief.

B&W Vergadering. 7. de gemeenteraad te informeren door middel van bijgevoegde raadsinformatiebrief. 2.1.7 Realiseren van een veilige schoolomgeving Synergieschool en Basisschool Neel 1 Dossier 384 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 384 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 14 juni 2016 Agendapunt 2.1.7

Nadere informatie

0. Samenvatting. 1. Wat is de aanleiding?

0. Samenvatting. 1. Wat is de aanleiding? Agendanummer: CS2 Begrotingswijz.: Verbouwingsplannen Stichting Jongerencentra Waalwijk ten behoeve van Onderwerp : de Tavenu, Taxandriaweg 13, Waalwijk Kenmerk: 09/0014673 Aan de raad van de gemeente

Nadere informatie

Herschikking van taken SOZA en DZB BESLUITEN

Herschikking van taken SOZA en DZB BESLUITEN houdens advies van de commis ie SW Aanbiedingsformulier Onderwerp Herschikking van taken SOZA en DZB In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.1305/16

Nadere informatie

Raadsvoorstel Versie 2

Raadsvoorstel Versie 2 Raadsvoorstel Versie 2 Brunssum, d.d. 16-0-2006 Gemeenteblad 2006/68 Afdeling Nr. SRA 2006 / 7326 Portefeuillehouder Wethouder R. de Boer Onderwerp verkeersproblematiek Wielercomité Brunssum en De Parelloop.

Nadere informatie

2015-509. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel. 1 Onderwerp Brandveiligheidsmaatregelen schoolgebouwen,

2015-509. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel. 1 Onderwerp Brandveiligheidsmaatregelen schoolgebouwen, 2015-509 Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Brandveiligheidsmaatregelen schoolgebouwen Datum 2 december 2 Raadsvoorstel Afdeling Strategie Maatschappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder mr, ing peterw.m.

Nadere informatie

Verkenning aanleg verlichting achterpaden in Leiden BESLUITEN

Verkenning aanleg verlichting achterpaden in Leiden BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkenning aanleg verlichting achterpaden in Leiden In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.0273/12 03 2002 Dienst

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad

Nota van B&W. Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. I.M.C. Vlugt Telefoon 5113679 E-mail: i.vlugt@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. 226228 Te kopiëren: A,B,C,D

Nadere informatie

Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst

Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst gemeente Eindhoven 16R6733 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00378 Beslisdatum B&W 22 maart 2016 Dossiernummer 16.12.252 Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst Inleiding In 2005 heeft uw gemeenteraad ingestemd

Nadere informatie

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, RIS299354 VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - op 4 december 2012 het startdocument voor de samenwerking met de Stichting Lucas

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0094 Rv. nr.: 09.0094 B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: 09.0979 Naam programma +onderdeel: Bestuur en Dienstverlening Onderwerp: Voorbereidingskrediet verbouwing Stadsbouwhuis

Nadere informatie

Bestemming van het saldo van de rekening van baten en lasten 2001 en het instellen van een reserve en voorziening 0

Bestemming van het saldo van de rekening van baten en lasten 2001 en het instellen van een reserve en voorziening 0 Aanbiedingsformulier Onderwerp Bestemming van het saldo van de rekening van baten en lasten 2001 en het instellen van een reserve en voorziening 0 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten

Nadere informatie

Overdracht College-Raad. Voorgesteld besluit raad

Overdracht College-Raad. Voorgesteld besluit raad Overdracht College-Raad Datum 7 december 2017 onderwerp Beantwoording motie ruimte voor experiment Stichting Goudsteeg 21 portefeuillehouder Jan Brink informant Tuinman, Anton (260) medeopstellers afdeling

Nadere informatie

Voorstel voor uitwerking van de verbetering van de gemeentelijke huisvesting.

Voorstel voor uitwerking van de verbetering van de gemeentelijke huisvesting. Datum: 28-5-13 Onderwerp Voorstel voor uitwerking van de verbetering van de gemeentelijke huisvesting. Status Besluitvormend Voorstel 1. In te stemmen met de uitvoering van de voorgestelde bouwkundige

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: 12 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: 12 ONDERWERP Hofland, Barry PUZA S2 RAD: RAD130130 2013-01-30T00:00:00+01:00 BW: BW121218 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 30 januari 2013 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Error: Reference source not found Error: Reference source not found BoWo

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Error: Reference source not found Error: Reference source not found BoWo Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found BoWo Aanbiedingsformulier Kwaaitaal/Mantavloeren, Stimuleringsregeling Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten Onderwerp Kwaaitaal/Mantavloeren,

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Ing. R.H. Gaveel 1

Ambtelijke bijstand: Ing. R.H. Gaveel 1 Raadsvoorstel Agendapunt: 13 Onderwerp Beschikbaar stellen kredieten Turnhoutsebaan Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 6 mei 2014 8 juli 2014 Overzichtstekening werkzaamheden Aan

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitbreiding kinderdagverblijf De Petteflet, Tamboerpad 2 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.0678/08 07 2002

Nadere informatie

SAMENVATTING VOORGESCHIEDENIS

SAMENVATTING VOORGESCHIEDENIS Aan de raad, Onderwerp: Digitale informatieborden Voorstel: 1. De huidige 23 analoge evenementeninformatieborden vervangen door 20 digitale informatieborden 2. Geen gebruik maken van sponsoring en commerciële

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 3 november 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 3 november 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0109 Rv. nr.: 09.0109 B&W-besluit d.d.: 3 november 2009 B&W-besluit nr.: 09.1205 Naam programma +onderdeel: Diverse programma s. Onderwerp: Voortgangsrapportage investeringen 2009. Aanleiding:

Nadere informatie

Vaststelling van de Verordening Wet Inburgering gemeente Hoorn Samenvoegen van Winvoorziening en voorziening oudkomers tot een reserve inburgering

Vaststelling van de Verordening Wet Inburgering gemeente Hoorn Samenvoegen van Winvoorziening en voorziening oudkomers tot een reserve inburgering Raadsvoorstel gemeente Hoorn Raadsvoorstel nr.: Portefeuillehouder: Wethouder de heer J.A. de Boer Raad d.d.: Budgethouder: W. Krijgsman Corsa registratienr. : 08.19818 Budgethouder: D. Gelinck Onderwerp

Nadere informatie

Concept raadsvoorstellen project (Her)Huisvesting gemeentelijk apparaat BESLUITEN

Concept raadsvoorstellen project (Her)Huisvesting gemeentelijk apparaat BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Concept raadsvoorstellen project (Her)Huisvesting gemeentelijk apparaat BESLUITEN Behoudens advies van de commissie FAWV bijgaande conceptraadsvoorstellen Voortgangsrapportage

Nadere informatie

Dit beslispunt is ter vergadering toegevoegd aan de besluitenlijst. Registratie en afhandeling in Corsa moet nog plaatsvinden.

Dit beslispunt is ter vergadering toegevoegd aan de besluitenlijst. Registratie en afhandeling in Corsa moet nog plaatsvinden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: B. Atema Tel nr: 06-29038788 Nummer: 17A.01096 Datum: 9 oktober 2017 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Bijlagen: Afschrift aan: N.a.v.

Nadere informatie

Raadsvergadering van 1 november 2007. Onderwerp: Notitie kostendekkendheid begrafenisrechten

Raadsvergadering van 1 november 2007. Onderwerp: Notitie kostendekkendheid begrafenisrechten RAADSVOORSTEL Agendanummer Raadsvergadering van 1 november 2007 Onderwerp: Notitie kostendekkendheid begrafenisrechten Verantwoordelijke portefeuillehouder: A. Grootenboer-Dubbelman SAMENVATTING Naar aanleiding

Nadere informatie

documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel

documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel *Z01633AB306* documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel Onderwerp : Jaarrekening 2015 en begroting 2017 ODBN Datum college : 21 juni 2016 Portefeuillehouder : G.M.P. Stoffels Afdeling

Nadere informatie

Wijziging begroting maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg BESLUITEN

Wijziging begroting maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg BESLUITEN Behoudens advies van de commissie WOWZ Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging begroting maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten

Nadere informatie

: kredietaanvraag restauratie Wetsingerzijl

: kredietaanvraag restauratie Wetsingerzijl A L G E M E E N B E S T U U R Vergadering d.d. : 6 juli 2011 Agendapunt: 12 Onderwerp : kredietaanvraag restauratie Wetsingerzijl KORTE SAMENVATTING: De Wetsingerzijl, gelegen in het Wetsingermaar (gemeente

Nadere informatie