VRAGEN. 2. (pag. 11): Hoe hoog is het voorschot dat de gemeente binnen vier weken na aanvraag voor een bijstandsuitkering moet verstrekken?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VRAGEN. 2. (pag. 11): Hoe hoog is het voorschot dat de gemeente binnen vier weken na aanvraag voor een bijstandsuitkering moet verstrekken?"

Transcriptie

1 Raadsvergadering d.d. 26 juni 2007 Raadsnota nummer: Onderwerp: Beleidsverslag sociale zekerheid 2006 Vragen van fractie: GroenLinks/D66 Naam raadslid: W.J.W.A. van der Zanden VRAGEN 1. (pag. 11): Aangegeven wordt dat per 1/9/2006 de mogelijkheden voor het verlenen van een langdurigheidstoeslag verruimd zijn. Om welke verruimingen gaat het hier en worden deze inmiddels al als beleid in Oosterhout uitgevoerd? Het antwoord op uw vraag staat vermeld in paragraaf 7.2 van het beleidsverslag. In deze paragraaf staat vermeld: Binnen onze gemeente is er voorlopig voor gekozen om inkomsten van beperkte omvang te bepalen op de langdurigheidstoeslag voor een echtpaar. In een later stadium zal dit nog tegen het licht worden gehouden, waarbij ook bezien zal worden op welke wijze andere gemeenten invulling hebben gegeven aan dit aspect. 2. (pag. 11): Hoe hoog is het voorschot dat de gemeente binnen vier weken na aanvraag voor een bijstandsuitkering moet verstrekken? In artikel 52, lid 2, van de WWB, is bepaald dat dit voorschot 90% van de van toepassing zijnde norm verminderd met de aanwezige inkomsten bedraagt. 3. (pag. 25): Hoeveel van de 49 personen waarvan in 2006 de I/D-baan gestopt is zijn nu aan het werk in een reguliere baan? In een aantal gevallen is sprake geweest van ontslag in een aantal gevallen is het dienstverband zonder subsidie voortgezet. Over de totale groep zijn geen exacte gegevens bekend omdat dit een zaak is tussen werkgever en werknemer. Aan alle I/D-werkgevers is een aanbod gedaan ter ondersteuning bij outplacement of het regulier in dienst nemen van I/D-medewerkers. Niet iedere werkgever heeft gebruik gemaakt van dit aanbod. Dit heeft geleid 29 aanmeldingen voor een traject. Voor deze groep is bekend wat de resultaten zijn. 1 persoon hebben zelf afgezien van deelname en 1 persoon kon zonder inzet van aanvullende ondersteuning in dienst blijven bij de werkgever. Uiteindelijk is voor en door 27 personen concreet gebruik gemaakt van een trajectaanbod. Inmiddels zijn alle trajecten afgerond. Van deze groep is bekend wat de resultaten geweest zijn: 4 personen zijn als gevolg van langdurige ziekte uitgevallen in het traject. 2 personen hebben in een later stadium alsnog afgezien van verdere deelname aan het traject. Van de overige 21 personen hebben 11 personen met behulp van ondersteuning door de gemeente regulier werk gevonden of hun baan kunnen behouden (zonder inzet van subsidie). 4. (pag. 26): Wat zijn de redenen dat 54% van de deelnemers aan Work First gedurende het traject zijn uitgevallen? Hiervoor zijn verschillende oorzaken te benoemen: Een aantal personen heeft zich herhaaldelijk verwijtbaar niet gehouden aan de afspraken zoals die in de relatie tussen werkgever en werknemer gelden. Verder heeft een aantal personen andere keuzes gemaakt en zelf ontslag genomen. Ook is er voor een aantal personen sprake geweest van beperkingen (meervoudige problematiek op zowel medisch als psychosociaal vlak) op grond

2 waarvan continuering van het dienstverband niet langer mogelijk en gewenst was. 5. (pag. 26): Als een Work First traject succesvol is beëindigd, betekent dit dan dat de desbetreffende persoon werk gevonden heeft? Ja. 6. (pag. 26): Is bekend wat er gebeurd met mensen die uitvallen vooraf of tijdens een Work First traject? Die personen die een hernieuwde aanspraak op bijstand hebben gedaan zijn in beeld. Het is niet mogelijk om die personen te volgen die geen gebruik maken van een door de gemeente aangeboden voorziening. 7. (pag. 27): Heeft de 45% uitstroom betrekking op de 99 reïntegratietrajecten? Ja. De uitstroom heeft betrekking op de 99 in 2006 beëindigde re-integratietrajecten. 8. (pag. 27/28): Hoe vaak is in 2006 van scholing en werkstages gebruik gemaakt? In 2006 is 15 maal het instrument werkstage ingezet en 47 maal scholing. 9. (pag. 34): Op welke manier wordt bijgehouden dat de in 2006 opgestelde servicenormen ook gehaald worden? Dit maakt onderdeel uit van de reguliere bedrijfsvoering. 10. (pag. 36): Hier staat het begrip risicoprofiel. Op basis van welke gegevens wordt een risicoprofiel bepaald? Op basis van een aantal objectieve criteria wordt vastgesteld of er sprake is van een verhoogd risico. Deze criteria zijn bepaald op basis van ervaringsgegevens over meerdere jaren van een groot aantal sociale diensten. 11. (pag. 43): Is er een verklaring voor de afname van het aantal huishoudens waaraan in 2006 langdurigheidstoeslag is uitbetaald? In 2006 zijn minder cliënten die in aanmerking kunnen komen voor een langdurigheidstoeslag dan in Op 31 december 2005 zijn er 241 cliënten die 5 jaar of langer in de bijstand zitten. Op 31 december 2006 zijn dit er (pag. 43): Valt boekengeld ook onder de bijstandsverlening voor indirecte schoolkosten voor kinderen? Ja, boekengeld valt ook onder de bijstandsverlening voor indirecte schoolkosten.

3 13. (pag. 46): Wat is de reden dat het aantal van 1250 huishoudens niet als realistisch beschouwd wordt? Het aantal van 1250 is gebaseerd op een analyse die is gemaakt voor de nota Minimabeleid Aan de kwijtschelding zitten echter strengere normen dan aan de minimaregelingen. Daarom is het niet realistisch om een minimadoelgroep van 1250 gelijk te stellen aan de doelgroep die in aanmerking komt voor kwijtschelding. Raadsvergadering d.d. 26 juni 2007 Raadsnota nummer Onderwerp: Beleidsverslag Soc. Zekerheid Vragen van fractie CDA Naam raadslid: Mustafa Cicek VRAGEN 1. De grafiek over de ontwikkeling van het aantal uitkeringen over de afgelopen 10 jaar op blz. 13 van het verslag geeft een ander beeld dan de grafiek in het beleidsplan 2006 op blz. 12. Wat zijn nu de juiste getallen en waarom? Zoals in de voetnoot op pagina 13 van het beleidsverslag is aangeven in er voor gekozen om de periodieke bijzondere bijstand buiten de grafiek te te laten. In de grafiek in het beleidsplan 2006 was de periodieke bijzondere bijstand nog wel opgenomen. 2. In de nota geeft u op blz. 1 aan dat een lichte daling van het aantal uitkeringsgerechtigden in 2006 is ontstaan ten opzichte van In de tabel op blz. 15 geldt dit echter alleen voor de categorie met een uitkering korter dan een jaar. De overigen zijn of hetzelfde of toegenomen. Waarom dan deze opmerking? De feitelijke situatie is dat het totaal aantal personen dat een periodieke uitkering ontvangt ten opzichte van 2005 is gedaald, daarom is deze opmerking geplaatst in de nota. 3. Er heeft van de 99 beëindigde re-integratietrajecten een uitstroom naar werk plaatsgevonden van 45 %. De overige 55 % zijn naar ik aanneem of in andere trajecten geplaatst of uitgevallen. Kunt u aangeven hoeveel procent is uitgevallen en van welke inkomsten die mensen bestaan? Voor zover het recht op uitkering niet om andere redenen (dan uitstroom naar werk) is beëindigd, blijven de mensen voor wie het traject niet tot werkaanvaarding heeft geleid een uitkering ontvangen. In vervolg op beëindiging van het traject is gezocht naar alternatieve mogelijkheden om deze personen te begeleiden naar werk. 4. Er wordt steeds gesproken over gestarte trajecten. Die afgezet tegen nog lopende trajecten geeft de conclusie dat er steeds een overloop is vanuit voorgaand jaar. Klopt dat en is die overloop een volgende keer in beeld te brengen?

4 Dat klopt. We zullen onderzoeken of dit in het volgende Beleidsverslag in beeld kan worden gebracht. 5. Volgens de tabel op blz. 27 zijn 323 trajecten gestart. Over hoeveel mensen praten we dan? Het kan voorkomen dat per persoon meerdere (soorten) trajecten worden ingezet doordat bijvoorbeeld een succesvol sociale activeringstraject wordt gevolg door een reintegratietraject. 6. Bij het re-integratietraject mag je aannemen dat de 104 gestarte trajecten ook 104 mensen zijn, klopt dat? Dit klopt. In een incidenteel geval is sprake van meer dan één traject per persoon. 7. Bij de overige trajecten zou het kunnen zijn dat bepaalde mensen meerdere trajecten hebben gevolgd. Kunt u een opsomming geven waaruit blijkt welke trajecten per persoon zijn afgelegd? Het is niet toegestaan om in het kader van de behandeling van het Beleidsverslag 2006 informatie te verstrekken op individueel klantniveau. 8. Kunt u een opsomming geven van de re-integratiebedrijven waar de gemeente thans overeenkomsten mee heeft? Argonaut Advies (diagnose en medisch-arbeidsdeskundige beoordeling),!go BV (Work First en sociale activering), Fith BV (re-integratietrajecten en i.s.m. Achmea arbodienstverlening voor trajectdeelnemers), Sagenn (sociale activering en reintegratietrajecten) en Ergo Control (sociale activering). 9. Zijn er bedrijven, om reden van niet gehaalde doelstellingen afgevallen? Ja. 10. Tabel 12 op blz. 26 geeft aan dat er binnen het project Work First een grote uitval is. Van de 9 personen met directe uitval zijn er aan 2 personen alsnog een uitkering verstrekt, van de overige 22 uitvallers nog aan 11 personen. Ergo aan 18 personen is geen uitkerig meer verstrekt. Het zal u best bekend zijn, u kent ze immers, hoe die in hun levensonderhoud voorzien. Kunt u ons daar enig inzicht in geven? Zie hiervoor de beantwoording van vraag 6 van de heer W.J.W.A. van der Zanden (Groen Links / D 66). 11. Ook hier moeten we een verklaring vragen omtrent het verschil in de door u op verschillende plaatsen genoemde cijfers. In het verslag staat bij Wirk First 50 aanmeldingen en nog 16 lopend. In de analyse die we kregen toegestuurd staat 46 gestart en nog 26 lopend. Hoe zit het nu?

5 U kunt uitgaan van de gegevens in het Beleidsverslag Hoe groot is het bedrag van het werkdeel WWB dat is meegenomen naar 2007? ,-- is uit voorgaande jaren (2003 tot en met 2006) meegenomen. Raadsvergadering d.d. 26 juni 2007 Raadsnota nummer Onderwerp: Beleidsverslag sociale zekerheid 2006 Vragen van fractie: Gemeentebelangen Naam raadslid: A.Kouwelaar 1. De afstand tot de arbeidsmarkt wordt nog aangegeven door de fase-indeling ondanks jarenlange aankondiging dat dit in het vervolg via de A/B-route gaat verlopen. Wordt nu definitief afstand genomen van die A/B- route? Net als de fase-indeling, is de A/B-route een instrument dat het CWI gebruikt om de klanten te categoriseren in termen van hun afstand tot de arbeidsmarkt. Op verschillende CWI s in het land is deze werkwijze reeds geïmplementeerd. Tot op heden in Oosterhout nog niet. Onafhankelijk van de implementatie van de A/B-route, blijft de gemeente een zelfstandige beoordelings- en onderzoeksplicht behouden van arbeidsmogelijkheden voor haar klanten. Aan deze verplichting wordt ook invulling gegeven. 2. Zijn er al resulaten te melden omtrent het Werkgevers Service Loket? Op dit moment is het Werkgevers Service Loket nog niet operationeel. Er zijn dan ook nog geen resultaten te noemen. Het streven is er op gericht dat er eind 2007 sprake is van een operationeel WSL 3. Bent u tevreden over het gebruik door werkgevers/ re-integratiebedrijven over de mogelijkheid tot loonkostensubsidie? Wat zou de reden kunnen zijn van het matige gebruik en welke stappen zijn er te ondernemen om het te promoten? Hierin is zeker verbetering aan te brengen. Het beter onder de aandacht brengen van de beschikbare instrumenten bij werkgevers kan dit bewerkstelligen. Door inzet van de (in het Beleidsplan 2007 beschreven) werkmakelaar worden werkgevers actief benaderd en ook op de hoogte gebracht van de mogelijkheden van loonkostensubsidie. Verder wordt onderzocht of ruimere mogelijkheden voor gebruikmaking van dit instrument kunnen worden benut. 4. Bij de vaststelling van de boetebedragen bij de Wet Inburgering is consequent gezegd dat de hoogte van de boetebedragen aansluit bij de gemeentelijke afstemmingverordening. De bedragen van 250, - en 500 zoals bij de WI

6

7 In 2006 zijn minder cliënten die in aanmerking kunnen komen voor een langdurigheidstoeslag dan in Op 31 december 2005 zijn er 241 cliënten die 5 jaar of langer in de bijstand zitten. Op 31 december 2006 zijn dit er Het aantal aanvragen voor een schuldregeling is gestegen van 84 in 2005 naar 148 in Is hier een verklaring voor en wat is er gedaan met de aanvraag? Kortom wat zijn de effecten voor de aanvragers? In juli 2006 is de overstap gemaakt van het BAC (Budget Advies Centrum) naar de Stadsbank Midden Nederland. De Stadsbank heeft met extra middelen meer aanvragen in kunnen nemen en de mensen kunnen helpen om de schulden op een verantwoorde manier af te lossen. Daarnaast is er vanaf 2006 een nog betere samenwerking ontstaan tussen Cires, Merites en de gemeente om te voorkomen dat mensen uit huis worden gezet door ze tijdig door te verwijzen naar de Stadsbank.

VRAGEN. Lopende trajecten per 1-1-2007 21 Beëindiging zonder duurzame plaatsing in 2007 11 Duurzame uitstroom in 2007 7 Nog doorlopend in 2008 3

VRAGEN. Lopende trajecten per 1-1-2007 21 Beëindiging zonder duurzame plaatsing in 2007 11 Duurzame uitstroom in 2007 7 Nog doorlopend in 2008 3 Raadsvergadering d.d. 23 september 2008 Raadsnota nummer: 0008047 Onderwerp: Beleidsverslag sociale zekerheid 2007 Vragen van fractie: GroenLinks/D66 Naam raadslid: W.J.W.A. van der Zanden 1. Mensen die

Nadere informatie

1. Wat zijn de redenen van de toename wachtlijst WSW: van 62 naar 80? ( blz. 15)

1. Wat zijn de redenen van de toename wachtlijst WSW: van 62 naar 80? ( blz. 15) Raadsvergadering d.d. 5 juli 2011 Raadsnota nummer 0110051 0nderwerp: Beleidsverslag sociale zekerheid Vragen van fractie Naam raadslid: Jan de Hoogh 1. Wat zijn de redenen van de toename wachtlijst WSW:

Nadere informatie

Evaluatierapport Groenproject gemeente Boxmeer

Evaluatierapport Groenproject gemeente Boxmeer Evaluatierapport Groenproject gemeente Boxmeer Inleiding Op 1 februari 2007 is de gemeente Boxmeer, in samenwerking met IBN Arbeidsintegratie gestart met het zogenaamde Groenproject. Dit project, waarbij

Nadere informatie

1. Wie of wat is IROKO die door de gemeenten is ingeschakeld om het proces te begeleiden?

1. Wie of wat is IROKO die door de gemeenten is ingeschakeld om het proces te begeleiden? Raadsvergadering d.d. 15 april 2008 Raadsnota nummer 0008020 Onderwerp: Startnotitie modernisering Wet Sociale Werkvoorziening Vragen van fractie: Gemeentebelangen Naam raadslid: A.Kouwelaar VRAGEN 1.

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand

Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Paragraaf 1 Algemene Bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit besluit wordt verstaan onder: a. uitkeringsgerechtigden: personen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 oktober, nr. ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 oktober, nr. ; DE RAAD DER GEMEENTE HAREN, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 oktober, nr. ; gelet op artikel 147, eerste lid van de Gemeentewet, de artikelen 7 en 8 en 10, tweede

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Sociale Zaken

Voortgangsrapportage Sociale Zaken Voortgangsrapportage Sociale Zaken 2e e half 2013 gemeente Landsmeer [Geef tekst op] [Geef tekst op] [Geef tekst op] Afdeling Zorg en Welzijn April 2014 1. Inleiding Voor u ligt de voortgangsrapportage

Nadere informatie

1.0 Wet werk en bijstand (WWB)

1.0 Wet werk en bijstand (WWB) 1. Wet werk en bijstand (WWB) 1.1 Intakes In het derde kwartaal van 11 hebben 139 personen een intake gesprek voor een uitkering gehad. Dat zijn er 11 minder dan in het voorgaande kwartaal. Onderstaande

Nadere informatie

Jaar: 2007 Nummer: 57 Besluit: B&W 09 oktober 2007 Gemeenteblad WIJZIGING WWB W011 LOONKOSTENSUBSIDIE. Het college van burgemeester en wethouders,

Jaar: 2007 Nummer: 57 Besluit: B&W 09 oktober 2007 Gemeenteblad WIJZIGING WWB W011 LOONKOSTENSUBSIDIE. Het college van burgemeester en wethouders, Jaar: 2007 Nummer: 57 Besluit: B&W 09 oktober 2007 Gemeenteblad WIJZIGING WWB W011 LOONKOSTENSUBSIDIE Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op artikel 7 eerste lid onderdeel a en artikel 8

Nadere informatie

2. Het beleid ten aanzien van ontheffing van de arbeidsverplichting wijzigen en aan

2. Het beleid ten aanzien van ontheffing van de arbeidsverplichting wijzigen en aan Aan de gemeenteraad 26 juni 2007 Onderwerp: Ontheffingen arbeidsverplichting WWB 1. Voorstel 1. Het beleid ten aanzien van ontheffing van de arbeidsverplichting wijzigen en aan alleenstaande ouders met

Nadere informatie

Stuknummer: bl Managementinformatie. Afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) Verantwoording Managementinformatie afdeling WIZ

Stuknummer: bl Managementinformatie. Afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) Verantwoording Managementinformatie afdeling WIZ Stuknummer: bl0.0 Managementinformatie Afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) Verantwoording 0 Managementinformatie afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) Wet werk en bijstand (WWB) Tabel Aantal uitkeringen

Nadere informatie

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand 2004

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand 2004 RAADSBESLUlT De raad van de gemeente Papendrecht; gelezen het voorstel van het college d.d. 18 juni 12004; nummer 041 12004; gelet op anikei 147, eerste lid van de Gemeentewet, de anikelen 7 en 8 en 10

Nadere informatie

Artikelsgewijze. toelichting. Reïntegratieverordening. werk en bijstand

Artikelsgewijze. toelichting. Reïntegratieverordening. werk en bijstand Artikelsgewijze toelichting Reïntegratieverordening werk en bijstand 1 Aanhef en artikel 1 In de aanhef is expliciet gewezen op de EU-verordening betreffende staatssteun, die voorschrijft dat wanneer sprake

Nadere informatie

afdeling Beleidsonderzoek en Geo Informatie

afdeling Beleidsonderzoek en Geo Informatie 107 maatschappelijke zorg 10 108 Maatschappelijke zorg Veel uitkeringsgerechtigden alleenstaand In 2006 is het aantal huishoudens met een periodieke uitkering licht gestegen (+1,3%), tot 2.087 huishoudens

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Sociale Zaken

Voortgangsrapportage Sociale Zaken Voortgangsrapportage Sociale Zaken 1e e half 2014 gemeente Landsmeer Afdeling Zorg en Welzijn September 2014 1. Inleiding Voor u ligt de voortgangsrapportage over de uitvoering van de Wet werk en bijstand

Nadere informatie

ISWI. Bestuursrapportage. Jaarprognose 2015 10-07-15

ISWI. Bestuursrapportage. Jaarprognose 2015 10-07-15 ISWI Bestuursrapportage Jaarprognose 2015 10-07-15 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Inkomensvoorzieningen (BUIG)... 4 2. Aantal uitkeringsgerechtigden... 5 3. Preventiequote... 6 4. Bijstandsbesluit zelfstandigen...

Nadere informatie

Situatie voor 1 januari 2009

Situatie voor 1 januari 2009 De raad van de gemeente Terneuzen contactpersoon : J.J. Hoste verzonden : Terneuzen, 8 maart 2010 Betreft: evaluatie langdurigheidstoeslag Geachte Raad, Met ingang van 1 januari 2009 is de Verordening

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1055110 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1055109 Behandeling in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend d.d. 20 december 2012

Nadere informatie

MIMI. 31 Fysieke kopieën na m De gemeenteraadsled eden. 18 Digitale kopieën naar: College van BenW, Secr, Directie, Griffier, BCA, Concernleden

MIMI. 31 Fysieke kopieën na m De gemeenteraadsled eden. 18 Digitale kopieën naar: College van BenW, Secr, Directie, Griffier, BCA, Concernleden WW w IN.1071162 gemeente O o s t e r h o u t MIMI GEMEENTE OOST ERHOUT class.nr. zaaknr. 2 8 OKT. 2010 ter ben. yrfpp streefdatum kopie Aan de gemeenteraad 31 Fysieke kopieën na m De gemeenteraadsled eden

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen De raad van de gemeente Oldebroek; Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ 2012 kenmerk 98182 gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 april 2012; gelet op de artikelen 7 en 8 en 10

Nadere informatie

maatschappelijke afdeling Beleidsonderzoek en Geo Informatie

maatschappelijke afdeling Beleidsonderzoek en Geo Informatie 107 maatschappelijke zorg 10 108 Maatschappelijke zorg Aantal huishoudens met een bijstandsuitkering verder afgenomen Het aantal huishoudens met een bijstandsuitkering is in 2009 met 3,1% gedaald, tot

Nadere informatie

Beleidsregel Loonkostensubsidie Wwb

Beleidsregel Loonkostensubsidie Wwb Het college van de gemeente Hoogeveen; Beleidsregel Loonkostensubsidie gelet op de Wet werk en bijstand, de artikelen 8 en 13 van de Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand en het Beleidsplan Reïntegratie

Nadere informatie

Een loonkostensubsidie kan worden ingezet ten behoeve van de re-integratie van:

Een loonkostensubsidie kan worden ingezet ten behoeve van de re-integratie van: Richtlijn Loonkostensubsidie Gemeente Doetinchem Inleiding Het bieden van ondersteuning bij arbeidsinschakeling is voor bepaalde doelgroepen als taak voor het college vastgelegd in de Wet Werk en Bijstand.

Nadere informatie

Beleidsplan 2006 Sociale Zaken en Werkgelegenheid. gemeente Papendrecht

Beleidsplan 2006 Sociale Zaken en Werkgelegenheid. gemeente Papendrecht Beleidsplan 2006 Sociale Zaken en Werkgelegenheid gemeente Papendrecht INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 2 DOELSTELLING 1 WERK HOOFDDOELSTELLING... 3 DOELSTELLING 2 WERK GESUBSIDIEERDE ARBEID... 4 DOELSTELLING

Nadere informatie

Stuknummer: blo8.00054. Managementinformatie. Afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) Derde kwartaal 2007

Stuknummer: blo8.00054. Managementinformatie. Afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) Derde kwartaal 2007 Stuknummer: blo. Managementinformatie Afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) Derde kwartaal Tabel 1. Aantal uitkeringen op grond van de Wet Werk en Bijstand (WWB) WWB-uitkeringen Aantal uitkeringen Instroom

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Arbeidsongeschiktheidsuitkeringen sterk teruggelopen. Vooral minder nieuwe WAO-uitkeringen

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Arbeidsongeschiktheidsuitkeringen sterk teruggelopen. Vooral minder nieuwe WAO-uitkeringen Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB06-026 6 maart 2006 9.30 uur Arbeidsongeschiktheidsuitkeringen met 60 duizend gedaald In 2005 is het aantal uitkeringen van de belangrijkste sociale zekerheidsregelingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710029 Ag nr. : 9 Datum :29-03-07

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710029 Ag nr. : 9 Datum :29-03-07 Ag nr. : 9 Onderwerp Aanpassing Re-integratieverordening Wet werk en bijstand Voorstel 1. Artikel 16 van de Re-integratieverordening gemeente Boxtel, zoals vastgesteld op 15-12-2005 onder nummer 0510742

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 56469 6 oktober 2017 Beleidskader bijdrageregeling begeleiden van ex-gedetineerden voor wonen en werken 2018 1. Inleiding

Nadere informatie

Bijgaand ontvangt u de rapportage Werk en Inkomen over de maand januari 2006.

Bijgaand ontvangt u de rapportage Werk en Inkomen over de maand januari 2006. Directie Inwoners Werk & Inkomen Ingekomen stuk D6 Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur aan de Gemeenteraad van Nijmegen Mariënburg 30 6511 PS Nijmegen Telefoon (024) 329 92 22 Telefax (024)

Nadere informatie

Totaal bedragen * Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente begroting Bedrijfsvoering

Totaal bedragen * Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente begroting Bedrijfsvoering Wat kost het de gemeente Aa en Hunze? Totaal bedragen * 1.000 Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente Bedrijfsvoering 1.441 113 1.328 1.252 Participatiewet uitkeringen 5.308 5.095 213 145

Nadere informatie

M E M O. : de gemeenteraad. : het college van burgemeester en wethouders. Datum : oktober : analyse en maatregelen.

M E M O. : de gemeenteraad. : het college van burgemeester en wethouders. Datum : oktober : analyse en maatregelen. M E M O Aan Van : de gemeenteraad : het college van burgemeester en wethouders Datum : oktober 2015 Onderwerp : analyse en maatregelen Inleiding: Met de invoering van de Participatiewet is de Incidentele

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen CVDR Officiële uitgave van Tholen. Nr. CVDR43763_1 20 maart 2018 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen De raad der gemeente Tholen; gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Beleidsregels Uitstroompremies Wwb, Ioaw en Ioaz

Beleidsregels Uitstroompremies Wwb, Ioaw en Ioaz Beleidsregels Uitstroompremies Wwb, Ioaw en Ioaz Beleidsregels Uitstroompremies Wwb, Ioaw en Ioaz van de gemeente Hulst Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Hulst (hierna: het college)

Nadere informatie

INKOMEN Ontwikkeling uitkeringenbestand

INKOMEN Ontwikkeling uitkeringenbestand Tussenrapportage Sociaal Domein januari - augustus 2018 Ridderkerk Eind 2017 is gestart met het ontwikkelen van een nieuwe tussenrapportage Sociaal Domein, die is gekoppeld aan de P&C-cyclus. Hierbij treft

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Aantal uitkeringen daalt. Daling bijstand vooral bij mannen en jongeren

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Aantal uitkeringen daalt. Daling bijstand vooral bij mannen en jongeren Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB05-136 25 november 2005 9.30 uur Aantal uitkeringen daalt Het beroep op de sociale zekerheid is voor het eerst in tien jaar over de hele linie afgenomen.

Nadere informatie

Beleidsregels individuele inkomenstoeslag 2017 IGSD Steenwijkerland/Westerveld.

Beleidsregels individuele inkomenstoeslag 2017 IGSD Steenwijkerland/Westerveld. Beleidsregels individuele inkomenstoeslag 2017 IGSD Steenwijkerland/Westerveld. Algemeen De individuele inkomenstoeslag is niet gerelateerd aan bepaalde kosten. Het is een inkomensondersteunende maatregel

Nadere informatie

BELEIDSREGELS PARTICIPATIE Behorend bij de Participatieverordening Grondslag

BELEIDSREGELS PARTICIPATIE Behorend bij de Participatieverordening Grondslag BELEIDSREGELS PARTICIPATIE 2015 Behorend bij de Participatieverordening 2015 Grondslag Artikelen 7, 8a en 10 van de Participatiewet. Artikelen 34, 35 en 36 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk

Nadere informatie

Totaal bedragen * Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente begroting Bedrijfsvoering

Totaal bedragen * Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente begroting Bedrijfsvoering Wat kost het de gemeente Tynaarlo? Totaal bedragen * 1.000 Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente Bedrijfsvoering 1.687 132 1.555 1.466 Participatiewet uitkeringen 6.665 6.656 10-320 Bbz2004

Nadere informatie

Maatschappelijke zorg

Maatschappelijke zorg 107 maatschappelijke zorg 10 108 Maatschappelijke zorg Uitkeringsgerechtigden met een bijstandsuitkering licht gestegen Het aantal uitkeringsgerechtigden is licht gestegen in 2005 en bedraagt op 1 januari

Nadere informatie

Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand

Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 19 december 2012 Registratienummer: TB 12.3407403 Agendapunt: 8 Onderwerp: Voorstel: Toelichting: Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Wet stimulering arbeidsparticipatie

Wet stimulering arbeidsparticipatie Wet stimulering arbeidsparticipatie Op 1 januari 2009 is de Wet stimulering arbeidsparticipatie (STAP) in werking getreden (Stb. 2008, 590 en 591). In deze wet wordt een aantal wijzigingen met betrekking

Nadere informatie

Premieverordening 2012

Premieverordening 2012 Premieverordening 2012 De raad van de gemeente Hengelo, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2012, gelet op de Wet werk en bijstand (WWB), de Wet inkomensvoorziening oudere

Nadere informatie

Overgangsverordening loonkostensubsidie In- en Doorstroombanen, gemeente Oosterhout

Overgangsverordening loonkostensubsidie In- en Doorstroombanen, gemeente Oosterhout Overgangsverordening loonkostensubsidie In- en Doorstroombanen, Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is

Nadere informatie

Totaal bedragen * Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente begroting Bedrijfsvoering

Totaal bedragen * Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente begroting Bedrijfsvoering Wat kost het de gemeente Tynaarlo? Totaal bedragen * 1.000 Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente Bedrijfsvoering 1.657 130 1.528 1.466 Participatiewet uitkeringen 6.662 6.867-205 -320

Nadere informatie

MANAGEMENTSAMENVATTING GEMEENTE ISD DRECHTSTEDEN

MANAGEMENTSAMENVATTING GEMEENTE ISD DRECHTSTEDEN BENCHMARK WWB 2008 MANAGEMENTSAMENVATTING VIERDE KW ARTAAL GEMEENTE ISD DRECHTSTEDEN 1 MANAGEMENTSAMENVATTING GEMEENTE ISD DRECHTSTEDEN De benchmark maakt prestaties van sociale diensten zichtbaar door

Nadere informatie

Re-integratie in beleidsnota. gemeente Schiedam

Re-integratie in beleidsnota. gemeente Schiedam gemeente Schiedam beleidsnota gemeente Schiedam cluster Maatschappelijke Ontwikkeling afdeling Werk Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T0I021911 11 W wvvw,schicdam.n!

Nadere informatie

Re-integratieverordening Participatiewet WIHW 2017 gemeente Oud-Beijerland. Artikel 2. Verplichtingen van de persoon uit de doelgroep

Re-integratieverordening Participatiewet WIHW 2017 gemeente Oud-Beijerland. Artikel 2. Verplichtingen van de persoon uit de doelgroep GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oud-Beijerland Nr. 157294 14 september 2017 Re-integratieverordening Participatiewet WIHW 2017 gemeente Oud-Beijerland Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Startnotitie Werken naar Vermogen

Startnotitie Werken naar Vermogen Startnotitie Werken naar Vermogen 1. ACHTERGROND 1.1. Aanleiding Voor u ligt de Startnotitie Werken naar Vermogen. Concrete aanleiding voor deze Startnotitie is de aangenomen motie van het CDA van 15 november

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT CURMERENO RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1039428 Behorend bij het BcWV-advies met registratienummer 1039427 Behandeling in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend d.d Datum:

Nadere informatie

Verordening Re-integratie en activering Lansingerland 2013

Verordening Re-integratie en activering Lansingerland 2013 CVDR Officiële uitgave van Lansingerland. Nr. CVDR327366_1 30 oktober 2018 Verordening Re-integratie en activering Lansingerland 2013 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen In

Nadere informatie

Beleidsregels Reïntegratie WWB. Met intrekking van de bepalingen 2.2. en 2.3. per 1 juli 2008

Beleidsregels Reïntegratie WWB. Met intrekking van de bepalingen 2.2. en 2.3. per 1 juli 2008 Beleidsregels Reïntegratie WWB Met intrekking van de bepalingen 2.2. en 2.3. per 1 juli 2008 Beleidsregels Reïntegratie WWB van de gemeente Hulst Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Datum uitwerkingtreding

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Datum uitwerkingtreding Beleidsregels Participatieverordening 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Sint-Michielsgestel Officiële naam regeling Beleidsregels Participatieverordening

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 13 februari 2014 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Simpelveld

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 13 februari 2014 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Simpelveld Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VII IBR 13 februari 2014 onderwerp Reintegratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Simpelveld 2014 24673 zaakkenmerk Inleiding In het kader van de Wet

Nadere informatie

NADERE REGELS RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ HELMOND 2010

NADERE REGELS RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ HELMOND 2010 Jaar: 2010 Nummer: 65 Besluit: B&W 29 juni 2010 Gemeenteblad NADERE REGELS RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ HELMOND 2010 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; gelet

Nadere informatie

HERONDERZOEKSPLAN

HERONDERZOEKSPLAN - 1 - HERONDERZOEKSPLAN 2003... 2 INLEIDING... 2 KERNPUNTEN NIEUW HERONDERZOEKSPLAN... 2 RANDVOORWAARDEN... 2 WETTELIJKE BASIS HERONDERZOEKEN... 3 SOORTEN HERONDERZOEKEN... 3 GLOBALE KENMERKEN VAN DE GROEPEN...

Nadere informatie

Kwartaalstatistiek Leiderdorp 2 e kwartaal 2013

Kwartaalstatistiek Leiderdorp 2 e kwartaal 2013 Kwartaalstatistiek Leiderdorp 2 e kwartaal 2013 Toelichting bij cijfers 2 e kwartaal 2013 Ontwikkeling van het aantal klanten Ten opzichte van het 1 e kwartaal 2013 is het aantal WWB uitkeringen in het

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Borger-Odoorn

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Borger-Odoorn CVDR Officiële uitgave van Borger-Odoorn. Nr. CVDR22278_1 26 juni 2018 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Borger-Odoorn Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen 1.

Nadere informatie

ONS -RK 1 OUIT02400 DOORKIESNUMMER

ONS -RK 1 OUIT02400 DOORKIESNUMMER gemeente Schiedam Aan de gemeenteraad van Schiedam Burgemeester en wethouders Postbus l501 3 100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3 112 DZ Schiedam T 010219 11 11. F 010 246 53 51 W www.schiedam.nl

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d.

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d. De raad van de gemeente Echt-Susteren, Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d. Gelet op het bepaalde in de Wet werk en bijstand (WWB), de Wet inkomensvoorziening oudere

Nadere informatie

Datum: 16 november 2007 Nummer raadsnota: Onderwerp: Beleidsplan sociale zekerheid 2008 en Wijzigingsverordening Wet werk en bijstand 2007.

Datum: 16 november 2007 Nummer raadsnota: Onderwerp: Beleidsplan sociale zekerheid 2008 en Wijzigingsverordening Wet werk en bijstand 2007. NOTA VOOR DE RAAD Datum: 16 november 2007 Nummer raadsnota: Onderwerp: Beleidsplan sociale zekerheid 2008 en Wijzigingsverordening Wet werk en bijstand 2007. Portefeuillehouder: Oolhorst Bijlagen: 1. concept-beleidsplan

Nadere informatie

Verordening individuele studietoeslag. Gemeente Kerkrade

Verordening individuele studietoeslag. Gemeente Kerkrade Verordening individuele studietoeslag Gemeente Kerkrade 2015 Vastgesteld door de raad van de gemeente Kerkrade in zijn vergadering van 17 december 2014 (raadsbesluit 14Rb090) 1 Verordening individuele

Nadere informatie

Beleidsverslag 2013 Werk en inkomen

Beleidsverslag 2013 Werk en inkomen Beleidsverslag 2013 Werk en inkomen Beleidsverslag Werk en inkomen 2013 1/11 Inhoud Beleidsverslag 2013...1 Werk en inkomen...1 Inhoud...2 1 Inleiding...2 2.1 Ontwikkeling van de omvang van het uitkeringsbestand...3

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Raadsbesluit De raad van de gemeente Heerde; gelezen het voorstel van het college d.d. 31 maart en 14 april 2009; gelet op artikel 7 en 8, lid 1 onderdeel a van de Wet werk en bijstand; besluit vast te

Nadere informatie

Participatiewet. Figuur 2: Personen met bijstandsuitkering: verdeling naar leeftijd januari 2015 december % 80% 49% 54% 60% 40% 42% 37% 20%

Participatiewet. Figuur 2: Personen met bijstandsuitkering: verdeling naar leeftijd januari 2015 december % 80% 49% 54% 60% 40% 42% 37% 20% Participatiewet Sinds 1 januari 215 is de Participatiewet van kracht. Deze wet vervangt de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning

Nadere informatie

Reïntegratieplan. werk en bijstand. Midden-Delfland, februari 2005

Reïntegratieplan. werk en bijstand. Midden-Delfland, februari 2005 Reïntegratieplan werk en bijstand 2005 Midden-Delfland, februari 2005 Inleiding. Op 1 januari 2004 trad de Wet werk en bijstand (WWB) in werking. Deze wet verving de Algemene bijstandswet, en legt nog

Nadere informatie

Afstemmingsverordening WWB

Afstemmingsverordening WWB Afstemmingsverordening WWB Midden-Delfland, juli 2004 1 De Raad van de gemeente Midden-Delfland, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2004, nr 2004-10-11;

Nadere informatie

Beleidsverslag afdeling. Werk en Inkomen. gemeente Hoogeveen

Beleidsverslag afdeling. Werk en Inkomen. gemeente Hoogeveen Beleidsverslag 2004 afdeling Werk en Inkomen gemeente Hoogeveen Inleiding Het jaar 2004 heeft voornamelijk betrekking gehad op de implementatie van de verplichtte onderdelen van de Wet werk en bijstand.

Nadere informatie

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand NO: De raad van de gemeente Hoogeveen, gelezen het voorstel van het college van... ; gelet op de Wet werk en bijstand; gezien het advies van de raadscommissie Samenleving; overwegende dat op grond van

Nadere informatie

Totaal bedragen * Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente begroting Bedrijfsvoering

Totaal bedragen * Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente begroting Bedrijfsvoering Wat kost het de gemeente Assen? Totaal bedragen * 1.000 Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente begroting Bedrijfsvoering 8.431 1.085 7.346 7.268 Participatiewet uitkeringen 29.433 30.433-1.000

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Grave,

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Grave, Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Grave, gelet op de artikelen 7, 8a en 10 van de Participatiewet, de artikelen 34, 35 en 36 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen De Raad van de gemeente Culemborg, gelezen het voorstel van het College van Burgemeester en Wethouders d.d. 10 april 2012 gelet op artikel 147, eerste lid van de Gemeentewet, de artikelen 7 en 8 en 10

Nadere informatie

B&W d.d. 11 februari 2014

B&W d.d. 11 februari 2014 B&W 14.0148 d.d. 11 februari 2014 Onderwerp Beleidsregel loonkostensubsidie 2014 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. de beleidsregel Loonkostensubsidie 2014 vast te stellen. Perssamenvatting:

Nadere informatie

Het Dagelijks Bestuur van ISD BOL. Vast te stellen de Beleidsregels Boete ISD BOL In te trekken de Beleidsregels Boete ISD BOL 201 5

Het Dagelijks Bestuur van ISD BOL. Vast te stellen de Beleidsregels Boete ISD BOL In te trekken de Beleidsregels Boete ISD BOL 201 5 Beleidsregels Boete ISD BOL 2018 Het Dagelijks Bestuur van ISD BOL BESLUIT»» Vast te stellen de Beleidsregels Boete ISD BOL 201 8 In te trekken de Beleidsregels Boete ISD BOL 201 5 Artikel 1 - Begripsbepalingen

Nadere informatie

VOORSTEL INHOUD. Portefeuille: J. de Graaf. No. B Dronten, 6 november Beleidskeuzes WWB Aan de gemeenteraad

VOORSTEL INHOUD. Portefeuille: J. de Graaf. No. B Dronten, 6 november Beleidskeuzes WWB Aan de gemeenteraad Portefeuille: J. de Graaf No. B12.002085 Dronten, 6 november 2012 Beleidskeuzes WWB 2013 Aan de gemeenteraad VOORSTEL Wij stellen u voor: 1. Voor de besteding van de doeluitkering werkdeel WWB 2013 ter

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Onderwerp Datum 26 oktober 2012 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Venray 2013 Pagina 1 van 6 De raad van Venray, gelezen het advies van de Cliëntenraad WWB van 16 oktober 2012, gelezen

Nadere informatie

Managementrapportage team sociale zaken 2013

Managementrapportage team sociale zaken 2013 Managementrapportage team sociale zaken 2013 Hierbij de management rapportage 2013 van het team sociale zaken. Sociale zaken betreft werk, inkomen en zorg, waaronder de schuldhulpverlening. In deze rapportage

Nadere informatie

Totaal bedragen * Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente begroting Bedrijfsvoering

Totaal bedragen * Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente begroting Bedrijfsvoering Wat kost het de gemeente Aa en Hunze? Totaal bedragen * 1.000 Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente begroting - Bedrijfsvoering 1.400 111 1.290 1.252 38 Participatiewet uitkeringen 5.084

Nadere informatie

Wat gaat het kosten? Baten & lasten totaal. Bedragen * Inkomsten Lasten Bijdrage gemeente

Wat gaat het kosten? Baten & lasten totaal. Bedragen * Inkomsten Lasten Bijdrage gemeente Wat gaat het kosten? Bedragen * 1. Inkomsten Lasten Bijdrage gemeente Integratie-uitkering 3.55 3.55 Bbz24 177 298 12 44.28 4.855-3.173 Bijzondere bijstand en minimabeleid 4.331 4.331 Organisatie (incl.

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA 7 februari 2018 Betreft Kamervragen van het lid Van Dijk

Nadere informatie

Toelichting. Artikelsgewijs

Toelichting. Artikelsgewijs Toelichting Algemeen Deze verordening regelt de ondersteuning die de gemeente biedt bij de arbeidsinschakeling van werklozen die horen tot de doelgroep. De opdracht om die ondersteuning te bieden is geregeld

Nadere informatie

Programma 11 Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 11.1 Wat hebben we bereikt? 11.1.1 Arbeidsmarktbeleid

Programma 11 Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 11.1 Wat hebben we bereikt? 11.1.1 Arbeidsmarktbeleid Programma 11 Sociale Zaken en Werkgelegenheid Figuur 11 Aan het werk met Spijkenisse werkt! 11.1 Wat hebben we bereikt? 11.1.1 Arbeidsmarktbeleid Daling van het Wwb-klantenbestand (Wwb-uitkeringen, inkomensvoorzieningen

Nadere informatie

Uitvoeringsregels premiebeleid WWB maart 2010

Uitvoeringsregels premiebeleid WWB maart 2010 Uitvoeringsregels premiebeleid WWB 2009 1 maart 2010 Inhoudsopgave Inleiding 5 1 Premies aan individuen 6 1.1 Algemene bepalingen 6 1.2 Uitstroompremie 7 1.3 Deeltijdpremie 7 1.4 Participatiepremie 8

Nadere informatie

Verordening langdurigheidstoeslag WWB gemeente Kaag en Braassem 2012.

Verordening langdurigheidstoeslag WWB gemeente Kaag en Braassem 2012. De raad van de gemeente Kaag en Braassem; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 31 juli 2012; gelet op de artikelen 8, 1 e lid, onder d, 2 e lid, onder b en 36 van de Wet werk en bijstand;

Nadere informatie

Totaal bedragen * Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente begroting Bedrijfsvoering

Totaal bedragen * Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente begroting Bedrijfsvoering Wat kost het de gemeente Aa en Hunze? Totaal bedragen * 1.000 Uitgaven Inkomsten Bijdrage gemeente Bijdrage gemeente Bedrijfsvoering 1.416 111 1.305 1.252 Participatiewet uitkeringen 5.106 5.258-152 145

Nadere informatie

1. Waar treffen we in de nota voorstellen aan om het niet gebruik terug te dringen?

1. Waar treffen we in de nota voorstellen aan om het niet gebruik terug te dringen? Raadsvergadering d.d. 17 februari 2008 Raadsnota nummer 0009009 Onderwerp: Actualisatie minimabeleid Vragen van fractie: Gemeentebelangen Naam raadslid: Ad Kouwelaar VRAGEN 1. Waar treffen we in de nota

Nadere informatie

De beleidsregel treedt in werking, de dag na publicatie, 21 februari 2013.

De beleidsregel treedt in werking, de dag na publicatie, 21 februari 2013. Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2013 / 036 Naam Beleidsregels Terug- en Invordering Wet werk en bijstand 2013 Publicatiedatum 20 februari 2013 Opmerkingen - Besluit van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015. Gemeente Wijdemeren. College van burgemeester en wethouders

Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015. Gemeente Wijdemeren. College van burgemeester en wethouders Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR80772_3. Participatieverordening Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN

CVDR. Nr. CVDR80772_3. Participatieverordening Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN CVDR Officiële uitgave van Ooststellingwerf. Nr. CVDR80772_3 12 juni 2018 Participatieverordening 2010 De raad van de gemeente Ooststellingwerf;nr. B.4gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Quick scan re-integratiebeleid. Een oriënterend onderzoek door de rekenkamercommissie

Quick scan re-integratiebeleid. Een oriënterend onderzoek door de rekenkamercommissie Quick scan re-integratiebeleid Een oriënterend onderzoek door de rekenkamercommissie Doetinchem, 16 december 2011 1 1. Inleiding De gemeenteraad van Doetinchem heeft op 18 december 2008 het beleidsplan

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014; Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Westerveld 2015 De raad van de gemeente Westerveld; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014; gelet op artikel 6, tweede lid,

Nadere informatie

c. IOAZ: Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen.

c. IOAZ: Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen. De raad van de gemeente Doetinchem; gelet op artikel 147, eerste lid van de Gemeentewet, de artikelen 7, 8 en 10, tweede lid van de Wet werk en bijstand (Wwb), de artikelen 34, 35 en 36 van de Wet inkomensvoorziening

Nadere informatie

Beleidsregels individuele inkomenstoeslag Participatiewet 2016 IGSD Steenwijkerland/Westerveld integraal weergegeven.

Beleidsregels individuele inkomenstoeslag Participatiewet 2016 IGSD Steenwijkerland/Westerveld integraal weergegeven. Beleidsregels individuele inkomenstoeslag Participatiewet 2016 IGSD Steenwijkerland/Westerveld integraal weergegeven. Algemeen De individuele inkomenstoeslag is niet gerelateerd aan bepaalde kosten. Het

Nadere informatie

RAADSBESLUIT. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d ;

RAADSBESLUIT. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d ; RAADSBESLUIT Onderwerp: Dagtekening: nummer: 1e wijziging van de Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ Asten 2010 1 februari 2011.. De raad van de gemeente Asten; gezien het voorstel van het college

Nadere informatie

/ bbô~d22j42ja ~9 _/ 12J 513 gemeente werkendam

/ bbô~d22j42ja ~9 _/ 12J 513 gemeente werkendam / bbô~d22j42ja ~9 _/ 12J 513 gemeente werkendam de leden van de gemeenteraad van Werkendam Raadhuisplein 1 4251 VZ Werkendam Postbus 16 4250 DA Werkendam Telefoon: (0183) 5072 00 Fax: (0183) 507300 6-mail:

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit reïntegratie Sociale Zekerheid 2012-A, gemeente Drimmelen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Drimmelen;

Uitvoeringsbesluit reïntegratie Sociale Zekerheid 2012-A, gemeente Drimmelen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Drimmelen; CVDR Officiële uitgave van Drimmelen. Nr. CVDR301153_1 17 oktober 2017 Uitvoeringsbesluit reïntegratie sociale zekerheid 2012-A, gemeente Drimmelen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

IN EERSTE HALFJAAR 2002. Paula van der Brug en Robert Selten. April 2005. Het aantal gestarte trajecten in het eerste halfjaar van 2002.

IN EERSTE HALFJAAR 2002. Paula van der Brug en Robert Selten. April 2005. Het aantal gestarte trajecten in het eerste halfjaar van 2002. Centraal Bureau voor de Statistiek Centrum voor Beleidsstatistiek UITSTROOM UIT DE UITKERING NA START REÏNTEGRATIETRAJECT IN EERSTE HALFJAAR 2002 Paula van der Brug en Robert Selten April 2005 Op 1 januari

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van o, met overneming van de daarin vermelde motieven;

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van o, met overneming van de daarin vermelde motieven; Verordening individuele studietoeslag ISD BOL 2015 De raad van de gemeente o; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van o, met overneming van de daarin vermelde motieven; gelet op artikel

Nadere informatie

december Totaal behandeld

december Totaal behandeld Schuldhulpverlening In 2015 is besloten om met ingang van 2015 geen afzonderlijk jaarverslag over schuldhulpverlening op te stellen, maar de resultaten in een bijlage op te nemen bij de Marap. In 2015

Nadere informatie

45.000 Totaal 1.450.177 950.444 825.300

45.000 Totaal 1.450.177 950.444 825.300 Bijlage 1: Welke middelen zijn met dit voorstel gemoeid? Uitgangspunt 1. Bij het voorstel voor de afbouw WIW/ID is een financieel overzicht gemaakt van de verwachte inkomsten en uitgaven op het participatiebudget

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie