NIEUWSWIJZER Stafdienst BcPL. ICT medewerkers. Jeroen Geilen is systeembeheerder

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSWIJZER Stafdienst BcPL. ICT medewerkers. Jeroen Geilen is systeembeheerder"

Transcriptie

1 NIEUWSWIJZER Stafdienst BcPL Jeroen Geilen is systeembeheerder Vanaf dit schooljaar is de Stafdienst van het BcPL gehuisvest op locatie Herle in het voormalige lokaal Handel en Administratie. De leden van de stafdienst zijn te bereiken via de bekende mailadressen en mobiele telefoonnummers. Daarnaast is de zoekfunctie (op naam) via de interne telefoonlijn natuurlijk erg handig. Heb je een afspraak met Ank Wijnands, of een medewerker van de stafdienst en kom je met de auto: via de poort rechts naast het gebouw van Herle rijd je rechtdoor. Zo kom je aan de achterzijde van het gebouw waar je kunt parkeren. Helemaal aan het eind van het voetpad vind je de ingang naar de kantoorruimten. Rick Reinders is systeembeheerder Bij twijfel kun je je ook melden bij de receptie van locatie Herle, zij wijzen je graag de weg. ICT medewerkers Bert Theunissen coördineert de ICT werkzaamheden en stuurt de ICT medewerkers aan René Kleuters is stagiair bij de afdeling ICT en is 4e jaars student ICT Netwerkbeheer op Arcus. Een interne vacature voor 0,3 Fte ICT medewerker is uitgezet.

2 P&O informatie Dienstreizen Sinds medio september dit jaar is de verwerking van de dienstreizen-declaraties gewijzigd. De declaratie moet digitaal worden aangeleverd. Dus na ondertekening van het formulier door achtereenvolgens het personeelslid, de leidinggevende en de sectordirecteur, graag het formulier scannen en sturen naar Het streven is om nog dit schooljaar te realiseren dat elke medewerker zelf zijn declaratie rechtstreeks in het salarissysteem gaat verwerken. Jubileum Waarschijnlijk al lang bekend, maar toch nog even ter herinnering: de datum van je jubileum moet je zelf tijdig kenbaar maken bij P&O van BcPL; liefst een maand van tevoren, zodat de mutatie van de jubileumuitkering tijdig naar de salarisadministratie kan worden gestuurd. Beroepscollege Parkstad Limburg Jaarverslag Strategische ontwikkelingen Dit schooljaar zijn een tweetal belangrijke strategische wijzigingen doorgevoerd. Techniek Allereerst is het besluit genomen om de techniekopleidingen van Herle, Holz en Emmacollege per uit te voeren in het gebouw van het Arcus college, Schandelermolenweg 21 te Heerlen. De voorbereidingen zijn zowel financieel, onderwijsinhoudelijk, personeel, juridisch als gebouwenijk uitgewerkt en uitgevoerd. Dit is voor velen een arbeidsintensief maar wel mooi proces geweest. De samenwerking tussen LVO en SVO PL enerzijds, maar ook met Arcus is zeer positief verlopen. Met ingang van het nieuwe schooljaar zullen 272 leerlingen 3 en 4 vmbo die gekozen hebben voor de profielen PIE, BWI of M&T, hun opleiding vervolgen in een ander, aangepast gebouw van Arcus college. Hiermee zal ook een aan uitvoering van de zogenaamde vakmanschapsroute, de driejarige opleiding vmbo/mbo niveau 2.

3 De Thermen Als tweede is de onderwijskundige opdracht voor de locatie Thermen gewijzigd. De locatie had door de ontwikkelingen van passend onderwijs een continuïteitsprobleem. In opdracht van het bestuur van SVO PL heeft een groep van 10 docenten nagedacht over een vernieuwend onderwijskundig concept voor de doelgroep Tl/Havo. In oktober is besloten dat dit nieuwe aanbod ook daadwerkelijk zou worden uitgevoerd met ingang van het schooljaar Dat betekende dat zowel onderwijsinhoudelijk, maar ook personeel en gebouwenlijk de nieuwe school moest worden ingericht. Het onderwijs is verder uitgewerkt door de projectgroep dnt, de mobiliteit van het zittende personeel en het opnieuw samenstellen van het team is een taak die door de algemeen directeur en de P&O adviseur is opgepakt. In een later stadium ook door de nieuw benoemde sectordirecteur en teamleider. Met ingang van het nieuwe schooljaar zullen 34 leerlingen starten op dnt. De leerlingen van de Thermen die nu in leerjaar 1 zitten zullen leerjaar 2 ook nog afmaken op de Thermen. Aantal leerlingen Schooljaar Schooljaar Schooljaar Schooljaar Onderwijs Gepersonaliseerd leren In pilots wordt binnen alle scholen van BcPL gewerkt aan het verder invoeren van gepersonaliseerd leren. In de lessentabel van Holz en Herle zitten blokken waarbinnen de leerlingen de mogelijkheid hebben om met hun eigen gepersonaliseerde leerroute aan de slag te gaan. Bij Brandenberg heeft men gekozen om te werken met lesplanners. De vmbo scholen zijn aan de slag gegaan met de implementatie van de vernieuwde vmbo examens. Hiermee krijgen leerlingen ook de mogelijkheid om meer individuele leerroutes te kiezen. De techniekopleidingen en de opleiding Dienstverlening en Producten waren pilot-scholen voor de invoering van de vernieuwde examens. De I-coaches van BcPL hebben medewerkers ondersteund in het toepassen van digitale leermaterialen en hebben adviezen gegeven met betrekking tot leermiddelenbeleid, Bring Your Own Device, SOMToday en de start van het schooljaar (proces, informatie nieuwe collega s). Daarnaast hebben zij een studiemiddag georganiseerd met good practices op het gebied van digitale leermiddelen en/of ondersteuning door digitale systemen. In totaal hebben 22 leerlingen (Brandenberg 20 leerlingen, Holz 2 leerlingen), succesvol een examen op hoger niveau gedaan. Bij de PPL hebben 25 van de 29 leerlingen hun diploma niveau 1 behaald van het Arcus college. 4 leerlingen behalen het diploma komend schooljaar alsnog.

4 8 leerlingen van de PPL hebben het VCA diploma behaald. Op 4 locaties zijn door leerlingen leerwerktrajecten gevolgd, op PPL hebben 3 van de 5 kandidaten hun certificering SVS-schoonmaak behaald; op locatie Brandenberg hebben 11 leerlingen een leerwerktraject gevolgd en op locatie Herle waren dit er 4. Tijdens een gezamenlijke studiemiddag met sectordirecteuren en teamleiders zijn de opbrengsten van 4 jaar BcPL geïnventariseerd en is afgesproken dat we een aantal thema s gezamenlijk gaan uitwerken en op BcPL niveau gaan implementeren (standaardisatie). Teamleiders zullen hier hun onderwijskundige rol pakken. De thema s zijn: LOB, vernieuwde examens vmbo, lessentabellen en overgangsnormen, intake, maatwerktrajecten, examens op hoger niveau, het individueel ontwikkelplan, stages. Passend onderwijs Het Beroepscollege kende afgelopen schooljaar twee boven schoolse tijdelijke voorzieningen. Uitstroom: 5 leerlingen VSO 9 leerlingen regulier 1 leerling schakeltraject 1 leerling is gesloten geplaatst (en daardoor ook uitgestroomd naar VSO) 1 leerling voortijdig gestopt wegens angst 1 leerling doorgestroomd naar BTV-PPL (zit nu regulier op PPL) De kwaliteit van de BTV-kort heeft ten opzichte van schooljaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Door een goed, helder en gestructureerd programma is het gelukt om binnen de setting een positief klimaat te creëren. Binnen dit positieve klimaat is het begeleiden van leerlingen prettiger geworden. Waar we tegenaan blijven lopen is het ontvangen van de gevraagde planningen van de moederscholen. Hierdoor gaat de leerling zich vervelen en is het moeilijker om het doel te bereiken. Dit is een aandachtspunt voor volgend schooljaar. BTV-kort: dit schooljaar uitgevoerd op de locatie Thermen, vangt leerlingen op die er door hun gedrag baat bij hadden om tijdelijk (maximaal 12 weken) in een andere setting weer op het juiste spoor gezet te worden. Dit schooljaar zijn, verspreid over het jaar, 18 leerlingen ingestroomd en begeleid in de BTV-kort. BTV-lang: de BTV lang, ook uitgevoerd op de locatie Thermen was een schakelvoorziening voor de leerlingen die net te goed waren voor speciaal onderwijs, maar nog niet toe waren om in te stromen in het reguliere onderwijs en in een kleinschalige zorgsetting konden worden voorbereid om deze overstap te maken. In de BTV-lang zijn dit schooljaar 26 leerlingen gestart, verdeeld over de drie leerjaren. 21 Leerlingen in klas 1, 2 leerlingen in klas 2 en 3 leerlingen in klas 2U. Al deze leerlingen stromen eind

5 van dit schooljaar uit. Deze leerlingen hebben deel uitgemaakt van de reguliere klassen van de Thermen en zijn op afstand gevolgd door een van onze orthopedagogen. Uitstroom: 21 leerlingen regulier 3 leerlingen schakeltraject 1 leerling VSO 1 leerling praktijkonderwijs 1 leerling is gesloten geplaatst (en daardoor ook uitgestroomd naar VSO) Binnen alle scholen van BcPL is de zorgstructuur verder geïmplementeerd en is gewerkt aan deskundigheidsbevordering van de medewerkers met betrekking tot leer- en gedragsproblemen van leerlingen. Je ziet binnen alle scholen dat er steeds meer maatwerk oplossingen bedacht worden voor leerlingen. Ook de inzet van Leerwerktrajecten om leerlingen binnen boord te houden neemt toe. 4 leerlingen van de Catharinaschool zijn ingestroomd in de PPL. 8 leerlingen van de Buitenhof zijn ingestroomd bij het Herle via de maatwerkplaats. De pilot gedigitaliseerd overdrachtsdossier van Intergrip heeft plaatsgevonden bij Holz en Herle, de pilot is goed verlopen. De instroom van ISK behoeft nog speciale aandacht en afstemming. Ook de zwak cognitieve leerling met gedragsproblemen vraagt nog aandacht. Wij zijn onvoldoende in staat om deze leerling goed te bedienen. LOB Afgelopen schooljaar heeft de werkgroep LOB-BcPL aan onderstaande zaken gewerkt: Organiseren van de studiemiddag LOB voor alle OP van BcPL. Tijdens deze studiemiddag is het OP geïnformeerd over wat LOB is, het belang van LOB voor de leerling is aangegeven en de wettelijke verplichting om LOB in te voeren. Verder is er in vaksecties (groepen vooraf samengesteld, groepsvoorzitters vooraf geïnformeerd) gewerkt aan opdrachten die te maken hebben met LOB en die heel praktisch tijdens de lessen toegepast kunnen worden. De studiemiddag is vooraf goed voorbereid en er heeft ook een evaluatie plaats gevonden waarin iedereen kon aangeven hoe men de studiemiddag ervaren heeft en of men het kan en gaat toepassen. Alle leden van de werkgroep hebben de training LOB coach van de Loopbaanschool gevolgd. Middels het volgen van deze training hebben de leden tools gekregen om goede gesprekken te voeren en om mentoren/docenten verder aan te sturen om de LOB gesprekken te voeren. Ontwikkelen, uitwerken en verder invullen van de gezamenlijke site LOB via Intranet SVO PL. Er is met de ICT medewerker besproken hoe de site uit moet komen te zien, de ontwikkelde site is bekeken en men heeft scholing gekregen hoe de site te vullen. Men heeft alles ingevoerd en zo zijn alle ontwikkelde bestanden van elkaar uitwisselbaar en kan men gebruik maken van elkaars expertise. Doordat er gewerkt wordt met een LOB logo dat op alle scholen hetzelfde is, is het voor iedereen (leerlingen, ouders

6 en medewerkers) duidelijk dat het hier over LOB gaat. Tenslotte zijn er nog 2 bijeenkomsten geweest waarin men vooral ervaringen heeft uitgewisseld, knelpunten heeft besproken en succesverhalen heeft gedeeld. Een soort intervisie met de LOBcoaches van iedere locatie. Doorlopende leerwegen De contacten met het primair onderwijs zijn door alle scholen van BcPL opgepakt. Aandachtspunten waren de implementatie van Eldos, de aanmelding van zorgleerlingen, ontwikkeling van het nieuwe aanbod de Nieuwe Thermen. De vaststelling van Tlv s door het samenwerkingsverband heeft door meerdere oorzaken vertraging opgeleverd. Dit is bespreekpunt geweest in de diverse overleggen. De vakmanschapsroute van techniek en zorg en welzijn zijn verder uitgewerkt. Komend schooljaar wordt in heel zuid Limburg gestart met de vakmanschapsroute voor de technische opleidingen. Met betrekking tot het horecaonderwijs is een samenwerkingsovereenkomst opgesteld tussen de vmbo scholen Zuid Limburg, Arcuscollege en de Hogere Hotelschool. De uitwerking van doorlopende leerlijnen is een van de speerpunten. De afdeling consumptieve techniek heeft een groot aantal pr activiteiten uitgevoerd ten behoeve van verhoging van de instroom. Dit heeft er toe geleid dat de afdeling gegroeid is van 29 leerlingen naar 38 leerlingen. Personeel en organisatie Het gemiddelde ziekteverzuim is teruggebracht van 5.34% naar 5.24%. Het betreft vooral het langdurig ziekteverzuim dat drukt op het percentage (3.15%). Mobiliteit; 55 medewerkers hebben het afgelopen schooljaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een dag mee te lopen met een collega op een andere locatie van BcPL. Door de nieuwe opdracht van de Thermen zijn 22 medewerkers verplaatst van de Thermen naar een andere school binnen SVOPL. Ook is een aantal medewerkers verplaatst naar het Techniekcollege. Met de benoemde LC docenten zijn beoordelingsgesprekken gevoerd. In het kader van de functiemix zijn wederom nieuwe collega s benoemd in een LC functie. Het management van BcPL heeft scholing gehad in het voeren van POP- en functioneringsgesprekken en het opbouwen van dossiers. Alle startende docenten hebben het inductieprogramma van de talentenacademie gevolgd. BcPL is opleidingsschool. Afgelopen schooljaar hebben 32 stagiaires stage gelopen in een van onze scholen. 30 collega s zijn opgeleid tot stagebegeleider.

7 Financiën Het programma Bookmaster is op alle scholen van BcPL geïmplementeerd. Het programma WIS collect wordt in het nieuwe schooljaar door de SVO PL geïmplementeerd. De processen en de inrichting van de leerling administratie is BcPL breed opgepakt en afgestemd. Het financiële tekort van Herle is kleiner geworden (van naar ). Met name de bijdrage van PPL en de huurinkomsten hebben hiertoe bijgedragen. Kwaliteitszorg In het kader van kwaliteitszorg hebben onderstaande activiteiten plaatsgevonden: Onderwijsresultaten: voor elke locatie is Vensters VO ingevuld en herhaaldelijk geactualiseerd, zijn de cijfers van SE en CE (vmbo) geanalyseerd en besproken op verschil en trend en is de DTT (vmbo) afgenomen en geanalyseerd. Waar nodig zijn verbetervoorstellen geformuleerd. Examenresultaten/slagingspercentages 2016: Locatie Brandenberg Ba 98% Ka 96% TG 83% Locatie Holz Ba 92% Ka 100% TG 89% Locatie Herle Ba 100% Ka 98,1% TG 85,7 % Kwaliteitsbeleid en verantwoording: de VO2020 scan (ambities uit het sectorakkoord) is door de sectordirecteuren geactualiseerd. Leerlingen: leerlingen van leerjaar één, twee en drie (PPL alle leerjaren; Thermen enkel leerjaar één en twee(u)) hebben een tevredenheidsonderzoek ingevuld via Kwaliteitscholen. Resultaten zijn besproken op locatie. De resultaten van leerjaar drie staan vermeld in Vensters VO. Daarnaast is er een SVO PLbreed pestprotocol ingevoerd. Ouders: ouders van leerlingen van leerjaar één, twee en drie (PPL alle leerjaren; Thermen leerjaar één en twee(u)) hebben een tevredenheidsonderzoek ingevuld via Kwaliteitscholen. Resultaten zijn geanalyseerd en besproken op locatie. De resultaten van leerjaar drie staan vermeld in Vensters VO. Personeel: onder het personeel is een medewerkers tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. De resultaten zijn doorgestuurd naar de sectordirecteuren. Op 20 oktober heeft een studiemiddag in het kader van Kwaliteitszorg voor het OOP plaatsgevonden; de reacties vanuit de groep OOP waren positief. Er is besloten elk jaar een studiemiddag voor het OOP te organiseren. In schooljaar is de studiemiddag gepland op 18 oktober, het thema is dan Veiligheid. De locatie Herle en Holz hebben een basisarrangement ontvangen van de inspectie. Diverse geplande activiteiten zijn in overleg met sectordirecteuren en algemeen directeur geschrapt uit de kalender. Ook is de frequentie van diverse onderzoeken verminderd. Bovenstaande bevindingen zijn aanleiding voor aanpassingen in de 'kwaliteitskalender' voor het schooljaar

SCHOOLPLAN

SCHOOLPLAN SCHOOLPLAN 2015 2016 Onderwijs en zorg Op locatie Brandenberg wordt onderwijs aangeboden voor alle leerwegen van het VMBO inclusief LWOO leerjaar 1 t/m leerjaar 4. Locatie Brandenberg heeft in schooljaar

Nadere informatie

BEROEPSCOLLEGE SCHOOLJAAR 2015-2016

BEROEPSCOLLEGE SCHOOLJAAR 2015-2016 BEROEPSCOLLEGE SCHOOLJAAR 2015-2016 De eerste weken van het schooljaar zijn alweer voorbij, nieuwe leerlingen hebben intussen hun draai gevonden en voor de meesten van ons zit de routine er weer in. Het

Nadere informatie

Beroepscollege Parkstad Limburg sectordirecteur Brandenberg

Beroepscollege Parkstad Limburg sectordirecteur Brandenberg School- en functieprofiel Beroepscollege Parkstad Limburg sectordirecteur Brandenberg cao-vo schaal 13 Versie 25 oktober 2018 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact op met Miriam Valk-Koenders,

Nadere informatie

NIEUWSWIJZER Ank Wijnands

NIEUWSWIJZER Ank Wijnands NIEUWSWIJZER 15 2016 Nog heel even en dan is het weer Kerstmis, dagen om gezellig met elkaar door te brengen, maar ook een tijd van bezinning waarin we ons realiseren dat we bevoorrecht zijn om te leven

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2015-2016 Voor u ligt het jaarverslag van schooljaar 2015 2016 van De Michaëlschool, school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in Boxtel. Middels dit verslag willen we u informeren

Nadere informatie

Nieuwjaarswens. De Nieuwe Thermen

Nieuwjaarswens. De Nieuwe Thermen Nieuwjaarswens Vorige week maandag hebben we op locatie PPL samen getoost op het nieuwe jaar. In een korte toespraak informeerde Ank Wijnands de medewerkers over de BcPL ontwikkelingen op dit moment. Natuurlijk

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs VO Parkstad Limburg

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs VO Parkstad Limburg Samenwerkingsverband Passend Onderwijs VO Parkstad Limburg BCPL, locatie Brandenberg Concept-Kijkwijzer Begeleiding en aanbod Mavo / VMBO-scholen en PRO BCPL, locatie Herle BCPL, locatie Holz BCPL, locatie

Nadere informatie

Locatiebeleidsplan 2015 VMBO Wageningen

Locatiebeleidsplan 2015 VMBO Wageningen Locatiebeleidsplan 2015 VMBO Wageningen Uitgangspunt voor het locatiebeleidsplan VMBO Wageningen 2015 is: - Het strategisch beleidsplan Pantarijn 2015, waarin 4 ambities zijn benoemd: o Ambitie 1. Uitdagend

Nadere informatie

Examenuitslagen BCPL. Eindexamenkandidaten, trotse ouders en docenten en het galabal

Examenuitslagen BCPL. Eindexamenkandidaten, trotse ouders en docenten en het galabal Eindexamenkandidaten, Examenuitslagen BCPL Locatie Brandenberg aantal examenkandidaten 150 afgewezen 2 geslaagd 98,9% Locatie Holz aantal examenkandidaten 131 afgewezen 5 geslaagd 96,2% Locatie Herle aantal

Nadere informatie

FAQ lijst Hooghuisbreed

FAQ lijst Hooghuisbreed FAQ lijst Hooghuisbreed Algemeen Hoe is passend onderwijs in deze regio geregeld? Sinds 2014 is passend onderwijs ingevoerd op alle scholen in Nederland. Dat houdt in dat de leerlingen zoveel mogelijk

Nadere informatie

Welk advies moet de basisschool geven om in aanmerking voor de Nieuwe Thermen te komen? Een dubbel vmbo-t/havo-advies.

Welk advies moet de basisschool geven om in aanmerking voor de Nieuwe Thermen te komen? Een dubbel vmbo-t/havo-advies. Vragen & antwoorden over de Nieuwe Thermen Een overzicht van de meest gestelde vragen van ouders tijdens de informatieavonden en natuurlijk de antwoorden: Aanmelding Welk advies moet de basisschool geven

Nadere informatie

Jaarverslag basisschool de Vijf-er schooljaar

Jaarverslag basisschool de Vijf-er schooljaar Jaarverslag basisschool de Vijf-er schooljaar 2015-2016 Beleidsterrein Nadere uitleg en beschrijving 1. Leiderschap Er is per 1 februari afscheid genomen van dhr. R. Aangeenbrug als directeur. Met ingang

Nadere informatie

Workshopmiddag. Een foto impressie.. Landschildpadden/parkieten/tropische schelpen: de passie van Harrie Hensgens

Workshopmiddag. Een foto impressie.. Landschildpadden/parkieten/tropische schelpen: de passie van Harrie Hensgens BCPL afsluiting Workshopmiddag schooljaar Net als vorig jaar verzorgde een aantal van onze collega s van het BCPL op 9 juni een workshop. Iedereen kon een keuze maken uit een gevarieerd aanbod. De middag

Nadere informatie

DACAPO COLLEGE. 1800 leerlingen

DACAPO COLLEGE. 1800 leerlingen 1800 leerlingen DACAPO COLLEGE ontstaan uit 6 scholen Vertraging nieuwbouw en verbouw heeft samenwerking vertraagd Sinds 2014-2015 nieuwbouw voor deel beroepsgerichte bovenbouw DACAPO COLLEGE Alle profielen,

Nadere informatie

Overgang van Primair naar Voortgezet Onderwijs Almere

Overgang van Primair naar Voortgezet Onderwijs Almere Overgang van Primair naar Voortgezet Onderwijs Almere Voorlopig advies groep 6 en 7 Aan het einde van het schooljaar groep 6 en 7 geeft de PO school na overleg met ouders een voorlopig schooladvies 1.

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK (TKO) DOCKINGA COLLEGE, afdeling VWO

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK (TKO) DOCKINGA COLLEGE, afdeling VWO RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK (TKO) DOCKINGA COLLEGE, afdeling VWO Plaats: Dokkum BRIN-nummer: 00ZX-0 en 00ZX-08 Onderzoek uitgevoerd op: 18 december 2012 Conceptrapport verzonden

Nadere informatie

VO2020. Schoolrapportage. Venster College X

VO2020. Schoolrapportage. Venster College X VO2020 Schoolrapportage Venster College X Deze rapportage toont de antwoorden van de schoolambities van de VO2020-scan. U vindt uw eigen antwoorden terug in de nulmeting en in de actuele stand, inclusief

Nadere informatie

Notitie optimaliseren overgang PO-VO voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften

Notitie optimaliseren overgang PO-VO voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften Notitie optimaliseren overgang PO-VO voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften In diverse (strategische) sessies van het samenwerkingsverband PO LHA en Samenwerkingsverband VO De Langstraat over

Nadere informatie

Het vmbo van de toekomst. Strategische alliantie vmbo-mbo? Succesvol samenwerken kan!

Het vmbo van de toekomst. Strategische alliantie vmbo-mbo? Succesvol samenwerken kan! Het vmbo van de toekomst Strategische alliantie vmbo-mbo? Succesvol samenwerken kan! Voorstellen Mirjam Bosch, plv. directeur CSV Veenendaal Dennis Heijnens, adviseur bij Actis Advies Programma deelsessie

Nadere informatie

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Ambelt Herfte

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Ambelt Herfte VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK De Ambelt Herfte Plaats : Zwolle BRIN nummer : 02YN OKE 02 VSO Onderzoeksnummer : 281782 Datum onderzoek : 29 januari 2015 Datum vaststelling : 16 maart 2015 Pagina 2 van 9

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 4 12 september 2017

Informatieavond Leerjaar 4 12 september 2017 Informatieavond Leerjaar 4 12 september 2017 Welkom Namens Team bovenbouw Programma Even voorstellen De coaches Info van onze Decaan Examen voorlichting Ouderraad 6-Jarige Techniekopl. Communicatie Met

Nadere informatie

VO2020. Bestuursrapportage schoolambities. Venster College Bestuur

VO2020. Bestuursrapportage schoolambities. Venster College Bestuur VO2020 Bestuursrapportage schoolambities Venster College Bestuur Deze rapportage toont op bestuursniveau de antwoorden van de schoolambities van de VO2020-scan. U vindt uw eigen antwoorden en de antwoorden

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Bonaventuracollege

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Bonaventuracollege RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING Bonaventuracollege Burggravenlaan vmbo-tl Plaats: Leiden BRIN-nummer: 21GW Arrangementsnummer: 120604 Onderzoek uitgevoerd op: 9 december 2010

Nadere informatie

nieuwe strategienota een notendop Onze onderwijskundige en maatschappelijke doelen tot 2021

nieuwe strategienota een notendop Onze onderwijskundige en maatschappelijke doelen tot 2021 De nieuwe strategienota in een notendop Onze onderwijskundige en maatschappelijke doelen tot 2021 De nieuwe strategienota van SVO PL onze onderwijskundige en maatschappelijke doelen tot 2021 in een notendop

Nadere informatie

Functie Unitleider Salarisschaal Werkterrein Activiteiten Context

Functie Unitleider Salarisschaal Werkterrein Activiteiten Context Functie Salarisschaal Werkterrein Activiteiten Unitleider LD en evt. arbeidsmarkttoelage Management -> Overig management Beleid mede voorbereiden, ontwikkelen, implementeren en evalueren Coördinatie van

Nadere informatie

Voordat begonnen kan worden met de praktische voorbereiding voor de lessen moet er eerst een schoolvisie op het nieuwe programma zijn

Voordat begonnen kan worden met de praktische voorbereiding voor de lessen moet er eerst een schoolvisie op het nieuwe programma zijn Stappenplan invoering vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Recentelijk werd de vraag gesteld door docenten of er een stappenplan is van zaken die geregeld moeten zijn voor je van start kunt gaan

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Roelof van Echten College PRO

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Roelof van Echten College PRO RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Roelof van Echten College PRO Plaats : Hoogeveen BRIN nummer : 02VA C1 BRIN nummer : 02VA 04 PRO Onderzoeksnummer : 276718 Datum onderzoek : 26 juni 2014 Datum

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen

Medezeggenschapsraad Het Kwadrant MR personeel + directie + ouders + leerlingen 20 april 2015 Afwezig: Jos Feijen, Joyce Douven en Erwin van Cruchten 1. Opening Welkom aan ieder, Jos moet zich afmelden voor de vergadering. 2. Notulen vorige vergadering Goedgekeurd. 3. Ingekomen stukken

Nadere informatie

BACK TO THE ROOTS. De Nieuwe Thermen wordt vanaf die datum een school voor vmbot/havoleerlingen. leerlingen uit groep 8 met een vmbot/havo-advies

BACK TO THE ROOTS. De Nieuwe Thermen wordt vanaf die datum een school voor vmbot/havoleerlingen. leerlingen uit groep 8 met een vmbot/havo-advies BACK TO THE ROOTS Op 24 november jl. informeerde het CvB van SVO PL alle medewerkers over het nieuwe onderwijsconcept dat per 1 augustus 2016 op de huidige locatie Thermen zal worden aangeboden. De Nieuwe

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 3 3 september 2018

Informatieavond Leerjaar 3 3 september 2018 Informatieavond Leerjaar 3 3 september 2018 Even voorstellen Team bovenbouw Directeur mevr. Jacobs Sectordirecteur dhr. Winkelman Teamleider mevr. Derks Ass. Teamleider lj 3 dhr. Zentjens Ass. Teamleider

Nadere informatie

Notulen vergadering 1718MR04 maandag uur

Notulen vergadering 1718MR04 maandag uur Notulen vergadering 1718MR04 maandag 26-02-2018 18.30 20.30 uur Aanwezig: mevr. Lamoré, dhr.hupperetz, dhr.schrooders, dhr.geradts, dhr.smeets, dhr. Sauren, mevr. Mommer, dhr. Gadet, dhr. Klein, mevr.

Nadere informatie

Profielschets Directeur Techniekcollege

Profielschets Directeur Techniekcollege Profielschets Directeur Techniekcollege september 2017 1. Techniekcollege ROC Arcus College en ROC Leeuwenborgh hebben hun technische opleidingen gebundeld in een samenwerking onder de naam Techniekcollege.

Nadere informatie

Groenhorst vmbo Nijkerk

Groenhorst vmbo Nijkerk Groenhorst vmbo Nijkerk Groenhorst Nijkerk is een school voor groen vmbo met brede uitstroommogelijkheden. Onze school staat bekend als een veilige school waar persoonlijke aandacht en begeleiding centraal

Nadere informatie

Roel Oost, directeur J.A. de Vullerschool september 2016

Roel Oost, directeur J.A. de Vullerschool september 2016 Jaarverslag J.A. de Vullerschool 2015-2016 Voor u ligt het jaarverslag van de J.A. de Vullerschool, over het schooljaar 2015-2016. Het jaarverslag is geënt op het jaarplan. Dit verslag geeft u een beknopt

Nadere informatie

Overdracht Passend Onderwijs V(S)O- PrO- MBO, Leiden / Duin- en Bollenstreek

Overdracht Passend Onderwijs V(S)O- PrO- MBO, Leiden / Duin- en Bollenstreek Overdracht Passend Onderwijs V(S)O- PrO- MBO, Leiden / Duin- en Bollenstreek December 2015 Door de warme overdracht willen vo-scholen en mbo-instellingen bijdragen aan een ononderbroken tijdens de schoolloopbaan

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Even uit de wind en weer terug

Hoofdstuk 6 Even uit de wind en weer terug Hoofdstuk 6 Even uit de wind en weer terug 6.1. Inleiding In dit hoofdstuk beschrijven we de gespecialiseerde onderwijsvoorzieningen, binnen het kader van de wet VO, wat uitvoeriger, omdat dit extra voorzieningen

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 3 12 september 2017

Informatieavond Leerjaar 3 12 september 2017 Informatieavond Leerjaar 3 12 september 2017 Welkom Namens Team bovenbouw Leerjaar 3 Profielkeuze is gemaakt Op weg naar het diploma Cijfers leerjaar 3 tellen mee Programma Even voorstellen De coach IOT

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015. Basisschool St. Catharina Haastrecht

Jaarverslag 2014-2015. Basisschool St. Catharina Haastrecht Jaarverslag 2014-2015 Basisschool St. Catharina Haastrecht Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen

Nadere informatie

Schooljaarverslag SBO De Meerpaal Groningen

Schooljaarverslag SBO De Meerpaal Groningen Schooljaarverslag 2015-2016 SBO De Meerpaal Groningen Naam school SBO de Meerpaal Brinnummer 22LH Adres Koperstraat 4 Postcode + plaats 9743 RW Groningen Telefoon 050 575 28 50 E-mail dir.meerpaal@noorderbasis.nl

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Christelijke Praktijkschool De Boog

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Christelijke Praktijkschool De Boog RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Christelijke Praktijkschool De Boog Plaats BRIN-nummer : Apeldoorn : 15DN Onderzoek uitgevoerd op : 10 september 2012 Conceptrapport verzonden op: 17 september

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Dienst P&O ROC West-Brabant

Jaarverslag 2012 Dienst P&O ROC West-Brabant Dienst Personeel & Organisatie Jaarverslag 2012 Jaarverslag 2012 Dienst P&O ROC West-Brabant Maart 2013 Dienst P&O Jaarverslag Dienst P&O 2012 Pagina 1 Voorwoord Voor de Dienst P&O was 2012 een bewogen

Nadere informatie

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN KADER 2012. de school voor praktijkonderwijs De Sprong PRO

VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN KADER 2012. de school voor praktijkonderwijs De Sprong PRO VO RAPPORT VAN BEVINDINGEN KADER 2012 de school voor praktijkonderwijs De Sprong PRO Plaats : Terneuzen BRIN nummer : 26LL C1 BRIN nummer : 26LL 00 PRO Onderzoeksnummer : 154902 Datum onderzoek : 28 maart

Nadere informatie

Notitie afspraken op- en afstroom binnen VMBO bovenbouw

Notitie afspraken op- en afstroom binnen VMBO bovenbouw Notitie afspraken op- en afstroom binnen VMBO bovenbouw Aanleiding: Bij de invoering van het vernieuwde vmbo wordt door de vo-raad het duidelijke advies gegeven om zichtbaar te maken welke mogelijkheden

Nadere informatie

BUITENHOUT COLLEGE Scholingsplan schooljaar 2015-2016

BUITENHOUT COLLEGE Scholingsplan schooljaar 2015-2016 BUITENHOUT COLLEGE Scholingsplan schooljaar 2015-2016 Scholingsplan Buitenhout College schooljaar 2015-2016 1 1. Inleiding De wettelijke verplichting tot het maken van een scholingsplan is de formele reden

Nadere informatie

Aanvulling op het ondersteuningsplan Samenwerkingsverband PO Optimale Onderwijskans.

Aanvulling op het ondersteuningsplan Samenwerkingsverband PO Optimale Onderwijskans. Samenvatting Aanvulling op het ondersteuningsplan 2014-2018 Samenwerkingsverband PO 30-03 Optimale Onderwijskans. Beschrijving van de beleidsafspraken die zijn gemaakt gedurende het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Stappenplan invoering vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo

Stappenplan invoering vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Stappenplan invoering vernieuwing programma s vmbo Regelmatig wordt de vraag gesteld of er een stappenplan is waarin zaken staan die geregeld moeten zijn voor de nieuwe examenprogramma s in school van

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN en RAPPORTAGE

SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN en RAPPORTAGE SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN 2016 2017 en RAPPORTAGE 2015-2016 Voorzieningen voor gespecialiseerd. Mede op basis van het activiteitenplan 16-17 van SWV VO 3101 en uw ondersteuningsplan heeft u een aantal activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSWIJZER Yasja Ligtelijn,

NIEUWSWIJZER Yasja Ligtelijn, NIEUWSWIJZER 05 2017 Yasja Ligtelijn, een oud vmbo-leerlinge van het Sophianum studeerde achtereenvolgens aan het Kunsthumaniora in Hasselt en aan de kunstacademie in Maastricht. Ze heeft nu een eigen

Nadere informatie

Mini conferentie VSO-PrO Regio Utrecht 6 december Met grote dank aan

Mini conferentie VSO-PrO Regio Utrecht 6 december Met grote dank aan Mini conferentie VSO-PrO Regio Utrecht 6 december 2016 Met grote dank aan Opening Op 6 december ontmoetten schoolleiders, afdelingsleiders, teamleiders, zorgcoördinatoren en orthopedagogen VSO en PrO,

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn Jaarverslag schooljaar 2017-201 Basisschool De Toermalijn 1 Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag 2 1. Inleiding 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2017-201 4 Leerlingenaantal 4 Instroom 4 Personeel 5

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS de Pijler Maasdam Datum: 19 mei 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS de Pijler Schoolnaam OBS de Pijler Datum 31-03-2016

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Hofstede Praktijkschool te Den Haag

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Hofstede Praktijkschool te Den Haag RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Hofstede Praktijkschool te Den Haag Plaats : Den Haag BRIN-nummer : 04 NF Arrangementsnummer : 231357 Onderzoek uitgevoerd op : 6 september 2012 en 31 mei 2013

Nadere informatie

Carbooncollege Rombouts, afdeling vwo en havo Brunssum

Carbooncollege Rombouts, afdeling vwo en havo Brunssum RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK KWALITEITSVERBETERING Carbooncollege Rombouts, afdeling vwo en havo Brunssum Plaats: Brunssum BRIN-nummer: 18DO-0 Arrangementsnummer: 185757 (havo), 185758 (vwo) Onderzoek

Nadere informatie

NIEUWSWIJZER Examenuitslagen/ uitstroomgegevens BcPL Geslaagde medewerkers

NIEUWSWIJZER Examenuitslagen/ uitstroomgegevens BcPL Geslaagde medewerkers NIEUWSWIJZER 06 2017 Examenuitslagen/ uitstroomgegevens BcPL 2016 Locatie Brandenberg (diploma) Ba 96% Ka 94% TL/GL 75% Locatie Holz (diploma) Ba 98% Ka 92% TL 100% GL 77% PPL uitstroom Vervolgopleiding

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag Milieudienst West-Holland

Sociaal Jaarverslag Milieudienst West-Holland Sociaal Jaarverslag Milieudienst West-Holland Inhoudsopgave MEDEWERKERS IN BEELD... 3 PERSONEELSBESTAND... 3 FORMATIE EN LEEFTIJD... 3 LEEFTIJDSOPBOUW... 4 VERHOUDING MANNEN/VROUWEN... 4 WELZIJN... 5 MOBILITEIT...

Nadere informatie

Evenredige verdeling man / vrouw bij het Veenplaspersoneel

Evenredige verdeling man / vrouw bij het Veenplaspersoneel Evenredige verdeling man / vrouw bij het Veenplaspersoneel Opgesteld : maart 2006 Vastgesteld : juni 2006 0 Inhoudsopgave Inleiding 2 2005 vergeleken met 1999 2 Genomen maatregelen vanaf 1999 3 Nieuwe

Nadere informatie

Passend onderwijs en kwaliteitsbeleid

Passend onderwijs en kwaliteitsbeleid Passend onderwijs en kwaliteitsbeleid Lia van Meegen Kwaliteitsbeleid Wettelijk kader: inspectie Kwaliteitsbeleid op twee niveaus: Niveau van het swv Niveau afzonderlijke besturen en scholen Kwaliteitszorg

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 CONCLUSIE EN VOORUITBLIK 8 2 VOORWOORD EN INLEIDI

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo. Onderdeel. Maatschappelijke Stage

Plan van Aanpak. Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo. Onderdeel. Maatschappelijke Stage Plan van Aanpak Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo Onderdeel Maatschappelijke Stage 2012 Concept 0.2 Inhoud Deel I Kaders 1. Inleiding 2. Doelgroep 3. Doelstelling 4. Kerntaken 4.1 Makelen en verbinden

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

Jaarresultaten Groenhorst Velp vmbo

Jaarresultaten Groenhorst Velp vmbo Jaarresultaten Groenhorst Velp vmbo Deze pagina s horen bij het complete geïntegreerde jaardocument (jaarverslag en jaarrekening) van de Aeres Groep. Dit document kunt u vinden op de website www.aeres.nl.

Nadere informatie

Groenhorst College Praktijkonderwijs

Groenhorst College Praktijkonderwijs Groenhorst College Praktijkonderwijs Het Groenhorst College Praktijkonderwijs in Emmeloord heet vanaf september 2017 Aeres Praktijkonderwijs Emmeloord. Inhoud Let op! Omdat het praktijkonderwijs beleidsmatig

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool Maria Goretti

Jaarverslag schooljaar Basisschool Maria Goretti Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Basisschool Maria Goretti Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2016-2017... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom...

Nadere informatie

PO-VO EN HET WAT EN HOE VAN TAAL EN REKENEN

PO-VO EN HET WAT EN HOE VAN TAAL EN REKENEN PROCESBESCHRIJVING AANSLUITING PO-VO PO-VO EN HET WAT EN HOE VAN TAAL EN REKENEN SAMEN LEREN OVER REFERENTIENIVEAUS EN DIDACTIEK OM DE INHOUDELIJKE AANSLUITING TUSSEN PO EN VO IN GORINCHEM EN OMSTREKEN

Nadere informatie

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Stimuleringsproject LOB in het mbo Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Samenwerken aan LOB Jongeren beter toerusten voor het maken van passende keuzes in de eigen loopbaan door bewust

Nadere informatie

4 april 2016 Nieuwsbrief 23

4 april 2016 Nieuwsbrief 23 4 april 2016 Nieuwsbrief 23 Nota Bene Bijeenkomsten: schoolleiders vso-scholen Boekjes: WMWM en Kijk op keuzes Twee beroepsgerichte vakken in basis en kader Methodeontwikkeling Nota Bene door Rob Abbenhuis

Nadere informatie

LWOO LEERWEG- ONDERSTEUNEND ONDERWIJS

LWOO LEERWEG- ONDERSTEUNEND ONDERWIJS LWOO LEERWEG- ONDERSTEUNEND ONDERWIJS BESTE OUDERS COLOFON Inhoud Akke Amsing Bert Benjamins Gerda Seubring Redactie Vera Duiker Vormgeving DRP Fotografie Lous Doornkamp Vera Duiker LOCATIES SALLAND Salland

Nadere informatie

Schooljaarverslag Conclusie en consequenties

Schooljaarverslag Conclusie en consequenties Schooljaarverslag 2017-2018 School Brinnummer Directeur Teamleider Intern Begeleider Hoogholtje 05 CJ Margreet de Boer Judith Wilthof Greet Smid Ontwikkeling schoolpopulatie Overzicht populatie: Het leerlingenaantal

Nadere informatie

Over onze leerlingen 2017

Over onze leerlingen 2017 INHOUDELIJK JAARVERSLAG 2017 Over onze leerlingen 2017 Gedurende het jaar hebben 90 leerlingen een periode bij School2Care gezeten. 50 leerlingen zijn ingestroomd in 2017, 45 leerlingen zijn uitgestroomd.

Nadere informatie

Scholingsmiddag Consortium Beroepsonderwijs Jan van Hilten, 4 december 2014

Scholingsmiddag Consortium Beroepsonderwijs Jan van Hilten, 4 december 2014 Scholingsmiddag Consortium Beroepsonderwijs Jan van Hilten, 4 december 2014 Inhoud 1. Stand van zaken project 2. Wijzigingen in het examenprogramma en syllabus 3. Bespreekpunten met de pilotscholen PIE

Nadere informatie

De Werkschuit. Schooljaarplan

De Werkschuit. Schooljaarplan De Werkschuit Schooljaarplan 2016-2017 Directeur I. Jousma Adres Rijnlaan 200 Plaats Zwolle Telefoon 038-4533873 E-Mail directie-werkschuit@ooz.nl Datum 7-9-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderwijs...

Nadere informatie

Visitatie/audit gesprek Samenwerkingsverband VOVSO Noord-Limburg. Januari/februari/maart 2016.

Visitatie/audit gesprek Samenwerkingsverband VOVSO Noord-Limburg. Januari/februari/maart 2016. Visitatie/audit gesprek Samenwerkingsverband VOVSO Noord-Limburg. Januari/februari/maart 2016. Naam school Raayland College Datum 3-3-2016 Deelnemers gesprek Karen Schalkwijk (Raayland College) Sjak Philipsen

Nadere informatie

Presenteer je eigen onderzoek op de Mbo Onderzoeksdag op 12 november 2015!

Presenteer je eigen onderzoek op de Mbo Onderzoeksdag op 12 november 2015! Voorstel voor onderzoekspresentaties Mbo Onderzoeksdag Presenteer je eigen onderzoek op de Mbo Onderzoeksdag op 12 november 2015! Indienen van een voorstel kan tot en met 15 mei 2015 via e-mailadres: info@mboonderzoeksdag.nl

Nadere informatie

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. SGM De Keyzer (27YR=23JU)

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. SGM De Keyzer (27YR=23JU) VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK SGM De Keyzer (27YR=23JU) Plaats : Goirle BRIN nummer : 27YR OKE 02 VSO Onderzoeksnummer : 286758 Datum onderzoek : 8 december 2015 Datum vaststelling : 16 maart 2016 Pagina

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend

Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Schoolverlaters Voortgezet Speciaal Onderwijs en Praktijkonderwijs (VSO/PrO) 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang

Nadere informatie

Het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)

Het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Jan van Hilten Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Structuur Kern-, Profiel-, Keuzeprogramma

Nadere informatie

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg 1 Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg Betreft: - cohort 2017 2019 - cohort 2018 2020 - vmbo leerjaar 3 en 4 2 Beste eindexamenkandidaat,

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Violier

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Violier Jaarverslag schooljaar Basisschool De Violier Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom... 4 Uitstroom... 4 Personeel...

Nadere informatie

Jaarplan afdeling Ommen

Jaarplan afdeling Ommen Jaarplan 2017-2018 afdeling Ommen Onderwerp Doelen 17-18 Acties Betrokkenen Planning Aandachtspunten Zelfevaluatie Zorgscans Gegevens inspectiebezoek -Op indicatoren Ondersteuning en begeleiding minimaal

Nadere informatie

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Stimuleringsproject LOB in het mbo Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Visie ontwikkelen in regionale inspiratiebijeenkomsten Wat verstaan we eigenlijk onder loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Nadere informatie

Jaarplan IKC SCHATRIJK

Jaarplan IKC SCHATRIJK Jaarplan IKC SCHATRIJK 2018-2019 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm, waarbij

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 4 3 september 2018

Informatieavond Leerjaar 4 3 september 2018 Informatieavond Leerjaar 4 3 september 2018 Welkom Namens Team bovenbouw Even voorstellen Team bovenbouw Directeur mevr. Jacobs Sectordirecteur dhr. Winkelman Teamleider mevr. Derks Ass. Teamleider lj

Nadere informatie

Op 11 januari 2005 heeft de Inspectie van het Onderwijs Bernard Nieuwentijt College ('t Hogeland) bezocht in het kader van jaarlijks onderzoek.

Op 11 januari 2005 heeft de Inspectie van het Onderwijs Bernard Nieuwentijt College ('t Hogeland) bezocht in het kader van jaarlijks onderzoek. Op 11 januari 2005 heeft de Inspectie van het Onderwijs Bernard Nieuwentijt College ('t Hogeland) bezocht in het kader van jaarlijks onderzoek. Bij jaarlijks onderzoek vormt de inspectie zich een oordeel

Nadere informatie

Aandachtspunten Leraren passend onderwijs

Aandachtspunten Leraren passend onderwijs Aandachtspunten Leraren passend onderwijs Beste leraar, Op 1 augustus 2014 wordt de wet passend onderwijs ingevoerd. Dit betekent dat er een aantal zaken anders geregeld zijn voor leerling, leraar en ouder.

Nadere informatie

Doel en werkwijze Overstaptafels

Doel en werkwijze Overstaptafels Doel en werkwijze Overstaptafels RMC regio Utrecht Maart 2014 Introductie Aan het eind van schooljaar 2012-2013 heeft het projectteam De Overstap twee proeftafels georganiseerd waarbij het VO, MBO en leerplicht

Nadere informatie

Informatiebrochure overgang van Primair Onderwijs naar Voortgezet Onderwijs

Informatiebrochure overgang van Primair Onderwijs naar Voortgezet Onderwijs Informatiebrochure overgang van Primair Onderwijs naar Voortgezet Onderwijs Inleiding definitief Schoolverlaters 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 1. Inleiding blz. 3 2. Toelichting povo-procedure blz. 4

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK ROC WEST-BRABANT. Prinsentuin Breda. Afdeling vmbo gemengde leerweg (vmbo-gl)

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK ROC WEST-BRABANT. Prinsentuin Breda. Afdeling vmbo gemengde leerweg (vmbo-gl) RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK ROC WEST-BRABANT Prinsentuin Breda Afdeling vmbo gemengde leerweg (vmbo-gl) Plaats: Breda BRIN: 21CY-2 Onderzoek uitgevoerd op: 10 november 2011

Nadere informatie

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. Beukenrode Onderwijs

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. Beukenrode Onderwijs VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK Beukenrode Onderwijs Plaats : Doorn BRIN nummer : 02RM OKE 01 VSO Onderzoeksnummer : 281988 Datum onderzoek : 19 maart 2015 Datum vaststelling : 26 mei 2015 Pagina 2 van 10

Nadere informatie

ontwikkeling van medewerkers

ontwikkeling van medewerkers ontwikkeling van medewerkers 38 Veel aandacht voor ontwikkeling van personeel In 21 heeft ROC ID College opnieuw veel aandacht besteed aan de ontwikkeling en professionalisering van personeel. Medewerkers

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Medezeggenschapsraden Openbare en Katholieke school voor Praktijkonderwijs Parkstad Heerlen Jaarverslag 2017-2018 Samenstelling MR De medezeggenschapsraden openbare en katholieke scholen voor Praktijkonderwijs

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. De Aquarel

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. De Aquarel RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK De Aquarel Plaats : Zwolle BRIN nummer : 13YV C1 Onderzoeksnummer : 291638 Datum onderzoek : 6 februari 2017 Datum vaststelling : 17 mei 2017 Pagina 2 van 10

Nadere informatie

486 VMBO waarvan 214 LWOO. 467 VMBO waarvan 181 LWOO

486 VMBO waarvan 214 LWOO. 467 VMBO waarvan 181 LWOO RAPPORTAGE SCHOOLONDERSTEUNINGSPLAN 2015 2016 Reguliere scholen. Jaarlijks stellen de scholen een schoolondersteuningsplan op. Dit wordt cyclisch opgesteld met als basis de rapportage over het afgelopen

Nadere informatie

Evaluatie jaarplan

Evaluatie jaarplan Evaluatie jaarplan 2016-2017 Beleidsthema s Onderwerp Doelen Bewaking/controle Investering Evaluaties School en Missie en visie 1. De missie en visie van BS de MT Studiemiddagen 1. De missie en visie is

Nadere informatie

Samenkomst gezamenlijke Medezeggenschapsraden STAIJ

Samenkomst gezamenlijke Medezeggenschapsraden STAIJ Samenkomst gezamenlijke Medezeggenschapsraden STAIJ Werken aan evenwicht 21 maart 2013 Agenda Terugblik vorige bijeenkomst december 2012 Aanpak en prioritering Uitkomsten en effecten voor het komende jaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SECTORPLAN november 2018

NIEUWSBRIEF SECTORPLAN november 2018 NIEUWSBRIEF SECTORPLAN november 2018 Sectorplan, waar staan we en wat volgt? 1. Uitwerking directiestructuur/functiehuis: drie nieuwe directeuren benoemd Zoals u in de nieuwsbrief van juli-augustus 2018

Nadere informatie

Overstap VSV Noord-Kennemerland en West-Friesland 6 maart 2014, Hoorn Rob Abbenhuis Projectleiding

Overstap VSV Noord-Kennemerland en West-Friesland 6 maart 2014, Hoorn Rob Abbenhuis Projectleiding Overstap VSV Noord-Kennemerland en West-Friesland 6 maart 2014, Hoorn Rob Abbenhuis Projectleiding r.abbenhuis@slo.nl Vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Inhoud presentatie Aandachtspunten bij

Nadere informatie

8 januari 2015 Ouderavond groep 8 Cito en V.O.

8 januari 2015 Ouderavond groep 8 Cito en V.O. 8 januari 2015 Ouderavond groep 8 Cito en V.O. Basisschool Bocholtz Wijngracht 11 6351 HJ Bocholtz 1 Programma: Advies basisschool Nieuwe normering LOVS Eindtoets PO 2015 Vormen van V.O. V.O. in de buurt

Nadere informatie

Voorwoord. Aeres VMBO Almere heeft drie vmbo-leerwegen (bb, kb en gtl) en het Groene Lyceum (HGL).

Voorwoord. Aeres VMBO Almere heeft drie vmbo-leerwegen (bb, kb en gtl) en het Groene Lyceum (HGL). Jaarresultaat 2017 Voorwoord Aeres VMBO Almere heeft drie vmbo-leerwegen (bb, kb en gtl) en het Groene Lyceum (HGL). AERES VMBO ALMERE Jaarresultaat 2017 Pagina 2 van 13 Inhoud 1 Bijzondere gebeurtenissen

Nadere informatie

Uitwerking Prestatieafspraken ICA periode februari- mei 2007 Definitieve versie

Uitwerking Prestatieafspraken ICA periode februari- mei 2007 Definitieve versie Uitwerking Prestatieafspraken ICA periode februari- mei 2007 Definitieve versie 20070128 Cluster/Onderwerp Prestatie-indicatoren Resultaat per half maart 2007 Resultaat per 1 mei 2007 Cluster Primair Proces

Nadere informatie