Conclusies en aanbevelingen Tevredenheidsonderzoek 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Conclusies en aanbevelingen Tevredenheidsonderzoek 2016"

Transcriptie

1 Conclusies en aanbevelingen Tevredenheidsonderzoek 2016 Op de eerste plaats kunnen we concluderen dat ouders/verzorgers tevreden zijn. Deze tevredenheid komt op elk onderdeel goed tot sterk terug. Er zijn weinig tot geen echte uitschieters met negatief commentaar, maar er zijn wel wat aandachtspunten. Deze aandachtspunten worden per hoofdstuk kort toegelicht. Algemeen De respons is in verhouding met het onderzoek van september 2014 aanzienlijk lager. In 2014 bedroeg deze 55%. Het is van belang om te bepalen met welke vragen we hier de volgende keer inzicht in kunnen geven. Vooral bij het teruglopen van de respons bij De Coppele worden extra vraagtekens gezet. Hebben alle ouders/verzorgers de ontvangen en gelezen? Of is er een andere reden, hadden we gebruik moeten maken van papieren versies? Wat betreft de respons is het een aanbeveling om het onderzoek te knippen in een aantal delen. Vaak vinden respondenten de lijst met vragen lang. Een goed moment om in dit onderzoek te knippen is wanneer de kennismaking plaats vindt. Een keer per jaar informeren naar tevredenheid website en nieuwsbrief, dan blijft de communicatie/interactie met ouders up to date en kan de ontvangen respons (ge)makkelijker in het beleid verwerkt worden. Wat betreft de bezoekreden van de [peuter]speelzaal lijkt er een verschuiving te zijn van spelen met andere kinderen naar de voorbereiding op het basisonderwijs. Als we wat verder kijken, dan blijkt die verschuiving enkel van toepassing bij De Coppele en Dribbel. Zou deze verandering meegenomen moeten/kunnen worden in het beleid? In aansluiting met de tevredenheid over de [peuter]speelzaal is ook het vertrouwen van ouders/verzorgers groot. Een heel belangrijke pijler, die in de externe communicatie belicht en benut moet worden. Een belangrijk punt van kritiek betreft de verschoning, daar zal binnen elke [peuter]speelzaal meer/beter op gelet moeten worden. Dergelijke opmerkingen van ouders moeten voorkomen worden. Aanpassen vragenlijst tevredenheidsonderzoek, zodat de respons beter te toetsen is. Toets tevredenheid wat betreft kennismaking kort na het kennismakingsgesprek. Nog beter controleren op volle luiers.

2 De vragenlijst is dit jaar opnieuw aangepast. Het bestuur zal de optie bekijken om met ingang van het schooljaar op meerdere momenten te toetsen op tevredenheid met betrekking tot kennismaking, informatieboekje, website en nieuwsbrieven. Kennismaking De informatie, het informatieboekje en het gesprek bij de kennismaking wordt door 94% van de respondenten als positief ervaren. Een heel goede score, maar wel een aantal duidelijke punten van opbouwende kritiek. Op de eerste plaats is het voor veel ouders/verzorgers te lang geleden om nog een duidelijk beeld te hebben van de kennismaking en de daarbij verkregen informatie. Daarom is het advies om de tevredenheid aangaande dit onderdeel te toetsen kort na de kennismaking tussen ouders/verzorgers en [peuter]speelzaal. Ten aanzien van het informatieboekje wordt geadviseerd om kritisch naar de inhoud te kijken. Is alles nog up to date, moet er extra informatie vertrekt worden, etc. Wat betreft het kennismakingsgesprek is het evident voor peuter, ouders/verzorgers en het team van de [peuter]speelzaal, dat dit gesprek op tijd plaatsvindt. Ter overweging geven wij mee om een standaard checklist bij dit gesprek te hanteren, op die manier wordt er niets vergeten, hierin kan gelijk een onderdeel in komen om de tevredenheid van de ouder/verzorger ten aanzien van de kennismaking te toetsen. Bij de kennismaking moet ook het informatieboekje meegegeven worden, mag niet vergeten worden. Ook dit kan in de checklist meegenomen worden. Controleer de tevredenheid m.b.t. kennismakingsgesprek en informatieboekje eerder, te weten kort na het gesprek. Dit voorkomt wegzakken van informatie, verwarring, etc. Ondanks het feit dat het boekje jaarlijks gecontroleerd wordt, is het wellicht een idee om de CCR mee te laten kijken. Maak een standaard checklist die je hanteert bij kennismakingsgesprek. Het informatieboekje wordt jaarlijks door bestuur geüpdatet met betrekking tot wet- en regelgeving. Het bestuur staat er voor open om dit met CCR-leden te bespreken. Het bestuur vindt het een goed idee om op meerdere momenten een checklist te hanteren en gaat deze invoeren in schooljaar Informatie & Communicatie Het verdient aanbeveling het mailadressenbestand up to date te houden. Daarnaast is het belangrijk om sommige meldingen op het informatiebord van de peuterspeelzaal goed zichtbaar terug te laten komen, denk hierbij aan belangrijke data en/of aangepaste regelingen.

3 Daarom is het belangrijk voor ouders om te weten, dat er altijd de mogelijkheid bestaat om een 10- minuten gesprek aan te vragen. Als ouder/verzorger heb je dan alle ruimte om je vraag te stellen en kan in alle rust een antwoord gegeven worden. Deze mogelijkheid dient in de eerstvolgende nieuwsbrief nogmaals met alle ouders gecommuniceerd te worden. In het kennismakingsgesprek is dit soort informatie ook erg belangrijk. Deze uitkomst geeft aanleiding om de website kritisch te bekijken. Moet de website aangepast worden? Is die overzichtelijk genoeg? In het onderzoek van 2014 zijn een aantal onderwerpen genoemd, die op de website gemist worden en die nog niet zijn verwerkt. Digitaal inschrijfformulier: Het is mogelijk om van de site een inschrijfformulier te downloaden, maar 100% digitaal aanmelden is niet mogelijk. Het is de overweging waard om te kijken of dit haalbaar is. Informatie up to date: Uit een aantal opmerkingen van ouder/verzorger is een aantal keren naar voren gekomen dat ze soms laat geïnformeerd worden. Wellicht kan er meer informatie op de website komen, zoals data van uitjes. Namen pedagogisch medewerkers en waar ze werken: Als tip wordt meegegeven om de teams van de verschillende peuterspeelzalen een gezicht te geven. Een foto met naam en de dagen waarop men aanwezig is, zou wenselijk zijn. Liedjes en versjes: Wellicht is het niet haalbaar om dit te doen, maar veel ouders/verzorgers kennen de melodie van de liedjes en versjes, die de peuters leren, niet. Het zou heel fijn voor ouder/verzorger en peuter zijn, als dat wel het geval is. Misschien kan de website voorzien worden van een link naar het bewuste liedje. Ouders zijn tevreden over de leidsters en hoe hun kind zich op de groep voelt, maar missen wel de korte lijntjes qua communicatie. Kijk kritisch naar de adressen van ouders/verzorgers, vraag in de nieuwsbrief om wijzigingen hierin te melden/door te geven. Kritisch bekijken website en aanpassen zodat iedereen de nodige info kan vinden. De optie om digitaal aan te melden heeft het bestuur bekeken en is op dit moment niet haalbaar. Wel is op de website van pszo.nl onder het kopje SPO contact en KCO contact rechtsreeks mailen naar SPO/KCO mogelijk gemaakt. Op het plaatsen van namen, foto s en werklocaties van pedagogisch medewerkers op de website wordt door bestuur geantwoord dat de medewerkers dit zelf voorheen niet wenselijk vonden. Besproken zal worden of er een foto van de medewerkers bij de ingang van de groepsruimte kan komen te hangen. We nemen de tips met betrekking tot communicatie ter harte. Communicatie vindt ook het bestuur erg belangrijk. De manager zal dit in de komende teamvergaderingen bespreken.

4 Beleid Uit het onderzoek van 2014 bleek dat 8 van de 10 respondenten op de hoogte waren van het pedagogisch beleidsplan, dit aantal is gelijk aan het resultaat van dit jaar. Aangezien de inhoud van het beleidsplan erg belangrijk is, is het van belang dat alle ouders/verzorgers hiervan kennis hebben. Bij de inschrijving en het kennismakinggesprek kan dit belicht worden. De bekendheid qua ondersteuning is teruggezakt. Het is van belang om duidelijk te maken aan ouder/verzorger dat dit aanwezig is. Van belang om meer variatie aan te brengen in knutselwerkjes. Opbouwende kritiek waar elke [peuter]speelzaal iets mee moet doen. Bespreek aanwezigheid beleidsplan bij kennismakingsgesprek. Breng meer variatie aan in knutselwerkjes. Op de checklist van het kennismakingsgesprek zal komen te staan dat de aanwezigheid van het beleidsplan en extra ondersteuning indien nodig, besproken wordt. Binnen de teams zullen we benadrukken dat communicatie over verschillende activiteiten (knutselwerkjes, sociaal- en vrij spel, thema gebonden activiteiten enz.) erg belangrijk is. Kwaliteit Pedagogisch Medewerkers De positieve reactie van ruim 95% van de respondenten aangaande deskundigheid, klantgerichtheid, zorgzaamheid, vriendelijkheid en betrouwbaarheid mag niet vergeten worden. Deze score is erg goed en kan gebruikt worden als boodschap voor ouders/verzorgers van peuters die nog niet naar de [peuter]speelzaal gaan. Belangrijk punt van aandacht is verschoning, let op dat geldt voor elke [peuter]speelzaal. Gebruik de positieve reacties van ouders ten aanzien van deskundigheid etc. in de externe communicatie. De verschoning is binnen alle teams besproken. De wensen van ouders hierbij worden standaard besproken tijdens het intakegesprek. Hiervoor zal in de toekomst de checklist gehanteerd worden. Het bestuur overweegt om vaker positieve berichtgeving als nieuwsitem op de website te publiceren. Ouders Voor de oudercommissies van de peuterspeelzalen ligt er een taak om de communicatie met de ouders/verzorgers te intensiveren zodat er meer commitment ontstaat.

5 Het werven van de nieuwe leden voor de verschillende commissies zal door elke oudercommissie worden opgepakt opdat er weer voldoende leden volgen. Het bestuur is blij met deze inspanning van de oudercommissieleden. Accommodatie Het wel/niet aanwezig zijn van hangjongeren op locaties van [peuter]speelzalen hoort een punt van aandacht te zijn. Denk aan de veiligheid van de peuters. Er kan glas in de zandbak liggen of andere (kleine) voorwerpen, waaraan een peuter zich kan bezeren, dan wel die hygiëne technisch niet goed zijn. Ten aanzien van de warmte in peuterspeelzaal Trepke, is het verstandig om iemand van facilitair beheer te laten kijken naar de situatie. De opmerking m.b.t de kleine speelruimte van Trepke moet toch nog eens nader bekeken worden. Bij peuterspeelzaal Schelleboom wordt de speelplaats ook gedeeld. Welke verschillen zijn er tussen de speelplaats van Schelleboom en die van Trepke, zijn er praktische verbeterpunten of kleine aanpassingen mogelijk waardoor het idee van een kleine speelruimte bij Trepke verbeterd kan worden? Controleer buitenruimtes op glas en/of andere voorwerpen/afval. Met betrekking tot veiligheid (onderdeel van de risico-inventarisatie) is in de huisregels van alle [peuter]speelzalen opgenomen dat voor aanvang van ieder dagdeel de buitenruimte en de toegang naar het gebouw gecontroleerd worden op zwerfvuil. Deze vereiste controle zal direct opnieuw onder de aandacht worden gebracht. De warmte binnen peuterspeelzaal Trepke heeft alle aandacht. De beheerstichting voert controles uit. De temperatuur in de groepsruimte wordt gemonitord. De buitenspeelplaats van peuterspeelzaal Trepke voldoet aan de landelijke eisen die gesteld worden aan het aantal m2 per kind.

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2012

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2012 Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2012 Rapport klanttevredenheidsonderzoek Den Haag, Februari 2013 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Opbouw rapport 3 1.2 Werkwijze onderzoek

Nadere informatie

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2013

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2013 Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2013 Rapport klanttevredenheidsonderzoek Den Haag, Maart 2014 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Opbouw rapport 3 1.2 Werkwijze onderzoek 3

Nadere informatie

INLEIDING. Namens het managementteam van de SPGH, Mirjam Diderich. Directeur. Hellendoorn 15 januari 2015

INLEIDING. Namens het managementteam van de SPGH, Mirjam Diderich. Directeur. Hellendoorn 15 januari 2015 RESULTATEN OUDER-ENQUÊTE 01 INLEIDING In dit document worden de resultaten besproken van de ouderenquête die is afgenomen in november 01 (schooljaar 01-015). Doelstelling van de enquête is het meten van

Nadere informatie

Kinderdagverblijf LOULOU Klanttevredenheidsonderzoek 2012

Kinderdagverblijf LOULOU Klanttevredenheidsonderzoek 2012 Kinderdagverblijf LOULOU Klanttevredenheidsonderzoek 2012 Rapport klanttevredenheidsonderzoek Den Haag, Februari 2013 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Opbouw rapport 3 1.2 Werkwijze onderzoek 3

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Peuterspeelzalen Oisterwijk

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Peuterspeelzalen Oisterwijk Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Peuterspeelzalen Oisterwijk september 2014 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Respons... 4 3 Accommodatie en voorzieningen... 5 4 Belangrijkste bezoekreden... 7 5 Pedagogisch

Nadere informatie

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2010

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2010 Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2010 Rapport klanttevredenheidsonderzoek Den Haag, Februari 2011 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Opbouw rapport 3 1.2 Werkwijze onderzoek

Nadere informatie

En tevreden? Uitkomst tevredenheidonderzoek Eigenwijs Landgraaf. Kinderdagpaleis Eigenwijs. 10 december 2012

En tevreden? Uitkomst tevredenheidonderzoek Eigenwijs Landgraaf. Kinderdagpaleis Eigenwijs. 10 december 2012 Uitkomst tevredenheidonderzoek Eigenwijs Landgraaf En tevreden? 10 december 2012 1 Uitkomst tevredenheidonderzoek ouders/verzorgers COMMUNICATIE SFEER EN HUISREGELS OUDERAVONDEN PEDAGOGISCH BELEID & -

Nadere informatie

Kinderdagverblijf LOULOU Klanttevredenheidsonderzoek 2011

Kinderdagverblijf LOULOU Klanttevredenheidsonderzoek 2011 Kinderdagverblijf LOULOU Klanttevredenheidsonderzoek 2011 Rapport klanttevredenheidsonderzoek Den Haag, Februari 2012 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Opbouw rapport 3 1.2 Werkwijze onderzoek 3

Nadere informatie

Wenbeleid buitenschoolse opvang

Wenbeleid buitenschoolse opvang Wenbeleid buitenschoolse opvang maart 2015 Inleiding Regelmatig komen er nieuwe kinderen en nieuwe ouders op de buitenschoolse opvang. Pedagogisch medewerkers moeten een vertrouwensrelatie opbouwen met

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Buitenschoolse opvang (BSO) Resultaten & Aanbevelingen

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Buitenschoolse opvang (BSO) Resultaten & Aanbevelingen Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Buitenschoolse opvang (BSO) Resultaten & Aanbevelingen Inhoudsopgave Inleiding Blz. 2 Vragenlijsten klanttevredenheidsonderzoek 2016. Blz. 4 Totaal beoordeling Kindercentrum

Nadere informatie

Tevredenheid over Dynamo

Tevredenheid over Dynamo Tevredenheid over Dynamo Inzicht in de tevredenheid van ouders van peuters op speelzalen, opvang en voorscholen Rapportage Dynamo April 2013, Amsterdam Referentie: 10594 Dynamo Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Oosterstreek NA Oosterstreek Tel Website:

Oosterstreek NA Oosterstreek Tel Website: Adres peuterspeelzaal Het Klavertje: Oosterstreek 23 8388 NA Oosterstreek Tel. 0561-433497 E-mail: pszhetklavertje@gmail.com Website: www.peuterspeelzaalhetklavertje.nl Bereikbaarheid: Na de peutermorgens

Nadere informatie

BERK FLEXIBELE OPVANG

BERK FLEXIBELE OPVANG ONDERNEMERSRAPPORTAGE ONDERZOEK KLANTTEVREDENHEID 2013 BERK FLEXIBELE OPVANG oktober 2013, uitgevoerd door: Wij maken het duidelijk. www.xs2quality.nl info@xs2quality.nl INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Onderzoeksvariabelen

Nadere informatie

Wenbeleid buitenschoolse opvang

Wenbeleid buitenschoolse opvang Wenbeleid buitenschoolse opvang mei 2017 Inleiding Regelmatig komen er nieuwe kinderen en nieuwe ouders op de buitenschoolse opvang. Pedagogisch medewerkers moeten een vertrouwensrelatie opbouwen met deze

Nadere informatie

Uitwerking van het oudertevredenheidsonderzoek 2015.

Uitwerking van het oudertevredenheidsonderzoek 2015. Uitwerking van het oudertevredenheidsonderzoek 2015. In de maand november 2015 waren alle ouders van de peuters in de gelegenheid de enquête tevredenheidsonderzoek in te vullen. Bij de stellingen in de

Nadere informatie

Rapportage Tevredenheidsonderzoek. Januari februari 2018

Rapportage Tevredenheidsonderzoek. Januari februari 2018 Rapportage Tevredenheidsonderzoek Januari februari 2018 Ariane Breimer, directeur St. Maartenschool 21-3-2018 0 1 1. Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt op alle scholen van de Stichting Atrium een

Nadere informatie

Harlekijn. Uitkomsten Tevredenheidsonderzoek

Harlekijn. Uitkomsten Tevredenheidsonderzoek Harlekijn Uitkomsten Tevredenheidsonderzoek december 2013 (Respons op basis van 60 vragenlijsten retour) De vragenlijst heeft betrekking op: KDV 71% BSO 29% Mijn kind(eren) maakt/ maken gebruik van de

Nadere informatie

Tamboerijn ONDERNEMERSRAPPORTAGE ONDERZOEK KLANTTEVREDENHEID 2013. oktober 2013, uitgevoerd door: Wij maken het duidelijk.

Tamboerijn ONDERNEMERSRAPPORTAGE ONDERZOEK KLANTTEVREDENHEID 2013. oktober 2013, uitgevoerd door: Wij maken het duidelijk. ONDERNEMERSRAPPORTAGE ONDERZOEK KLANTTEVREDENHEID 2013 Tamboerijn oktober 2013, uitgevoerd door: Wij maken het duidelijk. www.xs2quality.nl info@xs2quality.nl INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Onderzoeksvariabelen

Nadere informatie

NOTULEN OUDERCOMMISSIE TINKER BELL (met directie) Datum: woensdag 16 mei 2018

NOTULEN OUDERCOMMISSIE TINKER BELL (met directie) Datum: woensdag 16 mei 2018 NOTULEN OUDERCOMMISSIE TINKER BELL (met directie) Datum: woensdag 16 mei 2018 Aanwezig: Linda de Niet (voorzitter), Christa Geurts, Dieuwertje de Groot, Saskia van den Berg, directie bestaande uit Angela

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Kinderdagverblijf (KDV) Resultaten & Aanbevelingen

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Kinderdagverblijf (KDV) Resultaten & Aanbevelingen Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Kinderdagverblijf (KDV) Resultaten & Aanbevelingen Inhoudsopgave Inleiding Blz. 2 Vragenlijsten klanttevredenheidsonderzoek 2016. Blz. 4 Totaal beoordeling Kindercentrum

Nadere informatie

Onderzoek klanttevredenheid Proces klachtbehandeling 2011... Antidiscriminatievoorziening Limburg

Onderzoek klanttevredenheid Proces klachtbehandeling 2011... Antidiscriminatievoorziening Limburg Proces klachtbehandeling 2011................................................................... Antidiscriminatievoorziening Limburg Mei 2012...................................................................

Nadere informatie

Stappenplan Oudergesprekken

Stappenplan Oudergesprekken Stappenplan Oudergesprekken Dit is het stappenplan oudergesprekken, met uitleg over: - 1 e gesprek: kennismaking - 2 e gesprek: wenperiode - 3 e gesprek: tussenmoment na observeren/toetsen - 4 e gesprek:

Nadere informatie

Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek Peuterspeelzalen PWH 2015

Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek Peuterspeelzalen PWH 2015 Resultaten Klanttevredenheidsonderzoeken 2015 Peuterspeelzaalwerk Heerlen 22 januari 2016 Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek Peuterspeelzalen PWH 2015 Inleiding De focus op kwaliteit en pedagogisch

Nadere informatie

KLANTTEVREDENHEID ONDERZOEK 2012 KINDEROPVANG SOLIDOE

KLANTTEVREDENHEID ONDERZOEK 2012 KINDEROPVANG SOLIDOE KLANT ONDERZOEK 2012 KINDEROPVANG SOLIDOE Aalsmeer/Uithoorn December 2012 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1. ALGEMENE RESULTATEN KLANTONDERZOEK 2010... 4 2. DE BEST BEOORDEELDE STELLINGEN... 5 3. DE MINST

Nadere informatie

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek april 2017

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek april 2017 Resultaten klanttevredenheidsonderzoek april 2017 Postbus 1096 3860 BB Nijkerk 033-2470750 klimrek@kdv-klimrek.nl Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 4 1. Organisatie... 5 2. Kennismaking... 6 3. Pedagogisch

Nadere informatie

Partner in kinderopvang. Klanttevredenheidsonderzoek

Partner in kinderopvang. Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Locatie : Kinderopvang Tamboerijn, Utrecht Ondernemer : Judith van der Voet Datum : Februari / Maart 26 Aantal respondenten : Beste Judith, Zelfs in een organisatie, waarin

Nadere informatie

Wenbeleid peuteropvang

Wenbeleid peuteropvang Wenbeleid peuteropvang mei 2017 Inleiding Regelmatig komen er nieuwe kinderen en nieuwe ouders op de peuteropvang. Pedagogisch medewerkers moeten een vertrouwensrelatie opbouwen met deze nieuwe kinderen

Nadere informatie

Evaluatieformulier peuterspeelzaal 118

Evaluatieformulier peuterspeelzaal 118 Evaluatieformulier peuterspeelzaal 118 De formulieren zijn ingevuld in de periode september 2014 tot september 2015. Achter het antwoord staan de aantallen vermeld. Het kan zijn dat het totaal van de antwoorden

Nadere informatie

Wenbeleid peuteropvang

Wenbeleid peuteropvang Wenbeleid peuteropvang maart 2015 Inleiding Regelmatig komen er nieuwe kinderen en nieuwe ouders op de peuteropvang. Pedagogisch medewerkers moeten een vertrouwensrelatie opbouwen met deze nieuwe kinderen

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek ouders

Tevredenheidsonderzoek ouders Tevredenheidsonderzoek ouders Uitslagen Vragenlijst Prisma Gespecialiseerd Onderwijs Kampen Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten

Nadere informatie

Rapport Klant Tevredenheids Meting BSO 2012.

Rapport Klant Tevredenheids Meting BSO 2012. Rapport Klant Tevredenheids Meting BSO 2012. In 2012 hebben wij een meting gehouden van de klanttevredenheid op onze BSO s. Door 158 gezinnen zijn de vragenlijsten ingevuld, Dit is 16,3 % van de gezinnen

Nadere informatie

Rapport Klant Tevredenheid Onderzoek KDV/PSZ 2012.

Rapport Klant Tevredenheid Onderzoek KDV/PSZ 2012. Rapport Klant Tevredenheid Onderzoek KDV/PSZ 2012. In 2012 hebben wij een meting gehouden van de klanttevredenheid op onze kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Door 219 gezinnen zijn de vragenlijsten

Nadere informatie

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Versie 1.06 Datum 17-02-2015 Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wie zijn wij? 3 3. Gediplomeerde gastouders 3 4. Hygiëne 3 5. Openingstijden 3 6. Wennen

Nadere informatie

Vragenlijst oudercommissie peuterspeelzaal

Vragenlijst oudercommissie peuterspeelzaal Vragenlijst oudercommissie peuterspeelzaal Naam peuterspeelzaal: Jaartal: Geachte heer/mevrouw, Per 1 augustus 2010 maken peuterspeelzalen onderdeel uit van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen.

Nadere informatie

Klachtenverslag 2014

Klachtenverslag 2014 Klachtenverslag 2014 maart 2015 Openbaar Klachtenverslag 2014 Spring! 1 Inleiding Iedere ouder, van wie een kind bij een peuterspeelzaal van Spring! Peuterspeelzalen geplaatst is, kan een klacht indienen

Nadere informatie

Vragenlijst oudercommissie kindercentrum

Vragenlijst oudercommissie kindercentrum Vragenlijst oudercommissie kindercentrum Naam kindercentrum: Jaartal: Geachte heer/mevrouw, De inspectie kinderopvang controleert jaarlijks of uw kindercentrum voldoet aan de kwaliteitseisen uit de Wet

Nadere informatie

Met enige trots nodigt oudercommissie t Spoor je graag uit om onze website te bekijken op www.ocspoor.nl! Respondentennetwerk enquête

Met enige trots nodigt oudercommissie t Spoor je graag uit om onze website te bekijken op www.ocspoor.nl! Respondentennetwerk enquête Oudercommissie KDV t Spoor Respondentennetwerk enquête augusutus 1 Datum: september 1 Auteur: Rogier Vinckers Van de oudercommissie Website Met enige trots nodigt oudercommissie t Spoor je graag uit om

Nadere informatie

TAMBOERIJN ONDERNEMERSRAPPORTAGE ONDERZOEK KLANTTEVREDENHEID september 2011, uitgevoerd door: Wij maken het duidelijk.

TAMBOERIJN ONDERNEMERSRAPPORTAGE ONDERZOEK KLANTTEVREDENHEID september 2011, uitgevoerd door: Wij maken het duidelijk. ONDERNEMERSRAPPORTAGE ONDERZOEK KLANTTEVREDENHEID 2011 TAMBOERIJN september 2011, uitgevoerd door: Wij maken het duidelijk. www.xs2quality.nl info@xs2quality.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 Onderzoeksvariabelen

Nadere informatie

Rapportage Oudertevredenheidsonderzoek opvang

Rapportage Oudertevredenheidsonderzoek opvang Rapportage Soort rapportage: Locae: Locaerapportage KC Berglaren Datum: mei 2018 Opdrachtgever: Schng GOO 1. Inleiding Stichting GOO wil inzicht in de tevredenheid en de betrokkenheid van de ouders die

Nadere informatie

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave Informatieboekje kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen tel 0592-271179 mob 06-18458678 debolderkids@gmail.com kvk nummer: 01124850 giro: 2452950 Inhoudsopgave 1. Kinderopvang de Bolderkids

Nadere informatie

Inspectierapport Peuteropvang De Kleine Zeester (KDV) Kapelweg BB Sinderen

Inspectierapport Peuteropvang De Kleine Zeester (KDV) Kapelweg BB Sinderen Inspectierapport Peuteropvang De Kleine Zeester (KDV) Kapelweg 58 7065 BB Sinderen Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: Oude IJsselstreek Datum inspectie: 01-09-2015 Type

Nadere informatie

Overzicht oudertevredenheidsonderzoek Stichting peuterspeelzalen Muzerij juni 2014

Overzicht oudertevredenheidsonderzoek Stichting peuterspeelzalen Muzerij juni 2014 < Dit formulier bewerken 126 reacties Alle reacties weergeven Analyse publiceren Overzicht oudertevredenheidsonderzoek Stichting peuterspeelzalen Muzerij juni 2014 Peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Harlekijn

Nadere informatie

Ienie Mienie. Peuterspeelzaal. Nieuwsbrief september Pag 1 Start nieuwe schooljaar Pag 2 Verjaardagen. Pag 3 Deelnemen oudercommisie en tips

Ienie Mienie. Peuterspeelzaal. Nieuwsbrief september Pag 1 Start nieuwe schooljaar Pag 2 Verjaardagen. Pag 3 Deelnemen oudercommisie en tips Peuterspeelzaal Ienie Mienie Nieuwsbrief september 2016 Pag 1 Start nieuwe schooljaar Pag 2 Verjaardagen Pag 3 Deelnemen oudercommisie en tips Pag 4 Vacature P&O Pag 5 Terugkoppeling tevredenheidsonderoek

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Jaarverslag oudercommissie BSO Helmgras

Jaarverslag oudercommissie BSO Helmgras Jaarverslag 2017-2018 oudercommissie BSO Helmgras In het schooljaar 2017-2018 is de oudercommissie van de BSO regelmatig bij elkaar geweest om het reilen en zeilen van de BSO te bespreken. Met ingang van

Nadere informatie

In deze info krijgt u informatie over het oudertevredenheidonderzoek(oto)

In deze info krijgt u informatie over het oudertevredenheidonderzoek(oto) Uitkomsten oudertevredenheidsonderzoek St. Josephschool Lochem In december 2014 hebben tevredenheidsonderzoeken plaatsgevonden onder medewerkers, ouders en leerlingen. De schoolrapportage is besproken

Nadere informatie

Heeft u het pedagogisch beleidsplan van het kinderdagverblijf ingezien? Ja 70 % Nee 30 %

Heeft u het pedagogisch beleidsplan van het kinderdagverblijf ingezien? Ja 70 % Nee 30 % Wat is de leeftijd van uw kind(eren)? 23.53% = 0 jaar 29.41% = 1 jaar 29.41% = 2 jaar 17.65% = 3 jaar Hoe bent u in contact gekomen met Stichting Kinderdagverblijf Brabant 37.84% Via familie, vrienden,

Nadere informatie

Klachtenverslag. Brood & Spelen Kinderopvang B.V. / Rode Kruislaan 1260 / 1111 XB Diemen /

Klachtenverslag. Brood & Spelen Kinderopvang B.V. / Rode Kruislaan 1260 / 1111 XB Diemen / Klachtenverslag 2017 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Ontwikkelingen 2017... 3 3. Beknopte beschrijving van de procedure... 4 3.2 Interne klachtenprocedure... 4 3.3 Externe klachtenprocedure... 5 3.4

Nadere informatie

De dagen waarop de Koningsbeer gesloten is of beperkte openingstijden heeft:

De dagen waarop de Koningsbeer gesloten is of beperkte openingstijden heeft: Huisregels peuterspeelzaal de Koningsbeer Bij de Koningsbeer gelden huisregels. In deze huisregels worden belangrijke punten beschreven van het kinderdagverblijf en regels waar iedereen zich aan moet houden.

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon:

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: Informatieboekje Peuterspeelzaal De Grutterij Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: 06-44397688 www.psz-steenwijkerland.nl Beste ouder/verzorger, In dit informatie boekje vindt u alles wat u moet weten

Nadere informatie

Locatieresultaten Klanttevredenheidsonderzoek bij Stichting Thuishuis

Locatieresultaten Klanttevredenheidsonderzoek bij Stichting Thuishuis Locatieresultaten Klanttevredenheidsonderzoek bij Gastouderopvang rapport klanttevredenheidsonderzoek bij 2010 pag. 1 Inhoudsopgave pagina Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Respons 4 Totaalbeoordeling 4 Resultaten

Nadere informatie

Locatieresultaten Klanttevredenheidsonderzoek bij Stichting Thuishuis

Locatieresultaten Klanttevredenheidsonderzoek bij Stichting Thuishuis Locatieresultaten Klanttevredenheidsonderzoek bij Kinderdagverblijven rapport klanttevredenheidsonderzoek bij 2010 pag. 1 Inhoudsopgave pagina Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Respons 4 Totaalbeoordeling 4

Nadere informatie

Evaluatieformulier informatieavond 3 februari 2014

Evaluatieformulier informatieavond 3 februari 2014 Hieronder leest u de antwoorden die gegeven zijn op de vragen op het evaluatieformulier van de ouderavond van afgelopen maandag 3 februari. Op de vragen hebben we een korte reactie gegeven. Op de avond

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLACHTEN 2013 Stichting voor peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie

JAARVERSLAG KLACHTEN 2013 Stichting voor peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie JAARVERSLAG KLACHTEN 2013 Stichting voor peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie 7 januari 2014 Omschrijving van de klachtenregeling De klachtenregeling kan een goed instrument zijn om de kwaliteit

Nadere informatie

Nieuwsbrief SNO Woudenberg

Nieuwsbrief SNO Woudenberg Nieuwsbrief SNO Woudenberg Beste ouders en verzorgers, De start van het schooljaar is voorbij. Het SNO Team verstuurdt bij deze weer een nieuws brief om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

Nadere informatie

VOROC Enquête 2015. In de VOROC nieuwsbrief van mei kunt u het definitieve overzicht Aanpassingen VOROC 2015-2016 bekijken.

VOROC Enquête 2015. In de VOROC nieuwsbrief van mei kunt u het definitieve overzicht Aanpassingen VOROC 2015-2016 bekijken. In april 2015 gaven 80 VOROC gebruikers hun mening over de applicatie VOROC en het gebruik ervan. De reacties zijn overwegend positief, VOROC werd beoordeeld met een 7,5. Ook zijn er waardevolle suggesties

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLACHTEN 2013 Stichting voor peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie

JAARVERSLAG KLACHTEN 2013 Stichting voor peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie JAARVERSLAG KLACHTEN 2013 Stichting voor peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie 7 januari 2014 Omschrijving van de klachtenregeling De klachtenregeling kan een goed instrument zijn om de kwaliteit

Nadere informatie

Nieuw-Vennep, juni 2013. Beste Ouders,

Nieuw-Vennep, juni 2013. Beste Ouders, Nieuw-Vennep, juni 1 Beste Ouders, Middels deze speciale nieuwsbrief van de MR willen we u nogmaals bedanken voor het invullen van de enquete. U heeft goed gehoor gegeven met als resultaat dat de response

Nadere informatie

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2 INFORMATIEBOEKJE Inhoudsopgave Voorwoord... 3 De Peutersoos... 4 De leidsters... 5 Het bestuur... 5 Huisregels... 7 De tijden.... 7 Ziekte/afwezigheid.... 7 Opzegtermijn..... 7 Eten & kleding... 8 Nieuwsbrief...

Nadere informatie

Verzamelen gegevens: december 2013

Verzamelen gegevens: december 2013 Verzamelen gegevens: december 2013 Interpretatie gegevens: april/mei 2014 Organisatiebeschrijving Inzowijs richt zich op de begeleiding van kinderen en jongeren in de leeftijd van 2 t/m 23 jaar. De problematiek

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Meiboom Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders De Meiboom december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Meiboom Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders De Meiboom december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Meiboom Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders De Meiboom december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam

Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam Adresgegevens Peuterspeelzalen Volendam t Speelhuisje t Kattekopje de Ark Hofstede 2a Foksiastraat 1b Val van Urk 7 Tel. 0299-321440 Tel. 0299-324335 Tel. 0299-369108 De peuterspeelzalen zijn geopend;

Nadere informatie

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf 1. Inleiding 2. Wie zijn wij? 3. Kwaliteit 3.1 Veiligheid 3.2 Hygiëne 4. Dagelijkse gang van zaken 4.1 Openingstijden 4.2 Ziekte en ongevallen 4.3 Normen

Nadere informatie

Vragenlijst oudercommissie gastouderbureau

Vragenlijst oudercommissie gastouderbureau Gastouder- en Zorgbemiddelig Vragenlijst oudercommissie gastouderbureau artal: Geachte heer/mevrouw, De inspectie kinderopvang controleert jaarlijks of uw gastouderbureau voldoet aan de kwaliteitseisen

Nadere informatie

Dat staat toch in de schoolgids goed geïnformeerd is beter betrokken

Dat staat toch in de schoolgids goed geïnformeerd is beter betrokken Dat staat toch in de schoolgids goed geïnformeerd is beter betrokken Kort verslag van het onderzoek over de communicatie op De Bataaf uitgevoerd tussen december 2009 en februari 2010 Paul Beumer, directeur

Nadere informatie

Jaarverslag oudercommissie BSO Helmgras

Jaarverslag oudercommissie BSO Helmgras Jaarverslag 2016-2017 oudercommissie BSO Helmgras In het schooljaar 2016-2017 is de oudercommissie van de BSO regelmatig bij elkaar geweest om het reilen en zeilen van de BSO te bespreken. Met ingang van

Nadere informatie

Staat voor onderwijs dat meegroeit! Nieuwsbrief september 2017

Staat voor onderwijs dat meegroeit! Nieuwsbrief september 2017 Agenda september Dinsdag 19 september Woensdag 20 september Donderdag 21 september Maandag 25 september Maandag 25 september Woensdag 27 september 19.30-20.30uur Informatieavond groep 1 / 2 ( Ans, Nynke,

Nadere informatie

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken!

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Meer dan alleen kinderopvang Kinderopvang 2Bkidz is een particuliere organisatie met verschillende vestigingen en voornamelijk gericht

Nadere informatie

Inspectierapport De Tweeberg (KDV) Piet Slagerstraat 132 's-hertogenbosch

Inspectierapport De Tweeberg (KDV) Piet Slagerstraat 132 's-hertogenbosch Inspectierapport De Tweeberg (KDV) Piet Slagerstraat 132 5213XT 's-hertogenbosch Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: 's-hertogenbosch Datum inspectie: 23-08-2016 Type onderzoek

Nadere informatie

Voortgangsrapportage klantentoets Technische Hygiënezorg (THZ) Kindercentra

Voortgangsrapportage klantentoets Technische Hygiënezorg (THZ) Kindercentra Voortgangsrapportage klantentoets Technische Hygiënezorg (THZ) Kindercentra Aanbeveling klantentoets Actie Ondernomen acties Wanneer gereed 1. In het onderzoeksrapport Resultaten Klantentoets Technische

Nadere informatie

Kinderdagverblijven. Kinderdagverblijven. Oudertevredenheidsonderzoek voor kinderdagverblijven

Kinderdagverblijven. Kinderdagverblijven. Oudertevredenheidsonderzoek voor kinderdagverblijven Kinderdagverblijven Kinderdagverblijven Oudertevredenheidsonderzoek voor kinderdagverblijven Hoe denken uw ouders (onder meer) over: - de leidsters - de sfeer - de sociaal-emotionele ontwikkeling van hun

Nadere informatie

Dynamo Tevredenheid Peuterspeelzalen. Rapport Kenmerk: Januari 2017

Dynamo Tevredenheid Peuterspeelzalen. Rapport Kenmerk: Januari 2017 Dynamo Tevredenheid Peuterspeelzalen Rapport Kenmerk: 20462 Januari 2017 Inhoudsopgave Geschreven voor Inleiding Achtergrond 4 Doelstelling 4 Leeswijzer 5 Conclusies 6 Resultaten Communicatie tussen Dynamo

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek.

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek. Werkplan L Buitenschoolse opvang De Driehoek. Locatie: De Driehoek Datum: 21-12-2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

Inspectierapport Pinokkio (KDV) Kerklaan 15 7848AB Schoonoord

Inspectierapport Pinokkio (KDV) Kerklaan 15 7848AB Schoonoord Inspectierapport Pinokkio (KDV) Kerklaan 15 7848AB Schoonoord Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: Coevorden Datum inspectie: 23-02-2015 Type onderzoek : Onderzoek voor registratie Status:

Nadere informatie

Waarom VVE? Overleg tussen leiding en ouders. Het Peutervolgsysteem

Waarom VVE? Overleg tussen leiding en ouders. Het Peutervolgsysteem Waarom VVE? Omdat het goed is de kinderen in hun ontwikkeling te volgen, daar waar nodig te stimuleren en bij de oudste kinderen gericht met voorbereiding voor de basisschool aan de slag te gaan. Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek maart 2013

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek maart 2013 Resultaten klanttevredenheidsonderzoek maart 2013 Postbus 1096 3860 BB Nijkerk 033-2470750 klimrek@kdv-klimrek.nl Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 4 1. Organisatie... 5 2. Kennismaking... 6 3. Pedagogisch

Nadere informatie

Managementsamenvatting Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Facilitair Bedrijf UT

Managementsamenvatting Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Facilitair Bedrijf UT Managementsamenvatting Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Facilitair Bedrijf UT Het Facilitair Bedrijf heeft in het najaar van 2016 een klanttevredenheidsonderzoek gehouden onder haar gebruikers. Deze managementsamenvatting

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Peuterspeelzalen. De Boerderij. Pedagogisch werkplan

Ruimte om te groeien. Peuterspeelzalen. De Boerderij. Pedagogisch werkplan Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan 2016-2018 Peuterspeelzalen De Boerderij OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van locatie: De Boerderij

Nadere informatie

Openbaar jaarverslag klachten ouder en oudercommissie 2015 BSO Vrij Spel. Buitenschoolse opvang

Openbaar jaarverslag klachten ouder en oudercommissie 2015 BSO Vrij Spel. Buitenschoolse opvang Openbaar jaarverslag klachten ouder en oudercommissie 2015 BSO Vrij Spel Buitenschoolse opvang BSO Vrij Spel Uddelerweg 12a 8075 CJ Elspeet Tel. 06-42953608 Email: info@bsovrijspel.nl website: www.bsovrijspel.nl

Nadere informatie

Rapport NPS+ meting. Eilandzorg Schouwen- Duiveland Hulp bij het Huishouden. Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker

Rapport NPS+ meting. Eilandzorg Schouwen- Duiveland Hulp bij het Huishouden. Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Rapport NPS+ meting Eilandzorg Schouwen- Duiveland Hulp bij het Huishouden Verslagjaar 2018 Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker 1 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK INSTELLINGEN VOOR KINDEROPVANG EN SCHOLING IN CHAAM DORPSRAAD CHAAM

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK INSTELLINGEN VOOR KINDEROPVANG EN SCHOLING IN CHAAM DORPSRAAD CHAAM RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK INSTELLINGEN VOOR KINDEROPVANG EN SCHOLING IN CHAAM DORPSRAAD CHAAM Chaam, 15 juli 2015 INHOUD 1. INLEIDING 3 2. BASISSCHOOL DE DRIESPRONG 4 3. BASISSCHOOL HET BEEKDAL

Nadere informatie

Jaarverslag Klachtenregeling 2015 kindercentrum de Ark

Jaarverslag Klachtenregeling 2015 kindercentrum de Ark Jaarverslag Klachtenregeling 2015 kindercentrum de Ark Inhoudsopgave 1. Omschrijving van de klachtenregeling 3 2. Klachtenprocedure 3 3. Wie spreekt u waarop aan 4 4. Hoe dient u een klacht in 4 4a. Interne

Nadere informatie

Jaarverslag klachten Stichting Peuteropvang Heerlen

Jaarverslag klachten Stichting Peuteropvang Heerlen Jaarverslag klachten 2018 Stichting Peuteropvang Heerlen April 2019 Inhoud: Voorwoord 1. Omschrijving van de klachtenregeling 2. Klachtenprocedure 3. Hoe de klachtenprocedure onder de aandacht van de ouders

Nadere informatie

Onderzoek burgerinitiatief. Tevredenheid van indieners

Onderzoek burgerinitiatief. Tevredenheid van indieners Onderzoek burgerinitiatief Tevredenheid van indieners In opdracht van: De Raadsgriffier Uitgevoerd door: Team Beleidsonderzoek en Informatiemanagement Gemeente Purmerend Denise Floris Bert Mentink April

Nadere informatie

Tevredenheid ouders/verzorgers Olympus College 2013

Tevredenheid ouders/verzorgers Olympus College 2013 Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Olympus College en Quadraam Inhoud Uitkomsten per rubriek o Algemeen o Veiligheid o Informatie en communicatie o Onderwijsleerproces o Imago o Begeleiding o Schoolgebouw

Nadere informatie

Ouderbeleidsplan. Sbo de Bonte Vlinder. September 2014

Ouderbeleidsplan. Sbo de Bonte Vlinder. September 2014 Ouderbeleidsplan Sbo de Bonte Vlinder September 2014 1 Inleiding De meerwaarde van een ouderbeleidsplan Een ouderbeleidsplan vormt de grondslag voor de activiteiten die een school met en voor ouders ontplooit.

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

Stichting Peuterspeelzaal Risdam

Stichting Peuterspeelzaal Risdam Stichting Peuterspeelzaal Risdam Postbus 487 1620 AL Hoorn ING bank 498346 KvK nr. S 41234108 Veel méér dan alleen spelen Info- en Bewaarboekje groep VVE Piramide op onze peuterspeelzaal tekening Dagmar

Nadere informatie

Gekke haren dag! Op vrijdag 8 juli is het weer gekke haren dag op school! We maken er een gezellige dag van!

Gekke haren dag! Op vrijdag 8 juli is het weer gekke haren dag op school! We maken er een gezellige dag van! 30 ste jaargang nr. 11, juli 2016 Afscheid Anja Allereerst hartelijk bedankt voor de lieve reacties die ik heb ontvangen via de mail of persoonlijk naar aanleiding van mijn vertrek. Het doet me goed. De

Nadere informatie

Inspectierapport dambordje (BSO) Amsteleindstraat HA Oss

Inspectierapport dambordje (BSO) Amsteleindstraat HA Oss Inspectierapport dambordje (BSO) Amsteleindstraat 25 5345HA Oss Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Oss Datum inspectie: 12-04-2016 Type onderzoek : Onderzoek voor registratie

Nadere informatie

Informatieboekje Gastouderbureau Welluswijs

Informatieboekje Gastouderbureau Welluswijs Informatieboekje Gastouderbureau Welluswijs 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 4 2.1. Wat is gastouderopvang... 4 2.2. Gastouderbureau Welluswijs... 4 2.3. Doelstelling... 5 2.4. Locaties...

Nadere informatie

Laatste kans om aan de slag te gaan met het kader. 5 Beleidsvrijheid organisaties terug te zien in

Laatste kans om aan de slag te gaan met het kader. 5 Beleidsvrijheid organisaties terug te zien in NIEUWSBRIEF nr. 5 februari 2017 1 Workshops voorjaar 2017 3 Laatste kans om aan de slag te gaan met het kader Resultaten monitor 3 bekend 4 5 Beleidsvrijheid organisaties terug te zien in afspraken kader

Nadere informatie

Gastouderbureau SharedCare. Informatiebrochure

Gastouderbureau SharedCare. Informatiebrochure Gastouderbureau SharedCare Informatiebrochure Werkwijze gastouderbureau SharedCare Inhoudsopgave 1. INLEIDING 1.1 Nieuwe koppelingen 1.2 INTAKEGESPREK GASTOUDER 1.3 INTAKEGESPREK VRAAGOUDER 1.4 KOPPELINGSGESPREK

Nadere informatie

Rapportage. Tevredenheidsonderzoek. Bondscompetitie 2011/2012

Rapportage. Tevredenheidsonderzoek. Bondscompetitie 2011/2012 Rapportage Tevredenheidsonderzoek Bondscompetitie 2011/2012 Uitgevoerd door: afdeling Wedstrijdzaken Periode onderzoek: april 2012 Contactpersoon: Joan Peeters Inhoudsopgave Pag H1 Inleiding 3 H2 Resultaten

Nadere informatie

Versie: februari

Versie: februari Informatieboekje 2 Adres peuterspeelzaal Het Klavertje: Oosterstreek 23 8388 NA Oosterstreek Tel. 0561-433497 E-mail: pszhetklavertje@gmail.com Website: www.peuterspeelzaalhetklavertje.nl Bereikbaarheid:

Nadere informatie

Ouderfolder Peuterspeelplaats

Ouderfolder Peuterspeelplaats Ouderfolder Peuterspeelplaats 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 6. Meertaligheid.... 4 8. Veiligheid en Gezondheid.... 4 9. Inspectie....

Nadere informatie

Inspectierapport Amerij (BSO) Delta 37 1273LC Huizen

Inspectierapport Amerij (BSO) Delta 37 1273LC Huizen Team Toezicht Kinderopvang Burg. de Bordesstraat 80, 1404 GZ Bussum Postbus 251, 1400 AG Bussum T (035) 692 62 22 www.ggdgooi.nl Inspectierapport Amerij (BSO) Delta 37 1273LC Huizen Inspectierapport Amerij

Nadere informatie

SANDER VAN DE RIJT ONDERZOEK PROTOTYPE

SANDER VAN DE RIJT ONDERZOEK PROTOTYPE SANDER VAN DE RIJT ONDERZOEK PROTOTYPE INTRODUCTIE Ons project Wij zijn een door zes studenten opgerichte start-up die naar aanleiding van een individueel onderzoek een gezamenlijke interesse hebben. De

Nadere informatie