Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek."

Transcriptie

1 Werkplan L Buitenschoolse opvang De Driehoek. Locatie: De Driehoek Datum: gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2

2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn een pedagogisch beleidsplan dat voor u inzichtelijk is op onze website ( en op het ouderportaal. In dit werkplan werken wij de onderdelen uit het pedagogisch beleid verder uit, daar waar een onderwerp locatiegebonden is. Ons pedagogisch beleid is in overeenstemming met de Centrale Cliëntenraad tot stand gekomen. Over dit werkplan heeft de oudercommissie meegedacht. Wij willen u vragen het plan zorgvuldig te lezen zodat u op de hoogte bent van onze werkwijze en de afspraken die we binnen onze locatie hebben gemaakt. We wensen uw kind een fijn verblijf op onze locatie! Met vriendelijke groet, Team Buitenschoolse opvang De Driehoek.

3 Dit zijn onze openingstijden: Wij zijn geopend van 14:30 uur tot 18:00 uur (aanvraag 18.30uur mogelijk) Zo zien onze stamgroepen eruit: We werken op maandag met 1 stamgroep van maximaal 20 kinderen in de leeftijd van 4 tm 12 jaar Op dinsdag met 1,5 groep met maximaal 30 kinderen in de leeftijd van 4 tm 12 jaar Op donderdag is er 1 stamgroep van 2 tm 8 jaar deze groep bestaat uit maximaal 16 kinderen. Op deze groep spelen in de middag ook peuters. De 8+ groep bestaat uit maximaal 10 kinderen in de leeftijd van 8 tm 12 jaar. Er staan 2 vaste een pedagogisch medewerkers op de groep. Daarnaast is er een vaste invalpoel voor onze locatie. We werken zoveel mogelijk met vaste medewerkers. Elk kind is gekoppeld aan een mentor, een pedagogisch medewerker die op de groep van het kind werkt. Vanzelfsprekend heeft iedere pedagogisch medewerker oog voor alle kinderen in de groep, maar de mentor let specifiek op het welbevinden en de ontwikkeling van haar mentorkinderen. Zij is ook het aanspreekpunt voor ouders en onderneemt actie wanneer er bijzonderheden zijn. Wanneer we in grote groepen activiteiten doen, besteden we op de volgende manier aandacht aan de stamgroep. We splitsen de groepen op in een 8- groep en een 8+ groep. De activiteiten worden hierop aangepast. We maken gebruik van het handvaardig- of speel lokaal in school.

4 Dit zijn onze diensten: Voorschoolse opvang wordt geboden op de BSO vanaf 7.30uur tot 8.30 uur. Dit wordt verzorgt door een van de vast BSO medewerkers. In de middag werken beide pedagogisch medewerkers vanaf uur. 1 pedagogisch medewerker werkt tot 17:30 wanneer kind- leidster ratio dit toelaat. De andere pedagogisch medewerker werkt tot 18:00 (18.30uur) De pedagogisch medewerkers hebben geen pauze. Vroege dienst: 7:30-8:30 Late dienst: : :15 Vakantie opvang: 8:00-17:30 8:30-18:00 Zo organiseren we het begin en eind van de bso: Dit is ons dagritme: De kleuters van OBS Beekbergen worden door een van de pedagogisch medewerkers opgehaald. De kinderen uit de groepen 4 t/m 8 komen zelfstandig naar de BSO, door de gymzaal die de school en de BSO ruimte met elkaar verbind. 14:30uur De kinderen worden ontvangen in de zithoek en er staat drinken en een gezond tussendoortje voor hen klaar. De pedagogisch medewerker controleert de aanwezigheidslijst van die dag. Er is even tijd om iedereen rustig te begroeten, te vragen hoe het gaat en de belevenissen te horen van de kinderen. Daarna kunnen de kinderen vrij spelen, en deelnemen aan de activiteiten die die dag worden aangeboden.

5 Gedurende de middag is er gelegenheid om huiswerk te maken voor kinderen die dat willen. 16:15uur mag het eerste tweetal op de computer.(20min. is max. speeltijd) 16:00uur hebben we een eetmomentje in de groep. Denk aan een cracker/ rijstewafel, vlaflip, enz. 16:45uur de eerste kinderen worden opgehaald uur beginnen we met opruimen van grootmateriaal uur wanneer de leidster/kind ratio het toestaan gaat 1 pedagogisch medewerker naar huis uur sluiten we de groep. Dit zijn onze rituelen: Een aantal gebeurtenissen zoals verjaardagen, afscheid, feestdagen (Sinterklaas, Kerst en Pasen) worden met de kinderen gevierd. We zingen liedjes voor de jarige, organiseren een feestje rondom de feestdagen. Hierover wordt gecommuniceerd vooraf met de ouders via het ouderportaal. De kinderen krijgen ook de kans om zelf te vertellen wat de feestdag voor ze betekend en wat de rituelen thuis zijn. We hebben een goede samenwerking met OBS Beekbergen en we sluiten waar mogelijk aan bij thema s van de school. In ieder seizoen valt er wel iets te vieren. Of het nu de geboorte van lammetjes is, of het carnavalsfeest. Per keer wordt bekeken wat er dan gedaan wordt en hier wordt het thema op aangepast. Kinderen denken hier zelf in mee. Kinderparticipatie staat bij ons hoog in het vaandel. In ieder geval wordt de aankleding van de groepsruimte ieder seizoen aangepast door tekeningen en werkjes van de kinderen, gezellige posters en boekjes over het betreffende thema. Wij vinden het erg belangrijk om kinderen gezonde voeding aan te bieden. Wat dit voor ons betekent hebben wij

6 vertaald in het voedingsbeleid. Zo maken we afspraken met ouders over het wennen: Tijdens het eerste gesprek met de ouders maken we een afspraak voor het wennen. Dit is dan vaak 1 middag van 14:30 tot 16:30. Zo kan het kind vast wennen aan de extra opvang na school en is er om 16:30 nog een overdracht voor de ouders over hoe het gegaan is. Verder geven we de ouders een intake formulier mee naar huis, zodat alle juiste informatie nog even opgeschreven kan worden voor dat de eerste echt BSO dag begint. Extra dagdelen: Het is mogelijk dat u als ouders een extra middag opvang aan wilt vragen. Dit vragen u aan in het ouderportaal. Als de groepsgrote het toelaat kan uw kind geplaatst worden. U als ouder kunt zelf een ruilmiddag in het ouderportaal aanvragen. De pedagogisch medewerker bepaald of de aanvraag/ruiling goedgekeurd kan worden. Zo is onze achterwacht geregeld: We hebben een achterwachtregeling met OBS Beekbergen en de buurtzorg die ook in het MFC is gevestigd. Telefoonnummers van de achterwacht staan beschreven in het calamiteitenplan van beide locaties. Beide kunnen binnen het wettelijk kader van 15 minuten aanwezig zijn op de locatie. Met elkaar hebben wij op de locatie afspraken vastgelegd over hoe we uitvoering geven aan het vierogenprincipe en de achterwachtregeling. Elke groep heeft deze afspraken op papier. In het team wordt de uitvoering in de dagelijkse praktijk regelmatig besproken en zo nodig geactualiseerd.

7 De groepsafspraken zijn op basis van onderstaande uitgangspunten uitgewerkt: 1. Alle ruimten binnen de locatie zijn voor alle betrokkenen binnen de opvang met een VOG op elk moment toegankelijk. Volwassenen en kinderen sluiten geen deuren. Het betreft zowel binnen als buitenruimten. 2. Iedereen is alert op alle ruimten waar kinderen en volwassenen mogen en kunnen spelen en werken. We lopen te pas en te onpas bij elkaar binnen. 3. De sanitaire ruimten zijn voor de medewerkers toegankelijk. Hierin is men wel alert op de privacy (toilet momenten) van de oudste kinderen. 4. Pedagogisch medewerkers zijn alert wanneer meerdere kinderen gelijktijdig het toilet bezoeken. Volg hierin je niet pluis gevoel. 5. Er is een aanspreek cultuur waarin we open met elkaar communiceren over een niet pluis gevoel. We benoemen zaken bij naam met een duidelijke ik boodschap. 6. Een niet pluis gevoel wordt altijd direct gecommuniceerd aan een collega, manager of vertrouwenspersoon. 7. Bij het intake / evaluatiegesprek wordt het vierogen principe met ouders besproken, zodat zij goed geïnformeerd t.a.v. onze wijze van handelen. 8. Het vierogen principe wordt in de diverse units en team overleggen standaard geagendeerd onder het kopje RIE..

8 Op deze wijze bieden wij activiteit aan: Wij bieden activiteiten aan, passend bij de leeftijd en thema. Elke dag bieden we 1 activiteit aan. Kinderen zijn niet verplicht deel te nemen. De BSO is hoofdzakelijk vrije tijd. Dus niets moet, alles mag. Een thema heeft een gemiddelde duur van 3 a 4weken Tijdens de schoolvakanties gaan we naar de centrale vakantie opvang bij BSO de Driehoek of BSO de Kopermolen. In het werkplan van deze locatie staat het volgende beschreven over de omgang met stamgroepen tijdens de centrale vakantieopvang: Tijdens schoolvakanties worden de kinderen opgevangen op BSO de Driehoek of BSO de Koperwiek. Dit rouleert. Bij School vrijeopvang gaat het in overleg en is het afhankelijk van het kinderaantal. De omgang tussen de stamgroepen tijdens de vakantie, zal hetzelfde verlopen als tijdens de reguliere opvang. BSO de Kopermolen: Buitenschoolse opvang De Koperwiek is gehuisvest bij basisschool De Kopermolen in Klarenbeek. De locatie heeft 1 basisgroep. Hier worden kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar opgevangen. Er mogen maximaal 20 kinderen opgevangen worden op deze locatie. Het aanwezige personeel is afgestemd op de aanwezige kinderen. In principe zijn er altijd tenminste 2 vaste pedagogisch medewerkers op de locatie. Wanneer het aantal kinderen beperkt is en door 1 medewerker begeleid wordt, zorgen we voor een achterwachtregeling.

9 Wij verlaten de stamgroep bij: Soms wordt er een uitstapje georganiseerd, vooral in de vakantieperiodes. Wij vinden het belangrijk om kinderen de mogelijkheid te geven zoveel mogelijk ervaringen op te doen en dingen te ontdekken. Onze uitstapjes zullen daarop gericht zijn. Als er een uitstapje staat gepland, dan informeren we ouders ruim van te voren over onze plannen. We dragen altijd een zichtbaar locatie hesje. De Pm-er heeft altijd de nood gegevens mee opstap. Bij de activiteit zal er afhankelijk van het aantal kinderen 1 of 2 pedagogisch medewerkers mee gaan. Hiervoor wordt de leidster kind ratio geraadpleegd Mentorschap De mentor van uw kind neemt met u contact op voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek vertelt de mentor u over de dagelijkse gang van zaken bij de BSO, krijgt u en uw kind een rondleiding en vindt er informatie overdracht plaats over de gewoontes en eventuele bijzonderheden van uw kind. Ook maken we dan afspraken met u over het wennen op de BSO. Daarnaast is het voor ons van belang te weten of er bijzonderheden in uw gezin- of familiesituatie zijn, zodat we daar rekening mee kunnen houden. De mentor is een vaste pedagogisch medewerkers van de groep van uw kind. Zij volgt uw kind heel specifiek, is aanspreekpunt voor u als ouder en draagt zorg voor het welbevinden van uw kind. U kunt uw mentor altijd aanspreken als zij aanwezig is of een afspraak maken voor overleg. De mentor zorgt ervoor dat andere medewerkers op de hoogte zijn van afspraken die zij met u maakt zoals bijvoorbeeld over buitenspelen, wat uw

10 kind wel/niet mag eten ect. Dit is ons (lokaal gebonden) activiteitenaanbod: We hebben een goede samenwerking met OBS Beekbergen. En sluiten aan waar mogelijk bij thema s van de school. Ook denken we bij het maken van ons activiteiten programma, aan lokale sport- en overige verenigingen.

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd werkplan L buitenschoolse opvang Bso Sterrenschool de Bongerd Datum: 28-12-2017 Sterrenschool De Bongerd gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: PSG Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO de Kinderkajuit Datum: 20 december 2017 Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang

werkplan buitenschoolse opvang werkplan L buitenschoolse opvang Locatie: BSO De Diamant Beemte Datum: 20 december 2017 gl Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

werkplan peuterspeelzaal

werkplan peuterspeelzaal werkplan peuterspeelzaal Locatie: peuterspeelgroep Samsam Datum:1-1-2018 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn een pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie

werkplan Peuterspeelgroep Trompie werkplan Peuterspeelgroep Trompie Locatie:Trompie Datum: 29-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Sterrenpret Datum: 19 december 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV De Kinderkajuit Datum: 20 december 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: kinderdagverblijf De toermalijn Datum: januari 2018 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: Grote Vuurvlinder Datum: januari 2019 agogisch beleidsplan Doo Voorwoord Augustus 2015 U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Kardoen Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht 06-22563689 bsowarmoes@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Biliton Bilitonkade 44-45 353 TH Utrecht 06-3455035 bsobiliton@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Ay Eifel 26 3524 HH Utrecht 06 42549179 bsoay@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: kinderdagverblijf De toermalijn Datum: januari 2018 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO De Koperwiek

Pedagogisch werkplan BSO De Koperwiek Pedagogisch werkplan BSO De Koperwiek 1. De locatie Buitenschoolse opvang De Koperwiek is gehuisvest bij basisschool De Kopermolen in Klarenbeek. De locatie heeft 1 basisgroep en deze basisgroep heeft

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: De Ploeg Datum: 28-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Bussloo

Pedagogisch werkplan BSO Bussloo Pedagogisch werkplan BSO Bussloo 1. De locatie Onze buitenschoolse opvang biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. BSO Bussloo is gelegen in het gelijknamige dorp Bussloo (gemeente Voorst).

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO De Parken

Pedagogisch werkplan BSO De Parken Pedagogisch werkplan BSO De Parken 1. De locatie Buitenschoolse opvang De Parken is gehuisvest in de Parkenschool in de wijk de Parken in Apeldoorn. De locatie heeft 4 basisgroepen voor kinderen in de

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO De Toermalijn + dependance Datum: Januari 2018 agogisch beleidsplan Do Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant

Nadere informatie

Werkplan Buitenschoolse opvang

Werkplan Buitenschoolse opvang Werkplan Buitenschoolse opvang Locatie: BSO Sterrenpret Datum: 14-12-2017eidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Ay Eifel 26 3524 HH Utrecht 06-42549179 bsoay@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Rosa. Malakkastraat 6 Tel:

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Rosa. Malakkastraat 6 Tel: Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Rosa Malakkastraat 6 Tel: 06 42640697 bsorosa@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

Werkplan Kinderdagverblijf de Bongerd

Werkplan Kinderdagverblijf de Bongerd Werkplan Kinderdagverblijf de Bongerd Locatie: Kdv sterrenschool de Bongerd Datum: 22 december 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse in Ludens.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Kindervilla Welgelegen

Pedagogisch werkplan BSO Kindervilla Welgelegen Pedagogisch werkplan BSO Kindervilla Welgelegen 1. De locatie Buitenschoolse opvang Welgelegen is gehuisvest in Kindervilla Welgelegen aan de Molenstraat 120 te Apeldoorn. De locatie heeft 1 basisgroep

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Adventure BSO Het Loo

Pedagogisch werkplan Adventure BSO Het Loo Pedagogisch werkplan Adventure BSO Het Loo 1. De locatie Buitenschoolse opvang Het Loo is gehuisvest op het scoutingterrein van Scouting Willem II/ Lady Baden-Powell in de wijk Berg en Bos in Apeldoorn.

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg 422 3532 HX Utrecht 030-2943995 bsoaspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO De Koperwiek

Pedagogisch werkplan BSO De Koperwiek Pedagogisch werkplan BSO De Koperwiek 1. De locatie Buitenschoolse opvang De Koperwiek is gehuisvest bij basisschool De Kopermolen in Klarenbeek. De locatie heeft 1 basisgroep in de leeftijd van 4 t/m

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO De Markies

Pedagogisch werkplan BSO De Markies Pedagogisch werkplan BSO De Markies 1. De locatie Buitenschoolse opvang De Markies is gehuisvest in basisschool De Marke in wijk De Maten in Apeldoorn. De locatie heeft 1 basisgroep in de leeftijd van

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Drie in de Maat

Pedagogisch werkplan BSO Drie in de Maat Pedagogisch werkplan BSO Drie in de Maat 1. De locatie Buitenschoolse opvang Drie in de Maat is gehuisvest naast basisschool Het Gilde in wijk De Maten in Apeldoorn. De locatie heeft 1 basisgroep in de

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Maan. Oude liesbosweg SB Utrecht Apollo: Spoetnik: Kantoor:

Buitenschoolse opvang Maan. Oude liesbosweg SB Utrecht Apollo: Spoetnik: Kantoor: Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Maan Oude liesbosweg 40 3524 SB Utrecht Apollo: 06 41784264 Spoetnik:06 43779582 Kantoor: 030 8200709 bsomaan@ludens.nl Bedankt

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO De Kosmos

Pedagogisch werkplan BSO De Kosmos Pedagogisch werkplan BSO De Kosmos 1. De locatie Buitenschoolse opvang De Kosmos is gehuisvest in basisschool De Kosmos in wijk De Maten in Apeldoorn. De locatie heeft 2 basisgroepen in de leeftijd van

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Koekoek. Koekoeksplein 1A 3514 TT Utrecht

Buitenschoolse opvang Koekoek. Koekoeksplein 1A 3514 TT Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Koekoek Koekoeksplein 1A 3514 TT Utrecht 030-82 00 745 BSOkoekoek@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Bouwe & Belle. Lieven de Keylaan BZ Utrecht

Buitenschoolse opvang Bouwe & Belle. Lieven de Keylaan BZ Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Bouwe & Belle Lieven de Keylaan 8 3555 BZ Utrecht 06-478 6095 bsozuilen@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Het Kinderatelier

Pedagogisch werkplan BSO Het Kinderatelier Pedagogisch werkplan BSO Het Kinderatelier 1. De locatie Buitenschoolse opvang Het Kinderatelier is gehuisvest in wijkgebouw Orca in de wijk Orden in Apeldoorn. De locatie heeft 1 basisgroep in de leeftijd

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Het Tuinhuis. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht

Buitenschoolse opvang Het Tuinhuis. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Het Tuinhuis Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht 030 820 07 06 bsotuinhuis@ludens.nl Bedankt voor je interesse in

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over dependance Lapjeskat in de Jenaplaneet Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie dependance Lapjeskat

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Maanvis. Amsterdamsestraatweg AA Utrecht

Buitenschoolse opvang Maanvis. Amsterdamsestraatweg AA Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Maanvis Amsterdamsestraatweg 1 3513 AA Utrecht 06-34550251 bsomaanvis@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Teun. Teun de Jagerdreef 1c 3561 JK Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Teun. Teun de Jagerdreef 1c 3561 JK Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Teun Teun de Jagerdreef 1c 3561 JK Utrecht 06-51619014 bsoteun@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Het Palet Vondellaan 176 3521GH Utrecht 030-2800136 palet@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kiplinglaan, Teenz Datum: Augustus 2018 Ingevuld door: Elke Pijnenburg Onderwerp Algemeen

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Rootz. Rijnhuizenlaan JA Utrecht

Buitenschoolse opvang Rootz. Rijnhuizenlaan JA Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Rootz Rijnhuizenlaan 2-4 3525 JA Utrecht 06-34 49 18 00 bsorootz@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO De Parken

Pedagogisch werkplan BSO De Parken Pedagogisch werkplan BSO De Parken 1. De locatie Buitenschoolse opvang De Parken is gehuisvest in de Parkenschool in de wijk de Parken in Apeldoorn. De locatie heeft 4 basisgroepen voor kinderen in de

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Het Regenwoud

Pedagogisch werkplan BSO Het Regenwoud Pedagogisch werkplan BSO Het Regenwoud 1. De locatie Buitenschoolse opvang Het Regenwoud is gehuisvest in PCBO school De Regenboog in wijk Woudhuis in Apeldoorn. BSO Het Regenwoud kan vanaf de buitenkant

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Harlekino. Verlengde Hoogravenseweg BB Utrecht /

Buitenschoolse opvang Harlekino. Verlengde Hoogravenseweg BB Utrecht / Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Harlekino Verlengde Hoogravenseweg 37 3525 BB Utrecht 030 8200747 / 06 14477078 bsoharlekino@ludens.nl Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

Op de woensdag en de vrijdagmiddag voegen alle BSO s in Osseveld-Woudhuis samen en worden de kinderen bij BSO Sterrenpret opgevangen.

Op de woensdag en de vrijdagmiddag voegen alle BSO s in Osseveld-Woudhuis samen en worden de kinderen bij BSO Sterrenpret opgevangen. Pedagogisch werkplan BSO Sterrenpret De locatie Onze buitenschoolse opvang biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. De locatie bevindt zich in de wijk Ossenveld in Apeldoorn. Kinderen

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Capelle. Wij bieden opvang voor kinderen van De Buikslotermeer en Het Wespennest.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO het Grote Woud

Pedagogisch werkplan BSO het Grote Woud Pedagogisch werkplan BSO het Grote Woud 1. De locatie Buitenschoolse opvang Het Grote Woud is gehuisvest aan de Ravelijn 55 in de wijk Het Woudhuis in Apeldoorn. De locatie maakt onderdeel uit van multifunctioneel

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Odin. Thorbeckelaan CS Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Odin. Thorbeckelaan CS Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Odin Thorbeckelaan 18 3532 CS Utrecht 06-41783587 bsoodin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO De Ontdekkers Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO De Ontdekkers BSO De Ontdekkers

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie:vrijbuiters Datum: 02-11-2017 Ingevuld door:tessa Murre Onderwerp Algemeen beleid Knelpunten

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Kindervilla Welgelegen

Pedagogisch werkplan BSO Kindervilla Welgelegen Pedagogisch werkplan BSO Kindervilla Welgelegen 1. De locatie Buitenschoolse opvang Welgelegen is gehuisvest in Kindervilla Welgelegen aan de Molenstraat 120 te Apeldoorn. De locatie heeft 1 basisgroep

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 Bijlage bij Pedagogisch beleid inclusief VVE, locatie specifieke deel Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan van BSO de Strandjutter

Pedagogisch werkplan van BSO de Strandjutter Pedagogisch werkplan van BSO de Strandjutter In het pedagogische werkplan wordt per BSO de locatie omschreven hoe de pedagogisch medewerkers aan de hand van het pedagogisch beleidsplan werken in hun groep.

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De Warmoes. Bollenhofsestraat VT Utrecht

Buitenschoolse opvang De Warmoes. Bollenhofsestraat VT Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang De Warmoes Bollenhofsestraat 138 3572 VT Utrecht 030-8200799 bsowarmoes@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang het Fort Koningsweg LD Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang het Fort Koningsweg LD Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang het Fort Koningsweg 290 3585 LD Utrecht 030-251 1037 bsohetfort@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin Curacaostraat 2-1 3531 XL Utrecht 030-7210320 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Oosthuizen Hoofdlocatie 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend op maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De halve dagopvang is open van 7:00 uur

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Uniek

Pedagogisch werkplan BSO Uniek 1 Pedagogisch werkplan BSO Uniek April 2019 2 Pedagogisch werkplan van BSO Uniek In het pedagogische werkplan wordt omschreven hoe de pedagogisch medewerkers aan de hand van het pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin Curacaostraat 2-1 3531 XL Utrecht 030-7210320 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De Leeuw. Samuel van Houtenstraat EA Utrecht

Buitenschoolse opvang De Leeuw. Samuel van Houtenstraat EA Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang De Leeuw Samuel van Houtenstraat 1 3515 EA Utrecht 06-34 55 02 54 bsodeleeuw@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Adventure BSO Het Loo

Pedagogisch werkplan Adventure BSO Het Loo Pedagogisch werkplan Adventure BSO Het Loo 1. De locatie Buitenschoolse opvang Het Loo is gehuisvest op het scoutingterrein van Scouting Willem II/ Lady Baden-Powell in de wijk Berg en Bos in Apeldoorn.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Bussloo

Pedagogisch werkplan BSO Bussloo Pedagogisch werkplan BSO Bussloo 1. De locatie Onze buitenschoolse opvang biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. BSO Bussloo is gelegen in het gelijknamige dorp Bussloo(gemeente Voorst).

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Thema BSO Het Avontuur Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van Thema BSO Het Avontuur In

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO het Regenwoud

Pedagogisch werkplan BSO het Regenwoud Pedagogisch werkplan BSO het Regenwoud 1. De locatie Buitenschoolse opvang Het Regenwoud is gehuisvest in PCBO school De Regenboog in wijk Woudhuis in Apeldoorn. BSO Het Regenwoud kan vanaf de buitenkant

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar

Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Pedagogische werkwijze Waterwiebels 4-12 jaar Dit document is eigendom van De Kinderkoepel en mag niet zonder haar toestemming worden gebruikt of elders toegepast. 1 Pedagogische werkwijze Index Inhoud

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO de Touwladder

Pedagogisch werkplan BSO de Touwladder Pedagogisch werkplan BSO de Touwladder 1. De locatie Buitenschoolse opvang De Touwladder is gehuisvest in een bijgebouw van basisschool De Touwladder in Ugchelen nabij Apeldoorn. De locatie heeft 1 basisgroep

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Zeester Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over de Boomhut Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en Pagina 1 van 5 De Boomhut De Boomhut is een kleine, gezellig

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO t Kraaiennest Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO t Kraaiennest 't Kraaiennest

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Het Fantaziehuis. Cartesiusweg BA Utrecht /

Buitenschoolse opvang Het Fantaziehuis. Cartesiusweg BA Utrecht / Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Het Fantaziehuis Cartesiusweg 3 3534 BA Utrecht 030-45 0 6 / 030 45 0 7 bsofantaziehuis@ludens.nl Bedankt voor je interesse in

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Teun. Teun de Jagerdreef 1c 3561 JK Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Teun. Teun de Jagerdreef 1c 3561 JK Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Teun Teun de Jagerdreef 1c 3561 JK Utrecht 06-51619014 bsoteun@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Avontuur. Thorbeckelaan 18A 3552 CS Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Avontuur. Thorbeckelaan 18A 3552 CS Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Avontuur Thorbeckelaan 18A 3552 CS Utrecht 030 820 07 30 avontuur@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-8 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-8 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-8 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum PoesPas Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Peuterspeelgroep De Donderkopjes. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Peuterspeelgroep De Donderkopjes. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Peuterspeelgroep De Donderkopjes Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Mus & Mees. Vader Rijndreef XB Utrecht

Kinderdagverblijf Mus & Mees. Vader Rijndreef XB Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Mus & Mees Vader Rijndreef 7-9 3561 XB Utrecht 020-8200720 musenmees@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang De Stins. Fortlaan HV Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang De Stins. Fortlaan HV Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang De Stins Fortlaan 24 3554 HV Utrecht 06-13 13 37 21 bsozuilen@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Aspelin (nieuwbouw) Vleutenseweg HX Utrecht

Kinderdagverblijf Aspelin (nieuwbouw) Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin (nieuwbouw) Vleutenseweg 4 353 HX Utrecht 030-943995 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO De Flierefluiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO De Flierefluiters Op deze

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Speelleerplein De Fonkeling Ingevuld door: Trees

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Vrijbuiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Vrijbuiters BSO De Vrijbuiters

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kraaiennest Datum: 5 - juli - 2018 Door:Tessa Murre Onderwerp Algemeen beleid Knelpunten

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Luna. Oude Liesbosweg SB Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Luna. Oude Liesbosweg SB Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Luna Oude Liesbosweg 76 3524 SB Utrecht 06 41784662 bsoluna@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Koters&Ko Bso De Speelkamer

Koters&Ko Bso De Speelkamer Pedagogisch Beleidsplan Groepsbijlage Koters&Ko Bso De Speelkamer Versiedatum : 27 september 2018 Documentbeheer : Afdeling Beleid & Kwaliteit Welkom Bambino heet u van harte welkom bij Koters&Ko, Buitenschoolse

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 Bijlage bij Pedagogisch beleid inclusief VVE, locatie specifieke deel Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN. Thea en Priscilla Pompert Boterzwin WH Julianadorp

PEDAGOGISCH WERKPLAN. Thea en Priscilla Pompert Boterzwin WH Julianadorp PEDAGOGISCH WERKPLAN Thea en Priscilla Pompert Boterzwin 3435 1788 WH Julianadorp Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. 1. Inleiding 2. 2. Visie 3. 3. Algemene informatie 4. 3.1 Groepssamenstelling 4. 3.2 Dagritme

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Enkhuizen Sebastiaan Centenweg 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De peuterplusgroep is geopend

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Algemene pedagogische visie Ons algemene pedagogisch beleid, dat onderschreven en uitgevoerd wordt op al onze dagverblijven, is gebaseerd

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peutergroep De Parken

Pedagogisch werkplan Peutergroep De Parken Pedagogisch werkplan Peutergroep De Parken 1. De locatie De locatie bevindt zich in de wijk de Parken in Apeldoorn. De locatie heeft 1 stamgroep waar kinderen in de leeftijd van 2 4 jaar worden opgevangen.

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Korein Kinderplein Kiplinglaan BSO Datum: Oktober 2017 Ingevuld door: Elke Pijnenburg

Nadere informatie

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in

Nadere informatie

Kinderdagverblijf De Tuinkabouter. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht

Kinderdagverblijf De Tuinkabouter. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf De Tuinkabouter Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht 3-85 98 35 tuinkabouter@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens.

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Servatius Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Servatius BSO Servatius is gevestigd

Nadere informatie