Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken!"

Transcriptie

1 Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Meer dan alleen kinderopvang

2 Kinderopvang 2Bkidz is een particuliere organisatie met verschillende vestigingen en voornamelijk gericht op Goeree-Overflakkee. Wij bieden kinderopvang van 0-13 jaar in verschillende vormen van kinderopvang. Deze vormen van kinderopvang zijn te onderscheiden in: Kinderdagverblijf Halve en hele dagopvangvoorziening in groepsverband voor kinderen van 0 tot 4 jaar Buitenschoolse opvang Voor- en naschoolse opvang en vakantieopvang in groepsverband voor kinderen tussen 4 en 13 jaar. Pedagogisch beleid Kinderopvang 2BKidz werkt met een pedagogisch beleidsplan. Deze is via de website te benaderen en ligt ook ter inzage op elke locatie. Meer bieden dan alleen kinderopvang. Een uitstekende relatie met de klant en maatschappelijke partners is voor ons vanzelfsprekend, hieronder verstaan we o.a. Gemeente, GGD, scholen en het verenigingsleven. De keuze voor 2BKidz zal dan ook niet alleen gedaan worden voor primair de opvangbehoefte, maar is juist een keuze om ook in de ontwikkelingsbehoefte van het kind te voorzien. Kinderopvang 2Bkidz kiest ervoor om de kinderen niet alleen primair te voorzien in opvang, maar juist de ontwikkelingsbehoeften van de kinderen te stimuleren en hierin uit te dagen en te ondersteunen door goed en continu opgeleide pedagogisch medewerksters. Om de kwaliteit te waarborgen zijn wij ook aangesloten bij de branchevereniging Kinderopvang. Dit betekent dat alle geldende regels ook voor ons van toepassing zijn. Groepsruimtes Al onze groepsruimtes zijn ruim en overzichtelijk opgezet en dusdanig opgezet dat zij ruimschoots voldoen aan alle kwaliteitseisen van de wet-en regelgeving waarop door de toezichthouder wordt getoetst. Jaarlijks worden er controles uitgevoerd door de brandweer en GGD op veiligheid en gezondheid om zodoende een optimaal klimaat te garanderen voor de opvang van uw dierbaarste bezit. De groepsruimtes bieden elementen van ontspanning, uitdaging en ontwikkeling op een overzichtelijke manier. Al het aanwezige speelmateriaal voldoet aan de richtlijnen en is samengesteld op een diversiteit van leuk, leerzaam en uitdagend.

3 Groepsindelingen Kinderdagopvang Elke locatie is hierin specifiek en afhankelijk van de beschikbare ruimte. Doorgaans hanteren wij horizontale groepen, waarbij de leeftijden op elkaar afgestemd worden door middel van de volgende indeling: - babygroep: 0-1½ jaar (max 9 per groep met 2 leidsters) - dreumesgroep: 1½ - 2½ jaar (max 12 per groep met 2 leidsters) - peutergroep: 2½ - 4 jaar (max 14 per groep met 2 leidsters) Dit zal per jaargang bekeken worden en afhankelijk zijn van de groepsomvang. Het kan voorkomen dat door een beperkte groepsomvang en een iets andere indeling volgt, maar dit zal te allen tijde worden besproken. In enkele gevallen wordt gewerkt met verticale groepen om de kinderopvang wel toegankelijk te maken tegen een aantrekkelijke prijs, dit is tevens afhankelijk van de locatie. De groepsomvang is altijd afhankelijk van het aantal aanmeldingen, maar nooit boven de toegestane leidster-kind ratio.

4 Buitenschoolse opvang Hier zal op de locaties een maximale stamgroep van 20 kinderen worden aangehouden conform leidster-kind ratio. Hierin worden activiteiten afgestemd op de leeftijden van de aanwezige kinderen op de dag van opvang. Verzorging De verzorging van uw dierbaarste bezit, uw kind, staat bij ons centraal. Wij verzorgen uw kinderen met de beste producten, zoals merkluiers van Pampers en met dagelijks verse producten aan voeding. Ook de babyvoeding hoeft u niet mee te nemen en wordt door ons met Nutrilon gewerkt. Mochten er speciale wensen zijn, dan dient dit wel zelf meegegeven te worden. Wij verstrekken standaard geen paracetamol op de locatie. Voor ons beleid op medicatie verwijzen wij naar ons beleid via de website Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld Kinderopvang 2BKidz hanteert de meldcode, zoals deze is opgesteld door de branchevereniging Kinderopvang. Deze wordt jaarlijks geactualiseerd. Onze sociale kaart is inzichtelijk op alle locaties van 2BKidz en daar kunt u rustig naar vragen. Binnen onze organisatie is mevrouw M. Streefkerk-Van Reijen aangesteld als Aandachtsfunctionaris om dit belangrijke onderwerp binnen de organisatie de juiste mate van aandacht en continuïteit te bieden. Tevens is zij aangesloten bij de Landelijke vakgroep voor Aandachtsfunctionarissen(LVAK). Calamiteiten In het geval van calamiteiten wordt er gehandeld volgens het ontruimingsplan dat specifiek voor elke locatie geldt en ter inzage ligt. Hier zal sprake van zijn bij brand of dergelijke calamiteiten. Oudercommissie 2BKidz heeft per locatie een eigen oudercommissie, welke ook deelneemt in de centrale oudercommissie. De oudercommissie bestaat uit ouders van de kinderen op de locatie, waarbij deze zoveel mogelijk is samengesteld met diversiteit uit de groepen en leeftijden. De oudercommissie vergadert structureel door het jaar heen diverse malen.

5 Klachten Waar mensen werken kunnen dingen fout gaan of niet geheel naar wens. Het heeft onze voorkeur dat dit ook direct kenbaar wordt gemaakt bij de betreffende pedagogisch medewerker of het managementbureau. Om objectiviteit te waarborgen en ouders in de gelegenheid te stellen dit ook door een externe partij te laten begeleiden zijn wij aangesloten bij De Geschillencommissie Kinderopvang. Dit kan via de link op onze website. U heeft tevens de mogelijkheid uw klacht volledig digitaal in te sturen. Meldingen worden door ons altijd uiterst serieus en zorgvuldig opgepakt en dus gewaardeerd! Dagindeling KDV uur: Kinderen worden gebracht op de locatie en kunnen vrij spelen uur: Opruimen en afscheid van laatste ouders uur: Sap drinken met wat eten en daarna samen liedjes zingen en voorlezen uur: Verschonings- en toiletmoment met aanvullend spelen met (creatieve) activiteit en bij geschikt weer naar buiten uur: Opruimen en boekje lezen uur: Middageten gezamenlijk op de groep uur: Verschoningsmoment en toilet voor de dreumesen en peuters uur: Rustmoment uur: Kinderen worden wakker en erna verschoond. De grote kinderen ruimen op en gaan alvast aan tafel zitten uur: Samen wat drinken en fruit eten en erna liedjes zingen en voorlezen uur: Spelen, creatieve activiteit, een activiteit, naar buiten of op de gang spelen (afwisselend, soms met de gehele groep, soms in kleinere groepjes) uur: Opruimen en gezamenlijk wat drinken uur: Vrijspelen tot de kinderen worden opgehaald op de locatie met mondelingverslag aan ouders

6 BSO uur: Kinderen ophalen van school uur: Iets eten en drinken en napraten over de schooldag uur: Activiteit onder begeleiding en naar voorkeur kinderen uur: Gezamenlijk wat eten en drinken en napraten over activiteiten uur: Vrij spelen op de locatie totdat alle kinderen zijn opgehaald Vakantieopvang uur: Kinderen worden gebracht op de locatie uur: Diverse speciale activiteiten en uitstapjes op het programma uur: Kinderen worden opgehaald Aanmelding en plaatsing Aanmeldingen kunnen direct via de website, waarna een uitnodiging volgt voor een kennismakingsgesprek en intake op de betreffende locatie. Deze aanmelding is al mogelijk vanaf het moment dat u in verwachting bent van uw kind (-eren). De intake zal volgen vanaf 2 maanden voor de gewenste ingangsdatum van de opvang. Wij zijn blij met het vertrouwen dat u in ons hebt en derhalve laten wij onze waardering blijken in het feit dat er geen aanmeldingskosten bestaan voor inschrijvingen. Uw inschrijving is definitief na ontvangst van het ingevulde en ondertekende formulier. U ontvangt van ons een bevestiging van inschrijving. Kinderen worden geplaatst binnen de opvangcapaciteit en de vastgestelde leidster-kind ratio volgens de CAO kinderopvang en te vinden op Plaatsing van kinderen geschiedt aan de hand van vastgestelde voorrangregels. Kinderen kunnen vanaf 6 weken geplaatst worden. Minimale afname voor de hele dagopvang is 1 dagdeel en maximaal 5 dagen. Minimale afname voor de buitenschoolse opvang is 1 dagdeel en maximaal 5 dagen. Plaatsing voor vakantieopvang voor schoolgaande kinderen geschiedt op basis van afname voor pakketten zoals opgesteld en inzichtelijk op onze website. Alle persoonlijke gegevens die u verstrekt, worden vertrouwelijk behandeld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

7 Tarieven Voor de tarieven van onze dagopvang en buitenschoolse opvang van de betreffende locatie verwijzen wij u graag naar onze website U kunt deze ook opvragen bij de locatiemanager van uw gewenste locatie. Opzegging Mocht u willen opzeggen, dan kan dit altijd per elke willekeurige dag van de maand met een opzegtermijn van één maand. Uiteraard vernemen we wel graag de reden van opzegging, daar wij graag onze kwaliteit willen verbeteren mochten er aandachtspunten zijn. Aansprakelijkheid en verzekering Tijdens het verblijf bij Kinderopvang 2BKidz of tijdens een uitje van de buitenschoolse opvang is uw kind verzekerd bij ons voor wettelijke aansprakelijkheid. Voor uitjes wordt tevens bij de intake uw toestemming gevraagd en vastgelegd middels het daarvoor bestemde formulier. Kinderopvang 2BKidz kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het wegraken en/of beschadigen van kleding, meegebrachte spullen en dergelijke. Openingstijden Kinderdagopvang 2BKidz is dagelijks geopend van uur op de locaties waar die dagen opvang wordt verzorgd. Voorschoolse opvang is mogelijk vanaf 6.30uur. 2BKidz is gesloten op alle nationaal erkende feestdagen.

8 Contactgegevens Op onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, welke gelden vanuit de branchevereniging kinderopvang en te vinden zijn op onze website.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Informatieboekje. Inhoudsopgave. Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 1. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 2

Informatieboekje. Inhoudsopgave. Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 1. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 2 Informatieboekje Kinderopvang Het Kinderpaleis Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Nadere informatie

Informatieboekje. Inhoudsopgave. Kinderopvang Het Kinderpaleis. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis

Informatieboekje. Inhoudsopgave. Kinderopvang Het Kinderpaleis. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Informatieboekje Kinderopvang Het Kinderpaleis Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Om de zaken soepel te laten verlopen hebben wij een aantal huisregels waar een ieder zich aan dient te houden. 1.Openingstijden Het boerderijtje

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT SAMEN OPGROEIEN Bent u op zoek naar goede opvang voor uw zoon of dochter? Wij bieden kinderen een plek om met plezier naar toe te gaan op verschillende

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure Kinderdagverblijf Duckie Informatie brochure Deze brochure heeft tot doel u als ouder, verzorg(st)er of bedrijf te informeren over het kinderdagverblijf en wat Duckie voor u kan betekenen. De informatie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1/8/2018 KINDERDAGVERBLIJF HET BOERDERIJTJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE....2 HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 3 1. Openingstijden 2. Gesloten 3. Welkom 4. Aanmelden 5. Minimum afname

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Buiten Schoolse Opvang. De Groene Weide. Informatieboekje

Buiten Schoolse Opvang. De Groene Weide. Informatieboekje Buiten Schoolse Opvang De Groene Weide Informatieboekje INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. ALGEMENE INFORMATIE 1.1 Uitgangspunten bij de zorg voor de kinderen 1.2 De inrichting van de Buiten Schoolse Opvang 1.3

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.2 4. Het Personeel Pag.3 4.1 Management Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Inspectierapport De Kikkertjes (KDV) Blaricummerstraat 1 1271BK HUIZEN Registratienummer 196666454. Dit is een publicatie van:

Inspectierapport De Kikkertjes (KDV) Blaricummerstraat 1 1271BK HUIZEN Registratienummer 196666454. Dit is een publicatie van: Inspectierapport De Kikkertjes (KDV) Blaricummerstraat 1 1271BK HUIZEN Registratienummer 196666454 Dit is een publicatie van: 14.0009440 Inspectierapport De Kikkertjes (KDV) Blaricummerstraat 1 1271BK

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst, die is gesloten tussen Kinderdagpaleis Het Kroontje,

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf It Roekeltsje (KDV) Schoolstraat LP WARTEN Registratienummer

Inspectierapport Kinderdagverblijf It Roekeltsje (KDV) Schoolstraat LP WARTEN Registratienummer Inspectierapport Kinderdagverblijf It Roekeltsje (KDV) Schoolstraat 2 9003 LP WARTEN Registratienummer 195603503 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: LEEUWARDEN Datum inspectie: 22-10-2014

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 1. Openingstijden De KinderKroon Manderveen is geopend van maandag t/m vrijdag van 07:30-17:30 uur gedurende 48 weken

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Prinsjes Ons kinderdagverblijf is gevestigd aan de Prinsegracht in het centrum van Den Haag. Achter het pand bevindt zich een ruime buitenspeelplaats en op loopafstand is er een kinderboerderij. De buitenschoolse

Nadere informatie

Ouderfolder Buitenschoolse opvang

Ouderfolder Buitenschoolse opvang Ouderfolder Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 5. Oudercontacten.... 3 6. Oudercommissie.... 4 7. Veiligheid en

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Wenbeleid buitenschoolse opvang

Wenbeleid buitenschoolse opvang Wenbeleid buitenschoolse opvang mei 2017 Inleiding Regelmatig komen er nieuwe kinderen en nieuwe ouders op de buitenschoolse opvang. Pedagogisch medewerkers moeten een vertrouwensrelatie opbouwen met deze

Nadere informatie

Inhoud 1. INLEIDING Het pedagogisch beleid Openingstijden De leiding van Kinderen van September

Inhoud 1. INLEIDING Het pedagogisch beleid Openingstijden De leiding van Kinderen van September Informatieboekje Inhoud 1. INLEIDING... 2 1.1 Het pedagogisch beleid... 2 1.2 Openingstijden... 2 1.3 De leiding van Kinderen van September... 3 1.4 Achterwacht en vervanging... 3 1.5 Groepsgrootte...

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. GROEPSSAMENSTELLING 3 3. INDELING EN INRICHTING VAN DE BINNEN EN BUITENRUIMTE 4 4. DAGRITME 4 5. ALGEMENE REGELS 6 6. SIGNALEREN 6 ELMO-Kinderopvang

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

Inspectierapport. Kinderdagverblijf Altijd Lente (KDV) Willemsparkweg 146 1071 HR AMSTERDAM Registratienummer: 135535359

Inspectierapport. Kinderdagverblijf Altijd Lente (KDV) Willemsparkweg 146 1071 HR AMSTERDAM Registratienummer: 135535359 Inspectierapport Kinderdagverblijf Altijd Lente (KDV) Willemsparkweg 146 1071 HR AMSTERDAM Registratienummer: 135535359 Toezichthouder: GGD Amsterdam In opdracht van: Gemeente Amsterdam Datum inspectie:

Nadere informatie

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang 1 1. Dienstverlening Kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen op de dagopvang van het kinderdagverblijf geplaatst worden. Kinderen in de

Nadere informatie

Polderpret verzorgt ook Voorschoolse opvang in Nieuwkoop tussen 7.30 uur en 8.30 uur op alle schooldagen.

Polderpret verzorgt ook Voorschoolse opvang in Nieuwkoop tussen 7.30 uur en 8.30 uur op alle schooldagen. Reglementen en Richtlijnen kinderdagverblijf Polderpret 1. Dienstverlening Kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen voor minimaal 2 dagdelen op de dagopvang van het kinderdagverblijf geplaatst

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Koningstraat Groep Ieniemienie Versie juli 2018

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Koningstraat Groep Ieniemienie Versie juli 2018 GO for Kids Partners in Kinderopvang Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Koningstraat Groep Ieniemienie Versie juli 2018 1. Inleiding Naast het algemene beleidsplan heeft

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Kompaan en De Bocht info Kinderdagverblijf Hebe november 2014 2 Inhoud Welkom bij Hebe 4 Wat wij bieden 5 Plaatsing van jouw kind 6 Groepsindeling 6 Een dag bij

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd werkplan L buitenschoolse opvang Bso Sterrenschool de Bongerd Datum: 28-12-2017 Sterrenschool De Bongerd gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG HET TOVERBLOEMPJE

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG HET TOVERBLOEMPJE HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG HET TOVERBLOEMPJE 1. Brengen en halen. Bij aanmelding geeft u door op welke dagen en welke vorm van opvang u wenst (voorschools en/of naschools. De kinderen kunnen vanaf

Nadere informatie

Wenbeleid peuteropvang

Wenbeleid peuteropvang Wenbeleid peuteropvang mei 2017 Inleiding Regelmatig komen er nieuwe kinderen en nieuwe ouders op de peuteropvang. Pedagogisch medewerkers moeten een vertrouwensrelatie opbouwen met deze nieuwe kinderen

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan

Pedagogisch Beleidsplan Pedagogisch Beleidsplan INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Visie en missie van Kinderopvang Funny Kids 3. Visie op kinderen (hoe kijken wij naar kinderen) 4. Visie op opvoeden/ Pedagogische uitgangspunten 5.

Nadere informatie

Informatieboekje NSO Het Schoolplein

Informatieboekje NSO Het Schoolplein Informatieboekje NSO Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Anton Mauvestraat 10a 6717 JA Ede 0318 633310 www.nsohetschoolplein.nl Onderdeel van: Kinderdagverblijf Het Vlinderbos Bennekomseweg 32

Nadere informatie

Aanvullende informatie DE COMPANY

Aanvullende informatie DE COMPANY Aanvullende informatie DE COMPANY Adres en contactgegevens DE COMPANY Kolmenscate Zwaluwenburg Doornenburg 201 Venninkweg 1 Zwaluwenburg 10 7423 BE Deventer 7421 GP Deventer 7423 DS Deventer Algemeen nummer

Nadere informatie

Plaatsingsbeleid kindcentra

Plaatsingsbeleid kindcentra Plaatsingsbeleid kindcentra Uitgiftedatum : 05-06-2014 Herzien : 31-03-2016 Aantal blz. : 1/7 Proceseigenaar : Directeur 6. Beleid Nr: 6.2.1 Plaatsingsbeleid kindcentra 1/6 Inleiding Dit plaatsingsbeleid

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang 2BKidz Dirksland (KDV) Akelei DD DIRKSLAND Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang 2BKidz Dirksland (KDV) Akelei DD DIRKSLAND Registratienummer Inspectierapport Kinderopvang 2BKidz Dirksland (KDV) Akelei 2 3247DD DIRKSLAND Registratienummer 188578407 Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond In opdracht van gemeente: Goeree-Overflakkee Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport GO for Kids KDV Bimbam (KDV) W.A. Scholtenlaan VT Doorwerth Registratienummer

Inspectierapport GO for Kids KDV Bimbam (KDV) W.A. Scholtenlaan VT Doorwerth Registratienummer Inspectierapport GO for Kids KDV Bimbam (KDV) W.A. Scholtenlaan 25 6865VT Doorwerth Registratienummer 181837948 Toezichthouder: Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden In opdracht van gemeente:

Nadere informatie

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar pag.2 3. Het Kinderdagverblijf pag.2 4. Het Personeel pag.2 4.1 Management Kinderdagverblijf pag.2 4.2 De Pedagogisch medewerker pag.3

Nadere informatie

Plaatsingsbeleid kindcentra in de wijk De Groote Wielen Kindcentrum de Sprong

Plaatsingsbeleid kindcentra in de wijk De Groote Wielen Kindcentrum de Sprong Plaatsingsbeleid kindcentra in de wijk De Groote Wielen Kindcentrum de Sprong Inleiding Dit plaatsingsbeleid kindcentra in de wijk De Groote Wielen is een verdiepingsdocument op het stedelijke aannamebeleid

Nadere informatie

Wenbeleid buitenschoolse opvang

Wenbeleid buitenschoolse opvang Wenbeleid buitenschoolse opvang maart 2015 Inleiding Regelmatig komen er nieuwe kinderen en nieuwe ouders op de buitenschoolse opvang. Pedagogisch medewerkers moeten een vertrouwensrelatie opbouwen met

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. Nieuw!! HELE DAGOPVANG - 40 weken Op vaste dagen

Nadere informatie

Inspectierapport SamSam Ochten (KDV) Hoeflaan 5a 4051EM OCHTEN Registratienummer

Inspectierapport SamSam Ochten (KDV) Hoeflaan 5a 4051EM OCHTEN Registratienummer Inspectierapport SamSam Ochten (KDV) Hoeflaan 5a 4051EM OCHTEN Registratienummer 160481727 Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid In opdracht van gemeente: Neder-Betuwe Datum inspectie: 25-01-2016 Type onderzoek:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Tubbergen

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Tubbergen ALGEMENE VOORWAARDEN KINDERKROON TUBBERGEN Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Tubbergen 1. Openingstijden De KinderKroon Tubbergen is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van

Nadere informatie

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael: Geopend 7.00 uur 18.30 uur 52 weken, vijf dagen per week open (feestdagen dicht) Korte lijnen (één

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Zeester Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Inspectierapport De Meidoorn (KDV) Meidoornlaan 21b 1231CA Loosdrecht Registratienummer

Inspectierapport De Meidoorn (KDV) Meidoornlaan 21b 1231CA Loosdrecht Registratienummer Team Toezicht Kinderopvang Burg. de Bordesstraat 80, 1404 GZ Bussum Postbus 251, 1400 AG Bussum T (035) 692 62 22 www.ggdgv.nl Inspectierapport De Meidoorn (KDV) Meidoornlaan 21b 1231CA Loosdrecht Registratienummer

Nadere informatie

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon :

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon : Informatieboekje 2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon : 075 615 95 33 Email : info@hummeltjeweb.nl Index EVEN VOORSTELLEN... 4 WAT BIEDEN WIJ...

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Korein Kinderplein Kiplinglaan BSO Datum: Oktober 2017 Ingevuld door: Elke Pijnenburg

Nadere informatie

www.kinderopvangfunnykids.nl. E: contact@kinderopvangfunnykids.nl Adres: Scheepmakersstraat 4,2515VC Den Haag T: +31 (0)70 737 11 86. KVK: 57281297.

www.kinderopvangfunnykids.nl. E: contact@kinderopvangfunnykids.nl Adres: Scheepmakersstraat 4,2515VC Den Haag T: +31 (0)70 737 11 86. KVK: 57281297. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Visie en missie van Kinderopvang Funny Kids 3. Visie op kinderen (hoe kijken wij naar kinderen) 4. Visie op opvoeden/ Pedagogische uitgangspunten 5. Voeding en verzorging

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven Pedagogisch werkplan Kinderdagverblijven 1 HET PEDAGOGISCH WERKPLAN 1. HET KIND Vanaf de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen kinderen gebruik maken van opvang op de verschillende kinderdagverblijven

Nadere informatie

Inhoudsopgave Kinderdagverblijf De Boefies. 1. Inleiding Contactgegevens Openingstijden Inschrijven 2. 5.

Inhoudsopgave Kinderdagverblijf De Boefies. 1. Inleiding Contactgegevens Openingstijden Inschrijven 2. 5. Inhoudsopgave Kinderdagverblijf De Boefies 1. Inleiding 2 2. Contactgegevens 2 3. Openingstijden 2 4. Inschrijven 2 5. Plaatsing 2 6. Facturen en Betalingen 3 7. Tarieven / Flexibele afname 3/4 8. Gereserveerde

Nadere informatie

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek.

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek. Werkplan L Buitenschoolse opvang De Driehoek. Locatie: De Driehoek Datum: 21-12-2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg)

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Dresdenweg 1 2692 AA s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Algemene gegevens Okidoki locatie Boelhouwerstraat Boelhouwerstraat

Nadere informatie

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool Informatieboekje Naschoolse Opvang Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Onderdeel van Kdv Het Vlinderbos Anton Mauvestraat 10, 6717 JA Ede info@nsohetschoolplein.nl www.nsohetschoolplein.nl 06-10437612

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Voorschoolse opvang (start bij minimaal 3 aanmeldingen) Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld

Nadere informatie

Doelstelling. De organisatie

Doelstelling. De organisatie Doelstelling Kinderdagverblijf `t Debberke biedt ouders opvang aan voor hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Dit door middel van dagopvang en buitenschoolse opvang waarbij het bieden van veiligheid,

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Inspectierapport BSO ZoWieZo Korteweide VL ZUID-SCHARWOUDE Registratienummer

Inspectierapport BSO ZoWieZo Korteweide VL ZUID-SCHARWOUDE Registratienummer Inspectierapport BSO ZoWieZo Korteweide 220 1722 VL ZUID-SCHARWOUDE Registratienummer 153254683 Toezichthouder: GGD Hollands Noorden In opdracht van gemeente: Langedijk Datum inspectie: 3 november 2015

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie Rabobank Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Rabobank... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.1 Reguliere dagopvang... 3 2.1.2.

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden PIT Kinderopvang versie 01 januari 2019

Leveringsvoorwaarden PIT Kinderopvang versie 01 januari 2019 Aanmelding 1. Aanmelding gebeurt schriftelijk dan wel elektronisch door middel van het inleveren of inzenden van het inschrijfformulier dat door de PIT kinderopvang wordt verstrekt. 2. Na ontvangst van

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. HELE DAGOPVANG 40 weken op vaste dagen van 07:30

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf Otje (KDV) Hogeweyselaan JL WEESP Registratienummer

Inspectierapport Kinderdagverblijf Otje (KDV) Hogeweyselaan JL WEESP Registratienummer Team Toezicht Kinderopvang Burg. de Bordesstraat 80, 1404 GZ Bussum Postbus 251, 1400 AG Bussum T (035) 692 62 22 www.ggdgv.nl Inspectierapport Kinderdagverblijf Otje (KDV) Hogeweyselaan 183 1382JL WEESP

Nadere informatie

Inspectierapport Buitenschoolse opvang It Roekeltsje (BSO) Schoolstraat LP WARTEN Registratienummer

Inspectierapport Buitenschoolse opvang It Roekeltsje (BSO) Schoolstraat LP WARTEN Registratienummer Inspectierapport Buitenschoolse opvang It Roekeltsje (BSO) Schoolstraat 2 9003 LP WARTEN Registratienummer 215717752 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: LEEUWARDEN Datum inspectie: 22-10-2014

Nadere informatie

Plaatsingsbeleid KIDS WONDERWORLD BV

Plaatsingsbeleid KIDS WONDERWORLD BV Plaatsingsbeleid KIDS WONDERWORLD BV Preambule KIDS WONDERWORLD streeft er naar alle ingeschreven kinderen een passende plaats te bieden op de gewenste ingangsdatum, voor de gewenste dagen en op de gewenste

Nadere informatie

Opvangwijzer Kinderdagopvang 0-4 jaar

Opvangwijzer Kinderdagopvang 0-4 jaar Opvangwijzer Kinderdagopvang 0-4 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn! Opvangwijzer kinderdagverblijf 0-4 jaar Januari 2019 Kinderdagopvang Eerste kennismaking Binnenkort mogen wij jullie kind verwelkomen

Nadere informatie

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf 1. Inleiding 2. Wie zijn wij? 3. Kwaliteit 3.1 Veiligheid 3.2 Hygiëne 4. Dagelijkse gang van zaken 4.1 Openingstijden 4.2 Ziekte en ongevallen 4.3 Normen

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang Buitenschoolse opvang Informatieboekje over buitenschoolse opvang van het Korfje Eperweg 33, 8181 ET Heerde, tel.0578-668435 Beste ouder(s), Met dit informatieboekje informeren wij u over de gang van zaken

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Fleringen

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Fleringen ALGEMENE VOORWAARDEN KINDERKROON FLERINGEN Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Fleringen 1. Openingstijden De KinderKroon Fleringen is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van

Nadere informatie

Uw kind bij Hazeltje Na School

Uw kind bij Hazeltje Na School Uw kind bij Hazeltje Na School Kinderopvang Hazeltje biedt naast kinderdagopvang ook naschoolse opvang. De naschoolse opvang heet overkoepelend Hazeltje Na School. Hieronder vallen NSO s Hazeltje Ripperda

Nadere informatie

Reglementen en Richtlijnen buitenschoolse opvang van kinderdagverblijf Polderpret

Reglementen en Richtlijnen buitenschoolse opvang van kinderdagverblijf Polderpret Reglementen en Richtlijnen buitenschoolse opvang van kinderdagverblijf Polderpret Dienstverlening 1. Buitenschoolse opvang (BSO) Kinderen in de leeftijd van 4 jaar tot ze de leeftijd bereiken dat ze de

Nadere informatie

1. Inleiding: Directie

1. Inleiding: Directie Peutergroep 1 1. Inleiding: Dit boekje is bedoeld voor ouders en belangstellenden, die gebruik willen maken van peutergroep de Bengeltjes, onderdeel van kinderdagverblijf Robbedoes in Heel. Het boekje

Nadere informatie

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Informatiebrochure Op Kinderdagverblijf Doetsie wordt er gewerkt volgens een strikt pedagogisch beleidsplan. Om alvast een indruk te krijgen van onze visie hebben wij ons pedagogisch

Nadere informatie

Informatie ouders Versie 2016

Informatie ouders Versie 2016 Informatie ouders Versie 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Pedagogisch beleidsplan 3. Protocollen 4. Regelement Oudercommissie 5. Stichting geschillencommissie 6. Informatie 6.1. Flexibele opvang 6.2.

Nadere informatie

opvangwijzer kinderdagopvang 0-4 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn

opvangwijzer kinderdagopvang 0-4 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn opvangwijzer kinderdagopvang 0-4 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn januari 2015 Kinderdagopvang Vestigingscoördinator Binnenkort mogen wij uw kind verwelkomen op één van onze kinderdagverblijven. De vestigingscoördinator

Nadere informatie

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar!

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! TARIEVENKRANT 2018 CAMPUS COLUMBUS Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! Op Campus Columbus komen kinderen samen om te groeien, te

Nadere informatie

Overeenkomst en afspraken

Overeenkomst en afspraken Overeenkomst en afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstellig van onze organisatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave Kinderopvang De Boefies. 1. Inleiding Contactgegevens Openingstijden Inschrijven Plaatsing 2

Inhoudsopgave Kinderopvang De Boefies. 1. Inleiding Contactgegevens Openingstijden Inschrijven Plaatsing 2 Datum: 24-01-2017 Inhoudsopgave Kinderopvang De Boefies 1. Inleiding 2 2. Contactgegevens 2 3. Openingstijden 2 4. Inschrijven 2 5. Plaatsing 2 6. Facturen en Betalingen 3 7. Tarieven / Flexibele afname

Nadere informatie

Inspectierapport KDV Minies (KDV) Ringbaan-West 306C 5025VB Tilburg Registratienummer

Inspectierapport KDV Minies (KDV) Ringbaan-West 306C 5025VB Tilburg Registratienummer Inspectierapport KDV Minies (KDV) Ringbaan-West 306C 5025VB Tilburg Registratienummer 396838728 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Tilburg Datum inspectie: 25-04-2017 Type

Nadere informatie

Inspectierapport Duimelijntje (KDV) Socrateslaan 22 3707GL ZEIST Registratienummer 738123018

Inspectierapport Duimelijntje (KDV) Socrateslaan 22 3707GL ZEIST Registratienummer 738123018 Inspectierapport Duimelijntje (KDV) Socrateslaan 22 3707GL ZEIST Registratienummer 738123018 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: ZEIST Datum inspectie: 16-09-2014 Type onderzoek:

Nadere informatie

Ouderfolder Peuterspeelplaats

Ouderfolder Peuterspeelplaats Ouderfolder Peuterspeelplaats 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 6. Meertaligheid.... 4 8. Veiligheid en Gezondheid.... 4 9. Inspectie....

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Dagopvang Dikkie Dik 2016-2018 OPVANG ONTWIKKELING ONTSPANNING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van de dagopvanggroep van de locatie:

Nadere informatie

Wenbeleid peuteropvang

Wenbeleid peuteropvang Wenbeleid peuteropvang maart 2015 Inleiding Regelmatig komen er nieuwe kinderen en nieuwe ouders op de peuteropvang. Pedagogisch medewerkers moeten een vertrouwensrelatie opbouwen met deze nieuwe kinderen

Nadere informatie