Bestand - Bestanden - Import - Import elektronische TO facturen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bestand - Bestanden - Import - Import elektronische TO facturen"

Transcriptie

1 Bestand - Bestanden - Import - Import elektronische TO facturen Import elektronische TO facturen Algemeen Via de Jack Plus module 'Automatische import TO-afrekening' kunnen elektronische facturen van touroperators direct in Jack geïmporteerd en verwerkt worden. Hierdoor zal het handmatig verwerken van deze facturen zoveel mogelijk komen te vervallen hetgeen u aanzienlijk tijd zal besparen. Voorwaarden Om ervoor te zorgen dat de gegevens op de juiste manier in Jack ingelezen kunnen worden dienen er een aantal handelingen vooraf uitgevoerd te worden. Het TO reserveringsnummer mag niet twee keer toegekend zijn aan boekingen. Er mogen geen verschillende incassotypen ingesteld zijn voor dezelfde TO reserveringsnummers(dit zou door punt 1 eigenlijk al uitgesloten moeten zijn). Het veld TO reserveringsnummer dient in de boeking altijd gevuld te zijn. Zorg ervoor dat u in de prijsregels van de service ook alleen dat ingeeft wat betrekking heeft op de service (en wat dus later overeenkomt met de factuur). Stel dat u bijvoorbeeld later eventuele administratie kosten op wilt voeren, dan dient u dit niet te doen in de service. Bestand aanlevering De facturen kunnen voor de E-factuur module via ftp automatisch gedownload worden. Hiervoor zijn een aantal vooraf in te stellen entries noodzakelijk. Gaat u hiervoor in Jack Plus naar <Bestand>, <Parameters>, <Applicatieparameters>. Open hier de entries onder Import/Export, Import van TO-facturen.

2 1. Hier geeft u het ftp adres in waar u het bestand van wilt downloaden (van UnifiedPost). Let op: er bestaat een test url (dat hebben wij hierboven in ons voorbeeld aangehouden) en een live url. Controleer goed dat u de juiste gegevens hier ingeeft! 2. Hier geeft u het poortnummer in wat u van UnifiedPost heeft ontvangen. 3. Hier geeft u uw login in voor de url naar UnifiedPost 4. Hier geeft u uw unieke wachtwoord in voor het inloggen. Deze heeft u ontvangen via UnifiedPost. 5. Hier kunt u instellen of dat het bestand van de ftp server verwijderd moet worden, dit uiteraard na de overdracht. Import Roept u binnen Jack het menupunt <Bestand - Bestanden - Import - Import TO facturen> op.

3 Het importscherm verschijnt.

4 Bestand importtype / Touroperator Bestand importtype In het bereik <Bestand importtype> kunt u selecteren welk type bestand u wilt importeren. In dit geval gaat het om "G7 XML E-facturen". De laatst geselecteerde regel wordt opgeslagen en getoond zodra u het scherm weer opent. Jack touroperator code Hier dient u de touroperator te selecteren voor wie u de elektronische import wilt uitvoeren. Bij het importeren van het bestand wordt er gekeken naar deze code(s). Jack onthoudt voor u de laatst ingegeven selectie en zal deze standaard weer tonen bij het opnieuw openen van dit scherm. Importgegevens Het importbestand kan over de button <Download> gedownload worden, voor zover deze op de FTP server beschikbaar is en u de desbetreffende gegevens ingegeven heeft in de applicatieparameters van Jack. Openen De button "Openen" is niet van toepassing in deze module.

5 Download Middels deze button zal Jack verbinding maken met de FTP server van Unified Post en zullen de voor u beschikbare E-facturen opgehaald worden. Betalingsparameters: Rek. nummer In het veld <Rekeningnummer> geeft u het nummer (grootboeknummer van de betreffende bank) in waar de afrekening op weg geboekt moet worden. Ref. nummer: Hier kunt u uw eigen referentienummer ingeven. Deze is terug te zien in de mutatieregels in het journaal. Bet. datum Als datum van betaling van de inkoopfactuur kunt u kiezen uit <uit importgegevens>, <Vertrekdatum>, <Boekingsdatum>, <Huidige datum> of <Vrije ingave>. Indien u kiest voor <Vrije ingave>, verschijnt er naast dit veld een nieuw veld <Datum betaling> waar u de datum in kunt geven waarop de betalingen verboekt moeten worden. Er wprdt hierbij niet gekeken naar de instellingen binnen Jack (TO basisgegevens), maar de datum uit de elektronische factuur wordt genomen. Vanaf versie X12.01_526 is het tevens mogelijk om bij de import van de facturen de betaling te laten verlopen volgens de TO instellingen in de basisgegevens van Jack. Spec. Winstrekening: Deze wordt niet gebruikt voor NL! Opties 1 Referentienr.: Als referentienummer kunt u het nummer uit het importbestand of het Jack boekingsnummer kiezen.+wij raden u aan het boekingsnummer van Jack te selecteren. Referentiedatum Als referentiedatum kunt u de datum van vertrek, de datum van het importbestand of de huidige datum selecteren.+wij raden u aan de datum van het importbestand te selecteren. Winstdatum Als winstdatum kunt u kiezen uit <Datum uit het importbestand>, <Vertrekdatum>, <Boekingsdatum>, <Huidige datum> of <Vrije ingave>.+wij raden u aan dit met uw boekhouder te overleggen om te zien op welke datum u de winst dient te verboeken. Indien u hier kiest voor <Vrije ingave> dan zal naast dit veld een nieuw veld verschijnen <Datum winst> waar u handmatig de datum in kunt geven. Afrekeningscode Als afrekeningscode kunt u een willekeurige code ingeven. Bijvoorbeeld de code van de touroperator en de verwerkingsdatum. Onder deze code kunt u vervolgens in Jack Plus via het verwerken van de TO facturen en de button <Zoek codes> opvragen welke gegevens er onder deze afrekeningscode zijn verwerkt. Bij het opgeven van een nieuwe code, bijvoorbeeld bij het starten van een nieuwe import, krijgt u de vraag of de teller ook wilt terugzetten.de teller houdt bij hoe vaak de preview bekeken is.

6 Opties 2 Max. afwijking Hier kunt u aangeven hoeveel het bedrag van de inkoopnota in Jack maximaal mag afwijken van het bedrag dat ingelezen wordt Min. afwijking Hier kunt u aangeven hoeveel het bedrag van de inkoopnota in Jack minimaal mag afwijken van het bedrag dat ingelezen wordt Betaling automatisch verboeken Indien deze checkbox geactiveerd is, dan worden alle betalingen automatisch op de ingegeven datum op het, tevens in dit scherm ingegeven, rekeningnummer geboekt. Winst automatisch verboeken Indien deze checkbox geactiveerd is, dan wordt de winst automatisch op de ingegeven datum gemuteerd bij het verwerken van de E-facturen. Annuleren Klikt u op de button <Annuleren> dan wordt het scherm <Import van TO inkooprekeningen> gesloten. Preview De preview toont u de informatie voordat u gaat importeren. U ziet bijvoorbeeld het totaal aantal bestanden dat geïmporteerd zal worden,

7 eventuele fouten die bij de import kunnen voorkomen etc. In dit overzicht ziet u de geselecteerde touroperator(s) alsmede het aantal boekingen ("aantal regels") die zijn ingelezen. Het totaal bedrag van deze boekingen en de splitsing naar commissie, het belastbaar deel van de commissie en de BTW. Tevens geeft dit overzicht u aan of dat er mogelijke fouten geconstateerd zijn in het importbestand. Bij "Type afrekening" kunt u aangeven of u de facturen wenst te controleren of definitief te muteren. Protocol Via de button <Bekijk protocol> kunt u de inkoopfacturen bekijken die niet direct verwerkt konden worden en waar dus nog wat voor moet worden gecorrigeerd.

8 In dit overzicht worden de eventuele mogelijke" en/of feitelijke" fouten getoond. De feitelijke fouten zijn daadwerkelijke fouten in Jack. Het criterium hierbij is het touroperator reserveringsnummer. Mogelijke feiten zijn bijvoorbeeld een afwijkend servicebedrag. Het overzicht bestaat uit de volgende kolommen met informatie: Boekingsnummer: Het boekingsnummer uit Jack Service: Het servicenummer uit Jack Fouttype: Feitelijk of mogelijke fout Factuur ID: Factuurnummer (van de Touroperator) Factuur type: Het type inkoopfactuur zoals gedefinieerd in de G7 standaard TO reserv. Nr.: Het reserveringsnummer (van de touroperator dat in het veld "Reserveringsnr" staat in de serviceregel) Foutekst: De omschrijving van de gevonden fout TO: Code van de touroperator Prijs: Bruto prijs uit de inkoopfactuur van de touroperator Tax: BTW uit de inkoopfactuur van de touroperator Prijs (Jack): Bruto prijs uit de boeking in Jack Tax (Jack): BTW uit de boeking in Jack Tekst: Omschrijving van het factuurtype Vertrekdatum: Vertrekdatum van de boeking Passagier: passagiersnaam of nummer, indien bijvoorbeeld passagiersnamen niet overeenkomen tussen de inkoopfactuur en de Jack boeking Incasso:???? Fout OK: hier kunt u, nadat eventuele fouten op de boeking zijn gecorrigeerd, aangeven dat de inkoopfactuur nu in orde is en dus verwerkt mag worden Opmerking: Hier kunt u een vrije opmerking ingeven Mogelijke factuurtypen zijn: 380: Definitieve factuur 383: Annuleringsfactuur 384: correctiefactuur 386: Voorschotfactuur 770: Informatie, wordt niet geïmporteerd in Jack U kunt een foutregel selecteren met de muis. De gekozen regel wordt paars. Met de buttons onder aan de dialoog kunt u verschillende schermen van deze boeking oproepen, om zo nodighet een en ander te corrigeren zodat de factuur alsnog verwerkt kan worden: <Boeking>: Roept het boekingsscherm op van de boeking van de betreffende inkoopfactuur <TO-verwerking>: Roept het scherm van de inkoopfactuurverwerking op <Journaal>: Roept het journaal van de desbetreffende boeking op <Kl. Betaling>: Roept het scherm met klantbetalingen van de betreffende boeking op <Tegenb.>: Roept het dialoog voor (deel)annuleringen op van de betreffende boeking <Klant zoeken>: Opent het scherm "Klant zoeken" <Boekingsscherm>: Roept het scherm "Handmatig boeken" op <Verwijder>: Hiermee kunt u regels (tijdelijk) uit het overzicht verwijderen om ze later alsnog te verwerken. Wordt vermoedelijk gedeactiveerd. <Tonen>: Toont de E-factuur in XML formaat in uw internetbrowser Rechts onderin het scherm vindt u checkboxes waarmee de weergave van de facturen kan worden aangestuurd: Enkel errors: alleen facturen die nog fouten bevatten Enkel OK: Alleen facturen zie zijn gemarkeerd als zijnde "OK" (nagekeken/aangepast) Geïmporteerde: Reeds geïmporteerde/verwekte E-facturen uit vorige imports <Print>: Print een overzicht van de regels in het scherm

9 <Annuleren>: Sluit dit scherm <OK>Regels die met "OK" zijn gemarkeerd worden opgeslagen. Het scherm wordt gesloten en de "Preview" dialoog wordt weer zichtbaar. Importeren van de elektronische facturen Nadat fouten op de gewenste inkoopfacturen en/of boekingen zijn aangepast, kan het protocol scherm met <OK> worden afgesloten. Het preview scherm is nu weer zichtbaar en de button <Importeer> kan nu worden aangeklikt. Indien u in het eerdere overzicht bij "Type afrekening" de checkbox <TO factuur alleen controleren> heeft geactiveerd, dan worden alle entries van de import van de touroperator afrekening in Jack Plus ingevoerd en met een gele vink (= de bestanden worden alleen gecontroleerd) getoond. U kunt de gegevens dan enkel controleren en via <check ok> afsluiten. Daarna moet u dan nog handmatig de betalingen boeken en de TO afrekening via <Boeken> verwerken. U kunt de status van de regels aan de hand van de kleur van de vink voor de regel onderscheiden: Gele vink Groene vink Blauwe vink Rode vink Gele vink De boekingsgegevens zijn gecontroleerd. De boekingsgegevens zijn handmatig via de TO afrekening ingevoerd. De boekingsgegevens zijn via de TO import geïmporteerd. De boekingsgegevens zijn geannuleerd. De boekingsgegevens zijn gecontroleerd en worden als geannuleerd gekenmerkt. Indien u de checkbox <TO afrekening muteren> heeft geactiveerd, dan worden alle entries, indien mogelijk, automatisch gemuteerd. Via de button <Protocol tonen> kunt u de regels van het importbestand nogmaals inzien. Via de button "Importeer" start u het verwerken van de gegevens. Na verwerking krijgt u een melding dat de import succesvol is verlopen

10 De verwerkte boekingen hebben de afrekeningscode als kenmerk meegekregen zodat u ze desgewenst makkelijk kunt opzoeken. Inkoopfacturen die niet verwerkt zijn omdat ze nog niet waren aangepast, kunnen bij een volgende import alsnog worden verwerkt. Controle achteraf: U kunt de verwerkte boekingen controleren door bij "Boeking > Verwerken van TO facturen > Zoek codes" :Selecteer hier de gewenste afrekeningscode en klik op "OK": Alle inkoopfacturen die aan de afrekeningscode zijn toegekend, verschijnen in het scherm waarze verder bekeken kunnen worden.

11 Logfile In de \EI folder van Jack vindt u het bestand "VAIMPORT.txt". Dit bestand kunt u in Excel openen. Het bevat informatie van de laatste import, ongeacht of dat u deze facturen ook gemuteerd heeft! De reeds geïmporteerde regels kunnen via de protocol-grid teruggevonden worden nadat de import is gedaan en via de zoekcode in de TO verwerking.

BOLB - Bankafschrift import

BOLB - Bankafschrift import BOLB - Bankafschrift import Inhoud Algemeen Getoonde gegevens beperken Ophalen van bankafschriften Financiële rekening toekennen Tonen van de rekeninginformatie in Jack Bewerken van de regels in het bankafschrift

Nadere informatie

Koppeling Galileo Railmaster

Koppeling Galileo Railmaster Koppeling Galileo Railmaster Inhoud Omschrijving Voorbereiding Inrichting Velden beschrijving Actief Directory van bestanden Bestandsnaam BTW importeren Reistype Touroperator Korte reisomschrijving Bestemming

Nadere informatie

Boeking - Invoeren klantenbetaling

Boeking - Invoeren klantenbetaling Boeking - Invoeren klantenbetaling Alle boekingsgebonden klantbetalingen (betalingen en uitgaven) moeten via verwerkt worden. Alleen

Nadere informatie

Boekhouding - Journaallijst

Boekhouding - Journaallijst Boekhouding - Journaallijst Jack neemt alle journaalposten over in de journaallijst. Hier worden de complete mutaties getoond. Op het Scherm worden alleen de hoofdrekeningnummers

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden Support Note Rekeningschema importeren in Davilex Online In deze Support Note leest u hoe u een rekeningschema importeert in Davilex Online en wordt toegelicht welke voorwaarden bij de import gelden. Davilex

Nadere informatie

Boekhouding - Boeking_Reservering - Verzamelfactuur

Boekhouding - Boeking_Reservering - Verzamelfactuur Boekhouding - Boeking_Reservering - Verzamelfactuur De Verzamelfacturering helpt om bepaalde functies voor meerdere boekingen tegelijk uit te oefenen.

Nadere informatie

1 van 5 28-4-2016 12:31 Introductie Het importeren van gegevens is een snelle en efficiënte manier om uw financiële en logistieke gegevens in uw administratie te krijgen. U kunt dit doen via [XML, Financiële/Logistieke

Nadere informatie

"Vreemde valuta tonen": Hierdoor worden de vreemde valuta bedragen in de boeking getoond naast de Euro (standaard valuta) bedragen.

Vreemde valuta tonen: Hierdoor worden de vreemde valuta bedragen in de boeking getoond naast de Euro (standaard valuta) bedragen. Vreemde Valuta Handleiding Vreemde valuta Algemeen Basisinstellingen Aanmaken van vreemde valuta grootboekrekeningen Gebruiksmogelijkheden van de vreemde valuta Extra functies Algemeen Onderstaand wordt

Nadere informatie

Instellingen backoffice Jack Plus

Instellingen backoffice Jack Plus Instellingen backoffice Jack Plus Instellingen backoffice Jack Plus Bedrijfsgegevens: Deze zijn in te geven via "Bestand>Parameters>Boekingsparameters": Rekeningschema: Het rekeningschema kan ingevoerd

Nadere informatie

Boekhouding - Kasboek

Boekhouding - Kasboek Boekhouding - Kasboek Alle transacties met contant geld worden op referentienummer in het Kasboek geregistreerd. Er kunnen meerdere Kasboeken gebruikt worden in Jack, b.v. voor

Nadere informatie

Offective > Boekhouding > Bank

Offective > Boekhouding > Bank Offective > Boekhouding > Bank Lees voorafgaand eerst de uitleg: Bank > Bankrekening instellingen en Bank > Bankrekening boekingsinstructies U kunt in Offective ook handmatig bankafschriften aanmaken en

Nadere informatie

Gesplitste boekingsfee

Gesplitste boekingsfee Gesplitste boekingsfee Splits boekingsfee over meerdere services Vanaf 1 april 2012 geldt voor Nederland de nieuwe Reisbureauregeling. Het gaat hierbij om handelingen van reisorganisaties die op eigen

Nadere informatie

Easy4U Finance Handleiding Boeken

Easy4U Finance Handleiding Boeken Easy4U Finance Handleiding Boeken Inhoudsopgave Het boeken van de administratie 3 Tips en trucs 5 Het boeken van de administratie Nadat de u de facturen in Basecone hebt getagd klikt u op de Workloadmatrix

Nadere informatie

Last minute verzekeringen

Last minute verzekeringen Last minute verzekeringen Inleiding. De verzekeringsmaatschappijen in Jack/Vera worden boekhoudkundig als elke andere touroperator behandeld. De last minute verzekeringen dienen op een andere manier ingebracht

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014 Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Recente verbeteringen Versie januari 2014 Inhoudsopgave Het afgelopen jaar is een aantal verbeteringen doorgevoerd binnen Internet Bankieren.

Nadere informatie

Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden:

Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden: MATRIXKOZIJN VERSIE 3.17.0 IMPORTMODULE Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden: Selecteer de Leverancier 1) Selecteer de gewenste leverancier en kies voor

Nadere informatie

1. Doel - Het door de klant via een webapplicatie invoeren van zijn/haar orders in het TMS systeem van van Reenen.

1. Doel - Het door de klant via een webapplicatie invoeren van zijn/haar orders in het TMS systeem van van Reenen. ID WI1.08.07 Omschrijving Orderintake online order entry Proces P 1.08 Trefwoorden Aslas; Online Order Entry Beschreven door Laurens van Oostenbrugge Datum 22-05-2012 Activiteit Transport Versie TranspasOnline

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone gebruikershandleiding Verwerken van documenten Inkoop en Verkoop versie 1.0 september 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Verwerken voorzien wij u van

Nadere informatie

W2105 Import Externe Bestanden

W2105 Import Externe Bestanden W2105 Import Externe Bestanden www.mpluskassa.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Toevoegen artikel import...4 3 Wijzigen artikel import...9 W2105 Import Externe Bestanden 2 1 Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart.

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart. 1 Instructie Navision - Crediteuren Invoeren stamgegevens crediteuren: Selecteer Crediteuren Selecteer wederom Crediteuren Je komt dan in de crediteurenkaarten. Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls DBS Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 22-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand DBS Standaard 753 journalisering

Nadere informatie

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact. Hosting Februari, 2013 SnelStart koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015) BSP lijsten automatisch verwerken

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015) BSP lijsten automatisch verwerken Ontwerp: Datum: Betreft: Fillip Geens 18 juni 2015 door Fillip Geens SERVICO BSP LIJSTEN AUTOMATISCH VERWERKEN BSP lijsten automatisch verwerken Doel...1 Initialisatie...2 Importsetting...2 Ticketsettings...3

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

Downloaden & importeren bankbestanden

Downloaden & importeren bankbestanden HANDLEIDING Downloaden & importeren bankbestanden Voor u ligt de handleiding voor het downloaden en importeren van bankbestanden. Deze handleiding bestaat uit twee onderdelen: 1. Downloaden bankbestanden

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

Manual Ingave Inkoopovereenkomst

Manual Ingave Inkoopovereenkomst Manual Ingave Inkoopovereenkomst 1. Login - URL: http://s-bsc.com/rcmpsnl - Gebruikersnaam: geef je login in - Wachtwoord: geef het wachtwoord in - Selecteer Inloggen Ricoh handleiding ingave inkoopovereenkomst

Nadere informatie

Handleiding. Leveranciersimport voor:

Handleiding. Leveranciersimport voor: Handleiding Leveranciersimport voor: MatrixKozijn - Leveranciersimport MatrixKozijn maakt intensief gebruik van artikel- en prijsinformatie van toeleveranciers. De module Leveranciersimport is ontwikkeld

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Supershuttle Schiphol Service. Cengiz Sebit DEALER HANDLEIDING SUPERSHUTTLE.NL THE NETHERLANDS. This document contains information for partners.

Supershuttle Schiphol Service. Cengiz Sebit DEALER HANDLEIDING SUPERSHUTTLE.NL THE NETHERLANDS. This document contains information for partners. 2013 Supershuttle Schiphol Service Cengiz Sebit DEALER HANDLEIDING SUPERSHUTTLE.NL THE NETHERLANDS This document contains information for partners. Speciale boekingspagina: Speciaal voor zijn dealers heeft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Betaaladvieslijst maken in Twinfield

Gebruikershandleiding. Betaaladvieslijst maken in Twinfield Gebruikershandleiding Betaaladvieslijst maken in Twinfield Betaaladvieslijst maken in Twinfield Inhoud Crediteuren aanmaken... 3 Aanmaken betaalvoorstel... 4 Aanpassen betaalvoorstel... 6 De betaaladvieslijst...

Nadere informatie

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Standard SnelStart 12 koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren en inkoopfacturen

Nadere informatie

Boekhouding - Handmatig boeken

Boekhouding - Handmatig boeken Boekhouding - Handmatig boeken Jack boekt zoals in iedere dubbele boekhouding "Debet aan Credit". Er bestaat geen boeking zonder tegenboeking en overal kunt u ook individuele

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

PAB artikelbestand handmatig inlezen in ENK Software

PAB artikelbestand handmatig inlezen in ENK Software PAB artikelbestand handmatig inlezen in ENK Software Het inlezen van het PAB bestand dient uitgevoerd te worden op de Server / Computer waarop ENK Software is geïnstalleerd. (Nb. In de verschillende schermafbeeldingen

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Verwerken van documenten Hier hebt u enkele keuzes met betrekking tot de verwerking van de documenten in VERO-Count.

Verwerken van documenten Hier hebt u enkele keuzes met betrekking tot de verwerking van de documenten in VERO-Count. Vero Count (Kluwer) Vero steunt E-invoicing met e-fff UBL (Universal Business Language) Een veel gestelde vraag aan MyBreex Customer Support is hoe documenten (verkoopfacturen, aankoopfacturen, documenten)

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Spaarpunten. Inhoud. Algemeen. < Boekhouding - Basisgegevens - Rekeningschema>

Spaarpunten. Inhoud. Algemeen. < Boekhouding - Basisgegevens - Rekeningschema> Spaarpunten Inhoud Algemeen Instellingen in het rekeningschema Instellingen in de betalingen Instellingen in de applicatieparameters Instellingen bij het toevoegen van een klant Instellingen bij de touroperator

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

KTB - Tabblad Parameters

KTB - Tabblad Parameters KTB - Tabblad Parameters Inhoud Tabblad Parameters Beschrijving velden Statusveld klant Extra toeslagen Blokkeren in klantenselectie Sta openstaande posten niet toe Niet tonen bij klant/boeking zoeken

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding Shell Card Online Conversie

Handleiding Shell Card Online Conversie Handleiding Shell Card Online Conversie Datum 28 december 2012 Auteur Ruud van Huizen Versie 2.3 Handleiding_Shell_Online_conversie_v2.3 Pagina 1 Inleiding Deze handleiding beschrijft het opzetten en converteren

Nadere informatie

Easy4U Finance Handleiding Taggen. [Geef tekst op]

Easy4U Finance Handleiding Taggen. [Geef tekst op] Easy4U Finance Handleiding Taggen [Geef tekst op] Inhoudsopgave Stap 1 Inloggen in Basecone 1 Stap 2 Aanleveren van facturen 2 Stap 3 Taggen in- en verkoopfacturen 3 Stap 4 Taggen overige documenten 4

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

Handleiding sms verzending uit Jack Plus

Handleiding sms verzending uit Jack Plus Handleiding sms verzending uit Jack Plus SMS verzending vanuit Jack Plus Instellen van sms verzending Om vanuit Jack Plus een sms te kunnen versturen naar een debiteur dienen er vooraf een aantal instellingen

Nadere informatie

Een document importeren

Een document importeren Een document importeren U kunt allerlei documenten vanaf uw werkstation naar Kleos importeren. De maximale bestandsgrootte is 25 MB. Om de opslagcapaciteit niet onnodig te beperken, vraagt Kleos u eerst

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

Handleiding Installatie App4Sales

Handleiding Installatie App4Sales Handleiding Installatie App4Sales Downloaden en Installeren Als u op de downloadlink klikt in het ontvangen e-mailbericht wordt uw internetbrowser geopend en start het downloaden automatisch. Zodra het

Nadere informatie

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015 Instructie Inleiding Gemeenten en cursusinstellingen kunnen online kandidaten aanmelden voor het centraal inburgeringsexamen. Daarvoor kunt u gebruik maken van het Online Aanmeld Systeem Examens (). is

Nadere informatie

ChainWise Factuur Export Functionele documentatie Twinfield API Koppeling

ChainWise Factuur Export Functionele documentatie Twinfield API Koppeling ChainWise Factuur Export Functionele documentatie Twinfield API Koppeling Auteur: ChainWise Datum: 09-04-2018 Versie: 1.3 Functionele documentatie 1 / 11 1 Versies Versie Auteur Datum Opmerkingen 0.1 Tien-Loong

Nadere informatie

Middels de volgende pagina s wordt u geïnformeerd over de belangrijke informatie die bij een jaarafsluiting in Jack komt kijken.

Middels de volgende pagina s wordt u geïnformeerd over de belangrijke informatie die bij een jaarafsluiting in Jack komt kijken. Algemeen Waarom wordt een jaarafsluiting uitgevoerd?" Het is voor elke ondernemer verplicht om de boekhouding jaarlijks af te sluiten. Middels deze jaarafsluiting krijgt u: 1. Informatie over uw eigen

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

AUTOMATISCHE VERWERKING VAN AANKOOPFACTUREN

AUTOMATISCHE VERWERKING VAN AANKOOPFACTUREN AUTOMATISCHE VERWERKING VAN AANKOOPFACTUREN De automatische verwerking van de aankoopfacturen dient een eerste maal te gebeuren in 5 stappen. Nadien dient men gewoon de stappen 3 t.e.m. 5 te herhalen voor

Nadere informatie

Inlezen bankbestanden (bankafschriften)

Inlezen bankbestanden (bankafschriften) Inleiding. Wanneer u werkt met Internetbankieren, dan kunnen de mutaties van uw bank elektronisch worden ingelezen. U kunt deze direct automatisch laten inboeken. Dat gaat snel en de herkenning door CASH

Nadere informatie

Handleiding conversie Twinfield naar Exact Online

Handleiding conversie Twinfield naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. Bij Basecone converteren wij de

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu uitgevers/advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl december 2013 1 Inhoud 1. Afsluiten administratie....

Nadere informatie

Module inlezen bankmutaties

Module inlezen bankmutaties Module inlezen bankmutaties 10/9/2018 Module bankmutaties inlezen Inleiding... 3 Bestandsformaat CAMT.053... 3 Matchen... 3 Instellingen... 4 Grootboek onbekende posten... 4 Match drempel instellen...

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren In plaats van het afdrukken van verkoopfacturen op papier, is er nu ook de mogelijkheid om uw facturen elektronisch naar uw debiteuren te versturen.

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1 Peridos Aanleveren van gegevens Plaats: Utrecht Datum: 5-12-2014 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Wijzigingsbeheer 4 Distributie 4 Referenties

Nadere informatie

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Peridos Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Plaats: Utrecht Datum: 30-01-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 2.2 1. Inleiding De module Gegevens wordt gebruikt voor

Nadere informatie

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.2 Datum

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.2 Datum Handleiding Serviceportal Versie 1.2 Datum 04-04-12 Inhoud 1 Inloggen... 3 2 Transportdocumenten... 4 2.1 Zoeken naar documenten... 4 2.2 Downloaden van alle documenten op factuurnummer... 6 2.3 Order

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Kleos Tips & Tricks Elektronische bankafschriften (CODA)

Kleos Tips & Tricks Elektronische bankafschriften (CODA) Kleos Tips & Tricks Elektronische bankafschriften (CODA) Kleos 6.6 introduceert de automatische verwerking van uw elektronische bankafschriften (CODA). Om de match tussen verkoopfactuur en betaling uniek

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone Getting Started Guide Startersgids versie 2.0 augustus 2012 Welkom bij Basecone! Wij zijn blij dat u heeft gekozen voor Basecone als uw document hub Met deze Getting Started

Nadere informatie

Expert/M Plus Handleiding UBL Import.

Expert/M Plus Handleiding UBL Import. Expert/M Plus Handleiding UBL Import www.kluwer.be/software Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 2 2. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE... 2 3. INSTELLING IN CENTRAAL DOSSIERBEHEER... 2 4. CONFIGURATIE UBL IMPORT...

Nadere informatie

Inhoud Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Inhoud Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Handleiding Inhoud Inloggen... 3 Homepage... 4 Proces - webapplicatie... 5 Status uitleg... 6 Proces aan / afmelden aansluiting... 7 Nieuwe aansluiting... 8 Status wijzigen... 10 Status log... 11 Bestanden

Nadere informatie

Alvorens u artikel gegevens aan GS1 Das kunt aanbieden dient u te beschikken over:

Alvorens u artikel gegevens aan GS1 Das kunt aanbieden dient u te beschikken over: Compad Bakkerij GS1 DAS Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 17 maart 2015 Definitief Carol Esmeijer 1.1 28 April 2016 Definitief Carol Esmeijer Uitbreiding handelingen in GS1DAS

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren.

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Handleiding importeren Factuurregels

Handleiding importeren Factuurregels Voorwoord Het Excel bestand Exact Online importeren Factuurregels maakt het Exact inlees bestand aan in het formaat xml, deze kunt u vervolgens handmatig of via ons extra programma inlezen in Exact Online.

Nadere informatie

Stap 2: Klik op Mijn boekingen bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond:

Stap 2: Klik op Mijn boekingen bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond: Handleiding Ryanair Deze handleiding is gemaakt om u te helpen bij het online incheken, bijboeken van ruimbagage en het reserveren van uw stoel bij Ryanair. Als u op enig moment de melding krijgt sessie

Nadere informatie

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2 automatisch & handmatig BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere

Nadere informatie

WIF posten. Wachtbestand Inkomende Facturen

WIF posten. Wachtbestand Inkomende Facturen Inleiding Wanneer binnen uw organisatie alle ontvangen facturen eerst ter controle naar de betrokken afdelingen gaan, kan het wenselijk zijn dat zij eerst worden geregistreerd, voordat zij daadwerkelijk

Nadere informatie

Wijzigingen SEPA. Inhoud. Algemeen. Wijzigingen in < Parameters - Boeking >

Wijzigingen SEPA. Inhoud. Algemeen. Wijzigingen in < Parameters - Boeking > Wijzigingen SEPA Inhoud Deze handleiding is helaas nog niet volledig vertaald naar het Nederlands. Wij doen ons uiterste best om dit zo spoedig mogelijk te realiseren. Mocht u een tekst niet begrijpen

Nadere informatie

Factuurvoorstellen. Opmerkingen: Raadpleeg de facturatietoepassing voor meer details. De volgende hoofdschermen zijn beschikbaar:

Factuurvoorstellen. Opmerkingen: Raadpleeg de facturatietoepassing voor meer details. De volgende hoofdschermen zijn beschikbaar: Module Functie kaart Kantoorbeheer Factuurvoorstel UR09110500 Factuurvoorstellen Dit voorstel toont een lijst van diensten en uitgaven die aan de klant zouden aangerekend moeten worden. Dit bedrag is exclusief

Nadere informatie

Handleiding. Uploaden Excelsheet met urenoverzicht in my.tentoo

Handleiding. Uploaden Excelsheet met urenoverzicht in my.tentoo Handleiding Uploaden Excelsheet met urenoverzicht in my.tentoo Aanvragen account voor my.tentoo Je maakt gebruik van de importmodule van my.tentoo. Met deze module kan je digitale bestanden importeren

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

JAAROVERGANG

JAAROVERGANG JAAROVERGANG 2018-2019 AaFinancieel Met de overgang naar een nieuw jaar dient ook de financiële boekhouding aangepast te worden en ingericht te worden voor het nieuwe jaar. Naast de jaarafsluiting dienen

Nadere informatie

Voordat u de module kunt gebruiken dienen er een aantal zaken te zijn ingesteld:

Voordat u de module kunt gebruiken dienen er een aantal zaken te zijn ingesteld: Sepa betalingen Met deze module kunt u Sepa betaalbestanden aanmaken voor betalingen aan leveranciers. Deze bestanden kunnen vervolgens in uw bankpakket worden ingelezen. Daarnaast worden de gedane betalingen

Nadere informatie

Hoe letter ik posten handmatig af in de Afletter Module?

Hoe letter ik posten handmatig af in de Afletter Module? Aangemaakt op 6 april 2017 / Gewijzigd op 5 september 2017 Hoe letter ik posten handmatig af in de Afletter Module? Na het inlezen van het bestand van uw Payment Server Provider, krijgt u het scherm Matching

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Invoeren inkoopfacturen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren inkoopfacturen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7:

Nadere informatie

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3:

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu /Advocatensupport Sdu www.scherpinsupport.nl december 2015 1 Inhoud Afsluiten administratie.... 3 Aanmaken nieuwe

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie