Instellingen backoffice Jack Plus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Instellingen backoffice Jack Plus"

Transcriptie

1 Instellingen backoffice Jack Plus Instellingen backoffice Jack Plus Bedrijfsgegevens: Deze zijn in te geven via "Bestand>Parameters>Boekingsparameters": Rekeningschema: Het rekeningschema kan ingevoerd worden via Boekhouding / Basisgegevens / Rekeningschema:

2 Het rekeningschema zoals dit gebruikt gaat worden, dient ingevoerd te worden. Er zijn verschillende rekening types waar uit gekozen kan worden. Ook kan er aangegeven worden of er BTW gebruikt wordt bij een rekeningnummer. Bij de debiteuren en crediteurenrekeningen kan aangegeven worden, dat er een OP (openstaande post) toegekend dient te worden. Dit gebeurt door het veld OP-rekening aan te vinken. Indien er rechtstreeks op het grootboek geboekt wordt (bij overige inkoop- en verkoopfacturen) kan een OP-nummer ingegeven worden, deze post verschijnt dan ook op de openstaande postenlijst en indien de betaling later gedaan wordt, kan dat op dit OP-nummer weer "afgeletterd" worden. Boekhoudkundige parameters: Debiteuren en Crediteurenreeks In Jack krijgt iedere Crediteur EN iedere Debiteur een apart klantnummer en Debiteurennummer (grootboekrekeningnummer) waarop geboekt wordt. Meestal worden de klantnummers en de debiteurennummers aan elkaar gelijk gehouden. De reeks waarbinnen de Debiteuren en Crediteuren vallen (grootboek) kan zelf aangegeven worden. De reeks grootboekrekeningen van de Debiteuren en Crediteuren kan aangegeven worden via de Boekhouding / Basisgegevens / Boekhoudkundige parameters. Op het tabblad "Rek/D Rek/C":

3 Er staat een verzamelrekening en daarachter de reeks grootboekrekeningen. De 1 e reeks is voor de "gewone" debiteuren, de 2 e reeks is eventueel voor de overige debiteuren. Op de verzamelrekening wordt niet daadwerkelijk geboekt, maar is alleen als informatie op te vragen. Op het moment dat er een Debiteur en of Crediteur aangemaakt wordt, krijgt deze automatisch een Debiteurenrekeningnummer toegekend aan de hand van deze ingevoerde reeks. Dit geldt voor zowel de Debiteuren als de Crediteuren. Kijk dus goed welke reeks en eventuele verzamelrekeningen hier ingevoerd wordt! Boekhoudkundige parameters: Basisopties / Balansrekeningen In het 1 e scherm van de boekhoudkundige paramaters, Basisopties, worden de boekjaren aangegeven. In deze jaren kan "gewerkt" worden. Het is mogelijk om deze jaren aan te passen, indien dit gedaan wordt, dienen de saldi her berekend te worden. Ook worden in dit scherm de Balansrekeningen ingevoerd en een Verschillenrekening. Deze balansrekeningen worden gebruikt als tegenrekening om de beginbalans in te voeren. Alles wat hierop geboekt wordt, wordt meegenomen in de beginbalans van de andere (tegen) rekening. Het veld: Lengte rekeningnummer x cijfers is bedoeld voor een subtotaal. Op sommige lijsten (bv de Saldilijsten) wordt na iedere Rekeninggroep een subtotaal gegeven.

4 Het eind van een Rekeninggroep wordt berekend aan de hand van deze ingegeven grootte. Lengte 4 wil zeggen: dat na ieder duizendtal een subtotaal gegeven wordt (1000 = 4 )(dus na 0999, na 1999, na 2999, etc.). Boekhoudkundige parameters: Klanten Commissie; Hierin worden de rekeningnummers gekoppeld die betrekking hebben op de commissie voor de klant, indien er commissie gegeven wordt op de boeking aan de klant. Gewijzigde boeking; Ook is er een rekeningnummer gekoppeld, wat gebruikt wordt voor het "omboeken" van een boeking, wat gedaan kan worden via Boeking / Boeking annuleren. Dit nummer wordt als tussenrekening gebruikt om klantbetalingen mee over te nemen naar de nieuwe boeking. Boekhoudkundige parameters: Touroperator Op het tabblad "Touroperator" worden de "standaard rekeningnummers" aangegeven. Deze rekeningen kunnen worden opgehaald/voorgesteld, bij het aanmaken van een (nieuwe) touroperator. Bij het aanmaken van de touroperators dient ook een crediteurenrekening gekoppeld te worden. Het systeem kan ook een rekeningnummer voorstellen, dat gebeurt dan aan de hand van deze ingevoerde rekeningnummers.

5 Crediteurrekeningnummer en optellen; Bij het genereren van een crediteurenrekeningnummer voor een touroperator wordt vanaf dit ingevoerde nummer gekeken en steeds opgehoogd voor de volgende touroperator. Een verkoop (omzet)- en inkooprekeningnummer; Deze worden voorgesteld bij het aanmaken van een nieuwe touroperator. Er kan per touroperator van afgeweken worden, indien de omzet en inkoop gesplitst dient te worden voor (bepaalde) touroperators. Winstrekeningen; Dit zijn de rekeningnummers die voorgesteld worden bij het aanmaken van een touroperator, welke gebruikt worden voor de ontvangen commissie van deze touroperator (Winstrekening 1 is commissie met 0% BTW, winstrekening 2 is commissie met 19% BTW en winstrekening 3 is commissie met 6% BTW). De cijfers die onder het kopje BTW staan, zijn de sleutelnummers van de BTWcodes, zodat het systeem weet naar welk rekeningnummer de BTW geboekt dient te worden. Verzamelbetaling; Het is mogelijk om bij het verwerken van de touroperator facturen een verzamelbetaling te doen. Daarvoor wordt dan deze rekening (als tussenrekening) gebruikt. Boekhoudkundige parameters: Overige rekeningen Bij deze parameters staat een rekeningnummer gekoppeld voor een CreditCard betaling. Het is mogelijk dat de klant rechtstreeks aan de touroperator betaald, meestal per creditcard, daarvoor wordt bij het factureren van de boeking dit rekeningnummer gebruikt. Dit rekeningnummer wordt gekoppeld bij Overige rekening 1. Boekingsparameters: Toeslagen Via Bestand / Parameters / Boekingsparameters kunnen onder het tabblad "Toeslagen" de extra kosten/toeslagen ingevoerd worden. Aan deze extra kosten/toeslagen wordt een grootboekrekeningnummer gekoppeld en kan er eventueel een bedrag aangegeven worden.

6 Deze toeslagen kunnen "geboekt" worden in de boeking bij het tabblad "Bedrag/Info". Boekingsparameters: Betaalcodes Via Bestand / Parameters / Boekingsparameters kunnen de betaalcodes aangemaakt worden op het tabblad "Betalingen". Aan de betaalcodes wordt een grootboekrekeningnummer gekoppeld.

7 Deze betaalcodes kunnen opgehaald worden bij de het invoeren van een klantenbetaling. Basisgegevens Touroperator: In de basisgegevens van de touroperator worden en zijn ook rekeningen gekoppeld. De crediteurenrekening van de touroperator; Dit wordt gebruikt bij het doorboeken van de inkoopfactuur. Evenals de Inkooprekeningen. De Sales rekening; deze wordt gebruikt voor de omzet van de boeking. Als de boeking door geboekt (gefactureerd) wordt dan wordt deze sales rekening daarvoor gebruikt. De winstrekeningen; zijn de rekeningnummers welke gebruikt worden voor de commissie welke ingegeven wordt bij het invoeren van de inkoopfactuur. Ook wordt er achter deze winstrekeningen een sleutelnummer gekoppeld, dit is voor de BTW rekeningen (zie BTW codes).

8 Er kan per touroperator afwijkende rekeningen ingegeven worden. Het crediteurenrekeningnummer moet uniek zijn per touroperator. De inkoop/omzet en winst rekeningen kunnen bij alle touroperators dezelfde zijn. Indien er een nieuwe touroperator aangemaakt wordt kan er gekozen worden voor " Standaard instellingen". De grootboekrekeningen zoals ze ingevoerd zijn in de boekhoudkundige parameters (Tabblad TO) worden dan overgenomen en ingevuld. Indien er rekeningnummers aangepast worden in de boekhoudkundige parameters, dienen de rekeningennummers, welke reeds ingegeven zijn bij de verschillende touroperators, wellicht ook aangepast worden. BTW codes: BTW tabel op omzet:

9 De sleutelnummers worden gebruikt/gekoppeld bij de winstrekeningen van de touroperator, het systeem weet dan, indien er BTW is, naar welk rekeningnummer dit geboekt dient te worden. BTW op kosten: Klantenparameters: In de klantenparameters (Bestand / Parameters / Klantenparameters) kan aangegeven worden vanaf welk klantnummer begonnen wordt bij het aanmaken van nieuwe klanten. Ook op de tabbladen Bedrijf / Reisbureau en Prospect kan een vanaf klantnummer ingegeven worden. Zo kan er eventueel, binnen de Debiteurenreeks, een splitsing aangegeven worden tussen bv Klanten en Bedrijven.

10 Applicatie parameters: Via Bestand / Parameters / Applicatieparameters wordt ingesteld wat de factuurdatum is, boekingsdatum en/of vertrekdatum. Deze instellingen, en de andere opties in de parameters, dienen gecontroleerd te worden, voordat er geboekt gaat worden.

11

12

13

14 Verzekeringen Mondial Assistance: De verzekeringsmaatschappij is als touroperator aangemaakt, met de code ELV (Alliance Uniglobe Assistance, voorheen Elvia), UNI (Unigarant) en/of EVM (Europeesche verzekeringsmaatschappij). Deze code dient gebruikt te worden bij het reserveren. Daarnaast dient in de basisgegevens van deze touroperators per type product ingesteld te zijn dat het een VS verzekering service en een Nederlandse versie betreft!

15 Er is aangegeven dat dit een verzekeringsservice is en de Nederlandse versie. Er kan aangegeven worden dat er geen inkoopverwerking TO is. Dit geeft aan dat er geen inkoopfactuur (per dossier) ontvangen wordt, anders blijft de te verwachten inkoop bij ieder dossier open staan. De afrekening van de verzekering dient handmatig geboekt te worden.

"Vreemde valuta tonen": Hierdoor worden de vreemde valuta bedragen in de boeking getoond naast de Euro (standaard valuta) bedragen.

Vreemde valuta tonen: Hierdoor worden de vreemde valuta bedragen in de boeking getoond naast de Euro (standaard valuta) bedragen. Vreemde Valuta Handleiding Vreemde valuta Algemeen Basisinstellingen Aanmaken van vreemde valuta grootboekrekeningen Gebruiksmogelijkheden van de vreemde valuta Extra functies Algemeen Onderstaand wordt

Nadere informatie

KTB - Tabblad Parameters

KTB - Tabblad Parameters KTB - Tabblad Parameters Inhoud Tabblad Parameters Beschrijving velden Statusveld klant Extra toeslagen Blokkeren in klantenselectie Sta openstaande posten niet toe Niet tonen bij klant/boeking zoeken

Nadere informatie

Werkzaamheden jaarafsluiting

Werkzaamheden jaarafsluiting Werkzaamheden jaarafsluiting Voorbereiding (december) Indien in het systeem de administratie wordt bijgehouden van meerdere bedrijven, dan dienen de volgende handelingen per bedrijf herhaald te worden.

Nadere informatie

Boekhouding - Afsluiten - Afsluiten jaar

Boekhouding - Afsluiten - Afsluiten jaar Boekhouding - Afsluiten - Afsluiten jaar Algemeen Waarom wordt een jaarafsluiting uitgevoerd?"het is voor elke ondernemer verplicht om de boekhouding jaarlijks af te sluiten. Middels deze jaarafsluiting

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Van 2014 naar 2015 JAARAFSLUITING Voor de procedure jaarafsluiting geldt het volgende (verkorte) stappenplan. De individuele stappen staan verderop nader

Nadere informatie

Boeking - Invoeren klantenbetaling

Boeking - Invoeren klantenbetaling Boeking - Invoeren klantenbetaling Alle boekingsgebonden klantbetalingen (betalingen en uitgaven) moeten via verwerkt worden. Alleen

Nadere informatie

Spaarpunten. Inhoud. Algemeen. < Boekhouding - Basisgegevens - Rekeningschema>

Spaarpunten. Inhoud. Algemeen. < Boekhouding - Basisgegevens - Rekeningschema> Spaarpunten Inhoud Algemeen Instellingen in het rekeningschema Instellingen in de betalingen Instellingen in de applicatieparameters Instellingen bij het toevoegen van een klant Instellingen bij de touroperator

Nadere informatie

Middels de volgende pagina s wordt u geïnformeerd over de belangrijke informatie die bij een jaarafsluiting in Jack komt kijken.

Middels de volgende pagina s wordt u geïnformeerd over de belangrijke informatie die bij een jaarafsluiting in Jack komt kijken. Algemeen Waarom wordt een jaarafsluiting uitgevoerd?" Het is voor elke ondernemer verplicht om de boekhouding jaarlijks af te sluiten. Middels deze jaarafsluiting krijgt u: 1. Informatie over uw eigen

Nadere informatie

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart.

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart. 1 Instructie Navision - Crediteuren Invoeren stamgegevens crediteuren: Selecteer Crediteuren Selecteer wederom Crediteuren Je komt dan in de crediteurenkaarten. Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

Last minute verzekeringen

Last minute verzekeringen Last minute verzekeringen Inleiding. De verzekeringsmaatschappijen in Jack/Vera worden boekhoudkundig als elke andere touroperator behandeld. De last minute verzekeringen dienen op een andere manier ingebracht

Nadere informatie

Boekhouding - Openstaande Posten

Boekhouding - Openstaande Posten Boekhouding - Openstaande Posten Openstaande posten administratie. Onder de gebruikers van Jack is er, vooral in de periode van de jaarafsluiting, behoefte aan een nader inzicht in de debiteuren en crediteurenadministratie.

Nadere informatie

Boekhouding - Handmatig boeken

Boekhouding - Handmatig boeken Boekhouding - Handmatig boeken Jack boekt zoals in iedere dubbele boekhouding "Debet aan Credit". Er bestaat geen boeking zonder tegenboeking en overal kunt u ook individuele

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting 2017

Procedure jaarafsluiting 2017 Procedure jaarafsluiting 2017 Om in een nieuw boekjaar te kunnen boeken hoeft het oude jaar niet persé te zijn afgesloten. Let er wel op dat u bij het boeken van inkopen, facturen, bank e.d. het juiste

Nadere informatie

JAAROVERGANG

JAAROVERGANG JAAROVERGANG 2018-2019 AaFinancieel Met de overgang naar een nieuw jaar dient ook de financiële boekhouding aangepast te worden en ingericht te worden voor het nieuwe jaar. Naast de jaarafsluiting dienen

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

Gesplitste boekingsfee

Gesplitste boekingsfee Gesplitste boekingsfee Splits boekingsfee over meerdere services Vanaf 1 april 2012 geldt voor Nederland de nieuwe Reisbureauregeling. Het gaat hierbij om handelingen van reisorganisaties die op eigen

Nadere informatie

Infomobiel & Infoboek

Infomobiel & Infoboek Infomobiel & Infoboek Instructie invoeren beginbalans Infomotive International B.V. Nijverheidsweg 6 5061 KL Oisterwijk http://www.infomotive.nl (C) Infomotive International B.V. 1 Inbrengen beginsituatie

Nadere informatie

INFOBOEK BOEKINGEN. Newmerce.nl

INFOBOEK BOEKINGEN. Newmerce.nl INFOBOEK BOEKINGEN Newmerce.nl 1 Newmerce.nl 1. BOEKINGEN Met behulp van de module boekingen houdt u de inkoopfacturen, kas, bank, giro, memoriaal en eventueel periodieke journaalposten bij. U kunt met

Nadere informatie

Overgang naar een nieuw boekjaar

Overgang naar een nieuw boekjaar Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen Inleiding Om het financiële resultaat van uw organisatie te kunnen bepalen is het belangrijk dat u naast uw verkoopopbrengsten ook de kosten goed vast te leggen. In deze handleiding richten we ons op het

Nadere informatie

Accountants aan de slag met Visma eaccounting en AccountView

Accountants aan de slag met Visma eaccounting en AccountView Accountants aan de slag met Visma eaccounting en AccountView Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma

Nadere informatie

A. Maak een back-up van uw administratie

A. Maak een back-up van uw administratie Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

Opzetten van een administratie

Opzetten van een administratie Van start met uw eigen administratie Gefeliciteerd met uw keuze voor Minox. Met dit informatieblad helpen wij u met het snel en goed inrichten van uw administratie. Heeft u een accountant, die al met Minox

Nadere informatie

Teleboekhouden is beschikbaar in meerdere talen, naast Engels en Duits nu ook in Pools, Spaans en Turks

Teleboekhouden is beschikbaar in meerdere talen, naast Engels en Duits nu ook in Pools, Spaans en Turks Aanpassingen in de Teleboekhouden webapplicatie (algemeen) Startpagina Het in YOB tonen van actieve kantoormedewerkers ipv alle kantoormedewerkers. Brutomarge cilinder wordt getoond. Grafieken 'Top10 Opbrengsten',

Nadere informatie

Bestand - Bestanden - Import - Import elektronische TO facturen

Bestand - Bestanden - Import - Import elektronische TO facturen Bestand - Bestanden - Import - Import elektronische TO facturen Import elektronische TO facturen Algemeen Via de Jack Plus module 'Automatische import TO-afrekening' kunnen elektronische facturen van touroperators

Nadere informatie

In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl.

In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl. Handleiding Voorraad 1 Voorraadmodule In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl. 1.1 Voorraadadministratie U kunt in e-boekhouden.nl op eenvoudige wijze een voorraadadministratie

Nadere informatie

TS-Plus procedure Jaarafsluiting:

TS-Plus procedure Jaarafsluiting: TS-Plus procedure Jaarafsluiting: De jaarafsluiting, ook wel afsluiten administratie of jaarovergang genoemd, omvat twee verschillende zaken die wel met elkaar in verband staan. 1. Aanleveren gegevens

Nadere informatie

Infoboek v.a. versie 12.00

Infoboek v.a. versie 12.00 Infoboek v.a. versie 12.00 Cursus boekingen Infomotive International B.V. Nijverheidsweg 6 5061 KL Oisterwijk http://www.infomotive.nl (C) Infomotive International B.V. 1 1. Boekingen Met behulp van de

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

Accountants aan de slag met Visma eaccounting en AccountView

Accountants aan de slag met Visma eaccounting en AccountView Accountants aan de slag met Visma eaccounting en AccountView Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma

Nadere informatie

(C) Newmerce.nl INFOMOBIEL & INFOBOEK INBRENGEN BEGINSITUATIE

(C) Newmerce.nl INFOMOBIEL & INFOBOEK INBRENGEN BEGINSITUATIE (C) Newmerce.nl INFOMOBIEL & INFOBOEK INBRENGEN BEGINSITUATIE 1 (C) Newmerce.nl INBRENGEN BEGINSITUATIE Debiteuren Crediteuren Voorraad auto s en onderdelen Beginbalans op grootboekniveau Kas, Bank en

Nadere informatie

AMF BTW OMZETTEN. Versie 1.0. Datum aangemaakt 31 augustus 2012 Datum laatste wijziging 12 september 2012. 2012 Microsign bv.

AMF BTW OMZETTEN. Versie 1.0. Datum aangemaakt 31 augustus 2012 Datum laatste wijziging 12 september 2012. 2012 Microsign bv. AMF BTW OMZETTEN Auteur(s) Microsign bv Versie 1.0 Datum aangemaakt 31 augustus 2012 Datum laatste wijziging 12 september 2012 2012 Microsign bv. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Handleiding Exact On-line

Handleiding Exact On-line Handleiding Exact On-line Aangezien er meer wegen naar hetzelfde eindpunt leiden zal de praktijk moeten leren welke weg per gebruiker het prettigst is. In Cockpits,, Financiële cockpit vind je in één scherm

Nadere informatie

Verhoging BTW tarief

Verhoging BTW tarief Verhoging BTW tarief INHOUD 1. Wetgeving...3 2. Inleiding...4 3. Aanpassingen inrichting...5 3.1 Voor u begint... 5 3.2 BTW codes / tarieven... 5 3.3 Referentie grootboek... 7 3.4 BTW code in de Btw-scenario

Nadere informatie

Een product van Visma Software BV

Een product van Visma Software BV Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen of

Nadere informatie

In het boekingsprogramma kunt u boekingen verrichten t.b.v. de financiële administratie.

In het boekingsprogramma kunt u boekingen verrichten t.b.v. de financiële administratie. Boekingsprogramma In het boekingsprogramma kunt u boekingen verrichten t.b.v. de financiële administratie. Voor u kunt gaan boeken moeten er een aantal instellingen gedaan worden. - Grootboeken - Dagboeken

Nadere informatie

Boekhouding - Boeking_Reservering - Verzamelfactuur

Boekhouding - Boeking_Reservering - Verzamelfactuur Boekhouding - Boeking_Reservering - Verzamelfactuur De Verzamelfacturering helpt om bepaalde functies voor meerdere boekingen tegelijk uit te oefenen.

Nadere informatie

Het handmatig wijzigen van het Btw-tarief in UNIT4 Multivers per 01-10-2012

Het handmatig wijzigen van het Btw-tarief in UNIT4 Multivers per 01-10-2012 1 Het handmatig wijzigen van het Btw-tarief in UNIT4 Multivers per 01-10-2012 Het wijzigen van het hoge Btw-tarief per 01-10-2012 1 UNIT4 heeft voor UNIT4 Multivers een speciale wizard ontwikkeld voor

Nadere informatie

Handleiding voorraadadministratie

Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie e-boekhouden.nl Inhoudsopgave 1. Voorraadadministratie... 2 2. Productbeheer... 2 3. Handmatige voorraadmutatie... 2 4. Voorraadmutatie

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUB-f Handleiding

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Invoeren inkoopfacturen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren inkoopfacturen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7:

Nadere informatie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie gravita PSUB PSUBL PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie Versie 1.11 24 augustus 2007 2 Handleiding module

Nadere informatie

finast Brochure financiële software Grootboek

finast Brochure financiële software Grootboek Brochure De meeste systemen verlangen te veel en te complexe handelingen bij het invoeren en opvragen van de benodigde gegevens. Dat wil zeggen veel tijdverlies. FINAST ontzorgt. FINAST is een pakket wat

Nadere informatie

UNIT4 MULTIVERS EXTENDED JAARAFSLUITING

UNIT4 MULTIVERS EXTENDED JAARAFSLUITING UNIT4 MULTIVERS EXTENDED JAARAFSLUITING Een white paper van UNIT4 2011 1. JAARAFSLUITING Hieronder vindt u in het kort de procedure van de jaarafsluiting voor UNIT4 Multivers Extended. 1.1. Voorbereiding

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting. UNIT4 Multivers 8.1(*)

Procedure jaarafsluiting. UNIT4 Multivers 8.1(*) Procedure jaarafsluiting UNIT4 Multivers 8.1(*) (*) Dit document is alleen geldig vanaf UNIT4 Multivers versie 8.1, voor lagere versies is een apart document opgesteld, betreffende de jaarafsluiting. Deze

Nadere informatie

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Finsys 5 Het openen en afsluiten van een boekjaar versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Het openen en afsluiten van een boekjaar 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4

Nadere informatie

Module inlezen bankmutaties

Module inlezen bankmutaties Module inlezen bankmutaties 10/9/2018 Module bankmutaties inlezen Inleiding... 3 Bestandsformaat CAMT.053... 3 Matchen... 3 Instellingen... 4 Grootboek onbekende posten... 4 Match drempel instellen...

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting. UNIT4 Multivers vanaf 10.0(*)

Procedure jaarafsluiting. UNIT4 Multivers vanaf 10.0(*) Procedure jaarafsluiting UNIT4 Multivers vanaf 10.0(*) (*) Dit document is alleen geldig vanaf UNIT4 Multivers versie 10.0, voor lagere versies is een apart document opgesteld, betreffende de jaarafsluiting.

Nadere informatie

Hoofdproces: 120 Boekhouding

Hoofdproces: 120 Boekhouding Hoofdproces: 120 Boekhouding Onderdeel: 120.010 Algemeen Handleiding: 120.010.050 Aanmaken nieuw boekjaar Programmaversie: HSP 3.32 4 november 2014 1 Doel Het aanmaken van een nieuw boekjaar in de boekhouding,

Nadere informatie

Administratie Instellingen configureren

Administratie Instellingen configureren Administratie Instellingen configureren Januari 2012 2012 Copyright Asperion INHOUD 1 Begin van een nieuwe administratie... 4 2 Configureren standaardinstellingen... 7 2.1 Algemene administratie instellingen...

Nadere informatie

Deze procedure is speciaal voor gebruikers die hun boekhouding (willen) doen in het programma Twinfield. Daarbij zijn 2 scenario's mogelijk:

Deze procedure is speciaal voor gebruikers die hun boekhouding (willen) doen in het programma Twinfield. Daarbij zijn 2 scenario's mogelijk: Inleiding Twinfield koppeling Deze procedure is speciaal voor gebruikers die hun boekhouding (willen) doen in het programma Twinfield. Daarbij zijn 2 scenario's mogelijk: - U neemt deel aan Zorg in Zicht.

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Doel 2 2. Voorwaarden en instellingen 2 3. Werkwijze 2

Inhoudsopgave 1. Doel 2 2. Voorwaarden en instellingen 2 3. Werkwijze 2 Hoofdproces: 120 - Boekhouding Onderdeel: Handleiding: 120.010 - Algemeen 120.010.050 - Aanmaken nieuw boekjaar Programmaversie: HandSoft PRO 3.32 SP2 15 september 2017 Inhoudsopgave 1. Doel 2 2. Voorwaarden

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 7.0(*)

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 7.0(*) Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 7.0(*) (*) Dit document is alleen geldig vanaf Unit 4 Multivers versie 7.0, voor lagere versies is een apart document opgesteld, betreffende de jaarafsluiting.

Nadere informatie

De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in UNIT4 Multivers Service Manager

De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in UNIT4 Multivers Service Manager De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in UNIT4 Multivers Service Manager Wetgeving In het Lenteakkoord is afgesproken dat het algemene BTW-tarief wordt verhoogd van 19 procent naar 21 procent. Deze verhoging

Nadere informatie

Handleiding Club.Boekhouding

Handleiding Club.Boekhouding Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Club.Boekhouding...........................................................................................

Nadere informatie

HANDLEIDING EXACT ONLINE STARTER

HANDLEIDING EXACT ONLINE STARTER WWW.YOURSONLINE.NL HANDLEIDING Exact Online Starter is bedoeld voor ondernemers die hun administratie uitbesteden, maar wel graag real-time inzicht hebben. En dat zonder een abonnement te hoeven afsluiten.

Nadere informatie

1: Starten nieuw boekjaar in Autoflex

1: Starten nieuw boekjaar in Autoflex Onderwerpen: 1. Starten nieuw boekjaar in Autoflex 2. Aanmaken nieuwe administratie in AccountView 3. Autoflex en AccountView Dos 4. Autoflex en AccountView Windows 5. Factuur corrigeren uit een vorig

Nadere informatie

De Btw-verhoging van 01 oktober 2012 in UNIT4 Multivers met de UNIT4 Multivers BTW Converter

De Btw-verhoging van 01 oktober 2012 in UNIT4 Multivers met de UNIT4 Multivers BTW Converter 1 De Btw-verhoging van 01 oktober 2012 in UNIT4 Multivers met de UNIT4 Multivers BTW Converter Inleiding Per 01 oktober 2012 zal in Nederland het hoge Btw-tarief van 19% door de overheid verhoogd worden

Nadere informatie

BTW Hoog 19% wordt 21% Instructies voor de nieuwe instellingen

BTW Hoog 19% wordt 21% Instructies voor de nieuwe instellingen BTW Hoog 19% wordt 21% - Pag 1 BTW Hoog 19% wordt 21% Instructies voor de nieuwe instellingen Inleiding Per 1 oktober 2012 wijzigt het percentage voor het hoge BTW tarief van 19% naar 21%. De belastingdienst

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting. Multivers for Windows(*)

Procedure jaarafsluiting. Multivers for Windows(*) Procedure jaarafsluiting Multivers for Windows(*) (*) De naam Multivers for Windows is vanaf versie 7.0 veranderd in Unit 4 Multivers. Voor deze nieuwe versie is een apart document, betreffende de jaarafsluiting

Nadere informatie

De Btw-verhoging van 01 oktober 2012 in UNIT4 Multivers met de UNIT4 Multivers BTW Converter

De Btw-verhoging van 01 oktober 2012 in UNIT4 Multivers met de UNIT4 Multivers BTW Converter 1 De Btw-verhoging van 01 oktober 2012 in UNIT4 Multivers met de UNIT4 Multivers BTW Converter Inleiding Per 01 oktober 2012 zal in Nederland het hoge Btw-tarief van 19% door de overheid verhoogd worden

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting. Unit 4 Multivers 7.4(*)

Procedure jaarafsluiting. Unit 4 Multivers 7.4(*) Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 7.4(*) (*) Dit document is alleen geldig vanaf Unit 4 Multivers versie 7.4, voor lagere versies is een apart document opgesteld, betreffende de jaarafsluiting.

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Verkooprol 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.2 Inkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1 Verkoopfacturen 4 3.2 Inkoopfacturen 4 4

Nadere informatie

BOLB - Bankafschrift import

BOLB - Bankafschrift import BOLB - Bankafschrift import Inhoud Algemeen Getoonde gegevens beperken Ophalen van bankafschriften Financiële rekening toekennen Tonen van de rekeninginformatie in Jack Bewerken van de regels in het bankafschrift

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties Bankmutaties Een belangrijk onderdeel in Incura Boekhouding is de verwerking van bankmutaties. Het tijdig en zorgvuldig bijwerken van uw bankmutaties zorgt voor een up-to-date inzicht in uw openstaande

Nadere informatie

Factuurreeksen. Handleiding. Auteur: Sean Jansen - Onestein Versie: 1.1. Datum laatste wijziging 02-01-2014 1/ 6

Factuurreeksen. Handleiding. Auteur: Sean Jansen - Onestein Versie: 1.1. Datum laatste wijziging 02-01-2014 1/ 6 Factuurreeksen Handleiding Auteur: Sean Jansen - Onestein Versie: 1.1 Datum laatste wijziging 02-01-2014 1/ 6 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Boekjaar aanmaken... 4 1.1 Boekjaar aanmaken

Nadere informatie

Op deze pagina vindt u de benodigde informatie om uw administratie in te richten voor het gebruik van SnelStart!Garage.

Op deze pagina vindt u de benodigde informatie om uw administratie in te richten voor het gebruik van SnelStart!Garage. Aan de slag met SnelStart!Garage. Op deze pagina vindt u de benodigde informatie om uw administratie in te richten voor het gebruik van SnelStart!Garage. Tip! Als u een nieuwe administratie aanmaakt, dan

Nadere informatie

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding?

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding? Inleiding BTW-verhoging 21% De tekst van dit document is van toepassing op versie B03 van Cash. De verwachte datum voor deze versie is 14 september 2012. Op 1 oktober 2012 wordt de btw 'hoog' verhoogd

Nadere informatie

UNIT4 MULTIVERS - MODULE PROJECTEN

UNIT4 MULTIVERS - MODULE PROJECTEN UNIT4 MULTIVERS - MODULE PROJECTEN WIJZIGING VANAF VERSIE 10.1.1182.796 (10.1.1 HF3) DOCUMENT VERSIE DATUM 26 juni 2013 AUTEUR Tamarah Carolus INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. OHW projecten: actuele stand

Nadere informatie

1.4 INSCHRIJVEN AANKOOPFACTUREN

1.4 INSCHRIJVEN AANKOOPFACTUREN 1.4 INSCHRIJVEN AANKOOPFACTUREN De nummering van de aankoopfacturen verloopt automatisch, en kan in geen geval gewijzigd worden. Het nummer bestaat uit : nummer aankoopjournaal/ volgnummer in dit aankoopjournaal.

Nadere informatie

EasyAdmin Versie 0.1

EasyAdmin Versie 0.1 EasyAdmin Versie 0.1 Boekhouden in Excel Handleiding 08 juli 2007 Inhoudsopgave : 1. Inleiding... 3 2. Installatie & Opstarten... 4 3. De Admininstratie... 5 4. Deel I: Registreren van de financiële feiten...

Nadere informatie

UNIT4 MULTIVERS EXTENDED

UNIT4 MULTIVERS EXTENDED UNIT4 MULTIVERS EXTENDED PROCEDURE JAARAFSLUITING DOCUMENT Procedure Jaarafsluiting VERSIE Service Pack Editie DATUM 1 november 2013 AUTEUR J. van Heeren UNIT4 Multivers Extended is een product van: UNIT4

Nadere informatie

1. Quick Start...4. 1.1. BTW Code...4. 1.2. Importeren grootboek (rekenschema)...5. 1.3. Importeren debiteuren...5. 1.4. Importeren crediteuren...

1. Quick Start...4. 1.1. BTW Code...4. 1.2. Importeren grootboek (rekenschema)...5. 1.3. Importeren debiteuren...5. 1.4. Importeren crediteuren... 1. Quick Start...4 1.1. BTW Code...4 1.2. Importeren grootboek (rekenschema)...5 1.3. Importeren debiteuren...5 1.4. Importeren crediteuren...6 1.5. Standaardwaarden...7 2. Bestand...8 2.1. BTW Code...8

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet Samenwerken met icounting Beschrijving samenwerken compleet Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Samenwerken compleet 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.3 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1

Nadere informatie

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3:

Nadere informatie

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat.

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat. Opvragen Debiteuren Op deze pagina: Hier kunnen gegevens van de debiteuren worden opgevraagd. Wijzigen van gegevens is hier niet mogelijk. Doordat het MINOX-programma de ingebrachte boekingen direct verwerkt,

Nadere informatie

Handleiding API Koppeling Twinfield FysioRoadmap 5.3 December 2015

Handleiding API Koppeling Twinfield FysioRoadmap 5.3 December 2015 Handleiding API Koppeling Twinfield FysioRoadmap 5.3 December 2015 API Koppeling Twinfield Deze handleiding gaat over de API koppeling met Twinfield. Met deze koppeling worden alle facturen die in FysioRoadmap

Nadere informatie

API Koppeling Twinfield versie september 2016

API Koppeling Twinfield versie september 2016 API Koppeling Twinfield versie september 2016 1 Inleiding Deze handleiding gaat over de API koppeling met Twinfield. Met deze koppeling worden alle facturen die in FysioRoadmap gemaakt worden automatisch

Nadere informatie

1: Starten nieuw boekjaar in Autoflex

1: Starten nieuw boekjaar in Autoflex Onderwerpen: 1. Starten nieuw boekjaar in Autoflex 2. Aanmaken nieuwe administratie in Accountview 3. Autoflex en AccountView Dos 4. Autoflex en AccountView Windows 5. Factuur corrigeren uit een vorig

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Financiële koppeling. Compad Bakkerij Financiële koppeling

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Financiële koppeling. Compad Bakkerij Financiële koppeling Compad Bakkerij Financiële koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 16 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 15 januari 2013 Definitief Carol Esmeijer Schermafdrukken

Nadere informatie

Module 5 Controle over financiën

Module 5 Controle over financiën Geleerd in vorige presentaties Module 5 Controle over financiën Les 2. Jaarafsluiting en aangifte omzetbelasting 1. Aftrekbaarheid van kosten en btw 2. Incidentele posten Les 2 Verzorgen jaarafsluiting

Nadere informatie

PROCEDURE JAARAFSLUITING

PROCEDURE JAARAFSLUITING AGRESSO WHOLESALE PROCEDURE JAARAFSLUITING DOCUMENT Procedure Jaarafsluiting VERSIE Release 2010 (8.8) DATUM 29 november 2010 AUTEUR J. van Heeren Agresso Wholesale is een product van: UNIT4 Business Software

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting. Unit 4 Multivers CB Lite

Procedure jaarafsluiting. Unit 4 Multivers CB Lite Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers CB Lite Unit 4 Multivers CB Lite is een product van: Unit 4 Agresso Software Telefoon 0184 444444 B.V. Postbus 102 Telefax 0184 444445 3360 AC Sliedrecht Supportlijn

Nadere informatie

Verhoging BTW tarief van 6% naar 9%

Verhoging BTW tarief van 6% naar 9% 7 november 2018 Verhoging BTW tarief van 6% naar 9% Unit4 Wholesale Unit4 Business Software Benelux B.V. Papendorpseweg 100 Telefoon Supportlijn +31 88 247 17 77 +31 88 247 24 72 Postbus 500 Customer Support

Nadere informatie

Inboeken van een inkoop factuur in Newbase

Inboeken van een inkoop factuur in Newbase Inboeken van een inkoop factuur in Newbase Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding Financieel

Handleiding Financieel Handleiding Financieel Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Financieel...3 1.1 Grootboekschema...3 1.1.1 Grootboek verdichtingen...3 1.1.2 Invoeren kostenposten(grootboek nummers)/

Nadere informatie

ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd

ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd Automatische functies in een kopie administratie In steeds meer administraties wordt gebruik gemaakt van functies die automatisch worden uitgevoerd wanneer

Nadere informatie

NK Internetboekhouden

NK Internetboekhouden Praktijkcase NK Internetboekhouden 15 december 2005 Versie: 3.0 (Definitief), 12-12-2005 Opgesteld door: Onderzoeksbureau GBNED Gerard Bottemanne www.gbned.nl Onderzoeksbureau GBNED Alle rechten voorbehouden

Nadere informatie

PSU Boekhouden V5 Import

PSU Boekhouden V5 Import PSU Boekhouden V5 Import PSU Boekhouden V5 Import Pagina 2 1 Hoofdscherm Import De module Import voor PSU Boekhouden V5 is met opzet in een afzonderlijk programma uitgebracht. Het programma zal ook niet

Nadere informatie

Easy4U Finance Handleiding Boeken

Easy4U Finance Handleiding Boeken Easy4U Finance Handleiding Boeken Inhoudsopgave Het boeken van de administratie 3 Tips en trucs 5 Het boeken van de administratie Nadat de u de facturen in Basecone hebt getagd klikt u op de Workloadmatrix

Nadere informatie

De wizard leidt u in een aantal stappen door de migratie van uw gegevens uit de oude versie van Compleet boekhouden naar de nieuwe versie.

De wizard leidt u in een aantal stappen door de migratie van uw gegevens uit de oude versie van Compleet boekhouden naar de nieuwe versie. Welkom bij de migratie wizard De wizard leidt u in een aantal stappen door de migratie van uw gegevens uit de oude versie van Compleet boekhouden naar de nieuwe versie. De migratie bestaat uit een aantal

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting. Unit 4 Multivers 8.0(*)

Procedure jaarafsluiting. Unit 4 Multivers 8.0(*) Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 8.0(*) (*) Dit document is alleen geldig vanaf Unit 4 Multivers versie 8.0, voor lagere versies is een apart document opgesteld, betreffende de jaarafsluiting.

Nadere informatie

NAVIGATIE INSTELLINGEN

NAVIGATIE INSTELLINGEN INHOUD: NAVIGATIE... 2 INSTELLINGEN... 2 INKOMSTEN... 3 UITGAVEN... 4 BTW MUTATIES... 4 KLANTEN... 4 FACTUREN... 5 OPEN FACTUREN... 5 BTW OVERZICHT... 5 VERLIES- EN WINSTREKENING... 5 BALANS... 6 GRAFIEKEN...

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting. Unit 4 Multivers CB

Procedure jaarafsluiting. Unit 4 Multivers CB Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers CB Unit 4 Multivers CB is een product van: Unit 4 Agresso Software Telefoon 0184 444444 B.V. Postbus 102 Telefax 0184 444445 3360 AC Sliedrecht Supportlijn 0184

Nadere informatie

Legal Eagle en de btw-wijziging per 1 oktober 2012. Wat betekent dit voor Legal Eagle? 2.19.0 2.19.1 Let op: Codesysteem

Legal Eagle en de btw-wijziging per 1 oktober 2012. Wat betekent dit voor Legal Eagle? 2.19.0 2.19.1 Let op: Codesysteem Legal Eagle en de btw-wijziging per 1 oktober 2012. Per 1 oktober 2012 wijzigt het hoge btw-tarief van 19% naar 21%. Diensten met een hoog btw-tarief die voor deze datum zijn verleend moeten, ongeacht

Nadere informatie

Projecten- en Financiële administratie Softmark Gebruikershandleiding

Projecten- en Financiële administratie Softmark Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Voor projecten administratie voor kleine installatiebedrijven. Inleiding Het systeem Pro-Project is een financieel systeem dat vooral is ingericht voor kleine Installatiebedrijven

Nadere informatie

Handleiding inrichting inkoopadministratie en voorraadbeheer Evry

Handleiding inrichting inkoopadministratie en voorraadbeheer Evry Handleiding inrichting inkoopadministratie en voorraadbeheer Evry Inhoud 1. Stamgegevens inrichten... 3 1.1 Aanmaken grootboekrekeningen... 3 1.2 Selecteren standaard grootboekrekeningen... 3 1.3 Selecteren

Nadere informatie