BOLB - Bankafschrift import

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BOLB - Bankafschrift import"

Transcriptie

1 BOLB - Bankafschrift import Inhoud Algemeen Getoonde gegevens beperken Ophalen van bankafschriften Financiële rekening toekennen Tonen van de rekeninginformatie in Jack Bewerken van de regels in het bankafschrift Verwerken van verzamelbetalingen Algemeen Via de Onlinebanking module kunnen uw bankafschriften in Jack geïmporteerd en tevens aan de juiste boekingen toegekend worden. U kunt de Onlinebanking module in Jack openen via <Boekhouding - Onlinebanking>. U heeft de keuze tussen de opties <Import bankafschrift>, <Instellingen>, <Overschrijving binnenland> en <Overschrijving EU>. Via de menu-optie <Boekhouding - Onlinebanking - Import bankafschrift> kunt u het bankafschrift van uw bank in Jack importeren. Daarbij wordt een directe verbinding met uw bank gemaakt. Let er a.u.b. op dat u alleen afschriften van een bank kunt oproepen, wanneer deze rekening via de Homebanking contact geïnstalleerd werd. Zie ook de handleiding voor Installatie van Homebanking contact Wanneer geen bank geselecteerd wordt, of niet de juiste bank geselecteerd werd, dan ligt dat waarschijnlijk aan het feit, dat de bankverbinding niet correct ingericht werd. Roep dan nogmaals <Boekhouding - Onlinebanking - Instellingen> op en zorg voor de correcte ingave van de gegevens. In het bovenste gedeelte van het venster ziet u al uw banken, die u van te voren aangemaakt heeft.

2 In het middelste gedeelte van het venster kunt u bepalen, welke gegevens getoond moeten worden. In het onderste gedeelte van het venster worden de afzonderlijke rekeningregels en de toewijzing aan rekeningen of boekingen getoond. Getoonde gegevens beperken In het gedeelte "Afschrift tonen van..." kunt u bepalen, welke gegevens in het onderste gedeelte van het venster getoond moeten worden. In de velden "Periode" geeft u aan, voor welke dagen u het bankafschrift wenst op te vragen. U kunt zowel een dag uit de kalender zoeken, indien u het pull-down-menu opent, of via de pijltjestoetsen een dag vooruit of een dag terug bladeren. Standaard wordt de huidige dag getoond. Wanneer u op de button "Afschrift tonen" klikt, worden de desbetreffende bankregels getoond. Blijft de lijst leeg, dan heeft u voor de gevraagde periode oftewel nog geen afschrift opgehaald (zie hieronder) of geen enkele afschriftregel voldoet aan de opgegeven criteria. Via de optie "Welke mutaties" kunt u het type van de mutaties beperken, die getoond dienen te worden. Zo kunt u bijvoorbeeld bepalen dat alleen mutaties getoond worden, die nog geen rekening toegewezen hebben ("zonder toewijzing"). De mogelijke opties zijn: Fin. rekening nog niet toegewezen = aan de regel is nog geen boeking of rekening toegewezen Boeking toegewezen = aan de regel is een boeking toegewezen Rekening toegewezen = aan de regel is een rekening toegewezen (bij regels die geen boeking toegewezen kan worden, bijv. huurkosten). Reeds gemuteerd = de regels is reeds in de boekhouding verwerkt Via de checkbox "Details weergeven" kunt u alle informatie zien die aan een regel toegewezen zijn. Hierbij wordt de informatie uit de regels getoond. Wanneer u de button "Afschrift tonen" klikt, wordt de lijst met de afschriftregels in het onderste gedeelte van het venster desbetreffend

3 geactualiseerd, zo dat alleen de gewenste gegevens getoond worden. Ophalen van bankafschriften Markeer de bank, waarvan u het bankafschrift wenst op te halen en klik op de button "Afschrift importeren" in het gedeelte "Auszüge importieren". De import wordt gestart en Jack toont hoe ver de overdracht van de rekeninginformatie vordert. Jack meldt u, hoeveel gegevens ingelezen wordt. Bevestig met "OK". Als resultaat wordt de lijst van de afschriftregels met de nieuwe gegevens gevuld. Ophalen van bankafschriften Wanneer er geen directe verbinding met de bank mogelijk is, kunt u ook afschriften via een bestand importeren. De beschrijving hiervan vindt u hier: Bankaschrift via bestand

4 Financiële rekening toekennen In het gedeelte "Financiële rekeningen" kunt u de automatische toewijzing van boekingen en rekeningen triggeren en de herkenningsregels voor terugkerende mutaties definiëren. Automatisch boeking zoeken Om voor een bepaalde mutatie de bijbehorende boeking in Jack te vinden, worden de velden "Omschrijving" en het mutatiebedrag naar Jack overgedragen. Jack gaat nu alsvolgt te werk: De omschrijving wordt eerst op getallen gecontroleerd. Zijn er geen getallen in de omschrijving dan kan een boeking niet toegewezen worden. Wanneer een getal in de omschrijving staat, wordt deze om een boeking te zoeken gebruikt. Bestaat dit nummer niet als boekingsnummer in Jack, dan kan geen boeking toegekend worden. Wanneer Jack op grond van het boekingsnummer een boeking aan de mutatieregel kan toekennen, dan kijkt Jack als volgende naar het afschriftbedrag, omdat het bedrag ook dient overeen te stemmen. Jack controleert de volgende zaken: Er moet in de boeking nog een restantbedrag open zijn. Is geen restantbedrag open, dan wordt de boeking niet toegewezen. Het bedrag van de afschriftregel wordt met het openstaande aanbetalingsbedrag van de boeking vergeleken (met een tolerantie van 10% van het bedrag naar boven of beneden). Het bedrag van de afschriftregel wordt met het openstaande restantbedrag van de services vergeleken (met een tolerantie van 10% van het bedrag naar boven of beneden). Komen de bedragen overeen, dan vindt er een toekenning aan de afschrifregel plaats. Wanneer eer meerdere getallen in de omschrijving van de mutatieregel staan, zoekt Jack voor ieder getal naar een passende boeking. Worden passende boekingen gevonden, dan vergelijkt Jack nogmaals zoals hierboven beschreven de bedragen. Komen ook de bedragen overeen, pas dan vindt een toekenning aan de mutatieregel plaats. Herkenningsregels Via zogenaamde herkenningsregels kunt u vastleggen, welke posities op het afschrift automatisch aan bepaalde rekeningen toegekend moeten worden. Dit is nuttig bij bijvoorbeeld terugkerende mutaties, zoals de betaling voor huur of lease. Details over de inrichting van deze herkenningsregels vindt u hier: Handleiding voor herkenningsregels Tonen van de rekeninginformatie in Jack In het onderste gedeelte van het venster worden na de import de afzonderlijke mutaties van het bankafschrift getoond.

5 Of aan een mutatie in de lijst al reeds een rekening toegewezen werd of niet, herkent u aan het einde van de regel. Hier ziet u het nummer van de rekening, dat hier bij hoort. Bovendien wordt de regel met een groen pijl getoond. Regels met dit teken zijn reeds in Jack verwerkt en hoeven niet meer verder bewerkt te worden. Bewerken van de regels in het bankafschrift Na de import van het bankafschrift zijn aan de afzonderlijke mutaties nog geen rekening of boeking toegewezen. Wanneer u reeds herkenningsregels aangemaakt heeft, kunt u na de import van het bankafschrift als eerste de button "Automatisch" gebruiken. Op basis van de gemaakte regels en het automatisch zoeken naar boekingen probeert Jack nu, voor iedere mutatie van het bankafschrift de bijbehorende rekening resp. boeking toe te kennen. Zo ziet u in één oogopslag welke mutaties Jack niet heeft kunnen toekennen. Deze regels moeten dan handmatig toegewezen worden.

6 Gebruikt u hiervoor de rechtermuistoets op één van de mutatieregels. Er zal een contextmenu openen met de volgende mogelijkheden: Handmatig rekening toewijzen Handmatig boeking toewijzen Enkele toewijzing Boekingstekst/Kostenplaats toewijzen Mutaties exporteren Wanneer u mutaties handmatig aan een rekening dient toe te wijzen, dient u zich af te vragen of deze mutatie vaker in uw bankafschrift voor zal komen en of u hiervoor een herkenningsregel kunt maken. Voert u deze actie vaker uit, dan wordt het aantal mutaties, dat u handmatig dient toe te wijzen, aanzienlijk minder. Dit minimaliseert uw werk voor de verwerking van het bankafschrift. Wanneer u op de button "nu verboeken" klikt, worden de gegevens in Jack ingelezen en bijbehorend verwerkt. Daardoor wordt bijvoorbeeld een openstaande post voor een klantboeking met een klantbetaling afgeletterd. Handmatig rekening toewijzen Geef hier handmatig een rekening op, waarop de mutatie geboekt dient te worden. De bijbehorende zoeklijst toont de rekening uit uw rekeningschema.

7 Selecteer een rekening en bevestig uw selectie met "OK". De desbetreffende rekening wordt aan de mutatie toegewezen. Handmatig boeking toewijzen Geef hier handmatig een boeking in, waarop de mutatie geboekt dient te worden, bijv. wanneer de klant de aanbetaling voor een reis betaald. In het bovenste gedeelte worden de gegevens van de mutatie getoond. In het veld "Boek.nr." geeft u een bestaande Jack Plus boekingsnummer in en bevestig met "OK". Bij het verwerken wordt de mutatie aan deze boeking toegewezen. Enkele toewijzing Via deze functie kunt u een toewijzing ongedaan maken, zolang de verwerking van deze mutatie nog niet doorgevoerd werd. Boekingstekst/Kostenplaats toewijzen Jack Plus vult bij het boeken normaliter een standaardtekst voor de ingave in het journaal/grootboek. Met deze functie kunt u deze boekingstekst handmatig wijzigen. Tevens kunt u hier een kostenplaats voor Debit en Credit rekening ingeven. Dit houdt wel in dat u met kostenplaatsen werkt. Mutaties verwijderen Eventueel kunt u met Ctrl+Shift en rechtermuisknop op een regel klikken. U krijgt dan een uitgebreider overzicht te zien waar u ook kunt kiezen voor mutatie verwijderen.

8 Mutaties exporteren Deze functie "Mutaties exporteren" laat u toe, de afzonderlijke mutaties in een XML document op te slaan. Wanneer u deze functie gebruikt, opent er een Windows Verkenner venster, waarin u kunt aangeven, waar het bestand opgeslagen dient te worden. Verwerken van verzamelbetalingen Het komt altijd voor, dat uit de kant van de klant, maar ook van de kant van de touroperator, verzamelbetalingen gebruikt worden. Bij verzamelbetalingen kan echter niet zonder verdere verwerking zoals hierboven beschreven gemaakt worden. Om verzamelbetalingen correct via onlinebanking te verwerken, moet u met tussenrekeningen werken. Verzamelbetaling klant Bij de verzamelbetaling van een klant dient u onder "Boekhouding - Basisgegevens - Rekeningschema" en desbetreffende verzamelrekening aan te maken. In onlinebanking wordt dan het betaalde bedrag op deze rekening geboekt. Daarop volgend moet in de afzonderlijke boekingen een klantenbetaling op deze tussenrekening gemaakt worden. Daartoe benodigd u evenals een eigen betalingstype, die u onder "Bestand - Parameters - Boekingsparameters - Betalingen" kunt aanmaken. Voorbeeld: De klant Janssen heeft twee openstaande boekingen, één keer boeking 1001 met een openstaand bedrag van 500, eenmaal een boeking 1002 van 600. De klant betaald nu 1100 aan het reisbureau. In onlinebanking kunt u nu alleen handmatig de tussenrekening als rekening toewijzen. Daarna roept u de boeking 1001 op en voegt een klantenbetaling van 500 met de bijbehorende betalingstype. Hetzelfde doet u nu voor boeking Hiermee zijn nu de tegenrekening en de boekingen afgeletterd. Verzamelbetaling touropator Bij een verzamelbetaling aan de touroperator dienen ten eerste voor iedere touroperator een afzonderlijke herkenningsregel aangemaakt te worden. Aan iedere regel wijst u als rekening de tussenrekening toe. Wanneer de verzamelbetaling in onlinebanking bevindt, wordt de juiste rekening toegewezen en de verboeking kan gestart worden. Hiermee heeft u de verzamelbetaling op de tussenrekening geparkeerd en moet u via de touroperator afrekening weer afgeletterd worden. Hierbij handelt u ten eerste zoals bij een normale touroperator betaling en zoekt u de bijbehorende boekingen. Bij de verwerking geeft u echter niet de bankrekening op, maar de tussenrekening. Hiermee lettert u de rekening weer tegen elkaar af. Samenvatting van hoe het bankafschrift ingelezen wordt De omschrijving wordt eerst op getallen gecontroleerd. Zijn er geen getallen in de omschrijving dan kan een boeking niet toegewezen worden. Wanneer een getal in de omschrijving staat, wordt deze om een boeking te zoeken gebruikt. Bestaat dit nummer niet als boekingsnummer in Jack, dan kan geen boeking toegekend worden. Wanneer Jack op grond van het boekingsnummer een boeking aan de mutatieregel kan toekennen, dan kijkt Jack als volgende naar het afschriftbedrag, omdat het bedrag ook dient overeen te stemmen. Jack controleert de volgende zaken: Er moet in de boeking nog een restantbedrag open zijn. Is geen restantbedrag open, dan wordt de boeking niet toegewezen. Het bedrag van de afschriftregel wordt met het openstaande aanbetalingsbedrag van de boeking vergeleken (met een tolerantie van 10% van het bedrag naar boven of beneden). Het bedrag van de afschriftregel wordt met het openstaande restantbedrag van de services vergeleken (met een tolerantie van 10% van het bedrag naar boven of beneden). Komen de bedragen overeen, dan vindt er een toekenning aan de afschrifregel plaats. Wanneer eer meerdere getallen in de omschrijving van de mutatieregel staan, zoekt Jack voor ieder getal naar een passende boeking. Worden passende boekingen gevonden, dan vergelijkt Jack nogmaals zoals hierboven beschreven de bedragen. Komen ook de bedragen overeen, pas dan vindt een toekenning aan de mutatieregel plaats.

Offective > Boekhouding > Bank

Offective > Boekhouding > Bank Offective > Boekhouding > Bank Lees voorafgaand eerst de uitleg: Bank > Bankrekening instellingen en Bank > Bankrekening boekingsinstructies U kunt in Offective ook handmatig bankafschriften aanmaken en

Nadere informatie

Boeking - Invoeren klantenbetaling

Boeking - Invoeren klantenbetaling Boeking - Invoeren klantenbetaling Alle boekingsgebonden klantbetalingen (betalingen en uitgaven) moeten via verwerkt worden. Alleen

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties Bankmutaties Een belangrijk onderdeel in Incura Boekhouding is de verwerking van bankmutaties. Het tijdig en zorgvuldig bijwerken van uw bankmutaties zorgt voor een up-to-date inzicht in uw openstaande

Nadere informatie

Spaarpunten. Inhoud. Algemeen. < Boekhouding - Basisgegevens - Rekeningschema>

Spaarpunten. Inhoud. Algemeen. < Boekhouding - Basisgegevens - Rekeningschema> Spaarpunten Inhoud Algemeen Instellingen in het rekeningschema Instellingen in de betalingen Instellingen in de applicatieparameters Instellingen bij het toevoegen van een klant Instellingen bij de touroperator

Nadere informatie

Inlezen bankbestanden (bankafschriften)

Inlezen bankbestanden (bankafschriften) Inleiding. Wanneer u werkt met Internetbankieren, dan kunnen de mutaties van uw bank elektronisch worden ingelezen. U kunt deze direct automatisch laten inboeken. Dat gaat snel en de herkenning door CASH

Nadere informatie

Boekhouding - Handmatig boeken

Boekhouding - Handmatig boeken Boekhouding - Handmatig boeken Jack boekt zoals in iedere dubbele boekhouding "Debet aan Credit". Er bestaat geen boeking zonder tegenboeking en overal kunt u ook individuele

Nadere informatie

Koppeling Galileo Railmaster

Koppeling Galileo Railmaster Koppeling Galileo Railmaster Inhoud Omschrijving Voorbereiding Inrichting Velden beschrijving Actief Directory van bestanden Bestandsnaam BTW importeren Reistype Touroperator Korte reisomschrijving Bestemming

Nadere informatie

Boekhouding. Handleiding (e)logobase

Boekhouding. Handleiding (e)logobase Naam handleiding: Handleiding (e)logobase - Boekhouding Handleiding (e)logobase Boekhouding 2012 Winbase Software en Adviezen B.V. Inhoud 1. Instellingen (e)logobase... 3 2. Bankbestanden importeren in

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Bankmutaties. Naam handleiding: Bankmutaties Product: Abakus Compleet Datum publicatie: Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Bankmutaties. Naam handleiding: Bankmutaties Product: Abakus Compleet Datum publicatie: Versie: 1.0 Handleiding Abakus Bankmutaties 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 10 Inhoud Inhoud... 2 Bankmutaties... 3 Hoe voer ik mijn bankmutaties in?... 3 Hoe wijzig ik eerder ingevoerde bankmutaties?... 3 Handmatige

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Boekhouding - Boeking_Reservering - Verzamelfactuur

Boekhouding - Boeking_Reservering - Verzamelfactuur Boekhouding - Boeking_Reservering - Verzamelfactuur De Verzamelfacturering helpt om bepaalde functies voor meerdere boekingen tegelijk uit te oefenen.

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Boekhouding - Journaallijst

Boekhouding - Journaallijst Boekhouding - Journaallijst Jack neemt alle journaalposten over in de journaallijst. Hier worden de complete mutaties getoond. Op het Scherm worden alleen de hoofdrekeningnummers

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Afletteren debiteuren

Handleiding Incura Boekhouding Afletteren debiteuren Een goed inzicht in de openstaande debiteuren is van groot belang voor uw praktijkvoering. Veel debiteuren kan duiden op een hoge omzet (en is positief). Daarentegen kan een hoge debiteurenstand ook duiden

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Afletteren debiteuren. Naam handleiding: Afletteren debiteuren Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 22-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Afletteren debiteuren. Naam handleiding: Afletteren debiteuren Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 22-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Afletteren debiteuren 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 10 Inhoud Inhoud... 2 Afletteren debiteuren... 3 Ontvangst van het bedrag op een bankrekening... 4 Zie ook de handleiding "Bankmutaties"...

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone gebruikershandleiding Verwerken van documenten Inkoop en Verkoop versie 1.0 september 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Verwerken voorzien wij u van

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen Inleiding Om het financiële resultaat van uw organisatie te kunnen bepalen is het belangrijk dat u naast uw verkoopopbrengsten ook de kosten goed vast te leggen. In deze handleiding richten we ons op het

Nadere informatie

Gesplitste boekingsfee

Gesplitste boekingsfee Gesplitste boekingsfee Splits boekingsfee over meerdere services Vanaf 1 april 2012 geldt voor Nederland de nieuwe Reisbureauregeling. Het gaat hierbij om handelingen van reisorganisaties die op eigen

Nadere informatie

"Vreemde valuta tonen": Hierdoor worden de vreemde valuta bedragen in de boeking getoond naast de Euro (standaard valuta) bedragen.

Vreemde valuta tonen: Hierdoor worden de vreemde valuta bedragen in de boeking getoond naast de Euro (standaard valuta) bedragen. Vreemde Valuta Handleiding Vreemde valuta Algemeen Basisinstellingen Aanmaken van vreemde valuta grootboekrekeningen Gebruiksmogelijkheden van de vreemde valuta Extra functies Algemeen Onderstaand wordt

Nadere informatie

Bestand - Bestanden - Import - Import elektronische TO facturen

Bestand - Bestanden - Import - Import elektronische TO facturen Bestand - Bestanden - Import - Import elektronische TO facturen Import elektronische TO facturen Algemeen Via de Jack Plus module 'Automatische import TO-afrekening' kunnen elektronische facturen van touroperators

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over verzendlijsten... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

Aanmaken CLIEOP bestand:

Aanmaken CLIEOP bestand: Aanmaken CLIEOP bestand: Open KING Selecteer Crediteuren -> Betalingsopdrachten -> Aanmaken/wijzingen/inzien betalingsvoorstellen Klik op toevoegen Selecteer de vinkjes zoals in de afbeelding hierboven.

Nadere informatie

Het indienen van een meerdaagse reisdeclaratie (geen reguliere onkosten)

Het indienen van een meerdaagse reisdeclaratie (geen reguliere onkosten) Het indienen van een meerdaagse reisdeclaratie (geen reguliere onkosten) Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe u een meerdaagse reisdeclaratie in kunt dienen. In deze handleiding worden de handelingen

Nadere informatie

Downloaden & importeren bankbestanden

Downloaden & importeren bankbestanden HANDLEIDING Downloaden & importeren bankbestanden Voor u ligt de handleiding voor het downloaden en importeren van bankbestanden. Deze handleiding bestaat uit twee onderdelen: 1. Downloaden bankbestanden

Nadere informatie

KTB - Tabblad Parameters

KTB - Tabblad Parameters KTB - Tabblad Parameters Inhoud Tabblad Parameters Beschrijving velden Statusveld klant Extra toeslagen Blokkeren in klantenselectie Sta openstaande posten niet toe Niet tonen bij klant/boeking zoeken

Nadere informatie

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten.

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten. Accept Financieel Documenten beheer Het is nu mogelijk om in Accept Financieel te werken met documenten beheer. Met behulp van deze module is het mogelijk om documenten op te slaan in de database van de

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren Pag 1 van 5 Met deze nieuwe release zijn weer de nodige verbeteringen, uitbreidingen en aanpassingen gedaan om het werken met Asperion nog prettiger en efficienter te maken. Samenvatting 1. Zoekfunctie

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet Samenwerken met icounting Beschrijving samenwerken compleet Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Samenwerken compleet 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.3 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies 2 MaxRes Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over de backoffice van MaxRes. Per tabblad zal besproken worden welke opties

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van XML-bestanden ten behoeve van DiginBFT (Excel 2007)

Handleiding voor het maken van XML-bestanden ten behoeve van DiginBFT (Excel 2007) Handleiding voor het maken van XML-bestanden ten behoeve van DiginBFT (Excel 2007) 1. Inleiding DiginBFT, de digitale indiening van financiële verantwoordingsdocumenten van notarissen en gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DE QDAC AUDITFILE VIEWER

AAN DE SLAG MET DE QDAC AUDITFILE VIEWER AAN DE SLAG MET DE QDAC AUDITFILE VIEWER INHOUD Inleiding... 2 Het uiterlijk van QDAC light... 2 Bestandsformaten... 2 Standaardanalyses... 3 Filters en knoppen... 3 De rode draad... 4 Openen van een Auditfile...

Nadere informatie

Boekhouding - Kasboek

Boekhouding - Kasboek Boekhouding - Kasboek Alle transacties met contant geld worden op referentienummer in het Kasboek geregistreerd. Er kunnen meerdere Kasboeken gebruikt worden in Jack, b.v. voor

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

KTK - Tabblad Extra. Inhoud. Tabblad Extra. Beschrijving velden. Gelinked aan. Tabblad Extra

KTK - Tabblad Extra. Inhoud. Tabblad Extra. Beschrijving velden. Gelinked aan. Tabblad Extra KTK - Tabblad Extra Inhoud Tabblad Extra Beschrijving velden Type mailing Type betaling Betaaltermijn Beroep Bedrijf Positie Freq. flyernr. Diverse 1 Diverse 2 Diverse 3 Diverse 4 Diverse 5 IP Adres Homepage

Nadere informatie

Handleiding sms verzending uit Jack Plus

Handleiding sms verzending uit Jack Plus Handleiding sms verzending uit Jack Plus SMS verzending vanuit Jack Plus Instellen van sms verzending Om vanuit Jack Plus een sms te kunnen versturen naar een debiteur dienen er vooraf een aantal instellingen

Nadere informatie

Doc-it-Easy UBL-import topaccount. www.wolterskluwer.be/business-software

Doc-it-Easy UBL-import topaccount. www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy UBL-import topaccount www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy 1 Nuttige informatie Handleiding Service Center, professionals @ your service 1-2-3 Support U kan 24/24, uw vraag of

Nadere informatie

WIF posten. Wachtbestand Inkomende Facturen

WIF posten. Wachtbestand Inkomende Facturen Inleiding Wanneer binnen uw organisatie alle ontvangen facturen eerst ter controle naar de betrokken afdelingen gaan, kan het wenselijk zijn dat zij eerst worden geregistreerd, voordat zij daadwerkelijk

Nadere informatie

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 Versie 3.1 December 2004 DE WIZARD VOOR HET BEHEER VAN DE VASTE ACTIVA INLEIDING De grootte en het type onderneming bepalen grotendeels het type beheer dat toegepast

Nadere informatie

UITLEG BIJ UW TEMPLATE

UITLEG BIJ UW TEMPLATE UITLEG BIJ UW TEMPLATE Woord vooraf Deze handleiding helpt u bij het zelfstandig implementeren van uw bedrijf. U leest hier welke instellingen belangrijk zijn om door te nemen en hoe u uw gegevens kunt

Nadere informatie

Voor het verwerken van vooruit- en/of aanbetalingen in de facturering dient u velden aan te maken in de verkoopsjabloon.

Voor het verwerken van vooruit- en/of aanbetalingen in de facturering dient u velden aan te maken in de verkoopsjabloon. Pagina 1 van 8 Vooruitbetalingen/aanbetalingen verwerken in de facturering Voor het verwerken van vooruit- en/of aanbetalingen in de facturering dient u velden aan te maken in de verkoopsjabloon. Open

Nadere informatie

Handleiding Internetbankieren

Handleiding Internetbankieren Handleiding Internetbankieren 1) I N L E I D I N G... 2 2) H E L P D E S K... 2 3) V E R K L A R I N G I C O N E N... 2 4) O V E R Z I C H T H O M E P A G I N A... 3 5) R E K E N I N G E N... 3 a. Mutaties...

Nadere informatie

PERIODEAFSLUITING 2018

PERIODEAFSLUITING 2018 PERIODEAFSLUITING 2018 Voorwoord Dit document is geschreven ter ondersteuning van de periodeafsluiting. Het maakt stapsgewijs duidelijk welke stappen er gevolgd moeten worden om een periode correct af

Nadere informatie

Middels de volgende pagina s wordt u geïnformeerd over de belangrijke informatie die bij een jaarafsluiting in Jack komt kijken.

Middels de volgende pagina s wordt u geïnformeerd over de belangrijke informatie die bij een jaarafsluiting in Jack komt kijken. Algemeen Waarom wordt een jaarafsluiting uitgevoerd?" Het is voor elke ondernemer verplicht om de boekhouding jaarlijks af te sluiten. Middels deze jaarafsluiting krijgt u: 1. Informatie over uw eigen

Nadere informatie

AUTOMATISCHE VERWERKING VAN AANKOOPFACTUREN

AUTOMATISCHE VERWERKING VAN AANKOOPFACTUREN AUTOMATISCHE VERWERKING VAN AANKOOPFACTUREN De automatische verwerking van de aankoopfacturen dient een eerste maal te gebeuren in 5 stappen. Nadien dient men gewoon de stappen 3 t.e.m. 5 te herhalen voor

Nadere informatie

Handleiding. Afletteren Bankafschriften

Handleiding. Afletteren Bankafschriften Handleiding Afletteren Bankafschriften Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

Inhoud Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Inhoud Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Handleiding Inhoud Inloggen... 3 Homepage... 4 Proces - webapplicatie... 5 Status uitleg... 6 Proces aan / afmelden aansluiting... 7 Nieuwe aansluiting... 8 Status wijzigen... 10 Status log... 11 Bestanden

Nadere informatie

Handleiding Koppeling bunq

Handleiding Koppeling bunq Handleiding Koppeling bunq Bankkoppeling bunq In deze handleiding vindt u alle informatie over de koppeling tussen uw bankrekening bij bunq en e-boekhouden.nl. 1. Wat houdt de koppeling in? Door de koppeling

Nadere informatie

Snelstart BankingTools. C@shflow v4

Snelstart BankingTools. C@shflow v4 Snelstart BankingTools C@shflow v4 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013 Act! SnelStart Connect Handleiding Versie 1.0 12-12-2013 Inleiding Met SnelStart Connect kunt uw Act! database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect biedt u de mogelijkheid om de gegevens

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Betaalbestanden (CLIEOP03 Export) Easy-work Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische informatie...3 Instellingen algemeen...3 Instellingen

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving financiële rol

Samenwerken met icounting. Beschrijving financiële rol Samenwerken met icounting Beschrijving financiële rol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Financiële rol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.2 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Mutaties inlezen

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Facturen kunnen ongelimiteerd worden aangemaakt. Klik op Facturatie > Verkoopfacturen In onderstaand scherm ziet u een overzicht van alles. U kunt hier zelf selecties

Nadere informatie

HANDLEIDING. Conversie met PCM converter versie 1.3

HANDLEIDING. Conversie met PCM converter versie 1.3 HANDLEIDING Conversie met PCM converter versie 1.3 Na het downloaden van de Pharmacom/Medicom bestanden kunt u de geëxporteerde bestanden gaan converteren middels de PCM-converter. U start via de inlogmogelijkheid

Nadere informatie

Toelichting diverse onderdelen ORIfin april 2009 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 1

Toelichting diverse onderdelen ORIfin april 2009 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 1 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 1 INLEZEN BANKAFSCHRIFT-BESTANDEN... 2 Algemeen... 2 Programma met geheugen.... 2 Voorbereiding... 2 MT940-formaat.... 3 Kanttekeningen bij het MT940-formaat.... 3

Nadere informatie

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0.

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0. Handleiding Documentbeheer Handleiding Declareren Versie 3.0.0.3 PlanCare 2 elektronisch cliënten dossier G2 Paramedici het EPD voor paramedici INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 2 2 Gebruik van de module...

Nadere informatie

13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek (Resource Editor)... 1

13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek (Resource Editor)... 1 13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek 13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek (Resource Editor)... 1 13.1. Inleiding...1 13.2. Icoonomschrijving...2 13.3. Menu Bestand...3 13.3.1. Nieuwe Bibliotheek maken... 3

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Pag.: 1 Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa functies...4

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu /Advocatensupport Sdu www.scherpinsupport.nl december 2015 1 Inhoud Afsluiten administratie.... 3 Aanmaken nieuwe

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden Support Note Rekeningschema importeren in Davilex Online In deze Support Note leest u hoe u een rekeningschema importeert in Davilex Online en wordt toegelicht welke voorwaarden bij de import gelden. Davilex

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu uitgevers/advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl december 2013 1 Inhoud 1. Afsluiten administratie....

Nadere informatie

Offective > Verkoop > Offertes

Offective > Verkoop > Offertes Offective > Verkoop > Offertes Met Offective kunt u ongelimiteerd offertes maken, na het klikken op het menu item Verkoop > Offertes komt onderstaand scherm, hier heeft u direct overzicht van de verschillende

Nadere informatie

Facturatie Hoe maak ik een interne factuur met 8 en 9 rekeningen op? Inleiding

Facturatie Hoe maak ik een interne factuur met 8 en 9 rekeningen op? Inleiding Hoe maak ik een interne factuur met 8 en 9 rekeningen op? Inleiding Interne facturatie wordt vaak gedaan in grotere bedrijven om boekhoudkundig bedragen binnen verschillende afdelingen over te halen. Instellen

Nadere informatie

Module Scoda. Handleiding oktober 2012. 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA

Module Scoda. Handleiding oktober 2012. 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA Module Scoda Handleiding oktober 2012 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA Inhoud 1. Doel van de module Scoda... 3 2. Schematisch Overzicht... 4 3. Het verkrijgen van CODA-bestanden... 5 4. Het downloaden

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving inkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving inkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving inkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Inkooprol 3 3 Hoe werkt het? 3 4 Inrichting 3 5 Inkoopfacturen verwerken 4 6 Betalingen fiatteren 5 7 Betalingen uitschrijven

Nadere informatie

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+ Algemeen Met behulp van Abonnement+ kunt u abonnementen vastleggen met meerdere artikelen, zoals dit ook in de factuuropdracht van Multivers ingevoerd kan worden. Men kan hierbij per abonnement meerdere

Nadere informatie

Factuurvoorstellen. Opmerkingen: Raadpleeg de facturatietoepassing voor meer details. De volgende hoofdschermen zijn beschikbaar:

Factuurvoorstellen. Opmerkingen: Raadpleeg de facturatietoepassing voor meer details. De volgende hoofdschermen zijn beschikbaar: Module Functie kaart Kantoorbeheer Factuurvoorstel UR09110500 Factuurvoorstellen Dit voorstel toont een lijst van diensten en uitgaven die aan de klant zouden aangerekend moeten worden. Dit bedrag is exclusief

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls DBS Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 22-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand DBS Standaard 753 journalisering

Nadere informatie

VOLLEDIGE BOEKHOUDING

VOLLEDIGE BOEKHOUDING VOLLEDIGE BOEKHOUDING - 1 - 1 FIN. DAGBOEKEN: INBRENGEN BANKUITTREKSELS Inbrengen van financiële verrichtingen op klanten of leveranciers. Module FINANCIEEL Financiële dagboeken. In te vullen velden: Eindsaldo

Nadere informatie

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja.

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja. Provisie Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u Provisie kunt gebruiken binnen uw school. Provisie is de lichtkrant-applicatie van Zermelo Roostermakers. Het is een 'lightweight' applicatie, die bedoeld

Nadere informatie

Opzetten object - overzicht

Opzetten object - overzicht Opzetten object - overzicht In deze tutorial wordt in grote stappen aangegeven wat er voor nodig is om een volledig nieuw product op te zetten in i-reserve. De stappen zijn onderverdeeld in zes stukken,

Nadere informatie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie gravita PSUB PSUBL PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie Versie 1.11 24 augustus 2007 2 Handleiding module

Nadere informatie

Handleiding voorraadadministratie

Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie e-boekhouden.nl Inhoudsopgave 1. Voorraadadministratie... 2 2. Productbeheer... 2 3. Handmatige voorraadmutatie... 2 4. Voorraadmutatie

Nadere informatie

Boekhouding - Lijsten_Rapporten - WeV, Balans, PeS

Boekhouding - Lijsten_Rapporten - WeV, Balans, PeS Boekhouding - Lijsten_Rapporten - WeV, Balans, PeS Inhoudsopgave Algemeen Video demonstratie Rapport Veldbeschrijvingen Van t/m Level Kostenplaats Balanstype Balansnummer Jaarlijks Maand Enkel rek. met

Nadere informatie

ACT! link XL voor SnelStart handleiding

ACT! link XL voor SnelStart handleiding ACT! link XL voor SnelStart handleiding Installatie ACT! link XL voor SnelStart... 2 Instellen:... 3 Relatiecode:... 6 Ordernummer... 6 Notitie... 6 Ordersjabloon... 7 Bedrijven... 8 Een volgende administratie

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

Last minute verzekeringen

Last minute verzekeringen Last minute verzekeringen Inleiding. De verzekeringsmaatschappijen in Jack/Vera worden boekhoudkundig als elke andere touroperator behandeld. De last minute verzekeringen dienen op een andere manier ingebracht

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie Versie: Technopark 1.0 Datum: 01-12-2014 Inleiding OBD-Personeelsdiensten maakt gebruik van een digitaal urendeclaratie systeem. De flexwerker voert zijn uren aan het einde

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de ledenadministratie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de ledenadministratie e-boekhouden.nl Handleiding voor de ledenadministratie Deze handleiding is specifiek gericht op ledenadministratie en bedoeld voor verenigingen en stichtingen. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar

Nadere informatie

Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen

Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen Tijdens de export van een incasso-bestand ontvangt u de melding dat het gegenereerde XML-bestand niet aan de eisen voldoet. In deze Support

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

Handleiding Importeren/ Exporteren Brouwvisie (& pro)

Handleiding Importeren/ Exporteren Brouwvisie (& pro) Handleiding Importeren/ Exporteren Brouwvisie (& pro) Document : Handleiding Importeren/Exporteren Brouwvisie (& Pro) Versie : 1.0 Datum : Dinsdag 16 April 2019 Auteur : Oscar Moerman 1 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie