Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies"

Transcriptie

1 Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies

2 2 MaxRes Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over de backoffice van MaxRes. Per tabblad zal besproken worden welke opties er zijn en hoe ze MaxRes beïnvloeden. MaxRes is momenteel uitgevoerd in de talen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Russisch. U kunt op elk moment de taal waarin de pagina wordt weergegeven wijzigen door op een van de vlaggetjes bovenaan de pagina te klikken. Rechtsboven kunt u handmatig uitloggen, als u een tijd lang niet actief bent wordt u automatisch uitgelogd. Als u opties wijzigt worden deze wijzigingen pas doorgevoerd als u op de knop 'Opslaan' klikt. Deze knop vindt u rechtsonder op de pagina.

3 3 MaxRes Backoffice Inloggen Om in te loggen gaat u naar Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de Login knop om in te loggen. Als u een gebruiker bent die toegang heeft tot meerdere aanbieders kunt u de aanbieder kiezen dat u nu wilt beheren en vervolgens nogmaals op de Login knop klikken. Als u slechts een aanbieder beheert komt u rechtstreeks in de Backoffice terecht. Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan op de link Ik ben mijn wachtwoord vergeten vlak boven de Login knop. U komt dan in een scherm waar u uw gebruikersnaam en adres in kunt vullen. LET OP: Het adres moet hetzelfde zijn als het adres dat u heeft ingevuld bij Bedrijfsgegevens.

4 4 MaxRes Backoffice Bedrijfsgegevens Onder het tabblad Bedrijfsgegevens staan drie opties in het submenu. De eerste optie is Bedrijfsgegevens. Hier vult u de algemene gegevens van het bedrijf in. U kunt aangeven dat u onder een bepaalde groep aanbieders valt en eventueel zelfs een subgroep aangeven. U ontvangt bevestigingsmails van reserveringen op het adres dat u invult. De opties van de payment service vullen wij voor u in als dat van toepassing is.

5 5 MaxRes Backoffice Bedrijfsgegevens Het tweede item is Bedrijfsprofiel. Hier kunt u aangeven of de klant bij het reserveren een opmerking mee kan sturen en of de mogelijkheid om te reserveren op een bepaalde tijd gesloten moet worden. Verder kunt u algemene voorwaarden, annuleringsvoorwaarden en een aanvulling op de bevestigingsmail invullen. De laatste zal als extra alinea aan de mail worden toegevoegd. Als u Outlook Calendar import aanvinkt ontvangt de aanbieder bij de bevestigingsmail een outlook bestand waarmee de reservering automatisch in de agenda van outlook wordt geplaatst. U kunt via het submenu ook nog een preview zien van de bevestigingsmail, zowel voor de aanbieder als voor de gast.

6 6 MaxRes Backoffice Units Een unit is in MaxRes een item dat bij een arrangement geboekt kan worden. U moet dan denken aan een tafel in een restaurant, een stoel in een beautysalon of een golfbaan bij een golfclub. U vult een naam en beschrijving van de unit in. Geef vervolgens aan hoeveel units van deze soort u heeft en voor hoeveel personen de unit geboekt kan worden. Deze units kunnen later aan arrangementen gekoppeld worden. Bij een arrangement geeft u aan welke unit er voor dat arrangement geboekt kan worden en hoeveel van de totaal aanwezige units maximaal voor dat arrangement kunnen worden geboekt.

7 7 MaxRes Backoffice Arrangementen Via het tabblad Arrangementen kunt u arrangementen beheren. Aan een arrangement worden één of meer units gekoppeld. De klant kiest bij het reserveren eerst een arrangement en vervolgens een gekoppelde unit. In het geval van een restaurant kiest de gast bijvoorbeeld het arrangement ontbijtbuffet en vervolgens een tafel. Daarna wordt een datum gekozen en tot slot (als van toepassing) een tijd. U kunt arrangementen toevoegen, wijzigen en verwijderen. U kunt arrangementen ook in- en uitschakelen zodat u een arrangement niet hoeft te verwijderen als u het tijdelijk niet gebruikt. Als u een nieuw arrangement toevoegt of een bestaand arrangement wijzigt komt u op de detailpagina van het arrangement terecht. Daar kunt u allerlei opties voor het arrangement instellen.

8 8 MaxRes Backoffice Arrangementen Naam Voer de naam in van het arrangement in in verschillende talen. Interface ID (optioneel) Voor een arrangement dat standaard niet getoond moet worden, maar op een andere manier benaderd moet worden, (bijvoorbeeld via een banner of via een andere website,) kunt u een interface id invullen. Omschrijving Hier kunt u een uitgebreide beschrijving van het arrangement invullen, ook hier in verschillende talen. Extra formuliervelden Op aanvraag kunnen wij extra formuliervelden beschikbaar maken voor uw arrangementen. Dit zijn extra velden die de gast in moet vullen als hij een reservering maakt. Bijvoorbeeld voor een kapsalon een veld om een favoriete kap(p)(st)er aan te geven. Thema Als het arrangement aan een derde partij gekoppeld moet worden kan dat via het thema worden ingesteld. Geldigheid Hier kunt u de standaard geldigheid van het arrangement aangeven. U kunt het arrangement alleen binnen een bepaalde periode laten gelden of het hele jaar door. U kunt bepaalde dagen deactiveren. Bij 'Markeer kalender' kunt u aangeven dat als de beschikbaarheid lager is dan het ingevulde getal dit speciaal wordt weergegeven in de kalender.

9 9 MaxRes Backoffice Arrangementen Prijs type U kunt aangeven of prijzen per persoon of per unit worden gerekend. Beschikbaarheid Hier vind u een overzicht van alle units. Vink de units aan die u aan dit arrangement wilt koppelen U kunt per unit aangeven welk aantal er standaard beschikbaar is. U kunt ook een standaard prijs invullen, maar u kunt de prijs ook leeg laten. De prijs en beschikbaarheid kunt u later per datum en tijdsperiode nog aanpassen via het tabblad beschikbaarheid. Dagtoeslagen U kunt voor bepaalde dagen een extra toeslag rekenen. Tijden Hier vind u alle tijdsperiodes die u heeft aangemaakt. Hoe u deze tijdsperiode beheert leest u op de volgende pagina. Selecteer de tijdsperiode die u aan dit arrangement wilt koppelen. Payment service Als u gebruikt maakt van de MaxMind Payment service kunt u hier aangeven of er voor dit arrangement een aanbetaling is vereist. U kunt een percentage van de totaalprijs aangeven en als gewenst een minimum bedrag.

10 10 MaxRes Backoffice Arrangementen U kunt zelf een tijdsperiode definiëren die u kunt koppelen aan arrangementen. Zo kan een unit meerdere malen per dag gereserveerd worden. Een restaurant kan bijvoorbeeld periodes aangeven voor ontbijt, lunch en diner. Een beautysalon die bijvoorbeeld massages aanbiedt die 45 minuten duren zou de tijden in kunnen richten als in het tweede voorbeeld hier rechts. De gast ziet bij het boeken alleen de starttijd. Bij een reservering wordt de beschikbaarheid van de gereserveerde unit voor elk arrangement voor elke tijdsperiode die een overlap heeft met de gereserveerde tijd aangepast. Zo kunnen er geen overboekingen ontstaan. Als u geen tijden aan een arrangement koppelt zal een reservering voor een gehele dag gelden.

11 11 MaxRes Backoffice Beschikbaarheid In het beschikbaarheid overzicht kunt u per dag en per tijdsperiode aanpassingen maken aan de standaard beschikbaarheid en prijzen die u bij de arrangementen heeft ingevuld. U kunt kleine aanpassingen maken door in het betreffende vakje op de prijs of beschikbaarheid te klikken en een andere waarde in te vullen. Met de bovenste balk kunt u door de maanden heen bladeren. Links bovenin staan nog een aantal opties om het beheren van de beschikbaarheid gemakkelijker te maken. Als u op Unit weergave kunt u een of meer units selecteren. Vervolgens worden alleen de arrangementen getoond waar deze unit aan gekoppeld is. Via de andere opties kunt u grotere aanpassingen in een keer doen.

12 12 Als u bovenin op Beschikbaarheid of Prijzen klikt krijgt u een schermpje te zien zoals hiernaast. U kunt dan één of meerdere arrangementen, units en voor beschikbaarheid ook tijdsperiode kiezen die u wilt wijzigen. Kies vervolgens een periode en de dagen waarvoor u de wijzigingen wilt maken. Voor de beschikbaarheid kunt u nog de speciale optie Selectie geheel sluiten selecteren. Geef tot slot aan wat de nieuwe waarde moet worden. U kunt de nieuwe waarde direct invullen via de optie wordt, maar ook een aantal bij de huidige waarde optellen of ervan aftrekken. Klik op OK om de wijzigingen door te voeren. MaxRes Backoffice Beschikbaarheid

13 13 MaxRes Backoffice Reserveringen Via het tabblad reserveringen kunt u overzichten opvragen van de gemaakte reserveringen. U kunt aangeven tussen welke data de reserveringsdatum of aankomstdatum moet liggen en u kunt bijvoorbeeld een specifiek reserveringsnummer zoeken. Als u in de lijst op een reservering klikt verschijnen in een apart schermpje de details van de reservering, zoals u hiernaast kunt zien.

14 14 MaxRes Backoffice Reserveringen Als u op Excel export klikt kunt u uw eigen rapportage van de reserveringen samenstellen. U kunt bij Zoek opties criteria instellen waarop gezocht moet worden. Bijvoorbeeld voor of na een bepaalde reserveringsdatum. Kies de kolommen die u in de rapportage wilt zien. Klik vervolgens op de knop Exporteer naar Excel. U kunt dan een zogenaamd csv (comma separated values) bestand downloaden. Dit bestand kunt u in Excel of een vergelijkbaar programma bekijken en bewerken.

15 15 Op het tabblad Gebruikers kunt u als u manager bent uw gegevens wijzigen of extra gebruikers aanmaken. Als u uw eigen gebruikersnaam laat staan wijzigt u uw eigen gegevens, als u een andere gebruikersnaam invult maakt u een nieuwe gebruiker aan. Deze kunt u verschillende rechten geven. U kunt alle rechten geven zodat de gebruiker ook manager wordt. U kunt ook alleen toegang geven tot de beschikbaarheid of de arrangementen en de beschikbaarheid. De taal die u kiest is de standaard taal waarin de Backoffice zal openen, de gebruiker kan uiteraard zelf via de vlaggetjes een andere taal kiezen. MaxRes Backoffice Gebruikers

16 16 MaxRes Backoffice Help Via het Help tabblad kunt u ondersteuning aanvragen. Bijvoorbeeld als u iets niet begrijpt of iets aan wilt passen dat u zelf niet aan kunt passen of ideeën aanleveren hoe we MaxRes nog beter kunnen maken. In plaats van de knop Opslaan vindt u rechtsonder nu de knop Verzenden waarmee u de aanvraag naar ons toestuurt.

Handleiding voor de MaxEngine van MaxMind Technologies

Handleiding voor de MaxEngine van MaxMind Technologies Handleiding voor de MaxEngine van MaxMind Technologies 2 MaxEngine Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over hoe u hotels kunt beheren via de Backoffice van de MaxEngine.

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Rechtstreekse link naar de ondernemerspagina Aanmaken account in database U bevindt zich op de ondernemerspagina Een nieuw account aanmaken Inlog als u al een

Nadere informatie

Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry. Algemene handleiding

Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry. Algemene handleiding Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry Algemene handleiding 1 Inhoudsopgave Verkorte handleiding... 3 1. Aanmelding webshop gebruiker via de website van Bunzl... 4 1.1 Wijzigen van uw wachtwoord...

Nadere informatie

Piketsysteem handleiding Raad voor Rechtsbijstand. Symagic Resource Manager

Piketsysteem handleiding Raad voor Rechtsbijstand. Symagic Resource Manager Piketsysteem handleiding Raad voor Rechtsbijstand Symagic Resource Manager Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Toegang... 4 2. Beschikbaarheid... 5 2.1 Beschikbaarheidpatroon aanmaken...

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding Horde webmail

Handleiding Horde webmail Handleiding Horde webmail In deze handleiding wordt uitgelegd wat je allemaal met Horde Webmail kunt doen. Want behalve gewoon je e-mails ontvangen, kun je met Webmail nog veel meer. De handleiding is

Nadere informatie

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0 Chatfone gebruikershandleiding Versie 2.0 1 Introductie Met behulp van deze handleiding kunt u gemakkelijk uw weg vinden binnen Chatfone. Elke functie van Chatfone wordt besproken in een apart hoofdstuk.

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

Handleiding Cubigo MKB

Handleiding Cubigo MKB Handleiding MKB Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke wijze.

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

Door to Door Engine Handleiding

Door to Door Engine Handleiding Door to Door Engine Handleiding www.doortodoorengine.be huis-aan-huiscommunicatie Door to Door Engine inhoudsopgave Door to Door Engine introductie 3 1. Getting started 4 2. De opties Weergave en Toon

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor beheer Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Factureren Ledenadministratie

e-boekhouden.nl Handleiding voor beheer Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Factureren Ledenadministratie e-boekhouden.nl Handleiding voor beheer Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Factureren Ledenadministratie e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Mei 2012 Inhoud

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Klantenloket

Handleiding Digitaal Klantenloket Handleiding Digitaal Klantenloket Datum: november 2013 Versie 5.02 Status: Definitief Inhoudsopgave 0. Voorwoord... 3 0.1. Document Versiebeheer... 3 1. Gebruik DKL... 4 1.1. Eisen aan uw PC... 4 1.2.

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

Handleiding. Je ziet resultaat

Handleiding. Je ziet resultaat Handleiding Je ziet resultaat Inhoudsopgave 1. Versiebeheer... 3 2. Definities... 3 3. Werken met E-View... 5 4. Inloggen... 6 5. Menuopties... 7 6. Boomstructuur... 8 7. De grafiek... 9 8. Mijn account...

Nadere informatie

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in Handleiding Content 2 MS Gefeliciteerd met uw keuze voor Content 2 MS, het CMS van Eye for your Vision. Met ons CMS kunt u heel eenvoudig, zonder kennis van de onderliggende techniek, de inhoud van uw

Nadere informatie

UPDATE HANDLEIDING IMPACTXRM. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com

UPDATE HANDLEIDING IMPACTXRM. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com UPDATE HANDLEIDING IMPACTXRM IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Inhoud Inhoud... 1 Wist u dat...... 3 IMPACTXRM GENERAL... 4 Aanpassing benaming Beveiligingsrollen...

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2016 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 31 mei

Nadere informatie

Handleiding. Internet Bankieren 3.05.07.23 (10-2007)

Handleiding. Internet Bankieren 3.05.07.23 (10-2007) Handleiding Internet Bankieren 3.05.07.23 (10-2007) 1 Deze handleiding beschrijft in het kort hoe u kunt Internet Bankieren bij SNS Regio Bank en hoe u met de digipas omgaat. Lees deze handleiding eerst

Nadere informatie

MINTADMIN. Handleiding

MINTADMIN. Handleiding MINTADMIN Handleiding Laatste wijziging: 15-7-2015 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Systeemeisen... 3 Functies in het kort... 3 Starten met een boekhouding... 3 Installatie... 3 Zelf een administratie maken...

Nadere informatie

Handleiding. versie 20 24 april 2013

Handleiding. versie 20 24 april 2013 Handleiding versie 20 24 april 2013 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW WEBSHOP EN PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN... 5 1.2.1 Afbeeldingen toevoegen... 6 1.2.2 Gerelateerde producten...

Nadere informatie

MIJN GKB HANDLEIDING

MIJN GKB HANDLEIDING Biedt uitkomst HANDLEIDING MIJN GKB Biedt uitkomst Handleiding Mijn GKB Wat is Mijn GKB? Aanmelden voor Mijn GKB Inloggen in Mijn GKB Wachtwoord vergeten? Gebruikersnaam vergeten? De onderdelen van Mijn

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2015 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 30 juni

Nadere informatie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014 Handleiding Billingportal Telefonie Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INLOGGEN... 4 3 GESPREKSDETAILS... 5 3.1 TOTALEN... 5 3.2 DETAILS... 6 4 FACTURATIE... 7 5 MOBIEL (INDIEN

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk 1 : Starten met uw eigen enquête - Een account maken - Eerste enquête Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes -

Nadere informatie