Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren."

Transcriptie

1 Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren

2 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen en incasso s ingeven doet u via het menu links op het scherm. Inhoud 1. Nieuwe transactie aanmaken SEPA-betaling SEPA-betaling in bulk SEPA-incasso Internationale betaling Periodieke overboeking Spoedbetaling Begunstigden en betalers beheren Templates gebruiken Concepten bekijken en bewerken Tips om transacties in te voeren 24

3 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 3 1. Nieuwe transactie aanmaken Internet Bankieren ondersteunt de volgende types transacties: Europese overboeking (SEPA) Europese incasso (SEPA) Internationale overboeking Acceptgiro Spoedbetaling Let op! Om incasso s te kunnen ingeven, heeft u een incasso-contract nodig met Deutsche Bank Afhankelijk van het type transactie dat u kiest, past Internet Bankieren de velden aan die u dient in te geven. Bovendien kunt u SEPA-betalingen in bulk ingeven. Zo kunt u meerdere transacties voor één rekening groeperen. Deze kunnen dan in één keer geautoriseerd worden. Zo start u: 1 Klik onder Betaling en Incasso op Nieuw. 2 De tab Nieuw opent.

4 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 4 Zo maakt u de transactie aan: 1 U kiest: 1 het type transactie dat u wenst aan te maken 2 de opdrachtgevende rekening 3 eventueel een template (een model voor een transactie) 2 Afhankelijk van het type transactie vult u de details van de transactie aan. U heeft de keuze uit: Een SEPA-betaling: u voert één Europese betaling in Een SEPA-betaling in bulk: u voert meerdere Europese betalingen vanaf dezelfde rekening tegelijk in, zodat deze samen geautoriseerd en verwerkt kunnen worden Een SEPA-incasso: u voert een Europese incasso in (altijd in bulk) Een internationale betaling: u voert één internationale betaling in Een periodieke overboeking: u voert een Europese of internationale betaling in die volgens uw voorkeuren automatisch herhaald wordt

5 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 5 Een spoedbetaling: u voert een binnenlandse betaling in die onmiddellijk wordt uitgevoerd door de bank. 3 U vult de gegevens van de begunstigde of de betaler in. Via kunt u een begunstigde of betaler toevoegen aan uw adresboek, wijzigen of opzoeken. Meer informatie in hoofdstuk 2: Begunstigden en betalers beheren. Tip Velden met een gele achtergrond en * zijn verplicht. Via gaat u één stap terug. Wanneer u bijvoorbeeld gegevens van een transactie ingeeft en op Reset klikt, worden die gegevens gewist. Uw keuze van transactie blijft behouden. 4 U kiest hoe u de transactie verder wenst te verwerken: Opslaan en nieuwe maken: de transactie wordt doorgestuurd voor autorisatie en u kunt meteen een transactie invoeren van hetzelfde type. Concept opslaan: de transactie wordt opgeslagen als concept (voorlopig). U krijgt een melding als de transactie succesvol is opgeslagen en u blijft in de tab Nieuw. U kunt de transactie later afmaken en de resterende gegevens invoeren onder de tab Concepten. Opslaan als template: er opent een pop-up venster. Hierin kunt u de template een code en omschrijving geven. Klik op Opslaan om de transactie op te slaan als template. U krijgt een melding als de template succesvol is opgeslagen en u blijft in de tab Nieuw. U kunt vanaf nu de gegevens van de transactie als template opvragen als u een nieuwe transactie maakt. Gereed voor autorisatie: de transactie wordt doorgestuurd voor autorisatie en u gaat onmiddellijk naar de pagina Controleren en autoriseren. Tip De opties Concepten opslaan en Opslaan als template vindt u door te klikken op het pijltje op de knop Opslaan en nieuwe maken:

6 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren SEPA-betaling Een SEPA-betaling is een Europese betaling en is vanaf 1 februari 2014 standaard om alle Europese betalingen uit te voeren, dus ook betalingen binnen Nederland. Voor een SEPA-betaling dient u de IBAN en BIC van de begunstigde te kennen. Klik op en kies een rekening om een SEPA-betaling in te voeren. Nu verschijnt het formulier voor een SEPA-betaling. Geef de details van de betaling in: Betalingswijze De betalingswijze is een overboeking of acceptgiro. Uitvoeringsdatum Agendeerdatum Bedrijfscategorie Dit is de datum waarop de betaling wordt uitgevoerd door de bank. Dit is de datum waarop de betaling naar de bank wordt doorgestuurd. U vult de agendeerdatum alleen in als u de betaling al wel wilt invoeren maar pas op een latere datum naar de bank wilt sturen. De agendeerdatum moet op of voor de uitvoeringsdatum liggen. Na deze datum kunt u de betaling niet meer wijzigen of annuleren. Als u wilt, kunt u hier een bedrijfscategorie selecteren. Dit is een optioneel veld waar u de reden van betaling kunt ingeven. Geef de details van de begunstigde in: Onderaan de pagina geeft u het bedrag en de details van de begunstigde in: Referentie opdrachtgever/ bedrag Begunstigde Het bedrag van de betaling en de muntsoort. Deze is gelinkt aan de muntsoort van de rekening die u heeft geselecteerd. Voor SEPA-betalingen kunnen enkel eurorekeningen geselecteerd worden. Hier geeft u de gegevens van de begunstigde in. Optioneel kunt u ook het adres ingeven. Internet Bankieren controleert of de gegevens in de verplichte velden correct zijn. Via de uitklaplijst Code kunt u een begunstigde uit uw adresboek oproepen.

7 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 7 Om snel een begunstigde of betaler te vinden, kunt u de naam en/of code beginnen te typen. Internet Bankieren toont de treffers zodra u begint te typen. Ongestructureerde overmakingsdetails Gestructureerde overmakingsdetails Via kunt u een begunstigde toevoegen aan uw adresboek, wijzigen of opzoeken. Meer informatie in hoofdstuk 2: Begunstigden en betalers beheren. Hier kunt u de omschrijving van de betaling voor de begunstigde ingeven. Hier kunt u een gestructureerde omschrijving van de betaling ingeven SEPA-betaling in bulk Met een SEPA-betaling in bulk kunt u verschillende Europese betalingen tegelijkertijd invoeren. Klik op en kies een rekening om een SEPA-betaling in bulk in te voeren. Nu verschijnt het formulier voor een SEPA-betaling in bulk. Geef de details van de bulkopdracht in: Bulkreferentie Hier vult u de referentie aan die u aan uw bulkopdracht wilt geven. Uitvoeringsdatum Agendeerdatum Totaalbedrag Dit is de datum waarop de betaling wordt uitgevoerd door de bank. Dit is de datum waarop de betaling naar de bank wordt doorgestuurd. U vult de agendeerdatum alleen in als u de betaling al wel wilt invoeren maar pas op een latere datum naar de bank wilt sturen. De agendeerdatum moet op of voor de uitvoeringsdatum liggen. Na deze datum kunt u de betaling niet meer wijzigen of annuleren. Hier ziet u het totale bedrag van alle betalingen.

8 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 8 Maximumbedrag Totaal aantal transacties Status Hier ziet u het bedrag van de hoogste betaling in het bestand. Hier ziet u het aantal betalingen in bulk. Hier ziet u de status van de betaling. Geef de details van de betaling in: Onderaan de pagina voegt u de betalingen toe. 1 Klik op. Er opent een nieuw venster, waarin u het bedrag en de gegevens van de begunstigde kunt invoeren (net zoals bij een eenmalige SEPA-betaling).

9 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 9 Tip Met het veld Code kunt u een begunstigde uit het adresboek selecteren. Om snel een begunstigde of betaler te vinden, kunt u de naam en/of code beginnen te typen. Internet Bankieren toont de treffers zodra u begint te typen. 2 Wanneer u klaar bent met het invoeren van de gegevens, klikt u op: om verder te gaan en een volgende betaling in te voeren. om de informatie op te slaan en het venster te sluiten. Tip Wilt u een reeds toegevoegde betaling bewerken of wissen? Selecteer dan de betaling in de lijst en klik op of SEPA-incasso Klik op en kies een rekening om een SEPA-incasso in te voeren. Nu verschijnt het formulier voor een SEPA-incasso. Een SEPA-incasso is altijd in bulk. Let op! Om incasso s te kunnen ingeven, heeft u een aparte overeenkomst nodig met Deutsche Bank. Geef de details van de incasso-opdracht in: Type incasso Kies het type incasso dat u wil gebruiken: B2B of Core. B2B is een zakelijke incasso (bedrijven), Core is een normale incasso (consumenten). Type reeks Bulkreferentie Vervaldatum Hier geeft u aan om welk type reeks het gaat: eenmalig, eerste, laatste of terugkerend. Hier vermeldt u de referentie die u aan uw SEPAincasso wilt geven. Dit is de datum waarop de incasso wordt uitgevoerd door de bank.

10 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 10 Agendeerdatum Totaalbedrag Maximumbedrag Totaal aantal transacties Status Dit is de datum waarop de incasso naar de bank wordt doorgestuurd. U vult de agendeerdatum alleen in als u de incasso al wel wilt invoeren maar pas op een latere datum naar de bank wilt sturen. De agendeerdatum moet op of voor de uitvoeringsdatum liggen. Na deze datum kunt u de incasso niet meer wijzigen of annuleren. Hier ziet u het totale bedrag van alle incasso s. Hier ziet u het bedrag van de hoogste incasso in het bestand. Hier ziet u uit hoeveel transacties de opdracht bestaat. Hier ziet u de status van de incasso. Geef de details van de incasso in: Onderaan de pagina voegt u de incasso s toe. 1 Klik op. Er opent een nieuw venster, waarin u het bedrag en de gegevens van de betaler kunt invoeren. U vult de velden in zoals u dat bij een SEPA-betaling zou doen. Enkel het onderdeel Details machtiging is specifiek voor een incasso: Machtigings-id: een door uzelf bepaald uniek kenmerk dat uit maximaal 35 tekens bestaat, bijvoorbeeld een klant-, contract- of polisnummer. Incassant-id: deze code staat vermeld op het incasso-contract. Tip Indien u het incassant-id bij Administratie invult en opslaat, wordt deze automatisch ingevuld bij het aanmaken van een nieuwe incasso en hoeft u deze niet meer handmatig in te geven. Voor meer informatie, raadpleeg de handleiding Administratie. Ondertekeningsdatum machtiging: deze datum staat vermeld op het incassocontract. Let op! Vanaf 1 februari 2014 is een SEPA-incasso standaard om alle Europese incasso s uit te voeren. Voor bestaande CORE-incasso s die zijn omgezet naar SEPA, geldt een vaste datum: 1 november 2009.

11 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 11 Tip Met het veld Code kunt u een betaler uit het adresboek selecteren. Om snel een begunstigde of betaler te vinden, kunt u de naam en/of code beginnen te typen. Internet Bankieren toont de mogelijke treffers zodra u begint te typen. 2 Als u klaar bent met het invoeren van de gegevens, klikt u op: om verder te gaan en een volgende incasso in te voeren. om de informatie op te slaan en het venster te sluiten. Tip Wilt u een reeds toegevoegde incasso bewerken of wissen, dan selecteert u de incasso in de lijst en klikt u op of Internationale betaling Internationale betalingen zijn alle betalingen buiten Europa. Voor dit soort betalingen dient u de IBAN en BIC of SWIFT code van de begunstigde te kennen.

12 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 12 Let op! Aan internationale betalingen zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over deze kosten, kunt u terecht bij uw Deutsche Bank kantoor. Klik op en kies een rekening om een internationale betaling in te voeren. Nu verschijnt het formulier voor een internationale betaling. Geef de details van de betaling in: Betalingswijze Kies de betalingswijze: een overboeking of een bankcheque. Afhankelijk van de betalingswijze zijn er meer of minder opties beschikbaar. Uitvoeringsdatum Agendeerdatum Kosten opdracht Normale betaling/ Spoedbetaling Dit is de datum waarop de betaling wordt uitgevoerd door de bank. Dit is de datum waarop de betaling naar de bank wordt doorgestuurd. U vult de agendeerdatum alleen in als u de betaling al wel wilt invoeren maar pas op een latere datum naar de bank wilt sturen. De agendeerdatum moet op of voor de uitvoeringsdatum liggen. Na deze datum kunt u de betaling niet meer wijzigen of annuleren. Geef hier aan wie de kosten voor de opdracht zal dragen (uzelf, de begunstigde of gedeeld). Geef aan of het om een normale betaling of een spoedbetaling gaat. Een spoedbetaling is een betaling die prioriteit krijgt, zowel bij de bank van de betaler als bij de bank van de begunstigde. De betaling wordt zo snel mogelijk uitgevoerd. Let op! Aan spoedbetalingen zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over deze kosten, kunt u terecht bij uw Deutsche Bank kantoor.

13 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 13 Geef de details van de begunstigde in: Onderaan de pagina geeft u het bedrag en de details van de begunstigde in: Referentie opdrachtgever/ bedrag Begunstigde Het bedrag van de betaling en de muntsoort. Deze is gelinkt aan de muntsoort van de rekening die u heeft geselecteerd. Bij Referentie opdrachtgever kunt u vrij een eigen referentie ingeven. Hier geeft u de gegevens van de begunstigde in. Als u wilt, kunt u ook het adres ingeven. Internet Bankieren controleert of de gegevens in de verplichte velden correct zijn. Via de uitklaplijst Code kunt u een begunstigde uit uw adresboek oproepen. Om snel een begunstigde of betaler te vinden, kunt u de naam en/of code beginnen te typen. Internet Bankieren toont de treffers zodra u begint te typen. Bank begunstigde Betalingsdetails Via kunt u een begunstigde toevoegen aan uw adresboek, wijzigen of opzoeken. Meer informatie in hoofdstuk 2: Begunstigden en betalers beheren. Minimaal dient u hier de BIC of SWIFT-code van de bank van de begunstigde in te geven. Indien u de BIC of SWIFT code niet kent, kunt u deze zoeken via de zoekfunctie. U kunt bijvoorbeeld de naam en de plaats van de bank ingeven. Internet Bankieren geeft dan de mogelijke treffers. Hier kunt u de omschrijving van de betaling voor de begunstigde ingeven. Indien gewenst kunt u nog Speciale instructies met de betaling meegeven. Geef indien relevant een Intermediary Bank op. De Intermediary Bank werkt als een tussenpersoon: het bedrag wordt eerst van uw rekening naar deze bank overgeboekt en wordt pas daarna overgeboekt naar de begunstigde. Of een Intermediary Bank vereist is, hangt af van de bank van de begunstigde.

14 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren Periodieke overboeking Via een periodieke overboeking stelt u een SEPA-betaling in die automatisch op regelmatige tijdstippen wordt uitgevoerd. Een periodieke overboeking is niet mogelijk voor een internationale betaling. Klik op en kies een rekening om een periodieke overboeking in te voeren. Nu verschijnt het formulier voor een periodieke overboeking. Geef de details van de betaling in: Begindatum Kies de datum waarop de periodieke overboeking voor het eerst moet worden uitgevoerd. Einddatum Frequentie Indicatie voor officiële feestdag Kies de datum tot wanneer de periodieke overboeking moet worden uitgevoerd. Selecteer hoe vaak de periodieke overboeking moet worden uitgevoerd. Geef aan of de betaling als de periodieke overboeking op een officiële feestdag (bank holiday) valt voor ( Vorige werkdag ) of na ( Volgende werkdag ) die feestdag uitgevoerd moet worden. Uitzonderingsperiode U kunt een periode instellen waarin de periodieke overboeking niet wordt uitgevoerd. Als u Uitzonderingsperiode selecteert, dan kunt u het begin en het einde van een eenmalige uitzonderingsperiode invoeren. Selecteert u Elk jaar herhalen, dan kunt u de periode aangeven waarin de periodieke overboeking elk jaar wordt onderbroken.

15 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 15 Geef de details van de begunstigde in Onderaan de pagina geeft u het bedrag en de details van de begunstigde in: Referentie opdrachtgever/ bedrag Begunstigde Ongestructureerde overmakingsdetails Het bedrag van de betaling en de muntsoort. Deze is gelinkt aan de muntsoort van de rekening die u heeft geselecteerd. Voor periodieke overboekingen kunnen enkel eurorekeningen geselecteerd worden. Hier geeft u de gegevens van de begunstigde in. U kunt ook het adres ingeven. Internet Bankieren controleert of de gegevens in de verplichte velden correct zijn. Via de uitklaplijst Code kunt u een begunstigde uit uw adresboek oproepen. Om snel een begunstigde of betaler te vinden, kunt u de naam en/of code beginnen te typen. Internet Bankieren toont de treffers zodra u begint te typen. Via kunt u een begunstigde toevoegen aan uw adresboek, wijzigen of opzoeken. Meer informatie in hoofdstuk 2: Begunstigden en betalers beheren. Hier vermeldt u de omschrijving van de betaling voor de begunstigde. Gestructureerde overmakingsdetails Hier vermeldt u een gestructureerde omschrijving van de betaling Spoedbetaling Via een spoedbetaling geeft u een binnenlandse betaling in die onmiddellijk door de bank wordt uitgevoerd. Let op! Betalingen moeten voor 16u30 naar de bank verstuurd worden om op dezelfde dag verwerkt te kunnen worden. Betalingen die na 16u30 verstuurd worden, worden de volgende dag verwerkt. Aan spoedbetalingen zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over deze kosten, kunt u terecht bij uw Deutsche Bank kantoor.

16 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 16 Klik op en kies een rekening om een spoedbetaling in te voeren. Nu verschijnt het formulier voor een spoedbetaling. Geef de details van de betaling in: Betalingswijze Kies de betalingswijze die u wil gebruiken. Spoedbetaling is de enige optie voor een spoedbetaling. Uitvoeringsdatum Dit is de datum waarop de betaling wordt uitgevoerd door de bank. Voor een spoedbetaling laat u deze staan op de datum van vandaag. Geef de details van de begunstigde in: Onderaan de pagina geeft u het bedrag in en de details van de begunstigde: Referentie opdrachtgever/ bedrag Begunstigde Bank begunstigde Betalingsdetails Het bedrag van de betaling en de muntsoort. Deze is gelinkt aan de muntsoort van de rekening die u heeft geselecteerd. Voor spoedbetalingen kunnen enkel eurorekeningen geselecteerd worden. Bij Referentie opdrachtgever kunt u vrij een eigen referentie ingeven. Hier geeft u de gegevens van de begunstigde in. Als u wilt, kunt u ook het adres ingeven. Het systeem controleert of de gegevens in de verplichte velden correct zijn. Via de uitklaplijst Code kunt u een begunstigde uit uw adresboek oproepen. Om snel een begunstigde of betaler te vinden, kunt u de naam en/of code beginnen te typen. Internet Bankieren toont de treffers zodra u begint te typen. Via kunt u een begunstigde toevoegen aan uw adresboek, wijzigen of opzoeken. Meer informatie in hoofdstuk 2: Begunstigden en betalers beheren. Minimaal dient u hier de BIC of SWIFT-code van de bank van de begunstigde in te geven. Indien u de BIC of SWIFT code niet kent, kunt u deze zoeken via de zoekfunctie. U kunt bijvoorbeeld de naam en de plaats van de bank ingeven. Internet Bankieren geeft dan de mogelijke treffers. Hier kunt u de omschrijving van de betaling voor de begunstigde ingeven.

17 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren Begunstigden en betalers beheren Als u vaak transacties invoert met dezelfde begunstigden of betalers, dan kunt u deze opslaan in een adresboek. Dan kunt u bij het aanmaken van een nieuwe transactie de gegevens van deze persoon met één muisklik invoeren. U kunt uw begunstigden en betalers beheren via het menu Beheren > Adresboek, maar ook rechtstreeks via het veld Code terwijl u een transactie ingeeft. In dit hoofdstuk bespreken we deze laatste. Voor meer informatie over het adresboek, raadpleegt u de handleiding Beheren. Zo kiest u een begunstigde of betaler: Voor elk type transactie kunt u een begunstigde of betaler uit uw adresboek selecteren. U hoeft dan verder geen gegevens meer in te geven. Dat werkt zo: 1 Klik op het pijltje in het veld Code. U ziet een selectielijst waaruit u een begunstigde of betaler uit uw adresboek kunt kiezen. 2 Selecteer de gewenste begunstigde of betaler. De velden van de begunstigde of betaler worden nu ingevuld met de informatie uit uw adresboek. Tip Om snel een begunstigde of betaler te vinden, kunt u ook de naam en/of code beginnen te typen in het vak Code. Internet Bankieren toont de treffers zodra u begint te typen. OF 1 Klik op. Er verschijnt een pop-up waarin u kunt zoeken op verschillende zoektermen.

18 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 18 2 Geef de gewenste zoektermen in en klik op Zoeken. Er verschijnt een lijst met alle treffers. 3 Vink het selectievakje aan van de begunstigde of betaler die u zoekt en klik op OK. De velden van de begunstigde of betaler worden nu ingevuld met de informatie uit uw adresboek.

19 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 19 Zo kunt u de details van een begunstigde of betaler aanpassen: Nadat u een begunstigde of betaler uit het adresboek heeft geselecteerd, kunt u de details nog aanpassen. Dat gaat als volgt: 1 Klik op. U ziet een pop-up waarin u de details van een begunstigde of betaler kunt aanpassen. 2 Wijzig de gegevens van de begunstigde of betaler en klik op Begunstigde toevoegen. Velden met * zijn verplicht. De begunstigde of betaler is nu gewijzigd. U keert terug naar de tab Nieuw.

20 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 20 Zo voegt u een begunstigde of betaler toe aan uw adresboek: Voor elk type transactie kunt u een begunstigde of betaler aan uw adresboek toevoegen. Dat gaat als volgt: 1 Klik op. Er verschijnt een pop-up waarin u alle details voor een begunstigde of betaler kunt ingeven. De gegevens die u al in de tab Nieuw heeft ingevuld, worden automatisch overgenomen. 2 Vul de gegevens van de begunstigde of betaler in en klik op Begunstigde toevoegen. Velden met * zijn verplicht. De begunstigde of betaler is nu toegevoegd aan uw adresboek en u keert terug naar de tab Nieuw. Zo kunt u begunstigden en betalers beheren: Een overzicht van al uw begunstigden en betalers vindt u onder Beheren > Adresboek. Hier kunt u personen toevoegen, verwijderen en wijzigen. Hier leest u meer over in de handleiding Beheren.

21 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren Templates gebruiken Als u vaak met dezelfde gegevens een transactie invoert, kunt u deze opslaan in een template. Wanneer u deze gebruikt voor een nieuwe transactie, worden de gegevens uit de template automatisch ingevoerd in de transactie. Zo kiest u een template: Voor elk type transactie kunt u een template kiezen in de lijst. Zo maakt u een template aan: Wanneer u een betaling of incasso aanmaakt, kunt u uw ingevoerde gegevens opslaan als template. Nadat u de gegevens heeft ingevoerd, klikt u op het pijltje van Opslaan en nieuwe maken. U ziet nu de volgende opties: Wanneer u de optie Opslaan als template kiest, opent er een pop-up venster waarin u de template een code en omschrijving kunt geven. Klik op Opslaan om de transactie op te slaan als template. U krijgt een melding als de template succesvol opgeslagen is. U blijft in de tab Nieuw. U kunt vanaf nu de gegevens van de transactie als template inladen, als u een nieuwe transactie maakt. Zo beheert u een template: Een overzicht van al uw templates vindt u onder Beheren > Templates. Hier kunt u templates verwijderen en wijzigen. Hierover leest u meer in de handleiding Beheren.

22 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren Concepten bekijken en bewerken Transacties die niet volledig ingevoerd zijn, kunt u opslaan als concept. Op elk moment kunt u uw opgeslagen transacties bekijken, aanpassen en doorsturen voor autorisatie. Let op! Als u tijdens het invoeren van een nieuwe transactie op de tab Concepten klikt, gaan de gegevens verloren die u al heeft ingevoerd in de tab Nieuw. Zo start u: 1 Klik onder Betaling en Incasso op Nieuw. 2 De tab Nieuw opent. Klik op de tab Concepten. Zo werkt u een concept af: 1 Klik op naast de transactie die u wenst af te maken. Klik vervolgens op de Bewerken-knop die dan verschijnt. 2 De transactie opent in de tab Nieuw. U kunt deze nu afmaken.

23 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 23 Zo verwijdert u een concept 1 Selecteer de check box voor de transactie(s) die u wenst te verwijderen. Klik vervolgens op onderaan de pagina. 2 De transacties zijn nu verwijderd.

24 Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren Tips om transacties in te voeren U geeft vaak dezelfde transactie in? Dan raden wij u aan om te werken met een template of een periodieke overboeking: Gebruik een template als u vaak dezelfde transactie uitvoert, maar niet op regelmatige tijdstippen. Met een template hoeft u niet telkens de gegevens in te voeren. Meer informatie in hoofdstuk 3: Templates gebruiken. Gebruik een periodieke overboeking als u op regelmatige tijdstippen dezelfde betaling uitvoert. Met een periodieke overboeking wordt de betaling automatisch uitgevoerd volgens de frequentie die u zelf ingeeft. Meer informatie in hoofdstuk 1.5: Periodieke overboeking. U wilt een transactie ingeven die pas later uitgevoerd zal worden? U kunt een transactie al klaarzetten voor een latere datum. U kunt hiervoor een agendeerdatum of uitvoerdatum invoeren. Uitvoeringsdatum: op deze datum wordt de transactie door de bank uitgevoerd. De transactie wordt al verstuurd naar de bank. U kunt de transactie niet meer wijzigen. Agendeerdatum: op deze datum wordt de transactie naar de bank verstuurd. Tot deze datum kunt u de transactie nog wijzigen. U vindt de transacties terug in de tab Gepland in het menu Betalingen en incasso s > Controleren en autoriseren. U heeft niet alle informatie om de transactie in te voeren? Sla dan uw transactie op als concept. U kunt uw transactie al wel gedeeltelijk invullen en vervolgens opslaan. Wanneer u achteraf over de resterende gegevens beschikt, kunt u het concept completeren en doorsturen voor autorisatie. Meer informatie in hoofdstuk 4: Concepten bekijken en bewerken.

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Administratie. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Administratie. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Administratie www.deutschebank.nl Internet Bankieren Administratie 2 Administratie U heeft toegang tot Administratie via het menu links op het

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Controleren en autoriseren.

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Controleren en autoriseren. Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Controleren en autoriseren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Controleren en autoriseren 2 Controleren en autoriseren Via de functie Controleren

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Bestanden importeren.

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Bestanden importeren. Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Bestanden importeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betaalbestanden importeren 2 Bestanden importeren U kunt een betalingsbestand uit

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Rapporten. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Rapporten. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Rapporten www.deutschebank.nl Internet Bankieren Rapporten 2 Rapporten U beheert uw Rapporten via het menu links op het scherm. Onder Rapporten

Nadere informatie

Handleiding InsideBusiness Payments. Aanpassen betaalopdrachten

Handleiding InsideBusiness Payments. Aanpassen betaalopdrachten Handleiding Aanpassen betaalopdrachten Inleiding Door de omzetting van uw zakelijke betaalrekeningen in vergelijkbare rekeningen vervallen er in bepaalde betaalopdrachten. In deze handleiding kunt u lezen

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Rekeninginformatie. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Rekeninginformatie. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Rekeninginformatie www.deutschebank.nl Internet Bankieren Rekeninginformatie 2 Rekeninginformatie U controleert uw Rekeninginformatie via het

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014 Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Recente verbeteringen Versie januari 2014 Inhoudsopgave Het afgelopen jaar is een aantal verbeteringen doorgevoerd binnen Internet Bankieren.

Nadere informatie

Europese domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen. Werken met SDD in PC banking Pro

Europese domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen. Werken met SDD in PC banking Pro domiciliëring in PC banking Pro: De eerste stappen Werken met SDD in PC banking Pro Inhoud Stap 1: De functies voor begunstigden openen. 3 Stap 2: De mandaten van uw betalers invoeren. 5 Stap 3: Een groep

Nadere informatie

Werken met SDD in PC banking Pro. professionelen

Werken met SDD in PC banking Pro. professionelen Werken met SDD in PC banking Pro professionelen Inhoud Stap 1: De functies voor begunstigden openen. 3 Stap 2: De mandaten van uw betalers invoeren. 5 Stap 3: Een groep invorderingen aanmaken. 8 Stap 4:

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Maart

Nadere informatie

Rabo Internetbankieren Professional

Rabo Internetbankieren Professional Rabo Internetbankieren Professional Wereldbetaling U doet een Wereldbetaling als u in vreemde valuta betaalt of in euro s naar een land buiten het SEPA-gebied. Via de menu-optie Nieuwe opdracht krijgt

Nadere informatie

Internet bankieren. Is bankieren via internet veilig?

Internet bankieren. Is bankieren via internet veilig? Internet bankieren Is bankieren via internet veilig? In de eerste plaats is veiligheid uw eigen verantwoordelijkheid: u moet toegangscodes (uw pincode of gebruikersnaam en wachtwoord) geheim houden, goed

Nadere informatie

Handleiding Sepa Direct Debit

Handleiding Sepa Direct Debit Handleiding Sepa Direct Debit U vindt volgende informatie terug in deze handleiding: De Europese domiciliëring Inleiding Schuldeiser Mandaten Overzicht en details Een mandaat creëren Een mandaat wijzigen

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in Web IDM 1. Aanmelden in het gebruikersbeheerplatform Na het voltooien van het aanmeldproces (zie Aanmelden bij Mijn Onderwijs), kom

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in WebIDM 1. Voorwaarden en benodigdheden Om toegang te hebben tot de website van het Gebruikersbeheer (WebIDM) moet je beschikken over

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Deutsche Bank www.deutschebank.nl. Werken met Deutsche Bank Internet Bankieren

Deutsche Bank www.deutschebank.nl. Werken met Deutsche Bank Internet Bankieren Deutsche Bank www.deutschebank.nl Werken met Deutsche Bank Internet Bankieren Werken met Deutsche Bank Internet Bankieren Check voordat u aan het werk gaat op www.deutschebank.nl/onlinebanking de handige

Nadere informatie

Handleiding Koppeling bunq

Handleiding Koppeling bunq Handleiding Koppeling bunq Bankkoppeling bunq In deze handleiding vindt u alle informatie over de koppeling tussen uw bankrekening bij bunq en e-boekhouden.nl. 1. Wat houdt de koppeling in? Door de koppeling

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen

Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen Tijdens de export van een incasso-bestand ontvangt u de melding dat het gegenereerde XML-bestand niet aan de eisen voldoet. In deze Support

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Bedrijven SEPA machtiging

Bedrijven SEPA machtiging Bedrijven SEPA machtiging Via Rabo Financial Logistics Portal (RFLP) kunt u gebruik maken van de toepassing Bedrijven SEPA machtiging om een machtiging te registreren voor Bedrijven Euroincasso s. Zonder

Nadere informatie

Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk. Zo werkt het

Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk. Zo werkt het Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk Zo werkt het Incasseren en betalen via Mijn ING Zakelijk Een incasso- of betaalopdracht levert u gemakkelijk aan via Mijn ING Zakelijk. Daarin kunt u al

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding. Module betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen

Gebruikers- handleiding. Module betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen Gebruikers- handleiding Module betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen Module Betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen Selectie Uitgestelde of meerdere handtekeningen Voor u een overschrijving

Nadere informatie

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers.

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers. Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers www.kluwer.be/software Inhoudsopgave Creatie betalingenbank... 2 Betalingen leveranciers... 3 Selecties leveranciers (tab 1)... 3 Overzicht leveranciers

Nadere informatie

Veelgestelde vragen DSB Internet Banking en Mobile Banking

Veelgestelde vragen DSB Internet Banking en Mobile Banking Veelgestelde vragen DSB Internet Banking en Mobile Banking Datum September 2017 Versie 1.0 Internet Banking 1. Wat is er nodig om gebruik te kunnen maken van DSB Internet Banking: 1. Gebruikersnaam (dezelfde

Nadere informatie

Support Note Administratie aanpassen voor SEPA-incasso s

Support Note Administratie aanpassen voor SEPA-incasso s Support Note Administratie aanpassen voor SEPA-incasso s Als gevolg van de invoering van SEPA wordt de huidige Nederlandse incasso vervangen door de Europese incasso. Dit heeft gevolgen voor uw administratie

Nadere informatie

zelf Internet Bankieren Wij helpen u graag op weg Juni 2015

zelf Internet Bankieren Wij helpen u graag op weg Juni 2015 zelf Internet Bankieren Wij helpen u graag op weg Juni 2015 2 zelf Internet Bankieren Wij vinden het fijn dat u Internet Bankieren gebruikt en helpen u graag op weg. Daarom leest u in deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Internetbankieren

Handleiding Internetbankieren Handleiding Internetbankieren 1) I N L E I D I N G... 2 2) H E L P D E S K... 2 3) V E R K L A R I N G I C O N E N... 2 4) O V E R Z I C H T H O M E P A G I N A... 3 5) R E K E N I N G E N... 3 a. Mutaties...

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Automatische incasso. E-captain help E-captain help

Automatische incasso. E-captain help E-captain help 1 / 6 Automatische incasso Om incasso te gebruiken binnen e-captain moet de vereniging in het bezit zijn van een SEPA contract met de bank. Deze gegevens moeten worden overgenomen in e-captain. In dit

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Handleiding voor de facturatiemodule

Handleiding voor de facturatiemodule Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer Handleiding voor de facturatiemodule e-boekhouden.nl Inhoud 1. Facturen...

Nadere informatie

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS 1. Keuze navigatietaal van de website 2. Aanloggen 3. Wachtwoord wijzigen 4. Wachtwoord vergeten 5. Een PPA uitnodiging sturen naar een kandidaat 6. Een PPA rapport creëren

Nadere informatie

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging 1 / 9 SEPA Instellen SEPA activeren voor uw vereniging Als eerste gaat u naar het beheercentrum om SEPA te activeren. U kiest voor beheercentrum en vervolgens voor het onderdeel IBAN / SEPA Aan de rechtste

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 6

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Aan de slag. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Aan de slag. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Aan de slag www.deutschebank.nl Internet Bankieren Aan de slag 2 Inhoud 1. Systeemvereisten 3 2. Inloggen op Internet Bankieren 4 3. Mijn bank:

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone gebruikershandleiding Verwerken van documenten Inkoop en Verkoop versie 1.0 september 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Verwerken voorzien wij u van

Nadere informatie

In vier stappen Aangetekende post versturen in Mijn PostNL

In vier stappen Aangetekende post versturen in Mijn PostNL In vier stappen Aangetekende post versturen in Mijn PostNL Mijn PostNL is de online omgeving waar u snel en gemakkelijk uw post- en pakketzaken kunt regelen. Stappenkaart Aangetekende post Met deze stappenkaart

Nadere informatie

1 Instellingen voor Clieop-bestanden

1 Instellingen voor Clieop-bestanden U kunt vanuit Reeleezee betalingsopdrachten aanmaken en deze in de vorm van een ClieOp - bestand exporteren. ClieOp (CliëntOpdrachten) is de naam van het elektronische bestand dat zakelijke cliënten gebruiken

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42 Inhoud 1 Outlook: Aan de slag met Outlook... 3 1.1 Voor u begint... 3 1.1.1 Het Postvak IN... 3 1.1.2 De keyboard shortcuts... 3 2 Mappen... 4 2.1 Mappenstructuur... 4 2.1.1 Map Voltooid... 4 2.1.2 Snelle

Nadere informatie

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Inhoud 1 Wat doet de UNIT4 Multivers IBAN-Converter?... 1 1.1 Stappen bij de invoering... 1 2 Het uitvoeren van de wizard...

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Overschakelen van ClieOp03 incasso naar Euro-incasso. Scipio Update 2014

Overschakelen van ClieOp03 incasso naar Euro-incasso. Scipio Update 2014 Overschakelen van ClieOp03 incasso naar Euro-incasso Scipio Update 2014 januari 2014 Inleiding In Europa wordt het betalingsverkeer gestandaardiseerd. Automatische afschrijvingen en overschrijvingen in

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

Opleiding: Webmail outlook 2007

Opleiding: Webmail outlook 2007 Opleiding: Webmail outlook 2007 1. Inloggen Via de website: 1. http://webmail.hostedexchange.be of via 2. http://www.mpcterbank.be/personeel e-mailadres = voornaam.achternaam@mpcterbank.be wachtwoord:

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module U kunt alleen bestellingen doen, als u het object heeft vrijgegeven voor publicatie, in het tabblad Algemeen. Vrijgeven voor publicatie betekent dat u toestemming

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

Europese Domiciliëring SEPA voor schuldeisers in Home Bank en/of Business Bank. Versie augustus 2014. ing.be/sepa

Europese Domiciliëring SEPA voor schuldeisers in Home Bank en/of Business Bank. Versie augustus 2014. ing.be/sepa Financial Supply Chain SEPA Europese Domiciliëring SEPA voor schuldeisers in Home Bank en/of Business Bank Versie augustus 2014 ing.be/sepa Doel van het document 3 Hoe een nieuwe invordering invoeren?

Nadere informatie

Handleiding Project OCMW Beerse.

Handleiding Project OCMW Beerse. Handleiding Project OCMW Beerse. Wim De Proost Jan Jochems Lorenz Lenaerts Departement Handelswetenschappen 1en Bedrijfskunde Bachelor Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Inleiding De toepassing

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Handleiding. Curasoft. Templatebeheer

Handleiding. Curasoft. Templatebeheer Handleiding Curasoft Templatebeheer Curasoft - 1 / 6-22.06.2016 Templatebeheer Door middel van templates kunt u eenvoudig standaardbrieven maken. Templatebeheer openen Als u beheerder bent, ziet u links

Nadere informatie

Cursus Google Agenda. Lieve D Helft. ICT in het basisonderwijs

Cursus Google Agenda. Lieve D Helft. ICT in het basisonderwijs Cursus Google Agenda Lieve D Helft ICT in het basisonderwijs Auteur: Lieve D Helft Titel: Cursus Google Agenda April 2013 2013, Lieve D Helft Lieve.dhelft@telenet.be Alle rechten voorbehouden. Niets van

Nadere informatie

Het indienen van een meerdaagse reisdeclaratie (geen reguliere onkosten)

Het indienen van een meerdaagse reisdeclaratie (geen reguliere onkosten) Het indienen van een meerdaagse reisdeclaratie (geen reguliere onkosten) Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe u een meerdaagse reisdeclaratie in kunt dienen. In deze handleiding worden de handelingen

Nadere informatie

Snelstart BankingTools. C@shflow v4

Snelstart BankingTools. C@shflow v4 Snelstart BankingTools C@shflow v4 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s

Nadere informatie

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan]

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan] Zorgverzekeraars In het programma onderdeel Extra, Zorgverzekeraars kunt u zorgverzekeraars via de Combobox bij Verzekeraar oproepen. Er rolt dan een lijst met namen naar beneden waarbij u een keuze kan

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Incassomachtigen. voor bedrijven

Incassomachtigen. voor bedrijven Incassomachtigen voor bedrijven Voor de zakelijke markt kennen we twee soorten machtigingen: de Euro-incassomachtiging en de Bedrijven Euro-incassomachtiging. Deze machtigingen kunnen zowel op papier als

Nadere informatie

Create Your Locksystem

Create Your Locksystem Create Your Locksystem Gebruikershandleiding Wendy Caers CVO Antwerpen Inhoudstafel Inhoudstafel 2 Het programma starten 3 Profielen Profiel aanmaken Profiel wijzigen Profiel verwijderen Sluitplannen Sluitplan

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Psychorom Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 8 3.1 Afdrukken

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 2.3 Aanvraag bij de

Nadere informatie

Opstarten van de module Overschrijvingen

Opstarten van de module Overschrijvingen Opstarten van de module Overschrijvingen 1 Welkom in de module Beheer overschrijvingen van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u kennis te laten maken met de module Beheer overschrijvingen in

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Handleiding Koppeling Rabobank

Handleiding Koppeling Rabobank Handleiding Koppeling Rabobank 1 Bankkoppeling Rabobank In deze handleiding vindt u alles over de koppeling tussen uw rekening bij de Rabobank en e-boekhouden.nl. 1.1 Wat houdt de koppeling in? Door de

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen Inleiding Om het financiële resultaat van uw organisatie te kunnen bepalen is het belangrijk dat u naast uw verkoopopbrengsten ook de kosten goed vast te leggen. In deze handleiding richten we ons op het

Nadere informatie

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet.

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen klaarzetten(het sjabloon voor de termijnfactuur maken) Een periodieke

Nadere informatie

Administratiekantoor Kuipers BV

Administratiekantoor Kuipers BV Administratiekantoor Kuipers BV Handleiding exporteren bankinformatie ABN-AMRO... 2 Deutsche Bank... 3 ING Bank (internetbankieren)... 5 ING Bank (Electronic Banking voor Windows)... 6 Rabobank... 7 SNS

Nadere informatie

Opladen van XML bestanden in Business Bank. Versie augustus 2014. ing.be/sepa

Opladen van XML bestanden in Business Bank. Versie augustus 2014. ing.be/sepa Financial Supply Chain SEPA Opladen van XML bestanden in Business Bank Versie augustus 2014 ing.be/sepa Introductie 3 Hoe laadt u een XML bestand op via Business Bank en hoe stuurt u deze door naar ING?

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen...

Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen... Datum: 02-11-2010 1 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Nadere informatie

Gebruik Service Cloud Portaal

Gebruik Service Cloud Portaal Gebruik Service Cloud Portaal Er zijn in het Portaal vier menuopties. Bij de optie Support maakt u nieuwe Cases aan en beheert u uw Cases. Bij de Kennisbank vindt u artikelen met informatie van eerdere

Nadere informatie

Transacties Rubriceren. BankingTools Cashflow v5.1

Transacties Rubriceren. BankingTools Cashflow v5.1 Transacties Rubriceren BankingTools Cashflow v5.1 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere

Nadere informatie

Snelstartgids Access Online Betalingen en Rapportage

Snelstartgids Access Online Betalingen en Rapportage Snelstartgids Access Online Betalingen en Rapportage Voor het gebruik van de applicatie en de meest gebruikte functies in overzichtelijke stappen. Algemeen De snelstartgids Betalingen en Rapportage is

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Betaaladvieslijst maken in Twinfield

Gebruikershandleiding. Betaaladvieslijst maken in Twinfield Gebruikershandleiding Betaaladvieslijst maken in Twinfield Betaaladvieslijst maken in Twinfield Inhoud Crediteuren aanmaken... 3 Aanmaken betaalvoorstel... 4 Aanpassen betaalvoorstel... 6 De betaaladvieslijst...

Nadere informatie

Bestek nr. 16EN/2003/8. Het ontwerpen, ontwikkelen en instandhouden van een webstek Schelderadarketen: www.schelderadar.net.

Bestek nr. 16EN/2003/8. Het ontwerpen, ontwikkelen en instandhouden van een webstek Schelderadarketen: www.schelderadar.net. Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Departement Leefmilieu en Infrastructuur Administratie Waterwegen en Zeewezen afdeling Scheepvaartbegeleiding en Ministerie van Verkeer en Waterstaat afdeling Verkeer

Nadere informatie

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2 automatisch & handmatig BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Ooievaarspas.nl Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Versie 1.4 29-04-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Voor u start 3 1.2 Verantwoordelijkheid 3 1.3 Vragen 3 2. Toegang 4 2.1 Inloggen 4 2.2

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Loket Rapportages

Handleiding Digitaal Loket Rapportages Handleiding Digitaal Loket Rapportages Digitaal Loket Rapportages (DLR) Inhoud 1. Inleiding 2. Inloggen met eherkenning 3. Aanleveren van een rapportage 3.1 Overzicht rapportageverplichtingen raadplegen

Nadere informatie